Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ασθενής σεισμική δόνηση στη Λαμία




Η Σεισμική δόνηση έγινε στις 22:25΄ και ήταν αισθητή στην Λαμία και την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του LamiaReport, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 18 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λαμίας με ισχύ 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.





http://www.lamiareport.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Θ. Πάγκαλος «δε θα με κρίνει ο κάθε τσόγλανος».....

Για ακόμη μια φορά ο Θ. Πάγκαλος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει, λέγοντας: «δε θα με κρίνει ο κάθε τσόγλανος».....Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας στο ΜEGA αναφέρθηκε «σε πολιτικό αρχηγό ο οποίος τον ρώτησε στη Βουλή» για το «τι έχει κάνει στη ζωή του», φωτογραφίζοντας έτσι τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τόνισε πως «αμέσως μετά την ερώτηση, ο συγκεκριμένος πολιτικός βγήκε έξω στο δρόμο και ξεκίνησε να πετάει πέτρες».

«Δεν μπήκα τώρα στην πολιτική. Έχω μία πορεία 30 ετών, η οποία δε διαγράφεται από τη συμμετοχή μου στην κυβέρνηση Παπανδρέου» πρόσθεσε ο Θ. Πάγκαλος, ενώ από τα πυρά του δε γλίτωσαν ούτε οι Αγανακτισμένοι και συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για την «οργάνωση των Αγανακτισμένων, που οδήγησαν στον οικονομικό μαρασμό δεκάδων καταστημάτων στην περιοχή του Συντάγματος και στην ανεργία όλων των εργαζομένων σε αυτά». 


 http://planet-greece.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγρότες: Έκαναν τις επιδοτήσεις... mercedes και μεζονέτες και τώρα το παίζουν αντάρτες


"Έφαγαν" τα λεφτά των επιδοτήσεων. Αποτελούσε, άλλωστε, κοινό μυστικό όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν τις τελευταίες δεκαετίες. Νόμιζαν ότι οι Ευρωπαίοι δε θα τα ζητούσαν ποτέ. Όμως, οι... κουτόφραγκοι ξύπνησαν και τώρα ζητούν πίσω και με τόκους, επιδοτήσεις ύψους..
424,8 εκατ. ευρώ!

«Δεν δίνουμε πίσω τα λεφτά. Ηταν αποζημιώσεις που δικαιούμασταν και δόθηκαν σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά«, λένε οι αγρότες, αναφορικά με το «πακέτο Χατζηγάκη», που ζητά να επιστραφεί - και μάλιστα έντοκα - η Ευρωπαϊκή Ενωση, σε ρεπορτάζ που δημοσιεύει η εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ".

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από την πλευρά του διαβεβαιώνει ότι θα εξαντληθούν όλα τα ένδικα μέσα ώστε να μην δοθούν τα 424,8 εκατ. ευρώ και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να μην κρατηθούν από τους αγρότες.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Κ. Σκανδαλίδης, ανέφερε ότι έδωσε ήδη εντολή στο Ειδικό Γραφείο Κοινοτικού Δικαίου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να ασκήσει προσφυγή ακύρωσης ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ε.Ε., καθώς επίσης να καταθέσει αίτηση για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης.

«Πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να δώσει έναν σκληρό νομικό αγώνα για να μην επιστραφούν αυτά τα χρήματα. Δεν μπορούν να τα δώσουν πίσω οι αγρότες. Ωστόσο αυτές τις ώρες οφείλουμε όλοι να κρατάμε χαμηλούς τόνους, να εμπιστευόμαστε όσους χειρίζονται το θέμα νομικά και κυρίως κάποιοι να κάνουν την αυτοκριτική τους. Να δουν τι χρήματα έδωσαν και σε ποιους», μας είπε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, Νικ. Πρίντζος, φανερά προβληματισμένος για την απαίτηση της Ε.Ε., αλλά και τις βαρυσήμαντες δηλώσεις όσων έφτασαν εδώ την κατάσταση.


Οι κινητοποιήσεις των αγροτών είχαν ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2009, κράτησαν έναν μήνα και είχαν επεκταθεί σε όλη τη χώρα
Οι κινητοποιήσεις των αγροτών είχαν ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2009, κράτησαν έναν μήνα και είχαν επεκταθεί σε όλη τη χώρα

«Οι ενισχύσεις δόθηκαν με εντολή του τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρη Χατζηγάκη, χωρίς να κάνουν καν δήλωση οι αγρότες, οι οποίοι δεν δέχτηκαν κανενός είδους ενόχληση για να επιστρέψουν τα χρήματα αυτά», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πηλίου, Δημ. Σπανός, ενώ ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού, Γ. Λαδόπουλος απέκλεισε οποιαδήποτε επιστροφή των χρημάτων από τους αγρότες. «Ήταν λεφτά που δικαιούνταν οι αγρότες και σε καμία περίπτωση δεν θα τα δώσουν πίσω», είπε χαρακτηριστικά.
Δεν αναγνωρίζει χρέος που προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Θεσσαλία, γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής από την Καρδίτσα, Βαγγέλης Μπούτας.

