Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Καταψύχθηκε για να τον ξαναζωντανέψουν στο μέλλον...


Ο Robert Ettinger, πρωτοπόρος της κινήματος της Κρυονικής, που υποστηρίζει την κατάψυξη του νεκρού με την ελπίδα ότι η ιατρική τεχνολογία θα καταφέρει να τον επαναφέρει στη ζωή κάποια στιγμή στο μέλλον, πέθανε σε ηλικία 92 ετών.

Το σώμα του είναι το 106ο που αποθηκεύεται στο Ινστιτούτο Κρυονικής, το οποίο ίδρυσε ο ίδιος το 1976.

«Ο πατέρας μου είχε αφιερώσει τη ζωή του στο να κάνει οτιδήποτε ώστε η οικογένειά του, οι φίλοι του και άλλοι να μπορέσουν να επιστρέψουν στη ζωή και να ξαναζήσουν,» δήλωσε ο David Ettinger, γιος του επιστήμονα. «Εάν το κατάφερε, δεν το ξέρεις κανείς προς το παρόν, αλλά πιστεύουμε ότι έχει κάνει μία πολύ καλή προσπάθεια.»

Ο Robert Ettinger, καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Wayne State, είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και πέρασε πολλά χρόνια στα νοσοκομεία. Η επέμβαση οστικού μοσχεύματος στα πόδια του τον γέμισαν αισιοδοξία σε ότι αφορούσε στις μελλοντικές προοπτικές διατήρησης της ζωής μέσω της τεχνολογίας.

Παρουσίας την ιδέα της Κρυονικής μέσα από ένα βιβλίο 1964 σελίδων, με τίτλο «The Prospect of Immortality».

«Εάν αντέξουν οι πολιτισμοί, η ιατρική επιστήμη θα μπορεί τελικά να αποκαταστήσει οποιαδήποτε βλάβη του ανθρωπίνου σώματος, συμπεριλαμβανομένης της βλάβης από την κατάψυξη, τη γεροντική εξασθένιση και άλλες αιτίες θανάτου» έγραφε ο ίδιος.

«Δεν έχει σημασία τί μας σκότωσε, εάν ήταν λόγω γηρατειών ή λόγω κάποιας ασθένειας. Ακόμα και αν οι τεχνικές κατάψυξης εξακολουθούν να είναι σκληρές όταν πεθαίνουμε, αργά ή γρήγορα οι φίλοι μας από το μέλλον θα είναι σε θέση να μας επαναφέρουν στη ζωή και να μας γιατρεύσουν.»



Το Ινστιτούτο Κρυονικής χρεώνει 28.000 δολάρια για την προετοιμασία ενός σώματος και τη μακροχρόνια αποθήκευσή του σε ειδική δεξαμενή υγρού αζώτου στους -160 βαθμούς Κελσίου. Ο πρώτος άνθρωπος που καταψύχθηκε ήταν η μητέρα του Ettinger, που πέθανε το 1977, ενώ ο επιστήμονας έχει καταψύξει και τις δύο συζύγους του.



newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάποιοι από τους πιο περίεργους νόμους ανά τον κόσμο


Μια λίστα με κάποιους από τους πίο περίεργους -ως και γελοίους- νόμους, από χώρες ανά τον κόσμο.Κάποιοι από τους πιό περίεργους νόμους ανά τον κόσμο:
Απαγορεύεται στη Γαλλία να ονομάσεις ένα γουρούνι Ναπολέων.
Στην πολιτεία του Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, είναι παράνομο να μεθύσεις ένα ψάρι.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μία έγκυος γυναίκα μπορεί νόμιμα να «κάνει την ανάγκη της» οπουδήποτε, ακόμα και στο κράνος ενός αστυνομικού, αν το ζητήσει η ίδια.
Στην Ινδονησία, ο αυνανισμός τιμωρείται με θάνατο.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένας άντρας μπορεί να ουρήσει δημοσίως, με την προυπόθεση ότι «σημαδεύει» τον πισω τροχό του δικού του οχήματος και παράλληλα έχει το δεξί του χέρι πάνω στο όχημά του.
Στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, οι ανύπαντρες γυναίκες που κάνουν πτώση με αλεξίπτωτο τις Κυριακές, μπορεί να φυλακιστούν.

Στο Μπαχρέιν, ένας άντρας γιατρός μπορεί να εξετάσει τα γεννητικά όργανα μιάς γυναίκας, με την προυπόθεση ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασης δε θα την κοιτάζει απευθείας, αλλά μέσω της αντανάκλασης ενός καθρέφτη.
Στο Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, απαγορέυεται η μεταφορά όπλων μεγαλύτερα από 1,8 μέτρα.
Στο Τορόντο του Καναδά, είναι παρανομο να οδηγείς αυτοκίνητο την Κυριακή, αν πρώτα έχεις φάει σκόρδο.
Στο Ισραήλ, είναι παράνομο να σκαλίζεις τη μύτη σου την Κυριακή.

Πηγή :http://www.koulo.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

Λευκάδα: Το νησί των «τυφλών»




Το 2% νομού του Ιονίου απέκτησε πιστοποιητικό σε προεκλογικές περιόδους


Στην αρχή πίστεψαν ότι ο μεγάλος αριθμός τυφλών που ανακαλύφθηκε τυχαίως σ΄ ένα από τα ωραιότερα νησιά του Ιονίου οφειλόταν σε κάποια επιδημία που είχε κτυπήσει το νησί, προ ετών. Αλλωστε, οι περισσότεροι τυφλοί είχαν έγγραφα, πιστοποιητικά και λάμβαναν επί σειρά ετών προνιακά επιδόματα από βρεφική ηλικία. Στα πιστοποιητικά έγραφαν ότι είναι τυφλοί εκ γενετής. Δεν είδαν ποτέ το φως τους.

Έλα όμως που το μεγάλο ποσοστό τύφλωσης που εμφάνιζε το νησί αυτό κίνησε την προσοχή του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, του υπουργείου Υγείας, αλλά και του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Δύο υπουργεία έψαχναν να ανακαλύψουν γιατί στο νησί αυτό τόσοι πολλοί τυφλοί, πλην όμως δεν μπορούσαν να εντοπίσουν την αιτία του κακού. Έως ότου ήλεγξαν τα πιστοποιητικά των τυφλών και εκεί τους περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Δεκάδες απ΄αυτούς έχασαν το φως τους με γνωμάτευση μίας υγιεινομικής επιτροπής που είχαν ορίσει οι πολιτικές αρχές της χώρας και, κατά σύμπτωση, πάντοτε σε προεκλογική περίοδο!

Τον έλεγχο ανέλαβε το υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα ο υφυπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος δεν χρειάσθηκε και πολλή ώρα για να εντοπίσει τους... μαϊμού τυφλούς. Τα στοιχεία που ανακάλυψε ήταν συντριπτικά: Από τους 35.000 κατοίκους του νησιού, οι 700 εμφανίζονταν επισήμως τυφλοί: «Το 2% του πληθυσμού εμφανιζόταν ότι είναι τυφλό», βεβαίωσε ο υφυπουργός σε συνομιλία του που είχε με «Το Βήμα».

Από σήμερα άρχισαν οι έλεγχοι και οι επανακρίσεις όσων δηλώνουν τυφλοί. Από τα έως τώρα στοιχεία βγαίνουν, λένε, θεαματικά αποτελέσματα και αναμένεται να πέσει βαρύς ο πέλεκυς σ΄ όσους έχουν παρανομήσει.

Άλλωστε όπως βεβαιώνει ο υφυπουργός ο έλεγχος στα προνιακά επιδόματα (που κοστίζουν στον φορολογούμενο περί τα 6,4 δισ. ευρώ ετησίως) θα γίνει λεπτομερειακώς: « Όσοι δεν τα δικαιούνται ή τα απέκτησαν με ψευδή παραστατικά θα τα χάσουν και θα πληρώσουν και πρόστιμο, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα και να τα εισπράξουν αυτοί που πρέπει», λέει ο κ. Μπόλαρης.
Επίσημες ανακοινώσεις πρόκειται να γίνουν αύριο από τον υφυπουργό.

tovima.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Με κινητοποιήσεις και προφυγή στα Ελληνικά και Διεθνή δικαστήρια απειλεί ο Λεβαδειακός.


Ψήφισμα μανιφέστο συνυπογράφουν βουλευτές Δήμος φορείς παλαίμαχοι και φίλαθλοι του Λεβαδειακού απαιτώντας την εφαρμογή του νόμου 2725 και του αρθρου 27 του ΚΑΠ της ΕΠΟ που φέρνει δικαιωματικά την ποδοσφαιρική ομάδα της Λιβαδειάς στα σαλόνια της σούπερ λιγκ. Οι Βοιωτοί με την σειρά τους απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις και προσφυγές στα Ελληνικά και διεθνή δικαστήρια, αν συνεχιστεί το παραλήρημα των αποφάσεων που δεν έχουν καμία απολύτως νομική υπόσταση σύμφωνα με παράγοντες του ποδοσφαίρου και του Λεβαδειακού.
Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη αίθουσα του παλιού Δημαρχείου της Λιβαδειάς για τις εξελίξεις γύρω από την ομάδα του Λεβαδειακού, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λιβαδειάς, οι πρόεδροι, του επιμελητηρίου Βοιωτίας, του εμπορικού συλλόγου, του εργατικού κέντρου ,του φαρμακευτικού συλλόγου, του δικηγορικού συλλόγου, η τοπική κοινότητα Λιβαδειάς, ο σύλλογος παλαιμάχων του Λεβαδειακού, εκπρόσωπος της ΕΠΣ Βοιωτίας, ο μορφωτικός σύλλογος και φίλαθλοι.
Στο πλευρό του Λεβαδειακού δήλωσαν και οι βουλευτές του νομού με επιστολές τους που αναγνώστηκαν στη σύσκεψη.
Σχετική ερώτηση για το θέμα  ήδη κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Βασίλης Τόγιας.
Πολλοί από τους παραβρισκόμενους υποστήριξαν ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό καλώντας του βουλευτές να δράσουν δυναμικά και αποφασιστικά ενώ ο Αριστείδης Ρούσασρης εκπροσωπώντας τη διοίκηση της ομάδας προέτρεψε τους εκπροσώπους του νομού στο Ελληνικό κοινοβούλιο, να κάνουν ότι έκαναν οι βουλευτές και σύσσωμοι οι πολιτικοί παράγοντες της Κρήτης.
Η διοίκηση του Λεβαδειακού στέκεται απέναντι στα όσα διδαδραματίζονται γύρω από το Ελληνικό ποδόσφαιρό και με νόημα ο Αριστείδης Ρούσαρης αναφέρθηκε στη Δήλωση του προέδρου της ΠΑΕ για καθαρό ποδόσφαιρό παραπέμποντας στην πανηγυρική αθώωση του Γιάννη Κομπότη και Γιάννη Παπακώστα.
Κρίσιμα χαρακτηρίζουν από την πλευρά του Λεβαδειακού τα επόμενα 24ωρα  αναφορικά με τους νομικούς χειρισμούς που θα πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα για να υπερασπίσει την εφαρμογή του νόμου που σε κάθε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Λιβαδειάς ο οποίος χαρακτήρισε χειρότερη υπόθεση από τα στημένα παιχνίδια τις αποφάσεις που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα για τις ομάδες που θα αγωνιστούν στην  Πρώτη Εθνική κατηγορία.
/lamiastar.gr





