Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Παράταση 10 ημερών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Δεκαήμερη παράταση θα δοθεί για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, λόγω του συνωστισμού που επικρατεί σε τράπεζες, εφορίες και ΕΛΤΑ. 


Την σχετική επίσημη ανακοίνωση θα κάνει εντός των ημερών το υπουργείο Οικονομικών.


Η παράταση...


θα ισχύσει για την πληρωμή των τελών μέσω εφοριών, τραπεζών ή ΕΛΤΑ. 


Ενώ παράταση θα δοθεί και για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας στις εφορίες.


Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι αύριο θα γίνει έκτακτη συνάντηση των εφοριακών με τον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο προκειμένου να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση ώστε να αναστείλουν οι εφοριακοί την 48ωρη απεργία που έχουν προγραμματίσει για την Πέμπτη και την Παρασκευή (29 & 30 Δεκεμβρίου).
Διαβάστε Περισσότερα »

Francesco Lentini: Άνδρας με 3 πόδια & 2 γεννητικά όργανα



Francesco Lentini (1)
Ο Francesco Lentini γεννήθηκε το 1889 με 3 πόδια, 2 ανδρικά γεννητικά όργανα και ένα υποτυπώδες πόδι στο γόνατο του τρίτου ποδιού. Ήταν το 12ο παιδί μιας οικογένειας. Συνολικά, είχε 3 πόδια, 4 πατούσες, 16 δάχτυλα ποδιού και δύο σετ από λειτουργικά ανδρικά γεννητικά όργανα. Τα «έξτρα» μέρη του σώματος ήταν ουσιαστικά ότι υπήρχε από ένα συνδεδεμένο δίδυμο που προεξείχε από τη δεξιά πλευρά του σώματος του.

Francesco Lentini (2)
Όταν οι γονείς του αρνήθηκαν να τον αναγνωρίσουν, την ανατροφή του ανέλαβε μια θεία του, η οποία τελικά τον παρέδωσε σε ένα σπίτι για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Σε παιδική ηλικία, ο Lentini μισούσε τα επιπλέον μέρη του σώματος του μέχρι που πέρασε κάποιο χρόνο στο σπίτι. Εκεί, συνάντησε παιδιά που ήταν κωφά, τυφλά ή μουγκά. Επίσης έμαθε να περπατάει, να κάνει πατινάζ στον πάγο και να πηδάει σκοινάκι.
Στην ηλικία των 8, ο Lentini μετακόμισε από την Ιταλία στην Αμερική και άρχισε να εμφανίζεται σε παραστάσεις ως «Ο Μεγάλος Lentini». Στα νιάτα του, ο Lentini χρησιμοποιούσε το επιπλέον τρίτο πόδι του για να κλωτσάει μια μπάλα ποδοσφαίρου σε όλη την σκηνή, και ως εκ τούτου το παρατσούκλι του στο σόου ήταν «ο ποδοσφαιριστής με τα τρία πόδια».
Το τρίτο του πόδι ήταν λίγο πιο κοντό από τα άλλα, αλλά και τα άλλα δύο κανονικά του πόδια δεν είχαν το ίδιο ύψος. Παντρεύτηκε την Theresa Murray και έκαναν 4 παιδιά. Τελικά, ο Frank Lentini πέθανε στο Jacksonville της Florida στις 22 Σεπτεμβρίου του 1966.
Francesco Lentini (3)
Francesco Lentini (4)
Francesco Lentini (5)
Διαβάστε Περισσότερα »

Περίεργες επενδύσεις από το «δεξί χέρι» του Παπαγεωργόπουλου

Ο Μ. Λεμούσιας προσπάθησε να δικαιολογήσει τις «ορφανές καταθέσεις» ως επενδυτικά προγράμματα της δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση». 


Δεν έπεισε όμως τους δικαστές γιατί η ρευστοποίηση έγινε αρκετά μετά τις εκλογές.


Ο Β. Παπαγεωργόπουλος και το «δεξί του χέρι», ο πρώην γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Μιχ. Λεμούσιας, επένδυαν τα χρήματα της δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση» στο Χρηματιστήριο!! 


Τουλάχιστον...


αυτό ισχυρίζεται ο δεύτερος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος από τον Ιούνιο για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να δικαιολογήσει μεγάλα ποσά που βρέθηκαν σε προσωπικό λογαριασμό του και επενδύονταν στο Χρηματιστήριο!


Ο Μ. Λεμούσιας, στενός συνεργάτης
του Β. Παπαγεωργόπουλου
Το ερώτημα, όμως, που έθεσαν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αποφάσισαν τη συνέχιση της προφυλάκισής του για ακόμη ένα εξάμηνο, είναι πώς γίνεται η ρευστοποίηση αυτών των μετοχών να συμβαίνει αρκετό χρόνο μετά τις εκλογές, ενώ δεν προκύπτει από πουθενά ότι τα ποσά αυτά εισπράχθηκαν με τραπεζικές επιταγές από τον τότε δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο, όπως ισχυρίστηκε.


Ο Β. Παγεωργόπουλος, ο Μ. Λεμούσιας, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Μ. Ζορπίδης και ο πρώην προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου κατηγορούνται με νέα δίωξη που ασκήθηκε την περασμένη εβδομάδα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, γιατί σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους βρέθηκε να διακινούνται μεγάλα χρηματικά ποσά που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.


Ο «χορός» των περίεργων επενδύσεων στο Χρηματιστήριο φαίνεται πως συνέβαινε από το 1999 -χρονιά από την οποία ξεκίνησε η θητεία του Β. Παπαγεωργόπουλου στον Δήμο Θεσσαλονίκης- μέχρι και το 2007, αφού στις αρχές του 2008 ήρθε στο φως το σκάνδαλο της «μαύρης τρύπας».


