Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Συγκλονίζει γράμμα κοριτσιού για τον εξαφανισμένο πατέρα της

Μια μέρα πριν τη Γιορτή του Πατέρα στις 19 Ιουνίου ένα κοριτσάκι 10 ετών δημοσίευσε μια επιστολή για τον εξαφανισμένο πατέρα της ο οποίος πιθανολογείται ότι έχει δολοφονηθεί. Οι 14 επιθυμίες που γράφει μέσα στο γράμμα συγκινούν ακόμα και τον πιο σκληρό χαρακτήρα. "Πόσο μου λείπει η αγκαλιά, τα μάτια σου, τα αστεία σου" αλλά και η ερώτηση για το πώς πέθανε, συγκλονίζουν.

Ο Γκάρι Χάμπσον έχει εξαφανιστεί από τον περασμένο Ιανουάριο και το τελευταίο άτομο που τον είδε ήταν η κόρη του όταν τη γύρισε στο σπίτι από το σχολείο. Μέχρι σήμερα και παρά τις συνεχείς έρευνες της αστυνομίας τουEast Sussex δεν έχουν βρεθεί τα ίχνη του 42χρονου άνδρα, όπως σημειώνει ηDaily Mail.

Το συγκινητικό γράμμα της μικρής δόθηκε στη δημοσιότητα ώστε αυτόπτες μάρτυρες να παρακινηθούν και να δώσουν λεπτομέρειες-στοιχεία για την εξαφάνιση του άνδρα.

Το γράμμα τιτλοφορείται ως "Αν επέστρεφες έστω για πέντε λεπτά" και περιέχει 14 πράγματα που αν είχε την ευκαιρία θα έλεγε στον εξαφανισμένο πατέρα της. Μεταξύ των άλλων η μικρούλα αναφέρει πως δεν είχε την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσει ενώ της λείπουν τα αστεία που της έκανε και οι αγκαλιές του.

Οι αστυνομικοί επισκέφτηκαν τον τόπο εργασίας του και εντόπισαν κηλίδες αίματος οι οποίες ύστερα από ανάλυση αποδείχτηκε ότι άνηκαν σε εκείνον. Οι αρχές είναι βέβαιες ότι πρόκειται για δολοφονία ωστόσο το νεκρό σώμα του 42χρονου δεν έχει βρεθεί.

"Ενόψει της γιορτής του πατέρα, είναι πολύ δύσκολο για την κόρη μας καθώς μετά από δέκα χρόνια δε θα τη γιορτάσει μαζί του. Μέχρι σήμερα έχει φανεί γενναία και γεμάτη κουράγιο. Συχνά γράφει στον πατέρα της για το πώς αισθάνεται κάτι που τη βοηθά σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση", δήλωσε η μητέρα της, Κέλυ.

Από την πλευρά της, η αστυνομία ζητά όσοι γνωρίζουν στοιχεία να καταθέσουν στις αρχές.

Οι 14 επιθυμίες της 10χρονης

1.Θα ήθελα να σου έλεγα αντίο

2.πως σαγαπώ

3.πως μου λείπεις

4.πώς πέθανες;

5.σαγαπώ μέχρι τον τόπο Care Bear και πίσω

6.μου λείπουν τα αστεία σου

7.σου αγόρασα ένα φυτό

8.μου λείπει η αγκαλιά σου

9.θα ήθελα οι εφιάλτες μου να φύγουν

10.κάποιος να με βοηθήσει να σε βρω

11.όπου και αν είσαι ελπίζω να είσαι χαρούμενος

12.θα ήθελα τόσο να ξαναδώ τα γαλάζια σου μάτια

13.χρόνια πολλά για τη γιορτή του πατέρα

14.Mannamanoo ανάμεσά μας - σαγαπώ
Πηγή :http://www.cosmo.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ράλι Ακρόπολις: Ο Πέτερ Σόλμπεργκ μένει στην κορυφή



Ο Πέτερ Σόλμπεργκ μένει στην κορυφή της γενικής κατάταξης, του Ράλι Ακρόπολις με τον 2ο Σεμπαστιάν Οζιέ να μειώνει συνεχώς τη διαφορά.
Ξεκίνησε δυναμικά, όμως ο Πέτερ Σόλμπεργκ (PSWRT Citroen DS3) δεν περίμενε πως το «άνοιγμα» των ειδικών διαδρομών θα διέλυε τη διαφορά των 51’’ που είχε φτιάξει χθες από τον Σεμπαστιάν Λεμπ (Red Bull Total Citroen). Επίσης δεν υπολόγισε πως οι κινήσεις τακτικής του Σεμπαστιάν Οζίε (Red Bull Total Citroen), που τον έφεραν να ξεκινά 4ο σήμερα, θα απέδιδαν.
Έτσι βρέθηκε να αντιμετωπίζει έναν αποφασισμένο για την πρωτιά Οζιέ, που ήδη μετρά 4 νίκες (3 σήμερα μία χθες) σε ειδικές διαδρομες. Ο οδηγός της Citroen πίεσε τόσο πολύ που μείωσε τη διαφορά από τα 51,4’’ στα 5,4’’σε 3 ειδικές.
Στάση αναμονής φαίνεται πως κρατά ο Λέμπ. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε πως ο πολυπρωταθλητής μπορεί να γυρίσει έναν αγώνα ακόμη και την τελευταία ημέρα. Κοντά του είναι και ο Μίκο Χίρβονεν (Abu Dhabi Ford) που έμεινε να κρατά τη σημαία της Ford αφού ο συναθλητής του Γιάρι Μάτι Λάτβαλα έχασε νωρίς το Turbo και τώρα είναι 13λεπτά πίσω από τον πρώτο.
Καλή εμφάνιση κάνει ως τώρα ο Κίμι Ραϊκόνεν (Ice1 Racing Citroen DS3) . Ο πρωταθλητής της F1 είναι στην 7η θέση μετά την εγκατάλειψη του Ότ Τάνακ.
Τελευταία αφήσαμε τα ελληνικά πληρώματα. Οι Ψύλλος / Κόντος (Eko Team Mitsubishi Lancer Evo X οδηγούν την ανεπίσημη κατάταξη των Ελλήνων ενώ οι Αθανασούλας – Ζακχαίος (Jet Oil Team Greece Ford Fiesta) κάνουν τον καλύτερο αγώνα και μας κάνουν να σκεφτόμαστε που θα ήταν στη γενική κατάταξη αν δεν είχαν την ατυχία στο πρώτο σκέλος.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1ος . Σόλμπεργκ (PSWRT Citroen DS3) 2.24: 09,4’’
2ος . Οζιέ (Red Bull Total Citroen DS3)+ 5.4’’
3ος .Λεμπ (Red Bull Total Citroen DS3)+ 15’’
4ος .Χίρβονεν (Abu Dhabi Ford Fiesta RS) + 23,8΄΄
5ος Χ.Σόλμπεργκ (Stobart Ford Fiesta) + 2:44,7’’
6ος Γουίλσον (Stobart Ford Fiesta) + 3: 26’’
Διαβάστε Περισσότερα »

Στήθηκαν κρεμάλες στα Τρίκαλα

Εν χορώ ακουγόταν το σύνθημα "κουφάλες έρχονται κρεμάλες".
Την ίδια στιγμή, οι αγανακτισμένοι των Τρικάλων κρεμούσαν ομοιώματα των βουλευτών του νομού, έχοντας μάλιστα τις φωτογραφίες τους επάνω σε αυτά.

