Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Τα 10 μεγαλύτερα μυστήρια της ζωής.


Ζούμε σε έναν κατά το μεγαλύτερο μέρος άγνωστο και ίσως κάπως μυστηριώδη κόσμο, προσπαθώντας από τις πιο μακρινές στιγμές του παρελθόντος να ξεκλειδώσουμε τα μυστικά του, που είναι και τα μυστικά της ύπαρξής μας. Χιλιάδες είναι τα ερωτήματα που έχουν διατυπωθεί ανά τους αιώνες, κάποια από αυτά απαντήθηκαν, κάποια άλλα όχι.




Πολλές φορές δε φαίνεται, πως μια απάντηση γεννάει και νέα ερωτήματα. Κάπως έτσι έγινε και με το νου του ανθρώπου. Βαδίζοντας στον 21ο αιώνα η σύγχρονη επιστήμη έχει προσεγγίσει σε μεγάλο βαθμό την κατανόηση νοητικών λειτουργιών, που πριν από μερικούς αιώνες φαινόντουσαν ερωτήματα που θα παρέμεναν για πάντα μυστηριώδη. Τα έχει όμως απαντήσει, ή απλά άνοιξε το κουτί της Πανδώρας;

Όνειρα




Αν ρωτούσατε 10 ανθρώπους σχετικά με τη φύση των ονείρων, πιθανότατα θα παίρνατε 10 διαφορετικές απαντήσεις. Κι αυτό, επειδή οι επιστήμονες ακόμα προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο. Μία πιθανότητα: τα όνειρα ασκούν το νου ενεργοποιώντας συνάψεις μεταξύ νευρικών κυττάρων. Άλλη θεωρία είναι ότι οι άνθρωποι ονειρεύονται για στόχους και αισθήματα που δεν πραγματώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας και η διαδικασία των ονείρων βοηθάει στη στερεοποίηση των σκέψεων και των αναμνήσεων.

Γενικά, οι επιστήμονες συμφωνούν ότι ονειρευόμαστε κυρίως κατά τη διάρκεια του βαθύτερου σταδίου του ύπνου, του ονομαζόμενου ύπνου REM (REM: Rapid Eye Movement γρήγορη κίνηση των ματιών), αν και συμβαίνει να βλέπουμε όνειρα και στα υπόλοιπα στάδια του ύπνου.

Ύπνος




Το κάνουν οι μύγες των φρούτων, το κάνουν οι τίγρεις και άλλα ζώα, το κάνει ο άνθρωπος και φαίνεται πως δεν χορταίνει με τίποτε. Ο λόγος, για τον ύπνο. Κλείνουμε τα μάτια και αυτή η διαδικασία είναι τόσο σημαντική για μας, ώστε ξοδεύουμε το ένα τέταρτο ολόκληρης της ζωής μας κοιμούμενοι. Αλλά οι λόγοι που κρύβονται πίσω από το φαινόμενο του ύπνου εξακολουθούν να αποτελούν ένα αίνιγμα, όσο αποτελούν και τα όνειρα. Ένα πράγμα που γνωρίζουν οι επιστήμονες είναι, πως ο ύπνος έχει κριτική σημασία για τα θηλαστικά. Παρατεταμένες περίοδοι αϋπνίας μπορούν να οδηγήσουν σε ζαλάδες, ψευδαισθήσεις και σε ακραίες περιπτώσεις, ακόμα και στο θάνατο.

Υπάρχουν δύο βασικά στάδια ύπνου, ο NREM (non REM) κατά τη διάρκεια του οποίου ο εγκέφαλος παρουσιάζει χαμηλή μεταβολική δραστηριότητα και ο REM, όπου ο εγκέφαλος εμφανίζει μεγάλη δραστηριότητα. Κάποιοι επιστήμονες θεωρούν ότι ο NREM ύπνος είναι αυτός που πρακτικά ξεκουράζει το σώμα εξασφαλίζοντας τη συντήρηση της ενέργειάς μας, όπως γίνεται στα ζώα με τη χειμερία νάρκη. Ο REM ύπνος θα μπορούσε να βοηθάει στην οργάνωση των αναμνήσεων. Αυτή η άποψη όμως δεν έχει αποδειχθεί, και τα όνειρα που εμφανίζονται σ΄ αυτό το στάδιο δε σχετίζονται πάντα με αναμνήσεις.

Αισθήσεις από μέλη φαντάσματα

Υπολογίζεται πως περίπου το 80% των αναπήρων (με κολοβώματα) έχουν αισθήσεις που περιλαμβάνουν θερμότητα, φαγούρα, πίεση και πόνο και που προέρχονται από το αφαιρεμένο μέλος. Τα άτομα που βιώνουν αυτό το φαινόμενο, το οποίο είναι γνωστό ως 'μέλος φάντασμα', νιώθουν σαν το μέλος που έχουν χάσει να είναι ακόμα μέρος του σώματός τους.

Μία εξήγηση θεωρεί ότι τα νεύρα που αντιστοιχούν στο απολεσθέν μέλος δημιουργούν νέες συνδέσεις με τον νωτιαίο μυελό και συνεχίζουν να στέλνουν σήματα στον εγκέφαλο σα να υπήρχε το μέλος ακόμα εκεί. Μια άλλη πιθανότητα είναι πως ο εγκέφαλος είναι ρυθμισμένος να λειτουργεί θεωρώντας πως υπάρχει ολόκληρο το σώμα, δηλαδή ο νους συνεχίζει να διατηρεί ένα σχεδιάγραμμα του σώματος στο οποίο περιλαμβάνει όλα τα μέλη του.

Το βιολογικό ρολόι


Βρίσκεται στον υποθάλαμο και ονομάζεται υπερχιασματικός πυρήνας, ή βιολογικό ρολόι και προγραμματίζει το σώμα να ακολουθεί έναν ρυθμό 24 ωρών (κιρκαδιανός ρυθμός). Το πιο ευδιάκριτο αποτέλεσμα του κιρκαδιανού ρυθμού είναι ο κύκλος του ύπνου και της εγρήγορσης, αλλά το βιολογικό ρολόι επίσης ελέγχει τη λειτουργία της πέψης, τη θερμοκρασία του σώματος, την πίεση του αίματος και την παραγωγή ορμονών.

Ερευνητές έχουν βρει ότι η ένταση του φωτός μπορεί να προσαρμόσει το ρολόι προς τα μπρος ή προς τα πίσω, ρυθμίζοντας την έκκριση της ορμόνης μελατονίνη. Η τελευταία διαφωνία αφορά στο εάν συμπληρώματα μελατονίνης θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψη του jet lag, το σύνδρομο που προκαλείται όταν κάποιος πετάει με αεροπλάνο διασχίζοντας διαφορετικές ζώνες ώρας.

Μνήμη

Κάποιες εμπειρίες είναι δύσκολες να τις ξεχάσουμε, όπως ίσως το πρώτο φιλί. Αλλά πως διατηρείται όλη αυτή η 'ταινιοθήκη' της ζωής μας; Χρησιμοποιώντας εγκεφαλο-απεικονιστικές τεχνικές, οι επιστήμονες προσπαθούν να αποκαλύψουν τους μηχανισμούς που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία και την αποθήκευση των αναμνήσεων. Έχουν ανακαλύψει ότι ο ιππόκαμπος που βρίσκεται στη φαιά ουσία του εγκεφάλου, θα μπορούσε να λειτουργεί σαν ένα κουτί μνήμης. Αλλά αυτή η περιοχή διατήρησης των μνημών δεν είναι πλήρως διακριτή. Προκύπτει πως τόσο αληθινές, όσο και ψευδείς αναμνήσεις μπορούν να ενεργοποιήσουν ίδιες εγκεφαλικές περιοχές. Για να ανακληθεί η πραγματική ανάμνηση, κάποιοι ερευνητές ζητούν σε ένα υποκείμενο να την ανακαλέσει μαζί με τα περιβάλλοντα γεγονότα που σχετίζονται μ' αυτή, κάτι που είναι δύσκολο εάν το γεγονός δεν έχει συμβεί στην πραγματικότητα.

Γέλιο



Το γέλιο αποτελεί μία από τις πιο δυσνόητες ανθρώπινες συμπεριφορές. Επιστήμονες έχουν βρει πως κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 'καλού γέλιου' ενεργοποιούνται τρεις εγκεφαλικές περιοχές: μία που αφορά τις νοητικές διεργασίες που συντελούν στην κατανόηση του αστείου, μία κινητική περιοχή που δίνει την χαρακτηριστική για το γέλιο κίνηση των μυών και μία συναισθηματική περιοχή που δίνει το αίσθημα της ιλαρότητας. Αλλά παραμένει άγνωστο γιατί ένα άτομο γελάει με τα ανόητα αστεία κάποιου φίλου του, ενώ κάποιο άλλο άτομο ξεκαρδίζεται παρακολουθώντας μία ταινία τρόμου.

Ο John Morreall, που είναι ένας από τους σημαντικότερους ερευνητές του χιούμορ στο Κολέγιο William και Mary, βρήκε ότι το γέλιο είναι μία παιχνιδιάρικη αντίδραση σε ιστορίες που δεν παρουσιάζουν μία εννοιολογική συνάφεια που θα περιμέναμε. Άλλοι ερευνητές του πεδίου τονίζουν ότι το γέλιο είναι ένας τρόπος μη λεκτικής επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων που υποδηλώνει ότι αυτός που γελάει βρίσκεται σε κέφι. Ένα είναι σίγουρο: το γέλιο μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα.

