Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Δεν σταματά το χάος στο Σύνταγμα - Πεδίο μάχης η Βασιλίσσης Σοφίας με τα δακρυγόνα να πέφτουν βροχή


28.06.2011 | 23:14Πρωτόγνωρες ήταν οι σκηνές που διαδραματίζονται στην πλατεία Συντάγματος και οι εστίες έντασης αναζωπυρώνονται κάθε τόσο στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας, με τους αστυνομικούς να κάνουν εκ νέου χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.
Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή επεισόδια έξω από τη Βουλή όπου συζητείται στην Ολομέλεια το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ομάδα των «Αγανακτισμένων» που διαδηλώνουν κατά του Μεσοπρόθεσμου προσπάθησε να σπάσει το κλοιό των αστυνομικών που προστατεύουν την Βουλή και η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ονειροτάξιδο στα πιο περίεργα φυσικά φαινόμενα στον πλανήτη Γη!



Πάμε να κάνουμε το γύρο του πλανήτη μας για να δούμε τα πιο παράξενα φυσικά φαινόμενα.
Τα περισσότερα, ίσως, να μην τα ξέρετε όλοι.

Ξεκινάμε από το Old Faithful.
Οπως βλέπετε και στις φωτογραφίες πρόκειται για ένα μεγάλο θερμοπίδακα στο Εθνικό Πάρκο του Γουαϊόμιγκ στις ΗΠΑ.

Εκτοξεύει ζεματιστό νερό σχεδόν κάθε μία ώρα σε ύψος 30 μέτρα. Από το 1870 που τον ανακαλύψανε έχουν καταγραφεί περισσότερες από 30.000 εκρήξεις.

Από τις ΗΠΑ πεταγόμαστε στην Ινδονησία. Ενα τσιγάρο δρόμος είναι....
Εκεί θα δούμε τις παράξενες Kelimutu.
Πρόκειται για τρεις εκπληκτικές κρατηριακές λίμνες με απίθανα ποικίλα χρώματα.

Βρίσκονται στην κορυφή ενός 1.639 μέτρων ηφαιστείου στο νησί Φλόρες.

Και οι τρεις λίμνες αλλάζουν χρώμα
συχνά, ανάλογα με την εποχή και τα μεταλλικά τους στοιχεία.


Surtsey
Στις 10:00 η ώρα, ένα Αυγουστιάτικο πρωινό του 1983, το Ιαπωνέζικο νησί του Κρακατόα εξαφανίστηκε για πάντα από μία και μόνο βίαιη έκρηξη.
Ακριβώς 80 χρόνια αργότερα, μετά από μία σειρά λιγότερων τρομακτικών ηφαιστειακών εκρήξεων κάτω από τη θάλασσα νότια της Ισλανδίας, αναδύθηκε από το πουθενά το νησί Surtsey.

Θα βολτάρουμε στο νησί μωράκι...

Μέσα σε δύο ημέρες μεγάλες ποσότητες λάβας είχαν βγει στην επιφάνεια του νέου νησιού, φτάνοντας το ένα τρίτο του μιλίου από τη μία άκρη στην άλλη.
Θεωρείται πλέον ένα μοναδικό Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.


Και μετά την Ισλανδία κάνουμε στάση για ανάπαυλα και μπανάκι στη Νεκρά Θάλασσα.
Αντηλιακό, περιοδικό ή βιβλίο και περιμένουμε την επόμενη αναχώρηση.

Με 25% αλάτι, το κανονικό θαλασσινό νερό περιέχει μόλις 4-6%, κανένα ψάρι δεν μπορεί να ζήσει σ' αυτή, ενώ η αυξημένη πυκνότητά της το κάνει πανεύκολο να επιπλεύσει κανείς.

Ξεκινάμε για το Απολιθωμένο Δάσος που βρίσκεται στην Αριζόνα στις ΗΠΑ.
Θα το βρούμε στα πιο αφιλόξενα μέρη της ερήμου ανάμεσα στο Χόλμπρουκ και στο Ναβάχο.

To θέαμα αποτελείται από μία από τις μεγαλύτερες συλλογές από απολιθωμένα δέντρα, κυρίωςAraucarioxylon arizonicum, ένα αρχαίο είδος κωνοφόρου, που έχουν μεταλλοποιηθεί σε χαλκηδόνιο και χαλαζία.
Μόριο με μόριο το ξύλο αντικαθίσταται από την πέτρα, κυρίως πυριτία, αλλά τα ίχνη στοιχείων όπως το σίδηρο και το θειάφι, προσφέρουν το χαρακτηριστικό ιρίδισμα και χρώμα.


