Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Νεοχώρι:Η κάθοδος στα χειμαδιά!!!Φώτο

Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν 16χρονους με ναρκωτικά σε... παιδικό σταθμό!

Οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω στους ανήλικους μια συσκευασία με χασίς, βάρους 10,4 γραμμάριων.


Αυτό που σοκάρει βέβαια, δεν είναι μόνο το νεαρό της ηλικίας τους...


Τρόμο έχει προκαλέσει στους γονείς...


το γεγονός ότι οι δύο δεκαεξάχρονοι έκαναν ό,τι έκαναν μέρα μεσημέρι, στο προαύλιο του παιδικού σταθμού!


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι ανήλικοι συνελήφθησαν αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας ενώ το χασίς κατασχέθηκε.
24gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Επικίνδυνα για την ακοή τα MP3 και iPod



Οι σημερινοί χρήστες των φορητών συσκευών MP3 και iPod ακούνε πιο κρυστάλλινους ήχους από τα παλαιότερα "γουόκμαν" και μάλιστα στη διαπασών και για πολλές ώρες, κάτι που σύμφωνα με έρευνα ισραηλινών επιστημόνων μπορεί να βλάψει σοβαρά την ακοή των νέων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τσάβα Μούτσνικ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο διεθνές περιοδικό για θέματα ακουολογίας «International Journal of Audiology», εκτιμούν ότι ένας στους τέσσερις εφήβους διατρέχει κίνδυνο πρόωρης απώλειας της ακοής του εξαιτίας της σύγχρονης μόδας συνεχούς ακρόασης των φορητών ψηφιακών συσκευών και σε υψηλή ηχητική ένταση.

Οι ερευνητές μελέτησαν τις ακουστικές συνήθειες των νέων, κάνοντας τις σχετικές ακουστικές μετρήσεις, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η νέα μόδα έχει σαφώς επιβλαβείς συνέπειες.

«Σε δέκα ή είκοσι χρόνια θα είναι πολύ αργά πια, όταν θα συνειδητοποιήσουμε ότι μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων υποφέρει από προβλήματα ακοής πολύ νωρίτερα από ό,τι θα αναμενόταν λόγω της φυσιολογικής γήρανσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μούτσνικ.

Σύμφωνα με τους ισραηλινούς επιστήμονες, η απώλεια ακοής, που προκαλείται από τη συνεχή έκθεση σε δυνατό θόρυβο ή μουσική, είναι μια αργή και σταδιακή διαδικασία. Οι άνθρωποι δεν είναι συνήθως σε θέση να καταλάβουν τη ζημιά που προκαλούν στον εαυτό τους προτού περάσουν χρόνια.

Όσοι έφηβοι κάνουν μεγάλη χρήση των ΜΡ3 τους σήμερα, μπορεί να διαπιστώσουν ότι έχουν πρόβλημα ακοής ήδη μετά τα 30 ή τα 40 τους, δηλαδή πολύ πιο νωρίς σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές.

Οι ερευνητές εστίασαν την έρευνά τους σε περίπου 300 νέους ηλικίας 13 έως 17 ετών. Όπως έδειξε η έρευνα, οκτώ στους δέκα εφήβους χρησιμοποιούν τακτικά για ακρόαση μουσικής τις φορητές ψηφιακές συσκευές τους, ένας στους πέντε ακούει μία έως τέσσερις ώρες τη μέρα και σχεδόν ένας στους δέκα πάνω από τέσσερις συνεχόμενες ώρες.

Συνολικά, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι περίπου ένας στους τέσσερις νέους (ποσοστό 25%) αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο πρόωρης απώλειας της ακοής.

Οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί περιορίζουν την μέγιστη ισχύ των συσκευών ΜΡ3 στα 100 ντεσιμπέλ, όμως μερικά μοντέλα φθάνουν και τα 129. Οι επιστήμονες συστήνουν στις δημόσιες Αρχές, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και φυσικά στους ίδιους τους νέους να πάρουν πιο σοβαρά το ζήτημα της πιθανής ζημιάς στην ακοή.

Μεταξύ άλλων, τα μεγαλύτερα ακουστικά που δεν μπαίνουν μέσα στην κοιλότητα του αυτιού, αλλά το σκεπάζουν εξωτερικά, θεωρούνται πιο ασφαλή. Επίσης, η λιγότερο συχνή ακρόαση και σε χαμηλότερη ένταση αποτελούν σημαντικά μέτρα προφύλαξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.nooz.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξήσεις σοκ στις τιμές της ΔΕΗ



Ακριβότεροι κατά 9,2% θα είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ τη νέα χρονιά, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος. Διαβάστε αναλυτικά τι μας περιμένει Παπακωνσταντίνου: "Από τα χαμηλότερα της Ευρώπης τα τιμολόγια του ηλεκτρικού"
Σε αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 9,2% από 1ης Ιανουαρίου 2012 κατέληξε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η απόφαση αυτή αναμένεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους εξαντλημένους οικονομικά πολίτες που ήδη έχουν πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα και έχουν υποστεί αλλεπάλληλες φοροκαταιγίδες μέσα στο 2011
Ταυτόχρονα, προωθείται κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου που ισχύει για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της επιχείρησης, εξετάζεται μείωση του τέλους υπέρ της ΕΡΤ ενώ δεν θα γίνει καμία μεταβολή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.
Η πρόταση Παπακωνσταντίνου
Τα παραπάνω προκύπτουν από την ενημέρωση που έκανε την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Το ποσοστό 9,2% είναι η μεσοσταθμική αύξηση που θα περιλαμβάνεται στην Υπουργική Απόφαση με την οποία θα εγκριθούν οι ανατιμήσεις.
Με βάση αυτό η ΔΕΗ θα καταρτίσει τα επιμέρους τιμολόγια που θα ισχύσουν για τους καταναλωτές, ανάλογα με τη χρήση (οικιακό, επαγγελματικό τιμολόγιο κλπ.) και το ύψος της κατανάλωσης.
Οι οδηγίες που έχει δώσει το ΥΠΕΚΑ στην επιχείρηση είναι:
- Να υπάρξει προοδευτική μεταβολή στα τιμολόγια ώστε η υψηλή κατανάλωση να επιβαρυνθεί συγκριτικά περισσότερο από τη χαμηλή.
- Η αύξηση στα τιμολόγια των επιχειρήσεων και ειδικά των μικρομεσαίων να είναι λελογισμένη.
Μας έκαναν και χάρη...
Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, το ποσοστό της αύξησης που ενέκρινε το ΥΠΕΚΑ είναι χαμηλότερο από αυτό που ζήτησε η ΔΕΗ αλλά και από την εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας καθώς, όπως αναφέρεται, το ΥΠΕΚΑ θεωρεί ότι δεν έχει εξαντληθεί κάθε άλλο μέσο μείωσης του κόστους και βελτίωσης των αποτελεσμάτων της επιχείρησης.
Η απόφαση για την έγκριση των αυξήσεων ελήφθη, τονίζεται ακόμη, με γνώμονα την ανάγκη να παραμείνει η ΔΕΗ υγιής επιχείρηση και να παρουσιάσει κέρδη το 2012, καθώς τα δεδομένα - όπως έχει δηλώσει και η διοίκηση της ΔΕΗ - έδειχναν ότι πάρα πολύ σύντομα η επιχείρηση δεν θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ακόμη στο υπουργικό συμβούλιο ότι τα τιμολόγια του ηλεκτρικού στην Ελλάδα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, τόσο σε απόλυτες τιμές όσο και σε μονάδες αγοραστικής δύναμης.
Σημειώνεται ακόμη ότι από την αύξηση του 9,2 % οι 1,1 μονάδες είναι το καθαρό όφελος για τη ΔΕΗ ενώ οι υπόλοιπες 8,1 μονάδες καλύπτουν:
*Την αύξηση του κόστους των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (τιμολόγιο πολυτέκνων, νησιά) που είναι 3,5 μονάδες.
*Αυξήσεις φόρων (2,6 μονάδες ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, 0,9 μονάδες το τέλος λιγνίτη και 1,1 μονάδες ΦΠΑ).
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!Κακοποιοί στήνουν ενέδρες σε ανυποψίαστες γυναίκες

Τρόμος για γυναίκες οδηγούς στα φανάρια και από εμπόδια που τοποθετούν κακοποιοί στη μέση του δρόμου! Στην Αττική μέσα σε ένα μήνα έχουν σημειωθεί έξι ληστείες ανυποψίαστων γυναικών που οδηγούσαν το αυτοκίνητό τους σε σχετικά απόμερους δρόμους. Είδαν μπροστά τους κάποιο εμπόδιο και μόλις σταμάτησαν, κατάλαβαν πως πρόκειται για ενέδρα ληστών, καθώς αντίκρισαν την...



κάννη του πιστολιού να τις σημαδεύει. Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί στην περιοχή του Ασπροπύργου, με θύμα μια ανυποψίαστη γυναίκα οδηγό, η οποία εκείνη την ώρα πήγαινε στην εργασία της. Γύρω στις 7.50 η 40χρονη είδε στη μέση του οδοστρώματος έναν κάδο απορριμμάτων.

Η γυναίκα πίστεψε πως ο κάδος βρέθηκε εκεί λόγω του δυνατού αέρα που έπνεε εκείνη την ώρα στην περιοχή του Ασπροπύργου. Ετσι σταμάτησε το αυτοκίνητό της, με πρόθεση να κατέβει από το όχημα και να τραβήξει στην άκρη των κάδο απορριμμάτων.

Η οδυνηρή έκπληξη για εκείνη δεν άργησε να έρθει. Ξαφνικά από το πουθενά εμφανίστηκαν μπροστά της δύο άτομα, τα οποία κρατούσαν στα χέρια τους πιστόλια. Οι άγνωστοι οπλοφόροι άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου και κόλλησαν το όπλο τους στον κρόταφο της έντρομης γυναίκας.

Ο ένας από τους ληστές τής άρπαξε την τσάντα, η οποία περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και το κινητό της τηλέφωνο, και στη συνέχεια οι δύο οπλοφόροι έγιναν καπνός.

Πρόκειται για την έκτη ληστεία που διαπράττεται με αυτόν τον τρόπο μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Οι περιοχές στις οποίες εμφανίζεται η σπείρα, η οποία χρησιμοποίει μεθόδους που παραπέμπουν στην πρακτική των παρανόμων της Αγριας Δύσης, ποικίλουν. Πάντως μέχρι τώρα η Μεταμόρφωση, η Πεύκη, η Νέα Φιλαδέλφεια και ο Ασπρόπυργος είναι οι περιοχές όπου έχουν χτυπήσει οι ληστρικές συμμορίες.

Ετσι, αν δείτε στη μέση του δρόμου έναν κάδο απορριμμάτων, ένα μεγάλο ξύλο ή άλλο εμπόδιο και είστε γυναίκα μόνη στο αυτοκίνητο, μη σταματήσετε, διότι το πιθανότερο είναι να σας την έχουν στημένη οι ληστές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έλεος: Σύζυγος βουλευτή έχει στην υπηρεσία της υπάλληλο της ΕΡΤ

Σύζυγος βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ο οποίος ήταν και πρώην υπουργός, έχει στην υπηρεσία της υπάλληλο της ΕΡΤ και μάλιστα αποκλειστικά! Όπως γράφει το enimerosi24, η εν λόγω κυρία είναι δραστήρια στα καλλιτεχνικά και απασχολεί την υπάλληλο της ΕΡΤ για την γραμματειακή της υποστήριξη. Ωστόσο όπως είναι φυσικό, η...



υπάλληλος λόγω των πολλαπλών απαιτήσεων της συζύγου του πρώην υπουργού, δεν μπορεί να είναι εντάξει και στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις στην ΕΡΤ.

Τι έκανε λοιπόν για να φαίνεται «συνεπής»; με τη βοήθεια ορισμένων, φρόντισε να φαίνεται στα χαρτιά πως εργάζεται τα Σαββατοκύριακα σε τμήμα που σπάνια ελέγχεται, χωρίς εκείνη να πατάει το πόδι της στο Ραδιομέγαρο (ούτε καν τα Σαββατοκύριακα τα οποία δηλώνει).

Όσο από το τι αμοίβεται; όχι βέβαια από την πρώην σύζυγο υπουργού –που είναι και τσιγκούνα-, αλλά από την ΕΡΤ!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Δήμο Τανάγρας


alt
Οι ζοφεροί καιροί με την οικονομική κρίση, έχει κάνει καταθλιπτικούς το μεγαλύτερο μέρος των σχεδόν κατά κανόνα αισιόδοξων Ελλήνων.

Δεν βλέπεις πια χαμογελαστούς ανθρώπους, όλοι με σκυμένο και γεμάτο προβλήματα το κεφάλι, σκέφτονται πως θα τα βγάλουν πέρα. “Τα φετινά Χριστούγεννα υπάρχει θλίψη, αβεβαιότητα και προβληματισμός σε πολλές ελληνικές οικογένειες και αρκετούς συνανθρώπους μας” είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στα εγκαίνια του πρώτου Κοινωνικού Παντοπωλείου της Αρχιεπισκοπής δίδοντας έτσι το στίγμα των καιρών.

