Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Προφητικός λόγος του γέροντα που εκοιμήθη το 1994:Παΐσιος: "Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σα να μην έχετε"...






Γέροντας Παΐσιος:
  • "...θα σας δώσουν πολλά λεφτά και μετά θα σας βάλουν δυσβάσταχτους φόρους, αλλά δεν θα προλάβουν να τους πάρουν"
  • "...ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες"...
  • "...θα γίνει κάτι και θα φανεί πως φταίει η Ελλάδα, τότε η Τουρκία θα το εκμεταλλευτεί..."

Σειρά από προφητείες μεγάλων γερόντων της Εκκλησίας, που μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τις άκουγαν και γελούσαν. Σήμερα, όλα δείχνουν να είναι τόσο κοντά σε αυτές τις προρήσεις, που μερικοί μάλιστα λένε απερίφραστα πως "όποιος διαβάζει τις προφητείες είναι σαν να διαβάζει εφημερίδα"!!!
Διαβάζοντας τον πολύ καλό "Χασάπη", νιώθει κανείς πως ζούμε τα "γεγονότα", όπως έλεγε και ο γέροντας Παΐσιος. Γεγονότα που θα αναδείξουν την Ελλάδα και τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο. Γεγονότα, τα οποία θα περάσουν από τη φωτιά και το αμόνι όλους μας, μέχρις ότου φανερωθεί η αλήθεια.
Τι να πιστέψει και τι να μην πιστέψει σήμερα ο Έλληνας από όλα αυτά; Τό μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορεί πλέον να αγνοήσει την πραγματικότητα... βλέποντας μία ανύπαρκτη κυβέρνηση να προσπαθεί μέσα από επικοινωνιακά κόλπα να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία. Μία παραμονή που μόνο ως βλαπτική μπορεί να χαρακτηρισθεί, αφού με επικοινωνιακές φούσκες το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να γκρεμίζεται και η αξιοπιστία της εν γένει πολιτικής και να "χτίζονται" τεράστια τείχη αποκρύπτοντας την οποιαδήποτε διέξοδο υπάρχει...

Εντείνεται η σύγχυση για το ποιος κυβερνάει την Ελλάδα…


Ο Έλληνας πολίτης, παρακολουθώντας από χθες και σήμερα, όλα τα ΜΜΕ ή σερφάροντας στο διαδίκτυο, βρίσκεται προ αδιεξόδου, για το ποιος κυβερνάει πραγματικά τη χώρα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή η Τρόϊκα; Άλλοι εσκεμμένα, όπως για παράδειγμα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και άλλοι από άγνοια ή αγανάκτηση, μέσα στο διαδίκτυο, εντείνουν την σύσγχυση. Αυτή όμως η σύγχυση εξυπηρετεί την κυβέρνηση.
Αν προσπαθήσετε να βγάλετε άκρη, θα διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να καταλήξετε σε συμπέρασμα. Οι μισοί θα συμπεράνετε ότι τον απόλυτο έλεγχο της διακυβέρνησης της χώρας τον έχει η κυβέρνηση και επομένως αυτή είναι η απολύτως υπεύθυνη, ενώ οι άλλοι μισοί θα είστε σίγουροι ότι κυβερνάει η Τρόϊκα και ότι η κυβέρνηση δεν ευθύνεται. Δεν συζητάμε βέβαια για το τι λέει το Σύνταγμα. Αυτό έχει ήδη πάει μαζί με τα παλαιότερα συντάγματα. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του. Η χώρα είναι σε αυτόματο πιλότο. Νόμος τώρα είναι το «δίκιο» του τοκογλύφου και του νταβατζή.
Αυτή λοιπόν η εντεινόμενη σύγχυση, εκτιμούμε πως είναι εσκεμμένη από την πλευρά της κυβέρνησης σε απόλυτη συνεργασία με….. την Τρόϊκα και με την ανοχή της. Και τούτο γίνεται για να μπορεί η κυβέρνηση να ελίσσεται, να κερδίζει χρόνο και να παίζει σε δύο ταμπλώ. Όποτε την συμφέρει να προβάλει τον εαυτό της και όποτε δεν την συμφέρει να κατηγορεί την Τρόϊκα και να παριστάνει πως την αντιμάχεται, όπως συνέβη χθες την νύχτα. Ταυτόχρονα φυσικά, η σύγχυση αυτή ακυρώνει τη λαϊκή οργή, η οποία, βοηθούσης και της πρόκλησης τεχνικής αντιπαράθεσης μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών ομάδων, δεν μπορεί να εστιαστεί και να αποτελέσει δύναμη ανατροπής.
Η πραγματικότητα όμως, σύμφωνα με τη δική μας εκτίμηση και το έχουμε γράψει πολλές φορές, είναι ότι οι πολιτικοί μεταπράτες του ΠΑΣΟΚ και τα κρατικοδίαιτα οικονομικά παράσιτα της χώρας, παρέδωσαν την ελληνική κυριαρχία στα ξένα κέντρα λήψης αποφάσεων, παραιτούμενοι και από την ασυλία της δημόσιας περιουσίας έναντι κατασχέσεων και εκποιήσεων από τους διεθνείς τοκογλύφους, ενώ για τον εαυτό τους επιφύλαξαν το ρόλο του μεσάζοντα κοτζαμπάση, μεταξύ των ξένων εξουσιαστών και του ελληνικού λαού. Επεφύλαξαν δηλαδή για τον εαυτό τους ένα ρόλο χωροφύλακα και φοροεισπράκτορα. Ένα μισητό ρόλο τυραννίσκου, για χάρη της εξουσίας και των προνομίων της και μόνο.

apo as milhsoym epiteloys
Διαβάστε Περισσότερα »

Παπανδρέου: “Στόχος της κυβέρνησης να σώσει την χώρα από την χρεοκοπία”



Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας ότι πρέπει να τα αλλάξουμε όλα για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.
Τόνισε ότι μέχρι τώρα χτίζαμε παλάτια στην άμμο και ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν αλλαγές για την «εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας και τα παιδιά μας».
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ με τις αναγκαίες θυσίες.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να σώσει την χώρα από την χρεοκοπία ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι όλοι οι Έλληνες θα βγουν νικητές.
Τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου της 21ης Ιουλίου και ανέφερε ότι η Ελλάδα θα κάνει ότι χρειαστεί.
 "Όποτε κάναμε εκπτώσεις και πισωγυρίσματα το βρήκαμε μπροστά μας" ανέφερε ο πρωθυπουργός, που επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Εξέφρασε τη σιγουριά ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει να βγει από την κρίση, ζήτησε συστράτευση όλων των πολιτών σε αυτή την προσπάθεια, και απευθύνθηκε στις κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και στα κόμματα.
 "Αυτοί που στοιχηματίζουν την Ελλάδα μακριά από το ευρώ να βρουν απέναντί τους την Ελλάδα ολόκληρη. Αυτοί που ελπίζουν να αγοράσουν έναντι πινακίου φακής την Ελλάδα, τις επιχειρήσεις, την γη και την εργατική της δύναμη να βρουν μπροστά τους κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε:
«Όσοι εύχονται την καταστροφή ώστε να διασωθούν, οι ίδιοι που έχουν λεηλατήσει τον δημόσιο πλούτο, αυτοί που έχουν κατακλέψει τις επιχειρήσεις τους, αυτοί που έχουν ρημάξει τα ασφαλιστικά ταμεία, όσοι επένδυσαν στο άρρωστο χθες να βρουν απέναντί τους όλους μας που προσβλέπουμε σε ένα καλύτερο αύριο».
Επιμονή της κυβέρνησης στις διαρθρωτικές αλλαγές
Δήλωσε την επιμονή της κυβέρνησης στις διαρθρωτικές αλλαγές και μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο παρατήρησε: «Εγώ για αυτά θα συνεχίσω να αγωνίζομαι. Για όλα αυτά που θα δυναμώσουν την χώρα, την κοινωνία και τον καθένα ξεχωριστά.
Θα παλέψω για την Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας και καλώ όλους σας να παλέψουμε μαζί. Και θα αγωνιστώ ασυμβίβαστα και καλώ όλους να αγωνιστούμε μαζί. Ενάντια στα κακώς κείμενα, την ανομία και τη διαφθορά. Χωρίς να μετράμε το κόστος στον καθένα αλλά το κέρδος σε όλους μας. Έχω πει εδώ και καιρό.
Εγώ Δεν είμαι εδώ για την θέση ή την εκλογή μου. Είμαι εδώ για να πετύχουμε μαζί. Και σας υπόσχομαι ότι μαζί θα πετύχουμε».
Για το άνοιγμα των επαγγελμάτων ανέφερε ότι θα προχωρήσει χωρίς καμία παρέκκλιση.
Για τις αποκρατικοποιήσεις ανέφερε ότι δεν θα βοηθήσουν μόνο στην εξυπηρέτηση του χρέους αλλά θα χρησιμοποιηθούν και ως βασικό αναπτυξιακό εργαλείο.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η δημοσιονομική εξυγίανση, η οποία είναι απαραίτητη για να υπάρξει ανάπτυξη, ενώ παραδέχθηκε ότι η ύφεση θα είναι εκτός στόχου για φέτος. Παράλληλα αναφέρθηκε στην "μεγάλη μείωση του ελλείμματος το 2010, που αποδεικνύει την αξιοπιστία της χώρας".
Έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο
Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι ξεκινούν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να απευθυνθεί σε νέες αγορές όπως αυτές της Κίνας και την Ινδίας, κάνοντας ειδική μνεία στην αύξηση των εξαγωγών.
Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO: Το Παιδί – Σκύλος της Ουκρανίας !!!






