Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ βίντεο! Τι είδε η γάτα και έμεινε με το στόμα ανοικτο ;





Αυτή η γάτα είναι μοναδική στον κόσμο! Και αυτό που αντικρύζει τις κάνει φοβερή εντύπωση! Δείτε την εκπληκτική της αντίδραση όταν βλέπει ένα σκύλο να επιδίδεται σε...άσεμνες πράξεις με μια φίλη της!


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΝΕΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ !

Σας Παρουσιαζουμε το νεο λογαριασμο ΔΕΗ !

http://www.votegreece.gr/wp-content/uploads/2011/10/%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3-%CE%94%CE%95%CE%97.gif



TSEKOURATOI.GR
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ: Μετά την Αθήνα και στο Μεσολόγγι μαθητές λιποθυμούν από την πείνα!


Φαινόμενα ημιλιπόθυμων μαθητών, λόγω ασιτίας, καταγγέλθηκαν στον δήμαρχο Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη - Αναλαμβάνεται πρωτοβουλία για τράπεζα τροφίμων.


Ανατριχίλα προκαλεί η δήλωση του δημάρχου Μεσολογγίου, στο ραδιόφωνο «Δυτικά 9,61», μια δήλωση που έρχεται σε συνέχεια καταγγελιών εκπαιδευτικών της Αθήνας, που μάλιστα διαψεύστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και εν πολλοίς χαρακτηριστήκαν υπερβολικές.


Όμως, όταν τέτοιου είδους αναφορές γίνονται...
από ένα δημόσιο πρόσωπο και συγκεκριμένα τον δήμαρχο Μεσολογγίου, το ελάχιστο που μπορεί να γίνει είναι να προβληματιστούμε έντονα ως κοινωνία, αλλά και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες.


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό ρεπορτάζ, στο Μεσολόγγι, δασκάλα σε δημοτικό σχολείο, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι μαθητής είναι ο γιος του κ. Κατσούλη, απευθυνόμενη όχι στον δήμαρχο, αλλά στον άνθρωπο και γονιό, κατήγγειλε πως δέκα μαθητές της πηγαίνουν στο σχολείο έτοιμοι να λιποθυμήσουν λόγω ασιτίας!


Η καταγγελία αυτή σόκαρε τον δήμαρχο, αλλά παράλληλα, η αποκάλυψή της από τον ίδιο, όπως είναι φυσιολογικό, σοκάρει και την τοπική κοινωνία.


Ο δήμαρχος, στις ίδιες ραδιοφωνικές δηλώσεις του μίλησε για τραγικές καταστάσεις, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο δήμος σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς της περιοχής, για την δημιουργία Τράπεζας Τροφίμων στα σχολεία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά απόρων οικογενειών να «πιούν έστω ένα ποτήρι γάλα…», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.


Εδώ ασφαλώς, σημαντικός είναι ο ρόλος, τόσο των Συλλόγων γονέων, όσο και των τοπικών επιχειρήσεων, των συλλόγων εκπαιδευτικών, της Μητρόπολης και όποιου άλλου μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία.






lefteria.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Κινέζοι στην Ελλάδα δίνουν ανάσα με 550 εκατ. ευρώ



Το ύψος των εμπορικών συμφωνιών προς το παρόν αγγίζει περίπου το μισό δισ ευρώ και έπεται και συνέχεια.

Πολυπληθής κινεζική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο της κινεζικής Βουλής, Jia Qinglin έχει ήδη φθάσει στη χώρα μας με σκοπό να επιτευχθούν συμφωνίες συνολικής αξίας 550 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να βοηθήσουν την Ελλάδα στην κρίση χρέους στην οποία βυθίζεται.

Μάλιστα, τη Δευτέρα αναμένεται να υπογραφεί σχετικό μνημόνιο συνεργασίας για την περαιτέρω εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών σε συγκεκριμένους τομείς.

Μαζί με το μνημόνιο αυτό υπάρχουν επίσης έξι επιχειρηματικές συμφωνίες μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων για εξαγωγές προς την Κίνα. Το ύψος των εμπορικών συμφωνιών προς το παρόν αγγίζει περίπου το μισό δισ ευρώ και έπεται και συνέχεια.

Μεταξύ των επιχειρήσεων της Κίνας που έχουν φτάσει στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα είναι ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός ΖΤΕ, η BANK of Beijing και οι αυτοκινητοβιομηχανίες Shanghai General Motors και Dongfeng.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται νέο σύστημα Πανελλαδικών

