Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Άνοιξε η πρώτη καφετέρια με ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη;!


Villabafo αποποινικοποίηση ναρκωτικών
Ήδη το πρώτο κατάστημα πώλησης ναρκωτικών άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγες μέρες στην κεντρική αγορά της συμπρωτεύουσας με τον ευφάνταστο τίτλοVillaBafo και πλήθος φοιτητών έσπευσε να δοκιμάσει την ποικιλία χαρμανιών και εξωτικών ουσιών που εμπορεύεται το κατάστημα.

Όπως μας δήλωσαν οι υπεύθυνοι του καταστήματος, η ιδέα προ-υπήρχε εδώ και καιρό από τα αντίστοιχαCoffee Shops της Ολλανδίας έλειπε όμως το νομικό πλαίσιο που θα στήριζε μία τέτοια επένδυση στην Ελλάδα.

Το VillaBafo αποτελεί το 1ο Coffee Shop στην Ελλάδα όπου οι πελάτες μπορούν να δοκιμάσουν ποικιλίες ναρκωτικών ουσιών πριν αγοράσουν αλλά και να παραγγείλουν το ναρκωτικό της επιλογής τους, εφόσον αυτό δεν διατίθεται άμεσα.

Η εταιρεία πίσω από το Villabafo ήδη συζητάει με μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα της συμπρωτεύουσας με σκοπό την διαφήμιση και προώθηση του brand name μέσα από την χορηγία φανέλας αλλά και το σπονσοράρισμα ουσιών στους οπαδούς της σε ανταγωνιστικές τιμές.

Στις σκέψεις των επενδυτών είναι η δημιουργία ενός D.I.Y. (Do-It-Yourself) πάγκου με χημικές ουσίες όπου ο πελάτης θα μπορεί να πειραματιστεί και να δημιουργήσει το δικό το coctail ναρκωτικών όπως ακριβώς το επιθυμεί ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουμε και την online κυκλοφορία του Villabafo.gr του 1ου ηλεκτρονικού καταστήματος πώλησης ναρκωτικών ουσιών όπου οι χρήστες θα μπορούν να παραγγείλουν από τo σπίτι τους τις ουσίες αλλά και όλα τα απαραίτητα σύνεργα χρήσης, πληρώνοντας μέσω πιστωτικής κάρτας ή με αντικαταβολή.*
Πηγή :http://thousandnews.wordpress.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Financial Times: Έχουμε ηγέτες με... νεροπίστολα



Σκληρή επίθεση στους ηγέτες της ΕΕ εξαπολύουν στο κύριο άρθρο τους οι New York Times, με τον τίτλο «η αβάστακτη ελαφρότητα των ηγετών».
Στο δημοσίευμα, η εφημερίδα καταγγέλλει τόσο τις ηγεσίες της Ευρώπης όσο και αυτή των ΗΠΑ για αναποφασιστικότητα, και τις καλεί να ορθώσουν το ανάστημά τους στις αγορές
Το τελευταίο διάστημα, η φωτιά που έχει προκαλέσει η ευρωπαϊκή κρίση χρέους απειλεί ευθέως τον πυρήνα της ευρωζώνης. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αναφέρει το άρθρο, θα πρέπει να ενισχυθεί άμεσα ο προσωρινός μηχανισμός διάσωσης.
«Στον πόλεμο και στην πολιτική, η απώλεια ενός ηγέτη μπορεί να υπονομεύσει το σύνολο: αν δεν υπάρχει κάποιος να κατευθύνει και να τεθεί επικεφαλής, οι στρατιώτες, χωρίς ηθικό, πέφτουν θύματα του πανικού και του αποπροσανατολισμού» επισημαίνει η εφημερίδα.
Το παραπάνω αξίωμα έχει αποδειχθεί πλήρως τις δύο τελευταίες εβδομάδες ότι εφαρμόζεται και στις χρηματαγορές. Οι επενδυτές σπεύδουν τις τοποθετήσεις τους σε ασφαλείς παραδείσους κάτι που δεν αντικατοπτρίζει τίποτε άλλο από τον αυτοαποκεφαλισμό των ασκούντων οικονομική πολιτική στις ανεπτυγμένες χώρες.
Την ίδια ώρα που οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μεγάλη επιβράδυνση στην ανάπτυξη και στις δύο όχθες του Ατλαντικού, οι απαντήσεις που δίνουν οι πολιτικοί στις άσχημες οικονομικές ειδήσεις είναι ανακόλουθες.
«Τι πρότειναν οι εκλεγμένοι ηγέτες; Στις ΗΠΑ, έναν καβγά για το ύψος του χρέους. Στην Ευρώπη, πρότειναν μία επίμονη διαμάχη για το μέγεθος που θα έχει το… νεροπίστολο που θα χρησιμοποιήσουν για να σβήσουν την πυρκαγιά στις αγορές χρέους».
Η έλλειψη των κατάλληλων χειρισμών από τις πολιτικές ηγεσίες δεν είναι καινούρια. Ήδη από τις αρχές του 2009, οι ηγέτες δεν έχουν δείξει το είδος της συντονισμένης σταθερότητας που απαιτείται για να διαβεβαιώσουν τις αγορές ότι ακολουθούνται πολιτικές που θα βγάλουν την παγκόσμια οικονομία από την κρίση.
Πάντως, από τον πανικό που προκλήθηκε στις αγορές την περασμένη εβδομάδα, μπορεί να υπάρξει ένα καλό σημείο. Το σοκ μπορεί να ήταν ικανό ώστε να βγουν οι πολιτική από την παρωχημένη αυτοϊκανοποίηση στην οποία έσπευσαν για καταφύγιο πριν λήξει ο συναγερμός.
Βέβαια τα πράγματα δεν είναι το ίδιο άσχημα με το 2008. «Αλλά οι σεισμοί στην ιταλική αγορά κρατικών ομολόγων θα μπορούσε να προκαλέσουν ένα φαινόμενο παρόμοιο με την κατάρρευση της Lehman Brothers. Η ευρωζώνη πρέπει να σταματήσει την επίθεση στο ιταλικό χρέος. Πρέπει να καλέσει τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και να του ζητήσει να επανεκτιμήσει το μέγεθος του προσωρινού μηχανισμού σταθερότητας. Και γρήγορα μάλιστα. Όταν οι αγορές φοβούνται το χειρότερο, οι πολιτικοί πρέπει να ασκούν εξουσία και να τις ηρεμούν», καταλήγουν οι Financial Times.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρθενώνας-Σαντορίνη: Πρέπει να τα επισκεφθείς πριν πεθάνεις

Ο Παρθενώνας και η Σαντορίνη συγκαταλέγονται στους 43 καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς «που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις», σύμφωνα με τη λίστα του αμερικανικού περιοδικού Smithsonian.
Στο σχετικό άρθρο αναφέρεται ότι οι λάτρεις των ταξιδιών και της περιπέτειας δεν θα...



πρέπει να χάσουν προορισμούς, όπως οι Πυραμίδες της Γκίζας, η Έφεσος, η Κόστα Ρίκα, τα Νησιά Γκαλαμπάγκος, το Μάτσου Πίτσου, αλλά και ο Παρθενώνας και η Σαντορίνη.

Για τον 2.400 ετών Παρθενώνα, το περιοδικό δημοσιεύει αρκετές πληροφορίες, όπως ότι το κτίριο, που αρχικά έφερε ζωντανά χρώματα του κόκκινου, του πράσινου και του μπλε, παρέμενε σχεδόν ανέπαφο έως την πολιορκία του Μοροζίνι το 1687, όταν ανατινάχθηκε από βόμβα των Ενετών, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος του.

Το άρθρο αναφέρει, επίσης, την τεράστια προσπάθεια αναστήλωσης, στην οποία έχει προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, που περιλαμβάνει ακόμα και τη χρήση μαρμάρων από το λατομείο εξόρυξης του αρχαίου υλικού. Φυσικά, δεν παραλείπει την αναφορά στα Μάρμαρα του Παρθενώνα, αυτά που αφαίρεσε ο Άγγλος Λόρδος Έλγιν από το μνημείο μεταξύ 1801 και 1803, πουλώντας τα στο Βρετανικό Μουσείο, όπου παραμένουν έως σήμερα.

«Σαν να βρισκόμουν σκαρφαλωμένος στην άκρη του κόσμου», γράφει ο συντάκτης του άρθρου για την αίσθηση, που απολάμβανε στη Σαντορίνη, όταν επισκέφτηκε το εντυπωσιακό νησί.

Η μοναδική γεωγραφία και η άγρια ομορφιά του είναι ικανά στοιχεία για να ξεσηκώσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, ενώ η θέα στον βαθύ κόλπο της, που σχηματίστηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου πριν από περίπου 3.600 χρόνια, «σου κόβει την ανάσα», γράφει χαρακτηριστικά.

