Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Χάθηκαν 800 θέσεις εργασίας μετά από τα επεισόδια στο Σύνταγμα!

Περίπου 800 θέσεις εργασίας χάθηκαν  μόνο απο τις ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία της Αθήνας,  μετά από  τα τελευταία επεισόδια στο Σύνταγμα!
Τα στοιχεία έδωσε ο Πρόεδρος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων κ. Γιώργος Δρακόπουλος . Ιδού η ανάλυση του:
«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτές οι καταγεγραμμένες ακυρώσεις στα ξενοδοχεία της Αθήνας, είναι ένας άλλος αριθμός τον οποίο δεν ξέρουμε και είναι οι πιθανοί επισκέπτες μας οι οποίοι τελικά θα επιλέξουν άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς.Μαζί με τις 8.000 ακυρώσεις που είναι το ελάχιστο το οποίο έχει καταγραφεί,  με ένα γρήγορο απολογισμό, 3 διανυκτερεύσεις ο καθένας, σημαίνει 24.000 διανυκτερεύσεις. Και γνωρίζοντας ότι κάθε 30 διανυκτερεύσεις,  δημιουργούμε μια θέση εργασίας,   σημαίνει ότι 800 θέσεις εργασίας χάθηκαν και εκεί είναι ο αντίκτυπος. Κι εδώ είναι που τρελαίνεται κανείς όταν το ζητούμενο σήμερα είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία ή αν θέλετε ο περιορισμός της ανεργίας.  Στις  λίγες ευκαιρίες που έχουμε να δημιουργήσουμε απασχόληση πάμε και βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας».
Συμπέρασμα; 800 ακόμα άνεργοι στην Ελλάδα!
prionokordela.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέντε νοσηλευτικά ιδρύματα εντάσσονται στο ΕΣΥ

Την επέκταση της λειτουργίας των στρατιωτικών νοσοκομείων και τις απογευματινές ώρες για την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι υπουργοί Υγείας και Εθνικής Άμυνας, Ανδρέας Λοβέρδος και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση τα πέντε στρατιωτικά νοσοκομεία προβλεπόταν να εξυπηρετούν τους πολίτες μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι, ωστόσο ο υπουργός Άμυνας είπε ότι θα διατεθούν επιπλέον κλίνες, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και τα απογεύματα.

Ο αριθμός των πολιτών που θα μπορούν να εισαχθούν σε κάθε στρατιωτικό νοσοκομείο θα εξαρτάται από την πληρότητα των κλινών και αφού ληφθεί υπόψη η ανάγκη ύπαρξης ικανού αριθμού κενών κλινών για την εξυπηρέτηση εκτάκτων αναγκών του στρατιωτικού προσωπικού και των λοιπών δικαιούχων περίθαλψης σε αυτό.

Τα νοσοκομεία που θα βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών είναι τα εξής:

- 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (10 κλίνες)
- Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (10 κλίνες)
- 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (15 κλίνες)
- 417 Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (10 - 15 κλίνες)
- 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης (15 κλίνες)
Οι διαθέσιμες κλίνες των στρατιωτικών νοσοκομείων θα ανακοινώνονται καθημερινά στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), κατά το πρότυπο των κλινών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ώστε να εξυπηρετούνται ασθενείς που διακομίζονται μέσω του ΕΚΑΒ.

Πρόσβαση και στα εργαστήρια

Οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης και στα εργαστήρια, καθώς και στα ειδικά ιατρεία των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με τη δυνατότητα διεξαγωγής εξειδικευμένων εξετάσεων είτε μέσω παραπομπής από νοσοκομεία του ΕΣΥ, στα οποία νοσηλεύεται ο ασθενής, είτε με απευθείας ραντεβού.

Εν τω μεταξύ ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και στον τομέα της παραγωγής γενόσημων φαρμάκων, για την οποία πρόκειται να διατεθούν οι εγκαταστάσεις στρατιωτικού εργοστασίου.
Πηγή :http://www.tovima.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

Προς νέα διεθνή ξεφτίλα με λουκέτο στην Επίδαυρο!


Μετά τον καταιγισμό από πέτρες και τη ρίψη χημικών στο «στολίδι» της πόλης, την πλατεία Συντάγματος, οι (λιγοστοί;) τουρίστες μας έχουν να αντιμετωπίσουν κι άλλο ένα απρόοπτο: το ενδεχόμενο κλείσιμο της Επιδαύρου!

Το πιο φημισμένο αρχαίο θέατρο της χώρας απειλείται να γίνει ο χώρος των απεργιακών διενέξεων των ηθοποιών, που φυσικά βρήκαν τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο για να εκφράσουν τα αιτήματά τους και να γίνουμε άλλη μια πέτρα -πολιτιστικού αυτή τη φορά - σκανδάλου για τα ξένα ΜΜΕ.

Την αρχή στον (αρχαίο) χορό των κινητοποιήσεων που θα κρατήσουν την Επίδαυρο κλειστή σήμανε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας που βλέπει τις θεατρικές παραστάσεις του να ματαιώνονται! Είναι πραγματικά απορίας άξιο, τη στιγμή που το ΚΘΒΕ ήταν έτοιμο να σβήσει τα πενήντα κεράκια από τη στιγμή της λειτουργίας του -η οποία έλαβε χώρα και πάλι σε αρχαίο θέατρο-, τώρα αποφασίζει το ίδιο να κρατήσει σβηστά τα φώτα της πλατείας - συγκεκριμένα της θυμέλης.

Έφτασε ένα εξώδικο που έστειλαν οι εργαζόμενοι στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για να επιβεβαιωθεί οριστικά η ακύρωση των «Μικρών Διονυσίων» την Παρασκευή και το Σάββατο, 9 και 10 Ιουλίου, στην Επίδαυρο. Ωστόσο αναμένεται να δοθεί κανονικά η πρεμιέρα στο θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης στις 15 του ίδιου μηνός.

Όπως ανακοινώνει το Κρατικό Θέατρο, οι παραστάσεις ακυρώνονται «παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης και Διεύθυνσης του Θεάτρου» που επέμεινε ότι το θέμα θα διευθετηθεί από το υπουργείο εντός των ερχόμενων μηνών.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση του νόμου να ενταχθεί το θέατρο σε καθεστώς ΔΕΚΟ και ζητούν πάση θυσία την εξαίρεσή του. Επίσης ζητούν δεδουλευμένα και εκτός έδρας αποζημιώσεις, οι οποίες επίσης "ψαλιδίζονται" σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με το νέο νόμο περί δημοσίων υπαλλήλων - που υπακούν στις νέες ανάγκες του Μεσοπρόθεσμου.

Το ίδιο ισχύει και για το Εθνικό Θέατρο, το οποίο προσανατολίζεται να ακολουθήσει το χορό που άνοιξε το ΚΘΒΕ προχωρώντας, όπως φημολογείται, σε αποχή ή συμβολική κατάληψη του χώρου! Η παράσταση του Εθνικού «Σκηνοβάτες» είναι προγραμματισμένη για τις 15 Ιουλίου με έναν τεράστιο θίασο, τον οποίο σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής.

Τραγική ειρωνεία; Η ιστορία του έργου διηγείται το πώς επιβιώνουν και τι σκαρφίζονται οι ηθοποιοί σε δύσκολους καιρούς για να επιβιώσουν…


Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου- Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης

stirixiΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου ανακοινώνει ότι το Κέντρο Κοινωνικής στήριξης που βρίσκεται στο ισόγειο του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους θα είναι ανοικτό κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 09.00 π.μ. μέχρι τις 11.00 π.μ. για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.


Παρακαλούνται όσοι δημότες μπορούν να προσφέρουν είδη ένδυσης και διατροφής και όσοι έχουν ανάγκη αυτών να επισκέπτονται το κέντρο μας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Ψαρρά Ευαγγελία – 6972096334 , 2268022066,
Χαλιμούρδα Αγγελική – 6979147900
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκλειστικό: Να πού δίνει τα λεφτά μας ο κ. Γερουλάνος!

