Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Θα αντιδράσει κανείς για την προσβολή του κ. Γιούνκερ;




ΑΠΟΨΗ
του Σεραφείμ Π. Κοτρώτσου

Για την χρεοκοπημένη Αργεντινή του Κάρλος Μένεμ και του Ντε Λα Ρούα ουδείς βρέθηκε, κάποτε, να ομολογήσει κυνικά πως είναι μία χώρα χωρίς "εθνική κυριαρχία". Το ίδιο, τώρα, και για την Ουγγαρία που αναζητά εναγωνίως αγοραστές των ομολόγων της στην Κίνα ή για τις υπό καθεστώς μνημονίου Πορτογαλία και Ιρλανδία.
Για την Ελλάδα βρέθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (εις εκ των βασικών παραγόντων του ευρωπαϊκού λόμπι των δανειστών μας) να ισχυριστεί, με απόλυτο κυνισμό ότι "θα περιοριστεί δραστικά η κυριαρχία των Ελλήνων", στο πλαίσιο της υλοποίησης των προγραμμάτων που επιβάλλονται για τη συνέχιση του διεθνούς δανεισμού.
Ο κ. Γιούνκερ έχει, προφανέστατα, κατά νου ότι όλες οι αποφάσεις περί την οικονομική πολιτική -και οτιδήποτε εφάπτεται αυτής- θα λαμβάνονται, πλέον, στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, το Σίτι του Λονδίνου και την Ουάσιγκτον.
Και, ακόμα χειρότερα. Η Ελλάδα καλείται να ξεπουλήσει σχεδόν το σύνολο της αξιοποιήσιμης δημόσιας περιουσίας της για την αποπληρωμή μέρους του χρέους.
Σε μία σοβαρή χώρα με υπερήφανη διακυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είχε εγκαλέσει τον κ. Γιούνκερ και θα είχε ζητήσει την αντικατάστασή του από την προεδρία του Eurogroup -ακόμα και εάν γνώριζε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.
Αναμένουμε τον ψύχραιμο και ευφυή κ. Ηλία Μόσιαλο να το εισηγηθεί στον πρωθυπουργό. Διότι, ίσως εκείνος, εν μέσω των προβλημάτων του, να μην προλάβει να το σκεφθεί...
anatropi2020.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίλογος με πολλά μετάλλια στα Special Olympics

Επίλογος με πολλά μετάλλια στα Special OlympicsΗ τελευταία ημέρα των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011 έφερε αρκετά μετάλλια για τα ελληνικά χρώματα.
Οκτώ μετάλλια ήταν ο συνολικός απολογισμός των αθλητών στη Δυναμική Αρση Βαρών. Οι Γιώργος Νικολάκης και Χριστόφορος Πάτσης «έκλεψαν την παράσταση» στην κατηγορία 110κ. Ο πρώτος, στην κατηγορία 11Α πήρε τρία χρυσά μετάλλια, στο βαθύ κάθισμα (140κ.), τη δυναμική άρση (170κ.) και το σύνολο (380κ.) κι ένα χάλκινο στον πάγκο (70κ.). Στην αμέσως επόμενη κατηγορία (11Β) ο Πάτσης σήκωσε τα περισσότερα κιλά (240 κ. στο βαθύ κάθισμα) και πανηγύρισε το χρυσό. Επίσης κρέμασε στο στήθος του τρία ασημένια, στον πάγκο (102,5), τη δυναμική άρση (205κ.) και το σύνολο (547,5).
Το χρυσό μετάλλιο κατάκτησε και η εθνική ομάδα μπάσκετ, που νίκησε 20-17 τον Παναμά.
Η ελληνική ομάδα κολύμβησης έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία της στη διοργάνωση. Πήρε το αργυρό μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4Χ50 ελεύθερο γυναικών (Βικτώρια Καλιόντζη, Φαίδρα Μαρκίδη, Βαγγελίτσα Φαραντάκη και Αντωνία Μπιτσαξάκη).
Με ιδανικό τρόπο για τα ελληνικά χρώματα ολοκληρώθηκαν και οι αγώνες της ιστιοπλοΐας. Οι αθλητές της χώρας κατάκτησαν 7 μετάλλια. Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Μισιρλάκης-Στασινόπουλος (Level 2 Division 2), Μπεκιαρίδου-Παρούσση (Level 1 Division 2) και Ανθής-Εδιππίδη (Level 1, Division 5). Το ασημένιο πήραν οι Γεωργίου-Κοντός (Laser Bahia Level 3) και οι Γεβέζου-Θεοχάρη (Level 1 Division 2). «Χάλκινοι» ήταν οι Παπαδάκης-Στρατηγόπουλος (Level 1 Division 3) και Γεραμάνης-Παπαδόπουλος (Laser Bahia Level 3).
Αλλα 5 μετάλλια (σκυταλοδρομίες) πρόσθεσε στις αποσκευές της η ελληνική ομάδα ιππασίας με το κλείσιμο των αγώνων στο Ολυμπιακό Κέντρο του Μαρκόπουλου. Συνολικά στο αγώνισμα η Ελλάδα πανηγύρισε 17 μετάλλια, τα 5 εκ των οποίων ήταν χρυσά.


Διαβάστε Περισσότερα »

10.000 στο Σύνταγμα, χωρίς να λείψουν οι μικροεντάσεις

Με χημικά γιόρτασαν τα ΜΑΤ, πριν από λίγο τη 40η ημέρα των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα νεαρών κινήθηκε απειλητικά εναντίον της διμοιρίας που βρισκόταν έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης και άρχισε να πετά πέτρες, με συνέπεια οι αστυνομικοί να απαντήσουν με χρήση χημικών και δακρυγόνων.
Η άλλη ανάγνωση του επεισοδίου αναφέρει ότι η διμοιρία πέρασε «προκλητικά» μπροστά από τον κόσμο, ενώ θα μπορούσε να μετακινηθεί διακριτικά από την οδό Μητροπόλεως.
Η ουσία είναι ότι αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα βρίσκονται συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 10.οοο διαδηλωτές, που σταδιακά αυξάνονται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ιδιώτες η είσπραξη φόρων-κλείνουν οι εφορίες


