Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Έλεγχος της εφορίας έγινε σήμερα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός







Η αρμόδια ΔΟΥ ήλεγξε τα βιβλία και βεβαίωσε την είσπραξη αγγελιόσημου ύψους 300.000 ευρώ.

Η οφειλή είχε διαπιστωθεί σε έλεγχο που  πραγματοποίησε προ μηνός κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, λόγω μη καταβολής ΦΠΑ ύψους 600.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ελέγχου είχε διαπιστωθεί ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός όφειλε αγγελιόσημο ύψους 300.000 ευρώ.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Pheme.gr σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 κλιμάκιο της αρμόδιας ΔΟΥ, επισκέφθηκε τα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και προέβη σε πράξη καταλογισμού, προκειμένου να βεβαιωθεί και να εισπραχθεί το αγγελιόσημο.  
 Pheme.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς.... θα δείξει!



Tην ικανοποίησή του για τη συνάντηση που είχε με τους κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη, η οποία κράτησε περίπου δυόμιση ώρες, εξέφρασε μετά το τέλος της, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, τονίζοντας ότι οι πολιτικοί αρχηγοί επιβεβαίωσαν την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στην ολοκλήρωση του έργου της. «Η συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν σημαντική και ουσιαστική», αναφέρει ο κ. Παπαδήμος στη δήλωσή του και πρόσθεσε ότι «Συζητήσαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τις τρέχουσες εξελίξεις, ειδικότερα τις διαβουλεύσεις με την τρόικα και τη διαδικασία του PSI. Η συζήτηση έγινε μέσα σε ένα πολύ θετικό κλίμα και οι πολιτικοί αρχηγοί επιβεβαίωσαν την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στην ολοκλήρωση του έργου της».
Διαβάστε Περισσότερα »

Η «κατάρα» του κινηματογραφικού Ιησού!

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή των πρωταγωνιστών
Η πληθώρα ταινιών θρησκευτικού περιεχομένου είναι γνωστές στους έλληνες θεατές καθώς κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες, τα κανάλια τις προβάλλουν με ιδιαίτερο ζήλο. Οι περισσότερες ταινίες του είδους, γνώρισαν επιτυχία καθώς η θεματολογία τους, αρκούσε για να τους εξασφαλίσει αρκετούς θεατές. Ωστόσο, οι επίδοξοι ηθοποιοί που υποδύθηκαν τον Ιησού δεν «εισέπραξαν» το μερίδιο τους από την επιτυχία της ταινίας. Μάλιστα, πολλοί έφτασαν να μιλούν για μια «κατάρα» που κατατρέχει τους «κινηματογραφικούς θεανθρώπους».
Δείτε τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα:

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι (1977)

Η γνωστή στο ελληνικό κοινό σειρά, σημείωσε χαρακτηριστική επιτυχία την εποχή της προβολής της. Ωστόσο ο πρωταγωνιστής της, Ρόμπερτ Πάουελ, κάθε άλλο παρά κερδισμένος βγήκε. Αν και όλοι συμφώνησαν, ότι ενσάρκωσε εκπληκτικά τον Ιησού, η καριέρα του καταστράφηκε καθώς η εικόνα του συνδέθηκε τόσο έντονα με τον Θεάνθρωπο που κανένας παραγωγός δεν μπορούσε να τον φανταστεί σε άλλο ρόλο.



«Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» του Βασίλη Γεωργιάδη (1975)

Ο Αλέξης Γκόλφης, πρωταγωνιστής στην ελληνική αυτή σειρά, μετά την ολοκλήρωση της δεν μπόρεσε να ξαναβρεί ποτέ δουλεία. Το τέλος του ήταν τραγικό: Τον Αύγουστο του 2007 τον βρήκε ο θάνατος, στην πλατεία Κολιάτσου όπου ζούσε καθώς ήταν άστεγος. Παρέμεινε για δύο μήνες στο νεκροτομείο καθώς δεν βρέθηκε κανείς να αναγνωρίσει το πτώμα του άτυχου ηθοποιού.



«Τα Πάθη του Χριστού» του Μελ Γκίμπσον (2004)

Η πρόσφατη αυτή ταινία του Γκίμπσον αν και κατηγορήθηκε για υπερβολική βία, γνώρισε την επιτυχία. Ωστόσο, τα γυρίσματα της κάθε άλλο παρά επιτυχημένα και εύκολα μπορούν να χαρακτηριστούν: ο πρωταγωνιστής Τζιμ Καβίτζελ εκτός του ότι έβγαλε τον ώμο του στο σταυρό και υπέφερε από υποθερμία και πνευμονία, χτυπήθηκε δύο φορές από κεραυνό!



«Μπεν Χουρ» του Γουίλιαμ Γουάιλερ (1959)

Το πρόβλημα που αντιμετώπισαν στη ταινία αυτή, ήταν να βρουν ένα Χριστό που θα μπορούσε να σταθεί επάξια απέναντι στον Τσάρλτον Ίστον και την επιβλητική φυσιογνωμία του. Για το σκοπό αυτό επιλέχθηκε ο Κλοντ Χίτερ. Ωστόσο ο σκηνοθέτης, δεν φάνηκε να πείσθηκε και έτσι αποφάσισε να μην εμφανίσει καθόλου το πρόσωπο του ηθοποιού αλλά μόνο τη πλάτη του!



«Ο Βασιλεύς των Βασιλέων» του Νίκολας Ρέι (1961)

Ο ηθοποιός που επιλέχθηκε να ενσαρκώσει τον Ιησού ήταν ο Τζέφρι Χάντερ γνωστός ήδη στο κοινό από προηγούμενες ταινίες του. Ωστόσο, η καριέρα του, μετά την προβολή της ταινίας «πήρε τη κάτω βόλτα». Πέθανε σε ηλικία 42 χρονών με τρομακτικό τρόπο: εξαιτίας ενός εγκεφαλικού, έπεσε και τραυματίστηκε από ένα αιχμηρό αντικείμενο. Το κεφάλι του έσπασε και την επόμενη μέρα πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία.



«Ο τελευταίος πειρασμός» του Μάρτιν Σκορτσέζε (1988)

Καμία άλλη ίσως ταινία, δεν έχει προκαλέσει τόσο σάλο όσο αυτή, την εποχή που γυρίστηκε. Χαρακτηρίστηκε «αιρετική», και όπου προβλήθηκε ξεσήκωσε τεράστιες αντιδράσεις. Στη χώρα μας, ειδικότερα, οι κινηματογράφοι που επιχείρησαν να την προβάλλουν πυρπολήθηκαν και οι θεατές κακοποιήθηκαν από αγανακτισμένους πιστούς. Επειδή όμως θρησκευτική ταινία, δεν γίνεται να είναι πλήρως «ανώδυνη» για τον πρωταγωνιστή, ο Γουίλιαμ Νταφόε, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, λόγω αλλεργίας αντιμετώπισε πρόβλημα όρασης από το ένα του μάτι!

/matigr.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αννούλα Διαμαντοπούλου έχει 2.168.500 ευρώ για διαφημίσεις.Για βιβλία δεν έχει σεντ.

Μπράβο στους Φωστήρες του Υπουργείου Παιδείας.Αντικατέστησαν τα βιβλία με διαφημιστικές καμπάνιες με προϋπολογισμό 1.168.500 ΕURΟ και με παράταση 1.000.000 το χρόνο.Έκπληξη προκαλεί στην Εκπαιδευτική Κοινότητα η συνεχιζόμενη αλλοπρόσαλλη πολιτικής της Υπουργού Παιδείας στο θέμα της διαχείρισης των κονδυλίων του Υπουργείου. Σε μια περίοδο...


 έντονης οικονομικής δυσπραγίας και αιματηρών μειώσεων μισθών από τους εκπαιδευτικούς και δαπανών από τις διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, είναι το λιγότερο εξωφρενικό η κα. Διαμαντοπούλου να δίνει παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου, στη συνεργασία της με την διαφημιστική εταιρεία Cream, η οποία ολοκληρωνόταν στις 31 Δεκεμβρίου 2011 , αναφέρει χαρακτηριστικά και σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την αρμόδια Υπουργό , ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, τονίζοντας στην συνέχεια ότι ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου που ήταν 1.168.500 ευρώ και όπως προέβλεπε η προκήρυξη το υπουργείο έχει δικαίωμα προαίρεσης προϋπολογιζόμενου ύψους κατ ανώτατον 500.000 (πλέον ΦΠΑ), να παρατείνει τη διάρκεια της παροχής υπηρεσιών για ένα έτος ή κατ ανώτατον 1 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) για δύο έτη .

Λεφτά λοιπόν η κα. Διαμαντοπούλου έχει;
Και αν ναι ο κ. Παπαδήμος τί λέει για τη νέα αυτή σπατάλη;
Μεταξύ άλλων, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ κ. Νίκος Νικολόπουλος σε άλλο σημείο της ερώτησης του τόνισε χαρακτηριστικά : Κάποιος πρέπει επιτέλους να απαντήσει υπεύθυνα. Τα παιδιά μας θα μάθουν γράμματα από τα βιβλία που δεν έχουν ακόμα φτάσει στα σχολεία ή από τις διαφημιστικές καμπάνιες της κ. Διαμαντοπούλου;
Τέλος, ο Αχαιός πολιτικός της ΝΔ, απευθυνόμενος στην κ. Διαμαντοπούλου ζήτησε άμεσες και πειστικές απαντήσεις για τους λόγους που επέβαλαν την αυτόματη ανανέωση της σύμβασης, καθώς και το πεδίο που κάλυψε η συγκεκριμένη εταιρεία . Σημείωσε δε ότι η Υπουργός οφείλει να απαντήσει ποια νέα ανάγκη δημιουργήθηκε που επέβαλε την νέα σύμβαση με αυτό το κόστος και φυσικά αν είχε γίνει έρευνα αγοράς για εξεύρεση ποιο συμφέρουσας πρότασης .

