Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Χάνει το παιδί το επίθετο του πατέρα!


Καταργείται η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στους δύο συζύγους να έχουν το ίδιο επώνυμο.
Χάνει το παιδί το επίθετο του πατέρα!
Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί ειδική προπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κάθε σύζυγος, έπειτα από συμφωνία, θα διατηρεί το επίθετο του και μετά το γάμο, σε όλες τις έννομες σχέσεις του ζευγαριού.
Να σημειωθεί ότι πριν από ένα χρόνο, ήταν συνταγματικά επιβεβλημένη η κατοχύρωση της δυνατότητας της συζύγου μετά τον γάμο της να μπορεί, μέσω της Νομαρχίας, να αποκτά το επώνυμο του άνδρα της. Στην περίπτωση αυτή, το Συμβούλιο της Επικρατείας, έκρίνε απαραίτητη τη συμπλήρωση του
επωνύμου της συζύγου με το επώνυμο του συζύγου της, καθώς μετά το γάμο πρόεκυπταν προβλήματα ταυτοπροσωπίας από τις ευρωπαϊκές αρχές, ενώ εμπόδια δημιουργούνταν και στην επαγγελματική δραστηριότητά της.
Παράλληλα, όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία», τα παιδιά της οικογένειας, σε περίπτωση που δεν συμφωνούν οι γονείς, θα παίρνουν σύνθετο επίθετο και όχι το επώνυμο του πατέρα τους, όπως ισχύει σήμερα. Το επώνυμο του γονιού που αρχίζει με γράμμα, το οποίο προηγείται στο αλφάβητο, θα μπαίνει πρώτο στο σύνθετο επίθετο!
ΠΗΓΗ: real.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχιφύλακας με νευράκια...Πυροβόλησε γιατί δεν ήθελε να περιμένει στην ουρά!



Σύμφωνα με καταγγελία ιδιώτη σε τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, χθες το απόγευμα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, ο Αρχιφύλακας που βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας του επιτέθηκε αρχικά φραστικά και στη συνέχεια, αφού πυροβόλησε μία φορά στον αέρα, έφυγε παίρνοντας μαζί του τον κάλυκα!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που ο… οξύθυμος αρχιφύλακας τράβηξε όπλο και δε δίστασε να το χρησιμοποιήσει είναι πως δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα του να βγει αυτοκινητο που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο πλυντήριο του βενζινάδικου, και να εξυπηρετηθεί πρώτος.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες ο Αρχιφύλακας ήταν υπό την επήρεια αλκόολ.
Ο Αρχιφύλακας, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του, θα οδηγηθεί αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Σε βάρος του ιδιώτη σχηματίζεται δικογραφία για ψευδή καταμήνυση, μετά από μήνυση που υπέβαλε ο αστυνομικός.
Με απόφαση του Αρχηγείου ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τηλεφώνημα ΣΟΚ από 19χρονη την ώρα που την κατασπάραζαν αρκούδες


Mαμά, οι αρκούδες με τρώνε ζωντανή!", είπε στο τηλέφωνο προς την μητέρα της η 19χρονη Olga Moskalyova από τη Ρωσία, η οποία βρήκε...τραγικό θάνατο μαζί με τον πατριό της από τέσσερις αρκούδες που την κατασπάραξαν.
Φρικτό τέλος είχε μια 19χρονη φοιτήτρια Ψυχολογίας από τη Ρωσία με τον πατριό της την Τετάρτη (17.08), καθώς, κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής τους στην περιοχή Petropavlovsk-Kamchatsky, ανατολικά της Σιβηρίας, έγινε βορά από μια αρκούδα και τα τρία μικρά της.
Η μητέρα της άτυχης Olga Moskalyova, Tatiana, είχε συνεχή επικοινωνία μαζί της κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Την ώρα του μοιραίου περιστατικού η Olga τηλεφώνησε έντρομη στη μητέρα της λέγοντας της χαρακτηριστικά: Μαμά βοήθεια, μια αρκούδα με τρώει ζωντανή.
Η αρχική αντίδραση της μητέρας ήταν το να πει στην κόρη της να σταματήσει τις φάρσες, καθώς νόμιζε ότι πρόκειται περί κάποιου κακόγουστου αστείου.
Όμως, μετά τη δεύτερη κλήση της κόρης της, η οποία συνοδευόταν από ουρλιαχτά τρόμου, η Tatiana συνειδητοποίησε τον κίνδυνο της κατάστασης και έσπευσε να ειδοποιήσει την αστυνομία.
Μετά από μια σειρά αναπάντητων τηλεφωνημάτων της Tatiana προς τον σύζυγό της, ο οποίος πάλευε κυριολεκτικά με την μεγάλη αρκούδα, η ίδια κατάφερε να μιλήσει με την κόρη της, για τελευταία φορά.
Τα τελευταία λόγια της 19χρονης συγκλονίζουν και ταυτόχρονα συγκινούν: Μαμά, δεν πονάω πια. Δεν αισθάνομαι τον πόνο. Συγχώρεσε με για όλα. Σε αγαπώ τόσο πολύ.
Μισή ώρα αργότερα από το τηλεφώνημα, έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικές αρχές με τον αδερφό του θύματος, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με ένα θέαμα που το λιγότερο που θα μπορούσε να προκαλέσει είναι φρίκη: τις αρκούδες να κατασπαράσσουν τη νεαρή κοπέλα αλλά και τον πατριό της, την ώρα που άφηναν την τελευταία τους πνοή.
Έξι κυνηγοί έφτασαν στο σημείο λίγο αργότερα οι οποίοι σκότωσαν τις τέσσερις αρκούδες.
Το περιστατικό δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει στην περιοχή, μιας και τα πεινασμένα ζώα αναζητούν τροφή στο μέρος που, πριν την εισβολή του ανθρώπινου στοιχείου, αποτελούσε το φυσικό βιότοπό τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται επίσημα το "τσιγαρόσημο" στα κέντρα διασκέδασης


Νέα πηγή εσόδων για τον κρατικό μηχανισμό θα αποτελέσει το τσιγαρόσημο που θα επιβληθεί σε κέντρα διασκέδασης άνω των 300 τ.μ. με ζωντανή μουσική, μετά από κοινή απόφαση τεσσάρων υπουργείων.

