Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Κρατούμενος στις φυλακές με τηλεόραση πλάσμα και υπολογιστή




του Γιάννη Κανελλάκη
Ποινικός κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου φωκίδας εντοπίστηκε σήμερα το πρωί από φύλακες να έχει στο κελί του... υπολογιστή με τηλεόραση πλάσμα και δισκέτες. Το κομπιούτερ και η τηλεόραση κατασχέθηκαν και εστάλησαν σε υπηρεσίες στο υπουργείο προστασίας του πολίτη,σύμφωνα με πληροφορίες του...
agioritikovima.gr .Ο κρατούμενος (Σ.Τ) συνελήφθη για ληστείες τραπεζών και οδηγήθηκε στις φυλακές Μαλανδρίνου. Υπηρεσίες των φυλακών κάνουν έρευνες ώστε να φθάσουν στα ίχνη αυτών που βοήθησαν ώστε να φθάσει το κομπιούτερ στο κελί του κρατουμένου.
/news24gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο Ραούφ Ντενκτάς, ιστορικός ηγέτης των τουρκοκυπρίων

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ραούφ Ντενκτάς.

Η υγεία του 87χρονου Ραουφ Ντενκτάς αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα. Στις 9 Ιανουαρίου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας με ανεπάρκεια σε ζωτικά όργανα, όπως τα νεφρά και το συκώτι.


Ο Ραούφ Ντενκτάς γεννήθηκε το 1924 στην Πάφο. Το 1942 αποφοίτησε από τη Βρετανική Σχολή της Λευκωσίας, στην οποία εργάστηκε ως δάσκαλος για ένα χρόνο. Από το 1944 σπούδασε στο Λονδίνο, από όπου έφυγε το 1947 με πτυχίο νομικής.
Την εποχή εκείνη, ο τότε κυβερνήτης της Κύπρου, Λόρδος Γουίνστερ, είχε υποσχεθεί παραχώρηση συντάγματος. Για το σκοπό αυτό συγκαλείται το 1948 η Διασκεπτική του Λονδίνου, στην οποία ο Ντενκτάς -δικηγόρος τότε- συμμετείχε ως μέλος της τουρκοκυπριακής αποστολής.

Ένα χρόνο μετά τη Διασκεπτική διορίζεται δικηγόρος του Στέμματος· θέση στην οποία παρέμεινε ως το 1957. Κατόπιν εκλέγεται πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουρκοκυπριακών Οργανώσεων, συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (1958) και στη συμφωνία που υπογράφεται στο Λονδίνο (1959) για τη δημιουργία κυπριακού κράτους, ως εκπρόσωπος της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Μετά τις συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου συμμετέχει στη Μικτή Επιτροπή για το Σύνταγμα, αλλά υποστηρίζει πως η λύση δεν είναι λειτουργική και επιμένει στη διχοτόμηση, θεωρώντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν εγκαταλείπει την ιδέα της Ένωσης με την Ελλάδα.

Από τη θέση του προέδρου της Τουρκικής Κοινοτικής Συνέλευσης, στην οποία εκλέγεται το 1960, προσπαθεί να προωθήσει τις θέσεις αυτές. Μεταξύ 1963 - 1964 συμμετέχει σε ανατρεπτικές ενέργειες με αποτέλεσμα να του απαγορευτεί η είσοδος στο νησί. Το 1967 επιστρέφει παράνομα και από το 1968 συμμετέχει στις διακοινοτικές συνομιλίες.

Η πολιτική του κυριαρχία αρχίζει το 1970, οπότε επανεκλέγεται πρόεδρος της Τουρκικής Κοινοτικής Συνέλευσης. Το 1975 ανακηρύσσεται στο κατεχόμενο τμήμα το «Τουρκικό Ομόσπονδο Κράτος της Κύπρου» και την ίδια χρονιά ο Ντενκτάς αναλαμβάνει πρόεδρος της Τουρκοκυπριακής Διοίκησης. Ένα χρόνο μετά ιδρύει το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και στις εκλογές του 1976 εκλέγεται «πρόεδρος».

Στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού που ακολουθούν ο Ντενκτάς υπογράφει συμφωνίες με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο (1977) και με τον Σπύρο Κυπριανού (1979). Το 1983 αυτοανακηρύσσεται η λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» (ΤΔΒΚ) και ο Ντενκτάς εκλέγεται «πρόεδρος» της το 1985, το 1990, το 1995 και το 2000.

Θεωρήθηκε σκληρός διαπραγματευτής και πρωτεργάτης της αναγόρευσης της Κύπρου σε κυρίαρχο θέμα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Εντούτοις, μετά την ανάδειξη της κυβέρνησης Ερντογάν στην Τουρκία βρέθηκε σε συχνή διάσταση απόψεων με την Αγκυρα.

Στις αρχές του 2004, η τουρκική κυβέρνηση τον απέκλεισε από επίσημο συνομιλητή της τουρκοκυπριακής πλευράς στις διαπραγματεύσεις που έγιναν το Μάρτιο στη Λουκέρνη της Ελβετίας.

Ο Ντενκτάς, αντίθετα από την επίσημη γραμμή της Αγκυρας, είχε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ του «όχι» στο πέμπτο σχέδιο Ανάν, το οποίο τέθηκε σε δημοψηφίσματα στις δύο πλευρές του νησιού.

tovima.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα ΠΑΣΟΚικη πρόκληση!


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ


Το κόμμα (με χρήματα του Ελληνικού λαού πάντα) θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής δεκάδων μελών του που έρχονται από την επαρχία για να συμμετάχουν στις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου που θα γίνει το Σαββατοκύριακο σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας.


Φαινεται πως κάποιοι κοπρίτες δε βάζουν μυαλό με τίποτα ή αποδεικνύουν πως...


δεν αντιλαμβάνονται τι πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία!


Μετά τον δικαιολογημένο σάλο για την αυξημένη χρηματοδότηση των κομμάτων το 2011, και την ώρα που οι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ παραμένουν απλήρωτοι (τους δόθηκε μόνο το δώρο Χριστουγέννων), το κόμμα αποφασισε να καλύψει τα έξοδα μετακίνης και διαμονής δεκάδων μελών του Εθνικού Συμβουλίου που έρχονται στην Αθήνα για να συνεδριάσουν!!


Αυτό είναι το έγγραφο που αποδεικνύει του λογου το αληθές


Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να καλύψει όλα τα έξοδα διαμονής (με χρήματα του Ελληνικού λαού) σε ξενοδοχεία των στελεχών του που δεν είναι βουλευτές, δήμαρχοι, γενικοί γραμματείς, διοικητές Νοσοκομείων και μετακινούνται από την επαρχία. 


Το μόνο που θα πληρώσουν τώρα όλα αυτά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα είναι η μετακίνησή τους από τις πόλεις τους στην Αθήνα αλλά και πάλι τα χρήματα θα τα εισπράξουν αργότερα αφού όπως προβλέπεται και στο επίσημο έγγραφο "το ποσό της δαπάνης μετακίνησης θα καταβληθεί στους μετακινούμενους με αποδοση λογαριασμού".


Είναι δυνατόν στην εποχή της λιτότητας και του μνημονίου να εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη αυτές οι αλήτικες πρακτικές την ώρα μάλιστα που ο κυριότερος χρηματοδότητης των κομμάτων είμαστε όλοι εμείς μέσω της επιχορήγησης που λαμβάνουν τα κόμματα από τον κρατικό προϋπολογισμό;

ΞΕΦΤΙΛΑ, ΝΤΡΟΠΗ, ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!


.
Διαβάστε Περισσότερα »

Να παιδί, να μάλαμα...(video)



.. Αρκεί να μην τον πετύχεις στο δρόμο σου..
Δείτε γιατί...

Himaira
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραιτήθηκε και καπάκι διόρισε τον Θέο στην Βουλή!

Το μέγα ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου που έχει αποκαλύψει το Πρώτο Θέμα με επίκεντρο τον υπάκουο “κηπουρό” κ. Κώστα Θέο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Κι αυτό γιατί εκτός από αναπληρωτής διευθύνων....




σύμβουλος στη ΔΕΗ με αποδοχές της τάξης των 9.000 ευρώ μηνιαίως, ο κ. Θέος είναι πλέον και διορισμένος από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου υπάλληλος στην Βουλή και, μάλιστα, στο γραφείο του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ!

Το ακόμη πιο εκπληκτικό είναι πως ο κ. Θέος διορίστηκε στη Βουλή μόλις …μία μέρα μετά την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία της χώρας! ‘Όπως προκύπτει από το υπ’ αριθμόν 457 ΦΕΚ της Εφημερίδας της Κυβέρνησης με ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου 2012 “Με την 11104/7309/13−12−2011 απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων διορίζεται, από 11 Νοεμβρίου 2011, στο Γραφείο του Προέδρου της πρώτης κατά σειρά δυνάμεως Κ.Ο. του «Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος», Γιώργου Α. Παπανδρέου στη Βουλή, μετά την κατά νόμο πρόταση του, σε υπάρχουσα κενή οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου …ο Κωνσταντίνος Θέος του Ζήση (Α.Δ.Τ.: AH 520167), με Α΄ βαθμό και 10ο Μ.Κ., όπως τούτο ισχύει για τους υπαλλήλους της Βουλής της ΠΕ5 μισθολογικής κατηγορίας”.

