Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ποιος εμπνεύστηκε τον «ομορφάντρα»? Μάθετε εδώ...


Ποιος εμπνεύστηκε τον «ομορφάντρα»? Μάθετε εδώ...
Ο Βαρδής Μαρινάκης, μέλος της νέας γενιάς Ελλήνων σκηνοθετών, είναι το «μυαλό» πίσω από την πετυχημένη διαφήμιση γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας με τη χαρακτηριστική ατάκα -που πλέον όλοι τη σιγοψοιθυρίζουν- «ομορφάντρα μου!», σύμφωνα με το περιοδικό People.
athensbars.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται διαγραφές από την ΕΣΗΕΑ


Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πηγές του planet-greece, αυτή τη φορά η ΕΣΗΕΑ δεν πρόκειται να τους χαριστεί...


Θέμα χρόνου θεωρείται, πλέον, η παραπομπή στο Πειθαρχικό των "πέντε" με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής εξαιτίας της συμπεριφοράς τους κατά τη διάρκεια της απεργίας.

Οι Θέμος Αναστασιάδης (protothema.gr), Μάκης Τριανταφυλλόπουλος (zougla.gr), Τάσος Καραμήτσος (iefimerida.gr), Νίκος Ευαγγελάτος (newsit.gr) και Γιάννης Παπαγιάννης (fimotro.blogspot.com), θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τους λόγους που έγραψαν - για πολλοστή φορά - στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την κήρυξη 48ωρης απεργίας από την ΕΣΗΕΑ και συνέχισαν ΚΑΝΟΝΙΚΑ την ροή ειδήσεων επικαιρότητας (πέρα των όποιων έκτακτων γεγονότων) από τα site τους, τη στιγμή, μάλιστα που έπαιζαν κανονικά οι διαφημίσεις!
planet-greece



Διαβάστε Περισσότερα »

Τρέμει ο Γιώργος Παπανδρέου!

Μετά τη συνταρακτική αποκάλυψη της γνωστής για τις προφητείες και την ιδιοφυή πολιτική σκέψη της κυρίας Τσόνογλου στο Star Κεντρικής Ελλάδας (Τέλος Ιανουαρίου βλέπει νέο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ Η Β. Τσόνογλου), μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερη και γιατί τη στολίζουν με τα κατάλληλα γαλλικά οι πολίτες…
Επιπροσθέτως η συγκλονιστική πολιτική ανάλυση της κυρίας βουλευτίνας έχει προκαλέσει πανικό στην Ιπποκράτους και το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου.
Μάλιστα ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης έχει...
 διατάξει δυνάμεις άμυνας απέναντι στη Σουσλώφ του ΠΑΣΟΚ γιατί μπορεί να προκαλέσει πολιτικό σεισμό στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
 http://lamiastereanews.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτιά για την Στερεά Ελλάδα στην διαχείριση του ΕΣΠΑ

pergantas

                                         




Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κ. Περγαντά, των Αντιπεριφερειαρχών, των Συλλογικών Οργάνων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Διαχειριστικής Αρχής, των εμπλεκομένων φορέων, των συναρμόδιων Υπουργείων και των Δικαιούχων  ξεπεράστηκε  ο στόχος που είχε τεθεί  για το ΕΣΠΑ, φθάνοντας στο τέλος του 2011 στην κορυφή των Περιφερειών με τη μεγαλύτερη υλοποίηση έργων και απορρόφηση κονδυλίων.

Στο συνολικό  πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) της Στέρεας Ελλάδας  προϋπολογισμού 525 εκατ. ευρώ έχουν υπογραφεί συμβάσεις ύψους 513,2 (99,7%) εκατ. ευρώ και  η απορρόφηση ανέρχεται  στα 330,28 εκατ. ευρώ (62,91%)

Ειδικότερα για το εκχωρημένο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) προϋπολογισμού 252,6 εκατ. ευρώ έχουν υπογραφεί συμβάσεις ύψους 253,6 (100,02%) εκατ. ευρώ και  η απορρόφηση ανέρχεται  στα 156,7 εκατ. ευρώ (62,05%) ενώ ο μέσος όρος της Xώρας κυμάνθηκε σε ποσοστό 33,5%.

Η επιτυχία αυτή ήταν το αποτέλεσμα σκληρής και επίπονης εργασίας, συνεχών συναντήσεων, διαρκούς παρακολούθησης της υλοποίησης των έργων, άμεσης επίλυσης προβλημάτων, καθώς και της άψογης συνεργασίας με όλους τους εμπλεκομένους.

Η επίτευξη των στόχων του 2011, μας δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες για τη νέα χρονιά, που εν μέσω της οικονομικής συγκυρίας απαιτεί σκληρή δουλειά και γρήγορα αποτελέσματα. Η συνέχιση της επιτυχημένης πορείας μας και το επόμενο έτος συνεπάγεται νέες θέσεις εργασίας, βελτίωση της ποιότητας ζωής και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον για την Περιφέρειά μας και τους πολίτες της.
                                                                                                                       



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη Αντισμήναρχος με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας στην Κάρπαθο

Οι υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας σοκάρουν συνεχώς, καθώς τα άτομα που συνήθως εμπλέκονται είναι υπεράνω πάσης υποψίας. 


Στην Κάρπαθο ένας αντισμήναρχος...


βρέθηκε να έχει στην κατοχή του 23 βίντεο σκληρού πορνογραφικού υλικού!


Όπως διαβάζουμε στη dimokratiki.gr, οι αρχές της Δανίας ανακάλυψαν ότι μεταξύ χρηστών του διαδικτύου που ανταλλάσσουν πορνογραφικό υλικό με παιδιά, είναι και κάποιοι από την Ελλάδα.


Αμέσως στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση στη χώρα μας για τον εντοπισμό τους. 


Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Αντισμήναρχος που υπηρετεί στο αεροπορικό απόσπασμα Καρπάθου.


Φέρεται ότι την 1η Σεπτεμβρίου 2011 «μοίρασε» μέσω του διαδικτύου, ούτε ένα, ούτε δύο αλλά… 23 βίντεο σκληρού πορνογραφικού υλικού με ανήλικα!


Αστυνομικοί που έκαναν έρευνα στο σπίτι του στις Αχαρνές Αττικής, παρουσία της συζύγου του, κατάσχεσαν δύο σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικού υπολογιστή. 


Τι βρήκαν σε αυτούς;


Πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, σε βίντεο και φωτογραφίες!


Οι αστυνομικοί εκτύπωσαν ενδεικτικά 12 φωτογραφίες με ιδιαιτέρως αποκρουστικό περιεχόμενο και στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ταξίδεψαν στην Κάρπαθο όπου υπηρετεί ο άνδρας και τον συνέλαβαν.


Ο ίδιος φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες…


Με εντολή του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου θα μεταφερθεί στη Ρόδο για τα περαιτέρω χωρίς να αποκλείεται η παραπομπή του λόγω αρμοδιότητας σε Εισαγγελέα του Αεροδικείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 3.3 ρίχτερ πριν λίγο με επίκεντρο τη Λαμία

Σεισμική δόνηση 3.3 ριχτερ έγινε αισθητός στις 10.45μμ 3 χιλιόμετρα από τη Λαμία με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Ζημιές δεν έχουν αναφερθεί ακόμα...
Διαβάστε Περισσότερα »

Συσκότιση την 1η Φλεβάρη ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο χαράτσι της ΔΕΗ


Άλλη μια ημέρα διαμαρτυρίας, αγανάκτησης για αυτά που εκβιαστικά μας παίρνουν για να πληρώσουν τα δικά τους σπασμένα. Οι πολίτες όλης της χώρας πρέπει να γίνουν μια γροθιά και να αντισταθούν στη «δικτατορία» των πολιτικών…
Μας αναγκάζουν να πληρώνουμε ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε για να βγουν αυτοί «καθαροί». Την 1ηΦεβρουαρίου καλείστε όλοι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας από τις 8:00 μ.μ. μέχρι τις 8:30 μ.μ. να σβήσουμε όλοι τα φώτα.
« ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ . ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ….ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΝΥΜΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ». Αυτό είναι το σύνθημα.
Το  σβήσιμο είναι άλλη μία μοναδική μορφή διαμαρτυρίας που χρησιμοποίησαν τον Σεπτέμβριο του 2002 οι αργεντινοί καταναλωτές για να ακυρώσουν τις αυξήσεις στο ρεύμα και σε άλλα κοινωνικά αγαθά κοινής ωφέλειας. Εσβησαν ταυτόχρονα τα φώτα για ένα τέταρτο σε όλη τη χώρα! Τη βύθισαν στο σκοτάδι και ανάγκασαν κυβέρνηση και εταιρείες σε άτακτη υποχώρηση.»
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:O άτυΧος κι ο τυΧερός!







