Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ο άνθρωπος χωρίς οστά! (Βίντεο)




Δείτε το..

Διαβάστε Περισσότερα »

Πως Energa και Hellas Power «έφαγαν» 200 εκ. ευρώ από ΔΕΣΜΗΕ και ΔΕΗ

ΚΑΝΟΝΙ ΠΟΛΛΩΝ ΜΕΓΑΒΑΤ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ


Με μπλακ άουτ απειλείται η αγορά ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα καθώς εκφράζονται φόβοι ότι οι δύο ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος, η Energa και η Hellas Power, πάνε για «λουκέτο», αναγκάζοντας πάνω από 200.000 καταναλωτές να επιστρέψουν στη ΔΕΗ, που θα ξαναγίνει μονοπώλιο «επί ζημία».


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα...


οι Energa και η Hellas Power αντιμετωπίζουν τον τελευταίο καιρό έντονα οικονομικά προβλήματα. 


Αρχικά στην μεν Energa βασικός μέτοχος ήταν η αυστριακή Verbund (όπου έχει μερίδιο και το αυστριακό δημόσιο) ενώ η Hellas Power ονομαζόταν Aegean Power, καθώς ανήκε στην Aegean του Δημήτρη Μελισσανίδη. 


Ωστόσο, σταδιακά, οι βασικοί μέτοχοι αποχώρησαν από τις δύο εταιρείες που έμειναν στην ιδιοκτησία των κυρίων Αριστείδη Φλώρου και Βασίλη Μηλιώνη. 


Τέλος, τον περασμένο Δεκέμβριο μεταβιβάστηκαν σε ένα αγνώστου ταυτότητας ρωσοαραβικό fund με την επωνυμία Worldwide Energy και έδρα τη... Σαουδική Αραβία.


Παράλληλα με όλες αυτές τις μεταβιβάσεις, όμως, συσσωρεύονταν και τα χρέη προς τη ΔΕΗ για τη χρήση του δικτύου και τον ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας). 


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ιδιωτικές εταιρείες χρωστάνε συνολικά πάνω από 200 εκ. ευρώ σε ΔΕΣΜΗΕ και ΔΕΗ. 


Γι' αυτό, οι δύο εταιρείες έκαναν πρόσφατα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς το ΔΕΣΜΗΕ που ανέρχονταν στα 120 εκ. ευρώ, από αγορές ηλεκτρικού ρεύματος. 


Αρχικά οι Energa και η Hellas Power κατέβαλαν στον ΔΕΣΜΗΕ τα ποσά που προέβλεπε η εξωδικαστική συμφωνία που είχαν υπογράψει (συνολικά 41 εκ. ευρώ), ωστόσο την προηγούμενη Τρίτη, δεν πλήρωσαν το αντίστοιχο ποστό και τώρα όλοι περιμένουν το κανόνι. 


Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες έπρεπε να πληρώσουν 27 εκ. ευρώ στο ΔΕΣΜΗΕ ως μέρος της συμφωνίας ρύθμισης των οφειλών τους, και μάλιστα πρόκειται για ποσό που είχαν εισπράξει από τους πελάτες τους ως «τέλος ΑΠΕ» στους λογαριασμούς τους.


Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στη ΔΕΗ χρωστάνε πάνω από 67 εκ. ευρώ, τα οποία έχουν επίσης εισπράξει μέσα από τους λογαριασμούς των πελατών τους καθώς σε κάθε λογαριασμό υπάρχει και μια χρέωση για τη χρήση του δικτύου της ΔΕΗ.


Το πρόβλημα όμως είναι ακόμα μεγαλύτερο καθώς οι δύο εταιρείες είχαν αποσπάσει ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της αγοράς -πάνω από 200.000 καταναλωτές- το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί αναγκαστικά από τη ΔΕΗ, στην οποία οι δύο εταιρείες χρωστάνε το παραπάνω αξιοσέβαστο ποσό. 


Επιπλέον, τις οφειλές προς το ΔΕΣΜΗΕ θα υποχρεωθούν να καλύψουν οι υπόλοιπες εταιρείες της αγοράς, δηλαδή κυρίως η ΔΕΗ που κατέχει το 90% της πίτας.


Το φλέγον θέμα απασχόλησε και χτεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τη συμμετοχή του ΔΕΣΜΗΕ αλλά και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. 


Οι αρμόδιες αρχές -μετά το κάζο του εξωδικαστικού συμβιβασμού- ερευνούν τώρα την αξιοπιστία του fund που έχει εξαγοράσει τις δύο εταιρείες. Από την πλευρά των δύο εταιρειών λέγεται ότι γίνεται προσπάθεια για να δοθεί το ποσό των 27 εκ. ευρώ έστω και σήμερα.


Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΗ, Αρθούρου Ζερβού, αν ισχύουν οι πληροφορίες και κλείσουν οι δύο εταιρείες, οι πελάτες τους επιστρέφουν στη ΔΕΗ κάτι που, όπως είπε ο πρόεδρος της επιχείρησης, αν συμβεί θα σημάνει ότι η ΔΕΗ θα ξαναγίνει «μονοπώλιο επί ζημία».
 24gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσα πληρώνουμε για τα ανώτατα στελέχη των ΔΕΚΟ

Διαβάστε αναλυτικά τις συνολικές αμοιβές όλων των μελών ΔΣ σε 10 ΔΕΚΟ. Τα στοιχεία απέστειλε στη Βουλή το ΥΠΟΙΚ
Στοιχεία για τις συνολικές αμοιβές των μελών των ΔΣ δέκα ΔΕΚΟ, καθώς και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ΑΤΕ, απέστειλε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.
Όπως διευκρινίζεται στο έγγραφο που φέρει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, τα στοιχεία προέρχονται από τις αποφάσεις των Τακτικών Γενικών Συνελεύσεων, που συγκλήθηκαν το 2011, προκειμένου να εγκριθούν οι οικονομικές καταστάσεις των χρήσεων 2010 και αφορούν τις συνολικές αμοιβές όλων των μελών ΔΣ για το ίδιο έτος.
Όπως ειδικότερα προκύπτει:
*Στα ΕΛΠΕ το ποσό (σ.σ.: μικτά) ανήλθε σε 414.235,52 ευρώ (διευκρινίζεται ότι οι αμοιβές του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου που περιλαμβάνονται στο ποσό είναι ήδη μειωμένες κατά 15% έναντι του 2009).
*Στη ΔΕΗ το μικτό ποσό ανήλθε σε 419.814,53 ευρώ.
*Στον ΟΛΠ ανήλθε σε 272.865,05 ευρώ (διευκρινίζεται ότι το έτος 2009 το αντίστοιχο σύνολο ανερχόταν στα 651.191,53 ευρώ).
*Στον ΟΛΘ το μικτό ποσό ανήλθε σε 184.156,39 ευρώ.
*Στον ΟΠΑΠ σε 659.844,60 ευρώ.
*Στην ΕΥΔΑΠ σε 160.506,04 ευρώ.
*Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το μικτό ποσό ανήλθε σε 1.323.841,93 ευρώ (διευκρινίζεται ότι στο ποσό περιλαμβάνονται οι αμοιβές των δύο εκπροσώπων του Ελληνικού Δημοσίου στο ΔΣ της εταιρείας σύμφωνα με το Ν. 3723/2008).
*Στην ΑΤΕ το μικτό ποσό ανήλθε σε 792.320,13 ευρώ.
*Στην ΕΥΑΘ ήταν 220.658,29 ευρώ.
*Στη ΔΕΠΑ ήταν 261.622,10 ευρώ.
*Στον ΟΤΕ ήταν 430.551,23 ευρώ (διευκρινίζεται ότι το ποσό είναι μειωμένο κατά 10% σε σχέση με το 2009).
*Στα ΕΛΤΑ, τέλος, το μικτό ποσό ανήλθε σε 107.299,83 ευρώ.
Τι απαντά ο Ευ. Βενιζέλος
Ο υπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το Ν. 3833/2010, το ανώτατο όριο αποδοχών για τους διευθύνοντες συμβούλους και τους προέδρους των ΔΕΚΟ είναι 5.856,08 μηνιαίως ή το ποσό των 70.272,96 ευρώ ετησίως.
Για τα μέλη του ΔΣ τα ανώτατα όρια της μηνιαίας αποζημίωσης τους για συμμετοχή στα ΔΣ είναι το ποσό των 300 ευρώ μηνιαίως, το οποίο καταβάλλεται εφόσον συμμετέχουν σε 4 συνεδριάσεις το μήνα, διαφορετικά περικόπτεται ανάλογα.
Ο υπουργός επισημαίνει ότι οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις ελέγχονται κάθε χρόνο από την τακτική Γενική Συνέλευση, στην οποία παρίσταται εκπρόσωπος του ελληνικού δημοσίου και εφόσον διαπιστωθεί κάποια παράβαση των ανωτέρω διατάξεων, οι καταστάσεις δεν εγκρίνονται, οι δε υπόχρεοι καλούνται να επιστρέψουν το υπερβάλλον.
Ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει ταυτόχρονα ότι με το Ν. 3429/2005, όταν διαπιστώνεται παράβαση των διατάξεων του, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής των ΔΕΚΟ μπορεί να δεσμευθούν έσοδα των δημοσίων επιχειρήσεων από τον τακτικό προϋπολογισμό, σε ποσοστό μέχρι 50% του ετήσιου προβλεπόμενου ποσού, να μην χορηγηθεί εγγύηση του δημοσίου για δάνεια και να παυτούν από τα καθήκοντά τους τα μέλη του ΔΣ. Παράλληλα μπορεί να επιβληθεί οποιαδήποτε άλλη ποινή προβλέπεται από ποινικές, αστικές ή διοικητικές διατάξεις.
Τα στοιχεία για το συνολικό ύψος των ετήσιων αποδοχών των μελών των ΔΣ των ΔΕΚΟ, είχε ζητήσει, με ερώτησή της, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, σημειώνοντας ότι η πολιτική εξοικονόμησης δαπανών δεν μπορεί να εφαρμόζεται μόνο σε μισθωτούς και συνταξιούχους και επιτάσσει να δημοσιοποιηθεί η οικονομική κατάσταση που επικρατεί στα ανώτερα κλιμάκια των ΔΕΚΟ.
 news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λειτουργία τμήματος βυζαντινής μουσικής και παραδοσιακού τραγουδιού της Ενωσης Μικρασιατων Θήβας