Έρχεται νέο σύστημα ΠανελλαδικώνΝέο σύστημα Πανελλαδικων με “διπλές” εξέτασεις την ίδια ημέρα, σε εθνικό και ενδοσχολικό επίπεδο παρουσιάζει εντός των επόμενων ημερών το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ,οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα, για το σύστημα που θα εφαρμοστεί από το 2014.
Η βασική καινοτομία είναι ότι πλέον τα ίδια τα πανεπιστήμια θα έχουν λόγο στην επιλογή των φοιτητών ενώ η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, θα αναμορφωθεί και θα έχει κομβικό ρόλο – όχι μόνο στα θέματα.
Τα τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, σε συνεργασία με τον “αναβαθμισμένο” κοσμήτορα της σχολής στην οποία υπάγονται, θα καθορίζουν τα προαπαιτούμενα μαθήματα αλλά και τους συντελεστές βαρύτητας στη βαθμολόγηση των εισακτέων τους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ, οι απολυτήριες και οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνονται σε κοντινούς χρόνους, πιθανόν και την ίδια ημέρα.
Επίσης τα θέματα τόσο στις ενδοσχολικές εξετάσεις όσο και στις πανελλαδικες θα επιλέγονται κεντρικά από την Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργειόυ Παιδείας. Εκείνα των απολυτήριων εξετάσεων θα διορθώνονται στο σχολείο ενώ εκείνα των πανελλαδικών κεντρικά στο υπουργείο.
Τα εξεταζόμενα μαθήματα των ενδοσχολικών εξετάσεων θα είναι από τρία ως πέντε ανά κατεύθυνση, ωστόσο τόσο ο αριθμός όσο και το ποια θα επιλεγούν είναι υπό εξέταση αυτή τη στιγμή.
Ακόμη για την εισαγωγή σε ΤΕΙ και ΑΕΙ, θα συνυπολογίζονται οι βαθμοί της Β’ και της Γ’ Λυκείου όπως γινόταν στο παρελθόν.
Τα τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ θα μπορούν να βάζουν “πλαφόν” για τα μαθήματα βαρύτητας στο επιστημονικό τους αντικείμενο. Για παράδειγμα το Μαθηματικό θα ζητεί βαθμολογία τουλάχιστον 15.000 μορίων για την εισαγωγή στα προγράμματά του.
Η ύλη των Πανελλαδικων θα είναι ευρεία. Για παράδειγμα στην Ιστορία θα προσδιορίζεται ότι εξεταστέα ύλη αποτελούν οι Βαλκανικοί Πόλεμοι ή στα Αρχαία ότι θα εξεταστούν οι υποψήφιοι στα κείμενα του Πλάτωνα.
Στις απολυτήριες εξετάσεις θα λαμβάνεται υπόψη ένα γενικό τεστ γνώσεων και δεξιοτήτων, το οποίο θα δίνουν όλοι ώστε να εκτιμηθεί η εκπαιδευτική δουλειά που έγινε όλη τη χρονιά.
Την ερχόμενη εβδομάδα  ολοκληρώνονται οι συζητήσεις ενώ εντός του επόμενου 20ημέρου θα γίνουν ανακοινώσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τουλάχιστον 1.000 νεκροί- Τραγωδία στην Τουρκία [βίντεο - εικόνες]

Τουλάχιστον 1.000 νεκροί- Τραγωδία στην  Τουρκία  [βίντεο - εικόνες]

Εκατοντάδες νεκρούς και δεκάδες γκρεμισμένα κτίρια είναι το αποτέλεσμα του σεισμού 7,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στην ανατολική Τουρκία, πάνω στο ρήγμα της Ανατολίας. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 35 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης Βαν και σε εστιακό βάθος 25 χιλιομέτρων. Ο σεισμός έγινε στις 13:42 σήμερα το μεσημέρι. Το σεισμολογικό κέντρο Kandilli που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη αρχικά υποστήριξε ότι ο σεισμός ήταν της τάξεως των 7,6 βαθμών και πως το επίκεντρό του εντοπίζεται στο χωριό Ταμπανλί, της επαρχίας Βαν. Το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε νωρίτερα το Βαν υπάρχουν νεκροί και ότι προκλήθηκαν υλικές ζημιές, μετέδωσε το Πληροφορίες από την περιοχή που ας σημειωθεί είναι σχετικά απομονωμένη κάνουν λόγο για τουλάχιστον 1.000 νεκρούς και πολλές εκατοντάδες τραυματίες από την κατάρρευση τουλάχιστον 45 πολυόροφων κτιρίων, μεταξύ των οποίων και μια μαθητική εστία. Φήμες μιλούν και για ένα ξενοδοχείο.
Η περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρά προλβήματα ηλεκτροδότησης και οι τηλεπικοινωνίες είναι κομμένες.






Διαβάστε Περισσότερα »

Σχέδιο για εισβολή στο Κοινοβούλιο από το «μαύρο μπλοκ»


Σχέδιο εισβολής στη Βουλή, το διήμερο των μεγάλων εκδηλώσεων στην Αθήνα είχαν ομάδες αντιεξουσιαστών. 


Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες δημοσιεύει σήμερα το «Έθνος»...
οι ομάδες αυτές είχαν προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα και τις καταστάσεις που θα προέκυπταν είτε την πρώτη είτε τη δεύτερη μέρα της πανελλαδικής απεργίας.


Το σχέδιο αυτό ωστόσο ακυρώθηκε καθώς-σύμφωνα με το δημοσίευμα- οι ομάδες περιφρούρησης δυνάμεων του ΠΑΜΕ τόσο στην πρώτη μέρα αλλά κυρίως τη δεύτερη, περικύκλωσαν τη Βουλή και τα σημεία από τα οποία θα επιχειρούνταν η εισβολή ανατρέποντας τον αρχικό σχεδιασμό των ομάδων αυτών. 


Στο δημοσίευμα αποκαλύπτονται αποσπάσματα από ανακοινώσεις ομάδων αναρχικών με τίτλο «ένας στόχος μια φωνή, να καεί το μπουρδέλο Η Βουλή»


Στην συγκεκριμένη ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι «ο κοινωνικός ψυχισμός έχει θέσει εδώ και δύο χρόνια ως άμεση προτεραιότητα την εισβολή των διαδηλωτών στο μπουρδέλο της Βουλής αλλά και στα κρατικά κτίρια».


Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ανάλογες πληροφορίες για τα σχέδια ομάδων αντεξουσιαστών είχαν φτάσει και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 


Πάντως η σύρραξη μεταξύ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και των κουκουλοφόρων άνοιξαν μια βεντέτα η οποία θυμίζει παλαιότερες εποχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Ένας νεκρός τρεις τραυματίες στην εθνική οδό





Με αίμα βάφτηκε πάλι η άσφαλτος. Ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του, ένας τραυματίστηκε σοβαρά και 2 ακόμη ελαφρά. Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 10 το βράδυ στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας στο ύψος της Θήβας στο 84ο χιλιόμετρο. Τα 2 ΙΧ αυτοκίνητα κινούνταν στο ρεύμα προς Λαμία όταν συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά με αποτέλεσμα οι επιβάτες του ενός οχήματος άνδρες 32 και 26 ετών να τραυματιστούν σοβαρά ενώ οι επιβάτες του δεύτερου ένας 66χρονος άνδρας και μια 53χρονη γυναίκα ελαφρά. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Θήβας, δυστυχώς όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να κρατήσουν στην ζωή τον 32χρονο που υπέκυψε στα τραύματά του. Για λίγη ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο γινόταν με δυσκολία.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μια απίστευτη ιστορία αγάπης