Διαβάστε Περισσότερα »

Δομβραίνα:Θανατηφόρο τροχαίο με 24 χρονο νεκρό

Ανθοδέσμες και τα προσωπικά αντικείμενα του άτυχου νεαρού στο σημείο που έχασε τη ζωή του
Θανατηφόρο έγινε  τα μεσάνυχτα στον δρόμο Θήβας-Θίσβης, στην Δομβραίνα όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άτυχος 24χρονος απο την Αλίαρτο ξέφυγε της πορείας του και εξετράπη με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο νεαρός οδηγός.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωκίδα:Βρήκαν -και έχασαν- τον Παλαιοκώστα;

http://permisospress.blogspot.com

Θρίλερ με καταδίωξη και πυροβολισμούς αναστάτωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου την περιοχή Μαριολάτα της Φωκίδας, όταν αστυνομικοί εντόπισαν ένα κλεμμένο αυτοκίνητο. Οι τρεις άγνωστοι που πήγαν να το παραλάβουν, άνοιξαν πυρ εναντίον τους και κατάφεραν να διαφύγουν.

Στην ίδια περιοχή έχει...εμφανιστεί πρόσφατα ο καταζητούμενος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας και δεν αποκλείεται να ήταν αυτός ένας από τους τρεις υπόπτους!

Το κλεμμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε σταθμευμένο έξω από το γήπεδο της περιοχής και οι άνδρες της Ασφάλειας το έθεσαν υπό παρακολούθηση. Λίγες ώρες αργότερα, είδαν τρεις άνδρες που πήγαιναν να το παραλάβουν και προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν.

Όμως, εκείνοι έβγαλαν όπλα και άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν στα πυρά. Ωστόσο, οι ύποπτοι κατάφεραν να διαφύγουν μέσα στο σκοτάδι και, παρά το ανθρωποκυνηγητό που εκτυλίχθηκε, δεν εντοπίστηκαν.

Πριν από έξη μήνες, στις 9 Φεβρουαρίου, είχε βρεθεί εγκαταλειμμένο στη Μαριολάτα ένα TOYOTA RAV4. Το είχε καταδιώξει ένας αστυνομικός που παραλίγο να τρακάρει με αυτό μέσα στη Στυλίδα, δίχως να γνωρίζει ότι είχε κλαπεί λίγα λεπτά νωρίτερα.

Όπως αποδείχθηκε όταν βρέθηκε το τζιπ, μέσα υπήρχαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του Βασίλη Παλαιοκώστα! Ο δραπέτης γνωρίζει σαν την τσέπη του την περιοχή και δεν αποκλείεται, για μια ακόμη φορά, να κατάφερε να ξεγλιστρήσει μέσα από τα χέρια των αστυνομικών!























Διαβάστε Περισσότερα »

"Μικρότερη" η Βοιωτία. Αντιδράσεις από την ΚΕΔΚΕ για την απογραφή

alt


Μειωμένος κατά 6183 άτομα παρουσιάζεται ο πληθυσμός της Βοιωτίας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής υπηρεσίας όπως προέκυψαν από την απογραφή του Μαίου. Το 2001 η απογραφή ανέβαζε τον πληθυσμό της Βοιωτίας στις 123.913 άτομα ενώ τα πρόσφατα αποτελέσματα ρίχνουν τη δυναμική του νομού στις 117.730. Το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης παρατηρείται στο νέο Δήμο Αράχωβας Αντίκυρας Διστόμου με ποσοστό 16,3% και πληθυσμό μειωμένο κατά  1602 άτομα ενώ οι μικρότερες απώλειες καταγράφηκαν στο Δήμο Λεβαδέων με ποσοστό 2,9% και 921 άτομα λιγότερα. Θετικό πρόσημο και αύξηση πληθυσμού παρατηρήθηκε μόνο στο νέο Δήμο Θηβαίων με ποσοστό 1,3% και 454 άτομα περισσότερα από την απογραφή του 2001. Μειώσεις στον πληθυσμό διαπιστώνονται επίσης στους Δήμους Αλιάρτου κατά 7,2% στο Δήμο Τανάγρας κατά 8,6% και στο Δήμο Ορχομενού κατά 11,2%. Αίσθηση προκαλεί η ένσταση της ΚΕΚΔΕ η οποία κάνει λόγο για λανθασμένη απογραφή, για μεγάλου μεγέθους στρεβλώσεις και παραλείψεις εκφράζοντας την ανάγκη ύπαρξης άλλου είδους συστήματος απογραφής με διασταύρωση συμπληρωματικών στοιχείων με τα ρολόγια της ΔΕΗ, το ΤΑΠ κ.α., ώστε να μην υπάρξουν διαφορές στην κατανομή των εθνικών πόρων προς τους Δήμους, ζήτημα μείζονος σημασίας για τους νέους ΟΤΑ.
/lamiastar.gr













Διαβάστε Περισσότερα »

Πνίγονται στα χρέη οι Δήμοι


Συναγερμός για να αποφύγουμε νέο φιάσκο με την τρόικα

Mε διαδικασίες «εξπρές» επιδιώκει η κυβέρνηση να εντάξει τους ΟΤΑ στο καθεστώς ρύθμισης των οφειλών τους προκειμένου να αποφύγει άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις που έφτασαν να απειλήσουν ακόμα και την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου από την τρόικα.

Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από την αγωνία της κυβέρνησης να καλύψει τα δάνεια του Δήμου Αχαρνών και Ζωγράφου που «απείλησαν» την εκταμίευση της 5ης δόση. Και όλο αυτό λόγω της αδυναμίας αποπληρωμής ενός δανείου του Δήμου Ζωγράφου, ύψους 25 εκατ. ευρώ, που έχει χαρακτηριστεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο ως «μη νόμιμο» και η μη πληρωμή των δόσεων ενός ακόμη δανείου του Δήμου Αχαρνών ύψους 35 εκατ. ευρώ.

Ως εκ τούτου τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το μέτρο που ψηφίστηκε πρόσφατα για ρύθμιση των οφειλών των ΟΤΑ
Αρμόδιο για τη ρύθμιση οφειλών είναι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ στην ίδια διαδικασία μπορούν να ενταχθούν ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, οφειλές των ΟΤΑ και των Περιφερειών, οι Σύνδεσμοι ΟΤΑ, οι δημοτικές εν γένει επιχειρήσεων, με οικονομική αδυναμία ομαλής εξυπηρέτησης των οφειλών τους, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ κοινωφελούς χαρακτήρα, δημόσιοι οργανισμοί, δημόσιες επιχειρήσεων, φιλανθρωπικών και άλλων κοινωφελή ιδρύματα.

Συγκεκριμένα, ρυθμίζεται το σύνολο των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις, δηλαδή κεφάλαιο, τόκοι, τόκοι υπερημερίας και λοιπές επιβαρύνσεις, ενώ δίνεται ταυτόχρονα η δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών αυτών με συνομολόγηση νέου δανείου για τον σκοπό αυτό.

Η διάρκεια αποπληρωμής των οφειλών τους μπορεί να παρατείνεται μέχρι τα 25 έτη από την ημερομηνία της παρούσας ρύθμισης, ενώ οι όροι και το επιτόκιο θα ρυθμίζονται από το δ.σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Επίσης, οι οφειλές μπορούν να εξοφληθούν και με συνομολόγηση νέου δανείου από το ΤΠΔ με διάρκεια μέχρι τα 25 έτη από τη συνομολόγηση.

Οι υπερχρεωμένοι δήμοι

Τα χρέη των ΟΤΑ αφορούν δάνεια από τράπεζες, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά και οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, κατασκευαστικές εταιρίες κ.λπ. Σημειώνεται ότι τα παρακάτω ποσά αφορούν τις οφειλές των δήμων προς τις τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και όχι όσα οφείλουν σε τρίτους. Πρόκειται για τους εξής 15 δήμους:

• Πειραιά, με χρέος 131.128.767 ευρώ

• Αθηναίων, με χρέος 129.492.613 ευρώ

• Αχαρνών, με χρέος 55.227.003 ευρώ

• Αμαρουσίου, με χρέος 52.216.609 ευρώ

• Θεσσαλονίκης, με χρέος 42.677.741 ευρώ (+33.500.000 ευρώ οφειλόμενες εισφορές προς ασφαλιστικά ταμεία)
• Απροπύργου, με χρέος 41.738.337 ευρώ

• Ρόδου, με χρέος 41.263.506 ευρώ

• Νίκαιας, με χρέος 40.036.501 ευρώ

• Περιστερίου, με χρέος 37.984.492 ευρώ

• Ιωαννίνων, με χρέος 32.433.246 ευρώ

• Ζωγράφου, με χρέος 26.486.485 ευρώ (+30.000.000 ευρώ οφειλές προς τρίτους)

• Aνω Λιοσίων, με χρέος 24.847.223 ευρώ (+35.000.000 ευρώ οφειλές προς τρίτους)

• Καρδίτσας, με χρέος 18.533.122 ευρώ

• Φυλής, με χρέος 17.956.832 ευρώ

• Τρικάλων, με χρέος 17.693.165 ευρώ
newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση-διαμαρτυρία για τον Λεβαδειακό



Οι άνθρωποι του Λεβαδειακού δεν το βάζουν κάτω. Παρά την απώλεια της πρώτης θέσης στα πλέι οφ της Football League ζητούν να εφαρμοστεί ο ΚΑΠ και η ομάδα της Λιβαδειάς να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ. Σήμερα στις 18:30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση-διαμαρτυρία στο παλιό δημαρχείο της βοιωτικής πρωτεύουσας και το παρών θα δώσουν τοπικοί φορείς, η διοίκηση του συλλόγου και φίλαθλοι.

