Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Καταπληκτικές φωτογραφίες από γήπεδα!

Stadium Photographs
Δείτε εδώ μερικές αεροφωτογραφίες γηπέδων από όλο τον κόσμο. Είναι πραγματικά απίστευτο το τι μπορεί και κατασκευάζει ο άνθρωπος για τον αθλητισμό! Ακόμα, θα παρατηρήσετε ότι εκτός από το ότι είναι πραγματικά στολίδια, έχουν και τεράστια χωρητικότητα!

Petco Park - San Diego, California




Penn State’s Beaver Stadium



Estadio Cicero Pompeu De Toledo - Sao Paulo, Brazil



Three Rivers Stadium - Pittsburgh



Shea Stadium 1986 World Series



Mackay Stadium - Nevada



California Memorial Stadium



Gillette Stadium - Foxborough, Mass



Soccer Stadium - Port au Prince, Haiti




Memorial Stadium - Minnesota



Neyland Stadium - Tennessee



Minute Maid Park - Houston, Texas



Bank of America Stadium - Charlotte, North Carolina



PITT Stadium - Pittsburgh




Qualcomm Stadium - San Diego



Sun Life Stadium - Miami, Florida



Kenan Stadium - North Carolina




Estadio de Maracana - Rio de Janeiro, Brazil



Old Yankee Stadium - New York City

www.typografikos.com



Διαβάστε Περισσότερα »

Κατεβάζει διακόπτες τη Δευτέρα η ΓΕΝΟΠ

Η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ ζητά να συναντηθεί άμεσα με τον υπουργό Οικονομικών καθώς και με τον υπουργό Περιβάλλοντος
Picture 0 for Κατεβάζει διακόπτες τη Δευτέρα η ΓΕΝΟΠ
Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες ξεκινά από αύριο η ΓΕΝΟΠ αντιδρώντας στην περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ. Όπως σημειώνουν οι συνδικαλιστές, δεν θα προκληθεί μπλακ-άουτ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και, πιθανώς, εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος.
Εν τω μεταξύ, χωρίς αποτέλεσμα έληξαν οι συναντήσεις της ΠΑΣΚΕ - ΓΕΝΟΠ με τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος, που πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα αντίστοιχα.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος επανέλαβε ότι στόχος των κινητοποιήσεων δεν είναι να γίνει μπλακ-άουτ (συσκότιση), θα υπάρξουν ωστόσο, όπως είπε, επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση.
Σε επιστολή της, τις προηγούμενες ημέρες, η ΓΕΝΟΠ τονίζει μεταξύ άλλων ότι η περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, θα επιφέρει αύξηση των τιμολογίων, ενώ για τους εργαζόμενους επισείει τον κίνδυνο ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και του Κανονισμού Προσωπικού. Η Ομοσπονδία επαναλαμβάνει τέλος την πρόταση να δανείσουν οι εργαζόμενοι στο κράτος τα 400 εκατ. που υπολογίζεται ότι θα εισπράξει από την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα οι βαθμολογίες με τις βάσεις να τραβούν την...κατηφόρα


Αυρίο οι βαθμολογίες με τις βάσεις να τραβούν την...κατηφόρα
Δε θα παραταθεί περαιτέρω η αγωνία των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για τις βαθμολογίες τους, αφού το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει τελικά αύριο, Δευτέρα, τις βαθμολογικές επιδόσεις.
«Yπολογίζουμε ότι τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.


«Αλαλούμ» επικράτησε ωστόσο την Παρασκευή με τους υποψηφίους να καλούνται να δηλώσουν τα τμήματα προτίμησής του στα μηχανογραφικά δελτία χωρίς να γνωρίζουν τις επιδόσεις τους στα εξεταζόμενα μαθήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος είναι η πρώτη φορά που οι μαθητές καλούνται να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο ηλεκτρονικά.

Οι υποψήφιοι μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και να μελετήσουν όλες τις λεπτομέρειες για την ηλεκτρονική συμπλήρωση, καθώς φέτος οι αλλαγές έγιναν στο παρα πέντε και η νέα διαδικασία κατάθεσης είναι αρκετά πολύπλοκη.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να καταθέσουν το μηχανογραφικό δελτίο επιλογής για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ,  μέχρι τις 28 Ιουνίου.
 


Πέφτουν οι βάσεις στις «σχολές – ελιτ»

Σύμφωνα με το «Έθνος» και το «Βήμα της Κυριακής» σε καθοδική τροχιά είναι φέτος οι βάσεις των υψηλοβάθμιων και περιζήτητων τμημάτων όπως  είναι η Ιατρική, η Νομική, το Πολυτεχνείο και οι Οικονομικές σχολές.

