Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΙΚΑ:Ασυδοσία χωρίς τέλος με χιλιάδες συντάξεις - μαϊμού

Πάνω από 100 ετών είναι 9.000 συνταξιούχοι στην Ελλάδα.
Σύμφωνα όμως με τα στοιχεία της προηγούμενης απογραφής, οι υπεραιωνόβιοι Ελληνες μόλις και μετά βίας ήταν... 1.700. Αυτό είναι μόνο ένα από τα παράδοξα που διαπιστώθηκαν κατά την ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων των ασφαλιστικών ταμείων. Διαπιστώθηκε επίσης ότι 4.500 πρόσωπα ελάμβαναν επικουρικές συντάξεις από το Δημόσιο χωρίς όμως να παίρνουν κύρια σύνταξη, ενώ περίπου 8.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ δεν... βρέθηκαν κατά τη διαδικασία απογραφής που έκανε ο Οργανισμός για να διαπιστώσει πόσοι είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι των συντάξεων και των παροχών του.
Οι έλεγχοι στα ασφαλιστικά ταμεία δείχνουν ότι το πάρτι των κυκλωμάτων στις δαπάνες για φάρμακα και περίθαλψη συνεχίζεται με ζημία δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ηδη, έχουν εντοπιστεί γιατροί που έκαναν κατευθυνόμενη συνταγογράφηση και τραπεζικοί λογαριασμοί γιατρών και φαρμακοποιών δεσμεύθηκαν.
«Οσοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη ότι η εποχή της ασυδοσίας έχει παρέλθει, θα το καταλάβουν πολύ γρήγορα», τονίζει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. «Πέραν της διακοπής συνεργασίας με 129 γιατρούς μέχρι τώρα από το ΙΚΑ, για τους 732 γιατρούς που εντοπίστηκαν μέχρι σήμερα από το ηλεκτρονικό σύστημα να έχουν παραβατική συμπεριφορά σε σχέση με τη συνταγογράφηση, εκτός από την παραπομπή στα πειθαρχικά όργανα ή στις εισαγγελικές αρχές, θα τους αφαιρεθούν και τα συνταγολόγια. Ανάλογες κυρώσεις υπάρχουν και θα υπάρξουν και για τα φαρμακεία, τις κλινικές κ.ο.κ.», καταλήγει ο κ. Κουτρουμάνης.
Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος επισημαίνει ότι με την πάταξη παραβατικών συμπεριφορών και την εξάρθρωση κυκλωμάτων που λυμαίνονταν τους πόρους του Ιδρύματος, έχει δοθεί ξεκάθαρο μήνυμα ότι το ΙΚΑ μπορεί να ελέγξει τις δαπάνες και να ενεργοποιήσει τη δικαστική διαδικασία απόδοσης ευθυνών. Σχετικό υπόμνημα για την επίσπευση της δικαστικής διαδικασίας απόδοσης των ποινικών ευθυνών για περίπου 80 περιπτώσεις έχει σταλεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι 126 γιατροί εξέδωσαν συνταγές που περιείχαν σκευάσματα τα οποία χορηγούνται απευθείας από το Ιδρυμα, προκαλώντας οικονομική επιβάρυνση από τη διαφορά λιανικής τιμής και νοσοκομειακής. Αλλοι 547 γιατροί συνταγογραφούσαν σκευάσματα τα οποία δεν καλύπτονται από την κοινωνική ασφάλιση, προκαλώντας στο Ιδρυμα σοβαρή οικονομική ζημία (τα χαρακτήριζαν αναντικατάστατα για τους ασθενείς), ενώ σε άλλες 170 περιπτώσεις γιατρών διαπιστώθηκε ότι παρέβησαν την ισχύουσα νομοθεσία και γι' αυτούς έχει ενεργοποιηθεί Ειδική Επιτροπή Ελέγχου Συνταγογραφίας παράλληλα με πειθαρχική διαδικασία.
Οι έλεγχοι των δαπανών στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεργασίας του ΙΚΑ με 120 ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ επειδή υπερέβησαν κατά το τριπλάσιο το μηνιαίο ανώτατο όριο συνταγών που ισχύει.

Ελεγχοι για εντοπισμό περιπτώσεων παραβατικών συμπεριφορών γίνονται και στα φαρμακεία. Ετσι, έχουν επιβληθεί χρηματικές ποινές σε 116 φαρμακεία και έχουν γίνει 2 οριστικές καταγγελίες της σύμβασης, ενώ 7 υποθέσεις για οριστική καταγγελία εκκρεμούν για έκδοση απόφασης στην αρμόδια Αρχή, 5 υποθέσεις οριστικής καταγγελίας βρίσκονται στο στάδιο της υπογραφής και έχει γίνει δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών φαρμακοποιών και γιατρών για σοβαρές παραβάσεις, συνολικού ποσού 1.200.000 ευρώ.







Πηγή :http://www.tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πουλά τα αεροδρόμιά της η Ισπανία

Picture 0 for Πουλά τα αεροδρόμιά της η Ισπανία

Η ισπανική κυβέρνηση εκτιμά ότι μπορεί να αποκομίσει το ποσό των 5,3 δισ. ευρώ από την ιδιωτικοποίηση των δύο μεγαλύτερων αεροδρομίων της χώρας
15 Ιουλ 2011 - 17:24
Το ποσό των 5,3 δισ. ευρώ εκτιμά ότι μπορεί να αποκομίσει η ισπανική κυβέρνηση από την ιδιωτικοποίηση των δύο μεγαλύτερων αεροδρομίων της χώρας, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει για μείωση του ελλείμματος.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το σχέδιο προβλέπει τα αεροδρόμια Barajas της Μαδρίτης και El Prat της Βαρκελώνης να περάσουν στα χέρια ιδιωτών για διάστημα 20 ετών με δικαίωμα επέκτασης των αδειών για 5 ακόμα χρόνια

Από την ιδιωτικοποίηση του Barajas η Ισπανία έχει στόχο την άντληση 3,7 δισ. ευρώ, ενώ από το El Prat υπολογίζει ότι θα εισπράξει 1,6 δισ. ευρώ .
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Ιερώνυμος κάνει έκκληση προς τους επιχειρηματιες

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας με ανοιχτή επιστολή του καλεί τους επιχειρηματίες να επαναπατρίσουν τα χρήματα που έχουν βγάλει στο εξωτερικό καθώς και να φέρουν τις επιχειρήσεις τους πίσω στην Ελλάδα ώστε να παταχθεί η ανεργία. Στην επιστολή του Αρχιεπισκόπου αναφέρονται...



μεταξύ άλλων τα εξής: "Τις σελίδες της νεότερης ιστορίας μας κοσμούν εικόνες ηρώων, εθνομαρτύρων, μεγάλων πολιτικών και εκκλησιαστικών ανδρών, αλλά και των μεγάλων ευεργετών που στήριξαν την πατρίδα σε δύσκολες ώρες οικονομικά και διά της επιρροής τους σε έθνη και προσωπικότητες ανά την οικουμένη. Δεν πρέπει, επίσης, να λησμονούμε ότι μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η Εκκλησία προσέφερε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανασύσταση και την επιβίωση της πατρίδας, ανεξαρτήτως αν κάποιοι σήμερα δεν το αναγνωρίζουν ή τεχνηέντως διαστρεβλώνουν την ιστορία". Και ο κ. Ιερώνυμος στην επιστολή του συνεχίζει:

"Επιτρέψτε μου λοιπόν, από τη θέση μου ως Αρχιεπισκόπου, με βαθιά ανησυχία για το μέλλον του λαού μας, να απευθυνθώ στην αγάπη σας, στην ευαισθησία σας και στο ενδιαφέρον σας για τον τόπο μας. Επιτρέψτε μου να σας προσκαλέσω και να σας παρακαλέσω να σταθείτε αρωγοί και προστάτες στην αναζωογόνηση της ασθμαίνουσας και αιμορραγούσης οικονομίας της πατρίδας μας. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα πώς να κινηθείτε και τι πρέπει να πράξετε. Εμείς, απλώς, παρατηρούμε με πόση οδύνη και αγωνία ο λαός μας πληροφορείται ότι χρήματα και καταθέσεις μετακινούνται στο εξωτερικό, ενώ η ανάγκη είναι να βρίσκονται εδώ ή ακόμα και να επαναπατρισθούν. Επιχειρήσεις κλείνουν, μεταφέρονται σε άλλες χώρες και οι επενδύσεις και τα έργα σταματούν, κάνοντας την ανεργία να καλπάζει, τους νεότερους να ξενιτεύονται και την αβεβαιότητα να δηλητηριάζει την ελπίδα και το κουράγιο των Ελλήνων. Πιστεύουμε ότι σε όλα αυτά τα τραγικά μπορείτε να έχετε καίρια διορθωτική παρέμβαση και ανατρεπτική συμβολή".
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελαφρά αυξημένος ο αριθμός των ανέργων

Στα 687.173 άτομα ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ. Από αυτά 291.577 είναι άνδρες (ποσοστό 42,43%) και 395.596 είναι γυναίκες (ποσοστό 57,57%). Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 0,32% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ο...


αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων κατά το μήνα Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα παρέμεινε σταθερός, ενώ μειωμένος κατά -11,06% είναι και αυτό το μήνα ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων.

Παράλληλα, η μείωση κατά -13,2% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2010, των αναγγελιών προσλήψεων αλλά και η μείωση κατά -14,5% των καταγγελιών και λήξεων συμβάσεων είχαν σαν αποτέλεσμα την φαινομενική αύξηση των καθαρών θέσεων απασχόλησης μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα.
.trelokouneli.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βέροια:Μαρτυρικός θάνατος ηλικιωμένων στα χέρια 2 Αλβανών!



Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες του διπλού φονικού - Τους έδεσαν, τους φίμωσαν και τους βασάνισαν μέχρι θανάτου...

Συμμορία αλλοδαπών είναι οι δράστες του άγριου φονικού που διεπράχθη με σκοπό τη ληστεία τον περασμένο μήνα σε βάρος ζεύγους ηλικιωμένων στη Βέροια.

Πρόκειται για δύο Αλβανούς - ηλικίας 21 και 30 ετών - που συνελήφθησαν σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη και ομολόγησαν την πράξη τους. Μάλιστα, οι συλληφθέντες ομολόγησαν ότι λίγες μέρες πριν το φονικό της Ημαθίας, εισήλθαν στο σπίτι 42χρονου στο Βόλο με στόχο να τον ληστέψουν κι όταν ο άνδρας αντιλήφθηκε την παρουσία τους, δεν δίστασαν να τον μαχαίρωσαν, επιφέροντάς του τραύμα στην κοιλιακή χώρα.

Σε ό,τι αφορά το έγκλημα της Βέροιας, αυτό διεπράχθη στις 26 Ιουνίου. Όπως έγινε γνωστό οι κακοποιοί έδεσαν, φίμωσαν και βασάνισαν μέχρις θανάτου τους άτυχους ηλικιωμένους, στην προσπάθεια να αποσπάσουν πληροφορίες για το σημείο που ήταν κρυμμένα τα χρήματα και τα χρυσαφικά τους. Τελικά, οι δράστες άρπαξαν μικρό χρηματικό ποσό, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων και εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του 73χρονου συνταξιούχου προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις λόγω των αλλεπάλληλων χτυπημάτων που δέχθηκε, ενώ, η 69χρονη σύζυγός του άφησε την τελευταία της πνοή από ασφυξία.

Οι διωκτικές αρχές έφτασαν στα ίχνη της συμμορίας λόγω του τρόπου δράσης της. Όπως είπε ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρας Παζαρλής, παρουσιάζοντας την εξιχνίαση της υπόθεσης, οι δράστες εισέρχονταν στα σπίτια των υποψήφιων θυμάτων τους με την μέθοδο της αναρρίχησης. «Η συγκεκριμένη ομάδα δρούσε το τελευταίο διάστημα σε διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδος», είπε.

