Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Προκαλούν τα Σκόπια - Ζητούν άμεσα την ελληνική χρεοκοπία


Τα Σκόπια αναφέρουν τις οικονομικές απώλειες από τους κλειστούς τελωνειακούς σταθμούς.

Σε άλλη μία προκλητική ενέργεια προχωρούν τα Σκόπια, καθώς ο υπουργός Οικονομίας ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να ανακηρύξει την Ελλάδα σε καθεστώς χρεοκοπίας όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Σύμφωνα με τον πρακτορείο Dow Jones Newswires, ο σκοπιανός υπουργός επικαλέστηκε το κλείσιμο των τελωνειακών σταθμών για τα οχήματα εξαιτίας της απεργίας που ξεκίνησαν σήμερα οι τελωνειακοί, η οποία ωστόσο κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.

“Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα χάος και είναι φανερό πως η Ευρώπη έχει αποτύχει έως τώρα να βρει μία καλή λύση,” δήλωσε δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας πως η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι σίγουρη.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Θα σας γ....τις μάνες σας.Όλοι θα πεθάνετε... Μπάσταρδοι"


Τη στιγμή που με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή τα  κτήνη άκουγαν ότι παίρνουν τον δρόμο για τις φυλακές, ως προφυλακιστέοι, αμετανόητοι για τις πράξεις τους άρχισαν να απειλούν δημοσιογράφους, φωτογράφους και οπερατέρ...
"Θα σας γαμ... τις μάνες. Όλοι θα πεθάνετε... Μπάσταρδοι" ήταν τα λόγια που ξεστόμιζαν, βγαίνοντας από τα δικαστήρια της Ευελπίδων και παίρνοντας....
υπό τη συνοδεία των αστυνομικών, το δρόμο για τις φυλακές.

Κανείς δεν παραδέθχηκε ότι κακοποίησε σεξουαλικά τα θύματά του, παρότι υπάρχουν τρεις μαρτυρικές καταθέσεις.

Οι τέσσερις οδηγούνται στις φυλακές Κορυδαλλού ενώ ο 15χρονος αλβανός ανήλικος για τις φυλακές ανηλίκων.

Ελεύθερη με περιοριστικού όρους αφέθηκε η 16χρονη ελληνίδα, που διατηρούσε σχέσεις με τον αρχηγό της συμμορίας.
planet-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα 14 Άρθρα του Συντάγματος που καταπατά η Κυβέρνηση



Επειδή ζούμε σε καιρούς επικίνδυνους όπου το τοπίο είναι θολό προκαλώντας σύγχυση παρά κατανόηση, παρουσιάζονται με κοινό νου και απλή λογική, τα άρθρα του Συντάγματος τα οποία η Κυβέρνηση είτε παραβαίνει ή αγνοεί επιδεικτικά.

Άρθρο 1 παρ. 3 Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό και υπάρχουν υπέρ αυτού...


Οι συμβάσεις παραχώρησης δημοσίων αγαθών σε ιδιωτικές εταιρίες, βλ. διόδια, θα έπρεπε να εξασφαλίζουν ότι η τιμολογιακή τους πολιτική δεν θα λειτουργεί εις βάρος του Λαού. Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν γίνονται ιδιωτικοποιήσεις χωρίς εξασφάλιση της προστασίας του Λαού, σημαίνει ότι έχουν παραχωρηθεί κρατικές εξουσίες εις βάρος κι όχι υπέρ του Λαού.

Άρθρο 4 παρ. 5 Οι (...) πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.


Η μείωση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων σε συνδυασμό με αυξήσεις ΦΠΑ σε βασικά αγαθά όπως τρόφιμα, ρεύμα, θέρμανση, βενζίνη με ανυπαρξία ελέγχου των τιμών τους, αυξάνουν το κόστος ζωής δυσανάλογα. Οριζόντια τέλη επιτηδεύματος, και οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων αποτελούν ευθεία παράβαση αυτού του Άρθρου.

Άρθρο 5 παρ.1 μη αναθεωρητέο: Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική (...) ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων...


Η συνεχής μείωση της αγοραστικής δύναμης με παράλληλη μείωση των πηγών εισοδήματος δεν επιτρέπει στους πολίτες, που μετά βίας αποκτούν βασικά αγαθά, να συμμετάσχουν στην οικονομική ζωή και κοινωνική ζωή και να αναπτύξουν ελεύθερα την προσωπικότητά τους.

Άρθρο 21 παρ.1 Η οικογένεια (...) καθώς και ο γάμος (...) τελούν υπό την προστασία του Κράτους


Ως ανωτέρω, η μείωση της αγοραστικής δύναμης κάνει πάρα πολύ δύσκολη την ανεξαρτητοποίηση των νέων, την τέλεση γάμου και την δημιουργία οικογένειας.

Άρθρο 21 παρ.4 Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που τη στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους.


Με την πολιτική των χαμηλών μισθών και της ακρίβειας, το Κράτος δεν επιτρέπει στους νέους να μπορούν να βρουν δικιά τους κατοικία, υποχρεώνοντάς τους να μένουν με τους γονείς τους. Αυτή τη στιγμή αν το Κράτος δεν εκμεταλλευόταν το υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης και οι νέοι δεν έμεναν με τους γονείς τους θα έπρεπε να παρέχει φροντίδα για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

Άρθρο 22 παρ.1 Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών για την ηθική και υλική εξύψωσή τους!


Η εύρεση εργασίας χωρίς διασφάλιση του επιπέδου του εισοδήματος σε συνδυασμό με το κόστος ζωής μπορεί να σημαίνει πολύ χαμηλή ποιότητα ζωής. Το να έχουν δουλειά όλοι με 500 ευρώ, είναι στρεβλή εφαρμογή του Άρθρου αυτού καθότι ακριβώς παραβλέπει την ηθική και υλική εξύψωση των εργαζομένων!

Άρθρο 23 Το Κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας...


Όταν το Κράτος αγνοεί παντελώς τα αιτήματα των εργαζομένων, κόβει τον μισθό των απεργών που ήδη έχει μειώσει, και τους αναγκάζει εν τέλει να μην μπορούν να απεργήσουν για να καταφέρουν να ζήσουν, είναι μόνο κατά τύπον εφαρμογή του Άρθρου αυτού, αγνοώντας επιδεικτικά την ουσία, που είναι ο διάλογος με τους εργαζόμενους.

Άρθρο 25 παρ.1 ...η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελεί υπό την εγγύηση του Κράτους.


Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, πρέπει να προστατεύονται τα άρθρα που ήδη έχουν προαναφερθεί!

Άρθρο 28 παρ.2 Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον (...) μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή την συνθήκη (...) απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.


Δηλαδή με 180 βουλευτές. Ο νόμος 3845 του 2010 ψηφίστηκε μόνο με την κυβερνητική πλειοψηφία. Χωρίς σχόλια!