Για 72 ολόκληρα χρόνια χρόνια ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο ενώ έφυγαν από την ζωή με διαφορά μόλις μιας ώρας, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου. Ο λόγος για ένα ηλικιωμένο ανδρόγυνο τον Γκόρντον και τη Νόρμα Γίγκερ που η μοίρα τους έπαιξε ένα απίστευτο παιχνίδι... Oσοι τους γνώρισαν μιλούν για μια συγκινητική ιστορία αγάπης και στοργής καθώς το αφοσιωμένο ζευγάρι μοιράστηκε περισσότερες από επτά δεκαετίες και όπως φαίνεται δεν τους χώρισε ούτε ο θάνατος αφού ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα έμελλε να κόψει το νήμα της ζωής και των δύο.
Και οι δύο γεννήθηκαν στην Αιόβα αλλά ο Γκόρντον μετακόμισε νωρίς, σε παιδική ηλικία, στη Μινεσότα με την οικογένειά του. Αναγκάστηκε όμως, εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών, όντας ακόμη έφηβος να επιστρέψει για να αναζητήσει δουλειά. Ετσι κι έγινε. Ο νεαρός τότε Γκόρντον έπιασε δουλειά σε συνεργείο της Chevrolet, του οποίου αργότερα, μετά από χρόνια, έγινε ιδιοκτήτης.
Γυρνώντας στην γενέτειρά του, γνώρισε τη Νόρμα, μαθήτρια γυμνασίου τότε και με την οποία ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα. Η πρόταση γάμου δεν άργησε να έρθει και στις 26 Μαϊου του 1939, την ημέρα που η νεαρή Νόρμα αποφοιτούσε από το σχολείο, παντρεύτηκαν.
Οι νεόνυμφοι τα πρώτα χρόνια έζησαν στην Καλιφόρνια, όπου ο Γκόρντον εργάστηκε ως οξυγονοκολλητής και απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Η μοίρα όμως τους χτύπησε με το χειρότερο τρόπο αφού τα δύο τους μεσαία παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα.
Ο μικρότερος γιος του ζευγαριού, ο 62χρονος Ντένις περιγράφει τους γονείς του ως εξαιρετικά δραστήριους και με την πρώτη ευκαιρία εξιστορεί τα ταξίδια και τις κατασκηνώσεις που έκαναν όλοι μαζί σαν οικογένεια:
"Θυμάμαι τον μπαμπά μου, ακόμα και σε ηλικία 60 ετών, να κάνει θαλάσσιο σκι. Μια φορά έμεινε για αρκετή ώρα κάτω από το νερό που η μαμά μου αρρώστησε από την αγωνία της. Όταν τελικά αυτός εμφανίστηκε φώναξε: Τι έκανε εκεί; Και αυτός της αποκρίθηκε: δεν μπορούσα να βγω χωρίς το μαγιό μου"
Όταν βγήκαν σε σύνταξη περνούσαν μισό χρόνο στο Τούκσον της Αριζόνα, απολαμβάνοντας την ύπαιθρο και το ψάρεμα στο φράγμα Χούβερ ενώ λάτρευαν να βρίσκονται με κόσμο, να κάνουν περιπάτους μαζί με το σκύλο τους, τον Γιόρκι και να παρακολουθούν αθλητικά προγράμματα.
Παρά τη στενή σχέση των γονιών του, ο Ντένις παραδέχεται ότι ήταν εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες και... μαζί δεν έκαναν και χώρια δεν μπορούσαν.
"Ήθελαν να είναι μαζί, αλλά επίσης ο ένας μπορούσε να κάνει πολύ εύκολα τον άλλο έξαλλο... Ο πατέρας μου ήταν πολύ κοινωνικός. Η μαμά μου ήταν πιο ήσυχη, αλλά τον υποστήριζε σε ότι κι αν έκανε. Αυτή θα ήταν πάντα εκεί και θα τα οργάνωνε όλα"
Όπως μάλιστα σημειώνει η μητέρα του ήταν τόσο τελειομανής που όταν κρατούσε τα λογιστικά βιβλία της εταιρίας τους δεν υπήρχε περίπτωση να χαθεί δεκάρα!
Την προηγούμενη Τετάρτη, το ζευγάρι είχε ένα σοβαρό τροχαίο και διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο. Φθάνοντας στην κλινική, ο Ντένις βρήκε τους γονείς του στη μονάδα σε μονάδα εντατικής θεραπείας, σε διπλανά κρεβάτια, να κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου.
Το ίδιο απόγευμα, στις 3.38 μ.μ. ο κ. Γκόρντον άφησε την τελευταία του πνοή. Παρόλο όμως που δεν είχε σφυγμό και η αναπνοή του είχε σταματήσει, ο καρδιογράφος συνέχισε να χτυπά. Δεν επρόκειτο βέβαια για θαύμα καθώς η καρδιά που χτυπούσε, μέσω του σώματός του, ήταν αυτή της συζύγου του της Νόρμα η οποία δεν σταμάτησε λεπτό να του κρατά το χέρι, μέχρι να αποδημήσει κι αυτή μια ώρα αργότερα.
Όπως τονίζουν τα παιδιά τους, ο ταυτόχρονος θάνατός τους, δεν μπορεί να θεωρηθεί παρά ευλογία καθώς κανένας από τους δύο δεν θα ήθελε να ζήσει δίχως το έτερον του ήμισυ. Για το λόγο αυτό, για να μείνουν για πάντα μαζί κι ενωμένοι, η οικογένεια τους αποφάσισε να τους αποχαιρετίσει βάζοντας τα σώματά τους σε ένα κοινό φέρετρο, με τα χέρια τους ενωμένα, να τους αποτεφρώσει και να αναμείξει τις στάχτες τους.
Πηγή:Daily mail
Διαβάστε Περισσότερα »

