Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Το Nεοχώρι γιόρτασε με λαμπρότητα την Κοίμηση της Θεοτόκου.



Πανηγυρικά γιορτάστηκε στο Νεοχώρι η Κοίμηση της Θεοτόκου. . Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο π.Παναγιώτης παρουσία του Δημάρχου Αλιάρτου κ. Ντασιώτη και πλήθος κόσμου. Ακολούθησε η περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως  της Θεοτόκου στους δρόμους του Νεοχωρίου.
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ.Ντασιώτης
Iερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νεοχωρίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γιάννης Αγγελάκας στη Λιβαδειά


http://permisospress.blogspot.com/

Δευτέρα 29 Αυγούστου, Ανοιχτό θέατρο Κρύας, Λιβαδειά


Ο Γιάννης Αγγελάκας, με τον Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά, τον Στάθη Αραμπατζή στην κιθάρα και τον Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα και στα ηλεκτρονικά, συνεχίζουν τις καλοκαιρινές εμφανίσεις τους ανά την Ελλάδα και στο τέλος Αυγούστου θα βρεθούν τη Λιβαδειά στο πέτρινο Ανοιχτό θέατρο Κρύας, στo πλαίσιo των Τροφώνιων 2011.

Το τρίο, όπως πάντα, κυκλοφορεί καθιστό και αναλόγως σηκώνεται. Αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις και ξεσηκώνει το κοινό στις ζωντανές του εμφανίσεις. Πάντα χαλαροί, αλλά και πάντα ενθουσιώδεις, είναι συγκινητικοί, από την αρχή έως το τέλος κάθε live τους. Χαρακτηριστικά, ο ίδιος ο Γιάννης Αγγελάκας στη συνέ ντευξη που έδωσε στο rocking.gr, σχολιάζει “...νομίζω ότι το 3 είναι το πιο ενεργειακό από όλα τα σχήματα που έχω συνεργαστεί τελευταία. Δηλαδή, όπου η μουσική είναι καθαρά το μέσο για να μεταφέρεις ενέργεια, είναι πιο αιχμηρό...”

Ο Γιάννης Αγγελάκας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς, πολύμορφους καλλιτέχνες της σύγχρονης Ελλάδας, με χειμαρρώδη παρουσία πάνω στη σκηνή, ένας ξεχωριστός τραγουδιστής με “ψυχή βαθιά”, που καταφέρνει να συνεπαίρνει με τη ξεχωριστή ερμηνεία του. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός “χωρίς κανόνες”, καταφέρνει σε κάθε εμφάνισή του, να απογειώνει τη διάθεση του κοινού σε ένα “αιρετικό” παραλήρημα.

O Ντίνος Σαδίκης δημιούργησε τους Εν Πλω το 1985, ένα συγκρότημα-σημείο αναφοράς για το ελληνικό rock, παρότι κυκλοφόρησαν μόνο ένα ιστορικό album . Με τον Γιάννη Αγγελάκα, φίλοι και συνεργάτες από παλιά, βρέθηκαν μαζί και στους Επισκέπτες, μέλος του οποίου ήταν και ο Στάθης Αραμπατζής.

Ο Γιάννης Αγγελάκας παρέα με το Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά, τον Στάθη Αραμπατζή στην κιθάρα και τον Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα και στα ηλεκτρονικά θα βρίσκονται στα Λιβαδειά τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2011 για να παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που θα βασίζεται σε όλα τα αγαπημένα μας τραγούδια.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Λεβαδέων

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Το εισιτήριο κοστίζει 15

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ
, Μπυφίδου 16, τηλ.: 22610 21090

TICKET HOUSE

Αθήνα:
 Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλ.: 210 3608 366
Διαβάστε Περισσότερα »

«151.000 λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το 2015»


«Τσουνάμι» έρχεται στο δημόσιο τομέα.
Μπορεί ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ν. Ρόβλιας να υποστηρίζει ότι «κανένας αναγκαίος και χρήσιμος εργαζόμενος του ευρύτερου δημόσιου τομέα δεν πρέπει ν' ανησυχεί ότι θα απολυθεί», ωστόσο περιγράφοντας τους στόχους της κυβέρνησης υπογραμμίζει ότι «ο αριθμός των απασχολουμένων στο δημόσιο τομέα, τακτικό και έκτακτο προσωπικό, θα έχει μειωθεί από το 2011 έως το 2015 κατά 151.000 απασχολούμενους».

Αναφέρει ότι «όσοι ενταχθούν σε εργασιακή εφεδρεία (δηλαδή το πλεονάζον προσωπικό) θα λαμβάνουν μόνο για ένα χρόνο το 60% του βασικού μισθού τους, αλλά θα διατηρούν και μετά την παρέλευση του ενός χρόνου τα προνόμια που παρέχει η κατάταξή τους στους πίνακες του ΑΣΕΠ». Παραδέχεται ότι 460 από τα 1081 ΚΕΠ κινδυνεύουν να κλείσουν, αλλά σημειώνει ότι η κυβέρνηση αναζητά λύση. Δεσμεύεται, τέλος, ότι με το νέο μισθολόγιο δεν θα υπάρχουν μισθοί πολλών ταχυτήτων στο δημόσιο τομέα (στενό και ευρύτερο).