Κληρονομικότητα ή περιβάλλον

Σ' αυτή τη μακρόχρονη μάχη σχετικά με το εάν οι σκέψεις και οι προσωπικότητές μας ελέγχονται από γονίδια ή από το περιβάλλον, οι επιστήμονες έχουν έναν πειστικό όγκο στοιχείων που υποδηλώνει ότι ισχύουν ταυτόχρονα και τα δύο. Η δυνατότητα της μελέτης μεμονωμένων γονιδίων παρέχει ενδείξεις πως λίγο έλεγχο έχουμε επάνω στην κληρονομικότητά μας, ωστόσο σε πολλά πεδία, η άσκηση συγκεκριμένων πιέσεων και μεθόδων ανατροφής έχουν δείξει ισχυρή επίδραση σχετικά με το ποιοι είμαστε και τι κάνουμε.

Γιατί γερνάμε

Η αθανασία είναι μόνο για τις ταινίες του Hollywood. Αλλά γιατί γερνούν οι άνθρωποι; Γεννιόμαστε με ένα εύρωστο σώμα γεμάτο με μηχανισμός για να καταπολεμούν την ασθένεια και τους τραυματισμούς, που θα περίμενε κανείς ότι θα εξακολουθούσαν να μας προστατεύουν από δύσκαμπτες αρθρώσεις και άλλες ασθένειες που εμφανίζονται καθώς μεγαλώνουμε. Αλλά καθώς γινόμαστε μεγαλύτεροι, οι μηχανισμοί επιδιόρθωσης του σώματός μας αρχίζουν να μας εγκαταλείπουν. Ως αποτέλεσμα, η αντοχή μας απέναντι σε φυσικούς τραυματισμούς και φορτία ολοένα και μειώνεται.

Οι θεωρίες που εξετάζουν το γιατί γερνάμε διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: 1) όπως όλα τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, η γήρανση θα μπορούσε να είναι απλά ένα τμήμα της ανθρώπινης γενετικής και με κάποιον τρόπο είναι ευεργετική για εμάς, 2) στην λιγότερο αισιόδοξη θέαση, η γήρανση δεν επιτελεί κανέναν σκοπό, αλλά είναι αποτέλεσμα της καταστροφής των κυττάρων που γίνεται κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Κάποιοι λίγοι ερευνητές ωστόσο, πιστεύουν ότι η επιστήμη θα καταφέρει τελικά να επιβραδύνει τη γήρανση, τουλάχιστον τόσο ώστε να ζούμε διπλάσιο χρόνο από όσο ζούμε τώρα.

Κρυογονική

Το να ζει κανείς για πάντα ίσως δε γίνει ποτέ. Αλλά ένα πρωτοποριακό πεδίο που λέγεται κρυογονική θα μπορούσε να δώσει σε κάποιους ανθρώπους δύο ζωές. Ένα τέτοιο κέντρο είναι το Alcor Life Extension Foundation στην Αριζόνα, που αποθηκεύει σώματα σε θήκες που είναι γεμάτες με υγρό άζωτο σε θερμοκρασίες πολύ χαμηλές, των 320 βαθμών Fahrenheit (ή 78 Kelvin). Η ιδέα είναι πως ένα άτομο που πεθαίνει από μία ανίατη για τη σημερινή επιστήμη ασθένεια, θα μπορούσε να παγώσει και να αναζωογονηθεί στο μέλλον όταν βρεθεί η θεραπεία. Το σώμα του τέως θρυλικού παίχτη του μπέϊζμπολ Ted Williams είναι φυλαγμένο σε μία από τις καταψύξεις του Alcor.



Όπως και τα άλλα σώματα που βρίσκονται εκεί, βρίσκεται σε μια θέση με το κεφάλι προς τα κάτω. Μ' αυτόν τον τρόπο, εάν ποτέ υπήρχε κάποια διαρροή στο δοχείο, ο εγκέφαλος θα παρέμενε μέσα στο ψυχρό υγρό. Ακόμα δεν έχει αναζωογονηθεί κανένα από τα κατεψυγμένα σώματα, επειδή δεν υπάρχει τέτοια τεχνολογία. Εάν το σώμα δεν καταψυχθεί στην ακριβώς κατάλληλη θερμοκρασία, τα κύτταρά του θα μετατραπούν σε πάγο και θα σπάσουν σε κομμάτια.

Συνείδηση

Όταν σηκωνόμαστε το πρωί, μπορεί να αντιλαμβανόμαστε ότι ο ήλιος μόλις σηκώθηκε, να ακούμε μερικά πουλιά να τιτιβίζουν, ή ακόμα να νιώθουμε μια στιγμή αγαλλίασης καθώς ο φρέσκος πρωινός αγέρας χαϊδεύει το πρόσωπό μας. Με άλλα λόγια, είμαστε συνειδητοί. Αυτό το περίπλοκο θέμα έχει παιδέψει την επιστημονική κοινότητα από την αρχαιότητα. Μόνο πρόσφατα οι νευροεπιστήμονες έχουν θεωρήσει τη συνείδηση ως ένα πραγματικό θέμα για έρευνα.

Το μεγαλύτερο αίνιγμα είναι να εξηγηθεί το πώς οι διεργασίες που γίνονται στον εγκέφαλο δίνουν γένεση σε υποκειμενικές εμπειρίες. Για την ώρα όμως, αυτό που έχουν καταφέρει οι επιστήμονες είναι να συντάξουν μια μεγάλη λίστα από ερωτήσεις.

 
 
http://thesecretrealtruth.blogspot.com
http://www.planitikos.com

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑΝΑΓΡΑ:Έψαχναν λίρες και αρχαία, αλλά... είχαν άδοξο τέλος




Το κυνήγι του θησαυρού είχε άδοξο τέλος

Οι 5 "χρυσοθήρες" ήταν πλήρως εξοπλισμένοι. Είχαν ανιχνευτή μετάλλων, αυτοσχέδιους χάρτες, τρεις φορητούς ασυρμάτους, καθώς σκαπτικά και άλλα εργαλεία.

Οι αστυνομικοί της Βοιωτίας τους εντόπισαν τυχαία σε περιπολία, τα ξημερώματα σε περιοχή της Τανάγρας Βοιωτίας, να έχουν κάνει λαθρανασκαφή και να ερευνούν το υπέδαφος με ανιχνευτές μετάλλων με σκοπό να βρουν λίρες και αρχαία αντικείμενα.

Όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους συλλάβουν, οι 3 από τους 5 κατάφεραν να διαφύγουν εκμεταλλευόμενοι την ιδιομορφία του χώρου και το σκοτάδι, ενώ συνελήφθησαν οι άλλοι δυο, 49 και 72 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι Μενιδίου Αττικής.

Οι 3 συνεργοί τους αναζητούνται, ενώ οι αστυνομικοί κατέσχεσαν δύο (2) οχήματα, ένας (1) ανιχνευτής μετάλλων, αυτοσχέδιοι χάρτες, τρεις (3) φορητοί ασύρματοι, τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, καθώς και σκαπτικά και άλλα εργαλεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών για παράβαση του Νόμου «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω της κρίσης όλο και περισσότεροι απελπισμένοι δοκιμάζουν την τύχη τους στο "Κυνήγι του θησαυρού"΄.
Σε ορεινές περιοχές της Στερεάς έχουν θεαθεί αρκετοί επίδοξοι "χρυσοθήρες", ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισκεπτόμενοι μετά από καιρό τα πατρικά τους στα χωριά βρίσκουν σκαμμένα σημεία ακόμη και στις αυλές τους.
LamiaReport
Διαβάστε Περισσότερα »

Άδεια τα γηροκομεία λόγω …κρίσης

Άδεια τα γηροκομεία λόγω …κρίσηςΣτο 30% φτάνουν τα άδεια δωμάτια σε οίκους ευγηρίας καθώς τα παιδιά παίρνουν πια τους γονείς στο σπίτι τους για να τους περιποιηθούν και να τους στηρίξουν οικονομικά με την σύνταξη τους. Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων και τον αντιπρόεδρο, Γιώργο Μπουτσίνη, τα ποσοστά αυξάνονται ανάλογα με την περιοχή όπου βρίσκεται η μονάδα και τις παροχές που παρέχει.
Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, Γιώργος Μπουτσίνης, δηλώνει: «Κάποτε οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων δεν μπορούσαν να καλύψουν το ποσοστό των ηλικιωμένων που ήθελαν να φιλοξενηθούν» και προσθέτει: «Χρειάζεται πολλή σκέψη προτού αποφασίζουν κάποιοι να πάρουν τους γονείς στους στο σπίτι.
Δεν είναι εύκολη η συγκατοίκηση αυτή καθώς αρκετοί ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα υγείας. Αν έχουμε να κάνουμε με ένα υγιές άτομο, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αν και σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να περάσει αρκετός χρόνος μέχρι ο ηλικιωμένος να καταφέρει να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον. Οι περισσότεροι έχουν μείνει σε μονάδες φροντίδας για αρκετό διάστημα και έχουν μάθει σε άλλον τρόπο ζωής».

Διαβάστε Περισσότερα »

Daily Mail: "Χώρα της απληστίας η Ελλάδα"




Ένα προκλητικό δημοσίευμα αφιερώνει στην Ελλάδα η Dailymail, η οποία κάνει μια ειδική έρευνα όπως λέει στον πολιτισμός της απληστίας, της φοροδιαφυγής και της σκανδαλώδης σπατάλης.
Ο αρθρογράφος της Dailymail, Άντριου Μαλόνε περιγράφει πως έζησε μια μέρα στην Αθήνα και δη κινούμενος με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όπως λέει ειρωνικά, το μετρό της Αθήνας είναι απόλαυση αφού έχει κλιματιστικό και τεράστιες τηλεοράσεις πλάσμα για να διασκεδάζει τους επιβάτες ενώ τα βαγόνια έρχονται στην ώρα τους.

