Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Έρχεται ο στρατός του Ράϊχενμπαχ! 100 Επίτροποι!


Η Επιτροπεία είναι εδώ και επιβεβαιώνει ότι το θέμα της εθνικής κυριαρχίας έχει χαθεί οριστικά - Παρέδωσαν τη χώρα μας στο 4ο Ράιχ

Ενας ολόκληρος "στρατός", που θα έχει δύναμη απο 80 έως 100 άτομα φτάνει στην Αθήνα. 


Πρόκειται για τη λεγόμενη Επιτροπεία για την οποία η κυβέρνηση έχει δεχθεί επικρίσεις οτι της εκχωρεί την εθνική μας κυριαρχία. 


Οπως μάλιστα μας προετοιμάζει ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ...
 πολλές απο τις απαιτούμενες αλλαγές δεν θα είναι αρεστές την κοινωνία. 


Οι επίτροποι θα είναι χωρισμένοι σε δύο ομάδες. 


Η πρώτη ομάδα θα είναι αρμόδια για την τεχνική βοήθεια και θα εγκατασταθεί στα υπουργεία. 


Η δεύτερη θα περιλαμβάνει την "δημοσιονομική" εποπτεία και θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την τρόικα. 


Σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής ο Ράιχενμπαχ παραδέχεται ότι τα αποτελέσματα των διαρθρωτικών αλλαγών δεν θα φανούν μέσα σε μια μέρα, και χαρακτηρίζει τις απαιτούμενες αλλαγές ευεργετικές για την οικονομία και κατά συνέπεια για τους πολίτες.


Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης θέτει ως προτεραιότητα τη δημιουργία ενός ευνοικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος με ταχυτατη διευκόλυνση της πρόσβασης σε χρηματοδότηση για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, έτσι ώστε να αρχίσουν αν υπάρχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα.


ΝΑΙ στο κούρεμα λένε 9 στις 10 τράπεζες


Αισιόδοξος οτι οι τράπεζες είναι έτοιμες να δεχτούν εθελοντικά την κατά 50% απώλεια των ελληνικών κρατικών ομολόγων εμφανίζεται ο διευθυντής του IIF Τσαρλς Νταλάρα σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα. 


"Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι (ποσοστό) άνω του 90% των τραπεζών θα συμμετάσχουν", σημείωσε ο Τσάρλς Νταλάρα, ο οποίος ήταν επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας εκ μέρους του τραπεζικού τομέα και ιδιωτών κατόχων ομολόγων, στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.


Απο Δευτέρα ξεκινάει το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων


Ο υφυπουργός οικονομικών Φ. Σαχινίδης, μιλώντας την πρωινή εκπομπή του Mega δήλωσε οτι η Ελλάδα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα συνομιλίες με τους ιδιώτες πιστωτές για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, ενώ πολλές λεπτομέρειες του προγράμματος δεν έχουν ακόμα αποφασιστεί. 


Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, η συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων θα περιλαμβάνει ένα μείγμα μετρητών και νέων ομολόγων.


"Δεν έχουμε διαμορφώσει τις τελικές προϋποθέσεις της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. Από Δευτέρα ξεκινάμε. Θα καλέσουμε όλους τους κατόχους των ομολόγων να συμμετάσχουν" είπε ο Σαχινίδης και πρόσθεσε οτι η συμφωνία προβλέπει ότι ένα μέρος των ομολόγων θα αποπληρωθεί σε μετρητά και το υπόλοιπο με την έκδοση νέων ομολόγων.


Η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας στο ευρώ - Η ευρωζώνη υψώνει τείχη και απομονώνει τη χώρα μας


Ολα δείχνουν οτι η Ευρώπη βάζει την Ελλάδα σε καραντίνα! Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος, που επικαλείται τραπεζικούς παράγοντες, "η Ευρωζώνη υψώνει προστατευτικά τείχη και απομονώνει την Ελλάδα ώστε να αποφευχθεί η μόλυνση.


Τα στελέχη τονίζουν ακόμη στην εφημερίδα ότι "με τα μέτρα που σχεδιάζουν για την Ισπανία και την Ιταλία οι Ευρωπαίοι θωρακίζουν την Ευρωζώνη από ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάς που θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση που η συμμετοχή των ιδιωτών στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που προβλέπει η συμφωνία δεν γίνει εθελοντικά και υπάρξει πιστωτικό γεγονός".