Ο τότε δήμαρχος έκανε λόγο εκείνη την εποχή για μια υπεξαίρεση της τάξης των 3 εκατ. ευρώ, για να προκύψει όμως στη συνέχεια ότι το ποσό της υπεξαίρεσης ήταν πάνω από το δεκαπλάσιο.


Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών
Τα κενά της κατάθεσης του Μ. Λεμούσια


Στο πρόσφατο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που αποκάλυψε ο «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», με το οποίο αποφασίστηκε η συνέχιση της προφυλάκισης του Μ. Λεμούσια αναφέρεται: «Προκύπτει ότι κατά τα έτη 1999 έως και 2007 ο κατηγορούμενος επένδυσε στο Χρηματιστήριο σημαντικότατα ποσά, ανερχόμενα σε ύψος που δεν θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν σε καμία περίπτωση από τα εισοδήματα που φέρεται να δηλώνει στις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές. Αλλωστε, όλα όσα αυτός ισχυρίστηκε και ιστορεί δεν κρίνονται πειστικά για να αιτιολογήσουν χρηματιστηριακό άνοιγμα σε επενδύσεις (αγορά μετοχών) της τάξεως: α) των 196.478 ευρώ κατά το έτος 2000 και β) 182.065 κατά το έτος 2001 (συνολικά 378.543 ευρώ), σε χρόνους κατά τους οποίους (σύμφωνα πάντοτε με όσα ισχυρίζεται ο ίδιος) δεν είχε λάβει οποιαδήποτε ποσά (ως αποζημιώσεις και εφάπαξ...)».


Στις 5 Δεκεμβρίου 2006 κατατέθηκε σε προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό από συγκεκριμένη χρηματιστηριακή εταιρεία το χρηματικό ποσό των 181.179 ευρώ. Ο Μ. Λεμούσιας υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο ποσό αφορά το αντίτιμο από την πώληση των μετοχών της δημοτικής παράταξης. 


Το περίεργο είναι ότι ενώ οι τιμές των μετοχών στο χρηματιστήριο έπεφταν, το ποσό που έμπαινε στον τραπεζικό του λογαριασμό ήταν αυξημένο, κάτι που επισημαίνεται και στο βούλευμα.




ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ
ΕΘΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Εφετείο ο Εφραίμ υπό τις επευφημίες των πιστών

Στο Εφετείο Αθηνών έφτασε ο ηγούμενος Εφραίμ. Συγκέντρωση πιστών, που κρατούν πλακάτ κατά της Δικαιοσύνης. "Οδηγούμαι αδίκως στη φυλακή" φέρεται να δήλωσε νωρίτερα
Υποστηρικτές του ηγούμενου Εφραίμ, μοναχοί και κληρικοί, έχουν συγκεντρωθεί στο Εφετείο για να συμπαρασταθούν στον γέροντα, ο οποίος έφτασε, συνοδεία αστυνομικών.
Περισσότερα από 100 άτομα αποθέωσαν τον Εφραίμ κρατώντας πλακάτ που αναγράφει "οι άθεοι δικάζουν τους χριστιανούς", ενώ η οδός Λουκάρεως έχει κλείσει.
Οι πιστοί φώναζαν άξιος, άξιος και στη συνέχεια άρχισαν να ψέλνουν.

 Την ίδια στιγμή στο διαδίκτυο γίνεται συλλογή υπογραφών υπέρ του Εφραίμ, ενώ οι επιθέσεις που δέχθηκε η Δικαιοσύνη δεν έμειναν αναπάντητες από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

 Στο Εφετείο θα εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησής του Εφραίμ και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ, όπου και θα διανυκτερεύσει. Σύμφωνα με πληροφορίες θα προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό την Τετάρτη.

 Ο ηγούμενος αναχώρησε με σκάφος από το Άγιο Όρος για το λιμάνι της Ουρανούπολης από όπου τον παρέλαβε αστυνομική δύναμη.
Στο πλευρό του, στάθηκαν περισσότεροι από 200 μοναχοί του Αγίου Όρους, ενώ έψαλλαν το Άξιον Εστί. Οι καμπάνες χτυπούσαν αναστάσιμα.
Εφραίμ: "Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή"
Την πικρία του για την προφυλάκισή του εξέφρασε ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος σύμφωνα με το agioritikovima.gr φέρεται να δήλωσε ότι τον οδηγούν άδικα στη φυλακή.
"Από νέος παραδόθηκα στα χέρια της Παναγίας και πάλι εκεί που πάω παραδίνομαι στα χέρια της Παναγίας, για αυτό και μη φοβάστε. Δεν επιδίωξα ούτε δόξα ούτε ηρωισμούς. Αν επιδίωκα αυτά δεν θα γινόμουνα μοναχός στο Αγιο Όρος, υπερασπίστηκα και υπερασπίζομαι το ΄Αγιο Όρος και την περιουσία της μονής μας που δημιούργησαν οι προπάτορες μας. Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή" φέρεται να είπε σε μοναχούς.
Κανένα πρόβλημα με την υγεία του Ηγουμένου
Νωρίτερα, οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν όσο ήταν κλινήρης στο κελί του έδωσαν το πράσινο φως για τη μεταφορά του, καθώς έκριναν πως η κατάσταση της υγείας του πλέον το επιτρέπει.
Η εισαγωγή του κρίνονταν αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απορρύθμιση του σακχάρου που παρουσίασε.
Ο Εφραίμ πριν από περίπου ένα χρόνο είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση κυττάρων στο πάγκρεας.
Στον εισαγγελέα του ΑΠ ο διοικητής του Αγίου Όρους
Με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε συναντήθηκε την Τρίτη, ο διοικητής του Αγίου Όρους, Αρ. Κασμίρογλου και συζήτησε μαζί του τη δυνατότητα να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης για τον ηγούμενο Εφραίμ στο κελί του στη Ιερά Μονή Βατοπεδίου, αντί για τις φυλακές.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός απάντησε, ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί και διευκρίνισε ότι το άρθρο 57 του Εκκλησιαστικού Κώδικα, που προβλέπει οι ιερείς να κρατούνται σε ειδικό σωφρονιστήριο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς τέτοιο ίδρυμα δεν υπάρχει στη χώρας μας.
Στον κ. Τέντε έχουν σταλεί επιστολές μοναχών, δικηγόρων, ομογενών από Αυστραλία, κ.λπ., Ιερών Μονών, καθώς και αίτημα της Ιεράς Επιστασίας για να αναιρεθεί το βούλευμα με το οποίο αποφασίστηκε η προφυλάκιση του κ. Εφραίμ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοί διάσημοι Έλληνες πέθαναν το 2011;