Κατά την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αυτόματο όπλο Καλάζνικοφ, ένα υποπολυβόλο Τοκάρεφ, τρεις γεμιστήρες με 63 φυσίγγια, 137 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και πλήθος κλοπιμαίων, ανάμεσα σ’ αυτά και μέρος αυτών που αφαιρέθηκαν από το ζευγάρι των άτυχων ηλικιωμένων. Επίσης, σε κοντινή απόσταση από το διαμέρισμα των δραστών, βρέθηκαν σταθμευμένα δύο ΙΧ αυτοκίνητα, τα οποία οι συλληφθέντες είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο, από περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του 31χρονου συλληφθέντα εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, καθώς, επίσης ένταλμα σύλληψης του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά, για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Εξάλλου, κατά την αστυνομική έφοδο στο διαμέρισμα συνελήφθησαν δύο νεαροί συμπατριώτες τους, ηλικίας 16 και 20 ετών, για υπόθεση κλοπής και για κατοχή πέντε δεμάτων χασίς, συνολικού βάρους 513,2 γραμμαρίων.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γιώργος διορίζει την Τίνα στον ΟΑΣΑ με μισθό 300.000 ευρώ

Πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι στέλνει ο πρωθυπουργός την πρώην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη...
Ασφαλείς πληροφορίες επιμένουν ότι η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου είναι ειλημμένη και είναι θέμα λίγου χρόνου να ανακοινωθεί και επίσημα η τοποθέτηση της στην έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός μετά την αποκατάσταση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στην Ευρωβουλή θέλει να αποκαταστήσει όλους τους συνεργάτες του με τους οποίους κυβέρνησε την χώρα τους τελευταίους 20 μήνες. Να σημειωθεί ότι η αμοιβή του πρέσβη στον ΟΟΣΑ είναι 300.000 ευρώ αφορολόγητα καθώς και δωρεάν σπίτι, το οποίο ανήκει στην ελληνική αντιπροσωπεία. Στις παροχές περιλαμβάνετται και αυτοκίνητο με οδηγό και μάγειρα.

Η διάρκεια της θητείας είναι 5 χρόνια. Το διαμερισμα του πρέσβη στον ΟΟΣΑ που ανήκει στο ελληνικό κράτος βρίσκεται στο καλυτερο σημείο της πόλης και ξεπερνά τα 500 τετραγωνικά μέτρα. Τα έξοδα της διαμονής του έλληνα επικεφαλής επιβαρύνουν προφανως την αντιπροσωπεία δηλαδή τους έλληνες φορολογούμενους. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός αποκαθιστά τους συνεργάτες του στις παραμονές πολιτικών εξελίξεων.

Το 2004, π.χ. μετά την ήττα στις εκλογές από τον Καραμανλή έσπευδε να συμπεριλάβει σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο, τον Σταύρο Λαμπρίνίδη,(τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών) χωρίς ουσιαστική προσφορά στο ΠΑΣΟΚ και πείρα, προκαλώντας την ενόχληση στελεχών και οπαδών του ΠΑΣΟΚ που εξέλαβαν τον διορισμό εκείνο ώς ένδειξη πολιτκού φαβοριτισμού. Φαίνεται οτι οι περισσότεροι συνεργάτες του ΓΑΠ αντιπαθούν βαθιά τις εκλογικές δημοκρατικές διαδικασίες προτιμώντας σαφώς τα προνόμια που τους απονέμει ο ηγεμόνας!

Ελάχιστοι απο τους συνεργάτες του δοκίμασαν να εκλεγούν προτιμώντας είτε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, είτε τα εξωκοινοβουλευτικά χαρτοφυλάκια. Το βέβαιο πάντως είναι ότι ο διορισμός της κυρίας Μπιρμπίλη στον ΟΟΣΑ- με τα τόσα προνόμια- θα εξαγριώσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-που βάλλεται απο τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη για τα προνόμια της και ταυτόχρονα αδειάζεται και απειλείται από το δημοψήφισμα του κ. Παπαπανδρέου που προβλέπει την μείωση των εδρών απο τρακόσιες σε διακόσιες. Λέγεται ότι μια μεγάλη ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εχει πλέον στρέψει την οργή της στον πρωθυπουργό προσωπικά
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα δέσμευση Π. Μπεγλίτη στην Α. Αγάτσα για το στρατόπεδο της Θήβας



Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ Παναγιώτη Μπεγλίτη είχε η Βουλευτής Βοιωτίας κα Άρια Αγάτσα. Και ο νέος Υπουργός Άμυνας, κος. Π. Μπεγλίτης, επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα όσον αφορά τη διατήρηση ως έχει του Κέντρου Πυροβολικού Θήβας. Η Βουλευτής Βοιωτίας και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής στη συνάντηση που είχε μαζί του, του ζήτησε να δεσμευτεί σχετικά με το στρατόπεδο της Θήβας και τις φήμες που έχουν ακουστεί κατά καιρούς για υποβάθμισή του.Ο Υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε εκ νέου ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σε σχέση με το στρατόπεδο της Θήβας και ότι οι πολίτες της περοχής θα πρέπει να είναι ήσυχοι και μάλιστα προσεκτικοί σε κάθε μορφής φήμες που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Βοιωτία στους 16 νομούς με τα πολλά ατυχήματα και τις πoλλές παραβάσεις!!!

http://permisospress.blogspot.com

Δεκαέξι νομοί της χώρας χαρακτηρίζονται, σύμφωνα με έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης, ως οι περιοχές που έχουν πρόβλημα ατυχημάτων και η απόδοση της τροχαίας δεν είναι ικανοποιητική βάση των σχετικών στατιστικών στοιχείων της Τροχαίας για το 2010.

Η έρευνα, που...
παρουσιάζει σήμερα «Το Βήμα», με τίτλο «Τροχαία αστυνόμευση και οδική ασφάλεια» πραγματοποιήθηκε από τους Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη, καθηγητή του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, Μιχαήλ Νικολαράκη, Διδάκτορα και Μιχάλη Δούμπο, Επίκουρο Καθηγητή.


Κατά την έρευνα από την μελέτη των στοιχείων προκύπτει πως όπου βεβαιώνονται ελάχιστες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σημειώνονται και πολλά τροχαία ατυχήματα ενώ όπου ο αριθμός των παραβάσεων είναι υψηλός μειώνονται τα ατυχήματα.


Οι νομοί αυτοί, κατά την έρευνα, όπου κατεγράφησαν πολλά τροχαία ατυχήματα και λίγες παραβάσεις είναι οι:
Θεσσαλονίκης,
Δωδεκανήσου,
Έβρου,
Εύβοιας,
Ζακύνθου,
Ημαθίας,
Θεσπρωτίας,
Καβάλας,
Καρδίτσας,
Κυκλάδων,
Λακωνίας,
Μεσσηνίας,
Πρέβεζας,
Φθιώτιδας,
Φωκίδας και
Χανίων.


Οι ερευνητές σημειώνουν πως στις περιοχές αυτές η αυξημένη αστυνόμευση δεν έχει φέρει αποτελέσματα και έτσι απαιτούνται άλλες λύσεις όπως βελτίωση του οδικού δικτύου, της κυκλοφοριακής αγωγής κλπ ενώ παράλληλα χρειάζονται ειδική μελέτη από συγκοινωνιολόγους.




Αντίθετα οι νομοί με τα λιγότερα ατυχήματα και τις πολλές βεβαιώσεις παραβάσεων είναι:
Κιλκίς,
Λασιθίου,
Πέλλας,
Πιερίας,
Ρεθύμνης,
Σερρών,
Φλώρινας και
Χίου.
Αυτές είναι οι περιοχές, όπως σημειώνεται στις οποίες η αυξημένη αστυνόμευση φαίνεται πως είχε αποτελέσματα.



Η Αττική ανήκει στη κατηγορία των νομών με τα πολλά ατυχήματα και τις πολλές παραβάσεις μαζί με την
Αιτωλοακαρνανία,
την Αργολίδα,
την Αρκαδία,
την Αχαΐα,
την Βοιωτία,
την Ηλεία,
την Κορινθία και
την Χαλκιδική.
η


Οι υπόλοιποι νομοί (18) εντάσσονται στην 3η κατηγορία που είναι «λίγα ατυχήματα - λίγες παραβάσεις».
Οι περιοχές αυτές ανήκουν στην κατηγορία «χαμηλής επικινδυνότητας» όπου δεν απαιτείται, κατά την έρευνα, κατανάλωση πόρων και αστυνομικών δυνάμεων για βελτίωση της κατάστασης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις στην Πυροσβεστική

/permisospress.blogspot.com/
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, υπέγραψε σήμερα την κανονιστική απόφαση για την πρόσληψη των 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.
 Μετά τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, τις επόμενες ημέρες με απόφαση του Αρχηγού της Πυροσβεστικής, Αντιστράτηγου Στυλιανού Στεφανίδη, θα δημοσιευθεί η προκήρυξη με τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού και θα αναρτηθεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες όλης της χώρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λουκέτο 5 Αυγούστου σε 75 φορείς, οργανισμούς και εταιρείες του Δημοσίου

Αφορά τουλάχιστον 7.000 εργαζόμενους
- Προβλέπονται από μετατάξεις ως απολύσεις
- Δείτε ποιοι φορείς πήραν σειρά για λουκέτο

Κατηγορηματικός ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή. Το λουκέτο μπαίνει σε 75 φορείς, ενώ μαζί με τις συγχωνεύσεις ο αριθμός θα φτάσει τους 90.Στόχος είναι η κατάργησή τους να έχει γίνει έως τις 5 Αυγούστου, είπε ο υπουργός σημειώνοντας ότι "η κατάργηση αυτή δεν είναι μόνο μέρος της συμφωνίας μας με τους εταίρους, αλλά αποτελεί και στοιχειώδη ενέργεια εκλογίκευσης του κράτους".

Η λίστα των υπό κατάργηση φορέων - Ποιοι οργανισμοί παίρνουν σειρά

•Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής
•Εθνικός Οργανισμός Ερευνας και Τεχνολογίας (Ε.Ο.Ε.Τ)
•Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων (ΕΚΕΔΥ)
•Σταθμός Ελέγχου Κάπρων
•Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού (ΕΚΕΘΕΧ)
•Εργο Πολιτών
•Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ιππασία
•Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων

Τη λύση και εκκαθάριση 32 φορέων και υπηρεσιών:

Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Βιομηχανίας Τροφίμων (ΕΤΑΤ Α.Ε.) (υπάρχει πρόταση και για συγχώνευση με τον ΕΦΕΤ)
Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΙΕΚΕΜ - ΟΕΕ)
28 Κέντρα Νεότητας (Κέντρων Εργαζόμενου Κοριτσιού- ΚΕΚ και Κέντρων Εργαζόμενων Νέων - ΚΕΝ)
ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ Α.Ε.
Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε.

Και τη συγχώνευση 38 οργανισμών:

Το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού
Το Εθνικό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Πειραιά - Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας - Ματθαίος Λιούγκας και το Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο Πειραιά - Πέτρος Καπαγέρωφ στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά.
Το Εθνικό Αθλητικό και Ναυτικό Κέντρο Ιωαννίνων με το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων
Το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων
Η Οπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης (αυτοτελές τμήμα) με το Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδος
Ο Οργανισμός Διαχείρισης του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης", ο Οργανισμός Διαχείρισης του Ελαιώνα και ο Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης του Ποταμού Κηφισού σε νέο ΝΠΙΔ
Το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο, το Περιφερειακό Αθλητικό Κέντρο και το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας στη Θεσσαλονίκη σε ένα ΝΠΔΔ.
Το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Η εταιρεία Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.
Η Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων Υλικών (ΕΚΕΠΥ Α.Ε.) με την εταιρεία Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων (Ε.Β.Ε.Τ.Α.Μ. Α.Ε.) και η Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας Ενδυσης και Ινών (ΕΤΑΚΕΙ ΑΕ) σε μια εταιρεία.
Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ερευνας και τον Οργανισμό Επιμόρφωσης των Εκπαιδευτικών.
Ο Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης "ΔΗΜΗΤΡΑ" (ΝΠΙΔ), το Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας (ΕΘ.Ι.Α.Γ.Ε.) (ΝΠΙΔ) και ο Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.) (ΝΠΙΔ) σε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία "Εθνικός Οργανισμός Αγροτικής Ερευνας, Εκπαίδευσης και Ελέγχων - ΔΗΜΗΤΡΑ" (ΕΘ.Ο.ΑΓ.Ε.Π. ? ΔΗΜΗΤΡΑ)
Τη συγχώνευση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε, με την Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.)
Τη συγχώνευση, ενοποίηση και αναδιοργάνωση των φορέων: Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), Οργανισμός Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.), Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική-Πληροφορική Α.Ε., Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε. σε έναν ενιαίο και σύγχρονο Εθνικό Οργανισμό Εργασίας (Ε.Ο.Ε.)