Η Νομική Αθηνών αναμένεται να πέσει 300 μόρια, το ίδιο και η Ιατρική Αθηνών που θα έχει βάση εισαγωγής κοντά στα 19.100 μόρια, οι Πολιτικοί Μηχανικοί του ΕΜΠ θα χάσουν μέχρι και 300 μόρια (αναμενόμενη βάση 18.950), ενώ όλες οι χαρακτηριζόμενες ως "καθηγητικές σχολές" (Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας) θα απολέσουν πάνω από 700 μόρια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει φέτος η παρατήρηση της πορείας των βάσεων 2011, καθώς η κατάργηση της διαδικασίας των μετεγγραφών και η δημιουργία των ειδικών κατηγοριών, το πιθανότερο είναι να οδηγήσει στην εντυπωσιακή πτώση των βάσεων στα περιφερειακά τμήματα.

Ωστόσο θολό είναι το τοπίο για τις σχολές που διαμορφώνονται στα 10.000 μόρια και κάτω αφού το υπουργείο Παιδείας έχει περικόψει τον αριθμό των εισακτέων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα το πρωί η διαμαρτυρία των αστυνομικών της Στερεάς




Με σύνθημα: "Η δύναμη είναι στους πολλούς - Η ελπίδα στον αγώνα" δίνουν ραντεβού στις 10.00΄το πρωί της Δευτέρας στο Αστυνομικό μέγαρο της Λαμίας.

ΟΧΙ στο Μεσοπρόθεσμο, ΟΧΙ στην υποβάθμιση των Υπηρεσιών ασφαλείας, ΟΧΙ στην περικοπή των συντάξεων και του εφάπαξ, ΟΧΙ στην λεηλασία των εισοδημάτων των μισθωτών-ένστολων, θα βροντοφωνάξουν αύριο μεταξύ άλλων στην Περιφερειακή ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιήσουν από κοινού η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Στερεάς Ελλάδας με τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Οι αστυνομικοί καλούν στην αυριανή συγκέντρωση όλους τους ένστολους συναδέλφους και των άλλων Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς επίσης και όλη την τοπική κοινωνία για να πουν ΟΧΙ στα νέα μέτρα που υποβαθμίζουν την ασφάλεια του πολίτη και εξουθενώνουν τους αστυνομικούς που με πενιχρά μέσα και με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής προσπαθούν να υπηρετήσουν τον όρκο που έδωσαν.

Οι αστυνομικοί αύριο δεν αποκλείεται από το αστυνομικό μέγαρο να πραγματοποιήσουν πορεία προς το κέντρο για την επίδοση ψηφίσματος στον Περιφερειάρχη.

Για να διαβάσετε τις ανακοινώσεις και τα αιτήματά τους πατήστε  ΕΔΩ
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οζιέ ο μεγάλος νικητής στο Ράλι Ακρόπολις!

Αξιόλογη η προσπάθεια του Λάμπρου Αθανασούλα

Με μαεστρική… οδήγηση ο Σεμπαστιάν Οζιέ με Citroen ήταν ο μεγάλος νικητής του ράλι Ακρόπολις και φυσικά δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για την κατάληψη της πρώτης θέσης στο πόντιουμ:

«Ήταν πολύ ωραίος αγώνας, αλλά δύσκολο να βρεις ρυθμό από την αρχή. Χθες, στη δεύτερη τουλίπα, οδηγήσαμε πολύ καλά, πιέσαμε και σήμερα φθάσαμε σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα».

Ο Γάλλος οδηγός με Citroen όχι απλώς υπερασπίστηκε το προβάδισμα των 10,5 δευτερολέπτων που είχε έναντι του Σεμπαστιάν Λεμπ από την 17η ειδική διαδρομή, αλλά στη σούπερ ειδική που έγινε παρουσία πολλών φίλων του WRC στο Λουτράκι είχε καλύτερο χρόνο κατά 9 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή (2:22,7).

Στη δεύτερη θέση έμεινε ο ομόσταβλός του Σεμπαστιάν Λεμπ. «Δεν ξέρω γιατί χάσαμε. Προσπάθησα όσο πιο σκληρά μπορούσα. Είμαι ικανοποιημένος από την οδήγησή μου. Όλη η ομάδα δούλεψε πολύ καλά. Δεν μπορούσαμε περισσότερο. Μια ιδιωτική ομάδα είναι πάντα μια ιδιωτική ομάδα», είπε ο Αλσατός, ο οποίος εξακολουθεί να προπορεύεται στην βαθμολογία.

Την τρίτη θέση στη σούπερ ειδική (2:23,1), αλλά και στη γενική κατάταξη κατέλαβε ο Μίκο Χιρβόνεν με Ford σε απόσταση 13,4 δευτερολέπτων από τον Οζιέ και 2,9 δευτερολέπτων από τον Λεμπ. O Λάμπρος Αθανασούλας με Ford ήταν ο πρώτος Έλληνας στην κατάταξη, καταλαμβάνοντας τη 19η θέση.

Αξιόλογη ήταν η προσπάθεια του Λάμπρου Αθανασούλα με Ford Focus, που παρά τις αντίξοες συνθήκες, ήταν ο πρώτος Έλληνας (19ος συνολικά) στην τελική κατάταξη: «Είμαστε ευχαριστημένοι. Είχαμε πρόβλημα με το αυτοκίνητο. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Συνεχίζουμε. Βρήκαμε το budget για να τρέξουμε στο Ακρόπολις πολύ δύσκολα. Δεν ξέρω αν θα το ξανακάνουμε. Το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε...», υποσχέθηκε.