Δηλαδή, εκείνες τις δραματικές ώρες και μέρες, κατά τις οποίες το Βερολίνο και το Παρίσι έδειχναν στην Ελλάδα την έξοδο από το ευρώ και οι πολίτες παρακολουθούσαν με αγωνία τις προσπάθειες συγκρότησης μιας νέας κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε πρώτο μέλημα, μετά την παραίτησή του από την πρωθυπουργία της χώρας, να εξασφαλίσει τον κ. Θέο στο γραφείο του στην Βουλή!

Όλα αυτά ενώ ακόμη δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε αντίδραση στις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος σχετικά με την προκλητική αμοιβή που έχει στην ΔΕΗ ο κ. Κώστας Θέος με βασικό, βεβαίως, προσόν του τη στενή σχέση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ…

Σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύεται σήμερα και στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", ενώ αναμένεται ανακοίνωση της Βουλής, σύμφωνα με την οποία ο κ. Θέος έχει παραιτηθεί από την αρχή του νέου έτους και έχει σταματήσει να μισθοδοτείται..
protothema.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΟΛΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ... στο Εμβόλιμον τη Δευτέρα 16-1-2012

Διαβάστε Περισσότερα »

Στην εντατική ο Λουκιανός Κηλαηδόνης

Λουκιανός Κηλαηδόνης, ισχαιμικό, επεισόδιο, τραγουδιστής, νοσοκομείο, εντατική

Στην εντατική μονάδα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών νοσηλεύεται από χθες ο δημοφιλής τραγουδιστής Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο οποίος υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο.
Σύμφωνα με το yupi.gr, πριν από μερικές ημέρες ο Λουκιανός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου ο γιατρός που τον εξέτασε έκρινε ότι έπρεπε να υποβληθεί σε αγγειοπλαστική των στεφανιαίων αρτηριών (επέμβαση γνωστή ως μπαλονάκι).
Η επέμβαση τελικά έγινε χτες και, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, κρίθηκε επιτυχημένη και ο Λουκιανός νοσηλεύεται στην εντατική, όπως όλοι οι ασθενείς που υποβάλλονται σε μια τέτοια εγχείρηση, και σύντομα αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι του.
Από το πλευρό του δεν έλειψε στιγμή η σύζυγός του, Άννα Βαγενά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Ημερίδα ενημέρωσης για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου





Η «Επιστημονική ομάδα για την διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου συμπαγών οργάνων και δέρματος της Ευρωκλινικής Αθηνών» σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Βοιωτίας διοργανώνει στις  20 Ιανουαρίου  στις 5.30 μ.μ. στο αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕ Βοιωτίας (Λ.Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά)
ενημερωτική συνάντηση με θέμα:
«Η ΠΡΩΙΜΗ – ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ»
Στην αέναη μάχη του ανθρώπου ενάντια στον καρκίνο, η δυνατότητα της πρόληψης θα μας εξασφάλιζε σίγουρη νίκη. Οι προσπάθειες των ερευνητών εδώ και πολλά χρόνια έχουν επικεντρωθεί στην κατανόηση της δημιουργίας του καρκίνου και η πρόοδος που επιτεύχθηκε σε αυτόν τον τομέα είναι τεράστια. Πρόσφατα καταφέραμε να διαβάσουμε τον γενετικό κώδικα (DNA) και αναγνωρίσαμε γονίδια που είναι υπεύθυνα για την αλλαγή ενός φυσιολογικού κυττάρου σε καρκινικό, ωστόσο ο δρόμος είναι ακόμα πολύ μακρύς και δύσκολος.
Σήμερα το ισχυρότερο μας όπλο στην καταπολέμηση των επιπτώσεων του καρκίνου, είναι η πρώιμη -  έγκαιρη διάγνωση. Μπορεί να εφαρμοστεί στις περισσότερες μορφές καρκίνου, αλλά προϋποθέτει την στενή συνεργασία του ατόμου με τον γιατρό.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
«Ο ρόλος της Πρώιμης – Έγκαιρης Διάγνωσης
στην αντιμετώπιση του καρκίνου»
6:00 – 6:20 μ.μ.  ΕΝΑΡΞΗ  ΚΑΙ ΠΡΟΛΟΓΙΣΜΟΙ
6:20 – 7:15 μ.μ.  ΠΡΩΤΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ
Συντονίζουν: Μπράμης Ιωάννης (Καθ. Χειρουργικής), Δαλιάνη Δανάη                                   (ογκολόγος)
•    Φουντουλάκης Ανδρέας  ( Γενικός Χειρουργός) : ΟΙΣΟΦΑΓΟΣ – ΣΤΟΜΑΧΙ
•    Καραφώκα Μαύρου Ελένη (Γενικός Χειρουργός) : ΠΑΧΥ  ΕΝΤΕΡΟ
•    Καρακόζης Σταύρος (Γενικός Χειρουργός): ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ
•    Ζαχαριάδης Εμμανουήλ ( Πνευμονολόγος) : ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ
7:15 – 7:30  μ.μ.   ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
7:30 – 8:15 μ.μ.  ΔΕΥΤΕΡΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ
Συντονίζουν: Μπράμης Ιωάννης (Καθ. Χειρουργικής), Δαλιάνη Δανάη                                   (ογκολόγος)
•    Τσερκέζογλου Αλίκη (Γυναικολόγος) : ΜΗΤΡΑ – ΩΟΘΗΚΕΣ
•    Φαλιάκου Ελένη  (Γενικός χειρουργός) : ΜΑΣΤΟΣ
•    Καραγιάννης Άρης (Ουρολόγος) : ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ
•    Πρέζας Λουκάς (ΩΡΛ) : ΛΑΡΥΓΓΑΣ
•    Παρουσίαση υποδομών και επιστημονικών τμημάτων ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
8:15 – 9:00 μ.μ.  ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας

Παρατείνεται μέχρι και τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, η προθεσμία για την καταβολή των οφειλόμενων τελών κυκλοφορίας, καθώς και για την κατάθεση πινακίδων.

Παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας

Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, λόγω της αυξημένης προσέλευσης των πολιτών στις κατά τόπους ΔΟΥ για την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όχι στο χαράτσι, παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Λιβαδειάς



Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στη Λιβαδειά πραγματοποίησαν χθες το πρωί φορείς και σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής ζητώντας «να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι» ενώ παράλληλα επέδωσαν σχετικό ψήφισμα στους διευθυντές Δικτύου και Εμπορίας.
Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των φορέων «η επιβολή του φόρου ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ή άλλων παρόχων παραβιάζει τόσο το σύνταγμα όσο και τους όρους της σύμβασης ιδιωτικού δικαίου που υπέγραψε η ανώνυμη εταιρία με τον κάθε καταναλωτή».
Σημείωσαν δε ότι «με βάση την υπ΄ αρίθμ. 33/2002 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου το κράτος δεν μπορεί με μεταγενέστερη νομοθετική ρύθμιση να μεταβάλει μονομερώς, να τροποποιήσει ή να ακυρώσει έγκυρες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου».
Καταλήγοντας «επειδή από τις συμβάσεις – αιτήσεις παροχής ηλεκτροδότησης δεν προκύπτει υποχρέωση των πολιτών να πληρώνουν το λεγόμενο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών» κάλεσαν τους εκπροσώπους της ΔΕΗ να εισπράττουν «μόνο το ροσό που προσφέρει ο πολίτης και το οποίο αφορά σην πληρωμή της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος (πλέον ΦΠΑ), στην πληρωμή των δημοτικών τελών και στην πληρωμή του τέλους της ΕΡΤ».
Από την πλευρά του ο διευθυντής ης Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου Δημήτρης Τζίμητρας έδειξε κατανόηση στα αιτήματα των φορέων δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιπτώσεις ασθενών που έχουν ανάγκη το ρεύμα χωρίς να έχει πρόθεση να έρθει σε αντιπαράθεση με τους πολίτες που δεν πληρώνουν το «χαράτσι» ωστόσο τους παρέπεμψε στην αρμόδια Διεύθυνση Εμπορίας όπου ο διευθυντής Κώστας Μωραϊτης είπε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα στην κεντρική διοίκηση στη Λαμία.
«Μαζί με όλους τους φορείς επιδώσαμε το ψήφισμα ενώ στη συνέχεια θα στείλουμε και εξώδικο ώστε να μη προχωρήσει η ΔΕΗ στην διακοπή ρεύματος στους συμπολίτες μας που δεν πληρώνουν το απάνθρωπο χαράτσι», σημείωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς Γιάννης Σταθάς και πρόσθεσε: «Ζητήσαμε παράλληλα την αλληλεγγύη των εργαζόμενων στην ΔΕΗ προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την κατάσταση».
Παράλληλα αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στις συζητήσεις που διεξάγονται κάθε Τετάρτη με την συμμετοχή όλων των φορέων στο Ε.Κ. και κάλεσε τους πολίτες «να μην πληρώσει κανείς το χαράτσι διότι τα χρήματα αυτά πάνε στους τραπεζίτες»
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς Σεραφείμ Μωραΐτης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η ηλεκτρική ενέργεια είναι ένα κοινωνικό αγαθό που έχουν οι πολίτες μετά από ατομική σύμβαση με τη ΔΕΗ. Δεν πρέπει να γίνονται διακοπές ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει το ρεύμα από τους πολίτες». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή «με την ανεργία να ξεπερνά το 25% γεγονός που στερεί από πολλούς την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν οικονομικά.
Το μέλος της διοίκησης του Ε.Κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου δήλωσε: «Το κράτος έχει απλώσει το χέρι του στη τσέπη των πολιτών κάνοντας μια αφαίμαξη που καταστρέφει τους όρους επιβίωσή τους. Από τη μια έχουμε την ανεργία και από την άλλη τα χαράτσια. Ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση και ο αγώνας με αλληλεγγύη και συσπείρωση για να κάνουμε την δική μας επίθεση για μια δική μας εξουσία»
Στις δυσκολίες που θα είναι μεγαλύτερες το 2012 «με μεγαλύτερα χαράτσια» αναφέρθηκε η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Κίνηση» Γιώτα Πούλου η οποία επίσης επεσήμανε: «Είμαστε εδώ σήμερα αντιδρώντας στην αντιλαϊκή πολιτική και συμπαραστεκόμαστε σο όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι. Δηλώνουμε δημόσια στους δημότες ότι είμαστε εδώ, το Ε.Κ., οι φορείς και η αυτοδιοίκηση για να αντισταθούμε από κοινού».
Τέλος η περιφερειακή σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα περιφέρειας Στερεάς» Δέσποινα Σπανούδη τόνισε: «Δώσαμε ένα μήνυμα ότι όλοι οι σύλλογοι μαζί μπορούν να λαμβάνουν πρωτοβουλίες για την προστασίας μας, ότι μόνοι μας μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Δώσαμε και ένα μήνυμα στους εργαζόμενους της ΔΕΗ για αλληλεγγύη. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι πληρώνοντας το χαράτσι δεν πληρώνουν τον κράτος. Το χαράτσι δεν έχει καμία σχέση με την φορολόγηση της μεγάλη ακίνητης περιουσίας που φοροδιαφεύγει σε όφελος των οικονομικών συμφερόντων που λυμαίνονται τη χώρα».
Στην κίνηση που έχει δημιουργηθεί μέχρι στιγμής συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, ο Δικηγορικός Σύλλογος, Εμπορικός Σύλλογος, ΕΛΜΕ Βοιωτίας, το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στέρεας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης περιφέρειας Λιβαδειάς, ο ΑΚΟΛ, ο Σύλλογος Ελικωνίων, ο Σύλλογος Κρητών, ο Ερυθρός Σταυρός, ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Γεωργίου, το ΕΠΑΜ Λιβαδειάς και μέλη της Επιτροπής Αγώνα.
 tabloid.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θρασύτατη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο της Λαμίας φώτο



- Οι πολίτες συνέλαβαν τον αδίστακτο ληστή, που κλειδώθηκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο
- Ισχυρό σοκ υπέστη η 27χρονη ιδιοκτήτρια, που χτύπησε βάναυσα και τραυμάτισε με κατσαβίδι ο ληστής
- Τι είπε στο LamiaReport η 27χρονη, αλλά και αυτόπτες μάρτυρες


Όλα έγιναν λίγα λεπτά μετά τις 2.00 το μεσημέρι στο κέντρο της Λαμίας στη συμβολή των οδών Σατωβριάνδου και Πατρόκλου.

Ο ληστής, ένας 30χρονος Βούλγαρος, μπήκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο και απειλώντας με κατσαβίδι και μαχαίρι την 27χρονη κόρη των ιδιοκτητών, προσπάθησε να τη ληστέψει.
Η κοπέλα αντιστάθηκε και φώναξε βοήθεια. Ο αδίστακτος ληστής την τραυμάτισε στο χέρι με το κατσαβίδι, ενώ όπως είπε στο LamiaReport η ίδια η 27χρονη την χτύπησε πολύ άγρια. <<Μου είχε αρπάξει το κεφάλι και το χτυπούσε στο σίδερο της σκάλας. Με έχει χτυπήσει σε όλο μου το σώμα με κλωτσιές και μπουνιές. Πήγε να με καρφώσει και έβαλα το χέρι μου μπροστά...>>, κατάφερε να ψελλίσει η κοπέλα την ώρα που της προσφέραμε τις πρώτες βοήθειας μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.


Πως τον έπιασαν
Ήταν η ώρα που έκλειναν τα καταστήματα. Ένας γείτονας καταστηματάρχης άκουσε την κοπέλα να φωνάζει βοήθεια και είδε το ληστή να βγαίνει τρέχοντας. Προσπάθησε να τον σταματήσει, όμως δεν τα κατάφερε. Τον κυνήγησε και του πέταξε ένα άδειο τελάρο που βρήκε μπροστά του, αλλά και πάλι δεν τον σταμάτησε. Λίγα μέτρα πιο κάτω είδε κάποιο γνωστό του και του φώναξε να τον πιάσει.
<<Όρμησα πάνω του και τον έπιασα. Πέσαμε και οι δυο στο πεζοδρόμιο, ευτυχώς δεν σπάσαμε τη τζαμαρία από το κατάστημα, γιατί χτυπήσαμε πάνω της με δύναμη.
Αμέσως μετά ήρθαν και άλλοι δυο γείτονες και τον οδηγήσαμε στο κοσμηματοπωλείο. Ενημερώσαμε την αστυνομία και μέχρι να έρθει τον φυλάγαμε εμείς απέξω και αυτός μέσα. Είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος και απειλούσαν να τον λιντσάρουν. Ο ληστής φοβήθηκε και κλειδώθηκε μέσα στο μαγαζί. Είχε το θράσος να μας παρακαλάει να τον αφήσουμε να φύγει, λέγοντας ότι είναι Βούλγαρος και ότι έχει 6 παιδιά που πεινάνε>>
είπε στο LamiaReport ο πολίτης που τον έπιασε.


Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ και της Ασφάλειας και όπως θα δείτε στο video ο ληστής δεν χρειάστηκε πολλά για να ξεκλειδώσει.
Ενώ τον οδηγούσαν στο περιπολικό, πολίτες τον έβριζαν και απειλούσαν να τον χτυπήσουν. Ο ληστής είχε το θράσος να γυρίσει και να απειλήσει ευθέως έναν πολίτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LR, που βρέθηκε στο σημείο από πολύ νωρίς, αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο ληστής είχε και συνεργό τσιλιαδόρο, τον οποίο αναζητάει η αστυνομία, που έχει την περιγραφή του.







LamiaReport

Διαβάστε Περισσότερα »

Eκραξαν την Τσόνογλου στη Λιβαδειά (βιντεο)

Φραστική επίθεση δέχθηκε η βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ Βάσω Τσόνογλου κατά την έξοδό της από πιτσαρία στην πλατεία Μητροπόλεως στη Λιβαδειά, το βράδυ της Πέμπτης.
Ομάδα 5 ατόμων επιτέθηκε στη βουλευτή, αποκαλώντας την ανεπιθύμητη και άλλα κοσμητικά επίθετα.

Δείτε εδώ το βίντεο 
 http://news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΑΓΩΓΩΓΗ 12 ΑΤΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Α.Τ. ΑΡΑΧΩΒΑΣ


Τις τελευταίες ημέρες το Α.Τ. Αράχωβας,προέβη στην προσαγωγή 12 ατόμων ( 2 Αλβανικής καταγωγής),πολύ νεαράς ηλικίας, τα οποία συμμετείχαν σε βανδαλισμούς,λεηλασίες και αρπαγή ξένης περιουσίας.



Υ.Γ. Για ευνόητους λόγους (λόγω του νεαρού της ηλικίας) , δεν θα αναφέρουμε περισσότερες πληροφορίες.
 http://agnantiroumelis.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως θα καταβληθεί το ΕΚΑΣ σε 37.000 συνταξιούχους του ΙΚΑ









Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΙΚΑ, η καταβολή θα αρχίσει τον Φεβρουάριο. 

Η καταβολή των αναδρομικών ποσών του ΕΚΑΣ σε 37.018 δικαιούχους συνταξιούχους του ΙΚΑ, θα γίνει σε πέντε δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 500 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η εξόφληση των αναδρομικών θα γίνει σε πέντε δόσεις ως εξής:

1.Σε 22.468 συνταξιούχους η καταβολή θα γίνει με την σύνταξη μηνός Φεβρουαρίου, όταν το ποσό είναι μικρότερο ή ίσο των 500 ευρώ.