Οι διατάξεις του ΚΑΠ (Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου) είναι σαφείς, προέρχονται από την ανώτερη ποδοσφαιρική αρχή (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης από κανένα  θεσμικό όργανο ή, Ένωση της ΕΠΟ. Σύμφωνα με την γενική αρχή των διατάξεων : «ομάδες που έχουν υποβιβαστεί είτε βάσει προκήρυξης, είτε άλλης απόφασης, αναπληρώνονται από ισάριθμες ομάδες προερχόμενες από την ΑΜΕΣΩΣ κατώτερη κατηγορία».
Το κανονιστικό πλαίσιο είναι συγκεκριμένο και, όπως όλα δείχνουν, οι πανηγυρισμοί για Πανσερραϊκό και Λάρισα δεν θα διαρκέσουν για πολύ.

Αναλυτικά:

Άρθρο 4 παράγραφος 2

Σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, η έναρξη των πρωταθλημάτων δεν μπορεί να γίνει με προκαθορισμένο αριθμό ομάδων, ο αριθμός τους συμπληρώνεται με ισάριθμες ομάδες από την αμέσως κατώτερη κατηγορία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 παρ. 3 περ. α', σε συνδυασμό με τη διάταξη της παρ. 4 περ. β' του άρθρου 27 του παρόντος Κανονισμού.


Άρθρο 7 παράγραφος 3 α)


Για να συμμετάσχει μία ομάδα σε πρωτάθλημα, πρέπει να δηλώσει με έγγραφό της, μέσα στην ταχθείσα από την προκήρυξη προθεσμία, την ανεπιφύλακτη αποδοχή της των όρων της προκήρυξης (δήλωση συμμετοχής), διαφορετικά αποκλείεται του πρωταθλήματος με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής και την θέση της καταλαμβάνει η πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα της αμέσως κατώτερης κατηγορίας, σύμφωνα, με τη διάταξη της παρ. 4 β του άρθρου 27 του παρόντος κανονισμού.


Άρθρο 7 παράγραφος 3 β)


Η ομάδα που αποκλείεται στην περίπτωση αυτή, υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και καταλαμβάνει την τελευταία θέση του οικείου βαθμολογικού πίνακα και δικαιούται συμμετοχής στο πρωτάθλημα της κατώτερης κατηγορίας της ίδιας αγωνιστικής περιόδου.


Άρθρο 27 παράγραφος 4. β)

Οι ομάδες που υποβιβάζονται, είτε βάσει της προκήρυξης είτε βάσει άλλης απόφασης, δεν έχουν δικαίωμα προαγωγής σε καμία περίπτωση, για την περίοδο που υποβιβάστηκαν. Η κατάληψη της πρώτης θέσης στης αμέσως κατώτερη κατηγορία, νοείται πάντα μετά την επέλευση οποιουδήποτε προβιβασμού.
Στην περίπτωση αύξησης των ομάδων οποιασδήποτε κατηγορία ή προαγωγής στην αμέσως ανώτερη κατηγορία περισσοτέρων ομάδων απ’ αυτές που προβλέπονται από τη σχετική διάταξη, οι προαγόμενες ομάδες προέρχονται από τον πίνακα κατάταξης του πρωταθλήματος που έληξε της αμέσως κατώτερης βαθμολογίας και με σειρά κατάταξής τους.
 lamiastar.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Διεθνής κατακραυγή για τη σφαγή στη Συρία








Ο ιταλός υπ. εξωτερικών Φρατίνι ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. "Σοκαρισμένη" δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Αστον. Η Τουρκία ζήτησε από τη Συρία να μην επιτίθεται στους διαδηλωτές   



Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ καταδίκασε τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στη Χαμά της Συρίας που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 95 ανθρώπων.

"Ζητάμε να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να λάβει μία πολύ αυστηρή θέση", δήλωσε ο Φρατίνι στο τηλεοπτικό δίκτυο TG2, προσθέτοντας ότι πρότεινε και "μία συνάντηση των πρεσβευτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Δαμασκό".


"Το καθεστώς (της Συρίας) διέπραξε μία αποτρόπαια πράξη καταστολής, προκαλώντας το θάνατο περισσότερων από 100 ανθρώπων, ακόμη και η πρωτεύουσα επλήγη σφοδρά", κατήγγειλε ο ιταλός υπουργός προσθέτοντας ότι "η Ιταλία ζητά την άμεση κατάπαυση των βιαιοτήτων".


Ο Φρατίνι νωρίτερα είχε ζητήσει από το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ να "σταματήσει αμέσως τις βιαιότητες" και να δεσμευθεί ότι θα προχωρήσει σε ευρύ διάλογο με την αντιπολίτευση.


Εξάλλου η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον δήλωσε "σοκαρισμένη" από το θάνατο πολιτών στη Χάμα.


"Είμαι σοκαρισμένη από τις τελευταίες πληροφορίες που κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς από την εντελώς αδικαιολόγητη επέμβαση των στρατιωτικών δυνάμεων της Συρίας στην πόλη Χάμα", αναφέρει η Αστον σε ανακοίνωσή της.


"Αυτή η επίθεση είναι ακόμη πιο απαράδεκτη καθώς έγινε μία ημέρα πριν την έναρξη του ραμαζανιού", υπογράμμισε.


"Ο συριακός στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας οφείλουν να προστατεύουν τους πολίτες, όχι να τους δολοφονούν", επεσήμανε η Αστον ζητώντας "να προσαχθούν στη δικαιοσύνη" οι δράστες αυτής της επίθεσης.


Εντωμεταξύ η Τουρκία ζήτησε από το καθεστώς της Συρίας να σταματήσει τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον πολιτών και να καταφύγει σε ειρηνικά μέσα για να αντιμετωπίσει το κίνημα αμφισβήτησης.


"Η Τουρκία επαναλαμβάνει την έκκλησή της στη συριακή κυβέρνηση να σταματήσει τις (στρατιωτικές) επιχειρήσεις και να προσανατολιστεί σε πολιτικές μεθόδους, προς τον διάλογο και ειρηνικές πρωτοβουλίες για την εξεύρεση λύσης", αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο Ανατολή.


Η Τουρκία "παρακολούθησε στενά και με υπομονή" την εξέλιξη της κατάστασης στη Συρία στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.


"Αυτές οι (στρατιωτικές) επιχειρήσεις δεν θα φέρουν τη λύση", εκτιμά το υπουργείο.    



newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

70.000 ´Ελληνες στο νέο μεταναστευτικό κύμα για τις ΗΠΑ



Νέα Υόρκη. Astoria. Ένα νέο μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα έχει ξεκινήσει  προς την Αμερική,  αυτή την περίοδο , το τρίτο ιστορικά κατά σειρά στην  ιστορία του σύγχρονου νεότερου Ελληνισμού. Ένα νέο αυτή την φορά επίσης αρκετά μεγάλο κύμα Ελλήνων μεταναστών που έρχονται κυνηγώντας το όνειρο.  Αναζητώντας την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Ένα καλύτερο αύριο. Μέλλον για τα παιδιά τους.


Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 70.000 Έλληνες έχουν έρθει νόμιμα στις ΗΠΑ. Ένα μεγάλο μεταναστευτικό  ρεύμα    με πολλά και διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ξέρουν τι θέλουν. Δεν πάνε στα τυφλά. Έχουν πτυχία. Masters. Διδακτορικά. Αλλά παρόλα αυτά ξεκινούν από απλές δουλειές της καθημερινότητας. Και από τις πρώτες ημέρες όλοι τους αλλάζουν συναισθήματα.  Γεμίζουν ελπίδα και αρχίζουν και κάνουν όνειρα. Κάνουν σχέδια. Χτίζουν  το προσωπικό τους όραμα.  

Τον 19ο και 20ο αιώνα οι Έλληνες που ήρθαν στην Αμερική απλώς αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή. Στην  Όλοι μεγάλη πλειοψηφία τους δεν είχαν σπουδές και προσόντα για καριέρα. Άνθρωποι απλοί. Μεροκαματιάρηδες.  Δούλεψαν στα πιάτα, στα εστιατόρια, στις πίτσες και τις οικοδομές. Στα χρόνια που πέρασαν έκαναν λεφτά. Δούλεψαν και απέκτησαν. Έφτιαξαν την μεγαλύτερη και την πλέον εύρωστη οικονομικά κοινότητα. Με κόπους. Με θυσίες. Με μόχθο. Έχτισαν σχολειά, Εκκλησίες κοινοτικά και πολιτιστικά κέντρα.  Η Ελλάδα στις θύμισες και τις συζητήσεις τους ήταν κάτι για το οποίο μιλούσαν με δέος. Με σεβασμό. Με αγάπη. Με ιερή προσέγγιση.

Σήμερα, σε αντίθεση με το χτες, οι 10αδες χιλιάδες που έχουν κατακλύσει τις αμερικανικές πολιτείες είναι  εξαγριωμένοι με την Ελλάδα!  Μιλούν με τα χειρότερα λόγια - όχι βέβαια για την πατρίδα - αλλά για αυτούς που την κυβέρνησαν τις τελευταίες 10ετιες. Μιλούν με οργή. Με αγανάκτηση. Θυμωμένοι και οργισμένοι με την νοοτροπία των τελευταίων ετών. Νοοτροπία που εξέθρεψε το πολιτικό σύστημα δεκαετιών πριν.  Νοοτροπία  του βολέματος.  Του ρουσφετιού.  Της μίζας και της απάτης.

Ο Νίκος και ο Αναστάσης είναι δυο νέοι, 40αρηδες και οι δυο. Έφυγαν από την Ελλάδα πριν από λίγα χρόνια. Αρχές της 10ετιας του 2000. Ήρθαν στην Αμερική έκαναν  χρήματα και  σε πολύ λίγο διάστημα ξανά επέστρεψαν να τα επενδύσουν στην πατρίδα. Αγανάκτησαν και επέστρεψαν στην Αμερική.  Τους συναντήσαμε στο πιο γνωστό στέκι της νεολαίας και των 40αρηδων στην Astoria της Νέας Υόρκης στο café Avenue εκεί στην 30η λεωφόρο και 36 street .   Τα όσα μας είπαν και κατέγραψε ο τηλεοπτικός  φακός είναι βιώματα και εμπειρίες από την ζωή τους.