Το 1991 ολοκληρος ο κόσμος επαθε σόκ, όταν ήρθε στο φώς η ιστορία ενος μικρού κοριτσιού απο την Ουκρανία, της Οξάνας Μαλάϊα (Oxana Malaya).


Η Ιστορία αυτή, προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας για τον τρόπο που μπορεί να μεγαλώσει ένα παιδί αναμεσα σε ζώα,καθώς και πώς μπορεί να επηρεαστεί η συμπεριφορά του.

Η Οξάνα Μαλάϊα, ηταν ενα μικρό κορίτσι απο την Ουκρανία που γεννήθηκε τις 4 Νοεμβριου του 1983. Ωστόσο, αυτό το μικρό κορίτσι,είχε την ατυχία να έχει για γονείς, δύο πολύ ακατάλληλους ανθρώπους. Οι Γονείς της, είχαν μεγάλο πρόβλημα και ήταν και οι δύο, άτομα εξαρτώμενα απο Ναρκωτικές ουσίες και Αλκοόλ. Στην ευαίσθητη ηλικία των 3 μόλις χρονών, το μικρό κορίτσι, εγκαταλείφθηκε τελείως απο τους Γονείς της.Το περίεργο ομως της υπόθεσης, δεν ηταν αυτό. Άλλωστε χιλιάδες παιδιά, εγκαταλειπονται απο τους γονείς τους, και μεγαλώνουν σε διάφορα ιδρύματα.

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΗΣ ΟΞΑΝΑ
Για την ακρίβεια, το κορίτσι δεν εγκαταλείφθηκε, αλλά “πετάχτηκε” έξω απο το σπίτι των γονιών της. Το περίεργο της υπόθεσης αυτής, ήταν πως επί 5 ολόκληρα χρόνια, -απο την στιγμή που την πέταξαν έξω απο το σπίτι- ζούσε παρέα με μερικούς άγριους σκύλους που γυρνούσαν στους δρόμους. Οι σκύλοι μάλιστα επέδειξαν ανώτερη συμπεριφορα απο τους γονείς του μικρού κοριτσιού και υποσυνείδητα ανέλαβαν την φροντίδα της.

Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ
Το 1991,η αστυνομία στην περιοχή οπου ζούσε η μικρή Οξάνα,λαμβάνει μια καταγγελία και σπεύδει στην περιοχή, για να δεί τι συμβαίνει. Εκπληκτοι οι αστυνομικοί, αντικρύζουν ένα μικρό κορίτσι, μέσα στην βρώμα και στην δυσωδία, να ζεί παρέα με ένα τσούρμο άγριους σκύλους, πίσω απο μια παλιά κατοικία. Οταν οι αρχές προσπάθησαν να πλησιάσουν το κορίτσι, οι σκύλοι τους επιτέθηκαν.Τελικά, κατάφεραν και πήραν το κορίτσι, όπου αμέσως το οδήγησαν στο Νοσοκομείο. Εκεί, διαπίστωσαν βέβαια κάτι το συγκλονιστικό.

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ – ΣΚΥΛΟΣ
Στο Νοσοκομείο,(αλλα και οι διασώστες πιό πρίν), έκπληκτοι οι Γιατροί, διαπίστωσαν πως το μικρό κορίτσι, είχε υοθετήσει πλήρως την συμπεριφορά ενός σκυλου : Γαύγιζε, μύριζε το πόδι της πριν φαέι και περπατούσε με τα τέσσερα.Ο Εγκέφαλός της, έμαθε να λειτουργεί σαν σκύλος και σε τέτοιο σημείο, που το κορίτσι στην ουσία ένιωθε σκύλος.Απο διάφορα πειράματα ψυχολόγων,που πραγματοποιήθηκαν αργότερα, διαπιστώθηκε μάλιστα πως το μικρό κορίτσι ειχε αρκετά ανεπτυγμενη την αισθηση της ακοής,όσφρησης και όρασης όπως ακριβώς και οι σκύλοι. Επίσης, της ήταν πολύ δύσκολο (οπως ηταν φυσικό), να επιδείξει ανθρώπινη

ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
Τα επόμενα χρόνια, η Οξάνα μεταφέρθηκε και ζούσε σε άσυλο διανοητικά καθυστερημένων Ανθρώπων.Ο Εγκέφαλος της, δεν λειτουργεί φυσιολογικά και οι Γιατροί αμφιβάλουν εάν ποτέ μπορέσει να ενταχθεί σε μια φυσιολογική κοινωνία. Το Κορίτσι, δεν έχει επανέλθει ποτέ. Σε αυτό το σημείο, εχει αναφερθεί πως με τον τρόπο της, έχει εκφράσει την άποψη πως ηταν χαρούμενη ζώντας με τους Σκύλους. Ολόκληρη η Ιατρική κοινότητα, επαθε σόκ απο την περίπτωσή της και άπειρες μελέτες έλαβαν χώρα, οσον αφορά την συμπεριφορά που υοθετεί ενας άνθρωπος, κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του, καθως και ποιοί είναι οι παράγοντες που την επηρεάζουν σημαντικά.Τι είναι άραγε αυτό που μας κάνει ανθρώπους ;

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΞΑΝΑ – ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωτογραφία της ημέρας..

““
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Τσόνογλου με Ξενογιαννακοπούλου για το Δίστομο


Συνάντηση με την αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, πραγματοποίησε η Βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη, με θέμα την ενημέρωση για τις ενέργειες με τις οποίες η Ελληνική Κυβέρνηση προτίθεται να υπερασπίσει την 14/09/2011, ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, τις αξιώσεις των οικογενειών των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου που έχουν δικαιωθεί με θετικές αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις των Ελληνικών και Ιταλικών Δικαστηρίων.

Η αναπληρώτρια Υπουργός ενημέρωσε την Βουλευτή ότι με απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, που πιστεύει στο διεθνές δίκαιο χωρίς εκπτώσεις, η Ελλάδα την 14/01/2011 παρενέβη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στην υπόθεση της δικαστικής ασυλίας του κράτους της Γερμανίας κατά της Ιταλίας, που αφορά στην καταδίκη της Γερμανίας από Ιταλικά δικαστήρια για τη σφαγή στο Δίστομο.

Η παρέμβαση της Ελληνικής Κυβέρνησης έγινε δεκτή αρχές Ιουλίου 2011 και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία 15 έναντι μιας ψήφου.

Η θέση της Κυβέρνησης υπέρ των συμφερόντων του Διστόμου εξακολουθεί να παραμένει ακλόνητη, γι’ αυτό άλλωστε έχει ορισθεί πληρεξούσιος Δικηγόρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ο κ. Στέλιος Περράκης, καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ώστε να υπερασπισθεί όσο το δυνατόν αρτιότερα τις Ελληνικές θέσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαμόγελο του Παιδιού: Εξαφάνιση 16χρονης από την Κοζάνη


Χαμόγελο του Παιδιού: Εξαφάνιση 16χρονης από την ΚοζάνηΣτις 27 Αυγούστου 2011, η Μούγιο Κωνσταντίνα (Ντίνα), 16 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νεάπολη Κοζάνης. Η ανήλικη έκτοτε δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένειά της.
Η Κωνσταντίνα έχει καστανά μακριά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1.50 εκ. και βάρος 45 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρη μπλούζα, μπλε τζιν, λευκά σανδάλια και κρατούσε μεγάλη κόκκινη τσάντα.
Η οικογένεια της Κωνσταντίνας ανησυχεί και ελπίζει με τη βοήθεια όλων μας σύντομα να βρεθεί και να επιστρέψει ξανά κοντά τους.










tsantiri.gr





Διαβάστε Περισσότερα »

Το ραντεβού του 14χρoνου μέσω facebook κατέληξε σε ξύλο!



