Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Έληξε η απεργία, αρχίζει η αποκομιδή των σκουπιδιών

Έληξε η απεργία, αρχίζει η αποκομιδή των σκουπιδιώνΤη λήξη της απεργίας τους μετά από 21 ημέρες, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ έφτασε σε συμφωνία με την κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος, ανακοίνωσε το τέλος των κινητοποιήσεων και κάλεσε τους εργαζόμενους με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες να δείξουν ευαισθησία και να ξεκινήσουν άμεσα την αποκομιδή των σκουπιδιών.
Είχε προηγηθεί παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ, με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο και να βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα που μετατράπηκε σε απειλή για τη δημόσια υγεία.
Το βράδυ της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη και εκπροσώπων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Συμφωνήθηκε η επιστροφή των εργαζομένων στα καθήκοντά τους, η άρση της επιστράτευσης και η αποχώρηση των ιδιωτικών συνεργείων.
Ο κ. Καστανίδης δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί την άρση της επιστράτευσης τη Δευτέρα, αμέσως μόλις επιστρέψει ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες.
Η αποκομιδή των σκουπιδιών θα ξεκινήσει αμέσως ώστε μέσα στο Σαββατοκύριακο να βελτιωθεί η εικόνα στους δρόμους της Αθήνας, όπου τα απορρίμματα σχηματίζουν βουνά.
Διαβάστε Περισσότερα »

5.786 ευρώ για καφέδες στο Υπ. Παιδείας!


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα ”Διαύγεια” , το Υπ. Παιδείας σε ένα μήνα ξόδεψε…


5.787,6 ευρώ για καφέδες , λοιπά αφεψήματα και δημόσιες σχέσεις της…
υπουργού!Σε μία περίοδο που ο ελληνικός λαός έχει κάνει το σκ@τό του παξιμάδι( με συγχωρείτε για την έκφραση) η κυρία Διαμαντοπούλου ξοδεύει λεφτά των πολιτών σε καφέδες..και μάλιστα τη στιγμή που οι μαθητές δεν έχουν πάρει ακόμα τα βιβλία τους!!Εντάξει , δε λέω..καλά τα φραπεδάκια , αλλά μήπως ήρθε η ώρα να τα αγοράζετε από την τσέπη σας και όχι με τα λεφτά του ελληνικού λαού;;;Λέω εγώ τώρα…
frappedoupoli
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα ταμπέλα στο γραφείο του Νασιώκα


Νέα ταμπέλα υπάρχει πλέον στο γραφείο του πρ.υπουργού Έκτορα Νασιόκα.Φυσικά δεν την έβαλε ο ίδιος,αλλά όποιος την έβαλε έχει χιούμορ.ΔΕΙΤΕ...
/planet-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγικές εικόνες - Ουρές για το επίδομα ανεργίας (φωτο)


Χθες κάποιοι από αυτούς ήταν στο Σύνταγμα και διαδήλωναν. 


Σήμερα έπρεπε να στηθούν στην ουρά για να πάρουν το εξευτελιστικό ποσό των 460 ευρώ.


Το λεγόμενο και επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ!!


Στην χώρα που βασανίζεται από την οικτρή οικονομική κατάσταση...
ακόμα και τις εποχές τις λεγόμενης ευημερίας το επίδομα ανεργίας ήταν εξευτελιστικό. 


Σε άλλες χώρες που σήμερα μας κατηγορούν για σπατάλη, τα επιδόματα ανεργίας ήταν και ίσως ακόμα να είναι τριπλάσια και εξασφάλιζαν στους πολίτες μια αξιοπρεπή διαβίωση.






Σήμερα λοιπόν, οι ουρές κάλυπταν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα.


Και οι δικαιούχοι του ΟΑΕΔ δυστυχώς θα γίνουν ακόμα περισσότερο με χιλιάδες από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα να προστίθενται κάθε μήνα στις μαύρες λίστες της ανεργίας.


Αν σκεφτεί κανείς ότι κάποιοι από αυτούς ΔΕΝ θα βρούν δουλειά την επόμενη χρονιά και το επίδομα κάποια στιγμή θα διακοπεί, τον πιάνει απελπισία.






Aπό νωρίς το πρωί, έξω από τον ΟΑΕΔ του Παγκρατίου είχε στηθεί ουρά από τους πολίτες που πήγαν να πάρουν το επίδομα που δικαιούνται.


Σχηματίστηκε όμως απίστευτη ουρά που ξεπερνούσε, όπως βλέπεται και στις φωτογραφίες, το ένα οικοδομικό τετράγωνο.

Και μετά απ' όλα αυτά, υπάρχουν ακόμα κάποια ανθρωποειδή, που χειροκροτούν τα λαμόγια της βουλής για τα... χαίρια τους! Εύγε!
Διαβάστε Περισσότερα »

Κουβαλούσε 7.500 € σε κέρματα ο ταραξίας



Κατά τις χθεσινές προσαγωγές όπως αποκαλύπτει το Crimes on air άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ  συνέλαβαν στο Μοναστηράκι νεαρό κουκουλοφόρο που είχε στο σακίδιό του 7.500 ευρώ σε κέρματα, αλλά και πέτρες. Τι είχε συμβεί;
Ο νεαρός είχε προξενήσει ζημιές μαζί μ’ άλλους στο σταθμό του μετρό της Πανόρμου, απ’ όπου και έσπασε το αυτόματο μηχάνημα εισιτηρίων, κλέβοντας όλες τις εισπράξεις. Στο σακίδιο πάντως βρέθηκαν και δεκάδες εισιτήρια. 
Crimes on air
Διαβάστε Περισσότερα »