Μάλιστα τονίζει πως οι επιβάτες έχουν και ένα άλλο πλεονέκτημα. Το δίκτυο συγκοινωνίας της χώρας μας είναι δωρεάν για τους 5 εκατ, ανθρώπους που ζουν εδώ, αφού δεν έχει κάποιον έλεγχο ή μπάρες όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και έτσι οι "καλοί" πολίτες της Αθήνας απλά καλούνται να επικυρώσουν το εισιτήριό τους κατά βούληση στα "ειλικρινή" μηχανήματα πριν επιβιβαστούν, και φυσικά ελάχιστοι το πράττουν.

"Κόλπα σε Ηράκλεια κλίμακα",
συνεχίζει ο αρθρογράφος "κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη από τον ιδιοκτήτη του πιο μικρού καταστήματος μέχρι τους πολιτικούς, η απάτη έχει γίνει μέρος της ζωής τους όπως οι ελιές και το ούζο".

"Έτσι επιβάρυναν το κόστος του μετρό μη δίνοντας ούτε δεκάρα χρησιμοποιώντας το, συμβάλλοντας ωστόσο θετικά στη κυκλοφοριακή συμφόρηση της πόλης στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004", συνεχίζει με το ίδιο ειρωνικό ύφος.

Ωστόσο δε τα ρίχνει όλα στο επιβατικό κοινό αλλά και στους ίδιους τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες αφού ο μέσος μισθός τους ανέρχεται στις 60.000 λίρες.
Μάλιστα αναφέρει δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Στ. Μάνου ο οποίος είχε δηλώσει πως "έχουμε μια σιδηροδρομική εταιρεία η οποία είναι υπό πτώχευση".

"Από τότε που η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωζώνη ως μέρος ενός δύσμοιρου ονείρου των πολιτικών να την κάνουν υπερ-κράτος, το μισθολογικό κόστος έχει διπλασιαστεί μέσα σε μια δεκαετία", λέει και σημειώνει ότι είναι γελοίο να συνταξιοδοτούνται στα 50 οι σεφ, οι κομμωτές κτλ λόγω της "επίπονης και επικίνδυνης" φύσης της εργασίας τους.

Και όλα αυτά ενώ οι Βρετανοί θα έπρεπε να δώσουν 14.000 λίρες για την Ελλάδα κάτι που απετράπη μετά την έγκριση του πακέτου βοήθειας στις Βρυξέλλες.

'Αγανακτισμένοι", δείξτε την οργή στα σπίτια σας

Μεταξύ άλλων αναφέρεται και στους Αγανακτισμένους οι οποίοι έχουν στρατοπεδεύσει στην πλατεία Συντάγματος λέγοντας πως βρέθηκε εκεί και τους είδε να διαμαρτύρονται ενάντια στα μέτρα λιτότητας.

Όπως λέει, οι Αγανακτισμένοι πρέπει να στρέψουν την οργή τους πιο κοντά στο σπίτι τους σε εκείνους τους Έλληνες που για πολλά χρόνια έκαναν τους χαζούς και αρνιόντουσαν τη χώρα τους μη δίνοντας ότι της οφείλουν.

Μια μικρή βόλτα προς τα βόρεια προάστια, σημειώνει, θα μας πείσει εκεί όπου μένουν οι πιο πλούσιοι της χώρας και χαίρουν άκρας φοροαπαλλαγής, ενώ όσα δηλώνουν στις φορολογικές τους δηλώσεις σπάνια αμφισβητούνται και αυτό υποτίθεται γίνεται ως χάρη για τα μεγάλα οφέλη που φέρνουν στη χώρα.


"Όλως περιέργως μόνο 5.000 πολίτες σε μια χώρα των 12 εκατομ. παραδέχεται ότι βγάζει πάνω από 90.000 λίρες το χρόνο, ένας μισθός που δεν επαρκεί για να αγοράσει κανείς ένα παράπηγμα για το κήπο του στη Κηφισιά.

Εκμεταλλευόμενοι ένα διεφθαρμένο σύστημα, οι Έλληνες φοροδιαφεύγουν ενώ έχουν στη κατοχή τους σκάφη και βίλες σε νησιά".


Φακελάκι και πάλι φακελάκι

Ο αρθρογράφος δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο φακελάκι το οποίο λύνει κάθε παρεξήγηση που μπορεί να δημιουργηθεί με τον εφοριακό. Υπολογίζεται τονιζει πως η μέση ελληνική οικογένεια δίνει 2.000 λίρες το χρόνο για φακελάκια.
Μάλιστα υπογραμμίζει πως ο Γ.Παπανδρέου θα εξοπλίσει ελικόπτερα και μαζί με την βοήθεια του Google Earth μέσω εικόνων από δορυφόρους θα δει ποιος έχει πισίνα και ζει μέσα στη χλιδή ενώ δηλώνει επαίτης.

"Το πιο διάσημο και αποτελεσματικό μέτρο για να καμουφλάρεις τη πισίνα σου είναι να απλώσεις ένα στρατιωτικό πλέγμα"
, λέει ο Βασίλης Λογοθετίδης διευθυντής μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας τα λόγια του οποίου επικαλείται το δημοσίευμα...και συνεχίζει:

"Χωρίς καμία αμφιβολία οι Έλληνες μαγείρεψαν τα νούμερα ενώ ξόδευαν λες και δεν υπήρχε αύριο".

Προς το παρόν η κρίση έχει απλά φρεναριστεί με τους Ευρωπαίους να σώσουν από τη χρεοκοπία την Ελλάδα για δεύτερη συνεχή χρονιά ενώ κάποιοι λένε πως θα καταρρεύσει πάλι μέσα σε δύο χρόνια.

Ίσως αν οι Έλληνες έσφιγγαν από μόνοι τους το ζωνάρι και πλήρωναν τους φόρους που τους αναλογούσαν οι Ευρωπαίοι να μην ήταν τόσο θυμωμένοι μαζί τους... , σημειώνει.

"Αλλά έχοντας διαβεί τους δρόμους της Κηφισιάς και έχοντας παρακολουθήσει τις ορδές Ελλήνων να περνούν ανενόχλητοι ελεύθερα στο μετρό ξέρω πότε κάποιος μας εκμεταλλεύεται με τα δικά μας έξοδα", καταλήγει.
cosmo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυστηρότερα τα κριτήρια χορήγησης επιδόματος ανεργίας

oaed7Χωρίς επίδομα θα μείνουν χιλιάδες άνεργοι από τη νέα χρονιά..!
Πρόκειται για το πλέον ανάλγητο μέτρο που στρέφεται εναντίον όσων υποτίθεται θα έπρεπε να προστατευτούν περισσότερο.

Αυστηρότερες γίνονται οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, με αποτέλεσμα να δυσχερένει η κατοχύρωση δικαιώματος στην επιδότηση ανεργίας για πλήθος εργαζομένων.
Σύμφωνα με το σχέδιο του...
εφαρμοστικού νόμου, ο ασφαλισμένος άνεργος που επιδοτείται για πρώτη φορά πρέπει να έχει πραγματοποιήσει ογδόντα ημερομίσθια κατ'Α έτος, στα αμέσως προηγούμενα από την έναρξη της επιδότησης τρία έτη, ενώ έως τώρα ήταν δύο έτη.

Ακόμη, για τους επιδοτούμενους που διακόπτουν την επιδότησή τους, απαιτούνται για την εκ νέου κατοχύρωση επιδότησης τουλάχιστον εκατόν πενήντα ημερομίσθια από τη λήξη της αμέσως προηγούμενης επιδότησής του έως και την ημερομηνία λύσης της εργασιακής σχέσης, με βάση την οποία αιτείται νέα επιδότηση, αντί 125 που ίσχυε έως τώρα.

Παράλληλα, από 1ης Αυγούστου θεσμοθετείται μηνιαία εισφορά ποσού ύψους 10 ευρώ που καταβάλλεται από τους ασφαλισμένους – αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολούμενους των ασφαλιστικών οργανισμών ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ υπέρ του κλάδου αυτού και αυξάνονται κατά 0,5% οι εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου αντίστοιχα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Πως ιερέας απέτρεψε αυτοκτονία από εξομολόγηση μέσω Skype!




Ιερέας από την Κρήτη φέρεται να απέτρεψε την αυτοκτονία ενός 35χρονου με τον οποίο συνομιλούσε μέσω διαδικτύου με εικονοκλήση..

Ο ιερέας, σύμφωνα...
...με το cretalive.gr διαπιστώνοντας ότι ο 35χρονος συνομιλητής του ήταν αποφασισμένος να δώσει τέλος στη ζωή του, έσπευσε να ενημερώσει τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η άμεση ενεργοποίηση του ιερέα αποδείχτηκε σωτήρια για την ζωή του 35χρονου, τον οποίο εντόπισαν εγκαίρως οι "χάκερς" της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως έγινε γνωστό, ο 35χρονος επικοινωνούσε διαδικτυακά με τον ιερέα, στον οποίο είχε εξομολογηθεί τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα οποία τον είχαν οδηγήσει στην απελπισία.

Ο τελευταίος, συναισθανόμενος την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο συνομιλητής του, προσπαθούσε να τον εμψυχώσει.

Στην τελευταία επικοινωνία τους όμως εκείνος του ανακοίνωσε ότι "δεν πάει άλλο" και έτσι ο ιερέας αποφάσισε να ενημερώσει την αρμόδια διεύθυνση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πυροσβέστες με μηχανάκια!!!