Υπάρχουν οικογένειες που ακόμα και να φάνε δεν έχουν. Διαβάζουμε για παιδιά που λιποθυμάνε από την πείνα στα σχολεία. Η οικονομική κρίση και οι λανθασμένοι χειρισμοί των κρατούντων την εξουσία και τις τύχες μας, μας έφεραν σ΄αυτήν την τραγική οικονομική κατάσταση με τα έσοδα να έχουν μειωθεί από 20 έως και 50%, ενώ οι υποχρεώσεις να έχουν αυξηθεί αντίστοιχα.

Η πολιτεία ανήμπορη να χειριστεί δίκαια το φορολογικό και τα έσοδα του κράτους, απαιτεί από τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς, μικροεπιχειρηματίες και συνταξιούχους να “βγάλουν το φίδι από την τρύπα”.

Πολλοί Δήμοι όπως και ο Δήμος Τανάγρας έχουν στρέψει την προσοχή τους στους δημότες τους, με τις κοινωνικές υπηρεσίες που διαθέτουν, να καταγράφουν τις οικογένειες που πραγματικά έχουν ανάγκη, δημιουργώντας “Κοινωνικά Παντοπωλεία”.

Ο Δήμος Τανάγρας από τις παραμονές των Χριστουγέννων συγκέντρωσε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία μοίρασε στα χειμαζόμενα νοικοκυριά, από τις ευγενικές προσφορές των εταιρειών της περιοχής του Δήμου Τανάγρας που με μεγάλη προθυμία κάλυψαν - και θα καλύπτουν πιστεύω – τις ανάγκες αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Τη βοήθεια όλων για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Ευάγγελος Γεωργίου, ενώ δήλωσε στον “Α.Π.”

"...Αυτές τις γιορτινές ημέρες σκεφτόμαστε τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη και σε πρώτη φάση, συγκεντρώσαμε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, που ευγενικά μας χορήγησαν εταιρείες της περιοχή του Δήμου, τα οποία μοιράσαμε σε οικογένειες και άτομα που γνωρίζουμε ότι πραγματικά έχουν ανάγκη, από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, αλλά και από την Εκκλησία”.

Στην παρούσα φάση, το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί σαν αποθήκη τροφίμων και στεγάζεται στο παλιό Δημαρχείο, διότι “...υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατεία για την αδειοδότηση να λειτουργήσει έτσι...” μας πληροφόρησε ο κ. Γεωργίου.

Μία αίθουσα στο παλιό Δημαρχείο έχει διαμορφωθεί κατάλληλα και φιλοξενεί τα τρόφιμα και τα είδη καθαρισμού και πρώτης ανάγκης ενός νοικοκυριού.

Όποια οικογένεια ή άτομο νομίζει ότι δεν μπορεί να τα “βγάλει πέρα”, θα πάει στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και θα το δηλώσει. Οι υπεύθυνοι θα κρίνουν αν θα πρέπει να παίρνουν κάθε Παρασκευή πρωΐ το δέμα τους με μία κάρτα που θα τους δοθεί. “...Θα υπάρχει εχεμύθεια και διακριτικότητα” μας διαβεβαίωσε ο κ. Γεωργίου. Πρέπει να τονιστεί η εθελοντική εργασία των υπαλλήλων του Δήμου, αλλά και Δημοτικών Συμβούλων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Δεν φτάνει όμως αυτό. Θα πρέπει να συνεργαστούν με το Δήμο οι Σύλλογοι και φορείς, οι οποίοι θα οργανώσουν τα μέλη τους, ώστε να συγκεντρώσει ότι μπορεί ο καθένας και να το προσφέρει σ΄αυτούς που το έχουν ανάγκη. Πηγαίνοντας πάρα πέρα, ακόμα και ρούχα μερικώς μεταχειρισμένα που πιάνουν χώρο στην ντουλάπα, μπορούν να γίνουν χρήσιμα σε κάποιους άλλους.

Όπως σημείωσε και ο κ. Ιερώνυμος στα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Μοσχάτο, “"Οι κρίσιμες μέρες που διανύουμε, στη δίνη μιας οικονομικής κρίσης οι συμπολίτες μας και όλοι οι Έλληνες πρέπει να σταθούμε με διάθεση αλληλεγγύης και αλληλοπροσφοράς με κοινό στόχο την βοήθεια στον συνάνθρωπο που πεινά που υποφέρει που η ελπίδα του στρέφεται σε όποιον μπορεί να τον βοηθήσει''.

Ας βοηθήσουμε όπως μπορεί ο καθένας. Σημεία των καιρών...insterea.gr
   
Διαβάστε Περισσότερα »

Ειρωνία της Bild: Η οικονομική κρίση έλυσε το κυκλφοριακό στην Ελλάδα

«Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στις ελληνικές πόλεις μπορεί σύντομα να λυθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης»
Τον γύρο της Γερμανίας κάνει η είδηση ότι δεκάδες χιλιάδες Έλληνες κάνουν ουρά στις ΔΟΥ τις τελευταίες μέρες για να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους και να απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας.
Με το σχόλιο ότι......
«Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στις ελληνικές πόλεις μπορεί σύντομα να λυθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης», ο γερμανικός Τύπος κάνει λόγο για απόσυρση περισσότερων από 250.000 οχημάτων.
Όπως αναφέρει άρθρο της Bild στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για το δεύτερο αυτοκίνητο των οικογενειών αφού οι μειώσεις των μισθών σε συνδυασμό με τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα οδηγούν πολλούς φορολογούμενους να θέτουν σε προσωρινή ακινησία τα οχήματά τους για να περιορίσουν τα έξοδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Είναι ο Εφραίμ Νεφελίμ;



Πρέπει να καταλήξουμε σε αυτή τη χώρα τι θέλουμε. Να τιμωρούνται οι υπεύθυνοι των σκανδάλων ή να γκρινιάζουμε; Να φτάνουμε ως το τέλος ή να επιστρέφουμε στην αρχή, όποτε το τέλος δεν μας αρέσει; Να υπάρχει Δικαιοσύνη ή να αρχίζει παζάρια με τις προτιμήσεις μας; Θρησκευτικές, πολιτικές, ιδεολογικές, οικονομικές.
Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ήταν το μεγαλύτερο της μεταπολίτευσης. Ένα μοναστήρι υπό την ηγεσία μιας ομάδας διωγμένης κακήν κακώς από την Κύπρο, θέλησε να πάρει την λίμνη Βιστωνίδα και τις γύρω εκτάσεις με χρυσόβουλα που εμφάνιζε ως τίτλους ιδιοκτησίας. Από τους αγρότες καλλιεργητές δηλαδή και από τους ψαράδες. Αυτό από μόνο του είναι σκάνδαλο.
Πάμε παρακάτω. Το δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση αποφάσισε πως η γη ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Πριν καθαρογραφεί η απόφαση, ο υπουργός Πέτρος Δούκας απέσυρε την διεκδίκηση του ελληνικού Δημοσίου χρησιμοποιώντας μια γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (οι νομικοί σύμβουλοι σήμερα είναι κατηγορούμενοι γι αυτό). Αυτό ήταν παράνομο γιατί ήταν σε εξέλιξη νομική διαδικασία. Στη συνέχεια αυτή η γη ανταλλάχθηκε με απόφαση του υπουργού Μπασιάκου, με οικοδομικά φιλέτα σε όλη την Ελλάδα. Οι «εκτιμητές» μάλιστα είχαν αποτιμήσει ακριβά τις καλαμιές τις λίμνης και φτηνά τα φιλέτα. Ο λόγος για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα το Βατοπέδι.
Και ενώ ο Εφραίμ έλεγε πως θέλει τη γη της Βιστωνίδας για να κάνει βυζαντινό χωριό, έφτιαξε offshore εταιρείες μαζί με φίλους και γνωστούς του, στις οποίες πήγαν τα οικόπεδα φιλέτα. Όλα αυτά έγιναν με διαδικασίες εξπρές τις οποίες εξασφάλισαν υπουργοί της κυβέρνησης. Από αποχαρακτηρισμούς δασών έως αρχαιολογικών χώρων.
Όταν το 2008 το «Κουτί της Πανδώρας» αποκάλυψε την υπόθεση, έγινε μια τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης. Δεν τα κατάφεραν. Κατάφεραν ωστόσο να παραγράψουν τα αδικήματα των υπουργών. Με το νόμο Βενιζέλου (περί ευθύνης υπουργών) και αιφνίδιο κλείσιμο της Βουλής από τον Καραμανλή, όλα παραγράφηκαν. Όταν το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία, το μόνο αδίκημα που δεν είχε παραγραφεί ήταν του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Δεν υπήρχαν στοιχεία γι αυτό, αλλά για λόγους επικοινωνιακούς στήθηκε μια διαδικασία «τιμωρίας» η οποία δεν οδήγησε πουθενά.
Τα τρία αυτά χρόνια ωστόσο, η εφέτης ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, κατάφερε με στοιχεία που καταθέσαμε ως εκπομπή, να κάνει μια εκτεταμένη έρευνα. Με τα στοιχεία που συνέλεξε, διαπίστωσε πως 3 υπουργοί ήταν οι φυσικοί αυτουργοί του σκανδάλου, αλλά δεν μπορούσε να τους αγγίξει η Δικαιοσύνη, λόγω νόμου. Εντόπισε όμως 32 μη πολιτικά πρόσωπα που ευθύνονταν για το σκάνδαλο. Λίγο πριν τελειώσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, ξεκίνησε μια σειρά από αφιερώματα στο Βατοπέδι. Η βάση του «ντοκιμαντέρ» είναι τα γυρίσματα που έχει χρηματοδοτήσει το Βατοπέδι και έχει πριν από μήνες διαφημίσει η «Πεμπουσία», μια οργάνωση του Βατοπεδίου. Αυτό το υλικό βρέθηκε χωρίς υπογραφή και αντίλογο να παίζει ως ντοκουμέντο αθώωσης του Εφραίμ. Σε αυτό μπορείτε να βρείτε ονόματα μοντέρ, μακιγιέζ και άλλων συντελεστών, αλλά όχι δημοσιογράφων που έκαναν την έρευνα.
Την ίδια εποχή ο Εφραίμ βρίσκεται στη Ρωσία να περιφέρει για μία ακόμη φορά την Αγία Ζώνη. Ο λόγος δεν ομολογείται αλλά υπάρχει. Ένα τμήμα της Κόκκινης Πλατείας, όπως και πολλά μετόχια στη Ρωσία ανήκουν στο Βατοπέδι. Με την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, η Μονή μπορεί να εγείρει διεκδικήσεις. Αυτές λοιπόν τις διεκδικήσεις έθεσε σε διαπραγμάτευση με τους Ρώσους ο Εφραίμ, προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξή τους. Σε ένδειξη καλής θέλησης πήγε την Αγία Ζώνη στην Πετρούπολη για προσκύνημα, δίνοντας στον χαμηλής πλέον δημοφιλίας Πούτιν προεκλογικά, μια θρησκευτική αίγλη και ψήφους πιστών.
Οι επαγγελματίες της θρησκείας στην Ελλάδα, φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα κλίμα θρησκευτικότητας και διεθνούς κύρους για τον Εφραίμ. Ο ηγούμενος του Βατοπεδίου (αλήθεια γιατί παραμένει ενώ είναι καταδικασθείς και υπόδικος για κακουργήματα;) δεν είναι ένας ιδρυτής offshore που μπέρδεψε το προσευχητάρι με το μπλοκ επιταγών, αλλά σύμμαχος των Ρώσων στην μάχη της Ορθοδοξίας. Επιστρατεύονται ακόμη και «προφητείες» του Ιωσήφ του Βατοπεδίου (εκδιώχθηκε για παιδεραστία από την Κύπρο), που μιλάνε για νίκη της Ελλάδας και της Ρωσίας εναντίον των Τούρκων. Κάπου εκεί μπαίνουν και διάφορα λακοπούλια εφευρήματα για το ξανθό γένος, τα Νεφελίμ, τα Ελωχίμ και άλλα ευτράπελα. Όσο πιο γελοία είναι, τόσο πιο πολύ δημιουργούν γύρω τους προϋποθέσεις πίστης.
Και φτάσαμε εδώ που είμαστε. Με έναν τύπο ο οποίος έχει 3 κακουργήματα, μια καταδίκη ήδη, και πρέπει να προφυλακιστεί σύμφωνα με τον νόμο. Και υπάρχουν αυτοί, οι οποίοι επιμένουν πως δεν είναι ένας υπόδικος που έκανε κομπίνες, αλλά ένας θρησκευτικός ηγέτης που πρέπει να είναι ελεύθερος. Υπάρχει Έλληνας που με αυτές τις κατηγορίες δεν θα προφυλακιζόταν; Υπάρχει πραγματικός μοναχός που θα αρνιόταν να τραβήξει τον Γολγοθά του ώσπου να έρθει η ανάσταση; Ας απαντήσει ο καθένας σε αυτό. Και όσοι είναι δύσπιστοι, ας κοιτάξουν απλώς μια φωτογραφία του Εφραίμ. Στα μάτια.
Του Κώστα Βαξεβάνη
 koutipandoras.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικός άνοιγε το δρόμο με περιπολικό σε σωματέμπορους!!!