Διαβάστε Περισσότερα »

Γ. Ντασιώτης: Προσωπικό ή παραιτούμαι





Ενίσχυση και στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητά ο δήμαρχος Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης τονίζοντας ότι μόνο αυτό μπορεί να αποτελέσει λύση για την έξοδο από την κρίση τουλάχιστον σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών.
Τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα σε σχέση με την λειτουργία των δήμων είναι πολλά και όπως τονίζει ο κ. Ντασιώτης «Πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση η όποια κυβέρνηση τι θέλει να κάνει με τους δήμους, διότι διαφορετικά οι δήμοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν».
Ο ίδιος μιλώντας στο STAR Κεντρικής Ελλάδας εμφανίστηκε αποφασισμένος να δράσει δυναμικά σε περίπτωση που η κατάσταση παραμείνει βαλτωμένη. « Έχω διαμηνύσει προς όλες τις κατευθύνσεις οτι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, αν δεν τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες θα παραδώσω τα κλειδιά του δήμου», λέει χαρακτηριστικά και αφήνει ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο της παραίτησης του.
«Μας έχουν πει ότι εντός του 2012 πρέπει να έχουμε οργανώσει υπηρεσίες πρόνοιας, τεχνικές υπηρεσίες, πολεοδομίες και ότι άλλο προβλέπει ο Καλλικράτης. Ταυτόχρονα μας είπαν ότι πρέπει να συντάξουμε τους οργανισμούς εσωτερικής υπηρεσίας των δήμων προβλέποντας όλες αυτές τις υπηρεσίες. Το κάναμε και ήμασταν ο πρώτος δήμος που το κάναμε. Πήραμε ΦΕΚ και μόλις ήρθε ο Οργανισμός εσωτερικής υπηρεσίας βάση του οποίου θα οργανώναμε τις υπηρεσίες αυτομάτως αποφασίζει η κυβέρνηση να καταργήσει οργανικές θέσεις μπλοκάροντας την λειτουργία των υπηρεσιών» λέει φανερά αγανακτισμένος.
Και προσθέτει ο Γ. Ντασιώτης: «Πως λοιπόν μέσα στο 2012 θα λειτουργήσουμε υπηρεσίες πρόνοιας όταν δεν μας επιτρέπουν να οργανώσουμε την υπηρεσία; Πρέπει η κυβέρνησης να αποφασίσει τι θέλει να κάνει».
Καταλήγοντας επισημαίνει την ανάγκη ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα μας για στήριξη της αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αν επίσης θέλει να βγει από την κρίση ο μοναδικός τρόπος είναι να επενδύσει στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το πολιτικό σύστημα καταρρέει. Τώρα μόνο η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει να συγκρατηθεί η κατάσταση αποφεύγοντας περεταίρω δυσχέρειες τουλάχιστον σε επίπεδο δήμων».
Διαβάστε Περισσότερα »