Σύμφωνα με τους ίδιους, προτίμησαν αντί για εξώδικα να στείλουν πιο ηχηρό μήνυμα στους πέντε βουλευτές του νομού, τους οποίους θεωρούν συνυπεύθυνους για την οικονομική κατάσταση της χώρας.
 Μάλιστα κατάστησαν σαφές και τόνισαν πως δεν εξαιρούν κανέναν, δεν κάνουν διακρίσεις ανάλογα με τον κομματικό χώρο του κάθε βουλευτή, ενώ παράλληλα προειδοποίησαν ότι ετοιμάζουν δυσάρεστες εκπλήξεις εάν κάποιος από αυτούς τολμήσει να διαμαρτυρηθεί για την κρεμάλα.
 
Πρόκειται βεβαίως για άκρως ηχηρή και δυναμική κίνηση, όμως πιθανά από αρκετούς να θεωρηθεί ακραία και προκλητική, ειδικά από τη στιγμή που όχι μόνο δεν εξαιρείται κανείς βουλευτής αλλά παράλληλα προειδοποιούν τους εμπλεκόμενους να μην αντιδράσουν.
http://news247.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο έλεος κλεφτών οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω κρίσης!


 Η έλλειψη προσωπικού στο υπουργείο Πολιτισμού ανοίγει την όρεξη ανθρώπων που θέλουν να βγάλουν χρήματα πουλώντας την κοινή μας κληρονομιά.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, αρκετοί αρχαιολογικοί χώροι έχουν σχεδόν εγκαταλειφθεί γιατί ο Πολιτισμός φέρεται να είναι πολυτέλεια εν μέσω κρίσης.

Έτσι μπορεί οι τουρίστες να φεύγουν απογοητευμένοι απο τους αρχαιολογικούς μας χώρους που μερικές φορές υπολειτουργούν, αλλά άλλοι τρίβουν τα χέρια τους, με την αφυλαξία. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο 2011 είχαμε μέχρι στιγμής δύο μεγάλες κλοπές σε αρχαιολογικούς χώρους.

Σύμφωνα με επιστήμονες, η λεηλάτηση φέτος είναι τόση, όση τις δεκαετίες του 70 και του 80. Στις προτιμήσεις έρχονται πρώτα τα εκκλησιαστικά κειμήλια και ακολουθούν τα αρχαία.

Την ανησυχία επιτείνει το γεγονός ότι υπάρχουν μουσεία της χώρας, όπου δεν υπάρχει καν καταγραφή των αρχαίων θησαυρών, καθώς δεν υπάρχει επιστημονικό προσωπικό. Σε αυτή την περίπτωση αν γίνει κάποια κλοπή, δεν θα μπορεί να αποδειχτεί τίποτα.

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστιικών Αγαθών κ. Προσκυνητοπούλου αναφέρει στην εφημερίδα: "Έχουμε κυρίως λαθρανασκαφές σε αφύλακτους χώρους όπου σκάβουν επιτήδειοι. Σ' αυτόν τον τομέα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα".

Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στην Αλίαρτο





Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε θαμνώδη δασική έκταση στα όρια του οικισμού της Αλιάρτου λίγο μετά τις 11.00 το πρωί. Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη και οι δυνάμεις πυρόσβεσης του Δήμου έφτασαν άμεσα στο σημείο με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπιστούν ιδιαίτερα προβλήματα. 
Θανάσης Μερτζάνης lamiastar.g



Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΕΣΠΙΕΣ:ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Σήμερα, Σάββατο 18 Ιουνίου και ώρα 20:30, η Ξερόβρυση Θεσπιών ανοίγει τις πύλες της. Τοπικά μουσικά σχήματα από Αλίαρτο, Βάγια και Θεσπιές θα δώσουν το δικό τους παρών στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, την οποία διοργανώνει το Κέντρο Ελικώνας με το Δίκτυο Πόλεων της Ευρώπης Μ.Ε.Σ.Ο. και στηρίζει ο Δήμος Αλιάρτου.

Για το Κέντρο Ελικώνας πέρα από γιορτή με όλα τα επακόλουθα μιας γιορτής, έχει και τα ιδιαίτερά της χαρακτηριστικά, είναι η άλλη πρόταση.  Η δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων και η προβολή της δουλειάς τους είναι από τα πρωταρχικά στοιχεία για το Κέντρο, είναι ότι στο άθροισμά του προσδιορίζεται ως πολιτισμός...


Η επιλογή τοπικών μουσικών σχημάτων δεν είναι επιλογή χαμηλού κόστους λόγο των οικονομικών συγκυριών αλλά συνειδητή επιλογή και η ουσία της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής, για την ανάδειξη νέων δημιουργών και ταλέντων. Γι’ αυτό σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια των συγχωριανών και των φίλων σας. Η είσοδος είναι ελεύθερη, η παράσταση όμως δεν τελειώνει με τους φίλου σας, έχουμε και εμείς καλέσει τους δικούς μας φίλους από τη μακρινή Κρήτη. Το πρόγραμμα στην Ξερόβρυση θα κλείσουν πρώτοι οι «Γιάλα». Μαζί τους η Εύα Ψυλλάκη σε ανεπανάληπτα ριζίτικα τραγούδια. Τα ριζίτικα είναι από τα πλέον παραδοσιακά αλλά και ανατρεπτικά τραγούδια της Κρήτης.

Αύριο Κυριακή 19 Ιουνίου και ώρα 21:00, ο φιλόξενος χώρος των Κήπων Αλιάρτου, τον οποίο στοχεύουμε να κάνουμε πολιτιστικό κέντρο της Βοιωτίας, θα φιλοξενήσει τον Κώστα Γανωτή και την Λυδία Στεφάνου σε μελοποιημένα ποιήματα του Κώστα Καβάφη, της Κικής Δημουλά και σε ανεπανάληπτες μουσικές συνθέσεις του Κώστα Γανωτή. Παράληψή μου ο Κώστας και η Λυδία θα είναι και στην Ξερόβρυση σε ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα, μελοποιημένης ποίησης, από αυτό της Αλιάρτου.