Έλληνα φορολογούμενε, μπορεί να σου περικόψανε τον ήδη «πενιχρό» μισθό και τη σύνταξη, αλλά τουλάχιστον μπορείς να νιώθεις υπερήφανος, ότι πήγανε για καλό σκοπό… Για την αναστήλωση τζαμιών, οθωμανικών λουτρών και μνημείων!
Απίστευτο; Kι όμως πραγματικό!!!  Μετά την κυρία Διαμαντοπούλου, που βρήκε από το πουθενά χρήματα για 250 νέες προσλήψεις ιεροδιδιδασκάλων για να διδάξουν το κοράνι στη Θράκη, έρχεται και ο «γνωστός και μη εξαιρετέος κολλητός» του πρωθυπουργού, κ. Παύλος Γερουλάνος, να κάνει τη διαφορά!
Ξέρετε, λοιπόν, πόσα λεφτά δίνουμε για αναστηλώσεις τζαμιών και λοιπών οθωμανικών μνημείων; Μόνο 5.500.000 ευρώ!!!
Τώρα πως «λεφτά υπάρχουν» σε αυτή τη χώρα μόνο για τη διδασκαλία του κορανίου και για συντηρήσεις τζαμιών, παραμένει ένα μυστήριο!  Εκτός αν ζούμε σε άλλη χώρα και δεν το έχουμε καταλάβει… Γι’ αυτό φαίνεται ο  αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Τουρκίας,  κ. Κιλιτσντάρογλου, έπλεξε χθες το εγκώμιο του κ. Παπανδρέου, για το πόσο «φανταστικός» πρωθυπουργός είναι! Μήπως να μετονομαστείτε, τουλάχιστον, κ. Παπανδρέου, σε «πρωθυπουργός Τουρκίας», να μην μπερδευόμαστε και εμείς;
Όσο για τον υπουργό Πολιτισμού, απάντησε ο άνθρωπος ότι αυτά τα έργα εντάσσονται στο πλαίσιο «Οθωμανική Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα»  του Γ’ ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ.
Ποια «Οθωμανική Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα», κ. Γερουλάνε; Μήπως έχετε μπερδευτεί; Στην Αθήνα ζείτε, όχι στην Αλικαρνασσό! Την αναστήλωση κάποιου ελληνικού μουσείου, που τα περισσότερα σήμερα βρίσκονται σε αποκαρδιωτική κατάσταση, δεν σκεφτήκατε να την εντάξετε σε αυτό το πλαίσιο;
«Λεφτά υπάρχουν», κ. Γερουλάνε μόνο για το «οικογενειακό» σας Μουσείο Μπενάκη και για…τα τζαμιά;;;
Τα ντοκουμέντα μιλούν από μόνα τους…

prionokordela.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παπακωνσταντίνου-Παπουτσής: 1.500.000 Ευρώ για δυο τεθωρακισμένες BMW!

[Φαντάζομαι ότι θυμάστε όλοι πως το πρώτο νομοσχέδιο που βγήκε σε διαβούλευση απ' το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έλεγε ότι όλα τα κρατικά αυτοκίνητα θα γίνουν υβριδικά και θα είναι το πολύ 1600 κεκ...]

Μπορεί η κυβέρνηση να κόβει με μεγάλη ευκολία μισθούς και συντάξεις, μπορεί να βάζει με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία φόρους στους μεροκαματιάρηδες, αλλά όταν πρόκειται να ξοδέψει για τη χλιδή της και την προστασία της από την οργή που έχει προκαλέσει στους πολίτες τότε το χρήμα δεν το υπολογίζει. Απόδειξη;
Οι δύο ολοκαίνουργιες θωρακισμένες λιμουζίνες BMW που παρήγγειλε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τον εαυτό του και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή. Κόστος;

Περίπου 1.500.000 ευρώ! Το θέμα, που δείχνει πόσο σέβονται το δημόσιο χρήμα αυτοί που εμφανίζονται δημοσίως ως υπέρμαχοι της καταπολέμησης της κρατικής σπατάλης, αποκάλυψε το Σάββατο η εφημερίδα «Αξία».

Η αγορά που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα αναφορικά με το πού πηγαίνουν οι αιματηρές οικονομικές θυσίες των Ελλήνων έχει ως εξής: ο τέως υπουργός Οικονομικών πριν από μερικούς μήνες προχώρησε στην παραγγελία δύο υπερπολυτελών θωρακισμένων λιμουζινών μάρκας BMW. Η μία προοριζόταν για τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών και η δεύτερη για τον Χρήστο Παπουτσή. Η παραγγελία έγινε στο όνομα της προστασίας των δύο υπουργών από πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον τους. Η ουσία είναι ότι η κοινωνική ένταση που έφερε η άγρια λιτότητα την οποία επέβαλε η κυβέρνηση στους Ελληνες έκανε τους δύο υπουργούς να μη νιώθουν και πολύ άνετα όταν κυκλοφορούσαν στον δρόμο με το αυτοκίνητο.

Ωσάν νέοι σεΐχηδες πλούσιου κράτους της Μέσης Ανατολής, οι δύο υπουργοί χρέωσαν αδρά τον ελληνικό λαό για να αποκτήσουν τις χλιδάτες (γερμανικές, παρακαλώ) λιμουζίνες που φέρουν την τελευταίου τύπου θωράκιση προκειμένου να παρέχουν στους επιβαίνοντες προστασία ακόμη και από επίθεση με αντιαρματικά βλήματα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι καθεμιά από τις δύο λιμουζίνες κόστισε 750.000 ευρώ, δηλαδή και οι δύο μαζί πληρώθηκαν συνολικά 1.500.000 ευρώ. Και όλα αυτά την εποχή του άγριου Μνημονίου και της λιτότητας χωρίς τέλος για όλους τους Ελληνες. Το προκλητικό της υπόθεσης δεν σταματά εδώ.

Τσακωμός για τη λιμουζίνα!

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι χλιδάτες θωρακισμένες λιμουζίνες προκάλεσαν ενδοκυβερνητικό επεισόδιο όταν παρελήφθησαν. Συγκεκριμένα η παραλαβή, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, έγινε τρεις ημέρες πριν από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Η μια παραδόθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την άλλη παρέλαβε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο τελευταίος υποβαθμίστηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και το γραφείο του πήρε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ελα όμως που ο κ. Παπακωνσταντίνου επιχείρησε να πάρει μαζί του τη θωρακισμένη λιμουζίνα. Ο «πολύς» νέος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών αντέδρασε έντονα και νίκησε τον κ. Παπακωνσταντίνου. Πέρασε η άποψη ότι το αυτοκίνητο ανήκει στον θεσμό του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος κινδυνεύει περισσότερο από τους τρομοκράτες σε σχέση με τον υπουργό που ασχολείται με την περιβαλλοντική διαχείριση των σκουπιδιών...

Φοίβος Κλαυδιανός
dexiextrem.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΜΑΤατζής που νίκησε μέχρι και τον Chuck Norris !!!

Ο ΜΑΤατζής που νίκησε μέχρι και τον Chuck Norris



Αν υπάρχει μία φωτογραφία από τα επεισόδια της 29 Ιουνίου που κέρδισε τις εντυπώσεις δεν είναι άλλη από τον  ΜΑΤατζή που με κίνηση flying-kick αφόπλιζε ένα ύποπτο τύμπανο.   

Το τραγελαφικό θέαμα δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο από την κοινότητα των bloggers που με λίγο photoshop και πολύ έμπνευση, έδωσαν την πραγματική διάσταση των γεγονότων.
Η πολύ έξυπνη συλλογή δημοσιεύτηκε στο freddos του sport24.
Αυτή είναι η περιβόητη φωτογραφία ...

...και αυτές είναι οι παραλλαγές της













iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

«Κάνουν την Ελλάδα Αργεντινή παρ' όλο που μπορεί να σωθεί»



Η Ε.Ε. διακινδυνεύει να δημιουργήσει μια «Αργεντινή του Αιγαίου», παρ' ότι υπάρχει ακόμη λύση για να σωθεί η Ελλάδα από τη χρεοκοπία.
Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από δύο διαφορετικά άρθρα που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες στους «Financial Times» με αφορμή την ελληνική κρίση.


Στο πρώτο από αυτά, ο αρθρογράφος της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας Αλαν Μπιτλ τονίζει ότι ακριβώς 10 χρόνια από την προσπάθεια της κυβέρνησης της Αργεντινής να παρατείνει την αποπληρωμή των χρεών της μέσω...
ενός γιγάντιου εθελοντικού swap ομολόγων -πρακτική που δεν πέτυχε και έξι μήνες αργότερα οδήγησε σε στάση πληρωμών, η Ελλάδα υιοθετώντας ανάλογες πρακτικές διακινδυνεύει να βαδίσει στο ίδιο μονοπάτι σημειώνοντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρατικής χρεοκοπίας.

