Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Τεμπέληδες, απατεώνες, ομοφυλόφυλοι και αλκοολικοί οι Έλληνες


Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 8 Νοεμβρίου ο γνωστός αρθογράφος της Liberation Στεφάν Γκιγιόν
σε κειμενό του με τίτλο "Καλά κάναμε και ξεφτιλίσαμε τους Έλληνες" αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

"Ειλικρινά, καλά κάναμε και ξεφτιλίσαμε τους Έλληνες στο G20 στις Κάννες: Τους τεμπέληδες, τους απατεώνες, τους φετοφάγους! Εκεί, η απάτη είναι εθνικό σπορ, τρόπος ζωής, για πλούσιους και φτωχούς... Μόνο ένα 2% από τις πισίνες των σικ προαστίων της Αθήνας είναι δηλωμένες…"

"Ο Έλληνας δεν είναι μόνο απατεώνας, είναι και διεφθαρμένος. Και τις περισσότερες φορές είναι κι ομοφυλόφυλος, είναι γνωστό. Φέτος, στη Μύκονο, οι γεννήσεις μετριούνται στο δάχτυλο του ενός χεριού. Φανταστείτε ένα νησί όπου 600 τυφλοί ομοφυλόφυλοι ζευγαρώνουν με δικά μας έξοδα... Κι είμαστε εμείς που πληρώνουμε!"

"Ειλικρινά, με τέτοιο όνομα (σ.σ. αναφέρεται στον Γιώργο Παπανδρέου), πώς μπορεί κάποιος να θεωρείται αξιόπιστος; Ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών λεγόταν Παπακωσταντίνου. Κι ο υπουργός μεταφορών πως λέγεται; Παπατρέχας; (σε ελεύθερη μετάφραση του Papamobile). Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κάτι από Σον Κονερί..."

Ένα ακόμα χτύπημα της Liberation μετά το πρωτοσέλιδό της με τη λέξη ΧΑΟΣ












Μόλις το εν λόγω άρθρο έγινε γνωστό από τα media της χώρας μας, το προφίλ του δημοσιογράφου στο Facebook πήρε «φωτιά»! Η ανάρτηση με το link που παρέπεμπε στο δημοσίευμα κατακλύστηκε από ειρωνικά έως και πολύ... ακατάλληλα σχόλια συμπατριωτών μας οι οποίοι ένιωσαν προσβεβλημένοι από τον τρόπο που αναφέρθηκε ο Guillon στους Έλληνες.
«Ξέρετε γιατί οι Γάλλοι βγάζουν πολλά αρώματα; Γιατί δεν κάνουν μπάνιο και τα χρειάζονται για να μην βρομάνε», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο ενός «αγανακτισμένου» χρήστη ενώ κάποιοι άλλοι τον «έλουσαν» με διάφορα κοσμητικά επίθετα τα οποία για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν.
Οι υποστηρικτές του αρθρογράφου διατείνονται πως το κείμενο ήταν σατιρικό και πως ο Stephane Guillon είναι γνωστός για το καυστικό του χιούμορ, ενώ αντιθέτως πολλοί είναι οι Γάλλοι που παίρνουν το μέρος μας γιατί όπως τονίζουν "έρχεται η σειρά τους".


















Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ: Πέταξαν 4 φορές το σκυλί τους στη θάλασσα


Το γύρο του κόσμου έχουν κάνει φωτογραφίες που δείχνουν ζευγάρι να πετά στη θάλασσα το σκυλάκι τους.
Οι φρικιαστικές φωτογραφίες έχουν προκαλέσει την οργή φιλοζωϊκών οργανώσεων για τη βάναυση συμπεριφορά που δέχτηκε το άτυχο σκυλάκι από τον 62χρονο John Nesbitt και την 51χρονη Linda Jones.
Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Exmouth και το σκυλί πετάχτηκε στη θάλασσα όχι μια αλλά τέσσερις φορές. Τις φωτογραφίες τράβηξε μια 24χρονη που βρισκόταν στο σημείο και τις έδωσε στο δικαστήριο.

Το ζευγάρι καταδικάστηκε για πρόκληση βλαβών σε ζώο, το οποίο για καλή του τύχη επέζησε.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Αυτοκίνητο τραβά και βγάζει το ...δοντάκι ενός κοριτσιού



Ωραιος τρόπος να βγάζει κανείς τα δόντια του!


ΕΝ προκειμένω, ο πατέρας του κοριτσιού βρήκε έναν "περίεργο" τρόπο να βγάλει το χαλαρό δοντάκι της κόρης του.


Αλλο αν ......
το έψαχναν μετά!
 

Διαβάστε Περισσότερα »

Σχεδόν 300.000 συνάνθρωποί μας έχασαν την δουλειά τους σε ένα χρόνο.


Στο 18,4% σκαρφάλωσε το ποσοστό της ανεργίας τον Αύγουστο του 2011 από 12,2% που ήταν τον Αύγουστο του 2010 και 16,5% το Ιούλιο του 2011, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Οι άνεργοι...


 αυξήθηκαν κατά 294.845 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010 (αύξηση 48,1%) και κατά 87.677 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο του 2011 (αύξηση 10,7%) και διαμορφώθηκαν σε 907.953 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.403.503 άτομα.
Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Αύγουστο εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε σε 4.034.537 άτομα. Μειώθηκε, δηλαδή, κατά 364.353 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010 (μείωση 8,3%) και κατά 105.469 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο του 2011 (μείωση 2,5%).
Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους 15-24 ετών (43,5%). Στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 22,3% τον Αύγουστο από 15,5% που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ στους άντρες αυξήθηκε σε 15,5% από 9,9%.
Κατά περιφέρεια, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στη Δυτική Μακεδονία (23,1%), στην Κεντρική Μακεδονία (20,7%) και στη Δυτική Ελλάδα (20,6%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στα Νησιά του Ιονίου (12,8%), στην Ήπειρο (13%) και στο Βόρειο Αιγαίο (15%).
ΣΥΡΙΖΑ: Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο
«Το γεγονός ότι η ανεργία εκτινάχτηκε στα ουράνια τον Αύγουστο, που έχουμε πάντα αύξηση των εποχιακών εργασιών σε τουριστική περίοδο, δείχνει ότι η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και ότι η χώρα μας βαδίζει ολοταχώς για ποσοστά ανεργίας περίπου στο 25%, όσα δηλαδή το 1961, που ήταν η περίοδος της μεγάλης μετανάστευσης», δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλοςτης ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως υπογράμμισε, αυτά τα απίστευτα υψηλά επίπεδα της ανεργίας στη χώρα μας δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο, αλλά οφείλονται στις ανθρωποκτόνες πολιτικές της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και της τρόικας που παρήγαγαν μέχρι τώρα σωρηδόν βαθειά ύφεση, ανέργους και φτωχούς.
«Αποτελεί ντροπή για όσους διαχειρίζονται πολιτικά τις τύχες της χώρας μας να είναι σήμερα 1 στους 2 νέους άνεργοι και να ξενιτεύονται από την πατρίδα και τους γονείς τους για να βρουν δουλειά», τόνισε ο κ. Στρατούλης και πρόέβλεψε ότι «η αναμενόμενη συνέχιση και ένταση των μνημονιακών πολιτικών και από τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ ΝΔ, ΛΑΟΣ θα καταστρέψει ότι απέμεινε από την παραγωγική υποδομή της χώρας μας και θα φέρει την ανεργία, την ανέχεια και την απελπισία σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό».
ΓΣΕΕ: Επιβάλλεται αλλαγή πολιτικών άμεσα
«Το νέο άλμα της ανεργίας επιβεβαιώνει το αυτονόητο για τα συνδικάτα
ότι η μόνη λύση για την ενίσχυση της απασχόλησης και της πραγματικής οικονομίας είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση των εισοδημάτων», παρατηρεί η ΓΣΕΕ
Οπως αναφέρει, «οι εργαζόμενοι έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους, πληρώνοντας μονίμως το κόστος πολιτικών που εντείνουν ακόμη περισσότερο την ύφεση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση».