2. Σε 2.936 συνταξιούχους με την σύνταξη μηνός Μαρτίου, όταν το ποσό είναι μεγαλύτερο των 500, και μικρότερο ή ίσο των 1000 ευρώ.

3. Σε 1.381 συνταξιούχους με την σύνταξη μηνός Απριλίου, όταν το ποσό είναι μεγαλύτερο των 1000 και μικρότερο ή ίσο των 1.500 ευρώ.

4. Σε 3.292 συνταξιούχους με την σύνταξη μηνός Μαΐου, όταν το ποσό είναι μεγαλύτερο των 1.500 και μικρότερο ή ίσο των 2.000 ευρώ.

5. Σε 6.941 συνταξιούχους με την σύνταξη μηνός Ιουνίου, όταν το ποσό είναι μεγαλύτερο των 2000 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτσι γιαούρτωσαν τους 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ [ΒΙΝΤΕΟ]



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtY0EIfpjeojAFb6W4fDHTq_kExVu-m0-bhbb1w2iydSAnEJC92xo679yx-AvLuTSqA0y7_SPSUPufQPIXKGt4L34dOkeSN9iDC4BToCaYzrTmBRz6ogrfo9hKYIWvNl5E4-cB8E7nYp4/s400/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CE%B91.JPG

Στόχος ομάδας περίπου 20-25 αντιεξουσιαστών (κατά μερικούς) ή μελών του ΣΥΡΙΖΑ (κατ' άλλους) έγιναν 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονταν...

στο μπαρ-εστιατόριο "Bar Cue" στο Παγκράτι, επί της οδού Σπύρου Μερκούρη,όπως σας γράψαμε και νωρίτερα, για να συζητήσουν τις εξελίξεις στο κόμμα. Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ.
Οι 20 πέταξαν γιαούρτια στους βουλευτές, ενώ προκάλεσαν ζημιές στο μπαρ-εστιατόριο από ρίψεις και άλλων αντικειμένων.

Μετά από έντονους διαπληκτισμούς και λεκτικές αντιπαραθέσεις οι «εισβολείς» αποχώρησαν, όπως και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η συγκέντρωσή τους δεν ολοκληρώθηκε. Ανάμεσα στους περευρισκόμενους ήταν  οι βουλευτές, οι περισσότεροι εκ των οποίων πρόσκεινται στον Ευάγγελο Βενιζέλο, κ.κ.Ο.Κωνσταντινόπουλος, Γ.Ντόλιος, Δημ. Παπουτσής, Φ. Παρασύρης, Α. Μακρυπίδης, Π. Ρήγας, Ε. Τσουρή, Δ. Βαρβαρήγος, Β. Γκεγκέρογλου και η Σοφία Γιαννακά με την Έλενα Παναρίτη συναντήθηκαν προκειμένου συζητήσουν τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιo για τα προϊόντα φυτοπροστασίας


Από τα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις», τόσο επί της αρχής στη συνεδρίαση της 10ης Ιανουαρίου όσο και επί των άρθρων, με δύο τελευταίες τροποποιήσεις, στη συνεδρίαση της 11ης Ιανουαρίου.
Εγκαταλείφθηκε το μοντέλο υπολογισμού της τιμής προϊόντων με βάση τις χαμηλότερες τιμές σε τρεις χώρες της νότιας Ευρώπης.Εγκαταλείφθηκε το μοντέλο υπολογισμού της τιμής προϊόντων με βάση τις χαμηλότερες τιμές σε τρεις χώρες της νότιας Ευρώπης.

Η ψήφισή του στο σύνολο, για να γίνει και νόμος του κράτους, αναβλήθηκε για άλλη συνεδρίαση, αλλά αυτό είναι τυπικό θέμα, μέχρι να κατατεθεί ολοκληρωμένο το κείμενο. Οι δύο τροποποιήσεις που έφερε μετά τη συζήτηση ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Δριβελέγκας είναι ότι ως υπεύθυνος επιστήμονας ορίζεται: «Οι γεωπόνοι πτυχιούχοι ΑΕΙ και από τους πτυχιούχους ΤΕΙ ό,τι ορίζεται στα σχετικά άρθρα του ΠΔ 109/1989 (άρθρο 35 παρ. 13). Αυτό για να κάνουμε απολύτως διακριτό ότι οι ειδικοί επιστήμονες είναι οι γεωπόνοι πτυχιούχοι των ΑΕΙ και οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ», εξήγησε ο κ. Δριβελέγκας, ενώ διέγραψε την πρόταση που επιβάρυνε με πρόσθετες γραφειοκρατικές διαδικασίες τους ερασιτέχνες χρήστες φυτοπροστατευτικών προϊόντων (τέλος άρθρου 36: «προκειμένου για ερασιτέχνες χρήστες στο ειδικό έντυπο αναγράφονται τα ίδια στοιχεία»).
Κατά τη διάρκεια των δύο συνεδριάσεων κυριάρχησαν τα θέματα της απόκλισης των τιμών των φυτοπροστατευτικών προϊόντων σε σχέση με τις γειτονικές χώρες, με τους περισσότερους βουλευτές να χρησιμοποιούν ως παράδειγμα τη Βουλγαρία, όπως και το θέμα των παράνομων εισαγωγών και της συνταγογράφησης, η οποία απαλείφθηκε από την αρχική μορφή του νομοσχεδίου, όπως το είχε καταθέσει για διαβούλευση η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή.
Επίσης, εγκαταλείφθηκε το μοντέλο του υπολογισμού της τιμής ενός προϊόντος με βάση τις χαμηλότερες τιμές σε τρεις χώρες της νότιας Ευρώπης, πρόβλεψη που υπήρχε στο πρώτο νομοσχέδιο του 2010. Ο κ. Δριβελέγκας απάντησε σε όλους τους βουλευτές για το θέμα του ελέγχου των τιμών ως εξής: «Δεν επιβάλλονται οι τιμές. Μπορούν να ωφεληθούν οι αγρότες όταν διαχειριστούν το προϊόν τους, ό,τι δηλαδή συμβαίνει σε όλον τον κόσμο, σε όλη την Ευρώπη. Κανένα κράτος δεν λέει: τόσο θα πουλήσεις, τόσο θα αγοράσεις. Έχουν κάνει τους συνεταιρισμούς. Ή λοιπόν θέλουμε να χαϊδεύουμε τα αυτιά και να λέμε ότι έχει δίκιο ο αγρότης που πουλάει δέκα και το παίρνει ο καταναλωτής εκατό -γιατί είναι εύκολο να κάνουμε τη διαπίστωση και να το λέμε για να ικανοποιούμε τον αγρότη-  ή πρέπει να πούμε στον αγρότη ότι μαζί με τη βοήθεια του κράτους μέσα από τους συνεταιρισμούς θα πρέπει να πετύχει την καλύτερη τιμή μέσα από όλα τα εφόδια που δίνουμε».
Την απάντηση στην κυρία Μπατζελή για την - προσωρινή - εγκατάλειψη της συνταγογράφησης την έδωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης: «Στο άρθρο 20, όπως και στο άρθρο 35 μπαίνει ένα ζήτημα που είναι η ουσία της συνταγογράφησης -χωρίς να το λέμε, και εγώ συμφωνώ σε αυτό- να μπορούμε να έχουμε πλήρη καταγραφή των φυτοφαρμάκων,  πού πάνε, σε ποιον πάνε και ακόμα σε ποια καλλιέργεια και γιατί, να έχουμε τα στοιχεία, να μπορούμε να κρίνουμε, αλλά να μην μπούμε ακόμα στη λογική της συνταγογράφησης για να μην επιβαρύνουμε και τους αγρότες με αμοιβές συνταγών. Μπορεί να ακούγεται καλό να υπάρχει ο αρμόδιος επιστήμονας που συνταγογραφεί, νομίζω όμως ότι όπως κινείται σήμερα η αγορά στο χώρο αυτό, καλό θα είναι να το αποφύγουμε σε αυτή τη φάση».
Υπήρξαν πολλοί βουλευτές που μίλησαν για τις επιπτώσεις της χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και την έλλειψη ενημέρωσης αγροτών και καταναλωτών πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά δόθηκαν και τα εύσημα στους ευσυνείδητους αγρότες, που τα τελευταία χρόνια έχουν περιορίσει τη χρήση και αυτό φαίνεται κυρίως στις εξαγωγές.