Ο Μπιτλ βρίσκει κοινά σημεία μεταξύ των δύο χωρών: άπληστη πολιτική ελίτ, χρόνια διαφθορά που εξασθενεί την ανάπτυξη, δημοσιονομική ασωτία και κουλτούρα φοροδιαφυγής. Υποστηρίζει ότι στόχος του σχεδίου για τη μετακύληση της αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων που εκπόνησε η γαλλική πλευρά είναι να κερδηθεί χρόνος. Τονίζει όμως ότι οι βραχυπρόθεσμες ενέσεις ρευστότητας δεν λύνουν το πρόβλημα φερεγγυότητας που έχει η Ελλάδα, καθώς και ότι εκείνοι που διαχειρίζονται την ελληνική κρίση επαναλαμβάνουν όσα συνέβησαν στην κρίση της Αργεντινής.

Διαπιστώνει διάσταση ανάμεσα σε όσα υπέγραψαν οι έξυπνοι τεχνοκράτες και όσα συμβαίνουν στην πραγματικότητα και εκφράζει αμφιβολίες για την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να προχωρήσει στις δύσκολες κινήσεις που επιβάλλει το Μνημόνιο.

Παρατηρεί έτσι ομοιότητες μεταξύ του μέχρις πρότινος υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και του Αργεντινού Ντόμινγκο Καβάλο, καθώς και οι δύο τεχνοκράτες και συνομιλητές του ΔΝΤ δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν επιτυχώς την κρίση.

Τονίζει ακόμη ότι η αποστολή διάσωσης της Ελλάδας, της οποίας ηγείται η ευρωζώνη, όχι μόνο αποφεύγει μια ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους αλλά δεν μπορεί καν να το συζητήσει, τη στιγμή που η ευρεία εκτίμηση είναι ότι χρειάζεται μείωση της ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους κατά τουλάχιστον 50%. Παρατηρεί ότι η συμφωνία διαχείρισης της ελληνικής κρίσης, σχεδιασμένη για να αποφευχθεί μια πυροδότηση των CDS, περιορίζει τα περιθώρια ελιγμών.

Και καταλήγει ότι τα πισωγυρίσματα, οι σπασμωδικές κινήσεις, οι καθυστερήσεις και οι διαφωνίες στο ελληνικό πρόβλημα αποτελούν κακό οιωνό, τη στιγμή που η ευρωζώνη θα έπρεπε να ήταν ενωμένη προκειμένου να πείσει τους επενδυτές.
Με επιτόκια Γερμανίας

Στην ίδια εφημερίδα ο επικεφαλής του Earth Institute του Πανεπιστημίου Κολούμπια Τζέφρεϊ Σακς υποστηρίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να σωθεί από τη χρεοκοπία αν της δοθεί η δυνατότητα να εξυπηρετήσει το χρέος της με χαμηλότερα επιτόκια, χρονικό περιθώριο 20 ετών για την αποπληρωμή του και αναπτυξιακές προοπτικές. Συγκεκριμένα λέει ότι αν δινόταν στην Ελλάδα η δυνατότητα να εξυπηρετήσει τα χρέη της με τους όρους δανεισμού της Γερμανίας, δηλαδή πραγματικά επιτόκια κοντά στο 2%, η χώρα με ανάπτυξη 3% ετησίως θα μπορούσε να αποπληρώσει το χρέος της, προσφέροντας περίπου το 2% του ΑΕΠ της ετησίως. Σε 20 χρόνια θα μπορούσε να το μειώσει στο 70% του ΑΕΠ.

Υποστηρίζει ότι τόσο χαμηλά επιτόκια θα μπορούσαν να επιτευχθούν μέσω μιας ευρείας εγγύησης των Ευρωπαίων για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, ενώ η ανάπτυξη με την εκμετάλλευση των απεριόριστων δυνατοτήτων της χώρας στην παραγωγή ηλιακής και αιολικής ενέργειας, της θέσης-κόμβου που κατέχει για το εμπόριο Ευρώπης-Ασίας, του τουρισμού, της εξειδίκευσης των νέων στην τεχνολογία της πληροφορικής

/greece-salonika.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα χλιδάτα ταξίδια των υπουργών



Ταξίδια χλιδής εξακολουθούν να πραγματοποιούν βουλευτές και υπουργοί της κυβέρνησης. Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο Real Fm. Αναλυτικά η λίστα της σπατάλης

Προτίμηση στα κυβερνητικά αεροσκάφη δείχνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης για τα ταξίδια τους, ακόμα και σε κοντινούς προορισμούς, γεγονός που κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο...
5,8 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως προκύπτει από σχετικά στοιχεία, για ένα μονοήμερο ταξίδι του υπουργού οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην Ουάσιγκτον, τον περασμένο Απρίλιο του 2010, σπαταλήθηκαν 145.000 ευρώ, ενώ για ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στις Βρυξέλλες χρειαστήκαν πάνω από 60.000 ευρώ, όταν το ακριβότερο εισιτήριο με αεροπλάνο της γραμμής δεν ξεπερνούσε μόλις τα 500 ευρώ.

Μιλώντας στον Real fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Μαργαρίτης Τζίμας, όπου επανέφερε το θέμα στη δημοσιότητα, σημείωσε ότι τα VIP ταξίδια υπουργών και βουλευτών της κυβέρνησης έχουν κοστίσει στον ελληνικό λαό, αρκετές χιλιάδες ευρώ και μάλιστα άσκοπα.

Αναρωτήθηκε μάλιστα δημοσίως "τί θα είχε πάθει ο κ. Παπακωνσταντίνου αν διανυκτέρευε στην Ουάσιγκτον και επέστρεφε την επόμενη μέρα; Το ταξίδι του κόστισε 145.000 ευρώ".

Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι στα στοιχεία που έχει στη διάθεση του, αναφέρεται και η μετακίνηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης σε χωριό της Ξάνθης με ελικόπτερο, το οποίο κόστισε 16.000 ευρώ. Όπως είπε ο κ. Τζίμας, "το χωριό απέχει 30 χιλιόμετρα. Μισή ώρα με το αυτοκίνητο".

Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι τα ταξίδια γίνονται, ενώ υπάρχουν τρεις και τέσσερις πτήσεις κάθε ημέρα προς αυτούς τους προορισμούς και παραθέτει μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα που καίνε την τσέπη Ελλήνων πολιτών.

Ενδεικτικά, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευαγ. Βενιζέλος για πτήση στο Λουξεμβούργο ξόδεψε 47.749 ευρώ, ενώ για ταξίδι του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Μπεγλίτη το ελληνικό δημόσιο επιβαρύνθηκε με 47.700 ευρώ.

Στις πολυτελείς πτήσεις, συγκαταλέγεται το ταξίδι του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Πεταλωτή στη Δαμασκό, με κόστος 84.966 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά εδώ τον πίνακα με τα ταξίδια της χλιδής:
Από news247
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποντίκια έφαγαν 45.000 ευρώ συνταξιούχου!

Φοβήθηκε τα σενάρια περί πτώχευσης της Ελλάδας και έτσι αποφάσισε να φυλάξει ότι είχε και δεν είχε στο σπίτι του. Πρόκειται για έναν συνταξιούχο από το χωριό του δήμου Τυλίσου ο οποίος έκανε ανάληψη από την τράπεζα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας "Νέας Κρήτης". Συνολικά μετέφερε και έκρυψε στο σπίτι του 50.000 ευρώ!

Τοποθέτησε προσεκτικά τα 50.000 ευρώ που είχε συγκεντρώσει από κόπους μιας ζωής και το εφάπαξ που πήρε μετά τη συνταξιοδότησή του σε μια θυρίδα όχι τράπεζας αλλά... λαξευμένη στον τοίχο του υπογείου του, σαν εκείνες που υπάρχουν σε όλα τα παλιά σπίτια και χρησίμευαν για την αποθήκευση κυρίως τροφίμων.Έκλεισε την πρόσβαση με μια πέτρα και φρόντισε να τη σοβαντίσει για να μη φαίνεται το άνοιγμα.

Δε φανταζόταν όμως ότι οι ποντικοί, θα είχαν πάρει χαμπάρι την... κατάθεση των χαρτονομισμάτων σε αυτή που ο συνταξιούχος θεωρούσε, λανθασμένα όπως αποδείχτηκε, ασφαλή θέση. Έτσι έπιασαν δουλειά μασουλώντας τα χρήματα. Όταν κάποια στιγμή ο άνδρας άνοιξε τη θυρίδα για να πάρει μερικά χρήματα που χρειαζόταν έπαθε το σοκ της ζωής του, καθώς είδε τα χαρτονομίσματα μασουλημένα σχεδόν ολοκληρωτικά.