Τώρα τι να πεις;...
Αστυνομικοί, έπιασαν τον συνάδελφό τους, την ώρα που... διευκόλυνε το κύκλωμα, στο οποίο μετείχε...
και ο ίδιος!
Μέλος οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης παρανόμων μεταναστών και ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε τα ξημερώματα στην Κέρκυρα, είναι 38χρονος αστυνομικός που υπηρετεί στο Α.Τ. Λευκίμμης, στην Κέρκυρα. Μαζί του, συνελήφθη ένας 27χρόνος Κερκυραίος, ενώ στον Πειραιά, συνελήφθησαν, ακόμη δύο μέλη του κυκλώματος, ένας Ινδός και ένας Κερκυραίος .

Η Ασφάλεια του λιμεναρχείου της Κέρκυρας είχε τις πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος. Τον τελευταίο μήνα, επεξεργαζόταν το σύνολο των στοιχείων που είχε στη διάθεσή της και χθες το βράδυ (28-12-2011), προχώρησε στην επιχείρηση και στην επ' αυτοφώρω σύλληψη των μελών του κυκλώματος. Οι λιμενικοί παρουσιάστηκαν στον 27χρονο Κερκυραίο ως διακινητές, διαθέσιμοι να μεταφέρουν, με ταχύπλοο σκάφος, 24 λαθρομετανάστες στην Ιταλία.

Το σημείο συνάντησης ήταν στη νότια Κέρκυρα, κοντά στο λιμάνι της Λευκίμμης. Στην περιοχή βρισκόταν, με το περιπολικό του, εν υπηρεσία και ο αστυνομικός που εκτελούσε χρέη «τσιλιαδόρου», για να επιτηρεί την παράνομη μεταφορά.

Ακολούθησε η σύλληψη του 27χρονου και του αστυνομικού. Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια τους βρέθηκαν ποσότητες χασίς σε πλαστικές συσκευασίες, ζυγαριά ακριβείας και ένα φλόμπερ. Οι 24 λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμεναρχείο και θα ακολουθήσει διοικητική απέλασή τους.

Οι δύο συλληφθέντες στον Πειραιά «παγιδεύτηκαν» από άνδρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου, οι οποίοι σε καθορισμένο ραντεβού επρόκειτο να τους δώσουν μέρος χρημάτων από την παράνομη διακίνηση. Μετά τη σύλληψη τους, μεταφέρθηκαν, το πρωί, στην Κέρκυρα. Και τα τέσσερα μέλη του κυκλώματος οδηγήθηκαν το μεσημέρι, στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, με μια ογκώδη δικογραφία...
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι μισοί χρήστες του Facebook και του Twitter ίσως καταλήξουν στη φυλακή!


Είσαι αρκετές ώρες on line στο Facebook και στο Twitter; Τι θα έλεγες αν σου λέγαμε ότι έχεις πολλές πιθανότητες να καταλήξεις στην φυλακή;
Θα γελούσες, όμως η μελέτη που διεξήγαγε η ιστοσελίδα knowthenet.org.uk και δημοσιεύει η Daily Mail αποδεικνύει ότι οι περισσότεροι χρήστες των κοινωνικών δικτύων, δεν έχουν ιδέα ότι πολλές από τις κινήσεις που κάνουν καθημερινά είναι παράνομες!
Η έρευνα έγινε λόγω της τετραετούς ποινής φυλάκισης σε δύο νεαρούς άντρες που το περασμένο καλοκαίρι προσπάθησαν να υποκινήσουν επεισόδια στο Λονδίνο μέσω του Facebook.
Οι 2.000 ερωτηθέντες ηλικίας 14-21 ετών, δήλωσαν σε ποσοστό 67% ότι συνηθίζουν να ποστάρουν περιεχόμενο, όπως φωτογραφίες, στίχους τραγουδιών ή video συναυλιών, αγνοώντας ότι κάτι τέτοιο είναι ενάντια στο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας ή παραβλέποντας τη σοβαρότητα του ζητήματος.
Επίσης την χρονιά που πέρασε ο ποδοσφαιριστής Ryann Giggs έγινε στόχος αρνητικών σχολίων στο Twitter λόγω της σχέσης του με το μοντέλο Imogen Thomas.
Όταν ρωτήθηκαν λοιπόν οι συμμετέχοντες αναφορικά με την δυσφήμιση προέκυψε ότι το 42% δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι είναι δυσφημιστικό σχόλιο και τι όχι!
 mediagate.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γκάφα ολκής από τους Τούρκους - Σκότωσαν κατά λάθος 35 Κούρδους χωρικούς!




35 αθώοι χωρικοί έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον ένας τραυματίστηκε από επιδρομές τουρκικών αεροσκαφών σε περιοχή κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.
Όλα δείχνουν πως πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου γκάφα των τουρκικών F-16! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης και Κούρδοι αιρετοί αξιωματούχοι, θεωρώντας πως ο τουρκικός στρατός μπέρδεψε λαθρέμπορους με Κούρδους αυτονομιστές.

«35 άτομα σκοτώθηκαν και ένα τραυματίσθηκε σε μια αεροπορική επιχείρηση στο Ιράκ", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το κυβερνείο της επαρχίας Σιρνάκ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, η οποία βρίσκεται γεωγραφικά απέναντι από την ιρακινή ζώνη όπου έγινε η επιδρομή.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πως οι βομβαρδισμοί είχαν στόχο αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) για τους οποίους υποστήριξε πως επιχειρούσαν να διεισδύσουν στην Τουρκία για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε η Τσίτα του Ταρζαν





Ένα από τα πιο γνωστά ζωάκια του Χόλιγουντ, μια πραγματική σταρ, η Τσίτα, το χιμπατζής που πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Τζόνι Βαϊσμίλερ έφυγε από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων. Αιτία η νεφρική ανεπάρκεια όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα που τον φιλοξενούσε στο Παλμ Χάρμπορ της....
Φλόριντα. Ο χιμπατζής που «έπαιξε» την Τσίτα στην πρώτη και πιο θρυλική απ’ όλες τις ταινίες Ταρζάν (που γυρίστηκε στις αρχές της 10ετίας του ’30) κατάφερε να επιζήσει των δυο άλλων συμπρωταγωνιστών του: του Τζόνι Βαϊσμίλερ που πέθανε το 1984 σε ηλικία 79 ετών και της Μορίν Ο’ Σάλιβαν, της Τζέιν, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών το 1998.

Το 2005 μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες ως ο γηραιότερος ανθρωποειδής πίθηκος. Του άρεσε να καπνίζει και να πίνει. Και παρότι ο μέσος όρος ηλικίας των χιμπατζίδων είναι τα 50 χρόνια, εκείνος έζησε μέχρι τα 80 του.
Μεταφέρθηκε στο Ίδρυμα περίπου το 1960, ενώ πρώτα έμενε στο σπίτι του Βαϊσμίλερ.

Ήταν εξωστρεφής, του άρεσε να ζωγραφίζει, να βλέπει αμερικανικό ποδόσφαιρο και τους ανθρώπους να γελάνε, λέει η Ντεμπι Κομπ, διευθύντρια του ασύλου.

Δε δημιουργούσε προβλήματα, αλλά όταν συνέβαινε κάτι που δεν του άρεσε, πετούσε κόπρανα, είπε ο Ρον Πριστ, εθελοντής στο Ίδρυμα.


Τον ανακάλυψε ένας εκπαιδευτής σε ένα ταξίδι του στην Αφρική τον Απρίλιο του 1932. Πρωταγωνίστησε όχι μόνο στον Ταρζάν, δίπλα στον Βαϊσμίλερ αλλά σε περίπου 50 ταινίες που είχαν σχέση με τη ζούγκλα. Έκανε την τελευταία του εμφάνιση στη «μεγάλη οθόνη» το 1967 στην ταινία Doctor Dolittle.
Διαβάστε Περισσότερα »

Milliyet:Aποκαλύπτει και επίθεση Τούρκων πρακτόρων σε στρατόπεδο στη Λαμία

Πέραν από τους εμπρησμούς που έκαναν οι Τούρκοι πράκτορες στη χώρα μας , φαίνεται πως είχαν επιτεθεί και σε στρατόπεδο στη Λαμία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Milliyet...


Ο αρθρογράφος Can Dundar, αναφέρεται σε μυστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία έγινε «επίθεση» Τούρκων σε ελληνικό στρατόπεδο της Λαμίας, πέραν των πυρκαγιών σε ελληνικά δάση σε τουριστικές περιοχές, όπως η Κρήτη και η Ρόδος.

«Μετά τις πυρκαγιές, τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εξερράγησαν σε ελληνικά νησιά, όλα σταμάτησαν, διότι για κάποιο διάστημα τότε, η Αθήνα βρισκόταν υπό την προστασία του PKK και όλα τελείωσαν», αναφέρει στο άρθρο του και συνεχίζει λέγοντας πως : «Κάθε κράτος έχει βρώμικα μυστικά, αλλά οι πολίτες, Έλληνες και Τούρκοι, έχουν το δικαίωμα να μάθουν, τι συμβαίνει».
Διαβάστε Περισσότερα »

Τροχαία ατυχήματα και αλκοόλ





Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα δημόσιας υγείας στη χώρα μας. Κάθε χρόνο περίπου 30.000 τραυματίζονται σε τροχαία, με τον αριθμό των πολιτών που τραυματίζονται σοβαρά ή χάνουν τη ζωή τους να αγγίζει τους 4.000, ενώ το οινόπνευμα (αιθυλική αλκοόλη) «ευθύνεται» στο 50% περίπου των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων. Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Ν.2696/1999) όπως τροποποιήθηκε από τον Ν. 3542/2007 στο άρθρο 42 παρ.1 καθορίζει ότι «Απαγορεύεται η οδήγηση κάθε οδικού οχήματος από οδηγό, ο οποίος κατά την οδήγηση του οχήματος βρίσκεται υπό την επίδραση οινοπνεύματος, τοξικών ουσιών ή φαρμάκων». Η παραβίαση του συγκεκριμένου άρθρου από τους εμπλεκόμενους οδηγούς σε ένα οδικό τροχαίο ατύχημα πέρα από τις νομικές συνέπειες, έχει και σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις καθώς το σύνολο σχεδόν των ασφαλιστήριων συμβολαίων ορίζουν ρητά ότι αποκλείεται η κάλυψη από τον ασφαλιστή ζημιών, που προκαλούνται από την κυκλοφορία αυτοκινήτου, όταν ο οδηγός κατά τον χρόνο του ατυχήματος τελεί υπό την επίδραση οινοπνεύματος (σε κατάσταση μέθης).
Οι επιστημονικοί τρόποι διαπίστωσης της χρήσης οινοπνεύματος καθορίζονται με την 43500/5691/2002 Κοινή Υπ. Απόφαση Υπ. Υγείας και Πρόνοιας, Δημόσιας Τάξης και Επικοινωνιών «Μέθοδοι διαπίστωσης χρήσης οινοπνεύματος, τοξικών ουσιών και φαρμάκων από οδηγούς κατά την οδήγηση οχημάτων, καθώς και από πεζούς που εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα». Σύμφωνα με την απόφαση η εξακρίβωση, χρήσης οινοπνεύματος από οδηγούς κατά την οδήγηση οχημάτων και σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων από οδηγούς και πεζούς, γίνεται είτε με ηλεκτρονική αλκοολομετρική συσκευή είτε με αιμοληψία. Ο ελεγχόμενος οδηγός θεωρείται ότι βρίσκεται υπό την επίδραση οινοπνεύματος όταν το ποσοστό αυτού στον οργανισμό είναι από 0,50 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος (0,50 gr/l) ή πάνω από 0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.
Ένα θέμα που καλείται συχνά να γνωμοδοτήσει ο ιατροδικαστής είναι το κατά πόσο η παραβίαση του συγκεκριμένου ορίου έστω και κατ’ ελάχιστο (για παράδειγμα ένδειξη αιμοληψίας 0,53 gr/l) σημαίνει ότι ο οδηγός ήταν κατά τη χρονική στιγμή που συνέβη το ατύχημα σε κατάσταση μέθης. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι γενικευμένη. Σε περίπτωση θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος η τιμή αυτή μπορεί να επηρεαστεί από ένα σύνολο παραγόντων. «Ψευδώς» αυξημένες τιμές είναι δυνατό για παράδειγμα να βρεθούν είτε στην περίπτωση που το πτώμα ήταν σε κατάσταση σήψης είτε όταν το άτομο έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη. Σε περίπτωση που στο ατύχημα υπάρχουν σωματικές βλάβες ή μόνο υλικές ζημιές πάλι μία πιθανή αυξημένη ένδειξη μπορεί για παράδειγμα να έχει επηρεαστεί από τον τρόπο αιμοληψίας, συσκευασίας του δείγματος, συντήρησης, φύλαξης, μεταφοράς, τοξικολογικής ανάλυσης ή και εκτίμησης του αποτελέσματος.
Είναι λοιπόν ιδιαίτερα σημαντικό όταν βρεθούμε να έχουμε στα χέρια μας μία τοξικολογική εξέταση με αυξημένη ένδειξη αιθυλικής αλκοόλης να απευθυνθούμε σε έναν ειδικό. Ο ιατροδικαστής μπορεί να αξιολογήσει σωστά το αποτέλεσμα αλλά και να εκτιμήσει τα όποια επιστημονικά περιθώρια υπάρχουν για πιθανή αμφισβήτησή του.
Γρηγόρης Λέων
Ιατροδικαστής – Πραγματογνώμων,
Επιστημονικός Συνεργάτης του www.iator.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα υπηρεσία ΟΓΑ για τον υπολογισμό της σύνταξης


ImageΤις προϋποθέσεις θεμελίωσης σύνταξης γήρατος καθώς και τον υπολογισμό του μηνιαίου ποσού της σύνταξης θέτει η νέα διαδικτυακή υπηρεσία του ΟΓΑ.
 