Το τσιγαρόσημο, που διαμορφώνεται στα 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο,σε κέντρα διασκέδασης και καζίνο άνω των 300τ.μ., θα έχει ισχύ για ένα χρόνο, ενώ οι χώροι καπνιζόντων δεν θα μπορούν να ξεπερνούν το μισό εμβαδόν των καταστημάτων.

Σύμφωνα με το Έθνος, η απόφαση προβλέπει τα εξής:

- Να έχει μέσιστο εμβαδόν το μισό του συνολικού εμβαδού του καταστήματος και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και όλοι οι κύριοι και βοηθητικοί χώροι του καταστήματος.

- Να διακρίνεται σαφώς από τους χώρους των μη καπνιζόντων με ειδική σήμανση.

Η υποβολή της αίτησης θα μπορεί να γίνεται είτε ηλεκτρονικά με την καταβολή του τέλους στις τράπεζες είτε αυτοπροσώπως στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Θα ισχύει για έναν χρόνο και θα ανανεώνεται αμέσως μετά την λήξη της.

Από το μέτρο αυτό περιμένουν έσοδα 40 εκατομμυρίων ευρώ, αφού για ένα κατάστημα 301 τ.μ. θα φτάνει τις 30.100 ευρώ.

Το υπουργείο μάλιστα, εξετάζει και το ενδεχόμενο να επεκταθεί το δικαίωμα χώρων καπνιζόντων και στα μικρότερα κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική.

Ο χρόνος καταβολής του φόρου θα γίνει είτε ηλεκτρονικά, είτε με την καταβολή τέλους στις τράπεζες, είτε αυτοπροσώπως στις αρμόδιες ΔΟΥ.



































Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ E-MAIL ΠΟΥ...

ΛΑΒΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ SKOPELOSNEWS


ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ






ΚΥΡΙΕ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΡΙΧΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ Τι ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ 
Πηγή :http://skopelos-news.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιο είναι το πιο βρόμικο μέρος;



Έχει περισσότερα βακτήρια και από κάθισμα τουαλέταςΜέχρι τώρα ξέρατε ότι ο υπολογιστής σας κινδυνεύει να κολλήσει ιό που μπορεί να σας καταστρέψει τα αρχεία και ό,τι έχετε αποθηκεύσει στο σκληρό δίσκο.

Πέρα από τέτοιου είδους ιούς, όμως, φιλοξενεί στο πληκτρολόγιο του και μικρόβια που μεταφέρονται και στα δικά σας χέρια, σύμφωνα με μελέτη που εξουσιοδοτήθηκε από την ομάδα Συνηγόρου του Καταναλωτή Which, της Βρετανίας.

Συγκεκριμένα, τα 4 από τα 33 πληκτρολόγια που ελέγχθηκαν, βγήκαν θετικά σε βακτήρια όπως E. Coli και μάλιστα ένα απ’ αυτά, είχε 5 φορές περισσότερα μικρόβια από το κάθισμα της τουαλέτας!






























Διαβάστε Περισσότερα »

Καθοριστικές οι πρώτες 1000 μέρες της ζωής ενός ανθρώπου


Οι εννέα μήνες στη μήτρα της μητέρας αλλά και τα επόμενα δύο χρόνια ενός μωρού είναι καθοριστικά για την μετέπειτα εξέλιξη της υγείας του, σύμφωνα με νέα έρευνα βρετανών επιστημόνων.

Οι πρώτες χίλιες μέρες στη ζωή ενός παιδιού έχουν την ικανότητα να επηρρεάσουν μόνιμα την μακροπρόθεσμη υγεία του, όπως το μελλοντικό του βάρος και προσδόκιμο ζωή αλλά και... τις πιθανότητες να παρουσιάσει διαβήτη ή προβλήματα στην καρδιάς.

Η εν λόγω θεωρία αναπτύχθηκε μετά από δεκαετίες ερευνών από τον καθηγητή Ντέιβιντ Μπάρκερ και τους συνεργάτες του στο πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον στη Βρετανία. Σύμφωνα με τους ερευνητές, υπάρχουν ορισμένα στάδια στη ζωή του παιδιού που είναι κρίσιμα για την ανάπτυξή του. Αν οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές σε καθένα από αυτά τα στάδια, τότε μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα υγείας στη μετέπειτα ζωή του.

Σημαντικό το βάρος του μωρού όταν γεννιέται
Όσο πιο ελαφρύ γεννιέται ένα μωρό τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να εμφανίσει καρδιαγγειακά προβλήματα στην ενήλικη ζωή του, σύμφωνα με τη μελέτη. Κατά μέσο όρο, ένα μωρό που γεννιέται λιγότερα από δυόμισι κιλά έχει διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνει αργότερα από καρδιακή προσβολή από ένα μωρό που γεννιέται κοντά στα τέσσερα κιλά.

Αποκαλυπτική η εμβρυακή κατάσταση
Οι κίνδυνοι στη μελλοντική ζωή του παιδιού ανακύπτουν ήδη όταν το παιδί είναι ακόμη έμβρυο. Η κακή διατροφή της μητέρας επηρεάζει όχι μόνο το βάρος του αγέννητου παιδιού αλλά και το πόσο καλά λειτουργεί ο πλακούντας, ενώ επιβλαβείς συνήθειες όπως το κάπνισμα, τα ναρκωτικά ακόμη και το στρες προκαλούν έτι σοβαρότερα προβλήματα.

Επίσης, όταν οι θρεπτικές ουσίες στη μήτρα είναι περιορισμένες, τότε διοχετεύονται προς τον εγκέφαλο αφήνοντας την καρδιά εξασθενημένη. Μάλιστα, καθώς τα παγκρεατικά κύτταρα που παράγουν την ινσουλίνη αναπτύσσονται στη μήτρα, οι συνθήκες για την εμφάνιση διαβήτη επίσης καθορίζονται σε εκείνη την περίοδο. Σύμφωνα με τον δρ. Μπάρκερ αυτές οι πρώιμες επιπτώσεις στην υγεία ενός ανθρώπου είναι μόνιμες,συνεπώς οι διατροφικές συνήθειες της εγκύου πρέπει να είναι προσεκτικές και επιλεκτικές.