Όσοι από τους εργαζομένους στα ΝΠΙΔ αξιολογηθούν ως πλεονάζον προσωπικό θα τεθούν σε καθεστώς "εφεδρείας" και θα λαμβάνουν το 60% του βασικού μισθού τους για 12 μήνες.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου, ο οποίος είναι επικεφαλής της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής, το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει 11 σημαντικούς φορείς για τους οποίους προβλέπονται τα εξής:

•Αναδιάρθρωση και μείωση μεγέθους για την ΕΡΤ Α.Ε.
•Διακοπή λειτουργίας και μεταφορά αρμοδιοτήτων στα εποπτεύοντα υπουργεία για την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) ΑΕ, τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) ΑΕ, τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ) ΑΕ, το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ) και το Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας (ΕΘΙΑΓΕ)
•Συγχώνευση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων ΑΕ, της ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ και της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ
•Διακοπή λειτουργίας του Ελληνικού Οργανισμού Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας ΑΕ (ΕΟΜΜΕΧ) και μεταφορά αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάποτυξης
•Συγχώνευση του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) με τα ερευνητικά κέντρα ΔΗΜΗΤΡΑ και ΟΠΕΓΕΠ.

Από τον Σεπτέμβριο θα τεθεί σε καθεστώτος εργασιακής εφεδρείας η πρώτη ομάδα υπαλλήλων αορίστου χρόνου που θα χαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό των υπό κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών. Ο Νόμος προβλέπει για τους έφεδρους υπαλλήλους την αξιολόγησή τους από το ΑΣΕΠ με αντικειμενικά κριτήρια (τυπικά προσόντα, οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.) και την κατάταξή τους σε πίνακες με σειρά προτεραιότητας.

Από τους πίνακες θα μετατάσσονται σε αντίστοιχες θέσεις στον δημόσιο τομέα κατά 10% επί του συνόλου των προσλήψεων που θα επιτρέπει κάθε χρόνο η αναλογία προσλήψεων και αποχωρήσεων (1:10 το 2011 και 1:5 από το 2012 μέχρι το 2015). Επίσης θα μπορούν κατά τη διάρκεια της 12μηνης εφεδρείας να εργαστούν ως εποχικό προσωπικό στο Δημόσιο σε ποσοστό 30% από τις θέσεις που έχουν προκηρυχτεί, σε θέσεις μερικής απασχόλησης κατά απόλυτη προτεραιότητα ή στον ιδιωτικό τομέα. Οσοι δεν βρουν επαγγελματική διέξοδο μετά τη λήξη του 12μήνου θα απολύονται.

Το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας αφορά μόνο τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που θα κριθούν ως πλεονάζον προσωπικό. Οπως διαβεβαίωσε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, σε πρόσφατες δηλώσεις του, το μέτρο δεν ισχύει για το μόνιμο και αορίστου χρόνου προσωπικό των ΝΠΔΔ που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν, λόγω της μονιμότητας που προβλέπεται από συνταγματικές ρυθμίσεις. Ετσι το προσωπικό των καταργούμενων νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Ρέππα, θα μεταφέρεται σε αντίστοιχες υπηρεσίες των υπουργείων που επόπτευαν τον καταργούμενο φορέα ή τον οργανισμό
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ:Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη στο Θέατρο Μοσχοποδίου



Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας παρουσιάζει στο Θέατρο Μοσχοποδίου, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011 στις 9.30 μ.μ., την κωμωδία του Αριστοφάνη «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ » σε σκηνοθεσία Θύμιου Καρακατσάνη.ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση: Κ.Χ. ΜύρηΣκηνοθεσία: Θύμιου ΚαρακατσάνηMoυσική: Γιάννη ΜαρκόπουλουΣκηνικά - Κοστούμια: Ρένας ΓεωργιάδουΧορογραφίες: Δημήτρη Παπάζογλου
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Θύμιος Καρακατσάνης, Βασίλης Τσιβιλίκας, Γιώργος Παρτσαλάκης, Βάσια Τριφύλλη, Γιώργος Κωνσταντίνου και ο Κώστας Βουτσάς. Συμμετέχουν: Ιωσηφίδης Ιωσήφ, Χάρης Αρώνης, Μαρία Συκιανάκη, Θεοδώρα Βουτσά, Φίλιππος Φιλόγλου, Γιάννης Γούτης, Νίκος Δροσάκης, Μαρία Μαλλούχου, Γεωργία Βασιλοπούλου, Ειρήνη Καζάκου, Γκέλη Γιακουμάκη και ο Κωνσταντίνος Κυριακού.

Τιμή Εισιτηρίου: 20 € φοιτητικό, παιδικό: 15 € Ισχύουν εισιτήρια του Ο.Γ.Α .
Προπώληση Εισιτηρίων στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Θηβαίων (Πινδάρου 112).
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλίαρτος-Θήβα-Λιβαδειά,στους 40 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες μέρες!!!

ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ,ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ,ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ,protos kafsonas,chronias erchetai,savvatokyriakoΤο θερμότερο κύμα ζέστης του φετινού καλοκαιριού ξεκινάει απο σήμερα με τον υδράργυρο σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές το μεσημέρι να φτάνει ακόμη τους 40 βαθμούς κελσίου. Επίσης σχετικά υψηλές θα διατηρηθούν πέρα από τη θερμοκρασία και οι τιμές της υγρασίας καθώς το βοριαδάκι στο Αιγαίο θα εξασθενήσει με αποτέλεσμα το αίσθημα δυσφορίας να είναι αρκετά έντονο ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Πιο αναλυτικά:
ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Περιμένουμε ηλιοφάνεια και ζέστη σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει στα ηπειρωτικά, οπότε ενδεχομένως στα βουνά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας να εκδηλωθούν λίγες μπόρες. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθυνσεις απο 4 μέχρι 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ αλλά με τάση να εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάσει στη Μακεδονία και τη Θράκη τους 38 με 39 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα τους 38 βαθμούς, στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς.
ΣΑΒΒΑΤΟ
Αίθριος και ζεστός θα διατηρηθεί ο καιρός ομως το απόγευμα στα ηπειρωτικά πάλι θα συννεφιάσει και ενδέχεται στα βουνά της βόρειας χώρας να εκδηλωθούν λίγες μπόρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, τοπικά στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, θα βρεθεί στη Μακεδονία και τη Θράκη στους 39 έως 40 βαθμούς κελσίου, στη Δυτική Ελλάδα στους 38, στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο στους 39 με 40 βαθμούς. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα στους 36 βαθμούς.
ΚΥΡΙΑΚΗ
Γενικά αίθριος θα διατηρηθεί ο ουρανός σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις, το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο για λίγες μπόρες στα βουνά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και για λίγο στο νότιο Αιγαίο τοπικά εώς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια. Στις υπόλοιπες όμως περιοχές θα διατηρηθεί στους 38 με 40 βαθμούς κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Και η Αττική σε κλοιό καύσωνα θα φτάσει σήμερα τους 37 βαθμούς κελσίου, αύριο τους 38 βαθμούς και την Κυριακή τους 39 με 40 βαθμούς, ενώ η θερμοκρασία θα είναι υψηλή και τη Δευτέρα και την Τρίτη.
  Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ:
- Λάρισα
- Καρδίτσα
- Τρίκαλα

- Λαμία
- Θήβα
- Λειβαδιά
- Αλίαρτος
- Αθήνα
- Κόρινθος
- Αργος
- Λεωνίδιο
- Σπάρτη
- Άστρος
- Μωλάοι

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

- Να αποφεύγετε την έκθεση στο ηλιακό φως . Να αναζητάτε σκιερά και δροσερά μέρη. Να προτιμάτε τα ανοιχτόχρωμα ρούχα με ανοιχτό λαιμό.
- Να αποφεύγετε την βαριά σωματική εργασία ιδιαιτέρα σε μέρη που υπάρχει μαζί με την υψηλή θερμοκρασία και πολύ υγρασία καθώς επίσης κάτω από ηλιακή ακτινοβολία.
- Να πίνετε άφθονα υγρά με την μορφή του ποσίμου νερού αλλά και των πάσης φύσεως αναψυκτικά κατά προτίμηση φυσικών χυμών.
- Να αποφεύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.
- Να διατρέφεστε με ολιγόθερμη δίαιτα που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως με περιορισμό λιπαρών ουσιών.
- Να κάνετε συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες (ντους), όπου υπάρχει σχετική αφθονία νερού.
- Να ντύνετε τα νεογνά όσο γίνεται πιο ελαφρά με τα χέρια και τα πόδια ελεύθερα.
- Να δοθεί περισσότερη προσοχή στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου που είναι:
* Όλα τα άτομα που είναι ηλικίας άνω των 65 ετών καθώς τα στα μωρά.
* Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρονιά νοσήματα όπως καρδιόπαθειες, νεφροπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.α.
* Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λογούς παίρνουν φάρμακα για τα χρονιά νοσήματα τους όπως είναι διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα ψυχοφάρμακα, τα αντισυλληπτικά, τα ορμονούχα συμπεριλαμβανομένης και της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων. Ιδιαιτέρα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό για την ενδεχομένη ελάττωση της δοσολογίας.
.newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ:Παραλίγο και 2ος πνιγμός χθες .οδηγίες για τα παιδιά




Και μάλιστα μικρού παιδιού!

Οι λουόμενοι στα Καμένα Βούρλα χθες δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τα δυο περιστατικά, που συνέβησαν σε κοντινή απόσταση και μέσα στην ίδια ώρα.

Μετά το τραγικό συμβάν με το θάνατο της 74χρονης, που κολυμπούσε στη παραλία " Άμμος" νωρίς το μεσημέρι, σε κοντινή παραλία και μόλις 30 λεπτά περίπου μετά, κινδύνεψε να πνιγεί ένα μικρό αγόρι που κολυμπούσε σε διπλανή παραλία. Το παιδί ανασύρθηκε λιπόθυμο από την θάλασσα και χάρη στις πρώτες βοήθειες που του πρόσφεραν οι ψυχραιμότεροι που βρέθηκαν στο σημείο, γλύτωσε την τελευταία στιγμή τον πνιγμό.

Διαβάστε οδηγίες για την Ασφάλεια του παιδιού στη θάλασσα:

Τα καλοκαιρινά μπάνια στη θάλασσα είναι η χαρά των παιδιών, ταυτόχρονα όμως γεννούν και ανησυχία στους γονείς εξαιτίας των ατυχημάτων που μπορούν να συμβούν στην παραλία. Ακολουθώντας, ωστόσο, ορισμένες απλές αλλά ουσιαστικές οδηγίες που προτείνουν οι ειδικοί -προπονητές κολύμβησης, παιδίατροι ναυαγοσώστες-, μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να παίζει και να κολυμπά με ασφάλεια στη θάλασσα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, να θυμάστε πως πρέπει να κρατάτε την ψυχραιμία σας ό,τι και αν συμβεί στην παραλία!

Ελέγξτε την παραλία
O έλεγχος της παραλίας είναι η μεγαλύτερη υποχρέωσή σας όταν πηγαίνετε για μπάνιο με τα παιδιά. Oι ειδικοί επισημαίνουν ότι ασφαλές μέρος για κολύμπι είναι πάντοτε αυτό που παρουσιάζει τους λιγότερους κινδύνους. Γι’ αυτό, λοιπόν:
Διαβάζετε τυχόν πινακίδες ή ρωτάτε το ναυαγοσώστη (αν υπάρχει) για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής (ρεύματα, βράχια, επικίνδυνα ψάρια, μορφολογία βυθού). Εάν η παραλία δεν είναι οργανωμένη, ενημερωθείτε από τους ντόπιους ή τους άλλους λουόμενους.
Ελέγξτε αν υπάρχει μεγάλη κίνηση σκαφών ή αν γίνονται θαλάσσια σπορ κοντά στην ακτή.
Βλέπετε αν τα νερά είναι καθαρά (η γαλάζια σημαία στην παραλία εγγυάται την ποιότητα των νερών).

