Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Δ.ΑΛΙΑΡΤΟΥ:ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!!!


Ο Δήμος   Αλιάρτου   ενημερώνει  τους μαθητές,  γονείς  και εκπαιδευτικούς  για τα εξής:
      Από Αύριο 17-01-2012 κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε με το  ΚΤΕΛ Λιβαδειάς δεν θα διενεργείται  η μεταφορά των μαθητών  από το  ΚΤΕΛ στις σχολικές μονάδες. Σε εφαρμογή της σχετικής ΚΥΑ 35415/28/07/2011 και των εγκυκλίων 38/2011,39/2011 και 52/2011 του Υπουργείου Εσωτερικών  ενεργήσαμε βήμα-βήμα και απολύτως νόμιμα  προκειμένου να γίνει απρόσκοπτα η μεταφορά των μαθητών.                                                
       Το ΚΤΕΛ Λιβαδειάς δεν δέχτηκε την επέκταση της σύμβασης που είχε  συνάψει με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, την περασμένη Σχολική χρονιά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι μαθητές να μεταφερθούν στα σχολεία τους με τον συνήθη τρόπο. Για να λυθεί το οξύτατο  πρόβλημα που παρουσιάστηκε από την έναρξη του σχ.έτους  και μέχρι και την 31/12/2011 προχωρήσαμε στην υπογραφή διμερούς σύμβασης  με το ΚΤΕΛ της επαρχίας Λιβαδειάς  έως ότου διεκπεραιωθεί  η διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού μεταφοράς των μαθητών.     
     Ο Δήμος Αλιάρτου προκήρυξε  διεθνή διαγωνισμό για την μεταφορά των μαθητών  σύμφωνα με την ΚΥΑ  35415/28/07/2011. Ο διαγωνισμός διεξήχθη την 01/11/2011 στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Αλιάρτου και απέβη άγονος λόγω μη συμμετοχής ενδιαφερομένων. Επαναλήφθηκε μια εβδομάδα μετά ,όπως ορίζει η παραπάνω ΚΥΑ  στις 08/11/2011 ΚΑΙ  επίσης  απέβη άγονος λόγω μη συμμετοχής ενδιαφερομένων.
      Η περαιτέρω ανανέωση της  διμερούς σύμβασης  με τα ΚΤΕΛ κατέστη αδύνατη κατόπιν  επικοινωνίας  με τους υπευθύνους  του Υπουργείου Εσωτερικών, που έκριναν μια τέτοια δαπάνη μη επιλέξιμη  για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς.
     Οφείλουμε να ενημερώσουμε  την σχολική κοινότητα  ότι η μεταφορά των αρμοδιοτήτων για τα θέματα παιδείας (άρθρο 94 παρ.4,18) του Ν.3852/2010) βρίσκει τους Δήμους να προσπαθούν  να εφαρμόσουν νόμους και εγκυκλίους  την στιγμή που στην πράξη αυτό παραμένει αδύνατον. Η σπουδή που επέδειξε η κυβέρνηση  στην κατάργηση  Σχολικών μονάδων σε πολλές Τοπικές Κοινότητες του Δήμου , αποδεικνύεται πως έγινε χωρίς κανέναν σχεδιασμό και χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών  με τα αντίστοιχα κονδύλια, από τα καταργηθέντα σχολεία στα σχολεία υποδοχής.  
     Σύμφωνα με την  ΚΥΑ 35415/28/07/2011 όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος μεταφοράς των μαθητών  εφαρμόζεται το άρθρο 3  που προβλέπει την καταβολή  επιδομάτων  για το διάστημα  που η μεταφορά μαθητών πραγματοποιείται με ευθύνη των γονέων-κηδεμόνων. Θεωρούμε ότι πρόκειται για τραγική εξέλιξη η όποια αποδιοργανώνει πλήρως τις οικογένειες των μαθητών και δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στην οικονομική τους κατάσταση, καθώς και μέγιστο θέμα στην ασφάλεια και ομαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών.
     Συμμεριζόμαστε πλήρως, την αναστάτωση που δημιουργήθηκε στις οικογένειες των μαθητών, για την οποία δεν ευθύνεται η Δημοτική αρχή, η οποία κατέβαλε και συνεχίζει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια επίλυσής τους.
     Καλούμε  την Σχολική Κοινότητα για περαιτέρω ενημέρωση αύριο Τρίτη το απόγευμα και ώρα 18:00 στο  Λύκειο Αλιάρτου
                                                                                                              Ο Δήμαρχος

                                                                                                          Ντασιώτης Γεώργιος
  

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσία Ερντογάν η κηδεία του ποδοσφαιριστή θρύλου Λεφτέρ

Στην γενέτειρά του, την  Πρίγκηπο Κωνσταντινούπολης ,έγινε χθες Κυριακή η κηδεία  του ποδοσφαιριστή -θρύλου της Τουρκίας Λευτέρη Αντωνιάδη, του ελληνικής καταγωγής »Λεφτέρ», της Φενέρμπαχτσε.
Είχε προηγηθεί τελετή στο γήπεδο της Φενέρμπαχτσέ. «Μια ξεχωριστή μορφή της Πολίτικης Ρωμιοσύνης εξέλιπε με τον θάνατο του θρυλικού ποδοσφαιριστή Λευτέρη (Αντωνιάδη ).., δήλωσε  ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εκφράζοντας παράλληλα την βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του ομογενή ποδοσφαιριστή.
Στην τελετή  ήταν ο Πρωθυπουργός κ .Ερντογάν, ο υπουργός ΕΕ κ. Μπαγίς  και χιλιάδες κόσμου.
Η εξόδιος ακολουθία εψάλλει από τον Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο, ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης.

  Ο Λευτέρης Αντωνιάδης πέθανε την Παρασκευή,  σε ηλικία 87 ετών στο αμερικανικό  νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.
«Απλός και σεμνός, με πολλούς φίλους και πιο πολλούς θαυμαστές, έβαλε τη σφραγίδα του στη ζωή της ομογένειας και του αθλητισμού της χώρας αυτής και πλήρης ημερών επλήρωσε το κοινόν χρέος. Αιωνία ας είναι η μνήμη του»  είπε επίσης ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος .
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλος βλάκας video



Ο χρήστης κασκαντέρ 89 του You Tube έβαλε στόχο να αρπάξει με το στόμα μια ντομάτα που κρέμασε από το ταβάνι την ώρα που ανάμεσά τους περιστρέφονταν τα πτερύγια ενός ανεμιστήρα οροφής!
Ο 21χρονος Jason είναι ...


αγρότης και στον ελεύθερό του χρόνο κάνει τον... κασκαντέρ , ενώ περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει την ανεπιτυχή προσπάθειά του μέχρι στιγμής!
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατέστρεψαν, με τσεκούρια και αλυσοπρίονα, αμπέλι του Μπουτάρη

Με τσεκούρια και αλυσοπρίονα, άγνωστος κατέκοψε και ισοπέδωσε παραγωγικό αμπέλι, έκτασης επτά περίπου στρεμμάτων, της οικογένειας του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας, χωρίς να διευκρινιστούν μέχρι στιγμής τα αίτια της καταστροφής.


Όπως είπε ο εκπρόσωπος της εταιρίας...


«Κυρ Γιάννη», Γιώργος Αναστασόπουλος, ο άγνωστος δράστης «επισκέφθηκε» δύο φορές τον αμπελώνα, για να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο, την πρώτη στα τέλη του περασμένου μήνα και την επόμενη στις αρχές Ιανουαρίου. 


Περισσότερα από 2.000 κλήματα της ποικιλίας «Chardonnay», του γραμμικού αμπελώνα, είναι κομμένα λίγα εκατοστά πάνω από τη ρίζα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η ζημία για την εταιρία ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.


«Πρόκειται για ανεξήγητη πράξη. Η οικογένεια Μπουτάρη πίστευε ότι δεν είχε εχθρούς, αλλά τώρα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας», δήλωσε ο Αναστασόπουλος, ο οποίος είπε ότι οι συνέπειες της καταστροφής θα φανούν την άνοιξη. Λίγο πριν ξεκινήσει η βλάστηση, οι εργάτες του αμπελώνα θα επιχειρήσουν να μπολιάσουν τα κατεστραμμένα κλήματα, με την ίδια ποικιλία, αλλά, όπως είπε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, το πιο πιθανό είναι να γίνει επαναφύτευση του αμελώνα τον επόμενο χρόνο, αφού είναι πολύ δύσκολο να εναβλαστήσουν.