Πηγή :http://www.cosmo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στην Κύπρο, τίμησαν τους Ναζί



Σοκ στην Κύπρο από την ενέργεια οπαδών του ΑΠΟΕΛ να τιμήσουν τους Ναζί κατά την επίσκεψη τους στην Κρακοβία και το Άουσβιτς. Αυτή η μικρή μερίδα άφησε κασκόλ μπροστά από τους φούρνους που γινόντουσαν οι θηριωδίες.

Αντιδράσεις αναμένονται στην Πολωνία μετά την σοκαριστική ενέργεια μικρής μερίδας οπαδών του ΑΠΟΕΛ στο Άουσβιτς. Λιγοστοί οπαδοί που επισκέφθηκαν την Κρακοβία και το στρατόπεδο συγκέντρωσης (δολοφονήθηκαν 1.1 εκατομμύρια άνθρωποι) τίμησαν τους Ναζί βάζοντας το κασκόλ του ΑΠΟΕΛ  μπροστά από τους φούρνους όπου γινόντουσαν οι θηριωδίες σε βάρος αμάχων. Μάλιστα, ανέβηκε στο YouTube και video που δείχνει την επίσκεψη στο Άουσβιτς και το σημείο που άφησαν το κασκόλ, αν και λίγο αργότερα το προσβλητικό video κατέβηκε από το διαδίκτυο.
gazzetta.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

10 ψέματα που λένε οι γυναίκες στους άντρες



Μπορεί ο κάθε χαρακτήρας να είναι διαφορετικός αλλά κάποια - γυναικεία - πράγματα δεν αλλάζουν με τίποτα!


Ποιοι λένε περισσότερα ψέματα, οι γυναίκες ή οι άντρες; Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που διενέργησε το Μουσείο Επιστήμης της Αγγλίας, οι άντρες είναι αυτοί που κρύβουν τα περισσότερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς πηγαίνουμε πολύ πίσω...
Η έρευνα βρήκε ότι η μέση γυναίκα θα πει 728 ψέματα τον χρόνο - που σημαίνει περίπου δυο ψέματα την ημέρα! Παρ' όλα αυτά, το 82% των γυναικών που πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσαν ότι νοιώθουν ενοχές όταν λένε ψέματα, σε αντίθεση με το 70% των αντρών που είπαν το ίδιο...
Επομένως, δεν μπορούμε να κρυφτούμε άλλο... Δείτε ποια είναι τα δέκα πιο κλασικά ψέματα που λέμε στους άντρες!

1) Δεν υπάρχει πρόβλημα, είμαι καλά

Σύμφωνα με την έρευνα , οι γυναίκες έχουν την τάση να χρησιμοποιούν τα ψέματα για να κρύψουν τα πραγματικά τους αισθήματα - αν και οι άντρες έχουν την τάση να λένε ψέματα για το πόσο αλκοόλ πίνουν.


2) Δεν ξέρω που είναι, δεν το άγγιξα καν!

Πόσες φορές άραγε καθαρίσατε το σπίτι και μετά γίνατε δέκτες παραπόνων για απώλεια κλειδιών, εισιτηρίων ή και... πορτοφολιού του αγαπημένου σας; Η αλήθεια είναι αγαπημένοι μας άντρες ότι ναι, μετακινήσαμε τα υπάρχοντά σας αλλά δεν πρόκειται να το παραδεχθούμε!


3) Δεν ήταν τόσο ακριβό

Το έχουμε κάνει όλες - έχουμε ξετινάξει δηλαδή τον προϋπολογισμό μας για ένα κολιέ ή μια τσάντα που μας άρεσε - και φαίνεται ότι οι περισσότερες από εμάς λέμε ψέματα γι' αυτό! Η φράση «δεν ήταν τόσο ακριβό» ήταν το τρίτο πιο δημοφιλές ψέμα που η έρευνα καταδεικνύει ότι οι γυναίκες λένε στους άντρες.


4) Δεν ήπια πολύ

Η φράση «δεν ήπια πολύ» είναι ένα ψέμα που λέγεται και από τα δύο φύλα - αλλά φυσικά είναι το πρώτο που λένε οι άντρες σε αντίθεση με τις γυναίκες που περισσότερο από κάθε τι άλλο ψεύδονται για τα συναισθήματά τους.


5) Έχω πονοκέφαλο

Έχετε ποτέ πει ψέματα σχετικά με το αν νοιώθετε ή όχι πονοκέφαλο ούτως ώστε να ξεφύγετε από μια κατάσταση που δεν σας αρέσει; Ένα πολύ μεγάλο μέρος των γυναικών που ερωτήθηκαν στην έρευνα το έχει πει - και είναι το πέμπτο πιο δημοφιλές ψέμα που λένε στους άντρες.


6) Τα πήρα στις εκπτώσεις

Ψώνια στις εκπτώσεις... Το τελευταίο καταφύγιο της σύγχρονης γυναίκας. Το γιατί χρειάζεται να πούμε ψέματα σχετικά με αυτό δεν είναι ξεκάθαρο αλλά πρόκειται για ένα από τα δέκα ψέματα που λέμε στο άλλο μας μισό σε μόνιμη βάση.


7) Τώρα κατεβαίνω

Το έχουμε κάνει όλες - έχουμε σπαταλήσει ώρες ατέλειωτες βάζοντας μέικ - απ και διαλέγοντας το σωστό ρούχο και το τίμημα είναι ότι έχουμε αργήσει στο ραντεβού μας με τον αγαπημένο μας ο οποίος έχει έρθει και μας περιμένει. «Τώρα κατεβαίνω» είναι η κλασική φράση που του λέμε για να ηρεμήσουμε την κατάσταση (ή τουλάχιστον να καθυστερήσουμε για λίγο την έκρηξή του!)


8) Τα έχω εδώ και χρόνια

Τρία από τα δέκα ψέματα που λένε οι γυναίκες στους άντρες σχετίζονται με τα ψώνια - φαίνεται ότι δεν τα χορταίνουμε καθόλου - αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένες να αφήσουμε τους συζύγους και τους αγαπημένους μας να εισέλθουν στο δικό μας μικρό μυστικό!