Όπως αναφέρει η εφημερίδα, όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία της χώρας να παραμείνει στην Ευρωζώνη ενώ όσο η χώρα απομονώνεται, η ενδεχόμενη αποχώρησή της θα προκαλέσει λιγότερους τριγμούς και κινδύνους για τους υπόλοιπους.


"Δεν φτάνει το κούρεμα, έχετε χρεοκοπήσει"


Οικονομικοί παράγοντες αμφιβάλλουν ότι το "κούρεμα" 50% του ελληνικού χρέους θα είναι αρκετό. 


Δημοσκόπηση μεταξύ οικονομολόγων που διεξήγαγε το Reuters, έδειξε ότι ένας στους δύο συμμετέχοντες κρίνει ότι χρειάζεται μεγαλύτερο "κούρεμα" ώστε το χρέος να είναι διαχειρίσιμο.


Την ίδια γνώμη φαίνεται να έχει και η Γερμανία καθώς σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών λέει ότι οι αποφάσεις είναι ανεπαρκείς. 


Ο Φουστ λέει ότι η λύση που βρέθηκε για την Ελλάδα δεν είναι οριστική και ότι θα υπάρξει ανάγκη στο μέλλον είτε για νέο κούρεμα, είτε για περαιτέρω δανεισμό της χώρας.


Την ίδια στιγμή οι οικοι αξιολόγησης μιλούν ήδη για "πιστωτικό γεγονός" πράγμα που σημαίνει ότι θεωρούν ότι η χώρα μας για αυτούς είναι σε καθεστώς χρεοκοπίας.


Ο κορυφαίος οικονομικός αναλυτής του οίκου Κρις Πράις, αναφέρει, μιλώντας στην Real News: "Η εικόνα που έχουμε είναι ότι η Ελλάδα έχει πλέον χρεοκοπήσει. Κούρεμα του ελληνικού χρέους σημαίνει στην ουσία αναδιάρθρωση, με λίγα λόγια είναι αυτό που επιχειρείτο να αποφευχθεί το προηγούμενο διάστημα. Τελικά αυτό δεν έγινε εφικτό".
Διαβάστε Περισσότερα »

'Αφαντος ο Πετσάλνικος


  
Η Καστοριά είναι από τις λίγες πόλης που δεν έγιναν επεισόδια.   Ο τοπικός Βουλευτής και πρόεδρος της Βουλής  το «μυρίστηκε» πως οι εκπαιδευτικοί ετοιμάζουν «ηχηρό παρόν» και έτσι ο κ. Πετσάλνικος έγινες καπνός … [δείτε τις επόμενες φωτο]

Η καρέκλα του προέδρου της Βουλής έμεινε ... παραπονούμενη

Η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΣΚ Καθηγητών Βοιωτίας: ελπίδα μας είναι τα κοινωνικά κινήματα




Ο Ελληνικός λαός υφίσταται σήμερα τις συνέπειες μιας πολιτικής, η οποία: Φέρνει τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω. Κατεδαφίζει τα δημόσια αγαθά της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας και της εργασίας. Ακυρώνει το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια. Εξοντώνει τους εργαζόμενους και καταστρέφει κάθε παραγωγικό και κοινωνικό ιστό.
Σε αυτές τις κρίσιμες για το μέλλον του έθνους και του λαού μας στιγμές, είναι ανάγκη να επαναεπιβεβαιώσουμε την πίστη και την προσήλωσή μας στις αρχές του σοσιαλισμού και των ανθρώπινων αξιών.
Η ΠΑΣΚ Καθηγητών ΔΕ είχε και έχει κινηματική αντίληψη και δράση. Πιστεύει σε έναν συνδικαλισμό διεκδίκησης αλλά και δημιουργίας.
Μαζί με όλους τους εργαζόμενους –γιατί τα προβλήματα είναι κοινά– πρέπει να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της αδιέξοδης νέο-φιλελεύθερης πολιτικής και να αναδείξουμε το ρόλο του εκπαιδευτικού και της δημόσιας εκπαίδευσης για την πρόοδο της χώρας.
Με συνείδηση της ευθύνης μας για το παρόν και το μέλλον
Χωρίς ανέξοδη ρητορεία και μαξιμαλιστικούς σχεδιασμούς, που αγνοούν τις πραγματικές ανάγκες και τις δυνατότητες του κινήματος
Απαιτείται συντονισμένη δράση στηριγμένη στην ενότητα, στην εκτίμηση των καταστάσεων, στους συλλογικούς μας θεσμούς.
Ακραίες συνδικαλιστικές αντιδράσεις, δεν ενισχύουν το εργατικό κίνημα. Αντίθετα το αποδυναμώνουν, το συκοφαντούν και το δυσφημούν.
Η Παράταξή μας, σεβόμενη τη βούληση των συναδέλφων, όπως αυτή διαμορφώθηκε και από τις τελευταίες Γ.Σ. του κλάδου, συνεχίζει να υιοθετεί τις μορφές δράσης που συσπειρώνουν όλους τους εργαζόμενους.
Αγωνιζόμαστε συλλογικά με πίστη στα δικαιώματά μας.
Σε μια οριακή και κρίσιμη ιστορική στιγμή η ελπίδα μας είναι τα κοινωνικά κινήματα.
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Π.Α.Σ.Κ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η κυβερνητική απάτη με το "κούρεμα"!