Σίγουρα δεν είχε στο μυαλό του αυτό που του συνέβη τελικά ένα ανήλικο αγόρι στη Ρόδο, όταν έκλεινε ραντεβού με μια κοπέλα τρία χρόνια μεγαλύτερή του που είχε γνωρίσει μέσω του facebook. Αντί για τη συνάντηση που ονειρευόταν, βρέθηκε στο… νοσοκομείο με σπασμένη μύτη!
Ο 14χρονος είχε γνωριστεί με την 17χρονη ....
μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και άρχισαν να συνομιλούν, χωρίς όμως να έχουν γνωριστεί. Όταν πέρασε λίγος καιρός, ο νεαρός ζήτησε να συναντηθούν, πράγμα που η συνομιλήτριά του αποδέχθηκε. Έτσι, έκλεισαν ραντεβού στην περιοχή του «Έλλη» χωρίς ο ανήλικος να φαντάζεται τι τον περίμενε. Μόλις πήγε στον τόπο της συνάντησης, δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα νεαρών που του είχαν στήσει καρτέρι και άρχισαν να τον χτυπούν σε όλο του το σώμα!
Όταν ο 14χρονος έχασε τις αισθήσεις του, οι δράστες έσπευσαν να εξαφανιστούν. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς και διηγήθηκε τι είχε προηγηθεί. Η 17χρονη με την οποία επρόκειτο να συναντηθεί εντοπίστηκε και κλήθηκε να δώσει κατάθεση σχετικά με το αν γνώριζε ή όχι τους δράστες και πώς εκείνοι πληροφορήθηκαν για το ραντεβού της με τον 14χρονο. Η δικογραφία για την υπόθεση έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, που αναμένεται να ασκήσει διώξεις.




Διαβάστε Περισσότερα »

Απόψε οι Πυξ Λαξ στη Μαλακάσα



Μια μοναδική μουσική συνάντηση στο Terravibe


Επτά χρόνια μετά τη διάλυσή τους, οι Πυξ Λαξ αποφάσισαν να έρθουν πάλι κοντά στους χιλιάδες οπαδούς τους και να δώσουν περιορισμένο αριθμό συναυλιών στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Με αυτόν τον τρόπο, το συγκρότημα θέλησε να ξαναβρεθεί και πάλι μαζί αλλά και να συναντηθεί ξανά με το κοινό του, το οποίο τους ακολουθούσε πιστά όλα τα χρόνια της απουσίας του.

Πρόκειται μάλιστα για μία μουσική συνάντηση φόρο-τιμής στη μνήμη του πολυαγαπημένου τους φίλου, συνεργάτη και πιστού συνοδοιπόρου, Μάνου Ξυδούς.

Οι Πυξ Λαξ, είχαν τη μεγαλύτερη απήχηση από οποιαδήποτε άλλο συγκρότημα στην ελληνική μουσική σκηνή, κάτι που προκύπτει όχι μόνο από τις πωλήσεις των albums τους, αλλά και από τη συνολική τους πορεία. Είναι ένα ιστορικό συγκρότημα που δημιούργησε τη δική του σχολή, την οποία ακολουθούν πιστά πολλά συγκροτήματα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Η ιδέα της επιστροφής ξεκίνησε από τον Μάνο Ξυδούς που την εμπιστεύτηκε στον Νίκο Λώρη, βασικό συνεργάτη των Πυξ Λαξ επί 8 ολόκληρα χρόνια (1995 – 2003). Πριν περίπου ένα χρόνο, άρχισαν να το σκέφτονται σοβαρά και εκεί γύρω στο Πάσχα του 2010 την μοιράστηκαν και με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα.

Δυστυχώς, όμως, ο Μάνος δεν θα είναι κοντά μας για να δει το δημιούργημά του ξανά στη σκηνή, να βάζει φωτιές με τις θρυλικές μουσικές του! Γι’ αυτό, οι συναυλίες αυτές θα είναι αφιερωμένες στη μνήμη του.

Εκτός από τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα, η μπάντα θα απαρτίζεται από μουσικούς που βρέθηκαν από την αρχή δίπλα στο συγκρότημα.

Τα εισιτήρια για την αποψινή συναυλία στο TerraVibe PARK κοστίζουν: στην προπώληση 11 ευρώ, στο ταμείο 15 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλβανοί έπαιρναν άδεια από την φυλακή και λεηλατούσαν την Βοιωτία



permisospress.blogspot.com
Δύο κρατούμενοι των φυλακών, πήραν την προβλεπόμενη άδεια και επέστρεψαν αμέσως στη… “δουλειά”
Πρόκειται για έναν νεαρό από την Αλβανία ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης στο σωφρονιστικό κατάστημα του Ηρακλείου και πριν από λίγο καιρό είχε ζητήσει και πήρε την άδεια που προβλέπει ο νόμος.
O νεαρός δεν επέστεψε στη φυλακή της Αλικαρνασσού μετά τη λήψη της άδειας που πήρε ενώ διέπραξε σειρά ληστειών σε περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας και της Αττικής.
Συνεργός του είναι ένας νεαρός συμπατριώτης του, ο οποίος επίσης δεν είχε επιστρέψει στη φυλακή των Γρεβενών όπου κρατούνταν μετά τη λήξη της άδειας του. Οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί που διαφεύγουν της σύλληψης κατηγορούνται από την αστυνομία για 14 υποθέσεις ένοπλων ληστειών και τρεις περιπτώσεις κλοπών οχημάτων.
Οι δύο νεαροί από την Αλβανία σύμφωνα με την αστυνομία έχοντας συστήσει εγκληματική ομάδα μαζί με άλλους ομοεθνείς τους η ταυτότητα των οποίων δεν έχει γίνει γνωστή, διέπραξαν από το Φεβρουάριο του 2010 μέχρι και το Σεπτέμβριο του ίδιου μήνα τις παρακάτω ληστείες:
Τρεις ληστείες σε εστιατόρια – μπαρ στη νέα εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, τρεις ένοπλες ληστείες σε πρατήριο υγρών καυσίμων επίσης στη νέα εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, τρεις ληστείες σε σούπερ μάρκετ στην Αλίαρτο και στη Θήβα, μία απόπειρα ληστείας σε σούπερ μάρκετ στη Λιβαδειά, μία ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Αλίαρτο Βοιωτίας, δύο ένοπλες ληστείες σε βάρος δύο ατόμων στη Γλυφάδα και στα Μέγαρα. Ακόμη, μια ένοπλη ληστεία σε κατάστημα στην περιοχή της Δροσιάς στην Εύβοια και τρεις κλοπές μηχανών από τη Δροσιά Ευβοίας, τις Ερυθρές Αττικής και στις Θεσπιές Βοιωτίας.
Σημειώνεται τέλος ότι από το σωφρονιστικό κατάστημα της Αλικαρνασσού τρεις ακόμη Αλβανοί αναζητούνται από τις Αρχές, καθώς δεν επέστρεψαν στη φυλακή με την ολοκλήρωση της άδειας που έλαβαν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Viotiashop:Το Ακραίφνιο σήμερα







Το Ακραίφνιο είναι χωριό του νομού Βοιωτίας. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νομού, χτισμένο στις πλαγιές του όρους Πτώο. Αποτελεί έδρα του ομώνυμου δήμου και έχει πραγματικό πληθυσμό σύμφωνα με την απογραφή του 2001 1.256 κατοίκους. Το Ακραίφνιο στο παρελθόν ονομαζόταν Καρδίτσα και μετονομάστηκε το 1933 σε Ακραίφνιο, λόγω της ύπαρξης της ομώνυμης αρχαίας πόλης στην περιοχή