«Εκτός λοιπόν από αλλαγές κυβερνήσεων και προσώπων απαιτούνται και αλλαγές πολιτικών, αλλαγές οι οποίες επιβάλλεται να εφαρμοστούν, άμεσα ώστε να μην πληρώνουν μονίμως οι εργαζόμενοι τα αποτελέσματα της κρίσης και των μνημονίων», καταλήγει η ΓΣΕΕ.

πηγή:naftemporiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Είναι πολλά τα λεφτά Γιώργη!!


ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Η χαρά των κερδοσκόπων ήταν η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος απο τον Πρωθυπουργό.. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το ύψος της κερδοσκοπίας ανέρχεται σε τρισεκατομμύρια ευρώ. Στην....




παγκόσμια αγορά νομισμάτων η ραγδαία μεταβλητότητα έκανε τις ισοτιμίες και τις αποτιμήσεις να μοιάζουν με «ασανσέρ». Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης είναι η τεράστια μεταβολή στην ισοτιμία ευρώ - δολαρίου το διάστημα ανάμεσα στις 27 Οκτωβρίου και στην 1η Νοεμβρίου. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, το ενιαίο νόμισμα αναρριχήθηκε ακόμη και στα 1,4247 δολάρια, για να κλείσει στα 1,419, καταγράφοντας κέρδη 2,09% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, λίγο μετά την ανακοίνωση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, το ευρώ έπεσε έως τα 1,3827 δολάρια, για να κλείσει στα 1,3856 καταγράφοντας απώλειες 2,05%. Το σκηνικό συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα, όταν το ευρώ έπεσε μέχρι τα 1,3608 δολάρια, για να κλείσει στα 1,3694, καταγράφοντας ημερήσιες απώλειες 1,17%.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτάθλημα κάθε Σαββατοκύριακο και Τετάρτη!



Εκτός από το Σαββατοκύριακο, πλέον θα παρακολουθούμε δύο αγώνε πρωταθλήματος και κάθε Τετάρτη! Την απόφαση πήρε...




η Σούπερ Λίγκα, προκειμένου να καλυφθεί το κενό με τα αναβληθέντα ματς, λόγω της εμπλοκής των Ολ. Βολου και Καβάλας στα στημένα και της αντικατάστασής τους από τον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αναβληθέντων ματς:

1η αγωνιστική
Τετάρτη 23/11/11 Α.Ε.Κ. - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 19:00 
Τετάρτη 30/11/11 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ΣΤΑΔΙΟ "Γ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" 19:00

2η αγωνιστική
Τετάρτη 07/12/11 ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - Ο.Φ.Η. ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ 19:00
Τετάρτη 14/12/11 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 19:00

3η αγωνιστική
Τετάρτη 28/12/11 Ο.Φ.Η. - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΣΤΑΔΙΟ Θ.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ 17:15 
Τετάρτη 28/12/11 ΑΡΗΣ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ΓΗΠΕΔΟ "ΚΛ.ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ" 19:30 

4η αγωνιστική
Τετάρτη 18/01/12 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 17:15 
Τετάρτη 18/01/12 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 19:30

5η αγωνιστική
Τετάρτη 25/01/12 ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ 17:15 
Τετάρτη 25/01/12 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 19:30 

6η αγωνιστική
Τετάρτη 01/02/12 ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΓΗΠΕΔΟ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 17:15 
Τετάρτη 01/02/12 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 19:30 

7η αγωνιστική
Τετάρτη 08/02/12 ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ 17:15
Τετάρτη 08/02/12 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 19:30 

8η αγωνιστική
Τετάρτη 15/02/12 ΚΕΡΚΥΡΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ Ε.Α.Κ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 17:00 
Τετάρτη 15/02/12 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ΕΘΝ.ΣΤ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ "ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ" 19:00

9η αγωνιστική
Τετάρτη 22/02/12 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 17:00 
Τετάρτη 22/02/12 ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ 19:00 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρώπη δύο ταχυτήτων σχεδιάζουν Γαλλία-Γερμανία


Πηγές της Ε.Ε αναφέρουν στο Reuters, ότι Γερμανοί και Γάλλοι αξιωματούχοι έχουν συζητήσει σχέδια για μια ριζική αναμόρφωση της Ευρώπης, με μια μικρότερη ευρωζώνη που θα αποτελείται από τον πυρήνα των ισχυρών κρατών μελών.
Tα σχέδια αυτά περιλαμβάνουν έξοδο των πιο αδύναμων κρατών μελών από το ευρώ και μια μεγαλύτερη ενοποίηση μεταξύ των κρατών του πυρήνα, συμπεριλαμβανομένης της φορολογικής και δημοσιονομικής πολιτικής.
Οι δύο ηγέτες, Άγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί, με δηλώσεις τους αποκαλύπτουν τα συγκεκριμένα σχέδια για μικρότερη ένωση. Η Γερμανίδα Καγκελάριος, είχε δηλώσει πως η κρίση χρέους της Ευρωζώνης έχει παρουσιάσει μια ευκαιρία αναδημιουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έναν τρόπο που θα διασφαλίσει τη σταθερότητα των οικονομικών πολιτικών της ζώνης.
Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε χθες την άποψη του ότι η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ ήταν ένα λάθος, ενώ υπερασπίστηκε ένα μοντέλο δύο ταχυτήτων για την Ε.Ε. Το Reuters προσθέτει ότι ο κ. Σαρκοζί παρουσίασε ένα μοντέλο ενοποίησης της Ε.Ε, το οποίο θα αποτελείται από ένα σκληρό πυρήνα ομόσπονδων κρατών και μια εξωτερική περιφέρεια.
«Υπάρχουν 27 από εμάς. Είναι ξεκάθαρο, ότι τελικά θα συμπεριλάβουμε και τα Βαλκάνια. Θα είμαστε 32, 33 ή 34. Κανείς δεν πιστεύει ότι ο φεντεραλισμός, η πλήρης ενοποίηση, θα είναι δυνατή για 32, 33 ή 34 κράτη» σημείωσε.
 newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρεις όρους θέτει ο Παπαδήμος -Αποδοχή από το Μαξίμου