"Αγαπώ την Ελλάδα και πληρώνω για να είμαι έλληνας στην Αμερική. Πληρώνω το παιδί για να μαθαίνει ελληνικά γιατί αγαπώ την χώρα μου. Αγαπώ την πατρίδα μου και τα  παιδιά μου θέλω να μείνουν Ελληνόπουλα. Αλλά είμαι θυμωμένος. Οργισμένος. Αγανακτισμένος  με αυτούς εκεί κάτω. Με όλους. Με τους πράσινους. Τους κόκκινους. Τους γαλάζιους. Όλοι με εξαπάτησαν! Με εξαπάτησαν. Μας εξαπάτησαν». Μας λέει ο Νίκος με εμφανή τον θυμό αλλά και τα βουρκωμένα μάτια. Αφήνουμε τον ίδιο να  μας τα πει. Τα λέει και τα περιγράφει  τόσο μα τόσο καθαρά  που δεν χρειάζεται μεσάζοντες και ειδική παρουσίαση. Μιλάει χωρίς να μασάει τα λόγια του. Μιλά με την καρδιά και την βιώματα που κουβαλά μέσα του από την Ελλάδα έχοντας χαράξει βαθιά μέσα στην μνήμη  του με φανερά ανεξίτηλα τα σημάδια της «πολιτικής και κοινωνικής κακοποίησης από ένα αρρωστημένο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα» όπως χαρακτήρισε συνολικά την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.
EGLIMATIKOTITA.GR
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά η εφαρμογή της παρακράτησης της μηνιαίας Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων


Ξεκινά η εφαρμογή της παρακράτησης της μηνιαίας Εισφοράς Αλληλεγγύης ΣυνταξιούχωνΑρχίζει από σήμερα Δευτέρα η παρακράτηση της μηνιαίας Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, από τις συντάξεις κύριας ασφάλισης των συνταξιούχων του Δημοσίου, του ΝΑΤ και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.
Από σήμερα, πρώτη ημέρα του Αυγούστου, τα ποσοστά της Ειδικής Εισφοράς διαμορφώνονται ως εξής, αναπροσαρμόζονται και διαμορφώνονται ως εξής:
-Για συντάξεις από 1.400,01 ευρώ μέχρι 1.700,01 ευρώ, ποσοστό 3%
-Για συντάξεις από 1700,01 ευρώ μέχρι 2.000,00 ευρώ , ποσοστό 6%
-Για συντάξεις από 2.000,01 ευρώ μέχρι 2.300,00 ευρώ, ποσοστό 7%
-Για συντάξεις από 2.300,01 ευρώ μέχρι 2.600,00 ευρώ, ποσοστό 9%
-Για τις συντάξεις από 2.600,01 ευρώ μέχρι 2.900,00 ευρώ, ποσοστό 10%
-Για τις συντάξεις από 2900,01 ευρώ μέχρι 3.200,00 ευρώ, ποσοστό 12%
-Για τις συντάξεις από 3.200,01 ευρώ μέχρι 3.500,00 ευρώ, ποσοστό 13%
-Για τις συντάξεις από 3.500,01 ευρώ και άνω, ποσοστό 14%
Παράλληλα, επιβάλλεται επιπλέον μηνιαία εισφορά, στους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που δεν έχουν συμπληρώσει το 60 έτος της ηλικίας τους και οι οποίοι λαμβάνουν σύνταξη μεγαλύτερη των 1.700 ευρώ.
Τα ποσοστά παρακράτησης
Τα ποσοστά της επιπλέον παρακράτησης διαμορφώνονται ως εξής:
-Για συντάξεις από 1700,01 ευρώ, (συνολικό ποσό σύνταξης όπως έχει διαμορφωθεί μετά την παρακράτηση της εισφοράς όπως αυτή έχει αναπροσαρμοστεί), μέχρι 2.300,00 ευρώ, ποσοστό 6%.
-Για συντάξεις από 2.300,01 ευρώ μέχρι 2.900,00 ευρώ, ποσοστό 8%.
-Για συντάξεις από 2.900,01 ευρώ και άνω, ποσοστό 10%.
Ποιοι εξαιρούνται
Από την επιπλέον μηνιαία εισφορά, εξαιρούνται όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί λόγω αυτοδίκαιης λύσης της εργασιακής τους σχέσης ή αποστρατεύθηκαν με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας και οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας ή γήρατος που λαμβάνουν το Εξωϊδρυματικό Επίδομα ή Επίδομα Απολύτου Αναπηρίας του άρθρ. 42 του ν. 1140/1981 ( Α΄68), όπως ισχύει ή το επίδομα ανικανότητας του άρθρ. 54 του Π.Δ. 169/2007 ( Α΄210), ή πρόκειται για θύματα τρομοκρατικών ενεργειών ή βίαιων συμβάντων, καθώς και ορφανικές οικογένειες αυτών.
Μετά την επιβολή της επιπλέον εισφοράς στη συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων, το ποσό της σύνταξης δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.700,00 ευρώ. Παράλληλα, για τους συνταξιούχους της κατηγορίας από 1.400,01 ευρώ μέχρι 1.700,01 το ποσό της σύνταξης μετά την παρακράτηση δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.400,00 ευρώ.
.tsantiri.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Και το σπέρμα έχει το ΦΠΑ του!


Στις τράπεζες σπέρματος έχει οδηγήσει η κακή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας …
με άνδρες που θέλουν να δώσουν το σπέρμα τους ώστε να αυξήσουν τα έσοδά τους! Εντωμεταξύ, η κυβέρνηση έχει επιβάλλει ΦΠΑ 13% στο σπέρμα.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, αναφέρει πως η προσφορά είναι μεγάλη τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και πριν τις γιορτές καθώς τα έξοδα είναι αυξημένα.

«Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από άτομα που θέλουν να γίνουν δότες λόγω οικονομικής κρίσης. Αρκετές φορές δεχόμαστε τηλεφωνήματα από τις συντρόφους, επειδή πολλοί άνδρες ντρέπονται» είπε ο
Γ. Βουλγαρίδης, βιολόγος και επιστημονικός υπεύθυνος της Τράπεζας SpermLab.

Όσο για τα έσοδα που έχει κάποιος όταν δίνει το σπέρμα του στην ειδική τράπεζα είναι βάση νόμου μέχρι 200 ευρώ ωστόσο αρκετές από αυτές δίνουν με το... κομμάτι από 30 έως 50 ευρώ.

Παρόλα αυτά, μόνο ένας στους δέκα δότες πληροί τις προϋποθέσεις, ενώ και αυτός που θα επιλεγεί δεν μπορεί να αξιοποιήσει το γενετικό του υλικό για πάνω από 10 παιδιά.

«Ο δότης εισπράττει 50 ευρώ τη φορά. Δεν μπορεί όμως να διαθέσει το σπέρμα του πάνω από μία φορά την εβδομάδα, ώστε να μην το κάνει επάγγελμα. Είναι διεθνής η οδηγία αυτή, ώστε να μην μπορεί κανείς να επιβιώσει με τα ποσά που δίνονται. Λαμβάνουμε μόνο από Έλληνες, ώστε και να μπορεί να γίνει επανεξέταση του δότη.

Οι περισσότεροι που έρχονται είναι φοιτητές που το κάνουν για τα χρήματα ή άνθρωποι που εργάζονται σε νοσοκομεία και υγειονομικές μονάδες και γνωρίζουν το θέμα. Απαιτούνται περίπου 20 μέρες για την όλη διαδικασία ελέγχου και εξέτασης
», είπε στην εφημερίδα ο
Ευθ. Ιππίκογλου, υπεύθυνος της Τράπεζας Serum.

Και το σπέρμα έχει το... Φ.Π.Α του!
ΦΠΑ 13% έχει επιβάλλει η κυβέρνηση στο σπέρμα παρόλο που υπάρχει οδηγία η οποία αναφέρει πως τα προϊόντα του ανθρώπινου σώματος δεν υπόκεινται σε καθεστώς φορολόγησης.

Υπολογίζεται δε πως ετησίως γίνονται στην
Ελλάδα, 1.000 λήψεις σπέρματος (αγορές) από τράπεζες με στόχο την τεκνοποίηση.

Όσο για τις γυναίκες που αγοράζουν σπέρμα είναι κατά 50% άγαμες Ελληνίδες και άνω των 40 ετών και το υπόλοιπο ποσοστό είναι είτε ζευγάρια που έχουν δυσκολίες αναπαραγωγής είτε και ομοφυλόφιλα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα παιδί.

Ο
Β. Ταρλατζής, καθηγητής μαιευτικής-γυναικολογίας και ανθρώπινης αναπαραγωγής καθώς και πρώην πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής επισημαίνει τους κινδύνους αφού η Αρχή είναι ανενεργός λόγω λιτότητας.

«Θέλω να ελπίζω επειδή η Αρχή είναι ανενεργός, ότι οι συνάδελφοι γιατροί που χρησιμοποιούν τις Τράπεζες Σπέρματος τηρούν όλες τις διαδικασίες ελέγχου και είναι προσεκτικοί. Άλλωστε σήμερα δεν γίνονται έλεγχοι ούτε αδειοδοτήσεις, ενώ ο νόμος δεν εφαρμόζεται.

Επειδή η Αρχή δεν λειτουργεί, δεν έχει εκδοθεί ούτε καν το προεδρικό διάταγμα με τους όρους και τις προϋποθέσεις, αλλά μόνο για τους τρόπους διατήρησης και διαχείρισης του υλικού. Αρα όσες τράπεζες λειτουργούν είναι χωρίς άδεια, καθ' ότι και να θέλουν να βγάλουν δεν μπορούν, αφού δεν υπάρχει το επίσημο όργανο για να τη δώσει.

Στο εισαγόμενο σπέρμα δεν υπάρχει πρόβλημα, καθ' ότι στο εξωτερικό γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι. Το πρόβλημα είναι στην Ελλάδα
», δήλωσε.

Προσέθεσε δε πως η πολιτεία δε γνωρίζει πόσες τράπεζες σπέρματος υπάρχουν.