Η αρχαία πόλη
Το Ακραίφνιο ή Ακραιφία ήταν αρχαία Βοιωτική πόλη χτισμένη στην ίδια περίπου θέση με την σύγχρονη πόλη. Αναφέρεται από τον Ηρόδοτο και τον Στράβωνα με το όνομα Ακραιφία. Ο Παυσανίας αναφέρει ότι στο Ακραίφνιο υπήρχε στην εποχή του αξιοθέατος ναός του Διονύσου, με λατρευτικό άγαλμα καθώς και σημαντικός ναός του Απόλλωνα. Η πόλη άνηκε στην επικράτεια της Θήβας και σε αυτή κατέφυγαν πολλοί Θηβαίοι μετά την καταστροφή της πόλης τους από τον Μέγα Αλέξανδρο το 335 π.Χ.
Ερείπια των τειχών της αρχαίας πόλης βρίσκονται στο ύψωμα πάνω από το σύγχρονο χωριό.
Η ακρόπολη της αρχαίας πόλης
Η Ακρόπολη της αρχαίας Ακραιφνίας βρίσκεται νότια του σημερινού χωριού στο λόφο Σκοπιά. Σώζεται τμήμα της οχύρωσης του 4ος αιώνας π.Χ. καθώς και πύργος πεντάγωνης κάτοψης με πύλη. Αρχαίο δομικό υλικό και επιγραφές βρίσκονται εντοιχισμένα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Δεν έχει ανασκαφεί πλην μικρής έρευνας του Y. Garlan που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Bulletin de Correspondance Hellenique του 1974. Το Ιερό του Απόλλωνα Πτώου βρίσκεται ανατολικά του Ακραιφνίου στο όρος Πελαγία. Αποτελείτο από ναό (αρχαϊκών και κατόπιν ελληνιστικών χρόνων) γύρω από τον οποίο ήταν στημένοι αναθηματικοί κούροι και τρίποδες. Σε χαμηλότερα επίπεδα υπήρχαν στοές, ξενώνας, μεγάλη δεξαμενή και πηγή χρησμών. Ανασκάφηκε σε διαφορετικές περιόδους από το 1885 (Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή).


www.akraifneis.gr






Από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του νεοελληνικού κράτους σχηματίστηκε, με βάση το Βασιλικό Διάταγμα της 8ης Απριλίου 1835, ο δήμος Ακραιφνίου ή Ακραιφνίας με 597 κατοίκους με έδρα το Κόκκινο. Αρχικά περιλάμβανε το Ακραίφνιο (Καρδίτσα (81 κατ.)), το Κόκκινο (105 κατ.), τα Σέγγενα (39 κατ.), το Μουρίκι (157 κατ.), τα Λουκίσια ή Ανθηδώνα (70 κατ.), τη Μονή Πελαγίας (30 κατ.), τη Μονή Σαγματά ή Ταξιαρχών (32 κατ.) και τα Καλύβια (Ούγγρα (83 κατ)). Τον επόμενο χρόνο το 1936 περιελήφθη στον νέο Δήμο και το Κάστρο (Τοπόλια). Το 1841 η Μονή Σαγματά αποσπάσθηκε και υπάχθηκε στο Δήμο Θηβών.
Το 1847 η έδρα του Δήμου μεταφέρθηκε από το Κόκκινο στο Ακραίφνιο. Ύστερα από διάφορες προσαρτήσεις οικισμών (Μεταλλείων Κόκκινου, Μετοχίου, Σκροπονερίου, Πλατανακίου), καθώς επίσης και των χωριών Παύλια και Ασπροκάμινος του δήμου Θεσπιών, ο δήμος Ακραιφνίου διευρύνθηκε, έτσι ώστε, το 1908 αριθμούσε 2.983 κατοίκους. Το 1912, με το νόμο ΔΝΖ, διαλύθηκε και έκτοτε, έχοντας τους οικισμούς Σκορπονέρι και Μονή Πελαγίας, παρέμεινε ως κοινότητα, αρχικά με την όνομα Καρδίτσα και αργότερα με την ονομασία Ακραίφνιο (π. δ/μα 26-04-1933 ).
Ο νέος δήμος Ακραιφνίας δημιουργήθηκε το 1997, με το νόμο 2539, από την συνένωση των κοινοτήτων Ακραιφνίου (1462 κατοίκων), Κάστρου (1130) και Κοκκίνου - Αγίου Ιωάννου(1556). Στο νέο δήμο, που έχει συνολικά 4148 κατοίκους, ανήκουν επίσης και οι οικισμοί Σκορπονερίων και Στροβικίου. Έδρα είναι το Ακραίφνιο.
Ο δήμος Ακραιφνίας έχει έκταση 185.816 στρεμμάτων και ορίζεται ως εξής: ανατολικά με το δήμο Θηβαίων και το νομό Εύβοιας, δυτικά με τους δήμους Ορχομενού και Αλιάρτου, βόρεια με το νομό Φθιώτιδας και νότια με τους δήμους Αλιάρτου, Θεσπιέων και Βαγίων. Τα διοικητικά όρια του δήμου Ακραιφνίας φτάνουν μέχρι τις όχθες των λιμνών Παραλίμνης και Υλίκης, τον Ευβοϊκό κόλπο (Σκορπονέρια), τον Αγιάννη Κοκκίνου (όπου βρίσκονται και τα μεταλλεία νικελίου του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ), και σε αρκετό βάθος μέσα στη Κωπαΐδα. Μέσα στα όρια του Δήμου Ακαραιφνίας υπάρχουν κάμποι, λίμνες, ποτάμια, διώρυγες, γέφυρες, σπήλαια, αρχαιολογικοί χώροι, ωραιότατες παραλίμνιες και παραποτάμιες εκτάσεις.
Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, την Λειβαδιά, την Θήβα και την Χαλκίδα με συνέπεια οι δυνατότητες για τουριστική ανάπτυξη να είναι μεγάλες.

www.akraifneis.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Περγαντά για την νέα σχολική χρονιά


Κάθε νέα σχολική χρονιά είναι μια καινούργια αρχή για όλους : μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Αυτή η χρονιά συνδέεται με την αρχή μιας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, που επιχειρεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα στο χώρο της παιδείας. Μιας μεταρρύθμισης που καλείται να αποδείξει ότι το νέο εκπαιδευτικό σύστημα, μπορεί να εδραιώσει μια σύγχρονη, ισχυρή παιδεία, με επαγγελματικό και κοινωνικό αντίκρισμα.

Η νέα σχολική χρονιά είναι η ευκαιρία, πέρα από τις διαπιστώσεις να φανούμε δημιουργικοί, έχοντας σαν γνώμονα ότι η παιδεία του σήμερα διαμορφώνει την κοινωνία του αύριο.

Αυτή η χρονιά, του 2011, που σηματοδοτεί νέους όρους στην εκπαίδευση, είναι παράλληλα και η πρώτη χρονιά του Καλλικράτη και της αιρετής Περιφέρειας. Στις νέες μας αρμοδιότητες, περιλαμβάνεται το ΕΣΠΑ, μέσα από το οποίο χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε νέα σχολικά κτίρια και βελτιώνουμε σημαντικά τις κτιριακές υποδομές.

Μέσω του ΕΣΠΑ, κατασκευάζουμε 47 έργα σχολικών κτιρίων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συνολικού προϋπολογισμού 58,2 εκατομμυρίων €, ολοκληρώνοντας και παραδίδοντας ορισμένα σε χρήση αυτή τη σχολική χρονιά.

Επιπλέον αυτών, με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας κατασκευάζουμε σχολεία και ολοκληρώνουμε βελτιωτικές – προσθετικές εργασίες σε δεκάδες κτίρια στη Στερεά Ελλάδα.

Η εφαρμογή του Καλλικράτη ανοίγει έναν νέο κύκλο για τους θεσμούς των αιρετών Περιφερειών και των ισχυρών Δήμων, που θα συνεχίσουν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση και την αναβάθμιση της παιδείας.

Εύχομαι σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καλή αρχή, καλό ξεκίνημα, με δύναμη και υγιείς προσδοκίες. Να είναι η νέα σχολική χρονιά γόνιμη, παραγωγική και δημιουργική.

Την Δευτέρα 12/09/2011 και ώρα 09:30 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς θα παραβρεθεί στην τελετή αγιασμού που θα γίνει στο 14ο – 20ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μερικοί σκύλοι είναι μεγάλοι μπούφοι!

 Ποιος είναι ο χαζός ο σκύλος, ή το αφεντικό;
petrosp13.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αφρικανοί στην Ομόνοια πουλάνε cd με τα σχολικά βιβλία!


Αφρικανοί στην Ομόνοια πουλάνε cd με τα σχολικά βιβλία!Αφρικανοί στην Ομόνοια πουλάνε cd με τα σχολικά βιβλία!!!!!!!
Αίσχος !!!!!!!!!!!

Να παραιτηθεί τώρα η Υπουργός Παιδείας!!!
tsantiri.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λοιπόν, απλά τα πράγματα: ΔΡΑΣΕ Ή ΣΚΑΣΕ!


