Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Η φωτογραφία που σου δείχνει αν έχεις μυωπία ….καταπληκτικό !

Κοιτάζοντας απλά την φωτογραφία,καταλαβαίνεις αν έχεις μυωπία.Αν βλέπεις τον Αϊνστάιν,δεν έχεις πρόβλημα.Αν όμως βλέπεις την Μέριλιν Μονρόε πρέπει να πας σε οφθαλμίατρο!!!!




tromerο

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλη απάτη μέσω e-mails - Δίνουν... επιστροφή φόρου και κλέβουν στοιχεία!!

Προσοχή στους χρήστες του Διαδικτύου, καθώς ενδέχεται αυτές τις ημέρες να φτάσει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο μήνυμα-απάτη που φαίνεται πως προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών.


Στο μήνυμα περιλαμβάνεται το λογότυπο του Υπουργείου, το δε κείμενο...


είναι στα Ελληνικά, καθιστώντας το απατηλό μήνυμα αρκετά αληθοφανές. 


Ειδικότερα, ο παραλήπτης ενημερώνεται ότι δικαιούται κάποιο ποσό ως επιστροφή φόρου και για να το παραλάβει άμεσα θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα που του δίδεται.


Εκεί, ζητούνται τα προσωπικά δεδομένα του παραλήπτη (ονοματεπώ νυμο, διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ, κ.α), στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικό λογαριασμό (όνομα χρήστη-userid και συνθηματικό-password), καθώς και όλα τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας. 
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Θέρμανση και σόμπα: Η μεγάλη… επιστροφή


Από τις πατροπαράδοτες ξυλόσομπες μέχρι τις μοντέρνες οικολογικές σόμπες pellet, το «ξεχασμένο» μέσο θέρμανσης επιστρέφει στο προσκήνιο, καθώς όλο και περισσότεροι λένε «αντίο» στα καλοριφέρ, το πετρέλαιο, την κεντρική θέρμανση και τις δυσθεώρητες τιμές τους, προτιμώντας να επενδύσουν και πάλι σε μια σόμπα.


Ποιες είναι οι επιλογές μας σε αυτόν τον τομέα της αγοράς θέρμανσης; Πόσο συμφέρει το καύσιμο υλικό τους και πώς ακριβώς λειτουργούν; Μάθετε παρακάτω όσα χρειάζεται να ξέρετε αν σκέφτεστε να επιστρέψετε στην «ζεστασιά» της σόμπας.

Πόσα είδη υπάρχουν σήμερα;

Αν θέλετε να ξεφύγετε από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, στην αγορά θα βρείτε τις κλασικές σόμπες ξύλου, αλλά και τις πιο σύγχρονες και ολοένα πιο δημοφιλείς σόμπες pellet. Η διαφορά μιας σόμπας pellet από μια σόμπα ξύλου έγκειται κυρίως στην αυτονομία της πρώτης, καθώς μπορεί να προγραμματιστεί κατάλληλα και να καίει για πολλές ώρες πριν χρειαστεί ανατροφοδότηση. Επίσης, και στις δύο κατηγορίες θα βρείτε αερόθερμα μοντέλα, από τα οποία η θερμότητα εκπέμπεται από την σόμπα απευθείας στον χώρο, και μοντέλα νερού, τα οποία θερμαίνουν νερό που, συνδεόμενο με το υπάρχον δίκτυο σωληνώσεων, θερμαίνει τα σώματα του καλοριφέρ σας.

Τι είναι το pellet και πόσο κοστίζει;

Για την περίπτωση του ξύλου και τα πλεονεκτήματά του έναντι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ήδη κάναμε το «crash test» εδώ, καθώς και στο σχετικό δημοσίευμα για το τζάκι και τις εναλλακτικές του. Τι είναι όμως το pellet, που ακούγεται όλο και περισσότερο;

Πρόκειται για φυσικό οικολογικό καύσιμο (βιομάζα), που παράγεται κυρίως από ξύλο και άλλη οργανική ύλη και πωλείται σε μορφή μικρών κυλίνδρων. Στην ουσία είναι πεπιεσμένο πριονίδι, το οποίο χάρη στην ελάχιστη υγρασία, την συμπίεση και την ευκολία στην αποθήκευση, βελτιστοποιεί την αποδοτικότητα της σόμπας σας. Φυσικά, το μεγάλο πλεονέκτημα του pellet είναι η οικονομία, καθώς πωλείται κατά μέσο όρο περίπου κατά 20-27 λεπτά του ευρώ/κιλό (ποσότητα που ισοδυναμεί με περίπου μισό λίτρο πετρελαίου). Η ποσότητα pellet που θα καταναλώνετε ανά ημέρα εξαρτάται από την ισχύ της σόμπας αλλά και την διάρκεια κατά την οποία θα την κρατάτε αναμμένη – γενικά υπολογίζεται πως το τελικό κόστος θέρμανσης θα είναι 50% μικρότερο σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης.


Τι προϋποθέτει η εγκατάσταση μιας σόμπας;

Κατ’ αρχήν, θα χρειαστεί μια «αναμονή», δηλαδή ένα άνοιγμα για την έξοδο καπνού, διαμέτρου οκτώ εκατοστών. Κατά κανόνα, η σόμπα χρειάζεται δύο αγωγούς, έναν για τον καπνό –που μπορεί να καταλήγει στην βεράντα σας, χωρίς να δημιουργείται κάποιο πρόβλημα για εσάς ή για τους υπόλοιπους ενοίκους της πολυκατοικίας, καθώς στην περίπτωση του pellet δεν παράγεται αιθάλη- και έναν για τον καθαρό αέρα με τον οποίο ανατροφοδοτείται η καύση.

Έχετε επίσης υπόψη σας πως οι σόμπες pellet έχουν υποδοχή ρεύματος και πρέπει να παραμένουν συνδεδεμένες με πρίζα για να μπορέσει να ανάψει η φωτιά. Επίσης, χρειάζεται το μπουρί να έχει χώρο να υψωθεί κάθετα στη σόμπα για τουλάχιστον ενάμισι μέτρο. Ξεχάστε όμως την «παλιά» όψη της σόμπας της… γιαγιάς: τα νέα μοντέλα διαθέτουν led οθόνη και διάφορα προγράμματα για να ρυθμίσετε την θέρμανση. Χρειάζεται τέλος να ακολουθείτε μια «ρουτίνα» καθαρισμού της σόμπας και του σταχτοδοχείου, ώστε να την διατηρείτε σε καλή κατάσταση.

Στην περίπτωση που επιλέξετε μια σόμπα νερού (η οποία δηλαδή συνδέεται με τα σώματα του καλοριφέρ σας), θα πρέπει να προμηθευτείτε μαζί και το σχετικό «κολεκτέρ», από το οποίο το ζεστό νερό που παράγει η σόμπα θα διοχετεύεται στα θερμαντικά σώματα.


