Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα επισκεφθεί τον Εφραίμ στον Κορυδαλλό

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα επισκεφτεί τον Εφραίμ στον Κορυδαλλό

Την απόφασή της να σταθεί αλληλέγγυα στον προφυλακισμένο ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ εξέφρασε η Ιερά Σύνοδος στη σημερινή της συνεδρίαση ενώ αποφάσισε ότι ο Αρχιεπισκόπος Ιερώνυμος θα επισκεφτεί τον ηγούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού.
Στην ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) κάνει λόγο για «παραβίαση των ιερών θεσμίων και μη τήρηση των εκ του αυτοδιοικήτου του Αγίου Όρους απορρεόντων καταστατικών όρων» και σημειώνει ότι προφυλάκιση έπληξε το κύρος της Εκκλησίας.
«Το γεγονός τούτο, το οποίο έχει καίρια πλήξει το κύρος της Εκκλησίας μας και δικαιολογημένως έχει βαθύτατα λυπήσει το ορθόδοξο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδος και πέραν των ορίων αυτής, ταυτοχρόνως έχει προκαλέσει και σοβαρό προβληματισμό και αυστηρά κριτική διακεκριμένων επιστημόνων του νομικού κόσμου»  αναφέρεται στην ανακοίνωση, και στη συνέχεια η Ιερά Σύνοδος εκφράζει «τη συμπάθεια απάντων των μελών Αυτής προς τον δοκιμαζόμενο καθηγούμενο, εκφράζουσα άμα και την ευχή και την ελπίδα όπως σύντομα επανεξετασθεί ψυχραιμότερα το ενδεχόμενο αποφυλακίσεώς του».
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Εκκλησία της Ελλάδας παίρνει επίσημα θέση υπέρ του προφυλακισμένου ηγούμενου ο οποίος κατηγορείται για κακουργηματικές πράξεις στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Εντός των επόμενων ωρών, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, αναμένεται ανακοίνωση από την Ιερά Σύνοδο για τον χρόνο της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