Ο Λεβαδειακός είχε τις ευκαιρίες, ο Άρης... ταμπουρώθηκε στο δεύτερο μέρος και στάθηκε τυχερός στο 93', αλλά κανείς δεν έμεινε ικανοποιημένος με το 1-1 στην παγωμένη Λιβαδειά!
Με Μασάδο στον πάγκο
Με τον Μανουέλ Μασάδο να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο, ο Άρης επιδίωξε να πάρει τη νίκη στη Λιβαδειά απέναντι στον Λεβαδειακό. Οι «κίτρινοι» παρατάχθηκαν με τους Βελλίδη, Νέτο, Μίσελ, Καζναφέρη, Σανκαρέ, Γιαννιώτα, Καπετάνο, Λαζαρίδη, Ούμπιντες, Πρίττα, Ακόστα. Από τη μεριά του, ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε τους Κυριακίδη, Μουλόπουλο, Τομάς, Ζησόπουλο, Λισγάρα, Κουτσόπουλο, Κόρμπο, Ναπολεόνι, Φαβάλι, Βασιλείου, Πόποβιτς, ενώ συμπεριέλαβε στην αποστολή και τον νεοαποκτηθέντα Δημήτρη Παπαδόπουλο.
Καλύτερος ο Άρης και 0-1
Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Άρης είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε φάσεις και πέτυχε το γκολ. Στον αντίποδα, ο Λεβαδειακός είχε μόλις μια φάση στα πρώτα 45 λεπτά, αυτή με το σουτ του Ναπολεόνι στο 5', το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Βελλίδης. Οι Βοιωτοί θέλησαν να απειλήσουν πρώτοι και να μη μείνουν πίσω, αλλά οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν πιο πολύ πάθος στο παιχνίδι τους.
Μάλιστα, στο 12' είχαν και την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση, με το σουτ του Καπετάνου έξω από την περιοχή να καταλήγει άουτ. Στο 21' ο Μίσελ δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή από κοντά, όπως και ο Ούμπιντες στο αμέσως επόμενο λεπτό όταν έπιασε μια κεφαλιά-ψαράκι. Ο Μίσελ στο 25' δεν μπόρεσε να νικήσει πρώτα τους αμυντικούς του Λεβαδειακού και στη συνέχεια τον Κυριακίδη με δυο απανωτά σουτ και στο 26' οι Θεσσαλονικείς έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ.
Ο Ούμπιντες έδωσε ωραία στον Νέτο, αυτός έκανε το πλασέ από καλή θέση, αλλά ο Κυριακίδης επέμβη σωτήρια. Τελικά, οι παίκτες του Μασάδο πέτυχαν το γκολ στο 35'. Ο Καπετάνος έδωσε την μπάλα στον Γιαννιώτα έξω από την περιοχή, αυτός με ωραία ενέργεια άδειασε όλους τους αμυντικούς των γηπεδούχων και με ένα όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο ίδιος παίκτης έκανε ένα σουτ δυο λεπτά αργότερα, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ οι Βοιωτοί βγήκαν στην επίθεση στα τελευταία λεπτά, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν έστω και λίγο τον Βελλίδη.
Ανέβηκε ο Λεβαδειακός και 1-1
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι παρουσίασαν άλλο πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο και θέλησαν να πετύχουν νωρίς την ισοφάριση, ώστε να πιέσουν για την ανατροπή. Αρχικά, απείλησαν στο 48', με την κεφαλιά του Ζησόπουλο να... γλείφει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βελλίδη. Βέβαια, και ο Άρης προσπαθούσε να βάλει τα θεμέλια για τη νίκη, όμως οι Βοιωτοί έδειχναν αποφασισμένοι για την ισοφάριση. Το σουτ του Ναπολεόνι στο 51' κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ η κεφαλιά του στο αμέσως επόμενο λεπτό πέρασε ελάχιστα άουτ. Η ισοφάριση ήρθε στο 54', όταν ο Ζησόπουλος έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Φαβάλι με ωραίο πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Βελλίδη.
Ντεμπούτο για «Παπ», με δέκα ο Άρης
Ακολούθησαν οι αλλαγές από τους δυο προπονητές και στο 66' ο Δημήτρης Παπαδόπουλος πέρασε στη θέση του Πόποβιτς και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Λεβαδειακού. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, μάλιστα, είχε κι ένα σουτ, με τον Βελλίδη να μπλοκάρει την μπάλα.
Ένα σουτ του Μουλόπουλου στο 72' πέρασε άουτ, η κεφαλιά του Καπετάνου κατέληξε στην αγκαλιά του Κυριακίδη και στο 74' οι «κίτρινοι» έμειναν με δέκα παίκτες. Ο Λαζαρίδης ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο έξω από την περιοχή και ο Κομίνης του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια.
Εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα, όχι τις ευκαιρίες
Έτσι, η πίεση των ποδοσφαιριστών του Γιώργου Παράσχου αυξήθηκε, καθώς θέλησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα. Αφού ο Άρης δεν μπόρεσε, έστω και με δέκα, να πετύχει δεύτερο τέρμα στο 81', όταν ο Κυριακίδης απέκρουσε την εκτέλεση φάουλ του Μίσελ, αλλά και το σουτ του Ούμπιντες στην εξέλιξη της φάσης.
Στα τελευταία λεπτά, όμως, δέχτηκε ασφυκτική πίεση και γλίτωσε στο... παρά πέντε την ήττα. Ο Βελλίδης πρόλαβε τον Παπαδόπουλο στο 86', όπου έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Άρη, ο νεοαποκτηθείς επιθετικός του Λεβαδειακού σταμάτησε το σουτ του Σουμπίνιο στο 89' και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων χάθηκε η πιο σημαντική ευκαιρία για τους γηπεδούχους.
Έπειτα από μια εκτέλεση κόρνερ, ο Λισγάρας έπιασε την κεφαλιά, με τον Νέτο να διώχνει την μπάλα πάνω στη γραμμή και στη συνέχεια ο Κόρμπος την έστειλε με κοντινό σουτ ψηλά άουτ. Με αυτόν τον τρόπο, οι δυο ομάδες μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας.
Man of the match: Ο Δημήτρης Κυριακίδης, με 5 αποκρούσεις, κράτησε όρθιο τον Λεβαδειακό σε αρκετές περιπτώσεις, στις οποίες ο Άρης φάνηκε απειλητικός.
Αδύναμος κρίκος: Ο Παναγιώτης Κόρμπος, ο οποίος έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία στο τέλος να χαρίσει ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» στην ομάδα του.
Στο ύψος του: Οι Λούκας Φαβάλι και Γιάννης Γιαννιώτας, που πέτυχαν τα δυο γκολ του αγώνα. Επίσης, καλό παιχνίδι από τους Μίσελ, Ούμπιντες, Καπετάνο από την πλευρά του Άρη, αλλά και από τον Χρήστο Λισγάρα από αυτή του Λεβαδειακού
Η γκάφα: Την έκανε ο Νίκος Λαζαρίδης στο 74', όταν ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο, ενώ είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα.
Το στραγάλι: Μια σωστή και μια λανθασμένη απόφαση από τον διαιτητή Κομίνη. Σωστά απέβαλε τον Λαζαρίδη στο 74' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όμως δεν απέβαλε, επίσης με δεύτερη κίτρινη, τον Τομάς.
Το ταμείο του Gazzetta: Καλό παιχνίδι έγινε στη Λιβαδειά. Απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης πήρε δίκαια το προβάδισμα στο σκορ. Όμως, στην επανάληψη ο Λεβαδειακός παρουσίασε άλλο αγωνιστικό πρόσωπο, έχασε ευκαιρίες, πέτυχε την ισοφάριση, ενώ έχασε και την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο τέλος.
Συνθέσεις ομάδων
Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς (79' Ζαουί), Ζησόπουλος, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Κόρμπος, Ναπολεόνι (70' Σουμπίνιο), Φαβάλι, Βασιλείου, Πόποβιτς (66' Παπαδόπουλος).
Άρης (Μανουέλ Μασάδο): Βελλίδης, Νέτο, Μίσελ, Καζναφέρης (58' Κατίδης, 90' Σολτάνι), Σανκαρέ, Γιαννιώτας, Καπετάνος, Λαζαρίδης, Ούμπιντες, Πρίττας, Ακόστα (78' Παπαζαχαρίας).
 gazzetta.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Όταν ο πελαργός αργεί…