Δώστε τους σαφείς οδηγίες
Εάν η θάλασσα έχει βράχια, τότε επισημάνετε στα παιδιά να κολυμπούν σε απόσταση από αυτά. Διαφορετικά, ένα δυνατό κύμα μπορεί να τα σπρώξει προς τα βράχια και να τα τραυματίσει. Ακόμη, ζητήστε από τα μεγαλύτερα παιδιά να βουτούν με τα πόδια και όχι με το κεφάλι, ιδιαίτερα αν δεν γνωρίζετε καλά τα νερά. Για τον ίδιο λόγο, ζητήστε από τα παιδιά να αποφεύγουν τα σπρωξίματα μέσα στο νερό. Τέλος, αν η θάλασσα έχει κύμα, πείτε στα παιδιά να κολυμπούν με την πλάτη προς την ακτή, ούτως ώστε να μην καλυφθούν ξαφνικά από τα κύματα και τρομάξουν.

Θέστε όρια
Ορίστε με σαφήνεια στο παιδί μέχρι πού επιτρέπεται να κολυμπάει, π.χ. «Μέχρι εκείνη τη σημαδούρα». Μπορεί να πάει πιο βαθιά μόνο εάν κολυμπάτε δίπλα του και είστε σίγουροι ότι μπορείτε να το βοηθήσετε. Εάν το παιδί είναι παρορμητικό, να είστε ακόμη πιο αυστηροί στα όρια που θα θέσετε. Επίσης, πρέπει να είστε προσεκτικοί και με τα παιδιά που πηγαίνουν κολυμβητήριο! Oι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι γονείς συχνά υπερεκτιμούν τις ικανότητες των παιδιών τους όταν αυτά πηγαίνουν κολυμβητήριο, με αποτέλεσμα να χαλαρώνουν την επιτήρησή τους.

Να είστε κοντά τους
Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται από έναν ενήλικο στη θάλασσα. Ποτέ μην τα εμπιστεύεστε σε μεγαλύτερα παιδιά. Επίσης, όσο πιο μικρό είναι το παιδί, τόσο πιο κοντά του πρέπει να είστε. Στα μικρά παιδιά (π.χ. 3 χρονών) συνιστάται η επίβλεψη αφής - δηλαδή, να μπορείτε να πιάσετε το παιδί ανά πάσα στιγμή απλώνοντας το χέρι σας, ακόμη και αν βρίσκεται στην ακροθαλασσιά.

Πότε να μάθει κολύμπι το παιδί;
Σύμφωνα με τις συστάσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, τα παιδιά μέχρι τα τέταρτα γενέθλιά τους δεν είναι εξελικτικά έτοιμα να κάνουν μαθήματα κολύμβησης. Μέχρι τότε, ωστόσο, μπορούν να συμμετέχουν σε προγράμματα κινητικής αγωγής στο νερό (π.χ. baby swimming). Ωστόσο, οι γονείς δεν πρέπει να εφησυχάζουν ότι το παιδί τους είναι ασφαλές στο νερό επειδή έχει συμμετάσχει σε τέτοιου είδους μαθήματα!

Το παιδί παρασύρθηκε από τα κύματα!
Εάν πρόκειται για μικρό παιδί (π.χ. 2-3 χρονών), μπαίνετε αμέσως στη θάλασσα και το βγάζετε έξω. Εάν όμως το παιδί έχει παρασυρθεί στα βαθιά, το βοηθάτε μόνο εφόσον ξέρετε τον τρόπο. Oι ναυαγοσώστες επισημαίνουν ότι ο βασικός κανόνας της διάσωσης είναι ότι ποτέ δεν προσεγγίζει ο διασώστης το θύμα σώμα με σώμα. Πάντοτε του δίνει κάτι να πιαστεί (π.χ. ένα σκοινί, μια πετσέτα, ένα αναποδογυρισμένο κουβαδάκι, μια σανίδα), ώστε να το τραβήξει έξω. Εάν το παιδί έχει χάσει τις αισθήσεις του, δώστε του τις πρώτες βοήθειες
Ξαπλώστε το στην άμμο και καλέστε αμέσως για βοήθεια (το ναυαγοσώστη ή το 166).
Βάζετε το πρόσωπό σας κοντά στη μύτη και το στόμα του για να δείτε αν αναπνέει.
Εάν αναπνέει, το γυρίζετε στο πλάι (πλάγια θέση ασφαλείας) και περιμένετε να συνέλθει, παρακολουθώντας το μέχρι να έρθει η βοήθεια.
Εάν δεν αναπνέει, τότε βάζετε το ένα σας χέρι στο μέσο του στέρνου κάτω από τη νοητή γραμμή που σχηματίζουν οι θηλές και κάνετε 30 μαλάξεις μετρώντας ως εξής: «και 1, και 2, και 3… και 30». Κάθε 30 μαλάξεις κάνετε δύο τεχνητές αναπνοές: Ανασηκώνετε το πιγούνι του παιδιού, κλείνετε τη μύτη του και ανοίγετε το στόμα του. Εισπνέετε βαθιά και εκπνέετε στο στόμα του. Στη διάρκεια ενός λεπτού πρέπει να επαναλάβετε τρεις φορές αυτή τη διαδικασία. Σταματάτε μόνο αν το παιδί συνέλθει ή έρθει η βοήθεια.

Να φάει ένα σάντουιτς
Τα παιδιά πρέπει να μπαίνουν στο νερό όταν έχει τελειώσει η διαδικασία της πέψης, δηλαδή τέσσερις ώρες μετά το γεύμα (τόσες ώρες χρειάζονται για την πέψη ενός γεύματος με κρέας). Διαφορετικά, υπάρχει πάντα ο σοβαρότατος κίνδυνος της εισρόφησης θαλάσσιου νερού στους πνεύμονες. Για τον ίδιο λόγο, μη δίνετε στο παιδί σάντουιτς ή πολλά φρούτα (που πέπτονται δύσκολα) ενώ κάνει ακόμη μπάνιο. Βέβαια, το τι συνιστά γεύμα προς αποφυγή στην παραλία εξατομικεύεται ανάλογα με την ηλικία και τις διατροφικές συνήθειες κάθε παιδιού, π.χ. ένα απλό σάντουιτς με τυρί μπορεί να αποτελεί πλήρες γεύμα για ένα παιδί δύο χρονών, όχι όμως και για ένα παιδί 11 χρονών. Πάντως, εάν το παιδί φάει κανονικό γεύμα στην παραλία (ακόμη και σε σάντουιτς), δεν πρέπει να ξαναμπεί στο νερό πριν περάσουν 3-4 ώρες.

Μην εμπιστεύεστε τα μπρατσάκια
Ακόμη και αν τα παιδιά φορούν μπρατσάκια ή σωσίβιο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τα αφήσετε χωρίς επίβλεψη στο νερό, επειδή τα φουσκωτά βοηθήματα δεν αποτελούν σωστικά μέσα. Απεναντίας, με ένα ελαφρύ ρεύμα αέρα το παιδί με τα μπρατσάκια μπορεί να παρασυρθεί μακριά μέσα στο νερό. Γι’ αυτό και συστήνουν τα παιδιά να εμπιστεύονται τις δικές τους δυνάμεις. Εάν πάντως θέλετε το παιδί να έχει ένα βοήθημα, προτιμήστε τα κολυμβητικά σωσίβια επίβλεψης ή τα κολυμβητικά γιλέκα (πωλούνται κυρίως σε καταστήματα με αθλητικά είδη).

Τι να πείτε στα παιδιά πριν πάτε στη θάλασσα
• Εάν κάποιο παιδί κινδυνεύει, να φωνάξουν αμέσως έναν ενήλικο ή το ναυαγοσώστη. Να μην επιχειρήσουν να το βοηθήσουν μόνα τους.
• Να μην υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους μέσα στο νερό και να μην απομακρύνονται ποτέ από το σημείο της παραλίας όπου βρίσκεστε.
• Να κολυμπούν πάντα κοντά σας και να μην μπαίνουν ποτέ στο νερό μόνα τους ή χωρίς να σας το πουν.
• Να μη φωνάζουν «βοήθεια» χωρίς λόγο, παρά μόνο όταν έχουν σοβαρό πρόβλημα, π.χ. όταν νιώθουν ότι δεν μπορούν να φτάσουν κολυμπώντας μόνα τους στην ακτή.

lamiareport.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Η κωλυσιεργία για την Ελλάδα βλάπτει την Ιταλία

Picture 0 for FT: Η κωλυσιεργία για την Ελλάδα βλάπτει την Ιταλία
Στις πιέσεις που δέχεται η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, να λάβει απόφαση σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στον νέο μηχανισμό διάσωσης της Ελλάδας αναφέρονται σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.
Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στις εκκλήσεις στελεχών του ΔΝΤ και Ιταλών αξιωματούχων που προειδοποιούν πως όσο καθυστερούν οι αποφάσεις για την Ελλάδα τόσο θα ενισχύονται οι πιέσεις προς την Ιταλία.
«Οι οίκοι αξιολογήσεων, οι διεθνείς δανειστές και οι Ιταλοί ηγέτες, όλοι επιρρίπτουν τις ευθύνες για την αναταραχή των αγορών στην αδυναμία των αξιωματούχων της Ευρωζώνης να ολοκληρώσουν την συμφωνία για την Ελλάδα, που καθυστερεί εξαιτίας γερμανικών και ολλανδικών απαιτήσεων να επωμιστούν μέρος του βάρους της διάσωσης οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων», αναφέρουν οι Financial Times.
Σύμφωνα με τις FT, η κρίση χρέους έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση στις αγορές διατραπεζικού δανεισμού, καθώς ορισμένες τράπεζες δυσκολεύονται να αντλήσουν κεφάλαια, ενόψει των τραπεζικών stress tests που αναμένονται σήμερα.
Ενδεικτικά αναφέρεται στις UniCredit και Intesa Sanpaolo, δύο από τις μεγαλύτερες ιταλικές τράπεζες που σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές κλήθηκαν να πληρώσουν υψηλότερα επιτόκια στην διατραπεζική αγορά για να δανεισθούν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι «φύλακες» έφθασαν και πιάνουν δουλειά την Δευτέρα

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, αναμένονταν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο αρχικός προγραμματισμός ανέφερε ότι οι πρώτοι «τεχνικοί εμπειρογνώμονες» της τρόικας, όπως είναι η

επίσημη ιδιότητα τους, θα έφταναν στην Ελλάδα Πέμπτη βράδυ ή νωρίς Παρασκευή πρωί. Έμενε ακόμα να διευκρινισθεί η ακριβής ώρα άφιξης τους. Θα κατευθύνονταν προς τα γραφεία όπου στεγάζεται σήμερα η αντιπροεδρία της κυβέρνησης, υπό τον κ. Θ. Πάγκαλο. Κατά πάσα πιθανότητα, σε αυτά της οδού Ζαλοκώστα. Προσωρινά, θα έβρισκαν εκεί στέγη, μέχρι να διασπαρούν στους τομείς – υπουργεία αρμοδιότητας τους. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
Έως τότε, θα προσαρμόζονταν και θα ενημερώνονταν για το αντικείμενο της εργασίας τους. Παράλληλα, θα έκαναν και κάποιες πολύ χρήσιμες επαφές. Όπως, για παράδειγμα, αυτή με τον εν Ελλάδι σύνδεσμο τους. Ποιος θα είναι αυτός; Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο εκ των συνεργατών του πρωθυπουργού κ. Γ. Γλυνός. Αυτός, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι και ο άνθρωπος που θα αναλάβει να τους εγκαταστήσει στα υπουργεία «αρμοδιότητας» τους.
Αναλυτικό ρεπορτάζ για το που και πως θα λειτουργήσει το νέο σύστημα εποπτείας των τοποτηρητών της τρόικα στα Υπουργεία στην αυριανή έκδοση του «Κεφαλαίου».