«Δεν ξέρουμε ούτε πόσες υπάρχουν ούτε αν τηρούν τους κανονισμούς. Επιδιώξαμε να κάνουμε μια καταγραφή παλαιότερα, αλλά δεν λειτούργησε η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, με αποτέλεσμα σήμερα να είμαστε στο σκοτάδι», κατέληξε.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η άνοδος της θερμοκρασίας «καίει» τις καλλιέργειες




Η άνοδος της θερμοκρασίας «καίει» τις καλλιέργειες
Οι αγρότες σε όλο τον πλανήτη έχουν παράγει λιγότερα τρόφιμα κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, από όσο θα είχαν παράγει αν δεν υπήρχε η επίδραση της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία για πρώτη φορά εκτιμά ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στη διαχρονική άνοδο της θερμοκρασίας και στις αποδόσεις των αγροτικών καλλιεργειών.
Η μελέτη συμπεραίνει ότι η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας μετά το 1980 έχει μειώσει
ιδιαίτερα τις αποδόσεις σε κρίσιμες για τη διατροφική ασφάλεια καλλιέργειες, όπως του καλαμποκιού, αντισταθμίζοντας, έτσι, τα κέρδη από τη σταδιακή βελτίωση των γεωργικών πρακτικών.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αμερικανών ερευνητών, μια άνοδος της θερμοκρασίας κατά ένα βαθμό Κελσίου, τείνει να μειώνει τις γεωργικές αποδόσεις σε ποσοστό 5%, κατά μέσο όρο (ποσοστό που διαφέρει από χώρα σε χώρα).
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Βόλφραμ Σλένκερ του πανεπιστημίου Κολούμπια και τον Ντέιβιντ Λόμπελ του πανεπιστημίου Στάνφορντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Science», σύμφωνα με το «Nature» και το «New Scientist», επισημαίνουν ότι ναι μεν διεθνώς αυξήθηκαν οι σοδειές κατά τις τελευταίες δεκαετίες, όμως, σε μικρότερο βαθμό, από ό,τι θα είχε συμβεί αν δεν τις «φρέναρε» η κλιματική αλλαγή.
Οι επιστήμονες υπολόγισαν τις ετήσιες αποδόσεις του καλαμποκιού, του σταριού, του ρυζιού και της σόγιας, που αποτελούν περίπου το 75% της ενέργειας που μας παρέχει η τροφή, δηλαδή των θερμίδων που καταναλώνει ο πληθυσμός της Γης, για όλες τις χώρες του κόσμου μετά το 1980, ενώ παράλληλα μελέτησαν τις κλιματικές μεταβολές.
Με τη βοήθεια στατιστικών μοντέλων, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι αποδόσεις καλαμποκιού ήσαν κατά 3,8% χαμηλότερες και του σταριού κατά 5,5% χαμηλότερες από ό,τι αν η θερμοκρασία και οι βροχοπτώσεις είχαν παραμείνει στα επίπεδα του 1980.
Καλύτερη είναι η εικόνα για τις καλλιέργειες ρυζιού και σόγιας (αύξηση 2,9% και 1,3% αντίστοιχα).
ΠΗΓΗ: http://www.meteo-news.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρεοκόπησε το καφενείο της Βουλής

Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα" ο γνωστός "καφετζής" της Βουλής Γιώργος Πιέτρης, είδε τον τζίρο να κατρακυλάει καθώς πια οι βουλευτές φροντίζουν να μην παραμένουν πάνω από όσο χρειάζεται στο Κοινοβούλιο, αφού γίνονται στόχος "Αγανακτισμένων" και το...



κλίμα γι' αυτούς είναι βαρύ. "Πέρυσι τον Μάιο και τον Ιούνιο που ήταν η υπογραφή του μνημονίου, είχε πάρα πολύ κίνηση στη Βουλή καθώς οι βουλευτές κάθονταν πολλές ώρες" λέει.

"Πέρυσι είχε τέσσερις νυχτερινές συνεδριάσεις την εβδομάδα ενώ τώρα έχουν μειωθεί σε μία κάθε Τρίτη και ο κόσμος φεύγει από τις τέσσερις το απόγευμα οπότε δεν δουλεύουμε" προσθέτει.

Όπως αναφέρει στο "Θέμα", οι βουλευτές "έρχονται σαν κλέφτες, να ψηφίζουν και να φεύγουν. Αυτό είναι μείωση του τζίρου σε καθημερινή βάση".

Μάλιστα, όπως αναφέρει, κατά τη διάρκεια της ψήφισης του φετινού προϋπολογισμού ο τζίρος έπεσε κατά 70% σε σχέση με πέρυσι. "Δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον από τους βουλευτές. Ούτε να φάνε, ούτε να πιουν ήθελαν", σημειώνει.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αστυνομικός της ομάδας Δέλτα «μου έσπασε το πόδι»

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τραμπούκος της ομάδας Δέλτα «μου έσπασε το πόδι»Η ομάδα ΔΕΛΤΑ είναι ότι χειρότερο έχει να επιδείξει η Ελληνική Αστυνομία. Είναι μία ομάδα τραμπούκων, που αποτελεί την ύψιστη ντροπή για το Σώμα και για κάθε αστυνομικό.
Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να χτυπούν πολίτες και δημοσιογράφους. Κι όμως, υπάρχουν και λειτουργούν με την καθοδήγηση του κυρίου Σταύρακα, του επικεφαλής Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Για να δούμε τι θα πει, τώρα, ο ίδιος στους ανωτέρους του…
Η καταγγελία που θα διαβάσετε έγινε στην εφημερίδα Real News και τη δημοσιογράφο Αγγελική Λάζου:
«Το όνομά μου είναι Άννα Τριανταφύλλου. Είμαι 31 χρονών.
Την τετάρτη 15/06 ήμουν μαζί με φίλους, συναδέλφους και την αδερφή μου στο Σύνταγμα. Για να αποφύγουμε τα δακρυγόνα και τις πολλές εντάσεις πήγαμε στον πεζόδρομο στο Ζάππειο, κάτω από την Αγγλικανική εκκλησία.
Ξαφνικά κατά τις 5 το απόγευμα, ενώ είναι όλα ήρεμα είδαμε κάποιες μηχανές με αστυνομικούς να έρχονται προς το μέρος μας. Ήμουν όρθια μαζί με την αδερφή μου. Μία μηχανή άρχισε να έρχεται κατά πάνω μας. Δεν προκαλούσαμε, δεν τους μιλήσαμε, οπότε δεν είχα και λόγο (μεχρι εκείνη τη στιγμή) να φοβηθώ. Περίμενα πως όπως πέρασαν όλες οι άλλες μηχανές από δίπλα μας χωρίς πρόβλημα θα περάσουν κι εκείνοι. Όμως ξαφνικά άπλωσε το πόδι του και με κλότσησε και μετά μου τράβηξε το πόδι για να πέσω κάτω. Με την κλοτσιά του μου έσπασε το πόδι.
Με μετέφεραν με ασθενοφόρο στον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ όπου και με χειρούργησαν την ίδια μέρα.
Τώρα έχω 2 λάμες και 6 βίδες στο αριστερό μου πόδι και δεν ξέρω σε πόσους μήνες θα καταφέρω να περπατήσω κανονικά».
Προς το παρόν, πάντως, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. δεν ξηλώνει τον εν λόγω Αξιωματικό, και τον καλύπτει. Η απάντηση του εκπροσώπου τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Αθανάσιου Κοκκαλάκη, ο οποίος σημειωτέων δεν γνωρίζει το περιστατικό, έχει ως εξής:
«όποιος πολίτης θεωρεί ότι θίγεται από τις ενέργειες των αστυνομικών αρχών οφείλει να το καταγγείλει και να προφύγει στη Δικαιοσύνη. Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει με ευαισθησία και ενδιαφέρον κάθε περίπτωση και έχει αποδείξει πώς είναι πάντοτε ανοιχτή σε τέτοιου είδους έρευνες». [Planet Greece]
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ για 20.000 επιχειρήσεις

Επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ για 20.000 επιχειρήσεις

«Από τον Σεπτέμβριο 20.000 επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση σε ένα νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την κάλυψη μισθολογικών δαπανών και την άμεση ενίσχυση της απασχόλησης, με επιδοτήσεις έως 10.000 ευρώ», δηλώνει ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Όπως εξηγεί ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής", «αντίστοιχα προγράμματα στοχευμένων ενισχύσεων για τους καινοτόμους επιχειρηματίες και τις τουριστικές επιχειρήσεις "βγαίνουν σε λίγες ημέρες στην αγορά».
Ο υπουργός Ανάπτυξης, εξαγγέλλει επίσης μέτρα στήριξης των εξωστρεφών επιχειρήσεων, οι οποίες, μέσω του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, μπορεί να εξασφαλίσουν κεφάλαιο κίνησης μέχρι 200.000 ευρώ, με μοναδικό προαπαιτούμενο την ασφάλιση στον ΟΑΕΠ και χωρίς καμία εγγύηση για τις τράπεζες.
Τονίζει επίσης ότι «ο βασικός κορμός των επενδυτικών ενισχύσεων που έχουμε διαμορφώσει με τον επενδυτικό νόμο και τα χαμηλότοκα τραπεζικά δάνεια με τη σύμπραξη τραπεζών και ΕΤΕΑΝ θα είναι στη διάθεση της επιχειρηματικότητας κοινότητας από τον Σεπτέμβριο».
Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, ως συνέπεια των πρόσφατων αποφάσεων της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης, «η αναθέρμανση της οικονομίας μπορεί να ξεκινήσει πλέον άμεσα με την επιτάχυνση στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ και τις επενδύσεις σε ενέργεια, τουρισμό, υποδομές και νέες τεχνολογίες».
«Η άρση της αβεβαιότητας σχετικά με τη βιωσιμότητα εξυπηρέτησης του χρέους δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάκαμψη, ήδη από το 2012», επισημαίνει ο κ. Χρυσοχοΐδης, υπογραμμίζοντας: «Μετατρέπουμε το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από ένα μονοδιάστατο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης σε ένα σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας».
ΓΡ.ΤΖ.- ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Επανεξετάζονται οι «εγγυημένες» τιμές για τα φωτοβολταϊκά