Η εταιρία «Κυρ Γιάννη», ιδρύθηκε το 1997, από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, και, μεταξύ άλλων, διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες στο Αμύνταιο και στη Νάουσα Ημαθίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Νεαροί έκλεψαν 8 αυτοκίνητα σε 2 μήνες


ΕΚΛΕΨΑΝ 8 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ



8 κλοπές αυτοκινήτων σε 2 μήνες έκαναν 2 νεαροί 18 και 23 ετών. Οι δράστες εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς και όπως διαπιστώθηκε είχαν κλέψει 7 αυτοκίνητα από την Λιβαδειά και ένα από την Άμφισσα. • Την 15/16-11-2011, αφαίρεσαν Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 73χρονου ημεδαπού στη Λιβαδειά, το οποίο αναζητείται.
• Την 02/03-12-2011, αφαίρεσαν Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 53χρονου ημεδαπού στη Λιβαδειά, το οποίο βρέθηκε την 11/12/2011 στη περιοχή του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς, έχοντας φθορές στο εσωτερικό του και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
• Την 18/20-12-2011, αφαίρεσαν Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 67χρονου ημεδαπού στη Λιβαδειά, το οποίο βρέθηκε την 07/01/2012 πλησίον καταυλισμού ROMA στην πόλη της Άμφισσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας άνευ πινακίδων κυκλοφορίας και εγγράφων και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
• Την 04/05-01-2012, αφαίρεσαν Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 26χρονου ημεδαπού στη Λιβαδειά, το οποίο βρέθηκε την 05/1/2012 στον Άγιο Σπυρίδωνα Ορχομενού Βιοωτίας, έχοντας φθορές εσωτερικά και εξωτερικά και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
• Την 06/01/2012, αφαίρεσαν Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 38χρονου ημεδαπού στη Λιβαδειά, το οποίο βρέθηκε την 09/1/2012 στον Καρακόλιθο Βοιωτίας άνευ πινακίδων κυκλοφορίας και εγγράφων και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
• Την 07-01-2012, αφαίρεσαν Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 58χρονου ημεδαπού στη Λιβαδειά, το οποίο βρέθηκε την 12/01/2012 στο Λαφύστι Βοιωτίας άνευ πινακίδων κυκλοφορίας και εγγράφων, ενώ επίσης είχε υποστεί υλικές φθορές και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
• Την 07/08-01-2012, αφαίρεσαν Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού στην Άμφισσα, το οποίο βρέθηκε προχθές (14/01/2012) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς στην πόλη της Άμφισσας άνευ πινακίδων κυκλοφορίας και εγγράφων, ενώ επίσης ήταν φορτωμένο με παλιά σιδερικά τα οποία κατασχέθηκαν και το όχημα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
• Την 07/08-01-2012, αφαίρεσαν Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 40χρονου ημεδαπού στη Λιβαδειά, το οποίο βρέθηκε την 09/01/2012 στην περιοχή του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς άνευ εγγράφων και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Από την προανάκριση που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς προέκυψε ότι οι δύο δράστες, σύμφωνα με την μεθοδολογία που ακολουθούσαν (MODUS OPERANDI), επέλεγαν αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας και τα αφαιρούσαν στραβώνοντας την πόρτα του οδηγού μέχρι να πετύχουν την απασφάλισή τους. Στη συνέχεια τα έθεταν σε λειτουργία χρησιμοποιώντας τα καλώδια της μίζας και τα χρησιμοποιούσαν για μεταφορά παλαιών σιδερικών.
O 18χρονος δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προκειμένου να εξακριβωθεί η συμμετοχή των δραστών, στη διάπραξη και άλλων αξιόποινων πράξεων.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γ.Α.Π: Πήγε στο facebook για μαλλί και τον ...κούρεψαν!


 
Γ.Α.Π: Πήγε στο facebook για μαλλί και τον ...κούρεψαν!

«Στα δύο αυτά χρόνια, δεν τα αλλάξαμε όλα αρκετά, αλλά ασχοληθήκαμε με όλα. Δεν αφήσαμε καμία νοσηρή κατάσταση του παρελθόντος, που δεν αγγίξαμε. Αλλά η μάχη συνεχίζεται και πρέπει να ενταθεί.»
Η κριτική που δέχθηκε για την έλλειψη αυτοκριτικής που χαρακτήρισε την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως ένα 24ωρο μετά οδήγησε τον Γιώργο Παπανδρέου στο να δώσει απαντήσεις  μέσω του δικτύου κοινωνικής δικτύωσης, βλέπετε facebook, που ως γνωστόν… παίζει στα δάχτυλα.

Mε ανάρτησή του πριν από λίγη ώρα, ο «θέλω να ξαναείμαι» πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έσπευσε να απαντήσει στους επικριτές του ότι μπορεί ο ίδιος και το επιτελείο του να μην τα άλλαξαν όλα, ασχολήθηκαν όμως με όλα και άγγιξαν νοσηρές καταστάσεις του παρελθόντος μη παραλείποντας να δώσει και το πρόσταγμα ότι  η μάχη αυτή συνεχίζεται και πρέπει να ενταθεί.

Πως λέμε πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης; Προφανώς κάπως έτσι. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε ένα εικοσάλεπτο 69 άτομα έκαναν like στο status του George A.Papandreou ενώ άλλα 40 άδραξαν την ευκαιρία να του στείλουν μήνυμα, είκοσι εξ αυτών όχι και με τις καλύτερες διαθέσεις. Το πιο…. ήπιο; «Η μάχη αυτή προφανώς είναι εσωτερική προσπάθεια, να καταπολεμήσετε τον κακό σας εαυτό».

Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: Δείτε πόσα παίρνουν οι άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ!

Είναι οι μόνοι που μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφαλείς, αλλά μόλις δείτε ποιες είναι οι μηνιαίες αποδοχές τους θα συνειδητοποιήσετε ότι κι αυτοί θα μας εγκαταλείψουν στην τύχη μας σύντομα... Αποδοχές - σοκ για τον κίνδυνο που διατρέχουν...
Συναντήσαμε πέντε άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ και κουβέντα στην κουβέντα μας αποκάλυψαν ότι αμείβονται μόλις με 695 (!) ευρώ το μήνα και επειδή δουλεύουν 6 μέρες τη βδομάδα φθάνουν να παίρνουν - το πολύ - μέχρι 850 ευρώ: «Και δεν ξέρουμε ποιοι μας περιμένουν στη γωνία και πόσα καλάσνικοφ έχουν», είπε ο ένας από αυτούς, ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Γιατί τα παιδιά που σκοτώθηκαν την ώρα του καθήκοντος στο Ρέντη, τα θυμάται κανένας; Κανείς»!

Το πρόβλημα θα το καταλάβετε μόλις διαβάσετε τι μας είπε ο τρίτος της παρέας, ο οποίος κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη: «Έχω ένα παιδί! Πείτε μου εσείς τι να πρωτοπληρώσω, το ενοίκιο με τα 700 ευρώ ή το ρεύμα για να μην μου το κόψουν και μείνει χωρίς θερμοσίφωνα το παιδί μου»;

Σε άλλο σημείο της κουβέντας τα παιδιά της ΔΙΑΣ μας είπαν ότι ο Κίμωνας δεν είναι η μόνη περίπτωση κακής, αλαζονικής και ενίοτε εγκληματικής συμπεριφοράς: «Θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και δεν μας αφήνουν! Υπάρχουν συνάδελφοί μας που αντιδρούν με ανάλογο τρόπο στη διενέργεια ελέγχου μετά από παράβαση. Τι να κάνουμε κάθε φορά; Να πηγαίνουμε ενάντια στο σύστημα για 700 ευρώ, να τα χάσουμε κι αυτά και μετά να μην έχουμε να ζήσουμε τα παιδιά μας; Έχουμε υποχρεώσεις, δάνεια, οικογένεια, δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως θέλουμε....»! 

Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωτογραφία της ημέρας!

Εκατοντάδες shares και likes στο Facebook έχει σήμερα μια φωτογραφία που έχει να κάνει με την ναυτική τραγωδία που σημειώθηκε στην Ιταλία!


Στην φωτογραφία που τραβήχτηκε στις ακτές της Τοσκάνης...


ένα νεαρό ζευγάρι απολαμβάνει τη βόλτα του μαζί με το μωρό τους.


Την όμορφη εικόνα ωστόσο στο βάθος διαλύει το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia που παραμένει ημιβυθισμένο.