Εναλλακτική παραδοσιακή μουσική από τους «Βόμβους». Ο βόμβος στην ορολογία του ήχου είναι ο θόρυβος. Μόνο που εδώ δεν πρόκειται για θόρυβο αλλά για μια εκπληκτική ερμηνεία παραδοσιακών τραγουδιών με πειραγμένη λίγο την μουσική υπόκρουση, αλλά άψογα ενταγμένη στο ΝΕΟ.

Οι Midnight Shift, ένα νεανικό μουσικό σχήμα σε γνώριμες ροκ διασκευές, θα αλλάξουν το ηχόχρωμα. Το πρόγραμμα θα κλείσει με το μουσικό σχήμα «στους δρόμους του ΧΟΥΖάΝ». Ένα μικτό Βοιωτικό σχήμα, σε τραγούδια των αλησμόνητων Ρασούλη, Παπάζογλου, πολλών νέων δημιουργών και δικά τους τραγούδια.

Σας περιμένουμε…………………..

 Κέντρο Ελικώνας
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο κοστίζουν στην ΕΛ.ΑΣ. οι κινητοποιήσεις


της Ειρήνης Μιχαλούδη
Από την πρώτη ημέρα που οι «αγανακτισμένοι» συγκεντρώθηκαν στις πλατείες των αστικών πόλεων διαμαρτυρόμενοι για τη Μνημονιακή πολιτική, άρχισε να μετρά και η …ταμειακή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Στις 29 Μαΐου, ημέρα του πανευρωπαϊκού ραντεβού των διαμαρτυρόμενων πολιτών, κινητοποιήθηκε και ένας μηχανισμός ένστολων ενώ χρειάστηκε να μετακινηθεί στην Αθήνα και ένας αξιόλογος όγκος από την επαρχία.
Για την κάλυψη των αναγκών των Σωμάτων Ασφάλειας - Αστυνομία και Πυροσβεστική - σε πανελλαδικό επίπεδο, καθ΄όλη την περίοδο όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις πολιτών, προκύπτει πως δαπανήθηκε - σύμφωνα με πηγές του υπουργείου - το ποσό των 670.000 ευρώ.
Το συγκεκριμένο κονδύλι από τον προϋπολογισμό του υπουργείου, αφορά σε μισθούς αστυνομικών (εκτός έδρας, υπερωρίες), αλλά και στην αγορά καυσίμων για την τροφοδοσία των οχημάτων της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.
Σε αυτά προσθέστε την περίφημη Αύρα, το ιδιαίτερο «τανκ» της ΕΛ.ΑΣ. που επιστρατεύτηκε για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της περασμένης Τετάρτης, τον τοίχο από σίδερο και πλέξι γκλας και τους περίπου 3.800 αστυνομικούς που περιφρουρούσαν το κοινοβούλιο και «αναχαίτιζαν» τους κουκουλοφόρους…
Το παραπάνω ποσό, είναι κατά προσέγγιση ενώ ο λογαριασμός ακόμα «τρέχει» μιας και οι «πλατείες» είναι ενεργές…Ένας λογαριασμός που προκαλεί ίλιγγο σαν κι αυτόν που δαπανήθηκε κατά τον «πόλεμο» στην Κερατέα. Οι αντιδράσεις για την κατασκευή του ΧΥΤΥ και οι μάχες σώμα με σώμα με τους κατοίκους είχαν κοστίσει στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., κάτι λιγότερο από 2 εκατομμύρια ευρώ!
newsbomb.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Πύρρειος νίκη μετά το αυτογκόλ...


Του Σταυρου Λυγερου
Λόγω της εμπλοκής του ιερατείου της Ευρωζώνης, η επιχείρηση «συναίνεση» έτεινε να καταστεί πολιτική πληγή για τον Σαμαρά. Αυτός ήταν ο λόγος που όταν την Τετάρτη ο Παπανδρέου του τηλεφώνησε για να του προτείνει σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής, ο αρχηγός της Ν.Δ. έκανε ρελάνς, θέτοντας ως όρους για τη συμμετοχή του αφ’ ενός τον ορισμό πρωθυπουργού κοινής αποδοχής κι αφ’ ετέρου, η νέα κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευθεί το Μνημόνιο. Για μερικές ώρες, η διαφωνία ήταν αν την αλλαγή πρωθυπουργού έριξε στο τραπέζι ο Σαμαράς ή ο ίδιος ο Παπανδρέου. Αργά το βράδυ, όμως,....
ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπαναχώρησε, προσφέροντας με το αυτογκόλ του ένα μεγάλο πολιτικό δώρο στον αντίπαλό του.

Σε συνθήκες απονομιμοποίησης και αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, το περιστατικό ήταν μία έμμεση πλην σαφής ομολογία του πρωθυπουργού ότι αδυνατεί να χειρισθεί την κρίση. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την επιστροφή του Παπανδρέου στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο, ήταν σχεδόν αναπόφευκτο να προκαλέσει ρήγματα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Τον Παπανδρέου δεν τον διέσωσε, βεβαίως, η γελοία προπαγάνδα περί αποστασίας, που διέχυσαν τα «παπαγαλάκια» της εξουσίας. Τον διέσωσε ο άμεσος κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης κατάρρευσης, που ενεργοποίησε το ένστικτο αυτοσυντήρησης του κυβερνητικού στρατοπέδου.

Η εξέλιξη αυτή εξασφαλίζει στον πρωθυπουργό κάποιο χρόνο, αλλά δεν αλλάζει κανέναν από τους παράγοντες που δημιουργούν το οικονομικό, κοινωνικό και κατ’ επέκτασιν πολιτικό αδιέξοδο. Μέχρι πρότινος, η άνοδος και η παραμονή στην ηγεσία του ενός ή του άλλου μεγάλου κόμματος ήταν διαβατήριο για το Μέγαρο Μαξίμου. Σήμερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά. Η κοινωνία δεν στρέφει απλώς την πλάτη στο κυβερνών κόμμα και ευρύτερα στο πολιτικό σύστημα. Στρέφεται και ενεργά εναντίον τους, όπως αποδεικνύει το κίνημα των «Αγανακτισμένων» και επιβεβαιώνουν οι δημοσκοπήσεις. Τα χειροκροτήματα στη χθεσινή σύνοδο της «πράσινης» Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν έχουν πολιτικό αντίκρισμα στην κοινωνία και γι’ αυτό δεν πρόκειται να βγάλουν τον Παπανδρέου από το αδιέξοδο. Ταυτιζόμενο με τον αρχηγό του, όμως, το θεσμικό ΠΑΣΟΚ συμπαρασύρεται στην πολιτική απαξίωση.