πηγή:exomatiakaivlepo.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »




Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο! Δολοφονήθηκαν 200,000,000 κορίτσια! [VID]



200,000,000 εκατομμύρια κορίτσια λείπουν σήμερα απο τη Γη.

Είναι τα κορίτσια εκείνα που γεννήθηκαν σε χώρες όπως η Κίνα κι η Αφρική, οπου το να γεννηθεί κορίτσι θεωρείται ακόμα και κατάρα. Το ντοκυμαντέρ “it’s a girl” αναμένεται να βγει μέσα στο έτος και σκηνές όπως αυτή με τη γυναίκα που με γέλια λέει οτι σκότωσε συνολικά 8 κορίτσια που γέννησε θα σοκάρουν κόσμο.
Δείτε το video...


Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Κόβουν στα παιδιά τα εμβόλια λόγω κρίσης!

Εκτεθειμένα σε κάθε είδους ασθένειες βρίσκονται χιλιάδες παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς οι γονείς τους αδυνατούν πλέον να τους παρέχουν ακόμη και τη στοιχειώδη υποχρεωτική εμβολιαστική κάλυψη της βρεφικής και νηπιακής ηλικίας.


Χιλιάδες γονείς έχουν αντικαταστήσει τον ιδιωτικό παιδίατρο με...


εναλλακτικές λύσεις που μέχρι πρότινος επισκέπτονταν κυρίως άπορες οικογένειες, όπως για παράδειγμα ΜΚΟ και τα πολυιατρεία των Δήμων.


Την τριτοκοσμική εικόνα της χώρας σε ότι αφορά την προστασία των Ελληνόπουλων, επιβεβαιώνει η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρία, η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την επαπειλούμενη έξαρση ασθενειών στον παιδικό πληθυσμό λόγω της παραμέλησης του Προγράμματος εμβολιασμών.


Σύμφωνα με την Εταιρία, οι Έλληνες πλέον όχι μόνο δεν μπορούν να παρέχουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα για την προστασία της υγείας τους εμβόλια, αλλά ούτε καν να προχωρήσουν σε μια απλή επίσκεψη στον παιδίατρο.


Η τελευταία, αποτελούσε μέχρι πρότινος μια συνηθισμένη διαδικασία για τους Έλληνες γονείς, που κατά κύριο λόγο είχε προληπτικό χαρακτήρα. 


Η συρρίκνωση όμως των οικογενειακών εισοδημάτων λόγω της κρίσης μετέτρεψε την επίσκεψη στον παιδίατρο σε πολυτέλεια, αν και το αντίτιμο δεν ξεπερνά τα 70 ευρώ, στην ακριβότερη των περιπτώσεων. 


Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς προτιμούν να λαμβάνουν τηλεφωνικές συμβουλές από το σπίτι για το πρώτο 48ωρο και μόνο αν προκύψει κάτι το ανησυχητικό να επισκεφτούν τον παιδίατρο.


Την κατακόρυφη πτώση των επισκέψεων σε ιδιώτες παιδιάτρους επιβεβαιώνει και ο Σύλλογος Ελευθερο-επαγγελματιών Ιατρών Αττικής, καθώς στον ιδιωτικό παιδιατρικό κλάδο καταγράφεται μείωση της κίνησης της τάξεως του 40%. 


Ανάλογη μείωση βέβαια παρατηρείται και στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι Έλληνες γονείς στρέφονται πλέον στα πολυιατρεία των Δήμων, στα ιατρεία των ΜΚΟ όπως οι γιατροί του κόσμου κτλ. 


Η επίσημη πολιτεία προκλητικά απούσα.


12.910 λιγότεροι εμβολιασμοί μόνο στο ΙΚΑ


Πτωτική εικόνα για την πορεία των εμβολιασμών επικρατεί όμως και στα ασφαλιστικά ταμεία. 


Μόνο στο ΙΚΑ, το μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας με περίπου 4 εκατ. ασφαλισμένους η εικόνα για τον αριθμό των εμβολιασμών είναι απογοητευτική. 


Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 188.910 εμβολιασμούς που είχαν καταγραφεί στα 59 Κέντρα Υγείας Μάνας και Παιδιού του ΙΚΑ σε όλη τη χώρα το 2010, το αντίστοιχο διάστημα του 2011 ο αριθμός των εμβολίων μόλις που έφτασε τα 176.000!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ:H ιστορία επαναλαμβάνετε ,άλλο ένα θύμα βρήκε τραγικό θάνατο στην Βoλιβία στον "Δρόμο του Θανάτου»"με φορτηγό



Ένα άλλο θύμα του δρόμου  βρήκε τραγικό θάνατο στην Βολιβία, οδηγός σκοτώνεται,


Σοκαριστικό βίντεο έχει προκύψει, δείχνουν το όχημα σέρνεται κατά μήκος της άκρης μιας χαράδρας στο προδοτικό τμήμα του δρόμου στη Βολιβία.

O δρόμος αυτός έχει χαρακτηριστεί ως "Δρόμος του Θανάτου»".

 Στο Coroico στο Amazon περιοχή της Βολιβίας, φέρεται να υποστηρίζει και εκτιμάται ότι 200 με 300 ζωές ετησίως έχουν χαθεί....Το πέρασμα ονομάστηκε "Ο πιο επικύνδινος δρόμος Στον Κόσμο"

tragiko
http://himaira.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

100.000 Έλληνες συμπλήρωσαν το 2011 βιογραφικό για να φύγουν

Μεταξύ των πρώτων χωρών της Ευρώπης στη συμπλήρωση Europass η Ελλάδα. Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Πύλης
Περίπου εκατό χιλιάδες ευρωπαϊκά βιογραφικά συμπληρώθηκαν το 2011, από νέους Έλληνες που αναζήτησαν μία καλύτερη τύχη εκτός Ελλάδας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop) και της Ευρωπαϊκής Πύλης Europass αναφορικά με τον αριθμό συμπλήρωσης ευρωπαϊκών βιογραφικών από Έλληνες πολίτες, το 2011 συμπληρώθηκαν διαδικτυακά 95.732 ευρωπαϊκά βιογραφικά από Έλληνες πολίτες.
Ο αριθμός αυτός καθιστώντας την χώρα μας, αναλογικά με τον πληθυσμό της, από τις πρώτες στην Ε.Ε. στην συμπλήρωση των εν λόγω εντύπων (πίσω από την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ρουμανία). Ο αντίστοιχος αριθμός για το 2010 ανήλθε στα 53.043 και για το 2009 στα 36.269 βιογραφικά.
Σημειώνεται, ότι το 67% όσων συμπλήρωσαν το ευρωπαϊκό βιογραφικό αφορά νέους χωρίς εργασία έως 35 ετών, ενώ την ίδια στιγμή περισσότεροι από τους μισούς εμφανίζονται καταρτισμένοι καθώς ομιλούν από μία έως τρεις ξένες γλώσσες (30.676 μία, 32.348 δύο και 12.939 τρεις ξένες γλώσσες). Τέλος, περίπου το 40% διαθέτει μικρή ή καθόλου εργασιακή εμπειρία (17,1% έως 2 έτη και 21,3% καθόλου).
Η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία (49,6%) αποτελούν τις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην Ε.Ε. και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από το επόμενο κράτος μέλος (Σλοβακία 35,1%).
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, εξάλλου, είναι το γεγονός ότι περίπου το 21% των Ελλήνων ηλικίας 18 έως 24 ετών δεν βρίσκονται ούτε στην εκπαίδευση ούτε στην αγορά εργασίας.
Αναξιοποίητα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο
Η Ελλάδα χρειάζεται να κινητοποιήσει άμεσα πόρους από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία και ιδίως από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο που μέχρι σήμερα παραμένει ελάχιστα αξιοποιημένο. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής (Νοέμβριος 2011), η Ελλάδα έχει απορροφήσει το 22,11% των διαθέσιμων πόρων όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος αγγίζει το 33,78%.
Αλλά και όσον αφορά το Ταμείο Συνοχής, η Ελλάδα παρουσιάζει απορροφητικότητα της τάξης του 24,60% την στιγμή που ο μέσος όρος στην Ε.Ε. βρίσκεται στο 26,09%. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία.
Τα επόμενα δύο χρόνια πρέπει να απορροφηθούν και τα 3,3 περίπου δις ευρώ από το ΕΚΤ, τα 2,5 δις και πλέον ευρώ από το Ταμείο Συνοχής, αλλά και το σύνολο των διαθέσιμων πόρων από τα υπόλοιπα κοινοτικά ταμεία.
Οι πόροι αυτοί, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να διοχετευθούν για την στήριξη της εργασίας των νέων και την επιτάχυνση της ένταξης στην αγοράεργασίαςεκείνων που μόλις ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους».
Τι είναι το Europass
Τo Europass είναι ένας φάκελος, που κάθε ενδιαφερόμενος συμπληρώνει ηλεκτρονικά και αποτελείται από πέντε επιμέρους έγγραφα περιγραφής των προσόντων, γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων κατά την εκπαιδευτική και επαγγελματική πορεία του.
Πιο συγκεκριμένα, ο φάκελος περιέχει:
* Βιογραφικό Σημείωμα (CV)
* Διαβατήριο Γλωσσών (LP) που γνωρίζει ο κάτοχος
* Κινητικότητα (Mobility), δηλαδή τυχόν επαγγελματικά ή σπουδαστικά ταξίδια που έχει κάνει n Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού (CS), έγγραφο που περιγράφει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει οι κάτοχοι πιστοποιητικών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
* Παράρτημα Διπλώματος (DS), το οποίο δεν υποκαθιστά το πτυχίο, όμως είναι πολύ χρήσιμο καθώς εξηγεί λ.χ. ότι ένας αγιογράφος που σπούδασε στην Ελλάδα, έχει εξειδικευθεί και σε προγράμματα σχεδιασμού σε υπολογιστές, πέρα από την τέχνη του.
Ο φάκελος είναι τυποποιημένος και κοινός για όλους τους πολίτες των χωρών της Ευρώπης, που δίνει τη δυνατότητα στους ξένους εργοδότες, να κάνουν σύγκριση των τυπικών και πραγματικών προσόντων των υποψηφίων προς πρόσληψη.
news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίτιμος δημότης Λεβαδέων, ανακηρύχθηκε ο Δημοσθένης Ταμπάκος