Μέχρι στιγμής έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 16 αγνοούνται, ενώ πριν λίγη ώρα ανεστάλησαν επ’ αόριστον οι επιχειρήσεις διάσωσης στο Costa Concordia, καθώς το κρουαζιερόπλοιο γλίστρησε πάνω στους βράχους στους οποίους έχει προσαράξει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα ευρήματα!! Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από την Αφρική...αλλά από την Ελλάδα


Ριζική ανατροπή των επιστημονικών δεδομένων φέρνει μια δημοσίευση που βρήκε αρχαιότερο εύρημα από τον «Ουρανοπίθηκο τον Μακεδονικό» της Ελλάδας.
Σύμφωνα με βουλγαρικό εύρημα φαίνεται πως στην Ευρώπη πριν από εννιά εκατομμύρια χρόνια ζούσαν μεγάλοι ανθρωποειδείς πίθηκοι ανατρέποντας έτσι την κατεστημένη εικόνα ότι ο άνθρωπος κατάγεται από την Αφρική.
Γερμανοί, Γάλλοι και Βούλγαροι επιστήμονες, με βάση το νέο εύρημα ενός δοντιού (τραπεζίτη) στη Βουλγαρία, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μέχρι πριν από επτά εκατομμύρια χρόνια επιζούσαν μεγάλοι ανθρωποειδείς πίθηκοι (ανθρωπίδες) σε περιβάλλοντα τύπου σαβάνας στο ευρωπαϊκό έδαφος.
Η χρονολογία αυτή είναι πολύ πιο πρόσφατη από αυτή των περίπου 9,2 εκατ. ετών, που αποτελεί την ηλικία του έως τώρα πιο πρόσφατου απολιθώματος ανθρωπίδη που είχε βρεθεί στο ευρωπαϊκό έδαφος και αφορούσε τον Ουρανοπίθηκο (Ouranopithecus macedonensis), τμήμα του κρανίου και των γνάθων του οποίου του οποίου είχαν ανακαλυφθεί το 1989 στο Ξηροχώρι Θεσσαλονίκης από Έλληνες και Γάλλους παλαιοντολόγους. Ο Ουρανοπίθηκος ο Μακεδονικός φαίνεται να είχε ισχυρές φυλογενετικές σχέσεις με τον αφρικανικό Αυστραλοπίθηκο, πρόγονο του ανθρωπίνου γένους (Homo).
Σύμφωνα με διεθνή επιστημονική ομάδα το απολιθωμένο δόντι που βρέθηκε κοντά στη βουλγαρική πόλη του Τσιρπάν, φαίνεται να ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το απολίθωμα ίσως οδηγεί σε γενικότερη αναθεώρηση της μέχρι τώρα επιστημονικής κατανόησης για την εξέλιξη των ανθρωπιδών, δηλαδή των ανθρωπόμορφων μεγάλων πιθήκων που προηγήθηκαν της εμφάνισης του ανθρώπου και θεωρούνται μακρινοί πρόγονοί του. Ως τώρα εκτιμάτο ότι τέτοια πλάσματα έζησαν στην Ευρώπη το αργότερο μέχρι πριν από περίπου 9 εκατ. χρόνια (τα πιο πρόσφατα στην Ελλάδα, με αντιπροσωπευτικό δείγμα τον ''Ουρανοπίθηκο''), όμως στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε εξαφάνιση καθώς άλλαξε το κλίμα και γενικότερα οι συνθήκες του περιβάλλοντος, όταν η πλούσια βλάστηση έδωσε τη θέση της σε σαβάνες και οι πίθηκοι που συνήθως τρώνε φρούτα, δυσκολεύονταν πλέον να βρουν τροφή.
Το δόντι, το οποίο βρέθηκε σε γεωλογικό στρώμα ποτάμιων ιζημάτων και χρονολογείται στα 7 εκατομμύρια έτη, παραπέμπει σε απολίθωμα ανθρωπίδη πιθήκου. Αν όντως αυτό συμβαίνει, τότε πρόκειται για το πιο πρόσφατο γνωστό εύρημα μεγάλου πιθήκου στην ηπειρωτική Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι αυτοί οι ανθρωπίδες εξαφανίστηκαν τελικά αρκετά αργότερα από ό,τι πιστευόταν ως τώρα.
Στο ίδιο γεωλογικό στρώμα με το δόντι, βρέθηκαν ζώα τυπικά της σαβάνας, όπως ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, γαζέλες, αντιλόπες, ρινόκεροι, αιλουροειδή κ.α. Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι πιθανό ότι τελικά οι ανθρωπίδες κατόρθωσαν να επιβιώσουν και να προσαρμοστούν στο πιο αφιλόξενο γι' αυτούς οικοσύστημα της σαβάνας. ,
«Δεν είναι βέβαιο οτι ο άνθρωπος κατάγεται απ την Αφρική»
«Πρέπει τώρα επίσης να ξανασκεφτούμε πού έλαβε χώρα η προέλευση των ανθρώπων», δήλωσε η καθηγήτρια Μπέμε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του πανεπιστημίου του Τίμπιγκεν. Μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι επιστήμονες πιστεύουν ότι η καταγωγή και η εξέλιξη του ανθρώπου πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά στην Αφρική και στη συνέχεια οι πρόγονοί μας μετανάστευσαν σε άλλες ηπείρους. ''Όμως'', κατά τη Γερμανίδα ερευνήτρια, «υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι ένα σημαντικό μέρος της ανθρώπινης εξέλιξης συνέβη εκτός της Αφρικής, στην Ευρώπη και στη Δυτική Ασία».

 http://www.iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Διοικητές νοσοκομείων εισέπρατταν παράνομα λεφτά από κάθε ασθενή που επισκέπτονταν τα επείγοντα...

Και ξάφνου το υπουργείο Υγείας ανακάλυψε την …Αμερική. Ανακάλυψε ότι οι διοικητές των νοσοκομείων επί σειρά μηνών εισέπρατταν... παράνομα 5 ευρώ από κάθε ασθενή που επισκέπτονταν τα επείγοντα, ενώ ο νόμος προβλέπει πως το ποσό αυτό....




πρέπει να καταβάλλεται μόνο στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Ν.Πολύζος υποχρεώθηκε μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες των νοσοκομειακών γιατρών να αποστείλει διορθωτική εγκύκλιο στις διοικήσεις των νοσοκομείων με την οποία εφιστά την προσοχή των διοικητών καθώς «κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας εισπράττονται τα 5 ευρώ ακόμη και από ασθενείς που προσέρχονται στα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Ωστόσο το ζήτημα που προκύπτει τώρα είναι θα επιστραφούν τα χρήματα στους ασθενείς ή θα …κάνουν φτερά όπως πολλά άλλα;
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας σημειώνει χαρακτηριστικά: «Προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη η όψιμη ευαισθητοποίηση του υπουργείου Υγείας που αποστέλλει εγκύκλιο στα Νοσοκομεία, μέσω της οποίας ομολογείται ότι για μεγάλο διάστημα οι Διοικήσεις παρανομούσαν ενσυνείδητα και ατιμώρητα, εισπράττοντας 5ευρω από τους πολίτες που προσέρχονταν στα Επείγοντα.

Η ΟΕΝΓΕ είχε ήδη από την άνοιξη καταγγείλει το ζήτημα σε συνέντευξη τύπου αναφέροντας πως ορισμένοι Διοικητές Νοσοκομείων είχαν οργιάσει, φτιάχνοντας ακόμη και δικό τους.. τιμοκατάλογο, όπως επί παραδείγματι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Φαρμάκης».

Για την ΟΕΝΓΕ ανακύπτουν σειρά ζητημάτων μετά την παραδοχή του υπουργείου Υγείας όπως :
«Πώς είναι δυνατόν Διοικητές να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το υπουργείο Υγείας και ειδικότερα τον κ. Λοβέρδο, όταν σε δεκάδες άλλα ζητήματα αποπέμπονται με ταχύρυθμες διαδικασίες; Μήπως έως τώρα εισέπρατταν το 5ευρω με σιωπηλή προτροπή του κ. Λοβέρδου και τώρα που ο δελφίνος υπουργός προσπαθεί να οικοδομήσει φιλολαϊκό προφίλ τους εκθέτει και τους καταγγέλλει ως κοινά κλεφτρόνια;»

Επίσης τι θα γίνει με τα ποσά που εισπράχθηκαν με παράνομο τρόπο; θα πιστωθούν στους πολίτες μέσω του Δημόσιου Ταμείου, όπως συμβαίνει με τυχόν χρέη για νοσήλια;

Πάντως μετά από πρόσφατη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, οι γιατροί όλης της χώρας θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου κινητοποίηση διαρκείας, η οποία ανάμεσα στα υπόλοιπα θα περιλαμβάνει συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και συλλογικότητες για κλείσιμο των ταμείων και άρνηση καταβολής του 5ευρου καθώς και του κόστους των εργαστηριακών εξετάσεων, που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν ακόμη και τα 100 ευρώ.
iatropedia.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Έριξε το κρουαζιερόπλοιο στα βράχια για να δει ο μέτρ... το χωριό του!