Ο πρωθυπουργός έχει κατά πάσα πιθανότητα εξασφαλίσει την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και ελπίζει ότι με τον ανασχηματισμό η κυβέρνησή του θα αναβαπτισθεί και θα αποκτήσει νέα δυναμική. Κατά πάσα πιθανότητα, όμως, από αύριο θα ξαναβρεθεί αντιμέτωπος με τα ίδια γνωστά αδιέξοδα. Οι «Αγανακτισμένοι» θα συνεχίσουν να γεμίζουν το Σύνταγμα, οι υπουργοί θα συνεχίσουν να προκαλούν εκδηλώσεις αποδοκιμασίας και η πραγματική οικονομία θα συνεχίσει να βυθίζεται στην ύφεση, προκαλώντας οικονομικά και κοινωνικά ερείπια. Σε τέτοιες συνθήκες, η προσπάθεια συρρίκνωσης του ελλείμματος θα μοιάζει ολοένα και περισσότερο με σκύλο που κυνηγάει την ουρά του. Ολα δείχνουν ότι η κοινωνία έχει πια διαβεί το Ρουβίκωνα και ως εκ τούτου, η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έχει πολιτικά καύσιμα να μακροημερεύσει.


Πηγή:   kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδείνωση της υγείας ενός εκ των παιδιών που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση από μπιφτέκια με E.coli



Μόνο ένα εκ των παιδιών έχει πάρει εξιτήριο. Τα υπόλοιπα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο
Μόνο ένα εκ των παιδιών έχει πάρει εξιτήριο. Τα υπόλοιπα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο  
Παρίσι
Η κατάσταση της υγείας ενός από τα παιδιά που έχουν μολυνθεί από στέλεχος του βακτηριδίου E.coli και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της βόρειας Γαλλίας έχει επιδεινωθεί, σύμφωνα με δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Υγείας Ξαβιέ Μπερτράν.

Συνολικά οκτώ παιδιά έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο αφού κατανάλωσαν κατεψυγμένα μπιφτέκια από μοσχαρίσιο κρέας, τα οποία είχαν αγοραστεί από καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ Lidl.

Οι υγιεινομικοί υπεύθυνοι πάντως δεν συνδέουν αυτό το στέλεχος με τον τύπο του βακτηρίου E.coli που έχει προκαλέσει το θάνατο 39 ανθρώπων στην Ευρώπη, κυρίως στη Γερμανία, και ο οποίος φαίνεται να προέρχεται από φύτρες φασολιού.

Τα παιδιά, ηλικίας από 20 μηνών ενός 8 ετών, παρουσίασαν συμπτώματα όπως αιμορραγική διάρροια. Ένα από αυτά έχει ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Οι αρχές συνδέουν τα περιστατικά αυτά με την κατανάλωση κατεψυγμένων βοδινών μπιφτεκιών μάρκας Steaks Country, τα οποία πωλούνται σε καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ Lidl.

Η γαλλικών συμφερόντων εταιρεία παρασκευής των μπιφτεκιών, SEB, έδωσε την Πέμπτη εντολή για την ανάκληση όλων των ύποπτων παρτίδων. Επίσης χθες διευκρίνισε ότι το κρέας που χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή των επίμαχων τροφίμων προήλθε από τη Γερμανία και ότι τα προϊόντα προμηθεύθηκαν αποκλειστικά καταστήματα στο διαμέρισμα Νορ-Πα-ντε-Καλαί, στη βόρεια Γαλλία.

Εξάλλου την Παρασκευή οι ιταλικές αρχές κατέσχεσαν περίπου 5 τόνους μπιφτεκιών και κεφτέδων της εταιρείας SEB, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό υπουργείο Υγείας. «Οι αστυνομία κατέσχεσε χθες Πέμπτη το απόγευμα 1.570 πακέτα του ενός κιλού μπιφτεκιών και 4.000 πακέτα των 900 γραμμαρίων κεφτέδων (συνολικά περίπου 5 τόνοι) της μάρκας Steaks Country. Τα προϊόντα αυτά κατασχέθηκαν στη Βερόνα από το κέντρο διαχείρισης εμπορευμάτων του Lidl το οποίο "συνεργάστηκε απόλυτα" με τις αρχές και "απέσυρε" από τα σουπερμάρκετ τα ύποπτα προϊόντα», πρόσθεσε το ιταλικό υπουργείο Υγείας.

Και άλλα μπιφτέκια και κεφτέδες της ίδιας μάρκας αναμένεται να κατασχεθούν σήμερα. Τα προϊόντα αυτά θα αναλύσει το Ινστιτούτο της Πάδοβας για να «ερευνηθεί η παρουσία μολυσματικών βακτηριδίων» στο κρέας, σύμφωνα με τις ιταλικές υγειονομικές αρχές.
health.in.gr, ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο εξωτερικό οι Έλληνες για αναζήτηση εργασίας


Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες πρόκειται στο μέλλον να φύγουν από τη χώρα για να εργαστούν στο εξωτερικό πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εργαζομένων, ενώ ένα επίσης μεγάλο ποσοστό θεωρεί ότι ο μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων δεν δημιουργεί σημαντική ευκαιρία στην καριέρα τους.



Η αυτοπεποίθηση των Ελλήνων εργαζομένων μειώνεται ενώ αυξάνεται σταθερά το ποσοστό εκείνων που ανησυχούν ότι θα χάσουν την εργασία τους. Το ποσοστό που πιστεύει ότι η διατήρηση των ταλαντούχων και μορφωμένων εργαζομένων αποτελεί σημαντικό ζήτημα είναι μικρότερο από το ποσοστό άλλων χωρών και μόλις το 1/3 των ερωτηθέντων θα ήταν θετικοί στο ενδεχόμενο να εργαστούν για επιπλέον 2 χρόνια μετά την κάλυψη του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση και χωρίς να λάβουν αύξηση στις απολαβές τους.

Στα συμπεράσματα αυτά καταλήγει μεταξύ άλλων η πρόσφατη έρευνα Workmonitor, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Randstad, και εξετάζει τις τάσεις που επικρατούν στην αγορά εργασίας σε όλο τον κόσμο. Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν για την αγορά εργασίας, όπως το "Bridging the Gap" (2010), έχουν καταγράψει δημογραφικές αλλαγές στην Ευρώπη και στην Αμερική, σχετικά με την αύξηση της ζήτησης και τη μείωση της προσφοράς στην αγορά εργασίας, η οποία προκύπτει εξαιτίας της γήρανσης ή της συρρίκνωσης του εργατικού δυναμικού.