CNN: Τα 8 μεγαλύτερα τεχνολογικά γεγονότα του 2011


Το 2011 ήταν μια χρονιά με πολλά και σημαντικά γεγονότα στο χώρο της τεχνολογίας.
Πρωτοπόροι της τεχνολογίας έχασαν τη ζωή τους και οι νέες τάσεις στον κυβερνοχώρο δημιούργησαν νέες προκλήσεις ενώ φέτος ήτα και η χρονιά των Smartphones των οποίων οι πωλήσεις είχαν μεγάλη αύξηση.
Το CNN έφτιαξε μια λίστα με τα 10 δέκα σημαντικότερα τεχνολογικά γεγονότα του 2011:
1. Ο θάνατος του Steve Jobs
Η Apple αλλά και όλος ο τεχνολογικός κόσμος έχασαν έναν πρωτοπόρο της τεχνολογίας. Ο θάνατός του στις 5 Οκτωβρίου μετά από μια μακρά μάχη με τον καρκίνο προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση ενώ στα μαγαζιά της Apple σχηματίστηκαν ουρές από κόσμο που άφηνε λουλούδια και κεριά.
2. Ta social media - ένα εργαλείο για διαδηλωτές
Μια χρονιά με πολλούς επαίνους ήταν το 2011 για το Facebook, το Twitter και το YouTube, αφού έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διάδοση των επαναστατικών μηνυμάτων στην εξέγερση που ανέτρεψε τον μακροπρόθεσμο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ και όχι μόνο..
Στο Λονδίνο, οι συμμετέχοντες στις ταραχές χρησιμοποιούσαν το BlackBerry Messenger για να καλέσουν σε συγκέντρωση τους υπόλοιπους.
3. Anonymous
H μάσκα του Guy Fawkes εμφανίστηκε ξαφνικά στο διαδίκτυο για να εκπροσωπήσει τους Anonymous..
Τα μέλη της ομάδα βγήκαν φέτος στο Internet τροφοδοτώντας ηλεκτρονικές επιθέσεις στο Facebook, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις τράπεζες.
4. Tablets
Η αγορά γνωρίζει ένα νέο κύμα καταναλωτών που μαζικά αγοράζουν tablets. Η μαζική αυτή κίνηση ξεκίνησε μετά την τεράστια απήχηση και επιτυχία του iPad της Apple. Ολοένα και περισσότερα έσπευσαν να αγοράσουν τον υπολογιστή ταμπλέτα ή κάποια απομίμηση του.
5. Η «τριβή» στο Facebook
Έτσι τουλάχιστον το ονομάζουν ο Ζούκερμπεργκ και οι συνεργάτες του και εννοούν τη νέα εφαρμογή του Facebook με την οποία οι φίλοι μπορούν να βλέπουν τι άρθρα διαβάσαμε πρόσφατα. Αυτό αποτέλεσε και ένα μεγάλο όχημα των διαφημιστικών εταιρειών.
6. «Πόλεμος» ευρεσιτεχνίας
Τα μεγαλύτερα ονόματα στον τομέα των κινητών, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Google, HTC, η Microsoft, η RIM και Samsung, έχουν εμπλακεί σε ένα τεράστιο παιχνίδι ευρεσιτεχνίας.
Αυτές οι εταιρείες έχουν καταθέσει αγωγές σε χώρες σε όλο τον κόσμο και αναζητήσουν συμφωνίες παραχώρησης αδειών εκμετάλλευσης ή ζητούν να εμποδίσουν την πώληση των προϊόντων των ανταγωνιστών.
7. Google +
Οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερο από το χρόνο τους για τα κοινωνικά δίκτυα παρά στην αναζήτηση στο Web. Με άλλα λόγια, περισσότερο Facebook και λιγότερο Google.
Έτσι, το Google αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του Facebook, το Google +. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες και να περιηγηθούν σε ενημερώσεις των φίλων τους.
8. Η Apple γίνεται η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο
Όταν ο Jobs επέστρεψε στην Apple το 1997, είπε ότι η εταιρεία βρισκόταν λίγες εβδομάδες πριν από τη χρεοκοπία. Κατά την επόμενη δεκαετία έκανε μια αριστοτεχνική ανατροπή μετατρέποντας την Apple στην πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι κάνει σήμερα ο Σαμψών;


«Το κράτος δεν μου έδωσε τίποτα» λέει ο παλαιστής που μασούσε σίδερα

Ο Σαμψών αναδείχθηκε σε πλατείες, ανδρώθηκε στους δρόμους και εκεί δημιούργησε το μύθο του. Μασούσε σίδερα, σήκωνε βάρη που ζύγιζαν τόνους, έσπαγε πέτρες επάνω στο κορμί του και με τα δόντια του τραβούσε κάρα και αυτοκίνητα.

Με τα κατορθώματα του κατά κόσμον Γιάννη Κεσκελίδη μεγάλωσαν πολλές γενιές Ελλήνων. Η ζωή του αλλά και η πορεία του έμοιαζαν με παραμύθι, χωρίς όμως το αναμενόμενο τέλος.

«Το χάρισμα της δύναμης το κληρονόμησα από τον παππού μου, τον Παύλο. Ήταν παλαιστής στη Μικρά Ασία και ο πατέρας μου είχε ασχοληθεί ερασιτεχνικά με την πάλη. Όταν ήμουν μικρό παιδί, κατάλαβα ότι είχα μια απίστευτη δύναμη, που δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω. Όταν ήμουν επτά ετών, έπιασα δουλειά στα κάρβουνα για να ζήσω. Εκεί σήκωνα τα τσουβάλια, σαν να ήταν άδεια», θυμάται.



Ο Σαμψών έζησε πολύ σκληρά παιδικά χρόνια. Μέσα στη φτώχεια. Δούλεψε παντού: σε ανρθρακωρυχεία, σε γαλακτοπωλεία, σε σιδεράδικα για να επιβιώσει. Στα 13 του χρόνια άρχισε την πάλη. Ήταν στον Πειραϊκό Σύλλογο και είχε δάσκαλο τον Χαρίλαο Μοσχίδη. Από τα κιλά που σήκωνε και τις υπερφυσικές του δυνάμεις, πήρε και το παρατσούκλι του. Έκτοτε ελάχιστοι τον φώναζαν με το πραγματικό του όνομα.

Όμως, η πάλη δεν είχε χρήματα και γι’ αυτό ο Παναγής Κουταλιανός βρήκε τη λύση και άνοιξε το δρόμο σε όλους. Δημιούργησε τα νούμερα και έτσι άρχισαν οι παραστάσεις. «Προσφέραμε θέαμα και ο κόσμος μας λάτρευε. Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα, δεν υπάρχει γωνιά αυτής της χώρας που να μην έχω πάει. Κάποτε όλοι με χειροκροτούσαν. Τώρα μόνο ο απλός κόσμος με θυμάται», λέει στο newsbeast.gr ο 83χρονος.

Και επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της πορείας του έκανε πράγματα απίστευτα για κοινός θνητός. Μέχρι τα 76 του, οπότε και σταμάτησε τα νούμερα, δεν είχε αφήσει τίποτα… όρθιο. «Έχω σπάσει εννιακόσια εκατομμύρια πέτρες στο κεφάλι μου, έχω τραβήξει εκατοντάδες αυτοκίνητα, φορτηγά, τρακτέρ με τα δόντια μου».

Σήμερα όμως, το παράπονο τον πνίγει. «Το κράτος δεν με βοήθησε ποτέ. Όλοι με συγχαίρονταν και μου έδιναν το χέρι τους όταν έκανα νούμερα. Σήμερα, με έχουν ξεχάσει», τονίζει. Για να προσθέσει: «Δε ζήτησα ποτέ ελεημοσύνη από κανέναν. Μία σύνταξη μόνο ζήτησα, τιμητική, αλλά κανένας δεν μου τη δίνει. Βλέπετε, κανένας δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για μένα πραγματικά. Στο στόμα και στα λόγια με βοήθησαν πολλοί αλλά στα έργα ουδείς».