Πανικόβλητος έτρεξε στην τράπεζα, για να διαπιστώσει ότι από τα 50.000 ευρώ το μόνο ποσό που κατάφερε να διασωθεί ήταν μόλις 5.000! Όλα τα υπόλοιπα είχαν φαγωθεί κυριολεκτικά από επιδέξιους ποντικούς που είδαν σε αυτά το μέσον για να φτιάξουν τη φωλιά τους!
Πηγή :http://www.newstoday.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

4ος Ποδηλατικός Γύρος της Δημοτικής Ενότητας Θεσπιών

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΤΗΝΩΔΟΥΣ ΒΙΑΣ...Ληστές εισέβαλαν σε σπίτι και "σιδέρωσαν" το θύμα τους μέχρι να τους πει που έχει τα λεφτά.



http://www.bidbang.com/data/images/auctions/iron/iron%201.jpgΣυνέβη στα Μεσόγεια...Το θύμα είχε πουλήσει πρόσφατα ένα οικόπεδο και είχε εισπράξει περίπου 20 χιλ ευρώ..
Οι 3 δράστες ήταν καλά ενημερωμένοι και εισέβαλαν στο σπίτι του θύματος με σκοπό να του αποσπάσουν με κάθε τρόπο το συγκεκριμένο ποσό.

Στην αρχή τον χτύπησαν και τον έδεσαν σε μια καρέκλα για να τους υποδείξει που είχε τα χρήματα.Εκείνος έδειξε μόνο 2χιλ ευρώ και αυτό εξόργισε τους δράστες και έτσι αποφάσισαν να τον βασανίσουν..Έβαλαν ένα σίδερο σιδερώματος στη πρίζα και μόλις ζεστάθηκε αρκετά άρχισαν να του "σιδέρωνουν" το χέρι μέχρι να ομολογήσει..Το θύμα όμως συνέχιζε να λέει πως δεν είχε άλλα χρήματα και τότε τα ανθρωπόμορφα κτήνη δεν δίστασαν να του κάψουν και  το  πόδι ...Απειλώντας πως στην συνέχεια θα του κάψουν και το πρόσωπο...
Τελικά το θύμα υπέκυψε και τους υπέδειξε που είχε και τα υπόλοιπα χρήματα..
Οι δράστες πήραν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν...αφήνοντας το θύμα τους δεμένο να υποφέρει..
eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από 3.200 αιτήσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών


Πάνω από 3.200 αιτήσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών έχουν κατατεθεί για δικαστική ρύθμιση προς τα Ειρηνοδικείαόλης της χώρας το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Αυτός είναι και ο λόγος που ηΓενική Γραμματεία Καταναλωτήδημιούργησε δύο εφαρμογές πληροφορικής - εργαλεία υπολογισμού για να διευκολυνθούν οι οφειλέτες και όλοι οι ενδιαφερόμενοι (δικηγόροι, ενώσεις καταναλωτών, δικαστές κ.ά.) για την αξιοποίηση και εφαρμογή του ν. 3869/2010.

Ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκος δήλωσε ότι ''η πρώτη απόφαση που ήδη εκδόθηκε επιβεβαιώνει τη ρεαλιστική προοπτική διεξόδου από την υπερχρέωση που προσφέρει ο ν. 3869/10 στα νοικοκυριά που βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους''.

Ο κ. Σπυράκος γνωστοποίησε ότι στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή (www.efpolis.gr) αναρτήθηκαν δύο εφαρμογές πληροφορικής που επιτρέπουν να γίνει μέσα σε ελάχιστα λεπτά ο ακριβής προσδιορισμός των υποχρεώσεων του οφειλέτη προς τους πιστωτές του.

Συγκεκριμένα:

- Με την πρώτη εφαρμογή διευκολύνεται ο οφειλέτης να προσδιορίσει τα ποσά στα οποία κατανέμεται η μηνιαία δόση του προς τους πιστωτές του. Ο οφειλέτης συμπληρώνει το ποσόν το οποίο δύναται να καταβάλει κάθε μήνα, τη χρονική διάρκεια και τις υποχρεώσεις προς τους πιστωτές που ικανοποιούνται συμμέτρως. Η εφαρμογή κατανέμει αυτομάτως τη δόση σε όλους τους πιστωτές, ενώ δίνει χρήσιμα στοιχεία σχετικά με την έκταση εξυπηρέτησης του χρέους. Η εφαρμογή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί είτε για πρόταση εξωδικαστικού ή δικαστικού συμβιβασμού είτε για τη δικαστική ρύθμιση των οφειλών.

- Με τη δεύτερη εφαρμογή καθορίζεται η μηνιαία δόση που πρέπει να καταβάλει ο οφειλέτης προκειμένου να διατηρήσει την κύρια ή μοναδική κατοικία του και πώς αυτή κατανέμεται στους πιστωτές. Στην περίπτωση αυτή ο οφειλέτης συμπληρώνει την εμπορική αξία της κατοικίας, το ποσοστό αποπληρωμής (85%), το επιτόκιο, τη διάρκεια εξυπηρέτησης, με βάση τα οποία η εφαρμογή προσδιορίζει αυτομάτως τη μηνιαία δόση που θα καταβάλει ο οφειλέτης για την προστασία της κατοικίας του. Στη συνέχεια, με τη συμπλήρωση των στοιχείων για τους πιστωτές και τις εξασφαλισμένες ή μη απαιτήσεις, η εφαρμογή προβαίνει στην κατανομή της μηνιαίας δόσης στους πιστωτές.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας έχουν αναρτηθεί υποδείγματα α) περιουσιακής κατάστασης και β) σχεδίων διευθέτησης των οφειλών, καθώς επίσης και κατάσταση δικηγορικών συλλόγων και ενώσεων καταναλωτών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δωρεάν νομικής συνδρομής στο στάδιο επιδίωξης εξώδικου συμβιβασμού.
http://www.newsbomb.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Θα επέμβει εισαγγελέας για τον μολυσμένο κυμά των super market Lidl ;;; Ποιοι βούλωσαν το στόμα των ελλήνων δημοσιογράφων ;;;


Το φτηνό το κρέας τα σκυλιά το τρώνε ...
ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Πριν από ΔΕΚΑ ημέρες, αποκαλύψαμε ότι για το μακελειό στην Γαλλία ευθυνόταν ο μολυσμένος από το βακτήριο E-COLI, Μολυσμένος κυμάς των LIDL. Κανένα μέσο, κανένας δημοσιογράφος, ΚΑΜΜΙΑ εφημερίδα δεν αναπαρήγαγε την είδηση.
Οι ίδιοι δημοσιογράφοι αναπαρήγαγαν πρόθυμα την προπαγάνδα των Γερμανών για τα “Ισπανικά αγγουράκια, καταστρέφοντας την Μεσογειακή οικονομία…”. ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ λοιπόν, βρέθηκε και στην Ελληνική αγορά κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας σε κλειστή συσκευασία των 500 g (2 Χ 250 g), με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση Griechenland Rind, Vion Hilden GmbH στην ελληνική εταιρεία LIDL Hellas.


Με μία άθλια ανακοίνωση μάλιστα, καλούνται οι καταναλωτές “να μην τα καταναλώσουν”!!!
Τι λέτε βρε πανάθλιοι; ΕΑΝ τα έχουν ήδη καταναλώσει; Εάν αρχίσουμε να βλέπουμε και στην Ελλάδα παιδιά να χαροπαλεύουν ΠΟΙΟΣ θα πάει φυλακή; ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ η οποία αποδείχτηκε 100% ορθή;
Καλούμε ΤΩΡΑ τον εισαγγελέα να παρέμβει και να ασκήσει διώξεις σε όσους εξέθεσαν τον Ελληνικό λαό σε άμεσο κίνδυνο ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ.
Να εντοπιστεί θεσμικά η εταιρεία “Δημοσίων Σχέσεων” των Γερμανών και να διερευνηθεί εάν διοχέτευσαν χρήμα σε ΜΜ”Ε” μετά τις 22 Ιουνίου, όταν έγινε γνωστή η αιτία μόλυνσης των καταναλωτών στην Γαλλία. Εάν δεν γίνει θεσμικά θα το κάνουμε εμείς, για να μάθει ο Ελληνικός λαός πως εκτός από το εισόδημα του παίζουν και με τις ζωές των παιδιών του.
Εδώ η είδηση και οι πληροφορίες:

Και ο κατεψυγμένος κυμάς των LIDL υπεύθυνος για το φονικό βακτήριο E-Coli. Το Γερμανικό κεφάλαιο κλέβει, δολοφονεί, συκοφαντεί.