Απότομη προσγείωση περιμένει τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά. Στο υπουργείο Περιβάλλοντος σχεδιάζονται δραστικές μειώσεις στις εγγυημένες τιμές ρεύματος από ηλιακή ενέργεια, ενώ παράλληλα επανεξετάζονται οι διαδικασίες αδειοδότησης προκειμένου να επιταχυνθεί η υλοποίηση των ώριμων σχεδίων. Ταχύτερες όμως θα γίνουν και οι διαδικασίες ανάκλησης των αδειών για τα σχέδια που καθυστερούν.
Μια πιθανή μείωση των τιμολογίων θα καταστήσει προβληματικές πολλές από τις μικρές μονάδες αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας που έχουν εγκατασταθεί σε όλη την Ελλάδα. Μια πιθανή μείωση των τιμολογίων θα καταστήσει προβληματικές πολλές από τις μικρές μονάδες αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας που έχουν εγκατασταθεί σε όλη την Ελλάδα. Η νέα πολιτική που χαράσσει ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου αποδίδεται σε δύο παράγοντες: Στην πιεστική κατάσταση που τείνει να δημιουργηθεί στην εσωτερική αγορά ενέργειας αφενός και αφετέρου στο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται ανοιχτά πλέον από τη Γερμανία για επενδύσεις στον τομέα των ΑΠΕ στην Ελλάδα. Ουσιαστικά η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση ενός νέου στρατηγικού σχεδίου, πιο φιλόδοξου από το εθνικό σχέδιο δράσης 2010-2020 της Τίνας Μπιρμπίλη, με στόχο η Ελλάδα να εξάγει ηλεκτρική ενέργεια.
1 Οι τελευταίες εκτιμήσεις στο ΥΠΕΚΑ για την πορεία του εθνικού σχεδίου δράσης είναι παραπάνω από θετικές. Η εγκατεστημένη ισχύς από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προβλέπεται στο τέλος του 2011 να ξεπεράσει τις αρχικές προβλέψεις για 2.255 MW, από 1.736 που ήταν πέρυσι και 1.445 το 2009. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ισχύος προέρχεται από τα αιολικά πάρκα (1.600 MW) και ακολουθούν τα φωτοβολταϊκά (400 MW). Οι τιμές πώλησης της παραγόμενης ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και τα σχέδια που έχουν υποβληθεί, περίπου 30.000 (τα 6.000 από αγρότες), υπερκαλύπτουν σημαντικά τους στόχους του 2020. Το πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι ότι οι τιμές πώλησης της παραγόμενης ενέργειας από φωτοβολταϊκά είναι πολύ υψηλές σε σύγκριση με τις άλλες ανανεώσιμες (τέσσερις έως πέντε φορές πάνω) και η επιβάρυνση αυτή πάει στον καταναλωτή. Η σταδιακή μείωση της τιμής που ορίζει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (419 ευρώ kW για το διασυνδεδεμένο σύστημα αυτή την περίοδο, με προοπτική να πάει στα 302 ευρώ το 2014), δεν θεωρείται επαρκής λύση. Ανάλογο πρόβλημα αντιμετώπισαν η Γερμανία και η Ισπανία και τελευταία η Πορτογαλία, η οποία δεσμεύτηκε με το μνημόνιο ότι θα προχωρήσει σε ταχύτερη αποκλιμάκωση της τιμής ενέργειας από φωτοβολταϊκά.
Οι υψηλές τιμές αποτέλεσαν δέλεαρ για μικρούς και μεσαίους επενδυτές, παράλληλα όμως δημιούργησαν και μία δευτερογενή αγορά μεταπώλησης των αδειών σε τιμές πολύ μεγαλύτερες. Η αγορά αυτή οδήγησε στο φαινόμενο της «φούσκας» στην Ισπανία, ενώ στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία λόγω της οικονομικής κρίσης και της περιορισμένης τραπεζικής ρευστότητας, δεν πήρε ανάλογες διαστάσεις. Για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις μπήκαν απαγορεύσεις μεταβίβασης των αδειών.
Οι παράγοντες που επέδρασαν ανασταλτικά στην έκρηξη της «φούσκας» λειτουργούν τώρα ανασταλτικά στην ομαλή υλοποίηση των σχεδίων. Τα μισά από αυτά όπως εκτιμάται από το ΥΠΕΚΑ και τους συναρμόδιους φορείς ΡΑΕ, ΔΕΗ , ΔΕΣΜΗΕ, αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν στην πορεία προβλήματα χρηματοδότησης και ήδη εξετάζονται εισηγήσεις για σύντμηση των χρονικών περιθωρίων για την υλοποίηση των σχεδίων και επιτάχυνση των διαδικασιών ανάκλησης αδειών. Για τις άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας οι άδειες που έχουν ανακληθεί από τη ΡΑΕ είναι 103, οι 49 για αιολικά πάρκα, ενώ για φωτοβολταϊκά δεν έχουν γίνει διαδικασίες επαναξιολόγησης και ανάκλησης αδειών. Τα πρώτα σχέδια είχαν επιδότηση από τον αναπτυξιακό νόμο (από 20 έως και 40% ανάλογα με την περιοχή). Με τον νέο αναπτυξιακό νόμο που αναμένεται στις αρχές φθινοπώρου, στο υπουργείο Ανάπτυξης και στο ΥΠΕΚΑ εξετάζονται εισηγήσεις για θέσπιση ειδικών προϋποθέσεων.
2 Πέραν των εσωτερικών ισορροπιών που επιχειρεί να αναδιατάξει η κυβέρνηση, έχει να αντιμετωπίσει και τις εξωτερικές πιέσεις. Το γερμανικό ενδιαφέρον στον τομέα της ενέργειας εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες με καταιγιστικές δηλώσεις από τον υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε και Οικονομίας Φ. Ρέσλερ. Μετά το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία, τον περασμένο Μάρτιο, η γερμανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να ακυρώσει τον πυρηνικό σχεδιασμό της. Οι 17 παλαιές μονάδες, δυναμικότητας 25.000 MW, θα αποσυρθούν σταδιακά μέσα στη δεκαετία. Παράλληλα με τον πυρηνικό σχεδιασμό ματαιώθηκε και το πρόγραμμα Desert Tech, για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων μεγάλης δυναμικότητας στη Β. Αφρική.
Οι καλές προοπτικές που δίνει η Ελλάδα στον τομέα των ΑΠΕ προβάλλουν ως μία σοβαρή εναλλακτική επιλογή για να καλυφθεί μέρος των ενεργειακών αναγκών της Γερμανίας. Ενα τέτοιο σχέδιο προϋποθέτει όμως ενίσχυση των δικτύων μεταφοράς, αρμοδιότητα που περνάει από τον ΔΕΣΜΗΕ και τη ΔΕΗ. Το δίκτυο μεταφοράς σήμερα καλύπτει τα ενεργειακά φορτία που χρειάζεται η Ελλάδα (10.000 MW). Ο ΔΕΣΜΗΕ και η ΔΕΗ εξετάζουν σενάρια ταχείας αναβάθμισης και των επενδυτικών κεφαλαίων που θα χρειαστούν. Εκτός από το ενδιαφέρον για τα δίκτυα, στο ΥΠΕΚΑ καταγράφουν τις γερμανικές πιέσεις γύρω από τις διοικητικές διαδικασίες που προβλέπονται για τον ενεργειακό τομέα.
Με το ισχύον πλαίσιο τα σχέδια επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας περνούν από τρεις φάσεις αξιολόγησης:
α) Αίτηση χορήγησης άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη ΡΑΕ. Ο χρόνος που απαιτείται τώρα κυμαίνεται από δύο έως και έξι μήνες. Αρχικά χρειαζόταν από δύο μέχρι και πέντε χρόνια. Η ΡΑΕ παίρνει την προκαταρκτική περιβαλλοντική εκτίμηση-αξιολόγηση και τη διαβιβάζει στις αρμόδιες υπηρεσίες.
β) Με την έκδοση της άδειας παραγωγής διατυπώνονται από τη ΡΑΕ και το υπουργείο Ανάπτυξης οι όροι σύνδεσης στο σύστημα ή στο δίκτυο με τον ΔΕΣΜΗΕ και τη ΔΕΗ. Παράλληλα υπογράφεται απόφαση έγκρισης από την Περιφέρεια ή το Δασαρχείο και η έγκριση περιβαλλοντικών όρων από το ΥΠΕΚΑ.
γ) Η τελική άδεια εγκατάστασης δίνεται από την Περιφέρεια και η σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας με τον ΔΕΣΜΗΕ και τη ΔΕΗ και δίνεται η άδεια λειτουργίας της μονάδος.
Ως λύση για την επίσπευση των διαδικασιών εξετάζεται η προσαρμογή του πλαισίου fast track για τις επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας.
enet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής στη Σαγκάη


Περήφανη η χώρα μας από τη συμμετοχή στο 14ου Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Τα φώτα του 14ου Παγκόσμιου πρωταθλήματος υγρού στίβου της Σανγκάης έσβησαν. Ήταν η πιο πετυχημένη διοργάνωση για την ελληνική αποστολή, γιατί στη μακρινή πόλη της Κίνας, γράφτηκαν «χρυσές σελίδες» στην ιστορία των αθλημάτων της πισίνας, αλλά και όλου του ελληνικού αθλητισμού.

Αυλαία σήμερα με τη «βασίλισσα» των αγώνων την κολύμβηση και κάνουμε τον απολογισμό των οκτώ κολυμβητών που πήραν μέρος σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αναλυτικά:

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Κριστέλ Βουρνά

50μ. πεταλούδα, ήρθε με επίδοση 26.75, σημείωσε 27.15, ήταν 23η

100μ. πεταλούδα, ήρθε με επίδοση 58.39, σημείωσε 59.27 ήταν 22η.

Μαριάννα Λυμπερτά

1500μ. ελεύθερο, ήρθε με 16:20.32, σημείωσε 16:35.16, και έμεινε στην 19η θέση

800μ. ελεύθερο, ήρθε με 8:34.81, σημείωσε 8:51.93 και έμεινε στην 25η θέση.

Νόρα Δράκου

50μ. ύπτιο ήρθε με 28.60, σημείωσε στον προκριματικό 28.46 νέο πανελλήνιο ρεκόρ, και ήταν 9η.

Στον ημιτελικό, με 28.25, βελτίωσε και πάλι το πανελλήνιο ρεκόρ και ήταν 9η.

50μ. ελεύθερο, ήρθε με 25.43, έκανε στα προκριματικά 25.13 νέο πανελλήνιο ρεκόρ και ολυμπιακό όριο, ενώ στον ημιτελικό με 25.22 έμεινε στη 13η θέση.

100μ. ελεύθερο, ήρθε με 55.46, σημείωσε 55.52 και έμεινε στη 13η θέση.

ΑΝΔΡΕΣ

Παναγιώτης Σαμιλίδης

100μ. πρόσθιο, ήρθε με 1:01.81, σημείωσε 1:02.80 και έμεινε στην 55η θέση.

Άρης Γρηγοριάδης

50μ. ύπτιο, ήρθε με 25.39, σημείωσε στον προκριματικό 25.26 (10ος) και στον ημιτελικό με 25.46 (14ος).

100μ. ύπτιο, ήρθε με 54.24, σημείωσε 54.26 (επιβεβαίωση ορίου για Λονδίνο), στον ημιτελικό με 54.22 έμεινε στη 16η θέση.

Οδυσσέας Μελαδίνης

50μ. ελεύθερο, ήρθε με 22.53, σημείωσε 22.90 και έμεινε 33ος.

100μ. ελεύθερο, ήρθε με 49.57, σημείωσε 49.71 και έμεινε στην 30η θέση.

Στέφανος Δημητριάδης


100μ. πεταλούδα, ήρθε με 53.54, σημείωσε 55.41 και έμεινε στην 44η θέση.

200μ. πεταλούδα, ήρθε με 1:57.53, σημείωσε 1:56.82 στα προκριματικά και στον ημιτελικό 1:58.16, ολυμπιακό όριο και 15η θέση.