Η Ένωση Μικρασιατών Θήβας ξεκίνησε τη λειτουργία τμήματος βυζαντινής μουσικής και παραδοσιακού τραγουδιού για μαθητές με τον δάσκαλο βυζαντινής μουσικής Βαγγέλη Τζουμανέκα.
Η πρόσκληση απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου και η πρώτη συνάντηση είναι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 στις 18:00 στην Μικρασιατική Εστία ( Αγ. Ελένης 25 & Ομήρου 1 στο Συνοικισμό )
Διαβάστε Περισσότερα »

Τούνα 62 κιλών στα ανοιχτά του Μαλιακού. Την έπιασε αστυνομικός...(φωτογραφίες και video)







Τούνα 62 κιλών έπιασε ερασιτέχνης ψαράς,αστυνομικός στο επάγγελμα,στα ανοιχτά του Μαλιακού Κόλπου στην περιοχή της Στυλίδας. Το τεράστιο ψάρι δόθηκε προς πώληση στον Αλιευτικό Συνεταιρισμό της Στυλίδας. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς σήμερα το πρωί στο κατάστημα της Λαμίας στην οδό Λεωσθένους για να δει το ψάρι. Πολλοί μάλιστα δεν έχασαν την ευκαιρία να το φωτογραφίσουν. Η τούνα τεμαχίστηκε και πουλήθηκε προς 20 Ευρώ το κιλό. Δείτε το video

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Παπανδρέου, το ΥΠΕΞ και μυστικά κονδύλια 90 εκατ. ευρώ…

Οι κύριοι Γιώργος Παπανδρέου, Δημήτρης Δρούτσας, Σταύρος Λαμπρινίδης και οι στενοί συνεργάτες τους πρέπει να απαντήσουν.

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση που αφορά στα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών και στους λόγους που τα σπατάλησε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ύστερα από επίμονες ερωτήσεις και αποκαλύψεις από τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και μετά την παρέμβαση του στελέχους της Ν.Δ. κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Με την επιστολή αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Δήμας κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα στη Βουλή από τα οποία φαίνεται ότι είχαν εγκριθεί κονδύλια ύψους 18 εκατ. ευρώ και τελικώς δαπανήθηκαν 56.073.300 ευρώ για το 2010, ενώ για το 2011 είχε εγγραφεί πίστωση στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ, ύψους 34,15 εκατ. ευρώ!

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος τυγχάνει και έχει διατελέσει επί σειρά ετών υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Σημίτη και να έχει τοποθετήσει τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε στο ΥΠΕΞ σε νευραλγικές θέσεις, δαπανήθηκαν σε μυστικά κονδύλια 90.223.300 ευρώ την ώρα που η χώρα βουλιάζει στη δίνη της χρεοκοπίας.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Στη διετία της φρενήρους διακυβέρνησης από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου προωθήθηκαν «εθνικοί αντικειμενικοί σκοποί»; Σε ποιο επίπεδο; Ποια εθνική επιτυχία επετεύχθη από το υπουργείο Εξωτερικών; Άξιζαν περισσότερο από 90 εκατομμύρια ευρώ οι διπλωματικοί πειραματισμοί;

Γι’ αυτό λοιπόν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο στενός φίλος του κ. Δημήτρης Δρούτσας, ο στενός συνεργάτης του κ. Σταύρος Λαμπρινίδης καθώς και όσοι συμμετείχαν στο ιεραρχικό επιτελείο του υπουργείου Εξωτερικών θα πρέπει να απαντήσουν σε μια σειρά σημαντικών ερωτημάτων που έχουν διατυπωθεί.