Giant’s Causeway
Στη συνέχεια περνάμε τον ωκεανούλη και σταματάμε στην Ιρλανδία. Στο Giant’s Causeway.

Το μοναδικό Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ιρλανδίας είναι ένα γιγαντιαίο βασάλτινο πλέγμα που εξαπλώνεται μέσα στη θάλασσα και από αποτελείται από 38.000 πέτρινους κίονες που έχουν δημιουργηθεί από το γρήγορο πάγωμα της λάβας από μία ηφαιστειακή έκρηξη που συνέβη πριν από περισσότερα από 60 εκατομμύρια χρόνια.

Εμείς ως ευγενικοί άνθρωποι που είμαστε θα ακούσουμε την ιστορία των ντόπιων που θα ισχυριστούν ότι ένας άντρας ο Φιον Μακ Καμχέιλ πετούσε μεγάλα κομμάτια βουνοπλαγιάς στη θάλασσα για να φτιάξει ένα πέτρινο μονοπάτι έτσι ώστε να φτάσει στην αγαπημένη του.

Αλλάζουμε ήπειρο και πάμε στο Pitch Lake στο Τρινιντάντ.
Θα δούμε μία ζοφερή, «απειλητική» λίμνη που είναι γεμάτη όχι με φρέσκο νερό, αλλά αντίθετα με ένα μείγμα από βιτούμιο, άργιλο και αλατόνερο.

Καλύπτοντας περισσότερο από 40 εκτάρια, έχει εξορυχθεί για άσφαλτο από τον 16ο αιώνα και τον εξερευνητή Σερ Γουόλτερ Ράλεϊ που πρώτος πήρε δείγματα για να στεγανοποιήσει το καράβι του.


Όπως μία κανονική λίμνη, η επιφάνεια της κυματίζει, όμως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ζωής εκεί κάτω στη λάσπη, εκτός από το είδος των περίεργων μικροοργανισμών που ειδικεύονται να επιβιώνουν σε γεωχημικά απαιτητικές συνθήκες που είναι επιζήμιες στην πλειοψηφία των ειδών.

Πάμε τώρα να δούμε το γηραιότερο πράγμα στον πλανήτη μας.
Τη Γιγάντια Σεκόγια στη Νεβάδα, Καλιφόρνια.

Εξαιρώντας τους μύκητες και τους οργανισμούς που δημιουργούν αποικίες όπως οι κοραλλιογενείς ύφαλοι, η περίφημη Γιγάντια Σεκόγια («sequoiadendron giganteum» ή αλλιώς «Wellingtonia») είναι το γηραιότερο πράγμα που υπάρχει σ' αυτό τον πλανήτη.

Ναι, ναι! Θα βγάλουμε και εμείς φωτογραφίες... Πότε θα ξανάρθουμε;

Υπολογίζεται πως είναι ηλικίας μεταξύ 23 και 27 αιώνων, με τον κόρμό του μόνο να υπολογίζεται πως περιέχει 1.472 κυβικά μέτρα ξύλου.
Σχεδόν 84 μέτρα ψηλό, έχει 11 μέτρα διάμετρο στη βάση του, ενώ η κορώνα του εκτείνεται σε μεγαλύτερη από 32 μέτρα απ' άκρη σ' άκρη.
Το 2006 έχασε ένα κλαδί και όταν αυτό έπεσε στο έδαφος, μετρήθηκε πως είχε διάμετρο δύο μέτρα ενώ το μήκος του ήταν 30 μέτρα.

Σπήλαια Dachstein
Κομμάτι ενός δικτύου 240 χιλιομέτρων από τούνελ και σπήλαια, οι περίφημες παγωμένες σπηλιές της Αυστρίας βρίσκονται στην περιοχή κοντά στη λίμνη Χάλστατ.

Aurorae ή αλλιώς το Νότιο και Βόρειο Σέλας.
Ίσως το πιο όμορφο και μυστηριώδες ουράνιο φαινόμενο.
Σπάνια έχουν καταφέρει να το μαγνητοσκοπήσουν ή φωτογραφίσουν σε πλήρη εξέλιξη, οπότε αν το δούμε εμείς ζωντανά θα είναι μία εξαιρετική εμπειρία.