Costa Concordia, ναυάγιο, Ιταλία, μετρ, καπετάνιος, βράχια, Corriere della Serra

Ο καπετάνιος του Costa Concordia πέρασε πάρα πολύ κοντά από τις ακτές του νησιού Τζίλιο, θέλοντας να ευχαριστήσει τον προϊστάμενο των σερβιτόρων του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου, ο οποίος κατάγεται από το ιταλικό αυτό νησί, γράφει σήμερα η εφημερίδα «Corriere della Serra», αναφερόμενη στο τραγικό ναυάγιο.
Σύμφωνα με την Corriere della Serra, ο καπετάνιος είχε απευθυνθεί λίγο πριν από το δυστύχημα στον επικεφαλής των σερβιτόρων Αντονέλο Τιέβολι, καλώντας τον στη γέφυρα του πλοίου.
«Αντονέλο, έλα να δεις, είμαστε πολύ κοντά στο Τζίλιο σου», είπε, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η εφημερίδα.
Σύμφωνα με την Corriere, ο Τιέβολι θα έπαιρνε άδεια την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά λόγω έλλειψης αντικαταστάτη αναγκάστηκε να παραμείνει στο πλοίο. Ο καπετάνιος Σκετίνο ήθελε ως εκ τούτου να τον ευχαριστήσει και πέρασε το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο κοντά από τις βραχώδεις ακτές του νησιού αυτού της Τοσκάνης.
Ο Τιέβολι ανέβηκε στη γέφυρα, έσκυψε στην κουπαστή και βλέποντας το πλοίο να πλησιάζει επικίνδυνα στο νησί, φώναξε στον καπετάνιο: «προσοχή, είμαστε πάρα πολύ κοντά στην ακτή». Όμως το πλοίο προσάραξε ακριβώς μετά την προειδοποίηση αυτή, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα.
Ο προϊστάμενος των σερβιτόρων κατέθεσε στην ακτοφυλακή και αναμένεται να επαναλάβει την κατάθεσή του στους καραμπινιέρους, στο πλαίσιο της έρευνας για την εξακρίβωση των συνθηκών του δυστυχήματος, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.
Χθες το βράδυ η εταιρεία στην οποία ανήκει το Costa Crociere επέρριψε ευθέως την ευθύνη στον καπετάνιο του, κατηγορώντας τον ότι διέπραξε σφάλματα όσον αφορά την πορεία του πλοίου, αλλά και τη διαχείριση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που προέκυψε.
«Δεν θα ήθελα να βρεθώ ποτέ στη θέση του καπετάνιου του Τιτανικού, ο οποίος ήταν υποχρεωμένος να πλεύσει στον ωκεανό ανάμεσα στα παγόβουνα», δήλωνε ο ίδιος ο Σκετίνο το Δεκέμβριο του 2010 στη Dnes σε μια συνέντευξη που αναδημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της.
"Όμως πιστεύω ότι χάρη στην προετοιμασία, μπορεί κανείς να θέσει υπό έλεγχο κάθε κατάσταση και να προλάβει ενδεχόμενα προβλήματα", σημείωνε.
"Η ασφάλεια των επιβατών μετράει πάνω απ'όλα!", υπογράμμιζε τότε ο Σκετίνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Θήβας για τις απολύσεις στην εταιρεία ΜΟΡΝΟΣ


anergos-kazantz-nikol-akis.jpg

Η εταιρεία ΜΟΡΝΟΣ είναι μια κερδοφόρα εταιρεία. Απασχολεί 380 εργαζόμενους στην δύναμή της.
Την Παρασκευή ανακοίνωσε 13 απολύσεις προκαλώντας αναστάτωση και ανασφάλεια στους εργαζόμενους της εταιρείας, αλλά δημιουργώντας και μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή μας.
Η Διοίκηση της εταιρείας επικαλούμενη την οικονομική κρίση της χώρας, και δήθεν για την συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης, προσέφυγε στην  εύκολη λύση των απολύσεων με πρόσχημα την μείωση του μισθολογικού κόστους. Αντί να κάνει περικοπές  σε δαπάνες όπως αυτοκίνητα, καύσιμα, κινητά τηλέφωνα κ.λ.π. των στελεχών της, οδηγεί στην εξαθλίωση άλλες 13 οικογένειες.
Χωρίς να αναλογισθεί και να εκτιμήσει τις θυσίες των εργαζομένων που με την συμμετοχή τους αύξησαν την παραγωγικότητα της εταιρείας, το πάγωμα των μισθών για τρία χρόνια, την μη διεκδίκηση κάποιων παροχών, που παρείχαν μέχρι χθες και όλα αυτά για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Είναι λυπηρό  άλλοι να προσφέρουν  και να θυσιάζονται για την επιβίωσή τους και άλλοι να αυξάνουν τα κέρδη τους.
Το Εργατικό Κέντρο Θήβας εκφράζει την ριζική διαφωνία για τις απολύσεις που πραγματοποίησε η Διοίκηση της εταιρείας,  την καλεί να ανακαλέσει και να ενημερώσει το Σωματείο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία.
Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από το Σωματείο για να αντιμετωπίσουν τα αντεργατικά μέτρα που χρησιμοποιούν οι εργοδότες εις βάρος τους.
Το Εργατικό Κέντρο βρίσκεται στο πλευρό του Σωματείου και των εργαζομένων και θα συμμετέχει ενεργά στις αποφάσεις που θα παρθούν.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δ.  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ         Κ.    ΚΑΠΟΥΛΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΤΡΑ: Εκλήθη η Άμεση Δράση … για να «σβήσει» τις ερωτικές κραυγές φοιτήτριας

Kι άλλο περιστατικό... αμηχανίας για άνδρες της τοπικής αστυνομίας! Οι οποίοι κλήθηκαν από κατοίκους συνοικίας της Πάτρας να κάνουν μια φοιτήτρια να... σωπάσει (...) επειδή είχε ξεσηκώσει τη γειτονιά με τις ερωτικές κραυγές της...Το περιστατικό συνέβη στην οδό Δοϊράνης, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας. Μάλιστα στο κέντρο επιχειρήσεων της άμεσης δράσης έγιναν όχι μία αλλά δύο τηλεφωνικές κλήσεις, από δύο διαφορετικούς κατοίκους. Οι οποίοι διαμαρτύρονταν, επειδή, όπως έλεγαν, δεν μπορούσαν να κλείσουν μάτι από την αναστάτωση που τους είχαν προκαλέσει οι δυνατές φωνές της νεαρής φοιτήτριας που κατοικεί στην ίδια πολυκατοικία. Στην πρώτη κλήση δεν υπήρξε άμεση αστυνομική ανταπόκριση αφού προφανώς οι αστυνομικοί πίστευαν ότι θα ξεπερνιόταν γρήγορα το πρόβλημα. Αλλά δυστυχώς συνεχίστηκε κι έτσι υπήρξε νέα διαμαρτυρία κατοίκων, οπότε δόθηκε το σχετικό σήμα στο πλήρωμα του περιπολικού που εκείνη την ώρα κινείτο κοντά στη συγκεκριμένη περιοχή. Οι αστυνομικοί έφθασαν και μάλλον και οι ίδιοι διαπίστωσαν ότι οι γείτονες δεν είχαν άδικο αφού λόγω της γενικής ησυχίας που επικρατούσε οι φωνές της νεαρής είχαν ξεσηκώσει όλο το τετράγωνο! Κάποιοι μάλιστα στέκονταν στις μπαλκονόπορτες μη μπορώντας να κοιμηθούν. Και όπως έλεγαν στις τηλεφωνικές τους κλήσεις, δεν ήξεραν τι να πουν στα μικρά παιδιά τους που ρωτούσαν επίμονα... «τι κραυγές ήταν αυτές». Τελικά ο ένας από τους δύο αστυνομικούς κατέβηκε από το περιπολικό και χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος της φοιτήτριας. Η οποία απάντησε κανονικά και ο ένστολος την ενημέρωσε για το πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί, ζητώντας της να... χαμηλώσει λίγο την ένταση της φωνής της.

Έρχονται σε... αμηχανία οι αστυνομικοί
Τέτοια περιστατικά είναι συνηθισμένα στην τοπική αστυνομία. Είναι τακτικές οι κλήσεις που γίνονται για ζευγάρια που ξεσηκώνουν με τις ερωτικές τους φωνές τους γείτονες. Όμως η πρώτη περίπτωση που είχε κάνει μεγάλη εντύπωση ήταν προ μηνών, στην περιοχή των εργατικών κατοικιών του νέου δρόμου. Όπου ο αστυνομικός ντρεπόταν να χτυπήσει το κουδούνι της γυναίκας η οποία ερωτοτροπούσε κραυγάζοντας, αλλά αναγκάστηκε να το κάνει επειδή τον... επιτηρούσε από το μπαλκόνι της η γειτόνισσα που είχε τηλεφωνήσει στο «100». Και είναι ανθρώπινο ότι οι αστυνομικοί έρχονται σε πλήρη αμηχανία όταν πρόκειται για τέτοιου είδους περιπτώσεις. Πολλοί δε μάλιστα, απλώς δεν απαντούν στα κουδούνια και συνεχίζουν απτόητοι...
DETE.GR
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:Ξεπερνούν τους 10 οι θάνατοι από ναρκωτικά τα δύο τελευταία χρόνια