Με στόχο να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, η κυβέρνηση δρομολογεί εκ βάθρων αλλαγές στο φοροελεγκτικό και εισπρακτικό σύστημα, όπως το κλείσιμο των εφοριών και την είσοδο των ιδιωτών στο σύστημα είσπραξης φόρων.
Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα προχωρήσει σε στοχευμένους ελέγχους από ειδικές ομάδες κρούσης με σύγχρονα μέσα, διαδικασίες-εξπρές για ποινές και διώξεις και καθιέρωση γρήγορων ηλεκτρονικών συναλλαγών με τους πολίτες.
Το σχέδιο της πλήρους ανατροπής του ισχύοντος φορολογικού συστήματος περιλαμβάνει ακόμη την καθιέρωση νέων αντικειμενικών κριτηρίων και τεκμηρίων για τον προσδιορισμό του εισοδήματος των....... ελευθέρων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κλείσιμο των παραθύρων στο πόθεν έσχες και περιορισμό ή και κατάργηση δεκάδων εξαιρέσεων και φοροαπαλλαγών χωρίς κοινωνικό και οικονομικό αντίκρισμα σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.
Το εναρκτήριο λάκτισμα για το νέο εθνικό φορολογικό σύστημα θα δοθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου με την υλοποίηση του προγράμματος συγχώνευσης ή και κατάργησης πάνω από 200 από τις 289 εφορίες που υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα, με στόχο την εξοικονόμηση περίπου 3.000 υπαλλήλων και την αξιοποίησή τους στο ελεγκτικό έργο.
Ταυτόχρονα θα τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο για τη συμμετοχή ελεγκτικών εταιρειών, καθώς και λογιστικών και φοροτεχνικών γραφείων στη συλλογή των ληξιπρόθεσμων χρεών και φόρων, κατά το πρότυπο της Πορτογαλίας. Αρχικά οι ιδιωτικές εταιρείες θα έχουν διαμεσολαβητικό ρόλο για την είσπραξη και απόδοση των βεβαιωμένων οφειλών και στη συνέχεια θα αναλάβουν ενεργότερο ρόλο στον φοροελεγκτικό και εισπρακτικό μηχανισμο
με εδική σύμβαση με το Δημόσιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κίνδυνος-θάνατος τα φάρμακα που πωλούνται στο Internet


Προειδοποίηση από την Αυστραλία

Σοβαρή απειλή για την υγεία μπορεί να αποτελούν τα φάρμακα που πωλούνται παράνομα μέσω του Ίντερνετ. Αυτό τονίζει ο ομογενής πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Αυστραλίας, Κώστας Σκλάβος, λέγοντας ότι τα φθηνά φάρμακα που πωλήθηκαν από το Διαδίκτυο, περιείχαν συστατικά τα οποία έχουν απαγορευτεί, επειδή υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή, καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά επεισόδια.

Οι γιατροί προειδοποιούν ότι πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη πρακτική και οι φτωχοί ασθενείς που καταφεύγουν σ’ αυτήν, παίζουν ρωσική ρουλέτα με τη ζωή τους.

Μερικά από τα φάρμακα αυτά ελκύουν άτομα που επιθυμούν να χάσουν βάρος ή έχουν πρόβλημα στύσης, υπάρχουν όμως και άλλα φάρμακα ψυχιατρικής αγωγής την αγορά των οποίων καταφεύγουν εκείνοι οι οποίοι δεν επιθυμούν να αποκαλύψουν ότι υποφέρουν από κάποια ψυχασθένεια.

Ο πρόεδρος του εν λόγω οργανισμού κ. Σκλάβος, αναφέρει ότι «το να αγοράζει κανείς φάρμακα από το διαδίκτυο είναι εντελώς διαφορετικό από το να αγοράζει ένα ζευγάρι παπούτσια. Παρ’ ότι ενδέχεται να εξοικονομήσει μέχρι και 80% από ορισμένα φάρμακα, αυτή η πρακτική είναι πολύ επικίνδυνη»
newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόρνη πολυτελείας τελικά η καμαριέρα...



Τα στοιχεία που διαθέτει η αμερικανική Διαιοσύνη, δείχνουν ότι η καμαριέρα Ναφισάτου Ντιάλο, από τη Γουϊνέα, είναι πόρνη πολυτελείας στο ξενοδοχείο του Μανχάταν και εκμεταλλεύτηκε τη συναινετική συνεύρεσή της με τον Στρος Καν για να βγάλει λεφτά.

Διατηρεί σχέσεις με εμπόρους ναρκωτικών, έχει καταθέσεις 100.000 δολαρίων, είπε ψέματα στο..
Δικαστήριο και όταν ζήτησε άσυλο στις ΗΠΑ και ψεύδεται για το εισόδημά της για να απολαμβάνει επίδομα πρόνοιας και φοροαπαλλαγές.

Η καμαριέρα διατηρεί σχέσεις με εμπόρους ναρκωτικών, μέλη εγκληματικής ομάδας, είναι ψεύτρα κατ' εξακολούθηση και αρκετά ευκατάστατη... που, όμως, ψεύδεται για να διατηρεί κατοικία με επίδομα πρόνοιας και να απολαμβάνει φοροαπαλλαγών, δηλώνουν στην εφημερίδα New York Post, πηγές που μετείχαν στις έρευνες.

Η 32χρονη Ναφισάτου Ντιάλο, η καμαριέρα στο ξενοδοχείο Σόφιτελ του Μανχάταν, μέσα από μια σειρά ψέματα και αντιφάσεις, μετατράπηκε σε απελευθερωτή του Στρος Καν, του ανθρώπου που είχε κατηγορήσει για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση. Η 32χρονη καμαριέρα από τη Γουϊνέα, παρότι αρχικά θεωρείτο αξιόπιστη, αξιοσέβαστη και σκληρά έργαζόμενη, πιστή μουσουλμάνα κλπ κλπ, στη συνέχεια, κι ενώ ανακρίνονταν, έπεσε σε αντιφάσεις, είπε ψέματα, ομολόγησε τα ψέματά της, κατέρρευσε κάποιες φορές και σε μια περίπτωση, έπεσε λιπόθυμη στο πάτωμα και για αρκετές ημέρες δεν μπορούσε να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτών.

Κυρίως μέσω μιας καταγεγραμμένης τηλεφωνικής συνομιλίας της - σε ένα από τα πέντε τηλέφωνα που έχει στο όνομά της - με τον συμπατριώτη φίλο της, κρατούμενο σε φυλακή αλλοδαπών για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, η Ναφισάτου Κάλο, οδήγησε τον εισαγγελέα να απελευθερώσει τον Στρος Καν και να φέρει τα πάνω κάτω στο σκάνδαλο που συντάραξε τον κόσμο.

Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα New York Post, επικαλούμενη δηλώσεις και στοιχεία των διωκτικών και δικαστικών αρχών, η καμαριέρα έκανε διπλή δουλειά στο ξενοδοχείο. Εκτός απο καμαριέρα, παρείχε και άλλες υπηρεσίες σε πλούσιους πελάτες, κερδίζοντας μεγάλα πουρμπουάρ.

"Υπάρχουν πληροφορίες ... ότι της έδιναν εξαιρετικά φιλοδωρήματα, εάν καταλαβαίνετε τί εννοώ", φέρεται να δηλώνει στην αμερικανική εφημερίδα, πηγή που μετείχε στις έρευνες. "Και δεν το έκαναν αυτό επειδή τους έδινε έξτρα πετσέτες..." συμπληρώνει.
"Ολα πληρωμένα"

Το έγγραφο στο οποίο ο εισαγγελέας Σάιρους Βανς ανακοινώνει στους συνηγόρους του Στρος Καν, τα ψέματα και τις αντιφάσεις της Ναφισάτου Ντιάλο
Η γυναίκα από τη Γουϊνέα επίσης κάλυπτε "πολλά από τα έξοδά της - κομμωτήριο, σαλόνια ομορφιάς - από χρήματα ανδρών που δεν είχαν σχέση μαζί της", προσθέτει η ίδια πηγή, ενώ η εφημερίδα σχολιάζει πως, οι πληροφορίες που θέλουν την καμαριέρα να δουλεύει ως πόρνη του ξενοδοχείου "μπορούν να εξηγήσουν το γεγονός ότι ο Στρος Καν επέμενε πως η συνεύρεσή τους ήταν συναινετική.