Επίτιμος δημότης Λεβαδέων, ανακηρύχθηκε ο Ολυμπιονίκης των κρίκων Δημοσθένης Ταμπάκος, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν, το απόγευμα της Τετάρτης, το παράρτημα Βοιωτίας τους ΕΣΥΝ και ο ΑΚΟΛ, με θέμα «ΝΑΙ στον Αθλητισμό, ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά».
Εκτελώντας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Λεβαδέων Ν. Παπαγγελής , ανακήρυξε επίτιμο δημότη τον χρυσό Ολυμπιονίκη αναφερόμενος στο ήθος του ως αθλητή.
«Είναι μεγάλη στιγμή για την πόλη και το Δ. Λεβαδέων, η παρουσία του Ολυμπιονίκη, ενός αθλητή με ήθος, ευγένεια και μετριοφροσύνη», τόνισε ο δήμαρχος.
Από τη μεριά της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Μουλκιώτης, παρέδωσε στο Δ. Ταμπάκο ένα λεύκωμα της Βοιωτίας, δηλώνοντας παράλληλα την ηθική και υλική στήριξη της Περιφέρειας στο έργο του ΕΣΥΝ.
Τιμητική πλακέτα απένειμε στον κ. Ταμπάκο και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Αγνιάδης.
Στη σύντομη ομιλία του ο Ολυμπιονίκη μας, φορώντας την στολή της πολεμικής αεροπορίας, την οποία υπηρετεί, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμή που του έκαναν και αναφέρθηκε στα ιδεώδη του αθλητισμού και τη συμβολή τους, στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων.
Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στην ανάγκη αναμόρφωσης της παιδείας , Όπως είπε « η αναμόρφωση της παιδείας είναι προϋπόθεση για να βγούμε από την κρίση, εύχομαι η παρουσία μου να δώσει ερεθίσματα στους νέους , γιατί είναι η μοναδική ελπίδα της χώρας.».
Το πρωί της ίδιας μέρας συναντήθηκε και συνομίλησε με μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λιβαδειάς.
Οι εκδηλώσεις με το Δ. Ταμπάκο, εντάσσεται σε ένα ευρύ πλαίσιο δράσης κατά των ναρκωτικών, από τους φορείς της Βοιωτίας, με βασικό αίτημα τη δημιουργία Συμβουλευτικού Σταθμού και Στεγνού Θεραπευτικού προγράμματος.
 siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Και οι ναύτες και οι σμηνίτες θα φορούν «χακί»

Με άμεση εφσρμογή ήδη από την επόμενη ΕΣΣΟ, όλοι οι νεοσύλλεκτοι σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία θα περνούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες εκπαίδευσης στα πρότυπα του Στρατού Ξηράς.
Αυτό σημαίνει ότι η επιλογή να είναι κάποιος ναύτης ή σμηνίτης στη στρατιωτική του θητεία ώστε το πρόγραμμα να είναι ελαφρύτερο χάνει την αρχική της αίγλη και σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη ..........
αύξηση της θητείας τουλάχιστον σε 12 μήνες δείχνει ότι η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει εντοπίσει σοβαρά προβλήματα και κενά τόσο στη χρονική της διάρκεια όσο και στο περιεχόμενό της.

Η επιλογή αυτή έγινε διότι έχει αποδειχθεί ότι οι επίστρατοι που έχουν κάνει τη θητεία τους σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία υπολείπονται προκεχωρημένης εκπαίδευσης σε σχέση με αυτούς του Στρατού Ξηράς. Με την επέκταση της εξειδικευμένης εκπαίδευσης, θα μπορούν οι επίστρατοι που προέρχονται από το Ναυτικό και την Αεροπορία να χρησιμοποιούνται σε αντίστοιχες θέσεις με εκείνους του Στρατού Ξηράς και όχι μόνο σε καθήκοντα τα οποία δεν απαιτούν εξεδίκευση (όπως π.χ τραυματιοφορείς, οδηγοί οχημάτων τυφεκιοφόροι). Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να δημιουργηθεί ένα αξιόμαχο σώμα εφέδρων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι διακινητές του σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας

ηλεκτρονικά ίχνη δραστών, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κατηγορούμενοι, παιδική πορν

Στη δημοσιοποίηση των στοιχείων των ατόμων σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, με τη χρήση του διαδικτύου προχώρησε η Αστυνομία.
Πρόκειται για τους:
  • ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Μιχαήλ του Χαράλαμπου και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1945 στον Πειραιά, συνταξιούχο.
  • ΔΟΥΛΚΕΡΙΔΗ Χρήστο του Φωτίου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1982 στο Μαρούσι, φοιτητή.
  • ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Βασίλειο του Δημοσθένη και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα, οδηγό σχολικού λεωφορείου.
  • ΔΑΝΙΗΛ Κωνσταντίνος του Ευστρατίου και της Αθανασίας, που γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα, ιδιωτικό υπάλληλο.
  • ΙΤΣΙΟ Απόστολο του Σωτηρίου και της Αθανασίας, που γεννήθηκε το 1977 στη Θεσσαλονίκη, επιχειρηματία.
  • ΜΟΥΣΤΑΚΗ Θεόδωρο του Δημητρίου και της Σεβάσμιας, που γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα, επιχειρηματία.
  • GILLER Τardy του Gaston και της Genevieve , που γεννήθηκε στη Γαλλία το 1947, τέως διπλωματικό υπάλληλο.
  • ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ Γεώργιο του Κωνσταντίνου και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1965 στο Ηράκλειο Κρήτης, Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας
  • ΠΑΤΕΛΗ Δημήτριο του Κωνσταντίνου και της Ζαχαρένιας, που γεννήθηκε το 1973, άεργο.
Πρόκειται για τα άτομα που συνελήφθησαν, στην Ελλάδα στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης «ΙKARUS», στην Αθήνα, τον Πειραιά, τα Μάλια Χερσονήσου Κρήτης και την Κάρπαθο Δωδεκανήσου. Επιπλέον σχηματίσθηκαν αυτοτελείς δικογραφίες σε βάρος πέντε ακόμη ατόμων σε Αθήνα, Κέρκυρα και Άρτα. Αξίζει να αναφερθεί ότι μεταξύ των συληφθέντων βρίσκονται υψηλόβαθμοι διπλωμάτες, ανώτατος αξιωματικός του στρατού, επιχειρηματίες, αλλά και ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου. Σύμφωνα με την αστυνομία η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα «κατορθώματα» του Γιώργου Παπανδρέου


Τα «κατορθώματα» του Γιώργου Παπανδρέου
Παρά τα μόλις δύο χρόνια διακυβέρνησης, ο τέως πρωθυπουργός και υπό αντικατάσταση πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, μπορεί να επαίρεται ότι πέτυχε το ακατόρθωτο.
Κατέστησε το κόστος δανεισμού για το Ελληνικό Κράτος και τις Ελληνικές Επιχειρήσεις δυσβάστακτο, με αποτέλεσμα οι χρηματαγορές να μας έχουν κλείσει την πόρτα στα μούτρα για τα επόμενα αρκετά χρόνια.
Εκτόξευσε το δημόσιο χρέος στα ύψη. Έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στο Χρηματιστήριο.
Οδήγησε την ανεργία στο Θεό και τις ακμάζουσες εταιρείες σε πλήρη απαξίωση με αποτέλεσμα να ξεπουλιούνται σε ξένους μπιρ παρά. Έκανε και πολλά άλλα. Το σοβαρότερο από αυτά όμως είναι ότι στέρησε την ελπίδα από έναν ολόκληρο λαό, που μέρα με τη μέρα βουλιάζει στη μιζέρια και τα αδιέξοδα.

Στα μέσα του 2010, και μετά τις αποκαλύψεις ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας έκλεισε για το 2009 σε επίπεδα πολύ πάνω από αυτά που θα καθιστούσαν το δημόσιο χρέος βιώσιμο, η ελληνική κυβέρνηση, μπροστά στο φόβο της χρεοκοπίας, κατέφυγε στη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που συγκρότησαν από κοινού μηχανισμό βοήθειας για την Ελλάδα.
Ένα μηχανισμό που λειτουργεί με όρους τοκογλύφου και μας αναγκάζει να ζούμε με το φόβο της επόμενης μέρας, καθώς δεν ξέρουμε ποια νέα μέτρα μας περιμένουν.
Από τα παρακάτω συγκριτικά στοιχεία, αντιλαμβάνεται κανείς τα κατορθώματα του Γιώργου Παπανδρέου:

• Το Δημόσιο Χρέος στο τέλος του 2009 (αναθεωρημένο) ήταν 126,8% του ΑΕΠ. Το Δημόσιο Χρέος στο τέλος του 2011 προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί στο 198,3% του ΑΕΠ (χωρίς το PSI).