Πυροσβέστες με μηχανάκιαΔικυκλιστές πυροσβέστες θα «οργώνουν» τα δάση προκειμένου να εντοπίζουν τις εστίες πυρκαγιών, να ενημερώνουν αμέσως την υπηρεσία τους και να επεμβαίνουν για την κατάσβεσή τους, εφόσον αυτό είναι εφικτό. Οι «έφιπποι» πυροσβέστες θα δρουν κατά τα πρότυπα της «Ομάδας Δέλτα» της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ειδικότερα, στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατατέθηκε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το οποίο προβλέπει ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πυροσβέστες με μηχανάκια θα πραγματοποιούν περιπολίες στα δάση και τις δασικές εκτάσεις, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου του Πυροσβεστικού Σώματος για την επιτήρηση των δασών. Σκοπός αυτού του επιχειρησιακού σχεδίου είναι ο έγκαιρος εντοπισμός εκδήλωσης πυρκαγιών.
Οι πυροσβέστες μόλις εντοπίζουν εστία πυρκαγιάς, θα ενημερώνουν αμέσως το Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, θα δίνουν το στίγμα της περιοχής και τις αναγκαίες πληροφορίες, όπως είναι η έκταση της πυρκαγιάς, η εξέλιξή της, η πυκνότητα του δάσους, το εάν υπάρχουν κοντά κατοικημένες περιοχές κ.λπ.
Επίσης, εάν αυτό είναι δυνατό θα πραγματοποιούν και επεμβάσεις με δικά τους μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί, ενώ στη συνέχεια θα καθοδηγούν από το συντομότερο δρόμο τα πυροσβεστικά οχήματα στον τόπο της εστίας.
iefimerida.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
      ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΑΛΙΑΡΤΟΣ 23/6/2011
      ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ Αρ. Πρωτ. :  6528
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUPEdVE5itvyylqFGs6MBmRDAbZ0lpD56KHBe5pSp_zmwCGHrzwR-9LO4V9dXFZ2RRlzfhYEwnl7FtEiPkbOp9_10FZYsi6w2q9gmPUvy_Imyt5orNLvPbRHxVmcDFEtQB_Tmxsv6mk-Rq/s1600/%25CE%2594%25CE%25AE%25CE%25BC%25CE%25BF%25CF%2582+%25CE%2591%25CE%25BB%25CE%25B9%25CE%25AC%25CF%2581%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2585.png
    
Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 11η Τακτική Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού
Συμβουλίου την Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011 και ώρα 19:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.
      Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
      1 Περί της παραχώρησης χώρου στη ΔΕΗ για την εγκατάσταση υποσταθμών ( εσωτερικών
      χώρων ) , στη Δημοτική Ενότητα Αλιάρτου .
      2 Περί του ορισμού εκπροσώπου του Δήμου στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΛΙΚΩΝΑΣ
      Α.Ε .
      3 Περί της αποδοχής ποσού 2.112,00 € για την κάλυψη δαπάνης Σχολικού τροχονόμου .
 
 4 Περί της εξέτασης αίτησης της Δαβάνη Ελένης για την φιλοξενία τμήματος προσκόπων στο
      Δημοτικό Σχολείο Τοπικής Κοινότητας Ευαγγελίστριας , από 15-19/7/2011 .
      5 Περί της σύστασης επιτροπής για την ακριβή αποτύπωση της κατάστασης των
      ενοικιασμένων οικημάτων του Δήμου και υποβολή πορίσματος και πρόταση αξιοποίησης
      στο Δημοτικό Συμβούλιο .
      6 Περί της αλλαγής φορέα υλοποίησης έργου ( ΣΧΟΑΠ ).
      7 Περί του ορισμού κπροσώπου του Δήμου , με τον αναπληρωτή του , στο Κέντρο Πρόληψης
       Ναρκωτικών ( Πρόταση Ζωής ) .
      8 Περί της αποδοχής ποσού 165.643,39 € ( ε΄δόση των ΚΑΠ )  .
      9 Περί της συγκρότησης επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού .
      10 Περί της τροποποίησης προϋπολογισμού τρεχούσης χρήσεως .
      11 Περί της αποδοχής ποσού 32.549,14 € για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των
      σχολείων του Δήμου - Κατανομή ποσού .
      12 Περί της χορήγησης χρηματοδότησης στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αλιάρτου .
      13 Περί της αποδοχής ποσού 22.000,00 € για την κάλυψη δαπάνης μισθοδοσίας προσωπικού
       Μερικής Απασχόλησης .
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
      Για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου
      α) κ. Δήμαρχο Αλιάρτου
      β) κ. κ Δημοτικούς Συμβούλους
      ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο
      ΚΟΛΟΒΟΥ Γεωργία
      ΑΡΑΠΙΤΣΑ Γεώργιο
      ΒΙΤΣΗ Αλέξανδρο
      ΔΡΙΤΣΑ Σωτήριο
      ΙΩΑΝΝΟΥ Ιωάννη
      ΚΑΛΟΓΡΗΑ Αθηνά
      ΚΑΤΣΙΦΗ Βενετία
      ΚΛΕΦΤΟΓΙΑΝΝΗ Ιωάννη
      ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ Παναγιώτη
      ΜΑΛΕΣΗ Κων/νο
      ΜΠΑΛΟΚΑ Ηρακλή
      ΜΗΛΙΟ Κων/νο
      ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗ Αθανάσιο
      ΜΠΟΓΡΗ Ζαχαρούλα
      ΜΠΟΓΡΗ Σπυρίδων
      ΜΠΟΥΖΙΚΑ Κων/νο
      ΝΙΑΡΟ Παναγιώτη
      ΞΥΔΩΝΑ Δημήτριος
      ΠΑΝΟΥΣΗ Ευάγγελο
      ΠΑΠΑΔΙΑ Ευάγγελο
      ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Αθανάσιο
      ΠΕΛΩΝΗ Αριστειδη
      ΠΕΛΩΝΗ Χρήστο
      ΡΑΧΟΥΤΗ Ιωάννη
      ΜΑΝΙΚΑ Χρυσόστομο
      Ο Πρόεδρος του
      Δημοτικού Συμβουλίου



 
      ΓΚΟΥΜΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα δυσβάσταχτα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου

Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα τον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο πρέπει να ψηφισθεί έως τις 30 Ιουνίου. Τα μέτρα σκληρά και δυσβάσταχτα, ενώ το καθεστώς των αποδείξεων αποδείχτηκε φιάσκο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κάνει λόγο για "νομοτεχνική παρεξήγηση."

Αναλυτικότερα, σχετικά με τις αποδείξεις:

Οι φορολογούμενοι που πήραν επιστροφή φόρου λόγω του φορομπόνους των αποδείξεων μεγαλύτερη από 300 ευρώ θα κληθούν να την επιστρέψουν στην εφορία.

Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο για τα νέα φορολογικά μέτρα.

Σε αυτό προβλέπεται οτι όσοι έλαβαν επιστροφή φόρου πάνω από 300 ευρώ λόγω του φορομπόνους των αποδείξεων με τα ειδοποιητήρια που θα λάβουν με την έκτακτη εισφορά θα καλούνται να τα επιστρέψουν.

Δηλαδή μαζί με την έκτακτη εισφορά θα καταβάλουν στην εφορία και τη διαφορά της επιστροφής του φόρου.

Σημειώνεται οτι με το μέτρο των αποδείξεων είχε δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να υποβάλουν ποσά δαπανών (με αποδείξεις) με μέγιστο ύψος τα 15.000 ευρώ ακόμη και αν είχαν χαμηλά εισοδήματα.

Σε πολλές περιπτώσεις λόγω του μέτρου αυτού οι επιστροφές ξεπερνούσαν ακόμη και τα 1.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει οτι με το πλαφόν των 300 ευρώ κάποιος που πήρε επιστροφή 1.000 ευρώ θα επιστρέψει τα 700 ευρώ.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ακόμη η εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα καθώς και έκτακτη εισφορά 5% σε επιβατικά αυτοκίνητα άνω των 1929 κυβικών εκατοστών ( με εξαίρεση όσων έχουν παλαιότητα άνω των 10 ετών και των αναπήρων) σε σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης άνω των 6 μέτρων καθώς και σε πισίνες, και αεροσκάφη, ανεμόπτερα, ελικόπτερα.

Ο συντελεστής 5% θα επιβάλλεται επι της τεκμαρτής δαπάνης διαβίωσης που προκύπτει σε κάθε περίπτωση.

Σε οτι αφορά την εισφορά αλληλεγγύης αυτή θα υπολογίζεται ώς εξής:

-για εισόδημα από 12.001 έως 20.000 ευρώ συντελεστής 1%

-για εισόδημα 20.001 ευρώ έως 50.000 ευρώ συντελεστής 2%

-για εισόδημα 50.001 έως 100.000 ευρώ συντελεστής 3%

-για εισόδημα 100.001 και άνω συντελεστής 4%

Η εισφορά θα υπολογίζεται με συντελεστή 5% για τα εισοδήματα του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου και των Αντιπροέδρων της Βουλής, των Βουλευτών, του Προέδρου και των Αντιπροέδρων της Κυβέρνησης, των Υπουργών, των Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών, των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων Υπουργείων, των Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των Περιφερειαρχών και των Δημάρχων.
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγήθηκε στη λύση αυτή μετά τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη με την Τρόικα και από ανάγκη να εξοικονομήσει τα περίπου 612 εκατομμύρια ευρώ που επιστρέφει φέτος το Δημόσιο στους πολίτες, για τις αποδείξεις που μάζεψαν πέρυσι.

Μπορεί για τους ελεγκτές, η παροχή κινήτρων στους πολίτες για να πράττουν το φορολογικό τους καθήκον, να φαντάζει με πολυτέλεια, αλλά οι επιτελείς της κυβέρνησης αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους ώστε να μην ατονήσει το κίνημα των αποδείξεων.