Πηγές επίσης που γνωρίζουν στοιχεία των ερευνών, δήλωναν στην εφημερίδα ότι η Ναφισάτου Ντιάλο ήταν επίσης μέλος εγκληματικής ομάδας που με μεθόδους "πυραμίδας" έκλεβαν μετανάστες από την Γουϊνέα. "Εχουμε ανθρώπους που έπεσαν θύματα, που υποστηρίζουν ότι τους έκλεψε. Πρόκειται για ήσυχους ανθρώπους της γειτονιάς της", προσθέτει η ίδια πηγή.



Τα ψέματα για το άσυλο
Για την αμερικανική Δικαιοσύνη ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η αποκάλυψη ότι η καμαριέρα είπε ψέματα στην αίτησή της για την παροχή ασύλου "ως θύμα βιασμού από ομάδα στρατιωτών" στην Γουϊνέα, σαν αντίποινα για την πολιτική στάση της οικογένειάς της, επαναλαμβάνοντας επακριβώς ένα κείμενο που προφανώς της είχε υπαγορευθεί να λέει, σύμφωνα με την επιστολή των εισαγγελικών αρχών η οποία απεστάλη στους συνηγόρους του Στρος Καν.

Στην ίδια επιστολή οι εισαγγελείς σημειώνουν ότι στην πορεία των ανακρίσεων η Ναφισάτου Κάλο, ομολόγησε ότι δεν βιάστηκε όπως περιγράφει στην αίτησή της, αλλά υπό διαφορετικές περιστάσεις πολύ παλιότερα. Τώρα, δηλώνει πως επαναλάμβανε το ψέμα της για να μείνει συνεπής με όσα δήλωσε στην αίτησή της για χορήγηση ασύλου στις ΗΠΑ.



Και φοροφυγάς
Προκειμένου να εξασφαλίσει κάποια φοροαπαλλαγή, η καμαριέρα του Σόφιτελ δήλωνε πως έχει δυο παιδιά, ενώ στην πραγματικότητα έχει μόνο μια κόρη 15 ετών.

"Επίσης, ομολόγησε ότι έκρυβε το πραγματικό της εισόδημα προκειμένου να διατηρήσει την παρούσα κατοικία της", με επιδότηση της πρόνοιας, προστίθεται στην επιστολή.
Δεν βιάστηκε να καταγγείλει την επίθεση Στρος Καν...

Οι αμερικανικές αρχές επίσης τονίζουν σήμερα ότι η καμαριέρα είπε ψέματα ενώπιον του δικαστηρίου όταν δήλωσε ότι έτρεξε αμέσως και ενημέρωσε τον προϊστάμενό της για την επίθεση.

Στην πραγματικότητα, η καμαριέρα καθάρισε την σουϊτα δίπλα σ' εκείνη του Στρος Καν και στην συνέχει και την σουϊτα Νο 2806 του πρώην διευθυντή του ΔΝΤ, πριν αναφέρει το περιστατικό στον προϊστάμενός της.

Οταν ο συνήγορος της καμαριέρας ρωτήθηκε για την αποκάλυψη αυτή, περιορίστηκε να πει ότι εκείνη την ώρα η πελάτισσά του ήταν πολύ αναστατωμένη και "δεν ήξερε τί να κάνει".

Καταθέσεις 100.000 δολαρίων
Μπορεί ο συνήγορος της καμαριέρας να αποκάλεσε "ψέμα" την ύπαρξη λογαριασμού στο όνομα της Ναφισάτου Ντιάλο, στον οποίο είχαν κατατεθεί σε διάστημα δυο ετών ποσά συνολικού ύψους 100.000 δολαρίων, ωστόσο, ο λογαριασμός υπάρχει και όταν ανοίχτηκε αποκάλυψε το μυστικό.
Τα χρήματα αυτά πιστεύεται ότι προέρχονται από διακίνηση ναρκωτικών και άλλες παράνομες ενέργειες στις οποίες εμμέσως εμπλέκεται και η καμαριέρα.
Το μοιραίο τηλεφώνημα
Ενα 24ωρο ή κατ' άλλες πηγές, 28 ώρες μετά την αμφισβητούμενη πλέον σεξουαλική επίθεση από τον Στρος Καν, η γυναίκα μίλησε στο τηλέφωνο με τον φίλο της, ο οποίος κρατείται σε φυλακή αλλοδαπών κακοποιών στην Αριζόνα, λέγοντάς του: "Μην ανησυχείς, ο τύπος έχει πολλά λεφτά. Ξέρω τί κάνω", δήλωσε πηγή των ερευνών στην εφημερίδα The New York Times.

Η εφημερίδα αναφέρει πως η συνομιλία έγινε στην τοπική διάλεκτο της καμαριέρας και του φίλου της και η μετάφρασή της ολοκληρώθηκε μόλις την περασμένη Τετάρτη, δηλαδή ελάχιστα 24ωρα πριν την επανεμφάνιση του Στρος Καν ενώπιον του δικαστηρίου στο Μανχάταν, το οποίο και τον άφησε ελεύθερο χωρίς εγγύηση.Έθνος πηγή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ποιους χρωστάει η ανθρωπότητα 40.000.000.000.000$


Τους τελευταίους μήνες γίνονται συζητήσεις σε όλα σχεδόν τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ...
για την οικονομική κρίση και τα χρέη κάθε χώρας. Πολλοί απο εμάς ακούμε καθημερινά τον όρο "αγορές".
Σε αυτές τις αγορές σύμφωνα τους "κορυφαίους" οικονομολόγους... χρωστάνε λίγο πολύ όλα τα κράτη.
Κανείς τους όμως δεν τολμάει να πεί δημόσια απο ποιούς αποτελούνται αυτές οι "αγορές".

Όλοι οι οικονομολόγοι σταματούν την ανάλυση τους σχετικά με το ποιοί μας δανείζουν στην λέξη "αγορές".

Είναι πραγματικά απίστευτο το γεγονός ότι όλες οι "μεγάλες" δυνάμεις(ΗΠΑ, Γερμανία, Αγγλία κτλ) χρωστούν τρισεκατομμύρια. Δείτε περισσότερες λεπτομέρεις στο ρολόϊ του παγκόσμιου χρέους του "Economist"

Κάποιοι λοιπόν έχουν υποθηκεύσει μέσω δανείων την ανθρωπότητα και προσπαθούν να την υποδουλώσουν φέρνοντας την Νέα Τάξη Πραγμάτων και την Παγκόσμια Διακυβέρνηση.

Αυτή τη στιγμή τα σχέδιά τους βρίσκονται σε τελικό στάδιο, το οποίο περιλαμβάνει την απαξίωση στα μάτια των ανθρώπων, των απανταχού εθνικών κυβερνήσεων.