Σύμφωνα με τις τελεταίες πληροφορίες της RAI, η μόλυνση που “χτύπησε” 8 παιδιά στη Β. Γαλλία, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Γεωργίας, οφείλεται σε κατεψυγμένο κυμά του γερμανικού σουπερμάρκετ Lidl. Η ανταπόκριση εδώΈτσι, μετά τα Γερμανικά φασολάκια, έχουμε και τον Γερμανικό κυμά ως φορέα θανάτου.
Θυμηθείτε τώρα την φάμπρικα συκοφαντίας που έστησαν με τους γνωστούς ναζιστικούς μηχανισμούς τους συκοφαντώντας την Ισπανία και καταστρέφοντας τις αγροτικές οικονομίες των χωρών της Μεσογείου.
Θυμηθείτε τα Ελληνόφωνα ΜΜ”Ε” με τι προθυμία αναπαρήγαγαν την συκοφαντική προπαγάνδα, επιφέροντας τεράστιο χτύπημα στις Ελληνικές εξαγωγές. Ακούσατε πουθενά για τον κυμά;
Το είχαμε γράψει άλλωστε από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο:

Γερμανικά, ΚΑΡΑΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, άρεια φασολάκια ευθύνονται για τους θανάτους των καταναλωτών.
Πηγή :http://lalipouli.blogspot.com/

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ - ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Τι απαντάει χωρίς να διαψεύδει ο Ε.Βενιζέλος:''Όλα έχουν περάσει από τη Βουλή''
- Οι πρώτες απολύσεις στις ΔΕΚΟ, μετά ''πλαγίως'' με λουκέτα και συγχωνεύσεις οργανισμών στο ευρύτερο Δημόσιο
- Πως δημόσιοι υπάλληλοι θα περάσουν στην εφεδρεία και μετά στην ανεργία
- Ευθύνες στον Γ.Παπακωσταντίνου ρίχνει η αυριανή έκθεση του ΔΝΤ
Βοήθα Παναγία θα αναφωνήσουν χιλιάδες Δημόσιοι Υπάλληλοι καθώς εως την γιορτή της Μεγαλόχαρης θα έχει περάσει ο νόμος που θα τους αφήνει άνεργους. Σύμφωνα με το αναθεωρημένο Μνημόνιο, και τις αλλαγές από το Eurogroup, η κυβέρνηση καλέιται εως έως τα μέσα Αυγούστου να έχει ψηφίσει το νόμο-σκούπα για απολύσεις στο δημόσιο, κλείσιμο ΔΕΚΟ και φορέων.
Οι περισσότερες απολύσεις θα είναι δια της πλαγίας οδού, δηλαδή θα μπαίνει πρώτα λουκέτο ή θα γίνεται συγχώνευση σε δημόσιους οργανισμούς.Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη επανεξετάζονται 1.500 δημόσιοι φορείς ενώ για πρώτο πιάτο έως τα μέσα Αυγούστου θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν οι 77 φορείς που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση.
Σειρά μετά παίρνουν για λουκέτο 70 φορείς μεταξύ των οποίων η ΕΡΤ, η ΚΕΔ, η ΕΤΑ και για συγχώνευση οι μεγάλες κατασκευαστικές του δημοσίου.
Υπάρχει όμως και το κόλπο με όσους δημοσίους υπαλλήλους μπουν στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.Δηλαδή σύμφωνα με το Capital, οι εργαζόμενοι που θα συμπληρώσουν 12 μήνες στον θεσμό της μισθωτής εφεδρείας, εισπράττοντας το πολύ το 60% του προηγούμενου μισθού, και δεν μεταταχθούν με την διαμεσολάβηση του ΑΣΕΠ θα απολύονται.
H Ν.Δ. κατηγορεί τον Βενιζέλο ότι κρύβει την αλήθεια, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γ.Μιχελάκης:''Για παράδειγμα, στη σελίδα 114 της έκθεσης της Κομισιόν, όπου περιλαμβάνεται η επικαιροποίηση του μνημονίου, υπάρχει σαφής αναφορά για απολύσεις μετά την ολοκλήρωση ενός έτους εφεδρείας, λέξη που απουσιάζει από το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο και τον εφαρμοστικό νόμο'' ενώ ο κύριος Μιχελάκης τονίζει, πως στο άρθρο 37 του εφαρμοστικού νόμου, όπου υπάρχουν και οι ρυθμίσεις για τον περιορισμό των προσλήψεων στους κρατικούς φορείς, απουσιάζει η λέξη απόλυση.
''Η Ν.Δ. με συνέπεια, υποστηρίζει, αντί των απολύσεων, το θεσμό της εφεδρείας για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους'' ανέφερε ο κ. Μιχελάκης και ζήτησε να προσέλθει στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος και να δώσει εξηγήσεις για την πρωτοφανή αυτή παραπλάνηση της Βουλής.
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολίασε τα σημερινά δημοσιεύματα περί χιονοστιβάδας νέων μέτρων και μάλιστα εν αγνοία της Βουλής. ''Βασική προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας είναι να επικρατεί κλίμα ασφάλειας ως προς το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε.
Η συνεχής ανακύκλωση γνωστών πληροφοριών, που κάθε ημέρα εμφανίζονται ως νέες, δημιουργεί μία αίσθηση αβεβαιότητος που καθηλώνει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.
Στο μνημόνιο δεν περιλαμβάνεται τίποτε που να μην έχει παρουσιαστεί αναλυτικά στη Βουλή κατά την συζήτηση και ψήφιση του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και του Εφαρμοστικού Νόμου.
Οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες έχουν ως μόνο στόχο την ανόρθωση της οικονομίας, την ανάσχεση της ύφεσης και την επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης προς όφελος των πολιτών, κυρίως των ανέργων και των πιο αδύναμων εισοδηματικά στρωμάτων''.
Αύριο όμως βγαίνει και η έκθεση του ΔΝΤ η οποία σύμφωνα με τις εως τώρα πληροφορίες θα καίει τον πρώην τσάρο Γ.Παπακωσταντίνου.
Θα του αποδίδονται δηλαδή ευθύνες για καθυστερήσεις σε μέτρα που είχαν συμφωνηθεί και ελλείψεις σε άλλα μέτρα που ''κουτσά στραβά και κολοβό περπάτησαν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβάλλονται οι διακοπές της Εργατικής Εστίας...


Φθινοπωρινές γίνονται οι...καλοκαιρινές διακοπές μέσω των προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας

Picture 0 for Αναβάλλονται οι διακοπές της Εργατικής Εστίας...
Η εξέλιξη πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων, όμως, ενδιαφέρει χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι δεν διακρίνονται για την μεγάλη οικονομική τους ...άνεση. Ο λόγος αφορά στο θερινό πρόγραμμα διακοπών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ). Όπως έγινε γνωστό λοιπόν αρμοδίως και για λόγους ανωτέρας βίας, οι εκδρομές που επρόκειτο να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι και αφορούσαν στο νομό Αττικής, μετατίθενται για το ...Σεπτέμβριο.
Δηλαδή, οι καλοκαιρινές διακοπές για χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους, γίνονται αναγκαστικά φθινοπωρινές. O φόβος βέβαια είναι είναι μη τυχόν οι αναβολές δεν περιοριστούν στο νομό Αττικής.
Και κανείς δεν είναι σε θέση να αποκλείσει από τώρα, μια νεότερη ανακοίνωση στις αρχές του Φθινοπώρου, ότι οι εκδρομές αναβάλλονται επί αόριστον. Στην οικονομική κατάσταση, που έχουν περιέλθει οι περισσότεροι από τους κρατικούς οργανισμούς, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα εκ των προτέρων. Ο λόγος είναι προφανής.
Ωστόσο, εκφράζεται η ελπίδα ότι για χιλιάδες συμπατριώτες μας, έστω και τότε, θα υπάρξει η ευκαιρία κάποιων ολιγοήμερων διακοπών, καθώς ο χειμώνας που έπεται αναμένεται ότι θα είναι από τους χειρότερους και τους «βαρύτερους» των τελευταίων δεκαετιών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεχασμένος μαζικός τάφος κατά τη διάνοιξη δρόμου σε τοποθεσία του Ερζερούμ!