Το άρθρο κάνει λόγο και για την καταπληκτική κουζίνα του νησιού, μνημονεύοντας τα τοματίνια, τη φάβα, τις καρυδόπιτες, το γιαούρτι με μέλι και -κυρίως- το μοναδικό κρασί που παράγουν τα ηφαιστειογενή εδάφη του. Όσο για τις παρθένες παραλίες της Σαντορίνης, μόνο καλά λόγια έχει να πει. Δίνει, ωστόσο, δύο συμβουλές για τις μαύρες αμμουδιές, που απορροφούν τη θερμότητα του ήλιου: χοντρές πετσέτες και, φυσικά, σανδάλια.
http://www.newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε, Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α – «ΔΗΜΗΤΡΑ», Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π – AGROCERT, ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ)


http://permisospress.blogspot.com
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ
(ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε, Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α – «ΔΗΜΗΤΡΑ», Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π – AGROCERT, ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ)
Το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα επιφέρουν δραματικές αλλαγές και επιπτώσεις εκτός των άλλων και στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας. Η κυβέρνηση αιφνιδιαστικά και χωρίς κανένα διάλογο κατέθεσε τροπολογία με την οποία προχωρεί σε κατάργηση ή δραστική συρρίκνωση ή συγχωνεύσεις μεταξύ οργανισμών και φορέων γεωτεχνικού αντικειμένου και ενδιαφέροντος. Όλα
αυτά υλοποιούνται χωρίς μελέτη ή επιστημονική τεκμηρίωση και εκτός των άλλων θα προκαλέσουν απαράδεκτες και εφιαλτικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και στη χώρα.
Η προτεινόμενη συνένωση δεν ικανοποιεί τους στόχους του ΥΠΑΑΤ για μια ανταγωνιστική και ποιοτική γεωργία, για την ανάπτυξη του Αγροτικού Τομέα και της Εθνικής Οικονομίας. Δεν τεκμηριώνει το νέο σχήμα την αύξηση της παραγωγικότητας και την μείωση του λειτουργικού κόστους, καθώς αυξάνει τη γραφειοκρατία μέσω του ανομοιογενούς έργου και δραστηριοτήτων του κάθε οργανισμού.
Με όποια πολιτική κι αν εφαρμοστεί αυτή η πολιτική των συγχωνεύσεων, δεν έχει σαν σκοπό την ορθολογική αναδιάρθρωση των παραπάνω φορέων και την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα αλλά γίνεται με μοναδικό στόχο τη διάλυσή τους ως αναπτυξιακών εργαλείων και την παράδοση του αντικειμένου τους στα μεγάλα επιχειρηματικά κερδοσκοπικά συμφέροντα. Ταυτόχρονα, με τα μέτρα αυτά η κυβέρνηση επιχειρεί, με τη διαδικασία της ¨εργασιακής εφεδρείας¨ και ¨επαναξιολόγησης¨ να απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους με συνοπτικές διαδικασίες και παράλληλα να καταργήσει κάθε ίχνος εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματός τους.
Το Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) είναι κάθετα αντίθετο στα κυβερνητικά σχέδια που οδηγούν στη διάλυση, κατάργηση ή συρρίκνωση των παραπάνω οργανισμών και φορέων.
Στη θέση της πολιτικής κατάργησης, συρρίκνωσης ή συγχώνευσης πρέπει να εφαρμοστεί μια διαφορετική πολιτική που όχι μόνο δεν θα καταργεί αλλά θα αξιοποιεί τη μέχρι σήμερα εμπειρία και προσφορά τους. Πολιτική που θα αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές και θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις στην κάλυψη των αναπτυξιακών αναγκών, μακριά από τη λογική όλα στο βωμό του κέρδους¨ και των μεγάλων συμφερόντων.
2
Το Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ζητάει:
-Να σταματήσει τώρα η διαδικασία εξπρές με την οποία επιχειρεί η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να περάσει τα μέτρα των υποβαθμίσεων, καταργήσεων, συρρικνώσεων και συγχωνεύσεων φορέων που ευρίσκονται υπό την εποπτεία του.
-Καμιά κατάργηση ή συρρίκνωση Δημόσιων κοινωφελών οργανισμών και φορέων υπό την εποπτεία του ΥΠΑΑΤ. Διασφάλιση και αναβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα, της λειτουργίας, του ρόλου και του έργου τους.
-Καμιά άμεση ή έμμεση απόλυση εργαζόμενου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
-Μακριά τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τους μισθούς, τις συντάξεις, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Την κρίση να πληρώσουν τα μεγάλα συμφέροντα και οι πολιτικοί τους υποστηρικτές που προκάλεσαν το χάος στην ελληνική οικονομία.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να καταθέσει συγκεκριμένο κείμενο με τις απόψεις της για την αναδιοργάνωση των εποπτευόμενων οργανισμών και να συγκροτήσει άμεσα ομάδα εργασίας από εκπροσώπους του ΥΠΑΑΤ, του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., των Οργανισμών και των αγροτών που θα μελετήσει εμπεριστατωμένα το θέμα της ανασυγκρότησης των εποπτευόμενων Οργανισμών του ΥΠΑΑΤ.
Είμαστε βέβαιοι ότι με την εμπειρία τους τόσο στη Δημόσια Διοίκηση όσο και από τα χρόνια εργασίας τους δίπλα στους αγρότες θα προτείνουν ένα ρεαλιστικό σχέδιο οργάνωσης και αξιοποίησης των Οργανισμών και των υπαλλήλων τους σε όφελος της ελληνικής γεωργίας.
Προς την κατεύθυνση αυτή είμαστε πρόθυμοι και ως Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. να βοηθήσουμε με τη συμμετοχή μας σε μια τέτοια ομάδα εργασίας.
Για τη Δ.Ε.
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Χρ. Αναγνωστόπουλος
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη ανατροπή στο εργασιακό τοπίο


Μεγάλη αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις επιφέρουν οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο υπό ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση του ΣΕΠΕ καθώς και οι αλλαγές που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Οι κυριότερες αλλαγές που θα επέλθουν για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις είναι οι εξής:
1. Αυξάνεται από δύο σε τρία χρόνια το διάστημα της απασχόλησης με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (μέχρι και τρεις ανανεώσεις ενδιάμεσα). Μετά την πάροδο τριετίας, τεκμαίρεται ότι η σύμβαση υποκρύπτει σχέση εξαρτημένης εργασίας.
2. Εφαρμόζεται σε εξαμηνιαία βάση το ελαστικό δεκάωρο, αντί της πληρωμής των υπερωριών. Η ρύθμιση αυτή μπορεί να προέλθει ακόμη και με συμφωνία μέρους των εργαζομένων (το 15% σε επιχειρήσεις κάτω των 20 ατόμων και το 25% σε επιχειρήσεις άνω των 20 ατόμων).
2. Οι μισθοί νέων ηλικίας μέχρι 25 ετών μειώνονται κατά 20% και για διάστημα μέχρι δύο ετών.
3. Οι έλεγχοι των επιχειρήσεων γίνονται πιο αυστηροί, ενώ καθιερώνονται ενιαίες ποινές, πρόστιμα αλλά και εκπτώσεις 30%-80% -ανάλογα με την παράβαση- για όσους συμμορφώνονται. Για κάθε παράβαση, το πρόστιμο που θα επιβάλλεται μπορεί να ανέρχεται από το ποσό των 500 μέχρι των 50.000 ευρώ. Επίσης, οι επιθεωρητές του ΣΕΠΕ θα μπορούν να επιβάλλουν την ποινή της προσωρινής διακοπής λειτουργίας κάθε επιχείρησης, για διάστημα μέχρι τριών ημερών, Αν οι επιθεωρητές διαπιστώσουν περιστατικά αδήλωτης εργασίας, η διακοπή λειτουργίας μπορεί να επιβληθεί δύο φορές μέσα σε μία διετία, για άλλες 3-10 ημέρες.
4. Καθιερώνονται ποινές φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών ή χρηματική ποινή τουλάχιστον 900 ευρώ ή και οι δύο ποινές για τους εργοδότες που παραβιάζουν τα χρονικά όρια εργασίας, την καταβολή των δεδουλευμένων, την αμοιβή, την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων ή την καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης απόλυσης.
5. Οι εργοδότες υποχρεούνται (έναντι προστίμων) να αναγγέλλουν στον ΟΑΕΔ κάθε περίπτωση οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού σε διάστημα 8 ημερών, πέραν των υποχρεώσεών τους, που απορρέουν από τις διατάξεις της νομοθεσίας του ΟΑΕΔ, για αναγγελία πρόσληψης και καταγγελία σύμβασης μισθωτού.
6. Από το φθινόπωρο τίθεται σε εφαρμογή η κοινή ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΣΕΠΕ, του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ, στην οποία οι επιχειρήσεις θα υποβάλλουν τις καταστάσεις προσωπικού και όλες τις μεταβολές σε μισθούς και ωράρια.
Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα γίνεται καταγραφή της κινητικότητας του προσωπικού, των συγκεντρωτικών καταστάσεων των εργαζομένων σε επιχειρήσεις, παράλληλα με τις συνθήκες εργασίας και της υπερωριακής απασχόλησης, καθώς και των αλλαγών σε μισθούς και ωράρια εργασίας.
7. Απαγορεύεται επί ποινή ακυρότητας η καταγγελία της σύμβασης ή σχέσης εργασίας εγγύου εργαζόμενης, τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και για το χρονικό διάστημα 18 μηνών μετά τον τοκετό ή κατά την απουσία της για μεγαλύτερο χρόνο, λόγω ασθένειας που οφείλεται στην κύηση ή στον τοκετό, εκτός αν υπάρχει σπουδαίος λόγος για την καταγγελία.
newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι "οίκοι" κυβερνούν τον πλανήτη..