Οι τραπεζίτες στους οποίους χρωστάει η ανθρωπότητα είναι γνωστοί σε κύκλους οικονομολόγων και έχουμε δημοσιεύσει τα ονόματα στο παρελθόν. Δείτε τα ξανά:

Rothschilds of London
Lazar Brothers of Paris
Israel Moses Seif of Italy
Warburg Bros of Hamburg
Lehman Brothers of New York
Kuhn Loeb of New York
Chase Manhattan of New York(Morgan)
Goldman Sachs of New York

Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί οι Διεθνείς Τραπεζίτες; Είναι όλοι τους Εβραίοι στην καταγωγή.

Διαβάστε εδώ - Παγκοσμιοποίηση - Η Νέα Τάξη Πραγμάτων - αναλυτικά τα βαθύτερα αίτια της κρίσης, με ποιον τρόπο συνδέονται και ποιά συμφέροντα η πρόσωπα κρύβονται πίσω απο τις κουρτίνες της παγκοσμιοποίησης προσπαθώντας να επιβάλουν μια Νέα Τάξη Πραγμάτων.


Μάλιστα πριν ένα χρόνο περίπου ο πρώην διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας είχε μιλήσει στην ΝΕΤ για το ποιοί αποτελούν τις αγορές. Δεν μίλησε βέβαια για την καταγωγή τους.

Πηγή :http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Έξτρα - ποινή από τις τράπεζες για τις καθυστερήσεις!

Μπαράζ αντιδράσεων για τον νέο τρόπο που εφηύραν οι τράπεζες, επιπλέον των τόκων υπερημερίας, για να τιμωρούν όσους καθυστερούν πληρωμές δανείων και καρτών. Για καταχρηστικούς όρους μιλά η Γ. Γρ. Καταναλωτή και προειδοποιεί με πρόστιμα

Picture 0 for Έξτρα - ποινή από τις τράπεζες για τις καθυστερήσεις!
Της Κάτιας Γερακαρίτου
Νέους τρόπους για να επιβαρύνουν τους καταναλωτές, που καθυστερούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων και καρτών τους εφηύραν οι τράπεζες, την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν λόγω της οικονομικής συγκυρίας να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Το νέο χαράτσι, μόνο σε μια συγκεκριμένη τράπεζα, ξεκινά από τα 8 ευρώ και αγγίζει τα 120 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το είδος του δανείου ή την πιστωτική κάρτα και είναι επιπλέον των τόκων υπερημερίας με τους οποίους χρεώνονται οι δανειολήπτες. Μάλιστα, συγκεκριμένη τράπεζα έχει ήδη αποστείλει επιστολή στους πελάτες της, με την οποία τους ενημερώνει ότι αν καθυστερήσουν 7 μέρες την πληρωμή δανείων και πιστώσεων (αλληλόχρεοι λογαριασμοί) και 30 μέρες την πληρωμή της πιστωτικής τους κάρτας, τότε θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο. Ο τιμοκατάλογος της εν λόγω τράπεζας, σύμφωνα με την επιστολή:
Μηνιαία Έξοδα Καθυστέρησης Πληρωμής Δόσεων
Δάνειο, πίστωση, Πιστωτική κάρτα
σε καθυστέρηση
Για σύμβαση σε EURO
Στεγαστικό Δάνειο
         12 EURO
ΚαταναλωτικόΔάνειο
           8 EURO
ΔάνειοMbusinessΤακτικής Λήξης
         30 EURO
Ανοιχτός Αλληλόχρεος ΛογαριασμόςMbusiness
         50 EURO
Επιχειρηματικό Δάνειο Τακτής Λήξης
         80 EURO
Επιχειρηματικός Ανοιχτός
Αλληλόχρεος Λογαριασμός
       120 EURO
Πιστωτική Κάρτα
         15 EURO
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή Δημήτρη Σπυράκο, οι τράπεζες επικαλούνται «λειτουργικά έξοδα, που προκύπτουν εξαιτίας, των καθυστερήσεων στις πληρωμές». Χαρακτηριστικά στην επιστολή της η μια τράπεζα που ακολουθεί αυτή την πρακτική αναφέρει: «Η τρέχουσα οικονομική συγκυρία έχει οδηγήσει σε πρωτοφανή αύξηση του αριθμού των δανείων, πιστώσεων και πιστωτικών καρτών, που εμφανίζουν καθυστέρηση στην εξυπηρέτησή τους. Η αύξηση αυτή του αριθμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών οδήγησε συνακόλουθα σε αύξηση του κόστους παρακολούθησης – διαχείρισής τους από πλευράς της τράπεζας».
Καταχρηστικοί οι όροι - Εν αναμονή προστίμων
Πλήθος καταγγελιών για τα νέα χαράτσια έχουν δεχθεί το τελευταίο διάστημα καταναλωτικές οργανώσεις, αλλά και η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και ο Συνήγορος του Καταναλωτή. Για αμφιλεγόμενες πρακτικές και καταχρηστικούς όρους κάνει λόγο στη Voria.gr ο γενικός γραμματέας κ. Δημήτρης Σπυράκος, σημειώνοντας ότι ήδη έχουν ξεκινήσει όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες.
Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή προσάπτει με επιστολή της στις δυο τράπεζες παραβίαση του νόμου και το επόμενο διάστημα αναμένει να καταθέσουν το υπόμνημά τους. Σύμφωνα με τον κ. Σπυράκο, αφού ολοκληρωθούν οι φάκελοι, αποστέλλονται στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να τοποθετηθεί (έχει περιθώριο εντός 2 μηνών) και στη συνέχεια επιβάλλονται οι κυρώσεις, οι οποίες κυμαίνονται από 1.500 ευρώ έως 1 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Σπυράκος, «για να νοιώσει η αγορά ότι εποπτεύεται, έχουν ήδη αποσταλεί επιστολές και σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να ενημερώσουν για τυχόν όρους αναφορικά με τις καθυστερήσεις πληρωμών.
Παρέμβαση από τον Συνήγορο του Καταναλωτή
Οι όροι με τους οποίους επιβάλλονται «έξοδα καθυστέρησης» σε υπερήμερους οφειλέτες, πλέον των τόκων υπερημερίας που τους καταλογίζονται, είναι καταχρηστικοί γιατί παραβιάζουν την αρχή της διαφάνειας και διαταράσσουν την ισορροπία των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των συμβαλλομένων εις βάρος των καταναλωτών αναφέρει ο Συνήγορος του Καταναλωτή.Όπως σημειώνει, «με την εν λόγω παράνομη συμπεριφορά οι τράπεζες γίνονται αδικαιολόγητα πλουσιότερες εις βάρος της περιουσίας των καταναλωτών-δανειοληπτών κατά τα αντίστοιχα ποσά εξόδων».
ΚΕΠΚΑ: Να μην υπογράφουν
«Είναι ανήθικο, η αλλαγή όρων συμβάσεων μονομερώς, από τις τράπεζες, είναι καταχρηστική» τόνισε στη Voria.gr η γενική γραμματέας του ΚΕΠΚΑ Ευαγγελία Κεκελέκη. Όπως ανέφερε, υπάρχουν τόκοι υπερημερίας και δεν μπορεί τώρα οι τράπεζες να λένε ότι σου επιβάλλουν επιπλέον πρόστιμο. Το ΚΕΠΚΑ καλεί όσους καταναλωτές παραλάβουν τέτοια επιστολή, «να μην παραλαμβάνουν το νέο παράρτημα ή αν αναγκαστούν να το παραλάβουν να αναγράφουν, δίπλα στην υπογραφή τους, τη ρητή επιφύλαξη τους, για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός τους και ιδίως για τη μη αποδοχή, εκ μέρους τους, χρεώσεων επιπλέον αυτών, που αναγράφονται, στην αρχική τους σύμβαση και οι οποίες χρεώσεις τίθενται, μονομερώς, από τις τράπεζες». Μάλιστα, για το θέμα έχει, ήδη, ενημερώσει την Τράπεζα της Ελλάδος, τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ζητώντας την παρέμβασή τους.
voria.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλαλητήριο διοργανώνει σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε νέο συλλαλητήριο προχωρά σήμερα  Κυριακή στις 7 το απόγευμα η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντιδρώντας για τα βίαια επεισόδια στο Σύνταγμα των τελευταίων ημερών, αλλά και τον τραυματισμό του β’ αντιπροέδρου Γιώργου Χαρίση από άνδρα των ΜΑΤ, τον οποίον και επικήρυξαν. Μονομαχία στο Εl Paso δηλαδή..
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ραντεβού Σημίτη για το...νέο κόμμα