Ειδικά ο κ. Δριβελέγκας ανέφερε ότι «ίσως οι αγρότες βρίσκονται πιο μπροστά από εμάς σε αυτό το θέμα. Οι ίδιοι έχουν καταλάβει τον κίνδυνο που υφίστανται τόσα χρόνια όσον αφορά την υγεία τους. Κι επειδή και οι ίδιοι είναι καταναλωτές αλλά και λόγω του ότι από την εξαγωγή αυτών των προϊόντων εξαρτάται και η επιβίωσή τους, προσέχουν πάρα πολύ».
Καλύτερο προσδιορισμό των προστίμων ζήτησε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βλάχος: «Σχετικά με τις διοικητικές κυρώσεις επί των παραβάσεων σε θέματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων ζητήσαμε την αναλογικότητα των προστίμων. Μιλώ για το άρθρο 9. Εδώ πρέπει να μην αφεθεί στην τύχη «από τόσο μέχρι τόσο» γιατί ξέρετε ότι οι υπηρεσίες, πολλές φορές με λάθος κριτήρια -δεν θέλω να πω με σκοπιμότητες κατ' ανάγκη, καταλογίζουν διάφορα πρόστιμα και μάλιστα πολύ βαριά. Θα έλεγα, λοιπόν, εδώ να προσδιοριστεί από τώρα η αναλογικότητα. Επίσης, για περιπτώσεις υποτροπής να προβλέπεται πιο βαριά τιμωρία, ιδιαίτερα για παραβάσεις μη αδειοδοτημένων και μη εγκεκριμένων φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων.
Για αποκλίσεις στην ετικέτα που εμφανώς οφείλονται σε τυπογραφικά λάθη -όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει τυπογραφικό λάθος- η τιμωρία μπορεί να είναι ακόμη και μια γραπτή επίπληξη.
Για ουσιαστικές αποκλίσεις, την ευθύνη πρέπει να την έχει η εταιρεία που παράγει το προϊόν και όχι ο πωλητής, δηλαδή ο διακινητής του προϊόντος. Μιλώ για το άρθρο 9, παράγραφοι 4, 5, 6. Δηλαδή η εταιρεία έχει σκόπιμα αποκλίσεις στο προϊόν που έχει συσκευάσει, άλλα γράφει στην ετικέτα, άλλα περιέχει και θα φταίει αυτός που το πωλεί, ο γεωπόνος δηλαδή που το διακινεί; Εδώ είναι ξεκάθαρο το ποιος έχει την ευθύνη. Η ευθύνη πρέπει να αποδοθεί σε αυτόν που παράγει το σκεύασμα».
Από την πλευρά του και λόγω της γειτνίασης του νομού Σερρών με τη Βουλγαρία, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Ηλίας Πολατίδης, πρότεινε «να γίνει ποινικό αδίκημα η αγορά και χρήση γεωργικών φαρμάκων από το εξωτερικό. Ή να υπάρξουν τέλος πάντων κάποια αντικίνητρα, γιατί η σημερινή κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη». Επίσης, πρότεινε την προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού στο θέμα της υπερτιμολόγησης των προϊόντων σε σχέση με τις γειτονικές χώρες.
Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο γιατί θεωρεί ότι δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής γεωργίας, καθώς σύμφωνα με τη βουλευτή, Διαμάντω Μανωλάκου, «Το νομοσχέδιο ουσιαστικά είναι ευρωσυμμόρφωση προς τους κανονισμούς και την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γι' αυτό έχει τη σφραγίδα του καρτέλ. Συνεπώς, δεν αποτελεί το νομοσχέδιο αυτό μία επεξεργασία, που να αφορά την  ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων με μείωση του κόστους παραγωγής για τον αγρότη, με ταυτόχρονη προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος, σύμφωνα και παίρνοντας πάντα υπ' όψιν τις ελληνικές συνθήκες».
Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το νομοσχέδιο διότι θεωρεί ότι είναι ανεφάρμοστο και συγκεκριμένα η βουλευτής, Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, είπε: «Χωρίς ένα εθνικό σχέδιο δράσης, χωρίς επιστημονική έρευνα, χωρίς ενημέρωση των χρηστών, χωρίς παρακολούθηση αποτελεσμάτων, αλλά και των εισαγωγών και των τιμών, αλλά και των παράνομων εισαγωγών που γίνονται στη χώρα μας, χωρίς συνταγογράφηση, χωρίς επιτακτικούς και συνεχείς ελέγχους και αυτό το νομοσχέδιο θα είναι απλά ένα ακόμη νομοθέτημα, που θεωρητικά θα φαίνεται να είναι σε θετική κατεύθυνση, αλλά θα είναι τελείως ανεφάρμοστο».
Εκτός από τις αφαιρέσεις που έγιναν στο πρώτο νομοσχέδιο που κατέθεσε η ίδια προς διαβούλευση, σχετικά με τη συνταγογράφηση και τον υπολογισμό της τιμής των προϊόντων, η κυρία Μπατζελή στάθηκε και στο θέμα των πολλών υπουργικών αποφάσεων που χρειάζεται για να εφαρμοστεί ο νόμος μετά την ψήφισή του, καθώς και στο κόστος των παραβόλων: «Σ' έναν σύγχρονο νόμο που πάνω απ' όλα σκοπός του είναι η διασφάλιση και η παρακολούθηση του κόστους μιας από τις πρώτες ύλες - εισροές, όπως αυτή των φυτοφαρμάκων, βάσει του Παραρτήματος Α΄ υποβάλλονται πενήντα δύο παράβολα για αδειοδότηση έναντι των σαράντα δύο που υπάρχουν στην ισχύουσα νομοθεσία, η οποία έχει κατηγορηθεί για αδιαφανείς συναλλαγές κι έχουν κατηγορηθεί ακόμη και υπάλληλοι και διασυνδεόμενοι φορείς, τρία παράβολα για υπολείμματα των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και ένα παράβολο για την αναγγελία έναρξης εμπορίας ή λιανικής πώλησης.
Γιατί τόσα παράβολα; Γιατί τόσο κόστος, το οποίο μετά μετακυλίεται στην τελική τιμή του προϊόντος στον ίδιο τον αγρότη; Τέλος, ένα θέμα το οποίο θεωρώ ότι έπρεπε να είχε ενταχθεί είναι η συγκέντρωση της συσκευασίας των φυτοφαρμάκων και η καύση τους».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέντε τρόποι για να μειώσετε τη δόση του δανείου σας


Της Έφης Καραγεώργου 
 Λύση για να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του -προς τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κλπ- αναζητά σήμερα 1 στους 2 εργαζόμενους και επαγγελματίες. Οι ρυθμίσεις των οφειλών έρχονται να δώσουν μία ανάσα, αφού οι δόσεις των δανείων μπορούν να μειωθούν ακόμα και στο μισό. Σε ό,τι αφορά τις οφειλές από δάνεια, σε συνεννόηση με τις τράπεζες ο δανειολήπτες μπορούν να πετύχουν: Αναχρηματοδότηση της οφειλής με μειωμένο επιτόκιο, που αφορά κυρίως καταναλωτικά δάνεια και οφειλές από πιστωτικές κάρτες, όπως και τα ανοικτά επαγγελματικά δάνεια. Τα επιτόκια που προσφέρονται από τις τράπεζες είναι στο επίπεδο του 8%, εξαιρετικά δηλαδή μειωμένο σε σχέση με το 18% που είναι το ονομαστικό επιτόκιο των πιστωτικών καρτών. Η αμέσως επόμενη λύση είναι η αναχρηματοδότηση με προσημείωση ακινήτου. Οι τράπεζες ζητούν πρόσθετη εγγύηση, όταν το μεταφερόμενο ποσό –από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες- είναι μεγαλύτερο από 20.000 ευρώ και σε αντιστάθμισμα προσφέρουν χαμηλότερο επιτόκιο –στα επίπεδα του 5%- και μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής που ξεπερνά τα 10 χρόνια. Η τρίτη λύση είναι η αύξηση της διάρκειας αποπληρωμής, που στα στεγαστικά δάνεια φτάνει και τα 40 χρόνια (υπό την προϋπόθεση ότι το επιτρέπει η ηλικία του δανειολήπτη, να είναι δηλαδή 75 ετών στη λήξη του δανείου). Στην περίπτωση αυτή η δόση του δανείου μπορεί αν μειωθεί ακόμα και στο μισό. Αν δηλαδή κάποιος αποπληρώνει στεγαστικό 20ετούς διάρκειας και πληρώνει 1.100 ευρώ το μήνα δόση, μπορεί να τη μειώσει στα 600 ευρώ, αν η διάρκεια του δανείου επιμηκυνθεί στα 40 χρόνια. Υπάρχουν ακόμα 2 προτάσεις και αυτές είναι: Η περίοδος χάριτος, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και τα 2 χρόνια. Η περίοδος χάριτος είτε είναι άτοκη, είτε οι τόκοι της περιόδου κεφαλαιοποιούνται οπότε αυξάνεται το ποσό οφειλής. Ωστόσο η συγκεκριμένη λύση, προσφέρει ανάσα, σε δανειολήπτες που βρίσκονται σε αναμονή πχ για να συνταξιοδοτηθούν. Η τελευταία λύση, αφορά την απάλειψη πληρωμής 1 ή 2 δόσεων το χρόνο, ή τη δυνατότητα μετάθεσης της πληρωμής της δόσης. Και στην περίπτωση αυτή οι δόσεις που δεν πληρώνονται μετατίθενται στην λήξη του δανείου (με επιμήκυνση της διάρκειας του).
 Πηγή:www.capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Coca Cola: Επικίνδυνα εντομοκτόνα σε χυμούς πορτοκάλι

Coca Cola: Επικίνδυνα εντομοκτόνα σε χυμούς πορτοκάλι
Η Coca Cola ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε μη εγκεκριμένο μυκητοκτόνο σε ορισμένους χυμούς πορτοκάλι που παράγει. Στην αναφορά της στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατηγόρησε τους καλλιεργητές στη Βραζιλία, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησαν το μυκητοκτόνο στις καλλιέργειές τους.
Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τα προϊόντα ποιών από τις δύο μάρκες της, Simply Orange ή Minute Maid μολύνθηκαν.