Μικρός που είναι ο κόσμος...

Επιμέλεια: Νικολαϊδου Ελένη



http://wwwaristofanis.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ:«Οχι άλλη πίεση στους ανθρώπους έχουν φτάσει στα όρια τους»

«Οχι άλλη πίεση στους ανθρώπους που έχουν φτάσει στα όρια τους»
Ενώ η Βουλή συζητά το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, μια παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου ταράζει τα νερά και θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις.
Όπως σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος στην επιστολή που έστειλε στον υπουργό Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο: "Πολλοί άνθρωποι έχουν φτάσει στα όριά τους και οιαδήποτε περαιτέρω πίεση μπορεί να προκαλέσει πολλά δεινά", ενώ καταθέτει προτάσεις για την ανακούφιση των Ελλήνων από το άλγος των νέων μέτρων, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Μάλιστα τονίζει ότι δεν μπορούμε να αδιαφορούμε όταν τόσοι νέοι άνθρωποι προβληματίζονται και βιώνουν την αβεβαιότητα, την προδοσία και ενίοτε και την αγανάκτηση των συνανθρώπων μας.
Συγχρόνως ο κ. Ιερώνυμος υποβάλει σειρά προτάσεων για την ανακούφιση των δοκιμαζομένων από την οικονομική κρίση, και συγκεκριμένα:
α. Την αναστολή των πλειστηριασμών από τις Ελληνικές Τράπεζες, όσων έχουν λάβει είτε υψηλό, είτε χαμηλό δανεισμό για αγορά πρώτης κατοικίας.
β. Την ενίσχυση των μέτρων για ανάπτυξη και βιώσιμη επιχειρηματικότητα και
γ. την επανεξέταση του αυστηρού φορολογικού πλαισίου με γνώμονα την ίση συμμετοχή στην απόσβεση του εθνικού χρέους.
Αυτά τα μέτρα αν εφαρμοστούν, λέει ο αρχιεπίσκοπος, έχουν τη δύναμη να ξεκουράσουν το δοκιμαζόμενο λαό μας.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Κριστίν Λαγκάρντ εξελέγη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ



Η Κριστίν Λαγκάρντ εξελέγη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, όπως ανακοίνωσε το Ταμείο.
Η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, διαδέχεται τον συμπατριώτη της, Ντομινίκ Στρος Καν, και γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία του Οργανισμού.
"Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ εξέλεξε την Κριστίν Λαγκάρντ να υπηρετήσει στη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Ταμείου, για πενταετή θητεία που ξεκινά στις 5 Ιουλίου" ανακοίνωσε ο Οργανισμός.
Η εκλογή της Λαγκάρντ εξασφαλίστηκε μετά τη στήριξη της Κίνας, της Ρωσίας, της Βραζιλίας και των ΗΠΑ στο πρόσωπό της.
newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Σφαλιάρα" ΓΕΕΘΑ σε Πάγκαλο: "Δεν εκτελούμε παράνομες διαταγές"!

«Κόκκινο» ανάβουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα σχέδια της κυβέρνησης που εκφράζονται δια του αντιπροέδρου της, Θεόδωρου Πάγκαλου, που τις προορίζουν να υπερασπίσουν τις ....τράπεζες, όπως δήλωσε στην ισπανική εφημερία «Ελ Μούντο» σε περίπτωση που ξεσπάσουν ταραχές μετά από ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας...


μετά από ενδεχόμενη καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμο και μη λήψης της 5ης δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

Και μάλιστα πέρα από τις αρχικές του δηλώσεις χθες στην Βουλή υπαινίχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα μπορούσαν ακόμα και να στρέψουν τα όπλα τους κατά των Ελλήνων πολιτών, όπως συνέβη στην Αργεντινή με αποτέλεσμα 42 νεκρούς.

Σε δήλωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) προς το defencenet.gr ξεκαθαρίζεται ότι «Εκτελούμε μόνο τις εντολές που προβλέπονται και ορίζονται από το Σύνταγμα στο οποίο έχουμε ορκιστεί πίστη και αφοσίωση».