• Στις 2 Οκτωβρίου 2009 τα Spread των 10-ετών Ελληνικών Ομολόγων έναντι των Γερμανικών ήταν στις 129 μονάδες βάσης. Στις 11 Νοεμβρίου 2011 το αντίστοιχο spread των Ελληνικών Ομολόγων ήταν 2.656 μονάδες βάσης.

• Στις 2 Οκτωβρίου 2009 οι δύο (2) κυριότεροι δείκτες του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, δηλαδή ο Γενικός Δείκτης και ο δείκτης FTSE βρίσκονταν στις 2.593,43 και 1.372,44 μονάδες αντίστοιχα. Στις 11 Νοεμβρίου 2011 οι αντίστοιχες τιμές ήταν 755,650 και 296,310 μονάδες.

• Στις 2 Οκτωβρίου 2009 οι τιμές των μετοχών της Εθνικής και της ΔΕΗ βρίσκονταν στα 20,02 και 15 ευρώ αντίστοιχα. Στις 11 Νοεμβρίου 2011 οι τιμές των μετοχών της Εθνικής και της ΔΕΗ ήταν 2,09 και 5,65 ευρώ αντίστοιχα.

• Τον Οκτώβριο του 2009 η ανεργία αυξάνονταν με ρυθμό 9,8%. Τον Αύγουστο του 2011 η ανεργία αυξήθηκε με ρυθμό 18,5%.

Ο Γιώργος Παπανδρέου γύρισε τη χώρα πίσω τέσσερις δεκαετίες, όταν μόνη λύση στα αδιέξοδα και τη μιζέρια ήταν η μετανάστευση.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά δυστυχώς όχι ως φάρσα. Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να επαίρεται ότι κατέστρεψε μία χώρα.
 newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το δικαστήριο είπε όχι στις περικοπές μισθών της ΛΑΡΚΟ

Με δικαστική απόφαση αναστέλλονται... οι περικοπές μισθών των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ. Προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, ζητώντας τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων και πέτυχαν να πάρουν προσωρινή διαταγή, μέχρις ότου συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα στις 16 Φεβρουαρίου 2012.
Η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ ανακοίνωσε οριζόντια περικοπή μισθών σε όλους τους εργαζόμενους κατά 25%, από 1η Νοεμβρίου του 2011. Οι εργαζόμενοι εκτιμούν πως υπάρχει δυνατότητα μείωσης του μισθολογικού κόστους χωρίς να αγγίξουν τους μισθούς, με μείωση των υπερωριών, με κατάργηση των αυτοκινήτων και περικοπές στην κατανάλωση καυσίμων, καρτών και κινητών τηλεφώνων των διευθυντικών στελεχών, αλλά και με συνταξιοδότηση των υπερήλικων στελεχών.
Πρόκειται για μία πρώτη, σημαντική νίκη για τους εργαζόμενους, ωστόσο δύσκολα θα αποφύγουν έστω και μικρότερες περικοπές, μιας και η απόφαση μοιάζει ειλημμένη…

Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:Βρήκαν τους Καλασνικοφόρους



Εξιχνιάσθηκε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, η απόπειρα ληστείας, στη Βιομηχανική Περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας στα τέλη του προηγούμενου Σεπτέμβρη, από τέσσερις (4) δράστες που κατείχαν δυο πολεμικά τυφέκια Kalashnikov.
Μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε η συμμετοχή ενός 29χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος ταυτοποιήθηκε, ως ένας από τους δράστες της απόπειρας ληστείας.
Ειδικότερα, την 29-09-2011 νωρίς το πρωί, τέσσερις (4) δράστες επιχείρησαν να διαρρήξουν Α.Τ.Μ. τράπεζας, σε στεγασμένο χώρο στη Βιομηχανική Περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας. Έγιναν όμως αντιληπτοί από τον 47χρονο ημεδαπό φύλακα και με την απειλή πολεμικού τυφεκίου ( Kalashnikov ) τον ακινητοποίησαν και τον κλείδωσαν στην τουαλέτα. 

Απείλησαν επίσης, δυο  οδηγούς φορτηγών, ηλικίας 54 και 46 ετών, οι οποίοι ανέμεναν στο χώρο στάθμευσης και τελικά διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί την 02-09-2011 από την περιοχή της Νεμέας, αφήνοντας πίσω τους διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, ενώ λίγες ώρες αργότερα εντοπίσθηκε στον Κάμπο Οινοφύτων, το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 29χρονου υπηκόου Αλβανίας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών (3) συνεργών του. 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Σύλληψη 35χρονης για χρέη στο Δημόσιο ύψους 48.000.000 ευρώ!

Σύλληψη 35χρονης για χρέη στο Δημόσιο ύψους 48.000.000 ευρώ!Συνελήφθη σήμερα το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, 35χρονη επιχειρηματίας η οποία στο παρελθόν διατηρούσε εταιρεία στη Χαλκιδική που ...
δραστηριοποιούταν στον τομέα του ρουχισμού, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση, κατά την χρονική περίοδο από 20-06-2006 έως 31-03-2010.

Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των (48.671.676, 80) ευρώ!
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η CAMORRA της Θεσσαλονίκης





Η «αφρόκρεμα» της Θεσσαλονίκης στο σκαμνί. Αυτός θα ήταν ο τίτλος ενός μυθιστορήματος όπου οι πρωταγωνιστές είναι όλοι γνωστά πρόσωπα, υπεράνω υποψίας τα περισσότερα, αλλά και μέλη του υποκόσμου, τα οποία απετέλεσαν τη μηχανή μιας εγκληματικής οργάνωσης που δημιουργήθηκε το 2003 και από τότε άπλωσε τέσσερα πλοκάμια της στη Βόρειο Ελλάδα.

Ο σκοπός της οργάνωσης, σύμφωνα με το ογκώδες διαβιβαστικό που συνοδεύει τη δικογραφία, λεπτομέρειες της οποίας διοχετεύθηκαν ήδη από δικηγορικά γραφεία της Θεσσαλονίκης, ήταν η τοκογλυφία και η εκβίαση ατόμων που βρέθηκαν στην ανάγκη να δανειστούν κεφάλαια.


(Ο Καραμπέρης Μάρκος, φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης)

Η ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται όταν τον Μάιο του 2011 και συγκεκριμένα στις 23 και 25 του μηνός, προσήλθε στην Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης ο Ιωακείμ Δημητρίου, προκειμένου να καταγγείλει εις βάρος του ενέργειες από ορισμένα πρόσωπα.


(Ο Γιώργος Φερέτης, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης)

Ο Ιωακείμ Δημητρίου ήταν ένα από τα θύματα της σπείρας και ανέφερε στην Ασφάλεια ορισμένα ονόματα. Μεταξύ αυτών ήταν τα α) ΜΕΛΕΤΗΣ Κων/νος του Ελευθερίου, β) ΜΕΛΕΤΗΣ Αλέξανδρος του Ελευθερίου, γ) ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ Γεώργιος του Αποστόλου, δ) ΛΑΜΠΑΚΗΣ Δημήτριος του Ηλία, ε) ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ Μάρκος του Θωμά. Οι δύο πρώτοι είναι αδέλφια και άνθρωποι της νύχτας στην Περαία Θεσσαλονίκης. Ο πέμπτος φέρεται να είναι και ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης με τα τέσσερα πλοκάμια, ο Μάρκος Καραμπέρης, επιχειρηματίας. Ο τέταρτος, ο Δημήτριος Λαμπάκης, φέρεται να είναι το δεξί χέρι του Μάρκου Καραμπέρη.



Αρχίζουν οι έρευνες

Η αστυνομία, κατόπιν όλων αυτών των στοιχείων, ενεργοποιείται αυτεπάγγελτα και παρακολουθεί τις τηλεφωνικές συνομιλίες των παραπάνω προσώπων. Προφανώς χρησιμοποιείται το περίφημο πλέον «βαλιτσάκι της ΕΥΠ» με τον σούπερ κοριό. Οι συνομιλίες καταγράφονται και τα πρόσωπα που συγκροτούν το παράνομο δίκτυο τοκογλυφίας και εκβίασης κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διαβιβαστικό.

Κατά την αστυνομία και το υλικό που συγκεντρώθηκε, η οργάνωση λειτουργούσε με έναν κεντρικό ηγετικό πυρήνα αλλά με τέσσερις κλάδους. Στον πρώτο κλάδο τον αποκαλούμενο και με κωδικό Α.Ε.Ο. εμπλέκονται 12 άτομα, τα οποία και κατηγορούνται για κακουργήματα.

Αυτοί είναι:

Καραμπέρης Μάρκος, του Θωμά και της Σμαρώς, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης ε) παράνομη κατοχή όπλου, οπλοφορία, οπλοχρησία.

Λογοθέτης Δημήτριος, του Ιωάννη και της Ελένης, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Μπούρδα Ελένη του Γεωργίου και της Καλλιρόης, κατηγορούμενη για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Χατζηιγνατιάδης Ιωάννης του Βασιλείου και της Έλλης, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Κωνσταντινίδης Ευστράτιος του Κων/νου και της Παναγιώτας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) άμεση συνέργεια σε εκβίαση, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης ε) παράβαση νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και στ) παράβαση του νόμου περί όπλων.

Γκαλιάνη Μαρία του Πέτρου και της Χρυσάνθης, κατηγορούμενη για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, δ) παράβαση Κώδικα νόμου για τα ναρκωτικά.

Καραμπέρης Θωμάς του Μάρκου και της Ελένης, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) άμεση συνέργεια σε εκβίαση, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Φερέτης Γεώργιος του Αντωνίου και της Μαρίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης, γ) τοκογλυφία κατ’ εξακολούθηση

Παπαχατζής Χρήστος του Νικολάου και της Ολυμπίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Ζήνδρος Νικόλαος του Σπυρίδων και της Κυριακής, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης.