Γιάννης Δρυμωνάκος

200μ. πεταλούδα, ήρθε με 1:57.10, σημείωσε 1:56.88 στα προκριματικά και στον ημιτελικό με 1:57.77 έμεινε στη 14η θέση.

400μ. μικτή ατομική, ήρθε με 4:16.67, σημείωσε 4:15.01 νέο πανελλήνιο ρεκόρ και ολυμπιακό όριο, στον προκριματικό και στον τελικό σημείωσε 4:14.62, πανελλήνιο ρεκόρ και πήρε την 5η θέση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 1 Αυγούστου...

Γεγονoτα
1619: Οι πρώτοι 20 μαύροι σκλάβοι που προέρχονται από την Αφρική αποβιβάζονται στο Τζέιμσταουν της Βιρτζίνια.

1821: Εκδίδεται στην Καλαμάτα από τον Θεόκλητο Φαρμακίδη η πρώτη ελληνική εφημερίδα υπό τον τίτλο «Σάλπιγξ Ελληνική».

1921: Αρχίζει η δεύτερη φάση της θερινής επίθεσης της ελληνικής στρατιάς στη Μικρά Ασία.

1960: Ο Τσάμπι Τσέκερ κυκλοφορεί τη μεγάλη επιτυχία του «The Twist», που δημιουργεί τη μόδα του τουίστ.

1972: Οι Μπομπ Γούντγουορντ και Καρλ Μπέρσταϊν δημοσιεύουν στην «Washington Post» το πρώτο άρθρο, στο οποίο αποκαλύπτεται το σκάνδαλο «WaterGate», που έριξε κατόπιν τον αμερικανό πρόεδρο Νίξον.

1981: Ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα αρχίζει να εκπέμπει το ΜTV. Το πρώτο βίντεο που μεταδίδει είναι το «Video Kills the Radio Star» των Buggles.

Γεννησεις
1890: Γεώργιος Β', βασιλιάς των Ελλήνων.

1936: Υβ Σεν Λοράν, γάλλος μόδιστρος.

1942: Τζέρι Γκαρσία, αμερικανός ρόκερ, ηγετική μορφή του συγκροτήματος «Grateful Dead».

Θανατοι
527: Ιουστίνος Α', βυζαντινός αυτοκράτορας, πατέρας του Ιουστινιανού, ο οποίος και τον διαδέχτηκε.























/zoo-m.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Πέντε Γενιές των Παιδιών INDIGO



Μήπως ανήκετε και σεις σε κάποια από τις πέντε γενιές ΙΝΤΙΓΚΟ ? Το παρακάτω άρθρο θα βοηθήσει να απαντηθούν όσες απορίες έχετε σχετικά με τα παιδιά ΙΝΤΙΓΚΟ και θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τα "θαυματουργά παιδιά" του στενού σας κύκλου...
έντε γενιές INDIGO


Μία από τις πιο γνωστές ερευνήτριες των φαινόμενων της Νέας Εποχής, είναι η κυρία Lori Johnson , που ασχολήθηκε με την ίντιγκο γενιά σχεδόν επιστημονικά και τη χώρισε σε πέντε κατηγορίες ανάλογα με τη χρονολογία γέννησης των παιδιών. (link)
'Άλφα  γενιά                    

Η  πρώτη  γενιά,  η  οποία  ονομάστηκε  Άλφα,  περιλαμβάνει   τα  παιδιά  που γεννήθηκαν  την  περίοδο  από  το  1958  ως  το  1968.  Η  αύρα  τους  είχε   βαθύ  γαλάζιο  &  πράσινό  - μοβ  αποχρώσεις  και  ήταν  κάτω  από  την  επιρροή του μεταλλικού μπεζ που τους προστάτευε  από  τις  εξωτερικές  επιθέσεις  και  από  τις  υπερβολικές  πρόωρες  εξωτερικεύσεις  του  indigo δυναμικού  τους.

Τα   εξωτερικά   πέπλα  της  αύρας  τους,  βοήθησαν  και  βοηθούν  ακόμη  αυτούς  τους  Λειτουργούς  του  Φωτός  να  προσαρμοσθούν  στον  τρόπο  ζωής  και  ύπαρξης των  υπόλοιπων  συνανθρώπων  τους,  που  δεν  ανήκουν  σ'  αυτή  την  ιδιαίτερη ομάδα  που  την  ονομάσαμε  indigo.

Από  μικρά  παιδιά  ακόμη  οι Άλφα  είχαν  μια  αίσθηση  ότι  είναι  διαφορετικοί, σαν  να  μην  ανήκουν  στον  τόπο,  στη  χώρα  ή  στους γονείς  που  τους γέννησαν. Οι  λόγοι  γι'  αυτή  τη  διαφορετικότητα  ήταν  πάντα  ασαφείς  και  ποτέ  δεν  έβρισκαν  μια  ικανοποιητική εξήγηση. 
Η Αφύπνιση των Ίντιγκο
Μόλις  ωρίμασαν  νοητικά,  αρκετά για  να  μπορέσουν  να  φανούν  τα  χαρίσματα  τους,  είχαν  και  την  εμπειρία της  «Σκοτεινής  Νύχτας  της  Αφύπνισης» (Awakening/Saturn’s Return).  Για  κάθε  indigo  γενιά  αυτή η διαδικασία  της  αφύπνισης  ξεκινάει  γύρω  στην  ηλικία  των  28  με  29  ετών  και διαρκεί  περίπου  7,5  χρόνια.  Η  «Σκοτεινή  Νύχια  της  Αφύπνισης»  είναι  περίοδος  που  μπορεί  να  είναι  ιδιαίτερα  δύσκολη,  επειδή  είναι  η  περίοδος  της οριστικής  επιστροφής  του  ατόμου  στον  Εαυτό  του  και  στην  αποστολή  για  την οποία  τελικά  βρίσκεται  εδώ.  Αυτή  η  περίοδος  είναι  γεμάτη  παγίδες,  προβλήματα   διάφορων  ειδών,  και διάφορες δύσκολες "δοκιμασίες". 
Για την  Άλφα  γενιά  αυτή  η  περίοδος  συνέπεσε  από  το  1986 μέχρι  το  1996.  Στην  ηλικία  των  ώριμων  τριάντα (37 - 39)  ξεκινάει  η  ανάρρωση και  η  άνθιση  των  ψυχικών  τους  δυνατοτήτων.  Μέχρι  τότε  το  άτομο  είχε  αρκετό χρόνο  να  μάθει  επιτέλους  να εμπιστεύεται  τις  ψυχικές  του δυνάμεις  χωρίς   να  ξαφνιάζεται  ή  να  προσπαθεί  να μοιραστεί  τις  εμπειρίες  του  με  τους άλλους.  Εδώ  μιλάμε  για  τις  διάφορες εσωτερικές  εμπειρίες  του  Ανοιχτού  Νου  πoυ  σημαίνει  να  έχει  κανείς  καθαρή  διαίσθηση,  δυνατή  εσωτερική κατεύθυνση  και  επικοινωνία  με  τον  πνευματικό  κόσμο,  αναγνώριση  των  σκέψεων, συναισθημάτων  και  προθέσεων  των  άλλων,  κατανόηση  των  παράλληλων επιπέδων  της  πραγματικότητας,  μια  αληθινή  επίγνωση  για  τη  φύση  του  χρόνου, καθημερινές  συγχρονικότητες  (synchronicity)  και  πολλά  άλλα  χαρίσματα.

Στην ηλικία  των  τριάντα  ετών  απελευθερώνονται  συνήθως  όλες  οι  θεραπευτικές  δυνάμεις  όλων  των  γενιών.


Βήτα γενιά   
Είναι άνθρωποι γεννημένοι κατά την περίοδο μεταξύ του 1968 και 1978.

  Χαρακτηριστικά χρώματα στην αύρα τους είναι το γαλάζιο - πράσινο - μοβ, αλλά δεν υπάρχει ποια το μεταλλικό χρώμα της προστατευτικής ασπίδας. Η περίοδος της δικής τους αφύπνισης συμπίπτει, περίπου στην περίοδο από το 1996 μέχρι το 2006.


 Πολύ σπάνια ένα indigo άτομο συνειδητοποιεί την αποστολή του πριν τα τριάντα του χρόνια. Για αυτό τον λόγο όσοι ανήκετε σ' αυτή τη γενιά πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί καιτρυφεροί με τον εαυτό σας. Εκείνη την περίοδο εξαφανίζονται  τα προστατευτικά πέπλα της αύρας και το άτομο μπορεί να έχει συχνά την αίσθηση πως είναι γυμνό, απροστάτευτο και ευάλωτο διότι περνάει τις διαδικασίες κάθαρσης σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο. Μπορεί εύκολα να νομίζει ότι τρελλαίνεται και δεν είναι κακό σ'αυτή την περίπτωση να ζητάει βοήθεια κάποιου ειδικού ψυχολόγου, αλλά πρέπει να αποφεύγει φάρμακα.

Πέρα από αυτό αναπτύξτε τη διαίσθησή σας, ακούστε την εσωτερική σας φωνή γιατί όλες οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα σας. Μην συγκρίνεστε με τους άλλους κι αν έχετε αρκετή υπομονή και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας αυτά που σας φαίνονται τρέλα θα περάσουν σύντομα και θα διαπιστώσετε πως η ζωή είναι γεμάτη θαύματα.

Τα indigo άτομα που ανήκουν σε αυτή τη γενιά, την πνευματική ωρίμανση θα τη βιώσουν στα σαράντα τους, που αρχίζει ένα πραγματικά πανηγύρι αυτογνωσίας και απελευθέρωσης.

Ένα τυπικό χαρακτηριστικό και των δύο γενιών, Άλφα και Βήτα, είναι ότι φαίνονται πολύ πιο νέοι απ΄ ότι είναι στην πραγματικότητα.


 
 
Γενιά Γάμα

Είναι η τρίτη γενιά των παιδιών indigo, που έχουν γεννηθεί από το 1978 μέχρι το 1988.  

Αυτή είναι και η πρώτη γενιά με την ελάχιστη προστατευτική ασπίδα. Σε περίπτωση που την έχουν είναι συνήθως μωβ απόχρωσης με σημάδια της ώχρας ή του κρυστάλλινου χρώματος.

Η περίοδος της πνευματικής αφύπνισης αυτών των παιδιών συμπίπτει με την περίοδο μεταξύ 2006 και 2016.
 
Δέλτα Γενιά
Τα παιδιά αυτά είναι γεννημένα από το 1988 μέχρι το 1998.

Το χαρακτηριστικό της τέταρτης γενιάς είναι το χρώμα της αύρας, που είναι καθαρά indigo(γαλάζιο - λουλακί). Ως εξαίρεση που αποδεικνύει τον κανόνα κάποια άτομα που ανήκουν σ' αυτή την κατηγορία, έχουν ένα ελαφρύ πέπλο στον εξωτερικό κύκλο της αύρας τους.

