Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Εξαπλώνεται το κύμα αιτήσεων για ελληνική υπηκοότητα

Το κύμα συμπαράστασης, που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες από τη Γαλλία, πλέον εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη, με εκατοντάδες Ευρωπαίους να θέλουν, ως ένδειξη αλληλεγγύης, να αποκτήσουν την ελληνική υπηκόοτητα. «Είμαι και εγώ Έλληνας», είναι το κύριο σλόγκαν της προσπάθειας, που έχει κυριολεκτικά συνεπάρει πολλούς Γάλλους, οι οποίοι δηλώνουν, με τη συμβολική αυτή κίνηση, τη συμπαράσταση τους στα δεινά του ελληνικού λαού.
Η ιδέα αποτυπώνεται σε ένα κείμενο που κυκλοφορεί στο ίντερνετ και γνωρίζει τεράστια αποδοχή, ενώ εθελοντές το έχουν μεταφράσει σε αρκετές γλώσσες.Το κείμενο ονομάζεται «Η έκκληση της Νάντ», αφού από την ομώνυμη πόλη της Γαλλίας ξεκίνησε η πρωτοβουλία αλληλεγγύης, ενώ είναι διαθέσιμο από το ιστολόγιο jesuisgrec.blogspot.com.
Το εντυπωσιακό ρεύμα φιλελληνισμού επιβεβαιώνει και ο εκπρόσωπος τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, σύμφωνα με τον οποίο τα μηνύματα αλληλεγγύης προς τη χώρα μας είναι εκατοντάδες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι λέει η περίφημη Προφητεία για το 2012;

Η προφητεία για το 2012 δεν είναι καινούργια. ΄Εχει πάνω κάτω ηλικία 800 ετών και εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε κάποιο κείμενο που έγραψε ο Ιησουΐτης μοναχός Σεμπαστιάνο Φιμπονάτσι, σε κάποιο μεσαιωνικό μοναστήρι της Ιταλίας. Τι λέει όμως αυτή η περίφημη «Προφητεία 2012»;

Η «Προφητεία 2012» αρχίζει με την ημερομηνία 30 Απριλίου 1945. Είναι τότε που κατά τον Φιπονάτσι θα πεθάνει το «Θηρίο». ΄Όπως πιθανόν να θυμάστε στις 30 Απριλίου του 1945, αυτοκτόνησε ο Αδόλφος Χίτλερ. Ο Φιμπονάτσι συνδέει τη ημερομηνία του θανάτου του «Θηρίου» με την ημερομηνία της σύλληψης του «Άλλου», όπως το αποκαλεί. Αν το «Άλλο» και γενιά του «συνελήφθη» στις 30 Απριλίου 1945, τότε αυτός ο «Άλλος», αν επρόκειτο για άνθρωπο και η κύηση ήταν κανονική, θα πρέπει να γεννήθηκε, από τα τέλη Δεκεμβρίου του 1945, μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 1946.

Η «βασιλεία» του «Άλλου» μέσα από πολλές καταστροφές που προβλέπονται με μεγάλη ακρίβεια, όπως αυτή του «Άψινθου», δηλαδή του Τσέρνομπιλ, το1986, διαρκεί μέχρι τα τέλη του αιώνα, δηλαδή μέχρι το τέλος του 1999, οπότε ο «Άλλος» παραδίδει τα σκήπτρα στη γενιά του. Ο Φιμπονάτσι δεν διευκρινίζει αν ο «Άλλος» είναι «καλός» ή «κακός», ούτε τι ακριβώς ρόλο θα παίξει πέρα από τη «πάλη με τον Χρόνο», και το ότι θα δημιουργήσει μια στρατιά Αγγέλων που θα πολεμήσουν με τους Δαίμονες, ανθρώπους που θα ζουν ανάμεσά μας, αλλά που στην πραγματικότητα θα είναι κάτι άλλο, πέρα από αυτό που βλέπουν τα μάτια μας. Άγγελοι και Δαίμονες, με τη μορφή καθημερινών ανθρώπων, που θα πάρουν μέρος στον Τελευταίο Πόλεμο, ότι κι αν σημαίνει αυτό.

Για το 2008, ο Φιμπονάτσι προφητεύει τη «Μεγάλη Καταστροφή», που θα σημαδευτεί με την έλευση του «Μαύρου» στην ηγεσία της «Νέας Ρώμης». Αν η «Μεγάλη Καταστροφή» είναι το οικονομικό τσουνάμι, που έχει πλήξει ολόκληρο τον κόσμο και αν ο «Μαύρος» δεν είναι άλλος από τον Μπαράκ Ομπάμα, τότε ο Φιμπονάτσι θα έχει κάνει πάλι διάνα. Ούτε για τον «Μαύρο» ο Φιμπονάτσι διευκρινίζει αν θα είναι «καλός» ή «κακός» και τι ρόλο θα παίξει στην έκβαση του Τελευταίου Πολέμου.

Για το 2012 ο Φιμπονάτσι δεν προβλέπει το Τέλος του Κόσμου. Προβλέπει όμως την αρχή της περιόδου της Αποκάλυψης, που η έναρξή της θα σημαδευτεί με ένα μεγάλο γεγονός. Κατά τον Φιμπονάτσι, από το έτος 2012, θα μπούμε στην «βασιλεία» του Ιωάννη, δηλαδή, κατά πολλούς, στο βιβλίο της Αποκάλυψης. Ο κόσμος δεν θα καταστραφεί, αλλά, για να το πούμε πιο λαϊκά, θα έρθουν τα πάνω-κάτω.