Μια ανατριχιαστική είδηση από τα "ψιλά" του τουρκικού τύπου: ξεχασμένος μαζικός τάφος ανακαλύφθηκε κατά τη διάνοιξη δρόμου σε τοποθεσία του Ερζερούμ.
Οι περίοικοι δηλώνουν άγνοια, ενώ κάποιοι υποθέτουν ότι ίσως στην περιοχή να βρισκόταν παλαιότερα νεκροταφείο. Οι πιο υποψιασμένοι θα γνωρίζουν βέβαια ότι η πόλη του Ερζερούμ (όπως και το Χουνούζ και το Ερζιγκιάν λίγο πιο πέρα) αποτέλεσαν τον τελικό προορισμό για αρκετά από τα καραβάνια με τους εξόριστους των παραλιακών περιοχών του Πόντου.
Ανατριχιάζω και μόνο με τη σκέψη ότι σε αυτό τον ταπεινό τάφο ίσως να πετάχθηκαν κάποιοι από τους χωριανούς μου, που συνελήφθησαν από τους Τούρκος κατά την πυρπόληση των επτά χωριών της Σάντας και εξορίστηκαν στο Ερζερούμ, για να αφήσουν τα κόκκαλά τους εκεί από το κρύο, τις αρρώστεις και την ασιτία. Ίσως μάλιστα αυτός ο τάφος να είναι εκείνος πάνω στον οποίο οι (ελάχιστοι) επιζώντες τέλεσαν το χειμώνα του 1922-1923 το τελευταίο μνημόσυνο των δικών τους, αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν ότι πρόκειται να επιστρέψουν στην Τραπεζούντα για να επιβιβαστούν στα πλοία που θα τους μεταφέρουν στην Ελλάδα...

Και φυσικά, αν η Ελλάδα ήταν χώρα με στοιχειώδη σοβαρότητα, αυτή τη στιγμή ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα θα βρισκόταν ήδη καθ' οδόν προς το Ερζερούμ, τουλάχιστον για να ζητήσει τη διενέργεια μιας εξέτασης DNA. Αν, λέω...

Και μία πρόταση: γνωρίζω ότι ο Σύλλογος Σανταίων Θεσσαλονίκης σκοπεύει να ταξιδέψει το Σεπτέμβριο στην Τραπεζούντα με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από το ολοκαύτωμα της Σάντας. Το Ερζερούμ είναι λίγες ώρες δρόμος από την Τραπεζούντα. Μήπως να έκανε και μια επίσκεψη προς τα εκεί; Η ακόμη καλύτερα να επισκεπτόταν το Βαλή της πόλης και να του ζητούσε να διεξαγάγει έρευνα για την ταυτότητα των ανθρώπων που θάφτηκαν σε αυτόν τον τάφο; Ακόμη και αν δεν ήταν Σανταίοι, ακόμη κι αν δεν ήταν καν Έλληνες (μπορεί π.χ. να ήταν Αρμένιοι), ήταν σίγουρα θύματα της ίδιας μισαλλοδοξίας...

Κι επειδή "βράση κολλάει το σίδερο", άρχισα να ήδη να συγκεντρώνω τα ονόματα των κατοίκων της Σάντας του Πόντου, που ξέρουμε βάσιμα ότι πέθαναν κατά τη διάρκεια της εξορίας τους στο Ερζερούμ. Ευτυχώς ο μακαρίτης ο Ιεροκλής Γωνιάδης μας άφησε ένα χειρόγραφο κατάλογο των θυμάτων του χωριού του, που είδε να πεθαίνουν εκεί μπροστά στα μάτια του. Τον συμπληρώνω με τα ονόματα των απογόνων τους, που ζουν στην Ελλάδα, και τον στέλνω σε κάθε αρμόδιο. Να ζητήσουμε άμεσα εξέταση DNA. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να αποδείξουμε διεθνώς ότι όσα λέμε περί Γενοκτονίας, δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας μας, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της τραγικότητας που έζησε ο λαός μας. Να το στείλω άραγε και στο ελληνικό ΥΠΕΞ;

epontos.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξημένες αναπτυξιακές αρμοδιότητες απέκτησαν οι Περιφέρειες

Αυξημένες αρμοδιότητες αναφορικά με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό απέκτησαν από την 1η Ιουλίου 2011 οι νέες «Καλλικρατικές» Περιφέρειες. Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών για τις διατάξεις του...


Ν.3852/2010 στις αρμοδιότητες που ασκούνται από 1-7-2011 από τις Περιφέρειες, περιλαμβάνονται ο περιφερειακός αναπτυξιακός σχεδιασμός, ο προγραμματισμός, η υλοποίηση των σχετικών με αυτόν δράσεων και η παρακολούθηση της αναπτυξιακής πορείας της Περιφέρειας.

Ακόμη, οι περιφερειάρχες είναι πλέον υπεύθυνοι για την εξειδίκευση των στόχων και των κατευθύνσεων της αναπτυξιακής πολιτικής, για τη σύνταξη προτάσεων για τη διαμόρφωση της περιφερειακής αναπτυξιακής πολιτικής, αλλά και για κατάρτιση του αναπτυξιακού προγράμματος της Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο αυτό στις Περιφέρειες περνά η διαχείριση, ο έλεγχος και η εφαρμογή των αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την προγραμματική περίοδο 2007-2013, όπως αυτή οριοθετείται από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς, ενώ στην αρμοδιότητά τους εμπίπτει και η συνεργασία με φορείς για τη σύνταξη και υποβολή προτάσεων υλοποίησης έργων που χρηματοδοτούνται από τις κοινοτικές πρωτοβουλίες και προγράμματα διαπεριφερειακής συνεργασίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία του Θανάση Παφίλη οργανώνει η Κ.Ο. Λιβαδειάς του ΚΚΕ



Σε εκλογική ετοιμότητα βρίσκεται το ΚΚΕ και στη Βοιωτία, όπως δείχνουν οι ανοικτές πολιτικές ομιλίες που διοργανώνει τις τελευταίες ημέρες. Μετά τον Ορχομενό, όπου το στέλεχος  Γ. Γκικόπουλος παρουσίασε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, σειρά έχει η Λιβαδειά.
Η Κ.Ο καλεί σε συγκέντρωση, την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 8.30 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της πόλης .
Θα μιλήσει ο βουλευτής και μέλος της Κ.Ε Θανάσης Παφίλης.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΕΡΕΑ:Ναρκωτικά, διαρρήξεις, λαθρέμπορους και τσαντάκηδες...



Απ΄ όλα έχει το αστυνομικό δελτίο...


Νόμιζε ότι κρύβοντας τα ναρκωτικά στη μηχανή του αυτοκινήτου, είχε βρει την τέλεια κρυψώνα, αλλά λογάριαζε χωρίς ... τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λιβαδειάς.
Ο λόγος για έναν 53χρονο από το Βασιλικό, ο οποίος θα  οδηγηθεί στον Εισαγγελέα για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών. Συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας στη Χαλκίδα, όταν σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στη μηχανή 189 γραμ. χασίς.

----------------------------

Σε μονοκατοικία στον Άγιο Θωμά Βοιωτίας μπήκαν άγνωστοι δράστες από ανασφάλιστο παράθυρο, τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Οι "ποντικοί" πήραν 200 ευρώ, 2 βιβλιάρια καταθέσεων,  ένα μπλοκ επιταγών, κάρτες και μια φωτογραφική μηχανή.

Στην παραλία "Ζέφυρος" στην Αρτάκη, Γερμανός τουρίστας που έκανε μπάνιο με την οικογένειά του έπεσε θύμα διαρρηκτών, αφού του έγδυσαν το αυτοκίνητο.
Οι δράστες πήραν μετρητά, διαβατήρια, 1 navigator και dvd.

.........................................

Με την κατηγορία παράνομης διακίνησης καυσίμων οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα 3 συλληφθέντες στην Ερέτρια.
Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί του Α.Τ. Ερέτριας έπιασαν στα πράσα 2 Αλβανούς ηλικίας 23 και 25 ετών, να αδειάζουν με βυτιοφόρο καύσιμα σε δεξαμενή πρατηρίου της περιοχής.
Για τα καύσιμα δεν υπήρχε κανένα παραστατικό και μαζί με τον υπάλληλο του πρατηρίου συνελήφθησαν, ενώ αναζητείται και ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου.