Αυτή η γενιά είναι υπερβολικά ευαίσθητη  και χρειάζεται αρκετή βοήθεια για να
βρει τον εαυτό της. Είναι υπερδραστήριοι και αρκετά εξωστρεφείς. Τους αρέσει
να δείχνουν στον κόσμο ποιοι είναι πραγματικά και σε πολλές περιπτώσεις
το κάνουν με μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά.
Αν είστε γονέας ενός indigo παιδιού της γενιάς Δέλτα πρέπει να ξέρετε ότι αν το βοηθήσετε να φτιάξει μία γαλήνια όαση στο δωμάτιο του κι αν ζει σε ένα σπίτι γεμάτο αγάπη και γαλήνη, θα το βοηθήσετε πολύ περισσότερο από το να του δίνετε φάρμακα για την «υπερκινητικότητά» του.

Στο δικό του περιβάλλον θέλει γαλάζιο και μοβ χρώματα, ενώ απολαμβάνει πραγματικά τη μουσική με αργούς ρυθμούς. Να αποφεύγετε την πολυκοσμία
και τις υψηλές θερμοκρασίες όταν είστε μαζί του. Την τηλεόραση καλά είναι να την ελαττώσετε όσο πιο πολύ γίνεται γιατί του αυξάνει τη νευρικότητα. Επίσης είναι καλό, να μην κοιμάται ή να περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας σ' ένα δωμάτιο με πολλές ηλεκτρικές συσκευές.

Αυτές οι συμβουλές ισχύουν για το κάθε indigo άτομο, ειδικά αν είναι ακόμη μικρό παιδί.

Η Δέλτα γενιά έχει συνήθως πολύ δύσκολη εφηβεία. Πολλά από αυτά τα παιδιά νομίζουν ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί τους, μπλέκονται με τα ναρκωτικά, έχουν τάσεις αυτοκτονίας. Το καλύτερο φάρμακο για αυτούς είναι η Φύση στην οποία καλό είναι να περνάνε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται.

Η περίοδος της ωρίμανσης και της πνευματικής αφύπνισης της Δέλτα γενιάς συμπίπτει με την περίοδο από το 2016 ως το 2026.


 
 
Ωμέγα γενιά

Τα παιδιά που γεννήθηκαν  από το 1998 μέχρι το 2008 ανήκουν στη λεγόμενη Ωμέγα indigo γενιά. Υποτίθεται πως αυτή είναι και η τελευταία «καθαρή» indigo γενιά.

Τα παιδιά που γεννήθηκαν στη Δέλτα και Ωμέγα εποχή, ονομάζονται επίσης και Κρυστάλλινα Παιδιά λόγω μιας ιδιαίτερης φωτεινής, κρυστάλλινης απόχρωσης στην αύρα τους.

Αυτά τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε διάφορες δερματολογίες, αλλεργίες και αρρώστιες ειδικά του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος που οφείλονται στη μεγάλη ρύπανση του περιβάλλοντος. Επίσης ένα σημαντικό ποσοστό τους χαρακτηρίζεται ως αυτιστικά ή υποφέρουν από το σύνδρομο Asperher. Ο αυτισμός σ' αυτά τα παιδιά πολλές φορές δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας τρόπος αυτοπροστασίας από τη νεύρωση και επίθεση του έξω κόσμου. Πολλά απ'αυτά είναι παιδιά των indigo γονέων ή είναι μετενσάρκωση των πρόωρα πεθαμένων τής Άλφα και Βήτα γενιάς.

Αυτή η γενιά θα βιώνει τη «Σκοτεινή Νύχτα της Αφύπνισης» την εποχή από το 2026 μέχρι το2036.

Το Κρυστάλλινο Παιδί θα το αναγνωρίσετε από τα τεράστια μάτια του, που όταν σας κοιτάνε κατάματα έχετε την αίσθηση ότι μπορούν να δουν τα βάθη της ψυχής σας, κάτι που μπορεί να εκνευρίσει κάποιους που θέλουν να κρυφτούν. Από τη φύση τους είναι χαρούμενα, πάντα χαμογελαστά και ανοιχτά προς τους άλλους, ανά πάσα στιγμή έτοιμα να βοηθήσουν κάποιον που έχει ανάγκη. Έχουν έμφυτη μεγάλη συμπόνια και αγάπη για τον συνάνθρωπο τους, αλλά και για τα ζώα και τα φυτά.


Αν είστε γονέας ενός Κρυστάλλινου Παιδιού της τελευταίας γενιάς μην το φορτώνετε με πολλά παιχνίδια γιατί δεν τα εκτιμά ιδιαίτερα. Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να του χαρίσετε είναι η ίδια η Φύση με τα διάφορα δωρεάν παιχνίδια της. Λατρεύει να σκαρφαλώνει στο δέντρα, να ξαπλώνει στο χορτάρι, να περπατάει ξυπόλυτο, να μιλάει με τα φυτά, με μικρά ζωντανά πλάσματα και να χάνεται σε μικρόκοσμους έχοντας μέσα από αυτούς μια βαθιά επικοινωνία με το ίδιο το σύμπαν.

Αυτά τα παιδιά έχουν μέσα τους την αγνή αγάπη. Είναι σαν μικρά ζωντανά«μαγικά φωτοβόλα» που το φως τους είναι σαν να εκπέμπεται από την επιδερμίδα τους. Είναί πιο ευαίσθητα από όλα τα indigo παιδιά, δεν έχουν καμία ανεκτικότητα στα χημικά φάρμακα και πολλές φορές μόνα τους αποφασίζουν να γίνουν χορτοφάγα. Ακόμη και σε οικογένειες που καταναλώνουν πολύ κρέας αυτά τα παιδιά προτιμούν φρούτα, λαχανικά, φυσικούς χυμούς. Ακόμη και το γάλα δεν το θέλουν.  




 Τα παιδιά αυτά έχουν πολλές ψυχικές δυνατότητες. Είναι πολλές οι μητέρες που έχουν δηλώσει ότι, όταν κυοφορούσαν τα Κρυστάλλινα Παιδιά, απέκτησαν διάφορες ψυχικές δυνατότητες, που δεν είχαν πριν όπως πρόβλεψη,  διαίσθηση, τηλεπαθητικές δυνατότητες.

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά έχουν σε μεγάλο βαθμό εξελιγμένο το δεξί  ημισφαίριο του εγκεφάλου τους. Βλέπουν πνεύματα και αγγέλους,  βλέπουν διάφορα προβλεπτικά όνειρα, έχουν ουσιαστική αντίληψη του χρόνου, ζουν το Τώρα ολοκληρωτικά.

Σε αυτή την ομάδα ανήκουν τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα,καθώς κι εκείνα που είναι 8 - 9 χρονών.

  Μπορούν να επικοινωνούν με την οικογένεια τους τηλεπαθητικά. Δεν χρειάζεται να μιλάνε γιατί η τηλεπάθεια είναι πιο άμεση και αποτελεσματική. Είναι διαφορετικά, έχουν ενέργεια, μεγαλύτερη συλλογική συνείδηση, έχουν περάσει από το Εγώ στο Εμείς και αγωνίζονται κατά των παλιών αρχών που μαστίζονται από ενέργειες γεμάτες ανταγωνισμό και απληστία. Εγκαταλείπουν το παλιό πατριαρχικό μοντέλο και περνάνε στο μητριαρχικό που είναι πιο ισορροπημένο, που έχει και τις δύο αρχές μέσα του: θηλυκή και αρσενική.

Γενικότερα χάρη στις indigo γενιές, στον Δυτικό κόσμο τουλάχιστον, αυξάνεται η ισορροπία ανάμεσα στη θηλυκή και στην αρσενική ενέργεια. 
Οι indigo άνθρωποι έχουν το αίσθημα του ομαδικού πνεύματος. Αυτά τα παιδιά έχουν ένα εσωτερικό ραντάρ που το ονομάζουμε «BS detector» με το οποίο μπορούν να «μυρίσουν» τον άνθρωπο και να καταλάβουν αν μπορούν ή όχι να τον εμπιστευτούν.



Οι άνθρωποι με indigo αύρα όταν συναναστρέφονται με τους άλλους δεν ενδιαφέρονται πολύ για την ηλικία τους, για το τι ρούχα φορούν ή αν είναι ο καλύτερος μαθητής του σχολείου. Το μόνο που, τους ενδιαφέρει είναι ο χαρακτήρας και η ψυχή του άλλου.

Τα indigo παιδιά συνήθως έχουν μία απόλυτα  φυσική  συμπεριφορά. Είναι πρώτα στη σειρά των ανθρώπων που δίνουν αγώνα να είναι αυτό που είναι πραγματικά, να μη μιμούνται τους άλλους και για αυτό τον λόγο έχουν μεγάλα προβλήματα με τους γονείς τους, με τους δασκάλους κ.λ.π. Θέλουν να ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες χωρίς να είναι τυπικοί και κοινωνικοί αναγκαστικά, εάν δεν το αισθάνονται. Γενικώς δεν ενδιαφέρονται πολύ για τη γνώμη των άλλων.

Στην Αμερική τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια πραγματική επιδημία διάγνωσης ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) που σημαίνει έλλειψη προσοχής και υπερκινητικότητα. Αυτή την κατάσταση εκμεταλλεύονται φυσικά οι φαρμακευτικές βιομηχανίες, κι έτσι «..μόνο στη Βόρεια Αμερική υπολογίζεται ότι περίπου πέντε εκατομμύρια παιδιά καταναλώνουν καθημερινά διάφορα ψυχοφάρμακα. Αν και οι ιατρικοί ερευνητές το αρνούνται πεισματικά, η υπερκινητικότητα και ο αυτισμός των παιδιών δημιουργείται κυρίως από οικογενειακούς παράγοντες και όχι από βιολογικούς..» (Γιώργος ΣιάμκοςMind Control: Oπόλεμος για τονΈλεγχοτου Νου, Εκδόσεις Άγνωστο).

Συνήθως περνάνε πάνω από τριάντα ώρες την εβδομάδα μόνα τους, βλέποντας τηλεόραση, και παρόλο που οι γιατροί προσπαθούν να τα εντάξουν σε «έναν νέο τρόπο της ανθρώπινης εξέλιξης» μάλλον αυτά τα παιδιά αυτό που χρειάζονται δεν είναι χημικές ουσίες, αλλά μια ειδική φροντίδα και εκπαίδευση, έτσι ώστε να ανθίσουν.


http://katohika.blogspot.com

http://a-pistefto.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