Και ανήλικοι στους "ταραξίες"



Σε συνέχεια σχετικών Ανακοινώσεων για τις συγκεντρώσεις, πορείες και διαδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας το διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου 2011 και ειδικότερα όσον αφορά στα προσαχθέντα και συλληφθέντα άτομα,
 ανακοινώνονται από την αστυνομία τα ακόλουθα:
Από τους δεκαπέντε (15) συνολικά συλληφθέντες και τις δύο (2) ημέρες, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη:
  • οι δύο (2) είναι ανήλικοι ηλικίας 15 και 17 ετών,
  • οι δέκα (10) είναι από 18 έως 28 ετών και
  • οι άλλοι τρεις (3) είναι 35, 37 και 52 ετών.
Επίσης, όσον αφορά την επαγγελματική τους ενασχόληση - ιδιότητα:
  • οι δύο (2) δήλωσαν φοιτητές,
  • άλλοι δύο (2) δήλωσαν μαθητές,
  • πέντε (5) δήλωσαν ιδιωτικοί υπάλληλοι και
  • οι υπόλοιποι έξι (6) δήλωσαν άνεργοι.
Από τα (43) άτομα, που προσήχθησαν την 20-10-2011 από το σταθμό του Μετρό Ακρόπολης και προέρχονται από ομάδα ατόμων, τα οποία στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων πέταξαν στις ράγες του συρμού και στο δάπεδο του Σταθμού κουκούλες, γάντια, μάσκες κ.λπ.:
  • οι δύο (2) είναι ανήλικοι ηλικίας 15 και 17 ετών,
  • οι (32) είναι από 18 έως 30 ετών,
  • οι οκτώ (8) από 30 έως 37 ετών και ένας είναι 49 ετών.
Επίσης, όσον αφορά την επαγγελματική τους ενασχόληση - ιδιότητα:
  • δεκαπέντε (15) δήλωσαν φοιτητές,
  • τρεις (3) δήλωσαν μαθητές,
  • δεκατρείς (13) δήλωσαν ιδιωτικοί υπάλληλοι,
  • δύο (2) δήλωσαν γιατροί,
  • ένας (1) δήλωσε κοινωνικός λειτουργός,
  • ένας (1) δήλωσε επιχειρηματίας,
  • επτά (7) δήλωσαν άνεργοι και
  • ένας (1) αρνήθηκε να δηλώσει.
Από τα υπόλοιπα (68) άτομα, που προσήχθησαν και τις δύο (2) ημέρες, από διάφορες περιοχές, πολλά από τα οποία είχαν μέσα απόκρυψης των χαρακτηριστικών τους (κουκούλες, κράνη κ.λπ.), καθώς και αντιασφυξιογόνες μάσκες:
  • οι έξι (6) είναι ανήλικοι, εκ των οποίων οι τρεις ηλικίας 14, 15, 16 ετών και οι υπόλοιποι τρεις 17 ετών,
  • οι (50) είναι από 18 έως 30 ετών και
  • οι υπόλοιποι δώδεκα (12) από 30 έως 42 ετών.
Επίσης, όσον αφορά την επαγγελματική τους ενασχόληση - ιδιότητα:
  • είκοσι δύο (22) δήλωσαν φοιτητές,
  • επτά (7) δήλωσαν μαθητές,
  • δεκαεννέα (19) δήλωσαν άνεργοι,
  • δεκαεπτά (17) δήλωσαν ιδιωτικοί υπάλληλοι,
  • ένας (1) συνταξιούχος,
  • ένας (1) οπλίτης που υπηρετεί τη θητεία του στο στρατό και
  • ένας (1) αρνήθηκε να δηλώσει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξετάσεις Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στη Βοιωτία


Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας ανακοινώνεται το εξεταστικό κέντρο του νομού μας για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2011, το οποίο είναι το 2ο ΓΕ.Λ. Λιβαδειάς (Ρούμελης, Λιβαδειά, 2261029387) και στο οποίο θα εξεταστούν όλοι οι υποψήφιοι που το δήλωσαν στην αίτηση συμμετοχής τους,για τις γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ισπανικά επιπέδων Β και Γ1.
Υπενθυμίζουμε ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων για την περίοδο Νοεμβρίου 2011 είναι το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 και ότι, τις τελευταίες μέρες πριν τις εξετάσεις, οι υποψήφιοι υποχρεούνται να επικοινωνούν με την επιτροπή του εξεταστικού κέντρου για να πληροφορούνται την ακριβή ώρα της προφορικής τους εξέτασης.
Η προσέλευσή τους για τις γραπτές εξετάσεις θα πρέπει να γίνεται, το αργότερο, μισή ώρα πριν την έναρξη, καθώς μετά τη διανομή των θεμάτων δεν θα γίνεται δεκτός κανένας υποψήφιος.
Οι υποψήφιοι οφείλουν να παρουσιαστούν στο εξεταστικό κέντρο, έχοντας μαζί τους το Δελτίο Εξεταζόμενου και την αστυνομική τους ταυτότητα (ή το διαβατήριο ή όποιο άλλο έγγραφο ταυτοπροσωπίας, το οποίο και είχαν υποβάλει ως δικαιολογητικό συμμετοχής τους κατά την περίοδο των αιτήσεων).
Προηγούμενα σχετικά Δελτία Τύπου της Διεύθυνσης, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων (το οποίο ισχύει για όλη την Ελλάδα), βρίσκονται στην ιστοσελίδα της http://dide.voi.sch.gr στην κατηγορία Κ.Π.Γ.-Ξένες Γλώσσες.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ από τη Δ.Δ.Ε. Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ Κ.Π.Γ.: 2261350366 και 2261350367 (Βασ. Ταβλά)
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδρίαση στη Λιβαδειά για την διαχείριση των απορριμμάτων

alt



Με στόχο την καλύτερη διαχείριση των στερεών αποβλήτων για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων, οργανώνουμε κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων Λιβαδειάς, Ορχομενού και Διστόμου-Αράχωβας –Αντίκυρας, την επόμενη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 18.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Βοιωτίας.
Στην κοινή συνεδρίαση θα γίνει αναλυτική παρουσίαση σχεδίου που αφορά:

1. τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών στην καθαριότητα, την ανακύκλωση, την λειτουργία των χώρων υγειονομικής ταφής και τον προγραμματισμό έργων και παρεμβάσεων καθώς και
2. τη συνένωση των δύο φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Βοιωτίας που έχουν συσταθεί και λειτουργούν στις επαρχίες Λιβαδειάς και Θήβας.
Θεωρούμε ότι το θέμα παρουσιάζει ευρύτερο ενδιαφέρον και καλούμε συμπολίτες και εκπροσώπους επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων να συμμετέχουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα συλλάβουν όλη την Ελλάδα;...Aίσχη έξω από το ΟΑΚΑ..


Απίστευτα πράγματα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ, με την αστυνομία να συλλαμβάνει έναν φίλαθλο του Παναθηναϊκού για το περιβόητο πανό με τους... βολεμένους πολιτικούς.
Συγκεκριμένα οι αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν αυτοκίνητα και ζητούσαν από οπαδούς να δείξουν τι έγραφε τα πανό που μετέφεραν.
'Όταν βρέθηκε το πανό, υπήρξε ένταση μεταξύ των αστυνομικών και των επιβατών του αυτοκινήτου, ενώ ο οδηγός συνελήφθη!
Οταν το πανό βρέθηκε, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αντέδρασαν και υπήρξαν έντονες συγκρούσεις με τους αστυνομικούς και μάλιστα από πλευράς του κόσμου υποστηρίζεται ότι οι αστυνομικοί χτυπούσαν αδιακρίτως και ορισμένοι επικεφαλείς των αστυνομικών δυνάμεων επικροτούσαν αυτές τις ενέργειες.
Οπως προκύπτει ως τώρα, η εντολή για την εύρεση και «κατάσχεση» του πανό ήρθε από ανώτερα κλιμάκιαΑξίζει να σημειωθεί ότι το πανό που αναρτήθηκε στο πρώτο ημίχρονο έγραφε:
«πολίτικοι λαμόγια, βουλή των βολεμένων, θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων»...



Οι φίλοι του Παναθηναϊκού στο αποψινό παιχνίδι με τον Εργοτέλη αποφάσισαν να εκφράσουν την άποψή τους για όσα γίνονται στην Ελλάδα. Στην έναρξη του αγώνα ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα για τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ οι οργανωμένοι από την «Θύρα 13» σήκωσαν ένα πανό το οποίο έγραφε: «Πολιτικοί λαμόγια, βουλή των βολεμένων. Θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων». Το συγκεκριμένο πανό όμως, φαίνεται πως πείραξε πολλούς, γιατί όσα συνέβησαν ήταν το λιγότερο... περίεργα. Αρχικά, ο διαιτητής διέκοψε το ματς, ζητώντας να κατέβει το πανό, κάτι που δεν έγινε τελικά, ενώ αργότερα η Αστυνομία έκανε μπλόκα έξω από το γήπεδο για να βρει τους... δράστες!

Όσον αφορά την στάση του διαιτητή Μήτσιου, έχουμε κάποιες απορίες, γιατί το πανό σηκώθηκε στο 1' και αυτός διέκοψε το ματς μισή ώρα μετά. Άραγε μόνος του αποφάσισε να διακόψει το παιχνίδι και να κάνει μείζον ζήτημα ένα πανό στις κερκίδες ή του σφυρίξανε άνωθεν να το κάνει αυτό;

Θέλουμε να πούμε ότι για τέτοια πανό τα παιχνίδια στην Ελλάδα δεν διακόπτονται συνήθως. Εδώ δεν σταματάνε τα ματς γι’ άλλα γι’ άλλα όργια που γίνονται με επεισόδια και τέτοια. Ποια πανό τώρα; Ακούγεται περίεργο, λοιπόν, ότι υπήρξε θέμα ξαφνικά για ένα τέτοιο ζήτημα. Ο διαιτητής, λοιπόν, μόνος του το αποφάσισε ή έπεσε σύρμα από πάνω (άγνωστο από ποιόν) σε όσους ήταν στο γήπεδο «πείτε τους, μέσω του διαιτητή, να βγάλουν το πανό». Μήπως ενοχλήθηκαν κάποιοι πολιτικοί ή παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου που το παίζουν πολιτικάντικα; Μήπως αυτοί θίχτηκαν τελικά και προσπάθησαν να κατέβει το πανό; Κι έτσι να άκουσε κάποια στιγμή στ’ αυτιά του ο διαιτητής «κάνε ό,τι μπορείς για να φύγει από την μέση το πανό».
Εμείς ένα έχουμε να πούμε, όχι μόνο για όσα γίνονται στο ΟΑΚΑ, αλλά γενικά: Όσο πολλοί καρεκλάτοι αντιμετωπίζουν τους φιλάθλους ως ένα μάτσο ανεγκέφαλων και ανίδεων για όσα συμβαίνουν γύρω τους, όλα μοιάζουν καλά. «Επιτρέπονται» όλα τα πανό, οι τσαμπουκάδες, το ανελέητο ξύλο, η βία από άκρη σε άκρη στο ποδόσφαιρο. Και κανείς δεν κουνάει το χεράκι του. Όταν, όμως, αποδεικνύεται όπως αυτές τις μέρες σε Καραϊσκάκη, Τούμπα, Περιστέρι, ΟΑΚΑ ότι οι φίλαθλοι τόσων ομάδων είναι πέρα από ποδοσφαιρόφιλοι και άνθρωποι που ζούνε μέσα στην κοινωνία και αντιλαμβάνονται όσα συμβαίνουν και τους αφορούν, άρα αντιδρούν, τότε ξαφνικά αυτό αρχίζει να ενοχλεί. Και ίσως «απειλεί» κάποιους! Κανένας δεν κάνει τίποτα όταν τα γήπεδα γίνονται χώροι οπαδικής βίας. Όταν, όμως, μετατρέπονται οι κερκίδες σε κοινωνική διαδήλωση, τότε μάλλον υπάρχει χοντρό πρόβλημα όπως είδαμε.