Μετά τη σημερινή υποβάθμιση των ΗΠΑ γίνεται πλέον ξεκάθαρο το ποιοί είναι τ'αφεντικά...




Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ κατηγόρησε τον οίκο αξιολόγησης Standard&Poor’s ότι έκανε ένα «χονδροειδές και ερασιτεχνικό» λάθος υπολογισμό, κατά 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, στις...
προβλέψεις του για τον προϋπολογισμό της χώρας στην...ανάλυσή του με την οποία αιτιολόγησε την υποβάθμιση του αξιόχρεου της.

«Ένας λάθος υπολογισμός 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μιλάει από μόνος του», δήλωσε στον Τύπο εκπρόσωπος του υπουργείου, μετά την ανακοίνωση του S&P ότι υποβαθμίζει την εκτίμησή του για το αξιόχρεο των ΗΠΑ κατά μία βαθμίδα, από το AAA στο AA+.

Οι συνέπειες που θα έχει η υποβάθμιση από τον S&P μετριάζονται από την απόφαση του Moody's Investors Service να διατηρήσει, προς το παρόν, την αξιολόγηση AAA για το κρατικό χρέος των ΗΠΑ. Ο οίκος Fitch Ratings ανακοίνωσε ότι εξετάζει ακόμα το θέμα και θα δημοσιοποιήσει την ανάλυση και την αξιολόγησή του ως το τέλος του μήνα.



Πάντως η απόφαση της S&P είναι πιθανό να θορυβήσει τους ξένους επενδυτές, ειδικά την Κίνα, που διακρατεί πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε αμερικανικά χρεόγραφα. Το Πεκίνο έχει καλέσει επανειλημμένα την Ουάσινγκτον να προστατεύσει τις επενδύσεις του σε δολάρια αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα του προϋπολογισμού και του χρέους.

Η απόδοση των αμερικανικών ομολόγων ενδέχεται να αυξηθεί 0,7%, σύμφωνα με τη SIFMA, μια εταιρία η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά των ομολόγων. Η υποβάθμιση - εξέλιξη χωρίς προηγούμενο στην ιστορία των ΗΠΑ - σημειώνεται μόλις 15 μήνες πριν τις επόμενες προεδρικές εκλογές. Αναμένεται να κυριαρχήσει στην προεκλογική εκστρατεία, όπως και το ζήτημα του χρέους.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κύπρος: Πορεία διαμαρτυρίας 300 χλμ. για τα θύματα της φονικής έκρηξης

Στις 11 Αυγούστου θα ξεκινήσει πορεία 300 χλμ. που θα περάσει σχεδόν από όλες της ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς και στη μνήμη των 13 θυμάτων.
Με την συμπλήρωση ενός μήνα από την τραγωδία, στις 11 Αυγούστου, θα ξεκινήσει η πορεία από το Δημαρχείο της Πάφου και θα τερματίσει στις 17, έξι μέρες μετά, έξω από το προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία.
Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια μετά το τέλος της πορείας. Οι οργανωτές της πορείας καλούν, όσους πολίτες μπορούν, να συμμετάσχουν εθελοντικά είτε σε όλη τη διαδρομή είτε σε μέρος αυτής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ιστορία της Σημαίας μας...




Στις 27 του Οκτώβρη, παραμονή της επετείου του ΟΧΙ, γιορτάζεται και τιμάται η Ελληνική σημαία . H πρώτη Ελληνική σημαία με το λευκό σταυρό σε γαλανό φόντο, σχεδιάστηκε, υφάνθηκε, ευλογήθηκε και υψώθηκε στην Μονή Ευαγγελίστριας στη Σκιάθο το 1807.
Σ' αυτή ο μοναχός Νήφωνας όρκισε τους οπλαρχηγούς, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, Ανδρέα Μιαούλη, Παπαθύμιο Βλαχάβα, Γιάννη Σταθά, Νικοτσάρα, τον Σκιαθίτη διδάσκαλο του Γένους Επιφάνιο - Στέφανο Δημητριάδη και πολλούς άλλους, μετά από μεγάλη σύσκεψη που έκαναν στο Μοναστήρι της Ευαγγελιστρίας για να καταστρώσουν το σχέδιο δράσης τους.

H ελληνική σημαία με την επίσημη μορφή της οποίας καθορίστηκε το 1822 από το Σύνταγμα της Επιδαύρου, είχε σταυρό, ως σύμβολο της ορθοδοξίας.
Η σημαία αυτή, αποτελούσε την επίσημη Ελληνική σημαία έως το 1978 (Η Επίσημη Σημαία του Ελληνικού κράτους. Καθιερώθηκε με νόμο στις 21-12-1978.), οπότε και υιοθετήθηκε η "ναυτική", αυτή με τις οριζόντιες λευκές και γαλάζιες γραμμές.
Το ριγωτό πρότυπο επιλέχτηκε λόγω της ομοιότητάς του με την κυματιστή θάλασσα που περιβάλλει τις ακτές της Ελλάδας.

Η εκδοχή του λευκού σταυρού μέσα σε κυανό πλαίσιο χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα παράλληλα με την πιο διαδεδομένη μορφή με τις ρίγες .
(άλλη εκδοχή) Από το 1832 έως το 1974 η μπλε σημαία με τον κεντρικό απλό λευκό σταυρό χρησιμοποιούνταν στο εσωτερικό της χώρας και η σημερινή σημαία, με το σταυρό πάνω αριστερά και τις ρίγες, χρησιμοποιούνταν στο εξωτερικό.
Τα χρώματα της σημαίας, γαλάζιο και λευκό, συμβολίζουν το γαλάζιο της Ελληνικής θάλασσας και το λευκό των αφρισμένων κυμάτων.
Οι οριζόντιες γραμμές είναι 9, όσες και οι συλλαβές του συνθήματος της Ελληνικής Επανάστασης, "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ `Η ΘΑΝΑΤΟΣ".

Ο λευκός σταυρός συμβολίζει την αφοσίωση των Ελλήνων στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, καθώς και τη συμβολή της Εκκλησίας στο σχηματισμό του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.
Νόμος 851 (ΦΕΚ Α΄ 233 από 21/22.12.1978) από Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η Εθνική Σημαία της Ελλάδος αποτελείται από εννέα ίσου πλάτους οριζόντιες, παράλληλες γραμμές, πέντε κυανές και τέσσερις λευκές, σε διαδοχή, έτσι ώστε η πρώτη και η τελευταία να είναι κυανές. Στο πάνω αριστερό τμήμα σχηματίζεται ένα κυανό τετράγωνο που καταλαμβάνει τις πέντε πρώτες γραμμές, μέσα στο οποίο υπάρχει λευκός σταυρός. Η σημαία αναρτάται πάνω σε λευκό κοντό στη κορυφή του οποίου υπάρχει (σε συγκεκριμένες περιπτώσεις) λευκός σταυρός.
Ο τύπος και τα χρώματα (κυανό και λευκό) της εθνικής σημαίας καθιερώθηκαν τον Ιανουάριο του 1822 στην Α΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου. Στις 15 Μαρτίου του ίδιου χρόνου το Εκτελεστικό Σώμα (Κυβέρνηση), που είχε αναλάβει την προσωρινή διοίκηση της Ελλάδας, όρισε με το Διάταγμα 540 τρεις τύπους σημαιών : μια σημαία ξηράς και δυο θαλάσσης, μια για το πολεμικό και μια για το εμπορικό ναυτικό. Η σημαία της ξηράς είχε σχήμα τετράγωνο, κυανό και έφερε έναν λευκό σταυρό που κάλυπτε όλη της την επιφάνεια. Οι σημαίες της θαλάσσης είχαν την ίδια μορφή που διαθέτει η σημερινή εθνική σημαία. Μοναδική διαφορά στη σημαία του εμπορικού ναυτικού ήταν η αντιστροφή των χρωμάτων (κυανό αντί λευκού) στη θέση του σταυρού. Η σημαία των εμπορικών πλοίων εξομοιώθηκε με εκείνη των πολεμικών το 1828, όταν αναγνωρίστηκε ότι τα εμπορικά πλοία είχαν λάβει μέρος στον αγώνα ως πολεμικά.
Η εθνική σημαία τροποποιήθηκε έκτοτε αρκετές φορές, κυρίως ως συνέπεια των πολιτειακών μεταβολών, χωρίς όμως να μεταβληθεί ριζικά. Το 1833 προστέθηκε στις σημαίες του στρατού ξηράς και του πολεμικού ναυτικού ο βαυαρικός θυρεός ο οποίος διατηρήθηκε μέχρι την ανατροπή του Όθωνα τον Οκτώβριο του 1862. Με την άφιξη του Γεωργίου Α΄ το 1863 περιελήφθη στις σημαίες των ανωτέρω σωμάτων το στέμμα το οποίο παρέμεινε μέχρι τη μεταπολίτευση του 1924. Από το 1864 η σημαία για τα τάγματα Πεζικού απετελείτο από μεταξωτό ύφασμα που έφερε τριγύρω χρυσά κρόσσια και στο κέντρο του λευκού σταυρού την εικόνα του προστάτη της, Αγίου Γεωργίου. Οι πολεμικές σημαίες που ισχύουν σήμερα είναι για το ναυτικό η εθνική σημαία, και για το στρατό ξηράς και την πολεμική αεροπορία ο τύπος της ορθογώνιας κυανής με το λευκό σταυρό που εκτείνεται μέχρι τις πλευρές της χωρίζοντάς την σε τέσσερα ίσα τμήματα. Στο κέντρο του σταυρού, η σημαία του στρατού ξηράς φέρει την εικόνα του Αγίου Γεωργίου, η δε σημαία της αεροπορίας την εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ.