Η είδηση ότι κάποιος παραγωγός ανακάλυψε τη μόλυνση και την ανέφερε στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προκάλεσε εκτίναξη των παραγώγων χυμών προτοκαλιού και στη συνέχεια μεγάλη πτώση την Τετάρτη (10% και τις δύο μέρες)
 http://newfarm-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαμαρτυρία για το αγροτικό ρεύμα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Διαμαρτυρία για το αγροτικό ρεύμα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
“Η πρόσφατη αναγγελία της αύξησης των αγροτικών τιμολογίων της ΔΕΗ , που ανέρχεται για το 2012 σε 11,9% περίπου, σε συνάρτηση με την κατά 6% αύξηση του 2011, απειλεί να συρρικνώσει ακόμη περισσότερο κάθε αγροτική δραστηριότητα, αφού κάθε αύξηση του ενεργειακού κόστους συνιστά βασικό εμπόδιο για την απρόσκοπτη λειτουργία των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και φυσικά οδηγεί στην υποβάθμιση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών μας προϊόντων, σε μια στιγμή που όλοι μας προσβλέπουμε στην ενίσχυση του ρόλου του πρωτογενή τομέα στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας”, αναφέρει σε σχετική επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς η Αντιπεριφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Ολόκληρη η επιστολή

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί

Όπως πολύ καλά κι’ εσείς γνωρίζετε  η οικονομική κρίση και οι οδυνηρές συνέπειές της στο οικονομικό και κοινωνικό πεδίο έχουν επιδράσει σε εξαιρετικό βαθμό  και στην πρωτογενή παραγωγή.

Είναι προφανές ότι οι πιέσεις που δέχεται ο πρωτογενής τομέας από τη γενικευμένη κρίση είναι ισχυρές ,με  σημαντική μείωση του αγροτικού εισοδήματος , όπως εκτιμάται  και από τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat.

Κατά συνέπεια κάθε μέτρο που λαμβάνεται για τη δημοσιονομική εξυγίανση της οικονομίας της χώρας μας, θα πρέπει να αποτρέπει περαιτέρω επιδείνωση του ήδη επιβαρυμένου κόστους  στις εισροές του αγροτικού τομέα και κατ’ επέκταση του κόστους αγροτικής  παραγωγής, γεγονός που πλήττει άμεσα την ανταγωνιστικότητα των αγροτικών μας προϊόντων  και ιδιαίτερα των εξαγόμενων, που αποτελούν σχεδόν μοναδική διέξοδο για την  ανάδειξη του καλαθιού  αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας μας και την επιβίωση του  αγροτικού της τομέα.

Η πρόσφατη αναγγελία  της αύξησης των αγροτικών τιμολογίων  της ΔΕΗ , που ανέρχεται για το 2012 σε 11,9% περίπου, σε συνάρτηση με την κατά 6% αύξηση του 2011, απειλεί να συρρικνώσει ακόμη περισσότερο κάθε αγροτική δραστηριότητα, αφού κάθε αύξηση του ενεργειακού κόστους συνιστά βασικό εμπόδιο για την απρόσκοπτη λειτουργία των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και φυσικά οδηγεί στην υποβάθμιση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών μας προϊόντων, σε μια στιγμή που όλοι μας προσβλέπουμε στην ενίσχυση του ρόλου του πρωτογενή τομέα στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας.

Κατόπιν αυτών είναι επιτακτική η ανάγκη να  γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την τροποποίηση της σχετικής απόφασης που αφορά τις αυξήσεις στα αγροτικά τιμολόγια, ενώ θα πρέπει να  εξετάζεται κάθε ενέργεια που θα ελαχιστοποιεί τις δαπάνες εισροών στη γεωργία, για την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας της χώρας μας.


                                                        
                                                            Με ιδιαίτερη τιμή


                                                               Σταμάτης Καπελέρης
                                                               Αντιπεριφερειάρχης  
Διαβάστε Περισσότερα »

Κορυφαίο! Τιμοκατάλογος για όσους ψήφισαν ..ΠΑΣΟΚ!

Ενδιαφέρει όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ! Οι υπόλοιποι χαίρουν απαλλαγής, λόγω ψυχικής οδύνης!
Δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι άλλο… Η εικόνα τα λέει όλα…
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολίτες Λαμίας:Παρ​αδίδουν σήμερα τους λογαριασμο​ύς στη ΔΕΗ

Ραντεβού το μεσημέρι στις 12:45 στο χώρο της Π.Ε.Λ.
Τους λογαριασμούς της ΔΕΗ αποφάσισαν να καταθέσουν σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΕΗ, τα μέλη της κίνησης «Πολίτες της Λαμίας», διαβάστε το κάλεσμα που έστειλαν στο LamiaReport.gr
Μετά την επιτυχημένη συνέλευση της Τετάρτης 11-1-2012, εμείς, οι πολίτες της Λαμίας, αποφασίσαμε να ........



μαζευτούμε στον χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας σήμερα Παρασκευή 13-1-2012 στις 12:45και θα προχωρήσουμε στη 1 μ.μ. μέχρι το κτίριο της Δ.Ε.Η. για να παραδώσουμε τους λογαριασμούς μας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το παράνομο, αντισυνταγματικό και εκβιαστικό χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να παραβρεθούν και να ορθώσουμε το ανάστημά μας όλοι μαζί ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠHΓΑΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


Δικογραφία σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος ζευγαριού, ενός 66χρονου και της 56χρονης συζύγου του, για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».
Αναλυτικότερα, προ 20ημέρου περίπου, ο πρόεδρος του - μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα – Οργανισμού « ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι, από τις αρχές του 2011 και για περίπου ένα χρόνο, δεκάδες αναρτήσεις εξυβριστικών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων είχαν πραγματοποιηθεί σε πολλούς ιστότοπους του διαδικτύου, δυσφημίζοντας και υποβαθμίζοντας το έργο Οργανισμού και του Προέδρου του.
Μετά από ψηφιακή διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, πραγματοποίησαν  έρευνα στο σπίτι των δύο ημεδαπών, στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκε μεγάλος αριθμός από τα αναρτηθέντα εξυβριστικά κείμενα, τόσο σε έντυπη όσο και ηλεκτρονική μορφή. Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (1) σκληρός δίσκος Η/Υ, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση.
Οι δύο ημεδαποί δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης των όρων της αυτόφωρης διαδικασίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κορυφαία ελληνική ομάδα, ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ είναι πλέον, η κορυφαία ελληνική ομάδα για την αγωνιστική περίοδο 2011 σύμφωνα με την τελική, σχετική λίστα της Διεθνούς Υπηρεσίας Στατιστικής κι Ιστορίας του ποδοσφαίρου αφήνοντας αρκετά πίσω του τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 38η θέση της λίστας με....




πτώση όμως, τριών θέσεων σε σχέση με το 2010. Ακολουθεί ο Ολυμπιακός που βρίσκεται στην 103η θέση από την 144η (κατέγραψε άνοδο 41 θέσεων!) που βρίσκονταν την προηγούμενη περίοδο. Η ΑΕΚ είναι στην 107η θέση από την 102η που ήταν. Κι ο Παναθηναϊκός είναι 200ος, από 208ος το 2010 Στην κορυφή φυσικά, παραμένει η Μπαρτσελόνα με 367 βαθμούς !