Ο Γιάννης Κεσκιλίδης ζει με τη σύζυγό του σε ένα μικρό σπίτι στη Νέα Ιωνία παρέα με τις χιλιάδες αναμνήσεις του από την πορεία του και από τους φίλους του, τον Κουταλιανό, τον Τίγρη, τον Τζίμη, τον Αρμάο.

Κατάφερε, παρά τις αντιξοότητες που του έφερε η ζωή, και δημιούργησε μία υπέροχη οικογένεια. «Ο γιος μου έγινε ακτινολόγος και η κόρη μου μικροβιολόγος» λέει με καμάρι. Όμως, το πρόσωπό του γεμίζει μεγαλύτερη χαρά όταν αναφέρεται στην εγγονή του. «Τώρα που γέρασα και σταμάτησα τις παραστάσεις παίζω με την εγγονή μου. Είναι η χαρά μου, η ζωή μου».



«Η οικογένειά μου φοβήθηκε όταν εγώ συνέχισα να κάνω τα νούμερα. Και οι γιατροί φοβούνταν αλλά εγώ είχα δύναμη ψυχής και συνέχιζα», λέει. Και σημειώνει ότι παρακολουθεί την τρέχουσα επικαιρότητα και προσπαθεί να ενημερώνεται διαρκώς.

Ο Σαμψών, εκτός των άλλων, πηγαίνει και επισκέπτεται παλιούς του φίλους, ανθρώπους που γνώρισε χάρη στα νούμερα που προσέφερε. «Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη με ξέρει. Μόνο το κράτος με ξέχασε» αναφέρει. Για να κλείσει «Όσοι με ξέρουν, είναι στο πλευρό μου, μόνο εκείνοι που μου έσφιγγαν το χέρι ψεύτικα μετά τα νούμερα, εξαφανίστηκαν».
Διαβάστε Περισσότερα »

«Δεν κλείνει η ΕΤ1»


Τέλος στα σενάρια έβαλε ο Λάμπης Ταγματάρχης

Δεν θα κλείσει η ΕΤ1 διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, μιλώντας σε δημοσιογράφους περιγράφοντας την πορεία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Παράλληλα, όπως διαβάζουμε στο «typologies.gr» υποστήριξε πως οι υπουργοί που είχαν την πολιτική ευθύνη της ΕΡΤ είχαν και θετικές ιδέες για τη λειτουργία της εταιρείας, όμως η μελλοντική της μορφή πρέπει να αποτέλεσμα σκέψεων και διεργασιών που θα παραχθούν εντός χώρας, καταθέτοντας έτσι εμμέσως της διαφωνία τους, στις επιτροπές των σοφών του εξωτερικού, που θα αναλάμβαναν δουλειά μετά τη συρρίκνωση της ΕΡΤ.

Αν και δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια, για το συγκεκριμένο σχέδιο του Ηλία Μόσιαλου, ο νέος υπουργός επικρατείας, φαίνεται πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου, με αυτό τον τρόπο.

Προς το παρόν πάντως δεν είναι σαφές αν υπάρχει κάποιο κυβερνητικό πλαίσιο για τη λειτουργία της ΕΡΤ, παρά μόνο η επιμονή που έρχεται από τι αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου για την ένταξη της εταιρείας στην κατηγορία των ΔΕΚΟ, την εφαρμογή του νέου μισθολογίου και το ενιαίο μισθολόγιο. Είναι αποφάσεις τραγικές για την ΕΡΤ που δεν έλαβαν υπόψη τους τη δουλειά που έγινε από τους προηγούμενους πολιτικούς προϊσταμένους της ΕΡΤ, τους Παύλο Γερουλάνο και Τηλέμαχο Χυτήρη, οι οποίοι και έβαλαν τις βάσεις για την εξυγίανση της εταιρείας. Ούτε εκείνοι όμως υπερασπίστηκαν επαρκώς τη δική τους δουλειά που έγινε στην ΕΡΤ.

Σήμερα οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, κινδυνεύουν να βρεθούν με μειωμένες αποδοχές κατά 72%(!) ενώ η εταιρεία θα υποχρεωθεί να μην έχει τόσο πολλές λειτουργίες. Η ΕΡΤ είναι αποδεκατισμένη είπε χαρακτηριστικά ο Λ. Ταγματάρχης, και ευχήθηκε η νέα τροπολογία που θα έρθει από την κυβέρνηση για το μισθολόγιο, να ωφελήσει την εταιρεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ευρυτανικά κάλαντα", χιουμοριστικό!

 Πολύ πρωτότυπη και επίκαιρη προσέγγιση...
prassia-eyrytanias.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Έκλεψαν καλώδια του ΟΣΕ αλλά έπεσαν σε μπλόκο της αστυνομίας







1800 μέτρα καλωδίων του ΟΣΕ είχαν κλέψει  αλλοδαποί που ωστόσο στάθηκαν άτυχοι και εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς. Πρόκειται για 4 άνδρες που κινούνταν με το αυτοκίνητό τους στην περιοχή της Λιβαδειάς. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να σταματήσουν το οχημα για έλεγχο όμως ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη κατά την διάρκεια της οποίας οι τρεις από τους αλλοδαπούς κατάφεραν να πηδήξουν από το αυτοκίνητο και να εξαφανιστούν. Οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να ακινητοποιήσουν το όχημα και να συλλάβουν τον οδηγό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του lamiastar.gr η αξία των κλοπιμαίων φτάνει τα 20.000 Ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκκένωσε ολόκληρο θάλαμο προκειμένου να νοσηλευτεί ο πατέρας της...