Τα αποτελέσματα της έρευνας Workmonitor για την Ελλάδα δεν μπορούν να αποδοθούν αποκλειστικά στις δημογραφικές αλλαγές, αλλά θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη τα τρέχοντα θέματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτό το διάστημα. Από όσους έλαβαν μέρος στην έρευνα, μόνο το 48% θεωρεί ότι θα έχει άμεση επίδραση και νέες ευκαιρίες για την καριέρα του από τον σχετικά μεγάλο αριθμό εργαζομένων που θα αποφασίσει να συνταξιοδοτηθεί στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι το 52% των ερωτηθέντων κρίνει ότι ο αριθμός των εργαζομένων που θα συνταξιοδοτηθεί δεν θα δημιουργήσει καμία νέα ευκαιρία για την καριέρα τους.

Εξαιτίας του πολιτικού και οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, από τους 405 εργαζόμενους που ερωτήθηκαν, οι 376 (93%) δήλωσαν ότι στο μέλλον ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι θα φύγουν από την Ελλάδα για να εργαστούν στο εξωτερικό.

Για τις περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο, η διατήρηση των ταλαντούχων και μορφωμένων εργαζομένων αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα, κάτι το οποίο δεν φαίνεται να ισχύει για την Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας. Μόλις το 39% όσων έλαβαν μέρος στην έρευνα, θεωρεί ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων τους που αποχώρησαν από τον εργοδότη στον οποίο απασχολούνταν, συγκαταλέγονταν σε αυτούς που είχαν καλή επίδοση στην εργασία τους. Αντίστοιχα, το ίδιο ποσοστό σε άλλες χώρες όπου διαπιστώθηκε αποχώρηση υπαλλήλων με καλές επιδόσεις ήταν: στην Κίνα 75%, στην Ινδία 71%, στην Ελβετία 65% και στη Χιλή 60%. Σε ποσοστό 61% οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι η καριέρα τους πλέον απαιτεί καλύτερη εκπαίδευση και κατάρτιση σε σχέση με το παρελθόν, ενώ το 68% των εργαζομένων πιστεύει ότι οι απαιτήσεις για την τρέχουσα θέση εργασίας τους έχουν αυξηθεί τους τελευταίους δώδεκα (12) μήνες, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια αντίστοιχη παροχή ως αντάλλαγμα.

Η έρευνα για το β΄ τρίμηνο του 2011 διεξήχθη από τις 2 έως 13 Μαΐου 2011, μέσω online ερωτηματολογίου σε δείγμα 405 ατόμων ηλικίας 18-65 ετών, που εργάζονταν τουλάχιστον 24 ώρες την εβδομάδα σε μια αμειβόμενη εργασία.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗ​ΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ 20 ΚΑΙ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΘΗΒΑ-4000 χρόνια ιστορίας (1) 

Διήμερες κινητοποιήσεις στον Δήμο Θηβαίων για την επικείμενη μετακίνηση ή υποβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν ο Δήμος Θηβαίων και οι φορείς στην επιχειρούμενη υποβάθμιση της περιοχής με την κατάργηση ή συρρίκνωση υπηρεσιών, όπως το Νοσοκομείο, η Δ.Ο.Υ, το Τελωνείο, ο Ο.Ε.Κ.
Μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ομόφωνα αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (14/06/2011) η πρώτη σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα στο Δημαρχείο.

Σημειώνουμε ότι επικεφαλής της Επιτροπής είναι ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και συμμετέχουν οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων καθώς και εκπρόσωποι από το σύνολο των φορέων και των συλλόγων.
Στην σύσκεψη αποσαφηνίστηκε η μορφή των κινητοποιήσεων της 20ης και 21ης Ιουνίου 2011.
Συγκεκριμένα:
·         Την Δευτέρα 20 Ιουνίου ώρα 09:00 – 12:00, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο του Νοσοκομείου (αναχώρηση λεωφορείου ώρα 8 π.μ. από το Παλαιό Δημαρχείο – κεντρική πλατεία)
·         Την Τρίτη 21 Ιουνίου και ώρα 11:00 θα γίνει Πανθηβαϊκό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς την Δ.Ο.Υ Θηβών.
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου είπε χαρακτηριστικά:
«Θεωρούμε αδιανόητη και απαράδεκτη οποιαδήποτε αλλαγή ως προς την λειτουργία των Δημοσίων υπηρεσιών της Θήβας. Είμαστε αποφασισμένοι και θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Απαίτηση του συνόλου των κατοίκων, των φορέων και του Δήμου είναι να αναβαθμιστεί το Νοσοκομείο και να παραμείνουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες μας ως έχουν.
Στόχος μας είναι να στείλουμε ένα ξεκάθαρο και δυνατό μήνυμα στην Κεντρική εξουσία. Ότι η Θήβα δεν θα επιτρέψει καμία άλλη υποβάθμιση που θα είναι σε βάρος του πολίτη.
Καλούμε όλους τους δημότες του Δήμου Θηβαίων να πάρουν μέρος δυναμικά στις κινητοποιήσεις».
Τέλος, κάνουμε γνωστό ότι τις ημέρες και τις ώρες των κινητοποιήσεων το Δημαρχείο θα είναι κλειστό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλείνουν 200 κλινικές σε όλη την Ελλάδα


Ριζικός «ανασχηματισμός» έρχεται στο ΕΣΥ. Διορίζονται υπερ-διοικητές στο ΕΣΥ ανά νομό, οι οποίοι θα έχουν το «κλειδί» για όλα τα νοσοκομεία της περιοχής τους. Παράλληλα, σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές (σε διοικητικό και υγειονομικό επίπεδο) στα δημόσια νοσοκομεία με το 10% των κλινικών να κλείνουν οριστικά μέχρι το τέλος του έτους, μέτρο που συνεπάγεται και εκτεταμένες μετακινήσεις προσωπικού.

Το πρόγραμμα του «ανασχηματισμού» περιγράφεται αναλυτικά στις διατάξεις του νόμου για τις μεταμοσχεύσεις που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με αυτό, τα νοσοκομεία κάθε νομού της χώρας διασυνδέονται και διοικούνται από ενιαίο όργανο διοίκησης. Πρόεδρος του συμβουλίου ορίζεται ο διοικητής του μεγαλύτερου σε αριθμό κλινών νοσοκομείου της περιοχής (μη συμπεριλαμβανομένων των ψυχιατρείων). Από το διοικητικό αυτό μοντέλο εξαιρούνται οι νομοί Αττικής, Πειραιά  και Θεσσαλονίκης λόγω του μεγάλου αριθμού των μονάδων υγείας που διαθέτουν –έτσι σε αυτές τις περιοχές η συνδιοίκηση θα αφορά δύο ή τρία νοσοκομεία ανεξάρτητα από τα διοικητικά όρια του νομού.