Η τελική κατάταξη

1. Σεμπαστιάν Οζιέ,Citroen, 4:04:44.3
2. Σεμπαστιάν Λεμπ, Citroen, +10.5
3. Μίκο Χιρβόνεν, Ford, +13.4
4. Πέτερ Σόλμπεργκ, Citroen, +38.7
5. Χένινγκ Σόλμπεργκ, Ford, +5:24.7
6. Μάθιου Γουίλσον, Ford, +6:54.6
7. Κίμι Ραϊκόνεν, Citroen, +8:29.3
8. Γιούχο Χάνινεν, Ford, +11:34.6
9. Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, Ford, +13:08.8
10. Ντένις Κιούπερς, Ford, +15:10.0
11. Μπερνάρντο Σόουζα, Ford, +16:29.2
12. Μαντς Όστμπεργκ, Ford, +17:17.3
13. Φρίγκιες Τουράν, Ford, +17:51.9
14. Χέρμαν Γκάσνερ, Skoda Fabia, +18:43.3
15. Μάρτιν Πρόκοπ, Ford, +20:33.0
16. Νάσερ Αλ Ατίγια, Ford, +21:39.5
17. Ρενέ Κούιπερς, Ford, +31:12.3
18. Έιβιντ Μπρίνιλντσεν, Skoda Fabia, +32:57.2
19. Λάμπρος Αθανασούλας, Ford, +35:24.4
20. Εβγκένι Νόβικοφ, Ford, +41:47.4
21. Νικίτα Κοντράχιν, Mitsubishi Lancer, +42:02.2
22. Δημήτρης Ψύλλος, Mitsubishi Lancer, +42:53.3
23. Άλμπερτ Γιοβέρα, Fiat Abarth, +1:06:06.2
24. Πάνος Κωνσταντάκος, Mitsubishi Lancer, +1:07:54.3
25. Πάουλο Νόμπρε, Mitsubishi Lancer, +1:08:48.7
26. Χάρης Καλτσούνης, Opel Corsa, +1:10:57.8
27. Τερασίνο, Subaru Impreza, +1:35:10.5
28. Κάρλο Κόβι, Subaru Impreza, +1:37:16.4
29. Νίκος Μοσχόπουλος, Toyota Yaris, +1:44:03.1
30. Πάολο Σεμεράρο, Renault Clio, +1:44:41.1
31. Έντιθ Βάις, Mitsubishi Lancer, +1:48:28.6

Βαθμολογία οδηγών

1. Σεμπαστιάν Λεμπ 146
2. Μίκο Χιρβόνεν 129
3. Σεμπαστιάν Οζιέ 124
4. Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα 76
5. Πέτερ Σόλμπεργκ 73
6. Μαντς Όστμπεργκ 48
7. Μάθιου Γουίλσον 36
8. Κίμι Ράικονεν 24
9. Φεντερίκο Βιγιάγκρα 20
10. Χένινγκ Σόλμπεργκ 20


Διαβάστε Περισσότερα »

Βουτιές» στις βάσεις- Δείτε ποιες σχολές πέφτουν


«Βουτιά» της τάξεων των 300 έως 1500 μορίων θα σημειώσουν οι βάσεις εισαγωγής στα Ανώτατα και τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», περιζήτητες σχολές όπως είναι η Νομική Αθηνών θα σημειώσει πτώση της τάξεως των 300 μορίων. Οι σχολές Παιδαγωγικής θα σημειώσουν πτώση 700 μορίων ενώ για την εισαγωγή στην Ιατρική απαιτούνται τουλάχιστον 19.100 μόρια.
Ειδικότερα: 1ο επιστημονικό πεδίο: Οι Νομικές, Παιδαγωγικές αλλά και τα τμήματα των Ψυχολογιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν πτώσεις μορίων που δεν θα ξεπερνούν τα 400 μόρια. Οι πτώσεις στα τμήματα της περιφέρειας θα είναι μεγαλύτερη.
2ο επιστημονικό πεδίο: Οι σχολές των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Χημείας και της Πληροφορικής στα κεντρικά ΑΕΙ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν μια πτώση της τάξεως των 700 μοορίων. Στα περιφερειακά η πτώση θα φτάσει και τα 1.000 μόρια.
3ο επιστημονικό πεδίο: Οι Ιατρικές σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα κινηθούν ελάχιστα πάνω από τα 19.000 μόρια. Όλες όμως οι ιατρικές σχολές της περιφέρειας που πέρυσι ήταν πάνω από 19.000 μόρια τώρα θα βρεθούν στα 18.900 ή στα 18.550 για την Ιατρική Αλεξανδρούπολης.
4ο επιστημονικό πεδίο: Οι περιζήτητες σχολές του Πολυτεχνείου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα πέσουν μέχρι και 400 μόρια. Οι πτώσεις αυτές θα είναι μεγαλύτερες στα τμήματα της περιφέρειας (θα υπερβαίνουν τα 1.000 μόρια). Τα πολυάριθμα χαμηλόβαθμα τμήματα ΤΕΙ του πεδίου θα κινηθούν λίγο πάνω από τα 8.000 μόρια.
5ο επιστημονικό πεδίο: Οι Οικονομικές σχολές θα έχουν πτώσεις και στο κέντρο και στην περιφέρεια οι οποίες θα είναι σημαντικές και θα υπερβαίνουν τα 1.000 μόρια σε πολλά περιφερειακά τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικής Επιστήμης και Λογιστική.