Αυτό που ανησυχεί σφόδρα τους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα είναι αν θα υπάρξουν απολύσεις. Μπορείτε να δεσμευθείτε ότι δεν θα γίνουν;

Κανένας αναγκαίος και χρήσιμος εργαζόμενος του ευρύτερου δημόσιου τομέα δεν πρέπει να έχει την ανησυχία ότι θα απολυθεί. Βεβαίως, αποκλείεται στο εξής η διαιώνιση καταστάσεων που δεν υπηρετούν την προσπάθεια εξυγίανσης και εξορθολογισμού του κράτους. Το τυχόν πλεονάζον προσωπικό θα προσδιοριστεί από τους ίδιους τους φορείς που αναφέρονται στο νόμο, έπειτα από μελέτη και νέο οργανόγραμμα ανά φορέα. Αυτά θα γίνουν εντός εννιά μηνών από την έκδοση της σχετικής απόφασης. Το πλεονάζον προσωπικό θα μπει σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Λέτε για εργασιακή εφεδρεία. Για πόσο διάστημα; Και μετά τη λήξη ποια θα είναι η τύχη όσων θα έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας;

Οσοι τυχόν μπουν σε εργασιακή εφεδρεία, θα λαμβάνουν επί ένα χρόνο το 60% του βασικού μισθού τους και θα καταταγούν σε πίνακες από το ΑΣΕΠ. Η κατάταξη στους πίνακες σημαίνει προβάδισμα στην κάλυψη θέσεων τακτικού προσωπικού στον δημόσιο τομέα, καθώς και σε θέσεις ορισμένου χρόνου και μερικής απασχόλησης. Επίσης, ο νόμος προβλέπει τη δυνατότητα καθιέρωσης ειδικών προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου. Η εργασιακή εφεδρεία δεν θα έχει ημερομηνία λήξης, ως προς τα προνόμια που παρέχει η κατάταξη στους πίνακες δηλαδή ακόμα και μετά την παρέλευση του ενός χρόνου οι πίνακες θα είναι σε ισχύ.

Εχετε κάνει λόγο για ευέλικτες μορφές εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Τι σημαίνει αυτό;

Δίνουμε τη δυνατότητα σε όποιον δημόσιο υπάλληλο το επιθυμεί, και χωρίς αυτό να αποτελεί γι' αυτόν δυσμενές στοιχείο, να λάβει άδεια άνευ αποδοχών έως 5 χρόνια ή να επιλέξει μείωση των ωρών εργασίας του έως 50% για χρονικό διάστημα έως 5 χρόνια. Με τον τρόπο αυτό μπορούν κάποιοι, χωρίς να χάνουν τη θέση τους στο Δημόσιο, να μην εργάζονται, εφόσον το επιθυμούν, προσωρινά, εν όλω ή εν μέρει, είτε γιατί επιθυμούν να εργαστούν αλλού, είτε για να μετεγκατασταθούν σε άλλη πόλη, για τους δικούς τους λόγους, ενώ δεν έχουν το δικαίωμα μετάθεσης, είτε γιατί έχουν αυξημένες οικογενειακές ανάγκες κ.λπ. Είναι κι αυτός ένας τρόπος μείωσης της δημόσιας δαπάνης, αλλά και διευκόλυνσης πολλών υπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ -ένας επιτυχημένος κατά γενική ομολογία θεσμός- σας είπαν ότι αν απολυθούν οι συμβασιούχοι, θα κλείσουν τα 460 από τα 1.081 ΚΕΠ. Εχουν βάση οι καταγγελίες τους;

Η αλήθεια είναι ότι 460 ΚΕΠ λειτουργούν είτε αποκλειστικά με συμβασιούχους, είτε εν μέρει με συμβασιούχους και εν μέρει με τακτικό προσωπικό. Οι συμβάσεις αυτές λήγουν σταδιακά τους επόμενους μήνες, χωρίς να υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη για τη συνέχεια. Αρα κάποια ΚΕΠ κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε αδυναμία λειτουργίας ή σε υπολειτουργία. Καλούμαστε να δράσουμε επειγόντως, στο «και πέντε» θα έλεγα. Δεν μπορεί να μην δοθεί λύση, γιατί είναι σαν να αδιαφορούμε για την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Μέχρι τώρα υπήρχε ατιμωρησία στο χώρο της δημόσιας διοίκησης. Τα πειθαρχικά είτε υπολειτουργούσαν είτε εξέδιδαν συγχωροχάρτια. Μπορεί ν' αλλάξει το σύστημα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην πάμε στο άλλο άκρο και έχουμε κυνήγι μαγισσών;

Δεν είμαι απ' αυτούς που θεοποιούν την τιμωρία και την εξάντληση της αυστηρότητας. Δεν πιστεύω ότι ο φόβος ενεργοποιεί. Δημόσιοι υπάλληλοι, όπως σε όλα τα επαγγέλματα, υπάρχουν καλοί και κακοί. Το να απαξιώνονται συλλήβδην οι δημόσιοι υπάλληλοι με γενικευμένους αφορισμούς, επειδή αυτό είναι της μόδας, πιστεύω ότι είναι λάθος. Το πειθαρχικό δίκαιο των δημόσιων υπαλλήλων χρειάζεται πράγματι αναμόρφωση για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να εκσυγχρονιστούν οι ρυθμίσεις του, ώστε να επιβάλλονται ποινές όταν πράγματι υπάρχει παράπτωμα. Αυτό θα γίνει. Με το νέο νόμο οι παραβάτες θα τιμωρούνται με σωστή, δίκαιη και επίκαιρη λειτουργία του πειθαρχικού συστήματος. Παράλληλα, το υπουργείο μας θα ενεργοποιήσει, και μάλιστα εν μέρει μέσω του Διαδικτύου, πρόγραμμα εντοπισμού και επιβράβευσης των υπηρεσιακών μονάδων που εξυπηρετούν σωστά τους πολίτες και, κατ' επέκταση, των υπαλλήλων που αξίζουν επιβράβευσης. Χρειάζεται να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε τα θετικά στοιχεία, τους φιλόπονους και φιλότιμους, αυτούς που έχουν διάθεση να προοδεύουν και να αναδειχθούν. Προς αυτή την κατεύθυνση αλλάζουμε και το σύστημα βαθμολογίου-μισθολογίου.

Η ΑΔΕΔΥ θεωρεί ότι η συνέπεια της εφαρμογής του θα είναι η εξίσωση προς τα κάτω των απολαβών των δημόσιων υπαλλήλων.