Το ερώτημα του defencenet.gr προς το ΓΕΕΘΑ, ήταν συγκεκριμένο: «Τι θα πράξουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση που λάβουν εντολή από την πολιτική ηγεσία να επιχειρήσουν στο εσωτερικό της χώρας σε αποστολές καταστολής, ένα ενδεχόμενο το οποίο άφησε ανοικτό ο άντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος;»

Και η απάντηση δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρανόησης. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να πειθαρχήσουν σε καμία πολιτική εντολή της οποίας το περιεχόμενο θα είναι αντίθετο με όσα ορίζει το Σύνταγμα της χώρας και ο ρόλος για το οποίο προορίζονται που είναι ένας και μοναδικός: Η υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας και των δικαιωμάτων της χώρας σε γη αέρα και θάλασσα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ στο ερώτημα του defencenet.gr

«Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια εντολή γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συγκεκριμένο ρόλο, ο οποίος περιγράφεται με ακρίβεια στο Σύνταγμα, κάτι που τόνισε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μόλις εχθες.

Δεν μπορούν να δεχθούν να εκτελέσουν διαταγές οι οποίες εντολές βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τον υπέρτατο νόμο της χώρας, του Συντάγματος. Αποστολή τους είναι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας έναντι έξωθεν απειλών. Δυνάμεθα να λειτουργούμε αποκλειστικά εντός των ορίων του Συντάγματος».

Τα «αντιπαραγωγικά», όπως τα έχει χαρακτηρίσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλος, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αρνούνται, λοιπόν, να συνταχθούν ακόμα και θεωρητικά στα όποια σχέδια της κυβέρνησης για εμπλοκή τους σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας και να στρέψουν τις κάννες των τανκς κατά Ελλήνων πολιτών.

Πρακτικά, αρνούνται και να συμμετάσχουν στο παιχνίδι του τρόμου που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση εμπλέκοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις, με στόχο την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος που οδηγεί στην εξαθλίωση περισσότερο απ’όλους τα ίδια τα στελέχη των Ε.Δ. που διαβιούν σε επίπεδα κάτω από τα όρια της αξιοπρέπειας, ειδικά τα μέσα και τα κατώτερα στελέχη…

Ενδιαφέρον έχει και η προσέγγιση ανωτάτου αξιωματικού του ΓΕΣ στο θέμα: «Αν μου ζητήσουν να στείλω άρματα για να προστατέψω τράπεζες, θα στείλω, αλλά θα είμαι κι εγώ μέσα και το πρώτο βλήμα θα το ρίξω … στην τράπεζα! Να είστε σίγουροι γι’ αυτό!»
defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι "Αγανακτισμένοι" ανακατέλαβαν το Σύνταγμα..φώτο απο τα επεισόδια

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενθαρρυντικά μηνύματα για την ύπαρξη πετρελαίου


Ενθαρρυντικά μηνύματα για την ύπαρξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στο υπέδαφος και τις θαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας «δίνουν» τα αποτελέσματα των γεωλογικών και γεωχημικών ερευνών, αν και οι σημερινές διαδικασίες, με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, κάθε άλλο παρά «στρώνουν το χαλί» στους υποψήφιους επενδυτές.

Τα παραπάνω επισήμαναν οι...
εισηγητές σε χθεσινοβραδυνή εκδήλωση του ΤΕΕ Κ. Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) στη Θεσσαλονίκη, διευκρινίζοντας ότι τα κοιτάσματα είναι μεν υπαρκτά, αλλά η Ελλάδα… δεν είναι Βενεζουέλα.

«Αλάσκες στην Ελλάδα δεν υπάρχουν, σε αντίθεση με τα σενάρια που κυκλοφορούν, αλλά η απάντηση για το αν εντοπίζονται κοιτάσματα είναι κατηγορηματικά θετική. Υπάρχουν πάνω από 11 ενεργά πετρελαϊκά κοιτάσματα, κυρίως σε δυτική Ελλάδα και ανατολική Θράκη», σημείωσε κατά την ομιλία του στην εκδήλωση ο τεχνικός σύμβουλος της Ενεργειακής Αιγαίου ΑΕ, Δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι ουσιαστικά ανεξερεύνητη χώρα, αφού έχουν γίνει μόλις 175 γεωτρήσεις, εκ των οποίων μόλις οι 20-22 ήταν αντιπροσωπευτικές με βάση τα σημερινά δεδομένα (τη στιγμή που μόνο στα κοιτάσματα του Πρίνου, σε εμβαδόν 450 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχουν πραγματοποιηθεί 25!).