Για το τέλος της «προφητείας» του ο Φιμπονάτσι παραθέτει αυτούσιο το τέλος της Αποκάλυψης του Ιωάννη.
didreik87
  


www.pyles.tv
www.madata.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα απο την Φιλαρμονική του Δήμου Λεβαδέων









Από νωρίς το πρωί η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεβαδέων γέμισε το κέντρο αλλά και τις γειτονιές της Λιβαδειάς με τις μελωδίες των πρωτοχρονιάτικων καλάντων.
Στο τέλος ενωμένα και τα δύο τμήματα διέσχισαν τον πεζόδρομο (Μπουφίδου) στο κέντρο της πόλης παίζοντας ακόμα πιο μελωδικά τα Τρίγωνα Κάλαντα, Πάει ο παλιός ο χρόνος, Κάλαντα πρωτοχρονιάς.


Επισκεφτήκαμε από κοντά την "Αγία Ταβιθά" όπου μας υποδέχτηκαν τα μικρά κοριτσάκια του ιδρύματος τραγουδώντας, εναλλάξ με τα δικά μας κάλαντα, κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Τελειώνοντας το μελωδικό μας ταξίδι επισκεφτήκαμε τον Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας στο Ενοριακό κέντρο της Μητροπόλεως (Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου) όπου του παίξαμε και του ευχηθήκατε και μας ευχήθηκε "Καλή Χρονιά".

Για όσους δεν συναντήσαμε και δεν μας συνάντησαν τους ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΥΓΕΙΑ.
 http://filarmonikilevadia.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατρός του νοσοκομείου Λιβαδειάς εναντίον του νοσοκομείου Θήβας.


ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ – ΘΗΒΑΣ
Η παράθεση των πιο κάτω γεγονότων που έλαβαν χώρα στις 26.12.2011 στο νοσοκομείο Λιβαδειάς
 είναι σίγουρα εκτός κλίματος ημερών δεν παύει ν’ αποτελεί όμως το απόλυτο αντιπροσωπευτικό παράλογο του ελληνικού δημοσίου.
Τα γεγονότα επαναλήφτηκαν με τον ίδιο ακριβώς προκλητικό τρόπο και θα λειτουργούσαν εις βάρος της υγείας ενός νέου παιδιού εάν η προσέγγιση από τους ιατρούς του νοσοκομείου Λιβαδειάς ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Η από 19.11.2011 αναφορά μου στη διοίκηση του νοσοκομείου Λιβαδειάς για τον ίδιο λόγο φαίνεται να αγνοήθηκε επιδεικτικά και δεν έχει απαντηθεί, ενώ θεωρώ απόλυτο καθήκον να εκθέσω εκ νέου και δημοσίως πλέον το ίδιο θέμα σε μια προσπάθεια δικαίωσης των προσπαθειών που κατέβαλλαν στις 26.12.2011 οι συνάδελφοί μου για τη ζωή νεαρού ασθενούς.
Στις 26.12.2011 στις 08.30π.μ κι ενώ εφημέρευα από τριημέρου έχοντας χειρουργήσει στις 24.12.2011 βαρύτατο περιστατικό που ήταν σε σηπτική κατάσταση υποστηριζόμενο με μηχανική αναπνοή σε θάλαμο νοσηλείας αναμένοντας κλήση από το ΕΚΑΒ προκειμένου να μετακινηθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας, εκλήθην στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Εκεί εξέτασα το νεαρό ασθενή Π. Κ. του ΙΩΑΝΝΗ και της ΜΑΡΙΝΑΣ, 17 ετών. Η περίπτωσή του αφορούσε σε εικόνα οξείας χειρουργικής κοιλίας που έπρεπε να αντιμετωπισθεί πάραυτα με επείγουσα χειρουργική επέμβαση. Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι ο ασθενής είχε ήδη εξετασθεί στο νοσοκομείο Θηβών και είχε παραπεμφθεί από τον εφημερεύοντα ειδικευόμενο χειρουργικής στο νοσοκομείο Λιβαδειάς. Την έκπληξή μου πολύ γρήγορα αντικατέστησε θυμός γιατί η προηγούμενη μου αναφορά στο Διοικητή των δύο νοσοκομείων αλλά και στο Διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Θηβών είχε γίνει για τον ίδιο ακριβώς λόγο, της στοιχειώδους τήρησης των κανόνων διακομιδής-παραπομπής.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως αδυνατούσα πλήρως να τελέσω το χειρουργείο αυτό, μια και ήδη βαρύτατο περιστατικό νοσηλευόταν διασωληνωμένο από διημέρου αναμένοντας την τύχη του σε μονάδα εντατικής θεραπείας, αλλά και δεν υπήρχε κάλυψη εφημερίας από αναισθησιολόγο. Μετά την εξέταση του παιδιού και αφού διαπίστωσα το κατεπείγον της κατάστασης τηλεφώνησα στον ιατρό που παρέπεμψε το περιστατικό για να διαπιστώσω αυτό που ήδη υποψιαζόμουν. Ο ασθενής είχε εξεταστεί από τον εφημερεύοντα της 25.12.2011 ειδικευόμενο της χειρουργικής κλινικής ο οποίος δεν είχε ή είχε, (δεν το έμαθα ποτέ) ενημερώσει τον υπεύθυνο επιμελητή εφημερίας. Το αδιανόητο δεν τελείωνε εκεί, ο εξετασθείς νεαρός είχε καταγραφεί και με λάθος όνομα!!! Δε μπήκα καν στον κόπο να αναλωθώ και σε άλλο τηλέφωνο για να εξακριβώσω το λόγο που δεν εξετάστηκε από επιμελητή το πολύ σοβαρό περιστατικό όπως και γιατί δεν τηρήθηκαν και τα απαραίτητα για την παραπομπή του στο νοσοκομείο Λιβαδειάς.
Η αντιμετώπιση του περιστατικού χωρίς αναισθησιολόγο να εφημερεύει ήταν εξ ορισμού αδύνατη στο νοσοκομείο Λιβαδειάς αλλά αυτό δε φαίνεται να ένοιαζε το νεαρό γιατρό που παρέπεμψε το περιστατικό μη ενημερώνοντας τον επιμελητή του, αρκούσε γι αυτόν να αποσειστεί η όποια ευθύνη και να τελειώσει ή να συνεχιστεί η εφημερία του.
Για τη διεκπεραίωση του ασθενή που είχε παραπεμφθεί, παρακάλεσα την απερχόμενη και από τριημέρου εφημερεύουσα αναισθησιολόγο κυρία ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΠΟΛΥΖΩΗ να εκτιμήσει κι εκείνη τον ασθενή. Συμφώνησε κι εκείνη με το κατεπείγον της κατάστασης του ασθενούς και χωρίς να εκφράσει την παραμικρή αντίρρηση παρά μόνο την απορία της για τον τρόπο που ο ασθενής βρέθηκε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, διενήργησε προεγχειρητικό έλεγχο και ανέλαβε να συνδράμει στην αντιμετώπιση του περιστατικού. Για την ασφαλή και γρηγορότερη αντιμετώπισή του περιστατικού παρέμεινε και ο απερχόμενος και μη εφημερεύων την ημέρα εκείνη ειδικευόμενος ιατρός ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ. 
Εννοείται ότι ο διασωληνωμένος ασθενής που νοσηλευόταν σε κοινό θάλαμο νοσηλείας αφέθηκε στην τύχη του για όση ώρα εμείς απασχοληθήκαμε στο χειρουργείο. Η επί τριώρου τελεσθείσα χειρουργική επέμβαση αφορούσε σε εντερεκτομή του νεαρού ασθενούς συνεπεία απόφραξης του εντέρου στο σημείο της ειλεοτυφλικής βαλβίδας από ξένο σώμα (μανιτάρι). Η υπέρβαση των γιατρών του νοσοκομείου Λιβαδειάς συνεχίστηκε και όταν στα επείγοντα του νοσοκομείου κατέφτασε και άλλο σοβαρό περιστατικό ασθενούς που απώλεσε τον αεραγωγό του και χρειάστηκε να διασωληνωθεί οπότε εκλήθη και δεύτερος αναισθησιολόγος εκτός υπηρεσίας για να προβεί στα δέοντα. Ο συγκεκριμένος αναισθησιολόγος ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΗΣ χωρίς να εφημερεύει, ανταποκρίθηκε όπως συνηθίζει κάθε φορά στην επείγουσα κλήση προστατεύοντας το αγαθό της υγείας των ασθενών που προσφεύγουν στο νοσοκομείο Λιβαδειάς. Κάτι τέτοιο έχω κάθε λόγο να πιστεύω και πολύ περισσότερο μετά την επανάληψη του περιστατικού, δε συμβαίνει από τους χειρουργούς του νοσοκομείου Θηβών.
Αναρωτιέται κανείς εύλογα τι ανάλογα παραδείγματα υπέρβασης και ειλικρινούς προσφοράς έχουν να επιδείξουν οι γιατροί που στελεχώνουν τη χειρουργική και τ’ άλλα τμήματα του νοσοκομείου Θηβών. Είναι αλήθεια ότι έχουν από καιρό συγκεκριμένες ελλείψεις που καθιστούν αρκετές φορές αδύνατη την ολοκλήρωση του χειρουργικού τους έργου και που φαντάζομαι θα τις έχουν καταστήσει γνωστές στους αρμοδίους, αλλά σε καμία περίπτωση το γεγονός αυτό δεν εμποδίζει έστω και με την ουσιαστική παρουσία τους να προσφέρουν. Η κατακριτέα συμπεριφορά του ειδικευόμενου της χειρουργικής αλλά και του υπεύθυνου γι αυτόν επιμελητή εφημερίας εκείνης της ημέρας, έθεσε σε πραγματικό κίνδυνο και τον ασθενή που έπρεπε να χειρουργηθεί κατεπειγόντως αφού πρωτίστως δε διερεύνησε τις δυνατότητες αντιμετώπισης στο νοσοκομείο που παρέπεμψε το περιστατικό ως όφειλε και ως προβλεπόταν από τους κανόνες διακομιδής αλλά και τον ήδη χειρουργημένο που προσπαθούσε από διημέρου το ΕΚΑΒ να βρει θέση νοσηλείας σε μονάδα εντατικής θεραπείας.
Για την ιστορία αναφέρω ότι τελικά ο βαρέως πάσχων μετακινήθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΛΑΙΚΟΥ νοσοκομείου στις 23.00 της ίδιας ημέρας και κατέληξε μετά από διήμερη νοσηλεία σε αυτήν. Ο νεαρός ασθενής πήρε εξιτήριο στις 31.12.2011 σε αρίστη κατάσταση και θα επανέλθει για την αφαίρεση των ραμμάτων του.