Η μεγάλη θεσμική παρέμβαση του νέου μισθολογίου-βαθμολογίου θα είναι η σύνδεση της μισθολογικής εξέλιξης προς την ουσιαστική αξιολόγηση του δημόσιου υπαλλήλου. Με το σημερινό καθεστώς δεν υπάρχει μισθολογικό κίνητρο για τον υπάλληλο. Οι αυξήσεις στο μισθό του συνδέονται μόνο με τα χρόνια υπηρεσίας. Με το νέο σύστημα η αύξηση του μισθού θα συναρτάται προς την προαγωγή, προς την αλλαγή βαθμού. Τα οικονομικά θέματα του νέου μισθολογίου τα επεξεργάζεται αναλυτικά το υπουργείο Οικονομικών, που έχει και τη σχετική αρμοδιότητα.

Δεν θα υπάρχουν, όπως συμβαίνει τώρα, μισθοί πολλών ταχυτήτων;

Σίγουρα δεν είναι δίκαιο ούτε λογικό υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα και τα ίδια χρόνια υπηρεσίας να έχουν διαφορετικές αποδοχές εκ μόνου του λόγου ότι εργάζονται σε διαφορετικά υπουργεία ή σε διαφορετικά νομικά πρόσωπα. Πολλές φορές μάλιστα οι διαφορές είναι μεγάλες, άρα πιο άδικες, ιδιαίτερα σε σχέση με υπαλλήλους των ΔΕΚΟ ή των δημοτικών επιχειρήσεων. Η «άσκηση» εξίσωσης των μισθών έχει να κάνει κυρίως με κρίσιμες παρεμβάσεις στα επιδόματα, τα οποία είναι άνω των 100. Είναι «άσκηση» δύσκολη, ιδιαίτερα κάτω από την σημερινή συγκυρία.

Η αρχή για τις προσλήψεις είναι μία προς πέντε αποχωρήσεις. Επειδή όμως πρόσληψη θα θεωρείται και η μετάταξη από τον ευρύτερο στο στενό δημόσιο τομέα και επειδή, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, θα έχουμε φέτος περίπου 30.000 αποχωρήσεις δημόσιων υπαλλήλων, μπορείτε να προβλέψετε πόσες θα είναι οι προσλήψεις;

Το άρθρο 37 του Ν. 3896/2011 προβλέπει για το τακτικό προσωπικό του δημόσιου τομέα την εφαρμογή του κανόνα μια πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις για το 2011 και μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις για τα έτη 2012 έως και 2015. Ως αποχωρήσεις λαμβάνονται αυτές της προηγούμενης χρονιάς. Το 2010 είχαμε περίπου 54.000 αποχωρήσεις, για δε το επόμενα 4 χρόνια υπολογίζονται περίπου σε 20.000 κάθε χρόνο. Αρα η συνολική μείωση του τακτικού προσωπικού έως το 2015 υπολογίζεται σε περίπου 112.000 υπαλλήλους.

Για το έκτακτο προσωπικό;

Για το έκτακτο προσωπικό, δηλαδή ορισμένου χρόνου και συμβασιούχους, προβλέπεται μείωσή τους κατά 50% το 2011, σε σχέση με το 2010 και κατά 10% κάθε χρόνο για τα έτη 2012 έως και 2015. Το έκτακτο προσωπικό που παραλάβαμε το 2009 ήταν 103.000, το μειώσαμε σε 58.000 για το 2010, για το 2011 θα μειωθεί σε 29.000 και στη συνέχεια θα μειώνεται κατά 10% το χρόνο. Από το 2011 ως το 2015 θα έχουμε μείωση κατά περίπου 39.000 εργαζόμενους στο έκτακτο προσωπικό. Συνολικά, ο αριθμός των απασχολούμενων στο δημόσιο τομέα, τακτικό και έκτακτο προσωπικό, θα έχει μειωθεί από το 2011 ώς το 2015 περίπου κατά 151.000 απασχολούμενους. Αυτός είναι ο σχεδιασμός μας και θα εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση.

Η ΑΔΕΔΥ απειλεί με στοχευμένες κινητοποιήσεις σε υπηρεσίες που έχουν σχέση με τα έσοδα. Πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση;

Οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις κρίνονται κατ' αρχήν πολιτικά και συνδικαλιστικά. Ως προς την νομιμότητά τους κρίνονται από τα αρμόδια δικαστήρια, αν χρειαστεί. Πιστεύω ότι η όξυνση και η σύγκρουση είναι πρόωρες διότι το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ούτε έχει δημοσιοποιηθεί. Αρα η αβεβαιότητα και οι εντυπώσεις που δημιουργούνται ανήκουν σε σχήμα πρωθύστερο και είναι λάθος σε κάθε περίπτωση, που λειτουργεί σε βάρος της διάθεσης και της ψυχολογίας των εργαζομένων. Πριν από τις απεργίες υπάρχει διάλογος, που πρέπει να γίνεται ψύχραιμα και με την ανάλογη σοβαρότητα και το ανάλογο αίσθημα ευθύνης που επιβάλλουν οι κρίσιμες περιστάσεις.





























Πηγή :ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

11χρονος κάλεσε την αστυνομία γιατί η μαμά του τον έβαλε να κάνει δουλειές!

Η ιστορία εκτυλίχθηκε στο Άαχεν της Γερμανίας και ο πιτσιρικάς - πρωταγωνιστής της ιστορίας αποφάσισε να σχηματίσει το "100" στο τηλέφωνο και να ζητήσει βοήθεια από την αστυνομία.

Όπως είπε στους αστυνομικούς η μητέρα του τον έβαζε να κάνει συνέχεια δουλειές του σπιτιού το οποίο όπως είπε είναι καταναγκαστική εργασία.

"Πρέπει να κάνω δουλειές όλη μέρα. Δεν έχω καθόλου ελεύθερο χρόνο", είπε ο πιτσιρικάς στον αστυνομικό.

Η μητέρα του είπε οτι την απειλούσε εδώ και καιρό οτι θα έπαιρνε την αστυνομία αλλά δεν τον είχε πάρει στα σοβαρά.