Πόσο στοιχίζει μία σόμπα και πώς θα επιλέξετε την κατάλληλη;

Η κατάλληλη για εσάς σόμπα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Οι σόμπες ξεκινούν από ισχύ 8ΚW, ενώ η ισχύς που θα επιλέξετε θα πρέπει να εξαρτάται από την κατάσταση του σπιτιού σας: Είναι νεόδμητο ή παλιάς κατασκευής; Μονοκατοικία ή διαμέρισμα; Ποιο είναι το ενεργειακό του προφίλ (κουφώματα, μονώσεις); Πόσων τετραγωνικών; Όλα αυτά πρέπει να συνυπολογιστούν για να καταλήξετε ποιο μοντέλο θα καλύψει τις ανάγκες σας. Οι οικονομικές σόμπες pellet κυμαίνονται περίπου στα 1.000€ -η τιμή εξαρτάται από την ισχύ αλλά και από τον κατασκευαστή- ενώ μπορούν να φτάσουν τις 2.000-3.000 και πάνω για τις πιο «δυνατές» σόμπες που καλύπτουν μεγαλύτερες ενεργειακές ανάγκες (φημισμένες για την ποιότητά τους είναι οι ιταλικές).

in2life.gr

himaira.blogspot./
Διαβάστε Περισσότερα »

Φλέβα χρυσού "χτύπησε" το ΣΔΟΕ

Σε απόσταση αναπνοής από τη σύλληψη των μελών του μεγαλύτερου κυκλώματος λαθρεμπορίου πολύτιμων λίθων και μετάλλων που δραστηριοποιείται στη χώρα μας βρίσκονται οι διωκτικές αρχές μετά τον εντοπισμό τεράστιας ποσότητας χρυσού αξίας 7.000.000 ευρώ. Μετά από...



αξιοποίηση πληροφοριών οι άνδρες του ΣΔΟΕ με
τη βοήθεια λιμενικών βρήκαν στο λιμάνι της Πάτρας ένα αυτοκίνητο γεμάτο με πλάκες χρυσού. Οπως έγινε γνωστό από τις αρμόδιες αρχές, στο όχημα που ήταν έτοιμο να επιβιβαστεί σε πλοίο της γραμμής για Ιταλία βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 130 πλάκες χρυσού, αξίας περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ. Ο χρυσός θα περνούσε στην Ιταλία και από εκεί θα ταξίδευε για τον τελικό του προορισμό, τη Γερμανία. Στο αυτοκίνητο δεν βρέθηκε ούτε ένα παραστατικό που να δικαιολογεί την ύπαρξη του χρυσού, παρά μόνο ένα έγγραφο στο οποίο αναφερόταν ο τελικός προορισμός του.

Οι άνδρες του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι επρόκειτο για μια ακόμη «χρυσή» δουλειά μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίας πολύτιμων μετάλλων που με έδρα την Αθήνα έχει απλώσει τα πλοκάμια του στις διεθνείς αγορές.

Τα μέλη του κυκλώματος είτε συνεργάζονται στενά με ενεχυροδανειστήρια είτε είναι τα ίδια ιδιοκτήτες τέτοιων καταστημάτων, που τον τελευταίο καιρό έχουν φυτρώσει παντού σαν τα μανιτάρια. Στελέχη του ΣΔΟΕ σημειώνουν ότι ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί μεγάλη εστία φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου. Οι ενεχυροδανειστές αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές κοσμήματα, τα οποία στη συνέχεια λιώνουν. Μάλιστα, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ εμφανίζονται σίγουροι ότι ο χρυσός που εντοπίστηκε στην Πάτρα προέρχεται από ενεχυροδανειστήρια της Αθήνας. Οπως λένε οι ίδιοι, μεγάλες ποσότητες χρυσού που συγκεντρώνονται από τα ενεχυροδανειστήρια προωθούνται συνήθως με αδιαφανείς και παράνομες διαδικασίες στη διεθνή αγορά.

Από τους ελέγχουυς που έχει πραγματοποιήσει το ΣΔΟΕ τον τελευταίο χρόνο διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό φορολογικής παραβατικότητας ξεπερνά το 70%, καθώς από τα περίπου 65 ενεχυροδανειστήρια που ελέγχθηκαν, περίπου τα 50 εντοπίστηκαν να έχουν υποπέσει σε φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κουβάρι της υπόθεσης λαθρεμπορίας πολύτιμων μετάλλων άρχισε να ξετυλίγεται πριν από περίπου δύο μήνες, όταν μετά από αξιοποίηση πληροφοριών οι άνδρες του ΣΔΟΕ εντόπισαν πάλι στο λιμάνι της Πάτρας ένα τζιπ φορτωμένο με μισό τόνο ασήμι. Συγκεκριμένα, στο αυτοκίνητο που θα ταξίδευε για Ιταλία και είχε προορισμό τη Γερμανία βρέθηκαν 440 κιλά ασήμι σε πλάκες. Στις 11 Οκτωβρίου το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για τη συγκεκριμένη υπόθεση πήρε κατάθεση από τελωνειακό υπάλληλο στο λιμάνι της Πάτρας, ο οποίος ανέφερε ότι το ασήμι ανήκε σε γνωστή εταιρεία εμπορίας ευγενών μετάλλων που εδρεύει στην Αθήνα.

Οταν η εν λόγω εταιρεία ελέγχθηκε, αποκαλύφθηκε ότι είχαν πωληθεί 155 κιλά χρυσός σε ράβδους, 7,5 κιλά σε σκραπ και 490 κιλά ασήμι σε πλάκες χωρίς να κοπούν τα απαραίτητα παραστατικά. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κουβέλης: «Με λήστεψαν, δεν με γρονθοκόπησαν..Γιατί απλά δεν ήμουν καν παρών»

Για το περιστατικό με τους αναρχικούς μίλησε ο Σπύρος Κουβέλης, μετά την δημοσιοποίηση πως τον γρονθοκόπησαν και τον έκλεψαν, όπως αναφέρθηκε στη γνωστή ιστοσελίδα Indymedia.

Όπως είπε «ήταν κλοπή, την οποία έχω ήδη αναφέρει και μάλιστα εδώ και δύο εβδομάδες περίπου είμαι σε διαδικασία για να βγάλω νέα έγγραφα. Αυτά που γράφτηκαν για εμένα είναι ψέματα. Ναι, ήταν κλοπή, τίποτε άλλο. Μάλιστα, το περιστατικό έγινε εν’ αγνοία μου, καθώς την στιγμή που έκλεψαν τα έγραφα από το αυτοκίνητό μου, ήμουν σε.......
εστιατόριο και έτρωγα. Στη συνέχεια μου αφηγήθηκε ο οδηγός μου τι ακριβώς συνέβη. Αυτή είναι η αλήθεια».