Ο Πρώτος νομός της χώρας κατά πληθυσμιακή αναλογία, σε χρήση, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών αναδεικνύεται η Βοιωτία σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο πρόεδρος του ΕΣΥΝ Λιβαδειάς Αθανάσιος Γουργιώτης ο οποίος παράλληλα έκανε γνωστό ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 10 θάνατοι.
Έτσι λοιπόν στο πλαίσιο των ενεργειών που αναπτύσσει το ΕΣΥΝ την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου διοργανώνει με τον ΑΚΟΛ και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, τον δήμο Λεβαδέων και το Επιμελητήριο Βοιωτίας ημερίδα με θέμα «Ζωή ολόκληρη, όχι με δώσεις, ναι στον αθλητισμό, όχι στα ναρκωτικά» στην οποία θα συμμετέχει ο ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος.
«Για μας ο αθλητισμός είναι πρόληψη και το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε σειρά εκδηλώσεων σε συνεργασία και με άλλους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής και με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για να ενισχύουμε τη προσπάθεια και τις ενέργειες κατά των ναρκωτικών», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γουργιώτης σε συνέντευξη Τύπου για την ημερίδα.
Ακολούθως αναφέρθηκε στο πρόβλημα που τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι όξυνση παρουσιάζεται κυρίως στις δύο μεγάλες πόλεις τη Θήβα και τη Λιβαδειά και ακολουθούν ο Ορχομενός, ο Άγιος Γεώργιος και η Αράχωβα.
Αφού υπογράμμισε ότι η φτώχια και η ανεργία είναι από τους παράγοντες που διογκώνουν το πρόβλημα παρουσίασε στοιχεία από πανελλαδική έρευνα του  Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής και επεσήμανε ότι η κάνναβη είναι η πρώτη παράνομη ουσία με την οποία αρχίζουν να πειραματίζονται οι έφηβοι σε αρκετές περιπτώσεις από τα 15 τους χρόνια ενώ στη Βοιωτία έχουν σημειωθεί περιστατικά ακόμα και από τα 14.
Όσον αφορά στην ετήσια Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου παρακολούθησης ναρκωτικών και τοξικομανίας υπογράμμισε ότι ο αριθμός των χρηστών που την δήλωσε ως πρωτεύουσα ουσία παρουσίασε αύξηση της τάξης του 40%.
Η συντριπτική πλειοψηφία των θανάτων είναι από πολυτοξικότητα συνδυασμό δηλαδή ναρκωτικών ουσιών ενώ το 80% των θανάτων είναι από ηρωίνη παράλληλα με άλλες ουσίες ενώ η κύρια πηγή εισαγωγής ναρκωτικών στην Ελλάδα είναι από το Αφγανιστάν και το Μαρόκο.
Την ίδια στιγμή όπως κατήγγειλε ο κ. Γουργιώτης «η κυβέρνηση προωθεί την αποποινικοποίηση ναρκωτικών και αφήνει χωρίς προσωπικό τις όποιες δομές υπάρχουν».
Ακόμα έκανε γνωστό ότι «σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψη πήραμε την άδεια από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και άμεσα θα ξεκινήσουν ενημερωτικά προγράμματα στα σχολεία κατά τη διάρκεια των ωρών διδασκαλίας».
Στο διεκδικητικό πλαίσιο του ΕΣΥΝ για την Βοιωτία συνεχίζον να βρίσκονται σε προτεραιότητα η λειτουργία του στεγνού προγράμματος και συμβουλευτικού σταθμού.
Καταλήγοντας ο κ. Γουργιώτης είπε: «Δεν φτάνει μόνο να λέμε ότι είμαστε κατά των ναρκωτικών και υπέρ του αθλητισμού αλλά χρειάζεται να ενισχυθούν δράσεις στην πράξη» και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση συνέχισε λέγοντας ότι όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου πρέπει να είναι σε λειτουργία και ανοιχτές σε όλους τους πολίτες.
Το ίδιο υποστήριξε και η πρόεδρος του ΑΚΟΛ Γεωργία Θεοδώρου η οποία μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Η εκδήλωση στην οποία είμαστε συνδιοργανωτές γίνεται προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τα οφέλη του αθλητισμού, πως οι νέοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σώμα τους ως μέσο για να έχουν καθαρό μυαλό να και να ξεπερνούν τις δυσκολίες και τα εμπόδια, να έχουν πειθαρχία, οργάνωση και ότι άλλο μπορούν να κερδίσουν μέσα από τον αθλητισμό. Θέλουμε να προσελκύσουμε τους νέους και να πείσουμε τους γονείς ότι ο αθλητισμός προσφέρει τα μέγιστα για την διαμόρφωση της προσωπικότητα ς τους και να δημιουργήσουμε ένα κανάλι επαφής ώστε να εξελιχθούμε καλύτερα».
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στις 12: 30 το μεσημέρι στο κλειστό γυμναστήριο Λιβαδειάς όπου ο Δημοσθένης Ταμπάκος θα συναντηθεί με μαθητές και το δεύτερο στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του διοικητηρίου.
 siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πτωχό Γηροκομείο με πλούσιο Αρχιμανδρίτη




Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός


Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει το διαχρονικό οικονομικό «έγκλημα» το οποίο -καταγγέλλεται ότι- συντελείται στο ευαγές Ίδρυμα του «Γηροκομείου Αθηνών».

Συνολικά χρέη που ξεπερνούν τα 23 εκατομμύρια ευρώ, 150 απλήρωτοι εργαζόμενοι, οίκοι ευγηρίας υπό κατάρρευση, τρόφιμοι οι οποίοι αναγκάζονται να διαβιούν υπό συνθήκες «κατοχής», αλλά και σφοδρότατες καταγγελίες μελών του Δ.Σ. για οικονομική κακοδιαχείριση και καταστρατήγηση των διατάξεων του Καταστατικού από την πλευρά της Διοίκησης αποτελούν τη μία όψη του νομίσματος.

Η άλλη, η πιο λαμπερή, περιλαμβάνει υπεράκτιες εταιρείες, οι οποίες εμφανίζονται να εισπράττουν υπέρογκα εμβάσματα, προκειμένου να προχωρήσουν σε ανακαινίσεις «περιπτέρων», οι οποίες, όμως, δεν έγιναν ποτέ, αλλά και ορισμένα μέλη της νυν διοίκησης (προεξέχοντος του αρχιμανδρίτη Προκόπιου Μπούμπα) τα οποία φέρονται να αποκτούν οικόπεδα-φιλέτα στα βόρεια προάστια της Αττικής, κληρονομώντας βαθύπλουτους εκλιπόντες-συγγενείς συνεργατών τους.

Υπέρογκα χρέη


Μια από τις πλέον πρόσφατες αλλά όχι τελευταίες δικαστικές μάχες για την «πρωτοκαθεδρία» στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Ελεήμονος Εταιρείας» με τα 800 μισθώματα και την αμύθητη ακίνητη περιουσία, η οποία -ως φαίνεται- έχει κατασπαταληθεί, έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Πρώην μέλη του Δ.Σ. προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, ζητώντας τον διορισμό προσωρινής διοίκησης και καταγγέλλοντας τον Προκόπιο Μπούμπα αλλά και τα λοιπά στελέχη για κακοδιαχείριση των πόρων του γηροκομείου.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις αλυσιδωτές αντιδράσεις, που οδήγησαν σε αποκαλύψεις «ένοχων» μυστικών του Ιδρύματος και σε οξείες -λεκτικές και όχι μόνο- αντιπαραθέσεις εντός και εκτός του ακροατηρίου, ξεκίνησε στις 22 Δεκεμβρίου του 2011.

Δύο τακτικά μέλη του Δ.Σ., οι κ.κ. Χρήστος Βασιλείου και Σάββας Πούλης, οι οποίοι είχαν αναλάβει τα καθήκοντά τους τον Νοέμβριο και τον Σεπτέμβριο αντίστοιχα, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, καταγγέλλοντας «αντικαταστατικές, αυθαίρετες και παράνομες» ενέργειες του Προκόπιου Μπούμπα αναφορικά με την οικονομική διαχείριση του Σωματείου. Το αποτέλεσμα ήταν το Δ.Σ. να μη διαθέτει νόμιμη συγκρότηση, καθώς αποτελούνταν από εννέα τακτικά μέλη και όχι από 11, όπως ορίζεται από τον νόμο.

Στην αίτηση που κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ο κ. Βασιλείου και ακόμα έξι άτομα, ζητούσαν τον διορισμό προσωρινής διοίκησης, αποτελούμενης από πρόσωπα που δεν ανήκουν στον στενό πυρήνα του επί πολλά έτη προέδρου του γηροκομείου και υπόδικου αρχιμανδρίτη.

Παράλληλα, κατήγγειλαν μια σωρεία από «παραλείψεις» και περίεργες «οικονομικές συμπεριφορές» της Διοίκησης, που καθιστούν -όπως λένε- αβέβαιη την περαιτέρω λειτουργία του Ιδρύματος, την τύχη των τροφίμων αλλά και των εργαζομένων, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο της «κακοδιαχείρισης».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η προσωρινή διαταγή δεν δόθηκε από το δικαστήριο, με τους προσφεύγοντες να ζητούν τον πειθαρχικό έλεγχο της δικαστού, που (μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων) χορήγησε την προσωρινή διοίκηση στον Προκόπιο Μπούμπα.



Απλήρωτοι (επί 15 μήνες) οι εργαζόμενοι

Από τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr προκύπτουν υπέρογκες οφειλές του ευαγούς Ιδρύματος σε Δημόσιο και προσωπικό καθώς και παράνομες αναλήψεις εκατομμυρίων από τους λογαριασμούς των κληροδοτημάτων.

Το συνολικό χρέος παρουσιάζεται στα 23 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα η «Ελεήμων Εταιρεία» να καταλαμβάνει θέση στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου. Για την ακρίβεια, εμφανίζεται να οφείλει στο Ι.Κ.Α. περί τα πέντε εκατομμύρια ευρώ και στην εφορία ένα εκατομμύριο ευρώ!