Τρεις όρους θέτει ο Παπαδήμος -Αποδοχή από το Μαξίμου

Τα περιθώρια είναι πλέον ασφυκτικά. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε να έχει στα χέρια του την καυτή πατάτα μετά την κατηγορηματική δήλωση του προεδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά πως θα δεχθεί όποιον πρωθυπουργό του υποδείξει το ΠΑΣΟΚ.
Ετσι, μετά τη γενική κατακραυγή που εισέπραξαν οι δύο ηγέτες για τη συμφωνία τους στο πρόσωπο του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου δύο λύσεις φαντάζουν πλέον ως οι τελικοί μονομάχοι: Στα πρόσωπα του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου θα αναζητηθεί πλέον ο νέος πρωθυπουργός ο οποίος θα ηγηθεί της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
Μάλλον θα πρέπει να αποκλείεται μια λύση έκπληξη της τελευταίας στιγμής αν και με βάση τα όσα έχουν προηγηθεί τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Ο κ, Παπανδρέου επιστρέφοντας από το Μέγαρο Μαξίμου στη Βουλή έχει ξεκινήσει νέο κύκλο επαφών προκειμένου, αν είναι δυνατόν να κλείσει σήμερα το όλο θέμα και στη συνέχεια δεν αποκλείεται να συνεδριάσει το υπουργικό Συμβούλιο για να επικυρώσει την όποια απόφαση ληφθεί.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός μίλησε τηλεφωνικά με τον κ. Παπαδήμο προκειμένου να διερευνηθούν για πρώτη φορά πραγματικά οι δυνατότητες των δύο πλευρών να συνεννοηθούν και να αποτελέσει ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τη λύση στο γόρδιο δεσμό.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι παρά τα όσα έχουν προηγηθεί η επικοινωνία έγινε σε καλό κλίμα -άλλωστε ο κ. Παπαδήμος παραμένει ακόμη οικονομικός σύμβουλος του κ. Παπανδρέου- και πραγματοποιήθηκε ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση του «ναι».
Οπως έγινε επισήμως γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Παπαδήμος έθεσε από την πλευρά του τρείς όρους τους οποίους έκανε αποδεκτούς ήδη ο απερχόμενος πρωθυπουργός.
  • Να υπογραφεί και από τα δύο κόμματα η επιστολή προς την Ε.Ε, και το ΔΝΤ για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου
  • Να μετάσχουν στην κυβέρνηση περισσότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας
  • Να μη θεωρηθεί η 19η Φεβρουαρίου ως ο απόλυτος χρονικός ορίζοντας για τη διεξαγωγή των εκλογών
Τέλος, ο κ. Παπαδήμος δήλωσε ότι δεν θέτει κανένα θέμα οικονομικού επιτελείου στη νέα κυβέρνηση.
Μετά από όλα αυτά γίνεται σαφές ότι η καυτή πατάτα επιστρέφει στα χέρια του κ. Σαμαρά που θα πρέπει να απαντήσει αν αποδέχεται και αυτός τους όρους που θέτει ο κ. Παπαδήμος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πολιτικό σύστημα η πραγματική απειλή για τη χώρα



..Το αποδεικνύει η επώδυνη κυοφορία, οι συγκρούσεις στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, οι εναλλαγές προσώπων για το αξίωμα του πρωθυπουργού.
Μικροκομματικά ακόμα και προσωπικά συμφέροντα και βλέψεις τοποθετούνται πάνω από το συμφέρον της πατρίδας.


Τελικά τη μεγαλύτερη ανάγκη μεταρρύθμισης έχει το πολιτικό σύστημα.
Και μάλιστα επειγόντως.
Για όποιον αμφέβαλε ως τώρα η απάντηση ήρθε το τελευταίο πενθήμερο.
Το...
πολιτικό προσωπικό παρά την επείγουσα ανάγκη να υπάρχει ένας πρωθυπουργός και μία κυβέρνηση που θα έχουν την ικανότητα να διαπραγματευθούν με την ευρωζώνη και τους τραπεζίτες αδυνατεί να το κάνει.


Το αποδεικνύει η επώδυνη κυοφορία, οι συγκρούσεις στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, οι εναλλαγές προσώπων για το αξίωμα του πρωθυπουργού. Μικροκομματικά ακόμα και προσωπικά συμφέροντα και βλέψεις τοποθετούνται πάνω από το συμφέρον της πατρίδας.


Δυστυχώς οι πολιτικοί δεν κατάλαβαν το μήνυμα που εκπέμπει ο λαός.

Το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα εξάντλησε τη δυναμική του.

Οτι είχε να δώσει στον τόπο το έδωσε προ πολλού. Οι αλλαγές καθυστέρησαν, η χώρα οδηγήθηκε στο χείλος του γκρεμού και τώρα αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στις εξελίξεις και εξ΄ αυτού τη μεγαλύτερη απειλή.


Αντί να συνειδητοποιήσει το καινούριο που προβάλει στον ορίζοντα, να το διευκολύνει και να συμβάλει στην ομαλή επικράτησή του. Αντι το ίδιο να αλλάξει σύντομα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες, κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει τις αλλαγές.


Τορπιλίζει τις λύσεις παρότι μεγάλος είναι ο κίνδυνος η χώρα να βρεθεί εκτός ευρώ, να επιστρέψει στη δραχμή και τουλάχιστον για ένα μεγάλο διάστημα στη μιζέρια και τη φτώχεια.


Αλλά οι πολιτικοί ας είναι σίγουροι πως αν συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο στις επόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός θα ανταμείψει τον καθένα ανάλογα με τη στάση του...

Διαβάστε Περισσότερα »

Έφυγε με άδεια χέρια η κουμπάρα...


Έφτασε η "κουμπάρα" , έτοιμη να περάσει τα στέφανα στο κεφάλι του Παπαδήμου. Η ώρα, ήταν 7. Μπήκε-όπως το αφηγείται ο ίδιος ο Καρατζάφέρης-στην αίθουσα συσκέψεων, που ήταν άδεια.
Μια δακτυλογράφος, μόνο, βρισκόταν μέσα. Η "κουμπάρα" ζήτησε ένα ποτήρι νερό.
Και μόλις της το 'φερε η δακτυλογράφος, ρώτησε-γιατί την είχαν ζώσει τα φίδια- "που είναι οι άλλοι; " .
"Μέσα, σε...