Άρθρο 28 παρ. 3 Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον...!


Στις αρχές του 2010 ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι έχουμε ήδη απωλέσει μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, εφόσον έχουμε την ανάγκη δανειστών παρουσιάζοντας το μνημόνιο ως μονόδρομο. Επί της ουσίας κατά παραδοχή του πρωθυπουργού, ο μνημονιακός νόμος 3845 του 2010 συνιστά απώλεια εθνικής κυριαρχίας, Ωστόσο δεν ψηφίστηκε με απόλυτη πλειοψηφία!

Στο σημείο αυτό, επειδή γίνεται λόγος περί του ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες, να σημειώσω ότι σύμφωνα με το Άρθρο 42 παρ.1 και 2, ο ΠτΔ μπορούσε να αναπέμψει το νόμο ώστε να ψηφιστεί υποχρεωτικά με απόλυτη πλειοψηφία. Δηλαδή το Σύνταγμα του παρέχει ουσιαστική εξουσία για την προστασία της δημοκρατίας μας, την οποία όμως ποτέ δεν άσκησε!

Άρθρο 52 Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης (...) τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση.


Σύνταγμα που ενδιαφέρεται για ουσιαστική και όχι τυπική δημοκρατία δεν νοεί ως ελεύθερη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης μόνο την ψήφο στις εκλογές αλλά όλα τα μηνύματα και τη θέληση του λαού για διαφορετικές πολιτικές επιλογές. Άρα οι βουλευτές της Κυβέρνησης που ενώ έχουν υποχρέωση να αντιπροσωπεύουν τους πολίτες και να εκδηλώνουν τη θέλησή τους, συνηγορούν σε νόμους τους οποίους δεν θέλει η πλειοψηφία των πολιτών που τους επέλεξε, με απλά λόγια δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, καταπατούν το άρθρο αυτό, και παρέχουν στην κυβέρνηση τυπική μόνο, όχι όμως και ουσιαστική νομιμοποίηση. Στο ίδιο άρθρο προβλέπονται και ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες της διάταξης αυτής, δηλαδή τους βουλευτές!

Παράλληλα, η διάλυση του κινήματος των αγανακτισμένων με χημικά και άλλες μεθόδους, είναι άλλη μια μορφή παράβασης αυτού του Άρθρου.

Άρθρο 59 παρ. 1 Οι βουλευτές (...) δίνουν (...) τον ακόλουθο Όρκο: “Ορκίζομαι (...) να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου


Όπως έδειξε και το προηγούμενο άρθρο, ενός πολύ μικρός αριθμός των βουλευτών της Κυβέρνησης είναι σύννομος με τον όρκο τους και το Σύνταγμα.

Άρθρο 82 παρ.2 Ο Πρωθυπουργός (...) κατευθύνει τις ενέργειες της Κυβέρνησης (...) για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στα πλαίσια των νόμων!


Για να προστατέψουν τη χώρα από πιθανή παρανομία οποιασδήποτε Κυβέρνησης, οι σοφοί νομοθέτες έγραψαν στο Σύνταγμα το αυτονόητο!! Είναι προφανές ότι ζούμε σε εποχές που δεν τηρείται το αυτονόητο, δηλαδή η τήρηση του υπέρτατου νόμου του Κράτους από την ίδια την Κυβέρνηση!

Άρθρο 100 παρ.5 Όταν τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνει διάταξη τυπικού νόμου αντισυνταγματική παραπέμπει υποχρεωτικά το ζήτημα στην οικεία ολομέλεια...


Κανείς από την δικαστική εξουσία δεν έκρινε διατάξεις του Ν. 3845 και άλλων νόμων αντισυνταγματικές! Δηλαδή η αριστοτελική διάκριση της εξουσίας σε τρεις, θεμέλιο των δημοκρατικών πολιτευμάτων, δεν υφίσταται κατ' ουσίαν και αποδεδειγμένα. Μόνη ελπίδα ελέγχου εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας (κυβέρνησης και βουλής), είναι η δικαστική, αλλά στην πράξη φαίνεται να μην την ασκεί επί των άλλων δύο.

Άρθρα 106 παρ.2 Η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας.


Διόδια, βενζίνη, ρεύμα, είναι βασικοί τομείς που αν δεν είναι σε χαμηλές τιμές εμποδίζουν τις μεταφορές, το εμπόριο, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και εν τέλει την εθνική οικονομία. Βασικός λόγος ύπαρξης του Κράτους είναι ακριβώς αυτό το Άρθρο.

Άρθρο 120 παρ.2 Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό (!)...αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων


Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι υπουργοί της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός, και οι δικαστικοί λειτουργοί που δεν επιλήφθηκαν του ζητήματος της αντισυνταγματικότητας του νόμου 3845 και άλλων, δεν σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό.


Υ.Γ. Με την σύνταξη και δημοσίευση του άρθρου αυτού, τηρείται το Άρθρο 25, παρ.4 σύμφωνα με το οποίο το Κράτος αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης, και το Άρθρο 120 παρ.4, όπου αναφέρει ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.



kostasxan.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Ορχομενό τη Δευτέρα ο Περγαντάς




Την Δευτέρα 17/10/2011 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς θα βρίσκεται στον Ορχομενό, όπου η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Δήμο Ορχομενού διοργανώνει ημερίδα με θέμα : « ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ». Η Ημερίδα θα γίνει στις 10:30 στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου στα Πέτρινα.
orxomenospress
Διαβάστε Περισσότερα »

Το φιλί του...."Θανάτου"!!!


Στην αγκαλιά του αγαπημένου της ξεψύχησε μια νεαρή κοπέλα. Το πρώτο τους φιλί έμελλε να είναι και το τελευταίο της ζωής της.
Έπασχε από...
μία σπάνια καρδιακή πάθηση.


Το πρώτο της φιλί έμελλε να είναι και το τελευταίο της ζωής της! Είναι η απίθανη ιστορία της 18χρονης Τζέμμα Μπένζαμιν που ο ντροπαλός χαρακτήρας της την σκότωσε.
Η νεαρή παίχτρια του Χόκει είχε φιλική σχέση τους τρεις τελευταίους μήνες με τον νεαρό Ντάνιελ Ρός. Ένα βράδυ μετά από μια εξόδό τους βρέθηκαν στο σπίτι του.


Το μοιραίο δεν άργησε. Η 18χρονη ξεψύχησε στην αγκαλιά του φίλου της μετά από ένα φιλί. Ο Ντάνιελ σάστισε και δεν πίστευε στα μάτια του. Προσπάθησε απεγνωσμένα να τη βοηθήσει αλλά ο θάνατός ήταν ακαριαίος. Κάλεσε το ασθενοφόρο και μετά από εξετάσεις αποδείχτηκε ότι η Τζέμμα έπασχε από μια σπάνια καρδιακή πάθηση, το σύνδρομο SADS.