Με «Νέα Πνοή» για το Επιμελητήριο Βοιωτίας ο Χάρης Παπαθωμάς


Με «Νέα Πνοή» για το Επιμελητήριο Βοιωτίας ο Χάρης ΠαπαθωμάςΤην πρώτη επίσημη συγκέντρωση των μελών του πραγματοποίησε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου ο συνδυασμός «Νέα Πνοή» για το Επιμελητήριο Βοιωτίας του Χάρη Παπαθωμά στο κατάστημα Αποστόλου στην Πέτρα Αλιάρτου.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Χ. Παπαθωμάς ευχαρίστησε όλους τους υποψήφιους και τους συνεργάτες του για τη στήριξη της νέας αυτής προσπάθειας που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ξεκίνησαν και ευχήθηκε καλή επιτυχία.  
Επίσης ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς Κώστα Παπασπύρου ο οποίος στο πλαίσιο της ενότητας ο ίδιος και οι συνεργάτες του συμμετέχουν και στηρίζουν το ψηφοδέλτιο «Νέα Πνοή».
Ακολούθως αναφέρθηκε στους στόχους, το πρόγραμμα και το όραμα για την αναβάθμιση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΠΑΠΑΘΩΜΑ
 Αγαπητοί συνάδελφοι,
Στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2011 έχουν προγραμματιστεί οι εκλογές για την ανάδειξη οργάνων διοίκησης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.
Εκλογές οι οποίες διεξάγονται σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών στη ζωή μας. Σε μια εποχή όπου βιώνουμε αλλαγές στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου. Σε μια εποχή κρίσιμη για το μέλλον των επαγγελμάτων μας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Μια εποχή όπου χρειαζόμαστε όσο τίποτα άλλο ένα Επιμελητήριο αρωγό στα προβλήματα μας και την προάσπιση των δικαιωμάτων μας. Ένα Επιμελητήριο με σαφείς στόχους, συγκροτημένη πρόταση, τεχνοκρατικό λόγο και με ανθρώπους με ξεκάθαρο προσανατολισμό και όρεξη για προσφορά και δημιουργία.
Με άλλα λόγια χρειαζόμαστε μια νέα πρόταση.
Χρειαζόμαστε ένα νέο ξεκίνημα!
Μια Νέα Πνοή!
Ένα ξεκίνημα με στόχο τη συνένωση προσπαθειών και δυνάμεων από όπου και αν προέρχονται, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του συναδέλφου.
Ένα ξεκίνημα διεκδικητικό στην κοινωνία, στην κυβέρνηση, στην Ε.Ε. και στους ίδιους μας τους εαυτούς. Ένα ξεκίνημα για να βγει η επιχείρηση και ο  επιχειρηματίας από τη μιζέρια και την απαξίωση.
Ένα νέο ξεκίνημα για ένα Επιμελητήριο αντάξιο της αποστολής και του ρόλου του. Για ένα Επιμελητήριο που κερδίζει το σεβασμό και την αναγνώριση με τις θέσεις και την προσφορά του. Με ουσιαστική παρέμβαση στο κοινωνικό, επιστημονικό και πολιτικό γίγνεσθαι. Που δεν θα διστάσει να συγκρουστεί με όποιον χρειαστεί για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των συναδέλφων.
Ένα νέο ξεκίνημα για να γίνουν πράξη οι έννοιες της σύνθεσης, της συναίνεσης, της συνεννόησης, της ένωσης δυνάμεων και προσπαθειών, της δημιουργικής πολιτικής πρότασης. Έννοιες που πρεσβεύουν τις αρχές το όραμα και το σκεπτικό της νέας πρότασης που καταθέτουμε σήμερα.
Βασικό μας κριτήριο και γνώμονας για τις επιλογές μας δεν είναι οι ισορροπίες, είναι το έργο, οι προτάσεις, οι αγώνες και η διάθεση για προσφορά και σύγκρουση όπου και όταν χρειαστεί.
Δυστυχώς περάσαμε ένα μεγάλο διάστημα όπου το Επιμελητήριο παρά τις όποιες προσπάθειες δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο βαθμό που έπρεπε στις ανάγκες της νέας εποχής στην οποία ήδη βρισκόμαστε και απαιτεί μαζί με την εμπειρία νέους ανθρώπους και νέες ιδέες.
 Η κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας, η θέσπιση κανόνων σε μια αγορά που αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς και η κατοχύρωση του Βοιωτού επιχειρηματία μέσα σε αυτή, η παρέμβαση σε θέματα περιβάλλοντος, καταναλωτή, και σε ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, η αλλαγή των δομών των υπουργείων ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος μας μέσα σε αυτά, η ισονομία και η αλλαγή των δυσλειτουργιών που δημιουργούνται από την εφαρμογή των μέτρων αποτελούν για εμάς προτεραιότητες.
 Δικός μας στόχος είναι η αναβάθμιση του ρόλου του Επιμελητηρίου στην κοινωνία και η πραγμάτωση του οράματος μας για τον τόπο.
Στόχος μας, επίσης είναι η αύξηση της παρεμβατικότητας του Επιμελητηρίου και η κατοχύρωση της αποστολής του.
Οι μάχες με όραμα και προοπτική, με ξεκάθαρο διεκδικητικό πλαίσιο και αιτιολόγηση αυτού.
Στόχος μας, είναι να κοιτάμε στα μάτια τους συναδέλφους μας και να τους λέμε την αλήθεια, να νιώθουμε τη χαρά της προσφοράς και την έννοια της αξιοκρατίας.
Σε αυτά πιστεύουμε και σε αυτά στοχεύουμε.
Η πρόταση μας βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο τρίπτυχο
ü      Την πίστη στους συναδέλφους μας, στο ρόλο τους και στις ικανότητες τους.
ü      Τον εκσυγχρονισμό των δομών, και κυρίως των νοοτροπιών και των πρακτικών παντού όπου δραστηριοποιούμαστε.
ü      Την κατάθεση προτάσεων με όραμα και ρεαλισμό που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του επιχειρηματία και στην αναγνώριση του από την κοινωνία.
 Και κυρίως βασίζεται στην παρέμβαση και στη δουλειά που θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας.