Πόσο πραγματικά θα εκτείθετο η υγεία του νεαρού ασθενούς αν αρνούμασταν κι εμείς ως νοσοκομείο την αντιμετώπιση του επικαλούμενοι το απόλυτα αληθές γεγονός της μη εφημερίας αναισθησιολόγου και ποια χειρουργική κλινική στην Αθήνα θα πειθόταν για την αντιμετώπισή του όταν ένας νομός ολόκληρος αδυνατούσε να το διεκπεραιώσει ως περιστατικό;
Είναι αδιανόητο να υπάρχουν δύο νοσοκομεία στη Βοιωτία ανεπαρκώς στελεχωμένα και η παρουσία του ενός (Θηβών) να υπονομεύει τη λειτουργία του άλλου (Λιβαδειάς). Οι ανεύθυνοι κατ’ επίφαση όπως έγραψα και παραπάνω συνάδελφοι επαληθεύουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι αυτό της Θήβας σχεδιάστηκε και ανεγέρθη για ψηφοθηρικούς λόγους. Συμπεριφορές άλλης εποχής που κατατρόπωσαν και βούλιαξαν την Ελλάδα. Η υγεία του βοιωτικού λαού παραμένει όμως απαιτητική και καλείται να εξυπηρετείται με όλο και λιγότερες υποδομές ενώ η συγχώνευση των δύο νοσοκομείων σ΄ ένα, που θα έχει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό στελέχωσης προσωπικού είναι γεγονός που οι υπηρετούντες στο νοσοκομείο Θηβών επιταχύνουν με την ανεύθυνη και προκλητική τους συμπεριφορά. 
Εάν οι εργαζόμενοι στο, υπό διάλυση όπως δείχνει και η εικόνα του, νοσοκομείο Θηβών, έχουν αποφασίσει να επισπεύσουν το γεγονός της συγχώνευσης με ότι κι αν σημαίνει αυτό για τις θέσεις εργασίας τους, δεν έχουν κανένα λόγο να επιβαρύνουν το ήδη δυσβάσταχτο έργο που τελείται στο νοσοκομείο Λιβαδειάς.
Δεν είναι λογικό τώρα που τα δύο νοσοκομεία είναι υπό καθεστώς κοινής διοίκησης να αποφασιστούν με συνοπτικές διαδικασίες οι απαραίτητες μετακινήσεις προσωπικού γιατί επιτέλους κάποιο από τα δύο νοσοκομεία πρέπει να λειτουργεί; Οι αριθμοί των χειρουργείων και τα πεπραγμένα του νοσοκομείου Θηβών δε δικαιολογούν τελικά γιατρούς εφημερεύοντες στο χειρουργικό τομέα. Δεν είναι υπερβολή ο εφημερεύων χειρουργός να εφημερεύει μαζί με τους ήδη υπάρχοντες του νοσοκομείου Λιβαδειάς. Το προσωπικό του χειρουργείου στο συγκεκριμένο νοσοκομείο τι ακριβώς προσφέρει κατά τις μεσημβρινές ώρες όταν ποτέ δε θα τελεστεί χειρουργείο. 
Γνωρίζει ο διοικητής των δύο νοσοκομείων την απίστευτη πίεση που υφίσταται το προσωπικό του χειρουργείου στο νοσοκομείου Λιβαδειάς προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο όγκος των περιστατικών; Υπάρχει πραγματική βούληση από μέρος της διοίκησης για σωστή παροχή υγείας στη Βοιωτία ή πρέπει το αγαθό της υγείας να αποτελέσει για μία ακόμη φορά ψευδεπίγραφο πολιτικό διακύβευμα στις επερχόμενες εκλογές;
Δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο πολιτικής ωραιοποίησης της κατάστασης. Με τα όλο και λιγότερα προβλεπόμενα κονδύλια για την υγεία πιστεύουν αλήθεια οι συνάδελφοι του νοσοκομείου Θηβών ότι δεν προκαλούν με το να μένουν άπραγοι μη προβαίνοντας ακόμη και στο εντελώς αυτονόητο γεγονός της ενημέρωσης της παραπομπής ενός ασθενούς επειδή έχουν ελλείψεις; Τρεις γιατροί στο νοσοκομείο Λιβαδειάς εμφορούμενοι από αρχές άγνωστες στους συναδέλφους του νοσοκομείου Θηβών παρέμειναν ή ήρθαν για την ασφαλή διεκπεραίωση του νεαρού ασθενούς χωρίς να εφημερεύουν αγνοώντας τον εορταστικό χαρακτήρα της ημέρας και μένοντας μακριά από τις οικογένειές τους.
Είναι προσωπική υποχρέωση και θέμα ηθικής τάξης να γνωστοποιηθεί το γεγονός στο βοιωτικό λαό μια και αποτελεί επανάληψη της ίδιας χυδαίας συμπεριφοράς των συναδέλφων του νοσοκομείου Θηβών που έλαβε χώρα στις 18.11.2011 και έχει εκτεθεί λεπτομερώς σε προηγούμενη αναφορά, όταν και πάλι παρέπεμψαν κρατουμένη των γυναικείων φυλακών χωρίς ενημέρωση και που αντιμετωπίστηκε σε βάρος άλλου περιστατικού που χειρουργήθηκε αργοπορημένα. Αποτελεί όμως και ελάχιστη αναγνώριση των συναδέλφων που έδρασαν αποτελεσματικά σώζοντας κυριολεκτικά το νεαρό ασθενή. Ο δε δεύτερος αναισθησιολόγος ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΗΣ λειτουργεί με απόλυτη αυταπάρνηση χρόνια τώρα προσφέροντας σε κάθε περίπτωση αγνοώντας το γεγονός της ύπαρξης ή όχι εφημερίας γι αυτόν. Στα μικρά επαρχιακά νοσοκομεία είναι καθεστώς οι όποιες ελλείψεις ν’ αναπληρώνονται στο μέτρο του εφικτού με διαδικασίες αυτοθυσίας και υπέρβασης.
Ας με συγχωρέσουν οι συνάδελφοι που έγινε αναφορά στα ονόματα τους, δεν το γνωρίζουν και είμαι σίγουρος ότι δε θα το ήθελαν κιόλας, ο λόγος όμως είναι προφανής κι έχει να κάνει με την ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους!!!
Εάν τώρα δεν προβλέπεται από τις οικονομικές δυνατότητες της ήδη πτωχευμένης Ελλάδας να συντηρούνται μισθολογικά σε καθεστώς αργομισθίας ιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στο νοσοκομείο Θηβών, η συγχώνευση και η εφεδρεία είναι ο μόνος δρόμος για ουσιαστικότερη και πολύ πιο ειλικρινή παροχή υγείας. Οι εκτός πραγματικότητας ανήθικοι πολιτικοί που φρόντισαν για την ύπαρξή του νοσοκομείου Θηβών προσβλέποντας στην εκλογική τους απήχηση σε μέρος του βοιωτικού λαού ας φρόντιζαν και για τη στελέχωσή του τόσα χρόνια τώρα. Οι ίδιοι δε γιατροί που το στελεχώνουν σε μόνιμη βάση οφείλουν πολύ πιο υπεύθυνη στάση απέναντι στους ασθενείς που καταφεύγουν εκεί.
Το νοσηλευτικό προσωπικό του χειρουργείου και οι αναισθησιολόγοι με ποια λογική εφημερεύουν και αμείβονται στο νοσοκομείο Θηβών αφού ποτέ δεν τελείται χειρουργείο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο μετά το μεσημέρι όπως και τα Σαββατοκύριακα; η κοινή λογική λοιπόν υπαγορεύει με επιβεβλημένο τρόπο μάλιστα, τη μεταφορά του όποιου προσωπικού περισσεύει και δε χρησιμοποιείται λόγω των ελλείψεων τις συγκεκριμένες ώρες, να αξιοποιηθεί καταλλήλως και να καλύψει στο νοσοκομείο Λιβαδειάς επίσης κενές θέσεις νοσηλευτών και γιατρών που κάποιοι άλλοι αναπληρώνουν τώρα με σεβασμό κι αυταπάρνηση.
Επειδή στην αναφορά αυτή θα επιχειρήσουν πολλοί να προσδώσουν διάθεση τοπικιστικής αντιπαράθεσης ή τουλάχιστον πολιτική σκοπιμότητα (βοηθά και το ρευστό πολιτικό κλίμα της εποχής) απομακρύνοντας και αποκρύπτοντας τον πραγματικό λόγο που συντάχτηκε θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση. Η μη υπονόμευση του έργου κάθε γιατρού αλλά και όποιου άλλου θέλει να υπηρετήσει το αγαθό της υγείας είναι αρκούντως ικανός λόγος.
Ο συντάξας την αναφορά
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΠΛΙΑΚΟΣΤΑΜΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β’ / ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

 siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλβανοί κακοποιοί που έσπερναν τον τρόμο εντοπίστηκαν μέσω... facebook


Ο Αλβανός κακοποιός επιδείκνυε στο Facebook τα όπλα, την λεία του και την... επιχειρησιακή του ετοιμότητα, δίνοντας στην ΕΛ.ΑΣ. τα απαραίτητα διαπιστευτήρια για να τον συλλάβει!


Χρήσιμο εργαλείο αποδείχτηκε το facebook στα χέρια της αστυνομίας που κατάφερε έτσι να συλλάβει με αποδεικτικά στοιχεία έναν Αλβανό 20χρονο που έσπερνε τον τρόμο στα θύματα του.
Ο...
Αλβανός κακοποιός επιδείκνυε στο Facebook τα όπλα, την λεία του και την... επιχειρησιακή του ετοιμότητα, δίνοντας στην ΕΛ.ΑΣ. τα απαραίτητα... διαπιστευτήρια για να τον συλλάβει. Στο πλούσιο βιογραφικό του περιλαμβάνονται, όπως αποδεικνύεται σήμερα, δεκάδες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και σε καταστήματα.

Η εγκληματική διαδικτυακή φιγούρα που είχε φιλοτεχνήσει ο εικοσάχρονος του κόστισε τελικά ακριβά, αφού οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ πρόσεξαν το περίεργο προφίλ του, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν μαζί με άλλους συνεργούς του για σειρά εγκληματικών ενεργειών.

Σύμφωνα με το Βήμα, ο νεαρός Αλβανός υποτίμησε τις έρευνες της Αστυνομίας στο διαδίκτυο ή απλώς πήρε ένα τεράστιο ρίσκο πιστεύοντας ότι ακόμη κι αν έδειχνε σε κοινή θέα τις δραστηριότητές του, θα τη γλίτωνε. Η σύλληψή του μετά από αυτά ήταν εύκολη υπόθεση.

Ο εντοπισμός των Αλβανών κακοποιών μέσω του Facebook αναδεικνύεται από την δικογραφία σχετικά με την εξάρθρωση - στις 20 Δεκεμβρίου 2011 - από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, μίας συμμορίας έξι Αλβανών, ηλικίας 20 έως 30 ετών, οι οποίοι είχαν προχωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα σε 24 ληστείες πρατηρίων υγρών καυσίμων και περιπτέρων, κυρίως στα βόρεια προάστια.

Σε τουλάχιστον πέντε από αυτές τις ληστείες οι δράστες είχαν πυροβολήσει κατά υπαλλήλων των πρατηρίων. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έκαναν επιδρομή σε δυο διαμερίσματα στη Νέα Χαλκηδόνα και στα Σεπόλια, συνέλαβαν τρία από τα μέλη της συμμορίας, ενώ αναζητούν άλλους τρεις συνεργούς τους.

Στα διαμερίσματα εντοπίστηκαν Καλάσνικοφ, πιστόλια, χειροβομβίδες και άλλος οπλισμός. Η ΕΛΑΣ, μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη, δημοσιοποίησε τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των συλληφθέντων. Ανάμεσα σε αυτούς και του 20χρονου Κρίσαρντ Πούσι, όπως και του 27χρονου αδελφού του Πέλλουμπ Πούσι.