Ό 21χρονος έδωσε κατάθεση στην αστυνομία δηλώνοντας ότι δεν είχε ποτέ σεξουαλική σχέση με τη Ντάνιελ. "Βλεπόμασταν μια με δυο φορές την εβδομάδα. Ήταν ένα ντροπαλό κορίτσι". Το ίδιο επιβεβαίωσε και ο πατέρας της Ντάλε "Η κόρη μου ήταν ένα ντροπαλό παιδί".

/to-gamato.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γραμματέας της Π.Ε.Δ Στερεάς Ελλάδας ο Δήμαρχος Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης


Συγκροτήθηκε σε σώμα σήμερα, 14-10-2011 το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας,ως εξής:

Πρόεδρος: Τετριμίδας Ευάγγελος, Δήμαρχος Μώλου-Αγ.Κων/νου

Αντιπρόεδρος: Θωμάς Δημήτριος, Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου

Γραμματέας: Ντασιώτης Γεώργιος Δήμαρχος Αλιάρτου

Εκτελεστική επιτροπή: Ρούλιας Ιωάννης Δημ.Συμβ. Δήμου Λαμιέων και

Τζιβάρας Δημήτριος Δημ.Σύμβ.Δήμου Δελφών
Διαβάστε Περισσότερα »

Η θλιψη της μανας (video)





Στο παρακάτω video θα δείτε τη θλίψη μιας μητέρας-χιμπατζή που έχει χάσει το μικρό της.

Αφού μεταφέρει το σώμα για 24 ώρες ανά τακτά χρονικά διαστήματα επιστρέφει στο πτώμα και το αγγίζει στο στόμα και στο λαιμό για να επιβεβαιώσει τον θάνατο του.
Δεν θέλει να το πιστέψει από την στεναχώρια της ή είναι απλά περίεργη για το νεκρό σώμα διερωτώνται οι επιστήμονες. Μάλλον δεν θα μπορέσουμε να το μάθουμε αλλά σίγουρα το βίντεο είναι άκρως συγκινητικό.
Δείτε το…


xamaileon news
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Κομισιόν θέλει πίσω δέκα εκατομμύρια ευρώ


Στο πλαίσιο της αποκαλούμενης διαδικασίας εκκαθάρισης λογαριασμών, η Κομισιόν ζητεί από την Ελλάδα την ανάκτηση 9,745 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια της Γεωργικής Πολιτικής της Ε.Ε., ποσό που θα επιστραφεί στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. λόγω μη συμμόρφωσης με τους ενωσιακούς κανόνες ή....




λόγω πλημμελών διαδικασιών ελέγχου των γεωργικών δαπανών. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα η χώρα από την οποία ζητεί κονδύλια πίσω η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συνολικά ζητεί την ανάκτηση 214 εκατ. ευρώ από τη Δανία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κύπρο, τη Μάλτα, τις Κάτω Χώρες, την Αυστρία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τελεσίγραφο στην ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Ή δουλεύετε ή τη Δευτέρα απολύεστε»

Αθήνα, αποκομιδή σκουπιδιών, Δήμοι, Θεσσαλονίκη, κατάργηση οργανικών θέσεων, κυβ

Η κυβέρνηση «επιστρατεύει» τους απεργούς δημοτικούς υπαλλήλους στην καθαριότητα αφού ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, υπέγραψε σήμερα την επείγουσα υγειονομική διάταξη για τα σκουπίδια. Παράλληλα η κυβέρνηση διαμηνύει ότι αν η κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί μέσα στο σαββατοκύριακο θα προχωρήσει στην κατάργηση όλων των οργανικών θέσεων στους τομείς καθαριότητας των Δήμων.
Η επείγουσα υγειονομική διάταξη δημοσιεύεται σήμερα το απόγευμα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) και έτσι μπορεί πλέον να τεθεί σε εφαρμογή, πράγμα που σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα πρέπει να ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων. Όσοι απεργοί αρνηθούν να δουλέψουν αντιμετωπίζουν χρηματικές ποινές, αλλά και φυλάκιση.
Απόλυση για όσους δεν δουλέψουν
Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει ήδη ετοιμάσει το προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θα καταργείται το σύνολο των οργανικών θέσεων των εργαζομένων στους τομείς καθαριότητας αυτών των ΟΤΑ.
Την απόφαση αυτή έλαβε σήμερα η διυπουργική επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, όπου και αποφασίστηκαν όλες οι τελικές ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν προκειμένου να ξεκινήσει από σήμερα η αποκομιδή των σκουπιδιών όπως έχουν υποσχεθεί από χθες οι αρμόδιοι υπουργοί.
Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Χάρης Καστανίδης, Δημήτρης Ρέππας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Χρήστος Παπουτσής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης.
Επιχείρηση ανακατάληψης από τα ΜΑΤ
Τα κυβερνητικά στελέχη θα συναντήσουν τον πρωθυπουργό στη Βουλή προκειμένου να τον ενημερώσουν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο μέτωπο με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και να δοθεί το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσει η επιχείρηση ανακατάληψης των ΧΥΤΑ από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
Μόσιαλος για καταλήψεις
Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων ως μορφή συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων με απόφαση ή κάλυψη συνδικαλιστικών οργάνων θεωρούνται απεργίες . προφανώς παράνομες και καταχρηστικές. Συνεπάγεται αντίστοιχη περικοπή από την αποδοχές θα γίνεται από ενιαία αρχή πληρωμών ή από τον ενιαίο φορέα για όλες τις καταλήψεις από την έναρξη τους.»
Διαβάστε Περισσότερα »

Και η Καβάλα "υπέκυψε" στα λεφτά της Turkish Airlines


Η Καβάλα ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με την αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, την «Turkish Airlines». «Η Turkish Airlines, Νο1 αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης (με τη ψήφο 18 εκ. επιβατών στα βραβεία Skytrax), προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με την ΚΑΕ Καβάλα, σταθερή εκπρόσωπο της Βόρειας Ελλάδας στο πρωτάθλημα της Α1 των...
 ανδρών, τα τελευταία χρόνια» αναφέρει το δελτίο Τύπου εξέδωσε η βορειοελλαδίτικη ΚΑΕ και προσθέτει:
«Η ΚΑΕ Καβάλα, μία ομάδα η οποία διακρίνεται για την αγωνιστικότητα, τη συνέπεια αλλά και το ήθος της (πρόσφατα μάλιστα παρέλαβε το βραβείο "Ευ αγωνίζεσθαι" από τον ΕΣΑΚΕ), είναι ένας σύλλογος μέσα από τον οποίο η Turkish Arlines θα προσεγγίσει ακόμα περισσότερο τη Βόρεια Ελλάδα και θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά και της επιχειρηματικότητας». Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο ξενοδοχείο Lucy της Καβάλας οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν και επίσημα τη συνεργασία τους, στο πλαίσιο της οποίας η «Turkish Airlines» θα είναι η επίσημη αεροπορική εταιρία της ΚΑΕ Καβάλας.