Χωρίς μεμψιμοιρίες, χωρίς πισωγυρίσματα, χωρίς δεύτερες σκέψεις και χωρίς κυρίως να κρυβόμαστε πίσω από ταμπέλες ετεροπροσδιορισμού και ακύρωσης του έργου ανθρώπων και παρατάξεων που έχουν προσφέρει διαχρονικά.
Πιστεύουμε πως το Επιμελητήριο και ρόλο μπορεί να έχει και ουσιαστική παρέμβαση αρκεί να υποστηρίξει με σθένος θέσεις και προτάσεις που απορρέουν από την γνώση των συναδέλφων. Μπορεί να καταστεί ο μοχλός ανάπτυξης ειδικά στις κρίσιμες στιγμές που περνά ο τόπος.
Αξιοποιώντας τις δυνάμεις του καθενός προσωπικά και του Επιμελητηρίου στο σύνολο του θα καταφέρουμε να κάνουμε ουσιαστικά βήματα μπροστά.
Για αυτό και καταθέτουμε τη νέα πρόταση διεκδίκησης στα όργανα και στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.
Την πρόταση για ένα νέο ξεκίνημα!
Την πρότασή μας για μια ΝΕΑ ΠΝΟΗ
Μια πρόταση με επίκεντρο τον Βοιωτό Επιχειρηματία
Μια πρόταση η οποία συντίθεται από τις λέξεις
  • ανανέωση (προσώπων, ιδεών, και κυρίως νοοτροπίας και πρακτικών)
  • σύνθεση (ρευμάτων, ιδεών και αντιλήψεων)
  • διεκδίκηση (δικαιωμάτων, προοπτικών, ευκαιριών)
  • παρέμβαση (στην κοινωνία στους χώρους εργασίας στα κέντρα αποφάσεων)
  • συμμετοχή (στις αποφάσεις, στους αγώνες)
  • ανάπτυξη (σε όλους τους τομείς της οικονομίας) και
  • όραμα (ο ρόλος και η θέση μας μπροστά στα νέα δεδομένα).
 Μια πρόταση που μπορεί και πρέπει να πραγματωθεί μόνο με την ουσιαστική συμμετοχή όλων.
 Διεκδικούμε και θα πετύχουμε
 ü      Τον σχεδιασμό και την άσκηση μιας ολοκληρωμένης Αναπτυξιακής πολιτικής για τις επιχειρήσεις του Νομού μας.
 ü      Την στήριξη του Βοιωτού επιχειρηματία με πλήρη και ουσιαστική πληροφόρηση για όλες τις εξελίξεις στα θέματα που τον αφορούν.
 ü      Την παροχή υπηρεσιών στα μέλη μας με μέγιστη δυνατή και πραγματική αξιοποίηση του ίντερνετ και των νέων τεχνολογιών.
 ü      Την διαδραστικότητα στην πληροφόρηση, στις προτάσεις και στη συμμετοχή των μελών μας με πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.
 ü      Το άνοιγμα στον επιχειρηματικό κόσμο και στα προβλήματα του.
 ü      Την αναγνώριση του ρόλου του επιχειρηματία στην Ελληνική κοινωνία.
 ü      Την προβολή όλων των επιχειρήσεων μέσω λειτουργίας Info Kiosks στα κεντρικά σημεία των Δήμων απ’ όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να αντλεί πληροφορίες για τα υπάρχοντα καταστήματα και επιχειρήσεις στον νομό μας, την ακριβή διεύθυνσή τους, τον τρόπο προσέγγισής τους, το είδος των εμπορευμάτων τους καθώς και τυχόν διαφήμιση συγκεκριμένων εμπορευμάτων τους.
 ü      Τη συνεργασία όλων εμπλεκόμενων φορέων για τη δημιουργία και αξιοποίηση Διαδημοτικού Εκθεσιακού Κέντρου Βοιωτίας, ώστε να τονωθεί ο τουρισμός μέσω των επισκεπτών αλλά και των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν.
 ü      Την προβολή όλων των εμπορικών και τουριστικών επιχειρήσεων του Νομού διαμέσου των εργαλείων επικοινωνίας του Επιμελητηρίου (όπως έντυπο υλικό, συμμετοχή σε εκθέσεις, ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου κ.α.).
 ü      Τη δημιουργία διαδικτυακής πύλης για την ταυτόχρονη προβολή των πολιτιστικών δράσεων αλλά και των τουριστικών υποδομών στο Νομό με στόχο τη σύζευξή τους και την τόνωση του Τουρισμού.
 ü      Την αναβάθμιση της Βιομηχανικής – Βιοτεχνικής Ζώνης και την υποστήριξη των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στην αυτοδιαχείριση τους με στόχο την μείωση του κόστους λειτουργίας τους.
 ü      Τη συνεργασία για την δημιουργία Επιχειρηματικού Κέντρου στην ευρύτερη περιοχή του Νομού με στόχο την μείωση των λειτουργικών δαπανών των επιχειρήσεων που θα εγκατασταθούν σε αυτό, καθώς και με την ταυτόχρονη υπαγωγή τους στον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο.
 ü      Τη λειτουργία Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων στο Νομό μας με ταυτόχρονη σύζευξη τους με την αγορά εργασίας.
 ü      Τη στήριξη της Επιχειρηματικότητας των Νέων με παροχή γνώσης για τη χρήση νέων τεχνολογιών.
  Νιώθουμε τον παλμό των εξελίξεων και τις απαιτήσεις των συναδέλφων μας
 Με οδηγό τα οράματα της νέας γενιάς η ΝΕΑ ΠΝΟΗ καταθέτει λοιπόν μια καινούργια πρόταση για ένα νέο ξεκίνημα με δυναμισμό, φρεσκάδα, με όρεξη για δουλειά και δημιουργία.
 Με την σύνθεση των προσώπων που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της, η ΝΕΑ ΠΝΟΗ προτείνει την ανανέωση, αφού συμπεριέλαβε στον συνδυασμό της, καταξιωμένους στο χώρο τους υποψηφίους με μακρά και επιτυχημένη διαδρομή στον επαγγελματικό, επιστημονικό και συνδικαλιστικό χώρο οι οποίοι σε συνεργασία με τους νέους, είναι έτοιμοι ώστε όλοι μαζί  να δώσουμε την μάχη για την αναβάθμιση του Επιμελητηρίου.
Με όλους αυτούς, καταθέτουμε την πρόταση μας και καλούμε τους συναδέλφους μας να συμπορευτούν μαζί μας για την υλοποίηση του οράματος μας. Την πραγμάτωση των αξιών, ιδεών και στόχων που όλοι μαζί θέτουμε.
 Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι μαζί μας
Στο νέο ξεκίνημα με την παράταξη της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ
 Είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε
Με πίστη στις δυνάμεις μας
Με όρεξη για δουλειά
Με όραμα για το Επιμελητήριο
Και κυρίως
Με την ψήφο όλων όσων μας εμπιστεύονται