Οι φόβοι στο Μέγαρο Μαξίμου για τις συναντήσεις στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, το «Όχι» του Αλέκου Παπαδόπουλου για το Ταμείο των αποκρατικοποιήσεων και η αναβίωση του μπλοκ των εκσυγχρονιστών

Picture 0 for Τα ραντεβού Σημίτη για το...νέο κόμμα
Του Σπύρου Νάννου
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρα πως το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον το πιο αντι – δημοφιλές κόμμα. Η μεγάλη κάμψη προβληματίζει έντονα το Μέγαρο Μαξίμου, αφού η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας αυξάνεται. Και ο Γιώργος Παπανδρέου «χάνει» από τον Αντώνη Σαμαρά. Αυτό όμως που επίσης φοβούνται στην κυβέρνηση, παράλληλα με τον αντίκτυπο της υλοποίησης των μέτρων στην κοινωνία, είναι η δημιουργία νέου πολιτικού φορέα που θα προέρχεται από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ, με ιδιαίτερη αναφορά στον Κώστα Σημίτη.
Άλλωστε, το ΟΧΙ του Αλέκου Παπαδόπουλου να τεθεί επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, η «φυγή» του Γιώργου Φλωρίδη, αλλά και η προετοιμασία εξόδου συγκεκριμένων στελεχών από την Ιπποκράτους, δείχνουν ξεκάθαρα πως στις επόμενες εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα είναι μεταλλαγμένο, διχασμένο και χωρισμένο.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το μπλοκ των εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ αναβιώνει και αναμένεται σύντομα να βγει στην αντεπίθεση, μάλιστα και ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης θα κάνει την επανεμφάνισή του σε σύντομο χρονικό διάστημα, δείχνοντας πως κάτι «μαγειρεύεται», κάτι κινείται.
Δεν είναι τυχαίο πως το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού έχει γίνει «πολιτική γιάφκα», καθώς στελέχη του λεγόμενου εκσυγχρονιστικού μπλοκ (ακόμα και σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ) το έχουν επισκεφθεί και να έχουν συναντηθεί μαζί του.
Δεν είναι επίσης τυχαίο πως το όνομα του Αλέκου Παπαδόπουλου, ακούγεται ιδιαίτερα για την αρχηγία του νέου πολιτικού φορέα, με τα άλλα κόμματα ήδη να ανησυχούν! Το όνομα του πρώην υπουργού άλλωστε αποτέλεσε σημείο τριβής στη Βουλή, για το ποιος τον είχε προσεγγίσει πρώτος, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Καρατζαφέρη να ακονίζουν τα ξίφη τους.
Το ΟΧΙ λοιπόν του πρώην υπουργού, οδηγεί τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, καθώς τόσο εκείνος όσο και τα μέλη του εκσυγχρονιστικού μπλοκ βλέπουυν πως το κόμμα του Γιάννη Δημαρά, με φιλοσφία εκ διαμέτρου αντίθετη της δικής τους, δεν περπατάει στις δημοσκοπήσεις, δεν πείθει και αδυνατεί να λάβει αναγνωρισιμότητα.
Τουναντίον, το νέο κόμμα θα έχει στελέχη τα οποία έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στην πολιτική, έχουν θητεύσει σε «υπουργικές» καρέκλες και θα έχουν ως αναφορά τις περιόδους Σημίτη. Άλλωστε, ποτέ τα συγκεκριμένα στελέχη δεν έφυγαν από το άρμα του πρώην πρωθυπουργού. Ακόμα και σημερινοί βουλευτές που ανήκουν στο μπλοκ Σημίτη, προτίμησαν τη σιωπή στις ψηφοφορίες του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού, αφού δεν ήθελαν να προκαλέσουν και να δημιουργήσουν… τριγμούς που θα αποτελούσαν «καραμέλα» για το Μέγαρο Μαξίμου στην περίπτωση που τώρα αποχωρήσουν.
Πάντως, ο Γιώργος Παπανδρέου, με… 153 βουλευτές, όπως έχει πει, δεν πρόκειται να κυβερνήσει...
.voria.g
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκρίθηκε η 5η δόση του δανείου προς την Ελλάδα




Εγκρίθηκε η 5η δόση του δανείου προς την Ελλάδα μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup με τη συμμετοχή των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.
Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ώστε να εγκρίνει και εκείνο με τη σειρά του την εκταμίευση της 5ης δόσης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: "η απόφαση υπήρξε θετική για την Ελλάδα και η εκταμίευση της 5ης δόσης θα γίνει μετά την έγκριση και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που θα συνεδριάσει, κατά πάσα πιθανότητα, την επόμενη εβδομάδα".

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε αποκλειστικά η εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τις επόμενες εβδομάδες θα καθοριστούν οι ακριβείς παράμετροι, το εύρος της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα καθώς και η πρόσθετη χρηματοδότηση από δημόσιες πηγές.

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την τηλεδιάσκεψη αναφέρεται πως υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο που σημείωσαν οι ελληνικές αρχές στην εφαρμογή των πολιτικών που συμφωνήθηκαν με την Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Ακόμη, οι υπουργοί οικονομικών κάλεσαν όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να υποστηρίξουν τους βασικούς στόχους του προγράμματος και τα καθοριστικά μέτρα πολιτικής, ώστε να διασφαλιστεί η αυστηρή και ταχεία εφαρμογή τους.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24ης Ιουνίου, τονίζεται ότι οι διαβουλεύσεις με τους πιστωτές της Ελλάδας βρίσκονται σε εξέλιξη ώστε να καθοριστούν οι παράμετροι της εθελοντικής συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα με στόχο την επίτευξη σημαντικής μείωσης των ετήσιων χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας και την παράλληλη αποφυγή μιας επιλεκτικής χρεοκοπίας.