KAE ΚΑΒΑΛΑ,. in.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πλαφόν στα καύσιμα από τα μεσάνυχτα


Θα ισχύει για όσο διάστημα διαρκεί η απεργία των τελωνειακών

Να επιβάλει πλαφόν στα καύσιμα αποφάσισε το υπουργείο Ανάπτυξης, για όσο διάστημα διαρκεί η απεργία των τελωνειακών.

Το πλαφόν τίθεται σε ισχύ από σήμερα τα μεσάνυχτα, με σκοπό να μην υπάρξουν κρούσματα κερδοσκοπίας, όπως αυτά στις αρχές της εβδομάδας.

Το ύψος του καθορίζεται με βάση τη μέση τιμή ανά νομό, σύμφωνα με τις χτεσινές τιμοληψίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη φυλακή η συμμορία με τα καλάσνικοφ


Μετά από ομόφωνη απόφαση ανακριτή-εισαγγελέα

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους για συμμετοχή στη συμμορία των ληστών με τα καλάσνικοφ. Ομόφωνα ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν προσωρινά κρατούμενους τους νεαρούς δράστες, μεταξύ αυτών και τον ανήλικο από την Αλβανία, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της οικογένειάς του.

Ο ανήλικος κατηγορούμενος, θα οδηγηθεί στη Στέγη Ανηλίκων Βόλου, λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Αντίθετα, οι δικαστές επιφύλαξαν διαφορετική ποινική μεταχείριση στην 15χρονη, η οποία κατηγορείται μόνο για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, καθώς από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε η συμμετοχή της στις ληστείες, αν και η ίδια προανακριτικά είχε ομολογήσει ότι γνώριζε πως η παρέα διέπραττε τέτοιου είδους αδικήματα.

Ο φερόμενος ως αρχηγός της συμμορίας πάντως, όπως προκύπτει και από το πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα, δέχεται ότι συμμετείχε σε έξι από τις 15 ληστείες ,αρνούμενος όμως ότι είχε ηγετικό ρόλο, όπως του χρεώνει το κατηγορητήριο. Επιπλέον, τηρεί αρνητική θέση και σε ό,τι αφορά τους βιασμούς και τις ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο εκ των θυμάτων των ληστειών.

«Σημειώνω ότι δεν ανάγκασα τη σύζυγο του…..με κανένα τρόπο να πιάσει το γεννητικό μου μόριο, καθώς εδώ και πέντε μήνες, μετά από ένα σοβαρό χειρουργείο στα γεννητικά μου όργανα έχω σοβαρά προβλήματα στύσης ,από τα οποία έχει διαταχθεί σημαντικά η ψυχολογία μου.

Συνεπώς αρνούμαι κατηγορηματικά τη συμμετοχή μου στις ασελγείς πράξεις εις βάρος της γυναίκας», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ένα απόσπασμα του απολογητικού υπομνήματός του ο κατηγορούμενος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το φιλί που έκανε το γύρο του κόσμου

Το φιλί που έκανε το γύρο του κόσμου

Μπορεί η συγκεκριμένη φωτογραφία να έχει τραβηχτεί πριν λίγους μήνες, αλλά τις τελευταίες μέρες έχει κάνει το γύρω του διαδικτύου και έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως. Στην φωτογραφία φαίνεται ο Barak Obama να φιλάει με πάθος στο στόμα τον πολιτικό David Cameron, σε εκδήλωση που είχαν δώσει το παρών. Μπορεί αυτό το στιγμιότυπο να είναι αποτέλεσμα photoshop, αλλά η αλήθεια είναι ότι το
Διαβάστε Περισσότερα »

Το βίντεο ντοκουμέντο της τουρκικής παρενόχλησης στο ελληνικό πλοίο


Image





Τα τελευταία χρόνια η τουρκική προκλητικότητα και αναίδεια απέναντι στο ελληνικό κράτος και στους Έλληνες πολίτες έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Σχεδόν καθημερινά οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι προβαίνουν σε πράξεις και δηλώσεις που είτε θέτουν την ζωή των Ελλήνων πολιτών σε κίνδυνο, είτε προσβάλουν την αξιοπρέπεια τους και "ροκανίζουν" το διεθνές κύρος του ελληνικού κράτους.
Πρόσφατα είχαμε την παρενόχληση του οπλισμένου και σύγχρονο περιπολικού της τουρκικής Ακτοφυλακής έναντι του μικρού επιβατηγού πλοίου Kalymnos Dolphin έξω από το λιμάνι στο Μαστιχάρι στην Κω.
Υπενθυμίζεται ότι το ταχύπλοο σκάφος Kalymnos Dolphin εκτελούσε το μεσημεριανό δρομολόγιο όταν 10 λεπτά πριν από την άφιξη του στο Μαστιχάρι (ώρα 11.50) σε απόσταση 1-2 μίλια πριν από το λιμάνι στο Μαστιχάρι, το ελληνικό πλοίο «απειλήθηκε» με εμβολισμό από την τουρκική ακταιωρό η οποία κατευθυνόταν από το Μποντρούμ προς το Αιγαίο.
Το τουρκικό σκάφος παρά το γεγονός ότι είχε εντοπίσει όπως φαίνεται και στο βίντεο το ελληνικό επιβατηγό να πλέει κάθετα στην πορεία του, δεν ελάττωσε την ταχύτητα του και κινείτο με μεγάλη ταχύτητα θέτοντας τη ζωή των επιβαινόντων σε κίνδυνο.
Επί του πλοίου επέβαιναν και πολλοί αλλοδαποί τουρίστες οι οποίοι ταξίδευαν για την Κω προκειμένου να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο του νησιού. Ο Έλληνας καπετάνιος του πλοίου αναγκάστηκε να σταματήσει τις μηχανές για να μην εμβολιστεί από το τουρκικό πλοίο, το οποίο πέρασε μπροστά από την πλώρη του ελληνικού επιβατηγού μόλις μερικές δεκάδες μέτρα.
Δυστυχώς ο τραμπουκισμός και η αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή από τα στελέχη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι ένα φαινόμενο συνηθισμένο που έχει καταγραφεί στο παρελθόν και σε άλλα βίντεο.
Η συμπεριφορά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας δεν συμβαδίζει με τον επαγγελματικό χαρακτήρα που θα έπρεπε να έχουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μίας χώρας που θεωρείται ως μία ανερχόμενη «περιφερειακή δύναμη», αλλά περισσότερο με το χαρακτήρα ενός rebel asker που λένε οι φίλοι και σύμμαχοι γείτονες μας.
Το ζητούμενο είναι πότε η ελληνική πολιτεία θα αντιληφτεί ότι απέναντι μας έχουμε ένα κράτος για το οποίο η ζωή δεν έχει καμία αξία ένα κράτος που θεωρεί το διάλογο και την αυτοσυγκράτηση ένδειξη αδυναμίας ένα κράτος που μας κοροϊδεύει συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια κάνοντας άλλα από αυτά που υπόσχεται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντάλλαξαν ρούχα στο Καρπενήσι λόγω της οικονομικής κρίσης


Έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπο ανακάλυψαν οι γονείς μαθητών στο Καρπενήσι, προκειμένου να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα των παιδιών τους. Θυμάστε το έθιμο της ανταλλαγής δώρων; Οι γονείς των μικρών το υιοθέτησαν, πραγματοποιώντας ανταλλαγή μεταχειρισμένων ρούχων. Όσα από τα ρούχα και....