Στην ιστοσελίδα του Οργανισμού: www.oga.gr, αριστερά και κάτω υπάρχει η υπηρεσία για τον υπολογισμό της σύνταξης με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους αγρότες που θέλουν να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης λόγω γήρατος.
Ο υπολογισμός αφορά μόνο την περίπτωση που ο ασφαλισμένος δικαιούται αυτοτελώς σύνταξη γήρατος από τον ΟΓΑ και όχι όταν οι χρονικές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης συμπληρώνονται με συνυπολογισμό χρόνου ασφάλισης σε άλλο Ελληνικό ασφαλιστικό φορέα ή ασφαλιστικό φορέα χώρας του Εξωτερικού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δικαστική απόφαση - "χαστούκι" στο χαράτσι

Με όπλο την αντισυνταγματικότητα του μέτρου, δικαιώθηκε 38χρονος δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη που ζήτησε να παγώσει η διακοπή ρεύματος στο γραφείο του για μη καταβολή του τέλους ακινήτων. Διαβάστε στο NEWS 247 και δεύτερη περίπτωση δικαίωσης που ανοίγει το δικαστικό δρόμο σε δεκάδες πολίτες
Προσωρινή διαταγή που απαγορεύει στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα από το γραφείο 38χρονου δικηγόρου, ο οποίος αρνείται να πληρώσει το τέλος ακίνητης περιουσίας, εξέδωσε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.
Ο δικηγόρος προσέφυγε στα δικαστήρια, ζητώντας να "παγώσει" η διακοπή ρεύματος για μη καταβολή του τέλους.
Όπως ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, το τέλος είναι "αντισυνταγματικό", ενώ τόνισε ότι η κοινοτική οδηγία για την παροχή ενέργειας δεν περιέχει διατάξεις που να συνδέουν το δικαίωμα αυτό με τις φορολογικές υποχρεώσεις.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, θα ακολουθήσει η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 27 Ιανουαρίου και μέχρι τότε ο Θεσσαλονικιός δικηγόρος αποφεύγει τον κίνδυνο να μείνει το γραφείο του χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Ήδη τον τελευταίο μήνα, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης είχε εκδώσει προσωρινή διαταγή υπέρ ιδιοκτήτη πτηνοτροφικής μονάδας που αρνούνταν να καταβάλει το ειδικό τέλος μέσω της ΔΕΗ.
Στην εν λόγω περίπτωση, το δικαστήριο απαγόρευσε στην Επιχείρηση να κόψει το ρεύμα, επειδή η πτηνοτροφική μονάδα υπάγεται στις εξαιρέσεις του νόμου, οπότε κακώς είχε ζητηθεί από τον ιδιοκτήτη της να καταβάλει το τέλος.
Και σε αυτήν την περίπτωση, εκκρεμεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.
Προθεσμίες για διόρθωση λαθών
Η 20η Ιανουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για τους πολίτες που έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και θέλουν να τα διορθώσουν.
Οι πολίτες πρέπει να προσέλθουν στον αρμόδιο Δήμο για τη διόρθωση των λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.
Τούτο ορίζεται από την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα επίσης με την οποία, οι φορολογούμενοι πρέπει σε κάθε περίπτωση να πληρώσουν το τέλος που υπολογίσθηκε για εφέτος και μετά τη διόρθωση των στοιχείων, η διαφορά θα αφαιρεθεί από το τέλος ακινήτων του 2012.
Παράλληλα, η ίδια εγκύκλιος παρέχει οδηγίες για τη διευκόλυνση πληρωμής του τέλους, για όσους φορολογούμενους δηλώνουν αδυναμία πληρωμής.
Οι αυξήσεις - φωτιά
Στο μεταξύ, το θέμα των αυξήσεων της ΔΕΗ θα βρεθούν στο επίκεντρο του σημερινού υπουργικού συμβουλίου.
Οι αυξήσεις που έχει εισηγηθεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου είναι της τάξης του 12% στο μέσο επιτρεπόμενο έσοδο της ΔΕΗ, κάτι που αντανακλά σε περίπου 9 ευρώ για κάθε 1.000 κιλοβατώρες.
news247
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραχώρηση ακινήτων της ΕΤΑ στους Δήμους Λεβαδέων και Θηβαίων



Ικανοποίηση Τσόνογλου για την νομοθετική ρύθμιση παραχώρησης ακινήτων της ΕΤΑ στις τοπικές κοινωνίες
Στα χέρια των Βοιωτών περνούν πλέον τρεις κτιριακές εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας του ΕΟΤ των οποίων τη διαχείριση ασκούσε μέχρι χθες η ΕΤΑ (Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε).
Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού με θέμα την «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυννενοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις» και συγκεκριμένα στο άρθρο 38 αναγράφονται τα κτίρια τα οποία παραχωρούνται χωρίς αντάλλαγμα στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.
Πρόκειται για τα εξής ακίνητα:
Στον Δήμο Λεβαδέων (πλατεία Αθ. Διάκου), έκταση μετά κτισμάτων συνολικού εμβαδού 682,13 τ.μ.
Επίσης στον Δήμο Λεβαδέων, έκταση 2.260 τ.μ παρά του τουριστικού περιπτέρου-Μαντείο Τροφωνίου και
στην Δημοτική Ενότητα Πλαταιών του Δήμου Θηβαίων, το τουριστικό περίπτερο Πλαταιών, συνολικού εμβαδού 806 τ.μ .
Σε δήλωση της η Βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη τόνισε χαρακτηριστικά:
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που η επιδίωξη μου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της νομοθετικής κατοχύρωσης των παραχωρήσεων άνευ ανταλλάγματος έλαβε σάρκα και οστά.
Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τους αγώνες των Βοιωτών και είναι ιδιαίτερα θετική καθώς τρία πολύ σημαντικά ακίνητα περνούν πλέον στην δικαιοδοσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και των τοπικών κοινωνιών.
Η παραχώρηση τους έχει σαν στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα προωθήσει την αξιοποίηση τους με βάση τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών
Ευχαριστώ τον Υπουργό κ. Γερουλάνο για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την επιτάχυνση των διαδικασιών της νομοθετικής τακτοποίηση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού».
Διαβάστε Περισσότερα »

Τεκμήρια-φωτιά: Θα πληρώσουν και όσοι έχουν μηδενικό εισόδημα!

Τεκμήρια-φωτιά: Θα πληρώσουν ακόμα και όσοι έχουν μηδενικό εισόδημα!

Ιδιαίτερα αυξημένο φόρο εισοδηματος κινδυνεύουν να πληρώσουν εκατομμύρια φορολογούμενοι, καθώς με χτεσινή του εγκύκλιο προς τις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών «υπενθυμίζει» τα τεκμήρια-φωτιά που θα ισχύσουν για τα εισοδήματα του 2011.
Επισημαίνεται ότι τα νέα τεκμήρια που αφορούν σπίτια, αυτοκίνητα, πισίνες και σκάφη αναψυχής νομοθετήθηκαν το καλοκαίρι και είναι ιδιαίτερα αυξημένα σε σχέση με τα περσινά. Ειδικότερα, οι αυξήσεις των τεκμηρίων διαβίωσης φτάνουν το 30% για τα ακίνητα, το 70% για τα αυτοκίνητα και το 200% για τα σκάφη αναψυχής. Ουσιαστικά, με τις αυξήσεις αυτές το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να πιάσει τους φορολογούμενους οι οποίοι δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα αλλά την ίδια στιγμή διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα, αυτοκίνητα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι με τα νέα αυξημένα αντικειμενικά τεκμήρια θα πληρώσουν ακόμα και όσοι δηλώνουν εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, καθώς τα τεκμήρια διαβίωσης καταργούν στην πράξη την απαλλαγή από τον φόρο. Αρκεί ο φορολογούμενος να έχει ένα μικρό σπίτι ή ένα αυτοκίνητο, για να πιαστεί στην παγίδα των τεκμηρίων και να πληρώσει φόρο, ανεξάρτητα από το ύψος του εισοδήματός του, ακόμα κι αν έχει μηδενικό εισόδημα. Μάλιστα στα νέα τεκμήρια κινδυνεύουν να πιαστούν και όσοι έχουν στεγαστικά δάνεια αφού οι δόσεις λαμβάνονται και αυτές υπόψην.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι η εφορία θα συνυπολογίσει ως ελάχιστα έξοδα διαβίωσης τα 3.000 ευρώ για άγαμο και τα 5.000 ευρώ για έγγαμο. Αυτό το ποσό θα προστίθεται στην ετήσια αντικειμενική δαπάνη (δείτε παρακάτω) για την κατοικία, το αυτοκίνητο, κλπ, προκειμένου να υπολογιστεί το ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα.
Τεκμήρια ακινήτων
Ειδικότερα, η αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκατοικούμενης ή της μισθωμένης ή της δωρεάν παραχωρούμενης κύριας κατοικίας υπολογίζεται κλιμακωτά με βάση την επιφάνειά της ως ακολούθως:
  • μέχρι και 80 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο,
  • από 81 μέχρι και 120 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 65 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο,
  • από 121 μέχρι και 200 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 110 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο,
  • από 201 έως 300 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 200 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και
  • από 301 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 400 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Μάλιστα αν η κατοικία βρίσκεται σε περιοχή με τιμή ζώνης άνω των 1.500 ευρώ, το τεκμήριο ανεβαίνει ακόμα υψηλότερα, ενώ για μονοκατοικίες το ποσό προσαυξάνεται κατά 20%.
Για τον υπολογισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης των βοηθητικών χώρων της κύριας κατοικίας ορίζεται ποσό 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιφάνειας. Ως βοηθητικοί χώροι σε περίπτωση πολυκατοικίας θεωρούνται η αποθήκη ή το γκαράζ μέσα στην ίδια οικοδομή ενώ στην περίπτωση μονοκατοικίας, η αποθήκη, ο χώρος στάθμευσης, το λεβητοστάσιο, η αποθήκη καυσίμων, το κλιμακοστάσιο εφόσον οι χώροι αυτοί βρίσκονται σε λειτουργική ενότητα με αυτή και δεν είναι κοινόχρηστοι.
Τεκμήρια αυτοκινήτων
Για τα αυτοκίνητα, τα νέα αυξημένα ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης ορίζονται ως εξής:
  • για τα αυτοκίνητα μέχρι 1200 κυβικά εκατοστά σε 4.000 ευρώ,
  • για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 1200 κυβικών εκατοστών προστίθενται 600 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά μέχρι τα 2.000 κυβικά εκατοστά,
  • για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 2.000 κυβικών εκατοστών προστίθενται 900 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά και μέχρι 3.000 κυβικά εκατοστά και
  • για αυτοκίνητα μεγαλύτερα από 3.000 κυβικά εκατοστά προστίθενται 1.200 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά.
Τεκμήρια για σκάφη αναψυχής
Για μηχανοκίνητα σκάφη, η ετήσια αντικειμενική δαπάνη ορίζεται στο ποσό των 4.000 ευρώ για όσα έχουν μήκος μέχρι 5 μέτρα ενώ για όσα είναι πάνω από 5 μέτρα το ποσό αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ το μέτρο.
Για ιστιοφόρα, μηχανοκίνητα ή μικτά σκάφη με χώρο ενδιαίτησης, η ετήσια αντικειμενική δαπάνη ορίζεται ως εξής:
  • για τα ολικού μήκους μέχρι και 7 μέτρα, 12.000 ευρώ,
  • για τα πάνω από 7 και μέχρι 10 μέτρα ολικού μήκους προστίθενται 3.000 ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους,
  • για τα πάνω από 10 και μέχρι 12 μέτρα ολικού μήκους προστίθενται 7.500 ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους,
  • για τα πάνω από 12 και μέχρι 15 μέτρα ολικού μήκους 15.000 ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους,
  • για τα πάνω από 15 και μέχρι 18 μέτρα ολικού μήκους 22.500 ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους,
  • για τα πάνω από 18 και μέχρι 22 μέτρα ολικού μήκους 30.000 ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους και
  • για τα πάνω από 22 μέτρα ολικού μήκους προστίθενται 50.000 ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους.
Τεκμήρια στις πισίνες
Για τους κατόχους πισίνας, το «χαράτσι» είναι στα 160 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για πισίνες μέχρι 60 τετραγωνικά. Αν η πισίνα είναι πάνω από 60 τετραγωνικά, τότε η ετήσια αντικειμενική δαπάνη ανεβαίνει στα 320 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Παραδείγματα
  • Άγαμος φορολογούμενος με κύρια κατοικία 50 τ.μ. και καινούργιο αυτοκίνητο 1.200 κ.ε. θα πληρώσει 400 ευρώ ακόμα κι αν δηλώσει μηδενικό εισόδημα. Κι αυτό γιατί με βάση τα νέα τεκμήρια διαβίωσης, η εφορία θα υπολογίσει ότι ο συγκεκριμένος φορολογούμενος έχει ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης 3.000 ευρώ και έξοδα 2.000 ευρώ για τη χρήση και τη συντήρηση της κατοικίας και άλλα 4.000 ευρώ για το αυτοκίνητο. Συνολικά δηλαδή το τεκμαρτό του εισόδημα είναι 9.000 ευρώ και άρα τα 4.000 ευρώ που είναι πάνω από το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ φορολογούνται με συντελεστή 10% και έτσι προκύπτει καταβολή φόρου 400 ευρώ.
  • Έγγαμος φορολογούμενος χωρίς παιδί με κύρια κατοικία 100 τ.μ., και αυτοκίνητο 1.600 κυβικών θα έχει  τεκμαρτό εισόδημα  15.900 ευρώ και θα πληρώσει 1.400 ευρώ τουλάχιστον. Κι αυτό γιατί η εφορία θα του υπολογίσει 5.000 ευρώ ως ελάχιστη δαπάνη διαβίωσης, 4.500 ευρώ για την κατοικία και 6.400 ευρώ για το αυτοκίνητο. Έτσι ακόμα κι αν έχει δηλώσει εισόδημα κάτω από 15.900 ευρώ, η εφορία θα τον καλέσει να πληρώσει τα 1400 ευρώ που αναλογούν στο τεκμαρτό εισόδημα.
  • Έγγαμος φορολογούμενος με ένα παιδί, ετήσιο εισόδημα 16.000 ευρώ, κύρια κατοικία 120 τ.μ. και αυτοκίνητο 1.800 κ.ε. θα πληρώσει 2200 ευρώ. Κι αυτό γιατί η εφορία θα υπολογίσει ελάχιστη δαπάνη διαβίωσης 5.000 ευρώ, κατοικίας 5.800 ευρώ και αυτοκινήτου 7.600 ευρώ. Σύνολο 18.400. Ο φόρος που του αναλογούσε στα 16.000 ευρώ θα ήταν 1580 ευρώ αλλά λόγω των τεκμηρίων θα ανέβει στα 2020 ευρώ και αν συνυπολογιστεί και η ετήσια εισφορά φτάνει στα 2.204 ευρώ.
  •  iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Με το νέο έτος θα ανοίξουν και πάλι οι εφορίες