Ο υπερ-διοικητής θα έχει έδρα το κεντρικό σε δυναμικότητα κλινών νοσοκομείο του νομού και θα επιβλέπει τα νοσοκομεία-«δορυφόρους» της περιοχής ευθύνης του μέσω αναπληρωτών διοικητών. Στο συμβούλιο διοίκησης θα συμμετέχουν επίσης  εκπρόσωπος των γιατρών των διασυνδεόμενων νοσοκομείων καθώς και εκπρόσωπος των λοιπών εργαζομένων (αμφότεροι θα εκλέγονται).
 
Κοινοί διαγωνισμοί για τα νοσοκομεία του νομού

Το ενιαίο συμβούλιο έχει πλέον την ευθύνη για τη διενέργεια κοινών διαγωνισμών στο πλέγμα νοσοκομείων που διοικεί. Υποχρεούται να διενεργεί κοινούς διαγωνισμούς για προμήθειες, φάρμακα, υγειονομικό υλικό και λοιπές υπηρεσίες  όπως πχ καθαριότητα, φύλαξη κα. Επίσης, θα διαχειρίζεται ενιαία τις διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες καθώς και τις υπηρεσίες πληροφορικής των νοσοκομείων του νομού.

Σύμφωνα με το πλάνο αυτό υπολογίζεται ότι θα επέλθει αξιοσημείωτη συρρίκνωση… προσώπων και συνεπώς δαπανών. Σήμερα βρίσκονται τοποθετημένοι στα 132 νοσοκομεία του ΕΣΥ ισάριθμοι διοικητές και 45 αναπληρωτές διοικητές. Με την εφαρμογή του νέου διοικητικού μοντέλου «σβήνονται» από τον  υγειονομικό χάρτη τουλάχιστον  30 θέσεις διοικητών, γεγονός που θα επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων πχ μισθοδοσία, λειτουργικά έξοδα διοίκησης κα. Όπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ» ο «ανασχηματισμός» στις διοικήσεις των νοσοκομείων θα λάβει χώρα το καλοκαίρι και αναμένεται σαρωτικός. Μέχρι τώρα περίπου δέκα διοικητές έχουν απομακρυνθεί από νοσοκομεία, ενώ υπολογίζεται ότι την πόρτα της εξόδου θα δουν τον Αύγουστο τουλάχιστον οι διπλάσιοι. Οι διοικητές που έχουν πιάσει τους στόχους για το νοικοκύρεμα του χώρου της νοσοκομειακής περίθαλψης θα διαγκωνιστούν για τις θέσεις των υπερ-διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών στα μικρά νοσοκομεία. Μάλιστα, για την επίσπευση των διαδικασιών ο νόμος ορίζει ότι μπορούν να γίνονται όλες οι μεταθέσεις, τοποθετήσεις και παύσεις διοικητών με μία και μόνη υπουργική απόφαση, απλουστεύοντας έτσι τη διαδικασία.
 
Με απλή απόφαση διοικητή οι μετακινήσεις προσωπικού

Παράλληλα, ο νόμος «λύνει» τα χέρια του υπερ-διοικητή σε ό,τι αφορά το θέμα των μετακινήσεων προσωπικού από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. «Η διαδικασία μετακίνησης προσωπικού μεταξύ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων αποτελεί αρμοδιότητα του κοινού Διοικητή» ορίζεται στην παράγραφο 11 του άρθρου 66 του νόμου. Στην πρόταση αυτή περικλείεται ουσιαστικά όλη η διαδικασία που θα ακολουθήσει με το κλείσιμο των κλινικών. Δεδομένου ότι βάσει και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να μειωθούν οι κλινικές του ΕΣΥ κατά 10%, το υπουργείο Υγείας  μελετά πλέον αναλυτικά τα στοιχεία για τις 2.000 κλινικές του ΕΣΥ που έχει στη διάθεσή του μέσω του ESY.net προκειμένου να προχωρήσει στο αναγκαίο «κούρεμα». Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υγείας, οι μετακινήσεις των εργαζομένων των κλινικών που καταργούνται θα έχουν «όρια» τα σύνορα του νομού. Θα επιτρέπεται πχ η μετακίνηση ιατρού, νοσηλευτή, λοιπού προσωπικού κλινικής που καταργείται μόνο εντός των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του νομού. Εκτιμάται ότι η διαδικασία των μετακινήσεων θα αφορά περίπου το 1,5% του συνόλου των εργαζομένων στο ΕΣΥ, κυρίως γιατρούς.
 
Κλείνουν 200 κλινικές το επόμενο εξάμηνο

Στα 131 νοσοκομεία της χώρας, δυναμικότητας περίπου 35.000 κλινών, υπάρχουν σήμερα 2.000 κλινικές, πολλές εκ των οποίων υπολειτουργούν. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας μέχρι το τέλος του έτους  οι κλινικές θα έχουν συρρικνωθεί κατά 200  –πρόκειται για τις λεγόμενες και «άδειες» κλινικές που λειτουργούν κυρίως χάριν συμφερόντων και  χωρίς ασθενείς. Ο τελικός στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η μείωση του αριθμού τους σε 1500.

Η κατάργηση των κλινικών θα γίνει κυρίως με κριτήριο την πληρότητά τους. Σε ό,τι αφορά τους ισάριθμους (200) γιατρούς, συντονιστές διευθυντές, αυτοί θα μπορούν να διεκδικήσουν τη θέση τους στην εναπομείνασα κλινική μέσω σχετικής αξιολόγησης και κρίσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Υγείας μέσω του ESY.net, ο κύριος όγκος των άδειων κλινικών καταγράφεται στην Αττική από όπου σχεδιάζεται να ξεκινήσει και το… haircut των κλινικών.
http://img.protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΑΜΙΑ:Απατεώνας έπεσε πάνω στο σκύλο...



-Πήγε να εξαπατήσει ηλικιωμένη και έπεσε πάνω στο Λαμπραντόρ της φωτογραφίας!
-<<Αν άφηνα το "Ζάρκο" θα τον είχε αρπάξει>>, είπε στο LamiaReport, το αφεντικό του...


Τυχερός στάθηκε το πρωί στη Λαμία ένας απατεώνας, που προσπάθησε να εξαπατήσει ηλικιωμένη γυναίκα, αφού στο "τσακ" γλύτωσε, από τα δόντια του σκύλου της οικογένειας.