Σε όλους τους αγώνες του Έθνους, οι Έλληνες πολέμησαν και υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους το ιερό αυτό σύμβολο.


Μπορεί κανείς να ξεχάσει το γενναίο σημαιοφόρο που σκοτώθηκε από εχθρικά πυρά, τη στιγμή που έστηνε την ελληνική σημαία στην κορυφή του Μπιζανίου το 1912 . Στη μάχη που ακολούθησε, σκοτώθηκαν δέκα στρατιώτες για να μην πέσει η σημαία στα χέρια του εχθρού. Στο τέλος ο λοχίας, που είχε απομείνει, όρμησε στο ύψωμα, αγκάλιασε τη σημαία, κατρακύλησε αιμόφυρτος στην πλαγιά και όταν έφθασε στο διοικητή του τάγματος, στάθηκε όρθιος χαιρέτησε και ανάφερε στο διοικητή. "Κύριε διοικητά, έχω την τιμή να σας παραδώσω τη σημαία". Και έπεσε νεκρός.
Η Ιστορία μας είναι γεμάτη από τέτοια περιστατικά αυτοθυσίας για την προστασία της σημαίας μας. Πρόσφατο παράδειγμα, τα γεγονότα στη Δερύνεια το 1996 όταν ο Σολωμού έγινε ο ίδιος σημαία και θυσιάστηκε για τα ίδια ιδανικά τα οποία συμβολίζει η γαλανόλευκη.
http://swmahellas.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

500 στρέμματα δασικής έκτασης έκαψε η φωτιά στο Παρόρι



Υπό μερικό έλεγχο είναι η μεγάλη φωτιά στο Παρόρι, που εκδηλώθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι.

Μέχρι τώρα 500 στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν στάχτη στα σύνορα Φθιώτιδας Βοιωτίας.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 21 άνδρες της Π.Υ. με 7 οχήματα και 13 άτομα πεζοπόρο.

Η πυρκαγιά στη Λοκρίδα κοντά στο Καλαπόδι έσβησε ευτυχώς νωρίς, όπως στο Ζηλευτό και σε άλλες περιοχές, αφού χθες είχαμε μπαράζ πυρκαγιών σε πολλούς νομούς της Στερεάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Οι ξαπλώστρες άλλαξαν απλά θέση... στον ελληνικό Τιτανικό!»



Επιμέλεια: Ρούλα Κοτσέτα
Με ένα δημοσίευμα που περιγράφει το χάος, την απόγνωση και την ανησυχία των αγορών η οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal σε πρόσφατο άρθρο της παρομοιάζει την Ελλάδα με τον "Τιτανικό" και με δόση χιούμορ υποστηρίζει πως απλά οι ξαπλώστρες άλλαξαν θέση στο κατάστρωμα... (για να είμαστε και σε καλοκαιρινό κλίμα).  Η WSJ μάλιστα εκτιμά πως με αυτόν τον τρόπο, αδίκησε το πλήρωμά της....το οποίο ναυαγεί...
"Αυτό που έκανε η ΕΕ, είναι να φορτώσει με περισσότερο νεκρό βάρος, το ελληνικό πλοίο που ήδη βουλιάζει. Αν αυτός είναι ο τρόπος που η ΕΕ θεωρεί ότι σώζει την Ελλάδα, τότε πολύ καλά κάνουν η Ιταλία και η Ισπανία που τρέμουν απ το φόβο τους" τονίζει το δημοσίευμα.
Χαρές και πανηγύρια
Η WSJ αναφέρει πως όταν ανακοινώθηκε το νέο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα, συνοδεύτηκε με πανηγύρια και χαρές.
Υπενθυμίζει μάλιστα το εν λόγω σχέδιο διάσωσης της χώρας μας, που προέβλεπε επαναγορά του χρέους, τέσσερις διαφορετικές προτάσεις ανταλλαγής ομολόγων, μια επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, και περίπου €100 δισ. σε νέα δάνεια.
Η αρχική ευφορία έγινε εφιάλτης
Ο αρθρογράφος συνεχίζει γράφοντας πως δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός για να χαθεί η αρχική ευφορία και να γίνει εφιάλτης.
Κάνει λόγο για τα νέα ρεκόρ των ισπανικών και ιταλικών σπρεντς και τον φόβο των επενδυτών. Θυμίζει την ακύρωση των καλοκαιρινών διακοπών του Ισπανού πρωθυπουργού αλλά και τον πανικό των Ιταλών που συνεδρίασαν  εκτάκτως μετά την απόφαση να ακυρωθεί η δημοπρασία ομολόγων.
Οσον αφορά στα ελληνικά ομόλογα, η WSJ, υπογραμμίζει πως η αξία τους συνέχισε να παίρνει την κατηφόρα. Και
Μάλιστα, εκτιμά, πως το συμπέρασμα ήταν να συνειδητοποιήσουν οι αγορές πως το πρόσφατο πακέτο στήριξης της Ελλάδας δεν την βοηθά καθόλου.
Δεν είναι έκπληξη! γράφει ο συντάκτης του άρθρου.
" Αν το ψάξει κανείς, αντιλαμβάνεται δυο βασικά στοιχεία: Πρώτον, ότι αν προχωρήσει το σχέδιο, η Αθήνα θα χρωστά στους δανειστές της περισσότερα από το σημερινό 160% του ΑΕΠ της. Και δεύτερο, αυτό το νέο χρέος θα είναι πολύ πιο ακριβό από ποτέ, για να μπορέσει η Ελλάδα να το εξυπηρετήσει. Οι τράπεζες που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις του περασμένου μήνα, ανακοίνωσαν, μετά τη συμφωνία, ότι θα υποστούν πλήγμα ύψους 21% στην αξία των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν. Κάποιοι θεώρησαν πως αυτό σήμαινε ότι το ελληνικό χρέος θα μειώνονταν αντίστοιχα. Όπως όμως αποδεικνύεται, αυτό ήταν μια λογιστική «μαϊμουνιά». Μπορεί η αξία των ομολόγων να πέσει, όμως το ποσό που θα χρωστά η Ελλάδα θα ανέβει".
Εξηγεί μάλιστα, πως η πραγματικότητα έχει ώς εξής:
Αν προχωρήσει η ανταλλαγή ομολόγων αξίας €135 δισ. όπως συμφωνήθηκε, η ονομαστική αξία του χρέους θα μειωθεί κατά 10%, ή €13.5 δισ. Οι επαναγορές ομολόγων υποτίθεται πως θα μειώσουν το χρέος κατά €12.5 δισ. επιπλέον. Για να το πετύχει όμως αυτό η Ελλάδα, θα πρέπει να δανειστεί άλλα €40 δισ ως εγγύηση έναντι των νέων ομολόγων, και άλλα €20 δισ για να χρηματοδοτήσεις τις επαναγορές. Στη συνέχεια θα πρέπει να δανειστεί άλλα €15 δισ για να επανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες που θα πληγούν από τα κρατικά τους ομόλογα. Ένα συνολικό ποσό δηλαδή ύψους €75 δισ. που θα πρέπει να το βρει από την ΕΕ και το ΔΝΤ, αφού κανένας άλλος δεν δανείζει σήμερα την Αθήνα. Τουλάχιστον τα επιτόκια θα είναι φτηνά, αφού η ΕΕ ανακοίνωσε πως θα χρεώσει 3.5% ετήσιο τόκο στην Ελλάδα, τόσο για το νέο αυτό δάνειο, όσο και για τα προηγούμενα δάνεια της διάσωσης που της έχουν ήδη δοθεί".
Οι τράπεζες με τα ελληνικά ομόλογα
"Οι τράπεζες όμως που ανταλλάσσουν τα ομόλογά τους δεν θα είναι τόσο γενναιόδωρες. Σύμφωνα με τους όρους που συμφωνήθηκαν, τα επιτόκια της Ελλάδας στα εκκρεμούντα χρέη της θα αυξηθούν κατά μέσο όρο 12%. Τα νέα ομόλογα θα έχουν επιτόκιο 6.8%, σε σύγκριση με το σημερινό 5%. Αυτή η αύξηση του επιτοκίου θα καλύψει την οποιαδήποτε μείωση του αρχικού κεφαλαίου, που θα προέκυπτε από τα κουρέματα κατά 20% σε κάποιες από τις ανταλλαγές".
newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Οι Ελληνες πουλούσαν ντομάτες για να αγοράσουν Louis Vuitton και φαντάζονταν πως αυτό δεν θα σταματούσε ποτέ»...