ΔΟΥ, εφορίες, λουκέτο, εργαζόμενοι, τέλη κυκλοφορίας, υπουργείο Οικονομικών, εφο

Λουκέτο από σήμερα και για 48 ώρες έβαλαν οι εργαζόμενοι στις εφορίες, καθώς προχώρησαν σε
απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα 29 και αύριο 30 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ.
Οι εφοριακοί υποστηρίζουν σε ανακοίνωση τους πως «έχουν επιδεινωθεί τα προβλήματα του κλάδου μετά τις επιθέσεις, τη συκοφάντηση και τη στοχοποίηση που δέχεται, καθώς και τις πολιτικές αποφάσεις που συμβάλλουν στην αυξανόμενη εξαθλίωση του».
Υπενθυμίζεται πάντως πως από το υπουργείο Οικονομικών έχει δοθεί παράταση δέκα ημερών για την αγορά των τελών κυκλοφορίας, καθώς οι ατελείωτες ουρές που σημειώθηκαν στις ΔΟΥ σε συνδυασμένο με την 48ωρη απεργία των εργαζομένων είχε ως αποτέλεσμα πολλοί να μην προλάβουν να πληρώσουν για το ειδικό σήμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές υγρών καυσίμων το 2011


Χρονιά σημαντικών ανατιμήσεων στα υγρά καύσιμα, μείωσης του τζίρου και λουκέτων σε εκατοντάδες πρατήρια στην αγορά καυσίμων ήταν το 2011, καθώς οι καταναλωτές αδυνατούν να καλύψουν το αυξημένο κόστος της ενέργειας και περιορίζουν τόσο τις μετακινήσεις όσο και τις δαπάνες θέρμανσης.

Μικρότερες ήταν οι αυξήσεις στην ..
.αμόλυβδη,
περίπου 3 % ή 5 λεπτά ανά λίτρο καθώς η μέση τιμή διαμορφώνεται τώρα στο 1,643 ευρώ από 1,593 πέρυσι το Δεκέμβριο (ενώ τους θερινούς μήνες πλησίασε και το 1,7 ευρώ το λίτρο).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής οι μεγαλύτερες αυξήσεις τη χρονιά που τελειώνει έγιναν στο πετρέλαιο θέρμανσης, που ακρίβηνε κατά 18,5 λεπτά το λίτρο ή 23 % σε σχέση με πέρυσι και ακολουθούν το πετρέλαιο κίνησης και οι βενζίνες με μικρότερες αυξήσεις. Οι Ομοσπονδίες του κλάδου των βενζινοπωλών (ΟΒΕ και ΠΟΠΕΚ) επισημαίνουν ότι τη φετινή περίοδο οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης είναι μειωμένες έως και 50 %, στις βενζίνες η πτώση του τζίρου ήταν ήδη εμφανής από πέρυσι και συνεχίζεται ενώ περισσότερα από 1000 πρατήρια έχουν κλείσει ή υπολειτουργούν. Η τάση αυτή ενισχύεται άλλωστε και από την κατάθεση πινακίδων στις Εφορίες που παρατηρείται αυτές τις ημέρες και συνεπάγεται λιγότερη ζήτηση για βενζίνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ, η μέση τιμή του ντήζελ θέρμανσης διαμορφώνεται στα 96,8 λεπτά το λίτρο, από 78,3 το Δεκέμβριο του 2010. Η ανατίμηση οφείλεται εν μέρει και στην αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που έγινε το Σεπτέμβριο (στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, από 21 που ήταν πριν) ενώ η κυβέρνηση έχει αναγγείλει την εξίσωση των φόρων στα ντήζελ κίνησης και θέρμανσης από τον Οκτώβριο του 2012, με παροχή επιδόματος θέρμανσης που θα κλιμακώνεται ανάλογα με την περιοχή.

Σημαντικές αυξήσεις καταγράφονται και στο πετρέλαιο κίνησης, που διαμορφώνεται τώρα στο 1,514 ευρώ (πανελλαδικός μέσος όρος) από 1,391 ευρώ πέρυσι (αύξηση 12,3 λεπτά το λίτρο ή 8,8 %). Στην αγορά του ντήζελ κίνησης αναμένονται εξελίξεις που συνδέονται με την απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Μικρότερες ήταν οι αυξήσεις στην αμόλυβδη, περίπου 3 % ή 5 λεπτά ανά λίτρο καθώς η μέση τιμή διαμορφώνεται τώρα στο 1,643 ευρώ από 1,593 πέρυσι το Δεκέμβριο (ενώ τους θερινούς μήνες πλησίασε και το 1,7 ευρώ το λίτρο). Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά είναι το γεγονός ότι η μεταβολή της μέσης λιανικής τιμής είναι ακριβώς ίδια με εκείνη της τιμής διυλιστηρίου, που αυξήθηκε επίσης κατά 5 λεπτά στο ίδιο διάστημα (από 1,472 σε 1,522 ευρώ), καθώς η μειωμένη ζήτηση δεν επιτρέπει επέκταση των περιθωρίων κέρδους

Διαβάστε Περισσότερα »

250.000 άτομα τρέφονται καθημερινά από τα συσσίτια της εκκλησίας.


Απίστευτες εικόνες στις ουρές για ένα πιάτο φαγητό..


Περίπου 250.000 άτομα τρέφονται καθημερινά μέσω των συσσιτίων, αλλά και των πακέτων με τρόφιμα που παρέχουν σε σπίτια ευπαθών συμπολιτών μας η Αρχιεπισκοπή και οι...
μητροπόλεις, τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο πατέρας Βασίλειος Χαβάτζας, διευθυντής του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 150 τόνοι τρόφιμα μακράς διαρκείας και άλλα προϊόντα συγκεντρώθηκαν μέχρι στιγμής από πρόσφορες πολιτών για τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων της Ελλάδας, στο πλαίσιο της σχετικής πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ.

Μία εβδομάδα από την έναρξη της δράσης, χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν αφήσει την προσφορά τους σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, στις ειδικά διαμορφωμένες γωνιές στα σούπερ μάρκετ όλης της χώρας.

Η δράση γίνεται με την υποστήριξη των Super Market: ΑΒ Βασιλόπουλος, Βερόπουλος, Γαλαξίας, Δούκας, Θανόπουλος, Κρητικός, Lidl, Μασούτης, Μπαλάσκας, Σκλαβενίτης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ορεινή ποδηλασία στις πρόποδες του Καλλιδρόμου



Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο βουνό

Ορεινή ποδηλασία στις πρόποδες του Καλλιδρόμου διοργανώνουν αυτό το Σάββατο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι Προβομάστορες. Η ομάδα θα συναντηθεί στις 9:30 στην πλατεία του Μώλου και θα ποδηλατήσει σε άσφαλτο έως τα Καραβίδια και στη συνέχεια στη Μενδενίτσα.

Έπειτα από σύντομη στάση για επίσκεψη στο Ενετικό κάστρο που δεσπόζει πάνω από το χωριό, οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν χωματόδρομο προς τον Άγιο Χαράλαμπο και αφού διασχίσουν το Λιαπατόρεμα θα καταλήξουν στο Μώλο όπου τελειώνει η διαδρομή.

Εύκολη διαδρομή - κατάλληλη για αρχαρίους.

Β.Δ.1 -Ω.Π.3 -Υ.Δ.500μ.- Μήκος 30χλμ.

Εναλλακτικά μπορεί κάποιος να συμμετέχει σε τμήμα της διαδρομής σε συνεννόηση με
τους συντονιστές της δράσης.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 30/12/2010.