Διαβάστε πως περιέγραψε το συμβάν, αποκλειστικά στο LamiaReport, ο 38χρονος γιος της ηλικιωμένης:

<<Γύρω στις 11:00 το πρωί ένας ευγενικός καλοντυμένος κύριος γύρω στα 40, πλησίασε τη μητέρα μου στην οδό Θερμοπυλών κοντά στο σπίτι μας.Της είπε ότι είναι ο Νίκος ο λογιστής μου και ότι πρέπει να του δώσει 360 ευρώ, που χρωστούσα στην εφορία. Η μητέρα μου του είπε ότι δεν είχε χρήματα και τότε αυτός της ζήτησε αν μπορεί να του προσφέρει ένα ποτήρι νερό γιατί διψούσε.
Η μητέρα μου, χωρίς να έχει υποψιαστεί το παραμικρό, τον οδήγησε στο σπίτι. Μόλις άνοιξαν την πόρτα του ασανσέρ και ήταν έτοιμη να τον βάλει στο σπίτι, εκείνη ακριβώς την στιγμή, άνοιξα την πόρτα για να βγω κι εγώ. Πριν προλάβω να ρωτήσω ποιος είναι ο "κύριος" ο Ζάρκο του όρμησε και αν δεν προλάβαινα να τον συγκρατήσω σίγουρα θα τον είχε αρπάξει άσχημα. Ο "κύριος" πανικοβλημένος κατέβαινε τις σκάλες και εγώ χρειάστηκε για δεύτερη φορά να συγκρατήσω τον Ζάρκο, που δεν ηρεμούσε με τίποτα...

Όταν ρώτησα τη μητέρα μου ποιος είναι αυτός και μου απάντησε ο Νίκος ο λογιστής σου, έκλεισα μέσα το σκύλο και έτρεξα να τον προλάβω.
Τελευταία στιγμή τον είδα να μπαίνει σε μια μαύρη BMW 520, όπου τον περίμενε ο συνεργός του, ο οποίος μάλιστα, όπως μου είπε κάποιος γείτονας, είχε κάνει αναστροφή και ήταν έτοιμος, με τη μηχανή αναμμένη και με το που κατέβηκε εξαφανίστηκαν...

Δεν προλάβαμε να συγκρατήσουμε τον αριθμό, αλλά ενημερώσαμε αμέσως την Αστυνομία.>>
LamiaReport
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιμοδοσία από την Ομάδα Αιμοδοτών Θήβας » Ο Αγιος Νικόλαος»


 

ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΘΗΒΑΣ
« Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »
Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 , από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 1.00 το μεσημέρι , οργανώνεται αιμοδοσία στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Θήβας (πίσω από το ΣΦΕ).

Κάθε υγιής άνθρωπος από 18 μέχρι 60 ετών μπορεί να δώσει αίμα. Γίνεται λήψη από ειδικούς μικροβιολόγους γιατρούς , ελέγχεται η πίεση και ο αιματοκρίτης. Το αίμα εξετάζεται σχολαστικά για μεταδοτικές ασθένειες ( AIDS ,Ηπατίτιδα, Σύφιλη).
Η διάρκεια της αιμοληψίας είναι 5 λεπτά και γίνεται , πάντα , από συσκευές μίας χρήσεως.
Ο αιμοδότης δεν πρέπει:
 Να έχει πάρει κανένα φάρμακο τις τελευταίες ημέρες.
 Να έχει κάνει κατανάλωση οινοπνεύματος.
 Να έχει υποβληθεί σε μεγάλη εγχείρηση.
 Να έχει προσβληθεί από βαριά νόσο το τελευταίο έτος.
 ( για τις γυναίκες) Να είναι σε εγκυμοσύνη. Δεν πρέπει να γίνεται αιμοληψία 6-12 μήνες μετά τον τοκετό.
ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΙΜΑ
Δίνοντας αίμα:
 Σώζεις ζωές συνανθρώπων σου.
 Διασφαλίζεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου από οποιαδήποτε ανάγκη σας ,σε αίμα.
 Κάνεις δωρεάν ιατρικό έλεγχο για πλήθος νοσημάτων.
 Αισθάνεσαι την ηθική ικανοποίηση της ανθρώπινης αλληλεγγύης.
Εσύ έχεις ξαναδώσει αίμα και ξέρεις τη χρησιμότητά του. Έλα και δώσε πάλι το παρόν σου.
Πείσε τους φίλους και τους συγγενείς σου.
Δ Ω Σ Ε Κ Α Ι Σ Ω Σ Ε
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαφάνισε τα αντιμνημονιακά από την ιστοσελίδα του..

Εξαφάνισε τα αντιμνημονιακά από την ιστοσελίδα του
Ο νέος αναπληρωτής Οικονομικών Παντελής Οικονόμου με σειρά άρθρων και δημόσιων παρεμβάσεών του είχε ταχθεί ανοιχτά κατά του μνημονίου,προτείνοντας μεταξύ άλλων την καταγγελία της δανειακής σύμβασης που η κυβέρνηση έχει υπογράψει. Οι απόψεις του, οι οποίες μέχρι πρότινος βρίσκονταν δημοσιευμένες στο προσωπικό του σάιτ, ξαφνικά.. εξαφανίστηκαν! Δείτε για να καταλάβετε..
«Το Μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό ούτε στην επικαιροποίηση ούτε στην αναθεώρηση, διότι δεν οδηγεί σε λύση. Έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού, αλλά έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους. Μάλλον υπήρχε το πρόβλημα χρέους, αλλά το έκανε μη διαχειρίσιμο. Για να μπορέσουμε όμως να καταγγείλουμε το Μνημόνιο, διότι αυτή είναι η μόνη λύση που υπάρχει, να καταγγελθεί αυτή η σύμβαση, πρέπει μέχρι τον Ιούνιο όπου είναι η Σύνοδος Κορυφής, η οποία θα οριστικοποιήσει τις αποφάσεις και θα πρέπει να ζητηθεί η έναρξη του μηχανισμού όχι το 2013, αλλά το 2012. Η μόνη λύση την οποία μπορεί η κυβέρνηση να κάνει, είναι να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση που έχει και να ενταχθεί στον μηχανισμό τώρα.»
Αυτό είναι ένα απόσπασμα από κείμενο το οποίο είχε δημοσιευθεί στο σάιτ του Παντελή Οικονόμου στις 30 Απριλίου. Ποιός να του το έλεγε οτι λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής θα ήταν και εκείνος στην ομάδα του Υπουργείου Οικονομικών που θα αναλάμβανε τις διαπραγματέυσεις. Πλέον στη θέση του κειμένου βρίσκεται αυτή εδώ η κενή σελίδα:

...μέχρι πρότινος στη θέση αυτή βρισκόταν αυτό εδώ το κείμενο:

 στόλισμα στην σελίδα του στο facebook

http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85/48412607053
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταδίκασαν σε θάνατο δια λιθοβολισμού ένα... σκύλο


Θεωρούν ότι είναι η μετενσάρκωση ενός αθυρόστομου δικηγόρου

Σε θάνατο δια λιθοβολισμού καταδικάστηκε ένας...σκύλος στην Ιερουσαλήμ από υπερορθόδοξο δικαστήριο ραβίνων με την κατηγορία ότι είναι η μετενσάρκωση ενός δικηγόρου που τους είχε βρίσει πριν από 20 χρόνια!