άλλη αίθουσα, κάνουν σύσκεψη, του απάντησε" .
Η "κουμπάρα" , τα πήρε στο κρανίο. Για κάπου 8 λεπτά, έκοβε βόλτες πάνω κάτω στην άδεια αίθουσα, σα θηρίο.
Βλέποντάς, όμως, ότι οι άλλοι συνέχιζαν τη σύσκεψή τους, έφυγε και πήγε κατευθείαν πάνω στους δημοσιογράφους, για να καταγγείλει πως "κάνουν κινήσεις τακτικής, οι Παπανδρέου και Σαμαράς. Δε συμφωνώ με τον Πετσάλνικο. Και να σοβαρευτούν. Να βάλουν τον Παπαδήμο, γιατί αλλιώς θα τιναχτούν όλα στον αέρα" .
Μετά από 10 λεπτά, η Προεδρία της Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωσε, στην οποία ανέφερε ότι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αναβάλλεται, για αύριο στις 10 το πρωί.
Να συνέλθει από την τσαντίλα η "κουμπάρα" ... 

 http://nonews-news.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

«Κινητές παγίδες θανάτου» οι ανελκυστήρες στην Ελλάδα




Το 95% των ανελκυστήρων δεν έχουν πιστοποίηση όπως κατήγγειλε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων κ. Γ. Βλασόπουλος.

Επίσης τόνισε ότι οι ανελκυστήρες στα δημόσια κτίρια π.χ. νοσοκομεία, δεν έχουν πιστοποιηθεί αν και η σχετική προθεσμία έχει λήξει στις 30 Ιουνίου του 2009 πέρα από το γεγονός ότι αρκετά από τα δημόσια κτίρια λειτουργούν παράνομα καθώς αρκετά από αυτά δεν διαθέτουν ούτε καν οικοδομική άδεια.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ανέφερε ότι τα ασανσέρ σε δημόσιους χώρους και οικίες ξεπερνούν τις 700.000 αλλά σημείωσε ότι δεν υπάρχει σχετικό μητρώο και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου είναι καταγεγραμμένα μόνο 250.000 ασανσέρ ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ο αριθμός ίσως να φτάνει τις 450.000 ανελκυστήρες.

Η ομοσπονδία ζητάει να γίνει καταγραφή και για το λόγο αυτό εκτιμά ότι όπως γίνεται με το τέλος ακινήτων η ΔΕΗ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δηλωθούν τα ασανσέρ που υπάρχουν.

Ο κ. Βλασόπουλος γνωστοποίησε ότι ετοιμάζεται αλλαγή της νομοθεσίας που διέπει το καθεστώς συντήρησης και πιστοποίησης ανελκυστήρων ενώ υπάρχει πρόθεση και για αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι σήμερα η νομοθεσία προβλέπει για τις κατοικίες έλεγχο συντήρησης ανά 45 μέρες για τις κατοικίες και δύο φορές το μήνα για τα δημόσια κτίρια και αυτό το διάστημα με τη νέα νομοθεσία που ετοιμάζεται, σταματάει να είναι τόσο ασφυκτικό και κατά την άποψη του κλάδου αυτό γίνεται για να εξυπηρετηθούν ορισμένες μεγάλες ή πολυεθνικές εταιρείες του χώρου καθώς ο χρόνος ελέγχου δεν θα είναι τόσο απαιτητικός και η αγορά θα χρειάζεται λιγότερες επιχειρήσεις.

Η δε πιστοποίηση όπως αναφέρθηκε γίνεται από ιδιωτικούς φορείς ανά κάθε χρόνο στο Δημόσιο, κάθε πέντε με έξι χρόνια στις πολυκατοικίες και κάθε τρία χρόνια στα επαγγελματικά κτίρια.

Σήμερα ο κλάδος απασχολεί 2.500 φυσικά πρόσωπα και τα συνεργαζόμενα κινητά συνεργεία απασχολούν 5000 εργαζόμενους με τους οποίους μάλιστα, όπως επισημάνθηκε, υπεγράφη φέτος διετής κλαδική σύμβαση με αυξήσεις 1,5% παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρού και μεσαίους μεγέθους επιχειρήσεις του χώρου λόγω της ύφεσης και της κακής πορείας της οικοδομής.

Ο πρόεδρος της ΠΟΒΕΣΑ κατηγόρησε το υπουργείο Ανάπτυξης πως με το σχέδιο υπουργικής απόφασης που ετοιμάζει για την ασφάλεια και τη συντήρηση των ανελκυστήρων μειώνει τον αριθμό των περιοδικών ελέγχων στον ένα ανά τέσσερις μήνες για ανελκυστήρες σε πολυκατοικίες άνω των πέντε στάσεων και στον έναν ανά 8 μήνες για πολυκατοικίες κάτω των πέντε στάσεων, έναντι ενός ελέγχου ανά 45 μέρες που ισχύει σήμερα.

Στα δημόσια κτίρια τώρα ισχύουν δύο έλεγχοι ανά μήνα και η πρόταση του υπουργείου τους περιορίζει σε έναν ανά μήνα. Επίσης ο κλάδος διαμαρτύρεται διότι αναγάγετε το Τεχνικό Επιμελητήριο σε ρυθμιστή των διαδικασιών χωρίς να έχει, όπως υποστηρίζει η ΠΟΒΕΣΑ , τις κατάλληλες γνώσεις και επιπλέον ο κλάδος καταγγέλλει ότι στο Εθνικό Συμβούλιο Διαπίσευσης συμμετέχουν οι ιδιωτικοί φορείς χωρίς όμως να επιτρέπεται και η συμμετοχή εκπροσώπου της ομοσπονδίας και κατά συνέπεια είναι σα να αποφασίζουν άλλοι για ένα θέμα του οποίου την τεχνογνωσία αυτοί που την κατέχουν δεν ερωτούνται.

Οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας χαρακτήρισαν τα ασανσέρ που λειτουργούν σήμερα στη χώρα μας ως «κινητές παγίδες θανάτου».
 newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάβει «πράσινο» στα πετρελαιοκίνητα ΙΧ





Τροπολογία, με την οποία αίρεται η απαγόρευση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κατέθεσε το...
υπουργείο Περιβάλλοντος, λίγες ώρες πριν ο πρωθυπουργός μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να καταθέσει τόσο τη δική του παραίτηση όσο και των μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Αναλυτικά, το τρίτο και τέταρτο εδάφιο του άρθρου 26 τροποποιούνται ως εξής :

«Η παρούσα ρύθμιση δεν εφαρμόζεται για περιοχές των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης εφόσον η τεχνολογία τους δεν πληροί εκ κατασκευής, κατ ελάχιστον, συγκεκριμένες απαιτήσεις ανώτατων ορίων εκπομπών καυσαερίων, οι οποίες καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών ΠΕΚΑ και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Με την παραπάνω απόφαση καθορίζονται επίσης τα ακριβή γεωγραφικά όρια των ανωτέρων περιοχών, οι όροι και προϋποθέσεις χορήγησης αδειών κυκλοφορίας καθώς και οι όροι κυκλοφορίας και άλλα σχετικά μέτρα αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης».