Αποκαλύπτουν όμως και τον εργασιακό «Μεσαίωνα» στον οποίο βρίσκονται τους τελευταίους 15 μήνες οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι, λαμβάνοντας μόνο τα επιδόματα αδείας, Πάσχα και Χριστουγέννων, προκειμένου να μην κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον των νομίμων εκπροσώπων του Ιδρύματος.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με όσα αναφέρουν «πηγές» από την καρδιά του γηροκομείου, ότι οι περισσότεροι εξ αυτών βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ενώ οι συνολικές οφειλές μισθών ανέρχονται σε τρία εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, το πάλαι ποτέ «πλούσιο» γηροκομείο με τα 800 μισθώματα εμφανίζεται να οφείλει δύο εκατομμύρια ευρώ σε γνωστό πιστωτικό Ίδρυμα από δάνειο, το οποίο συνάφθηκε τον Νοέμβριο του 2009 και έχει επιτόκιο 6.5%, ενώ τα παραιτηθέντα μέλη του Δ.Σ. κάνουν λόγο και για παράνομες αναλήψεις λογαριασμών κληροδοτημάτων ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, που πραγματοποιήθηκαν χωρίς να υπάρξει απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Κληροδοτημάτων της Περιφέρειας.

Την ίδια ώρα, οι τρόφιμοι -όπως καταγγέλλεται- υποσιτίζονται, ενώ διαβιούν χωρίς θέρμανση, ελλείψει πετρελαίου, και πλένονται με κρύο νερό.

Δείτε το έγγραφο



505.000 ευρώ για ανακαινίσεις που δεν έγιναν

Στον αντίποδα, η διοίκηση του γηροκομείου εμφανίζεται να εκταμιεύει ποσά προς υπεράκτιες εταιρείες για ανακαινίσεις περιπτέρων, οι οποίες όμως δεν περατώθηκαν. Στις 25 Ιανουαρίου του 2010, ο Προκόπιος Μπούμπας ανέθεσε στην offshore εταιρεία «Pertinax Limited Constructions» την επισκευή της στέγης, την αντικατάσταση των κουφωμάτων και την τοποθέτηση επένδυσης στο κτήριο «Σαμούρκειον». Το. μεγαλεπήβολο έργο κόστισε 505.747 ευρώ, η σύμβαση έληξε τον Μάιο του 2010, ωστόσο οι εργασίες ουδέποτε ολοκληρώθηκαν.

Δείτε το έγγραφο



Η «χρυσή» διαθήκη

Την ίδια ώρα η προσωπική ακίνητη περιουσία του Προκόπιου Μπούμπα όσο και των στενών συνεργατών του αυξάνεται χάρη στα κληροδοτήματα που δεν άφησε στο γηροκομείο αλλά προσωπικά σ' αυτούς ο Παναγιώτης Νέζης, πατέρας του διατελέσαντος αντιπροέδρου του Ιδρύματος, Γιώργου Νέζη.

Σε μυστική διαθήκη, η οποία συντάχθηκε στις 2 Μαΐου του 2007, δύο χρόνια πριν από τον θάνατό του, ο εκλιπών αφήνει οικόπεδα-φιλέτα τόσο στον αρχιμανδρίτη όσο και σε μερικά ακόμα μέλη του Δ.Σ., μέχρι  και στην προϊσταμένη της Νομικής Υπηρεσίας του Ιδρύματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρχιμανδρίτης κληρονομεί, μεταξύ άλλων, και το 50% ενός οικοπέδου 195 στρεμμάτων στην περιοχή της Εκάλης, το οποίο έχει ιδιαίτερη υψηλή αξία.

Ζητούν έλεγχο ακόμη και οι Νομικοί Σύμβουλοι του Ιδρύματος

Ενδεικτικές της κατάστασης και της αδιαφάνειας που επικρατούν στο «Γηροκομείο Αθηνών» είναι οι επίσημες καταγγελίες που προέρχονται από το νομικό εκπρόσωπο του Ιδρύματος και εκ των στενών συνεργατών του Προκόπιου Μπούμπα, κ. Στυλιανού Γρηγορίου.

Σε αίτηση που κατέθεσε την 1η Νοεμβρίου προς τα μέλη του Δ.Σ., ο κ. Γρηγορίου απαιτεί την καταβολή 48.000 ευρώ (δηλαδή τους μισθούς ενός χρόνου) και ζητεί: α) να ελεγχθούν όλοι οι λογαριασμοί αυτοτελούς διαχειρίσεως των κληροδοτημάτων, β) να ελεγχθεί η νομιμότητα των αποφάσεων του Δ.Σ. και γ) να ελεγχθούν όλες οι υπογραφείσες συμβάσεις της εταιρείας.

«Άλλως ουδεμία ευθύνη φέρω για οποιεσδήποτε τυχόν διαπραχθείσες παρανομίες εκ μέρους των εκάστοτε Δ.Σ. από την 1.1.2006 οπότε και προσλήφθηκα μέχρι και σήμερα» αναφέρει χαρακτηριστικά. Αυτό, από μόνο του, λέει πολλά. 
 zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ετοιμάζουν παρέλαση με ...προσκλήσεις (!!!) την 25η Μαρτίου για να αποφύγουν αντιδράσεις!

Έχει …χαθεί η μπάλα στη κυβέρνηση! 


Η χώρα καταρρέει και αυτό που τους απασχολεί είναι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και οι αντιδράσεις που μπορεί να προκληθούν από το κόσμο! 


Τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου φαίνεται ότι …


πόνεσαν πολύ και τώρα η κυβέρνηση Παπαδήμου …παίρνει τα μέτρα της!!!


Με έγγραφό της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης, δύο μήνες πριν από τη παρέλαση (!) καθορίζονται πόσα και ποια άτομα θα βρεθούν στη παρέλαση!


Οκτακόσια άτομα με ονομαστικές (!!!) προσκλήσεις θα κάθονται απέναντι από την εξέδρα των επισήμων!


Με κατεπείγουσα διαταγή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), σχεδιάζεται προστατευτική ανθρώπινη ασπίδα 800 αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων με τις οικογένειες τους.


Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ! Και είναι απλά απαράδεκτο!






Το έγγραφο με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2011 εστάλη από τη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας της ΑΣΔΥΣ προς τους άμεσα ενδιαφερομένους, δηλαδή Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, ΓΕΕΘΑ, ΓΔΑΕΕ, ΓΕΣ, ΓΕΑ, Πυροσβεστικό Σώμα κ.λπ. Διαβάστε τι γράφει:




1. Οι προσκλήσεις θα είναι ονομαστικές και οι κάτοχοι τους θα παρακολουθήσουν την παρέλαση όρθιοι σε ειδικό χώρο απέναντι από τον Άγνωστο Στρατιώτη.



2. Για την παραλαβή των προσκλήσεων (16 έως 23 Μαρτίου 2012), που θα είναι ονομαστικές, θα πρέπει να αναφέρονται οπωσδήποτε στην αποστολή των αποδεικτικών στοιχείων ονοματεπώνυμο ενδιαφερομένων καθώς και η σχέση που έχουν μεταξύ τους (στέλεχος υπηρεσίας, σύζυγος, τέκνο μέλους κ.λπ.). Δηλαδή κανονικό φακέλωμα.



3. Η είσοδος στον συγκεκριμένο περιφραγμένο χώρο για την παρακολούθηση της παρέλασης θα πραγματοποιείται από καθορισμένο σημείο (σαν πόρτα μπαρ ή νυχτερινού καταστήματος δηλαδή). Εκεί άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. «θα ελέγχουν την είσοδο, με αντιπαραβολή πρόσκλησης - Δελτίου Ταυτότητας - και ονομαστική κατάσταση ΑΣΔΥΣ», όπως αναφέρεται επακριβώς στο εν λόγω έγγραφο.



4. Οι αποδέκτες των προσκλήσεων παρακαλούνται να αναφέρουν στην ΑΣΔΥΣ ως τις 2 Μαρτίου 2012 τον αριθμό των προσκλήσεων που επιθυμούν, υποβάλλοντας ταυτόχρονα και τα ονοματεπώνυμα αυτών που θα παρακολουθήσουν την παρέλαση καθώς και τη σχέση τους με την υπηρεσία (βαθμός, μονάδα όπου ανήκει, σύζυγος, τέκνο στελέχους ή μόνιμου υπαλλήλου κ.λπ.).








onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εφιάλτη έζησε συμπατριώτης μας στον δρόμο Λιβαδειάς - Διστόμου, από επικίνδυνο κακοποιό.