Οπως προέκυψε από την διαδικτυακή έρευνα της ΕΛΑΣ, στην οποία συμμετείχαν ανώτατων αξιωματικών του Σώματος, ο 20χρονος Κρίσαρντ, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Χρήστος Γκάμπι είχε δημιουργήσει προφίλ με εκατοντάδες φωτογραφίες στο Facebook ανάμεσα στις οποίες ορισμένες ιδιαίτερου «ποινικού ενδιαφέροντος».

Σε τουλάχιστον πέντε φωτογραφίες επιδεικνύει όπλα ή φαίνεται να πυροβολεί και σε άλλες κρατάει σαν βεντάλια, μεγάλο αριθμό χαρτονομισμάτων των 50 ευρω που πιθανολογείται ότι είναι λεία από ληστείες. Παράλληλα σε άλλες φωτογραφίες οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είδαν πολυτελή αυτοκίνητα που είχαν οι συγκεκριμένοι χρήστες.

Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία, το αρχείο συμβάντων, τους αριθμούς των εικονιζόμενων αυτοκινήτων κλπ οι αστυνομικοί άρχισαν να προχωρούν σε συνδυασμούς προσώπων και συμβάντων. Παράλληλα διέθεταν μια ακόμη πληροφορία για ένα κλεμμένο όχημα που χρησιμοποιούσε η συγκεκριμένη συμμορία.

Αλλά δεν ήταν μόνον οι φωτογραφίες του δράστη. Οι αστυνομικοί μάλιστα εντόπισαν ορισμένους από τους συνεργούς του μέσω των καταγεγραμμένων φίλων του στο Facebook

Διαβάστε Περισσότερα »

Προφυλακτικό… δαγκάνα κατά των βιασμών!!



Rape-aXe!
Η Dr. Sonnet Ehlers είχε βάρδια στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν, όταν εμφανίστηκε μπροστά της μια γυναίκα...
σε άσχημη κατάσταση, η οποία είχε πέσει θύμα βιασμού. «Με κοίταξε και μου είπε... ''Μόνο να είχα δόντια εκεί κάτω…''. Τότε ήταν που της υποσχέθηκα ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τις γυναίκες, που έρχονται σ’ αυτή τη θέση» είπε.

Σαράντα χρόνια έπειτα από εκείνο το βράδυ, «γεννήθηκε» το προϊόν εκείνου του βιασμού, το Rape-aXe, το γυναικείο προφυλακτικό που δεν αφορά στην αντισύλληψη, αλλά στην προστασία των γυναικών από τους επίδοξους βιαστές τους.

Σύμφωνα με το BBC, η παρουσίαση του Rape-aXe πραγματοποιήθηκε στη Ν. Αφρική.

«Η γυναίκα τοποθετεί το προφυλακτικό στον κόλπο της, όπως ακριβώς ένα ταμπόν. Στο γύρο μέρος του ωστόσο, το Rape-aXe έχει ραβδώσεις, που περισσότερο μοιάζουν με δόντια, τα οποία ''εγκλωβίζουν'' το αντρικό μόριο κατά τη διείσδυση. Από τη στιγμή που θα γίνει αυτό, μόνο γιατρός μπορεί να το αφαιρέσει» δήλωσε η Ehlers, που ελπίζει ότι στο μεσοδιάστημα θα έχουν σπεύσει οι Αρχές για τη σύλληψη του δράστη.

«Πονάει πολύ και ο δράστης δεν μπορεί ούτε να ουρήσει ούτε καν να περπατήσει, για όσο το ''φοράει''. Αν μάλιστα επιχειρήσει να το αφαιρέσει, αυτό γίνεται ακόμα πιο σφιχτό, χωρίς ωστόσο να τραυματίζει το δέρμα του» υπογράμμισε η ίδια.

Η γιατρός ανέφερε πως πούλησε το σπίτι και το αυτοκίνητό της, για να υποστηρίξει οικονομικά το εγχείρημά της, ενώ συμβουλεύτηκε γυναικολόγους, φυσιοθεραπευτές και μηχανικούς, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι θα είναι απόλυτα ασφαλές στη χρήση του.

Η Ehlers, μητέρα δύο κοριτσιών, επισκέφθηκε μάλιστα καταδικασμένους βιαστές, για να διαπιστώσει το κατά πόσο η συγκεκριμένη μέθοδος θα τους απέτρεπε από το να προβούν στο έγκλημα του βιασμού και διαπίστωσε ότι μερικοί μόνο θα το λάμβαναν υπ’ όψιν.

Την ίδια στιγμή, όπως άλλωστε συμβαίνει και με κάθε νέα ανακάλυψη, υπάρχουν και αρνητικές αντιδράσεις. Ορισμένες γυναίκες δηλώνουν πως το γυναικείο αυτό προφυλακτικό δεν αποτελεί μακροχρόνια λύση, ενώ ενδέχεται να θυματοποιήσει ακόμα περισσότερο τις γυναίκες – θύματα βιασμού, που θα δεχθούν την οργισμένη αντίδραση του βιαστή τους, από τη στιγμή που θα πιαστεί στη «δαγκάνα», ενώ άλλες κάνουν λόγο για υποδούλωση της γυναίκας, που δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμα και σε ψυχολογικά τραύματα.

Σημειώνεται τέλος πως μετά την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών σταδίων, το Rape-aXe θα πωλείται έναντι 2 δολαρίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν θα πίνουμε νερό.Θα το τρώμε!


Θα πούμε το νερό νεράκι στα επόμενα χρόνια!...




Για τον λόγο αυτό οι επιστήμονες αναζήτησαν νέους τρόπους αποθήκευσης νερού σε στερεή μορφή. Οι γιαπωνέζοι επιστήμονες ("High-water-content mouldable hydrogels by mixing clay and a dendritic molecular binder") για μια ακόμη φορά έκαναν το θαύμα τους και...