Οι υπουργοί της ευρωζώνης συμφώνησαν ακόμη ότι οι βασικές παράμετροι του πολυετούς προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας θα έχει ως άξονα τη συνεχή ισχυρή δέσμευση για την εφαρμογή μέτρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης, όπως επίσης και φιλόδοξων και συγκεκριμένων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και προγραμμάτων ιδιωτικοποιήσεων. Τα προγράμματα αυτά θα λάβουν ευρεία τεχνική βοήθεια από την Επιτροπή και τα κράτη μέλη, καταλήγει η ανακοίνωση του Eurogroup.

Για θετική απόφαση έκανε λόγο το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών το οποίο στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως η εκταμίευση θα γίνει μέχρι τις 15 του μήνα ενώ στις 8 Ιουλίου αναμένεται και η απόφαση του ΔΝΤ.

"Οι σημερινές αποφάσεις του Eurogroup κατέστησαν εφικτές, μετά την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και του Εφαρμοστικού Νόμου.

Η εξέλιξη αυτή ενίσχυσε την διεθνή αξιοπιστία της χώρας. Αυτό που τώρα είναι κρίσιμο είναι η έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή των αποφάσεων της Βουλής, ώστε να μπορέσουμε σταδιακά να βγούμε από την κρίση προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών
", αναφέρει η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Ε.Βενιζέλου.
.cosmo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στάσου μύγδαλα...

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΣΥ, το μεγάλο νυστέρι

Το τοπίο αλλάζει για ασθενή προσερχόμενο και γιατρό, νοσηλευτή, διοικητικό εργαζόμενο σε αυτό. Κλινικές καταργούνται, κλινικές μεταφέρονται, γιατροί μεταφέρονται, αγνοείται το μέλλον των νοσηλευτών, κλίνες κλείνουν, κλίνες πωλούνται σε ιδιωτικές ασφαλιστικές.
Αυτά προβλέπει η τελική πρόταση λειτουργικής αναδιάταξης νοσοκομειακών υπηρεσιών ΕΣΥ του υπουργείου Υγείας που τίθεται σε διαβούλευση και θα αποτελέσει τη βάση για τις αλλαγές που θα εφαρμοστούν από Σεπτέμβρη.
Από 137 νοσοκομεία (132 συν 5 ΙΚΑ που μπήκαν πρόσφατα στο ΕΣΥ) μένουν 83 μονάδες, όπως το ΚΑΤ ή το «Λαϊκό», οι οποίες παραμένουν ως έχουν ή διασυνδεόμενα, όπως ο «Ευαγγελισμός» και η ομάδα του (Οφθαλμιατρείο Αθηνών, Πολυκλινική, 3ο νοσοκομεία ΙΚΑ) ή το «Σωτηρία» και το Γενικό Κρατικό Αθηνών που διασυνδέονται. Ογδόντα τρεις θα είναι και οι διοικήσεις, ενώ σε κάθε ένα από τα υπόλοιπα νοσοκομεία, τα οποία διασυνδέονται με τα 83 και θα αναφέρονται σε αυτά, τοποθετείται αναπληρωτής διοικητής και συμβούλιο διοίκησης διοικητικών στελεχών.
Σε κάθε νοσοκομείο, από το μεγαλύτερο κεντρικό μέχρι το μικρότερο απομακρυσμένο, θα υπάρχει το «βασικό νοσοκομείο» που αποτελείται από τις εξής ειδικότητες: Παθολογική, Καρδιολογική, Γενικής Χειρουργικής, Μαιευτική, Παιδιατρική, Ορθοπεδική. Σε όλα θα υπάρχει και πλήρης εργαστηριακός τομέας (αιματολογικό, μικροβιολογικό κ.ο.κ.) και απεικονιστικός τομέας (ακτινολογικό, υπέρηχος).
Επιπλέον, καταργούνται 330 κλινικές στο ΕΣΥ. Ποιες είναι αυτές δεν γνωρίζουμε ακόμα. Γνωρίζουμε όμως τον αριθμό τους. Στο ΚΑΤ, για παράδειγμα, καταργούνται 7 κλινικές, στο «Σισμανόγλειο» 8, στον «Ευαγγελισμό» 12, στο «Ιπποκράτειο» 14, στο «Γ. Γεννηματάς» 19, στο πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης 13 κ.ά. Από τις 1.950 μένουν 1.620. Σαράντα επιπλέον κλινικές θα μεταφερθούν.
Οι γιατροί των κλινικών που καταργούνται θα μεταφέρονται εντός ή εκτός του νοσοκομείου, σίγουρα πάντως κατά το προσχέδιο νόμου εντός του νομού που υπηρετούν σε άλλη κλινική της ίδιας ειδικότητας διευθυντής της οποίας θα είναι ο αρχαιότερος. Συνολικά, θα μεταφερθούν 600 γιατροί από τους 21.000 που εργάζονται στο ΕΣΥ.
Επίσης, από τις 46.000 προβλεπόμενες κλίνες και τις 36.000 υπάρχουσες θα λειτουργούν 32.000. Τέσσερις χιλιάδες κλίνες επομένως καταργούνται, ενώ ακόμα 550 διατίθενται σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες «ελληνικές ή ξένες», όπως σημειώνεται στην πρόταση νόμου του υπουργείου Υγείας.
Για τους εργαζομένους στο ΕΣΥ η νέα πρόταση νόμου σημαίνει μείωση των εφημεριών των γιατρών, ενιαία νοσηλευτικά τμήματα και ανακατανομή των νοσηλευτών, ειδικά εκείνων των μικρών νοσηλευτικών τμημάτων, μείωση των διοικητικών υπαλλήλων στη διαχείριση προμηθειών, φαρμακεία, συντονισμό και τροφοδοσία κλινικών.
Ανά περιφέρεια θα υπάρχει Κέντρο Μονάδας Αποκατάστασης και Μονάδας Διαχείρισης Χρονίων Νοσημάτων στα κύρια νοσοκομεία.
Οπως αναφέρει ξεκάθαρα η πρόταση νόμου, η εξοικονόμηση δημοσίων δαπανών θα είναι της τάξεως των 75 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του 2012, ποσόν που θα διπλασιαστεί (150 εκατομμύρια ευρώ) μέχρι το τέλος του 2015. *
.enet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσφορές στα μαιευτήρια – Βουτιά 15% στις γέννες λόγω κρίσης!

Iδιωτικά μαιευτήρια αναγκάζονται να καταφύγουν σε εκπτώσεις και προσφορές ώστε να προσελκύσουν μέλλοντες γονείς και έχει αρχίσει να εμφανίζεται το φαινόμενο “γεννήστε τώρα – πληρώστε σε άτοκες δόσεις”.