Διαβάστε Περισσότερα »

Δονητές, σερβιέτες και σκοτωμένα ζώα πετούν οι Βρετανοί στους κάδους ανακύκλωσης


Συμβούλιο στο Λονδίνο εξέδωσε μια λίστα με τα πιο παράξενα αντικείμενα που έχουν δοθεί για ανακύκλωση...
Μεταξύ αυτών σεξουαλικά βοηθήματα και δοχείο με στάχτη!

Γεμάτοι οικολογική συνείδηση, οι Βρετανοί το παράεκαναν με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στη συλλογή αντικειμένων από τους κάδους ανακύκλωσης να βρίσκουν πολύ παράξενα (προς ανακύκλωση) αντικείμενα!

Μπορεί οι εργαζόμενοι να γελάνε ωστόσο οι προϊσταμένοι τους δε δείχνουν να τους αρέσει τόσο αφού κοστίζει αρκετά χρήματα στους δήμους.

"Εάν ένα ακατάλληλο αντικείμενο τοποθετηθεί σε κάδο ανακύκλωσης και το προσωπικό μας δεν το παρατηρήσει τότε ολόκληρο το φορτίο βάρους δέκα τόνων θα πρέπει να σταλεί σε χώρο υγειονομικής ταφής το οποίο μεταφράζεται σε κόστος 1.000 λιρών Αγγλίας.

Ακολουθεί η πρώτη δεκάδα με τα πιο παράξενα αντικείμενα που βρέθηκαν σε κάδους ανακύκλωσης.

1) Φουσκωτές κούκλες
2) Δονητές
3) Δοχεία με στάχτες
4) Χρησιμοποιημένες σερβιέτες
5) Ενυδρείο
6) Κουτιά με ζωντανά σκουλίκια
7) Πλαστικό χριστουγεννιάτικο δέντρο
8) Λαδομπογιές
9) Χαλασμένα κουδούνια
10) Σκοτωμένα κατοικίδια ζώα
Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO: Δείτε τι έγινε στο βρετανικό ριάλιτι για τα προνόμια των Ελλήνων!




Γίνε Έλληνας για μια εβδομάδα...



η πολυσυζητημένη στη χώρα μας βρετανική ριάλιτι εκπομπή του Channel 4, που σχολιάζει με καυστικό τρόπο την εφαρμογή των »προνομίων» των Ελλήνων εργαζομένων σε τρεις εργαζόμενους της Μεγάλης Βρετανίας για μια εβδομάδα…

Η κομμώτρια δέχθηκε λοιπόν την επίσκεψη του »κ. Κώστα», οικονομικού συμβούλου στην »Πλούτος Creative Accountants», ο οποίος της πρότεινε πρόωρη σύνταξη λόγω του »ανθυιγεινού» επαγγέλματός της, κάτι που ισχύει στην Ελλάδα με αιτιολογία την χρήση χημικών βαφών… Και η αντίδρασή της: γέλιο και η απάντηση »θέλω να συνεχίσω να δουλεύω»…

Ακόμη ένας χειρουργός που φοροδιαφεύγει και δωροδοκεί, ένας οδηγός λεωφορείου που ''απολαμβάνει'' τα επιδόματα του κράτους και μια κομμώτρια που συνταξιοδοτείται πρόωρα, πρωταγωνιστούν στο πρώτο επεισόδιο του Go Greek For A Week, που ισχυρίζεται ότι ''αποκαλύπτει'' τους λόγους που οδήγησαν την Ελλάδα στην οικονομική κρίση...

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουμε δει μόνο το trailer της εκπομπής. Το Mediagate.gr σας παρουσιάζει απόσπασμα από τη προχθεσινή πρεμιέρας της εκπομπής.
 

Mediagate.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δυο γαϊδουριών άχυρα...


Σκηνές απείρου κάλλους στο Προεδρικό Μέγαρο και τις τηλεοπτικές οθόνες την ώρα που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αδυνατούσαν και χθες να καταλήξουν στο δια ταύτα της συγκυβέρνησής τους
Νέα σύσκεψη με Παπούλια αύριο το πρωί, παίζεται ως την τελευταία στιγμή το όνομα του πρωθυπουργού
Η υπόθεση της συγκρότησης της νέας κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, εκτός από τον (αυταπόδεικτα) τραγικό της χαρακτήρα, από χθες αποκτά και την (αναπάντεχα) κωμική της διάσταση...

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης που (σύμφωνα με διαβεβαιώσεις των ειδημόνων της τηλεοπτικής ενημέρωσης) θα ανακοινωνόταν το πρωί, μετατέθηκε, αρχικά, για το μεσημέρι, αργότερα για το βράδυ και τελικώς για αύριο! Με κάθε επιφύλαξη βέβαια, διότι τα επιτελεία των δύο πυλώνων του δικομματισμού, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αποδεικνύεται ότι αδυνατούν να χωρίσουν...
δυο γαϊδουριών άχυρα.

Ενώ συμφωνούν τόσο για την αναγκαιότητα της κυβερνητικής συνεργασίας τους, όσο και για το πολιτικό πλαίσιο αυτής της συνύπαρξης δεν μπορούν να βρουν κοινό τόπο, ούτε για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, ούτε για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Ενδεχομένως να υπάρχει απόκλιση και για τον χρονικό ορίζοντα αυτού του κυβερνητικού οχήματος, αφού η μεν ΝΔ επιμένει για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, το δε ΠΑΣΟΚ αποφεύγει να κάνει την παραμικρή νύξη, για το θέμα αυτό.

Κωμικοτραγικές ήταν και οι σκηνές που διαδραματίστηκαν αργά το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που τελικά ...μόνο τέτοια δεν ήταν.

Στο Προεδρικό

Αμέσως μετά το αποχαιρετιστήριο διάγγελμά του (άρχισε λίγο πριν τις 6 μ.μ, τελείωσε λίγο μετά) ο Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο.
Δέκα λεπτά αργότερα έφθασε εκεί ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς και αμέσως μετά, και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, είχαν προαναγγείλει ότι δεν σκόπευαν να πάρουν μέρος στην σύσκεψη, από την στιγμή που το μόνο αντικείμενό της ήταν η συγκρότηση μιας κυβέρνησης, που θα υλοποιούσε τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και -γενικά- θα κινείτο σε "μνημονιακή" κατεύθυνση.