Εάν αναρωτιέστε πώς μια παραδεισένια χώρα με τον ήλιο, την άμμο και τη θάλασσα του Αιγαίου μπορεί να βυθιστεί σε έναν λάκκο, συμπαρασύροντας μαζί της και το ευρώ, αναζητήστε το βιβλίο του Ιάσονα Μανωλόπουλου «Το ειδεχθές χρέος της Ελλάδας» (Greece’s Odious Debt).

Ο συγγραφέας, διαχειριστής κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου στην Dromeus Capital Group, περιγράφει την Ελλάδα ως....
περισσότερο μία αναδυόμενη παρά ανεπτυγμένη χώρα, η οποία δεν έπρεπε να έχει ενταχθεί στην Ευρωζώνη. «Ξεχάστε τον ευφυή δυτικό χαρακτηρισμό της ως το λίκνο της φιλοσοφίας και της διακυβέρνησης από τον δήμο. Σήμερα η Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε μία κλεπτοκρατία, και όχι σε μία δημοκρατία με τη βορειοευρωπαϊκή έννοια του όρου. Μοιάζει περισσότερο με σύγχρονη Λερναία Υδρα με επτά κεφάλια, την ευνοικοκρατία, τον κρατισμό, τον νεποτισμό, το πελατειακό σύστημα, τη διαφθορά, τα κλειστά καταστήματα και τη σπατάλη», παρατηρεί.

Mετά τη στρέβλωση των 400 ετών της Τουρκοκρατίας και αφού οι Ελληνες επιβίωσαν των τρομακτικών ανθρώπινων απωλειών των δυο Παγκοσμίων Πολέμων, του Εμφυλίου και της Δικτατορίας, ξεπρόβαλαν στο προσκήνιο, κουβαλώντας μία παράδοση φοροδιαφυγής, την αίσθηση ενός δικαιώματος -η Δύση μας χρωστάει, έτσι δεν είναι; – και προσδίδοντας μεγάλο βάρος στην έννοια της οικογένειας και του στενού κυκλώματος. Ο κ. Μανωλόπουλος τεκμηριώνει τις απόψεις του με στατιστικά στοιχεία, ιστορίες και καυστικά σχόλια.
Οταν η χώρα υιοθέτησε το ευρώ, το 2001, είχε μία μη διαφοροποιημένη οικονομία στηριγμένη στον τουρισμό, την ναυτιλία και τη γεωργία. Είχε, λοιπόν, πολλά κοινά με την Αργεντινή πριν από μία δεκαετία, όταν η κυβέρνηση του Κάρλος Μενέμ είχε συνδέσει το πέσο με το δολάριο. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο έγκειται η ουσία του προβλήματος, υπογραμμίζει ο Ιάσονας Μανωλόπουλος. Η Ευρωζώνη για την Ελλάδα είναι μία μη βιώσιμη κατάσταση διασύνδεσής της με το συγκεκριμένο νόμισμα. Αρχικά δημιούργησε μία επίφαση πλούτου, επιτρέποντας στη χώρα να δανείζεται σε σκληρό νόμισμα, ενώ τα εν λόγω δάνεια με δυσκολία θα τα αποπλήρωνε. Οπως και στην Αργεντινή τη δεκαετία του 1990 οι χρηματοδοτούμενες με δάνεια δαπάνες απέκρυπταν την έλλειψη βιώσιμης ανάπτυξης.

«Οι Ελληνες πουλούσαν ντομάτες για να αγοράσουν Louis Vuitton και φαντάζονταν πως αυτό δεν θα σταματούσε ποτέ», υπογραμμίζει με δικαιολογημένο σαρκασμό ο κ. Μανωλόπουλος.

Πολλά από τα χρήματα κατασπαταλήθηκαν και απομυζήθηκαν από αυτό που ο συγγραφέας αποκαλεί «ελληνικό περονισμό» ή την τακτική να μοιράζονται επιδοτήσεις και χάρες σε ομάδες συμφερόντων, αντί να γεννιέται πλούτος. Καταβροχθίζοντας εύκολα δάνεια, οι Ελληνες αγόραζαν δεύτερα σπίτια και εξοχικές κατοικίες, αλλά και Πόρσε Καγιέν για να πηγαίνουν σε αυτές. Ο άρτι δημιουργηθείς πλούτος δεν τους μεταμόρφωσε εν μια νυκτί σε υποδείγματα πολιτών.

Ο Ιάσονας Μανωλόπουλος βομβαρδίζει τους αναγνώστες με αριθμούς, ξεκινώντας από τους 321 πολίτες άνω των 100 ετών, οι οποίοι έχουν πεθάνει, αλλά εξακολουθούν να συνταξιοδοτούνται.

Και συνεχίζει με τους 324 ιδιοκτήτες ακινήτων στα βόρεια προάστια των Αθηνών, οι οποίοι δήλωσαν στην εφορία την πισίνα τους όταν στην περιοχή ο δορυφόρος κατέγραψε 16.974 πισίνες σε κατοικίες.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, η Ελλάδα έχει και συνενόχους. Είναι οι φιλόδοξοι Ευρωπαίοι ηγέτες, οι οποίοι ήθελαν να δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία του ευρώ στην ιστορία και άφησαν «παραθυράκια», τα οποία επέτρεψαν στους Ελληνες να «μαγειρέψουν» τα στοιχεία για το δημοσιονομικό τους έλλειμμα. Είναι και οι βορειοευρωπαϊκές τράπεζες, οι οποίες χαίρονταν πολύ να δανείζουν δισεκατομμύρια ευρώ στις ελληνικές κυβερνήσεις, τα περισσότερα εκ των οποίων τα δαπανούσαν σε αμυντικό εξοπλισμό από γερμανικές και γαλλικές εταιρείες, τονίζει ο συγγραφέας. Μπορεί οι Γερμανοί αναγνώστες να βρουν αρκετά επιχειρήματα στο βιβλίο του εναντίον της ελληνικής διάσωσης. Αλλά δεν θα ικανοποιηθούν από την ανάλυσή του, ότι το ευρώ έσυρε τη χώρα τους έξω από την ύφεση και ενίσχυσε τις εξαγωγές της, καθιστώντας την την πιο ωφελημένη από αυτό.


Από:   olympia
Διαβάστε Περισσότερα »

Περίπου το 15% των Αμερικανών, ζει με κουπόνια


Περισσότερα από 46 εκατομμύρια Αμερικανοί, δηλαδή το 15% του πληθυσμού των ΗΠΑ, ζούσαν τον Απρίλιο του 2011 χάρη σε κουπόνια που λάμβαναν για την αγορά τροφίμων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Γεωργίας. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ που μάλιστα αυξήθηκε κατά 2,5% από τον...



Μάιο του 2010. Οι Πολιτείες που χορηγούν τα περισσότερα επιδόματα είναι το Τέξας (3,9 εκατομμύρια), η Καλιφόρνια (3,7 εκατομμύρια), η Φλόριντα και η Νέα Υόρκη (από 3 εκατομμύρια η καθεμία). Στην Αλαμπάμα ο αριθμός των ανθρώπων που λαμβάνουν τέτοιου είδους επιδόματα διατροφής αυξήθηκε από τις 800.000 στο 1,7 εκατομμύριο. Εν μέρει η αύξηση αυτή οφείλεται στους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν την Πολιτεία αυτή προκαλώντας τεράστιες καταστροφές και το θάνατο 210 ανθρώπων. Τα κουπόνια αυτά, που κατά μέσο όρο φτάνουν τα 300 δολάρια, χορηγούνται υπό όρους και είναι ανάλογα με τα μέλη της κάθε οικογένειας. Τα κουπόνια ανταλλάσσονται στα σούπερ μάρκετ για τρόφιμα, όχι όμως για αλκοόλ ή έτοιμο φαγητό.
trelokouneli.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κέρκυρα:''Έβαλα φωτιά για να βλέπω τα αεροπλάνα να πετούν''

«Ηθελα να βλέπω τα αεροπλάνα να πετούν στον ουρανό…» Αυτή την εξήγηση έδωσε στους αστυνομικούς ένας 30χρονος ιδιωτικός υπάλληλος που προσήχθη μαζί με άλλους τέσσερις υπόπτους για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν...


το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στην Κέρκυρα.