Καβρακύρης Αθανάσιος του Χρήστου και της Σοφίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης, γ) άμεση συνέργεια σε εκβίαση, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Θεοδώρου Γεώργιος του Ιωάννη και της Ειρήνης Σταυρούλας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

- Μέλος της εγκληματικής οργάνωσης είναι και ο παρακάτω αναζητηθείς και μη συλληφθείς λόγω μη εντοπισμού του στα όρια του αυτοφώρου:

Κυριακίδης Γεώργιος του Δημητρίου και της Μαρίας, κατηγορούμενος για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, (άρθρα 187 παρ. 1 σ.σ. 385 παρ.1 στοιχ. α και 404 παρ. 3 Π.Κ.).

Μεταξύ αυτών των ονομάτων διακρίνει κανείς τον φερόμενο ως αρχηγό Μάρκο Καραμπέρη, τον γιο του Θωμά Καραμπέρη, τον πρώην διευθυντή Ειδήσεων της ΕΤ3 Γιώργο Φερέτη, ο οποίος εξακολουθεί να εργάζεται στη Δημόσια Τηλεόραση ως Σύμβουλος Διεύθυνσης, αφού επισήμως συνταξιοδοτείται τον Μάιο του 2012. Επίσης σε αυτό το παρακλάδι εντάσσεται η προσωπική επιλογή του υπουργού Οικονομικών, ο Χρήστος Παπαχατζής, διευθυντής του Σ.Δ.Ο.Ε., ο δικηγόρος Νίκος Ζήνδρος, ο οποίος ήταν και δικηγόρος του Γιοσάκη κατά την εποποιία του Παραδικαστικού, ο Γιώργος Θεοδώρου, βοηθός γενικός διευθυντής Τραπέζης, ένας Ρωσοπόντιος εκ Τασκένδης ο Κυριακίδης Γιώργος.

Άμεσος εμπλεκόμενος στην πρώτη ομάδα είναι και ο Ευστράτιος Κωνσταντινίδης από τις Σέρρες, απότακτος αστυνομικός, καθώς και δύο γυναίκες.


(Τα αδέλφια Μελέτη από την Περαία, με λογαριασμούς 5 εκατ. ευρώ σε ελβετικές τράπεζες)

Απαξάπαντες διατηρούσαν σχέση μεταξύ τους, εκτέθηκαν επί μακρόν με τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, ενώ στη διάθεση της εγκληματικής οργάνωσης είχαν θέσει τραπεζικούς λογαριασμούς τους για την είσπραξη των παρανόμων εσόδων. Όλοι κατά το διαβιβαστικό κατηγορούνται για τα κακουργήματα της τοκογλυφίας και της εκβίασης. Ο δημοσιογράφος και στέλεχος της ΕΤ 3 Γ. Φερέτης ήταν ενεργό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και εισπράκτορας μάλιστα, είτε με τη φυσική του παρουσία είτε μέσω των τραπεζικών του λογαριασμών.



Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

Είναι ενδεικτική η παρακάτω προσωπική ιστορία. Μία υπάλληλος εμπλέκεται σε μία κατά άλλα «ουδέτερη» τραπεζική διαδικασία και στο τέλος βρίσκεται να χρωστά στον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης Μάρκο Καραμπέρη το ίδιο της το σπίτι. Το οδοιπορικό αυτό περνά από τράπεζες, προσωπικούς λογαριασμούς, αποστολή χρημάτων στην Ελβετία και προσημειώσεις ακινήτων. Κοινός παρανομαστής η... τοκογλυφία και η εκβίαση.

Τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν:





Η Υπόθεση Ε.Φ.

Την 21-10-2011, η Ε.Φ. κατέθεσε ενόρκως ότι ως εξωτερική συνεργάτις της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ, τον Σεπτέμβριο του 2010, ανέλαβε να ετοιμάσει φάκελο που της ζήτησε ο Καραμπέρης, προκειμένου αυτός να λάβει δάνειο από τράπεζα του εξωτερικού, φάκελος ο οποίος είχε έξοδα, χρηματικού ποσού 22.800,00 ΕΥΡΩ για να σταλεί στην Ελβετία, χρήματα τα οποία έστειλε μέσω της εταιρείας «WESTERN UNION» ο Λογοθέτης Δημήτριος.

Επειδή δεν εγκρίθηκε το δάνειο, ο Καραμπέρης, θεωρώντας την υπεύθυνη, απαίτησε να του πληρώσει #30.000,00# ΕΥΡΩ, ενώ της ζήτησε η πληρωμή να διευθετηθεί μέσω του Λογοθέτη.

Αισθανόμενη φόβο αποδέχθηκε όλα τα παραπάνω και σε ραντεβού με τον τελευταίο, υπέγραψε συναλλαγματικές χρηματικού ποσού 30.000,00 ΕΥΡΩ και επιπλέον αξίωσε την προσημείωση της οικίας της, ως εγγύηση των ανωτέρω συναλλαγματικών. Την επόμενη ημέρα της συνάντησης, από κοινού με τον Λογοθέτη και τον Θωμά Καραμπέρη, μετέβησαν στην «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ» τράπεζα στην πλατεία Ελευθερίας και κατόπιν συνεννόησης του Λογοθέτη με τον διευθυντή της τράπεζας Καβρακύρη Αθανάσιο, της άνοιξε λογαριασμό επ’ ονόματί της, όπου κατά το χρονικό διάστημα από 18-05-2011 έως 26-05-2011 ο Καραμπέρης κατέθεσε στον εν λόγω λογαριασμό τμηματικά το ποσό των 53.000,00 ΕΥΡΩ, τα οποία η Ε.Φ. επέστρεφε είτε στον Κωνσταντινίδη Ευστράτιο, είτε στον Λογοθέτη Δημήτριο, είτε στην Γκαλιάνη Μαρία, ποσό ίσο με αυτό της προσημείωσης του ακινήτου της, εμπορικής αξίας 120.000,00 ΕΥΡΩ.

Με τον τρόπο αυτό, κατέστη νομιμοφανής η πράξη της προσημείωσης της οικίας της. Κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο έως τα τέλη Ιουνίου έδωσε στον Καραμπέρη μέσω του Λογοθέτη το ποσό των 30.000,00 ΕΥΡΩ που αντιστοιχούσε στις συναλλαγματικές που είχε υπογράψει, χωρίς να λάβει πίσω τις συναλλαγματικές ούτε να αρθεί η προσημείωση του ακινήτου της. Προς επιβεβαίωση των λεγομένων της μας παρέδωσε δύο βιβλιάρια των τραπεζών «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ» και «PROBANK» που άνοιξε για λογαριασμό της ο Λογοθέτης, όπου στο πρώτο, είναι καταγεγραμμένες το σύνολο των εικονικών καταθέσεων που πραγματοποιήθηκαν.

Την 04-11-2011 προσήλθε εκ νέου αυτοβούλως στην αστυνομία και ανέφερε ότι την 28-10-2011 ο Καραμπέρης Μάρκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, την ρώτησε εάν κλήθηκε να καταθέσει στην υπηρεσία και την προέτρεψε να περάσει από το γραφείο του για να λάβει οδηγίες σχετικά με το περιεχόμενο της κατάθεσής της. Σε μεταγενέστερη συνάντησή τους, παρουσία και του Λογοθέτη, της υπέδειξαν να καταθέσει ότι ουδεμία οικονομική συναλλαγή είχε μαζί του, παρά μόνο νόμιμες οικονομικές συναλλαγές με τον ΛΟΓΟΘΕΤΗ και αφού κατέθετε, θα ελάμβανε δώρο από τον Καραμπέρη.

Τέλος προσελθούσα και πάλι αυτοβούλως την 16-12-2011 ανέφερε ότι ο Κωνσταντινίδης ήταν το άτομο που τις περισσότερες φορές παραλάμβανε τα χρήματα που πλήρωνε εκβιαστικά στον Καραμπέρη και της εφιστούσε την προσοχή να είναι τυπική στις πληρωμές της προς τον τελευταίο.

Με περιπτώση αυτοχειρίας συνδέονται τα κυκλώματα

Σοκ και πολλά ερωτήματα είχε προκαλέσει η αυτοκτονία του επιχειρηματία Μ.Λ., ιδιοκτήτη εστιατορίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Στις 29-06-2011, ο Μ.Λ. πήδηξε από το μπαλκόνι τετάρτου ορόφου στην οδό Μητροπόλεως.

Από το περιεχόμενο των συνομιλιών προέκυψε ότι ο αυτόχειρας είχε δανειστεί χρήματα με τοκογλυφικούς όρους από τους Καραμπέρη Μάρκο, Μελέτη Κων/νο και Μάκη Ντόκο, τα οποία δεν αποπλήρωσε.

Συγκεκριμένα, είχε δανειστεί χρηματικό ποσό 450.000 ευρώ με επιτόκιο δανεισμού 10% μηνιαίως από τον Καραμπέρη Μάρκο, από τον Μελέτη Κων/νο και τον Μάκη Ντόκο.

Επιπλέον από το σύνολο των ακροάσεων των τηλεφωνικών συνομιλιών προκύπτει η αγωνιώδης και επίμονη προσπάθεια του φερόμενου ως εγκέφαλου του κυκλώματος, Μ. Καραμπέρη, να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του σημειώματος του αυτόχειρα, μέσω των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, του δικηγόρου Ζήνδρου και του στελέχους της ΕΤ3 Γ. Φερέτη, λόγω της ευκολότερης πρόσβασης των τελευταίων σε προανακριτικά στοιχεία (εν είδει πληροφοριών) ένεκα της ιδιότητάς τους (δικηγόρος και δημοσιογράφος αντίστοιχα).