κατασκεύασαν το ελαστικό νερό. Η ανακάλυψη έγινε στο Πανεπιστήμιο του Τόκυο. Το νέο «σκληρό» πια νερό αποτελείται από 95% καθαρό νερό ενώ το υπόλοιπο πέντε τοις εκατό αποτελεί ο πηλός και άλλα οργανικά υλικά. Το αποτέλεσμα μοιάζει με ζελέ, αλλά είναι πιο ελαστικό και τελείως διάφανο, όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία του Japan Science & Tachology Agency.

Η επίσημη ανακοίνωση έγιν στο περιοδικό Nature πριν από μια εβδομάδα, σημειώνοντας πως το υλικό αυτό θα είναι φιλικό και ασφαλές προς το περιβάλλον και τους ανθρώπους ενώ μπορεί σύντομα να αποτελέσει ένα σημαντικό ιατρικό εργαλείο, στη καταπολέμηση τραυματισμένου ή χειρουργημένου ιστού, σε φάση ανάρρωσης.

Το εντυπωσιακό γεγονός είναι πως αν η σύσταση του στερεού νερού πυκνώσει κι άλλο, τότε θα μπορούσε να παραχθεί ένα άλλο υλικό συσκευασίας που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις συσκευασίες πλαστικού μια για πάντα.

Σαφώς στην περίπτωση αυτή η ανθρωπότητα θα έχει κάνει ένα μεγάλο άλμα προς την διάσωση του πλανήτη και την ασφαλή ζωή όλων μας, ενώ συγχρόνως το νερό θα πρέπει να μεταφερθεί σε απομακρυσμένες περιοχές όπως στην Αφρική για τις ανάγκες ύδρευσης πόλεων και οικισμών.

frappedoupoli.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Ένα κομμάτι ξερό ψωμί και δύο σταγόνες λάδι



ΣΟΚ: Ένα κομμάτι ξερό ψωμί και δύο σταγόνες λάδι (pics)
Σοκαριστικές φωτογραφίες για την Ελλάδα του σήμερα... και των τελευταίων ετών προωθούνται από mail σε mail και κάνουν το γύρο του διαδικτύου δίνοντας μια εφιαλτική εικόνα όσων πολλοί από εμάς έχουμε γίνει καθημερινά αυτόπτες μάρτυρες.
Δύσκολα περιγράφεται με λόγια η εικόνα των ανθρώπων που ψάχνουν στα σκουπίδια για ένα κομμάτι ξερό ψωμί, δυο σταγόνες λάδι στον πάτο του τενεκέ και λίγο κρέας στα κόκκαλα μιας μπριζόλας. Είναι Έλληνες που μια ζωή δούλεψαν και αγωνίστηκαν με αξιοπρέπεια. Η επιβράβευση; 'Ο,τι οι υπόλοιποι πετάνε στα σκουπίδια...

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες το 2010 και 2011 και δείχνουν μια σκληρή αλήθεια που όλοι ευχόμαστε και ελπίζουμε να μην δούμε και τη νέα χρονιά. Αρκεί άραγε μια ευχή για αυτούς τους ανθρώπους; Είναι ικανό ένα «Καλή χρονιά» να τους χορτάσει;

Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα γαλατικό χωριό της Λαμίας αντιστέκεται στο χαράτσι

Αποφασισμένο να μην καταβάλλει το χαράτσι της ΔΕΗ είναι ένα... ολόκληρο χωριό της Λαμίας, έπειτα από απόφαση της λαϊκής συνέλευσης του χωριού. Πρόκειται για το χωριό Ανθήλη, του οποίου οι κάτοικοι, έπειτα από προτροπή του προέδρου του τοπικού συμβουλίου, Αλέκου Αυλακιώτη, συγκεντρώθηκαν και αποφάσισαν να μην καταβάλλουν το φόρο στη ΔΕΗ.
Μάλιστα, οι κάτοικοι του σύγχρονου γαλατικού χωριού τόνισαν πως, αν τολμήσει κανένα συνεργείο να προσπαθήσει να κόψει την παροχή ρεύματος σε οποιοδήποτε σπίτι κατοίκου, τότε θα βγει μπροστά όλο το χωριό.

Αυτό που μένει είναι να δοκιμάσει να «ζυγώσει» κανείς το χωριό, όπως λένε, για να δούμε αν θα έχει την τύχη των «Ρωμαίων»…
Διαβάστε Περισσότερα »

O ομορφάντρας, το χαράτσι της ΔΕΗ και τα τέλη κυκλοφορίας!...

Σίγουρα ο Μανώλης Μαυροματάκης ή κατά κόσμο «Ομορφάντρας» είναι ένα από τα τηλεοπτικά πρόσωπα του 2011.
Οι διαφήμιση του είναι από τις λίγες που δεν κάνουν τους τηλεθεατές να αλλάζουν κανάλι ενώ η ατάκα «Ομορφάαααντρα μου» ακούγεται σχεδόν σε κάθε παρέα.
Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί ένα...


status στο Facebook αφιερωμένο στον ομορφάντρα, το χαράτσι της ΔΕΗ, τα τέλη κυκλοφορίας και ο, τι μας περιμένει το 2012. Διαβάστε το:
‎-AΓΙΕ ΒΑΣΙΛΗ, ΤΙ ΘΑΧΕΙ ΤΟ 2012;;
-TI ΘA EXEI TO 2012;;
TH MANA TOY KAI TOΝ ΠATEPA TOY ΘA XEI :
ΔEH,OTE, EYΔAΠ, XAPATΣI,ΣHMA,AΣΦAΛEIA,ΤΕΛΗ,.....EΣY EXEIΣ ΛΕΦTA;;;
-......;;
-...ΣE KOBΩ NA MHN EXEIΣ!!!! OMOPΦANTPAAA MOY,ΔEN ΠEIPAZEI!!! ΘA ΣΟΥ BAΛΩ KAI ΣOΣ ΓIA NA ΓΛΙΣΤΡΑΕΙ!...
www.dete.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1000 λέξεις…