Σύμφωνα με την εφημερίδα  Γιεντότ Αχρονότ, ο μεγαλόσωμος σκύλος εισέβαλε πριν μερικές εβδομάδες στο ραβινικό δικαστήριο και προκάλεσε την ταραχή των παρευρισκομένων καθώς αρνιόταν να βγει από την αίθουσα παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των δικαστικών υπαλλήλων.

Και εκείνη τη στιγμή...  ένας από τους παριστάμενους δικαστές θυμήθηκε ότι πριν από είκοσι χρόνια το δικαστήριο καθυβρίστηκε από έναν διάσημο δικηγόρο, ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ήταν καταραμένος!

Ο άντρας, ο οποίος λίγο καιρό αργότερα πέθανε αφορισμένος, μετεμψυχώθηκε, σύμφωνα με τους ραβίνους, στον άτακτο σκύλο που εισέβαλε στη δικαστική αίθουσα. Γι' αυτό το λόγο το μεγαλόσωμο τετράποδο κρίθηκε από τους δικαστές «ακάθαρτο» με βάση την Halacha, δηλαδή τους αυστηρούς εβραϊκούς θρησκευτικούς παραδοσιακούς κανόνες και καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού.

Για την περίεργη αυτή απόφαση ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης ζώων κατέθεσε αγωγή κατά του δικαστηρίου ενώ η ποινή αναμένεται να εκτελεστεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Πόθεν έσχες" δημοσίων υπαλλήλων



Δημόσιο και εργαζόμενος
Δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης (εφοριακοί, υπάλληλοι Πολεοδομιών και επιθεωρητές), θα πρέπει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011 να υποβάλουν τις ετήσιες δηλώσεις «πόθεν έσχες», οι οποίες για πρώτη φορά θα ελεγχθούν από το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
Οι υπάλληλοι αυτοί υπολογίζονται σε 7.000 και σύμφωνα με πηγές του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης θα ελεγχθούν όσοι βαρύνονται με καταγγελίες ή έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα, ενώ θα υπάρξει και έλεγχος σε ένα μικρό δείγμα, δεδομένου ότι δεν επαρκεί το προσωπικό, για να ελεγχθούν όλες οι δηλώσεις.
http://www.ota.gr/



Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά την Δευτέρα και την Τρίτη οι υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων


Σχετικά με τις διήμερες κινητοποιήσεις του Δήμου Θηβαίων και των φορέων της πόλης για την επικείμενη μετακίνηση ή συρρίκνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών (Νοσοκομείο, Δ.Ο.Υ., Τελωνείο, Ο.Ε.Κ. κτλ.) ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
• Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 οι υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων, των πρώην Δήμων Βαγίων, Πλαταιών, Θίσβης, ΔΗ.Κ.Ε.Θ. και Δ.Ο.Θ., θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας για την εξυπηρέτηση του κοινού. Όλοι οι υπάλληλοι καλούνται να βρίσκονται στο χώρο του Νοσοκομείου Θήβας στις 9 το πρωί. Επίσης θα υπάρχει λεωφορείο από τις 8 το πρωί στο Παλαιό Δημαρχείο Θήβας για τη μεταφορά όσων το επιθυμούν.
Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων, των πρώην Δήμων Βαγίων, Πλαταιών, Θίσβης, ΔΗ.Κ.Ε.Θ., Δ.Ο.Θ., θα παραμείνουν κλειστές από ώρα 11:00, ώστε οι υπάλληλοι να παραβρεθούν στην κεντρική πλατεία στο Πανθηβαϊκό συλλαλητήριο.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΙΒΑΔΕΙΑ:Συλλαλητήριο την Τετάρτη

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 18 Ιουνίου...


1812: Οι ΗΠΑ κηρύσσουν τον πόλεμο κατά της Μεγάλης Βρετανίας. (Βορειοαμερικάνικος Πόλεμος)

1815: Η Μάχη του Βατερλό. Οι ενωμένες δυνάμεις Βρετανών και Πρώσων, υπό τους στρατηγούς Ουέλλινγκτον και Μπλίχερ αντίστοιχα, συντρίβουν τις γαλλικές δυνάμεις, των οποίων ηγείται ο αυτοκράτωρ Ναπολέων Βοναπάρτης.

1873: Η σουφραζέτα Σούζαν Άντονι καταδικάζεται σε πρόστιμο 100 δολαρίων, επειδή προσπάθησε να ψηφίσει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 1872.

1932: Ιδρύεται στη Γενεύη η FIBA, η παγκόσμια ομοσπονδία του μπάσκετ. Μεταξύ των 8 ιδρυτικών μελών είναι και η Ελλάδα, που εκπροσωπείται από τους Συμεών Μαυροσκούφη και Γεώργιο Αμπατζίογλου.

1943: Η κατοχική κυβέρνηση Ράλλη ιδρύει τα Τάγματα Ασφαλείας.

1967: Ο Τζίμι Χέντριξ βάζει φωτιά στην κιθάρα του κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας του Φεστιβάλ του Μόντερεϊ.


Γεννησεις

1929: Γιούργκεν Χάμπερμας, γερμανός κοινωνιολόγος και φιλόσοφος.

1939: Γιώργος Μαρίνος, τραγουδιστής και ηθοποιός.

1942: Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ, άγγλος τραγουδοποιός. («Beatles», «Wings»)


Θανατοι

741: Λέων Γ' ο Ίσαυρος, αυτοκράτορας του Βυζαντίου. [γεν. 685]

1865: Ευάγγελος Ζάππας, εθνικός ευεργέτης. [γεν. 1800]

1928: Ρόαλντ Αμούντσεν, νορβηγός εξερευνητής του Νοτίου Πόλου. [γεν. 16/7/1872]

Πηγή :http://www.sansimera.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