Ο κ. Χατζηγάκης είχε ισχυριστεί ότι τα 425 εκ. ευρώ αφορούσαν αποζημιώσεις για ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες το 2008, αλλά οι κοινοτικοί δεν πείστηκαν
 
Ο κ. Χατζηγάκης είχε ισχυριστεί ότι τα 425 εκ. ευρώ αφορούσαν αποζημιώσεις για ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες το 2008, αλλά οι κοινοτικοί δεν πείστηκαν


«Να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν και παραμένει η πάγια θέση μας, διότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Δεν αναγνωρίζουμε χρέος που η Κομισιόν ζητάει πίσω από τους αγρότες, τα χρήματα αυτά δόθηκαν απολύτως δικαιολογημένα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μπούτας. Πολιτική διάσταση επιχειρεί να δώσει ο Χρ. Σιδερόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣ Λάρισας, από εκείνους που κατέβαζαν τα τρακτέρ στα Τέμπη ρίχνοντας τις ευθύνες στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και προσωπικά στην Κατ. Μπατζελή υποστηρίζοντας πως ήταν αυτή που έκανε το 2009 την προσφυγή στην αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή.
«Ηταν χρήματα που τα δικαιούμασταν. Περνούσαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά, δίναμε το σιτάρι στα 16 λεπτά το κιλό και το βαμβάκι στα 22 λεπτά το κιλό. Μεγάλες καταστροφές υπέστησαν καλλιέργειες από καιρικές συνθήκες, οι αγρότες ήταν σε απόγνωση και από τον Δεκέμβριο του 2008 είχαμε βγει στους δρόμους» λέει ο Χρ. Σισερόπουλος.

Πακέτο Χατζηγάκη
Πώς και γιατί δόθηκαν οι ενισχύσεις


Οι αγροτικές κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2009 και κράτησαν έναν μήνα, ήταν διάσπαρτες σε όλη τη χώρα. Αγρότες από τον Εβρο έως τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία είχαν προαναγγείλει από τον Δεκέμβριο του 2008 κινητοποιήσεις με μπλόκα στις εθνικές οδούς και στις 20 Ιανουαρίου άρχισε η κάθοδος των τρακτέρ στους δρόμους.
Στις 22 Ιανουαρίου 2009 ο Σ. Χατζηγάκης ανακοίνωσε το γνωστό «πακέτο» των 425 εκατ. ευρώ, το οποίο συνοδευόταν από ασάφειες ως προς τον τρόπο διανομής του και τους τελικούς αποδέκτες. Το σύνολο των χρημάτων εμφανίστηκαν ως αποζημιώσεις για καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες, λόγω ζημιών και προέρχονταν από τον ΕΛΓΑ, ενώ οι περισσότεροι από τους αγρότες και κτηνοτρόφους που πήραν χρήματα ουδέποτε έκαναν αίτηση στον ΕΛΓΑ και επιπλέον δεν εμφανίστηκε τότε καινούργιο ζημιογόνο αίτιο που να δικαιολογεί νέα εκταμίευση χρημάτων.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το «πακέτο Χατζηγάκη», άρχισαν οι αντιδράσεις από την ΕΕ. Λίγες εβδομάδες αργότερα -και πριν ακόμη δοθούν τα χρήματα- η τότε επίτροπος Γεωργίας, Μάριον Φίσερ Μπόελ, έστειλε επιστολή στον Σ. Χατζηγάκη, ζητώντας διευκρινίσεις και πληροφορίες για το πακέτο ενίσχυσης των αγροτών.
Ο κ. Χατζηγάκης απάντησε ότι τα 425 εκατ. αφορούσαν αποζημιώσεις για ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες το 2008, αλλά οι κοινοτικοί δεν πείστηκαν. Αμφισβητώντας τη φερεγγυότητα της ελληνικής κυβέρνησης, εξέτασαν και ένα ποσό περίπου 400 εκατ. ευρώ που δόθηκε το 2008 από τον ΕΛΓΑ ως αποζημιώσεις και έτσι η έρευνα έγινε για συνολικό ποσό 800.000 εκατ. ευρώ. 


 http://planet-greece.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελεύθερος κι αυτός ... τι τους συλλαμβάνουν ;

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ Γ.Γούμενος που συνελήφθη για χρέη προς το δημόσιο....το δικαστήριο ζήτησε από τους συνηγόρους του διευκρινιστικά έγγραφα προκειμένου να πιστοποιηθεί ο ισχυρισμός του ότι δεν έχει πλέον σχέση με την συγκεκριμένη επιχείρηση και η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 19 Ιανουρίου. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατηγορείται ότι όφειλε στο δημόσιο ως υπεύθυνος εταιρίας εκδόσεων πάνω από 1 εκ. ευρώ.

 http://planet-greece.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ - Στο 9% η μεσοσταθμική αυξηση

Δείτε τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ - Στο 9% η μεσοσταθμική αυξηση