Image
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι δέκα πιο ακατάλληλοι για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

Οι δέκα πιο ακατάλληλοι για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

Απογοητευτικά για το μεγαλύτερο κομμάτι της πολιτικής ηγεσίας είναι τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η Kapa Research όπως προκύπτει από το ερώτημα για το ποιους θεωρεί ο κόσμος πιο ακατάλληλους για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Στην έρευνα που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής« ως ο πλέον ακατάλληλος προηγείται μακράν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με δεύτερο τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τρίτο τον Αντώνη Σαμαρά.
Ειδικότερα, από τις απαντήσεις στο ερώτημα περί ακαταλληλότητας για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, προκύπτουν τα έξης αποτελέσματα:

  1. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 57,7%
  2. Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΣ 45,2%
  3. Α.ΣΑΜΑΡΑΣ 44%
  4. Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ 43,7%
  5. Α. ΤΣΙΠΡΑΣ 39,5%
  6. ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 39,3%
  7. Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 38,6%
  8. Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ 38,4%
  9. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ 36,7%
  10. Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 35,7%
Διαβάστε Περισσότερα »

TO VIDEO ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ: Αυτά τα παιδιά είχαν .........


ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ
Την ώρα που οι μαθητές του Πολυγύρου γυρνούσαν επιδεικτικά την πλάτη τους, οι επίσημοι απλώς...γελούσαν! Αμηχανία ήταν, αντίδραση, άμυνα; Την επόμενη φορά να κρατάτε και ομπρέλες, γιατί έρχεται και το...
επίσημο φτύσιμο. Δείτε το μοναδικό βίντεο...

/news24gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμαχία Λιβαδειάς-Θήβας για τα απορρίμματα




Τις εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων θέλουν να προλάβουν οι φορείς σε Λιβαδειά και Θήβα, που αποφάσισαν να συνεργαστούν για να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Πρόσφατα αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συνένωση των διαδημοτικών επιχειρήσεων διαχείρισης απορριμμάτων, ώστε από την 1η Ιανουαρίου 2012 να λειτουργεί ενιαίος φορέας με κοινή διοίκηση και υπηρεσίες. Στόχος η Βοιωτία να βρεθεί ένα βήμα μπροστά από τις όποιες εξελίξεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η μούντζα αγανάκτησης ενός μαθητή




393394_2154566938906_1088405079_31977156_1883286298_nΜούντζα κατά της πολιτικής ηγεσίας της χώρας από νεαρό μαθητή. Φωτογραφία-ντοκουμέντο από τις σημερινές παρελάσεις που εκτυλίχθηκαν σε μαζικές διαμαρτυρίες Αγανακτισμένων σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.
Στην φωτογραφία που ακολουθεί, μαθητές γυρίζουν το κεφάλι ανάποδα εκφράζοντας την περιφρόνηση τους προς την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.
314990_265331796836137_130031353699516_655082_1489517586_n
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ: Τον ξυλοκόπησαν βάναυσα για να του κλέψουν τη βέρα