Για περισσότερες πληροφορίες: Κωστής Πετρόπουλος, τηλ. 6976891093, email kostaspetro2003@yahoo.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ το βιογραφικό του Εφραίμ

ΔΕΙΤΕ το βιογραφικό του ΕφραίμΟ κατά κόσμον Βασίλειος Κουτσού, 52 ετών, γεννημένος στην κατεχόμενη σήμερα Πηγή Αμμοχώστου, ετεροθαλής αδελφός του Προέδρου του κυπριακού κόμματος «Νέοι Ορίζοντες» Νίκου Κουτσού, μπήκε στον κόσμο των υψηλών διασυνδέσεων από πολύ νεαρή ηλικία.
Οι γνωριμίες του τον έφεραν το 1990, σε ηλικία μόλις 34 ετών, στη θέση του Ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου, την οποία μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να αναστηλώσει και να μετατρέψει σε διεθνές κέντρο διερχομένων VIP, κυρίως από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο.
Το 1995, ύστερα από παράκληση της Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρέου, ο ηγούμενος Εφραίμ έφερε την Αγία Ζώνη της Παναγίας στην Αθήνα, για να βοηθήσει τον ασθενή τότε Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά αυτό απ’ ότι φάνηκε ήταν μόνο η αρχή. Ο Εφραίμ δέχθηκε τηλεφωνήματα και από άλλους πολιτικούς αρχηγούς, που ζητούσαν το ιερό κειμήλιο.
Με τον ηγούμενο Εφραίμ ασχολήθηκε και το γνωστό δίκτυο οικονομικών μέσων ενημέρωσης Bloomberg το οποίο αφιέρωσε τον Ιανουάριο του 2005 εκτενές ρεπορτάζ στο περίεργο αυτό αγιορείτικο φαινόμενο, συγκρίνοντας μάλιστα το Βατοπέδι με το Νταβός της Ελβετίας, όπου συνέρχεται κάθε χρόνο το γνωστό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Ποιος είναι ο κατά κόσμον Βασίλειος Κουτσού
Γεννήθηκε το 1956 στην Περιστερωνοπηγή Αμμοχώστου στην Κύπρο. Οι γονείς του, Σωτήρης και Βασιλική Κουτσού είχαν άλλα τέσσερα παιδιά, ενώ ο πατέρας του είχε ακόμα άλλα δύο παιδιά από την πρώτη του γυναικά, Παντελού. Από μικρός είχε δείξει την θρησκευτικότητά του, αφού υπηρετούσε στην Εκκλησία του χωριού του, παρακολουθούσε μαθήματα βυζαντινής μουσικής και εξεδήλωσε την πρόθεσή του για να ιερωθεί.
Εισήχθη στην Ιερατική Σχολή Απόστολος Βαρνάβας στην Λευκωσία για να παρακολουθώντας μαθήματα με απώτερο σκοπό την Ιεροσύνη. Μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974, εκδιώκεται μαζί με την οικογένειά του από το χωριό του και βρίσκουν καταφύγιο στο χωριό Τερσεφάνου της επαρχίας Λάρνακας. Ο πατέρας του και δύο από τα μεγαλύτερα αδέρφια του πιάνονται αιχμάλωτοι από τους Τούρκους. Ο πατέρας του από τότε αγνοείται.
Μετά την τουρκική εισβολή και την προσφυγιά, ο τότε κατά κόσμος Βασίλειος γράφτηκε στο Τμήμα Θεολογίας στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποία παρακολούθησε μαθήματα για τέσσερα χρόνια και αποφοίτησε επιτυχώς το 1978. Κατόπιν, επέστρεψε στην ιδιαίτερή του πατρίδα Κύπρο και δίδαξε ως καθηγητής για κάποιο διάστημα στην Ιερατική Σχολή Απόστολος Βαρνάβας στην Λευκωσία.
Ο νεαρός Θεολόγος Βασίλειος είχε στενή επαφή με την Εκκλησία και τον Μοναχισμό και επισκεπτόταν διάφορα μοναστήρια στην Κύπρο. Το 1982 κείρεται σε Εφραίμ Μοναχό στην κυρίαρχο Μονή Αγίου Παύλου και ακολούθως το 1983 χειροτονείται Ιεροδιάκονος και κατόπιν Ιερομόναχος.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, περί το 1987 κατόπιν προσκλήσεως από την γηραιά ολιγομελή αδελφότητα της Μονής Βατοπεδίου, εγκαθίσταται στην Μονή για στήριξη και βοήθεια των εναπομείναντων γηραιών Βατοπεδινών Μοναχών.
Με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου το 1989 ολόκληρη η αδελφότητα μεταφέρεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου η οποία από ιδιόρρυθμη μετατρέπεται σε Κοινόβιο. Τον Μάρτιο του 1990, την Κυριακή της Τυρινής γίνεται εκλογή για Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου στην οποία εκλέγεται ο Ιερομόναχος Εφραίμ σε ηλικία 34 ετών, ενώ πνευματικός πατέρας όλων των αδελφών είναι ο Γέροντας Ιωσήφ.
ΠΗΓΗ: metrogreece.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τρεις Τούρκοι θα έκαναν στάχτη το μεγαλύτερο νησί του Β.Αιγαίου

Ηταν Αύγουστος του 2001. Το κινητό τηλέφωνο του διοικητή του κλιμακίου της ΕΥΠ χτυπά και στην άλλη άκρη της γραμμής είναι ο Κεντρικός Λιμενάρχης Μυτιλήνης. ....
Του γνωστοποιεί ότι η υπηρεσία του εξέτασε προσεκτικά τις αναφορές της υπηρεσίας του για την δράση τριών τούρκων υπηκόων στη Μυτιλήνη... και τις συχνές αγορές καυσίμων που έκαναν από διάφορα βενζινάδικα του νησιού. Του ζητά λοιπόν να είναι παρών στην επιχείρησή σύλληψής τους.
Ετσι κι έγινε. Το πλοίο της ΝΕΛ «Θεόφιλος» έφτανε το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης και οι αξιωματικοί του Λιμενικού είχαν πληροφορίες ότι επέβαιναν οι δύο από τους τρεις που αναζητούσαν, μιας και η ΕΥΠ είχε πληροφορίες ότι διέθεταν σπίτι και στη Χίο αλλά και στη Σάμο.
Πράγματι, οι άνδρες του Λιμενικού, παρουσία του Κεντρικού Λιμενάρχη συνέλαβαν τους δύο, ένας εκ των οποίων ήταν οπλισμένος με ένα περίστροφο και δυο γεμιστήρες. Αμέσως μετά πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι στο οποίο διέμεναν σε μια γειτονιά στη βόρεια πλευρά της Μυτιλήνης όπου συνελήφθηκε και ο τρίτος! Στο σπίτι μέσα βρέθηκαν χάρτες, φορητά GPS καθώς και scanners και ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πηγές, ο λόγος για τον οποίο οι τρεις τούρκοι πολίτες, προκάλεσαν την ενασχόληση ολόκληρης της ΕΥΠ, ήταν όχι φυσικά η ιδιότητά τους ως λαθρομετανάστες ούτε τα συχνά τους ταξίδια σε γειτονικά νησιά αλλά κάτι άλλο!!

Στέλεχος της ΕΥΠ είχε παρατηρήσει ότι αγόραζαν συχνά ποσότητες καυσίμων από βενζινάδικα σε μπιτόνια! Το γεγονός αυτό ήταν και ο λόγος που η ΕΥΠ έστησε ολόκληρη επιχείρηση παρακολούθησης και ενημέρωσε τις διωκτικές Αρχές!
Με γελοίους ισχυρισμούς, οι τρεις κατηγορούμενοι στην ουσία για πολλά αδικήματα, δεν μπόρεσαν ούτε να εξηγήσουν τα μεγάλα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στο σπίτι που διέμεναν αλλά κυρίως δεν κατάφεραν να δώσουν μια πειστική απάντηση τι ακριβώς ήθελαν τις ποσότητες αυτές των καυσίμων.
Τα «δήθεν αριστερά» αντανακλαστικά διαφόρων εντόπιων παραγόντων άρχισαν να κάνουν λόγο για προβοκάτσια του Κράτους εναντίων «τριών κακομοίρηδων Κούρδων μεταναστών» που … αποθήκευαν καύσιμα προκειμένου να … ζεσταθούν το χειμώνα!!! Τέτοια φαιδρά ακούγονταν στο νησί, ενώ μέσα στον ορυμαγδό που ακολούθησε χάθηκε η ουσία…
Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να … κατηγορούν το Λιμενικό, που έκανε την επιχείρηση αυτή αντί της Αστυνομίας!
Η αλήθεια είναι ότι ο διοικητής της ΕΥΠ στη Λέσβο τότε, ήταν ένας αξιωματικός (ταγματάρχης) του Στρατού με καταγωγή από την Κρήτη . Συμπτωματικά, και ο Κεντρικός Λιμενάρχης ήταν Κρητικός!!!
Ο διοικητής της ΕΥΠ είχε ενημερώσει με υπόμνημά του και την Αστυνομία!
Την περίοδο αυτή όμως, το νησί στάθηκε τυχερό, γιατί Κεντρικός Λιμενάρχης ήταν ένας μορφωμένος και οξυδερκής Αξιωματικός που σήμερα είναι εν αποστρατεία.

Εθεσε σε παρακολούθηση έναν από αυτούς που ταξίδευε στην Αθήνα και συνέλλεξε πληροφορίες ταυτολογώντας το υπόμνημα της ΕΥΠ που έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού του καταπράσινου νησιού!
Ανδρες του Λιμενικού είχαν φωτογραφίσει και βιντεοσκοπήσει τους τρεις Κούρδους και τις ενέργειές τους τόσο στην Λέσβο όσο και στη Χίο.
Η προσωπική φιλία που συνέδεε λοιπόν τους δύο άνδρες και η αγάπη τους για το νησί της Λέσβου, ήταν αυτά που ώθησαν τον Κεντρικό Λιμενάρχη και τον δ/κτη της ΕΥΠ να δείξουν υπερβάλλοντα ζήλο και να δουλεύουν μέρα και νύχτα την επιχείρηση αυτή.
Είχε προηγηθεί ένα πολύ άσχημο περιστατικό που εξευτέλισε τη χώρα μας.
Λίγους μήνες πριν, ένας Τούρκος πολίτης , υπελήφθη με 26 φιλμς στην κατοχή του, τα οποία περιείχαν φωτογραφίες στρατοπέδων του νησιού αλλά και πανοραμικές φωτογραφίες δασικών περιοχών!
Πάλι μετά από πληροφορίες της ΕΥΠ, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης είχε συλλάβει τον τούρκο πολίτη ο οποίος προφανώς και είχε διαπράξει το αδίκημα της φωτογράφισης απαγορευμένων στρατιωτικών περιοχών . Όπως προφανώς υπήρχε υπόθεση κατασκοπείας κα μάλιστα ολοφάνερη.

Μετά από πιέσεις «παραγόντων» της Μυτιλήνης, (πολιτικών και μη), ο Τούρκος αφέθηκε ελεύθερος κι … ωραίος και μάλιστα δεν έκαναν τον κόπο να του πάρουν ούτε τα φιλμς!!!
Βλέπετε, στο νησί η Ελληνοτουρκική φιλία και η μπίζνα με τη «Γιενί Λίρα» έδιναν κι έπαιρναν και δεν έπρεπε μια περίπτωση … κατασκοπίας να χαλάσει το καλό κλίμα της εποχής!
Την σάπια κατάσταση που επικρατούσε (άγνωστο σε μένα αν συνεχίζει να επικρατεί) στο νησί, την αντιλήφθηκαν τόσο ο Κεντρικός Λιμενάρχης όσο και ο διοικητής της ΕΥΠ οι οποίοι τραβούσαν κυριολεκτικά τα μαλλιά τους για όσα συνέβαιναν στο πανέμορφο νησί του Αιγαίου, όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη κάποια επιχείρηση «Εθνικής Ασφάλειας».
Γι αυτό και η επιχείρηση με τους τρεις δήθεν Κούρδους, κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό και δεν ζητήθηκε καν η συνδρομή της Αστυνομίας!
Εντελώς ξαφνικά και ενώ όλα έδειχναν ότι θα υπάρχουν φοβερές εξελίξεις στο ζήτημα, η υπόθεση υποβαθμίστηκε, τα … πειστήρια του σχεδιαζόμενου εγκλήματος … υποβαθμίστηκαν, άρχισαν οι απεργίες πείνας και ουδέποτε κανείς έμαθε έστω το παραμικρό για την τύχη των τριών Τούρκων !!!
Το Λιμενικό πάντως , μάζευε επί μέρες μπιτόνια με βενζίνη από τα … βουνά της Λέσβου κι ας μην ήταν η περιοχή ευθύνης του!
Είναι σίγουρο ότι η σύλληψη αυτή χάλασε πολλά σχέδια και αποτέλεσε την αιτία που η Λέσβος ήταν το μοναδικό νησί του Αιγαίου που δεν κατάφεραν να κάψουν οι Τούρκοι! Γιατί στη Λέσβο δούλεψαν δυο Κρητικοί Αξιωματικοί υπερωρίες!

Η συνεργασία λοιπόν του δ/κτη της ΕΥΠ και του Κεντρικού Λιμενάρχη, έσωσε από τα χειρότερα το νησί, το οποίο άπαντες γνωρίζουν ότι οι Τούρκοι το είχαν κάψει τουλάχιστον δύο φορές κατά το παρελθόν!
Η πρώτη φορά ήταν , όταν από λάθος πληροφορίες τους , νόμιζαν ότι αν έκαιγαν ένα πεδίο βολής στο Κέντρο του νησιού θα γινόταν ανάφλεξη μεγάλων δεξαμενών καυσίμων, και η δεύτερη όταν θέλησαν να απογυμνώσουν την περιοχή του μεγαλύτερου παρατηρητηρίου του ναυτικού (όρος Αμαλή) γιατί το πυκνό δάσος δεν τους επέτρεπε να έχουν επαφή ούτε με επίγεια αλλά ούτε με εναέρια ή δορυφορικά «μάτια»!
Αλλά αυτά τα δύο, αποτελούν θέματα για το … επόμενο άρθρο μας!
Το ζητούμενο λοιπόν είναι η ομολογία του Μεσούτ Γιλμάζ για εμπρησμούς νησιών από τούρκους την δεκαετία του 1990; Αυτήν περιμέναμε για να «μάθουμε» ότι οι Τούρκοι έκαιγαν και συνεχίζουν μέχρι τις μέρες μας να καίνε τα δάση μας; Είναι λίγες άραγε οι πυρκαγιές που σχεδίασαν και εκτέλεσαν τούρκοι πράκτορες την δεκαετία του 2000; Αν μαζέψει κάποιος Εισαγγελέας τις εκθέσεις της ΕΥΠ τα τελευταία 30 χρόνια για το θέμα, θα φτιάξει μια εγκυκλοπαίδεια του όγκου της «Πάπυρος-Λαρους-Μπριτάνικα».
Αν λοιπόν ο κύριος Ιωάννης Τέντες, ζήτησε τις δικογραφίες των εμπρησμών του 1990 με σκοπό να διερευνήσει πιθανή εμπλοκή τούρκων εμπρηστών θα πρέπει να λάβει υπ όψιν του πολύ σοβαρά το παρόν άρθρο. Διότι :

Πρώτον,
Αποδεικνύει ότι η δράση τούρκων εμπρηστών συνεχίστηκε και την δεκαετία του 2000 και όχι μόνο του 1990 όπως προωθούν ορισμένοι στην Ελλάδα!!