Οι δικαιολογίες τελείωσαν! Μια ζωή γκρίνιαζες γιατί δε σε εξέφραζαν τα κόμματα. Όταν επιτέλους βγήκαν στις πλατείες κάποιοι ακομμάτιστοι με την ονομασία “ Αγανακτισμένοι” σου φάνηκαν άπλυτοι. Σου φάνηκε και λίγο ότι βγήκαν για να πιουν μπύρες και να βρουν γκόμενα. Ή σε χάλασε που κρατούσαν ελληνικές σημαίες. Είπες ότι δε μπορούν να πετύχουν τίποτα.
Όταν μετά από  δύο μήνες συνεχούς και αρκετά δυναμικής παρουσίας έφυγαν, κορόιδευες ότι οι Αγανακτισμένοι πήγαν Μύκονο. Αυτοί που είχαν αφιερώσει 60 μέρες από τη ζωή του ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, βρέθηκαν να τους κοροϊδεύεις επειδή δεν αφιέρωσαν 100 μέρες, όπως εσύ ήθελες. Εσύ που ποτέ δε νοιάστηκες να βοηθήσεις.
Τώρα έρχεται αυτός που κάνει τον Πρωθυπουργό να μιλήσει στη ΔΕΘ.Κατεβαίνουν και συνδικαλιστές όλων των κομμάτων και Αγανακτισμένοι και ανεξάρτητα κινήματα όπως το “ Δεν πληρώνω” και ταξιτζήδες και Ηρακλειδείς και και και…
Αν θες να βρεις δικαιολογία μπορείς: Πού να τρέχουμε μωρέ, αφού πάλι οι αναρχικοί θα τα καταστρέψουν όλα! Και τι να πετύχουμε μωρέ εμείς με τόσους αστυνομικούς; Τι να διαδηλώσω μωρέ με αυτούς που το καλοκαίρι τα παράτησαν και πήγαν Μύκονο; Θα πήγαινα, αλλά δεν έχει ταξί…
Πειστικές δικαιολογίες, μπορείς να κάτσεις να τα βλέπεις από την τηλεόραση. Μπορείς να βρίζεις κιόλας “ επειδή όποιος του καπνίσει κάνει πορεία και κλείνει δρόμους”. Μη σε ξανακούσω όμως να κατηγορείς πολιτικούς! Δεν έχεις δικαίωμα! Γιατί σε ξέρω ανθρωπάκο! Εσύ που δε θα πας επειδή βρήκες διακιολογία, εσύ  είσαι ο πρώτος ξερόλας. Εσύ είσαι που στο καφενείο φωνάζεις πιο δυνατά από όλους! Εσύ είσαι που τα ήξερες και μας τα έλεγες χρόνια αλλά εμείς δε σ’ακούγαμε! Εσύ είσαι που και τώρα είσαι επαναστάτης γιατί τους βρίζεις βλέποντας τηλεόραση και λες με μαγκιά τρεχούμενη από τα μπατζάκια στην παρέα σου ότι δεν πρόκειται να τους ξαναψηφίσεις.
Είσαι μεγάλος ραγιάς όμως ανθρωπάκο. Ο μεγαλύτερος από όλους. Λένε πως είναι πιο εύκολο να φωνάζεις για τα ιδανικά σου παρά να ζεις σύμφωνα με αυτά. Κι εσύ το επιβεβαιώνεις. Ζήσε με αυτά! Βγες μια μέρα στο δρόμο! Φώναξε γι’αυτό που σε πνίγει! Κι αν όχι εσένα, πνίγει τον γείτονά σου! Βγες να φωνάξεις για να βγει κι ο γείτονάς σου όταν αύριο θα πνίγεσαι εσύ! Αν βγεις στο δρόμο δεν είσαι ΚΚΕ, είσαι σκεπτόμενος ΑΝΘΡΩΠΟΣ, είσαι αγωνιστής. 
Θα πάμε ειρηνικά και όμορφα να διαδηλώσουμε. Αν δεις επεισόδια θα πας παραπέρα. Αν τυχόν οι αστυνομικοί πετάν δακρυγόνα, νερά ή τέλος πάντων σε απωθήσουν φύγε αν θες. Θα πας σπίτι όμως ήσυχος που βγήκες να δείξεις τη δυσαρέσκειά σου. Δεν είπε κανείς ότι αύριο θα αλλάξουμε τον κόσμο… Απλά σε παρακαλώ αν δεν έρθεις, μην ξαναγκρινιάξεις. Βαρέθηκα να σ’ακούω να γκρινιάζεις. Και στην τελική ξέρεις ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα μου έρθει στο μυαλό αν σ’ακούσω; Καλά σου κάνουν!
Σου κλέβουν τι ζωή κι εσύ το συζητάς μόνο στις καφετέριες. Τι θα πεις στα παιδιά σου όταν σε ρωτήσουν σε 20 χρόνια τι έκανες τότε που σε πούλησαν από πάνω μέχρι κάτω; Μα πιο πολύ τι θα πεις στον καθρέφτη σου ρε ανθρωπάκο;

ΣΚΑΣΕ Η ΔΡΑΣΕ!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Όταν ο Τσίπρας μιλάει Αγγλικά...





Λίγο χειρότερος από τον Λευτέρη Πανταζή...








Πηγή: petrosp13.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Για να γελάμε με τα χάλια μας!!



Συνομιλία μητέρας - γιου στην Ουγκάντα το 2011:
-Aμπντούν διάβασε τα μαθήματά σου, τα παιδάκια στην Ελλάδα δεν έχουν ούτε βιβλία . . .!!!!

pikri-sokolata.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε ανοιχτή συζήτηση για την προστασία του Ελικώνα




ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΙΚΩΝΑ ΑΠΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΙΟΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ


Πρόσφατα εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, η παραχώρηση σε  ιδιωτική εταιρεία της κορυφογραμμής στη Μεγάλη Λούτσα Ελικώνα για την εγκατάσταση αιολικού σταθμού παραγωγής ενέργειας. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει 12 γιγάντιες ανεμογεννήτριες, ύψους 135 μέτρων η κάθε μια, καθώς και γραμμές μεταφοράς, υποσταθμό και πυλώνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, για τη στερέωση κάθε μιας ανεμογεννήτριας, απαιτούνται πλατό επιφάνειας 10 στρεμμάτων και μπετόν εκατοντάδων τόνων. Θα διανοιχτούν τεράστιοι δρόμοι για την μεταφορά των 50μετρων πτερυγίων σε μήκος 13 χλμ., μέσα από αναδασωτέα έκταση -που  κατά βολική σύμπτωση κάηκε πρόσφατα- και μέσα σε δάσος. Το μέγεθος της παρέμβασης ισχυροποιεί το ενδεχόμενο μελλοντικών επεκτάσεων και εγκατάστασης νέων ανεμογεννητριών, όπως έχει συμβεί και σε γειτονικές περιοχές.

Οι κίνδυνοι πρόκλησης πυρκαγιών, οι κίνδυνοι κατάρρευσης που οφείλονται στο σαθρό έδαφος, η αλλοίωση των κλίσεων, ο κατακερματισμός του δασικού οικοσυστήματος, οι επιπτώσεις στην  ισορροπία και τη ροή των νερών, θα μεταβάλουν οριστικά τη φυσιογνωμία του βουνού: Ένα ανέγγιχτο δάσος, που βρίσκεται ανάμεσα στον οικισμό Ελικώνα (Ζερίκι) και στο πανέμορφο οροπέδιο της Αρβανίτσας, θα μετατραπεί σε εργοτάξιο. Η εγκατάσταση θα είναι ιδιαίτερα επικερδής λόγω των επιδοτήσεων και της τιμής του παραγόμενου ρεύματος που πωλείται πανάκριβα στις ήδη εξουθενωμένες ελληνικές οικογένειες. Το όφελος θα εισπραχθεί από μια ιδιωτική εταιρεία. Η ζημιά θα επιβαρύνει το περιβάλλον, ολόκληρη την τοπική κοινωνία και τις επόμενες γενεές.

Δεν πέρασαν παρά λίγες ημέρες και ανακοινώθηκαν δύο ακόμη αδειοδοτήσεις: η μία αφορά στην επέκταση (άλλες 8 Α/Γ των 3 MW) του υφιστάμενου εκτρωματικού αιολικού σταθμού στο «Περδικοβούνι» (Κορώνεια – Αγία Άννα – Θίσβη) και η άλλη στο «Μαρίστι – Μαυροβούνι» της Ελλοπίας (21 Α/Γ των 2 MW). Αυτά, μαζί με τα δρομολογημένα έργα στο «Μελίσσι» (36 MW), στον «Αρβανικό» (20 MW) και στο «Καλντερίμι» (12 MW) συνθέτουν την πρώτη φάση της ολοκληρωτικής καταστροφής του κεντρικού ορεινού όγκου του Ελικώνα.

Σας καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση στον πεζόδρομο της Μπουφίδου, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011, στις 8 μ.μ., προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις και να αποφασίσουμε όλοι μαζί τους τρόπους αντίστασης στη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση.



Να προστατέψουμε τα τελευταία αιωνόβια δάση του Ελικώνα,

από την αδηφαγία της ιδιωτικής κερδοσκοπίας.