 Η Λουίζα Μπράουν, το πρώτο παιδί του σωλήνα, έσβησε τα κεράκια των τριάντα ενός χρόνων της! Μαζί της γιορτάζουν εκατομμύρια υπογόνιμα ζευγάρια που μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης έκαναν πραγματικότητα το όνειρό τους, να φέρουν στον κόσμο ένα υγιές παιδί…
Προσπαθείτε να μείνετε έγκυος επί ένα χρόνο και δεν κατορθώσατε να συλλάβετε; Έφτασε ηώρα να επισκεφθείτε ένα οργανωμένο κέντρο υπογονιμότητας. Είναι σημαντικό πριν η γυναίκα προχωρήσει στην εξωσωματική γονιμοποίηση να επισκεφθεί ένα ιατρείο διερεύνησης της υπογονιμότητας και να κάνει έναν σχολαστικό έλεγχο. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνονται οι πιθανότητες σύλληψης, ενώσε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να επιλεχθεί μία πιο ήπια τεχνική.
Ο Έλεγχος της Υπογονιμότητας
Ο έλεγχος των δύο συντρόφων περιλαμβάνει τα εξής βήματα:
1. Το ζευγάρι επισκέπτεται ειδικό ιατρό γυναικολόγο με εξειδίκευση στην υπογονιμότητα στο πλαίσιο ενός καλά οργανωμένου ιατρείου διερεύνησης υπογονιμότητας.
2. Στην πρώτη επίσκεψη γίνεται λήψη πλήρους ιστορικού, υπερηχογράφημα (ενδοκολπικό) και οργάνωση κατάλληλων εργαστηριακών εξετάσεων. Στη δεύτερη επίσκεψη γίνεται ανάγνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων και παίρνουμε την απόφαση για το είδος θεραπείας που θα ακολουθήσουμε.
3. Ο άντρας κάνει ένα σπερμοδιάγραμμα σε ειδικό κέντρο με μεγάλη εμπειρία. Αυτή η εξέταση μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, αλλά και να μελετήσουμε πολλές άλλες παραμέτρουςπου θα μας οδηγήσουν σε ασφαλέστερα συμπεράσματα για τηνποιότητα του σπέρματος.
4. Η γυναίκα πρέπει να κάνει ειδικές ορμονολογικές εξετάσεις, ενδοκολπικό υπερηχογράφημα έσω γεννητικώνοργάνων και μια ειδική εξέταση για τον έλεγχο των σαλπίγγωνπου ονομάζεται υστεροσαλπιγγογραφία.
5. Σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις θα πρέπει να προβούμεσε υστεροσκόπηση και λαπαροσκόπηση για την πλήρηδιερεύνηση του προβλήματος. Αυτό συνεπάγεται τη διερεύνηση των γενετικών οργάνων της συντρόφου με ειδικέςμικροκάμερες κάτω από αναισθησία. Αυτή η εξέταση μας δίνει τη δυνατότητα να διερευνήσουμε την ανατομία και τη φυσιολογία του γυναικείου γεννητικού συστήματος.
Θεραπείες Υπογονιμότητας
Πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας: Ενδείκνυται σε γυναίκες που έχουν διαταραχές της ωοθυλακιορρηξίας. Οι γυναίκες αυτές συνήθως έχουν καθόλου ή άτακτη περίοδο. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να διορθώσουμε την διαταραχή διορθώνοντας τον κύκλο με ειδικά φάρμακα δίνοντας τη δυνατότητα στις γυναίκες αυτές να κάνουν ωορρηξία.
σπερματέγχυση: Η τεχνική αυτή ενδείκνυται για γυναίκες που έχουν αποτύχει επανειλημμένα να συλλάβουν με τη διαδικασία της προκλήσεως ωοθυλακιορρηξίας. Επίσης ενδείκνυται σε γυναίκες με ανεξήγητη υπογονιμότητα, υπογονιμότητα τραχηλικού παράγοντα και σε περιπτώσεις ποικίλων προβλημάτων του ανδρικού παράγοντα, όπως είναι οι ήπιες διαταραχές του σπερμοδιαγράμματος. Η διαδικασία αυτή γίνεται με τη χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων για τηδημιουργία ενός ή δύο ωοθυλακίων, ενώ ο σύζυγος δίνει σπέρμα στο εργαστήριο, το οποίο, αφού επεξεργαστεί με ειδικές τεχνικές, τοποθετείται με ειδικό καθετήρα διατραχιλιάρικα μέσα στη μήτρα.
Εξωσωματική γονιμοποίηση: Είναι τεχνική που ενδείκνυται σε περίπτωση αποτυχίας των προηγούμενων θεραπειών ή απευθείας σε γυναίκες με αποφραγμένες σάλπιγγες και σε σοβαρές διαταραχές του σπερμοδιαγράμματος. Η πιθανότητα επιτυχίας στην εξωσωματική γονιμοποίηση είναι συνδεδεμένη με την ηλικία της γυναίκας, τη δυνατότητα παραγωγής ωαρίων από τις ωοθήκες, την ποιότητα του σπέρματος, τη διάρκεια της υπογονιμότητας, αλλά και την επίδραση τοξικών παραγόντων, όπως είναι το αλκοόλ και το κάπνισμα.
Αναστάσιος Συκουτρής
Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος
Επιστημονικός Συνεργάτης του www.iator.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δρούσε σε Βοιωτία, Εύβοια, και Αττική



Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, τετραμελής εγκληματική ομάδα που δρούσε σε περιοχές της Ευβοίας, Βοιωτίας και Αττικής, ενώ εξιχνιάσθηκαν μέχρι τώρα έξι (6) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) περίπτωση υπεξαίρεσης οχημάτων – μηχανημάτων έργων.
Συνελήφθησαν  στην περιοχή της Χαλκίδας, δυο (2) ημεδαποί ηλικίας 24 και 17 ετών, ενώ επιπλέον στη δικογραφία περιλαμβάνονται και δυο (2) ακόμη ημεδαποί ηλικίας 45 και 69 ετών, κατηγορούμενοι για, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, υπεξαίρεσης και αποδοχής – διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.