9) Όχι δεν το πέταξα

Σύμφωνα με τις εμπειρία μας, οι άντρες δείχνουν να στηρίζονται σε δεκάδες πρόχειρα πραγματάκια - από άδειες τσάντες μέχρι παλιές κάλτσες που λέει ο λόγος. Στις γυναίκες αρέσει να βοηθάνε στην καθαριότητα και να «χώνουν τη μύτη τους» κάθε λίγο και λιγάκι - εντούτοις έχουμε σίγουρα και την συνήθεια να λέμε ψέματα γι' αυτό!


10) Είναι αυτό που πάντα ήθελα

Έχετε ποτέ δεχθεί δώρο που δεν σας ενθουσιάζει από κάποιον τα συναισθήματα του οποίου δεν θέλετε να πληγώσετε - και επομένως λέτε ότι σας αρέσει πολύ και ότι ήταν αυτό που πάντα επιθυμούσατε; Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες παραδέχονται ότι χρησιμοποιούν αυτό το ψεματάκι - ήταν το δέκατο πιο δημοφιλές στο top 10 και για τα δυο φύλα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωταθλήτρια ... πλούτου η Ρεάλ Μαδρίτης


Μπορεί η Μπαρτσελόνα να μη σταματάει τελευταία να κερδίζει τρόπαια και να οπαδούς με το ποδόσφαιρο που αποδίδει αλλά και η Ρεάλ κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να πουλά την εικόνα της και να κερδίζει χρήματα! Σύμφωνα με το παγκόσμιο πρωτάθλημα… χρημάτων των ποδοσφαιρικών ομάδων της....




Deloitte, η Ρεάλ ανακηρύσεται πρωταθλήτρια με εισόδημα 438,6 εκ. ευρώ, ενώ έπεται η «μισητή» Μπάρτσα με 398,1 εκ. ευρώ. Την τρίτη θέση παίρνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με έσοδα 349, 8 εκ. ευρώ.

Αναλυτικά η λίστα με την πρώτη 20άδα (τα ποσά σε εκ. ευρώ):


1.Ρεάλ Μαδρίτης 438.6


2.Μπαρτσελόνα 398.1


3.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 349.8


4.Μπάγερν Μονάχου 323


5.Άρσεναλ 274.1


6.Τσέλσι 255.9


7.Μίλαν 235.8


8.Λίβερπουλ 225.3


9.Ίντερ 224.8


10.Γιουβέντους 205


11.Μάντσεστερ Σίτι 152.8


12.Τότεναμ 146.3


13.Αμβούργο 146.2


14.Λιόν 146.1


15.Μαρσέιγ 141.1


16.Σάλκε 139.8


17.Ατλέτικο Μαδρίτης 124.5


18.Ρόμα 122.7


19.Στουτγκάρδη 114.8


20.Άστον Βίλα 109.4
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δε σας θέλουμε στα μαγαζιά μας.
16 Αυγούστου 2011Οι θέσεις του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ για την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ σε 23% στην Εστίαση
ΝΕΟΔΗΜΑΡΠΑΧΤΡΕΣ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ
Οι Νεοδημαρπάχτρες, αφού με την πολιτική τους έφτασαν τη χώρα ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία, έκλεισαν την πόρτα της βουλής κρύβοντας τις βρωμιές τους, που μας έπνιξαν.
…..Και ήρθαν οι Σοσιαληστές να καθαρίσουν και ‘’καθάρισαν’’ τον λαό, τον επιχειρηματία, τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο.
Το ΔΝΤ και η Τρόικα επέβαλαν να πληρώσει ο λαός από το υστέρημά του τις κλεψιές των πολιτικών και την εκμετάλλευση των τραπεζών που χρηματοδότησαν με 28 δις. Η Κυβέρνηση αντί να αναγκάσει να δώσουν τα χρήματα αυτοί που βάλανε χέρι στο δημόσιο ταμείο, αντί να ζητήσει την υποστήριξη των πλούσιων αυτής της χώρας, που πλούτισαν με διαπλοκή, φοροκλοπή και ιδρώτα εργαζομένων, έκανε τους φτωχούς φτωχότερους.
Ο Λαός όμως δεν έχει χρήματα κρυμμένα σε λογαριασμούς στην Ελβετία και εταιρείες μετακίνησης κερδών, δυστυχώς όμως χάρη σε σας ούτε μέλλον. Ποτέ μα ποτέ ξανά δεν παραχωρήσαμε την κυριαρχία μας και το κάνατε εσείς. ‘Όταν όμως απειλείται η ελευθερία της πατρίδας μας δεν περιμένουμε να ζητηθεί η συμβολή μας, και, δεν δίνουμε μόνο χρήματα, αλλά τον ανθό μας, τους νέους μας, το αίμα τους, το αίμα μας. Εσείς από μακριά πια, ασφαλείς στους τόπους που ασφαλίσατε τα λεφτά σας, κενόψυχοι, θα παρακολουθείτε και θα περιμένετε τους ανδρείους, άνανδροι, να παραδώσουν την χώρα ελεύθερη, για να επιστρέψετε και να την σκλαβώσετε και πάλι με την απληστία και την πλήρη ανικανότητά σας να πράξετε το σωστό.
Πόσο άχαροι είστε, πόσο πια να αποκαλυφθεί το απάνθρωπό σας πρόσωπο. Δεν μπορεί να πέσει και η μάσκα σας, που έγινε ένα με το δέρμα σας. Όμως σας πήραμε είδηση πια, εμείς που ακόμα καίει στην καρδιά η λαχτάρα για το καλό. Να φύγετε δεν σας θέλουμε. Μην μπείτε στα μαγαζιά μας, στα εστιατόρια, τα καφενεία και τα μπάρ, γιατί εκεί οι άνθρωποι έρχονται να χαρούν. Εσείς τους λυπείτε, εσείς χαλάτε το κέφι (σπάνια πια χρησιμοποιείται η λέξη) τους. Η φιλοξενία είναι μια ιδέα που φτιάχτηκε μαζί με τους Έλληνες. Τον ξένο τον κάνεις φίλο και ανοίγει η όρεξη να γευτείς ωραία τροφή και βαθύ συναίσθημα. Εσείς επιλέξατε με όσα πράξατε και πράττετε να μη γίνετε ποτέ φίλοι, γι’ αυτό δεν σας θέλουμε στα μαγαζιά μας, γιατί το καλαμάκι του καφέ στο στόμα σας γίνεται φονικό όπλο μιας που δεν ρουφάτε καφέ, αλλά το αίμα μας. Και σας ξεκαθαρίζουμε, κενόκρανοι, πως δεν μας οδηγεί σε αυτή μας την απόφαση η ζημιά που μας προκάλεσε η τάση σας να εισπράττετε χρήματα όχι από το παραγόμενο έργο αλλά από τα πρόστιμα, ούτε ο διωγμός που ασκήσατε με τον αντικαπνιστικό νόμο, ούτε η γραφειοκρατία που δεν περιορίστηκε και βασανίζει την επιχειρηματικότητα, ούτε οι ανώνυμες εταιρείες που μας κλέβουν και σεις τις βαφτίσατε νόμιμες και υποχρεωτικές, παρά μόνο το γεγονός ότι προκαλείτε σιχασιά με την ακόρεστη σας όρεξη τους πολίτες – πελάτες μας. Δεν σας απαγορεύουμε την είσοδο στα μαγαζιά μας, σας λέμε πως είστε ανεπιθύμητοι, γιατί αρπάξατε γιατί ληστεύετε και γιατί, σαν καλοί υπάλληλοι που είστε, εφαρμόζετε πιστά τις αρρωστημένες εντολές των ανωτέρων σας για αύξηση του ΦΠΑ στην Εστίαση από το 13% στο 23%, που θα έπρεπε κανονικά να πάει στο 5%, χωρίς να υπολογίζετε ότι αυτή η απόφαση θα στείλει χιλιάδες συναδέλφους μας στην φυλακή, ίσως και στην αυτοκτονία, ενώ άλλους τόσους εργαζόμενους στα σπίτια τους….ΝΤΡΟΠΗ σας και μόνο που το σκεφτήκατε….κι ας μην το πράξετε.