Και ενώ η ονοματολογία έδινε και έπαιρνε (τελευταίο φαβορί για την πρωθυπουργία, ο Πρόεδρος της Βουλής και επιστήθιος φίλος του Γ. Παπανδρέου, Φ. Πετσάλνικος) όσοι είχαν στηθεί στις οθόνες της ΤV αντί να δουν "λευκό καπνό" είδαν τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη να εξέρχεται του Προεδρικού Μεγάρου, εν εξάλλω καταστάσει, να φωνάζει στα τηλεοπτικά μικρόφωνα, ότι πρέπει "να σταματήσουν οι Παπανδρέου και Σαμαράς να παίζουν παιχνίδια τακτικής" και αποχωρεί.

Η κοινή γνώμη είχε ήδη την πρώτη σαφή ένδειξη για το επικείμενο αποψινό ναυάγιο.

Η περιπέτεια της πορτοκαλάδας...

Δεν είναι σαφείς (ούτε πρόκειται να γίνουν άμεσα) οι αιτίες αυτής της εξέλιξης. Μπορεί να είναι το όνομα του πρωθυπουργού, μπορεί να είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, μπορεί να έπαιξε ρόλο και μια ...πορτοκαλάδα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφων που ήταν παρόντες, ενώ ο Γ. Παπανδρέου είχε σύντομη συνομιλία με τον Πρόεδρο Κ. Παπούλια στο γραφείο του Προέδρου, έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αντ. Σαμαράς και κλήθηκε και αυτός στο γραφείο.

Ο Πρόεδρος κέρασε μια πορτοκαλάδα και πριν οι τρεις μεταβούν στην αίθουσα συσκέψεων, πληροφορήθηκαν ότι ο Γ. Καρατζαφέρης είχε ήδη καταφτάσει και οτι μετά από τρίλεπτη αναμονή- αποχώρησε! Τραγέλαφος!

Επικοινωνιακός πόλεμος και μέσω ΝΕΤ

Πάντως οι δυο πλευρές της υπό διαμόρφωσης συγκυβέρνησης, ενώ συνεργάζονται για τη σύνθεση και τον χαρακτήρα της, δεν λένε να σταματήσουν τον μεταξύ τους επικοινωνιακό πόλεμο. Μάλιστα, στο επίκεντρο αυτού του πολέμου βρέθηκε -ως μη όφειλε- και η δημόσια τηλεόραση!

Στη ζωντανή σύνδεσή της ΝΕΤ, δημοσιογράφος μετέδιδε ως δικές του "ασφαλείς πληροφορίες μη επιδεχούμενες αμφισβήτησης" ότι ο Γ, Παπανδρέου πρότεινε και ο Σαμαράς απέρριψε τόσο τον Λουκά Παπαδήμο, όσο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Πρόσθεσε επίσης ότι στον κ. Παπαδήμο έγινε πρόταση να αναλάβει αντιπρόεδρος και υπουργός εξωτερικών, κάτι που δεν δέχθηκε ο ίδιος.

Αλλος δημοσιογράφος της ΝΕΤ, αμέσως μετά, ζήτησε σύνδεση για να μεταδώσει ακριβώς τις ίδιες πληροφορίες (μη γνωρίζοντας προφανώς ότι δυο τρία λεπτά πριν, τα ίδια έλεγε και ο συνάδελφός του), αποφεύγοντας ωστόσο να τις υιοθετήσει.

Οπως αναμενόταν η ΝΔ αντέδρασε. Δια του γραμματέα της Α. Λυκουρέντζου επέκρινε την στάση της δημόσιας τηλεόρασης, να υιοθετεί όσα διοχετεύει η "προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ".

Στο στούντιο της ΝΕΤ επικράτησε πανδαιμόνιο ώσπου οι "ασφαλείς πληροφορίες" έγιναν "πληροφορίες από δυο επιφανή στελέχη του ΠΑΣΟΚ" σύμφωνα με διευκρίνίση του ίδιου του δημοσιογράφου που τις μετέδωσε αρχικώς.

Αργότερα η ΕΡΤ, με ανακοίνωσή της, απέδωσε το περιστατικό στο "ασαφές του πολιτικού σκηνικού των τελευταίων ημερών, παράγει αδυναμίες στην πληροφόρηση, αδυναμία στη διασταύρωση των ειδήσεων και θύματα αυτού του σκηνικού έχουν πέσει πολλά μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφοι".

Ες αύριον (;) τα σπουδαία

Το νέο ραντεβού των πολιτικών αρχηγών ορίστηκε για τις 10 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο. Είναι προφανές ότι αναμένεται ολονυχτία διαβουλεύσεων, διαπραγματεύσεων και συναλλαγών, τόσο μεταξύ των δύο κομμάτων όσο και στο εσωτερικό τους. Ως αργά τη νύχτα κανένα όνομα δεν φερόταν ως "κλειδωμένο", με τον Λουκά Παπαδήμο να επανέρχεται στο κάδρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ επιμένει να έχει βαρύνοντα λόγο ως προς τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου και ειδικά για τα υπουργεία εκείνα που θεωρεί ότι έχουν άμεση σχέση με το μνημόνιο και την επικείμενη δανειακή σύμβαση.

Μάλιστα πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Παπαδήμος έθεσε τέσσερις όρους προκειμένου να αναλάβει την πρωθυπουργία. Συγκεκριμένα, ο κ.Παπαδήμος φέρεται να ζήτησε την υπογραφή και των δύο μεγάλων κομμάτων στις έγγραφες δεσμεύσεις που ζητά η Ε.Ε, μεγαλύτερη συμμετοχή στελεχών της ΝΔ στο νέο κυβερνητικό σχήμα, μεγαλύτερο βίο του νέου κυβερνητικού σχήματος πέρα από τις 19 Φεβρουαρίου ενώ δεν θέτει θέμα αλλαγής του οικονομικού επιτελείου.

Από πλευράς πολιτικών αρχηγών, ο Γ. Καρατζαφέρης, αφού κάλμαρε, δήλωσε ότι σκοπεύει να πάει στη νέα σύσκεψη.