Ειδικότερα μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, εντόπισαν τον 24χρονο και τον 17χρονο σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στα ΚΤΕΛ Ευβοίας, να βρίσκονται εντός Ι.Χ. φορτηγού αυτοκίνητου, χωρίς να φέρει πινακίδες κυκλοφορίας και το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, είχε εισαχθεί στη χώρα χωρίς να έχουν καταβληθεί οι ανάλογοι δασμοί για να τεθεί στην κυκλοφορία νόμιμα.
Πλησίον των δραστών και του παραπάνω οχήματος βρέθηκε και άλλο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, είχε πάρει ο 45χρονος δράστης από μάντρα εμπορίας αυτοκινήτων στη Κόρινθο, ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού, προ 3μηνου περίπου, για να το δοκιμάσει με σκοπό να το αγοράσει, πλην όμως το ιδιοποιήθηκε παράνομα.
Στο όχημα αυτό ήταν φορτωμένο ένα μηχάνημα έργων τύπου « BOBCAT », ιδιοκτησίας του Δήμου Χαλκίδας, το οποίο λίγη ώρα πριν είχαν αφαιρέσει ο 24χρονος και ο 17χρονος από χώρο στάθμευσης δημοτικών οχημάτων, που βρίσκεται στη Νέα Αρτάκη και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πινακίδες Ι.Χ. φορτηγού αυτοκίνητου, ιδιοκτησίας 32χρονης ημεδαπής, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε είχαν αφαιρέσει, κατά το τελευταίο δίμηνο, από συνεργείο επισκευής οχημάτων στη Χαλκίδα Ευβοίας.
Μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι πρόκειται για μια τετραμελή εγκληματική ομάδα, η οποία αφού συνενώθηκε, προ τετραμήνου τουλάχιστον, δρούσε από κοινού με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος. Επιπλέον διαπιστώθηκε η διάπραξη των παρακάτω κλοπών:
  • Κλοπή ενός μηχανήματος έργου – οδοστρωτήρα από την 85η χ/θ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, πλησίον εργοταξίου, πριν από ένα μήνα περίπου.
  • Κλοπή ενός μηχανήματος έργου - κομπρεσέρ (ρυμουλκούμενο) από την περιοχή της Νέας Λαμψάκου Χαλκίδας.
  • Κλοπή Ι.Χ. φορτηγού τετραξονικού αυτοκίνητου από εργοτάξιο στην 44η χ/θ Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης κατά το χρονικό διάστημα από 01-01-2012 έως 04-01-2012
  • Κλοπή ενός μηχανήματος έργων τύπου « BOBCAT » από τη περιοχή Λιαννής Άμμου Χαλκίδας το χρονικό διάστημα από 19-12-2011 έως 20-12-2012
Σύμφωνα με την μεθοδολογία των δραστών, όλα τα αφαιρεθέντα οχήματα, τα παρέδιδαν στο τέταρτο μέλος της ομάδας, τον 69χρονο, ο οποίος διατηρεί εταιρεία ανακύκλωσης στη Βοιωτία, με παράρτημα στο Βαθύ Αυλίδας Ευβοίας, όπου άμεσα μετατρέπονταν σε σίδερα «ΣΚΡΑΠ», προκειμένου να μη γίνει δυνατός ο εντοπισμός τους.
Επίσης στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και τιμολόγιο πώλησης - ζυγολόγιο, με ημερομηνία σύνταξης 12-01-2012, ποσότητας (5.000) κιλών σιδήρου της παραπάνω εταιρείας ανακύκλωσης, με στοιχεία πελάτη τον 24χρονο δράστη.
Το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες στα ΚΤΕΛ Χαλκίδας, κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Χαλκίδας. Το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, που ο 45χρονος είχε υπεξαιρέσει από τη μάντρα αυτοκινήτων στην Κόρινθο, αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του και το μηχάνημα έργων « BOBCAT » που οι δράστες είχαν αφαιρέσει από το χώρο στάθμευσης δημοτικών οχημάτων στη Νέα Αρτάκη, αποδόθηκε στο Δήμο Χαλκίδας.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών στη τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.
Οι δυο (2) συλληφθέντες, μαζί με τη σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα (17-01-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας,.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Κάλεσμα σε ανοιχτή συγκέντρωση την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στο παλαιό Δημαρχείο




Φορείς και σύλλογοι της πόλης καλούν σε ανοιχτή συγκέντρωση – συζήτηση που θα γίνει στο παλαιό Δημαρχείο Λιβαδειάς (κεντρική πλατεία), την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012, ώρα 8 το βράδυ, όπου θα συζητηθούν και θα αποφασισθούν κοινές δράσεις για όλα τα προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους, τους Ανέργους, τους Συνταξιούχους, τους Δημοσίους Υπαλλήλους, τους Εκπαιδευτικούς, τους Μικρομεσαίους.
Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη για να περισώσουμε ότι μας απόμεινε και να εμποδίσουμε την περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής μας.
ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΕΛΜΕ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΡΙΦ/ΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΙΚΩΝΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ
ΠΕΡΙΦ/ΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ,
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦ/ΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΑΚΟΛ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ,
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ
ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας




       Είναι κοινή διαπίστωση, μα και λυπηρά δυστυχώς, στις ημέρες μας αντιστραφήκανε οι όροι. Οι όροι της λογικής, της τάξεως και της ευπρέπειας.
Τα κάτω, τα μικρά, τα ανάξια λόγου τα βάλαμε στα επάνω σκαλοπάτια της κλίμακος των αξιών και τα μεγάλα στα χαμηλά. Σεβόμαστε, αναγνωρίζουμε και ηρωποιούμε τους μικρούς, τους ανάξιους, αντί τους μεγάλους και τους άξιους. Τους μεγάλους ευεργέτες της ανθρωπότητας, τους κορυφαίους της επιστήμης, των τεχνών και των γραμμάτων, τους ήρωες της πίστεως και της πατρίδας τους περιφρονούμε, δεν τους αναγνωρίζουμε.
       Είμαι βέβαιος ότι, οι περισσότεροι, της νέας γενιάς, γνωρίζουν πιο πολλά για τους διάφορους ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές, ποδοσφαιριστές, παρά για τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, για τον Θεμιστοκλή και τον Αλκιβιάδη, για τον Κολοκοτρώνη και τον Μακρυγιάννη και τους άλλους ήρωες της πατρίδας μας, που όμως ένεκα της θυσίας τους απολαμβάνουμε εμείς τώρα την ελευθερία μας.
       Για τον άγιο Αθανάσιο που υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους αγωνιστές της πίστεώς μας, της Ορθοδόξου πίστεώς μας, πολύ λίγοι και λίγα γνωρίζουμε. Αλήθεια τι γνωρίζουμε για τη ζωή, τους αγώνες και τα βάσανα του; Και όμως, η ιστορία, τον θεωρεί, τον αναγνωρίζει ως τον ηρωικότερο των αγίων και των αγιώτερο των ηρώων.
       Και επειδή ακριβώς υπάρχει αυτή η κατάσταση της ανατροπής των πάντων, στην κλίμακα των αξιών, επειδή τα αληθινά μεγάλα και τους πραγματικά μεγάλους τους βάζουμε στα κατώτερα σκαλοπάτια των αξιών και βάλαμε τα μικρά και τους μικρούς ψηλά και αγωνιζόμαστε, για τούτο, πιο πολύ να τα αποκτήσουμε και να τους μοιάσουμε, αυτούς τους αναξίους, για τούτο και εμείς, υπηρέτες του αγαθού, του ορθού και του λογικού, και σαν άνθρωποι του Θεού που θέλουμε την αλήθεια του Θεού, την τάξη και την ορθότητα και που έχουμε καθήκον και υποχρέωση να καθοδηγούμε τους ανθρώπους στα σωστά και τα πρέποντα, θα σας παρουσιάσω τη μεγάλη προσωπικότητα, που όχι μόνο υπήρξε ο ηρωικότερος των αγίων και ο αγιότερος των ηρώων, αλλά και ο πατέρας της Ορθοδοξίας. Και αυτός δεν είναι άλλος παρά ο άγιος Αθανάσιος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, αυτός που πήρε και τον τίτλο Μέγας.
       Είναι πατέρας της Ορθοδοξίας, γιατί αυτός γέννησε με το μυαλό του, το φωτισμένο από το Θεό, όλα εκείνα, τους όρους και τα διδάγματα, που μας ξεκαθαρίσανε το έδαφος της πίστεως μας από τις διάφορες αιρετικές διδασκαλίες. Είναι αυτός που αγωνίστηκε όσο κανένας άλλος για να διαφυλάξει την Ορθοδοξίαν άσπιλον και αμόλυντο και να την έχουμε και μεις σήμερα καύχημα μας.
       Ακόμη κάτι. Πήρε τον τίτλο Μέγας και για δύο λόγους και για τους αγώνες του, μα και για την πρακτική ζωή του, για την αγιότητα του. Δεν είναι το αξίωμα του μονάχα που του έδωσε τον τίτλο του μεγάλου, είναι και η αρετή του.
       Ο Γρηγόριος ο Θεολόγος σε εγκωμιαστικόν του λόγο γι' αυτόν, τον ταυτίζει με την ιδίαν την αρετήν. Λέγει δε, « Αθανάσιον επαίνων αρετήν επαινέσομαι. Ταυτόν γαρ εκείνο τε ειπείν και επαινέσαι». (Επαινώντας τον Αθανάσιον θα επαινέσω την αρετήν. Γιατί Αθανάσιος και αρετή είναι το ίδιο πράγμα. Όταν αναφέρομαι εις αυτόν επαινώ την αρετήν). (Γρηγ. του Θεολόγου Λόγος Κ.Α.' Β.Ε.Π.Ε.Σ., τόμος 59, σελ. 148).
       Λοιπόν, αγαπητοί μου, και εγώ για όλα αυτά, θα σας πω για τον βίον και την δράσιν του Αγ. Αθανασίου. Και θα δείτε πραγματικά ότι, τα όσα σας είπα είναι όχι μόνο αληθινά, μα και πόσον στερούνται, από την πραγματικότητα. Γιατί ο Αθανάσιος βρίσκεται πέραν πάσης περιγραφής.
       Και ύστερα πάλι, που τώρα στους καιρούς μας, ιδιαίτερα οι αιρέσεις και οι αιρετικοί οργιάζουν κυριολεκτικά, πολύ θα διδαχθείτε, πολύ θα ωφεληθείτε από τη ζωή του, τους αγώνες και το παράδειγμα του Μ. Αθανασίου, που τον γιορτάζουμε στις 18 Ιανουαρίου μαζί με ένα άλλο εξέχοντα ιεράρχη τον Κύριλλο Αλεξανδρείας, που μακάρι να έχουμε τις ευχές και τις ευλογίες τους
.