Όλα ξεκίνησαν στην διασταύρωση της Λιβαδειάς, στον δρόμο για το Δίστομο, όπου ένα Ι.Χ ήταν σταματημένο περίεργα, και εμπόδιζε τους διερχόμενους οδηγούς. Ο συμπατριώτης μας Κ.Γ, καταφέρνει να πάρει τον δρόμο προς Δίστομο, άλλα το περίεργο Ι.Χ βγαίνει πάλι μπροστά του και συνεχίζει, κόβοντας ταχύτητα, να κινείται με 40 χιλιόμετρα την ώρα.
Ο συμπατριώτης μας, που βρισκόταν στο Ι.Χ του με την σύζυγό του, κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον οδηγό, που μία αύξανε ταχύτητα και μία εμπόδιζε τα άλλα αυτοκίνητα.
Λίγο πριν τις Τσουκαλάδες λοιπόν, και ενώ ο παράξενος οδηγός ήταν μπροστά από τον συμπατριώτη μας με 40 χιλιόμετρα, τον ξαναπερνά, όπως ήταν φυσιολογικό γιατί ενοχλούσε.

Τότε ο ασυνείδητος οδηγός αναπτύσσει ταχύτητα και τον προσπερνά με την σειρά του, κάνοντας του νόημα να σταματήσει, επιδεικνύοντας στον συμπατριώτη μας ένα μαχαίρι.
Η ατυχία ήταν ότι δεν μπορούσε να ειδοποιήσει την Αστυνομία, γιατί στο σημείο εκείνο, όπως όλοι ξέρουμε, δεν υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας.

Η κορύφωση της περιπέτειας, γίνεται στο τούνελ του Καρακόλιθου Διστόμου, όπου ο κακοποιός, έφραξε την είσοδο της σήραγγας οριζόντια με το αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περάσει κανείς.
Αφού σταμάτησε τον συμπατριώτη μας, ο οποίος από την κατάσταση σοκ που βρισκόταν δεν μπορούσε ούτε τις πινακίδες του κακοποιού να πάρει, άρχισε να του επιδεικνύει μαχαίρι και να κλωτσά με δύναμη και λύσσα το αυτοκίνητό του, προκαλώντας ζημιές, ενώ μιλούσε ακατάληπτα και δεν κατάλαβε κανείς τι ήθελε.
Μετά πάλι το ίδιο. Μπήκε στο αυτοκίνητό του, σταμάτησε και ο συμπατριώτης μας του ξέφυγε προσωρινά.
Ο άγνωστος κακοποιός έμεινε πίσω απ 'τον συμπατριώτη μας, και αυξομείωνε ταχύτητα.
Ο Κ.Γ τότε, ζήτησε βοήθεια από ταβέρνα του Καρακόλιθου Διστόμου, και κάλεσε από κει την Αστυνομία. Ο κακοποιός όμως τον ακολούθησε και μπήκε μέσα στην ταβέρνα με το μαχαίρι του, όπου εκεί τέλειωσαν όλα, γιατί ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας τον καταδίωξε με χασαπομάχαιρα και μπαλτάδες. Ο κακοποιός εξαφανίστηκε, και τέλος καλό όλα καλά. Αν σκεφτούμε όμως το σοκ και την αγωνία του ενός συνανθρώπου μας και δη συμπατριώτη, τότε μπαίνουμε σε φρικτές σκέψεις για το τι θα μπορούσε να είχε γίνει.
Ο κακοποιός με το μαχαίρι παραμένει άφαντος, μιάς και δεν ξέρουμε τον αριθμό του αυτοκινήτου του, και το Α.Τ Διστόμου, δεν κατάφερε να τον εντοπίσει
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ σε 65 νοσοκομεία .Στη Βοιωτία αλληλοκατηγορούνται τα δύο Νοσοκομεία... ποιός θα ενδιαφερθεί;;;

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ σε 65 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα [Διαδώστε είναι σημαντικό!]Δωρεάν εξετάσεις (test Παπανικολάου) για όλες τις γυναίκες από 15 ετών και άνω,
θα διενεργούνται στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου (24-31).

Το πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικών ελέγχων, σε όλη την επικράτεια, υλοποιείται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο και με αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η εφαρμογή στην πράξη της προληπτικής ιατρικής και των προσυμπτωματικών ελέγχων, για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, ώστε να γίνει συνείδηση η ανάγκη για ετήσιο έλεγχο σε όλες τις γυναίκες.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αν και μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα με το τεστ Παπανικολάου, αποτελεί σήμερα το δεύτερο σε συχνότητα καρκίνο στο γυναικείο πληθυσμό. Κλειδί για την μείωση των τραγικών αυτών ποσοστών, αποτελεί η πρόληψη με τακτικούς ελέγχους.

«Το τεστ Παπανικολάου είναι μία απλή εξέταση που χρειάζεται λιγότερο από δέκα λεπτά. Το άγχος της καθημερινότητας και η δουλειά συχνά μας αναγκάζουν να αναβάλλουμε για «άλλη μέρα» αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά για μας. Είναι ευκαιρία αυτή την βδομάδα οι γυναίκες σε κάθε περιοχή της Ελλάδας να αφιερώσουν δέκα λεπτά στον εαυτό τους», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας .

Επισκέψεις χωρίς ραντεβού καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας θα δέχονται τα παρακάτω νοσκομεία:

Τα 65 νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα, στα οποία θα μπορούν να απευθύνονται οι γυναίκες για επισκέψεις χωρίς ραντεβού καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας (24-31/01/11), προκειμένου να κάνουν δωρεάν το τεστ, είναι τα ακλολουθα:

1Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
1 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
2 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΩΝ/ΛΕΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ «Η ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»
3 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»
4 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ»
5 ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ » Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
6 ΓΕΝΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»

2Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
7 ΓΝ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΤΖΑΝΕΙΟ»
8 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»
9 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ «BΟΣΤΑΝΕΙΟ»
10 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΘΡΙΑΣΙΟ»

3Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
11 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
12 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
13 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
14 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
15 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ
16 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
17 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
18 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
19 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
20 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ»
21 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ»
22 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ»

4Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
23 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»
24 ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»
25 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ
26 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
27 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
28 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ
29 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
30 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
31 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»
32 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
33 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΕΒΡΟΣ

5Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
34 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ»
35 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
36 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ»
37 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ
38 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
39 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ, ΦΩΚΙΔΑΣ

6Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ,ΗΠΕΙΡΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
40 ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
41 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
42 Γ.Ν. ΑΡΓΟΥΣ
43 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
44 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ
45 Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
46 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
47 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ»
48 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
49 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
50 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
51 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
52 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
53 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ »Γ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
54 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
55 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Η ΒΟΗΘΕΙΑ
56 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»
57 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»
58 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ
59 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
60 ΓΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ «ΧΑΤΖΗ-ΚΩΣΤΑ»

7Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
61 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
62 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ – ΠΑΝΑΚΕΙΟ»
63 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»
64 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ»
65 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
















































Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αστυνομία στην Αρχαία Ελλάδα....


Η Ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας αρχίζει ουσιαστικά από τον 5ο αιώνα Π.Χ...
κατά τον οποίο ιστορικές έρευνες αποδεικνύουν την ύπαρξη διακεκριμένων αστυνομικών Αρχών, την περίοδο αυτή στη πόλη των Αθηνών. Νωρίτερα και μέχρι τον 7ο π.χ αιώνα δεν υπήρχαν ιδιαίτερες αστυνομικές Αρχές στην Αθήνα, αφού η άσκηση αστυνομικών δικαιωμάτων υπαγόταν στο βασιλιά.
Άγνωστη παραμένει η Αστυνομική Αρχή στη μυθική εποχή των Αθηνών, τη περίοδο δηλαδή που περιλαμβάνει την ιστορία της Αττικής από τους αρχαιότατους βασιλείς μέχρι του Θησέα (1.300π.χ.).

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Από τον 5ο π.χ αιώνα, όταν τέθηκαν οι βάσεις του μεγαλείου και της ακμής των Αθηνών, καθιερώθηκαν και αστυνομικές Αρχές, που είχαν σαν αποστολή ανάλογη με αυτή των σύγχρονων Αστυνομικών Αρχών.

Κύριο μέλημα αυτής της πρώτης αρχαίας Αστυνομίας ήταν η ευκοσμία, η υγιεινή και η καθαριότητα, η προστασία των ηθών, η αγορανομική επιτήρηση, η επιτήρηση των οικοδομών, η επιτήρηση των ξένων, η πρόληψη των δημοσίων δυστυχημάτων και πολλά άλλα αντικείμενα τα οποία σήμερα αποτελούν συνήθεις και καθημερινές ενασχολήσεις μιας σύγχρονης και εύρυθμης αστυνομίας. Είναι εξακριβωμένο ιστορικά ότι οι ποικιλόμορφες αυτές αστυνομικές ασχολίες δεν ήταν στη μέριμνα μιας και μόνης Αστυνομικής Αρχής αλλά ήταν λεπτομερώς κατανεμημένες σε διαφόρους αρχές της Πολιτείας. Η εποπτεία όλων τούτων των αρχών, ως προς την αστυνομική εξουσία, ανήκε στο ανώτατο Αθηναϊκό δικαστήριο, τον Άρειο Πάγο...