Τον ξυλοκόπησαν βάναυσα για να του κλέψουν τη βέραΈγινε στόχος μιας 15μελούς συμμορίας και ξυλοκοπήθηκε τόσο πολύ στο κεφάλι μέχρι που έγινε κυριολεκτικά αγνώριστος! Κι όλα αυτά για… μία βέρα, μία αλυσίδα και ένα κινητό τηλέφωνο
Ο 38χρονος Joseph Frederic, πατέρας τριών παιδιών, δέχτηκε τις μπουνιές και τις κλωτσιές της συμμορίας στο χώρο πάρκινγκ του Centaur Social Club στο Langley Green στο Crawley, όπου είχε πάει σε πάρτι γενεθλίων με την οικογένειά του, όταν βγήκε έξω από το κέντρο για να ψάξει για τη γυναίκα του.

Αυτόπτης μάρτυρας μάλιστα δήλωσε στις αρχές ότι η συμμορία διέφυγε με ένα ταξί που τους περίμενε εκεί κοντά.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Γιατί έριξα μπουνιές στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χ. Μαγκούφη"



- Άνεργος με δύο παιδιά και ετοιμόγεννη γυναίκα το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που χτύπησε τον βουλευτή
- "Είμαι ΠΑΣΟΚ αλλά η κυβέρνηση μας πρόδωσε και μας ξεγέλασε" λέει στο Newsit
- ''Τυχαία επέλεξα τον Χ. Μαγκούφη. Θα έκανα το ίδιο για όποιον υπογράφει τις αντιλαϊκές πολιτικές"
- Ακούστε τις δηλώσεις του στον ρεπόρτερ του Newsit  Λ.Χαβέλα
- Δείτε το βίντεο με το στιγμιότυπο και φωτογραφία του κ. Δαλαμάγκα με τον πρωθυπουργό

Η οργή κατά της κυβέρνησης ώθησε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Δαλαμάγκα, να επιτεθεί κατά του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Χρήστου Μαγκούφη, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της επετείου του "ΟΧΙ" στα Τρίκαλα.

Μιλά ξεκαθαρίζοντας ότι το επεισόδιο δεν έγινε ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από ακροδεξιούς.

Ο κ. Δαλαμάγκας είναι μάλιστα από το 2008 μέλος της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος με το "πράσινο" ψηφοδέλτιο στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές για το δήμο Τρικάλων.




Εδώ και οκτώ μήνες ο 32χρονος είναι άνεργος και όπως δηλώνει στο Newsit "ξεχειλίζει από οργή και αγανάκτηση".

"Αυτή η κυβέρνηση μας κορόΐδεψε και μας ξεγέλασε" αναφέρει και προσθέτει ότι "ο ίδιος παραμένει ΠΑΣΟΚ" και ότι αυτοί που συμμετέχουν στην κυβέρνηση δεν είναι πια ΠΑΣΟΚ, έχουν δηλαδή απομακρυνθεί από τις αρχές του κόμματος.

Ο 32χρονος μιλά για "προδοσία" και για "αντιλαϊκή πολιτική και ξεπούλημα της χώρας του". Προσθέτει ότι δεν έχει κάτι προσωπικό με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στον οποίο επιτέθηκε και ότι στη θέση του θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε πολιτικός συνυπογράφει αυτές τις πολιτικές.

Όπως αναφέρει στο Newsit, "οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ είναι οι πιο προδομένοι από όλους, γιατί μας κοροίδεψαν και μας ξεγέλασαν". "Κάναμε αγώνες για τα πολιτικά μας πιστεύω και αυτοί καρπώθηκαν την εξουσία και τα προνόμια".

"Έχω ξεχειλίσει από θυμό και αγανάκτηση. το μέλλον μου είναι αβέβαιο. Πλέον δεν με ενδιαφέρουν οι πολιτικές ταυτότητες με ενδιαφέρει μόνο η οικογένειά μου και το αγέννητο παιδί μου" μας λέει.
.newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:35χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο





Θανατηφόρο τροχαίο το απόγευμα. Ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και ανετράπη. Το ατύχημα σημειώθηκε στο 13ο χλμ του δρόμου Λιβαδειάς – Άμφισσας στις 17:30. Νεκρός είναι άνδρας 35 ετών αλβανικής καταγωγής μόνιμος κάτοικος Διστόμου Βοιωτίας.
h/lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