 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις στα ΤΕΙ της περιοχής μας, στην Λαμία και την Χαλκίδα. Ξέρουμε τα προβλήματα τους, όσον αφορά την οργάνωση των σπουδών και την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης που παρέχουν όταν λείπουν καθηγητές και συγγράμματα.
Όταν δεν υπάρχει επαρκής αριθμός εκπαιδευτικών, αίθουσες και εποπτικά μέσα για εργαστήρια. Όταν τα προγράμματα και το περιεχόμενο σπουδών, η λειτουργία τους και τα πτυχία που δίνουν είναι υποβαθμισμένα και χωρίς αντίκρισμα τις περισσότερες φορές. Όταν οι φοιτητές αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης, σίτισης και αποτρεπτικό κόστος σπουδών που τους υποχρεώνει παράλληλα να εργάζονται.
Ξέρουμε πως 15.000 νέοι και οι οικογένειες τους επιδιώκουν, με χιλιάδες στερήσεις και αρκετές θυσίες, ένα πτυχίο που θα τους εξασφαλίσει μια θέση εργασίας έστω και αβέβαιης στο βάρβαρο κόσμο της φτώχειας, της ανέχειας και της ανεργίας.

Αντιλαμβανόμαστε πως ο καινούργιος νόμος για την ανώτατη παιδεία, που βαθαίνει την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της γνώσης, σε αυτό το περιβάλλον, θα χειροτερεύσει τα πράγματα. Πως οδηγούν σε άσχημες εξελίξεις οι συγχωνεύσεις σχολών και τμημάτων, η συνεργασία με τα ΑΕΙ που προβάλλεται σαν λύση αναβάθμισης προκειμένου να κρύψει την ισοπέδωση στο κατώτερο επίπεδο που θα έρθει. Πως η διασύνδεση της εκπαίδευσης με τους επιχειρηματίες θα την υποδουλώσει στους στόχους και τις επιδιώξεις τους, όπως άλλωστε χρόνια τώρα επιδιώκουν η Ε.Ε και οι άλλοι υποστηρικτές των συμφερόντων των μονοπωλίων.

Σε αυτές τις συνθήκες, νοιώθουμε την ανάγκη να αντιδράσουμε στις εκλογές των συμβουλίων - κοροϊδία, που εμπεδώνουν την σχέση των ΤΕΙ με τις επιχειρήσεις. Να καταγγείλουμε τους εκπαιδευτικούς, που βλέπουν τις σχολές σαν μαγαζάκι τους και τις σχέσεις με την διοίκηση τους σαν διασφάλιση των συμφερόντων τους. Που θέλουν να εκμεταλλεύονται, με βάση ιδιοτελή συμφέροντα, την διαχείριση κονδυλίων και προγραμμάτων.

Σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θέλουμε να συντονίσουμε τον αγώνα μας με αυτόν του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για να σταματήσει αυτή κατάσταση, που πληγώνει τη νεολαία της πατρίδας μας και υποθηκεύει το μέλλον της. Θέλουμε να αποκρούσουμε τις πολιτικές και τους νόμους της κυβέρνησης του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. Του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ που μας οδηγούν στον γκρεμό. Τις οδηγίες της Ε.Ε που μας οδήγησαν εδώ.

Ζητάμε να σταματήσει η παιδεία να είναι εμπόρευμα. Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.
Τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια να συγκροτούν καλά οργανωμένη, κεντρικά σχεδιαζόμενη, την ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, που θα είναι αποκλειστικά





δημόσιου χαρακτήρα και δεν θα έχει σχέση με τους κεφαλαιοκράτες. Με επαρκή χρηματοδότηση, συγγράμματα, εγκαταστάσεις και υποδομές.
Να υπάρχουν καθηγητές που θα αποδέχονται τον κοινωνικό ρόλο του εκπαιδευτικού σε όφελος του λαού.

Σε αυτά τα πλαίσια καταδικάζουμε πολιτικά κάθε αρμόδιο και φυσικά την πολιτική της συγκυβέρνησης.
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την πολιτική στάση του Περιφερειακού Συμβουλίου που παρακολουθεί τα γεγονότα απαθές και αδιάφορο για την ουσία τους. Στέκεται στην ύπαρξη των σχολών για να ικανοποιήσουν την τοπική κίνηση και κατανάλωση και όχι στην ουσία της εκπαίδευσης που παρέχουν.



                                                                 ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
                                                                          ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
                                                                          ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
                                                                          ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκτόνησε πέφτοντας στον δρόμο και δεν σταμάτησε κανείς (βίντεο)



Πρόκειται για ένα από τα πιο απάνθρωπα video που κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες στο διαδίκτυο.

Το περιστατικό συνέβη σε καποια ασιατική πόλη και το κατέγραψε με μια κάμερα τυχαία ένα ζευγάρι σε ένα αυτοκίνητο.
Μια κοπέλα ¨βουτάει¨ στο κενό απο μια γέφυρα σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο και τα αυτοκίνητα την.....
προσπερνούν σαν είναι κάποιο φυσικό εμπόδιο βγάζοντας φλας!!! Το ζευγάρι στο αυτοκίνητο δείχνει να ξαφνιάζεται, η γυναίκα λέει να συνεχίσουν να οδηγούν αλλά εκείνος της απαντά πως μάλλον (!) είναι καλύτερα να καλέσουν την αστυνομία! Τελικά εκείνη τηλεφωνεί αλλά συνεχίζουν την πορεία τους...





Και απορούμε πού αλλού μπορεί να φτάσει η απανθρωπιά;
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόλος έλξης για ντόπιους και ξένους ο παγωμένος καταρράκτης της Υπάτης. (φωτογραφίες και video)


Τον καταρράκτη της Υπάτης πάγωσαν τις δύο τελευταίες ημέρες οι πολικές θερμοκρασίες , που επικρατούν σε όλο τον νομό της Φθιώτιδας. Τέτοιο θέαμα έχουν να ξαναδούν οι ντόπιοι από το 2002, όπως δήλωσαν στον συνεργείο του Star, με την Ιωάννα Καραγιάννη και τον Δημήτρη Μακρή που βρέθηκε σήμερα στην περιοχή, για να καταγράψει το σπάνιο αυτό φαινόμενο.