Είμαστε σίγουροι πως στις 15 και 16 Νοεμβρίου θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της επιχειρηματικής κοινότητας και είμαστε έτοιμοι γι΄ αυτό, έτοιμοι για την ανανέωση και την αναβάθμιση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.  
tabloid.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαδηλωτές:"Είσαι πουλημένος". Πεταλωτής:"Είστε κότες"


Σκηνές έντασης επικράτησαν σήμερα στις 11.30 π.μ. κατά την προσέλευση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή στο υπουργείο του, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης...
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εργαζόμενοι άρχισαν να αποδοκιμάζουν έντονα τον υφυπουργό Δικαιοσύνης και κάποιοι από αυτούς τον αποκάλεσαν «πουλημένο», επειδή ψήφισε χθες το βράδυ το πολυνομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο κ. Πεταλωτής ζήτησε τον λόγο και να πληροφορηθεί ποιοι τον εξύβρισαν. Το αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει μεγάλη ένταση και ο υφυπουργός να....
αποκαλέσει «κότες» τους διαμαρτυρόμενους υπαλλήλους του υπουργείου Δικαιοσύνης , παρότι ένας εξ’ αυτών δήλωσε «εγώ το έκανα». Στην πορεία της «συζήτησης» μάλιστα ακούσθηκε να λέει «βούλωστο» σε αυστηρό ύφος, προς υπάλληλο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι με συνθήματα είχαν υποδεχθεί οι εργαζόμενοι και τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ο οποίος όμως, ακολουθώντας εντελώς διαφορετική τακτική από τον υφιστάμενό του Γιώργο Πεταλωτή, συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα αιτήματά τους, σε πολιτισμένο τελικά κλίμα.
πηγή:star.gr
planet-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΠΑΣΟΚ εκδικείται τον πρώην βουλευτή του Θωμά Ρομπόπουλο

Η Βουλή ακυρώνει τη σύμβαση leasing για τα αυτοκίνητα των «300»
Η Βουλή ακυρώνει τη σύμβαση leasing για τα αυτοκίνητα των «300»

Το ΠΑΣΟΚ εκδικείται τον πρώην βουλευτή του Θωμά Ρομπόπουλο. Λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του από τη βουλευτική έδρα λόγω των διαφωνιών του με τα μέτρα της Τρόικα και το πολυνομοσχέδιο, του ακυρώνουν και  τη σύμβαση leasing για τα αυτοκίνητα που παρέχει το κοινοβούλιο στους 300.
Σήμερα, οι υπηρεσίες της Βουλής ενημέρωσαν πολλούς βουλευτές ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα τους αλλάξουν τα αυτοκίνητα που έχουν στη διάθεσή τους με τη μέθοδο leasing μέσω της Εθνικής Ασφαλιστικής και θα τους δοθούν άλλα.
Απαντώντας στις εύλογες απορίες των βουλευτών οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ενημέρωναν απλώς ότι με απόφαση της Βουλής διακόπτεται η σύμβαση με την προηγούμενη εταιρεία και θα συναφθεί νέα.
Η αλήθεια όμως είναι ότι ο βασικός προμηθευτής αυτοκινήτων στην προηγούμενη σύμβαση ήταν ο κ. Ρομπόπουλος μέσω της οικογενειακής του εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτογραφίζονται με το νεκρό Καντάφι και το γιο του


ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάρα πολύ σκληρές εικόνες

Λίβυοι αντικαθεστωτικοί βγάζουν φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα δίπλα στο νεκρό, γεμάτο αίματα σώμα του άλλοτε ισχυρού ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι και το άψυχο σώμα του γιου του, Μουτασίμ Καντάφι, στη Μισράτα.














newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωτο που κανει το γύρω του κόσμου. Παθιασμένο φιλί εν μέσω επεισοδίων




Τη δόξα του ζευγαριού από το Βανκούβερ φαίνεται ότι «ζήλεψαν» δύο Έλληνες, καθώς, όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, το ζευγάρι νέων αγνοεί τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας και στέλνει το δικό του μήνυμα.