τα παπούτσια περισσέψουν, θα τα χαρίσουν στο φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΙ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ


Διαβάστε Περισσότερα »

Απολογούνται τα ανθρωπόμορφα τέρατα!



«Μάχη» για να ελαφρύνουν το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν, και το οποίο τους φέρνει αντιμέτωπους ακόμη και με ισόβια, αναμένεται να δώσουν ενώπιον του ανακριτή οι έξι κατηγορούμενοι που φέρονται ως μέλη της συμμορίας με τα Καλάσνικοφ. Και οι έξι καλούνται να απολογηθούν για δέκα κακουργήματα και πλημμελήματα, τα οποία θα τους αποδοθούν κατά περίπτωση, καθώς η αρχική ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε είναι in rem, δηλαδή κατά παντός υπευθύνου. Πρόκειται για τους Αλέξανδρο Πέπα 21 ετών, Ερμίρ Μέτα 20 ετών, Ερβίστ Μέτα 15 ετών, Ενεα Πάνο 24 ετών, Σωκράτη Μένικο 26 ετών και μια 16χρονη κοπέλα.

Η «φαρέτρα» των ουσιαστικών και όχι των νομικών επιχειρημάτων που θα επικαλεστούν θα περιλαμβάνει από «συγγνώμες» προς τα θύματα, άρνηση συμμετοχής σε βιασμούς και ληστείες, όπως επίσης και προσωπικές… ιστορίες για εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες και συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες για το… χαρτζιλίκι που κυμαίνονταν από 5 έως 200 ευρώ.

Το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει ένας εκ των κατηγορουμένων, ο Ενέα Πανο, δίνει μιλώντας στο protothema.gr ο κ. Ηλίας Σιδέρης.

«Ο πελάτης μου δεν έχει σχέση με βιασμούς, οπλοφορία και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Ήδη ζητήσαμε να γίνει εξέταση DNA προκειμένου να αποδειχθεί ότι δεν συμμετείχε στα όσα καταθέτουν οι δυο γυναίκες θύματα. Επίσης, έχουμε ζητήσει τη διενέργεια δακτυλοσκοπικής εξέτασης στο σπίτι του Αλέξανδρου Πέτα για να αποδειχθεί ότι δεν το επισκέφθηκε ποτέ» υποστηρίζει ο κ. Σιδέρης.

Όπως αναφέρει, ο δικηγόρος του 24χρονου κατηγορουμένου, η εμπλοκή του πελάτη του στην υπόθεση περιορίζεται στη συμμετοχή του σε κάποιες ληστείες ως …τσιλιαδόρος έναντι ευτελών ποσών που στην καλύτερη περίπτωση ανέρχονταν στο ποσό των 200 ευρώ. Δηλαδή, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Σιδέρη, το μόνο αδίκημα για το οποίο θα έπρεπε να κατηγορηθεί ο πελάτης του είναι αυτό της απλής συνέργειας σε εγκληματική ενέργεια.

Ωστόσο, οι μαρτυρίες των θυμάτων της συμμορίας προϊδεάζουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων, δεδομένου ότι οι δυο γυναίκες που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από μερίδα των συλληφθέντων τους έχουν αναγνωρίσει με βεβαιότητα στις προανακριτικές τους καταθέσεις. Και οι καταθέσεις αυτές δεν είναι τα μόνο στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και τα οποία είναι επιβαρυντικά για τα φερόμενα ως μέλη της συμμορίας.

Τα όσα περιγράφουν τα θύματα προκαλούν αποτροπιασμό. Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση της 47χρονης γυναίκας, η οποία έζησε τον εφιάλτη πριν από λίγες ημέρες όταν τα μέλη της συμμορίας εισέβαλαν στο σπίτι της στην Ηλιούπουλη. Η γυναίκα αναγνώρισε τους Αλέξανδρο Πέπα και Σωκράτη Μένικο όταν κλήθηκε να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς.

«Αυτός με το μαχαίρι έδειξε προς το δωμάτιο του γιου μου και με ρώτησε τι είναι εκεί. Όταν του είπα, αυτός απειλητικά μου είπε «ή τα λεφτά ή το γιό σου». Τους υπέδειξα φάκελο με λεφτά στο σακάκι του άνδρα μου. Αφού τα πήρε είπε «αφού κάναμε καλό μπάζο να το γλεντήσουμε» και ήρθε προς το κρεβάτι με έπιασε από τους ώμους και με έσπρωξε στο προσκέφαλο του κρεβατιού με αποτέλεσμα να χάσω τις αισθήσεις μου. Όταν συνήλθα είδα ότι ήταν περίπου πέντε τα ξημερώματα , βρισκόμουν γυμνή πάνω στο κρεβάτι μου και στην κοιλιακή μου χώρα είχα υγρά, σπέρμα…».

Στη δική της κατάθεση, η 33χρονη μητέρα από τη Γλυφάδα, στο σπίτι της οποίας επίσης εισέβαλαν οι κακοποιοί περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε. Η συγκεκριμένη γυναίκα όπως και ο σύζυγος τους αναγνώρισαν τον Αλέξανδρο Πέπα.

«…Μπήκαν στο σπίτι στις 27/9/11 τρείς άγνωστοι ενώ κοιμόμασταν με άντρα και δίδυμα παιδιά μας δυο ετών. Μας χώρισαν και έβαλαν τον σύζυγο μου με τα παιδιά στην κρεβατοκάμαρα κι εμένα στο σαλόνι. Ήπιαν χυμό από ένα κουτί ενώ κάπνισαν κι ένα τσιγάρο. Στο σαλόνι μαζί μου έκατσαν οι δυο και κατέβασαν τα παντελόνια και μου είπαν να πιάσω τα πέη τους , όπως και έκανα, αυνανίζοντας τους μέχρι που εκσπερμάτισαν στο στήθος μου...»
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Έκανε στάση στην Εθνική, τον γρονθοκόπησαν και τον λήστεψαν!!!

permisospress.blogspot.com
Δυο βαλίτσες με 18 υφασμάτινες κασετίνες που περιείχαν κοσμήματα αξίας 350.000 ευρώ άρπαξαν οι ληστές...