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις «συγγενών» στη ΛΑΡΚΟ



Παραμονές γιορτών και πριν την πώληση της επιχείρησης  η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ αποφάσισε να «τακτοποιήσει» ημετέρους ή για την ακρίβεια συγγενικά πρόσωπα μελών της .
Το γεγονός προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας και την αντίδραση του δημάρχου Ορχομενού Κ. Ξηρογιάννη,  που έλαβε την πρωτοβουλία και συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΛΑΡΚΟ κ. Μπαράκο. Ο οποίος, άκουσον άκουσον,  παραδέχθηκε ότι παρακάμφθηκαν οι διαδικασίες και υποσχέθηκε ότι δεν θα επαναληφθεί κάτι ανάλογο στο μέλλον και θα τηρούνται οι «αξιοκρατικές διαδικασίες».
«Οι προσλήψεις αυτές ήταν ακατανόητες» δήλωσε ο κ. Ξηρογιάννης στο ΣΕΙΡΙΟ fm, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν επιδιώκει συμμετοχή στις προσλήψεις, αλλά τήρηση των αξιοκρατικών κριτηρίων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν η βουλευτής Βοιωτίας Α. Αγάτσα και ο αντιδήμαρχος Ορχομενού κ. Τσιάμης (είχαν προσκληθεί και οι υπόλοιποι βουλευτές).
Επειδή όμως το θέμα είναι σοβαρό και οι βουλευτές ενήμερο, δεν θα έπρεπε να καταγγελθεί το ζήτημα και στη Βουλή και να κληθούν σε απολογία τα μέλη της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ.
Σε μια εποχή που η ανεργία καλπάζει, είναι πρόκληση κάποιοι που διορίστηκαν από το κράτος στις συγκεκριμένες θέσεις να τις χρησιμοποιούν για να τακτοποιήσουν τα «δικά τους παιδιά».
 siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ στο Διαδίκτυο


Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο

κακοκαιρία, χιόνια, χιονιάς, βροχή, καταιγίδα, θερμοκρασία, κρύο, μποφόρ, άνεμοι

Μπορεί ο καιρός να ηρέμησε λίγο χθες, ωστόσο όπως φαίνεται ήταν ένα μικρό διάλειμμα, αφού από αύριο το κρύο, οι βροχές και τα χιόνια επιστρέφουν για τα καλά, ενώ η θερμοκρασία ετοιμάζεται να κάνει και πάλι βουτιά.
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα θα είναι οι νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, αλλά και οι τοπικές βροχές. Τα ορεινά κυρίως στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία είναι έτοιμα να φορέσουν και πάλι τα λευκά.
Για σήμερα Παρασκευή στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς αλλά τις πρωινές ώρες στα βόρεια προάστια θα σημειωθεί παγετός. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι δυτικών διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό, ενισχυμένοι σε ισχυρούς το βράδυ στο Σαρωνικό. Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 10 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -3 έως 14 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -3 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Αύριο ο καιρός θα χαλάσει και πάλι με νεφώσεις και βροχές στα δυτικά, στα κεντρικά και τα βόρεια αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αυτών των περιοχών και χιονόνερο στις ημιορεινές περιοχές.
Οι βορειοδυτικοι άνεμοι θα φτάσουν στα πελάγη τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -6 έως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από 0 έως 16 βαθμούς και στα νησιά από 11 έως 18 βαθμούς.
Στην Αττική περιμένουμε αρχικά λιακάδα αλλά από το απόγευμα και μετά θα συννεφιάσει κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή θα έρθουν βροχές στα πεδινά, χιονόνερο στα ημιορεινά και χιόνια στα ορεινά κυρίως στα ανατολικά και νότια διαμερίσματα της ηπειρωτικής χώρας. Οι βοριάδες που θα δυναμώσουν θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ νοτιότερα θα έχουμε δυτικούς ανέμους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 έως 13 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 16 βαθμούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η λιτότητα σκοτώνει ασθενείς



Τριτοκοσμικές εικόνες στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Χειρουργός στην Αλεξανδρούπολη κλήθηκε να αντιμετωπίσει δυο περιστατικά ταυτόχρονα.

Δεν τα κατάφερε...

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο τομέας της υγείας στην Ελλάδα καθώς οι ανθρώπινες ζωές γίνονται θυσία στο βωμό της κρίσης.
Τα νοσοκομεία υπολειτουργούν και η πραγματικότητα είναι κάτι παραπάνω από τραγική.
Ενδεικτικός της κατάστασης που επικρατεί, είναι ο θάνατος ασθενή, που χάθηκε άδικα λόγω της έλλειψης προσωπικού.
Το περιστατικό ανέφερε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Θράκης, Σάββας Δευτεραίος Όπως είπε ο ίδιος, το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έχει μείνει με έναν επιμελητή νευροχειρουργό.
Την ώρα που χειρουργούσε έναν18χρονο, εισήχθη στα επείγοντα και ένα δεύτερο νευροχειρουργικό περιστατικό.
Ο γιατρός δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει και στα δυο περιστατικά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο δεύτερος.
Παρά το γεγονός ότι ο γιατρός δεν είχε ευθύνη, οι συγγενείς του άτυχου ασθενούς κατέθεσαν μήνυση εναντίον του και ο διευθυντής του τμήματος παραιτήθηκε, είπε ο κ. Δευτεραίος.
Το απόλυτο αδιέξοδο
Παραίτηση, όμως είχαμε και στο Νοσοκομείο Ρόδου, αυτή του διοικητή Μιχάλη Κόκκινου. Όπως αναφέρθηκε, το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου "έφθασε στο απόλυτο αδιέξοδο συρρικνωμένο, χωρίς τακτικά χειρουργεία και εισαγωγές, χωρίς στελεχωμένη αιμοδοσία, λόγω ελλείψεως παρασκευαστών και με ελλιπή στελέχωση στα υπόλοιπα τμήματα".
"Τα δημόσια νοσοκομεία υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης προσωπικού και υγειονομικού υλικού, ενώ τμήματα καταρρέουν με ταχύτατους ρυθμούς. Το ΕΣΥ κατέρρευσε με τον πλέον επίσημο και παταγώδη τρόπο", ανέφερε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας.
Σε κανένα νοσοκομείο, όπως είπε, δεν έχουν διοριστεί διοικητικά συμβούλια, έχει λήξει η θητεία τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στις προμήθειες και στην εκτέλεση του προϋπολογισμού. Νοσοκομεία δεν μπορούν να εφημερεύσουν, λόγω έλλειψης προσωπικού και υγειονομικού υλικού, όπως το Νοσοκομείο Πατησίων το οποίο δεν θα μπορέσει σύμφωνα με τον επιμελητή Β', χειρουργό Χαράλαμπο Φαράντο να κάνει εφημερία στο τέλος του μήνα.
Παθολόγοι στη θέση καρδιολόγων
Στο ίδιο νοσοκομείο, ειδικευόμενοι παθολόγοι κάνουν εφημερία αντί καρδιολόγων και στα νοσοκομεία Λήμνου και Κυπαρισσίας εφημερεύουν καρδιολόγοι αντί παθολόγων.
Τέλος, για μη αναπλήρωση του προσωπικού που συνταξιοδοτείται έκαναν λόγο γιατροί από τα Νοσοκομεία Τρικάλων και Ρεθύμνου, ενώ ο παιδοψυχίατρος Χρήστος Ανδρούτσος είπε ότι η Μονάδα Ψυχιατρικής Νοσηλείας Εφήβων του Σισμανογλείου Νοσοκομείου οδηγείται σε κλείσιμο, λόγω των σημαντικών και εντεινόμενων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Περισσότερες από 1.500 καταγγελίες για μη καταβολή δώρου



Περισσότερες από 1.500 καταγγελίες δέχθηκαν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις, τα Τμήματα Εργασιακών Σχέσεων και η τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών...
του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας από εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα για μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων του 2011.

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξαν συνολικά 1.545 καταγγελίες συνολικού ποσού οφειλής 2.361.944 ευρώ, οι οποίες αφορούσαν 763 επιχειρήσεις που απασχολούν συνολικά 10.750 εργαζομένους.

Σε 306 περιπτώσεις το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας άσκησε κατά των παραβατών τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ σε 680 περιπτώσεις, προέβη στη διενέργεια εργατικής διαφοράς μεταξύ των εργοδοτών και των εργαζομένων και καταβλήθηκε στους εργαζόμενους, συνολικά, το ποσό των 560.889 ευρώ. Σε άλλες περιπτώσεις υπήρξε τηλεφωνική συμφιλιωτική παρέμβαση των Επιθεωρητών Εργασίας, στους εργοδότες.

Στις περιπτώσεις που η συμφιλιωτική παρέμβαση δεν απέδωσε, οι επιθεωρητές άσκησαν κατά των εργοδοτών τη διαδικασία του αυτοφώρου.

«Βασικός μας στόχος ήταν να καταβληθεί, σε κάθε περίπτωση, στους εργαζόμενους το Δώρο Χριστουγέννων. Και για αυτό το λόγο δώσαμε βαρύτητα στον συμφιλιωτικό ρόλο και την συμφιλιωτική παρέμβαση των επιθεωρητών προκειμένου το δώρο να δοθεί όσο πιο άμεσα γινόταν», αναφέρει σε δήλωσή του, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Μιχάλης Χάλαρης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, οι πιο επιρρεπείς σε παραβάσεις επιχειρήσεις είναι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι υπηρεσίες catering, η διαφήμιση, (δημιουργία, υλοποίηση και διανομή εντύπων), τηλεφωνικές υπηρεσίες, γεωργοκτηνοτροφικές δραστηριότητες, βιοτεχνίες ιματισμού, εκτυπώσεις, μονάδες φωτοβολταϊκών και ανεμογεννήτριες. Επίσης, υπηρεσίες ανακύκλωσης, ινστιτούτα αδυνατίσματος και γυμναστήρια, συνεργεία βενζινάδικα πλυντήρια αυτοκινήτων, παρκινγκ ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και φροντιστήρια ξένων γλωσσών.