Κατά τον δρα Νικολάου, το γεγονός ότι η Ιταλία, η Κροατία και η Αλβανία έχουν ανάλογα συστήματα, επιβεβαιώνει το ενδεχόμενο ύπαρξης περισσότερων κοιτασμάτων και στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο Δρ Νικολάου δήλωσε ότι, εφόσον η πολιτεία ανοίξει την αγορά, η εταιρία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε έρευνα και σε άλλες πετρελαιοπιθανές περιοχές, είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με άλλες εταιρίες/ κοινοπραξίες, με τις οποίες γίνονται ήδη κάποιες προκαταρκτικές επαφές.

Ανενεργή περιοχή…

«Ανενεργή περιοχή» στην έρευνα πετρελαίου χαρακτήρισε την Ελλάδα ο διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, Ιωάννης Γρηγορίου, αφού τα τελευταία 15 χρόνια κάθε σχετική κίνηση έχει ουσιαστικά διακοπεί, με εξαίρεση τα κοιτάσματα σε Πρίνο και νότια Καβάλα.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα διαθέτει πολλές ανεξερεύνητες περιοχές: «υπάρχουν γεωλογικοί πετρελαιοπιθανοί στόχοι, σε βάθος μεγαλύτερο των 4.000 μέτρων , που δεν έχουν ερευνηθεί μέχρι σήμερα, καθώς και σε βάθη νερού άνω των 500 μέτρων, ενώ μηδενική είναι η έρευνα για φυσικό αέριο και shale gas (σ.σ. αέριο αργιλικού σχιστόλιθου)», σημείωσε.

Ενδεικτικό της αδράνειας είναι το γεγονός ότι, βάσει έρευνας της IHS PEPS, η Ελλάδα κατατάσσεται 75η μεταξύ 115 χωρών από άποψη δραστηριοτήτων Έρευνας και Παραγωγής (Ε & Π) υδρογονανθράκων.

«Σήμερα, παρά τις συνεχείς κυβερνητικές εξαγγελίες, δεν προχωρεί ούτε η ίδρυση φορέα, ούτε η αλλαγή του νόμου 2289/95 [...] Το μοναδικό κοίτασμα, στην περιοχή του Πρίνου, διέπεται από ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις, εξαιρετικά ευνοϊκές για τον ανάδοχο, ενώ ο μοναδικός γύρος παραχωρήσεων, για τέσσερις περιοχές, που έγινε το 1997, δεν είχε θετικά αποτελέσματα, αφού κατέληξε σε ανεκπλήρωτες ερευνητικές υποχρεώσεις και τελικά επιστροφή περιοχών», υποστήριξε ο κ. Γρηγορίου.

Να ιδρυθεί άμεσα ενιαίος φορέας και να δοθούν κίνητρα

Υπάρχει, λοιπόν, μέλλον για την Ε & Π υδρογονανθράκων στην Ελλάδα; Κατά τον κ. Γρηγορίου η απάντηση είναι «ναι», αρκεί η πολιτεία να ιδρύσει άμεσα έναν ευέλικτο και σωστά στελεχωμένο κρατικό φορέα, που θα προκηρύσσει και με διαφανείς διαδικασίες θα παραχωρεί και ελέγχει τα δικαιώματα Ε & Π σε διεθνείς πετρελαϊκές εταιρίες με αποδεδειγμένη οικονομική επάρκεια και εμπειρία.


Ο φορέας αυτός προτείνεται να είναι αρμόδιος για τη δημιουργία σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου, την επιλογή των προς παραχώρηση περιοχών με αυστηρά κριτήρια, την επιχειρηματική προώθηση των επιλεγμένων περιοχών, την απολύτως διαφανή επιλογή των αναδόχων και την αυστηρή παρακολούθηση των εργασιών.