Όταν ο αστυνομικός τον ρώτησε αν γνωρίζει τι είναι καταναγκαστική εργασία, ο πιτσιρικάς απάντησε με αφέλεια: "Ξέρω! Είναι να σκουπίζω το σπίτι και την βεράντα."

Καθόλη την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, η μητέρα ήταν  δίπλα στο παιδί και όταν ζήτησε να της μιλήσει ο αξιωματικός του εξήγησε οτι το τηλεφώνημα έγινε όταν του ζήτησε να σηκώσει ένα χαρτάκι από το πάτωμα!
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάνυξη και συγκίνηση στην Παναγία Σουμελά


Φωτογραφίες από τη λειτουργία

Ογδόντα εννέα χρόνια μετά τον ξεριζωμό το μοναστήρι-σύμβολο για τον ποντιακό ελληνισμό, η Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, άνοιξε σήμερα για δεύτερη συνεχή χρονιά τις πύλες του για τους χιλιάδες πιστούς, με άδεια της τουρκικής κυβέρνησης.

Η λειτουργία τελέστηκε προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος συλλειτουργεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως Βαρνάβα.

Χιλιάδες ήταν οι πιστοί που συνέρρευσαν στο μοναστήρι και υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Δείτε τις φωτογραφίες






Διαβάστε Περισσότερα »

Θανάσιμο «παιχνίδι» για δύο δεκάχρονους


Εξιχνιάστηκε η υπόθεση του παιδιού που βρέθηκε νεκρό πριν λίγες μέρες στο Ζεφύρι.Όπως έγινε γνωστό, το 10χρονο αγόρι έπαιζε με έναν συνομήλικο του με πλαστικά όπλα. Ωστόσο, το ένα δεκάχρονο αγόρι μπήκε σπίτι του και πήρε τοκυνηγετικό όπλο του πατέρα του.
Βγαίνοντας έξω προκειμένου να συνεχίσει το παιχνίδι, η μοίρα του επεφύλαξε μια άσχημη έκπληξη.Το όπλο εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα η σφαίρα να βρει στο κεφάλι τον 10χρονο και να του πάρει τη ζωή.
Σήμερα το πρωί ο πατέρας του παιδιού στον οποίο ανήκε η καραμπίνα, πήγε σε αστυνομικό τμήμα και παρέδωσε το μοιραίο όπλο. Ο ίδιος αύριο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, προκειμένου να του αποδοθούν ευθύνες, αφού η πρόσβαση που είχε ο γιός του στο κυνηγετικό του όπλο αποδείχθηκε μοιραία για τον άτυχο 10χρονο, ο οποίος τελικά έφυγε από «φιλικά» πυρά.
Πηγή :http://www.newsbomb.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

Γλυπτό λιοντάρι 3.000 ετών αλλά άθικτο ανακαλύφθηκε στην Τουρκία



 Μνημειακού συγκροτήματος διακοσμημένου με περίτεχνα πέτρινα ανάγλυφα, μεταξύ των οποίων ένα εντυπωσιακό γλυπτό λιοντάρι, εντόπισαν αρχαιολόγοι στην αρχαία πόλη Τελ Ταγινάτ της νότιας Τουρκίας, κοντά στην Αντιόχεια.
Η ανακάλυψη έγινε στο πλαίσιο του διεθνούς Αρχαιολογικού Προγράμματος Ταγινάτ του Πανεπιστημίου του Τορόντο, στο οποίο συμμετέχουν ερευνητές από 12 χώρες και από τουλάχιστον είκοσι πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, λειτουργώντας σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας.

Η πύλη του συγκροτήματος παρείχε πρόσβαση στην ακρόπολη της Κουνουλούα, που ήταν πρωτεύουσα του νεοχιττιτικού βασιλείου της Πατίνα (950-725 π.Χ.) και μοιάζει πολύ με την πύλη της ακρόπολης της χιττιτικής πόλης Καρχεμίς, την οποία ανακάλυψε ο Βρετανός αρχαιολόγος, Σερ Λέοναρντ Γούλεϊ το 1911.

Η ανακάλυψη στο Τελ Ταγινάτ δίνει καινούργιες πολύτιμες πληροφορίες για τον καινοτόμο χαρακτήρα και την πολιτιστική εξέλιξη των κρατών που άκμασαν την Εποχή του Σιδήρου στην ανατολική Μεσόγειο και τα οποία αναδύθηκαν μετά την κατάρρευση των μεγάλων πολιτισμών της Εποχής του Χαλκού γύρω στα τέλη της δεύτερης χιλιετίας π.Χ.

Όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Πανεπιστημίου του Τορόντο, η πύλη του μνημειακού συγκροτήματος πρέπει να καταστράφηκε μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Ασσύριους το 738 π.Χ., όταν το μέρος λιθοστρώθηκε και μετατράπηκε στην κεντρική αυλή ενός ασσυριακού ιερού.

«Το λιοντάρι, ύψους περίπου 1,3 μ. και μήκους 1,6 μ., βρέθηκε άθικτο σε καθιστή θέση, να βρυχάται, με τα αυτιά πίσω και τα νύχια προτεταμένα», δήλωσε ο Τίμοθι Χάρισον, καθηγητής αρχαιολογίας Εγγύς Ανατολής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και διευθυντής του προγράμματος.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι σε κοντινή απόσταση βρέθηκε ένα ακόμα τμήμα που αναπαριστά μία ανθρώπινη μορφή πλαισιωμένη από λιοντάρια.

«Πρόκειται για μοτίβο που συνηθίζεται στους πολιτισμούς της περιοχής και είναι γνωστό με την ονομασία ο Άρχοντας και τα Ζώα. Συμβολίζει την επιβολή της πολιτισμένης τάξης έναντι των χαοτικών δυνάμεων του φυσικού κόσμου», σημείωσε.