Γραφείο Τύπου ΠΑΣΚΕΔΙ



18 Αυγούστου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συγνώμη mega mou
Που θίξαμε τους Σοσιαληστές σου και για αντίποινα… προσκύνησες την ‘’δημοκρατία τους’’
Μετά το χθεσινό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ μας με θέμα ‘’αντίδραση για την επικείμενη αύξηση του Φ.Π.Α. σε 23% στην εστίαση’’, μεταξύ αρκετών τηλεοπτικών σταθμών, ήρθε σε τηλεφωνική επαφή μαζί μας το MEGA, ζητώντας μας να εμφανιστούμε από την Θεσσαλονίκη, στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή ‘’Πρωϊνό MEGA’’ την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011. Πράγματι στο studio, βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας μας Ηλίας Καλιώρας. Αφού τον προλόγισε ο δημοσιογράφος-παρουσιαστής κ. Δημήτρης Τάκης, στο πάνελ της Αθήνας, που απαρτιζόταν από τους κ.κ. Κουκουλόπουλο (ΠΑ.Σ.Ο.Κ.), Μανώλη (Ν.Δ.) και Πλεύρη (ΛΑ.Ο.Σ.), του ζήτησε να εξηγήσει για ποιο λόγο καταφερόμαστε εναντίον της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης, αποκαλώντας τους Σοσιαληστές, Νεοδημαρπάχτρες, κενόψυχους, κενόκρανους, άνανδρους, κλέφτες και γιατί στα μαγαζιά μας είναι πλέον ‘’ανεπιθύμητοι’’. Το πάνελ φυσικά και θορυβήθηκε μ’ αυτά που άκουγε, ο δημοσιογράφος αμέσως προχώρησε σε διαφημιστικό διάλειμμα, λέγοντας πως μετά θα γινόταν η συζήτηση, η οποία όμως δεν έγινε…ποτέ, γιατί στη συνέχεια ενημέρωσαν τον κ. Καλιώρα ότι η κουβέντα τελείωσε. Πως είναι δυνατόν όμως να τελειώσει μια κουβέντα…χωρίς να πεις…κουβέντα; Ε!!! mega; Μετά από αυτά έχουμε υποχρέωση να αναφερθούμε στα ακόλουθα:
Γνωρίζοντας κύριε Τάκη την φιλοκυβερνητική στάση του καναλιού σας, σας δίδουμε το ελαφρυντικό μα, τονίζουμε πως, όταν παίρνει συνέντευξη ο δημοσιογράφος, θα πρέπει να έχει τσαμπουκά και μένος. Δουλειά του και υποχρέωσή του είναι να στριμώχνει ειδικά τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, να τους υπενθυμίζει τι δεν έπραξαν, τι εξήγγειλαν, τι υποσχέθηκαν και τι προσδοκίες του λαού διέψευσαν. Εσείς σήμερα πράξατε εντελώς τα αντίθετα, που σημαίνει ή ότι είστε δημοσιογράφος μόνο ‘’στα χαρτιά’’ ή ότι φιλάτε πράσινες κατουρημένες ποδιές. Μόνο γλυκό κουταλιού δεν τους προσφέρατε. Καλό θα είναι λοιπόν στο πρασινοκανάλι σας, να καλείτε μόνο πρασινοκαλεσμένους και να πρασινομιλάτε για πρασινάλογα, όπως έπραξε σήμερα ο κ. Κουκουλόπουλος, που πρασινοκουκούλωσε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΠΑΣΚΕΔΙ κι ασχολήθηκε με του πρασινογεσεβίτη. Φασκελοκουκούλωστα κύριε Τάκη μας….. κι όσο τα σκαλίζεις…. βρωμάνε.