Διαβάστε Περισσότερα »

AΡΚΙΤΣΑ:Πνίγηκε 54χρονος δάσκαλος




Πνίγηκε ηλικιωμένος στο Πόρτο Ράφτη
Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην περιοχή Αρκίτσας-Λιβανατών, από τον ξαφνικό χαμό του Διευθυντή του δημοτικού σχολείου Λιβανατών, ο οποίος ήταν από τους πλέον αγαπητούς σε μαθητές και γονείς, αλλά και σε όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Ο άτυχος 54χρονος κάτοικος Αρκίτσας, πήγε για μπάνιο χθες το μεσημέρι μαζί με την γυναίκα του, στη θέση "Βραχάκια Πάσα" στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αρκίτσας-Λιβανατών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από άγνωστη αιτία έχασε τις αισθήσεις του και άλλοι λουόμενοι τον ανέσυραν, στις 14:00 στη παραλία για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Όμως ο 54χρονος δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή εκεί.

Ο 54χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η νεκροψία νεκροτομή θα δείξει ποια ήταν η αιτία θανάτου του άτυχου άνδρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά...η φωτογραφία της ημέρας



από την RealNews.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των Αγανακτισμένων σήμερα


Ο ανασχηματισμός και οι πολιτικές εξελίξεις δεν κατάφεραν να ηρεμίσουν τους Αγανακτισμένους της πλατείας που δηλώνουν πως σκοπεύουν να περικυκλώσουν ξανά το Κοινοβούλιο, την ημέρα κατά την οποία η κυβέρνηση θα ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές.
Μάλιστα απευθύνουν μέσω Διαδικτύου ανοιχτό πανευρωπαϊκό κάλεσμα για σήμερα το απόγευμα, ενώ παράλληλα προειδοποιούν πως δεν θα επιτρέψουν να γίνουν ξανά επεισόδια και για αυτό το λόγο έχουν σχηματίσει ομάδες περιφρούρησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ: Κατοικούνταν το σπήλαιο Σαρακηνού στην Βοιωτία πριν 50.000 χρόνια!!!




Το Ακραίφνιο Βοιωτίας είναι ένας οικισμός που ονομάζεται έτσι γιατί κάποτε ήταν στην άκρη της λίμνης Κωπαΐδος. (Το τοπωνύμιο διατήρησε γνώση και μνήμη). Επί της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, 100 μ. περίπου.... προ της εξόδου (αριστερά) προς Ακραίφνιο, υπάρχουν ερείπια παλαιοχριστιανικής εκκλησίας, του Αγ. Βασιλείου, δομημένης με πολλά αρχαία μέλη.

Από εδώ μπορείτε να οργανώσετε μια ορειβατική-πεζοπορική εκδρομή για την κορυφή, απ'Α όπου η κατάβαση θα περάσει από το ιερό του Πτώου Απόλλωνα και θα κατευθυνθεί προς το γυναικείο μοναστήρι της Πελαγίας. Ολοκληρώστε την επιστροφή σας από το εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής, που κείται κοντά στο αρχαίο ιερόν, στη θέση Νούσκες, κοντά στον διεθνή δρόμο. Η συνολική πορεία δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 5 ώρες.

Το Ακραίφνιο είναι γνωστό για το Σπήλαιο του Σαρακηνού που ευρίσκεται σε υψόμετρο 200 μ. Eχει διαστάσεις 70 Χ 60 μ. και μια είσοδο με 30 μ. φάρδος. Είναι ένα φυσικό ψυγείο (έχει σταθερή θερμοκρασία 16 οC). Φωτίζεται επαρκώς και –περιέργως– δεν έχει σταλακτίτες! Το σπήλαιο αυτό αποτελεί και τη μόνη στρωματογραφημένη προϊστορική θέση στη Στερεά Ελλάδα! Φυσικά, εάν κάποιος ασχοληθεί και με την Αιτωλοακαρνανία που έχει
χιλιάδες Σπήλαια, είναι ηλίου φαεινότερον πως θα βρεθεί κι εκεί κάτι ανάλογο.