Ένα παθιασμένο φιλί εν μέση οδώ, έχοντας σε απόσταση αναπνοής τους άνδρες των ΜΑΤ…




Να θυμίσουμε ότι η φωτογραφία του ζευγαριού από το Βανκούβερ «τραβήχτηκε» κατά τη διάρκεια ταραχών με αφορμή έναν αγώνα χόκεϊ επί πάγου.


(Βανκούβερ: Η φωτό που προβλημάτισε για την αυθεντικότητά της)

Αναδημοσιευση zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα χωματερή με απόβλητα στην Αλίαρτο (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)





Σε απόγνωση ο Δήμαρχος Αλιάρτου ζητά βοήθεια προκειμένου να δοθεί τέλος στην παράνομη μεταφορά βιομηχανικών λυμάτων που ασυνείδητοι εναποθέτουν σε αγροτική περιοχή λίγο έξω από τον οικισμό του Δήμου.
Πριν από λίγες ημέρες ανακάλυψε μία νέα λίμνη με υγρά απόβλητα λίγα μόλις μέτρα από το προηγούμενο σημείο. Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να γίνουν νέες δειγματοληψίες για να διερευνηθεί η τοξικότητα των λυμάτων.
http://lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης - Στα 92 με 95 λεπτά το λίτρο!


Από το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει ο ανεφοδιασμός των πρατηρίων και από αύριο πρωί, πρωί θα μπορεί να γίνει διανομή λένε οι πρατηριούχοι.


Πανάκριβο θα είναι φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης με αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά να...
στρέφονται ήδη σε άλλες μορφές θέρμανσης, αγνοώντας τις μεγάλες αυξήσεις που έρχονται στο φυσικό αέριο.


Όπως δήλωσε o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης "ο εκτελενισμός του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά σημερα το μεσημέρι και πιστευώ πως μέχρι αργά το βράδυ θα έχουν εφοδιαστεί σχεδόν όλα τα πρατήρια και από αύριο θα μπορούν οι καταναλωτές να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανησης. 


Πιστεύουμε οτι στα μεγάλα αστικά κέντρα και για τις μεγάλες ποσότητες η τιμή θα κυμανθεί από 92 έως 95 λεπτά το λίτρο και στην περιφέρεια και για μικρότερες ποσότητες θα υπάρχει 3 με 4 λεπτά επιβάρυνση. 


Θεωρούμε ότι με την αύξηση των φόρων η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ειναι εξωπραγματική, είναι πολύ ακριβή για τον καταναλωτή ιδίως εάν συνυπολογίσουμε και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης όλων των Ελλήνων. 


Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα στραφεί σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης με αποτέλεσμα να μπουν πολλά λουκέτα στον κλαδο μας. Ηδη ο κόσμος αγοράζει μικροποσόητητες και είναι λογικό οτι η μείωση της κατανάλωσης σημαίνει και μείωση των εσόδων για το δημόσιο".
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κοτζαρίδης που πέθανε αγωνιζόμενος για τα πιστεύω του!

της Στέλλας Μεϊμάρη
Ποιά είναι αλήθεια η ερμηνεία της λέξης «ήρωας»; Κάποιος που αγωνίζεται και δίνει και τη ζωή του ακόμα για τα πιστεύω, τα ιδανικά, τα όνειρα του! Αυτό έκανε και ο Δημήτρης Κοτζαρίδης.
Τα σενάρια πολλά για το θάνατο του. Πέτρα, χημικά που εισέπνευσε και οδήγησαν τελικά στην ανακοπή, παθολογικά αίτια. Λίγη σημασία έχει. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για το θάνατο του. Θα λογοδοτήσουν, άραγε, ποτέ;
Στη γειτονιά του στο Βύρωνα, όλοι τον περιγράφουν ως το «χαμογελαστό παιδί» και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τον άδικο χαμό του. Οικογενειάρχης, πατέρας 2 κοριτσιών, 22 και 28 ετών, που κατάφερε με πολύ κόπο να σπουδάσει, ο Δημήτρης Κοτζαρίδης ήταν 3 χρόνια άνεργος, ενώ τον τελευταίο καιρό και η σύζυγος του είχε χάσει τη δουλειά της.
Η κ. Κοτζαρίδη, που χθες στον «Ευαγγελισμό», φώναζε και ξαναφώναζε ότι ο άντρας της ήταν υγιής πριν το περιστατικό…
Όπως λένε άτομα που τον γνώριζαν, ο Κοτζαρίδης ήταν πολύ καλός οικοδόμος, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια δεν μπορούσε να βρει δουλειά και έκανε μόνο μερικά μεροκάματα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η μια κόρη του ετοιμαζόταν να παντρευτεί…
Σε ηλικία 20 ετών ήρθε στην Αθήνα από την Κομοτηνή που κατάγεται. Παιδί, κομουνιστών και ο ίδιος, δεν  δεν άργησε να οργανωθεί στο Συνδικάτο Οικοδόμων του ΚΚΕ.
Το τελευταίο «αντίο» θα πουν φίλοι και συγγενείς στον αδικοχαμένο διαδηλωτή αύριο, Σάββατο, στις 12:30 το πρωί, στο νεκροταφείο του Βύρωνα.
Συγχαρητήρια, κύριοι της κυβέρνησης, τα μέτρα πέρασαν. Μια ερώτηση μόνο… Αλήθεια, άξιζε το αντίτιμο;
prionokordela.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκε νεκρός ο 71χρονος κυνηγός από τα Βασιλικά Bοιωτίας




Όλα δείχνουν ότι τον πρόδωσε η καρδιά του...