Σε κάθε περίπτωση, η αλλαγή αυτή δεν επηρεάζει τις αποδείξεις που συγκέντρωσαν φέτος οι φορολογούμενοι και τις επιστροφές που λαμβάνουν οι δικαιούχοι.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, προβλέπεται η σταδιακή εξίσωση της τιμής του με του πετρελαίου κίνησης ως το 2014.

Σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους περιλαμβάνει ο εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής.

Στο δημόσιο περιορίζονται οι προσλήψεις των υπαλλήλων στην αναλογία 1 προς 5 ως προς τις αποχωρήσεις, ενώ για το 2011 η αναλογία αυξάνει στο 1 προς 10.

Περιορίζονται επίσης κατά 50% οι δυνατότητες απασχόλησης συμβασιούχων ορισμένου χρόνου ή συμβασιούχων έργου.

Περιορίζονται επίσης οι δυνατότητες πληρωμής υπερωριών αφού τίθεται ως όριο οι 20 ώρες μηνιαίως ανά δημόσιο υπάλληλο.

Στις εργασιακές σχέσεις οι βασικές αλλαγές είναι οι εξής:

-Θεσμοθετείται το ελαστικό δεκάωρο χωρίς υπερωριακή αμοιβή για το χρόνο απασχόλησης που υπερβαίνει το οκτάωρο (με αντάλλαγμα την υπόσχεση για ρεπό).

-Θεσμοθετείται η δυνατότητα απασχόλησης νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας νέων κάτω των 25 χρονών με μισθό αισθητά κατώτερο (έως και 20%) από ότι ορίζουν οι αντίστοιχες κλαδικές συμβάσεις ή ακόμα και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση.

-Ανοίγει ο δρόμος για ραγδαία αύξηση των επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων αφού θεσπίζεται η δυνατότητα περάσματος σε τέτοιες συμβάσεις όχι πλέον με συναπόφαση των σωματείων αλλά με τη συναίνεση "Ενώσεων Προσώπων" (ως ένωση προσώπων θεσπίζεται μια "συλλογικότητα" που εκπροσωπεί το 25% των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που απασχολούν άνω των 20 εργαζομένων). Ασφαλιστικό

Επίσης, σκληρά μέτρα σχετικά με τα ασφαλιστικά δικαιώματα περιλαμβάνει ο νόμος και είναι τα εξής:

-Θεσπίζεται ειδική εισφορά σε συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.700 ευρώ ή σε συνταξιούχους που είναι μικρότεροι των 60 ετών. Η εισφορά κλιμακώνεται από 6%.

-Θεσπίζεται ειδική εισφορά στις επικουρικές συντάξεις που ξεπερνούν τα 300 ευρώ και η οποία θα κλιμακώνεται από 3%.

-Θεσπίζεται κράτηση 1% υπέρ ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα (0,50 ο εργαζόμενος και 0,50 ο εργοδότης ) ενώ στο δημόσιο η κράτηση αυτή θα φτάνει ακόμα και στο 3% και θα καταβάλλεται εξολοκλήρου από τον εργαζόμενο.

-Από 1η Αυγούστου οι δικαιούχοι των ταμείων ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ υποχρεούνται σε κράτηση δέκα ευρώ μηνιαίως υπέρ ανεργίας.

-Αυξάνει η εισφορά των αγροτών για τις συντάξεις ΟΓΑ.

-Περικόπτεται κατά 10% το εφάπαξ όλων των δημοσίων υπαλλήλων που έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 1.1.2010, ενώ οι αντίστοιχοι συνταξιούχοι της ΔΕΗ χάνουν πλέον από το εφάπαξ 15%.

Χαρακτηριστικό της κατεύθυνσης του νόμου είναι ότι θεσμοθετεί περιορισμούς στην επιδότηση των άνεργων νέων. Για την 1η επιδότηση θεσπίζεται ως ελάχιστη υποχρέωση η κατοχή 80 ενσήμων ετησίως για τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ μετά την 1η επιδότηση θεσμοθετείται ως προϋπόθεση για νέα επιδότηση η κατοχή 150 ενσήμων στον τελευταίο χρόνο πριν την επιδότηση.

Γενικά, οι βασικές διατάξεις του εφαρμοστικού νόμου, αφορούν στα εξής:

-Τη σύσταση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ιδιωτικοποιήσεις, αξιοποίηση ακινήτων)

-Τη θέσπιση της «ωρίμανσης» και της «επενδυτικής ταυτότητας» των ακινήτων του Δημοσίου και τον θεσμό της «επιφάνειας»

-Τα φορολογικά μέτρα (μείωση αφορολόγητου ορίου στα 8.000 ευρώ, έκτακτη εισφορά, τεκμήρια διαβίωσης, τέλος επιτηδεύματος, μείωση αφορολογήτου ορίου ΦΑΠ στα 200.000 ευρώ, αύξηση ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 10%, κ.λπ.)

-Τον περιορισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο (εφέτος 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις και από 1/1/12- 1/1/15 μία πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις)

-Τον περιορισμό του αριθμού των συμβασιούχων (εφέτος οι συμβάσεις θα μειωθούν κατά 50% σε σχέση με το 2010 και κατά 10% ανά έτος έως το 2015)

-Τη θέσπιση της μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο

-Την αξιολόγηση από το ΑΣΕΠ του πλεονάζοντος προσωπικού από φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται

-Την ειδική εισφορά στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα για την καταπολέμηση της ανεργίας, την ειδική εισφορά επικουρικής ασφάλισης και την ειδική εισφορά για το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων

-Τα νέα κριτήρια για τη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας

-Τη διευθέτηση της υπερωριακής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα και των συμβάσεων για τους νέους 18- 25 ετών (μείωση αποδοχών έως 20%)

-Τις ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότηση

-Το ειδικό τέλος για τους χώρους καπνιζόντων στα καζίνο και τα κέντρα διασκέδασης

-Την αναστολή των πλειστηριασμών από τις τράπεζες έως 31/12/2011 για απαιτήσεις έως 200.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα μπορείτε να διαβάσετε τι προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος για το Μεσοπρόθεσμο εδώ
cosmo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δικαίωμα ψήφου από τα 16 προτείνει η ΕΕ


Μετά από πρόταση του Σέρβου βουλευτή Μίλος Αλίγκρουντιτς η οποία υπερψηφίστηκε, η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης έκανε έκκληση σε όλα κράτη – μέλη του Οργανισμού να εξετάσουν το ενδεχόμενο χορήγησης δικαιώματος ψήφου για όλα τα είδη εκλογών, στους νέους και τις νέες άνω των 16 ετών.Η Συνέλευση φρόντισε να επισημάνει πως θεωρεί ανησυχητικές τις ενδείξεις για ...


την πορεία της Δημοκρατίας στην Ευρώπη όπως επίσης και την ολοένα αυξανόμενη περιθωριοποίηση των νέων από την πολιτική διαδικασία. Εξίσου μεγάλο προβληματισμό προκαλούν και χαμηλά ποσοστά συμμετοχής των νέων ηλικίας 18-24, στις εκλογικές διαδικασίες.

Αναλυτικότερα, μέσω του ψηφίσματός της, η Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης τονίζει τα εξής:

-Οι νέοι και νέες ηλικίας 16 και 17 ετών, ενώ έχουν ήδη ευθύνες μέσα στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, την στιγμή μάλιστα που αναγνωρίζεται ότι όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των πολιτών που συμμετέχουν στις εκλογές τόσο μεγαλύτερη είναι η αντιπροσωπευτικότητα των εκλεγμένων.

-Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αρχή της Δημοκρατίας η οποία απαιτεί συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού ατόμων στην χάραξη πολιτικής, στη διαρκή ανησυχία όλων των δημοκρατιών να επεκταθεί και να βελτιωθεί η δημοκρατική λειτουργία των κοινωνιών μας, έτσι ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να έλθει «νέο αίμα» στο εκλογικό σώμα.

-Επιβάλλεται, συνεπώς, να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή, στην έκφραση των ανησυχιών της νεότερης γενιάς και στον αυξανόμενο κίνδυνο του αποκλεισμού των νέων, αναφέρεται ακόμα στο ψήφισμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟ 6ο ΑΝΤΙΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ



Διαβάστε Περισσότερα »

Έφοδος ΣΔΟΕ στην ΕΑΣ Λιβαδειάς

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι αυτήν την ώρα έλεγχος των οικονομικών στοιχείων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς απο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΕΙΡΙΟΥ.
Έχουν προηγηθεί και άλλοι φορολογικοί έλεγχοι, καθώς είναι ανοικτή η δικαστική κόντρα της διοίκησης με συνδικαλιστές της Ένωσης.
Αναζητήσαμε τον πρόεδρο της ΕΑΣ Γ. Ανέστη,  αλλά απουσιάζει στο εξωτερικό.
siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ:Μνημόσυνο την Κυριακή στον ήρωα Βασίλη Ραχούτη!!!



Επιμνημόσυνη δέηση για τον Στρατιώτη (ΠΖ), Βασίλη Ραχούτη, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 11:00 το πρωί στα Καμένα Βούρλα, στο προαύλιο χώρο του ιερού ναού του Αγ. Παντελεήμονα.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στην ομώνυμη προτομή.

Ο δικός μας Βασίλης, ο σύγχρονος ήρωας της Φθιώτιδας, πριν από 11 χρόνια στη τραγωδία του "ΣΑΜΙΝΑ", 19 ετών τότε, θυσίασε την ζωή του για να σώσει όσους περισσότερους επιβάτες μπορούσε....