Σε αυτό το σπήλαιο έχει ευρεθεί παλαιολιθική κατοίκηση (από 50.000 χρόνια)! Ευρέθησαν επίσης σπόροι σιταριού και οσπρίων της 5ης χιλιετίας π.Χ.! Ευρέθη επίσης κεραμεική νεολιθικής εποχής, «τύπου Γωνιάς Κορινθίας και Προσύμνης Αργολίδος». Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο ευρίσκεται εκτός Πελοποννήσου. Πράγμα που επισημοποιεί κάτι γνωστό, ακόμη κι απ'Α τον μύθο του Οιδίποδος: Πως Πελοπόννησος και Στερεά είχαν ανταλλακτικό εμπόριο εκείνη την εποχή ήδη… Ευρέθη επίσης ειδωλοπλαστική –πάνω από 1.000 ειδώλια– παρόμοια με αυτά που έχουν ευρεθεί στη Θεσσαλία και στα Θαρούνια Ευβοίας. Αξιοσημείωτο ένα αγαλματίδιο (ύψους 40-50 εκατ.) του 4500 π.Χ. Και ένα ειδώλιο καθιστού ανδρός με προτεταμένα τα γεννητικά του όργανα, κάτι που το καθιστά μοναδικό! Επίσης, πολλά ειδώλια ευρέθησαν γύρω από ένα κέρατο ελαφιού – ασυνήθιστο σε νεολιθικό χώρο. Ακόμη, εργαλεία (30-35000 π.Χ.), άλλα από οψιανό της Μήλου, άλλα από πυριτόλιθο, σφονδύλια για να γνέθουν οι γυναίκες, τσεκούρια (λίθινοι πέλεκεις), κοχύλια (όστρεα) της λίμνης Κωπαΐδος (με οξυγόνο με ισότοπο 18), αποθηκευτικοί λάκκοι με επένδυση πηλού, ενώ το Σπήλαιο είχε και περιορισμένη ταφική χρήση. Το σπήλαιο ήταν εν χρήσει έως και το 2000 π.Χ.

Το 1970 έκανε σε αυτό μια πρώτη ανασκαφή ο Θ. Σπυρόπουλος, αλλά τα καρτελάκια από τα ευρήματά του στο Μουσείο των Θηβών, τα… έφαγαν τα ποντίκια κι έτσι δεν μπορουμε γι' αυτή την εργασία να γνωρίζουμε πολλά πράγματα…

Το τόσο σημαντικό αυτό Σπήλαιο, όπως και σχεδόν όλα τα σπήλαια στη Βοιωτία –ασχέτως εάν είναι ή δεν είναι αρχαιολογικοί χώροι!– έχουν σήμερα χρήση μαντριών από τους εντόπιους κτηνοτρόφους! Μάλιστα, τα ζώα έχουν δημιουργήσει στρώματα κοπριάς σε αυτά! (Στο Ακραίφνιο ένα άλλο ανάλογο σπήλαιο… καιγόταν για 3 χρόνια, διότι η κοπριά καίγεται βραδέως). Σαν να μην έφθανε αυτή η φθορά, πολλά σπήλαια της Κωπαΐδος έχουν μέσα εγκαταστάσεις εκκλησιών, που έχουν προξενήσει επίσης πολλές φθορές σε σημαντικότατα αρχαιολογικά πεδία.

Σε πολλά σπήλαια της Κωπαΐδος σώζονται οι φυσικές καταβόθρες που παροχέτευαν το νερό της, καταβόθρες που διεύρυναν οι Μινύες για να φεύγουν ευκολότερα τα νερά της λίμνης στη θάλασσα και να μην πλημμυρίζουν οι παραλίμνιοι οικισμοί. Υπάρχουν πολλά χιλιόμετρα τέτοιων καταβοθρών!
www.scoop.it/t/boeotian-culture


Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμια ημέρα του πατέρα σήμερα Κυριακή 19 Ιουνίου 2011


Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Με δώρα απ' όλη την οικογένεια τιμώνται ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους. Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που..
 θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα χειρότερα έρχονται...

Προβλέψεις σοκ για ανεργία στο 22%

Το φθινόπωρο έρχονται τα χειρότερα για τους εργαζόμενους και τους άνεργους που ψάχνουν εναγωνίως για δουλειά, καθώς από τον Οκτώβριο - οπότε και σταματούν ορισμένα εποχιακά επαγγέλματα - τα ποσοστά της ανεργίας θα λάβουν χαρακτηριστικά κοινωνικής έκρηξης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Άποψη», είναι δεδομένο ότι τα νούμερα της καταγεγραμμένης ανεργίας είναι χαμηλότερα από τα πραγματικά, καθώς ακόμη και όσοι εργάζονται με τρίωρα και εκ περιτροπής εργασία καταγράφονται στο ενεργό δυναμικό, «μακιγιάροντας» με αυτόν τον τρόπο το σκληρό πρόσωπο των ποσοστών της ανεργίας. Όπως προβλέπει και το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ, η ανεργία μπορεί να αγγίξει και το 22% στο τέλος του 2011 (1.150.000 άνεργοι).

Η μείωση της απασχόλησης έχει άμεσο αντίκτυπο και στους προϋπολογισμούς των ασφαλιστικών ταμείων, αφού η ανεργία, οι περικοπές των μισθών, η εισφοροδιαφυγή, αλλά και η μείωση των εισφορών συρρικνώνουν δραματικά τα αποθεματικά τους.