Κατόπιν ενημέρωσής του για το περιεχόμενο του σημειώματος και αφού διαπίστωσε ότι δεν αναφερόταν στον ίδιο και στις μεταξύ τους οικονομικές συναλλαγές, καθησυχάστηκε και έπαψε πλέον να ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα.

Τα φερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι οι:

Λαμπάκης Δημήτριος του Ηλία και της Ιωάννας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Τζωάννου Σήμα του Νικολάου και της Βιργινίας, κατηγορούμενη για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Λακόρτε Θεοδώρα του Δημητρίου και της Δομινίκης, κατηγορούμενη για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, δ) παράβαση του νόμου περί όπλων.

Λαμπάκη Άννα του Δημητρίου και της Φραγκίσκης Σπυριδούλας, κατηγορούμενη για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Λαμπάκης Ηλίας του Δημητρίου και της Φραγκίσκης Σπυριδούλας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Durdevic Milan του MILOMIR και της RADMILA, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) παράβαση του νόμου περί όπλων.

Xριστοφυλλίδης Πολύδωρος του Χριστόφορου, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα.

Βιλανάκης Συμεών του Νικολάου και της Μαρίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα.

Σταμπούλης Αλέξανδρος του Μιχαήλ και της Σοφίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης.

Παπαγεωργίου Ιωάννης του Κωνσταντίνου και της Αθηνάς, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα.

- Μέλη της Β΄Ε.Ο. είναι και οι παρακάτω αναζητηθέντες και μη συλληφθέντες λόγω μη εντοπισμού τους στα όρια του αυτοφώρου:

Σαραφιανός Φίλιππος του Δημητρίου και της Μαρίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα.

Putrikashvili Soso του Temour και της NAZIA, κατηγορούμενος για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας.

Καραφώλας Σοφοκλής του Κωνσταντίνου και της Δέσποινας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα.

Λογοθέτης Δημήτριος του Ιωάννη και της Ελένης, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Πολυμέρης Γεώργιος του Αποστόλου και της Σωτηρίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας, και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) απάτη κατ’ επάγγελμα, ε) αρπαγή κατά συναυτουργία, στ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, ζ) παράβαση του νόμου περί όπλων.

Πρίντζιος Βασίλειος του Νικολάου και της Ευανθίας, ιατρός ορθοπεδικός, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης, β) εκβίαση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) αρπαγή κατά συναυτουργία, ε) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Τσοτουλίδης Μιχαήλ του Παντελή και της Σοφίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) απάτη κατ’ επάγγελμα, ε) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Τσικρικώνης Σταμάτης του Ευάγγελου και της Γεωργίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, ε) παράβαση του νόμου περί όπλων, στ) παράβαση του νόμου περί ραδιοσυχνοτήτων.

Αθανασιάδης Ιωάννης του Γεωργίου και της Ελισάβετ, υπάλληλος Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, ε) παράβαση του νόμου περί όπλων.

Κοασίδης Κωνσταντίνος του Νικολάου και της Μαρίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος του Νικολάου και της Αναστασίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης της, β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) εκβίαση με το πρόσχημα «παροχής προστασίας», δ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, ε) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Τούσιος Συμεών του Αστεριού και της Άννας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Κουγιουμτζής Πασχάλης του Αθανασίου και της Μαρίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) ηθική αυτουργία σε εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Κοτανίδης Παύλος του Λεβόν και της Καρίνε, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Βασιλειάδης Γεώργιος του Νικήτα και της Θεοφίλας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, ε) παράβαση του νόμου περί όπλων, στ) παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Τατόγλου Μιχαήλ του Αναστασίου και της Κορνήλια, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Πετρίδης Αριστείδης του Παύλου και της Βαρβάρας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, ε) παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σαρίδης Ιωάννης του Κωνσταντίνου και της Μαρίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση.

Συνεργοί της Γ΄ Ε.Ο. είναι οι παρακάτω, για τους οποίους δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας:

Ρήγας Αυγουστίνος του Δημητρίου και της Παναγής, κατηγορούμενος για α) απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος β) απλή συνέργεια σε εκβίαση.

SAMARCHEV ROMEO του RUBEN και της GOAR, κατηγορούμενος για α) απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος β) εκβίαση κατά συναυτουργία.

Χούχας Νικόλαος του Κων/νου και της Μαρίας, κατηγορούμενος για α) απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος β) τοκογλυφία.

Κομπίδης Κυριάκος του Δημητρίου και της Πασχαλίνας, κατηγορούμενος για α) απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος β) απλή συνέργεια σε τοκογλυφία.

Ιατρόπουλος Μιχαήλ του Ιωάννη και της Μαρίας, κατηγορούμενος για α) απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος β) απλή συνέργεια σε τοκογλυφία.

Σημαιοφορίδης Σπυρίδων του Ιεροκλή και της Ελευθέριας, κατηγορούμενος για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος.

Σεπεκίδης Ιωάννης του Πολύκαρπου και της Κυριακής, κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης.

Κουτσάντας Ιωάννης του Γεωργίου και της Φρόσως, κατηγορούμενος για α) απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος β) τοκογλυφία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Η 1η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε και δραστηριοποιούταν τουλάχιστον από τα τέλη του 2003, με την καθοδήγηση και εποπτεία 58χρονου ημεδαπού επιχειρηματία. Κύριο αντικείμενο της οργάνωσης ήταν οι συνάψεις δανείων με επιτόκιο τοκογλυφικού δανεισμού, που κυμαινόταν μεταξύ 5% ως 15% μηνιαίως.

Η οργάνωση διέθετε 12 ενεργά μέλη, μεταξύ των οποίων ένα ανώτερο στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε., ένας απότακτος αστυνομικός, ένας δημοσιογράφος και δύο τραπεζικά στελέχη. Άλλα από τα μέλη, μέσω εκβιασμών, επέβλεπαν την τήρηση των συμφωνηθέντων και τη διαδικασία είσπραξης των ποσών, ενώ άλλα παρείχαν στην οργάνωση ουσιώδεις οικονομικές και άλλης φύσης πληροφορίες.

Υπολογίζεται ότι το κέρδος της εγκληματικής οργάνωσης για το διάστημα 2004-2011 υπερβαίνει τα 40.000.000 ευρώ. Τα χρηματικά ποσά από τον τοκογλυφικό δανεισμό τα νομιμοποιούσαν παράνομα, μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ, που εξασφάλιζαν έναντι χρηματικής αμοιβής. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφορικής του Ο.Π.Α.Π., κατά το διάστημα 2005-2010, ο αρχηγός της οργάνωσης εξαργύρωσε 2.032 κερδισμένα δελτία, από τα οποία αποκόμισε πάνω από 5.000.000 ευρώ.

Η 2η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τα τέλη του 2008 και δραστηριοποιούταν στην τέλεση κακουργηματικών τοκογλυφιών και εκβιάσεων, με επιτόκιο από 8,33% ως 12,5% μηνιαίως.
Αρχηγός της οργάνωσης ήταν ένας 53χρονος ημεδαπός επιχειρηματίας, ο οποίος για τα έτη 2006 ως 2010 δεν εμφάνισε οποιαδήποτε νόμιμη πηγή εισοδήματος Η οργάνωση διέθετε επιπλέον 13 ενεργά μέλη, τα οποία είχαν επιφορτιστεί με την επίβλεψη της εξέλιξης της δανειοδότησης και την είσπραξη των χρηματικών ποσών.

Υπολογίζεται ότι τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης για το διάστημα 2008-2010 υπερβαίνουν τα 2.200.000 ευρώ. Η νομιμοποίηση των εσόδων από την εγκληματική δραστηριότητα πραγματοποιούταν μέσω αγοράς κερδισμένων δελτίων ΟΠΑΠ. Μέλη της οργάνωσης φέρονται ότι έπαιξαν δελτία αξίας 207.790 ευρώ, από όπου κέρδισαν 824.244 ευρώ.

Η 3η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τα τέλη του 2009 με αντικείμενό της τους τοκογλυφικούς δανεισμούς, με επιτόκιο 10% μηνιαίως, καθώς και τις εκβιάσεις και απάτες. Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης εκτιμάται ότι ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Αρχηγός της οργάνωσης ήταν ένας 38χρονος, ο οποίος δεν έχει υποβάλει Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος για κανένα από τα έτη 2005-2010. Η οργάνωση απαρτιζόταν από 14 μέλη, μεταξύ των οποίων ένας τραπεζικός υπάλληλος, ένας γιατρός και ένας έγκλειστος φυλακών. Βοηθητικός ρόλος προέκυψε για 8 επιπλέον συνεργούς τους, για τους οποίους όμως δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η 4η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τα τέλη του 2001 και ενέχεται σε τοκογλυφικό δανεισμό με επιτόκιο 6,5 ως 80% μηνιαίως. Επίσης, τα μέλη της προέβαιναν σε εκβιάσεις καταστηματαρχών σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, με το πρόσχημα της παροχής προστασίας. Ο αριθμός των εκβιαζομένων καταστημάτων ανέρχεται στα τριάντα τρία (33).

Την αρχηγία της οργάνωσης, η οποία αριθμούσε συνολικά 19 μέλη, είχαν αναλάβει τρία αδέλφια, ηλικίας 43, 43 και 32 ετών. Μεταξύ των μελών ήταν ένας εφοριακός, ο οποίος συνέδραμε στη σύνταξη φορολογικών δηλώσεων, ώστε να υποκρύπτεται η προέλευση των παράνομα αποκτηθέντων χρημάτων, και ένας εν ενεργεία αστυνομικός, ο οποίος στρατολογούσε νέα μέλη.