Δεύτερον,
ίσως αποτελεί την μοναδική περίπτωση στα Ελληνικά Δικαστικά Χρονικά, κατά την οποία, συλλαμβάνονται τούρκοι πολίτες ως ύποπτοι σχεδίου εμπρησμού του τρίτου μεγαλύτερου νησιού της χώρας, αλλά παραπέμφθηκαν με την κατηγορία της κατασκοπίας !!!

Τρίτον,
Είναι δεδομένο ότι σε κάποια νησιά (όχι σε όλα), όταν συλλαμβάνουν τούρκους με φωτογραφίες Στρατοπέδων , τους κερνάνε και ούζο αντί για να τους οδηγήσουν στη φυλακή!
Καταλήγοντας λοιπόν, θα πρέπει να προβληματίσει, τόσο την πολιτική αλλά όσο και την δικαστική ηγεσία, το γεγονός ότι τρεις τούρκοι πολίτες ύποπτοι για εμπρησμό, δεν δικάστηκαν ποτέ με την κατηγορία αυτή! Και φυσικά, δεν γράφτηκε και δεν ειπώθηκε ποτέ … τίποτα , γιατί επίσημα δεν κατηγορήθηκαν ποτέ γι αυτό !!!

Γιατί άραγε ;
aegeantimes.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αταλάντη:"Θέλουμε τις λίρες και τα λεφτά.Πες μας που είναι κρυμμένα για να μην πεθάνεις"



-Μαρτυρική νύχτα στα χέρια των ληστών πέρασε 73χρονος από την Αταλάντη
-Τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον χτυπούσαν στο πρόσωπο για να τους πει, που έχει τις λίρες και τα χρήματα
-Τον 73χρονο άκουσαν οι γείτονες στις 09:00΄το πρωί να καλεί σε βοήθεια


Οι 3 αδίστακτοι ληστές φορώντας κουκούλες, μπήκαν στον 1ο όροφο του δυόροφου σπιτιού, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, παραβιάζοντας το παράθυρο της κουζίνας. Πήγαν κατευθείαν στο υπνοδωμάτιο του 73χρονου, που έμενε μόνος στο σπίτι.

Τον έδεσαν χειροπόδαρα και άρχισαν να τον χτυπούν στο πρόσωπο. <<Θέλουμε τις λίρες και τα λεφτά..πες μας που είναι κρυμμένα για να μην πεθάνεις>>, έλεγαν και ξαναέλεγαν οι δύο κακοποιοί, χτυπώντας στο πρόσωπο τον 73χρονο. Ταυτόχρονα έκαναν άνω κάτω το σπίτι για να βρουν αυτά που ζητούσαν.

Τελικά έφυγαν με τα 800 ευρώ που βρήκαν στο παντελόνι του ηλικιωμένου και 2 κινητά, αφήνοντας σχεδόν αναίσθητο το θύμα του. Ο 73χρονος, που πέρασε κυριολεκτικά μια μαρτυρική νύχτα, καλούσε σε βοήθεια αλλά κανείς δεν τον άκουγε. Τελικά αργά το πρωί, με όση δύναμη του απέμεινε, έτσι όπως ήταν δεμένος σύρθηκε μέχρι το παράθυρο και άρχισε να φωνάζει. Τον άκουσε ένας γείτονας στις 09:00΄το πρωί και αφού τον έλυσε, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και την αστυνομία.

Ο ηλικιωμένος διακομίσθηκε αρχικά στο Κ.Υ. Αταλάντης και στην συνέχεια στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ άφαντοι παραμένουν οι 2 ληστές, παρά τις έρευνες των αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή της Λοκρίδας.
 .lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιους καυτούς φακέλους είχαν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς που παραιτήθηκαν



- Και οι δύο κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο έργο τους, χωρίς ωστόσο να τις κατονομάσουν
- Ο Άρειος Πάγος αναμένεται να διατάξει τις επόμενες ημέρες έρευνα για όσα καταγγέλλουν οι εισαγγελείς
- Εργάζονταν σε πρωτόγονες συνθήκες καθώς αναγκάζονταν να δουλεύουν με δικό τους υπολογιστή
- Βενιζέλος & Παπαϊωάννου: Βεβιασμένη και υπερβολική δημόσια αντίδραση των δύο αντεισαγγελέων εφετών
- Μείζον ζήτημα η παραίτηση, λένε στη Συγγρού


Η είδηση έσκασε σαν βόμβα. Δυο οικονομικοί εισαγγελείς, οι κύριοι Μουζακίτης και Πεπόνης ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται από την θέση του οικονομικού εισαγγελέα. Ο Γρηγόρης Πεπόνης και ο Σπύρος Μουζακίτης, ζήτησαν την αντικατάστασή τους από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Αφήνουν σαφείς αιχμές στην παραίτησή τους για οικονομικά συμφέροντα που τελικά δεν τους επέτρεψαν να εκτελούν τα καθήκοντά τους όπως εκείνοι κρίνουν με βάση τη νομιμότητα. «Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση», υποστηρίζουν στην επιστολή τους.

Λένε επίσης ότι έλαβαν γνώση σχεδίου νόμου το οποίο προβλέπει την αντικατάστασή τους. Οι δύο εισαγγελείς σχολιάζουν το εν λόγω νομοσχέδιο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι με αυτό "επιχειρείται η απαλλαγή από την παρουσία μας". Επίσης, είναι δυσαρεστημένοι από την έως τώρα αντιμετώπισή τους, καθώς όπως λένε δεν τους έχουν παρασχεθεί οι αναγκαίες υποδομές για την άσκηση των καθηκόντων τους.

Η επιστολή προωθήθηκε μέσου του προϊσταμένους τους αντεισαγγελέα κ. Ν. Παντελή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε, ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσει τις καταγγελίες των δύο εισαγγελέων.

Μεταξύ των υποθέσεων που χειρίστηκαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς είναι και:

- αυτές που αφορούν τις καταγγελίες για παραποίηση των στοιχείων του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ,

- τις καταγγελίες του πρώην υφυπουργού οικονομικών Δημήτρη Κουσελά για την ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων,

- τις καταγγελίες, με αφορμή την παραίτηση Σπινέλη από την θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, για ύπαρξη παραμηχανισμού εντός του υπουργείου που αδρανοποιεί την διαδικασία είσπραξης προστίμων, που επιβλήθηκαν, μέσω του προγράμματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ,

- και τις καταγγελίες για τις παράνομες 'εκπτώσεις' που εφαρμόζουν εφοριακοί για τις πληρωμές οφειλών στο Δημόσιο,

- τη διερεύνηση καταγγελιών περί συμμετοχής του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού σε εταιρία που φέρεται να εμπλέκεται με ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων,

- και τις καταγγελίες για δανειοδοτήσεις τραπεζών προς τα δύο μεγάλα κόμματα, με εγγυήσεις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη αναφέρεται:

"Παρά το γενικότερο αρνητικό κλίμα και με πλήρη επίγνωση της ιδιάζουσας σχέσης μεταξύ της ελληνικής πραγματικότητας και του εν Ελλάδι αναπτυσσόμενου οικονομικού εγκλήματος, αποδεχθήκαμε ασμένως τον διορισμό μας, εμφορούμενοι από ειλικρινή διάθεση προσφοράς και βαθιά προσήλωση στο υπηρεσιακό καθήκον μας".

Τονίζουν, επίσης, οι εισαγγελείς ότι "δεν επιδιώξαμε να γίνουμε αρεστοί, ούτε να εξασφαλίσουμε ανοχές των παντός είδους πολυποίκιλων οικονομικών συμφερόντων έναντι των οποίων η συγκρουσιακή μας πορεία, με γνώμονα πάντα τη νομιμότητα ,ήταν δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη".

Για την τροπολογία οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης αναφέρουν:"Ήδη με σχέδιο νόμου που πρόκειται να κατατεθεί και μας κοινοποιήθηκε, όλως προφασιστικά και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία, επιχειρείται η αντικατάσταση μας και η απαλλαγή από την παρουσία μας".

Χαρακτηριστική δε της φόρτισης των δύο εισαγγελικών λειτουργών είναι η καταληκτική φράση της επιστολής τους :

"Δεν δεχόμαστε να είμαστε Εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση, πολλώ δε μάλλον δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική 'κολυμβήθρα του Σιλωάμ' για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους, που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος".

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Εφετείο ήταν γνωστό από καιρό ότι οι δύο εισαγγελείς δεν βοηθήθηκαν στην άσκηση των καθηκόντων τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και επτά μήνες εκκρεμεί το αίτημα τους για την υποστήριξη του γραφείου τους με έναν δικαστικό υπάλληλο, ενώ όλοι γνώριζαν πως οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης εργάζονταν με τους προσωπικούς τους φορητούς υπολογιστές, καθώς στο χώρο που τους παραχωρήθηκε, δεν εγκαταστάθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής, παρότι ζητήθηκε πολλές φορές.



ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: "Από το ίδιο το κείμενο της παραίτησής τους προκύπτει σαφώς ότι αναγκάζονται να παραιτηθούν γιατί κάποιοι, προφανώς υψηλά ιστάμενοι, ενοχλούντο από την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα με την οποία ασκούσαν τα καθήκοντά τους".

"Δεν χρειάζονταν οι καταγγελίες των δύο εισαγγελέων για να αποδειχθεί αυτό που γνωρίζουν οι πάντες και πρώτη απ' όλους η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου: Ότι ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής είναι μία απάτη όσον αφορά το κεφάλαιο που φοροδιαφεύγει νόμιμα και παράνομα, ενώ είναι μία πραγματικότητα όσον αφορά τη φοροεξόντωση της λαϊκής οικογένειας από τη συγκυβέρνηση και απ' όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις" τονίζει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ο Συνασπισμός αναφέρει σε ανακοίνωσή του: "Σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία συμπιέζεται αφόρητα αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους να γίνονται παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης με σκοπό να πέσουν στα μαλακά οι μεγάλοι οικονομικοί παραβάτες".

"Η επιστολή παραίτησής τους υποχρεώνει αμέσως την πολιτική ηγεσία του υπ. Οικονομικών σε εξηγήσεις τόσο για τα καταγγελλόμενα όσο και για τις συνθήκες λειτουργίας του νεοσύστατου θεσμού", αναφέρει ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

"Οι παραιτήσεις και οι καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, δημιουργούν μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα. Το αίσθημα δικαίου στην κοινωνία δεν θα αποκατασταθεί και η πάταξη της φοροδιαφυγής, της διακίνησης μαύρου χρήματος και της ανομίας δεν θα επιτευχθούν, όταν το έργο των εντεταλμένων εισαγγελικών λειτουργών υπονομεύεται και ακυρώνεται από πολιτικές παρεμβάσεις.", αναφέρει η Δημοκρατική Συμμαχία σε ανακοίνωσή της.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα



Στις 29 Δεκεμβρίου

1800: Γεννήθηκε ο Τσαρλς Γκούντγιαρ, αμερικανός εφευρέτης του ελαστικού.

1809: Γεννήθηκε ο Γουίλιαμ Γκλάντστοουν, γνωστός στους έλληνες ως Γλάδστων, βρετανός πρωθυπουργός και φιλέλληνας. Προς τιμήν του, η Οδός Γλάδστονος στο κέντρο της Αθήνας φέρει το όνομά του.

1877: Πέθανε ο Δημήτριος Βούλγαρης, γνωστός και με το προσωνύμιο Τζουμπές, πολιτικός από την Ύδρα που διατέλεσε και πρωθυπουργός, ο κυριότερος εκπρόσωπος της φαυλότητας στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας.

1890: Η 7η ίλη ιππικού των ΗΠΑ σκοτώνει 400 άνδρες και γυναικόπαιδα στην τοποθεσία Γούντεντ Νι Κρικ. Είναι η τελευταία μεγάλη μάχη Ινδιάνων και αμερικανικών δυνάμεων, κατά την οποία σκοτώνεται και ο αρχηγός των Σιου «Μεγάλο Πόδι».