Καρτέρι σε πάρκινγκ της Εθνικής οδού στο 87ο χλμ στο ρεύμα προς Αθήνα έστησαν στις 10.00 το βράδυ της Πέμπτης, τρεις άγνωστοι δράστες σε επιχειρηματία που σταμάτησε το όχημά του για τη φυσική του ανάγκη.

Οι δράστες φορώντας κουκούλες ακινητοποίησαν τον επιχειρηματία τον γρονθοκόπησαν και άρπαξαν το αυτοκίνητό του και τις δύο βαλίτσες με τις 88 υφασμάτινες κασετίνες που περιείχαν κοσμήματα συνολικής αξίας 350.000 ευρώ. Ο επιχειρηματίας είχε χρυσοχοείο στην Αττική. Οι αστυνομικοί βρήκαν λίγη ώρα αργότερα το αυτοκίνητο χωρίς ωστόσο τις βαλίτσες με τα χρυσαφικά. Ο επιχειρηματίες οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Θήβας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και είναι καλά στην υγεία του. Τις έρευνες συνεχίζει το τμήμα ασφαλείας Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έργο- μαμούθ από την Mυκηναϊκή εποχή στην Κωπαϊδα.


Έργο- μαμούθ από την μυκηναϊκή εποχή στην Κωπαϊδα.
permisospress.blogspot.com/


Δύο εκατομμύρια κυβικά μέτρα χώματος απομακρύνθηκαν από τη Βοιωτία προκειμένου να αποξηρανθεί η Κωπαΐδα, κατά μυκηναϊκή περίοδο! Ένα έργο που ακόμη και σήμερα θα χαρακτηριζόταν «μεγάλο» έχει αφήσει έκπληκτους τους αρχαιολόγους!
Η αποξήρανση της λίμνης δεν είναι μια ιδέα που συνέλαβαν οι σύγχρονοί μας, αφού ήδη από τη μυκηναϊκή εποχή υπήρχε σύστημα διαχείρισης υδάτων στην Κωπαΐδα. Τα πρώτα ίχνη που αποκαλύπτονται εντυπωσιάζουν τους αρχαιολόγους που διεξάγουν ειδική έρευνα, αναζητώντας με λεπτομέρεια τις εκτροπές ποταμών που έγιναν ώστε να τιθασευτεί η λίμνη.
Το βόρειο ανάχωμα (στη φωτογραφία) λειτουργούσε ως φράγμα ανάσχεσης και κατακράτησης υδάτων, αφήνοντας στην άλλη πλευρά εδάφη στεγνά για καλλιέργεια.
Κατά τον 13ο αιώνα π.Χ. ο Ορχομενός ήταν το μεγάλο διοικητικό κέντρο της περιοχής και βρισκόταν σε ανταγωνισμό με τη Θήβα, που έγινε διαχρονικός. Αναζητούσε περισσότερα καλλιεργήσιμα εδάφη και υπολόγισε πως θα είχε αρκετά, αν κατάφερνε να δαμάσει τον μοναδικό φυσικό πόρο που είχε δίπλα του, τη λίμνη. Κατάφερε να εκτρέψει δύο ποτάμια που την τροφοδοτούσαν προς τη θάλασσα (Βοιωτικός Κηφισός και Μέλας), καθώς και χειμάρρους, και έτσι απέκτησε και άλλες γαίες, αλλά και υδροδοτήθηκαν περιοχές μη εύφορες.
» Ο άνθρωπος εκείνης της εποχή» εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας δρ Έλενα Κουντούρη στη Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ » έπρεπε να εκμεταλλευθεί τις καταβόθρες και να υπερνικήσει φυσικά εμπόδια ώστε τα νερά να οδηγηθούν 2,5 χιλιόμετρα μακρύτερα. Ταυτοχρόνως, έκανε τεχνικά έργα. Δύο μεγάλα αναχώματα δείχνουν τις τεχνικές της εποχής. Το βόρειο λειτουργούσε ως φράγμα ανάσχεσης και κατακράτησης υδάτων, αφήνοντας στην άλλη πλευρά εδάφη στεγνά για καλλιέργεια».
Εργα – μαμούθ από τη μυκηναϊκή εποχή
Το νότιο ανάχωμα ήταν σε αγροτικό δρόμο που ακολουθεί την πορεία των νερών, και είχε κατασκευαστεί με κυκλώπειο σύστημα δόμησης. Το πλάτος των αναχωμάτων είναι 30 μέτρα σε σημεία πίεσης και μικρότερο σε άλλα σημεία. Ενα τόσο μεγάλο έργο χρειαζόταν επίβλεψη και περιφρούρηση για τη σωστή λειτουργία του.
Μια ισχυρή οχυρή εγκατάσταση στον Γλα φαίνεται πως έπαιζε αυτόν ακριβώς τον ρόλο: επίβλεψη του ζωτικού αποστραγγιστικού έργου, συγκέντρωση και φύλαξη της παραγωγής από την πεδιάδα.
Αυτό το μεγαλόπνοο τεχνικό έργο απαιτούσε συγκεντρωτική και οργανωμένη εξουσία κατά την ανασκαφέα. Δεν είναι εύκολο να απομακρυνθούν 2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα χώματος, ούτε είναι εύκολο να γίνουν οι διευθετήσεις και οι κατασκευές χωρίς οργανωμένο και συστηματικό σύστημα προμηθειών. Η μετακίνηση ογκολίθων, απαιτεί, επίσης, συγκεκριμένες δυνάμεις και οργάνωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γέρασε 50 χρόνια μέσα σε λίγες μέρες



Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Οι γιατροί που εξέτασαν την 26χρονη Nguyen Thi Phuong από το Βιετνάμ έμειναν με το στόμα ανοιχτό, όταν διαπίστωσαν ότι είχε γεράσει μέσα σε λίγες μέρες κατά 50 χρόνια!

Η νεαρή γυναίκα από το Βιετνάμ τώρα μοιάζει με μια ηλικιωμένη κυρία, με πολλές ρυτίδες και χαλάρωση στο δέρμα.

Ωστόσο ο άντρας της, Nguyen Thanh Tuyen, ξυλουργός στο επάγγελμα δηλώνει ότι αυτό δεν έχει επηρεάσει την αγάπη του για την άλλοτε πανέμορφη, όπως λέει γυναίκα του!

Η ίδια φοράει μάσκα όταν βγαίνει έξω, για να αποφεύγει τα περίεργα βλέμματα, αλλά τώρα αποφάσισε να αναζητήσει τη βοήθεια των ειδικών, για να δει αν μπορούν να αντιστρέψουν τη διαδικασία γήρανσης!