Να σημειωθεί πως στην ανακοίνωση που παραθέτουν κάποιοι με την επωνυμία «Άγνωστοι Αναρχικοί», έλεγαν πως επιτέθηκαν στον βουλευτή τη στιγμή που έμπαινε στο αυτοκίνητο του και αφού τον γρονθοκόπησαν, του πήραν το φορητό του υπολογιστή, έγγραφα του ΠΑΣΟΚ, προσωπικά του αντικείμενα, πιστωτικές κάρτες και τη βουλευτική του ταυτότητα.


Μάλιστα, παρουσίασαν φωτογραφίες στο indymedia.
apospasma.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έγραψε «ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ» με χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια!

Έγραψε «ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ» με χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια!

Η φαντασία των Ελλήνων δεν φαίνεται να λυγίζει υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης και εν όψει των εορτών, προκαλεί ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.
Με τον πλέον ευφάνταστο τρόπο συμπολίτης μας αντιδρά στην κυβερνητική πολιτική συνδυάζοντας τη διαμαρτυρία με το... εορταστικό πνεύμα . Το εν λόγω σύνθημα βρίσκεται στην περιοχή της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη και αν μη τι άλλο δε θα περάσει αδιάφορο από τα βλέμματα των περαστικών...

Διαβάστε Περισσότερα »

«Βόμβα»: Νέες γραπτές δεσμεύσεις από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ πριν τις εκλογές

«Βόμβα»: Νέες γραπτές δεσμεύσεις από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ πριν τις εκλογές

Νέες έγγραφες δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς πριν από τις επόμενες εκλογές που ουσιαστικά θα αποτελούν την πυξίδα για  την μετεκλογική πορεία της χώρας, είναι αποφασισμένα να ξαναζητήσουν τα μέλη της Τρόικας.
«Η υπομονή μας με την Ελλάδα εξαντλείται» έχουν διαμηνύσει ο «τοποτηρητής» κ. Ράιχενμπαχ και οι κ.κ. Τόμσεν, Μαζουχ και Μορς σε σημαίνοντες παράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου με τους οποίους συνομιλούν τις τελευταίες ημέρες. Έτσι, έχουν ήδη καταλήξει στην απόφαση πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 19ης Φεβρουαρίου ή όποτε αυτή γίνει, να ζητήσουν από τους επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να υπογράψουν δεσμεύσεις  για την στάση που θα κρατήσουν μετά τις εκλογές. Η Τρόικα θα απευθυνθεί προσωπικα  σε όποιον  από τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο οδηγήσει τελικά το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες και στον Αντώνη Σαμαρά.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας είναι απελπισμένοι για την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, κυρίως όμως για τις προοπτικές της χώρας μας. Το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη και επιστροφής στη δραχμή είναι πλέον κάτι που, χαμηλόφωνα, δεν αποκλείουν ούτε και οι ίδιοι αν δεν υπάρξουν αποτελεσματικές κινήσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες. «Είναι σαν να ρίχνουμε χρήματα σε ένα πιθάρι χωρίς πάτο»  λένε πάνω-κάτω οι κ.κ. Τόμσεν, Μαζουχ και Μορς στους συνομιλητές τους θεωρώντας ότι από τον Μάιο του 2010  που ψηφίστηκε το Μνημόνιο μέχρι τώρα αν και κοντεύουν να συμπληρωθούν δυο χρόνια, δεν έχει υπάρξει καμιά απολύτως πρόοδος ούτε στα δημοσιονομικά ούτε στα διαρθρωτικα.
«Δεν είναι δυνατόν να ετοιμαζόμαστε να χρηματοδοτήσουμε την Ισπανία με λιγότερα χρήματα απ όσα έχει πάρει η Ελλάδα η οποία είναι πέντε φορές μικρότερη σε πληθυσμό και  απείρως πιο μικρή σε επίπεδο οικονομίας» έλεγε ένας από τα μέλη της Τρόικας σε κορυφαίο πολιτικό πρόσωπο με το οποίο συνομίλησε τα τελευταία 24ωρα. Έφερε μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα του «απόλυτου τίποτα» που έχει γίνει σε τομείς όπως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, οι αποκρατικοποιήσεις και η εφεδρεία.
Με αυτά τα δεδομένα οι επόμενες εβδομάδες είναι εξαιρετικά κρίσιμες και αιτιολογούν την μεγάλη αγωνία που εξέπεμπε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην συνέντευξη Τύπου όπου δήλωσε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να συνυπογράψει νέα μέτρα χωρίς συναίνεση της αντιπολίτευσης η αν δεν προηγηθούν εκλογες.
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έμπορος όπλων και ναρκωτικών έσπειρε το θάνατο στο Βέλγιο

 Τέσσερις νεκροί και 75 τραυματίες στην καρδιά της Λιέγης!

 

- Νεκροί ένας 15χρονος, ένας 17χρονος και μια 75χρονη - Xαροπαλεύει ένα μωρό 2 ετών
- Ο δράστης ήταν ένας λένε τώρα τα βελγικά ΜΜΕ - Ωστόσο αποκλείουν να μην είχε έναν συνεργό
- Τι λέει στο Newsit ο Πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Λιέγης
- Στον τόπο της ο Βασιλιάς του Βελγίου ο Αλβέρτος Β΄ και ο νέος πρωθυπουργός Ντι Ρούπο
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από το μακελειό που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Λιέγης.
Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 4 και οι τραυματίες τους 75. Σύμφωνα με την αστυνομία νεκροί είναι εκτός από τον δράστη, ένας 15χρονος, ένας 17χρονος και μια 75χρονη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άνδρας βαριά οπλισμένος με χειροβομβίδες και όπλα άρχισε να επιτίθεται σε πολίτες που ήταν σε στάση λεωφορείου απέναντι από το δικαστικό μέγαρο της πόλης. Στην συνέχεια έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε. Είναι η 32χρονος Νορντίν Αμρανί. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα μωρό το οποίο χαροπαλεύει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir, τo κέντρο της πόλης είναι αποκλεισμένο σε μια μεγάλη περίμετρο, συνεχώς πετούν ελικόπτερα της αστυνομίας. Oι πληροφορίες λένε ότι όλα αυτά έγιναν γιατί απέτυχε σχέδιο απόδρασης. Και λένε ότι ακόμα και αν ο 32χρονος έσπειρε τον θάνατο μόνος του, αποκλείεται να μην είχε κάποιον συνεργό που να του προμήθευσε τα όπλα. Πάντως, επισήμως ο 32χρονος αυτός ήταν φυλακισμένος ο οποίος είχε πάρει προσωρινή άδεια.

Όπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στη Λιέγη, Ηλίας Κουντάνης "αυτή τη στιγμή αυτο που ξέρω είναι ότι ένας Έλληνας βρισκόταν στο σημείο του μακελειού, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, δεν έπαθε τίποτα. Oι Έλληνες ειναι περίπου 2.500 χιλιάδες. Αυτή την ώρα, περιμετρικά του κέντρου της πόλης υπάρχει αστυνομικός κλοιός, δεν μπορεί κανείς να περάσει οπότε οι πληροφορίες που έχουμε είναι εντελώς συγκεχυμένες. Υπάρχουν παντού ελικόπτερα και βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί σε όλη την πόλη. Οι πληροφορίες αυτή τη στιγμή είναι τελείως φλου, άλλοι μιλάνε για 50 τραυματίες, άλλοι μιλάνε για 40 και άλλοι για 25 τραυματίες. Πριν από λίγο ανακοίνωσαν και 3ο νεκρό. Υπάρχουν παντού τεράστια μποτιλιαρίσματα μέσα στην πόλη καθώς έχει αποκλειστεί μια μεγάλη περιοχή. Οι κάτοικοι μαζί με τα προάστια είναι γύρω στις 450.000 άτομα αλλά στο κέντρο, στην πόλη της Λιέγης είναι περίπου 200.000 κάτοικοι. Οπως μεταταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, πιστεύουν πως ήθελε κάποιος να αποδράσει από το Δικαστικό Μέγαρο που βρίσκεται απέναντι από τον τόπο του μακελειού και από εκεί και πέρα υπήρχαν και 2 ή 3 συνεργοί που προκάλεσαν όλον αυτόν τον πανικό".

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt o πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στη Λιέγη, Ηλίας Κουντάνης...



Το χρονικό

Τα θύματα των μακελάρηδων ανυποψίαστα ήταν σε στάση λεωφορείου στην πλατεία Σεν Λαμπέρ της Λιέγης. Ξαφνικά ένας άνδρας άρχισε να πετά εναντίον τους χειροβομβίδες και να πυροβολεί.
Επικράτησε πανικός. Όλα τα καταστήματα στην πόλη έκλεισαν, η αστυνομία άρχισε να εκκενώνει το κέντρο της πόλης, ενώ επι τόπου άρχισαν να φτάνουν ασθενοφόρα και να στήνονται αυτοσχέδια ιατρεία.
Οι αστυνομικοί άρχισαν να ψάχνουν για υπόπτους και να τους καταδιώκουν.













Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΕΝΟΣ ΥΠΟΠΤΟΥ
Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΕΝΟΣ ΥΠΟΠΤΟΥ







newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρέμουν απαγωγές πολιτικών μετά τη χθεσινή πρόβα-τζενεράλε στο Κορυδαλλό!



Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μιλούν για ένα άριστα οργανωμένο σχέδιο που αποκαλύπτει μια νέα φάση συνεργασίας ατόμων από τον ποινικό χώρο και κρατουμένων «ανταρτών πόλης». Πάντως πολλές από τις παραμέτρους της υπόθεσης δεν έχουν αποσαφηνισθεί, ωστόσο οι αστυνομικοί προσπαθούν να προσδιορίσουν τις άγνωστες ενέργειες των κρατουμένων που ετοίμαζαν την μεγάλη απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού χωρίς οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι αρχές ασφαλείας να αντιληφθούν τις κινήσεις τους...

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, τουλάχιστον οκτώ κατηγορούμενοι ως μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν μεταφερθεί τις τελευταίες ημέρες, από διάφορα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, στις φυλακές Κορυδαλλού. Κι αυτό γιατί το Συμβούλιο Εφετών το οποίο εξετάζει τις ενοποιημένες πλέον δικογραφίες για την αποστολή των 15 δεμάτων-βόμβα, για τα οπλοστάσια σε Καρέα, Αγρίνιο κτλ. και για την ομάδα των συλληφθέντων στον Βόλο είχαν ζητήσει την αυτοπρόσωπη παρουσία τους ενώπιον των δικαστικών λειτουργών.
Η πρώτη σχετική διαδικασία είχε ορισθεί για τις 5 Δεκεμβρίου όμως μετατέθηκε τελικά για τις 27 του μηνός. Οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους για αυτήν την υπόθεση, ανάμεσα σε αυτούς οι Χρήστος Τσάκαλος, Γιώργος Πολύδωρος και τα αδέλφια Μιχάλης και Γιώργος Νικολόπουλος που επιχείρησαν να αποδράσουν, κρατούνταν στην Α' Πτέρυγα των Φυλακών κοντά στο κελί του ποινικού Παναγιώτη Βλαστού ο οποίος είχε μεταχθεί στον Κορυδαλλό λόγω της δίκης του για την υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου και της δολοφονίας του ιδιώτη Γιώργου Γούσιου. Ο εισαγγελέας του δικαστηρίου είχε ζητήσει την ισόβια κάθειρξη του Βλαστού ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες, φαινόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα εκτός εαυτού κι εκτόξευε απειλές προς κάθε κατεύθυνση.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ διατυπώνουν την άποψη ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρχε συνεργασία κατηγορουμένων για τη «Συνωμοσία των Πυρήνων» και του Παναγιώτη Βλαστού να αποδράσουν εκμεταλλευόμενοι κενό ασφαλείας στον χώρο του επισκεπτηρίου των φυλακών.
 Οπως ανέφεραν αστυνομικοί «εκείνο που μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η αναφερόμενη συνεργασία του Βλαστού με αντιεξουσιαστές αφού ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχαν δείγματα συνεργασίας του συγκεκριμένου βαρυποινίτη με κρατουμένους για αντάρτικο πόλεων. Τους χώριζε ιδεολογική άβυσσος και εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σε προσέγγιση ποινικών και πολιτικών ζητημάτων.
 Πιθανολογούμε ότι ίσως ρόλο μεσάζοντα σε αυτήν την συνεργασία, έπαιξε άλλος κρατούμενος για την υπόθεση Παναγόπουλου που διατηρούσε πολυετή επαφή με αντιεξουσιαστές. Οσοι είχαν ενημερωθεί και μυηθεί στο σχέδιο απόδρασης συνεννοήθηκαν να έχουν επισκεπτήριο της Δευτέρα, ενώ το όπλο φαίνεται να μπήκε στις φυλακές σε προγενέστερο χρόνο κι ήδη γνωρίζουμε με ποιον τρόπο. Κανείς να μην ξεχνάει ότι από τις φυλακές Κορυδαλλού έχουν γίνει πολλές αποδράσεις κρατουμένων κι ανάμεσα σε αυτές οι δύο μεγάλες... αποχωρήσεις των Αλκετ Ριζάι και Βασίλη Παλαιοκώστα το 2006 και το 2009 με ελικόπτερο».
 kourdistoportocali.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκθεση βιβλίου στο Γυμνάσιο Αλιάρτου