Ο άτυχος 71χρονος έφυγε στις 7.30΄το πρωί της Πέμπτης από το σπίτι του στα Βασιλικά Βοιωτίας για να πάει για κυνήγι στην περιοχή του Ανθοχωρίου.

Δεν επέστρεψε όμως στην ώρα του και δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Οι συγγενείς του έτρεξαν ανήσυχοι και δήλωσαν το περιστατικό στις 7.30΄το απόγευμα στο αστυνομικό τμήμα και ταυτόχρονα άρχισαν να αναζητούν τον άνθρωπό τους.

Στις έρευνες πήραν μέρος εκτός από την αστυνομία και δυο οχήματα της Π.Υ. Λιβαδειάς με 4 άνδρες καθώς και ένας εκπαιδευμένος σκύλος της 1ης ΕΜΑΚ από Αθήνα.

Τελικά σήμερα το πρωί βρήκαν αρχικά το αυτοκίνητό του κοντά στο Ανθοχώρι και 2 χιλιόμετρα πιο πέρα κουλουριασμένο το άψυχο σώμα του 71χρονου κυνηγού σε πρανές δίπλα σε δασικό δρόμο .

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport, ο θάνατος πρέπει να προήλθε από παθολογικά αίτια, αφού δεν έφερε κάποιο τραύμα και δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι διαφορετικό
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση έως τέλος του μηνός οι εγγραφές σε ΑΕΙ - ΤΕΙ


Μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου παρατείνεται η προθεσμία εγγραφών των εισαχθέντων στα τμήματα και τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.


Επίσης στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι...
κατά την πρώτη εφαρμογή του ηλεκτρονικού μηχανογραφικού δελτίου, ένας μικρός αριθμός υποψηφίων δήλωσε ότι ανήκει σε ειδική περίπτωση πολυτέκνου, τριτέκνου ή κοινωνικών κριτηρίων, επικαλούμενοι δικαιολογητικά μη συμβατά με τα απαιτούμενα στο Νόμο.


Το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι «επεξεργάζεται αντιμετώπιση του προβλήματος κατ' εξαίρεση μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2011-12, σύμφωνα με την οποία οι υποψήφιοι αυτοί θα εισαχθούν στην αντίστοιχη Σχολή της γενικής κατάταξης με βάση την βαθμολογία τους».
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτός πόλης το παζάρι στη Λιβαδειά




Την ικανοποίησή του για την επιλογή του χώρου διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης στη Λιβαδειά εξέφρασε ο Α.Δ. Βοιωτίας Κώστας Τουρκοχωρίτης.
Το παζάρι της Λιβαδειάς βγαίνει έξω από την πόλη στα όρια του οικισμού, σε οικόπεδο έκτασης 12 περίπου στρεμμάτων όπου ολοκληρώνονται σταδιακά όλες οι αναγκαίες εργασίες που απαιτούντα
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γερμανοί δημοσιογράφοι, "βούτηξαν" πολύμπριζα απο το Καραισκάκη


Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβηκε χθες στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Γερμανική Ντόρμουντ.. Γερμανοί δημοσιογράφοι, έκλεψαν απο τα θεωρεία δύο πολύπριζα που τα είχαν παραχωρήσει τεχνικοί, προκειμένου να κάνουν την δουλειά τους.. Μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίζει οικονομική κρίση, οι Γερμανοί όμως....




μας έδειξαν την γυφτιά τους.. Καλά ρε παλικάρια, τα τρία μπαλάκια δεν ήταν αρκετά για να πάρετε πίσω στην πατρίδα;; Θέλατε και πολύμπριζα;;;
Διαβάστε Περισσότερα »

Άγγιξε το 23%, η ανεργία στη Στερεά Ελλάδα


Δήλωση του βουλευτή Βοιωτίας ΝΔ, κ. Μιχάλη Γιαννάκη, για το ποσοστό ανεργίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:

«Έχω κρούσει πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου προς το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Ανάπτυξης για τις εφιαλτικές διαστάσεις της ανεργίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Χθες ανακοινώθηκαν τα ποσοστά της ανεργίας, που δίνουν την θλιβερή πρωτιά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το ιλιγγιώδες ποσοστό του 22,75%, που ξεπερνά και αυτό της Δυτικής Μακεδονίας.

Δυστυχώς, απευθύνομαι σε ώτα μη ακουόντων, αφού μετά την εξαίρεση της ΠΣΕ από το Ταμείο Αποθεματικών, την περικοπή του Ειδικού Αναπτυξιακού, τα μειωμένα κίνητρα στον επενδυτικό νόμο και τις ατελέσφορες φορολογικές επιβαρύνσεις στην επιχειρηματικότητα, έχουν πνίξει την προοπτική της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Σήμερα, κάνουν και το επόμενο βήμα και δρομολογούν το Πολυνομοσχέδιο με πρόσθετα μέτρα εναντίον εργασιακών δικαιωμάτων.