Απίστευτο κι όμως αληθινό. Λόγω κρίσης έχουν μειωθεί κατά 15% οι γεννήσεις στη χώρα μας, ενώ παράλληλα όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους στο σπίτι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος, ολοένα και περισσότερα ζευγάρια αναβάλλουν την απόκτηση πρώτου ή δεύτερου παιδιού γιατί δεν βγαίνουν οικονομικά, ενώ όσα ζευγάρια αντιμετωπίζουν και προβλήματα γονιμότητας πλησιάζουν όλο και πιο δύσκολα τα κέντρα γονιμοποίησης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ιδιωτικά μαιευτήρια αναγκάζονται να καταφύγουν σε εκπτώσεις και προσφορές ώστε να προσελκύσουν μέλλοντες γονείς και έχει αρχίσει να εμφανίζεται το φαινόμενο “γεννήστε τώρα – πληρώστε σε άτοκες δόσεις”.

Σύμφωνα με το Βημα κάθε χρόνο πραγματοποιούνται στην Ελλάδα 100.000 τοκετοί, ωστόσο φέτος υπολογίζεται ότι μετά βίας θα ξεπεράσουν τις 90.000. Παράλληλα, κατά 15% έχουν αυξηθεί οι τοκετοί που πραγματοποιούνται στα δημόσια νοσοκομεία.

Για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο αυτό τα ιδιωτικά μαιευτήρια ρίχουν τις τιμές και κάνουν διευκολύνσεις. Για παράδειγμα, ένα τρικλινο δωμάτιο στοίχιζε πριν από έναν χρονο 3.300 ευρώ. Σήμερα η τιμή έχει πέσει στα 2.000 ευρώ και το “ψαλίδι” δε σταματά εκεί.

Πλέον προσφέρονται άτοκες δόσεις – ως και 12- για τα μονόκλινα και τα δίκλινα, που είναι βέβαια και τα ακριβότερα. Προσφορές προβλέπονται και για τους πολυτέκνους με 30% έκπτωση στο τέταρτο παιδί ενώ το πέμπτο είναι δωρεάν.

Στο μεταξύ, από εκεί που οι καισαρικές ήταν στην πρώτη γραμμή (52% των Ελληνίδων γεννούν με αυτό τον τρόπο παρά το γεγονός ότι ο ΠΟΥ προτείνει το ποσοστό να μην υπερβαίνει το 15%) τώρα παρατηρείται μικρή στροφή στη γέννα στο σπίτι.

Οι γυναίκες που επιλέγουν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους με τον πιο παραδοσιακό τρόπο έχουν αυξηθεί κατά 0,2%. Αυτό – σύμφωνα με τη μαία Ελ. Δημοπούλου που μιλά στο Βήμα – δεν γίνεται μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και γιατί τα ζευγάρια πια είναι πιο συνειδητοποιημένα και θέλουν να αποφεύγουν επεμβάσεις και καισαρικές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θησαυρός αμύθητης αξίας βρέθηκε σε ναό της Ινδίας

Το ενδεχόμενο τοποθέτησης καμερών ασφαλείας εξετάζουν οι αρχές

Ένας θησαυρός από χρυσά και ασημένια κοσμήματα, πολύτιμους λίθους και χρυσά νομίσματα, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, βρέθηκε στα θεμέλια ενός ινδουιστικού ναού στη νότια Ινδία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η αξία του θησαυρού ξεπερνά τα 500 δισεκατομμύρια ρουπίες ή 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια, είπε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Κεράλα, Κ. Τζαγιακουμάρ. Η ακριβής αξία του ωστόσο θα γίνει γνωστή αφού προηγουμένως τα αντικείμενα εξεταστούν από την υπηρεσία αρχαιοτήτων.

Ο θησαυρός βρέθηκε σε τουλάχιστον πέντε υπόγειες κρύπτες του ναού Σρι Παντμαναμπασουάμι που είναι πασίγνωστος στην Ινδία για τα γλυπτά του.

Ο ναός είναι αφιερωμένος στο θεό Βισνού και χτίστηκε πριν από πολλούς αιώνες από το βασιλιά του Τράβανκορ. Τα τάματα και οι προσφορές των πιστών φυλάσσονταν στις υπόγειες αίθουσες.

Από το 1947, αφότου η Ινδία απέκτησε την ανεξαρτησία της, ο ναός ελέγχεται από ένα ίδρυμα που έχουν συστήσει οι απόγονοι της βασιλικής οικογένειας του Τράβανκορ. Πρόσφατα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας παραχώρησε τη διαχείριση στο κράτος.

Μέχρι σήμερα πίστευαν ότι ο πλουσιότερος ναός της Ινδίας ήταν αυτός του Τιρουπάτι, που διαθέτει αντικείμενα αξίας 320 δισεκατομμυρίων ρουπιών.

Η αποκάλυψη των θησαυρών του Σρι Παντμαναμπασουάμι ανάγκασε την αστυνομία να τοποθετήσει σύστημα συναγερμού και κάμερες παρακολούθησης στο ναό ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί μόνιμα στο χώρο μια μονάδα αστυνομικών.
newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο Και Όμως... Ελληνικό!

Διαβάστε Περισσότερα »

Με κάθε στείρωση δώρο από ένα μπλέντερ ως ένα αυτοκίνητο


Έναν... πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι αρχές του ινδικού κρατιδίου Ρατζαστάν να μειώσουν τον πληθυσμό της περιοχής, που αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.
Δίνουν ένα αυτοκίνητο και πολλά άλλα δώρα, όπως μοτοσικλέτες, τηλεοράσεις και μπλέντερ, σε όσους άνδρες και γυναίκες προχωρήσουν σε εθελοντική στείρωση.

Το αυτοκίνητο είναι ινδικό, μάρκας Tata Nano και είναι το πιο φθηνό αυτοκίνητο στον κόσμο.

Η «προσφορά» δεν είναι μόνο για τους κατοίκους του κρατιδίου, αλλά για όποιον Ινδό πολίτη τη βρει ενδιαφέρουσα.

Σύμφωνα με το BBC, o Σιταράν Σάρμα, γιατρός από την πρωτεύουσα του Ρατζαστάν, Τζαϊπούρ, εκφράζει την αισιοδοξία ότι η «προσφορά» θα έχει ανταπόκριση και τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι θα δεχτούν να κάνουν στείρωση.

Καμπάνια υπέρ της στείρωσης είχε γίνει στην Ινδία και στη δεκαετία του 1970, αλλά διεκόπη μετά από καταγγελίες Ινδών ότι τους εξανάγκασαν να υποστούν τη διαδικασία.

Ο πληθυσμός της Ινδίας αναμένεται να ξεπεράσει αυτόν της Κίνας μέχρι το 2030.