Καταλυτική αποδείχτηκε η αποκάλυψη για τα όσα συνέβησαν στη χειρουργική μονάδα του Σισμανογλείου όπου εκκενώθηκε θάλαμος με σοβαρά χειρουργημένους προκειμένου να νοσηλευτεί ο πατέρας της Διαμαντοπούλου.

Η... υπουργός Παιδείας κατά παράβαση κάθε έννοιας της ηθικής αρχής απαίτησε αυτοκρατορικές τιμές για τον πατέρα της παρά το γεγονός ότι θα αναγκάζονταν να μετακινηθούν από τις θέσεις τους άλλοι ασθενείς που νοσούν βαρύτερα με αποτέλεσμα να αντιδράσουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Τελικά η διοίκηση του νοσοκομείου υποχρεώθηκε σε άτακτη αναδίπλωση βρίσκοντας άλλο τρόπο για τη νοσηλεία του Διαμαντόπουλου. Ποιος έχασε τη ντροπή για να την βρει η υπουργός Παιδείας , θα αναρωτηθείτε . Έλα ντε..
parapolitika.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βουλευτίνα τζαμπατζού εκμεταλλεύεται την ιδιότητά της


 
Με ποιους ανήθικους τρόπους κερδίζει προκλητικά ποσά και ποιοι είναι αυτοί που της το επιτρέπουν.
Δεν έχει αφήσει εστιατόριο για εστιατόριο στην επαρχεία που να μην έχει πάει να φάει χωρίς να πληρώσει αλλά ούτε και πολυτελές ξενοδοχείο που δεν έχει μείνει επίσης χωρίς να πληρώσει εκμεταλλευόμενη την βουλευτική της ιδιότητα . Η γνωστή βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει αφήσει όνομα στην περιφέρεια όπου ταξιδεύει για επαγγελματικούς λόγους παίρνοντας μαζί και τον σύζυγό της για να την βοηθάει ώστε να περνάει και η ώρα τους μιας και άλλος πληρώνει το μάρμαρο όπως ελπίζω ότι γίνεται κατανοητό.

Εξάλλου ο σύζυγός της αναγκάστηκε να την ακολουθεί αφού είναι αρκετό το χρήμα που κερδίζουν από τις εξορμήσεις τους. Η γνωστή βουλευτής πληρώνεται αδρά για το τουρ της στην περιφέρεια και κάνει και την γκρίζα της διαφήμιση κάθε φορά που θέλει να τρώει τσάμπα ώστε να βάζει τα λεφτά στην τσέπη που περισσεύουν από τον προϋπολογισμό που της εγκρίνουν γι αυτά τα ταξίδια .

Οι καταστηματάρχες και οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων άλλωστε έχουν πολλές φορές διηγηθεί τον τρόπο με τον οποίο η κυρία έχει επιβάλει την παρουσία της στα μαγαζιά τους χωρίς να πληρώνει και οι ίδιοι προφανώς για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να της το αρνηθούν. Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους χρειάζεται να ταξιδεύει εκτός έδρας;

Σύντομα κοντά σας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τα ποσά που πληρώνεται γι αυτές της τις εξορμήσεις αλλά και με το όνομά της για να δείτε ποιους και τι πληρώνει ο ελληνικός λαός.
 briefingnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ: Πριν πατήσεις play στο ΒΙΝΤΕΟ διάβασε την περιγραφή



 H ομάδα του ΥOUTUBE επιθυμεί να τονίσει με σαφή τρόπο τα παρακάτω:


-ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ- ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΡΑΞΕΤΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ, ΕΞ’ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ. 


ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΝΟΜΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.


Το εν λόγω βίντεο έχει...


λογοκριθεί σε πολλές χώρες παγκοσμίως εξαιτίας του σοκαριστικού του περιεχομένου.


Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα,γι’αυτό και δίδεται προσωρινώς το δικαίωμα να ανέβει από τον χρήστη Anasfalitis.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα χαράτσια που μας χτυπούν την πόρτα το 2012