Όπως εκτιμάται, οι απώλειες για κάθε άνεργο που μένει εκτός ασφάλισης κυμαίνονται κατά μέσο όσο στα 5.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, οι 670.000 άνεργοι που καταγράφονται επισήμως, στοιχίζουν στα ταμεία 6,5 διδ. ευρώ ετησίως.

Επιπλέον, αν επεκταθούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις, για παράδειγμα στο 1/3 των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, το ΙΚΑ και τα επικουρικά ταμεία θα στερηθούν περίπου ένα δισ. το 2011, αφού οι μισθοί μπορεί να μειωθούν έως και 20%.

Επίσης, σε συρρίκνωση των εσόδων γύρω στα 2 δισ. θα οδηγήσει και στη μείωση των εισφορών έως και 25% στους συνεπείς εργοδότες.

Το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ εκτιμά ότι συνολικά η ανεργία και οι μειώσεις μισθών - εισφορών θα αποστερήσουν το 2011, που θεωρείται η πιο δύσκολη χρονιά, από το ασφαλιστικό σύστημα πάνω από 9 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, οι κρατικές επιχορηγήσεις (9.997 δισ.) θα είναι μειωμένες κατά 6,92% σε σχέση με πέρυσι. Το υπουργείο Εργασίας πάντως πιστεύει ότι, με τα έσοδα από τη ρύθμιση χρεών και τη μείωση των δαπανών για το φάρμακο, τα ταμεία θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους το 2011, κάνοντας χρήση και ιδίων πόρων, καθώς είναι αδύνατον να εξασφαλιστεί έξτρα επιχορήγηση.
.newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πεζoί από τη Σπάρτη στο Σύνταγμα


Συμβολική πορεία των Αγανακτισμένων

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι «η Ελλάδα δεν πουλιέται, η Ευρώπη δεν μοιράζεται», στέλνουν οι «Αγανακτισμένοι ελεύθερα σκεπτόμενοι πολίτες» της Σπάρτης.
«Με την πραγματικότητα που ζούμε να γίνεται όλο και πιο ασφυκτική και τις προοπτικές για την Ελλάδα να γίνονται εφιαλτικές, δεν μας μένει τίποτε άλλο παρά να αντιδράσουμε ως «Σπαρτιάτες», αναφέρουν στο κάλεσμά τους και τονίζουν οτι δεν θα επιτρέψουν το «ξεπούλημα της Ευρώπης».

Με έναυσμα την πανευρωπαϊκή συνάντηση στις πλατείες την Κυριακή 19 και την Τετάρτη 22 Ιουνίου, διοργανώνουν μια συμβολική πορεία από τη Σπάρτη προς την Αθήνα, λέγοντας «Όχι στην αρπαγή της Ευρώπης».

Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, τα μέλη της ομάδας που θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, θα ξεκινήσουν στις 8 το βράδι της Κυριακής 19 Ιουνίου από το άγαλμα του Λεωνίδα, μπροστά από το Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης, με στόχο να βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιουνίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

24ωρη απεργία ανακοίνωσε για τη Δευτέρα η Ε.Τ.Ι.Τ.Α.


Photo for this article
24ωρη απεργία από ώρα 05.00 π.μ. της Δευτέρας 20 Ιουνίου έως ώρα 05.00 π.μ. της Τρίτης 21 Ιουνίου 2011  για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας

απαιτούμε:
• Την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
• Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.

Η εργοδοσία θέλει να ξεμπερδεύει με εργαζόμενους που αμείβονται με την Σ.Σ.Ε., που έχουν δικαιώματα, θέλει να τους αντικαταστήσει με φτηνούς εργαζόμενους.
Η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστική απάντηση στις επιδιώξεις της εργοδοσίας.  Καλεί όλα τα σωματεία στα Μ.Μ.Ε. να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με όλους τους τρόπους και τις μορφές.
Δεν τρομοκρατούμαστε, η αλληλεγγύη των τεχνικών έχει δυναμώσει.
Αγωνιζόμαστε για να σώσουμε τις θέσεις εργασίας μας, την Σ.Σ.Ε. μας, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και το μέλλον των παιδιών μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗ
ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20/6, ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ

Κύριοι της εργοδοσίας,
πίσω από τους αριθμούς σας βρίσκονται άνθρωποι.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΣ

Προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων των επιχειρήσεων για την πρόληψη καταστροφών κατά την διάρκεια της απεργίας ορίζεται ένα συνεργείο την ημέρα, 1 μοντέρ την ημέρα, 1 άτομο ανά βάρδια στη ροή και 1 άτομο ανά βάρδια στο master control.  Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και σε ενδεχόμενο που δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση αγωνίας για τις βαθμολογίες

Ξεκίνησε από χθες η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών, χωρίς, για πρώτη φορά, να γνωρίζουν οι υποψήφιοι τις επιδόσεις τους στα μαθήματα. Αγνωστο παραμένει αν μεθαύριο θα δημοσιοποιηθούν και τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών.