Κοιτώντας τις φωτογραφίες από το γάμο της το 2006, όταν ήταν 21 ετών, η Nguyen λέει: «Πριν από πέντε χρόνια δεν ήμουν και τόσο άσχημη όπως τώρα, ε;».

Η ίδια πιστεύει ότι η περίπτωσή της οφείλεται στην αλλεργία της στα θαλασσινά και προσθέτει ότι το 2008 είχε υποστεί αλλεργικό σοκ.

«Ένιωθα έντονη φαγούρα σε όλο μου το σώμα και ξυνόμουνα στον ύπνο μου». Η Phuong είπε ότι αγόρασε από μόνη της κάποια φάρμακα χωρίς να πάει στο νοσοκομείο επειδή εκείνη και ο σύζυγός της ήταν πολύ φτωχοί και δε μπορούσαν να ανταποκριθούν στα έξοδα.



«Μετά από ένα μήνα σταμάτησε λίγο η φαγούρα, αλλά είχα ακόμη εξανθήματα στο δέρμα και στράφηκα στην παραδοσιακή ιατρική. Τότε εξαφανίστηκαν όλα τα σημάδια και η φαγούρα, αλλά το δέρμα μου άρχισε να χαλαρώνει και να κάνει ρυτίδες» εξομολογείται.

Στη συνέχεια πήρε άλλο φάρμακο της παραδοσιακής ιατρικής για να αντιμετωπίσει τα σημάδια του γήρατος, αλλά δεν είχαν αποτέλεσμα.

Οι γιατροί αναφέρουν ότι αυτά τα φάρμακα μπορεί να ευθύνονται για την κατάστασή της, καθώς αυτά συνήθως έχουν πολλά κορτικοειδή. Αυτά τα στεροειδή επιταχύνουν τις επιπτώσεις των ανεξέλεγκτων θεραπειών και ακόμη μπορεί να προκάλεσαν μια σπάνια δερματική ασθένεια που ονομάζεται μαστοκυττάρωση.

Το ζευγάρι δε θυμάται τι φάρμακο πήρε ή από ποιο φαρμακείο.

«Πιστέψαμε ότι ήταν γραμμένο στη μοίρα μας και σταμάτησα τη θεραπεία το 2009. Τώρα φοράω πάντα μάσκα όταν βγαίνω έξω» λέει η Nguyen.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα τα πολυτεκνικά επιδόματα του ΟΓΑ


Σε 418.163 οικογένειες

Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του Ε’ διμήνου 2011 θα καταβληθούν σήμερα σε 418.163 οικογένειες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

Η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ πραγματοποιείται με πίστωση λογαριασμού Τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ.

Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 109.067.470,59 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχίζει εβδομάδα δράσης και για τους δασκάλους


Εβδομάδα δράσης και απεργιακών κινητοποιήσεων έχει ορίσει την επόμενη εβδομάδα η Διδασκαλική Ομοσπονδία με κορύφωση τη 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Τη Δευτέρα το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ενώ την Τρίτη κηρύσσεται τρίωρη στάση εργασίας καθώς προγραμματίζονται παραστάσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές καταλήψεις στα κτήρια της διοίκησης της εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα και στο Λεκανοπέδιο κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη οι δάσκαλοι προχωρούν σε 48ωρη απεργία και προγραμματίζουν και συλλαλητήρια.
newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μούφα η είδηση για άφιξη της Eurogendfor στην Ελλάδα!




Ψευδή ήταν τελικά τα δημοσιεύματα περί αφίξεως ειδικών δυνάμεων από την Γερμανία και την Ολλανδία με σκοπό την άμεση καταστολή όλων των συγκεντρώσεων. Η αποκατάσταση της αλήθειας έγινε από τα μεγάλα δημοσιογραφικά sites καθώς και από το επίσημο site της αστυνομίας www.astynomia.gr. 
Το παρακάτω κείμενο έχει κατακλήσει όλα τα blogs όπου ακόμα αναρτούν ως έκτακτο και τρομοκρατούν με το υποτιθέμενο γεγονός..
"H Eurogendfor πέρασε στην Ελλάδα από την Ηγουμενίτσα. Μία ολόκληρη Ταξιαρχία, αποτελούμενη από Γερμανούς και Ολλανδούς, με πολιτικά ρούχα και βαλιτσάκια με την ένδειξη της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων (Eurogedfor) μπήκε στην Ελλάδα μέσω Ηγουμενίτσας και μετακινήθηκε στη Λάρισα, όπου -σύμφωνα με πληροφορίες- στρατοπέδευσε.
Ο μόνος χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει έναν τέτοιο αριθμό ανδρών είναι το αεροδρόμιο της Π.Α. που πρόσφατα έκλεισε στην Λάρισα.
Την επομένη ημέρα της άφιξης των ανδρών της Eurogendfor μπήκαν από την Ηγουμενίτσα φορτηγά (νταλίκες) που μετέφεραν καμουφλαρισμένα (σκεπασμένα) τεθωρακισμένα οχήματα."

Διαβάστε Περισσότερα »

Κλοπή μισθών και συντάξεων με διπλό χαράτσι – 300 ως 500 ευρώ χάνουν όλοι


Πρόκειται για νέα καθαρή κλοπή για τα γνωστά υποζύγια, μισθωτούς και συνταξιούχους...
οι οποίο εκτός της έκτακτης εισφοράς για τα εισοδήματα του 2011 θα κληθούν να προκαταβάλουν και αυτή για τα εισοδήματα του 2012 η οποία θα παρακρατείται από τον μισθό κάθε μήνα και θα αφαιρέσει από μισθωτούς των 750 ευρώ ως και 300 ευρώ. Οι εργαζόμενοι με έναν μέσο μισθό κοντά στα 1.500 ευρώ θα βρεθούν να πληρώσουν πάνω από 400 ευρώ τον επόμενο χρόνο, ενώ από Σεπτέμβρη θα πρέπει να βρουν τα χρήματα και για την έκτακτη εισφορά του 2011.


ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
ΜΙΣΘΟΣ/ΜΗΝΑ(ΚΑΘΑΡΑ) ΦΜΥ ΑΠΟ 1/1/2012 ΑΠΩΛΕΙΑ/ΜΗΝΑ
750 ευρώ 32,83 ευρώ 24,63 ευρώ
833 ευρ'ω 41 ευρω 24,63 ευρώ
1.250 ευρώ 114 ευρώ 36,94 ευρώ
1.666 ευρώ 215 ευρώ 44,33 ευρώ


ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
ΜΙΣΘΟΣ/ΜΗΝΑ(ΚΑΘΑΡΑ) ΦΜΥ ΑΠΟ 1/1/2012 ΑΠΩΛΕΙΑ/ΜΗΝΑ
571 ευρώ 21,11ευρώ 21,11 ευρω
714 ευρω 35,18 ευρω 21,11 ευρω
1.071 ευρω 97,8 ευρώ 31,66 ευρώ
1.428 ευρω 184,35 ευρω 37,99 ευρώ


Για έναν μισθωτό με μισθό 1.000 ευρώ, αφού αφαιρέσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές:
-από 01/01/2011 με το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, είχε μηνιαίες κρατήσεις 25.33 ευρώ. Άρα στην τσέπη του έμπαιναν 974,67 ευρώ.
-από 01/01/2012 με το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ, οι μηνιαίες κρατήσεις θα είναι 74,58 ευρώ και κρατήσεις για την έκτακτη εισφορά του 2012 συν 10 ευρώ. Άρα θα έχει καθαρό εισόδημα 915,42 ευρώ που σημαίνει ότι η μηνιαία απώλεια θα είναι 59,25 ευρώ

Διαβάστε Περισσότερα »

Απεργούν οι τελωνειακοί υπάλληλοι


Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι τελωνειακοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν-τελικά-δεκαήμερη απεργία.

Αρχικά είχαν προκηρύξει τρεις 48ωρες απεργίες που θα ξεκινούσαν από την ερχόμενη Τρίτη, 18 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων αποφάσισε την προκήρυξη ακόμη δύο 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν νωρίτερα, δηλαδή από την Παρασκευή.

Η νέα απεργία αποφασίστηκε λόγω της επίσπευσης της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για το μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

Η δεκαήμερη απεργία των τελωνειακών προκαλεί έντονους φόβους ότι θα δημιουργηθούν ελλείψεις στην αγορά, καθώς και φαινόμενα κερδοσκοπίας με τις τιμές των καυσίμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 15 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Με επείγουσα επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομίας, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής-Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ) ζητά την παρέμβασή τους για αναστολή των κινητοποιήσεων.

Ο ΣΕΠΕΕ τονίζει ότι οι δεκαήμερες κινητοποιήσεις των τελωνειακών θα οδηγήσουν σε εκτροχιασμό των εξαγωγών με ολέθριες συνέπειες τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για την οικονομία.

«Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, όπου οι εξαγωγές αποτελούν μονόδρομο για την επιβίωση των επιχειρήσεων του κλάδου, η απόφαση των τελωνειακών υπαλλήλων για δεκαήμερη συνεχιζόμενη απεργία θα οδηγήσει μαθηματικά τις εξαγωγές σε εκτροχιασμό. Σε συνδυασμό δε με τις προγραμματιζόμενες απεργίες των λιμενικών υπαλλήλων, των βυτιοφόρων οχημάτων και άλλων επαγγελματικών ομάδων η κατάσταση για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις γίνεται εκρηκτική» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα......


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 14 Οκτωβρίου....

Γεγονoτα
1863: Ο σουηδός χημικός Άλφρεντ Νόμπελ πατεντάρει την παρασκευή της νιτρογλυκερίνης. Από την εφεύρεσή του αυτή θα κερδίσει πολλά χρήματα, ικανά για να συντηρούν μέχρι σήμερα το Ίδρυμα Νόμπελ, που απονέμει τα ομώνυμα βραβεία.

1914: Ελληνικό στρατιωτικό τμήμα, κατ' εντολή της Αντάντ, εισέρχεται στη βόρειο Ήπειρο για να επιβάλει την τάξη, καθώς στην Αλβανία επικρατεί χάος.

1962: Στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου, ξεσπά η αποκληθείσα «Κρίση των Πυραύλων», όταν αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου U-2 φωτογραφίζει σοβιετικά πυρηνικά όπλα στην Κούβα.

1976: Ο Καματερός κάθεται στο σκαμνί για το «θαυματουργό νερό» του, που υποτίθεται ότι θεράπευε τον καρκίνο.

1993: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παραιτείται από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ήττα του στις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου.

Γεννησεις
1927: Ρότζερ Μουρ, άγγλος ηθοποιός. («Άγιος», «Τζέιμς Μποντ»)

1939: Ραλφ Λόρεν, αμερικανός σχεδιαστής μόδας.

1952: Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, τραγουδοποιοί.

Θανατοι
2002: Νόρμπερτ Σούλτζε, γερμανός συνθέτης. («Λιλή Μαρλέν»)

2004: Βλάσης Μπονάτσος, ηθοποιός και σόουμαν.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΟΑΣΥ: ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ, "ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ"



"Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα σε καθημερινή βάση δέχεσθε ως απάντηση στον βομβαρδισμό ποικίλων πληροφοριών των ΜΜΕ, μια συνεχή - υπεύθυνη ενημέρωση από την Ομοσπονδία, για όσα επώδυνα και δυσβάσταχτα οικονομικά
μέτρα έχουν επιβληθεί σε βάρος των ενστόλων και όχι μόνο.
Όλα αυτά δεν πέρασαν απαρατήρητα και αδιαμαρτύρητα εκ μέρους μας.
Φυσικά, πέραν των επαναλαμβανόμενων παρεμβάσεων, ως γνωστό, υπήρξαν και ένστολες συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο.
Παρά ταύτα, η φοροεισπρακτική επιδρομή στο πενιχρό μας εισόδημα δεν έχει τελειωμό. Οι Κυβερνώντες κατ' επιταγή της Τρόικας και των δανειστών προχωρούν ακάθεκτα στα νέα αβάσταχτα μέτρα, που μας οδηγούν ολοένα και πιο βαθιά στον μαρασμό και στην εξαθλίωση, καθώς και στην απαξίωση και αποδόμηση των Υπηρεσιών μας.
Μπροστά σ' αυτή την λαίλαπα οφείλουμε να δώσουμε σε όλους την απάντηση που τους αρμόζει.
Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνο οφειλέτες προς τους δανειστές, αλλά και οφειλέτες στο λαό που τάχθηκαν να υπηρετούν. Και αυτό για να το καταλάβουν, πρέπει να το φωνάξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε.
Ήρθε η ώρα να δείξουμε όλη τη δύναμή μας.
Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.
Ήρθε η ώρα του γενικού ξεσηκωμού.
Η κριτική από τον καναπέ και από τα Blogs, ανώνυμα, τελείωσε χθες.
Ήρθε η ώρα των έργων και της καθολικής συμμετοχής.
Κανείς δεν περισσεύει!
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Στα πλαίσια του γενικού ξεσηκωμού, του αγώνα, της αντίστασης και της αντίδρασης οφείλει καθεμία και καθένας από εμάς να δώσει δυναμικό «παρών», στην νέα ένστολη Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011, ώρα 16:00 στην Αθήνα (Καλλιμάρμαρο – Παναθηναϊκό Στάδιο).
ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ! ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς"

http://www.poasy.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