Το Γυμνάσιο Αλιάρτου σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών διοργανώνει έκθεση βιβλίου σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Bookali. Εκτίθενται βιβλία λογοτεχνικά, εκπαιδευτικά, ψυχολογίας, χριστουγεννιάτικα όπως επίσης και κλασσική λογοτεχνία στην Αγγλική Γλώσσα. Η έκθεση πραγματοποιείται από 8/12 έως 23/12/2011 και φιλοξενείται στην ισόγεια αίθουσα του Γυμνασίου Αλιάρτου.
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 11-1:00
Δευτέρα και Τετάρτη: 18:00-20:00
Κυριακές: 11:00-1:00
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στο αυτόφωρο ο αδερφός της Έλλης Στάη!


Χειροπέδες για το αδερφό της Έλλης Στάη, που πέρασε όλη τη νύχτα στο αυτόφωρο, ανήμερα της γιορτής του! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του planet-greece...




που επιβεβαιώνονται και από το επίσης ενημερωμένο onair24, ο Σπύρος Τσαρλαμπάς, συνελήφθη από αστυνομικούς ανήμερα της γιορτής του, μετά από μήνυση που υπεβλήθη σε βάρος του από την πρώην σύζυγό του.

Ο συγκεκριμένος κύριος, μολονότι του ανήκει η... μισή Λευκάδα, δηλώνει «άπορος» και αρνείται να καταβάλει την επιδικασμένη διατροφή στο γιο και την πρώην σύζυγό του.
Χθες, λοιπόν, συνελήφθη και πέρασε όλη τη νύχτα στο Α.Τ. Κυψέλης, ενώ σήμερα θα θα δικαστεί στο αυτόφωρο της Σχολής Ευελπίδων.

 Και κάτι τελευταίο... Σύμφωνα με το onair24, o κύριος αυτός είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν για τον ίδιο λόγο σε ένα έτος φυλάκιση μετά απο μήνυση της πρώην συζύγου του! Φάινεται πως το πάθημα, δεν του έγινε μάθημα...
 planet-greece...
Διαβάστε Περισσότερα »

«Προσκύνημα» για λίγο γάλα, τυρί και γιαούρτι στην Θεσσαλονίκη

«Προσκύνημα» για λίγο γάλα, τυρί και γιαούρτι στην Θεσσαλονίκη [φωτο]Πανικός για λίγο γάλα, τυρί ή γιαούρτι στην πλατεία αρχαίας αγοράς στην Θεσσαλονίκη
όπου πολίτες κάνουν ουρές για να πάρουν λίγα από τα δωρεάν προϊόντα που μοιράζουν οι κτηνοτρόφοι ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις χαμηλές τιμές που τα πουλάνε.

Δείτε τις φωτογραφίες











































































































Διαβάστε Περισσότερα »

Πέφτει και άλλο η οικοδομή


Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κατά το μήνα Αύγουστο 2011 το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) στο σύνολο της Χώρας μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 2.335 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 423.1 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας και...
1.636,4 χιλιάδες κυβικά μέτρα όγκου. Παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 14,0% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 21,0% στην επιφάνεια και κατά 11,6 % στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Περγαντά Διαμαντοπούλου για τα θέματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Στερεάς

Στο Υπουργείο Παιδείας βρέθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, σε συνάντηση με την Υπουργό κ. Άννα Διαμαντοπούλου, στην οποία συμμετείχαν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χειμάρας και η υπεύθυνη του συνδυασμού για θέματα εκπαίδευσης κ. Μακρή, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας κ. Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος της πρωτοβουλίας πολιτών για το Πανεπιστήμιο κ. Σμοκοβίτης, καθώς και στελέχη του Υπουργείου αρμόδια για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η συνάντηση αυτή, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της απόφασης της Ειδικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Πανεπιστήμιο που έγινε στις 16 Ιουνίου 2011, αφού είχε προηγηθεί σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τον Πρόεδρο της ΔΕ του Πανεπιστημίου. Το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε αποφασίσει ομόφωνα :

Να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν σχολές που θα συμπεριλαμβάνουν τα σημερινά τμήματα, σύμφωνα με την πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Να εκπονηθούν και να εφαρμοστούν καινοτομικά και ευέλικτα προγράμματα σπουδών, που θα δίνουν πολλαπλές δυνατότητες στους φοιτητές.

Να διασυνδεθεί η λειτουργία του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία, με μελέτες, έρευνες, πρακτική άσκηση, επαγγελματική προοπτική.

Να εξασφαλιστεί η στέγασή τους σε οργανωμένους και σύγχρονους χώρους.

Να γίνει συνάντηση του Περιφερειάρχη και των επικεφαλής των παρατάξεων, με την Υπουργό Παιδείας, ώστε να διασφαλιστεί η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο Περιφερειάρχης κ. Περγαντάς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Υπουργό Παιδείας, υλοποιώντας την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στο περιεχόμενό της και στην ενδυνάμωση τόσο του Πανεπιστημίου, όσο και των ΤΕΙ της Στερεάς Ελλάδας, Λαμίας και Χαλκίδας.

Η Υπουργός παρουσιάζοντας το νέο χάρτη της εκπαίδευσης, αναφέρθηκε στις κατευθύνσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας ΑΕΙ και ΤΕΙ, προκειμένου να προταθεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών, που ήδη διαμορφώνεται από τη ΔΕ του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Οι κατευθύνσεις αυτές αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και για τη βελτίωση της ποιότητας των σπουδών.

Είναι προφανές ότι, η ΔΕ του Πανεπιστημίου, μαζί με τα ΤΕΙ, θα πρέπει συνθετικά να καταλήξουν σε προτάσεις εφικτές και αποδοτικές και κυρίως να διαμορφώσουν το πλαίσιο ενός Τριτοβάθμιου Ιδρύματος σε διασύνδεση με την τοπική κοινωνία και ικανού να παράξει ποιοτικές και ανταγωνιστικές σπουδές.