«Λιοντάρια, σφίγγες και κολοσσιαία αγάλματα στον τύπο του Άρχοντα και των Ζώων τοποθετούνταν στις πύλες των ακροπόλεων των βασιλικών νεοχιττιτικών πόλεων στη Συρία και την Ανατολία την Εποχή του Σιδήρου, συνεχίζοντας μία αρχαιότερη παράδοση των Χετταίων που τόνιζε τον τους συμβολικό ρόλο ως ζωνών συνόρων, αλλά και τον θεϊκό ρόλο των βασιλιάδων ως φρουρών και φυλάκων της κοινότητας», κατέληξε ο καθηγητής, σημειώνοντας πως οι περίτεχνα διακοσμημένες πύλες εξυπηρετούσαν την άρχουσα τάξη, νομιμοποιώντας την εξουσία τους.

Twitter
Facebook
Διαβάστε Περισσότερα »

Εβαλε σιλικόνη στα 83!




Όλα τα άλλα της προβλήματα τα είχε λύσει στα 83 η Mari Kolstad από την Καλιφόρνια…

Ετσι, είπε να δώσει τέλος και σε αυτό που την απασχολούσε από τα νιάτα της. Την… ανόρθωση του στήθους της. Θα είπε φαίνεται «νέα είμαι, χρόνια μπροστά μου έχω άπειρα, γιατί να μην το κάνω;» Κι έτσι του έδωσε και κατάλαβε. Έβαλε σιλικόνη στα 83.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS που δημοσίευσε την είδηση ανέφερε ότι η σούπερ γιαγιά φοβήθηκε την αντίδραση των τεσσάρων παιδιών, των 12 εγγονιών και των 12 (!!!) δισέγγονών της και για τον λόγο αυτό δεν τους είπε τίποτα, μέχρι την ημέρα που μπήκε για την επέμβαση, η οποία στοίχισε 8.000 δολάρια και κράτησε τρεις ώρες. Νά και το «χαρτί» να και η νάρκωση στα 83… χαμπάρι σου λέει δεν πήρε η γιαγιά.

Η ίδια δηλώνει ότι έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα. Τώρα, μην ρωτήσετε ποιος θα το χαρεί. Όπως φαίνεται, κανείς. Ο άντρας της είναι μακαρίτης εδώ και χρόνια. «Ερχεται ο καιρός που το στήθος σου πάει προς μία κατεύθυνση και το μυαλό σου σε μία άλλη» και επεσήμανε ότι ήθελε τα παιδιά της να είναι περήφανα και για την εμφάνιση της μητέρας τους.

Τα στατιστικά στοιχεία αναφέρουν ότι το 2010 στις ΗΠΑ 84.685 άτομα άνω των 65 ετών υπεβλήθησαν σε πλαστικές επεμβάσεις. Συγκεκριμένα έγιναν, μεταξύ άλλων, 26.635 λίφτινγκ προσώπου, 6.469 λιποαναρροφήσεις και 2.414 αυξητικές στήθους.

Πάντως μεταξύ μας, σε αυτή την ηλικία, άλλο… κομπόδεμα κάνει κανείς και όχι για πλαστική…

Ελα να παίρνουν σειρά κι άλλες…
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα γιορτάζουμε την Αθάνατο Κοίμηση