Να διασώσουμε το βουνό που αποτελεί την κοινή μας κληρονομιά


Πρωτοβουλία για τη σωτηρία του Ελικώνα
Σύλλογος Ελικωνίων
Επιτροπή φορέων και κατοίκων Αγίας Άννας
Ομάδα πολιτών Κορώνειας
Διαβάστε Περισσότερα »

Ακριβαίνουν ΠΑΛΙ τα καύσιμα

Ακριβαίνουν ΠΑΛΙ τα καύσιμαΣε ανοδική τροχιά επέστρεψαν το τελευταίο διάστημα οι τιμές των καυσίμων, λόγω αύξησης των διεθνών τιμών και των τιμών διυλιστηρίου. Οι τιμές της αμόλυβδης και του πετρελαίου κίνησης έχουν αυξηθεί κατά 2,5 λεπτά το λίτρο, το τελευταίο δεκαπενθήμερο και προσεγγίζουν τα υψηλά επίπεδα του περασμένου Αυγούστου.
Νησιά και τουριστικές περιοχές, εξακολουθούν να κρατούν τα σκήπτρα της ακρίβειας ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αττική και Θεσσαλονίκη) οι τιμές είναι από τις χαμηλότερες στην επικράτεια. Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η μέση τιμή της αμόλυβδης πλησιάζει το 1,7 ευρώ το λίτρο καθώς διαμορφώνεται σήμερα (πανελλαδικός μέρος όρος) στο 1,693 ευρώ, από 1,667 πριν δύο εβδομάδες. Αυξήθηκε δηλαδή στο διάστημα αυτό κατά 2,6 λεπτά. Αντίστοιχα το ντήζελ κίνησης ακρίβηνε το ίδιο διάστημα κατά 2,4 λεπτά, από 1,412 σε 1,436 λεπτά το λίτρο.
Οι πέντε ακριβότεροι νομοί της χώρας είναι κατά σειρά Λασίθι, Κεφαλονιά, Ρέθυμνο, Σάμος και Χανιά όπου η μέση τιμή κλιμακώνεται μέχρι 1,804 ευρώ. Στον αντίποδα, Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Ανατολική Αττική, Αθήνα και Ημαθία έχουν τις χαμηλότερες μέσες τιμές (από 1,656 ευρώ το λίτρο).
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζητάνε από τους περσινούς να επιστρέψουν τα βιβλία τους για να τα πάρουν οι φετινοί!



Λίγο πριν από τον αγιασμό και ενώ το αλαλούμ με τα βιβλία παραμένει, το υπουργείο Παιδείας έφτιαξε τις δικές του… 10 εντολές προς μαθητές, γονείς και καθηγητές, ώστε να αντιμετωπιστεί η έλλειψη των πρώτων δυο μηνών.

Εν ολίγοις, το υπουργείο ζητά από τους μαθητές των προηγούμενων τάξεων να επιστρέψουν τα βιβλία που είχαν, για να χρησιμοποιηθούν ξανά από τους μαθητές των νεότερων τάξεων.
Το σύνθημα «δεν πάω με άδεια χέρια στο σχολείο, φέρνω τα βιβλία της προηγούμενης χρονιάς», είναι μια πράξη ευθύνης, αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς για κάθε μαθητή. Είναι μια αξία που πρέπει να επανακτήσουμε ως κοινωνία, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.
Όσοι δε, δεν έχουν internet, θα δυσκολευτούν!
Το σχέδιο του υπουργείου περιλαμβάνει τα έξης 10 βήματα:
1. Αξιοποίηση και συστηματική χρήση όλων των βιβλίων, των βοηθημάτων και του πρόσθετου διδακτικού υλικού, που υπάρχουν ως περίσσευμα από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και από βιβλία που επεστράφησαν, μετά την πρωτοβουλία που ξεκίνησε το Υπουργείο Παιδείας το Νοέμβριο του 2010, για την επαναχρησιμοποίηση των σχολικών βιβλίων.
2. Αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού που υπάρχει, στο σύνολό του, αναρτημένο στο διαδίκτυο, μια πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του «Ψηφιακού Σχολείου». Εκπαιδευτικοί και μαθητές με πρόσβαση στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, έχουν δυνατότητα άμεσης πρόσβασης, όπως και οι σχολικές μονάδες, με την αποτελεσματική χρήση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, όπου υπάρχει.
3. Αξιοποίηση των DVD με περιεχόμενο τα σχολικά βιβλία ανά τάξη Γυμνασίου και Λυκείου, τα οποία λόγω του προβλήματος παρήγαγε το υπουργείο Παιδείας, μόλις εντοπίσθηκε το πρόβλημα. Ήδη, ξεκίνησε η αποστολή τους προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τις μεγάλες σχολικές μονάδες και δίνεται η διαβεβαίωση ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να διατίθενται σε κάθε μαθητή. Τα DVD αυτά αποτελούν την προσωπική «Βιβλιοθήκη» κάθε μαθητή, που είναι αξιοποιήσιμη και χωρίς να είναι αναγκαία η σύνδεση μέσω διαδικτύου.
4. Ανάδειξη της πρωτοβουλίας για την επαναχρησιμοποίηση των σχολικών βιβλίων. Η αντίληψη του «σέβομαι το σχολικό βιβλίο, αξιοποιώ το δημόσιο αγαθό, ενισχύω τον εθελοντισμό και την περιβαλλοντική αγωγή εξοικονομώντας πόρους», σήμερα μετατρέπεται πλέον σε ανάγκη για «Μαθητική Αλληλεγγύη – με τα βιβλία μου βοηθώ τον συμμαθητή μου», τονίζει ο υπουργείο.
5. Συνεργασία όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας (διοίκηση, σχολικοί σύμβουλοι και όλοι οι εκπαιδευτικοί), ώστε να υπάρξει πρόγραμμα δράσης για την αξιοποίηση κάθε πρόσφορης λύσης ανάλογα με τις ανάγκες κάθε σχολείου.
6. Στοίχιση της διοικητικής πυραμίδας (κεντρική υπηρεσία – υπηρεσία ΟΕΔΒ, Περιφερειακοί Διευθυντές, Διευθυντές Εκπαίδευσης, Διευθυντές σχολικής μονάδας) μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για καταγραφή των ελλείψεων, ανά σχολική μονάδα, μετά από πλήρη αποτύπωση των υπαρχόντων βιβλίων από: τις νέες εισροές βιβλίων από τον ΟΕΔΒ, τα διαθέσιμα βιβλία στις αποθήκες από προηγούμενα έτη, τα βιβλία που έχουν επιστραφεί από μαθητές μέσα από την καμπάνια της μαθητικής αλληλεγγύης καθώς και βιβλία που με πρωτοβουλίες των μαθητών και των γονέων έχουν διασφαλίσει οι μαθητές για προσωπική χρήση.
Η καταγραφή αυτή θα ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.
7. Συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής για να οργανωθεί η επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής, που μπορούν να υποστηρίξουν την αναπαραγωγή πρόσθετου διδακτικού υλικού (Δήμοι, Σχολικές Επιτροπές, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ κλπ).
8. Από τις 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου θα γίνεται αναπαραγωγή του αναγκαίου διδακτικού υλικού – σε εβδομαδιαία βάση – που θα υποστηρίξει τους μαθητές, για τους οποίους δεν έχουν εξασφαλιστεί άλλα μέσα.
9. Προώθηση και ενίσχυση κάθε εθελοντικής πρωτοβουλίας από μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, Δήμους, τοπικούς φορείς.
10. Η πολιτική ηγεσία θα βρίσκεται πάντα κοντά στη σχολική κοινότητα για να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει κάθε πρωτοβουλία, και ιδιαίτερα την πρώτη και κρίσιμη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, οργανώνοντας και άλλες πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την κάθε προσπάθεια, επισημαίνει το Υπουργείο Παιδείας.
Ακόμη το υπουργείο τονίζει ότι το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, που σηματοδοτεί την έναρξη του Νέου Λυκείου, την εφαρμογή νέων προγραμμάτων σπουδών, τα 960 ολοήμερα σχολεία και σειρά άλλων πρωτοβουλιών, επισκιάζεται από το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη μη έγκαιρη αποστολή όλων των βιβλίων στα σχολεία.
Οι πρώτες αποστολές βιβλίων από τα αποθέματα που υπήρχαν έγιναν προς την νησιωτική Ελλάδα και σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου και η κάλυψη σε βιβλία φτάνει σήμερα μέχρι και το 85%. Ήδη άρχισαν και οι νέες παραλαβές και η προώθησή τους στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
Διαβάστε Περισσότερα »

Κουίζ:


Βρείτε σε ποιά χώρα ,εν έτει 2011, αποφάσισαν να κατασκευάσουν την παρακάτω ογκώδη αψίδα ...μνημείο κιτς,μεγαλομανίας,διαστρέβλωσης ιστορίας και συστηματικής πλύσης εγκεφάλου και κερδίστε πλούσια δώρα.
Εντάξει ..
παραήταν εύκολο για να κερδίσετε "πλούσια δώρα".