Νέα επιδρομή στο πορτοφόλι των Ελλήνων πολιτών με χαράτσια που θα επιβάλλονται σταδιακά καθ' όλη τη διάρκεια του νέου έτους
Με την έλευση του νέου χρόνου οι Έλληνες θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέα χαράτσια που θα επιβάλλονται σταδιακά από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Δεκέμβριο.
Το 2012 θα αποτελέσει εφιαλτική χρονιά για πάνω από 5,5 εκατομμύρια μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και ιδιοκτήτες ακινήτων, που θα κληθούν για μία ακόμα φορά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Τα έσοδα από τους φόρους στα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, την περιουσία και την κατανάλωση πετρελαίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού του 2012 όπως σημειώνει ο "Τύπος της Κυριακής", θα αυξηθούν το επόμενο έτος κατά ποσοστό 74,5% ή κατά 7,34 δισεκατομμύρια ευρώ.
Τα μέτρα που έρχονται το 2012
* Μείωση του βασικού αφορολογήτου ορίου εισοδήματος κατά 58,3% ή κατά 7.000 ευρώ. από τις 12.000 στις 5.000 ευρώ.
* Μείωση του αφορολογήτου για τους φορολογούμενους ηλικίας μέχρι 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν φέτος ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ, από τις 12.000 στις 9.000 ευρώ.
* Μείωση του αριθμού των φορολογικών κλιμακίων και αυξήσεις στους συντελεστές φόρου για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
* Μείωση των πρόσθετων αφορολογήτων ορίων που ισχύουν για τους φορολογούμενους με 3 ή περισσότερα προστατευόμενα παιδιά. Τα όρια αυτά μειώνονται από τις 11.500 στις 7.000 ευρώ για τα 3 τέκνα και από τις 13.500 στις 10.000 ευρώ για τα 4 τέκνα.
* Αυξήσεις κατά 10% έως 71% στα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, ΙΧ αυτοκίνητα, σκάφη και πισίνες.
* Αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος από τους μισθούς και τις συντάξεις.
* Παρακράτηση της "ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης", που επιβάλλεται με συντελεστές 1%-4% σε ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, από τις αποδοχές των μισθωτών και των συνταξιούχων, μαζί με τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών (ΦΜΥ).
* Αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων. Η προκαταβολή φόρου υπολογίζεται με συντελεστή 55% επί του κύριου φόρου εισοδήματος που προκύπτει με βάση τη φορολογική κλίμακα.
* Μείωση του ατομικού αφορολογήτου ορίου του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από τις 400.000 στις 200.000 ευρώ και επιβολή συντελεστή ΦΑΠ 0,2% στο τμήμα της αξίας της ακίνητης περιουσίας από τις 200.000 μέχρι τις 400.000 ευρώ. Οι μεταβολές αυτές θα ισχύσουν για τον ΦΑΠ του έτους 2011 που θα εισπραχθεί εντός του 2012.
* Αύξηση του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών.
* Επιβολή 6 φόρων στην κατοχή της ακίνητης περιουσίας.
* Είσπραξη δόσεων από το άθροισμα τριών φόρων: α) της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» 1%-4% για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ του έτους 2010, β) του τέλους επιτηδεύματος για τη χρήση του έτους 2010 και γ) της έκτακτης εισφοράς επί των αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης του έτους 2010 για μεγάλου κυβισμού ΙΧ, μεγάλα σκάφη και πισίνες.
* Επιβολή «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» 1%-4% στα εισοδήματα του έτους 2011 που υπερέβησαν τις 12.000 ευρώ. Εντός του 2012, μαζί με τον φόρο για τα εισοδήματα του 2011 θα επιβληθεί και ειδική εισφορά σε όσα εισοδήματα ξεπέρασαν κατά τη διάρκεια του 2011 τις 12.000 ευρώ.
* Αύξηση του τέλους επιτηδεύματος που πρέπει να πληρώσουν για τη χρήση του 2011 οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
* Αύξηση της έκτακτης εισφοράς επί των αντικειμενικών δαπανών (τεκμηρίων) διαβίωσης για ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, σκάφη αναψυχής άνω των 7 μέτρων και πισίνες.
* Επιβολή ειδικού φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων. Από την 1η-1-2012 θα επιβάλλεται φόρος 20% στην αξία των τηλεοπτικών διαφημίσεων.
* Αύξηση του ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις νέων οικοδομών. Ο ΦΠΑ 23% που επιβαρύνει τις αγοραπωλησίες νεόδμητων οικοδομών πλην πρώτης κατοικίας θα αυξηθεί σημαντικά λόγω της μεγάλης ανόδου των φορολογητέων αξιών των ακινήτων, που θα προκαλέσει είτε η αύξηση των αντικειμενικών τιμών είτε η εφαρμογή ενός νέου συστήματος υπολογισμού των φορολογητέων αξιών των ακινήτων που θα προβλέπει την αντικατάσταση των αντικειμενικών τιμών με ενδεικτικές αγοραίες τιμές προερχόμενες από τη βάση δεδομένων της Τράπεζας Ελλάδος.
* Αυξήσεις στους φόρους για μεταβιβάσεις παλαιών οικοδομών, οικοπέδων και αγροκτημάτων.
* Αυξήσεις στους φόρους για δωρεές, γονικές παροχές και κληρονομιές ακινήτων.
news247.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΡΧΕΤΑΙ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ


Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega...



η ενιαία Αρχή πληρωμών του υπουργείου Οικονομικών έχει καταχωρίσει στο αρχείο της σχεδόν όλες τις μισθολογικές καταστάσεις των υπαλλήλων, με βάση και τη βαθμολογική τους μεταβολή. Η καταβολή της μισθοδοσίας θα αφορά σχεδόν όλους τους υπαλλήλους σε υπουργεία, νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αν η μείωση των αποδοχών που θα προκύψει ξεπερνά το 25%, οι επιπλέον περικοπές θα κατανεμηθούν σε δύο ισόποσες δόσεις το 2012 και το 2013.

Επιπλέον μειώσεις θα γίνουν με την εκκαθάριση μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου καθώς θα συμπεριληφθεί και ένα μέρος των περικοπών, που αντιστοιχούν στο Νοέμβριο, μιας και το μισθολόγιο ισχύει αναδρομικά.

Ερχεται γαλογερμανικό μοντέλο για έξοδο απο το Δημόσιο

Σύμφωνα επίσης με το Mega, τα υπουργεία διοικητικής μεταρρύθμισης και εσωτερικών θα πρέπει μέσα στον Ιανουάριο να λάβουν τις εκθέσεις με τις αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν άμεσα στο κράτος ωστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η αξιολόγηση του προσωπικού, ανοίγοντας έτσι την πόρτα για απολύσεις μετά το φιάσκο της εφεδρείας.

Οι Γάλλοι απο την Oμάδα Kρούσης έχουν αναλάβει να παραδώσουν στο υπ. διοικητικής μεταρρύθμισης, συγκεκριμένο οδηγό δράσης για τις αλλαγές που απαιτούνται στη δημόσια διοίκηση και αφορούν απο κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών μέχρι δραστικό περιορισμό θέσεων προϊσταμένων.

Αντίστοιχη έκθεση θα παραδώσουν οι Γερμανοί της Oμάδας Kρούσης στο υπ. Εσωτερικών με αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Και οι δύο εκθέσεις θα χρησιμοποιηθούν ως μπούσουλας απο τα υπουργεία για να προχωρήσει η αναδιοργάνωση και η αξιολόγηση υπηρεσιών και υπαλλήλων.