Επιμέλεια: Κώστας Τζεβελέκος
Κάθε φορά που εορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου είναι σαν να έχουμε Πάσχα. Το Πάσχα του καλοκαιριού. Πάσχα μας ετοιμάζει η Κυρία Θεοτόκος. Διάβαση ένδοξη «εκ του θανάτου εις την ζωήν». Δεύτερο Πάσχα, άγιο, άμωμο, ζωοποιό για το ανθρώπινο γένος, γιατί πράγματι σήμερα «νενίκηνται της φύσεως οι όροι».
«Πώς η πηγή της ζωής πηγαίνει προς την ζωή περνώντας από τον θάνατο!», αναφωνεί ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός. Ο θάνατος της «ζωαρχικής Μητρός» του Κυρίου υπερβαίνει την έννοια του θανάτου, ώστε δεν ονομάζεται καν θάνατος, αλλά «κοίμησης» και «θεία μετάστασης» και εκδημία ή ενδημία προς τον Κύριο.
Αφού ο Κύριος με το σταυρικό του θάνατο πάτησε και κατάργησε το θάνατο, ήταν φυσικό να ανεβάσει στους ουρανούς τη Μητέρα του και να της χαρίσει τη δόξα της αιωνιότητας. Όπως λένε τα τροπάρια της Κοιμήσεως, ο θάνατός της προμνηστεύεται τη ζωή. Αυτή που γέννησε τη ζωή, έχει μεταβεί στη ζωή. Έτσι ο θάνατός της ονομάζεται «αθάνατος Κοίμησης».
Επειδή όμως ο δικός μας λόγος είναι πενιχρότατος προκειμένου να γράψουμε για τη Θεοτόκο ,ας απολαύσουμε ένα τμήμα του λόγου του Αγίου Γρηγόριου του Παλαμά που αναφέρεται στη μητέρα όλων μας, την Παναγία .
Δέσποινα, δώσε τη λύση των δεινών μας
Με την ανάληψή της η Θεομήτορ συνήψε τα κάτω με τα άνω και περιέλαβε το πάν με τα γύρω της θαυμάσια, ώστε και το ότι είναι ελαττωμένη πολύ λίγο από τους αγγέλους, γευόμενη το θάνατο, αυξάνει τη υπεροχή της σε όλα . Και έτσι είναι η μόνη από όλους τους αιώνες και από όλους τους αρίστους που διαιτάται με το σώμα στον ουρανό μαζί με τον Υιό και Θεό.
Η Θεομήτωρ είναι ο τόπος όλων των χαρίτων και πλήρωμα κάθε καλοκαγαθίας και εικόνα κάθε αγαθού και κάθε χρηστότητος, αφού είναι η μόνη που αξιώθηκε όλα μαζί τα χαρίσματα του Πνεύματος και μάλιστα η μόνη που έλαβε παράδοξα στα σπλάχνα της εκείνον στον οποίο βρίσκονται οι θησαυροί όλων των χαρισμάτων. Τώρα δε με το θάνατό της προχώρησε από εδώ προς την αθανασία και δίκαια μετέστη και είναι συγκάτοικος με τον Υιό στα υπερουράνια σκηνώματα και από εκεί επιστατεί με τις ακοίμητες προς αυτόν πρεσβείες εξιλεώνοντας αυτόν προς όλους μας.
Είναι τόσο πολύ πλησιέστερη από τους πλησιάζοντας το Θεό, όχι μόνο από τους ανθρώπους, αλλά και από αυτές τις αγγελικές ιεραρχίες. «Τα Σεραφείμ στέκονταν γύρω του» (Ησαϊας 6,2) και ο Δαβίδ λέγει: «παρέστη η βασίλισσα στα δεξιά σου». Βλέπετε τη διαφορά της στάσεως; Από αυτή μπορείτε να καταλάβετε και τη διαφορά της, κατά την αξία της τάξεως. Διότι τα Σεραφείμ ήταν γύρω από το Θεό, πλησίον δε στον ίδιο μόνο η βασίλισσα και μάλιστα στα δεξιά του. Όπου κάθισε ο Χριστός στον ουρανό, δηλαδή στα δεξιά της μεγαλοσύνης, εκεί στέκεται και αυτή τώρα που ανέβηκε από τη γη στον ουρανό.
Ποιος δεν γνωρίζει ότι η Παρθενομήτωρ είναι εκείνη η βάτος που ήταν αναμμένη αλλά δεν καταφλεγόταν. (Ψαλμ.44,19) Και αυτή η λαβίδα, που πήρε το Σεραφείμ, τον άνθρακα από το θυσιαστήριο, που συνέλαβε δηλαδή απυρπολήτως το θείο πυρ και κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να έλθει προς το Θεό. Επομένως μόνη αυτή είναι μεθόριο της κτιστής και της άκτιστης φύσεως.
Ποιος θα αγαπούσε το Υιό και Θεό περισσότερο από τη μητέρα, η οποία όχι μόνο μονογενή τον γέννησε, αλλά και μόνη της αυτή χωρίς ανδρική ένωση, ώστε να είναι το φίλτρο διπλάσιο.
Όπως λοιπόν, αφού μόνο δι' αυτής επεδήμησε προς εμάς, φανερώθηκε και συναναστράφηκε με τους ανθρώπους, ενώ πριν ήταν αθέατος, έτσι και στον μελλοντικό ατελεύτητο αιώνα κάθε πρόοδος και αποκάλυψη μυστηρίων χωρίς αυτήν θα είναι αδύνατος.
Διά μέσου της Θεομήτορος θα υμνούν το Θεό γιατί αυτή είναι η αιτία, η προστάτης και πρόξενος των αιωνίων. Αυτή είναι θέμα των προφητών, αρχή των Αποστόλων, εδραίωμα των μαρτύρων, κρηπίς των διδασκάλων, η ρίζα των απορρήτων αγαθών, η κορυφή και τελείωση κάθε αγίου.
Ω Παρθένε θεία και τώρα Ουρανία, πως να περιγράψω όλα σου τα προσόντα; Πως να σε δοξάσω, το θησαυρό της δόξας; Εσένα και η μνήμη μόνο αγιάζει αυτόν που την χρησιμοποιεί.
Μετάδωσε πλούσια λοιπόν τα χαρίσματά σου στο λαό σου, Δέσποινα, δώσε τη λύση των δεινών μας, μετάτρεψε όλα προς το καλύτερο με τη δύναμή σου, δίδοντας τη χάρη σου για να δοξάζουμε το προαιώνιο Λόγο που σαρκώθηκε από σένα για μας μαζί με τον άναρχο Πατέρα και το ζωοποιό Πνεύμα, τώρα και πάντοτε και στους ατελευτήτους αιώνες. Γένοιτο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκάνδαλο με "μαϊμού" προνοιακά επιδόματα στη Λιβαδειά




Ολόκληρες οικογένειες Ρομά έπασχαν από προεκλογικό... άσθμα


Σκάνδαλο με «μαϊμού» προνοιακά επιδόματα στη Λιβαδειά, όπου ολόκληρες οικογένειες Ρομά, εμφανίζονται να πάσχουν από… άσθμα, αποκάλυψε η έρευνα των ελεγκτικών Αρχών του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, η ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ ετησίως, καθώς μόνο για το πρώτο δίμηνο του 2011, οι 1.626 εμφανιζόμενοι ως δικαιούχοι έλαβαν 1.097.148 ευρώ.
Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και της Ζακύνθου, η οποία παρουσιάζει ασυνήθιστα υψηλό αριθμό τυφλών, πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι οι πρώην νομαρχίες, όπου λειτουργούν οι πρωτοβάθμιες υγειονομικές επιτροπές, χρησιμοποιήθηκαν ως ρουσφετολογικός μηχανισμός.

Ενδεικτικό της αλυσίδας των παράνομων δικαιούχων επιδομάτων που είχε στηθεί είναι το γεγονός ότι ακόμα και οι γάμοι γίνονταν με κριτήριο την «ανικανότητα των οικογενειών», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του δήμου Λεβαδέων προς τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. «Ολόκληρες οικογένειες γαμπρών και νυφών είναι επίσης ανίκανες για εργασία για το σύνολο των μελών τους. Ακόμη και στην περίπτωση που ο γάμος επιβάλλει μεταδημότευση εντός του νομού Βοιωτίας, η εικόνα παραμένει η ίδια, απλά "μολύνεται" και το σόι του γαμπρού ή της νύφης», τονίζει στην «Real news» ο γενικός γραμματέας του δήμου Βασίλης Παπαδόπουλος, που επιλήφθηκε της έρευνας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπόθεση χρήζει περαιτέρω έρευνας όχι μόνο λόγω της διαφαινόμενης εμπλοκής υπαλλήλων αρμόδιων υπηρεσιών και του τεράστιου μεγέθους της ζημιάς για το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και του κινδύνου να έχει συσταθεί οργανωμένο έγκλημα. Είναι γεγονός ότι πολλοί απ’ αυτούς εμφανίζονται ως δικαιούχοι του επιδόματος για πάνω από μια δεκαετία, ενώ κάποιοι δεν έχουν ούτε καν φάκελο με τις γνωματεύσεις των αρμόδιων υπηρεσιών.