Γραφείο Τύπου ΠΑΣΚΕΔΙ
Zoo-m.blogspot

Διαβάστε Περισσότερα »

Στα 15,571 δισ. ευρώ το έλλειμα στο επτάμηνο



Το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώνεται στα 15.571 εκατ. € έναντι του νέου στόχου 16.475 εκατ. € όπως προσδιορίστηκε μετά το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) και ελλείμματος 12.449 εκατ. € το αντίστοιχο διάστημα του 2010, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το επτάμηνο Ιανουάριου – Ιουλίου 2011, σε δημοσιονομική βάση.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού (Τακτικός και ΠΔΕ) υστερούν έναντι του νέου στόχου κατά 87 εκατ. €, ενώ οι συνολικές δαπάνες (Τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 992 εκατ. €.
Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 26.846 εκατ. € και περιορίζεται η μείωσή τους έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010 σε 6,4% από 8,3% στο α΄ εξάμηνο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, η υστέρηση των εσόδων σε επίπεδο επταμήνου οφείλεται κυρίως στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη, κατά την περίοδο σύνταξης του προϋπολογισμού, ύφεση, στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. € τον μήνα Ιανουάριο, αφού φέτος δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών, στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης βάσει του νέου φορολογικού νόμου και στη μείωση των εισοδημάτων και τέλος, στις αυξημένες επιστροφές φόρων λόγω συμψηφισμού εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών.
Τα έσοδα του ΠΔΕ είναι μειωμένα κατά 8,1% ή κατά 104 εκατ. €.
Το υπουργείο τονίζει ότι η παρούσα υστέρηση των εσόδων αναμένεται να αντιμετωπισθεί στο απομένον πεντάμηνο, με την απόδοση των φορολογικών ρυθμίσεων που περιέχονται στους εφαρμοστικούς νόμους του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011 – 2015.
Επισημαίνεται ότι τα έσοδα του επταμήνου βάσει του δελτίου εκτέλεσης του Π/Υ είναι σε ταμειακή βάση. Το συνολικό όμως αποτέλεσμα των εσόδων του 2011, σε εθνικολογιστική βάση, καθορίζεται και από την πορεία των εσόδων έως το πρώτο δίμηνο του 2012, ενώ μέρος των εσόδων της τρέχουσας περιόδου λογίζονται εθνικολογιστικά στα έσοδα του 2010.
Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 7,3% έναντι του 2010. H αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως:
• στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 1.305 εκατ. €
• στις αυξημένες επιχορηγήσεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία εξαιτίας της μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές κατά 1.691 εκατ. ευρώ,
• στον ΟΑΕΔ για την καταβολή επιδομάτων ανεργίας κατά 301 εκατ. ευρώ και
• στα νοσοκομεία κατά 779 εκατ. ευρώ (535 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των προμηθειών του έτους 2011 και 244 εκατ. ευρώ για την καταβολή οφειλών από προμήθειες παρελθόντων ετών).
Ειδικότερα, οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες κατά 4,8% ή κατά 1.390 εκατ. €, κυρίως λόγω των αυξημένων επιχορηγήσεων στα Ασφαλιστικά Ταμεία (κυρίως στον ΟΓΑ κατά 411 εκατ. ευρώ και στο ΙΚΑ κατά 1.217 εκατ. ευρώ), στον ΟΑΕΔ κατά 301 εκατ. ευρώ και στα νοσοκομεία κατά 535 εκατ. ευρώ.
Οι δαπάνες του ΠΔΕ, τέλος, παρουσιάζουν μείωση κατά 37,6 ή 1.581 εκατ. €.
Υπενθυμίζεται, ότι όλα τα παραπάνω στοιχεία αφορούν μόνο στην εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού και όχι στο σύνολο των δημοσιονομικών δεδομένων για το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης – κατά τον ορισμό του ESA95 – που αποτελεί το κριτήριο για την αξιολόγηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής της Ελλάδας
newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΚΟ ...αυτές είναι δουλειές!


Μπορεί να έχουν κόψει το βραδινό γιαουρτάκι από τη γιαγιά και τα φάρμακα από τον παππού, αλλά βασικά παραμένουν ...αντεξουσιαστές.
Γι΄ αυτό και στηρίζουν με νύχια και με δόντια τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Όλα κι όλα! Κόψανε από παντού, αλλά τις μη κυβερνητικές οργανώσεις δεν τις αγγίξανε. Ίσα – ίσα τις προβίβασαν και σε... «μεσιτικά γραφεία» για την προώθηση ανέργων στον δημόσιο τομέα!

Πώς το σκεφτήκανε αυτό! Η φαντασία στην εξουσία κι εδώ κυριολεκτούμε. Παίρνουν λέει τους ανέργους για να δουλέψουν στους...
δήμους και τους ανέργους τους πληρώνει η μη κυβερνητι8κή οργάνωση. Η οποία, η μη κυβερνητική οργάνωση, κρατάει και κάτι για τον κόπο της. Ας πούμε, δηλαδή, ότι κάνουμε μία μη κυβερνητική οργάνωση (παρακαλώ τον δαίμονα του τυπογραφείου να μην μου «φάει» το «μη») που ασχολείται με την καταπολέμηση του Έιτζ στην Αφρική. Κι έπειτα κάνει αυτή η οργάνωση, η μη κυβερνητική, μία σύμβαση με τον δήμο Άνω Παναγιάς να της προμηθεύσει υπαλλήλους καθαριότητας. Κι ερωτώ: Γιατί όχι και σουβλάκια για το Πανηγύρι;

Κάνουμε πως δεν ξέρουμε, κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε. Πίσω από πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις κρύβονται αχυράνθρωποι της εξουσίας, κρύβεται το βαθιά διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις αποτέλεσαν ένα εργαλείο απευθείας αφαίμαξης του κρατικού προϋπολογισμού από τους ίδιους τους ανθρώπους της εξουσίας. Υπήρξαν η μεγαλύτερη απόδειξη για το πόσο αδηφάγοι ήσαν και πόσο απρόσεκτοι έγιναν στην συνέχεια εκείνοι που δήθεν εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό. Ένα πραγματικά ανεξάρτητο Δικαστικό σύστημα θα είχε ήδη αναστατώσει τον κόσμο από τις έρευνες. Λέμε τώρα...