Να αναθεωρηθούν νομοθεσία και καθεστώς αδειοδοτήσεων

Την ανάγκη για αναθεώρηση της νομοθεσίας και του καθεστώτος των αδειοδοτήσεων στην Ελλάδα, καθώς και για θεσμοθέτηση κινήτρων για τους υποψήφιους επενδυτές, υπογράμμισε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Γρηγόρης Τσόκας, προκειμένου να «ξεπαγώσει» η ερευνητική δραστηριότητα για την αναζήτηση υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με τον κ. Τσόκα, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΥΠΕΚΑ για την Αξιοποίηση και Επεξεργασία του Εθνικού Αρχείου Ερευνών, «μέχρι σήμερα έχει γίνει στην Ελλάδα ένας εξαιρετικά μικρός αριθμός γεωτρήσεων, σε σχέση με την έκταση και τη γεωμορφολογία της χώρα μας. Ο περιορισμός της ερευνητικής προσπάθειας οφείλεται και στο θέμα της υφαλοκρηπίδας αρχικά και των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών -ΑΟΖ στη συνέχεια.


Πηγή: ΑΠΕ


Διαβάστε Περισσότερα »

Αθήνα σε κατάσταση πολιορκίας!

Πεδίο μάχης το Σύνταγμα

ΩΡΑ 17.15 Δεν σταματούν τα επεισόδια - Στις φλόγες και βαν στο Σύνταγμα - Οι προβοκάτορες επιτίθενται εναντίον όλων! 

28.06.2011 | 17:38

Μια Αθήνα σε κατάσταση πολιορκίας! - Αποκλεισμένο από παντού το κέντρο με τους προβοκάτορες να κάνουν ό,τι θέλουν!

 

- Αποπνικτική η ατμόσφαιρα σε όλη την πλατεία
- Εσπασαν ξενοδοχεία, καταστήματα και πεζοδρόμια εκατοντάδες κουκουλοφόροι
- Οι Αγανακτισμένοι παραμένουν στην πλατεία - Τραυματίες 4 αστυνομικοί
- 18 προσαγωγές και 3 συλλήψεις - Δεκάδες πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα


ΤΩΡΑ: Συνεχίζονται τα επεισόδια στο Σύνταγμα. Οι κουκουλοφόροι συγκρούονται συνεχως με αστυνομικούς.
Ενα δεύτερο βαν έχει τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ δεκάδες πολίτες τρέχουν να βρούν καταφύγιο στον σταθμό του ΜΕΤΡΟ, το οποίο νωρίτερα πολιόρκησαν οι κουκουλοφόροι.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜAΛΕΣΙΝΑ:Σύλληψη για παράνομη κατοχή όπλων



Στα χέρια των αρχών βρίσκεται από χθες το μεσημέρι ένας 49χρονος από τη Μαλεσίνα Φθιώτιδας στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν πιστόλια, μαχαίρια, σπαθιά και ναρκωτικά.

Μετά την έρευνα που έκαναν οι άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας στο σπίτι του 49χρονου στο Θεολόγο εντόπισαν ένα περίστροφο, δεκαεννιά φυσίγγια κυνηγητικού όπλου, δύο μαχαίρια, μία μεταλλική αστυνομική ράβδος καθώς και μικροποσότητα κοκαΐνης και κάνναβης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για τυχόν συμμετοχή του σε κύκλωμα διακίνησης όπλων και ναρκωτικών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοβαρά επεισόδια στο Σύνταγμα τωρα

Επεισόδια είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα στο Σύνταγμα όπου έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί Αγανακτισμένοι ενώ στο σημείο έχουν καταλήξει και οι πορείες ΠΑΜΕ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ.

Κουκουλοφόροι συγκρούονται με δυνάμεις των ΜΑΤ, κάδοι έχουν παραδοθεί στις φλόγες και το πλήθος προσπαθεί να απομακρυνθεί από την πλατεία.


Οι κουκουλοφόροι σπάνε ό,τι βρουν μπροστά τους στην οδό Σταδίου με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα να έχουν υποστεί .............

πολλές ζημιές.

Οι αστυνομικοί έχουν κάνει ευρεία χρήση χημικών με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.


Νωρίτερα ένταση επικράτησε και στην οδό Όθωνος ανάμεσα σε ακροδεξιά στοιχεία και κουκουλοφόρους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένταση στο Σύνταγμα




Επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 13:40 επί της οδού Όθωνος 10, έξω από το Costa Coffee, όπου δεκάδες διαδηλωτές απέκλεισαν τον χώρο, απομονώντας άτομα, τα οποία όπως είπαν δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τους συγκεντρωμένους.  Αμέσως δημιουργήθηκε ένταση, ενώ άτομα εκτόξευσαν μπουκάλια και καδρόνια μπροστά στην είσοδο του Μετρό.