Προέκυψε η συμμετοχή ακόμη 4 συνεργών, για τους οποίους όμως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης εκτιμάται ότι ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
.zougla.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Απήγαγε 14χρονη μέσω Facebook

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκε σε σπίτι στη Δυτική Αττική, μια 14χρονη, η οποία είχε εξαφανιστεί από περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Την εξαφάνιση κατήγγειλε, η μητέρα της 14χρονης, εκφράζοντας υπόνοιες ότι έχει απαχθεί.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε να εντοπίσει άμεσα την ανήλικη, σε οικία στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, μετά από μεθοδική ηλεκτρονική ψηφιακή διερεύνηση ιχνών και στοιχείων, με την υποστήριξη των διαχειριστών της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) και εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Η ανήλικη βρέθηκε από τους αστυνομικούς στην οικία μαζί με έναν 16χρονο ανήλικο και την 54χρονη μητέρα του, οι οποίοι συνελήφθησαν για την εκούσια απαγωγή της.

Επιπλέον η 54χρονη κατηγορείται και για παραμέληση της εποπτείας του ανήλικου γιου της.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η ανήλικη παραδόθηκε στους γονείς της.

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκε το πρωί, σε σπίτι στη Δυτική Αττική, μια 14χρονη, η οποία είχε εξαφανιστεί το απόγευμα της Δευτέρας, από περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Την εξαφάνιση κατήγγειλε, η μητέρα της 14χρονης, εκφράζοντας υπόνοιες ότι έχει απαχθεί.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε να εντοπίσει άμεσα την ανήλικη, σε οικία στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, μετά από μεθοδική ηλεκτρονική ψηφιακή διερεύνηση ιχνών και στοιχείων, με την υποστήριξη των διαχειριστών της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) και εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Η ανήλικη βρέθηκε από τους αστυνομικούς στην οικία μαζί με έναν 16χρονο ανήλικο και την 54χρονη μητέρα του, οι οποίοι συνελήφθησαν για την εκούσια απαγωγή της.

Επιπλέον η 54χρονη κατηγορείται και για παραμέληση της εποπτείας του ανήλικου γιου της.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η ανήλικη παραδόθηκε στους γονείς της.

http://news.eportal.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

AΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ!!!



Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινό μέτωπο Δημάρχων Αλιάρτου και Ορχομενού για την μεταφορά των μαθητών μέσω του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου Ντασιώτης Γεώργιος και ο Δήμαρχος Ορχομενού Ξηρογιάννης Κωνσταντίνος ενημερώνουν μαθητές, δασκάλους ,γονείς και κηδεμόνες για τα εξής:
Σήμερα 16/1/2012 ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά από την πρόεδρο του ΚΤΕΛ κα. Φραγκούλη ότι από 17/1/2012 δεν θα διενεργείται η μεταφορά μαθητών από το ΚΤΕΛ στις σχολικές μονάδες.
Σε εφαρμογή της σχετικής ΚΥΑ 35415/28-7-2011 και των εγκυκλίων 38/2011,39/2011,46/2011 και 52/2011 του Υπουργείου Εσωτερικών ενεργήσαμε βήμα-βήμα και απολύτως νόμιμα προκειμένου να γίνει απρόσκοπτα η μεταφορά των μαθητών.
Μέχρι και την 31/12/2011 προχωρήσαμε στην υπογραφή σύμβασης με τα ΚΤΕΛ έως ότου διεκπεραιωθεί η διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού μεταφοράς των μαθητών.
Ο διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε κηρύχθηκε άγονος και δεν αναδείχθηκε ενδιαφερόμενος για την μεταφορά των μαθητών.
Δυστυχώς, η παράταση μεταφοράς των μαθητών μέχρι την 15/2/2012 από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τα ΚΤΕΛ δεν ισχύει για την επαρχία Λιβαδειάς γιατί από την έναρξη του σχολικού έτους δεν μπόρεσε να συναφθεί σύμβαση ανάμεσα στις δύο πλευρές .
Περαιτέρω ανανέωση της σύμβασης με τα ΚΤΕΛ ενέχει τον κίνδυνο της μη επιλέξιμης δαπάνης και της καταγγελίας της σύμβασης .Οφείλουμε να ενημερώσουμε την σχολική κοινότητα ότι η μεταφορά αρμοδιότητας παιδείας (άρθρο 94 παρ.4,18)του Ν.3852/2010 βρίσκει τους Δήμους να προσπαθούν να εφαρμόσουν νόμους και εγκυκλίους την στιγμή που στην πράξη αυτό παραμένει αδύνατον.
Ζητούμε την κατανόηση από μέρους των γονέων-κηδεμόνων και της σχολικής κοινότητας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Σύμφωνα με την εγκύκλιο 52/15-12-2011 και μετά από επαφή με το Υπουργείο Εσωτερικών, ο μόνος δρόμος προσωρινής επίλυσης του θέματος , είναι η εφαρμογή του άρθρου 2 παρ.53 ε της ΚΥΑ 35415/27-7-2011 του Υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει την καταβολή επιδομάτων για το διάστημα που η μεταφορά των μαθητών πραγματοποιείται με ευθύνη των γονέων-κηδεμόνων τους.
Οι Δήμαρχοι
Ντασιώτης Γεώργιος ,Κωνσταντίνος Ξηρογιάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολύτεκνες οικογένειες χάνουν δωρεάν τρόφιμα

Oι οικογένειες που δικαιούνται πλέον δωρεάν τρόφιμα έχουν μειωθεί στο 1/4.Oι οικογένειες που δικαιούνται πλέον δωρεάν τρόφιμα έχουν μειωθεί στο 1/4.
Μετά τη μείωση του αφορολόγητου, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο η καθημερινότητα για τις πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες, δικαιούνταν δωρεάν τρόφιμα, τα οποία, εφόσον σήμερα βρίσκονται πάνω από το όριο του αφορολόγητου... κόβονται.
Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα Χανιά, με τις οικογένειες που δικαιούνται πλέον να δωρεάν τρόφιμα να έχουν μειωθεί στο 1/4 συγκριτικά με την περασμένη χρονιά.
«Δεκάδες οικογένειες πολυτέκνων, που έχουν προσέλθει, όπως κάθε χρόνο, για να πάρουν ρύζι, μακαρόνια, κριθαράκι και άλλα τρόφιμα, που προσφέρονται δωρεάν μέσω ενός προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Ε.Ε., διαπιστώνουν ότι πλέον δεν έχουν το δικαίωμα αυτό.
Με τη μείωση του αφορολογήτου ποσού πλέον πολλές οικογένειες δεν τα δικαιούνται. Στα Χανιά έχουμε 4.454 οικογένειες πολυτέκνων (με 4 παιδιά και πάνω ή και με 3 για ειδικές κατηγορίες: αναπηρία και χηρεία) και πλέον τρόφιμα δικαιούνται μόνο οι 864.
Ο κόσμος διαμαρτύρεται και σωστά διαμαρτύρεται, γιατί όλες αυτές οι αλλαγές έγιναν το καλοκαίρι, χωρίς να υπάρξει ενημέρωση» αναφέρει η κα Στεφανάκη, γραμματέας του Συλλόγου πολυτέκνων Χανίων στην εφημερίδα haniotikanea.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξετάζουν παράταση για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά.


fotovoltaikoagrosΤο Υπουργείο θα εξετάσει την πιθανή παράταση για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά τόνισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μιλώντας στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση της Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μερεντίτη η οποία τόνισε οτι ΄΄όσον αφορά τα αγροτικά φωτοβολταϊκά, οι αγρότες λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης δεν μπόρεσαν να καταβάλλουν τις εγγυητικές επιστολές και να πληρώσουν το κόστος των όποιων έργων σύνδεσης απαιτούνται να γίνουν, όπως προβλέπει ο νόμος. Ως εκ τούτου δεν πληρούν τους όρους σύνδεσης και οι συμβάσεις σύνδεσης που έχουν συνάψει με την Δ.Ε.Η., παύουν να ισχύουν και «μπαίνουν» στο αρχείο. Σήμερα, κύριε Υπουργέ, τόνισε ΄΄το γνωρίζετε και εσείς καλύτερα από μένα, κινδυνεύει το Ελ Ντοράντο των φωτοβολταϊκών υποσχέσεων και δυνατοτήτων να μετατραπεί σε εφιάλτη γιατί δεν προχωράνε οι επενδύσεις. Μικροεπενδυτές των λίγων εκατοντάδων κιλοβάτ που μπήκαν σε αυτή την περιπέτεια και ξόδεψαν ίσως και χρήματα που δεν είχαν για να αποκτήσουν τις πολυπόθητες συμβάσεις με τον ΔΕΣΜΗΕ, βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούν να πάρουν την εγγυητική επιστολή.
Πριν από λίγους μήνες κάνατε μια διευκόλυνση. Λέτε ότι μπορεί να γίνουν φωτοβολταϊκά σε αγρότες που δεν έχουν συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία. Όμως, η εγγυητική των τραπεζών εξακολουθεί να θεωρείται σαν προϋπόθεση και κινδυνεύει να εξαντληθεί το δεκαοκτάμηνο χωρίς να μπορούν να έχουν τη σύνδεση. Αυτό σημαίνει εκτός των άλλων ότι χάνονται και οι ευνοϊκές τιμές΄΄.
Η Απάντηση Παπακωνσταντίνου
΄΄Υπάρχει πράγματι ένα πρόβλημα πρόσβασης στη χρηματοδότηση από τους αγρότες δυσανάλογα μεγαλύτερο από ό,τι από άλλους. Άκουσα την πρότασή σας. Εγώ θα την δω αυτήν την πρόταση για να δούμε κατά πόσο υπάρχει αυτή η δυνατότητα που λέτε, δηλαδή της μείωσης με ταυτόχρονη βοήθεια παράτασης, απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
΄΄Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011, η σύμβαση αγοροπωλησίας για έργα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών από αγρότες ήταν 3.100 με ισχύ 295 μεγαβάτ έναντι 1.500 μεγαβάτ στο σύνολο των φωτοβολταϊκών. Τα αγροτικά φωτοβολταϊκά που έχουν μπει σε λειτουργία μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011 είναι μόλις 34 και αντιστοιχούν σε μια ισχύ 3,2 μεγαβάτ. Αυτό από μόνο του δείχνει το πρόβλημα στο οποίο αναφερθήκατε χωρίς καμία αμφιβολία. Όλοι οι υπόλοιποι εκτός αγροτών έθεσαν σε λειτουργία 260 μεγαβάτ΄΄ κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ – ΝΕΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