Παρατείνεται η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει τις βαθμολογικές επιδόσεις τη Δευτέρα.

Παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου ν' ανακοινώσουν τις βαθμολογίες χθες, τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατό και πλέον η ανάρτησή τους στα λύκεια μετατίθεται -εκτός απροόπτου- για μεθαύριο. Ωστόσο, από χθες ξεκίνησε η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων, χωρίς, για πρώτη φορά, να γνωρίζουν οι υποψήφιοι τις βαθμολογίες τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Ετσι, οι χιλιάδες υποψήφιοι που έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές θα έχουν στη διάθεσή τους να μελετήσουν και να σταθμίσουν όλα τα δεδομένα για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού μόλις εννέα ημέρες (αν δοθούν οι βαθμολογίες τη Δευτέρα), αφού η προθεσμία λήγει στις 28 Ιουνίου.

Ακόμη και χθες, πάντως, οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας δεν ήταν σε θέση να διαβεβαιώσουν αν τη Δευτέρα, οπότε και αναμένεται ν' αναρτηθούν οι βαθμολογίες στα λύκεια, θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών από τα οποία θα προκύψουν κρίσιμα συμπεράσματα και εκτιμήσεις για την πορεία των βάσεων.

Διότι, είναι διαφορετικό ο κάθε υποψήφιος να γνωρίζει μόνο τις δικές του βαθμολογίες και άλλο να ξέρει την κατανομή των επιδόσεων σε όλες τις βαθμολογικές κλίμακες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον ανασχηματισμό και την απομάκρυνση του υφυπουργού Παιδείας, Ιωάννη Πανάρετου, ο οποίος χειριζόταν αποκλειστικά το θέμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων και της ανακοίνωσης των βαθμολογιών, η όλη διαδικασία προς στιγμήν μπλόκαρε.

Οπως τονίζεται, πάντως, εντός του Σαββατοκύριακου οι αρμόδιες υπηρεσίες θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προχωρήσουν στις διασταυρώσεις των στοιχείων και να δοθούν τη Δευτέρα στα σχολεία.

Οι υποψήφιοι μπορούν από σήμερα να μπουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και να μελετήσουν όλες τις λεπτομέρειες για την ηλεκτρονική συμπλήρωση του μηχανογραφικού, καθώς φέτος έγιναν αλλαγές στο "παρά πέντε" και η νέα διαδικασία κατάθεσής του είναι αρκετά πολύπλοκη.

Λιγότεροι αριστούχοι φέτος
Βάσεις δύο ταχυτήτων αναμένεται να διαμορφωθούν μετά τη γνωστοποίηση των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων. Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το "Εθνος", θα πρέπει να περιμένουμε πτώση στον αριθμό των αριστούχων συγκριτικά με πέρυσι και συγκέντρωση της πλειοψηφίας των υποψηφίων στις μεσαίες βαθμολογικές κλίμακες.

Αυτό σημαίνει ότι οι βάσεις για τα υψηλόβαθμια/περιζήτητα τμήματα (Ιατρικά, Νομικά, Πολυτεχνικά, Οικονομικά) θα ακολουθήσουν καθοδική πορεία, χωρίς όμως να αναμένεται εντυπωσιακή πτώση. Αντίθετα, στις σχολές μεσαίας ζήτησης, και ειδικά σε όσες εδρεύουν στα κεντρικά ΑΕΙ-ΤΕΙ, φαίνεται πως θα υπάρξει άνοδος, καθώς θα τις επιλέξουν ακόμη και αριστούχοι, προκειμένου να εισαχθούν με σιγουριά σε τμήμα κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Θολή εικόνα
Θολή είναι η εικόνα για τις σχολές στις οποίες οι βάσεις διαμορφώνονται κάτω από τα 10.000 μόρια. Το υπουργείο Παιδείας σε πολλές από αυτές έχει μειώσει τον αριθμό των εισακτέων, ωστόσο θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι υποψήφιοι δεν θα προτιμήσουν τμήματα με αβέβαιο επαγγελματικό μέλλον.
Πηγή :http://www.newsbeast.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο εδώλιο στελέχη της Αλουμίνιον Α.Ε. στη Λιβαδειά (Ε΄ πράξη)