Το θερμόμετρο στην πλατεία του χωριού τις βραδυνές ώρες έδειχνε -7 βαθμούς, ενώ το πρωί στις 10 η θερμοκρασία ήταν στους μηδέν βαθμούς κελσίου. Οι ντόπιοι φυσικά απολαμβάνουν την ομορφιά του παγωμένου τοπίου χωρίς να τους επηρεάζει ιδιαιτέρως το πολύ κρύο. Είναι συνηθισμένοι, όπως λένε, αν και τέτοιες χαμηλές θερμοκρασίες δεν είθισται να επικρατούν με τόση μεγάλη διάρκεια. Δείτε το video
Διαβάστε Περισσότερα »

Τον σκότωσαν η γυναίκα και το παιδί του γιατί είχαν οικονομικές διαφορές

Τον σκότωσαν η γυναίκα και το παιδί του γιατί είχαν οικονομικές διαφορές

Τρείς ολόκληρους μήνες μετά το άγριο φονικό που έγινε στο Νεόκαστρο Πρέβεζας στις 21 Οκτωβρίου του 2011 οι αστυνομικοί συνέλαβαν τελικά το μεσημέρι τους δράστες της στυγερής δολοφονίας με θύμα έναν 58χρονο που δεν ήταν άλλοι απο την σύζυγο και τον γιό τους.
Η 51χρονη και ο 25χρονος γιος είχαν καταστρώσει προσεκτικά το σχέδιο τους. Είχαν έντονες και συχνές διαφωνίες με τον πατέρα και σύζυγο κι έτσι αποφάσισαν να τον «βγάλουν από τη μέση».
Με την βοήθεια ενός φίλου του 25χρονου που τους προμήθευσε ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο από την περιοχή της Πρέβεζας, συνάντησαν το θύμα σε αγροτική περιοχή στο Νεόκαστρο Πρέβεζας όπου ο γιός πυροβόλησε τον πατέρα του μια φορά στο στήθος και τον τραυμάτισε θανάσιμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όταν η φύση....δημιουργεί!!!




Φυτώριο με σταλακτίτες στη Λαμία - Μοναδικές φωτογραφίες!


Ήταν ίσως η πιο παγωμένη του φετινού χειμώνα, αφού το θερμόμετρο στη Λαμία έπεσε στους -7 βαθμούς Κελσίου.

Έτσι στο φυτώριο, που βρίσκεται στην περιοχή της ΠΕΛ, κοντά στον Αγ. Τρύφωνα, το νερό από το αυτόματο πότισμα, πάγωσε και το αποτέλεσμα το βλέπετε στις φωτογραφίες του Δημήτρη Ανάγνου.





















  .lamiarepor
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο ! Δείτε ποιον ανακήρυξε από σήμερα Άγιο η Εκκλησία !



Η Εκκλησία αναγνώρισε τις ευεργεσίες του και τον ανακήρυξε Άγιο.

agios-haratsios-venizelos

e-magazino.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:60χρονος συνελήφθη για απόπειρα βιασμού






60χρονος προσπάθησε να βιάσει 54χρονη,συνελήφθη όμως από τους αστυνομικούς. Στις 3 περίπου μετά το μεσημέρι ο δράστης που γνωρίζεται με το θύμα την ανάγκασε να μπει στο αυτοκίνητό του και την μετέφερε σε ερημικό αγροτικό δρόμο στην περιοχή Πέρα Χωριό της Λιβαδειάς. Ασκώντας βία προσπάθησε να την βιάσει, ωστόσο εκείνη αντέδρασε και κατάφερε να ξεφύγει. Περπατώντας μάλιστα έφτασε σε σπίτι συγγενικού της προσώπου. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παράλληλα ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς. Οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα, αναζήτησαν και εντόπισαν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, τον 60χρονο δράστη και χθες το απόγευμα τον συνέλαβαν στην Λιβαδειά. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ παραγγέλθηκε Ιατροδικαστική εξέταση της 54χρονης.lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναγνωρίστηκαν οι δράστες της επίθεσης σε γυναίκα αστυνομικό


Το απόγευμα της Δευτέρας, 16/1, μια γυναίκα αστυνομικός, που υπηρετεί στην κρατική ασφάλεια, δέχθηκε επίθεση από 3 άτομα σε χώρο του ΤΕΙ Πάτρας.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματιστεί στο γόνατο, στα πλευρά και σε άλλα σημεία του σώματός της και να νοσηλευτεί για λίγες ώρες στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες ανήκουν στο χώρο των αριστεριστών, η αστυνομικός αναγνώρισε έναν εξ αυτών και κατέθεσε σχετικά, με συνέπεια να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του.

Προφανώς έγινε στόχος ατόμων, που την είχαν δει να παρακολουθεί πορείες και άλλες εκδηλώσεις, σε κάποιες περιπτώσεις και σε μηχανή της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: dete.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Καθηγητές, σβήνουν τα προφιλ τους στο Facebook...μετά το περιστατικό με τη δασκάλα στη Κρήτη..

Το τελευταίο περιστατικό με τη δασκάλα του...έρωτα, οδηγεί πολλούς δασκάλους να σβήσουν τα προφίλ τους στο Facebook για λόγους...

ασφαλείας! Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί είναι πλέον οι δάσκαλοι και οι εκπαιδευτικοί, που προχωρούν στο σβήσιμο των προφίλ τους από τον πασίγνωστο ιστότοπο κοινωνικής....
δικτύωσης. Και αυτό γιατί προτιμούν να μην έχουν πλέον προφίλ, παρά να βρεθούν μπλεγμένοι σε κάποια ιστορία, παρόμοια με αυτή της 22χρονης δασκάλας.

Αιτία για αυτή την κίνηση τους είναι το γεγονός ότι πολλοί από τους μαθητές τους, τους αναζητούν στο Facebook και τους γράφουν διάφορα σχόλια ή τους κάνουν like ή tag στις φωτογραφίες.




Σχόλια, τα οποία μπορεί να είναι καλοπροαίρετα, αλλά λόγω των «πονηρών» ημερών που διανύουμε, μπορεί να παρερμηνευθούν, όπως και κάποιες από τις απαντήσεις που τυχόν θα δώσουν οι δάσκαλοι στους μαθητές τους.

«Προτιμάμε να τα σβήσουμε τα προφίλ μας, γιατί αν απαντήσεις σε κάποιο μαθητή, μπορεί να παρεξηγηθείς. Ενώ αν δεν απαντήσεις, θα δημιουργήσεις στο μικρό παιδί την αίσθηση ότι δεν το συμπαθείς!» αναφέρει μιλώντας στο Creteplus δάσκαλος, ο οποίος έσβησε πρόσφατα το προφίλ του στο Facebook.

H διαχείριση του Διαδικτύου, σε σχέση με τα νεαρά σε ηλικία άτομα, είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί χρόνια - θεωρητικά - την εκπαιδευτική κοινότητα. Όπως αποδεικνύεται όμως, θα πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει να γίνεται και πράξη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς ο Ιουστινιανός έσφαξε 30.000 «αγανακτισμένους»

Βυζάντιο, Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, Σαν Σήμερα, Κωνσταντινούπολη, Έλληνες, Βυζαντινο

Οι εξεγέρσεις, τα επεισόδια, οι καταστροφές αλλά και η βίαιη καταστολή δεν είναι φαινόμενο μόνον του σύγχρονου ελληνικού κόσμου. Οι Έλληνες σε οποιοδήποτε σημείο της ιστορίας τους, κάτω από οποιοδήποτε ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο και εάν βρίσκονταν, έβρισκαν τους τρόπους να εκφράζουν την αγανάκτισή τους, με τον όποιο κυβερνητικό χειρισμό δεν ενέκριναν.
Έτσι, πριν από 1480 χρόνια ξέσπασε μία από τις μεγαλύτερες εξεγέρσεις που γνώρισε ο ελληνικός κόσμος, δηλαδή η Στάση του Νίκα. Την εποχή εκείνη αυτοκράτωρ του Βυζαντίου (Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας) ήταν ο Ιουστινιανός (από το 527 μ.Χ.).
«Σύνδεσμοι φιλάθλων ιπποδρομιών»
Στα χρόνια εκείνα, όπου δεν υπήρχαν δημοκρατικοί θεσμοί στην βυζαντινή αυτή κοινωνία, αλλά και ούτε η ευκολία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους προκειμένου οι πολίτες της Κωνσταντινούπολης να εκφράσουν τις απόψεις τους αλλά και να συζητήσουν με πολύ κόσμο για τα προβλήματα που ταλάνιζαν την τότε κοινωνία ήταν τα αθλητικά δρώμενα, με πιο διαδεδομένες να είναι οι ιπποδρομίες.