Επομένως τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας, ΑΕΙ & ΤΕΙ σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και το Υπουργείο Παιδείας, και σε εναρμόνιση με το νέο χάρτη της εκπαίδευσης, θα πρέπει να παρουσιάσουν αξιόπιστες και ελκυστικές προτάσεις, προκειμένου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να έχει μια βιώσιμη και σύγχρονη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Σήμερα είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία με την Υπουργό Παιδείας», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς «Μια συνεργασία, που προκλήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας για Ειδική Συνεδρίαση για το Πανεπιστήμιο και με βάση την ομόφωνη απόφαση του σώματος. Στη σημερινή συνάντηση διαφάνηκε πως τα Τριτοβάθμια Ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας, ΑΕΙ & ΤΕΙ, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες που διαμορφώνει ο νέος εκπαιδευτικός χάρτης της χώρας και να συνεργαστούν δημιουργικά για να είναι η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Στερεά Ελλάδα σταθερή, παραγωγική και αξιόπιστη.»
Διαβάστε Περισσότερα »

«Αργοπεθαίνει» ο Κορινθιακός κόλπος


Σύσκεψη για την προστασία του Κορινθιακού κόλπου πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Κορίνθου, με στόχο τη λήψη αποφάσεων που θα δρομολογήσουν τις κατάλληλες πολιτικές για την ανάκαμψη των ιχθυοαποθεμάτων καθώς και την επίτευξη της αειφορίας της θαλάσσιας αλιείας.

Η συγκεκριμένη σύσκεψη, υπό τον Δήμαρχο Κορινθίων, Αλέξανδρο Πνευματικό, και παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη, πραγματοποιήθηκε προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι θέσεις πάνω σε θέματα που αφορούν τον Κορινθιακό Κόλπο και των οποίων οι αποφάσεις θα κατατεθούν στη συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής που θα συγκληθεί τις επόμενες μέρες.

Ο Κορινθιακός αποτελεί μικρογραφία της Μεσογείου, ένα φανταστικό βιότοπο, ένα διαμάντι για την Ελλάδα και την Ευρώπη, όπου η βιοποικιλότητα του είναι μοναδική, παρότι πολιορκείται από ποικίλες δραστηριότητες.Είναι μια θάλασσα κλειστή και ευαίσθητη, εξαιρετικής ομορφιάς και φυσικού πλούτου, όπου εδώ και δεκαετίες έχει αφεθεί στο έλεος της ανθρώπινης υπερεκμετάλλευσης (αλιεία) και της ρύπανσης από βιομηχανικά και αστικά απόβλητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, στη σύσκεψη έγινε μια προσπάθεια ολιστικής προσέγγισης του θέματος, ιεραρχώντας όχι μόνο τα προβλήματα αλλά και τις στρατηγικές που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι αρμόδιοι Φορείς για την επιτυχή επίτευξη των στόχων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε την τεράστια λίστα με τα πρατήρια όπου έχουν νοθευμένα καύσιμα...

Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, συνολικά 219 πρατηριούχοι έχουν πιαστεί να νοθεύουν καύσιμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αλλά και να κοροϊδεύουν τους οδηγούς - πελάτες τους, οι οποίοι...
καλούνται από τη μία να σηκώσουν το βάρος από το υψηλό κόστος....

αγοράς των καυσίμων και από την άλλη να πληρώσουν οποιαδήποτε ζημιά τυχόν προκύψει στο όχημά τους λόγω της νοθείας.

Όπως θα δείτε και από τη σχετική λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το αρμόδιο υπουργείο, τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων έχουν βεβαιώσει σημαντικές παραβάσεις και έχουν επιβάλει πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Το ερώτημα είναι κατά πόσο οι… πρατηριούχοι αυτοί έχουν... ανταποκριθεί στις ποινές που τους έχουν επιβληθεί, που αγγίζουν ακόμα και τα 506.225 ευρώ. Δείτε τη σχετική λίστα εδώ

/nonews-news
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς σφαγεία η Βοιωτία


Χωρίς σφαγεία παραμένει ο νομός της Βοιωτίας με αποτέλεσμα να είναι σε απόγνωση οι κρεοπώλες, οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι αφού, αναγκάζονται να ταξιδεύουν χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν, σε γειτονικούς νομούς.
Λιβαδειά και Θήβα αναζητούν χώρους και πόρους για την κατασκευή νέων σφαγείων ενώ οι κρεοπώλες της Θήβας επιμένουν στο αίτημά τους για την λειτουργία μόνο για τις γιορτές των Χριστουγέννων των παλιών σφαγείων.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρωστά όπου... υπάρχει πόρτα σύζυγος πρώην υπουργού!


 

Η υπέρλαμπρη σύζυγος πρώην υπουργού και μεγαλοστελέχους του ΠΑΣΟΚ έχει στην κυριολεξία φεσώσει όλο τον κόσμο.
Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις του BriefingNews για τις αγωγές που έκαναν γνωστή στυλίστρια και κοσμηματοπώλης στην κυρία υπουργού, στην επιφάνεια ήρθε τώρα και μια νέα αγωγή που έκανε γνωστός οίκος διοργάνωσης δεξιώσεων ζητώντας από την ξιπασμένη κυρία χιλιάδες ευρώ για τις υπηρεσίες που της πρόσφεραν τα τελευταία χρόνια χωρίς να πάρουν τα χρήματά τους.

Η κυρία υπουργού συνήθιζε λόγω της αγάπης της στις εκδηλώσεις  και στις δημόσιες σχέσεις  ακόμη και με πρόσωπα του εξωτερικού, να διοργανώνει γκαλά με καλεσμένους από την εγχώρια και εισαγώμενη show biz.

Τουλάχιστον μία με δύο φορές το μήνα ζητούσε από την συγκεκριμένη εταιρεία την διοργάνωση εκδηλώσεων στα πιο ακριβά ξενοδοχεία με πανάκριβα μενού και καλλιτέχνες που έφερνε από το εξωτερικό για να ευχαριστήσει τους καλεσμένους της .

Φρόντιζε μάλιστα οι καλεσμένοι της να μεταφερθούν με λιμουζίνες και να φιλοξενηθούν σε επίσης ακριβές σουίτες. Όλα αυτά που κόστιζαν περιουσίες η συγκεκριμένη εταιρεία που διοργάνωνε τις  δεξιώσεις ευελπιστούσε ότι θα τα πληρωθεί.

Η κυρία υπουργού όμως αφού τους έδινε κάποια χρήματα έναντι δεν κατάφερε να τους ξεπληρώσει για λόγους που δεν τους εξήγησε ποτέ. Απλώς σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας τους είχε ζητήσει να κάνουν λίγο υπομονή διότι είχε ένα πρόβλημα ρευστότητας.  Το αποτέλεσμα ως τώρα είναι να μην έχουν πάρει τα χρήματα τους και να καταφεύγουν στην δικαιοσύνη.