Δεν καταθέτω καμία επιπλέον ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο. Ούτως ή άλλως, ουσιαστικές απαντήσεις δεν μπορούν να προέλθουν από μια αδύναμη και ανίκανη, πλέον, κυβέρνηση.

Η μοναδική απάντηση είναι η στροφή στην «Ανάπτυξη» και θα έρθει από τον Λαό και την ψήφο του.»
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει

Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνειΤην φωτογραφία την τράβηξα Μητροπόλεως και Φιλελλήνων το μεσημέρι – την ώρα που τα ΜΑΤ ήταν στη μέση της Όθωνος και περιφρουρούσαν το ΠΑΜΕ που περιφρουρούσε τη Βουλή.
Η διαφορά με την περασμένη άνοιξη είναι πως οι διαδηλωτές που πετάνε πέτρες στα ΜΑΤ και τους λοιπούς Αστυνομικούς είναι πια δεκάδες χιλιάδες.

ΠΗΓΗ: pitsiriko
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι τελευταίες στιγμές του Καντάφι! ..Τον σκότωσαν με το ίδιο του το όπλο...Προσοχή σκληρές εικόνες..(ΒΙΝΤΕΟ)



Ένα νέο σοκαριστικό βίντεο από την σύλληψη του Μουαμάρ Καντάφι, που δείχνει τι βίωσε λίγο πριν πεθάνει, «ανέβηκε» στο διαδίκτυο.
Σε αυτό βλέπουμε το πλήθος εξεγερμένων, να τον τραβάει κάτω από ένα φορτηγάκι πάνω στο οποίο ήταν αιμόφυρτος, ενώ αυτός εκλιπαρεί να μην τον σκοτώσουν φωνάζοντας «τι σας έχω κάνει».

Παράλληλα, ενώ τον τραβάνε και τον χτυπάνε, ακούγονται και πυροβολισμοί!
Δείτε το βίντεο...
Διαβάστε Περισσότερα »

Βγήκαν στους δρόμους και οι Ευρυτάνες


Τι ζητούν και απαιτούν με το ψήφισμά τους;
Tι αναφέρουν για τον Βουλευτή;

Φωτογραφίες απο την συγκέντρωση


Eυρυτάνες  πολίτες κάθε κομματικής απόχρωσης και επαγγελματίες από κάθε χώρο βγήκαν σήμερα στο Καρπενήσι για να διαδηλώσουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
 Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν η  ΕΛΜΕ Ευρυτανίας,ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας,ο Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου,η  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας,το  Εργατικό Κέντρο Ευρυτανίας, ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας, ο Σύλλογος φίλων ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ευρυτανίας, και ο Σύλλογος ΠΟΕ –ΟΤΑ οι οποίοι ομόφωνα εξέδωσαν ψήφισμα στο οποίο αναφέρουν:
Όχι στο πολυνομοσχέδιο –φονιά
Η ΠΑΙΔΕΙΑ, Η ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ «ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΙ»
Εμείς οι συγκεντρωμένοι της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης στο Καρπενήσι εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για την πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάτω από τις εντολές της τρόικας. Ξεπερνάει και τους χειρότερους εφιάλτες μας το νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ξεθεμελιώνει τα πάντα στο δημόσιο και την εργασία.
Νέο μισθολόγιο –φτωχολόγιο, με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις των αποδοχών μας, που ξεπερνούν ακόμα και το 4-0% φτάνοντας πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Βαθμολόγιο που συνδέει ξανά, μετά από πολλά χρόνια, το μισθό με το βαθμό και την εκπλήρωση των «στόχων» κάθε υπηρεσίας, και μια σκληρή αξιολόγηση – χειραγώγηση.
Εργασιακή εφεδρεία και απολύσεις και θεσμοθέτηση της έννοιας του «κρατικού υπαλλήλου».
Περικοπή στο «εφάπαξ» και στις επικουρικές συντάξεις.
Νέες φορολογικές ρυθμίσεις με 5.000 αφορολόγητο.
Με το νομοσχέδιο αυτό, τέλος, καταργούνται ουσιαστικά και οι συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων καρατομούνται, οι Δημόσιες Υπηρεσίες διαλύονται, το Κοινωνικό Κράτος εξαφανίζεται.
Η κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο στους εργαζόμενους.
Θα αντιμετωπίσει την αγανάκτηση και το θυμό των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα αγωνισθούμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που μας ισοπεδώνει οικονομικά και κοινωνικά στέλνοντάς μας πίσω για δεκαετίες ολόκληρες.
ΖΗΤΑΜΕ
1. Να μην ψηφισθεί το μισθολόγιο φτωχολόγιο και το πολυνομοσχέδιο φονιάς.
2. Να μην γίνουν απολύσεις και να μην εφαρμοσθεί ο θεσμός της εφεδρείας στον δημόσιο τομέα.
3. Να μην καταργηθεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.
4. Δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς και όχι μισθούς πείνας.
5. Ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όχι των τραπεζών με την ανάλογη ρευστότητα που χρειάζονται.
6. Δίκαιο φορολογικό σύστημα με βάση τη φοροδοτική ικανότητα του καθενός.
7. Κατάργηση της κάθε λογής έκτακτης εισφοράς. Να παρθούν πίσω όλα τα χαράτσια και κάθε έκτακτη εισφορά που επέβαλε η κυβέρνηση με εντολή της τρόικας στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους, στους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους που κλείνουν τα μαγαζιά τους κάτω από το βάρος της έλλειψης πελατείας, ρευστότητας και μέτρων στήριξης της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους.
8. το χρέος να πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν και όχι αυτοί που με τον ιδρώτα και το μόχθο τους στήριξαν και στηρίζουν την παραγωγική προσπάθεια της χώρας.
9. Να φύγει το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ από τη χώρα μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1. Να τοποθετηθούν επί του ψηφίσματός μας όλοι οι αιρετοί της Ευρυτανίας και να καταστήσουν ξεκάθαρη τη θέση τους και τη στάση τους απέναντι στα αιτήματά μας υποστηρίζοντάς τα.
2. Ο βουλευτής του Νομού Ευρυτανίας κος Ηλίας Καρανίκας να υποστηρίξει τα αιτήματά μας στην αυριανή ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή καταψηφίζοντάς του. Οποιαδήποτε διαφορετική στάση από μεριάς του θα αποτελεί εχθρική ενέργεια απέναντι στους πολίτες του νομού και θα τον καθιστά αναπόφευκτα έκπτωτο του ρόλου του, δεδομένου ότι όχι μόνο δεν θα εκπροσωπεί την λαϊκή εντολή που του ανατέθηκε, αλλά θα είναι αυταπόδεικτα δήμιος των δικαιωμάτων των πολιτών και της κοινωνίας που εκπροσωπεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
3. Τα τοπικά ΜΜΕ να προβάλλουν την αγωνία των σημερινών απεργών και συγκεντρωμένων στην πλατεία, ώστε η τοπική κοινωνία να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί συμμετέχοντας μαζικά σε διεργασίες και διαδικασίες που θα αποτελέσουν ανάχωμα στη βάρβαρη επίθεση ενάντια στην ελληνική κοινωνία.
Καρπενήσι 19 Οκτώβρη 2011

ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας, Εργατικό Κέντρο Ευρυτανίας, Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας, Σύλλογος φίλων ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ευρυτανίας, Σύλλογος ΠΟΕ –ΟΤΑ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Θειακούλης από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας




«Πολυνομοσχέδιο της Ντροπής» χαρακτηρίζει την αποψινή ψήφισή του στη Βουλή
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ψηφίστηκε σήμερα 20/10/2011 στη Βουλή των Ελλήνων το Πολυνομοσχέδιο της Ντροπής, της φτωχοποίησης των εργαζομένων που κατεδαφίζει το βιοτικό μας επίπεδο με μισθούς αναξιοπρέπειας, που διαλύει κάθε προστασία των εργασιακών σχέσεων.
Η Κυβέρνηση έχει κάνει τις δικές της επιλογές. Για άλλη μια φορά καλούνται να πληρώσουν την οικονομική κρίση οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και όχι οι «έχοντες και κατέχοντες» και όσοι ιδιοποιήθηκαν το δημόσιο πλούτο.
Οι εργαζόμενοι οφείλουν να κάνουν τη δική τους επιλογή με στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και της λαίλαπας των αντικοινωνικών μέτρων που μας έχουν επιβάλλει.
Τα δύο τελευταία χρόνια που εκλέγομαι στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας αγωνίζομαι για το Δημόσιο Σχολείο και τα συμφέροντα του κλάδου. Σήμερα το συμφέρον του κλάδου είναι η ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.
Σε ένδειξη πολιτικής και προσωπικής διαμαρτυρίας παραιτούμαι από μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας.
Ευχαριστώ τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν τα δύο τελευταία χρόνια.
Ο Αγώνας συνεχίζεται.

Θειακούλης Παναγιώτης,
Οργανωτικός Γραμματέας Δ.Σ. ΕΛΜΕ Βοιωτίας,
με το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε. Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΜΒΟΛΙΜΟΝ: Συνάντηση με την Ιωάννα Καρυστιάνη (24/10/11)


"Τα Σακιά", στο νέο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη, αντιστοιχούν στο προσωπικό χαμαλίκι στο οποίο όλοι μοιραία ως αχθοφόροι της ύπαρξης επιδίδονται. Βαρύ και σκοτεινό ψυχολογικό τοπίο που το διατρέχεις με συγκινητική αγωνία. Γλώσσα που ανταποκρίνεται με πληθωρική ευρηματικότητα στην ανάγκη να περιγραφούν οι απόκρημνες πλευρές της ζωής μας. Η παραβατικότητα, το έγκλημα, η βία και η ενοχή ως καταστάσεις και ως ιδιότητες αποδίδονται με χρωματική ακρίβεια καθώς φωτίζονται με τον προβολέα της υποδειγματικής μαιευτικής μαστοριάς της συγγραφέως. Βιβλίο για γερά νεύρα.
Με τα λόγια αυτά συνοψίζει ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης την αίσθησή του από την ανάγνωση του βιβλίου της Ιωάννας Καρυστιάνη. Την προσεχή Δευτέρα (24/10/11) σας περιμένουμε στο εντευκτήριο του Εμβολίμου, στα Άσπρα Σπίτια, να συναντήσουμε την συγγραφέα.
image
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτορεπορτάζ από τα χθεσινά επεισόδια


Σκηνικό χάους για άλλη μια φορά στο κέντρο της Αθήνας

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από το κτίριο της Βουλής, διαμαρτυρόμενοι στο πολυνομοσχέδιο που θα φέρει νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και για άλλη μια φορά ομάδες κουκουλοφόρων κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα σκηνικό πολέμου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι και συνεχίστηκαν μέχρι αργά το απόγευμα στους πιο κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

Βασικοί «πρωταγωνιστές» για άλλη μια φορά οι βόμβες μολότοφ, ο πετροπόλεμος, η ρίψη χημικών και δακρυγόνων και το ανθρωποκυνηγητό στα γύρω στενά της πλατείας Συντάγματος.












































Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