Άρχοντες που εκτελούσαν αστυνομικά καθήκοντα στη πολιτεία των Αθηναίων ήσαν
οι " Α σ τ υ ν ό μ ο ι ", για την αστυνόμευση των οδών , οι
"Α γ ο ρ α ν ό μ ο ι", οι "Σ ι τ ώ ν ε ς ή Σ ι τ ο φ ύ λ α κ ε ς ", οι "Μ ε τ ρ ο ν ό μ ο ι" και οι "Ε π ι μ ε λ η τ έ ς Ε μ π ο ρ ί ο υ"
για την αστυνόμευση της αγοράς και του εμπορίου. Άλλοι άρχοντες που εκτελούσαν Αστυνομικά καθήκοντα ήταν οι "Γ υ ν α ι κ ο ν ό μ ο ι", οι "Τ ε ι χ ο π ο ι ο ί", οι "Επιμελητές των υδάτων (κρουνών)", οι "φύλακες λιμένων", οι "Ένδεκα", οι "Στρατηγοί", και ιδίως ο "Πολέμαρχος", οι "Πρυτάνεις", και οι "Περίπολοι". Από τους ανωτέρω ειδικότερα οι "Αστυνόμοι" είχαν την επίβλεψη των οδών και της καθαριότητας της πόλης, τη συντήρηση των κτηματικών ορίων, για να προλαμβάνονται οι διαφορές , την επιμέλεια του ιερού Ναού της Πανδήμου Αφροδίτης και καθήκοντα Αστυνομίας Ηθών.

Οι "Αγορανόμοι" ασκούσαν ειδική επίβλεψη στις τιμές και στη καθαριότητα των τροφίμων , οι "Σιτοφύλακες" ασκούσαν εποπτεία στο εμπόριο σιτηρών ειδικά, οι δε "Επιμελητές Εμπορίου" ασκούσαν εποπτεία στη διακομιδή και επάρκεια των βιοτικών αγαθών .
Οι "Γυναικονόμοι" κατά τον Πλούταρχο ασκούσαν αστυνόμευση επί των ηθών, "εζημίουν τους ακοσμούντας".

Οι "Τειχοποιοί", επόπτευαν το μεγαλύτερο έργο της Ελληνικής Αρχαιότητας. Ήταν δέκα και εξελέγχονταν ένας από κάθε φυλή. Επιμελούνταν την συντήρηση και επισκευή του μέρους των τειχών που είχαν ανατεθεί σε κάθε φυλή. Οι "Επιμελητές Υδάτων" (κρουνών) ,επιμελούνταν την διανομή του νερού και τη καθαριότητα των πηγών, οι δε "φύλακες λιμένων", ασκούσαν εποπτεία στα πλωτά μέσα και στην κίνηση στα λιμάνια. Οι "Ένδεκα" επιμελούνταν κυρίως την εκτέλεση των καταδιωκτικών αποφάσεων σε θάνατο. Οι "Στρατηγοί" ασκούσαν εξουσία στους Στρατευμένους πολίτες, ενώ επικεφαλής των Αστυνομικών Εξουσιών ήταν ο "Πολέμαρχος" ο οποίος είχε και την επίβλεψη των ξένων.

Οι "Πρυτάνεις" ασκούσαν αστυνόμευση στη βουλή και την Εκκλησία του Δήμου, οι δε "Περίπολοι" ήταν υποχρεωτικά στρατευμένοι νέοι από 18-20 ετών, οι οποίοι αναλάμβαναν να φυλάνε τη πόλη και τα φρούρια της Αττικής.
/24wro
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Τη λήστεψε και την χτύπησε ο γαμπρός της αδελφής της.


Εξιχνιάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Θηβών, η ληστεία που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε βάρος ηλικιωμένης.
Ο δράστης επιτέθηκε και χτύπησε της ηλικιωμένη με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για περίπου δέκα ημέρες στο νοσοκομείο από τα τραύματα που της πορκάλεσε, προκειμένου να της αποσπάσει χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα. Πηγές αναφέρουν ότι δράστης είναι συγγενικό πρόσωπο και συγκεκριμένα ο σύζυγος της κόρης της αδελφής του θύματος, ο οποίος διαμένει σε νησί των Κυκλάδων. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του δράστη από τα αποτυπώματα που είχε αφήσει εντός και εκτός του σπιτιού της ηλικιωμένης γυναίκας που λήστεψε και χτύπησε.
 lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτορεπορτάζ και βίντεο απο την Αράχωβα!!! αποκλειστικό Viotiashop


Η Αράχωβα, στολίδι στις πλαγιές του Παρνασσού, με τα γραφικά καλντερίμια τις πολυάριθμες ταβέρνες τα παραδοσιακά προΐοντα,τους φιλόξενους ξενώνες γνωστή απο τα χιονοδρομικά της κέντρα και την κοσμοπολίτικη ζωή, εχει να δείξει πολλά σε όποιον αποφασίσει να την επισκευθεί.
Όμορφη χειμώνα καλοκαίρι, πολύ κοντά στην Αθήνα με εύκολη πρόσβαση ακόμα και για τους διερχόμενους απο την Πελοππόνησο αφού εχει πρόσβαση απο τούς Δελφούς.
Πιστέυω οτι δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει παει μια βόλτα έστω αν δεν το έχετε κάνει οργανώστε το στα επόμενα σχεδιά σας.Απολάυστε μερικές εικόνες απο την μαγευτική ΑράχωβαΤο Viotiashop σας κάνει μία βόλτα στην γραφική Αράχωβα σε συνεργασία με τον Δημήτρη Παπαθεοδοσίου από το http://permisospress.blogspot.com ώστε να ταξιδέψετε στο στολίδι της Βοιωτίας.Δείτε εδώ ένα υπέροχο video










Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέλευση περιβαλλοντικού συλλόγου Αλιάρτου

Μήνυμα Δημάρχου Ρέντη Γιώργου Ιωακιμίδη  για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος
Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αλιάρτου καλεί τα μέλη και
τους φίλους να συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση που θα
πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 11.30
π.μ.στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αλιάρτου.
Θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:
1. Απολογισμός δράσης Συλλόγου για το έτος 2011
2. Προγραμματισμός δράσεων για την τρέχουσα
χρονιά.
3. Προγραμματισμός και προετοιμασία για την
διενέργεια εκλογών για ανάδειξη νέου Δ.Σ. στο
προσεχές χρονικό διάστημα (όπως προβλέπεται από
το καταστατικό του Συλλόγου)
4. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση ή θέμα προταθεί από τα
μέλη και τους φίλους του Συλλόγου.
Απαραίτητη κρίνεται η παρουσία όλων.
Το Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρώτο sex reality επί της μικρής οθόνης


Στη Γαλλία, λοιπόν, έφτιαξαν το πρώτο sex reality. Λέγεται TourNike, την παραγωγή του την έχει αναλάβει η Libido TV (έλεος!) και μπορείς να καταλάβεις τι έχει γίνει από τότε που ανακοινώθηκε... Τα τέσσερα ζευγάρια που συμμετέχουν, διαγωνίζονται πάνω σε διάφορα σεξουαλικά
παιχνίδια. Ο νικητής κερδίζει κάποιο έπαθλο, το οποίο δεν έχω ιδέα τι είναι, αλλά όλοι μπορούμε να φανταστούμε με τι έχει να κάνει.. Πάντως, στις φωτογραφίες όπως βλέπεις, φαίνονται τα πάντα, δεν βάζουν ούτε καν ψηφίδες από πάνω στα επίμαχα σημεία! Άντε βρε, και στα δικά μας...

http://www.parapolitika.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοί γεωτεχνικοί προσλαμβάνονται στο ΥΠΑΑΤ

Ποιοί γεωτεχνικοί προσλαμβάνονται στο ΥΠΑΑΤ
Στον ιστότοπο diavgeia δημοσιεύτηκε απόφαση του ΥΠΑΑΤ για "Επιλογή, πρόσληψη και τοποθέτηση, Γεωπόνων, Κτηνιάτρων, Ιχθυολόγων, Γεωλόγων, Δασολόγων, Τεχνολόγων Γεωπονίας, Τεχνολόγων Τροφίμων και Διατροφής, Τεχνολόγων Δημόσιας Υγιεινής και Δασοπόνων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για λόγους πρακτικής άσκησηςnewfarm-greece
Δείτε εδώ όλα τα ονοματα
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην κατάψυξη η χώρα

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί το πρωί και τη νύχτα της Δευτέρας στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός. Στα ανατολικά και νότια αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 και στο Ιόνιο τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα φτάσει στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας ακόμα και στους -20 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά, τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα είναι πιθανόν να σημειωθεί χιονόνερο και ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 μέχρι 4 βαθμούς Κελσίου.
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθεί πρόσκαιρη χιονόπτωση στη δυτική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε τοπικές νεφώσεις με λίγες τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως μετά το μεσημέρι, ενώ υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα στα θαλάσσια τμήματα της περιοχής.
Λίγες νεφώσεις προβλέπονται, αυξημένες στη Μαγνησία, τις Σποράδες και την Εύβοια, με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά, ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα.
Αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, από το μεσημέρι όμως στα νότια θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά προβλέπονται στην Κρήτη και τις Κυκλάδες. Όσο για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα έχουμε και εκεί νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια και χιονόνερο ή χιόνι στα βόρεια, ενώ υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες το πρωί στα βόρεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