Πηγή: capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μ. Χρυσοχοΐδης: Νομοσχέδιο «δεύτερης ευκαιρίας» για επιχειρήσεις


Το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει τη σύσταση επιτροπών φιλικού διακανονισμού για τη μείωση των ενοικίων καταστημάτων λόγω της κρίσης και συγκρότηση ανεξάρτητης αρχής για την εποπτεία των δημόσιων συμβάσεων προμηθειών και έργων.

Ειδικότερα, με τις διατάξεις του νομοσχεδίου:
- Αλλάζει ο πτωχευτικός κώδικας με στόχο να δοθεί δυνατότητα διάσωσης της επιχείρησης που αντιμετωπίζει αδυναμία πληρωμών, πριν επέλθει η απαξίωσή της ώστε να μη χαθεί η άυλη αξία της επιχείρησης, να μην διακοπεί η παραγωγική της δραστηριότητα και να διασωθούν θέσεις εργασίας. Βασική ρύθμιση του νομοσχεδίου προβλέπει ότι η συμφωνία μεταξύ οφειλέτη και πιστωτών για τη διάσωση της επιχείρησης (που μπορεί να περιλαμβάνει π.χ. παράταση του χρόνου αποπληρωμής των υποχρεώσεων, μεταβίβαση της επιχείρησης, κ.α.) μπορεί να γίνει χωρίς επίσημη διαδικασία διαπραγματεύσεων. Η συμφωνία διάσωσης θα επικυρώνεται από δικαστήριο, ώστε να γίνεται δεσμευτική για όλους τους πιστωτές, ακόμη και για εκείνους που δεν συναινούν, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι τώρα. Επίσης επανέρχεται σε ισχύ ο θεσμός της ειδικής εκκαθάρισης, που είχε καταργηθεί, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ενδιαφερόμενος επενδυτής για την αγορά του ενεργητικού της επιχείρησης.
- Συστήνονται επιτροπές διακανονισμού σε κάθε περιφερειακή ενότητα για την ταχεία εξωδικαστική επίλυση διαφορών που αφορούν την αναπροσαρμογή των ενοικίων εμπορικών μισθώσεων. Στις επιτροπές θα μετέχουν ένας Πάρεδρος ή Δικαστικός Αντιπρόσωπος, ένας εκπρόσωπος των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων και ένας εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων. Στόχος είναι η προσαρμογή των ενοικίων χωρίς επιβάρυνση των ενδιαφερομένων με διοικητικά κόστη, δυσκίνητες διαδικασίες και μακρές προθεσμίες.
- Δημιουργείται Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων η οποία θα εποπτεύει όλους τους φορείς του Δημοσίου και θα είναι αρμόδια για τη διασφάλιση της νομιμότητας στις συμβάσεις προμηθειών προϊόντων, υπηρεσιών και έργων του Δημοσίου. Βασικοί στόχοι είναι η ενίσχυση της διαφάνειας αλλά και η μείωση των κρατικών δαπανών για δημόσιες συμβάσεις. Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης τη σύσταση Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων στο οποίο θα καταχωρούνται τόσο οι αιτήσεις των φορέων του Δημοσίου για σύναψη συμβάσεων όσο και οι συμβάσεις που υπογράφονται με τους αναδόχους (εκτός από εκείνες που αφορούν την εθνική άμυνα και ασφάλεια).
Με άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου, παρατείνονται οι μισθώσεις κινηματογράφων και θεάτρων για πέντε χρόνια, δίνεται η δυνατότητα παράτασης των μισθώσεων ακινήτων του Δημοσίου στα οποία στεγάζονται ξενοδοχεία μέχρι και για 12 χρόνια από τη λήξη τους με μείωση του ετήσιου ενοικίου από 6 σε 4,8 % της αντικειμενικής αξίας και ανανεώνονται οι άδειες συμμετοχής στην Κυριακάτικη αγορά του Πειραιά έως ότου γίνει νέα κλήρωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τί προβλέπει η νέα περαίωση

Νέα περαίωση για περίπου 500.000 επαγγελματίες προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή.

Στη νέα περαίωση μπορούν να ενταχθούν όλοι όσοι εξαιρέθηκαν από την περσινή εφαρμογή της και συγκεκριμένα αυτοί που έχουν ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ, οι εισηγμένες εταιρείες καθώς και οι εταιρείες με τζίρο από 20 έως 40 εκατομμύρια ευρω.

Επίσης θα έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν όσοι για κάποιο λόγο δεν πλήρωσαν όλες τις δόσεις της προηγούμενης ρύθμισης καθώς και αυτοί που δεν είχαν αποδεχθεί να κλείσουν τις χρήσεις τους με αυτόματη διαδικασία.

Με άλλη διάταξη δίνεται αμνηστία στους φορολογούμενους, που είτε δεν έκαναν καθόλου φορολογικές δηλώσεις είτε δήλωσαν λανθασμένα τα εισοδήματά τους μέχρι το 2010, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων είναι μέχρι και δύο μήνες μετά τη δημοσίευση στο φύλλο της κυβέρνησης του εν λόγω νόμου.

Για το φόρο που θα προκύψει από τις δηλώσεις, δεν προβλέπεται η επιβολή προσαυξήσεων, εφόσον αυτός καταβληθεί εφάπαξ και προσαυξάνεται κατά 10% εφόσον επιλεγεί η λύση των δόσεων.

Με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου δίνεται το πράσινο φως για τη συμμετοχή ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών και δικηγορικών γραφείων στην είσπραξη των φορών.

Η διάταξη αναφέρει ότι προκείμενου να εντοπιστούν περιουσιακά στοιχεία των υπόχρεων θα είναι δυνατή η ανάθεση σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα ώστε να διασφαλιστεί η είσπραξη των δημοσίων εσόδων. 
skai.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαρωτικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό

Εξισώνονται οι συντάξεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε την Πέμπτη (14/7) τη νύχτα στη Βουλή, που περιλαμβάνει σαρωτικές αλλαγές στο συνταξιοδτοικό. Σύμφωνα με το υπουργείο, με τις αλλαγές αυτές επιχειρείται, η εναρμόνιση με τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του ιδιωτικού τομέα, η αποκατάσταση ανισοτήτων και η ρύθμιση επιμέρους θεμάτων και εκκρεμοτήτων που προκαλούσαν δυσλειτουργίες.

Οι σημαντικότερες ρυθμίσεις, αφορούν τις συντάξεις των στρατιωτικών, των επιζώντων συζύγων και των διαζευγμένων, καθώς και των υπαλλήλων που μετατάσσονται.

Συγκεκριμένα, εξισώνονται ως προς το δικαίωμα σύνταξης οι υπάλληλοι του Δημοσίου οι οποίοι έχουν ασφαλισθεί από την 1/1/1993 με εκείνους που έχουν ασφαλισθεί από τις 31/12/1992 και μετά.

Οι ασφαλισμένοι αυτής της κατηγορίας οι οποίοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2013 και μετά, θα λαμβάνουν σύνταξη με τη συμπλήρωση του 60ού έτους της ηλικίας τους υπό την προϋπόθεση ότι έχουν συμπληρώσει 40 ετών πλήρους πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας.
Επίσης, σε όσους έχουν ασφαλισθεί για πρώτη φορά από 1.1.1993 και μετά, επεκτείνονται οι ευνοϊκές διατάξεις που ισχύουν για τους βαριά αναπήρους (τυφλοί, τετραπληγικοί, νεφροπαθείς κ.λ.π) και οι οποίες προβλέπουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση 15 ετών υπηρεσίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, ενώ ο υπολογισμός της σύνταξής τους θα γίνεται με βάση τα 35 έτη υπηρεσίας.

Συντάξεις των διαζευγμένων

Το καθεστώς της συνταξιοδότησης των διαζευγμένων, εξομοιώνεται με το αντίστοιχο του ιδιωτικού τομέα και καθίστανται ευνοϊκότεροι οι όροι χορήγησης της σύνταξης από τους φορείς κύριας ασφάλισης και το Δημόσιο.

Με τις αλλαγές αυτές, οι διαζευγμένοι θα μπορούν να λάβουν πλην της κύριας και επικουρική σύνταξη, λόγω θανάτου των πρώην συζύγων τους, ενώ δεν απαιτείται πλέον 15ετής διάρκεια του έγγαμου βίου αλλά 10ετής , μέχρι τη λύση του γάμου με αμετάκλητη δικαστική απόφαση.

Αυξάνεται το προβλεπόμενο όριο εισοδήματος που μπορεί να πάρει ο διαζευγμένος, λόγω θανάτου του πρώην συζύγου το οποίο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το διπλάσιο του ποσού των ετήσιων συντάξεων που καταβάλλονται από τον Ο.Γ.Α. στους ανασφάλιστους υπερήλικες.

Ακόμη, διαφοροποιείται το ποσοστό της σύνταξης που λαμβάνει ο διαζευγμένος, και τα ποσοστά σύνταξης κλιμακώνονται ανάλογα με τη διάρκεια του έγγαμου βίου.

Σήμερα, ο επιζών σύζυγος δικαιούται το 70% της σύνταξης λόγο θανάτου και ο διαζευγμένος το 30%. Σε περίπτωση που ο έγγαμος βίος είχε διαρκέσει 25 έτη και άνω, το δικαιούμενα ποσοστά καθορίζονται σε 60% και 40% αντίστοιχα.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση, εφόσον ο γάμος έχει διαρκέσει 10 έτη, ο επιζών σύζυγος λαμβάνει το 75% της σύνταξης θανάτου και ο διαζευγμένος το 25%. Για κάθε επιπλέον έτος έγγαμου βίου το ποσοστό σύνταξης που δικαιούται ο επιζών σύζυγος, μειώνεται κατά 1%, ενώ αυξάνεται αντίστοιχα το ποσοστό που δικαιούται ο διαζευγμένος.

Έτσι, εάν για παράδειγμα, ο έγγαμος βίος έχει διαρκέσει 28 έτη, ο επιζών σύζυγος δικαιούται το 57% της σύνταξης θανάτου και ο διαζευγμένος το 43%. Σε περίπτωση που ο έγγαμος βίος έχει διαρκέσει πέραν των 35 ετών, το δικαιούμενο ποσοστό επιμερίζεται κατά 50% στον επιζώντα σύζυγο και 50% στον διαζευγμένο.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει επιζών σύζυγος ο διαζευγμένος δικαιούται τα ίδια ποσοστά.

Μειώνεται η σύνταξη που δικαιούται ο επιζών σύζυγος, με την εισαγωγή των παραμέτρων της διαφοράς ηλικίας μεταξύ των συζύγων και της διάρκειας του εγγάμου βίου τους.

Οι άγαμες ή διαζευγμένες θυγατέρες, ασφαλισμένων του Δημοσίου, η καταβολή της σύνταξης των οποίων αναστέλλεται, διατηρούν την υγειονομική περίθαλψη του Δημοσίου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης από άλλο φορέα και εφόσον καταβάλλουν οι ίδιες τις σχετικές κρατήσεις.

Συντάξεις στρατιωτικών

Για τους στρατιωτικούς, γίνεται σταδιακά και σε βάθος 5ετίας η αύξηση από 18 ή 20 κατά περίπτωση, σε 25, τα έτη υπηρεσίας μετά τη συμπλήρωση των οποίων, μπορούσε να διπλασιαστεί ο χρόνος υπηρεσίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που τελούν σε κατάσταση πτητικής ή καταδυτικής ενέργειας κ.λ.π.

Ορίζεται ότι κατ’ εξαίρεση στην περίπτωση που η σύνταξη προσαυξάνεται με πτητικά κ.λ.π. εξάμηνα, το ποσό της μηνιαίας σύνταξης μπορεί να υπερβαίνει το μηνιαίο συντάξιμο μισθό.

Επεκτείνεται και στους στρατιωτικούς οι οποίοι έχουν ασφαλισθεί για πρώτη φορά από 1.1.1993 και μετά, η δυνατότητα να αναγνωρίζουν με την καταβολή των προβλεπομένων ασφαλιστικών εισφορών, τον ελάχιστο χρόνο σπουδών για την απόκτηση πτυχίου Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Ακόμη, οι στρατιωτικοί που έχουν ασφαλισθεί για πρώτη φορά από 1.1.1993 και μετά, και είναι ασφαλισμένοι υποχρεωτικά, λόγω της ιδιότητάς τους, στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (Μηχανικοί, γιατροί κ.λπ.), μπορούν να ασφαλίζονται και στο Δημόσιο κατόπιν επιλογής τους.