Tο εξωφρενικό είναι ότι δεν ιδρώνει το αυτί τους. Ότι σε εποχή κρίσης εξακολουθούν και σπαταλούν πολύτιμο χρόνο για να βρουν τρόπους να μοιράσουν κι άλλα χρήματα κι άλλα χρήματα κι άλλα χρήματα σε μη κυβερνητικές οργανώσεις. Έλεος πια! Φτάνει! Δεν χορτάσανε ακόμη; Αν είχαν σπαταλήσει τον ίδιο χρόνο για να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουμε την κρίση, τότε ίσως και να μην είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε.

Κι έπειτα μας φταίνε οι Γερμανοί που δεν μας δίνουν μερικά ακόμη δισεκατομμύρια, έτσι δίχως πρόγραμμα. Κι έπειτα αναρωτιόμαστε γιατί έξω από το μαντρί το αρνί το τρώει ο λύκος, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ. Διότι, αγαπητοί μας φίλοι, η πολιτική είναι η μεγαλύτερη μπίζνα που έχει ποτέ στηθεί σε αυτό τον τόπο. Η χώρα μπορεί να χρεοκοπήσει, μπορεί να συρρικνωθεί, εμείς μπορεί να μην υπάρχουμε, αλλά οι μη κυβερνητικές οργανώσεις θα πέσουν τελευταίες...

Μην νομίζετε ότι το θέμα αυτό αφορά μόνο την κυβέρνηση. Διακομματικές είναι αυτές οι μπίζνες. Είδατε να διαμαρτύρεται κάποιος;

Άρθρο Θανάσης Μαυρίδης


ΥΓ: Μην μας πει κανείς ότι έτσι συμβαίνει και στην Ευρώπη. Άλλο εκεί κι άλλο εδώ. Άλλο εκείνες οι μη κυβερνητικές και άλλο αυτές. Εκτός αν έχουν κι εκεί... Βατοπέδια...

πηγή capital.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακάλυψαν υπερφάρμακο που εξολοθρεύει τον ιό του ΑIDS!


Το ονόμασαν DRACO και σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΜΙΤ
(Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης) «εξολοθρεύει» σχεδόν όλους τους ιούς!

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής πειράματα που δημοσιεύονται στην ιατρική επιθεώρηση «PLoS ONE», το DRACO είναι αποτελεσματικό ενάντια σε ρινοϊούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα, ενάντια στον ιό της γρίπης, στον ιό
της πολιομυελίτιδας, στον ιό του δάγκειου πυρετού ακόμη και ενάντια στον ιό HIV του AIDS.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η σούπερ αντι-ιική θεραπεία θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε μια δεκαετία.

«Η θεραπεία έχει τόσο ταχεία δράση, ώστε εάν ληφθεί εγκαίρως μπορεί και να εξολοθρεύσει τους παθογόνους οργανισμούς, αλλά και να εξαφανίσει άμεσα τα συμπτώματα της λοίμωξης. Προπαιδευτικά τεστ δείχνουν ότι μπορεί να δράσει και προληπτικά, γεγονός που σημαίνει ότι ίσως είναι σε θέση να αποτρέψει εξαρχής τη λοίμωξη από κάποιον ιό», εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης δρ Μάικ Ράιντερ.

Όταν ένας ιός μολύνει τον ανθρώπινο οργανισμό καταλαμβάνει τους εσωτερικούς μηχανισμούς του προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει αντίγραφα του εαυτού του και να πολλαπλασιαστεί. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας δημιουργεί μακριές αλυσίδες RNA, οι οποίες εντοπίζονται μόνο στα μολυσμένα κύτταρα και όχι στα υγιή.

Τα ανθρώπινα κύτταρα συνήθως αντιδρούν σε αυτήν την επίθεση. Ωστόσο πολλοί ιοί καταφέρνουν να ξεγελάσουν τα ανθρώπινα κύτταρα και να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους.

Σε πειράματα στο εργαστήριο το DRACO εξολόθρευσε 15 διαφορετικούς ιούς, συμπεριλαμβανομένων ιών που προκαλούν κοινό κρυολόγημα καθώς και δύο στελέχη του ιού της γρίπης.

Όταν το φάρμακο χορηγήθηκε σε ποντίκια με γρίπη τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα πέθαιναν, έσωσε τη ζωή τους.

Ο δρ Ράιντερ τονίζει ότι η θεραπεία έχει τόσο ταχεία δράση ώστε εάν ληφθεί εγκαίρως μπορεί να εξαφανίσει αμέσως τα συμπτώματα της λοίμωξης. Προκαταρκτικά τεστ δείχνουν επίσης ότι μπορεί να δράσει και προληπτικά.

Πηγή:http://www.newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Πάτρα


Δεν έχουν αναφερθεί θύματα η ζημιές

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα με επίκεντρο περιοχή νότια της πόλης της Πάτρας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εθνική... υψηλών βλέψεων!


Η Εθνική έπαιξε εξαιρετικά απέναντι στην Τουρκία και με πολύ καλή αμυντική λειτουργία κέρδισε πολύ άνετα (62-38) στην πρεμιέρα του τουρνουά του Μπάμπεργκ με κορυφαίους τους Μπουρούση, Κουφό και Βασιλειάδη.

Εντυπωσιακή ήταν η Εθνική ομάδα στο πρώτο φιλικό τεστ στο Μπάμπεργκ κερδίζοντας την Τουρκία με ισοπεδωτικό τρόπο έχοντας σημείο αναφοράς στην επίθεση τους ψηλούς, Μπουρούση και Κουφό πραγματοποιώντας μια ακόμα εμφάνιση που έκανε να ξεχαστούν οι απουσίες...

Η «επίσημη αγαπημένη» ξεκίνησε πολύ δυνατά στην άμυνα περιορίζοντας σε τέτοιο βαθμό την Τουρκία, ώστε δέχθηκε το πρώτο της εντός παιδιάς καλάθι μετά το πρώτο εξάλεπτο του αγώνα με το σκορ να είναι ήδη στο 13-3. Στην επίθεση τα πάντα περιστρέφονταν γύρω από τη φροντ λάιν με τους Μπουρούση και εν συνεχεία τον Κουφό να κάνουν πάρτι...