Αρκεί το γέλιο που μας προσφέρει πλέον ο ...μικρός Μεγαλέξανδρος (στο μυαλό του) των Βαλκανίων Νίκολας Γκρουέφσκι.
Είναι πραγματικά γελοίο το θέαμα του κέντρου των Σκοπίων όπου η μεγαλομανία του πρωθυπουργού τείνει να αναδείξει την πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ σε πραγματικό ..ανέκδοτο.

Χθες μετά τα αποκαλυπτήρια του φαραωνικού αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου ακολούθησαν τα εγκαίνια της "Αψίδας της Μακεδονίας" όπως την ονόμασαν...

Χαρακτηριστικό πάντως είναι πως στη φιέστα κακογουστιάς που έστησε στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων
ο εθνικιστής πρωθυπουργός της ΠΓδΜ Νίκολα Γκρούεφσκι ήταν μόνος του, χωρίς την αντιπολίτευση και τους Αλβανούς και χωρίς εκπροσώπους από το εξωτερικό.


Η αντιπολίτευση και κυρίως το SDSM του Μπράνκο Τσερβενκόφσκι τον κατηγόρησε ότι με το αμφιλεγόμενο αυτό σχέδιο εξαρχαϊσμού εκθέτει τη χώρα διεθνώς, αλλά και τις αντιδράσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ
Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η βουτιά στην αρχαία Μακεδονία διχάζει την κοινωνία της χώρας και αρμόζει σε απολυταρχικά καθεστώτα.

Ιδιαίτερα αιχμηρός υπήρξε ο πρώην πρωθυπουργός και αυτός που έστησε το VMRO-DPMNE μετά την ανεξαρτησία της χώρας το 1991, ο Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι, που δεν παραβρέθηκε στη χτεσινοβραδινή φιέστα. Οπως είπε με το σχέδιο εξαρχαϊσμού και το στήσιμο αγαλμάτων ιστορικών προσωπικοτήτων οι οποίες δεν έχουν σχέση με τη χώρα, αλλοιώνεται βίαια ο σλαβικός χαρακτήρας του κυρίαρχου έθνους στη χώρα.


Οι Αλβανοί από την πλευρά τους κατηγορούν τον Ν. Γκρούεφσκι ότι προχώρησε σε γιορτασμούς που προβάλλουν τον μονοεθνικό σλαβομακεδονικό χαρακτήρα της χώρας, ενώ καταλογίζουν στον ίδιο τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ ότι παραβρέθηκε στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμφωνία της Οχρίδας στις 13 Αυγούστου.


Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη μεταφορά σε πομπή από τον πρόεδρο της Βουλής της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας από το Κοινοβούλιο στο νέο, και αυτό, μουσείο τους "Μακεδονικού Αγώνα" στον χώρο της πλατείας, όπου παραδόθηκε και εναποτέθηκε από τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ. Οσο για το σκηνικό θέαμα είχε κι αυτό την ονομασία "Makedonium", όπου και παρουσιάστηκε το τραγούδι που επιλέχθηκε έπειτα από διαγωνισμό για τις εκδηλώσεις και έχει τον τίτλο... "Μακεδονία".


*Άντε και με Λευκό Πύργο Νικόλα.
Περαστικά..
greece-salonika.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ήρθε η ρύθμιση οφειλών για δάνεια του ΟΕΚ


Ευκολίες πληρωμής για τους δανειολήπτες του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας αλλά και εκπτώσεις στην εφάπαξ αποπληρωμή των δανείων για τους συνεπείς δανειολήπτες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.
 Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, μπορούν να αποπληρώσουν εφάπαξ, με έκπτωση 80% επί των επιβαρύνσεων, από 6 έως 24 μηνιαίες δόσεις με ποσοστό έκπτωσης 50% επί των επιβαρύνσεων και ποσοστό δόσης 100 ευρώ.
Την ίδια ώρα, οι συνεπείς δανειολήπτες έχουν τη δυνατότητα εφάπαξ εξόφλησης πριν από τη λήξη του συμβατικού χρόνου με μια έκπτωση. Αυτή θα είναι  3% της ετήσιας δόσης για το πρώτο έτος εξόφλησης, 6% για το δεύτερο έτος, 9% για το τρίτο και ούτω καθεξής.
Παράλληλα, προβλέπονται και διευκολύνσεις όπως η αναστολή καταβολής των δόσεων (μέχρι  31/12/2012), η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής καθώς και η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών για τους μακροχρόνια άνεργους δικαιούχους του ΟΕΚ.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΕΚ ανέρχονται περί τα 134 εκατ., εκτιμάται ότι η πρρόωρη εξόφληση μπορεί να αποφέρει έως 1,3 δισ. ευρώ.
(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεκάδες τεθωρακισμένα στην πρεσβεία του Ισραήλ


Στους 235 οι τραυματίες από τις συγκρούσεις

Εκατοντάδες στρατιωτικοί και δεκάδες άρματα μάχης συγκεντρώνονται τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα κοντά στο κτίριο όπου βρίσκεται η πρεσβεία του Ισραήλ στο Κάιρο, μέρος της οποίας καταλήφθηκε το βράδυ της Παρασκευής από διαδηλωτές, μεταδίδει ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Νωρίτερα, στις συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας που επικαλείται η κρατική τηλεόραση, τραυματίστηκαν 235 άνθρωποι. Μία γυναίκα απεβίωσε μετά από καρδιακό επεισόδιο.

Κατά το υπουργείο Εσωτερικών, στην διάρκεια των συγκρούσεων χθες συνολικά τραυματίστηκαν 450 διαδηλωτές.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αίγυπτο Γιτζάκ Λεβανόν βρίσκεται το πρωί σήμερα στο αεροδρόμιο του Καΐρου, μαζί με το διπλωματικό προσωπικό και τα μέλη της οικογένειάς του, και πρόκειται να επιστρέψει στην πατρίδα του, σύμφωνα με μια πηγή στο αεροδρόμιο.

«Ο πρεσβευτής και η οικογένειά του αναμένουν στο αεροδρόμιο ένα αεροσκάφος για να επιστρέψουν στο Ισραήλ» μετά την κατάληψη μέρους της πρεσβείας, είπε η πηγή αυτή.

Ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ είχε τηλεφωνική επικοινωνία στην διάρκεια της νύχτας με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Λίον Πανέτα και τον ειδικό απεσταλμένο της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα στην Μέση Ανατολή Ντένις Ρος, από τους οποίους ζήτησε να συμβάλλουν να προστατευθεί η πρεσβεία από τους διαδηλωτές, σύμφωνα με ανακοινωθέν του γραφείου του.

Ο αιγύπτιος πρωθυπουργός Ισάμ Σαράφ συγκάλεσε ένα κυβερνητικό συμβούλιο αντιμετώπισης κρίσης, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση κρίσης και ανακάλεσε όλες τις άδειες των αστυνομικών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε την Αίγυπτο να «τιμήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της» και να προστατεύσει την ισραηλινή διπλωματική αποστολή μετά την εισβολή διαδηλωτών -- που συγκεντρώθηκαν χθες στην πλατεία Ταχρίρ απαιτώντας ένα χρονοδιάγραμμα για τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και να τερματιστούν οι δίκες πολιτών από στρατοδικεία --, αφού γκρέμισαν έναν τοίχο που προστάτευε το κτίριο στον 18ο, τον 20ό και στον 21ο όροφο του οποίου βρίσκεται η πρεσβεία.

Ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση στην Αίγυπτο, ένας Ισραηλινός αξιωματούχος περιορίστηκε να πει πριν από λίγο πως «ο πρεσβευτής βρίσκεται στο Κάιρο».

Διαδηλωτές υπέστειλαν τη σημαία του Ισραήλ για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα και την έκαψαν. Κατέστρεψαν επίσης τρία περιπολικά της αστυνομίας, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο πολιτικός αναλυτής Νάμπιλ Άμπντελ Φάταχ σημείωσε ότι τα χθεσινοβραδινά επεισόδια «δείχνουν την κατάσταση οργής και απελπισίας που νοιώθουν οι νεαροί αιγύπτιοι επαναστάτες έναντι του Ισραήλ, μετά τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στα σύνορα που προκάλεσαν τους θανάτους αιγυπτίων στρατιωτών».