Βέβαια, εκτός από την στάση του διαιτητή, περίεργη είναι και η στάση της αστυνομίας, η οποία μετά τη λήξη του ματς σταμάταγε αυτοκίνητα και έψαχνε τους... δράστες που σήκωσαν το πανό! Μάλιστα, όπως σας γράψαμε πιο πάνω, ο οδηγός του αυτοκίνητου που κουβαλούσε το πανό συνελήφθη!

Τι τους πείραξε; Το «Πολιτικοί λαμόγια» ή το «βουλή των βολεμένων»; Γιατί αν η σύλληψη έγινε για κάποια από τις δύο φράσεις, τότε θα πρέπει να συλληφθούν και χιλιάδες Έλληνες πολίτες που διαδηλώνουν στο Σύνταγμα και σε όλες τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας με τα ίδια συνθήματα...

sportdog
Διαβάστε Περισσότερα »

Σημάδια σήψης στην «ισχυρή» Τουρκία



Του Κώστα Τζεβελέκου
Η Τουρκία σήμερα βρίσκεται σε δεινή θέση σύμφωνα με τους διεθνείς αναλυτές.Η πολιτική Ερντογάν και το δόγμα Νταβούντογλου όχι μόνο δεν επικροτούνται, αλλά όπου προσπάθησαν να εφαρμοσθούν κατέληξαν σε φιάσκο.
Στην Τουρκία σήμερα ζουν 77 διαφορετικές εθνότητες με κυριάρχους τους Κούρδους, οι οποίοι αγωνίζονται για την δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους.
Οι Άραβες θεωρούν την Τουρκία μισητή γιατί ήταν η αιτία που διαλύθηκε το αραβικό Χαλιφάτο. Η δε θεωρία του κ. Νταβούντογλου περί μηδενικών τριγωνικών τριβών κατέληξε σε φιάσκο.Η Τουρκία έχει προβλήματα με την Αρμενία , το Ιράν , τη Ρωσία , την Αίγυπτο και τη Συρία .
Με την μοναδική χώρα που πέτυχε συνεργασία είναι η Ελλάδα και αυτό συμβαίνει εξ΄αιτίας της δικής μας ανύπαρκτης εξωτερικής πολιτική την στιγμή που για πρώτη φορά έχουμε ισχυρούς συμμάχους ( ΗΠΑ και Ισραήλ).
Οι Τούρκοι φοβερίζουν καθημερινά και προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα νοτίως του Καστελορίζου επειδή όπως λέει ο καθηγητής κ. Μάζης : « Φοβερίζουν γιατί δεν μπορούν να χτυπήσουν το γάιδαρο , αλλά το σαμάρι» .
Η λύση αυτή τη στιγμή, επιμένουν οι ειδικοί, είναι η Ελλάδα να κηρύξει τη δική της ΑΟΖ , καθώς οι Τούρκοι αυτοκαταστρέφονται.
Η ανακήρυξη της Κυπριακής ΑΟΖ έδειξε άλλωσε ότι οι Τούρκοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Όλοι περιμένουν το μοιραίο λάθος της Τουρκίας ώστε να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο -εάν το κάνουν – θα υλοποιήσουν το σχέδιο τριχοτόμησης της .
Οι επιτελείς του Ερντογάν το γνωρίζουν πολύ καλά και δεν πρόκειται να πέσουν σε αυτή τη παγίδα, γι αυτό και απλά εξαπολύουν απειλές.
Στις ΗΠΑ οι Αμερικανοί δεν ξεχνούν την 1η Μαρτίου του 2003 όπου ο πρόεδρος Μπους ζήτησε την άδεια ώστε να περάσουν τα αμερικανικά μαχητικά από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας ώστε να πλήξουν το Ιράκ και ο Ερντογάν το αρνήθηκε.
Πληθαίνουν οι φωνές στις ΗΠΑ που λένε ότι η Τουρκία πρέπει να φύγει από το ΝΑΤΟ, ενώ στα μεγάλα λάθη της εξωτερικής πολιτικής που ασκεί η Άγκυρα είναι ότι χάθηκε το Ισραηλινό λόμπι.
.newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται ο Ράιχενμπαχ και φέρνει... επιτηρητές στα υπουργεία

Έρχεται ο Ράιχενμπαχ και φέρνει... επιτηρητές στα υπουργεία

Την επόμενη εβδομάδα επιστρέφει στην Ελλάδα ο επικεφαλής της Task Force της Κομισιόν, Χορστ Ράιχενμπαχ με τον φάκελο, ο οποίος θα περιέχει όλες τις λεπτομέριες για την αυστηρότερης επιτήρησης της χώρας μας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», μεταξύ άλλων, το σύστημα φορολόγησης θα παραχωρηθεί στους Γερμανούς, η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού στους Γάλλους και οι ιδιωτικοποιήσεις στους Ολλανδούς.
Οι τελικές στρατηγικές για τη χώρα μας θα οριστικοποιηθούν σε μία μυστική σύσκεψη στις Βρυξέλλες, υπό τον κ. Ράιχενμπαχ.
Όπως αναφέρει σήμερα το δημοσίευμα, την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες έγιναν οι προκαταρκτικές συζητήσεις μεταξύ των ανθρώπων της Κομισιόν και του γερμανού αξιωματούχου και όλα είναι έτοιμα και στη δεύτερη συμπληρωματική σύσκεψη, να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Η βοήθεια που θα προσφέρουν οι χώρες της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα θα βαπτιστεί «τεχνική», αλλά επί της ουσίας, είναι πλέον σαφές ότι οι ξένοι θα διοικούν από εδώ και στο εξής τα περισσότερα υπουργεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φάρμακα μόνο τοις μετρητοίς από την 1η Νοέμβρη