Επίσης, καταργούνται οι διατάξεις με τις οποίες προβλεπόταν η αναστολή της σύνταξης των γιατρών Ε.Σ.Υ. εφόσον αυτοί μετά τη συνταξιοδότησή τους ασκούν το επάγγελμα του γιατρού. Οι διατάξεις αυτές είχαν κριθεί αντισυνταγματικές από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων

Οι υπάλληλοι κρατικών Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων ή άλλων επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος, καθώς και σε υπαλλήλους λοιπών Ν.Π.Ι.Δ. που μετατάσσονται ή μεταφέρονται ή εντάσσονται σε φορείς που διέπονται από διαφορετικό ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό καθεστώς από αυτό στο οποίο υπάγονταν μέχρι τη μετάταξη, τη μεταφορά ή την ένταξή τους, μπορούν να διατηρήσουν, κατόπιν επιλογής τους, το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό καθεστώς κύριας, επικουρικής ασφάλισης, πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης που είχαν στον φορέα από τον οποίο προέρχονται.

Ειδικότερα για το πλεονάζον προσωπικό του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και των εταιριών ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΑΜΕΛ, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ που μεταφέρεται ή μετατάσσεται προβλέπεται, ότι εξακολουθεί να διέπεται από το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό καθεστώς κύριας, επικουρικής ασφάλισης, πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης στο οποίο υπαγόταν πριν από μεταφορά ή τη μετάταξή του.

Εναρμονίζονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με εκείνα του ιδιωτικού τομέα για όσους έχουν συμπληρώσει κατά την 31-12-2010 15ετή πραγματική συντάξιμη υπηρεσία και το 65ο έτος της ηλικίας και προκειμένου για γυναίκες υπαλλήλους το 60ο έτος.

Ήδη με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου, το όριο ηλικίας των γυναικών υπαλλήλων (το 60ο ), έχει αυξηθεί από 1-1-2011 στο 65ο.

Ορίζεται ότι το ποσό της σύνταξής ή το άθροισμα των ακαθάριστων ποσών συντάξεων συνταξιούχων του Δημοσίου που λαμβάνουν και άλλη σύνταξη από το Δημόσιο ή από οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ακαθάριστο ποσό των μηνιαίων αποδοχών του Προέδρου του Αρείου Πάγου με 35 χρόνια υπηρεσίας. Το ίδιο ισχύει και για τους δικαστικούς λειτουργούς, όπως οι αποδοχές αυτές ισχύουν σήμερα.
cosmo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΙΒΑΔΕΙΑ:Στην Αίγινα, 15νθήμερη φιλοξενία για παιδιά με αναπηρία


Ο Δήμος Λεβαδέων ανακοινώνει ότι η μη κερδοσκοπική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Παιδιών «ΑΝΑΔΥΣΗ», στο πλαίσιο του προγράμματος «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ», θα προσφέρει δωρεάν 15νθήμερη φιλοξενία σε παιδιά με αναπηρία στη Στέγη Αυτόνομης Διαβίωσης της εταιρείας, για το χρονικό διάστημα 31/7 έως 13/8 και 14/8 έως 27/8.
Πρόκειται για παραθεριστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης με θαλάσσια μπάνια και εκδρομές σε παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, νοητικής στέρησης και σύνδρομο DOWN. Το πρόγραμμα τελεί υπό την εποπτεία ψυχιάτρου και υλοποιείται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.
Προτεραιότητα θα δοθεί σε παιδιά από οικογένειες με συνθήκες οικονομικής αδυναμίας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, παρακαλούμε να απευθύνεστε στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Λεβαδέων, μέχρι την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011 (αρμόδιος υπάλληλος κα Έφη Παλαμίδα, τηλ. 2261350864 ή στην Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Προστασίας Δημόσιας Υγείας κα Ιωάννα Νταντούμη, τηλ. 22613-50807).
.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΤΡΑ:Οι νοσηλευτές εξέταζαν τους ασθενείς με αναπτήρες!

Οι νοσηλευτές εξέταζαν τους ασθενείς με αναπτήρες!Απίστευτα πράγματα στο νοσοκομείο του Ρίου, που δείχνουν το χάος του εθνικού συστήματος υγείας…
Σκηνές αμηχανίας και πανικός δεκάλεπτου επικράτησαν σύμφωνα με καταγγελία συνοδού ασθενούς, χθες (13-07-2011) στο νοσοκομείο του Ρίου, κατά την διάρκεια της διακοπής του ρεύματος λόγω φωτιάς, που εκδηλώθηκε σε κολώνα της ΔΕΗ στην περιοχή της Βουντενης. Τα όσα έγιναν περιγράφει ο κ. Διονύσης Λεκατσάς, που εκεί την ώρα επισκέφθηκε των ασθενή πατέρα του…
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό MAX FM, ο κ. Λεκατσάς έκανε λογο για πανικό, ο οποίος κράτησε δέκα περίπου λεπτά μέχρι το ρεύμα να επανέλθει σε μέρος του νοσοκομείου, ενώ κατά την διάρκεια του απόλυτου σκοταδιού, οι νοσηλευτές έψαχναν με… αναπτήρες να δουν εάν ασθενείς αιμορραγούν!
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος επιστρατεύτηκε φως από τα κινητά τηλέφωνα, καθώς σύμφωνα με την περιγραφή, δεν υπήρχαν ούτε φακοί ασφαλείας, ώστε το προσωπικό να βλέπει για να μπορεί να συνεχίσει την παροχή ιατρικού και νοσηλευτικού έργου.
Η κριτική του κ. Λεκατσά επικεντρώθηκε στην κεντρική διοίκηση της τριτοβάθμιας περίθαλψης, ενώ εξήρε τις προσπάθειες του μεγαλύτερου μέρους των ιατρών και των νοσηλευτών λέγοντας, πως ασκούν τα καθήκοντα τους με ηρωισμό, αφού αναγκάζονται να λειτουργούν κάτω από τέτοιες συνθήκες.
Μάλιστα αναρωτήθηκε εάν υπάρχει Εισαγγελέας να ασχοληθεί με το γιατί δεν λειτούργησαν τα συστήματα ασφαλείας του ιδρύματος, αν υπάρχουν, ώστε να μην διακοπεί το ρεύμα, αφού κατά την εκτίμησή του τέθηκαν σε κίνδυνο ζωες ασθενών.
ΠΗΓΗ: newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕ...ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ!

Η πληροφορία είναι άκρως διασταυρωμένη κι επιβεβαιωμένη:Μετά τους Τούρκους συλληφθέντες (που πρώτοι αναφέραμε εδώ,όταν κάποιοι άλλοι...μόλις τις τελευταίες μέρες άρχισαν να ψελλίζουν μισόλογα για το θέμα) των επεισοδίων στο Σύνταγμα,στη λίστα των "αναρχικών" υπάρχει κι ένας...φιλοξενούμενος από τα Σκόπια!

Δεν κάνουμε πλάκα:Ο ίδιος μάλιστα,δήλωσε προκλητικότατα στους αστυνομικούς πως είναι "Μακεδόνας"!!!

Το ερώτημα παραμένει:Τι δουλειά έχουν οι Τούρκοι,οι Σκοπιανοί και λοιποί "γείτονες" να συμμετέχουν στα επεισόδια;

Καλά,οι Αλβανοί και Μαροκινοαλγερινοί είναι πλέον....αποκία στην Ελλάδα και ειδικά στην Αθήνα,οπότε "σουλατσάρουν" όποτε γουστάρουν!

Αλλά οι Τουρκοσκοπιανοί από ποιους ειδοποιούνται για να έρθουν να τα σπάσουν,μαζί με τους υπόλοιπους ακροαριστερούς;;;

Η ουσία είναι πως η χώρα μας είναι ξέφραγο αμπέλι:Κι αντί να το καταλάβουν αυτό,ειδικά κάποιοι "υπερπατριώτες",κάθονται και αναμασούν την αναρχοκομμουνιστική προπαγάνδα περί "προβοκατόρων-ασφαλιτών",αφήνοντας φυσικά στο απυρόβλητο τα "συντρόφια" των Εξαρχείων και τις...ενισχύσεις τους από το εξωτερικό! 
eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΕΣΠΙΕΣ:Σήμερα λαϊκή βραδιά με τους Κομήτες από τον Θεσπιακό

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι τραγικοί γονείς του 19χρονου Αντώνη Χαραλάμπους δωρίζουν τα όργανά του

Οι τραγικοί γονείς του 19χρονου Αντώνη Χαραλάμπους δωρίζουν τα όργανά του





Η οικογένεια του 19χρονου Αντώνη Χαραλάμπους, ενός εκ των θυμάτων της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση, αποφάσισε, μετά τη διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου του, να δωρίσει τα όργανά του. 


Στο Γενικό Νοσοκομείο γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί ποια όργανα του άτυχου νέου μπορούν να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς που τα έχουν ανάγκη,


Την ίδια ώρα που δρομολογείται η δωρεά οργάνων του άτυχου 19χρονου, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο δεύτερος πολυτραυματίας της φονικής έκρηξης, ένας 28χρονος αστυνομικός.



Zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λευκωσία :Τρίτη ημέρα μαζικών κινητοποιήσεων κατά Χριστόφια

25259_lp___1Ήταν ακόμα περισσότεροι αυτή τη φορά, αναγκάζοντας τα συστημικά μέσα μαζικής επικοινωνίας να μιλήσουν για «μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο». Χιλιάδες Κύπριοι λοιπόν, πραγματοποίησαν την Πέμπτη το βράδυ συγκέντρωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, για τρίτη συνεχή νύχτα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιτηδευμένη κυβερνητική απραξία, που οδήγησε στην πολύνεκρη έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί. Οι διαδηλωτές, ζήτησαν την παραίτηση του κομμουνιστή και εθνομηδενιστή Δημήτρη Χριστόφια, ενώ διάχυτη ήταν η οργή τους για τα όσα είπε στο διάγγελμά του ο τελευταίος.
Τα ΜΑΤ (στην Κύπρο τους αποκαλούν Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης-ΜΜΑΔ), ήταν εκεί, ώστε να εκφοβίσουν και να αποτρέψουν την είσοδο διαδηλωτών στο Προεδρικό Μέγαρο, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα όπως «Χριστόφια παραιτήσου, εσύ και οι υπουργοί σου». Αυτή τη φορά, ηλεκτροδοτήθηκε η λεωφόρος μπροστά από το Προεδρικό, καθώς η χθεσινή εσκεμμένη συσκότιση προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών. Πολλοί ήταν εκείνοι που συγκεντρώθηκαν εκεί κοντά στον ανδριάντα του ήρωα της ΕΟΚΑ Κυριάκου Μάτση, ακούγοντας ομιλίες και απαγγελίες πατριωτικών ποιημάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μανιάτης: Εως 500 εκ. βαρέλια στο Ιόνιο


Την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στο Ιόνιο επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Μανιάτης κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή.

Παρουσίασε μάλιστα και σειρά στοιχείων σύμφωνα με τα οποία τα κοιτάσματα αυτά μπορούν να...
αποδώσουν 300 έως 500 εκατομμύρια βαρέλια σε βάθος 20ετίας, ενώ το Ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει 15 έως 20 δισεκατομμύρια ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΟΙΩΤΙΑ:Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης





Από Δ.Δ.Ε Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ καλούνται οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02, ΠΕ017.13, ΠΕ17.14 και TΕ16, να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2011-2012 για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπως και οι ιδιώτες Εμπειροτέχνες να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση Ωρομισθίου για τα Μουσικά Σχολεία.
Οι Αιτήσεις-Δηλώσεις υποβάλλονται στην Διεύθυνση Β/θμιας Λιβαδειάς ή στο Γραφείο Θήβας. Η προθεσμία υποβολής των Αιτήσεων-Δηλώσεων ορίζεται από 14-07-2011 μέχρι 22-07-2011 και από ώρας 09:00 μέχρι 14:00.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή

Νομοσχέδιο-σκούπα κατέθεσε απόψε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο, όπως αναφέρεται, αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης και της αποσυμπίεσης του μισθολογικού κόστους, με τελικό στόχο τη μείωση των δημοσίων δαπανών.