Ο νεαρός άνδρας κατά την προανάκριση ομολόγησε ότι έβαλε μία από τις πολλές πυρκαγιές που ξέσπασαν με διαφορά λίγων λεπτών στο Νησί των Φαιάκων, συγκεκριμένα εκείνη στην περιοχή Πουλάδες. Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, ο 30χρονος εθεάθη και σε άλλα τρία μέτωπα της φωτιάς, συγκεκριμένα στα χωριά Λάκωνες, Αλειμματάδες και Βίστωνας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο φως κτίριο του 1200 π.Χ. στην Κύπρο

Μεγάλων διαστάσεων κτίριο, που χρονολογείται γύρω στο 1200 π.Χ, αποκάλυψαν οι φετινές ανασκαφές στο Χαλά Σουλτάν Τεκκέ, κοντά στον διεθνή αερολιμένα της Λάρνακας, που έγιναν υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Πέτερ M. Φίσερ του Πανεπιστημίου του Γκέτενμπουργκ της Σουηδίας.
Από τα πιο εντυπωσιακά αντικείμενα που βρέθηκαν κατά τη φετινή ανασκαφική περίοδο είναι ένας σφραγιδοκύλινδρος από αιματίτη με έξι εγχάρακτες σκηνές θρησκευτικού περιεχομένου. Οι σφραγιδοκύλινδροι χρησιμοποιούνταν ως σφραγίδες από λόγιους ανθρώπους, ενώ ο συγκεκριμένος πιθανόν να εισήχθη από τη Συρία. Ένα άλλο σημαντικό εύρημα είναι ένα ειδώλιο από λευκό και μελανό λίθο, που παριστά γυναικεία θεότητα. Το ειδώλιο αυτό πιθανόν να είχε εισαχθεί ακόμη και από τη Μεσοποταμία, δηλαδή την περιοχή του σημερινού Ιράκ.
Η ανακάλυψη του κτιρίου, σύμφωνα με το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου, έγινε με βάση τα αποτελέσματα της εφαρμογής της μεθόδου γεωραντάρ (ground penetrating radar).


Το γεωραντάρ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «ακτινογραφία» του υπεδάφους και η μέθοδος αυτή έχει αποδείξει ότι, στην περίπτωση της θέσης Χαλά Σουλτάν Τεκκέ, τα κύματα του ραντάρ μπορούν να διεισδύσουν πέραν των 2 μέτρων κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Τα αποτελέσματα της μεθόδου αυτής ήταν ιδιαίτερα λεπτομερή, αφού όχι μόνο αποκάλυψαν το περίγραμμα του κτιρίου, αλλά εμφάνισαν και λεπτομέρειες όπως δωμάτια και εισόδους.
Το κτίριο, διαστάσεων περίπου 30 μ. x 20 μ., περιλαμβάνει χώρους κατοίκησης και εργαστήρια. Σφοντύλια και βαρίδια που βρέθηκαν στα εργαστήρια δείχνουν ότι στον χώρο διεξάγονταν υφαντουργικές δραστηριότητες, ενώ τα κοχύλια της θάλασσας που ανασκάφηκαν στους χώρους αυτούς δείχνουν ότι τα υφάσματα βάφονταν μωβ.
Στους χώρους κατοίκησης βρέθηκε ιδιαίτερα μεγάλη ποικιλία υψηλής ποιότητας κεραμικής εισηγμένης κυρίως από τον μυκηναϊκό κόσμο (Ελλάδα και ελληνικό αρχιπέλαγος). Τα αγγεία περιλαμβάνουν πρόχους, κύπελλα, κρατήρες και άωτα αγγεία. Η ντόπιας παραγωγής κεραμική περιλαμβάνει την κεραμική σε δακτυλιόσχημη βάση, η οποία πιστεύεται ότι μιμείται μεταλλικά πρότυπα και είναι ψημένη σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Πρόχοι και προχοΐσκες αυτού του τύπου φαίνεται ότι περιείχαν όπιο, παρόλο που χρησιμοποιούντο για τη μεταφορά και διάφορων άλλων υγρών.
Η κεραμική περιλαμβάνει επίσης και λευκόχριστη κεραμική τοπικής παραγωγής, η οποία υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλές είδος σε όλη την ανατολική Μεσόγειο. Τα κύπελλα και οι πρόχοι λευκόχριστης κεραμικής είναι ιδιαίτερα λαμπερά και διακοσμούνταν με περίπλοκα μοτίβα ερυθρού, μελανού και καφέ χρώματος. Τα αγγεία αυτά εξάγονταν στη Μέση Ανατολή, την Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Ανατολία, ενώ κάποια έχουν βρεθεί και στην Ιταλία.
Επίσης, βρέθηκαν και αντικείμενα από λιωμένο μόλυβδο και σκουριά χαλκού, στοιχεία που φανερώνουν την παραγωγή μεταλλικών αντικειμένων στον χώρο. Τα χάλκινα και τα μολύβδινα αντικείμενα, που αποκαλύφθηκαν περιλαμβάνουν χάντρες, βαρίδια και εργαλεία.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς ντέρμπι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 27 Αυγούστου

Χωρίς ντέρμπι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 27 Αυγούστου

Με δύο κενά έγινε η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος. Αφορά στις ομάδες που θα πάρουν θέσεις στην αφετηρία, μετά το τέλος των δικαστικών εκκρεμοτήτων και την ιστορία με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα. Ετσι, η κλήρωση του πρωταθλήματος περιελάμβανε δύο ταμπέλες που έγραφαν «ομάδα Α» και «ομάδα Β». Οι φίλαθλοι πάντως θα πρέπει να περιμένουν την 4η και την 5η αγωνιστική για να δουν τα πρώτα ντέρμπι. Του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα. Το ντέρμπι των αιωνίων θα γίνει την 10η αγωνιστική. Το πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 27-28 Αυγούστου.
Αναλυτικά η κλήρωση: 1η Αγωνιστική ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ Π.Α.Ο.Κ. - SKODA ΞΑΝΘΗ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ε.Κ. - ΟΜΑΔΑ Β ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΡΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΜΑΔΑ Α Ο.Φ.Η. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
2η Αγωνιστική ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. - Π.Α.Ο.Κ. ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ SKODA ΞΑΝΘΗ - Α.Ε.Κ. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΟΜΑΔΑ Β - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΡΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. ΟΜΑΔΑ Α - Ο.Φ.Η.
3η Αγωνιστική ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ Α.Ε.Κ. - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Ο.Φ.Η. - ΟΜΑΔΑ Β ΑΡΗΣ - ΟΜΑΔΑ Α
4η Αγωνιστική ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ε.Κ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. SKODA ΞΑΝΘΗ - Ο.Φ.Η. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΜΑΔΑ Α ΟΜΑΔΑ Β - ΑΡΗΣ
5η Αγωνιστική ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - Α.Ε.Κ. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ Ο.Φ.Η. - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. ΟΜΑΔΑ Α - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΡΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΜΑΔΑ Β
6η Αγωνιστική ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Α.Ε.Κ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. Π.Α.Ο.Κ. - Ο.Φ.Η. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΜΑΔΑ Α ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. - ΑΡΗΣ ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΜΑΔΑ Β SKODA ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
7η Αγωνιστική ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Ο.Φ.Η. - Α.Ε.Κ. ΟΜΑΔΑ Α - ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΡΗΣ - Π.Α.Ο.Κ. ΟΜΑΔΑ Β - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ
8η Αγωνιστική ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ο.Φ.Η. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΜΑΔΑ Α Α.Ε.Κ. - ΑΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΟΜΑΔΑ Β Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
9η Αγωνιστική ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - Ο.Φ.Η. ΟΜΑΔΑ Α - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΜΑΔΑ Β - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Α.Ε.Κ. SKODA ΞΑΝΘΗ - ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Π.Α.Ο.Κ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
10η Αγωνιστική ΟΜΑΔΑ Α - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Ο.Φ.Η. - ΑΡΗΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΟΜΑΔΑ Β ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ε.Κ. - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
11η Αγωνιστική ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΡΗΣ ΟΜΑΔΑ Β - ΟΜΑΔΑ Α ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Ο.Φ.Η. SKODA ΞΑΝΘΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - Α.Ε.Κ. Π.Α.Ο.Κ. - ΚΕΡΚΥΡΑ
12η αγωνιστική ΟΜΑΔΑ Β - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΜΑΔΑ Α - SKODA ΞΑΝΘΗ Ο.Φ.Η. - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Π.Α.Ο.Κ. Α.Ε.Κ. - ΚΕΡΚΥΡΑ
13η Αγωνιστική ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SKODA ΞΑΝΘΗ - ΟΜΑΔΑ Β ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΡΗΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. - ΟΜΑΔΑ Α ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - Ο.Φ.Η. Π.Α.Ο.Κ. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. ΚΕΡΚΥΡΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Α.Ε.Κ. - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
14η Αγωνιστική SKODA ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΟΜΑΔΑ Β - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΟΜΑΔΑ Α - Π.Α.Ο.Κ. Ο.Φ.Η. - ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - Α.Ε.Κ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
15η Αγωνιστική ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. - SKODA ΞΑΝΘΗ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Π.Α.Ο.Κ. - ΟΜΑΔΑ Β ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΡΗΣ Α.Ε.Κ. - ΟΜΑΔΑ Α ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Ο.Φ.Η. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ
Διαβάστε Περισσότερα »