Δείτε την Ελλάδα του 1941 και δείτε και την Ελλάδα του 2011…











Συσσίτιο 1941:



Συσσίτιο 31/12/2011:




Δυστυχώς ο κόσμος που περιμένει πλέον να πάρει συσσίτιο είναι πιο πολύς απο την κατοχή. Να φύγει και να μην ξανάρθει τέτοια χρονιά…
tsantiri.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο Κίρο Γκλιγκόροφ

Πέθανε, χθες το βράδυ, πλήρης ημερών, ο πρώτος πρόεδρος της ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόροφ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Κίρο Γκλιγκόροφ, 95 ετών, απεβίωσε στο σπίτι του.Η κηδεία του θα γίνει, αύριο το απόγευμα, στα Σκόπια. Ο Κίρο Γκλιγκόροφ γεννήθηκε στην πόλη Στιπ το 1917. Σπούδασε στη νομική σχολή του Βελιγραδίου. Διετέλεσε πρόεδρος της ΠΓΔΜ από το 1991 έως το 1999. Τον Οκτώβριο του 1995 επέζησε δολοφονικής απόπειρας στο κέντρο των Σκοπίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Για κακούργημα διώκεται ο Γιάννης Καπελέρης

Για κακούργημα διώκεται ο Γιάννης Καπελέρης

Παραγγελία για την άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων, Γιάννη Καπελέρη, καθώς και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών έδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης.
Η παραγγελία για τη δίωξη αφορά τις καταγγελίες, που είχαν δει το φως της δημοσιότητας με αφορμή την παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Διομήδη Σπινέλη, για μη εισπραξη προστίμων που αφορούσαν λαθρεμπόριο καυσίμων.
Ο κ. Πεπόνης, με βάση την πορισματική αναφορά του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα που διενήργησε την έρευνα, Σπύρου Μουζακίτη, ζητά να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Γιάννη Καπελέρη και σε βάρος της επικεφαλής της Διεύθυνσης Ελέγχου Τελωνείων, Ευαγγελίας Πανταζή, για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία. Στην παραγγελία διευκρινίζεται ότι το αδίκημα διαπράχθηκε σε βάρος της δημόσιας περιουσίας με την επιβαρυντική περίσταση της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας της πράξης βάσει του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.
Όπως αναφέρει στο πόρισμά του ο κ. Μουζακίτης, το ύψος της ζημίας ανέρχεται κατ' ελάχιστον στο ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Ο κ. Μουζακίτης τονίζει ότι «η ζημία αυτή, αν λάβουμε υπόψη τις κρίσιμες συνθήκες για την κοινωνία και την πολιτεία, μεγιστοποιείται εκ των πραγμάτων».
Ο κ. Πεπόνης ζητά να ερευνηθεί κατά την ανάκριση, που θα διενεργηθεί για την υπόθεση, το ενδεχόμενο ύπαρξης ηθικών αυτουργών και εφόσον διαπιστωθεί, να ασκηθεί ανάλογη ποινική δίωξη.
Η προκαταρκτική, που διενήργησε ο κ. Μουζακίτης, ξεκίνησε στις 20 Οκτωβρίου ύστερα από δημοσιεύματα, με αφορμή την παραίτηση του Διομήδη Σπινέλη, περί ύπαρξης «παραμηχανισμού» εντός του υπουργείου Οικονομικών που αδρανοποιούσε-μπλόκαρε την είσπραξη προστίμων, τα οποία είχαν επιβληθεί μέσω του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ για λαθρεμπόριο καυσίμων.
Ο κ. Καπελέρης κλήθηκε σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου ενώπιον του κ. Μουζακίτη και, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε οποιαδήποτε ποινική του ευθύνη επικαλούμενος προβληματική διαδικασία του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ. Φέρεται να υποστήριξε ότι τα επίμαχα πρόστιμα ήταν εκπρόθεσμες εγγραφές, που αφορούσαν χιλιάδες επιχειρήσεις, οι οποίες θα έκλειναν αν προχωρούσε η διαδικασία. Φέρεται, επίσης, να υποστηρίζει ότι το πρόβλημα ήταν γνωστό στην ηγεσία του υπουργείου και ότι αναμενόταν νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του ζητήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιά βουλευτής ζήτησε και πήρε το μέρισμα τών δικηγόρων σε περίοδο κρίσης?

Ποιά βουλευτής ζήτησε και πήρε το μέρισμα  τών δικηγόρων σε περίοδο κρίσης?Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ζήτησε μετ΄ επιτάσεως το μέρισμα  από τον Πρόεδρο τού Δικηγόρου Συλλόγου, γιατί" αντιμετωπίζε όπως είπε  οικονομικά προβλήματα .....Κι ο πρόεδρος δεν μπορούσε να τής το αρνηθεί "λέει  η τοπική εφημερίδα  "Βοιωτικά Νέα"

 Αντίθετα δικηγόρος, πρώην Δήμαρχος δεν διεκδίκησε το ανάλογο μερίδιο, κάτι που η βουλευτής- δικηγόρος το έπραξε.
"Κι  'ολα αυτά σε μια περιοδο που ο κλάδος περνάει κρίση με πολλούς δικηγόρους να τα φέρνουν δύσκολα..." ανεφέρει η εφημερίδα.
Η εν λόγω βουλευτής με ...γερό πόθεν έσχες, δήλωσε ότι το έτος 2009 έλαβε από τη δικηγορία  συν το μέρισμα  μόλις 5.990 ευρώ!!!
http://papatzides.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