Διμοιρίες των ΜΑΤ προωθήθηκαν στην οδό Φιλελλήνων και προχώρησαν στη ρίψη χημικών αλλά και βομβίδων κρότου-λάμψης, προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους. Εν τω μεταξύ, ομάδες ατόμων, κρατώντας βαριοπούλες, σπάνε μάρμαρα και τσιμέντα, πετώντας τα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Στις 11:00 ξεκίνησε το μεγάλο συλλαλητήριο της Γ.Σ.Ε.Ε. στο Πεδίον του Άρεως, με τους εργαζόμενους να ετοιμάζουν πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτήριο της Βουλής στο Σύνταγμα. Το κέντρο της πόλης είναι απροσπέλαστο, με τις κεντρικές οδούς να παραμένουν κλειστές και την παρουσία της αστυνομίας να είναι ισχυρή σε όλα τα σημεία κυκλικά των διαδηλωτών.

Η κεφαλή της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σταμάτησε για λίγα λεπτά (12:10) στη διασταύρωση των οδών Βασιλέως Γεωργίου, Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας και σιγά σιγά προχώρησαν προς την οδό Πανεπιστημίου. Η πορεία θα καταλήξει στο Κοινοβούλιο όπου θα ενωθεί και με τη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων». 

Από τις 13:00 το μεσημέρι οι απεργοί της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το Κοινοβούλιο, διαμαρτυρόμενοι για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

 
 Ο μεταλλικός φράχτης στην Βασ.Σοφίας

Η κέφαλη της πορείας της Γ.Σ.Ε.Ε.- Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έφθασε λίγο μετά τις 12:20 στο Σύνταγμα. «Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Διεκδικούμε τα αυτονόητα, ελευθερία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια» είναι μερικά από τα λόγια που ακούγονται κατά τη διάρκεια της πορείας της Γ.Σ.Ε.Ε. - Α.Δ.Ε.Δ.Υ., επίσης φωνάζουν συνθήματα όπως «Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από εδώ».


 Το Σωματείο Εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Εν τω μεταξύ, μέλη της ΟΛΜΕ, του ΤΤ και των πρωτοβάθμιων σωματείων ανεβαίνουν αυτή την ώρα (12:20) από την Όθωνος στην Αμαλίας. Στις διαδηλώσεις συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η Γ.Σ.Ε.Ε. έχει προγραμματίσει και για αύριο, Τετάρτη 29 Ιουνίου, συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τα μηχανήματα του Δήμου Αθηναίων καθαρίζουν την οδό Σταδίου.


Η πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από τις 10:00 το πρωί στην Ομόνοια και λίγα λεπτά πριν τις 10:30 τα μέλη του έφθασαν μπροστά στο κτήριο του Κοινοβουλίου, όπου φώναζαν συνθήματα κατά της πλουτοκρατίας και του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Η πορεία του ΠΑΜΕ που πέρασε ανάμεσα από τους «Αγανακτισμένους» ολοκληρώθηκε στις 12:00 το μεσημέρι.

Στην πορεία του ΠΑΜΕ συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας του Κ.Κ.Ε.. «Η ελεγχόμενη χρεωκοπία έχει προαποφασιστεί. Αυτό που ζητούν είναι 50 χρόνια το κεφάλι κάτω για να περάσουν τα χειρότερα. Ο αγώνας θα κριθεί στα σπίτια, στα γραφεία στα εργοστάσια και όπου αλλού απαιτείται και θα είναι νικηφόρος» είπε η κ. Παπαρήγα.



Μέχρι στιγμής είναι κλειστή η Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον, η Αμαλίας από το ύψος της Ξενοφώντος, η Πειραιώς από Σωκράτους, η Πατησίων από το ύψος της Χαλκοκονδύλη. Σταδιακά θα κλείσουν η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και η Ακαδημίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν πάρει θέσεις σε όλα τα σημεία κυκλικά από τους διαδηλωτές.
Άλλωστε ειδικά για το συγκεκριμένο διήμερο των κινητοποιήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχουν σε διαθεσιμότητα 32 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ το σύνολο της αστυνομικής δύναμης θα ανέρχεται στις 5.000 αστυνομικούς, ενισχυμένο και από την επαρχία.
zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