Η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας εμμένουν στις θέσεις τους. Μάλιστα ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωσή του αμέσως μετά την αποχώρηση των αρχηγών από το Προεδρικό Μέγαρο σε μια "σκληρή" δήλωσή του κάνει λόγο για "πέραν των ορίων στρέβλωση της συνταγματικής τάξης" καθώς και για "απίστευτη φαρσοκωμωδία" που θυμίζει τις "τελευταίες μέρες της Πομπηίας".
Από enet
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Γεωπονικό ζητούν Αλίαρτος και Ορχομενός


Την μεταφορά του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην περιοχή της Κωπαΐδας ζητούν οι δήμαρχοι Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης και Ορχομενού Κώστας Ξηρογιάννης με αφορμή την εφαρμογή «Καλλικράτη» στα Πανεπιστήμια και τις δηλώσεις του δημάρχου Λαμίας Γιώργου Κοτρωνιά που έκανε λόγο για διεκδίκηση της έλευσης του Γεωπονικού στη Στερεά.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι κύριοι Ντασιώτης και Ξηρογιάννης σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Εν όψει της συζήτησης για  ένα νέο σχέδιο οργάνωσης, τύπου «Καλλικράτη, των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, θεωρούμε αυτονόητο πως η περιοχή της Κωπαΐδας είναι αυτή που πρέπει και μπορεί να φιλοξενήσει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Η παραγωγική πεδιάδα, με την σπουδαία ιστορία της και το οικολογικό ενδιαφέρον της, αποτελεί ένα ανοικτό πανεπιστήμιο ικανό να εμπλουτίσει τις γνώσεις των νέων επιστημόνων».
Παράλληλα επισημαίνουν την εύκολη πρόσβαση λόγω θέσης, με καλή συγκοινωνία προς την περιοχή (ΚΤΕΛ, ΟΣΕ) γεγονός που καθιστά την περιοχή ελκυστική.
Επίσης σύμφωνα με δηλώσεις των δύο δημάρχων «οι υποδομές της περιοχής μπορούν, με τον κατάλληλο σχεδιασμό, να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της εγκατάστασης και των ανθρώπων της».
Ειδική αναφορά έκαναν στις τεράστιες εκτάσεις, που το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο διαθέτει στην περιοχή της Κωπαΐδας (Δήμο Αλιάρτου και Δήμο Ορχομενού) οι οποίες αποτελούν ισχυρό λόγο για την φιλοξενία, καθώς επίσης και στα κτήρια του Οργανισμού Κωπαΐδας που «με τις κατάλληλες εργασίες μπορούν να στεγάσουν όλες τις ανάγκες του».
Τέλος ο Γιώργος Ντασιώτης και ο Κώστας Ξηρογιάννης θεωρούν ότι «στην συζήτηση που μόλις άνοιξε» πρέπει να είναι συνομιλητές του Υπουργείου Παιδείας προς το οποίο όπως έκαναν γνωστό σύντομα θα καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση του μέτρου των αυθαιρέτων ζητούν οι Μηχανικοί της Στερεάς


Διευκρινήσεις και οδηγίες προς του μηχανικούς για το νόμο των αυθαιρέτων έδωσε το Παράρτημα της Αν. Στερεάς Ελλάδας του Τεχνικού Επιμελητηρίου σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011. Οι Μηχανικοί διακρίνουν ασάφειες που τους δημιουργούν προβλήματα και ζητούν γενναία παράταση του μέτρου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο δικηγόρος κ. Κώστας Καρατσόλης και η αρχιτέκτων μηχανικός, συντ. πρώην διευθύντρια ΔΟΚΚ-ΥΠΕΧΩΔΕ κα Ελένη Μπούτου-Λεμπέση.
Ενημερωτική ημερίδα, λοιπόν, σχετικά με την ερμηνεία του νέου νόμου για τη ρύθμιση για των αυθαιρέτων πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Βοιωτίας με την συμμετοχή με πρωτοβουλία του ΤΕΕ Α. Στερεάς και της Ν.Ε. Βοιωτίας. « Ο νόμος είναι πολύ δύσκολος ως προς την ερμηνεία του και τα προβλήματα που υπάρχουν με τα αυθαίρετα πολλά. Έτσι πραγματοποιήσαμε αυτή την ημερίδα προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι ώστε να υπάρξει ικανοποιητική ανταπόκριση και αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών», σημείωσε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στο Star Κεντρικής Ελλάδας, ο υπεύθυνος για το συγκεκριμένο θέμα στη Βοιωτία και μέλος της Δ.Ε. Γιώργος Κουτσόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας δόθηκαν διευκρινήσεις και οδηγίες προς του μηχανικούς για το νόμο των αυθαιρέτων ενώ έμφαση δόθηκε σε ασάφειες που υπάρχουν ως προς την εφαρμογή του νόμου γεγονός που οδήγησε τους μηχανικούς να ζητήσουν παράταση στην τακτοποίηση των ζητημάτων για τα αυθαίρετα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.
«Το Τεχνικό Επιμελητήριο μαζί με τη Ν.Ε. Βοιωτίας και την επιτροπή προβλημάτων του νομού συνεχίζει την ενημέρωση σχετικά με τα θέματα ρύθμισης των αυθαιρέτων», τόνισε ο πρόεδρος της Δ.Ε. Απόστολος Καραναστάσης. Και συνέχισε: «Πρόκειται για ένα μεγάλο θέμα με τεράστια προβλήματα. Υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο χρίζει πολλών ερμηνειών και δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε 15 μέρες υπάρχουν τουλάχιστον τρείς εγκύκλιοι που διευκρινίζουν θέματα που προκύπτουν καθημερινά. Εμείς ως ΤΕΕ κάνουμε μια προσπάθεια για να ενημερώσουμε τους συναδέλφους. Παράλληλα ζητάμε να δοθεί μια μεγάλη παράταση στο θέμα της ρύθμισης των αυθαιρέτων δηλαδή να συνεχίσει να ισχύει και μετά το τέλος Νοεμβρίου».

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Η έκθεση φωτογραφίας «Ειρήνη είναι…» στη Θήβα



Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας «Ελείτροχος», στο πλαίσιο του Διήμερου Φόρουμ Για την Ειρήνη και τη Μη Βία, που θα πραγματοποιηθεί στη Θήβα Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011, και σε συνδιοργάνωση με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Κόσμος χωρίς πολέμους και βία» και τον Δήμο Θηβαίων, καθώς και με τη συνεργασία της Θηβαϊκής Σκηνής της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, θα φιλοξενήσει την Έκθεση Φωτογραφίας «Ειρήνη είναι….» 2011.
Η Έκθεση Φωτογραφίας περιλαμβάνει τις 40 διακριθείσες φωτογραφίες, στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Ειρήνη Είναι…» 2011, (http://www.eirinieinai.gr), πο
υ διοργάνωσε η ΜΚΟ «Κόσμος χωρίς πολέμους και βία», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (http://www.kosmosxorispolemous.gr).
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ:
Παρασκευή 11 έως και Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011
ΧΩΡΟΣ:
Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Θηβαίων – Αίθουσα «Σεμέλη»
ΕΓΚΑΙΝΙΑ:
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου – Ώρα: 20.00
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Καθημερινά: 17:00 – 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ
Ελεύθερη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ του ΦΟΡΟΥΜ:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – Αίθουσα «Σεμέλη»:
- 11:00: Παρουσίαση της έκθεσης «Ειρήνη Είναι» και διαδραστικό δρώμενο με τίτλο «11 δευτερόλεπτα», με μαθητές της Θήβας.
- 20:00: Επίσημα εγκαίνια της έκθεσης «Ειρήνη Είναι» με τις 40 διακριθείσες φωτογραφίες του ομώνυμου διεθνούς διαγωνισμού υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (www.eirinieinai.gr). ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – Αίθουσα «Αρμονία»:
- 19:00: Χαιρετισμός Δημάρχου κ. Σπυρίδωνα Νικολάου.
- 19:15: Θεατρικό Δρώμενο με θέμα τη Βία στην καθημερινότητα από μέλη της Θηβαϊκής Σκηνής της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας. Κείμενα: Λεμονιά Κουτσοβασίλη.
- 19:45 – 20:15: Συζήτηση με θέμα «Ακτιβισμός και Μη Βία: το διαβατήριο για το μέλλον», με ομιλητή τον πρόεδρο της ΜΚΟ Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία, Ελλάδας, κ Νίκο Στεργίου.
- 20:15 – 21:00: Συζήτηση με θέμα «Πνευματικότητα και Μη Βία» με ομιλητή τον Ισπανό Ανθρωπιστή διανοητή και ακτιβιστή κ. Eduardo Gozalo.
Μετά τιμής,
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Αναστασίου Ειρήνη

Μαρία Φουστανελλά
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα


Στις 10 Νοεμβρίου

1483: Γεννήθηκε ο Μαρτίνος Λούθηρος, γερμανός θεολόγος, που με τις 95 θέσεις του χώρισε την Ευρώπη σε καθολικούς και διαμαρτυρόμενους.

1801: Γεννήθηκε ο Σάμιουελ Χάου, φιλέλληνας αμερικανός γιατρός, που έλαβε ενεργό μέρος στην Ελληνική Επανάσταση.

1836: Ο βασιλιάς των Ελλήνων Όθων νυμφεύεται την κόρη του μεγάλου δούκα του Ολδεμβούργου Μαρία, η οποία θα πάρει το όνομα Αμαλία.

1862: Διαδηλώσεις στην Αθήνα υπέρ της υποψηφιότητας για τον ελληνικό θρόνο του πρίγκιπα Αλφρέδου, δευτερότοκου γιου της βασίλισσας της Αγγλίας Βικτορίας. Η Αγγλία δεν αποδέχεται την υποψηφιότητα, γιατί κωλύεται από τις διεθνείς συνθήκες που υπογράφτηκαν για το ελληνικό ζήτημα.

1919: Μιχαήλ Καλάσνικοφ, ρώσος εφευρέτης, κατασκευαστής του όπλου που φέρει το όνομά του.

1924: Ταραχές και συγκρούσεις ξεσπούν στην Καβάλα, μεταξύ καπνεργατών από τη μία πλευρά, και στρατού και χωροφυλακής από την άλλη. Στη διάρκεια των επεισοδίων σκοτώνονται μία εργάτρια κι ένας αξιωματικός της χωροφυλακής.

1938: Πέθανε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, στρατιωτικός, πολιτικός και αναμορφωτής του τουρκικού κράτους.

1981: Πέθανε ο Αμπέλ Γκανς, γάλλος σκηνοθέτης, ηθοποιός, παραγωγός και συγγραφέας. («Ναπολέων»)

1982: Πέθανε ο Λεονίντ Μπρέζνιεφ, σοβιετικός ηγέτης και αρχηγός του Ρωσικού Κομουνιστικού Κόμματος.

1989: Ανατρέπεται το κομουνιστικό καθεστώς της Βουλγαρίας. Ο Τεοντόρ Ζίβκοφ εγκαταλείπει την ηγεσία του βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος, μετά από 35 χρόνια στην εξουσία.

1997: Στην Ελλάδα, αρχίζει τη λειτουργία της η Αρχή Λειτουργίας Προσωπικών Δεδομένων.

1997: Τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία λαμβάνουν ο Νίκος Μπακόλας, ο Μένης Κουμανταρέας, ο Βύρων Λεοντάρης, ο Δημήτρης Ραυτόπουλος και ο Ηλίας Παπαδημητρακόπουλος.

1997: Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών MCI εξαγοράζει την ομοειδή της WorldCom έναντι 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είναι η μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία των ΗΠΑ.

2008: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τίθεται ο βουλευτής Αρκαδίας, Πέτρος Τατούλης, έπειτα από συνέντευξή του σε εφημερίδα, όπου άσκησε έντονη κριτική κατά του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Πορτογαλία δεν θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια


Το σχέδιο βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ προς την Πορτογαλία δεν θα χρειαστεί να ενισχυθεί, όπως δήλωσε σήμερα από τη Λισαβόνα ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Δεν πιστεύω ότι η Πορτογαλία θα χρειαστεί βοήθεια που θα ξεπερνά τα 78 δισεκατομμύρια ευρώ», ποσό που δόθηκε τον....




Μάιο στη χώρα στο πλαίσιο διάσωσής της, δήλωσε ο Γιούνκερ έπειτα από τη συνάντησή του με τον πορτογάλο πρωθυπουργο Πέδρο Πάσος Κοέλιο. «Δεν θα υπάρξει ποτέ ευρώ χωρίς την Πορτογαλία», υπογράμμισε επισημαίνοντας ότι είναι «πολύ ικανοποιημένος από τις προσπάθειες της Πορτογαλίας».

Η αποστολή της τρόικας (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ), που θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες, αναμένεται να αποφασίσει για την καταβολή της τρίτης δόσης του δανείου προς την Πορτογαλία, ύψους περίπου 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Πάσος Κοέλιο είχε πρόσφατα δηλώσει ότι η κυβέρνησή του θα αδράξει την ευκαιρία αυτή για να ζητήσει «προσαρμογές» και μεγαλύτερη «ευελιξία» στο οικονομικό πρόγραμμα που πρέπει να εφαρμόσει. «Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για επαναδιαπραγμάτευση των ποσών, των στόχων ή των χρονοδιαγραμμάτων», διευκρίνισε χθες Τρίτη από τη μεριά του ο Γιούνκερ.

«Η Πορτογαλία εφαρμόζει το πρόγραμμά της και επαναλαμβάνει ότι όλοι οι στόχοι της θα επιτευχθούν», υπογράμμισε σήμερα ο Πάσος Κοέλιο. Σύμφωνα πάντως με τον Γιούνκερ «θα χρειαστούν κάποιες τεχνικές προσαρμογές». «Όμως δεν μπορώ να πω ότι θα ταχθούμε υπέρ μίας επιβράδυνσης των προσπαθειών ή μίας αύξησης του ποσού. Οι στόχοι πρέπει να γίνουν σεβαστοί», επεσήμανε.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