Φάρμακα,Ταμεία,ασθενείς,χρήματα,Αττική,Φαρμακευτικός Σύλλογος,οφειλές,συνταγές

Νέος γολγοθάς περιμένει τους ασθενείς καθώς οι φαρμακοποιοί της Αττικής αποφάσισαν να διακόψουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση σε λίγες ημέρες εξαιτίας των οφειλών των Ταμείων.
Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι των συνολικά 15 ταμείων θα πρέπει να πληρώνουν τοις μετρητοίς τα φάρμακα τους από την 1η Νοεμβρίου, αλλά και να τρέχουν οι ίδιοι στα ταμεία για να πληρωθούν τα φάρμακα αφού ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αττικής αποφάσισε να σταματήσει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους που είναι ασφαλισμένοι στα ταμεία αυτά.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή, Τετάρτη στην Ευρώπη και στις κάλπες τον Νοέμβρη


«Ολοι βλέπουμε ότι έκλεισε ένας κύκλος. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτό το μοτίβο...» μας έλεγε χθες υπουργός της κυβέρνησης, μεταφέροντας τόσο το κλίμα που επικράτησε στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπ-της πριν από την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο όσο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που σήκωσε το βάρος αυτής της υπερψήφισης.
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στο ίδιο το υπουργικό συμβούλιο είναι η φράση που είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, ότι δηλαδή δεν αντέχει να ξανάρθει στη θέση να συζητάει πάλι το υπουργικό συμβούλιο τα ίδια πράγματα και να συμμετέχει σε τέτοιες αποφάσεις σκληρών μέτρων. Επί της ουσίας, η κυβέρνηση είναι αιχμάλωτη της τρόικας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της, η οποία συρρικνώθηκε αισθητά και αντιδρά.
Ως ορόσημο βάζουν υπουργοί και βουλευτές τις συνόδους κορυφής της Κυριακής και της Τετάρτης, ελπίζοντας ότι σε αυτές θα ληφθεί μια καλή απόφαση για το ελληνικό χρέος. Αμέσως μετά, υποστηρίζουν ότι χρειάζονται πολιτικές πρωτοβουλίες και αυτές θα πρέπει να τις αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Η Βάσω Παπανδρέου επί της ουσίας έθεσε αυτή τη διάσταση ως όρο για να δώσει θετική ψήφο στο πολυνομοσχέδιο και το είπε στον πρωθυπουργό.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού πάντως υποστηρίζουν ότι αυτή τη στιγμή για τον Γ. Παπανδρέου υπάρχουν μόνο η Κυριακή και η Τετάρτη (ημέρες που θα γίνει η σύνοδος κορυφής) και στο μυαλό του υπάρχει μόνο πώς θα ληφθεί μια καλή απόφαση για το ελληνικό χρέος, αν ληφθεί. Οπως προκύπτει από τις συζητήσεις μας με κυβερνητικά στελέχη και στελέχη του Μαξίμου, η μόνη ελπίδα του κ. Παπανδρέου είναι να εξασφαλίσει μια καλή απόφαση στη σύνοδο κορυφής για το χρέος ούτως ώστε να κερδίσει όσο πιο πολύ χρόνο γίνεται και να ελέγξει τις εξελίξεις.
Οι απόψεις για το ποιες μπορεί να είναι οι πολιτικές πρωτοβουλίες ποικίλλουν:
1Ορισμένοι, όπως π.χ. ο κ. Καστανίδης, μιλούν για μια νέα νομιμοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, άποψη που παραπέμπει σε δημοψήφισμα. Ωστόσο αυτή η λύση δεν βρίσκει πολλούς υποστηρικτές στην κυβέρνηση. Προχθές στο υπουργικό διαφώνησαν με αυτή τη λύση οι Πάνος Μπεγλίτης και Δημ. Ρέππας.
2Αλλοι, κυρίως βουλευτές (Β. Παπανδρέου, Μ. Ανδρουλάκης, Ν. Σαλαγιάννης και αρκετοί άλλοι), βρίσκουν ως λύση μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης. Ομως με δεδομένο ότι από τις υπάρχουσες κοινοβουλευτικές δυνάμεις καμία δεν δείχνει προθυμία να μπει σε μια τέτοια κυβέρνηση, το σενάριο παρουσιάζει αδυναμία υλοποίησης. Η εναλλακτική εκδοχή μιας κυβέρνησης με προσωπικότητες εκτός της ενεργού πολιτικής φαίνεται να σκοντάφτει στο ποιοι θα την υποστηρίξουν στη Βουλή, αφού όλα τα κόμματα πλην ΠΑΣΟΚ έχουν ζητήσει πρόωρες εκλογές.
3Οι πρόωρες εκλογές είναι η έσχατη λύση. Συνεργάτες του πρωθυπουργού επιμένουν ότι αυτή η λύση δεν είναι στο μυαλό του και αυτό το έχει καταστήσει σαφές σε υπουργούς με τους οποίους έχει συνομιλήσει. Ομως το πιθανότερο είναι να μην εξαρτάται από τον ίδιο το πότε θα κάνει εκλογές, αλλά να προσφύγει σε αυτή τη λύση αναγκαστικά λόγω του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται. Η λύση των εκλογών βρίσκει υποστηρικτές και μέσα στο ίδιο το υπουργικό συμβούλιο, όπως ο Κ. Σκανδαλίδης.
4Υπάρχει όμως και η άποψη ότι πρέπει να δοθεί βάρος πλέον στο ίδιο το κόμμα για να ανασυγκροτηθεί και να μη διαλυθεί κάτω από το βάρος μιας παρατεταμένης κυβερνητικής κρίσης και αιχμαλωσίας.
Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, αν είναι να γίνουν εκλογές, ο καλύτερος χρόνος είναι μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και πριν από την τακτική σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου. Κι εξηγούν ότι με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και του προϋπολογισμού μεσολαβεί ένας ουδέτερος χρόνος μέχρι τον Δεκέμβριο, χωρίς άλλες εκκρεμότητες ή νέα μέτρα.
5Τέλος, υπάρχει και η άποψη, η οποία εκφράστηκε και με επιστολή που έστειλαν χθες το βράδυ στον πρωθυπουργό 28 βουλευτές, η κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε εκλογές, αλλά «στην υλοποίηση των απαραίτητων αλλαγών που έχει ανάγκη ο τόπος».
Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο. «Είναι αδύνατον τούτη η κυβέρνηση και τούτη η κοινοβουλευτική ομάδα να πάρει νέα σκληρά μέτρα, απλώς δεν θα περάσουν» λένε βουλευτές και η Βάσω Παπανδρέου το κατέστησε σαφές προχθές στη Βουλή αναφερόμενη στη δική της στάση, ότι είναι η τελευταία φορά που ψηφίζει. Το ίδιο ισχύει και για πολλούς άλλους.
Στο εσωτερικό της κυβέρνησης έχουν αρχίσει να διαφαίνονται οι προσωπικές στρατηγικές. Το άρθρο των Διαμαντοπούλου, Λοβέρδου, Ραγκούση αποδόθηκε από άλλους υπουργούς σε μια προσπάθεια να πάρουν θέση για την επόμενη μέρα στη μεταπαπανδρεϊκή εποχή και τους εξαπέλυσαν τα πυρά τους.
Ο Ευάγγ. Βενιζέλος, προχθές στο υπουργικό, τα 'βαλε με τον «ακαταπόνητο εκσυγχρονισμό που τα βάζει με τις συντεχνίες», ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ότι είναι αυτισμός να λέμε ότι δεν είναι θυμωμένος ο κόσμος.
enet.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγρίνιο: Σχολικό κυλικείο με ούζα και μπύρες!