Eκδίδεται στην Κύπρο ο σφετεριστής ελληνοκυπριακών περιουσιών Gary Robb

Μεγάλη επιτυχία της Κυπριακής Δημοκρατίας στον αγώνα της για την προάσπιση των δικαιωμάτων της στα κατεχόμενα, αποτελεί η απόφαση βρετανικού δικαστηρίου, με την οποία εγκρίθηκε η έκδοση του διαβόητου σφετεριστή ελληνοκυπριακών περιουσιών Gary Robb από τη Βρετανία στην Κύπρο, όπου θα δικαστεί από τα κυπριακά δικαστήρια. Όπως έγινε γνωστό, η απόφαση εκδόθηκε στις 13 Ιουνίου, και ο Robb θα εκδοθεί στην Κύπρο ως τις 10 Αυγούστου. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Όπως είναι γνωστό, στη Μ. Βρετανία ευδοκιμεί εδώ και μερικά χρόνια μια "φάμπρικα" αγοράς ακινήτων στα κατεχόμενα της Κύπρου. Τα ακίνητα αυτά, που οι νόμιμοι ιδιοκτήτες τους από το 1974 είναι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες που τα έχουν εγκαταλείψει, πωλούνται σε χαμηλές (συγκριτικά) τιμές σε Βρετανούς, ιδίως συνταξιούχους, που έτσι αποκτούν (ή μάλλον νομίζουν πως αποκτούν) το μεσογειακό "σπίτι των ονείρων τους" εις βάρος των Ελληνοκυπρίων προσφύγων. Το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος ευνοεί αυτό το άθλιο "εμπόριο", αφ' ενός γιατί αποφέρει σημαντικά ποσά σε συνάλλαγμα, και αφ' ετέρου γιατί συνδέει τα συμφέροντα πολλών Βρετανών με τη μοίρα του ψευδοκράτους, δημιουργώντας κίνητρο για την αναγνώριση της υπόστασής του στη Βρετανία.

Παρ' όλα αυτά οι Ελληνοκύπριοι βρήκαν τρόπο να διεκδικήσουν το δίκιο τους: ο Ελληνοκύπριος Μελέτιος Αποστολίδης στράφηκε δικαστικά κατά των Βρετανών David και Linda Orams που είχαν αγοράσει ακίνητο που του ανήκε στα Κατεχόμενα, και δικαιώθηκε. Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην υπόθεση C 420/07 έκρινε ότι οι αποφάσεις του κυπριακού δικαστηρίου, με τις οποίες υποχρεώθηκαν οι Orams να σταματήσουν την καταπάτηση του οικοπέδου Αποστολίδη και να του καταβάλουν ενοίκιο για την περίοδο που το κατείχαν, αναγνωρίζονται και πρέπει να εκτελούνται σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα (εν προκειμένω στη Βρετανία), ασχέτως του γεγονότος ότι η κατοχή της Β. Κύπρου από τουρκικά στρατεύματα δεν επιτρέπει την εφαρμογή τους εκεί. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για την (έμμεση έστω) δικαίωση εκατοντάδων Ελληνοκυπρίων, που μπορούν να στραφούν κατά των σφετεριστών στα βρετανικά δικαστήρια και να διεκδικήσουν αποζημιώσεις. Εννοείται δε, ότι με αυτή την απόφαση "κόπηκε η όρεξη" πολλών Βρετανών, επίδοξων "ιδιοκτητών" προσφυγικών ιδιοκτησιών.

Ως οριστική "ταφόπλακα" σε τέτοιες ορέξεις έρχεται τώρα η έκδοση ενός από τους πρωτεργάτες της "φάμπρικας", του Βρετανού υπηκόου Gary Robb, που θα οδηγήσει στη δίκη του στην Κύπρο. Ο Robb είναι ένα πραγματικό "λουλούδι": το 1996, όντας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στην Αγγλία, συνελήφθη μαζί με τον αδερφό του για διακίνηση ναρκωτικών. Αποφυλακίστηκε με εγγύηση, και πριν δικαστεί διέφυγε από την Αγγλία και κατέληξε στη Β. Κύπρο. Εκεί, προφανώς με άφθονα χρήματα από το εμπόριο ναρκωτικών, πήρε την τουρκοκυπριακή "υπηκοότητα" και ίδρυσε την εταιρεία Aga Developments Construction Ltd., με σκοπό να κατασκευάσει τουριστικά θέρετρα και βίλες προς πώληση σε ξένους υπηκόους. Το σημαντικότερο από αυτά βρίσκεται στην περιοχή Αμάραντα, κοντά στην Κυρήνεια, με 246 κατοικίες, γνωστό ως Amaranta Valley (φαίνεται πίσω από τον Gary Robb στην παρακάτω φωτογραφία).



Το 2005 ο Robb έφυγε για την Ταϊλάνδη με σκοπό να ιδρύσει αντίστοιχη επιχείρηση εκεί, αλλά αφ' ενός εντοπίστηκε από τις βρετανικές αρχές (αφού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του) και αφ' ετέρου η περιουσία του στα κατεχόμενα κατασχέθηκε από το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος. Την ίδια εποχή, η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε εναντίον του διεθνές ένταλμα σύλληψης. Τελικά ο Robb έκανε συμφωνία με το ψευδοκράτος και επέστρεψε, με την προϋπόθεση να ολοκληρώσει την κατασκευή του Amaranta Valley, καθώς αρκετοί Βρετανοί είχαν ήδη αγοράσει "ιδιοκτησίες" ή πληρώσει προκαταβολές, και υπήρχε μεγάλη πίεση να παραδοθούν κάποιες κατοικίες. Όμως οι κατοικίες δεν ολοκληρώθηκαν εγκαίρως, ενώ κάποιοι "πελάτες" ανακάλυψαν ότι είχαν "αγοράσει" το ίδιο σπίτι με άλλους! Τελικά το ψευδοκράτος, χάνοντας προφανώς την υπομονή του με τον Robb, τον "εξέδωσε" στην Αγγλία το 2009, μαζί με τη μητέρα του.

Αυτό όμως μάλλον υπήρξε σφάλμα, καθώς έδωσε την ευκαιρία στην Κυπριακή Δημοκρατία να τιμωρήσει τον πρωτεργάτη του σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών, ζητώντας με τη σειρά της από τα βρετανικά δικαστήρια την έκδοσή του, με βάση το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει το 2005. Αυτό ακριβώς το αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας έγινε δεκτό στις 13 Ιουνίου με απόφαση του Magistrates’ Court του Westminster. Έτσι ο Gary Robb εκδίδεται στην Κυπριακή Δημοκρατία, για να δικαστεί από κυπριακό δικαστήριο για εννιά κατηγορίες, που περιλαμβάνουν την καταπάτηση ακινήτων στην περιοχή της Κυρήνειας, την παράνομη κατοχή, καλλιέργεια και εκμετάλλευσή τους, τη φθορά σε δέντρα (!), την απάτη με σκοπό την απόκτηση αγαθών και την πώληση ιδιοκτησίας, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τη συνομωσία με άλλους (δύο Τουρκοκυπρίους) για τη διάπραξη των παραπάνω αδικημάτων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η απάτη διαπράχθηκε μεταξύ Απριλίου 2004 και 2005, και τα συμβόλαια αγοραπωλησίας ακινήτων έφτασαν σε αξία το 1.2 εκατομμύριο λίρες Αγγλίας.

Είναι περιττό να τονίσουμε τη σημασία που έχει για την Κύπρο η εξέλιξη αυτή. Όχι μόνο για να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά και για να δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στις "πωλήσεις" ελληνοκυπριακών περιουσιών στο εξωτερικό. Για το σκοπό αυτό θα ανεβάσουμε το συντομότερο αγγλική μετάφραση του άρθρου, ώστε να αναπαραχθεί "όπου δει"...

enkripto.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Τροφώνια 2011: Συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου



«ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2011»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ
«…στη μουσική απόλαυση, δε χωράνε μνημόνια…»
Και φέτος το καλοκαίρι – και σε πείσμα των καιρών- ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα με μεγάλο σχήμα.
Δέκα μουσικοί και ένα ανανεωμένο πρόγραμμα, με τραγούδια από τον καινούριο δίσκο «Ο Ελάχιστος Εαυτός» όπως και κάποια «παραμελημένα» που… βρίσκουν τη θέση τους, θα βάλουν τα δυνατά τους στα μουσικά νυχτέρια αυτού του καλοκαιριού.
Έχοντας εξαιρετικούς συνεργάτες με αυτοσχεδιαστική διάθεση σε πολλά μουσικά είδη, ο Θανάσης σκοπεύει να αποδείξει ότι στη μουσική απόλαυση δε χωράνε μνημόνια.
Τραγούδι : Ματούλα Ζαμάνη
Δημήτρης Μυστακίδης – ακουστική κιθάρα
Φώτης Σιώτας – βιολί, βιόλα, πλήκτρα, τραγούδι
Κώστας Παντέλης – ηλεκτρική κιθάρα
Μιχάλης Χανιώτης – μπουζούκι, τραγούδι
Μάκης Μπουκάλης – ακουστικό μπάσο
Σωτήρης Ντούβας – τύμπανα
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος – τρομπέτα, φλικόρνο
Γιάννης Αντωνιάδης – κλαρίνο
Ηχοληψία : Χρήστος Μέγας – Μάκης Πελοπίδας
Φωτισμός : Χρήστος Λαζαρίδης – Βασίλης Πουφτής
Επιμέλεια σκηνής : Κλεάνθης Καραπιπέρης
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμές εισιτηρίων: 15, -€
Σημείο προπώλησης: Δισκοπωλείο «Πολύτροπο» τηλ. 22610. 21090, Μπουφίδου 16 (πεζόδρομος) Λιβαδειά
Διαβάστε Περισσότερα »