Για όσους δεν θυμούνται:

Εξπρές Σάμινα…

…26 Σεπτεμβρίου 2000, ώρα 22:15, νήσος Πάρος. Το Ε/Γ-Ο/Γ Εξπρές Σάμινα της εταιρείας Minoan Flying Dolphins παρεκκλίνει της καθορισμένης πορείας του και προσκρούει στο σύμπλεγμα βραχονησίδων Πόρτες, δύο ναυτικά μίλια ανοιχτά της Πάρου. Στο θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ΥΕΝ) το περιστατικό αρχικά δεν εμπνέει ανησυχία. Ωστόσο, οι επιβαίνοντες επικοινωνούν με τηλεοπτικούς σταθμούς και δίνουν την πραγματική διάσταση του συμβάντος. Το Σάμινα βυθίζεται!

Πάνω στο Σάμινα επικρατεί χάος. Άνθρωποι τρέχουν αριστερά και δεξιά, προκειμένου να βρουν κάποιο μέσο να σωθούν, άλλοι πηδούν στα αφρισμένα κύματα, ενώ η συσκότιση (αποτέλεσμα ηλεκτρικής βλάβης) δυσχεραίνει τις προσπάθειες επιβατών και πληρώματος να διαφύγουν. Το καράβι βυθίζεται μέσα σε περίπου 25 λεπτά.

Το ΥΕΝ αφυπνίζεται, κινητοποιεί το Λιμεναρχείο Πάρου και διατάσσει όλα τα παραπλέοντα σκάφη να σπεύσουν στον τόπο της τραγωδίας, όπου πνέουν άνεμοι εντάσεως οκτώ μποφόρ. Πρώτοι φτάνουν οι ψαράδες της Πάρου που σώζουν δεκάδες ναυαγούς, ενώ στη «μάχη» ρίχνονται τα σκάφη του Λιμενικού, αλλά και βρετανικά πολεμικά που συμμετέχουν σε άσκηση.

Στο μεταξύ, σύγχυση επικρατεί σχετικά με τον αριθμό των επιβαινόντων. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία κάνει λόγο για 447 επιβάτες και 64μελές πλήρωμα, πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι είναι πολύ περισσότεροι. Οι πρώτοι διασωθέντες αποβιβάζονται στην Πάρο και προωθούνται στο Κέντρο Υγείας του νησιού, για να μεταφερθούν στη συνέχεια και να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που προσέφερε ο δήμος.

Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύπτεται το μέγεθος της τραγωδίας. Ο αριθμός των θυμάτων συνεχώς αυξάνεται. Από 40 στους 42, τους 59, τους 63, τους 74, τους 79 και τελικά στους 82 νεκρούς. Η μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία στη χώρα μας από την εποχή της Φαλκονέρας.

Από εκεί και πέρα αρχίζει ο «χορός» των ευθυνών, καθώς όλοι τις αποποιούνται! Ο πλοίαρχος του Σάμινα κατηγορεί τον υποπλοίαρχο, ο υποπλοίαρχος το... πηδάλιο που δεν υπάκουσε, η πλοιοκτήτρια το πλήρωμα, η αντιπολίτευση την κυβέρνηση, η κυβέρνηση την ιδιωτική πρωτοβουλία. Οι επιβάτες κάνουν λόγο για εγκληματική αδιαφορία του πληρώματος, ενώ συγκινητική είναι η αποκάλυψη ότι 21 φαντάροι που επέστρεφαν στη Σάμο από άδεια έσωσαν δεκάδες συνανθρώπους τους, διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή...

Βασίλης Ραχούτης. Ένας σύγχρονος ήρωας που πρέπει να θυμόμαστε.



lamiareport.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα οδηγία ΥΠΕΞ Αυστραλίας για Ελλάδα: «Βρέχει» μολότοφ και απεργίες!

http://www.defencenet.gr/defence/images/stories/SANTORINILarge.jpg
Ως χώρα μεγάλης ανασφάλειας όπου κυριαρχούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις, η εγκληματικότητα αλλά και η ανασφάλεια σε ότι αφορά τις διαδηλώσεις οι οποίες μπορούν να ξεσπάσουν ανά πάσα στιγμή και χωρίς προειδοποίηση περιγράφει την Ελλάδα η νέα ταξιδιωτική οδηγία του Αυστραλιανού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία εκδόθηκε στις 25 Ιουνίου.
Η ταξιδιωτική συμβουλευτική οδηγία αποτελείται από.... οκτώ επιμέρους διευκρινίσεις σε ότι αφορά τις «ιδιαιτερότητες» αλλά και τους κινδύνους της ελληνικής πραγματικότητας. Πιο συγκεκριμένα για το θέμα της τρομοκρατίας η οδηγία αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Σας γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να έχετε την προσοχή σας αναφορικά με τις εξελίξεις οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν την ασφάλειά σας στην Ελλάδα, εξαιτίας του κινδύνου ενός τρομοκρατικού κτυπήματος». Στη συνέχεια και ενώ καταδεικνύει ως στόχους ενός πιθανού τρομοκρατικού κτυπήματος μέρη όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων, όπως αεροδρόμια ή σιδηροδρομικοί σταθμοί κάνοντας αναφορά στα κτυπήματα σε Μόσχα, Λονδίνο, Μαδρίτη και Γλασκόβη  παραλείπει να πει πως στην Ελλάδα παρόμοια κτυπήματα δεν έχουν συμβεί –τουλάχιστον στο πρόσφατο παρελθόν- αφήνοντας να εννοηθεί πως και η Ελλάδα ανήκει σε αυτή την κατηγορία των κρατών.
Το δεύτερο μεγάλο κεφάλαιο στην ταξιδιωτική οδηγία αφορά τις κοινωνικές συγκρούσεις στη χώρα. Στο συγκεκριμένο γίνεται αναφορά για την εσωτερική τρομοκρατία αναφέροντας πως τρομοκρατικά κτυπήματα έχουν συμβεί σε κυβερνητικά κτίρια, δυτικούς στόχους γενικότερα, αναφέροντας ως σοβαρότερο επεισόδιο αυτό της βόμβας στο κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών το Δεκέμβριο του 2010, προσθέτοντας πως νέες επιθέσεις δεν μπορεί να αποκλεισθούν.
«Βίαιες ταραχές μπορούν να ξεσπάσουν με λίγη προειδοποίηση στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης», αναφέρει σε άλλο σημείο της η ταξιδιωτική οδηγία λέγοντας πως οι Αυστραλοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν βρίσκονται στο κέντρο των πόλεων αυτών και σε ημερομηνίες όπου έχουν συμβολικό ή επετειακό χαρακτήρα αναφερόμενο και στην δολοφονία Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008. Μάλιστα γίνεται αναφορά στο κίνημα των αγαναχτισμένων, που αν και δεν το κατονομάζει, εντούτοις αναφέρει ότι από τις 28 Μαίου του 2011 η πλατειά Συντάγματος γίνεται επίκεντρο καθημερινών διαδηλώσεων. Μάλιστα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις βόμβες μολότοφ και στην προσοχή των Αυστραλών πολιτών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων καθώς η χρήση τους είναι συχνή.
Και για συμπληρώσει την «ειδυλλιακή» εικόνα της χώρας η ταξιδιωτική οδηγία κάνει αναφορά στις πολύ συχνές απεργίες όπου στη διάρκεια τους παραλύουν δημόσιες και αεροπορικές συγκοινωνίες.
Ειδική αναφορά υπάρχει και στην εγκληματικότητα στην Ελλάδα όπου οι τουρίστες μπορούν να πέσουν θύματα πορτοφολάδων και τσαντάκιδων, ενώ συνιστάται η προσοχή τους όταν κυκλοφορούν σε περιοχές όπως η Ομόνοια και τα Εξάρχεια.
Επίσης συνιστάται να αποφεύγονται απομονωμένες περιοχές και ιδιαίτερα μετά τη δύση του ηλίου, καθώς πολλοί τουρίστες έχουν πέσει θύματα σοβαρών επιθέσεων συμπεριλαμβανομένων και σεξουαλικών επιθέσεων τόσο στην Αθήνα όσο και στα νησιά.
Σε σχέση με τις μετακινήσεις εντός της χώρας  η οδηγία αναφέρει πως η οδήγηση στους δρόμους απαιτεί προσοχή καθώς οι Έλληνες οδηγοί είναι επιθετικοί στη συμπεριφορά τους στο δρόμο, υπάρχει κακή συντήρηση του οδικού δικτύου και των οχημάτων. Συνιστάται επίσης η επιλογή ευυπόληπτων εταιρειών λεωφορείων και ακτοπλοίας καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ατυχήματα στο παρελθόν.
Τέλος στην ταξιδιωτική οδηγία γίνεται αναφορά στους τοπικούς νόμους αλλά με ένα ύφος που κρίνεται υπερβολικό και φυσικά προκαλεί το γέλιο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Όπως για παράδειγμα η σύσταση οι Αυστραλοί να έχουν πάντα μαζί τους τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, Ως να γίνεται στην Ελλάδα κάποιος αυστηρός έλεγχος των αλλοδαπών. Ας πει κάποιος στο Αυστραλιανό υπουργείο εξωτερικών ότι , κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών κυκλοφορούν στη χώρα  χωρίς χαρτιά και καμία εις βάρος τους συνέπεια δεν έχει η πράξη αυτή.. Οπότε ας μην ανησυχούν οι Αυστραλοί αν δεν έχουν επάνω τους το διαβατήριο! Δεν τρέχει τίποτα.
Άλλη υπερβολική διαπίστωση είναι το πρόστιμο των 500 ευρώ εάν τους πιάσει η Αστυνομία να καπνίζουν σε κλειστό χώρο, ή αν διαταράξουν τη μεσημεριανή «σιέστα» μεταξύ 3 και 6 το απόγευμα. Στην περίπτωση αυτή λεει η οδηγία μπορεί να  κληθεί η Αστυνομία για να εφαρμόσει το έθιμο! Εδώ μάλλον μας μπέρδεψαν με το Μεξικό.
(Be aware that all areas of Greece enforce a public quiet time between 3 pm and 6 pm for siesta. Police may be called to enforce this custom).
Το ερώτημα βέβαια που τίθεται εδώ είναι: Σε μια χώρα που «βρέχει» μολότοφ, σκανε βόμβες και απεργίες μπορούν να παραλύσουν τα πάντα ποιος θέλει να ταξιδέψει σε αυτή τη χώρα;
defencenet.gr   
Διαβάστε Περισσότερα »