Η διαφορά παρέμεινε σε διψήφια επίπεδα με τα ποσοστά ευστοχίας μεταξύ των δύο αντιπάλων στο πρώτο δεκάλεπτο (8/12 Ελλάδα- 2/11 Τουρκία) να δείχνουν τη διαφορά στο αγωνιστικό πλάνο και το σχέδιο στην επίθεση. Οι διεθνείς του Ηλία Ζούρου έψαχναν αρκετά τους ψηλούς, ενώ έβγαζαν αρκετά ελεύθερα σουτ μετά από pick ’n’ rol, την ώρα που οι Τούρκοι στηρίζονταν μόνο στις προσπάθειες του Ασίκ κοντά στο καλάθι.

Οι Μπουρούσης και Κουφός όμως, πέτυχαν ήδη 20 πόντους (11 και 9 αντίστοιχα) μέχρι το 32-14 στο 15' διατηρώντας σε θέση ισχύος την Εθνική. Με την αγωνιστική άνοδο του Βασιλειάδη που εκμεταλλεύτηκε τα ελεύθερα σουτ που του έβγαλαν οι συμπαίκτες του η διαφορά ανέβηκε και στο +20 (35-15, 16').

Ο ρυθμός της «γαλανόλευκης» σταμάτησε στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, αλλά λόγω της καλής αμυντικής λειτουργίας το ευρύ προβάδισμα διατηρήθηκε (42-25, ημίχρονο) εύκολα. Αυτό συνέβη και όταν στις αρχές της τρίτης περιόδου το... ξύλο υπερίσχυσε του μπάσκετ και η επιθετική λειτουργία είχε προβλήματα.

Παρά το ότι το πρώτο καλάθι για την Εθνική σημειώθηκε στο 24' (44-25) με τον Ζήση να αναλαμβάνει να ξελασπώσει την ομάδα, η σκληρή και αποτελεσματική άμυνα απέδωσε τα μέγιστα, αφού η Τουρκία έμεινε χωρίς σκορ έξι λεπτά μέχρι να φθάσει η διαφορά στο +23 (48-25, 26').

Τα υψηλά σχήματα απέδωσαν αρκετά, ενώ ο Ζούρος βλέποντας ότι η διαφορά είναι σε υψηλά επίπεδα έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του, για να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της επιλογής της τελικής δωδεκάδας.

Η αστοχία της Τουρκίας συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της οι παίκτες του Ενέ πέτυχαν μόλις ένα (!) καλάθι και δύο πόντους συνολικά. Η Εθνική λοιπόν, ακόμα και αν δεν συνέχισε να αποδίδει εξαιρετικά στην επίθεση, διατήρησε σε πολύ ψηλά επίπεδα το υπέρ της προβάδισμα. Το τελικό σκορ (62-38) δείχνει τη διάθεση στην άμυνα και πως αυτή η Εθνική, όσο χαμηλές και αν είναι οι προσδοκίες λόγω των απουσιών, μπορεί να εκπλήξει τους πάντες στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.


Τα δεκάλεπτα: 21-8, 42-25, 53-36, 62-38

Ελλάδα (Ζούρος): Βασιλειάδης 10 (1/1 δίπ., 2/4 τρίπ., 2 ριμπ.), Μπουρούσης 17 (7/10 δίπ., 3/3 β.,6 ριμπ., 2 κοψ.), Ζήσης 4 (2/2 δίπ.), Ξανθόπουλος, Καλάθης 4 (4 ριμπ.), Φώτσης 3 (5 ριμπ.), Παπανικολάου 9 (1/3 τρίπ.), Μαυροειδής 2, Κουφός 9 (3/3 δίπ., 3 ριμπ.), Βουγιούκας, Καϊμακόγλου 2, Σλούκας 2, Μάντζαρης, Μπράμος.

Τουρκία (Ενέ): Ακιόλ (2, Γκιουλέρ, Ονάν, Ιλιασόβα 9 (2/7 δίπ., 1/3 τρίπ.), Ερντέν 4, Τουντσερί, Σαβάς 2, Ασίκ 10 (2/7 δίπ., 6/12 β., 11 ριμπ.), Αρσλάν 2, Καντέρ, Τούρκογλου 5 (1/4 τρίπ.), Πρέλντζιτς 4 (2/6 δίπ.), Αλντεμίρ.
Πηγή :http://www.gazzetta.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν Σημερα


Γιορτάζουν: Θεοχάρης
Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών
Γεγονoτα
1699: Ο τσάρος πασών των Ρωσιών Μέγας Πέτρος καθιερώνει την ευρωπαϊκή ενδυμασία στη χώρα του.

1741: Ο δανός εξερευνητής Φίτους Μπέρινγκ είναι ο πρώτος Ευρωπαίος που φτάνει στην Αλάσκα. Προς τιμήν του, η.....
θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Σιβηρίας και της Αλάσκας ονομάστηκε Βερίγγειος Πορθμός.

1821: Διακήρυξη του Αδαμάντιου Κοραή για τη γνησιότητα του λαϊκού αγώνα στην Ελλάδα.

1866: Τα αμερικανικά συνδικάτα ζητούν τη μείωση των εργάσιμων ωρών από δώδεκα σε οκτώ, αλλά οι εργοδότες αντιδρούν.

1965: Ορκίζεται η δεύτερη κυβέρνηση αποστατών υπό τον Ηλία Τσιριμώκο.

1968: 650.000 στρατιώτες του Συμφώνου της Βαρσοβίας εισβάλουν στην Τσεχοσλοβακία και τερματίζουν της «Άνοιξη της Πράγας».

Γεννησεις
1941: Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, πρώην πρόεδρος της Σερβίας και κατηγορούμενος από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου.

1944: Ρατζίβ Γκάντι, πιλότος στο επάγγελμα, γιος της Ίντιρα Γκάντι. Διετέλεσε πρωθυπουργός της Ινδίας από το 1984 έως το 1989 και δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 1991.

1949: Νικόλας Άσιμος, αντισυμβατικός τραγουδοποιός.

Θανατοι
1940: Λέων Τρότσκι, ηγετική μορφή της «Οκτωβριανής Επανάστασης». Δολοφονήθηκε στο Μεξικό από πράκτορες του Στάλιν.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