Σύντομα θα εκδοθεί και προκήρυξη για την πρόσληψη ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών, που θα αξιολογήσουν το προσωπικό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ορισμός της πολιτικής κωλοτούμπας...



Tι έλεγε στις 27 Νοεμβρίου του 2008 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης για τον ηγούμενο Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο;

«Οι κ. Εφραίμ και Αρσένιος παρέδωσαν ένα υπόμνημα (στην Εξεταστική της Βουλής) και δεν... μπήκαν στη βάσανο των ερωτήσεων. Αν ήταν Προανακριτική η Επιτροπή, θα είχε άλλες αρμοδιότητες, άλλες εξουσίες, άλλα αποτελέσματα. Οι δύο αυτοί κύριοι πρέπει να περάσουν, από τα κελιά του μοναστηρίου, στα κελιά των φυλακών».

Τι δηλώνει σήμερα: «Η απόφαση για τον Εφραίμ, είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων. Η δικαιοσύνη πρέπει να πείθει τον κόσμο. Είναι μεν ανεξάρτητη, αδέσμευτη και ανεπηρέαστη. Όμως, πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι ορισμένες αποφάσεις αλληλοσυγκρούονται“.

Ο κ. Καρατζαφέρης παρατηρεί επίσης «πρεμούρα για να μπει παραμονή των Χριστουγέννων φυλακή ο Εφραίμ, ελεύθεροι πολλοί από αυτούς που έχουν διασπαθίσει το χρήμα του ελληνικού λαού»
antinews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Mετά τις ειρωνείες, πέσαν οι "φάπες"...

Φωτιά πήρε ο λογαριασμός του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στο Τwitter, ύστερα από το ειρωνικό μήνυμα που ανέβασε, προς τους πολίτες.

Βεβαίως βεβαίως, δεν έμεινε ασχολίαστο και ... γρήγορα πέσαν οι πρώτες απαντήσεις, ή μάλλον οι πρώτες "φάπες" (κάντε κλικ στην 2η φωτο), με τους πολίτες να ανταποδίδουν δεόντως τη «μπηχτή» του υπουργού και να τον «λούζουν»με τη σειρά τους αναλόγως…
«Μα γιατί το λέτε αυτό? Ο Ελληνικός λαός ανέκαθεν αγαπούσε τους καραγκιόζηδες», «Μας κοροϊδεύετε κιόλας άγιες μέρες» και «χρόνια πολλά σε όλους και ειδικά σε κάποιους που Μπορεί να μην το αξίζουν…» είναι μερικές από τις απαντήσεις που έδωσαν…
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα.....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 27 Δεκεμβρίου.....

Γεγονότα
537: Τελούνται τα θυρανοίξια της Αγια-Σοφιάς, έργο των αρχιτεκτόνων Ανθεμίου και Ισιδώρου. Ο αυτοκράτωρ Ιουστινιανός αναφωνεί θριαμβευτικά: «Νενίκηκά σε Σολομών».
1825: Η πρώτη ατμομηχανή κάνει την εμφάνισή της στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Μ. Βρετανίας.
1829: Αρχίζει στο Ορφανοτροφείο της Αίγινας η λειτουργία μικρής βιβλιοθήκης, η οποία θα αποτελέσει τον πυρήνα της Εθνικής Βιβλιοθήκης.
1831: Ο Κάρολος Δαρβίνος επιβιβάζεται στο πλοίο Beagle για το ταξίδι στην Νότιο Αμερική, που θα τον οδηγήσει στη θεωρία της εξέλιξης.
1945: Τίθεται σε ισχύ η απόφαση της συνόδου του Μπρέτον Γουντς, για την ίδρυση τουΔιεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
1947: Η κυβέρνηση του κεντρώου Θεμιστοκλή Σοφούλη με αναγκαστικό νόμο κηρύσσει παράνομα το ΚΚΕ, το ΕΑΜ και την Εθνική Αλληλεγγύη. Με τον ίδιο νόμο, ο κομμουνισμός θεωρείται ποινικό αδίκημα και όσοι προπαγανδίζουν τις αρχές του απειλούνται με ποινές, που φθάνουν ως το θάνατο. Επίσης, απαγορεύεται η έκδοση της εφημερίδας Ο Ρίζος της Δευτέρας, εβδομαδιαίο όργανο του ΚΚΕ.

Γεννήσεις
1571: Γιόχαν Κέπλερ, γερμανός αστρονόμος. Έως το 1618 δημοσίευσε τους τρεις νόμους του που περιγράφουν την ελλειπτική κίνηση των πλανητών γύρω από τον Ήλιο, σε αντίθεση με τις κυκλικές τροχιές που υπέθεταν οι σύγχρονοί του. (Θαν. 15/11/1630)
1822: Λουί Παστέρ, γάλλος χημικός, ιδρυτής της μικροβιολογίας και εφευρέτης της παστερίωσης. (Θαν. 28/9/1895) [Αποφθέγματα]
1848: Τζιοβάνι Μπατίστα Πιρέλι, ιταλός επιχειρηματίας, ιδρυτής της φερώνυμης εταιρίας ελαστικών. (Θαν. 20/10/1932)
Θάνατοι
1836: Στίβεν Φούλερ Όστιν, ο ιδρυτής της πολιτείας του Τέξας. Προς τιμήν του, η πρωτεύουσα του Τέξας φέρει το επίθετό του (Austin). (Γεν. 3/11/1793)
1923: Γκιστάβ Άιφελ, γάλλος μηχανικός, που σχεδίασε και ύψωσε τον πύργο - σύμβολο του Παρισιού. (Γεν. 15/12/1832)
1988: Βάσω Κατράκη, χαράκτρια. (Γεν. 1914)



















































































































Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