Τα νέα τιμολόγια χαμηλής τάσης που ισχύουν από 1 Ιανουαρίου 2012 ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ, μετά από γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και σχετική απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ, στα νέα τιμολόγια:
  • Η μεσοσταθμική αύξηση στη Χαμηλή Τάση ανέρχεται στο 9,2%.
  • Παραμένει αμετάβλητο το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.
  • Παραμένουν αμετάβλητα τα τιμολόγια των πολυτέκνων.
  • Οι λογαριασμοί ρεύματος για τους οικιακούς πελάτες κλιμακώνονται από 9,0% έως και 12,1%, με τις αυξήσεις να είναι μεγαλύτερες για τους πελάτες με τις μεγαλύτερες καταναλώσεις. Σε αυτή την κατηγορία πελατών οι λογαριασμοί εκείνων με καταναλώσεις άνω των 3.000 kWh διαμορφώνονται κατά 54% υψηλότερα έναντι των οικιακών με τις χαμηλότερες καταναλώσεις ρεύματος.
  • Τέλος, υιοθετήθηκε μια λελογισμένη αύξηση στα τιμολόγια των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων.
Η ΔΕΗ επισημαίνει ότι από την αύξηση των λογαριασμών κατά 9,2% μόνο το 1,1% αναπληρώνει μέρος της αύξησης των κοστολογικών δαπανών της ΔΕΗ, για τη μεταβολή του κόστους ενέργειας. Το υπόλοιπο 8,1% αφορά σε αυξήσεις του κόστους για:
  • Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας – λόγω Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, επιβολής ΕΦΚ στο μαζούτ και στο ντίζελ και αύξησης των διεθνών τιμών υγρών καυσίμων κλπ 3,5%,
  • ΕΦΚ στο φυσικό αέριο 2,6%,
  • μεταβολή του τέλους λιγνίτη 0,9% και
  • ΦΠΑ 1,1%



http://www.iefimerida.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλίαρτος:Ημερίδα για την αγροτική ανάπτυξη «Από το χωράφι στο ράφι των αγροτών»


Απαξιώνονται επενδύσεις εκατομμυρίων και χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας

Ημερίδα για την αγροτική ανάπτυξη με θέμα «Από το χωράφι στο ράφι των αγροτών» θα πραγματοποιηθεί στην Αλίαρτο, στο συνεδριακό Κέντρο στις 14 Ιανουαρίου.
Στόχος της ημερίδας είναι να αναδείξει νέα μοντέλα δικτύωσης, εμπορίας και διακίνησης αγροτικών προϊόντων από το ράφι ως τον καταναλωτή. Τέτοια που να δίνουν την δυνατότητα στον παραγωγό να παράγει προϊόντα πιστοποιημένα και ασφαλή για τον καταναλωτή. Τέτοια που θα δίνουν προστιθέμενη αξία στο παραγόμενο προϊόν ώστε ο ίδιος ο παραγωγός να αποφασίζει ακόμα και για την τελική τιμή πώλησης του προϊόντος.
Μέσα από την ημερίδα θα αναδειχθούν προτάσεις για τη δημιουργία συλλογικών επιχειρηματικών σχημάτων. Αυτά τα επιχειρηματικά σχήματα είναι που θα δώσουν την δυναμική στους αγρότες προκειμένου οι ίδιοι να πωλούν τα προϊόντα τους σε καλύτερες τιμές προς όφελος των ιδίων και των καταναλωτών
Ο παραγωγός μέσα από αυτή την συζήτηση θα ενημερωθεί για το πώς ο ίδιος μπορεί να πιστοποιεί το προϊόν του, να αποφασίζει ο ίδιος για την τελική τιμή του προϊόντος και να το διαθέτει στην αγορά σε εκατοντάδες σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.
Εισηγητές θα είναι ο Γιάννης Σάρρος, μέλος του Φορέα Δικτύωσης Αγροτικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, ο Σταθόπουλος Δημήτρης, νομικός σύμβουλος και δικηγόρος και η γεωπόνος Καραγκούνη Κων/να
Την ημερίδα διοργανώνουν οι: Θεσπιείς εν Δράσει, Φορέας Δικτύωσης Αγροτικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, Δήμος Αλιάρτου, Δη. Κε.Αλ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οριστικά χωρίς κόσμο η ΑΕΚ στη Λιβαδειά


Μετά από την εισήγηση αστυνομίας - Μπιτσαξή

Την απαγόρευση της μετακίνησης των οπαδών της ΑΕΚ στη Λιβαδειά για τον αγώνα του προσεχούς Σαββάτου, «για άκρως σοβαρούς λόγους τήρησης της δημόσιας τάξης», αποφάσισε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, μετά από εισήγηση της αστυνομίας και τη σύμφωνη γνώμη της ΔΕΑΒ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΓΓΑ:


«Απαγορεύουμε τη διάθεση εισιτηρίων εκ μέρους της γηπεδούχου ΠΑΕ στη φιλοξενούμενη ΠΑΕ και τη συνακόλουθη μετακίνηση των φιλάθλων αυτής, για τον αγώνα της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α’ Εθνικής κατηγορίας (Super League), μεταξύ των ομάδων ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ – ΑΕΚ, το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012, για άκρως σοβαρούς λόγους τήρησης της δημόσιας τάξης».


Πηγή: sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