2.263.200 ευρώ "ταξίδεψαν" από Ελλάδα Αλβανία σε 8 χρόνια


Στοιχεία για τις εκροές και μεταβιβάσεις χρηματικών ποσών από μετανάστες στις χώρες τους κατά τα τελευταία χρόνια, διαβιβάστηκαν στη...Βουλή από την Τράπεζα της Ελλάδος, ως απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κυριάκου Βελόπουλου.
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ έχει επικαλεστεί δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία μεγάλα ποσά "φεύγουν" από την Ελλάδα, χωρίς κανέναν έλεγχο προς την Αλβανία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν ζητώντας από το υπουργείο Οικονομικών να ενημερώσει σχετικώς τη Βουλή.
Όπως ειδικότερα προκύπτει, από το 2003 έως τον Μάιο του 2011, οι εκροές και μεταβιβάσεις χρημάτων μεταναστών στην Αλβανία έφτασαν τα 2.263,2 εκατ. ευρώ, στο Πακιστάν το 1,5 εκατ. ευρώ και στο Αφγανιστάν 0,2 εκατ. ευρώ.
Με το έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος, ο βουλευτής ενημερώνεται ότι σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΕ, οι περιπτώσεις αυτές πελατών αντιμετωπίζονται, από τις τράπεζες και τις εταιρείες μεταφοράς κεφαλαίου, ως πελάτες "υψηλού κινδύνου" για το ενδεχόμενο ξεπλύματος χρήματος, αλλά και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.
Αναφέρεται εξάλλου ότι απόρροια αυτού του κανονιστικού πλαισίου είναι ότι "λαμβάνονται από τα ιδρύματα αυτά αυξημένα μέτρα δέουσας επιμέλειας (όπως διερεύνηση του σκοπού των συναλλαγών και της προέλευσης κεφαλαίων), ιδίως περί συναλλαγών που υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ ανά μεμονωμένη συναλλαγή ή περισσότερες συσχετιζόμενες συναλλαγές".
Η Τράπεζα της Ελλάδας ενημερώνει επίσης τον κ. Βελόπουλο ότι "στο πλαίσιο της κατάρτισης του ισοζυγίου πληρωμών της χώρας, συλλέγει από τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα στατιστικά στοιχεία για όλες τις κατηγορίες διασυνοριακών συναλλαγών για τις οποίες διαμεσολαβούν, μεταξύ των οποίων και για εμβάσματα των οικονομικών μεταναστών".

Πηγή :http://pikri-sokolata.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΑΡΤΙΔΑΣ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜOLTO


Γυαλί εντοπίστηκε σε κρουασάν σοκολάτας, αναφέρει ο ΕΦΕΤ, σε ανακοινωσή του, έπειτα από ενημέρωση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής.....


Συγκεκριμένα, πρόκειται για προϊόν 'Molto Croissant' σφολιάτας, ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΓΕΥΣΗ', σε συσκευασία των 80 g, με ημερομηνία λήξης 24.08.2011.

Το προϊόν παρασκευάζεται από την επιχείρηση CHIPITA AE.

Ο ΕΦΕΤ, παράλληλα με την άμεση δρομολόγηση ελέγχου στην εγκατάσταση παραγωγής, από κλιμάκιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, απαίτησε από την παραγωγό εταιρεία την προληπτική ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας και, ήδη, βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πασάλειψαν με χημικά γαϊδούρι και το μετέτρεψαν σε ζωντανή φόλα!



Κοντά στο χωριό Στράνωμα της ορεινής Ναυπακτίας ένας φοιτητής  εντόπισε το γαϊδουράκι της φωτογραφίας το οποίο κάποιοι είχαν πασαλείψει με...χημική ουσία και μέλι και το είχαν εγκα
ταλείψει λίγο έξω από τον οικισμό, προκειμένου να γίνει βορά (ένα είδος «ζωντανής» φόλας!) για τα αγρίμια της περιοχής (αν υπάρχουν τέτοια), τα οποία επίσης θέλουν να ξεπαστρέψουν οι φιλόζωοι κάτοικοι!

 Το δύστυχο ζώο, που βρίσκεται σε φριχτή κατάσταση εδώ και μια εβδομάδα, πήγε να πιει νερό σε μια πηγή. Εκεί ένας βοσκός της περιοχής, ο κ. Κώστας, είδε πως τα χημικά που είχε στη ράχη του έσταζαν μέσα στο νερό, από το οποίο ποτίζεται και το δικό του κοπάδι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τον Σεπτέμβριο η γερμανική προσφυγή για το Δίστομο



http://permisospress.blogspot.com

Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα εκδικαστεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η προσφυγή του...


Βερολίνου για τις αποφάσεις ιταλικών δικαστηρίων, που δικαίωσαν θύματα των ναζιστικών εγκλημάτων.

«Το Δικαστήριο θα συνεδριάσει δημοσί
ως από την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στη Χάγη.

Στις συνεδριάσεις αυτές οι δύο χώρες θα παρουσιάσουν και προφορικά τις θέσεις που είχαν διατυπώσεις γραπτώς.

Δικαίωμα να παρέμβει ως τρίτο μέρος έχει και η Ελλάδα, η οποία θα παρουσιάσει τα επιχειρήματά της στις 14 Σεπτεμβρίου, μετά την απόφαση του Εφετείου της Φλωρεντίας, που καταδίκασε το γερμανικό δημόσιο να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου, τον Ιούνιο του 1944

Η Γερμανία είχε προσφύγει στη Χάγη τον Δεκέμβριο του 2008 ζητώντας να αναγνωριστεί ότι τα ιταλικά δικαστήρια παραβιάζουν το προνόμιο της ετεροδικίας του γερμανικού δημοσίου, αποδεχόμενα να εξετάσουν υποθέσεις που αφορούν ναζιστικά εγκλήματα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν Σήμερα



Γιορτάζουν: Σωτήριος, Σωτηρία
Γεγονoτα
1844: Το πρώτο τηλεγράφημα στην ιστορία του βρετανικού τύπου αποστέλλεται στη σύνταξη των «TIMES» του Λονδίνου, αναγγέλλοντας τη γέννηση του πρίγκιπα Άλφρεντ.

1923: Η Ιταλία προσαρτά και.....
επισήμως τα Δωδεκάνησα.

1945: Το αμερικανικό βομβαρδιστικό «Enola Gay» ρίχνει την πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα, καταστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και σκοτώνοντας περίπου 70.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αμερικανών.

1991: Εγκαινιάζεται ο πρώτος δικτυακός τόπος στην ιστορία του Διαδικτύου. Δημιουργός του ο άγγλος Τίμοθι Μπέρνερς Λι, που ανακάλυψε το WWW. Η διεύθυνσή του: http://info.cern.ch (Ινστιτούτο Μοριακής Φυσικής της Ελβετίας).

1992: Η Βούλα Πατουλίδου κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο δρόμο των 100 μέτρων με εμπόδια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, και αναφωνεί «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο». Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο στίβου που κατακτά η Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 1912 και την επιτυχία του Κώστα Τσικλητήρα στο άλμα εις μήκος άνευ φοράς.

1996: 60.000 κόσμος υποδέχεται του Ολυμπιονίκες της Ατλάντα στο Ολυμπιακό Στάδιο, που φέρνουν μαζί τους 4 χρυσά και 4 αργυρά μετάλλια.

1998: Η Μόνικα Λιουίνσκι καταθέτει ενώπιον δικαστηρίου ότι είχε ερωτική σχέση με τον αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον.

Γεννησεις

1881: Αλεξάντερ Φλέμινγκ, άγγλος γιατρός, που μαζί με τη σύζυγό του Αμαλία Φλέμινγκ, ανακάλυψε την πενικιλίνη. Για την επιτυχία του αυτή τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ το 1945.

1904: Γιάννης Ντασσές, διάσημος ελληνοαιγύπτιος μόδιστρος τις δεκαετίες '40, '50 και '60. Οι δημιουργίες του ήταν κυρίως πτυχωτές τουαλέτες, κατασκευασμένες από μουσελίνα και σιφόν, επηρεασμένες από τα αρχαία ελληνικά και αιγυπτιακά ενδύματα.

Θανατοι

1999: Ρίτα Σακελαρίου, λαϊκή τραγουδίστρια.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