Πέντε αιγύπτιοι αστυνομικοί και στρατιώτες σκοτώθηκαν τον Αύγουστο από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην διάρκεια καταδίωξης παλαιστίνιων μαχητών κατά μήκος των συνόρων. Το επεισόδιο προκάλεσε οργή στην Αίγυπτο και τη χειρότερη κρίση μετά τη σύναψη της διμερούς συμφωνίας ειρήνης το 1979.
Διαβάστε Περισσότερα »

Και όμως, πρόκειται για αληθινή φωτογραφία!


Είναι η φωτογραφία της ημέρας από το site της ΝΑΣΑ και με μια πρώτη ματιά μοιάζει με ψεύτικη. Και όμως είναι αληθινή. Πρόκειται για μια φωτογραφία που τραβήχτηκε το 2006 και απεικονίζει τον πλανήτη Κρόνο, μπροστά από τον Ήλιο. 
Την απίστευτη αυτή φωτογραφία τράβηξε το διαστημόπλοιο Cassini της ΝΑΣΑ, με τους φωτισμένους δακτυλίους του πλανήτη πραγματικά να εντυπωσιάζουν.
mediagate.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

O 1ος Ποιητικός Διαγωνισμός ΕΛΙΚΩΝ


Σε εξέλιξη  βρίσκεται ο 1ος Ποιητικός Διαγωνισμός ΕΛΙΚΩΝ που διοργανώνουν το περιοδικό ΒΟΙΩΤΙΑ και το βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Εκφραση. Η συμμετοχή από ολόκληρη την Ελλάδα είναι μέχρι στιγμής σημαντική ενώ προβλέπτεται ακόμη μεγαλύτερη καθώς πλησιάζουμε προς την καταληκτική ημερομηνία της 30ής Νοεμβρίου.  Υπάρχουν δύο επιπλέον παρατηρήσεις που πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν: η πρώτη αφορά στον τρόπο αποστολής των συμμετοχών. Οι διοργανωτές, το Περιοδικό ΒΟΙΩΤΙΑ και το βιβλιοπώλείο Σύγχρονη Εκφραση τροποποιούν τους όρους και δηλώνουν ότι αποδέχονται και την αποστολή ποιημάτων μέσω απλών επιστολών (όχι μόνο μεσω συστημένων δηλαδή).
Δεύτερον πρέπει να διευκρινιστεί (επειδή υπήρξε ερώτηση) ότι για τον διαγωνισμό ΕΛΙΚΩΝ απαιτείται η αποστολή ενός (1) αδημοσίευτου ποιήματος ανεξαρτήτως θέματος και έκτασης.   
Οσοι όμως θέλουν να συμμετάσοχυν στον ειδικό διαγωνισμό με θέμα "Ποίημα για τη Λιβαδειά", για τον οποίο ο Σύλλογος ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ αθλοθετούν ειδικό βραβείο έχουν δικαίωμα αποστολής και δευτέρου ποιήματος που θα αναφέρεται στη Λιαβδειά και την περιοχή της. Δηλαδή όσοι επιθυμούν να διαγωνιστούν και για τα δύο έπαθλα πρέπει να αποστείλουν δύο ποιήματα εκ των οποίων το ένα θα αναφέρεται στη Λιβαδειά και τη περιοχή της. Δείτε την πλήρη προκήρυξη του 1ου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ.
    
Το περιoδικό ΒΟΙΩΤΙΑ και το βιβλιοπωλείο/εκδόσεις Σύγχρονη Εκφραση διoργανώνουν ton 1o ποιητικό διαγωνισμό ΕΛΙΚΩΝ! Δείτε την προκήρυξη.

1ος Ποιητικός Διαγωνισμός ΕΛΙΚΩΝ

Το περιοδικό ΒΟΙΩΤΙΑ και το βιβλιοπωλείο/εκδόσεις Σύγχρονη Εκφραση προκηρύσσουν τον 1ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό ΕΛΙΚΩΝ με τους ακόλουθους όρους:

1. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν Ελληνίδες και Έλληνες ανεξαρτήτως ηλικίας, γραμματικών γνώσεων, επαγγελματικών ασχολιών κ.λπ. είτε κατοικούν στην Ελλάδα και Κύπρο είτε διαμένουν μόνιμα ή προσωρινά στο εξωτερικό, εφόσον έχουν την Ελληνική ή Κυπριακή υπηκοότητα και μπορούν να γράφουν στη νεοελληνική μας γλώσσα.

2. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να στείλουν ένα (1) αδημοσίευτο ποίημά τους (κι όχι περισσότερα του ενός ποιήματα με διαφορετικά ψευδώνυμα), θέματος της επιλογής τους. Διευκρινίζεται ότι το ποίημα που θα σταλεί ΔΕΝ πρέπει να έχει λάβει μέρος σ´ άλλο Διαγωνισμό.

4. Ο αποστολέας θα χρησιμοποιήσει το ίδιο ψευδώνυμο τόσο για την αποστολή όσο και για την υπογραφή του ποιήματος. Στο φάκελο που θα εμπεριέχει το ποίημα θα αναγράφεται το ψευδώνυμο του αποστολέα. Στον ίδιο όμως φάκελο θα τοποθετηθεί ένας μικρότερος, στο εσωτερικό του οποίου θα αναγράφονται τα πραγματικά στοιχεία του ποιητή (ονοματεπώνυμο, γραμματικές γνώσεις, επάγγελμα, διεύθυνση κατοικίας και αριθμοί τηλεφώνου: σταθερό και κινητό). Οι μικροί φάκελοι εκείνων που ΔΕΝ θα διακριθούν ΔΕΝ θ´ ανοιχτούν. Έτσι, θα παραμείνει μυστική η συμμετοχή τους. Χρησιμοποιώντας όμως, οι ενδιαφερόμενοι τα ψευδώνυμά τους, θα τους ανακοινώνεται ο συνολικός αριθμός των μορίων, που έλαβε το ποίημά τους και από τους 4 κριτές.

5. Το ποίημα, που θα σταλεί, για συμμετοχή στο Διαγωνισμό, θα πρέπει να είναι πληκτρολογημένο με Com/ter ή δακτυλογραφημένο κι απαραιτήτως σε έξι (6) πανομοιότυπα αντίτυπα (καλής ευανάγνωστης εκτύπωσης) και υπογεγραμμένα όλα με το ίδιο ψευδώνυμο. Ο φάκελος θα σταλεί με συστημένη ή απλή επιστολή στη Διεύθυνση: Βύρωνος 19 Λιβαδειά  32100, με την ένδειξη: Περιοδικό ΒΟΙΩΤΙΑ Συμμετοχή στον 1ο Ποιητικό Διαγωνισμό ΕΛΙΚΩΝ.

6. Η Επιτροπή κρίσης του Διαγωνισμού θα περιλαμβάνει 4 ανθρώπους των γραμμάτων. Η βαθμολόγηση θα γίνει από το 1 έως το 20. Τα ονόματα των κριτών θα δημοσιοποιηθούν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

7. Θα απονεμηθούν τρία (3) βραβεία και τρεις (3) έπαινοι (Α, Β και Γ). Τα βραβεία θα συνοδεύονται από έπαθλα που θα ανακοινωθούν αργότερα. Οι έπαινοι θα συνοδεύονται από δώρα και βιβλία. Διευκρινίζεται ότι στις περιπτώσεις ισοψηφιών τα βραβεία, χρηματικά έπαθλα και έπαινοι θα μοιράζονται ισομερώς. Στον καθένα που θα διακριθεί είτε με βραβείο είτε με έπαινο θα του απονεμηθεί τιμητικό - ονομαστικό δίπλωμα καλλιτεχνικά εκτυπωμένο.

8. Θεσπίζεται και τέταρτο βραβείο (με χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ) για ένα ποίημα με θέμα: Η Λιβαδειά. Το βραβείο αθλοθετεί ο Σύλλογος Οι Φίλοι Του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς. Και για το βραβείο τούτο θα ακολουθηθεί η ως άνω διαδικασία και θα κριθεί από τους 4 κριτές.

9. Ως τελευταία προθεσμία αποστολής, από τους ενδιαφερομένους, των συμμετοχών τους ορίζεται η 30 Νοεμβρίου 2011. Οι ημερομηνίες της αποστολής θα εξακριβώνονται από τις σφραγίδες των ΕΛ.ΤΑ.

10. Τα βραβεία, οι έπαινοι και τα τιμητικά διπλώματα θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή η οποία θα οργανωθεί και θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Δεκεμβρίου του 2011. Η συγκεκριμένη ημερομηνία θα ανακοινωθεί και θα δημοσιευθεί εγκαίρως. Περισσότερες πληροφορίες, δίνονται στους ενδιαφερομένους, στο τηλέφωνο: 69 44  73 44 90.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