Όμως οι φίλαθλοι δεν παρευρίσκονταν ανοργάνωτοι στις ιπποδρομίες. Οι Βυζαντινοί λαμβάνοντας το άθλημα αυτό ως κληρονομιά από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, έλαβαν μαζί και την οργάνωσή τους, βάσει της οποίας υπήρχαν και σύνδεσμοι φιλάθλων, οι οποίοι είχαν εξελιχθεί σε βασικούς πόλους της κοινωνίας, έχοντας μέχρι και την δύναμη να επηρεάσουν και τις πολιτικές εξελίξεις.
Στις ιπποδρομίες της Κωνσταντινούπολης υπήρχαν 4 ομάδες, οι Βένετοι (Γαλάζιοι), οι Κόκκινοι (Ρούσσοι), οι Πράσινοι και οι Λευκοί, οι οποίες είχαν και τους «οργανωμένους οπαδούς» τους. Ωστόσο την περίοδο του Ιουστινιανού οι μεγαλύτερες ομάδες που είχαν την μερίδα του λέοντος από άποψη απήχησης στον λαό, αλλά και την δυνατότητα να επηρεάσουν τα άνωθεν πολιτικά κλιμάκια της αυτοκρατορίας ήταν οι Βένετοι και οι Πράσινοι. Όπως ήταν φυσικό και οι εκάστοτε αυτοκράτορες υποστήριζαν την ομάδα της αρεσκείας τους, έτσι και ο Ιουστινιανός ο οποίος τουλάχιστον μέχρι την Στάση υποστήριζε τους Βένετους.
«Τα νέα μέτρα δεν θα περάσουν!»
Οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις του Ιουστινιανού έκαναν πολύ κόσμο να «αγανακτίσει», με αρκετούς συγκλητικούς να δράττονται της ευκαιρίας επειδή είδαν τα δικαιώματά των περισσότερων ευγενών να ψαλιδίζονται. Έτσι, παίρνοντας με το μέρος τους οπαδούς των Πρασίνων και των Βένετων, τους οποίους λέγεται πως προμήθευσαν με όπλα, ξεκίνησαν μία από τις μεγαλύτερες εξεγέρσεις.
Το πλήθος των στασιαστών ξεχύθηκε στην πόλη και για ημέρες κατέστρεφαν ό,τι έβρισκαν φωνάζοντας ένα μόνο σύνθημα. «Νίκα, Νίκα»! Το σύνθημα αυτό ήταν δημοφιλές επειδή ήταν και η ιαχή που έκανε τον Ιππόδρομο να τρέμει κατά την διάρκεια των αγώνων. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων σχεδόν η μισή Πόλη κάηκε ενώ σημειώθηκαν ζημιές ακόμη και στον, όχι όπως τον ξέρουμε σήμερα, ναό της Αγίας Σοφίας. Οι στασιαστές εκτιμώντας πως η εξέγερσή τους θα φέρει αποτέλεσμα έστεψαν μάλιστα και νέο αυτοκράτορα τον Υπάτιο, ανηψιό του Αυτοκράτορα Αναστασίου Α', τον οποίον και έβαλαν να καθήσει στην αυτοκρατορική θέση στον Ιππόδρομο.
Ο Ιουστινιανός βλέποντας την έκταση που έλαβαν τα γεγονότα αποφάσισε αρχικά να εγκαταλείψει την Πόλη, πράγμα που δεν έκανε όμως μετά από παρότρυνση της συζύγου του της Θεοδώρας.
«Καταστολή πάση θυσία»
Τελικά διέταξε τους στρατηγούς Βελισάριο και Μούνδο να καταστείλουν την εξέγερση με κάθε τρόπο, πράγμα και που έκαναν. Δωροδοκώντας τους ηγέτες των εξεγερμένων δημιουργήθηκαν έριδες και διαφωνίες μεταξύ του πλήθους. Εν τέλει οι εξεγερθέντες εγκλωβίστηκαν στον Ιππόδρομο, όπου και κυριολεκτικά σφαγιάστηκαν μέχρις ενός.

Ο σύγχρονος του Ιουστινιανού, ιστορικός Προκόπιος, στο βιβλίο του «Η ιστορία των Πολέμων», μας διηγείται πως ο αριθμός των σφαγιασθέντων έφτασε τους 35.000. Τέλος ο Ιουστινιανός μετά από αυτήν του την «επιτυχία» για να εδραιώσει την κυριαρχία του, διέταξε την εκτέλεση του Υπατίου αλλά και όλων των ευγενών και συγκλητικών που υποστήριξαν την Στάση του Νίκα, και οι περιουσίες τους δημεύθηκαν.
 .iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψωροκώσται​να: Κι όμως υπήρξε πραγματικό πρόσωπο της Ελληνικής Ιστορίας!

Το όνομα «Ψωροκώσταινα» το χρησιμοποιούμε σήμερα, όταν θέλουμε να περιγράψουμε την ανέχεια και τη φτώχεια και ειδικότερα όταν θέλουμε να καταδείξουμε κάποιον ή κάτι ως τον «φτωχό συγγενή» ενός συνόλου, ή με άλλα λόγια τον «τελευταίο τροχό της αμάξης». 


Στις μέρες μας, συνήθως χρησιμοποιούμε απαξιωτικά αυτή τη λέξη όταν...


πρόκειται να στηλιτευθεί μια κακομοιριά, υποχωρητικότητα, ανοργανωσιά, αδυναμία και φτώχια που κάποιοι θεωρούν ότι χαρακτηρίζει την Ελλάδα της νεότερης ιστορίας.


Όμως, η Ψαροκώσταινα ή Ψωροκώσταινα, ήταν ένα υπαρκτό πρόσωπο της νεοελληνικής ιστορίας και μάλιστα μια ηρωική και αξιέπαινη γυναίκα στα χρόνια της Επανάστασης του 1821.


Όταν το 1821 καταστράφηκε η πόλη των Κυδωνιών, της Μικράς Ασίας, μετά από την αποτυχημένη επαναστατική κίνηση που επιχειρήθηκε, ο πληθυσμός της σφάχτηκε και το σύνολό του εγκατέλειψε την όμορφη πόλη με ντόπια ή ψαριανά καράβια. 


Στην χαλασιά αυτή κατάφερε να σωθεί η Πανωραία Χατζηκώστα, μια όμορφη αρχόντισσα με μεγάλη περιουσία. 


Κατά αγαθή συγκυρία ένας ναύτης τη βοήθησε και μαζί με άλλους την ανέβασαν σ’ ένα καράβι που ξεμπάρκαρε στα Ψαρά.


Τόσο τον άντρα της, τον Κώστα Αϊβαλιώτη, που ήταν πλούσιος έμπορος, όσο και τα παιδιά της, τους έσφαξαν μπρος τα μάτια της οι Τούρκοι


Στα Ψαρά λοιπόν, όπου βρέθηκε (γι’ αυτό ονομάστηκε Ψαροκώσταινα) πάμφτωχη και ολομόναχη, οι συντοπίτες της και κυρίως ο Βενιαμίν ο Λέσβιος (δάσκαλος της Ακαδημίας των Κυδωνιών) την βοήθησαν και την προστάτεψαν.


Η Πανωραία σύντομα άφησε τα Ψαρά και φθάνει στην τότε πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, το Ναύπλιο. 


Εκεί την ακολούθησε κι εγκαταστάθηκε και ο Βενιαμίν ο Λέσβιος. 


Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά, αφού ζούσε από τις υπηρεσίες τις οποίες προσέφερε στον δάσκαλο και φιλόσοφο Βενιαμίν Λέσβιο, ο οποίος παρέδιδε μαθήματα για να ζήσει. 


Τον Αύγουστο του 1824 όμως, ο Βενιαμίν ο Λέσβιος πέθανε από τύφο. Από τότε για την Πανώρια άρχισε ένας δυσβάστακτος αγώνας επιβίωσης. 


Μόνη και άγνωστη, βγάζει το ψωμί της πότε κάνοντας την αχθοφόρο, πότε την πλύστρα και πότε χάρη στην ελεημοσύνη όσων την συμπονούσαν.


Την περίοδο εκείνη η Επανάσταση δοκιμαζόταν από την επέλαση του Ιμπραήμ, ο οποίος εκτός από τις άλλες καταστροφές άφηνε στο πέρασμά του και εκατοντάδες ορφανά που συγκεντρώνονταν στο Ναύπλιο. 