viologikigeologoΤο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκύρηξε την Δράση 1.1 «Βιολογική γεωργία» του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 του Καν.(ΕΚ) 1698/2005 του Συμβουλίου για τη στήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο.
Η δράση 1.1 «Βιολογική γεωργία» έχει ως στόχο:
• την προστασία των φυσικών πόρων (έδαφος, νερό, αέρας) και τη διατήρηση
της βιοποικιλότητας
• την αειφόρο ανάπτυξη
• την προσφορά εγγυήσεων στους καταναλωτές για ασφαλή γεωργικά προϊόντα
Η δράση 1.1 του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Ε.Γ.Τ.Α.Α.) και το Ελληνικό Δημόσιο. Φορέας εφαρμογής είναι η Διεύθυνση Χωροταξίας και Προστασίας Περιβάλλοντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνεπικουρούμενη από τις καθ' ύλη αρμόδιες Δ/νσεις του ΥπΑΑΤ.
Φορείς υλοποίησης είναι οι Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟ) των αιρετών Περιφερειών και οι Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Περιφερειακών Ενοτήτων μετά από σχετική εξουσιοδότηση.
Ως φορείς διαχείρισης ορίζονται η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 (ΕΥΔ ΠΑΑ) και η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητα (ΕΥΕ ΠΑΑ-Ανταγωνιστικότητα). Οργανισμός Πληρωμής είναι ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.).

2. Πιστώσεις - Χρηματοδότηση
Για την παρούσα πρόσκληση το σύνολο των πιστώσεων ανέρχεται σε σαράντα εκατομμύρια ευρώ (40.000.000 €), και αφορούν Δημόσια Δαπάνη.
Το μέτρο 2.1.4. του ΠΑΑ 2007 – 2013 συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) με ποσοστό από 50-85%, ανάλογα με τον τόπο εφαρμογής (Περιφέρεια Σύγκλισης, Περιφέρεια μη σύγκλισης, μικρά νησιά Αιγαίου Πελάγους) και από εθνικούς πόρους, σύμφωνα με το χρηματοδοτικό σχέδιο του μέτρου.

3. Περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης
Περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης ορίζεται η περίοδος από 16/01/2012 έως 29/02/2012.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΓΑ:Εφαρμογή για την Πληροφόρηση των Αγροτών Δικαιούχων του ΕΛ.Γ.Α

Η εφαρμογή στοχεύει στην άμεση και έγκυρη ενημέρωση των αγροτών σχετικά με την πορεία:
  • Tων ζημιών στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο που καλύπτονται από τον ΕΛ.Γ.Α. μέχρι και το τελικό στάδιο της καταβολής των αποζημιώσεων 
  • Tων δηλώσεων που έχουν υποβληθεί στα πλαίσια των προγραμμάτων Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων της Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΣΕΑ) μέχρι και το τελικό στάδιο της καταβολής των ενισχύσεων 
  • Tων Δηλώσεων καλλιέργειας βάμβακος και των δηλώσεων εκτροφής για τα ασφαλιστικά έτη 2003 – 2006 μέχρι και το τελικό στάδιο της είσπραξης της ασφαλιστικής εισφοράς.  Αν είστε παραγωγός  με τη χρήση του αριθμού του Δελτίου Ταυτότητάς σας  και τον Α.Φ.Μ.  μπορείτε να δείτε όλα όσα σας αφορούν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο επάγγελμα - τραμπούκος τράπεζας

Η εποχή της οικονομικής τρομοκρατίας όπως ήταν φυσικό έχει γεννήσει καινούργια φρούτα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Το πιο γνωστό που αλίμονο όποιος το έχει βιώσει τα τελευταία χρόνια είναι οι υπαλληλίσκοι τραμπούκοι των εισπρακτικών εταιρειών.
Νεαρά αγόρια και κορίτσια που έναντι πινακίου φακής εκπαιδεύονται στο πως να φοβίζουν, να εκβιάζουν, να απειλούν όποιον γράφει το χαρτάκι τους. Δεν έχει σημασία ποιος είναι αυτός ο κάποιος και γιατί έχει βρεθεί στη λίστα τους. Υπάρχει μια συγκεκριμένη εντολή. Χρωστάει.Πρέπει να πληρώσει κι αν το καταφέρεις θα πάρεις το κατιτίς σου.

Αναγκάζομαι να φέρω το θέμα ακόμα μια φορά στην επιφάνεια γιατί
τα κοράκια των εισπρακτικών έχουν κάνει νέα έφοδο σε χιλιάδες οφειλέτες εκ νέου (για λίγο καιρό μετά από κάτι μηνύσεις, βρισίδια κλπ είχαν ησυχάσει λιγάκι).

Ομως οι αδυνατούντες να ξοφλήσουν τα χρέη τους αυξάνονται με ιλιγγιώδη ρυθμό. Νέοι άνεργοι, άνθρωποι με πετσοκομένους τους μισθούς πλέον, εργαζόμενοι υποαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι του μεροκάματου της πείνας, είναι λογικό ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Και δεν μιλάω γι εκείνους που έπαιρναν κάρτες αβέρτα για να πάνε διακοπές, ή για να πάρουν φιρμάτα ρούχα. Μιλάω για απλούς ανθρώπους που είχαν πάρει κάποια κάρτα κάποιο δάνειο για να καλύψουν βασικές τους ανάγκες βασιζόμενοι σε ένα συγκεκριμένο εισόδημα, βασιζόμενοι στις δυνάμεις τους που τώρα πλέον είναι παρελθόν.


Πέρα όμως από όλα αυτά, όλοι αυτοί οι άνθρωποι είχαν συνάψει κάποια συμβόλαια με Τράπεζες. Πιθανότατα δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό τους πως αυτά τα χρέη θα μπορούσαν να κυκλοφορούν σε γραφεία ιδιωτικών εταιρειών, χωρίς καμιά έγκρισή τους, πως θα έπαιρνε ο κάθε θρασύτατος να τους εξευτελίζει κι εκείνους και τους συγγενείς τους και τους γέροντες γονείς τους ακόμα.


Σε μια συζήτηση κάποιος προσπαθούσε να υπερασπιστεί "τους κακόμοιρους" που αναγκάζονται να κάνουν αυτή τη δουλειά γιατί δεν βρίσκουν τίποτα άλλο. Εχω τρία παραδείγματα στο περιβάλλον μου που δοκίμασαν και προτίμησαν να κάνουν το σκατό τους παξιμάδι παρά να βγάλουν ένα
μεροκάματο τραμπούκου. Σε όλους μας άλλωστε στη ζωή μας έτυχαν ευκαιρίες που μπορούσαμε να γίνουμε τραμπούκοι και να βγάζουμε ψωμί αλλά δεν πέρασε καν σαν υποψία από το μυαλό μας να το κάνουμε.

Αυτά είναι
τα φρικιαστικά νέα φαινόμενα μιας φρικιαστικής εποχής. Μια εποχής που η τοκογλυφία έχει γίνει νόμος και οι τοκογλύφοι εκβιαστές κυκλοφορούν ελεύθεροι για να εκβιάζουν ανθρώπους ή και πατρίδες.

Είναι μια στιγνή πραγματικότητα ανάμεσα σε όλες τις άλλες και σε άλλες πολλές που θα δούμε ακόμα. Η κατάντια του ανθρώπινου είδους. Ισως το εύκολο είναι να σκεφτούμε πως όσοι δανείστηκαν καλά να πάθουνε γιατί έξω από το χορό πολλά τραγούδια μπορούμε να λέμε. Είναι μια μεγάλη ιστορία να αναλύσουμε τα πως και τα γιατί. Αυτό όμως που δεν έχει καμιά δικαιολογία και σε καμιά περίπτωση είναι αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή σε χιλιάδες ανθρώπους ήδη απελπισμένους από τα προβλήματα της φτώχειας, μέσα στην απόγνωση να έχει δικαίωμα κάποιος να παραβιάζει το τελευταίο τους καταφύγιο, το σπίτι, το τηλεφωνο, την προσωπικότητά τους με πάθος βασιλικότερο του βασιλέως, και να στέλνει ψυχές στα ψυχιατρεία ή ακόμα και στην ύστατη πράξη απελπισίας.


ΑΙΣΧΟΣ. ΑΠΛΑ ΑΙΣΧΟΣ.


Δεν έχω τίποτα περισσότερο να συμβουλέψω κάθε άνθρωπο που βιώνει κάτι τέτοιο από το να σηκώσει το κεφάλι με δύναμη και να πατήσει πόδι. Να μάθει τα δικαιώματά του όσα υπάρχουν ακόμα, και να μην φοβάται.
Ο φόβος αυτή τη στιγμή με χίλιους δυο τρόπους τρώει τα σωθικά όλης της ελληνικής κοινωνίας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