Την ίδια στιγμή, τον δρόμο για την επανεξέταση από ειδικές επιτροπές στην Αθήνα έχουν πάρει περισσότερα από 2000 άτομα, που θεωρείται ότι λάμβαναν παρανόμως προνοιακά επιδόματα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία:Χαροπαλεύει 24χρονος που παρασύρθηκε από το τρένο



Δεν άκουσε το τρένο γιατί φορούσε τα ακουστικά του walkman.


Ο άτυχος 24χρονος πήγαινε στο σπίτι του στη Νέα Μαγνησία, περπατώντας πάνω στις γραμμές του τρένου. Ήταν κάτι που το έκανε συχνά, γιατί του άρεσε να περπατά πάνω στις γραμμές.
Αυτή τη φορά όμως η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Στις 15.35΄, ενώ ο 24χρονος βάδιζε αμέριμνος, το τρένο πλησίαζε και ο 53χρονος μηχανοδηγός που τον είδε ξαφνικά μετά από μια στροφή στην είσοδο της πόλης, προειδοποίησε αρκετές φορές σφυρίζοντας, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να σταματήσει την αμαξοστοιχία. Δυστυχώς δεν πρόλαβε και ο 24χρονος βρέθηκε σοβαρότατα χτυπημένος πάνω στις ράγες.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αιτία που δεν άκουγε το τρένο και τα σφυρίγματα ήταν ότι φορούσε ακουστικά walkman.
Οι γιατροί του νοσοκομείου δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο η κατάστασή του χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα κρίσιμη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατρός υπέβαλε μήνυση για το άγαλμα του Διαγόρα στη Ρόδο


Γιατρός υπέβαλε μήνυση για το άγαλμα του Διαγόρα στη ΡόδοO Ολυμπιονίκης και γενάρχης Ολυμπιονικών Διαγόρας ο Ρόδιος, ο κορυφαίος πυγμάχος της αρχαιότητας, ο γόνος αριστοκρατικής οικογένειας από την Ιαλυσό, πατέρας του Δαμάγητου και του Ακουσίλαου, δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι εκείνος που φιλοτέχνησε το άγαλμά του στην πλατεία της Ψαροπούλας αλλά και ο Δήμος Ρόδου, που αποφάσισε να το εκθέσει, για να θυμίζει την περίλαμπρη ιστορία του στους συμπολίτες του στο πέρασμα των χρόνων, θα βρίσκονταν μηνυόμενοι για προσβολή της δημόσιας αιδούς….!
Μπορεί συγκεκριμένα το 464 π.Χ στην 79η Ολυμπιάδα ο Διαγόρας ο Ρόδιος και το 448 π.Χ. στην Ολυμπία τα παιδιά του να αγωνίζονταν γυμνοί, όπως όριζαν οι κανόνες της εποχής εκείνης, τον 21o αιώνα μ. Χ. ορισμένοι θεωρούν ωστόσο ότι τέτοιες εικόνες προσβάλλουν το δημόσιο αίσθημα.
Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου διενεργεί συγκεκριμένα από την 28η Σεπτεμβρίου 2009 προκαταρκτική έρευνα μετά την υποβολή σχετικής μήνυσης από έναν 56χρονο ιατρό ενώπιον αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Το πρώτο σκέλος της προκαταρκτικής έρευνας ολοκληρώθηκε και την 5η Αυγούστου 2011 η Εισαγγελία παρήγγειλε συμπληρωματική προκειμένου να κληθεί ο μηνυτής και να εξηγήσει εάν διαφωνεί αισθητικά ή εάν θεωρεί ότι οποιαδήποτε απεικόνιση γεννητικών οργάνων προσβάλλει τη δημόσια αιδώ.
Πιο συγκεκριμένα την 16η Σεπτεμβρίου 2009 ο 56χρονος ιατρός υπέβαλε ενώπιον αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου την ακόλουθη μήνυση:
«Μηνύω και αιτούμαι την νόμιμη τιμωρία παντός υπευθύνου διότι εξέθεσαν σε δημόσια θέα στην περιοχή Ψαροπούλα Ρόδου ανδρικά γεννητικά όργανα ενός αριστουργήματος τέχνης το οποίο θα έπρεπε να βρίσκεται σε μουσείο, όπου ηθελημένα ο καθένας θα μπορούσε να θαυμάσει και όχι ο τυχαίος τουρίστας ο οποίος φωτογραφίζει συνήθως τα γεννητικά όργανα του αγάλματος, εκθέτοντας έτσι τη χώρα μας και την Ρόδο, διότι στην πατρίδα τους δεν εμφανίζονται παρόμοια αγάλματα.
Αναφέρομαι στο άγαλμα του Διαγόρα που βρίσκεται στην ανωτέρω περιοχή στην Ρόδο. Με τον ίδιο σκεπτικισμό θα μπορούσα να τοποθετούσα γυμνή μια σύγχρονη Ελληνίδα Ολυμπιονίκη. Τίποτε άλλο δεν έχω να προσθέσω και γράμματα γνωρίζω».
Στα πλαίσια της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργήθηκε την 31η Μαϊου 2010 κλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ο ιατρός για κατάθεση.
Ανέφερε σχετικώς με την μήνυσή του τα ακόλουθα:
«Αναφέρομαι στην από 16-9-2009 δήλωσή μου της οποίας το περιεχόμενο το επαληθεύω ως αληθές. Θα ήθελα να προσθέσω ότι το συγκεκριμένο άγαλμα το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Ψαροπούλα και εκθέτει σε κοινή θέα τα γεννητικά του όργανα τα οποία βρίσκονται σε στύση με αποτέλεσμα να υπάρχουνε πολλά άτομα τα οποία τοποθετούνε προφυλακτικά στο συγκεκριμένο σημείο με αποτέλεσμα να προσβάλλουνε τη δημόσια αιδώ. Υπεύθυνο για αυτή την πράξη θεωρώ τον γλύπτη που το φιλοτέχνησε καθώς και το Δήμο Ρόδου που το τοποθέτησε στο συγκεκριμένο σημείο. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω και υπογράφω».
Ο Διαγόρας ο Ρόδιος, ο πιο ονομαστός απ’ όλους, λατρεύτηκε ως ο πιο διάσημος πυγμάχος στην Ελλάδα. Ακαταμάχητος και με ατσάλινη γροθιά, ήταν ανίκητος σε όσους αγώνες πήρε μέρος. Αναδείχθηκε ολυμπιονίκης στην 79η Ολυμπιάδα (464 π.Χ.), κέρδισε ακόμα μια φορά στα Πύθια, δύο φορές στα Νέμεα, τέσσερις στα Ίσθμια και πολλές φορές σε τοπικούς αγώνες.
Τον έλεγαν «ευθυμάχα», γιατί αγωνιζόταν χωρίς να αποφεύγει τα χτυπήματα των αντιπάλων του.
Οι απόγονοι του Διαγόρα έμειναν κι εκείνοι γνωστοί στην ιστορία για τις αθλητικές τους επιδόσεις: οι γιοι του Ακουσίλαος, Δωριέας και Δαμάγητος, καθώς και οι εγγονοί του Ευκλής και Πεισίροδος στέφθηκαν επίσης ολυμπιονίκες.
Η κόρη του Καλλιπάτειρα έγινε διάσημη για την προσπάθειά της να μπει κρυφά στο στάδιο και να παρακολουθήσει το γιο της που αγωνιζόταν.
Στην 83η Ολυμπιάδα (448 π.Χ.), την ώρα που δύο από τους ολυμπιονίκες γιους του τον σήκωσαν στους ώμους τους και τον περιέφεραν στο στάδιο, όπου το πλήθος τον επευφημούσε, η καρδιά του από τη συγκίνηση σταμάτησε να χτυπά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο γάιδαρος αποφάσισε να κόψει απόδειξη