Η ΞΙΠΑΣΜΕΝΗ ΣΥΖΥΓΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ

Η κυρία υπουργού μάλιστα δεν είχε μόνο αυτό το ψώνιο που σας περιγράψαμε παραπάνω και εξαιτίας του οποίου την κυνηγούν για όσα χρωστάει . Της άρεσε να ζει σαν βασίλισσα και να νιώθει ότι την υπηρετούν όλοι γύρω της.

Σας περιγράφουμε μόνο μια σκηνή από τις πολλές που διαδραματιζόταν σχεδόν σε καθημερινή βάση σε γνωστό παραλιακό ξενοδοχειακό συγκρότημα όπου διέμενε η σύζυγος για να αλλάζει τον αέρα της .

Κυκλοφορούσε με τους παρατρεχάμενους της , κομμωτές μανικιουρίστες και στιλίστες τριγύρω της μέσα στο ξενοδοχείο και όταν επιθυμούσε να καθίσει σε κοινόχρηστο χώρο του ξενοδοχείου για να συζητήσει μαζί τους την βραδινή της εμφάνιση απαιτούσε να μην χρησιμοποιήσει κανείς άλλος πελάτης τον χώρο που βρισκόταν εκείνη.

Και όλα αυτά έμπαιναν στον λογαριασμό ποιανού άραγε …

Πως πλήρωνε η κυρία υπουργού …

Με ποιανού τα λεφτά και τις πλάτες έκανε όλα όσα έκανε …

Και γιατί σταμάτησε ξαφνικά να πληρώνει  όταν ξέσπασαν διάφορα σκάνδαλα με υπουργούς βουλευτές και έφτασε στο σημείο σήμερα να χρωστάει όλα αυτά τα χρήματα… Η δικαιολογία της πάντως σε όλους αυτούς που περίμεναν να πάρουν τα λεφτά τους ήταν:

«Κάντε υπομονή θα περάσει η μπόρα.»

 BriefingNews
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα παιδιά στολίζουν την Αλίαρτο!!!



Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ;

Την ώρα που οι Έλληνες καταναλωτές δεν έχοπυν σταματήσει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα πάσης φύσεως... χαράτσια που επιβάλλουν οι... Κυβερνήσεις, την ώρα που υπάρχουν οκογένειες που ζουν με δανεικά και μέλη τους ψάχνουν στους... κάδους απορριμάτων για τροφή, την ίδια ώρα, η διοίκηση της Δ.Ε.Η., ζητά αυξήσεις της τάξης του 15% στα τιμολόγια, διότι όπως υποστηρίζει η επιχείρηση θα περάσει σε ζημίες...

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες, από τότε που άνθρωποι κάθε ηλικίας, διαμαρτύρονταν έντονα για την επιβολή του τέλους ακινήτων μέσω του λογαριασμού της Δ.Ε.Η., μη μπορώντας να φανούν συνεπείς στην οικονομική υποχρέωση που τους επέβαλλε το κράτος και μέσα στην εβδομάδα, μετά την εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, αναμένεται να ανακοινωθούν οι αυξήσεις που θα πραγματοποιηθούν στα τιμολόγια της επιχείρησης από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Η διοίκηση της Επιχείρησης ζητεί αυξήσεις τουλάχιστον 15%, καθώς, όπως λέει, διαφορετικά η Δ.Ε.Η. θα περάσει σε ζημίες και δεν θα μπορεί να κάνει επενδύσεις, με αποτέλεσμα η μετοχή της να πιεσθεί περαιτέρω, επηρεάζοντας αρνητικά τα έσοδα που θα προκύψουν από την αποκρατικοποίηση της.


 Και το ερώτημα είναι, το εξής: Που και πότε θα σταματήσετε κύριοι;  

briefingnews
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο κέντρο της Αθήνας

Ένας ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο κέντρο της Αθήνας [Διαδώστε]«Με τιμές «χωραφιού» από τα χέρια των αγροτών απευθείας στους καταναλωτές!»
Αύτό είναι το σύνθημα του πρώτου Προμηθευτικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού «Αλληλέγγυον», που πρόκειται να λειτουργήσει στην Αθήνα, πουλώντας ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ελληνικά είδη διατροφής. Ο συνεταιρισμός δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Στόχος του είναι να δημιουργήσει ένα ανθρώπινο δίκτυο, που θα αναδεικνύει την ανθρώπινη εργασία μέσα από τη συνεργασία, την ισοτιμία, απαλλαγμένο από κάθε είδους εκμετάλλευση.
Προϊόντα όπως φασόλια, ρύζι, πατάτες, λεμόνια, πορτοκάλια, τραχανάς, χυλοπίτες, τσίπουρα, κρασιά, βιολογικά τρόφιμα, θα μπαίνουν στο καλάθι της νοικοκυράς απευθείας σε τιμές που θυμίζουν χωριό.
Και όχι μόνο. Οι καταναλωτές θα μπορούν να φέρνουν και να ανταλλάσσουν χωρίς χρήματα τις δικές τους παραγωγές με προϊόντα από το «Αλληλέγγυον».
Η ιδέα δεν είναι καινούρια, έχει εφαρμοσθεί σε αρκετές χώρες, που βίωσαν την άγρια κερδοσκοπία των πολυεθνικών, την εκμετάλλευση του αγρότη και την καταστροφή της εγχώριας παραγωγής.
Οι άνθρωποι του συνεταιρισμού επέλεξαν ένα κομβικό σημείο για να εξυπηρετεί τόσο τους κατοίκους της Αττικής όσο και τους αγρότες της περιφέρειας. Βρίσκεται στη περιοχή του Κολωνού στο σταθμό Λαρίσης και του μετρό στην οδό Αγίας Σοφίας 50 και Διδυμοτείχου.
«Τέρμα οι μεσάζοντες και η κερδοσκοπία, η κρίση χρειάζεται συλλογικότητα» τόνισε ο Γ. Γαλανόπουλος, υπεύθυνος λειτουργίας του εγχειρήματος.
«Σκοπός μας είναι αυτές τις σκοτεινές ημέρες να μην πεινάσει κανείς. Τα νοικοκυριά των αστικών κέντρων θα γνωρίσουν τους απλούς καθημερινούς έλληνες αγρότες και τη σοδειά τους. Θα κοπεί ο δρόμος στους «μαυραγορίτες», που «ακονίζουν τα μαχαίρια τους» στην περίπτωση που η χώρα μπει στον εκβιασμό του διατροφικού εφιάλτη».
Οι διαδικασίες άρχισαν τον Σεπτέμβριο από έλληνες αγρότες και πέρασαν μέσα από συμπληγάδες μέχρι να ετοιμαστεί το πρωτόγνωρο για την Ελλάδα καταστατικό, καθώς σκόνταφτε στον αθέμιτο ανταγωνισμό: «Σκοπός είναι να καταργηθεί ο μεσάζοντας χονδρέμπορας που κερδοσκοπεί τετραπλασιάζοντας την τιμή, με αποτέλεσμα η τιμή στα προϊόντα να ανεβαίνει κατακόρυφα. Τα φασόλια Πρεσπών πουλιούνται 8 ευρώ στα σουπερμάρκετ, στη Βαρβάκειο το χύμα κοστίζει 7 ευρώ, εμείς θα τα πουλάμε τρία. Οι επιχειρηματίες για να πετύχουν καλύτερες τιμές εισάγουν λεμόνια που στοιχίζουν 1,30 ευρώ το κιλό, εμείς έχουμε βρει λεμόνια που θα πουλάμε με 30 λεπτά. Το κέρδος μας αντιστοιχεί στην κάλυψη των λειτουργικών μας εξόδων και μόνο».
Παραγωγοί από Μυτιλήνη, Κρήτη, Κοζάνη, Ξάνθη είναι έτοιμοι να συμμετέχουν με τα προϊόντα τους. Επίσης πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να ανοίξουν στη περιοχή τους «Αλληλέγγυο».
Η Ευρυδίκη έχει έρθει να γραφεί στη λίστα με τους εθελοντές και ανυπομονεί να πιάσει δουλειά: «Θα δουλεύω και Κυριακή εθελοντικά. Τα ελληνικά προϊόντα πρέπει να ξαναμπούν στα σπίτια μας. Ο αγρότης που πετούσε την παραγωγή του στη χωματερή πρέπει να γλιτώσει από την αφαίμαξη του χονδρέμπορα».
oxafies.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη και 13 : γιατί θεωρείται ως η «μαύρη» μέρα του ημερολογίου;