Με διάταξη του πολυνομοσχεδίου που συμπληρώνει τον εφαρμοστικό νόμο, δίνεται το πράσινο φως για την εμπλοκή ιδιωτών στους εισπρακτικούς μηχανισμούς του κράτους.

Σύμφωνα με τη διάταξη, «με απόφαση του υπουργού Οικονομικών μπορεί, προκειμένου να εντοπιστούν περιουσιακά στοιχεία των υπόχρεων ή συνυπόχρεων προσώπων και να διασφαλιστεί η είσπραξη των δημοσίων εσόδων, να ανατίθεται η έρευνα σε ελεγκτικές εταιρείες ή δικηγορικά γραφεία ή κοινοπραξίες αυτών».

Ακόμη, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει ρύθμιση για τη νέα περαίωση, στην οποία μπορούν να ενταχθούν όλοι όσοι εξαιρέθηκαν από την πρόσφατη ρύθμιση περαίωσης, όπως για παράδειγμα εκείνοι που είχαν  ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ, όσοι είχαν ενταχθεί στην περαίωση αλλά για κάποιο λόγo δεν πλήρωσαν όλες τις δόσεις και έτσι έμειναν ορισμένα έτη ανέλεγκτα, καθώς και εκείνοι που δεν δέχθηκαν να κλείσουν τις ανέλεγκτες χρήσεις 2001 - 2009 με αυτόματη διαδικασία. Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών που πρόκειται να εκδοθεί μπορεί να ρυθμιστεί κάθε θέμα που αφορά τη διαδικασία και τον τρόπο εφαρμογής των νέων διατάξεων.

Επιπλέον, το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την προώθηση των τουριστικών επενδύσεων, τροποποιήσεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, ρυθμίσεις φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων και καταβολή ΦΠΑ για σκάφη αναψυχής που χρησιμοποιούνται ως επαγγελματικά.

Παράλληλα, ρυθμίζεται η αγορά τυχερών παιχνιδιών, οι όροι συμμετοχής των παικτών καθώς και η προστασία τους με την καθιέρωση ατομικής κάρτας παίκτη.

Ακόμη, τα ενοίκια που καταβάλλουν το Δημόσιο και οι φορείς του δημόσιου τομέα για κτίρια στα οποία στεγάζονται υπηρεσίες τους, μειώνονται κατά 20%, ενώ απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπροσαρμογή τους έως τις 30 Ιουνίου 2013.

Η μείωση κατά 20% θα ισχύσει από τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ και υπολογίζεται στο ύψος του μισθώματος που καταβάλλονταν για τη χρήση Ιουλίου 2010.

Η διάταξη για τη μείωση επιδομάτων (όπως το κίνητρο απόδοσης), τα οποία λαμβάνουν οι εργαζόμενοι, τόσο στο στενό, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, θα περιλαμβάνεται σε άλλο νομοσχέδιο και όχι στο παραπάνω σχέδιο νόμου, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη αναφέρεται στην αιτιολογική του έκθεση.
Διαβάστε Περισσότερα »

H λίστα με τους πλουσιότερους Έλληνες του κόσμου

permisospress.blogspot.com
Περισσότεροι και πλουσιότεροι είναι οι Έλληνες Κροίσοι, σύμφωνα με τη λίστα «Greek Rich List» των Sunday Times για το 2010.Στο σχετικό κατάλογο με τους «cash Greeks», όπως ονομάζονται στη Βρετανία οι Έλληνες «με γεμάτο πορτοφόλι», σημειώνονται νέες εμφανίσεις 49 Ελλήνων (συμπεριλαμβανομένων και κατοίκων του εξωτερικού) με περιουσία πολλών εκατομμυρίων ή δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η συνολική περιουσία των «cash Greeks» αυξήθηκε κατά 10% την περασμένη χρονιά αγγίζοντας τα 52 δισ. ευρώ.
Στην κορυφή παραμένει ο Σπύρος Λάτσης, ο οποίος (μαζί με την οικογένειά του) αύξησε την περιουσία του στα 3,38 δισ. ευρώ το 2010.
Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται σχεδόν άγνωστοι Έλληνες, όπως ο Τζον Πολ Ντε Τζόρια, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ο πλουσιότερος Έλληνας των ΗΠΑ (και δεύτερος στη λίστα) με περιουσία 2,7 δισ. ευρώ. Μεταξύ των νεοεισερχόμενων στην «Greek List» συγκαταλέγεται η Αριάνα Χάφινγκτον, η οποία στις αρχές του 2011 πούλησε έναντι 315 εκατ. δολαρίων τη Huffington Post στον τηλεπικοινωνιακό όμιλο AOL και κατατάσσεται 45η μεταξύ των πλουσιότερων Ελληνοαμερικανών.

Λιγότερο γνωστός είναι ένας άλλος Έλληνας δεύτερης γενιάς, ο Τζέιμς Χάνος. Πρόκειται για έναν από τους πλέον αναγνωρίσιμους επενδυτές των ΗΠΑ, ο οποίος έχει δημιουργήσει περιουσία με τον πλέον προσφιλή τρόπο των «ομοτέχνων» του, ποντάροντας δηλαδή στην κατάρρευση χρηματοπιστωτικών προϊόντων ή αγορών. Το τελευταίο διάστημα λέγεται ότι «σορτάρει» στο σκάσιμο της κινεζικής φούσκας.

Με σαφώς πιο αξιοπρεπή τρόπο έχει πλουτίσει ένας άλλος Έλληνας που βρίσκεται 5ος στη λίστα, ο Μάικ Λαζαρίδης, ένας εκ των συνιδρυτών της Research in Motion η οποία κατασκευάζει τα κινητά Blackberry.

Η λίστα με τους πλουσιότερους Έλληνες του κόσμου

Κατάταξη Όνομα Περιουσία (σε εκατ. ευρώ) - Χώρα διαμονής

1 Σπύρος Λάτσης & Οικογένεια 3.380 Ελλάδα
2 Τζον Πολ ΝτεΤζόρια 2.702 ΗΠΑ
3 Οικογένεια Χασιώτη 2.027 ΗΠΑ
4 Άλκης (αυίδ 1.543 Ην. Βασίλειο
5 Μάικ Λαζαρίδης 1.486 Καναδάς
6 Τζορτ Π. Μίτσελ 1.351 ΗΠΑ
6 Πίτερ Τζ. Πίτερσον 1.351 ΗΠΑ
8 Μάικλ Ζαχαρής 1.283 ΗΠΑ
9 Τζιμ Ντάβλης & Οικογένεια 1.216 ΗΠΑ
10 Τζον Α. Κατσιματίδης 1.148 ΗΠΑ
11 Τζορτζ Λ. Αργυρός 1.081 ΗΠΑ
11 Άρθουρ Σ. (ημουλάς 1.081 ΗΠΑ
13 Οικογένεια Νιάρχου 850 Γαλλία
14 Στέλιος Χατζηιωάννου & Οικογένεια 823 Ην. Βασίλειο
15 Ντιν Μητρόπουλος 810 ΗΠΑ
16 Άλεξ Τζ. Σπανός & Οικογένεια 743 ΗΠΑ
17 Κον Μακρής 742 Αυστραλία
18 Τζον Χριστοδούλου 733 Ην. Βασίλειο
19 Κρις Λαζάρη 728 Ην. Βασίλειο
20 Μιχαήλ Λεμός 680 Ην. Βασίλειο
21 Τζον Π. Κάλαμος 676 ΗΠΑ
22 Οικογένειες Κανελλόπουλου &
Παπαλεξόπουλου
673 Ελλάδα
23 Τζορτζ Ανδρέας 642 ΗΠΑ
24 Οικογένεια Βαρδινογιάννη 636 Ελλάδα
25 Γιώργος Μπεχράκης 625 ΗΠΑ
26 Ευστάθιος (Στιβ) Βαλιώτης 540 ΗΠΑ
27 Σαμ & Βαν Κόλιας 508 Καναδάς
28 Ανδρέας Αποστολόπουλος 507 Καναδάς
29 Τζον Παπατζόν 473 ΗΠΑ
30 Ανδρέας Παναγιώτου 451 Ην. Βασίλειο
31 Ευθύβουλος Παρασκευαΐδης 450 Κύπρος
32 Τζον Παγιαύλας 439 ΗΠΑ
33 Αθηνά Ρουσσέλ 3νάση 417 Βραζιλία/Βέλγιο
34 Οικογένεια Πασπάλη 416 Αυστραλία
35 Τζορτζ Σακελλάρης 405 ΗΠΑ
36 Οικογένεια Λανίτη 400 Κύπρος
37 Κέρι Μαρμάνης 396 Αυστραλία
38 Τεντ Λεονσίς 378 ΗΠΑ
39 Άντονι Γκριν & Οικογένεια 367 Ην. Βασίλειο
40 (ρ. Ρόι Βάγγελος 361 ΗΠΑ
41 Οικογένεια Κωστόπουλου 358 Ελλάδα
42 Άντζελο Τσακόπουλος 356 ΗΠΑ
43 Οικογένεια Στασινόπουλου 352 Ελλάδα
44 Σερ Τζον Ζοχώνης 344 Ην. Βασίλειο
45 Νίκολας & Κρίστιαν Κάντι 338 Ην. Βασίλειο
46 Τεό Καρίδης 334 Αυστραλία
47 Οικογένεια Σταμούλη 329 Αυστραλία
48 Πίτερ Άγγελος 304 ΗΠΑ
48 Τζορτζ Χατσόπουλος 304 ΗΠΑ
48 Τζορτζ Μάρκους 304 ΗΠΑ
48 Τζον Ράνγκος 304 ΗΠΑ





Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ:«Να σταθείτε αρωγοί και προστάτες στην αναζωογόνηση της Πατρίδας μας»

http://permisospress.blogspot.com
Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επικαλείται με ανοιχτή επιστολή τα αισθήματα φιλοπατρίας, γενναιοδωρίας και καλεί τους επιχειρηματίες να... προστρέξουν στο πλευρό του ελληνικού λαού.

Ολόκληρη η επιστολή του Αρχιεπισκόπου έχει ως εξής :

«Σε εποχή κρίσεως, δοκιμασιών και εθνικών περιπετειών, οι δυσκολίες, οι ταλαιπωρίες και τα βάσανα των ανθρώπων μεγενθύνονται και φανερώνουν τις διαστάσεις του δράματος που διέρχεται ο τόπος. Όμως στις δύσκολες περιστάσεις είναι που αναδεικνύονται με λαμπρότητα αρετές όπως η φιλοπατρία, η γενναιοδωρία, η αυταπάρνηση και η μεγαλοθυμία.
Τις σελίδες της νεότερης ιστορίας μας κοσμούν εικόνες ηρώων, εθνομαρτύρων, μεγάλων πολιτικών και εκκλησιαστικών ανδρών αλλά και των μεγάλων ευεργετών που στήριξαν την Πατρίδα σε δύσκολες ώρες οικονομικά και δια της επιρροής τους σε έθνη και προσωπικότητες ανά την οικουμένη. Δεν πρέπει, επίσης, να λησμονούμε ότι μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η Εκκλησία προσέφερε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανασύσταση και την επιβίωση της πατρίδας, ανεξαρτήτως αν κάποιοι σήμερα δεν το αναγνωρίζουν η τεχνηέντως διαστρεβλώνουν την Ιστορία.
Σήμερα είμαστε και πάλι πρόθυμοι για όλα, αρκεί η Πολιτεία να μας το επιτρέψει σύμφωνα με όσα ήδη συζητούμε και προτείνουμε προς υλοποίηση.
Με αυτά τα δεδομένα παίρνω το θάρρος να απευθυνθώ και προς Εσάς. Στις μέρες μας, καλούμαστε και πάλι, ο καθένας από τη θέση του και αναλόγως των δυνάμεών του, να αποδείξουμε έμπρακτα τη φιλοπατρία και την ευαισθησία στο κάλεσμα της ιστορικής ευθύνης.