Τα πρώτα πρόστιμα επιβλήθηκαν πριν από λίγες μέρες, από το Τμήμα Εμπορίου, αλλά και τον ΕΦΕΤ σε σχολικό κυλικείο του Αγρινίου, καθώς βρέθηκε να έχει μπύρες και ούζα!

Ξεκίνησαν μετά τις καταλήψεις και πάλι οι έλεγχοι σε σχολικά κυλικεία της περιοχής.

Όπως αναφέρει το thebest.gr σε κυλικείο Γυμνασίου στο Αγρίνιο, επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ για έλλειψη τιμοκαταλόγου και διάθεση απαγοερευμένων προϊόντων (κρουασάν, σοκολάτες, πίτσες κλπ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr στον πρώτο έλεγχο που είχε γίνει στο συγκεκριμένο κυλικείο, βρέθηκε να έχει μπύρες και ούζα!

Για τις ίδιες παραβάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβλήθηκε πρόστιμο και από τον ΕΦΕΤ.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η Διεύθυνση του σχολείου, φαίνεται πως δεν ασχολήθηκε καθόλου και σαφώς έχει ευθύνες.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, αλλά αυτό που τονίζεται είναι πως και οι Διευθύνσεις των σχολείων, έχουν σαφώς ευθύνη για την ομαλή λειτουργία των κυλικείων και καλούνται να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα


Στις 23 Οκτωβρίου

Γεγονότα

1739: Η Αγγλία κηρύσσει τον πόλεμο στην Ισπανία για το κομμένο αυτί ενός άγγλου πλοιάρχου.

1915: 35.000 γυναίκες διαδηλώνουν στη Νέα Υόρκη, διεκδικώντας δικαίωμα ψήφου.

1942: Αρχίζει η δεύτερη μάχη του Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή και ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Μοντγκόμερι εναντίον Ρόμελ.

1956: Αρχίζει η αντικομουνιστική εξέγερση στην Ουγγαρία. Θα κατασταλεί από τα σοβιετικά τανκς στις 4 Νοεμβρίου.

1964: Ο γάλλος φιλόσοφος Ζαν Πολ Σαρτρ αρνείται το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, υποστηρίζοντας ότι θα μείωνε το γόητρο της συγγραφικής του δουλειάς.

1974: Συλλαμβάνονται και εκτοπίζονται στην Κέα οι πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, Γ. Παπαδόπουλος, Σ. Παττακός και Ν. Μακαρέζος.

Γεννήσεις

1817: Πιερ Λαρούς, γάλλος λεξικογράφος. [θαν. 3/1/1875]

1919: Μανόλης Ανδρόνικος, αρχαιολόγος που ανακάλυψε την αρχαιολογική περιοχή στη Βεργίνα. [θαν.. 30/3/1992]

1925: Μάνος Χατζιδάκις, συνθέτης. [θαν. 15/6/1994]

Θάνατοι


1921: Τζον Μπόιντ Ντάνλοπ, σκοτσέζος κτηνίατρος που εφηύρε το ελαστικό με σαμπρέλα. [γεν. 5/2/1840]

1990: Λουί Αλτουσέρ, γάλλος μαρξιστής φιλόσοφος. [γεν.16/10/1918]

2001: Κεν Άστον, άγγλος δάσκαλος και διαιτητής, που εισηγήθηκε την κίτρινη και κόκκινη κάρτα στο ποδόσφαιρο, ως μέλος της τεχνικής επιτροπής της FIFA. [γεν.1/9/1915]
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