-------------------------------

Στη Χαλκίδα το Σάββατο το μεσημέρι θύμα τσαντάκηδων έπεσε γυναίκα οδηγός.
Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport την ώρα που περίμενε στο φανάρι, μηχανάκι με 2 άτομα σταμάτησε δίπλα της και ο πίσω αναβάτης άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού άρπαξε την τσάντα και εξαφανίστηκαν.
Η τσάντα περιείχε 2.150 ευρώ, κάρτες, ταυτότητα και άλλα έγγραφα.
.lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ στη Ρούμελη

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ  ΔΙΔΑΣΚΕΙ: ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ  8-10 Ιούλη: ΡΟΥΜΕΛΗ  – ΛΑΜΙΑ – ΑΓΟΡΙΑΝΗ  – ΜΑΡΜΑΡΑ
Η κατασκήνωση θα πραγματοποιηθεί στο κάμπινγκ του ΕΟΤ στα Καμένα Βούρλα 
      Το  φετινό αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ πραγματοποιείται  στην περιοχή της Ρούμελης με σύνθημα: “Η ιστορία του ΚΚΕ διδάσκει: Αγώνας για ανατροπή!”.
      Η συγκεκριμένη περιοχή έχει συνδεθεί με κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης στην Ελλάδα και της δράσης του ΚΚΕ, ιδιαίτερα τα χρόνια 1940 – 1949. Οι βουνοπλαγιές και οι κορφές της Ρούμελης είναι κομμάτι της ιστορίας του ΚΚΕ, είναι κομμάτι της ιστορίας του λαού μας. Είναι τα λημέρια του ΕΛΑΣ και της Ελεύθερης Ελλάδας στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής. Είναι τα βουνά των μαχητών του ΔΣΕ που με το αίμα τους τα πότισαν στα χρόνια της ένοπλης σύγκρουσης (1946-49) με το αστικό κράτος και τον ιμπεριαλισμό, την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας.
      Στη Ρούμελη έδρασαν οι ηρωικές Ι και ΙΙ Μεραρχίες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ). Η δράση τους συνδέθηκε με σημαντικές στιγμές της δράσης του ΔΣΕ, όπως η κατάληψη του Καρπενησίου και της Καρδίτσας, ανέδειξε κορυφαίες προσωπικότητες του λαϊκού αγώνα, όπως ο καπετάν Γιώτης (Χαρίλαος Φλωράκης) και ο καπετάν Διαμαντής (Γιάννης Αλεξάνδρου).
      Παρά  την ήττα, ο αγώνας του ΔΣΕ αποτελεί την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης  στην Ελλάδα κατά τον 20ο  αιώνα, το μεγαλύτερο δημιούργημα του  ΚΚΕ. Αποπνέει μόνο δίκιο  και ηθική, επειδή δίκιο και ηθική αποπνέει ο ανυποχώρητος αγώνας της εργατικής τάξης ενάντια στους εκμεταλλευτές της, ο αγώνας του ΚΚΕ.
      Όπως  κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος, το διήμερο της ΚΝΕ αποτελεί ευκαιρία για τα μέλη και τους φίλους της  ΚΝΕ να γνωρίσουν την ιστορία του επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα. Είναι κάτι το οποίο δε μπορεί και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ στα πλαίσια του αστικού σχολείου και της αστικής εκπαίδευσης. Αυτή η γνωριμία, ωστόσο, υπερβαίνει μια απλή γνώση ιστορικών γεγονότων και προσώπων. Είναι πηγή έμπνευσης, πηγή άντλησης διαχρονικών διδαγμάτων, μελέτης των νομοτελειών της ταξικής πάλης.
      Μέσα  από την επαφή  με την ιστορία  του ΚΚΕ και  του εργατικού  – λαϊκού κινήματος, αντλούμε δύναμη και  αισιοδοξία, πίστη  για την πάλη μας  στο σήμερα.

Το  πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 8/7
8:00μμ: Εκδήλωση-παρουσίαση των εκδόσεων: «3η Συνδιάσκεψη της ΚΕ του ΚΚΕ, 10-14 Οκτώβρη 1950», «6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, 11-12 Μάρτη 1956» και «12η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, 5-15/2 1968». Την παρουσίαση θα κάνει ο Κώστας Σκολαρίκος, συνεργάτης του τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.
-  9:30μμ: Αφιέρωμα στο θέατρο του Βουνού
-  Θα  ακολουθήσει λαϊκό γλέντι 
Σάββατο 9/7
-  Το  πρωί θα πραγματοποιηθούν αθλητικές  δραστηριότητες
- 6:00μμ: Τοποθέτηση τιμητικής πλακέτας στο νεκροταφείο της Ξηριώτισσας όπου και ήταν χώρος εκτελέσεων κομμουνιστών και αγωνιστών του ΕΛΑΣ  και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.
- 8:00μμ: Θα πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση στη Λαμία, στην πλατεία Διάκου. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Άρης Βενιζέλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολική – Στερεά και Εύβοια.
- 10:30μμ: Στο χώρο του κάμπινγκ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη δράση του ΔΣΕ στη Ρούμελη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.
- Θα  ακολουθήσει λαϊκό γλέντι 
Κυριακή 10/7
-11:00πμ: Αναχώρηση για τη Λιλαία. Επίσκεψη στο σπίτι του Διοικητή της 2ης Επίλεκτης Μεραρχίας του ΔΣΕ, καπετάν Διαμαντή (Γιάννης Αλεξάνδρου το πραγματικό του όνομα). Το σπίτι σήμερα λειτουργεί ως μουσείο της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τελεσίγραφο UEFA προς ΕΠΟ.."Καθαρίστε, για να μην σας καθαρίσουμε"

Μία αποκάλυψη που θα προκαλέσει έκανε ο Πιλάβιος, καθώς είναι πιθανό να αντικατασταθούν οι εμπλεκόμενες στα "στημένα" ελληνικές ομάδες που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά Κύπελλα!
Όπως αποκάυψε ο πρόεδρος της ΕΠΟ στην τηλεοπτική εκπομπή "Δίκη", η ΟΥΕΦΑ απέστειλε τη Δευτέρα έγγραφο στην Ομοσπονδία και της ζητάει.... να ξεκαθαρίσει άμεσα το τι μέλλει γενέσθαι με τις ομάδες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των "στημένων" και πρόκειται να αγωνιστούν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Ο λόγος; Για να προβεί άμεσα σε αντικατάστασή τους από άλλες ομάδες, αν υπάρχει πρόβλημα!
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, μάλιστα, δεσμεύτηκε να δώσει στη δημοσιότητα αύριο, Τρίτη, το συγκεκριμένο έγγραφο, σχολιάζοντας πως "Θα κάνουμε ό,τι μας πει η UEFA"!
Όσον αφορά την πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη να αναλάβει η Ομοσπονδία τη διοργάνωση του πρωταθλήματος, ο Σ. Πιλάβιος επανέλαβε πως δεν έχει λόγο να διαφωνήσει με κάτι τέτοιο: "Το τάιμινγκ αυτή τη στιγμή είναι καλύτερο από άλλες φορές.
Η ομοσπονδία όμως δεν είναι έτοιμη αυτή τη στιγμή να διοργανώσει το πρωτάθλημα. Αν χρειαστεί, θα το κάνουμε. Υπάρχουν όμως κάποια τεχνικά θέματα".
eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαζί με τα άλλα επαγγέλματα άνοιξε και... το εμπόριο όπλων