Ο γάιδαρος αποφάσισε να κόψει απόδειξη

Με το μπλοκάκι κρεμασμένο στο... σαμάρι είναι υποχρεωμένα να μεταφέρουν από φέτος τους τουρίστες τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης. Μετά το σαφάρι για τους «μεγαλοκαρχαρίες», το υπουργείο οικονομικών, στο πλαίσιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, έβαλε στο στόχαστρο τα συμπαθή τετράποδα, επιβάλλοντας στους οδηγούς τους να κόβουν αποδείξεις και να αποδίδουν ΦΠΑ. Το νέο μέτρο, όπως είναι φυσικό, έχει δημιουργήσει μπάχαλο στην καθημερινότητά τους, ενώ οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται έντονα, χαρακτηρίζοντας εαυτούς «μεροκαματιάρηδες» και όχι φοροφυγάδες.
«Μας υποχρέωσαν να κόβουμε εισιτήρια. Έχουμε μπλοκάκια, έχουμε βιβλία θεωρημένα στην εφορία. Τι άλλο να κάνουμε;», αναρωτιέται ο Γιώργος Λιγνός, πρόεδρος Σωματείου Ημιονηγών Θήρας στο οποίο ανήκουν περίπου 40 οδηγοί.
Μιλώντας στη «Real news», η λογίστρια των σωματείων κάνει λόγο για Γολγοθά, ενώ τονίζει πως οι οδηγοί έχουν μπει σε έναν πραγματικό κυκεώνα. «Λόγω του ότι είναι δύσκολο να λειτουργούν ταμειακή μηχανή, αφού βρίσκονται συνεχώς στο δρόμο, τους υποχρέωσαν να κόβουν εισιτήρια. Ακόμα και αυτό όμως είναι δύσκολο να το κάνουν όταν έρχεται το πλοίο», υποστηρίζει, επισημαίνοντας πως προσπαθούν να κόβουν συνολικά τα εισιτήρια της ημέρας.
Η ίδια πιστεύει ότι οι αρμόδιοι πρέπει να λάβουν υπ' όψιν το γεγονός πως πρόκειται για ένα παραδοσιακό, εποχιακό επάγγελμα και πως με αυτό τον τρόπο δεν μένει τίποτα στο ταμείο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα......


15 Αυγούστου
Γιορτάζουν: Δέσποινα, Μαρία, Μιρέιγ, Παναγιώτης, Παναγιώτα
Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Φάρων




Γεγονoτα

1096: Ξεκινά η πρώτη Σταυροφορία, με σκοπό την κατάληψη των Αγίων Τόπων, που τότε κατείχαν οι Οθωμανοί.

1534: Ιδρύεται στο Παρίσι από τον Ιγνάτιο Λογιόλα το θρησκευτικό Τάγμα των Ιησουϊτών

1877: Ο Τόμας Έντισον πραγματοποιεί την πρώτη ηχογράφηση στην ανθρώπινη ιστορία, με το παιδικό τραγούδι «Mary had a little lamb».

1940: Τορπιλίζεται απ' τους Ιταλούς στην Τήνο το καταδρομικό «Έλλη».

1945: Έπειτα από 35 χρόνια ιαπωνικής κατοχής, η Κορέα απελευθερώνεται και χωρίζεται σε δύο κράτη: την κομουνιστική Βόρεια και τη δημοκρατική Νότια.

Γεννησεις
1769: Ναπολέων Βοναπάρτης, αυτοκράτορας της Γαλλίας.

1920: Κώστας Καπλάνης, ρεμπέτης.

1955: Νένα Βενετσάνου, τραγουδίστρια.

1972: Μπεν Άφλεκ, αμερικανός ηθοποιός.

Θανατοι
1118: Αλέξιος Κομνηνός, αυτοκράτορας του Βυζαντίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