Παπανδρέου: Εξασφαλίσαμε την πέμπτη δόση



Παπανδρέου: Εξασφαλίσαμε την πέμπτη δόση
«Η Ελλάδα εξασφάλισε την πέμπτη δόση ύψους 12 δισ. ευρώ.για να μπορέσουμε να εγγυηθούμε την ομαλή λειτουργία του κράτους, την καταβολή των μισθών και των συντάξεων. Πλέον δε θα είμαστε υπό τον εκβιασμό του φόβου των αγορών», τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου από τις Βρυξέλλες αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι στόχος της ελληνικής πολιτικής είναι η στήριξη και η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας. «Επιτύχαμε την επιτάχυνση της χρηματοδότησης από τα προγράμματα της Ε.Ε. τα οποία στόχο έχουν την αναπτυξιακή πολιτική και τη στήριξη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας».

«Εξασφαλίσαμε μια περίοδο σταθερότητας από εξωτερικές πιέσεις για να μην έχουμε ανάγκη να εξαρτόμαστε από δάνειες δυνάμεις», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «πετύχαμε τη δημιουργία ενός ειδικού προγράμματος για τη μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ ημών και εταίρων που θα μας βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση θεμάτων, όπως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η παιδεία και η υγεία».

Επίσης ανέφερε ότι σε εξέλιξη είναι η πρόταση για αυστηρά  εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών στην χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους και προϋπόθεση για τους παραπάνω στόχους είναι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωτογραφία της ημέρας..

Του ξέραναν τη συκιά...

 του ξέραναν τη συκιά
Διαβάστε Περισσότερα »

40% αύξηση στα συσσίτια,το 60% είναι Έλληνες πολίτες! Ο ρόλος Εκκλησίας και ΕΔ!

Μία νέα συγκλονιστική και δραματική πραγματικότητα αποκαλύπτουν τα στοιχεία έρευνας που έγιναν για την ΜΚΟ Αποστολή της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Η συμμετοχή στα συσσίτια της Αποστολής αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες κατά 40% με τους Έλληνες πια να είναι συντριπτικά περισσότεροι από τους μετανάστες! Επιπλέον αυξάνονται συνεχώς οι άνθρωποι ηλικίας από από 31 έως 50 ετών που ζητούν να πάρουν συσσίτιο από την Αποστολή,.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που έγινε για λογαριασμό της Αποστολής στην Αθήνα, στα συσσίτια εμφανίζονται καθημερινά 5000 άνθρωποι από τους οποίους 2414 είναι οι άνδρες,2312 οι γυναίκες και 274 τα παιδιά!

Το 60% είναι οι Έλληνες με τους μετανάστες από αφρικανικές χώρες να ακολουθούν με ποσοστό 16,6%!
1574 άνθρωποι ηλικίας από 31 έως 50 ετών,της πιο δημιουργικής ίσως ηλικίας , τρέφονται μέσω της Εκκλησίας.


Σοκαριστική όμως είναι και η “γεωγραφία” των περιοχών όπου μοοιράζονται συσσίτια.Το 65,5 % όσων συμμετέχουν προέρχεται από το κέντρο της Αθήνας,όμως πλέον περιλαμβάνοντα το Χαλάνδρι,η Αγ.Παρασκευή,ο Χολαργός,το Ν.Ψυχικό, η Ηλιούπολη!

“Η ανθρωπογεωγραφία των νεόπτωχων της Αθήνας αλλάζει καθημερινά δραματικά”,υποστηρίζει ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ Αποστολή Κωστής Δήμτσας. “ Μέσα σε δύο χρόνια υπάρχει πλήρης ανατροπή των δεδομένων, οι Έλληνες επικρατούν των ξένων στις τράπεζες αγάπης. Περιοχές που στο παρελθόν θεωρούνταν αριστοκρατικές σήμερα βιώνουν την ασφυκτική οικονομική πίεση. Οι ανάγκες αυξάνονται δραματικά. 10.000 μερίδες φαγητού σε καθημερινή βάση και 1.500 δέματα το μήνα με τρόφιμα σε ελληνικές οικογένειες δεν εξυπηρετούν τα αιτήματα βοήθειας. Οι έλληνες των Αθηνών υποφέρουν και εμείς στην «Αποστολή» το ζούμε καθημερινά. Δυστυχώς το βαρέλι της φτώχειας δεν έχει πάτο στην πρωτεύουσα”,λέει ο κ.Δήμτσας.


Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει συναντηθεί τρεις φορές με τον ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη. Οι συναντήσεις άρχισαν από την εποχή που ο κ.Μπεγλίτης ήταν ΑΝΥΕΘΑ. Ο Αρχιεπίσκοπος του είχε ζητήσει τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων και έτσι είχε παραχωρηθεί αποθήκη του στρατοπέδου ΚΑΠΟΤΑ.Στις συναντήσεις αυτές είχε εξεταστεί το ενδεχόμενο να παραχωρεί ο στρατός όσες μερίδες φαγητού μπορεί. Το σχέδιο αυτό δεν υλοποιήθηκε λόγω τεχνικών δυσκολιών του στρατού ,ωστόσο τώρα η ανάγκη να συμβάλει και ο στρατός μοιάζει επιτακτική.
onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέλαση αλητών





Οποιος πει ότι αιφνιδιάστηκε από την αποκάλυψη του ποδοσφαιρικού υπόκοσμου θα λέει ψέματα. Δεν ήξεραν, μόνο όσοι δεν ήθελαν να μάθουν. Και αυτή η παρέλαση των αλητών με τις χειροπέδες είναι η λογική εξέλιξη ενός αποστήματος, το οποίο ανέχθηκαν και εξέθρεψαν πολλοί - Πολιτεία, Δικαιοσύνη, ποδοσφαιρικές Αρχές, επιχειρηματικά κυκλώματα και αθλητικός Τύπος...

Εκπλήξεις δεν υπάρχουν. Ακόμη και ο «ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός» που φέρεται να εμπλέκεται, ήταν πασίγνωστος στους παροικούντας την Ιερουσαλήμ.

Στην πραγματικότητα, δεν εντυπωσιάζει καν ότι συνελήφθησαν όσοι συνελήφθησαν, αλλά ότι τόσο καιρό κυκλοφορούσαν ελεύθεροι. Υποθέτω πως κάθε αξιοπρεπής και έντιμος άνθρωπος θεωρεί ότι η θέση τους θα έπρεπε να είναι από καιρό στη φυλακή.

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά, ακόμη και για εκείνους που γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα του παρασκηνίου. Οι αποκαλύψεις ανατριχιαστικές. Αλλά και θλιβερές - με πιο αξιολύπητη ίσως τη μαγνητοφωνημένη συνομιλία του «διεθνή μπασκετμπολίστα» που ζητιανεύει την ντόπα του ενόψει του τελικού των πλέι οφ...

Διότι, κακά τα ψέματα, η σκοτεινή πλευρά της λάμψης είναι πιο σκοτεινή απ' όλα τα σκοτάδια. Και ο αθλητισμός είναι, εξ ορισμού, ένας χώρος λάμψης.
Οι κατηγορίες, βεβαίως, είναι πολλές και βαριές. Πολύ φοβούμαι, όμως, ότι τα πιο ειδεχθή εγκλήματα δεν περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.

Πρώτον, η διαπαιδαγώγηση στην ανομία. Οι αλήτες αυτοί εκπαίδευσαν γενιές νέων ανθρώπων στην παράκαμψη των κανόνων, στον εθισμό του παρασκηνίου, στη χρησιμότητα του κυκλώματος, στην κομπίνα και τη λαμογιά. Εφτιαχναν και άλλους σαν τα μούτρα τους.

Δεύτερον, η εξαπάτηση της συγκίνησης. Διότι το αθλητικό θέαμα δεν είναι τελικά παρά ένα παιχνίδι, το οποίο έχει την ανυπέρβλητη ικανότητα να μας ξανακάνει όλους παιδιά. Να φωνάξουμε, να πανηγυρίσουμε, να απογοητευτούμε, να αποθεώσουμε. Μόνο που, όπως αποδεικνύεται τώρα, αυτή η έκρηξη συναισθημάτων είχε προκαταβολικά χειραγωγηθεί από τους επιτήδειους και ναρκοθετηθεί από τα λαμόγια. Εκλεβαν τους πιτσιρικάδες.

Θέλω να ελπίζω ότι αυτή η προσπάθεια κάθαρσης θα πάει μέχρι τέλους. Και ότι δεν θα περιοριστεί σε πρόσωπα ή από σκοπιμότητες - να πληρώσουν όλοι!
Ωστόσο, δεν είμαι αισιόδοξος. Διότι οι προσπάθειες εξυγίανσης κυρίως στον ποδοσφαιρικό χώρο προσκρούουν, αργά ή γρήγορα, στον οπαδικό ορίζοντα που τρέχει να καλλιεργήσει ένας αθλητικός Τύπος στην υπηρεσία των διωκομένων.