Συνεχίζεται την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 στις 9.00 το πρωί, με την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας η διακοπείσα (λόγω απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων) δίκη για υποβάθμιση του περιβάλλοντος, καθώς και για αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες, κατά το χρονικό διάστημα 2006-2008, Κατηγορούμενοι στο μονομελές πλημμελειοδικείο Λιβαδειάς, είναι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, ο διευθύνων σύμβουλος και ο διευθυντής υγιεινής, ασφάλειας και περιβάλλοντος του εργοστασίου παραγωγής αλουμινίου και αλουμίνας της εδρεύουσας στο Μαρούσι Αττικής ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΒΕΕ.
Πρόκειται για το ποινικό μέρος του ελέγχου των επιθεωρητών περιβάλλοντος στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, το 2008 όπου αφού διαπιστώθηκε σωρεία περιβαλλοντικών παραβάσεων, επεβλήθη και πληρώθηκε πρόστιμο ύψους 300.000€. Στην ουσία είναι η πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα που έστω και με αυτό τον τρόπο γίνεται αποδεκτή η περιβαλλοντική επιβάρυνση του κόλπου της Αντίκυρας από την πολύχρονη λειτουργία του εργοστασίου.
Επίσης το κατηγορητήριο περιλαμβάνει και πολεοδομικές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μετά από αυτοψία της πολεοδομίας Λιβαδειάς (μάλιστα επεβλήθη και εδώ πρόστιμο) και που αφορούσαν εργασίες εγκατάστασης της 2ης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 4142ΜW χωρίς να υπάρχει σχετική πολεοδομική άδεια.
Η σχετική μήνυση έγινε από την εισαγγελία Λιβαδειάς μετά από αναφορές της ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ, της Κίνησης Πολιτών Αντίκυρας και της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Η ΑΛΚΥΩΝ. Ενημερώνουμε τέλος ότι μάρτυρες κατηγορίας εκτός των μελών της ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ είναι και επιθεωρητές Περιβάλλοντος της ΕΥΕΠ.
Ενόψει της νέας έκθεσης αυτοψίας που έχουν ήδη διενεργήσει οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται εντός των ημερών, καλούμε όσους έχουν ελεύθερο χρόνο να παρευρεθούν.
symparataxi.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη μαύρη λίστα του Τειρεσία το 15% των πολιτών...



Χαριστική βολή στην αγορά που αργοσβήνει αποτελεί η μαύρη λίστα του Τειρεσία, καθώς το 15% των πολιτών της Ελλάδας συμπληρώνουν τον μακρύ κατάλογο των ... κακοπληρωτών.

Το τραπεζικό σύστημα περιέχει τα ονόματα περίπου 1.500.000 φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, που «λείπουν» σήμερα από την αγορά, τόσο από πλευράς επιχειρηματικής δραστηριότητας, όσο και από ρευστό.

Οι καταχωρίσεις αφορούν είτε ακάλυπτες επιταγές είτε αθέτηση πληρωμής δόσεων για δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Δημοκρατία», η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων αδυνατεί να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις, ενώ υπολογίζεται ότι για να επαναχρηματοδοτηθούν ή να επιμηκυνθούν στο διπλάσιο οι χρόνοι αποπληρωμής των υφιστάμενων δανείων απαιτούνται περίπου 20 δισ. ευρώ.


Μόνο στο πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους προστέθηκαν 115.000 πολίτες και επιχειρήσεις, που αδυνατώντας να καταβάλουν εγκαίρως τις εισφορές τους προστέθηκαν στη λίστα του... μάντη κακών γεγονότων. Έτσι σε ποσοστό 15% οι πολίτες της χώρας είτε εμφανίζονται ασυνεπείς είτε έχουν δηλώσει αδυναμία να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 19 Ιουνίου...

240 π.Χ: Ο Ερατοσθένης υπολογίζει την περίμετρο της Γης.

1827: Ο Κολοκοτρώνης απειλεί με θάνατο όσους Έλληνες προσκυνούν τον Μωάμεθ. («Περίπτωση Νενέκου»)

1843: Ο Καρλ Μαρξ έρχεται εις γάμου κοινωνία με την αριστοκρατικής καταγωγής Τζένι φον Βεστπάλεν. Ο γερμανός φιλόσοφος είναι 25 ετών και η σύζυγός του 29.

1863: Ένοπλη ρήξη «Ορεινών» και «Πεδινών» στην Αθήνα (Κανάρης, Βούλγαρης), η κορύφωση των γνωστών και ως «Ιουνιανών».

1885: Το «Άγαλμα της Ελευθερίας», δώρο των Γάλλων προς τους Αμερικανούς, φθάνει στο λιμάνι της Νέας Υόρκης.

1961: Εγκαινιάζεται το νέο τουριστικό ξενοδοχείο της Πάρνηθας «Μον Παρνές».


Γεννησεις

1623: Μπλεζ Πασκάλ, γάλλος μαθηματικός, φυσικός και φιλόσοφος. [θαν. 19/8/1662]

1854: Αλφρέντο Καταλάνι, ιταλός συνθέτης, γνωστός για την άρια «Ebben? Ne androlontana» από την όπερα «La Wally». [θαν. 7/8/1893]

1947: Σαλμάν Ρουσντί, ινδός συγγραφέας. («Σατανικοί Στίχοι»)


Θανατοι

1806: Ευγένιος Βούλγαρης, λόγιος, από τους πρωτεργάτες του Νεοελληνικού Διαφωτισμού. [γεν. 11/8/1716]

1876: Μιχαήλ Μπακούνιν, ρώσος θεωρητικός του αναρχισμού. [γεν. 18/5/1814]

1977: Φωκίων Δημητριάδης, γελοιογράφος. [γεν. 1894]

Πηγή :http://www.sansimera.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