Επιτρέψτε μου λοιπόν, από τη θέση μου ως Αρχιεπισκόπου, με βαθειά ανησυχία για το μέλλον του λαού μας, να απευθυνθώ στην αγάπη σας, στην ευαισθησία σας και στο ενδιαφέρον σας για τον τόπο μας. Επιτρέψτε μου να σας προσκαλέσω και να σας παρακαλέσω να σταθείτε αρωγοί και προστάτες στην αναζωογόνηση της ασθμαίνουσας και αιμορραγούσης οικονομίας της Πατρίδας μας. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα πώς να κινηθείτε και τι πρέπει να πράξετε.

Εμείς, απλώς, παρατηρούμε με πόση οδύνη και αγωνία ο λαός μας πληροφορείται ότι χρήματα και καταθέσεις μετακινούνται στο εξωτερικό, ενώ η ανάγκη είναι να βρίσκονται εδώ ή ακόμα και να επαναπατρισθούν.

Επιχειρήσεις κλείνουν, μεταφέρονται σε άλλες χώρες και οι επενδύσεις και τα έργα σταματούν, κάνοντας την ανεργία να καλπάζει, τους νεότερους να ξενιτεύονται και την αβεβαιότητα να δηλητηριάζει την ελπίδα και το κουράγιο των Ελλήνων.

Πιστεύουμε ότι σε όλα αυτά τα τραγικά μπορείτε να έχετε καίρια διορθωτική παρέμβαση και ανατρεπτική συμβολή. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως σε ό,τι και όπου η Εκκλησία μπορεί να βοηθήσει θα είμεθα πρόθυμοι και παρόντες. Εύχομαι και προσεύχομαι η παράκλησή μου να βρει ώτα ευήκοα και καρδιές ανοικτές και είμαι βέβαιος όχι μόνο ότι ο Θεός θα σας ανταμείψει αλλά και ότι κάποιοι από εσάς θα προσθέσουν τα ονόματά τους στους κρίκους της χρυσής αλυσίδας των μεγάλων εθνικών μας ευεργετών. Με αισθήματα ελπίδας και ευγνωμοσύνης, διάπυρος προς Θεόν ευχέτης».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πνιγμός 74χρονης στα Καμένα Βούρλα

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 74χρονη,  κατά τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης,  από τη θαλάσσια περιοχή Καμένων Βούρλων.
 Η ηληκιωμένη γυναίκα  μεταφέρθηκε αρχικά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Στη συνέχεια η σορός της μεταφέρθηκε  στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας προς φύλαξη,  προκειμένου να  προωθηθεί  στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για νεκροψία - νεκροτομή.
Σημειώνεται, ότι  προανάκριση  για το περιστατικό διενεργεί ο λιμενικός σταθμός  Αγ. Κωνσταντίνου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενταξη στο ΕΣΠΑ έργου ύδρευσης στην Αντίκυρα


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το έργο ύδρευσης «Κατασκευή δεξαμενής και δικτύου υψηλής ζώνης Αντίκυρας», προϋπολογισμού 771.376 €.
Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση ένταξης του έργου «Κατασκευή δεξαμενής και δικτύου υψηλής ζώνης Αντίκυρας». Το έργο, προϋπολογισμού 771.376 €, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στην Αντίκυρα, που αφορά την κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και συγκεκριμένα την μεταφορά νερού από υφιστάμενη υδρογεώτρηση στον οικισμό. Με τις προβλεπόμενες εργασίες πρόκειται να κατασκευαστούν :
- δίκτυο μεταφοράς νερού, μήκους 9.400 μέτρων
- κυκλική δεξαμενή όγκου 600 κυβικών μέτρων
- φρεάτιο με μειωτές πίεσης.
Το έργο θα υλοποιηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με προγραμματική σύμβαση.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς επισημαίνει : «Με την ανάληψη της αρμοδιότητας του ΕΣΠΑ από την αιρετή Περιφέρεια, προχωρούμε χωρίς χρονοτριβή, στη χρηματοδότηση έργων, που είναι αναγκαία για τη Στερεά Ελλάδα. Το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Αντίκυρας, είναι μια μεγάλη αναγκαιότητα για την περιοχή. Πέρα από τη χρηματοδότηση, η αιρετή Περιφέρεια, αναλαμβάνει, μέσω των τεχνικών της υπηρεσιών, την υλοποίηση του έργου, υποστηρίζοντας το Δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, όπως και όλους τους Δήμους που δεν έχουν επαρκείς τεχνικές υπηρεσίες και διαχειριστική επάρκεια. Στόχος μας είναι να συνεργαστούμε με τους Δήμους και τους φορείς της Στερεάς Ελλάδας, για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το ΕΣΠΑ και όλες τις πηγές χρηματοδότησης, και να γίνουν χρήσιμα έργα για τον τόπο μας και την κοινωνία».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 15 Ιουλίου...
Γεγονoτα
1099: Ο επικεφαλής της Α' Σταυροφορίας Γοδεφρείδος ντε Μπουγιόν κυριεύει τα Ιεροσόλυμα για λογαριασμό των χριστιανών και την ανακηρύσσει πρωτεύουσα του βασιλείου του.

1916: Ιδρύεται στο Σιάτλ από τον 35χρονο Γουίλιαμ Μπόινγκ, με μετοχικό κεφάλαιο 100.000 δολαρίων, η Pacific Aero Products, που θα γράψει την ιστορία της αεροναυπηγικής. Χρόνια αργότερα θα μετονομασθεί σε Boeing.

1965: Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος εξαναγκάζει σε παραίτηση τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου. Ξεσπούν τα «Ιουλιανά».

1974: Ξεσπά στην Κύπρο το αιματηρό πραξικόπημα της αθηναϊκής χούντας κατά του προέδρου Μακαρίου. Ο αρχιεπίσκοπος διαφεύγει, ενώ η χούντα διορίζει νέο «πρόεδρο» τον Νίκο Σαμψών.

Γεννησεις
1606: Ρέμπραντ Χάρμενσζουν φαν Ράιν, γνωστότερος ως Ρέμπραντ, φλαμανδός ζωγράφος.

1930: Ζακ Ντεριντά, γάλλος φιλόσοφος, εισηγητής της θεωρίας της αποδόμησης.

1943: Λουκιανός Κηλαηδόνης, τραγουδοποιός.

1956: Ίαν Κέρτις, άγγλος τραγουδιστής, μέλος του συγκροτήματος «Joy Division».

Θανατοι
1899: Γεώργιος Αβέρωφ, εθνικός ευεργέτης.

1997: Τζιάνι Βερσάτσε, ιταλός μετρ της υψηλής ραπτικής. Δολοφονήθηκε στο Μαϊάμι.
Πηγή :http://www.sansimera.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Άμεση ανάγκη για βοήθεια στον Θ.Παύλου. Τον διώχνει το Γερμανικό νοσοκομείο αν δεν πληρωθεί άμεσα

Ένα χρόνο βρίσκεται στην Γερμανία, στο νοσοκομείο Μούλεγκρουντ για την αποκατάστασή του ο νεαρός Θανάσης Παύλου, που στις 17 Οκτωβρίου του 2009, μετά από την επίθεση που δέχτηκε στην οδό Ροζάκη Αγγελή στην Λαμία από ομάδα ανηλίκων, κατέληξε σε ακάλυπτο πολυκατοικίας. Η περίπτωσή του κρίθηκε από την πρώτη στιγμή πολύ σοβαρή και οι ελπίδες λιγοστές. Ωστόσο ο Θανασάκης εκ θαύματος κρατήθηκε στη ζωή και μετά από λίγο καιρό ακολούθησε και άλλο θαύμα με τον Θανάση να ανοίγει τα μάτια και να ακούει. Τώρα όλοι περιμένουμε το τρίτο, που θα κάνει τον Θανάση να περπατήσει, να μιλήσει, να γεμίσει το πρόσωπό του με χαρά. 
Σύμφωνα με την έκθεση των γιατρών από το κέντρο αποκατάστασης, σημειώνεται βελτίωση στον Θανάση, ο οποίος αντιλαμβάνεται και κουνάει τα μέλη του σώματός του. Ο έλεγχος του κορμού βελτιώθηκε, εξακολουθεί όμως να είναι ελλιπής, γι’ αυτό και δεν έχει ακόμη περπατήσει. Ο Θανασάκης εκφράζει τα συναισθήματά του με ένα χαμόγελο, αλλά χωρίς προσπάθεια να μιλήσει ακόμη. Οι γιατροί δίνουν ελπίδα για πλήρη αποκατάσταση του παιδιού και ζητούν την παραμονή του στο νοσοκομείο για άλλους έξι μήνες...μία είδηση που γεμίζει χαρά τους γονείς αλλά τους κοστίζει πολύ οικονομικά.
Επειδή οι οικονομίες τους έχουν τελειώσει και οι γονείς του είναι στην Γερμανία μαζί του από την πρώτη στιγμή και κατά συνέπεια είναι πλέον και άνεργοι, υπάρχει ο ακόλουθος τραπεζικός λογαριασμός :
Όνομα : Μαριάνα Παύλου. 
Αρ.Λογ/σμου : Εθνική Τράπεζα 801/606451-58
ΙΒΑΝ Λογ/σμου : GR08 0110 8010 0000 8016 0645 158
BIC : ETHNGRAA".
Οι γονείς και οι συγγενείς του ευχαριστούν πάρα πολύ όλους όσους έχουν σπεύσει και τους έχουν βοηθήσει, όσες φορές ζήτησαν βοήθεια.
Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα έχουν ως ακολούθως:
• Εξαιτίας της απορριπτικής απόφασης της αρμόδιας υπηρεσίας του Ι.Κ.Α. για την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας στο ίδρυμα της Γερμανίας, για το διάστημα 22/05/2011 έως 22/07/2011, θα υποβληθεί άμεσα ένσταση κατά της απόφασης. 
Δυστυχώς το νοσοκομείο της Γερμανίας ζητάει να καταβληθεί μέχρι 22-07-2011 το ποσό των 30.000 €, το οποίο είναι το κόστος νοσηλείας για το διάστημα 22/05/2011 έως 22/07/2011, ειδάλλως η διοίκηση αρνείται την συνέχιση νοσηλείας του Θανάση. Επειδή η εξέταση της ένστασης κατά της απορριπτικής απόφασης, είναι χρονοβόρα διαδικασία και είναι αδύνατο να υπάρχει αποτέλεσμα έως 22-07-2011, η οικονομική βοήθεια για την συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού αποτελεί μονόδρομο καθώς η οικογένεια πλέον δεν διαθέτει ούτε οικονομικούς πόρους, άλλα ούτε άλλα περιουσιακά στοιχεία. Είναι άδικο να λήξει τόσο άδικα μια ανθρώπινη υπερπροσπάθεια. Επίσης η μετακίνηση του Θανάση σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του, είναι αδύνατη και υπάρχουν εξετάσεις σύμφωνα με νέα έκθεση που απέστειλαν, που δεν γίνονται στην Ελλάδα. Είναι αυτονόητο ότι η μη συνέχιση της νοσηλείας του Θανάση στο νοσοκομείο που βρίσκεται, θα έχει πολύ αρνητικά αποτελέσματα και θα μπλοκάρει την θετική εξέλιξη, την οποία η υγεία του ακολουθεί.
• Λυπόμαστε που ένα τόσο σοβαρό ζήτημα κατέληξε να στηρίζεται μόνο στην κοινωνική αλληλεγγύη των απλών πολιτών και καλούμε τώρα, την ύστατη ώρα τους αρμοδίους φορείς να συμβάλουν στην επίλυση του θέματος καθώς και παρακαλούμε για την ευαισθητοποίηση οργανώσεων και φορέων για οικονομική στήριξη.
Υπάρχει σχετική σελίδα στο Facebook που μπορείτε να παρακολουθείτε το θέμα, καθημερινά : «Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!!» -https://www.facebook.com/groups/225502490813712 .
Ευχαριστούμε από καρδιάς και ελπίζουμε στην έμπρακτη αγάπη σας. 
[Πληροφορίες: Παναγιώτης Παύλου (τηλ. 6974733892)]

agnantiroumelis.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπληκτικές ανθρώπινες φιγούρες από ξύλο.

Amazing Tree Sculptures   awesome 2
Ξυλογλυπτική.. άλλη μία τέχνη που θέλει πολύ μεράκι και βγάζει εκπληκτικά αποτελέσματα!







Amazing Tree Sculptures   awesome 2
Amazing Tree Sculptures   awesome 2




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