Παρά τα προβλήματά της, η Πανώρια ζήτησε και πήρε υπό την προστασία της παιδιά ορφανά. Για να τα θρέψει περνούσε από σπίτι σε σπίτι και ζητιάνευε. 


Είχε παραμελήσει σε τέτοιο βαθμό τον εαυτό της, που τα αλητάκια της παραλίας την πείραζαν και την φώναζαν Ψωροκώσταινα


Το 1826 έγινε έρανος στο Ναύπλιο για να βοηθήσουν το μαχόμενο Μεσολόγγι. 


Έτσι μια Κυριακή, στήθηκε στη κεντρική πλατεία ένα τραπέζι και οι υπεύθυνοι του εράνου ζητούσαν από τους καταστραμμένους, πεινασμένους και χαροκαμένους Έλληνες να βάλουν πάλι το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσουν τους μαχητές και τους αποκλεισμένους του Μεσολογγίου. 


Αλλά λόγω της φτώχιας και της εξαθλίωσης κανείς δεν πλησίαζε το τραπέζι. 


Όλων τα σπίτια δύσκολα τα έφερναν πέρα. Τότε η φτωχότερη όλων, η χήρα Χατζηκώσταινα, η Πανωραία, έβγαλε το ασημένιο δαχτυλίδι που φορούσε στο δάχτυλό της και ένα γρόσι που είχε στην τσέπη της και τα ακούμπησε στο τραπέζι της ερανικής επιτροπής, λέγοντας «Δεν έχω τίποτα άλλο από αυτό το ασημένιο δαχτυλίδι κι αυτό το γρόσι. Αυτά τα τιποτένια προσφέρω στο Μεσολόγγι».


Ύστερα απ’ αυτή την απρόσμενη χειρονομία, κάποιος από το πλήθος φώναξε: «Για δείτε, η πλύστρα η Ψωροκώσταινα πρώτη πρόσφερε τον οβολό της» κι αμέσως το φιλότιμο πήρε και έδωσε. 


Άρχισαν να αποθέτουν στο τραπέζι του εράνου λίρες, γρόσια και ασημικά. Αυτή ήταν η εξέλιξη της φτωχής προσφοράς της πλύστρας Χατζηκώσταινας, που από εκείνη τη στιγμή απαθανατίστηκε «επίσημα» πλέον, με το παρανόμι «Ψωροκώσταινα».


Η πλύστρα Πανωραία όμως, δεν έδινε μόνο μαθήματα πατριωτισμού, αλλά και ανθρωπιάς, καθώς το ελάχιστο εισόδημά της το μοιραζόταν με ορφανά παιδιά αγωνιστών


Όταν μάλιστα ο Καποδίστριας ίδρυσε ορφανοτροφείο, προσφέρθηκε – γριά πια και με σαλεμένο τον νου από τον πόνο και τις στερήσεις – να πλένει τα ρούχα των ορφανών χωρίς καμιά αμοιβή.


Και εκεί που άρχισε να χαίρεται για τα «παιδιά της» που είχαν βρει ρούχα και φαγητό, λίγους μόλις μήνες μετά τη λειτουργία του ιδρύματος η Πανώρια πέθανε. 


Οι επίσημοι δεν την τίμησαν


Την τίμησαν όμως με τον καλύτερο τρόπο τα παιδιά του ορφανοτροφείου, τα οποία μέσα σε λυγμούς την συνόδευσαν ως την τελευταία της κατοικία.


Για το πώς η Ψωροκώσταινα έγινε «σύμβολο» υπάρχει και μια άλλη εκδοχή, η οποία μάλλον οφείλεται στην αγάπη που έτρεφε ο απλός κόσμος για την Πανώρια. 


Σύμφωνα με αυτήν, η Ψωροκώσταινα, όπως την έλεγαν λόγω της φτώχειας της, ήταν σύζυγος αγωνιστή. Δεν είχε καμία βοήθεια από πουθενά και ζητιάνευε στους δρόμους του Ναυπλίου. 


Κάποια στιγμή την είδε ο Καποδίστριας και της έδωσε κάτι. Τότε εκείνη, κατανοώντας το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας, έδωσε στον κυβερνήτη όσα χρήματα είχε συγκεντρώσει. 


Ο Καποδίστριας συγκινήθηκε από τη χειρονομία και έδωσε εντολή να συνταξιοδοτηθεί.


Γιατί όμως έγινε πανελλήνια γνωστό το παρατσούκλι της Πανωραίας; 


Στην εποχή του Καποδίστρια σε μια συνεδρίαση της Συνέλευσης, κάποιος παρομοίασε το Ελληνικό Δημόσιο με την Ψωροκώσταινα. 


Ο συσχετισμός «άρεσε» και κάθε φορά που αναφερόντουσαν στο θέμα του Δημοσίου το ονόμαζαν «Ψωροκώσταινα». 


Λίγο αργότερα όταν ανέλαβαν την εξουσία οι Βαυαροί και διέλυσαν τα άτακτα στρατιωτικά τμήματα των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821, η φράση «τι να περιμένει κανείς από την Ψωροκώσταινα;» πέρασε στην ιστορία. 


Οι αγωνιστές αποκαλούσαν την αντιβασιλεία ειρωνικά «Ψωροκώσταινα» και οι Βαυαροί από την πλευρά τους όταν ήθελαν να απαντήσουν σε όσους ζητούσαν τη βοήθεια του κράτους για να συντηρηθούν έλεγαν περιφρονητικά: «Όλοι από την Ψωροκώσταινα ζητούν να ζήσουν»


Το παρατσούκλι το οποίο απέδιδε την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας, από τότε και έως τις ημέρες μας αναφέρεται συχνά.


Μάλιστα το 1942, κατά τη συνεδρίαση της πρώτης Βουλής κάποιος βουλευτής χαρακτήρισε και πάλι την Ελλάδα Ψωροκώσταινα. 


Όλοι είχαν αποδεχθεί πλέον τον χαρακτηρισμό. 


Έναν περιφρονητικό χαρακτηρισμό ο οποίος έγινε αποδεκτός και στη σημερινή πολιτική ορολογία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΠΥΡΙ


Μέ μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε στό Πυρί Θηβών στόν Ιερό Ναό τού Αγίου Αθανασίου προεξάρχοντος τού Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών καί Λεβαδείας  κ.κ. Γεωργίου μέ τήν συμμετοχή πλήθους Ιερέων  ο πανηγυρικός εσπερινός  καί γιά πρώτη φορά η περιφορά τής Θαυματουργής Εικόνας τού πολιούχου τής  ιστορικής συνοικίας τής Θήβας μέ τήν συνοδεία τής Φιλαρμονικής τού Δήμου Θηβαίων  .
Τίμησαν μέ τήν παρουσία τους τόν εορτασμό τού Αγίου Αθανασίου : ο Δήμαρχος τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου , ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης , ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης , ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Μουλκιώτης , 
ο Πολιτευτής κ. Ακης Βαγιάκος , o πρώην Υπουργός κ. Βαγγέλης Μπασιάκος , ο πρώην Δήμαρχος τού Καποδιστριακού Δήμου Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος , ο Πρόεδρος τού Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θανάσης Κοκοντίνης , οί Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Βενιζέλος , Παναγιώτης  Βενιζέλος , Γιώργος Ζδώνας , οί Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Φανή Παπαθωμά , Γιώργος Ψυχογιός ,  η Πολιτευτής κα Σωτηρία Μανάρα καί άλλοι .....
Στό πνευματικό κέντρο τού Αγίου Αθανασίου μετά τό πέρας τής Θρησκευτικής Εκδήλωσης προσφέρθηκαν : ζεστό τσά'ι' , βουτήματα , γλυκίσματα , αναψυκτικά καί κονιάκ πρός όλο τό πλήθος τών πιστών επισφραγίζοντας μέ τόν καλύτερο τρόπο τήν άψογη φιλοξενία τού Εορτάζοντος Nαού πρός τιμήν τού Αγίου Αθανασίου . 

Δημήτρης Σοβατζής
Εmail:sovdim@hotmail.com


 από
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