Οι οπαδοί μετατρέπονται σε μάρτυρες υπεράσπισης, αν όχι σε στρατούς προστασίας. Τα λαμόγια συνήθως ξεφεύγουν κρυμμένα κάτω από μια φανέλα. Και στο τέλος βασιλεύει ο γενικός συμψηφισμός. Το κουκούλωμα.
Ασφαλώς, ελπίζω αυτή τη φορά τα πράγματα να εξελιχθούν διαφορετικά. Αλλά, μεταξύ μας, δεν είμαι βέβαιος. Ο νόμος έχει κόστος. Και ποιος θα το σηκώσει;
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκότωσε την 15χρονη φίλη του για ένα στοίχημα που έβαλε με φίλο του!

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένας 16χρονος από την Ουαλία δολοφόνησε την πρώην κοπέλα του για ένα στοίχημα!
Ο έφηβος σκότωσε την 15χρονη φίλη του επειδή ένας φίλος του υποσχέθηκε ότι θα τον κέρναγε...
πρωινό αν διέπραττε την αποτρόπαια αυτή πράξη.

Αποφασισμένος να μην χάσει το στοίχημα ο νεαρός οδήγησε την κοπέλα σε ένα δασάκι στην Νότια Ουαλία αφού πρώτα την είχε ειδοποιήσει να μην πει τους δικούς της ποιον θα συναντούσε.

Η Ρεμπέκκα Αύλουορντ, πέθανε στις 23 Οκτωβρίου 2010 μετά από επανειλημμένα χτυπήματα στο κεφάλι με μια πέτρα.

Tώρα ο 16χρονος είναι αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη αλλά αρνείται κάθε κατηγορία περί δολοφονίας της κοπέλας.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι Ρεμπέκκα Αύλουορντ δολοφονήθηκε,» είπε ο εισαγγελέας Γκρεγκ Τέιλορ. «Την χτύπησαν στο κεφάλι πολλές φορές με μία πέτρα σε ένα δάσος στο Αμπερκενφιγκ», πρόσθεσε.

Ένα πρωί, ωστόσο, λίγο πριν τη δολοφονία, ο κατηγορούμενος συζήτησε ανοιχτά στους φίλους του ότι σκόπευε να σκοτώσει την κοπέλα, αλλά εκείνοι θεώρησαν ότι απλά κάνει πλάκα.

Μία μέρα, ο 16χρονος έστειλε ένα μήνυμα σε ένα φίλο του ρωτώντας τον: «Τι θα έκανες αν όντως την σκότωνα;».

«Α, θα σε κέρναγα πρωινό», απάντησε με αφέλεια ο φίλος του φερόμενου ως δράστη.

Ο φόνος έγινε γρήγορα κεντρικό θέμα συζήτησης μεταξύ των φίλων, ώσπου δυο μέρες πριν τη συνάντηση με την κοπέλα, έστειλε στον φίλο του: «Μην πεις κάτι αλλά μπορεί και να μου χρωστάς πρωινό»

«Το καλύτερο μήνυμα που έχω λάβει ποτέ! Πραγματικά αν είναι αλήθεια ευχαρίστως σου πληρώνω το πρωινό», απάντησε εκείνος, δίχως να μπορεί να φανταστεί ότι ο φίλος του εννοούσε αυτά που έλεγε.





Πηγή :http://www.kamikazi.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξήσεις από 2 ως 120 ευρώ στα τέλη κυκλοφορίας...




Αυξήσεις από 2 μέχρι και 120 ευρώ ανάλογα με το κυβισμό στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων για το 2012 και αισθητές αναπροσαρμογές στα...



 πράσινα και στα τέλη των φορτηγών και λεωφορείων προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Παράλληλα επιβάλλεται ειδική εισφορά στα αυτοκίνητα πάνω από 1929 κυβικά εκατοστά που είναι ίση με το 5% του ποσού που προκύπτει από το τεκμήριο διαβίωσης Έτσι για τα επιβατικά αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι την 31-10-2010 καθώς και για δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησης τους ξεκινούν από 20 ευρώ για μέχρι 300 κυβικά εκατοστά και φθάνουν τα 1.320 ευρώ για πάνω από 4.001 κυβικά. Στα μεσαία αυτοκίνητα τα νέα τέλη διαμορφώνονται στα 135 από 120 ευρώ από τα 1.072 μέχρι τα 1.357 κυβικά εκατοστά και σε 240 από 220 ευρώ από 1.358 μέχρι 1.548 κυβικά εκατοστά.

Η μεγαλύτερη αύξηση της τάξης των 120 ευρώ καταγράφεται στα αυτοκίνητα πάνω από 4.001 κυβικά εκατοστά με τα νέα τέλη να διαμορφώνονται στα 1.320 από 1.200 ευρώ. Αυξήσεις στα τέλη από 10 μέχρι 40 λεπτά ανά γραμμάριο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα επιβάλλονται στα επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά την 1-11-2010.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς: Κάλεσμα για νέα 48ωρη απεργία 28 και 29 Ιουνίου




ΠΡΟΣ : ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: « 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ »

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς σας καλεί να πάρετε μέρος στην 48ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου 2011, ημέρες Τρίτη και Τετάρτη, ενόψει ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος μέτρων .Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Μετά από ένα χρόνο από τη ψήφιση του Μνημονίου – Μνημόσυνου του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών σχέσεων που οδήγησε στην Ανεργία και στην οικονομική εξαθλίωση τους Εργαζόμενους, τους Συνταξιούχους , τους Αγρότες, έρχεται για ψήφιση στις 28/6 το Μνημόνιο Νο 2 για να βάλει ταφόπλακα στην ελληνική κοινωνία και σε όσα έχουν κατακτηθεί με αίμα όλα τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα από μία Σοσιαλιστική Κυβέρνηση, η οποία αντί να πατάξει την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή, από τους έχοντες και κατέχοντες, γιατί πράγματι εκεί υπάρχουν τα χρήματα, και να δεσμεύσει τις περιουσίες τους και να τους οδηγήσει στη φυλακή, ξεπουλάει όλα τα εργασιακά , κοινωνικά δικαιώματα, περικόπτει μισθούς και συντάξεις, και διαλύει κάθε δίχτυ κοινωνικής προστασίας των πολιτών. Ξεπουλάει το νερό, τη γη και τον αέρα μας και μαζί παραδίδει μια ήδη εξαθλιωμένη κοινωνία στους Τραπεζίτες και στους Μεγαλοεργολάβους.
Η Κυβέρνηση με «μπαμπούλα» τη νεοδεξιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις πλάτες της Τρόϊκα μας οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση και στο πλήρες ξεπούλημα της χώρας.
Είναι η ώρα που πρέπει όλη η ελληνική κοινωνία να ξεσηκωθεί για να ανατρέψει αυτά τα αντικοινωνικά πρωτίστως μέτρα και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα , ως πολίτες αυτής της χώρας να λείψουμε από αυτόν τον αγώνα διαρκείας.
Πρέπει όλοι οι πολίτες είτε είναι σε Συνδικάτα, είτε είναι στις πλατείες, είτε είναι αγρότες, μικροέμποροι, όπου τα μεγάλα καρτέλ θα τους μετατρέψουν σε εργάτες Β΄ κατηγορίας να ξεσηκωθούν και να βγουν στους δρόμους για την πλήρη ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.
ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Σας ενημερώνουμε ότι το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς θα συμμετάσχει στην Απεργιακή Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΊΤΗ 28 /6/2011 και ώρα 11 το πρωί στην Αθήνα , στο Πεδίο του Άρεως.
Για την μεταφορά των εργαζομένων της Επαρχίας μας στην Αθήνα, θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, ώρα 9.00΄το πρωί.
΄Οσοι συνάδελφοι θέλουν να πάρουν μέρος μπορούν να το δηλώσουν στα
τηλέφωνα : 22610 28344 και 22610 23912.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση – Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς, ώρα 7.00΄το απόγευμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

28-29 Ιουνίου: 48 ώρες στο δρόμο!


Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο
Εδώ κι ένα μήνα, έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Στις 28-29/6, ο αγώνας μας φτάνει σε σημείο καμπής. Η κυβέρνηση της μηδενικής κοινωνικής νομιμοποίησης επιχειρεί την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να περάσει.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εξαθλίωση των πολλών για να την εξασφάλιση των κερδών των λίγων. Οι επικοινωνιακοί ελιγμοί, οι κάλπικοι ανασχηματισμοί και οι εκβιασμοί κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, δεν μάς ξεγελάνε. Τώρα πια ξέρουμε ότι το δίλημμα δεν είναι Μνημόνια ή χρεοκοπία γιατί τα Μνημόνια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία της κοινωνίας.
Τρίτη και Τετάρτη 28-29/6, που είναι το διήμερο της συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή τα συνδικάτα έχουν καλέσει 48ωρη Γενική Απεργία. Αυτό το διήμερο δεν πρέπει κανείς να δουλέψει, να καταναλώσει, να στηρίξει το παραμικρό σπάσιμο της απεργίας. Από το πρωί της πρώτης μέρας της απεργίας μαζευόμαστε στο Σύνταγμα μαζί με τις λαϊκές συνελεύσεις απ' όλη τη χώρα και όλες τις γειτονιές της Αθήνας.
Την Τετάρτη 29/6 ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου περικυκλώνουμε τη Βουλή-στέλνουμε το μήνυμα ότι ο λαός το απορρίπτει!
Εδώ κι ένα μήνα αποδεικνύουμε ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι, ότι έχουμε τη δύναμη να χαράξουμε νέα πορεία για την κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Τώρα είναι η δικιά μας ώρα, τώρα μιλάμε εμείς!
Ή εμείς ή αυτοί
Άμεση δημοκρατία τώρα!
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011
Η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