 Τρίτη και 13 σήμερα και προλήψεις και δεισιδαιμονίες θα είναι και πάλι στα «φόρτε» τους.
  Προληπτικοί και μη, θα ξυπνήσουν αν μη τι άλλο με μία περίεργη διάθεση, θα κάνουν το σταυρό τους και θα ευχηθούν να περάσει  γρήγορα και «αναίμακτα» αυτή η αποφράδα μέρα.
  Η Τρίτη και 13 έχει καθιερωθεί ως η πλέον γρουσούζικη μέρα για Έλληνες και Ισπανούς.
Γιατί  η "Τρίτη";
  Τρίτη 29 Μαίου 1453 και ακούγεται η κραυγή «Εάλω η Πόλις». Η Κωνσταντινούπολη, Η Πόλη των Αγίων, η πόλη των Αυτοκρατόρων, η «Νέα Ρώμη» όπως την αποκαλούσαν, πέρασε στα χέρια του οθωμανού δυνάστη. Εδώ και πάρα πολλούς αιώνες η Τρίτη θεωρείται η χειρότερη μέρα της βδομάδας γιατί έχει συνδεθεί με την άλωση της Κωνσταντινούπολης.
  Ημέρα Τρίτη λοιπόν έπεσε η Κωνσταντινούπολη στα χέρια των στρατευμάτων του Μωάμεθ του Πορθητή και από τότε η καρδιά κάθε Έλληνα ματώνει όταν επισκέπτεται την Πόλη. Η Τρίτη έγινε μέρα πένθους για τους Έλληνες της Πόλης, ημέρα καταραμένη. Τα γλέντια σταμάτησαν, τα όργανα βουβάθηκαν, τα σπίτια δεν δέχονταν επισκέπτες. Η ημέρα Τρίτη σηματοδοτεί την πιο μελανή μέρα της ελληνικής ιστορίας.
Γιατί ο αριθμός 13;
  Ο αριθμός 13 όποια μέρα της εβδομάδας κι αν πέσει θεωρείται κακότυχος. Μία άποψη που επικρατεί είναι ότι πρόκειται για έναν πολύ «άτυχο» αριθμό που έχει φορτιστεί με τόσα αρνητικά συναισθήματα και δεισιδαιμονίες, μόνο και μόνο επειδή έπεται του 12!

  Σε πολλούς πολιτισμούς το δώδεκα είναι ένας "ιερός", "μαγικός" ή συμβολικός αριθμός. Όλες οι προλήψεις που έχουν να κάνουν με το αριθμό 13, λένε, δημιουργήθηκαν επειδή χαλάει την «ιερότητα» και την αρμονία του 12.
  Το δωδεκαδικό σύστημα μας υπαγορεύει ότι ο αριθμός 12 είναι ο πιο τέλειος αριθμός: 12 είναι οι ώρες της μέρας και της νύχτας, 12 οι μήνες, 12 τα ζώδια, 12 οι άθλοι του Ηρακλή, 12 οι θεοί του Ολύμπου, 12 τα ιερά ευαγγέλια, 12 οι μαθητές του Ιησού.
 Ο 13ος μαθητής θεωρείται ο Ιούδας. Η προσθήκη ενός επιπλεόν αριθμού μετά το 12, που φέρει το όνομα 13, σήμανε και την αρχή ενός νέου κύκλου. Κάτι καινούριο γεννιόταν, μία νέα τάξη πραγμάτων μόλις ξεκινούσε και αυτό προκάλεσε μία ανησυχία και μία ανασφάλεια στους ανθρώπους. Από τότε ό,τι άσχημο συνέβαινε και ό,τι αναποδιές έρχονταν πάντα αποδίδονταν στο 13. Ακόμα και στις κάρτες Ταρό, στον αριθμό 13 αντιστοιχεί ο θάνατος.
Τρίτη & 13: ένας εκρηκτικός συνδυασμός.
  Με την Τρίτη να θεωρείται αποφράδα μέρα και το 13 «γκαντέμικος» αριθμός, ο συνδυασμός των δύο δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από το υπέρτατο κακό. Ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ισχύσει σήμερα, Τρίτη 13 Απριλίου 2010, μια και οι ημέρες είναι εξαιρετικά  κρίσιμες για την Ελλάδα και το μόνο ίσως που μας λείπει είναι η... κακοδαιμονία του αριθμού 13!!
  Να αναφέρουμε πάντως πως σε αντίθεση με Έλληνες και Ισπανούς, οι υπόλοιποι λαοί θεωρούν κακότυχο συνδυασμό το "Παρασκευή και 13". Όπως και να ‘χει, εσείς μην πτοείστε και μην χαλάτε τη διάθεση σας. Που ξέρετε μπορεί να είναι η τυχερή σας μέρα και να πιάσετε το... δεκατριάρι... Πόσο χειρότερα δηλαδή μπορεί να γίνουν τα πράγματα;
 .pyles.tv
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