Άνευ προϋποθέσεων είναι πλέον περισσότερα από 400 επαγγέλματα τα οποία «απελευθερώθηκαν» από το Σάββατο. Τα Προεδρικά Διατάγματα που έθεταν τους κανόνες για επαγγέλματα όπως του εμπόρου όπλων και των εταιρειών σεκιούριτι δεν βγήκαν με αποτέλεσμα να μπορεί κάποιος να....
πουλάει όπλα ακόμα και αν δεν έχει λευκό ποινικό μητρώο.
Η κρατική μηχανή δεν έδειξε τα απαραίτητα αντανακλαστικά και έχουν εκδοθεί ελάχιστα Προεδρικά Διατάγματα έως τώρα, μέσα στα οποία δεν περιλαμβάνεται αυτό που θα εξαιρούσε από τη λίστα εκείνο των εμπόρων όπλων. Να σημειωθεί ότι η σχετική πρόθεση είχε εκφραστεί και εγγράφως, από το υπουργείο, όμως το νομικό κείμενο δεν έχει ακόμα εκδοθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ανάλογα περιστατικά παρατηρούνται και σε αρκετά άλλα επιτηδεύματα. Για παράδειγμα στο λιανικό εμπόριο πληροφορίες από το Συμβούλιο της Επικρατείας αναφέρουν ότι θα διατηρηθεί το «κλειστό» του επαγγέλματος του πλανόδιου εμπορίου και των λαϊκών αγορών, αφού η αιτιολογία αναφέρει ότι πρόκειται για «ευεργέτημα». Κι εκεί ανάλογη απόφαση δεν έχει ρυθμιστεί και με νόμο που να διατηρεί τα εμπόδια εισόδου και πλέον δεν αποκλείεται οι αγορές να κατακλυστούν από νέους πλανόδιους, προκαλώντας δικαστικές διαμάχες με όσους κρίνουν ότι θίγονται τα συμφέροντά τους.
Έτοιμες οι αιτήσεις για τους νέους επιτηδευματίες στα ΚΕΠ
Οι νέοι ενδιαφερόμενοι, ωστόσο, μπορούν από τώρα να επισκεφτούν τα ΚΕΠ και να υπογράψουν τα φυλλάδια, που έχει φτιάξει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι ενδιαφερόμενοι νέοι επιτηδευματίες από την ημέρα της αίτησης θα περιμένουν 3 μήνες πριν από την έναρξη επιτηδεύματος.
Υπενθυμίζεται ότι για να εφαρμοστεί ο νόμος πρέπει πέραν των 15 ρυθμίσεων να ανακοινώσει κάθε υπουργείο τη λίστα των «κλειστών» επαγγελμάτων, των κλάδων που θα εξαιρεθούν για λόγους ασφαλείας ή εθνικού συμφέροντος και εν συνεχεία να συνταχθούν και να υπογραφούν δεκάδες Προεδρικά Διατάγματα για φραγμούς που θα παραμείνουν.
Αν τα παραπάνω δεν γίνουν θα ανοίξουν πάνω από 400 επαγγέλματα στα οποία απασχολούνται πάνω από 1 εκατ. άτομα ως επιτηδευματίες ή εργαζόμενοι. Να σημειώσουμε ότι πλέον καταργείται η απαίτηση χορήγησης προηγούμενης διοικητικής άδειας για την άσκηση επαγγέλματος κάθε είδους περιορισμοί: γεωγραφικοί, αριθμητικοί, ελαχίστων αποστάσεων, λήψης διοικητικής άδειας, υποχρεωτικών κατώτατων ή ανώτατων τιμών και συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο.
Πλέον, δεν θα υπάρχει υποχρέωση προσφοράς παράλληλης υπηρεσίας, η απαγόρευση της διάθεσης είδους αγαθών από ορισμένες κατηγορίες επαγγελματικών εγκαταστάσεων και ασκήσεως επαγγέλματος με ορισμένη εταιρική μορφή.
newstoday.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Άδειες ταξί με μια απλή αίτηση στην Περιφέρεια -

Άδειες ταξί με μια απλή αίτηση στην Περιφέρεια - Ανοίγει το επάγγελμα
Προς πλήρη απελευθέρωση του κλάδου των ταξί προχωράει τώρα ο υπουργός Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης, ακυρώνοντας στην ουσία προηγούμενο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που είχε συνταχθεί επί Δημήτρη Ρέππα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο νέος υπουργός Υποδομών, το νέο σχέδιο Π.Δ. που θα προωθηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου ακολούθως να τεθεί σε ισχύ θα προβλέπει ότι οποιοσδήποτε θα μπορεί να αποκτήσει άδεια ταξί, καταργώντας στην ουσία τις προϋποθέσεις που προβλέπονταν στο Π.Δ. που είχε συντάξει το ίδιο υπουργείο προ εβδομάδων.
Το -ουσιαστικά, ακυρωθέν- Προεδρικό Διάταγμα έθετε όριο στον αριθμό των αδειών με βάση τον πληθυσμό κάθε πόλης. Επίσης, καταργούσε τους γεωγραφικούς περιορισμούς στη δραστηριότητα των ταξί, ενώ επέτρεπε και την απόκτηση αδειών όχι μόνο από φυσικά αλλά και από νομικά πρόσωπα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Τέλος στα δωρεάν συγγράμματα από το 2014

Από το ακαδημαϊκό έτος 2014-15 σταματά η δωρεάν διανομή συγγραμμάτων στα Ιδρύματα με δαπάνες του δημοσίου. Αυτό περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του νομοσχεδίου που έδωσε αργά απόψε στη δημοσιότητα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Οι φοιτητές από το 2014 και μετά θα προμηθεύονται τα συγγράμματα μέσω διαδικτύου, όπου οι διδάσκοντες θα αναρτούν αναλυτικές σημειώσεις. Επίσης θεσπίζονται τριετείς σπουδές, ενώ για τη λήψη του πτυχίου, απαιτείται η γνώση τουλάχιστον μίας ξένης γλώσσας. Δίδακτρα θα πληρώνουν μόνο όσοι σπουδάζουν στα ελληνικά πανεπιστήμια και είναι αλλοδαποί εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγχρόνως ιδρύονται ανώνυμες εταιρείες στα Πανεπιστήμια που θα διαχειρίζονται την περιουσία τους, αλλά και θα αναζητούν πόρους.

Όσον αφορά στους φοιτητές, αν κάποιος δεν εγγραφεί για δύο συνεχόμενα εξάμηνα διαγράφεται από τη σχολή, εκτός και αν είναι εργαζόμενος, οπότε εγγράφεται ως «μερικής φοίτησης».

Σχετικά με το ακαδημαϊκό άσυλο αναφέρεται ότι «η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία καθώς και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών τηρούνται με ευθύνη του πρύτανη, ενώ κάθε Πανεπιστήμιο ορίζει τη διαδικασία διαφύλαξης της ακαδημαϊκής του ελευθερίας».

Με το προσχέδιο τίθενται και οι βάσεις για συγχωνεύσεις - καταργήσεις τμημάτων ή ακόμη και Ιδρυμάτων, δηλαδή ο «Καλλικράτης» στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι καταργήσεις ή οι συγχωνεύσεις τμημάτων θα γίνουν με σχετικά προεδρικά διατάγματα.

Το κάθε Ίδρυμα διοικείται από το 15μελές Συμβούλιό του, το οποίο αποτελείται από επτά εκλεγμένα εσωτερικά μέλη του, επτά εξωπανεπιστημιακούς και έναν εκπρόσωπο των φοιτητών. Ο πρόεδρος, ο αναπληρωτής πρόεδρος και τα λοιπά εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου εκλέγονται από τα εσωτερικά μέλη, με φανερή ψηφοφορία. Να σημειωθεί ότι ο πρύτανης εκλέγεται μετά από διεθνή διαγωνισμό, με φανερή ψηφοφορία και με πλειοψηφία των 4/5 των μελών του Συμβουλίου.

Επίσης καταργούνται οι λέκτορες και η μονιμοποίηση πανεπιστημιακών γίνεται στην βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή. Οι επίκουροι καθηγητές εκλέγονται για τετραετή θητεία, με δυνατότητα ανανέωσης για άλλη μία θητεία ύστερα από κρίση.

Οι σπουδές διαρθρώνονται σε τρείς κύκλους. Ο πρώτος είναι τριετής, εφόσον το αποφασίσουν τα ίδια τα Ιδρύματα και οι άλλοι δύο αφορούν στις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.

Ακόμη, ιδρύεται Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, ως ανώνυμη εταιρεία, που θα ασχολείται με την αξιοποίηση της περιουσίας, τα κονδύλια και τα ερευνητικά προγράμματα. Η δημόσια χρηματοδότηση θα γίνεται με κριτήρια τους ενεργούς φοιτητές, το μέγεθος του Ιδρύματος και προβλέπεται «μπόνους» σε όσα Ιδρύματα έχουν «πιάσει» υψηλούς στόχους.

Πάντως, αν δεν καταρτιστούν 4ετείς προγραμματικές συμφωνίες του Ιδρύματος με το υπουργείο Παιδείας, όπως προέβλεπε και ο προηγούμενος νόμος, τότε δεν θα παίρνουν χρηματοδότηση, παρά μόνο για τα λειτουργικά τους έξοδα.
newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