Στους κλάδους αυτούς, οι επιθεωρητές εργασίας θα εντείνουν τους ελέγχους κατά το 1ο τετράμηνο του 2012, ενώ παράλληλα οι επιθεωρητές ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, θα πραγματοποιήσουν ελέγχους, σε υπεργολάβους της ΔΕΗ, υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α. Και εργασίες συντήρησης σε σταθμούς βάσης τηλεπικοινωνιών.
nooz.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ECONOMIST: Οι Αλβανοί εγκαταλείπουν την Ελλάδα!

Άρθρο που θα δημοσιευτεί στις 14 Ιανουαρίου στην έντυπη έκδοση του Economist και έχει ήδη...
αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του, αναφέρεται στο κύμα φυγής των Αλβανών μεταναστών από την Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης.

Στην αρχή του άρθρου περιγράφεται μία σκηνή έξω από ένα σχολείο της Θεσσαλονίκης όπου οι μαθητές τελειώνουν το μάθημά τους, ενώ οι γονείς τους περιμένουν. Οι γονείς μιλούν αλβανικά, αλλά τα παιδιά του δημοτικού αν και είναι αλβανικής καταγωγής μιλούν μόνο ελληνικά και δεν έχουν πάει ποτέ στην πατρίδα τους. Τώρα όμως θα πρέπει να πάνε στην Αλβανία γιατί οι γονείς τους αναγκάζονται να επιστρέψουν λόγω των αντίξοων οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα.

Η τελευταία απογραφή στην Αλβανία, σύμφωνα με το άρθρο, έδειξε ότι ο πληθυσμός έχει μειωθεί κατά 7,7% μέσα σε μια δεκαετία και πως περίπου 1,4 εκατομμύρια Αλβανοί έχουν μεταναστεύσει στην Ελλάδα, μέσα στα τελευταία 20 χρόνια.

Τώρα όμως το «φάντασμα» της ανεργίας αναγκάζει τους Αλβανούς να επιστρέψουν στη πατρίδα τους. Το άρθρο αναφέρει ότι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία που να καταγράφουν πόσοι Αλβανοί επαναπατρίστηκαν και οι αρχές της Αλβανίας ισχυρίζονται ότι είναι πολύ λίγοι.

Ωστόσο όπως αναφέρει το άρθρο πολλοί είναι οι Αλβανοί που σκέφτονται την επιστροφή και ακόμα περισσότεροι έχουν ήδη φροντίσει να βγάλουν τα χρήματά τους από τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και να τα μεταφέρουν στην Αλβανία.

Τέλος, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στη μεταφορά επιχειρήσεων από την Ελλάδα στην Αλβανία, επισημαίνοντας ωστόσο πως οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στη σύγχρονη Αλβανία παραμένουν εξαιρετικά δύσκολες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση από την Πρωτοβουλία Δημοτών Αλιάρτου για την κρίση

Διαβάστε Περισσότερα »

Στερεά: Πρωταθλήτρια και με διαφορά στην ανεργία!




Στο κόκκινο η ανεργία στη Στερεά Ελλάδα με ποσοστό 23,3%, ενώ το 1 εκατομμύριο πλησιάζουν οι άνεργοι στην Ελλάδα...


Τα "καταφέραμε" και πάλι. Είμαστε πρωταθλητές και μάλιστα με διαφορά, αφού πιάσαμε το εφιαλτικό 23,3%, όταν η δεύτερη Περιφέρεια, που είναι αυτή της Κεντρικής Μακεδονίας, έχει ποσοστό 19,7%. Τα χαμηλότερα ποσοστά έχουν τα Ιόνια Νησιά με 9,1% και και το Νότιο Αιγαίο με 9,7%.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), η ανεργία στη Στερεά τα δύο τελευταία χρόνια αυξήθηκε δραματικά, αφού από το 9,9%, που ήμασταν τον Οκτώβριο του 2009, κάναμε άλμα στο 23,3% μέσα σε διάστημα μόλις 2 ετών.

Δείτε την εξέλιξη:

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Οκτώβριος 2006 - 20011
2006 2007 2008 2009 2010 2011
9,6% 11,5% 9,0% 9,9% 14,3% 23,3%

Ο μέσος όρος πανελλαδικά είναι στο 18,2%, ενώ ένα χρόνο πριν ήταν στο 13,5%.

Όπως προκύπτει επίσης από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 219.478 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 (αύξηση 32,1%) και κατά 45.869 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011 (αύξηση 5,3%) και διαμορφώθηκαν σε 903.525 άτομα.

Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.065.775 άτομα. Μειώθηκαν δηλαδή κατά 303.768 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 (μείωση 7,0%) και αυξήθηκαν κατά 14.666 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011 (αύξηση 0,4%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθαν σε 4.382.356 άτομα. Αυξήθηκαν δηλαδή κατά 118.605 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 (αύξηση 2,8%) και μειώθηκαν κατά 57.694 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011 (μείωση 1,3%).

Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στις γυναίκες και στους νέους ηλικίας 15-24 ετών.

Ειδικότερα, στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε σε 21,3% από 17,6% που ήταν τον Οκτώβριο του 2010, ενώ στους άνδρες αυξήθηκε σε 15,9% από 10,6%.

Στους νέους 15-24 ετών το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 45,5% από 34,6%, ενώ στα άτομα 25-34 ετών το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε σε 25,3% από 18,3%.

Ο καλπασμός της ανεργίας συνεχίζεται, σχολίασε η ΓΣΕΕ για τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ, τα οποία όπως σημείωσε, φανερώνουν τα τραγικά αποτελέσματα των πολιτικών του Μνημονίου.
 lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τελευταία μέρα για την προμήθεια των σημάτων τελών κυκλοφορίας


Έως σήμερα, 13 Ιανουαρίου, θα μπορούν οι οδηγοί να προμηθεύονται τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας ή να καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους.

Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, τα ειδικά σήματα θα χορηγούνται μόνο από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, και όχι από τις τράπεζες. Μετά τη λήξη το τέλος θα πληρώνεται διπλό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 13 Ιανουαρίου....

Γεγονότα
1822: Η πρώτη εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου καθιερώνει τη γαλανόλευκη ως επίσημο σύμβολο του επαναστατημένου γένους των Ελλήνων.
1895: Συνεδριάζει για πρώτη φορά η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, με πρόεδρο τον διάδοχο Κωνσταντίνο και αντιπρόεδρο τον Ιωάννη Φωκιανό. Βασικό θέμα της συνεδρίασης είναι η ανεύρεση πόρων για τη διεξαγωγή των αγώνων. Η μεγαλύτερη δωρεά έγινε από τον Γεώργιο Αβέρωφ, ο οποίος προσέφερε 920.000 χρυσές δραχμές για την αποπεράτωση και αναμαρμάρωση του Παναθηναϊκού σταδίου.
1898: Ο Εμίλ Ζολά γράφει και δημοσιεύει στην εφημερίδα «Ορόρ» το περίφημο «Κατηγορώ» σχετικά με την υπόθεση «Ντρέιφους».
1908: Συλλαλητήριο Κρητών της Αθήνας και του Πειραιά στους στύλους του Ολυμπίου Διός. Οι συγκεντρωθέντες, με ψήφισμά τους, διαμαρτύρονται για την έκφραση εισαγγελέα, ο οποίος χαρακτήρισε τους Κρητικούς «άγριους, εθισμένους εις τα κακουργήματα, όργανα των διαφόρων κομμάτων κι έχοντες συνηθίσει εις στυγερά εγκλήματα».
1930: Ο Μίκυ Μάους κάνει την παρθενική του εμφάνιση σε κόμικ στριπ.
1991: Ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού διακόπτεται από τον διαιτητή Ζακεστίδη στο 85ο λεπτό κι ενώ οι ερυθρόλευκοι προηγούνται με 2-1, καθώς η ατμόσφαιρα έγινε αφόρητη λόγω ρίψης δακρυγόνων από την αστυνομία. Έξω από το γήπεδο, ο νεαρός φίλαθλος του Ολυμπιακού Παναγιώτου σκοτώνεται από φωτοβολίδα. Ο αγώνας θα επαναληφθεί μετά ένα μήνα στη Ρόδο και η ΑΕΚ θα νικήσει με 1-0.

Γεννήσεις
1866: Γκεόργκι Ιβάνοβιτς Γκουρτζίεφ, (Γιώργος Γεωργιάδης), ελληνοαρμένιος μύστης και δάσκαλος. (Θαν. 29/10/1949)
1908: Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης, ζωγράφος και συγγραφέας. (Θαν. 13/1/1993)
1910: Γιάννης Τσαρούχης, ζωγράφος. (Θαν. 20/7/1989)
Θάνατοι
1853: Θεόφιλος Καΐρης, μεγάλος Δάσκαλος του Γένους. (Γεν. 19/10/1784)
1882: Βίλελμ Μάουζερ, σχεδιαστής και κατασκευαστής όπλων, μαζί με τον αδελφό του Πάουλ Μάουζερ. (Γεν. 2/5/1834)
1941: Τζέιμς Τζόις, ιρλανδός συγγραφέας. («Οδυσσέας») (Γεν. 2/2/1882)


































































Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