1922: Πέθανε ο Κωνσταντίνος Α’, βασιλιάς των Ελλήνων (1913-1917, 1920-1922).

1924: Ο Πίτερ Παν εμφανίζεται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, στην ομώνυμη βουβή ταινία του Χέρμπερτ Μπρένον.

1940: Το υποβρύχιο Πρωτεύς βυθίζει ανατολικά του Μπρίντιζι το ιταλικό οπλιταγωγό Σαρδηνία. Στη συνέχεια, όμως, εμβολίζεται από ιταλικό τορπιλοβόλο και βυθίζεται.

1951: Η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοινώνει ότι άρχισε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με τη χρήση ατομικής ενέργειας.

1953: Καθιερώνονται στην Ελλάδα το κιλό αντί της οκάς και το μέτρο αντί του πήχη.

1958: Ιδρύεται ο ΟΠΑΠ, με το Βασιλικό Διάταγμα 20, Περί Συστάσεως Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου.

1972: Γεννήθηκε ο Τζουντ Λο, βρετανός ηθοποιός.

1986: Πέθανε ο Αντρέι Ταρκόφσκι, ρώσος σκηνοθέτης του κινηματογράφου. (Σολάρις, Στάλκερ, Θυσία)
Διαβάστε Περισσότερα »

Βραβευση των πρωτοετών φοιτητών του Δ. Αλιάρτου από τον Δήμαρχο κ. Ντασιώτη Γ.(Φώτο)




Oμιλία   του Δημάρχου Αλιάρτου ΝΤΑΣΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, στην εκδήλωση βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών), των σχολείων του Δήμου, στα ΑΕΙ-ΤΕΙ (σχολ. έτους  2010-11).

Συνεδριακό κέντρο Αλιάρτου 28-12-2012

Αγαπητοί γονείς,
αγαπητοί φοιτητές,
αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί
Κυρίες και κύριοι

      Στο καθημερινό μας λεξιλόγιο χρησιμοποιούμε λέξεις και φράσεις που ,πολλές φορές, κι εμείς οι ίδιοι δεν εστιάζουμε στην βαθύτερη σημασία τους, από την οποία προκύπτουν αξίες και ιδανικά, που τόσο πολύ λείπουν σήμερα από την κοινωνία μας.
      Τέτοιες λέξεις ή φράσεις είναι: Παιδεία, κοινωνικοποίηση, ομαδικότητα, αξιοπρέπεια, σχολική κοινότητα, αγώνας ,επιτυχία, προσφορά.
      Θα μου επιτρέψετε να επιχειρήσω μια προσπάθεια υπενθύμισης των αξιών που κρύβουν αυτές οι λέξεις και να τις συνδέσω μεταξύ τους με σκοπό να αποδώσω το νόημα της σημερινής εκδήλωσης.
      Είναι κοινή διαπίστωση και ομολογείται πλέον από όλους, ότι το βαθύτερο πρόβλημα της καταρρέουσας κοινωνίας μας είναι η έλλειψη αξιών. Οι αξίες αυτές έπεσαν θύμα της πρόσκαιρης ευδαιμονίας, της χωρίς όραμα και ήθος ανάπτυξης και της εμπορευματοποίησης των πάντων.
      Σε μια κοινωνία που έκανε οικονομικά άλματα και τεχνολογικά θαύματα, αγνοήθηκε το αυτονόητο, ότι δηλ. δεν νοείται καμία πρόοδος που δεν έχει κέντρο της τον άνθρωπο, που δεν επενδύει στην επίλυση προβλημάτων και δεν προσπαθεί να μειώσει τις εστίες του πόνου και της συμφοράς.
      Για να συμβεί αυτό χρειάζεται επένδυση στην ΠΑΙΔΕΙΑ και δεν εννοώ μόνο χρηματοδότηση, αλλά κυρίως να στραφεί το κέντρο βάρους στην καλλιέργεια του ανθρωπισμού, της ισόρροπης τεχνολογικής ανάπτυξης που δεν θα παραγκωνίζει τον άνθρωπο και της ενίσχυσης χαρακτηριστικών έμφυτων,  αλλά μάλλον αδρανοποιημένων, λόγω της αλλοπρόσαλλης εξέλιξης της κοινωνίας μας.
      Η εποχή της απόλυτης και ταχύτατης επικοινωνίας που ζούμε αντί να συμβάλλει στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ,όπως θα έπρεπε να συμβαίνει, ενισχύει την απομόνωση. Δεν δημιουργεί ομάδες, αλλά μονάδες. Αυτό επιδεινώνει τα προβλήματα και σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλει στη λύση τους. Οι συνέπειες γνωστές και τραγικές. Ανασφάλεια, μοναξιά, κατάθλιψη.
     Είναι επομένως προφανές, πως το αντίδοτο σε αυτό είναι η ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ και η δημιουργία σχέσεων που αντέχουν στο χρόνο και δημιουργούν ισχυρά συναισθήματα. Διαφωνεί κανένας μας ότι το σχολείο είναι ένας κατεξοχήν τέτοιος χώρος; Τα σχολικά μας χρόνια δεν είναι χαραγμένα στο μυαλό μας; οι φιλίες και οι μαθητικές παρέες δεν είναι οι πιο ισχυρές;
     Στη μνήμη μας υπάρχει η εικόνα του δασκάλου ή της δασκάλας, που αποτέλεσε πρότυπο για να το μιμηθούμε. Αλλά κι αν το πρότυπο ήταν αρνητικό, πάλι συνέβαλε στο να το αποφύγουμε. Οι συναισθηματικές εξάρσεις στο χώρο του σχολείου είναι για όλους (εκπαιδευτικούς και μαθητές) καταιγιστικές. Δυνατές φιλίες, ωραίες αναμνήσεις, πάθος, χαρές, λύπες, ικανοποίηση, όλα εκρηκτικά. Τόσο ώστε να μένουν αξέχαστα.
     Αυτή η είναι η ομορφιά ενός χώρου, του σχολείου, που όσο είσαι εκεί, από οποίο ρόλο ,(εκπαιδευτικός, γονιός, μαθητής) θέλεις να φύγεις και όταν φεύγεις σου λείπει πολύ.
      Σου λείπει η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, αυτό δηλαδή που κάνει ανθρώπους διαφορετικής ηλικίας, καταγωγής, φύλλου και κουλτούρας να έχουν έναν και κοινό στόχο. Την πρόοδο του παιδιού.
      Αυτός ο στόχος δημιουργεί την αγωνία, που αποσκοπεί στην κατάκτηση της ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ και  την χαρά αυτής της επιτυχίας την μοιράζονται όλοι εξίσου, σαν να αναβιώνει η πρωτοχριστιανική κοινοκτημοσύνη.
      Αυτή η επιτυχία έχει πρόσθετη και μοναδική αξία γιατί κύριο χαρακτηριστικό της είναι η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ από την οποία χαρακτηρίζεται ο ΑΓΩΝΑΣ όλων.

Ο αγώνας του παιδιού το οποίο, κόντρα στην φύση του, που το θέλει ανέμελο, πιέζεται ανηλεώς.
Ο αγώνας του γονιού που, τα δίνει όλα για την πρόοδο του παιδιού του και 
Ο αγώνας του εκπαιδευτικού που μιλάει για τα παιδιά του εννοώντας τους μαθητές .

Κυρίες και κύριοι

      Αυτόν, ακριβώς ,τον αγώνα όλων θέλουμε να τιμήσουμε σήμερα. και πρέπει να το κάνουμε γιατί ως θεσμός η δημοτική αρχή πρέπει να δημιουργεί κίνητρα ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ και παραδείγματα προς μίμηση. Να λειτουργεί δηλαδή παιδαγωγικά.

     Θέλουμε να τιμήσουμε τους μαθητές και μαθήτριες που πέτυχαν στα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Αυτούς που επίσημες έρευνες τους χαρακτηρίζουν ως τους πιο σκληρά εργαζόμενους.
      Στο πρόσωπο τους τιμούμε την νεολαία που αγωνίζεται να κατακτήσει την γνώση και τους ευχόμαστε να είναι αυτοί που θα αλλάξουν την κοινωνία μας προς το καλύτερο. Θεωρώ χρέος μου, στο βαθμό που ως δήμαρχος εκπροσωπώ το πολιτικό σύστημα, να τους ζητήσω συγνώμη για τον κόσμο που τους παραδίδουμε.

      Θέλουμε να τιμήσουμε τους γονείς, τους ήρωες μιας μάχης χωρίς τέλος. Αυτούς που χαίρονται με τις χαρές και κλαίνε με τις λύπες των παιδιών, που ζουν τόσο έντονα το άγχος και την ΑΓΩΝΙΑ τους που όταν έχουν εξετάσεις τα παιδιά έχουν κι αυτοί, τους βαθμούς τους μοιράζονται, όπως και το διάβασμα.

      Τέλος πρέπει να τιμήσουμε τους εκπαιδευτικούς γιατί είναι κρίκος αυτής της αλυσίδας. Είναι αυτοί που μοιράζονται, με αίσθημα ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, εξ ολόκληρου την αγωνία  και το πρόβλημα του κάθε παιδιού. Χαίρονται με την λύση του και θλίβονται όταν αυτή δεν υπάρχει. Το γνωρίζω εκ πείρας.
      Φυσικά η μεγαλύτερη τιμή για κάθε μάχιμο εκπαιδευτικό είναι οι επιτυχίες των μαθητών του ,ενώ γι αυτούς που φεύγουν  να τον νοσταλγούν όσοι τον γνώρισαν.
      Αφήνουμε την τιμή για τους μάχιμους να αποδοθεί στο πεδίο της μάχης,δηλαδή στην τάξη και εμείς σήμερα θα αποδώσουμε ΤΙΜΕΣ σ´αυτούς που έφυγαν και λείπουν σε όλους, όσοι τους γνωρίσαμε.

      Θυμόμαστε με νοσταλγία και τιμούμε το ήθος και την έμφυτη ευγένεια του αείμνηστου γυμνασιάρχη ΑΓΓΕΛΟΥ ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗ, μορφή ήρεμη και νηφάλια, που έφυγε πρόωρα. Μας λείπει πολύ.

      Τιμούμε την εργατικότητα και την γενικότερη προσφορά του λυκειάρχη, συνταξιούχου πλέον, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. Η συμβολή του στα εκπαιδευτικά πράγματα του τόπου μας είναι τεράστια.

      Τιμούμε την μεθοδικότητα και άοκνη προσπάθεια του τ.Διευθυντή του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αλιάρτου ΔΡΑΓΩΓΙΑ ΝΙΚΟΥ, ο πήχης στο ιδιαίτερο αυτό σχολείο μπήκε πολύ ψηλά εξ αιτίας του. Δεν είναι από τον Δήμο μας, αλλά του χρωστάμε πολλά

      Τέλος τιμούμε μια γυναίκα που σε πολλές γενιές παιδιών που πέρασαν από τα χέρια της θα μείνει αξέχαστη. Η κα ΑΝΤΩΝΙΟΥ είχε τον δικό της ξεχωριστό τρόπο.

Κυρίες και κύριοι

      Σας εύχομαι καλή χρόνια με υγεία και Προκοπή. Η σημερινή μέρα είναι για μένα σπουδαία. Με το κύρος του θεσμού που εσείς μου αναθέσατε να εκπροσωπώ αποδίδω οφειλόμενες ΤΙΜΕΣ σε ανθρώπους που αγωνίζονται. Είναι ότι πιο σπουδαίο μπορώ να κάνω.

Αγαπητές φοιτήτριες, αγαπητοί φοιτητές.

Καλή πρόοδο και καλή τύχη. Είμαστε κοντά σας και νοιώθουμε τις αγωνίες σας. Θέλω να σάς πω μόνο τούτο. Η σπουδές είναι μονόδρομος και για σας αλλά και για την πατρίδα. Προσπαθήστε για το καλύτερο και να θυμόμαστε ότι κάπου υπάρχουν οι δάσκαλοί σας που αισθάνονται περήφανοι για σας.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Στην κατάμεστη, από γονείς ,εκπαιδευτικούς και φοιτητές/τριες, αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Αλιάρτου έγινε, στις 28-12-2011 ώρα 7μμ ,η βράβευση  των πρωτοετών φοιτητών/τριών ,που αποφοίτησαν το σχ.έτος 2011-12 από τα σχολεία του Δήμου μας. Στην ίδια τελετή τιμήθηκαν για την προσφορά τους και οι εκπ/κοι:

  • ο αείμνηστος Γυμνασιάρχης Αλιάρτου Ζυγογιάννης Αγγελος
  • ο τ.Λυκειάρχης Αλιάρτου  κος Παπαδημητρίου Παναγιώτης
  • ο τ.Δ/ντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αλιάρτου κος Δραγώγιας Νίκος
  • η τ.Υπ/ντρια του Λυκείου Αλιάρτου, κα Αντωνίου Φωτεινή.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