Πηγή :http://www.skai.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση της Lidl για τα σουτζουκάκια με το E.coli


Μετά το σάλο που ξέσπασε με τα μολυσμένα κρέατα που εντοπίσθηκαν σε κατάστημα της Lidl Hellas στη Βόρεια Ελλάδα, η εταιρεία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Για δύο κατεψυγμένα προϊόντα βοδινού κιμά με την εμπορική επωνυμία «Marvest» του γερμανού προμηθευτή Vion υπάρχει η υποψία παρουσίας του βακτηρίου Escherichia coli. Η Lidl Hellas για προληπτικούς λόγους έχει ήδη αποσύρει άμεσα τα παραπάνω προϊόντα από τους χώρους πώλησης.
Οι αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα έχουν την υποψία παρουσίας του βακτηρίου Escherichia coli για τα προϊόντα με κιμά από βοδινό κρέας του προμηθευτή Vion. Η εταιρία παραγωγής είναι μία διεθνής εμπορική επιχείρηση διανομής προϊόντων κρέατος. Αναφορικά με την Lidl Hellas η παραπάνω ενημέρωση ενδεχομένως να αφορά στους παρακάτω κωδικούς:
«Κατεψυγμένος κιμάς από βοδινό κρέας σε κλειστή συσκευασία των 500 γρ. με την εμπορική επωνυμία «Marvest». Το εν λόγω προϊόν έχει ημερομηνία λήξεως 06.11.2011 (παρτίδα L 91185010) και οβάλ σφραγίδα έγκρισης της εγκατάστασης DE NW EV-304EG.»
«Κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας με την εμπορική επωνυμία «Marvest» σε κλειστή συσκευασία των 1000 γρ. Το εν λόγω προϊόν έχει ημερομηνίαλ ήξεωςς 08.11.2011 (παρτίδα L 1102BT) και οβάλ σφραγίδα έγκρισης της εγκατάστασης DE EV-37 EG.»
Η Lidl Hellas κατόπιν ενημέρωσης των αρχών και για λόγους προληπτικής προστασίας των καταναλωτών αντέδρασε άμεσα αποσύροντας τα παραπάνω προϊόντα από τους χώρους πώλησης».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 3 Ιουνίου...

1882: Η κυβέρνηση Τρικούπη πετυχαίνει την ψήφιση νόμου για την αποξήρανση της Κωπαΐδας. Χρειάστηκαν 50 χρόνια ώσπου το 1931 να ολοκληρωθεί.

1884: Εγκαινιάζεται ατύπως στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ο δείκτης Dow Jones. Πήρε το όνομά του από δύο δημοσιογράφους που τον δημιούργησαν, τον Τσαρλς Ντόου και τον Έντουαρντ Τζόουνς.

1897: Πρώτη κινηματογραφική προβολή στη Θεσσαλονίκη, στην μπιραρία «Η Τουρκία».

1905: Με νόμο που ψηφίζει η γαλλική βουλή, επέρχεται διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας. Οι καθολικοί και ο Πάπας αντιδρούν.

1988: Το αμερικανικό αντιτορπιλικό «Βενσέν» εκτοξεύει πύραυλο εναντίον ιρανικού επιβατικού αεροσκάφους, το οποίο εξέλαβε ως στρατιωτικό, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 290 επιβαίνοντες.

2002: Η κεντρική γιάφκα της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» εντοπίζεται στην οδό Πάτμου στα Κάτω Πατήσια.


Γεννησεις

1883: Φραντς Κάφκα, τσέχος συγγραφέας. («Η Δίκη») [θαν. 3/6/1924]

1909: Σταύρος Νιάρχος, έλληνας μεγιστάνας, από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. [θαν. 16/4/1996]

1962: Τομ Κρουζ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Τόμας Μάπαδερς, αμερικανός ηθοποιός.


Θανατοι

1935: Αντρέ Γκιστάβ Σιτροέν, γάλλος αυτοκινητοβιομήχανος. [γεν. 5/2/1878]

1969: Μπράιαν Τζόουνς, βρετανός μουσικός, κιθαρίστας τον Rolling Stones. Πνίγηκε στην πισίνα του. [γεν. 28/2/1942]

1971: Τζιμ Μόρισον, αμερικανός ρόκερ και ηγέτης των «Doors». [γεν. 8/12/1943]
Διαβάστε Περισσότερα »

"Κύριε Πάγκαλε, μαζί τα φάγαμε και μαζί θα τα φάμε" Μια απίστευτη και όμως αληθινή ιστορία που πρέπει να διαβάσετε όλοι


Απίστευτο, αληθινό, μνημονιακό, Παγκαλικό! Σε μια ψαροταβέρνα στον Πειραιά με δύο φίλους θέλησε να περάσει ο... αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος πριν από μερικές μέρες. Ο ταβερνιάρης βλέποντας τον κύριο Πάγκαλο να μπαίνει στο μαγαζί του φρόντισε να του δώσει το καλύτερο τραπέζι. Η παρέα μετά τα πρώτα τσουγκρίσματα μπήκε στο ψητό παραγγέλνοντας ψαράκια φρέσκα κι μάλιστα εν αφθονία.

Και μέχρι να φτάσει η παραγγελία οι τρεις το’ χαν ρίξει στην κουβεντούλα και απολάμβαναν το κρασάκι, τα ορεκτικά και τις σαλάτες. Δεν πέρασε μισή ώρα και ο σερβιτόρος χαμογελαστός εναπόθεσε στο τραπέζι τη μεγάλη πιατέλα με τα ψάρια.

Στο μαγαζί είχε αρκετό κόσμο, χωρίς όμως να ήταν και ασφυκτικά γεμάτο. Δύσκολοι καιροί για θαλασσινές νοστιμιές.

Ξαφνικά από το διπλανό τραπέζι των τεσσάρων ατόμων σηκώνεται ο ένας, καλοντυμένος κύριος γύρω στα 35 και πάει μπροστά στον κύριο Πάγκαλο.

«Συγγνώμη, εσείς δεν είστε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κύριος Πάγκαλος;», ρώτησε με χιούμορ ο νεαρός, εισπράττοντας ένα ξερό ναι από τον αντιπρόεδρο.

«Κύριε Πάγκαλε να σας θυμίσω ότι είπατε ‘μαζί τα φάγαμε’ συνέχισε ο καλοντυμένος κύριος και ο αντιπρόεδρος άρχισε να αισθάνεται κάπως άβολα, παρακαλώντας το νεαρό να μην επαναλάβει την ιστορία που κοντεύει να τον συνοδέψει δια βίου... σαν τη δια βίου μάθηση.

«Μην ξαναγυρνάμε στα ίδια», απάντησε ο αντιπρόεδρος για να τελειώνει μ’ αυτή την ιστορία.

«Όχι κύριε Πάγκαλε, δίκιο έχετε, μαζί τα φάγαμε και μαζί θα τα φάμε! Μου επιτρέπετε σας παρακαλώ να πάρω την πιατέλα σας;», συνέχισε ο 35χρονος που χωρίς δεύτερη σκέψη παίρνει το δίσκο με τα ψάρια και τον πήγε στην παρέα του.

Κι αν νομίζετε ότι κάνουμε πλάκα, πλανάστε πλάνην οικτρά. Οι τέσσερις έφαγαν την πιατέλα του Πάγκαλου που έφυγε άρον- άρον μαζί με την παρέα του.

Δεν μας πιστεύετε; Ας μας διαψεύσει ο αντιπρόεδρος.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