Για παράδειγμα:
- Τι έγιναν τα κονδύλια για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις;
-  Γιατί δεν αποκαλύπτεται το αποθεματικό του Κράτους πριν από την εποχή του Μνημονίου;
- Τι συμβαίνει με την Επιτροπή Ειδικών Δαπανών, η οποία λέγεται ότι συγκροτήθηκε σε μια νύχτα;
- Γιατί δεν υπάρχουν έγγραφα της Επιτροπής που να αποδεικνύουν ότι τα ποσά δαπανήθηκαν για τους απόρρητους σκοπούς που προβλέπονται;
- Πότε θα δημοσιοποιηθεί στο πλαίσιο της περιλάλητης «Διαύγειας» η απόφαση για αύξηση των κονδυλίων ;

ΟΙ αποκαλύψεις

Ας δούμε λίγο για την ιστορία τι έχει συμβεί:

Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει σχετικό ερώτημα στις 5 Σεπτέμβρη προς τα υπουργεία οικονομικών και εξωτερικών, σχετικά με την διαχείριση απορρήτων δαπανών των υπουργείων εξωτερικών, άμυνας και προστασίας του πολίτη τα οποία έχουν ξεπεράσει μέσα στη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η ερώτηση δεν αφορά που πάνε οι απόρρητες δαπάνες, ούτε τα σχετικά παραστατικά, αλλά το ύψος τους, αν υπήρξαν αυξήσεις σε σχέση με τις προϋπολογισθείσες δαπάνες, πότε αυτές έγιναν, αν μεταφέρθηκαν δαπάνες από άλλους κωδικούς, την προέλευση των αιτημάτων αύξησης των δαπανών και εάν έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες από το δημόσιο λογιστικό και την ευρύτερη νομοθεσία διαδικασίες.

Ο υφυπουργός οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης δηλώνει αναρμόδιος να απαντήσει ενώ ο τότε υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης επικαλείται ο νόμο 3566/2007 που προβλέπει την καταστροφή των σχετικών παραστατικών.
eggrafa1
eggrafa2

Είχε προηγηθεί η διαρροή εγγράφων που ανέφερε ότι στις 2 Μαρτίου 2010 εκταμιεύθηκαν κονδύλια ύψους 2,7 εκατ. ευρώ και μετά άλλο 1,575 εκατ. ευρώ με την υπογραφή αναρμόδιου για το θέμα υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, ο οποίος βρισκόταν στο στενό περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού:
Το ένα είναι στις 2/03/2010, ημέρα που «σηκώνουν» 2.700.000 ευρώ.

eggrafa3
Μετά από δέκα μέρες μετά, σηκώνουν άλλα 1.575.000 ευρώ, με την υπογραφή και πάλι του «αναρμόδιου» για το θέμα υφυπουργού!
eggrafa4

Τελικά τι συμβαίνει στο υπουργείο Εξωτερικών; Ποιος θα μπορέσει να δώσει υπεύθυνα απαντήσεις και να αποδείξει τι συνέβη κατά τη διάρκεια που διακυβέρνησε τη χώρα ο Γιώργος Παπανδρέου;
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο σκαμνί Γιώργος - Παπακωνσταντίνου

Στο σκαμνί Γιώργος - Παπακωνσταντίνου
Σημαντικές πολιτικές διαστάσεις παίρνει το θέμα της διαβίβαση της δικογραφίας για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών του οικονομικού επιτελείου της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η δικογραφία αφορά τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009, αφού ανέλαβε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης διαβίβασαν τη σχετική δικογραφία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να πάρει το δρόμο για τη Βουλή.

Τι καταγγέλλουν μέλη της ΕΛΣΤΑΤ

Μέλη της ΕΛΣΤΑΤ καταγγέλλουν ότι «σκοπίμως κι εν μέσω πιέσεων της ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, η ΕΛΣΤΑΤ με μη επιστημονικές μεθόδους διόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 από περίπου 12-13% σε 15,4% με στόχο να επιβληθούν στη χώρα περισσότερα και σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα».

Την αρχή έκανε το πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά , ενώ τις είχε επιβεβαιώσει ενώπιον του Εισαγγελέα και ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Νίκος Λογοθέτης.

Σημαντική διόγκωση

Σε περίπτωση που οι καταγγελίες αυτές ισχύουν, τότε προκύπτει μείζον πολιτικό θέμα, καθώς η κυβέρνηση Παπανδρέου με υπουργό Οικονομικών τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου χρησιμοποίησε ως βασικό επιχείρημα της το μεγάλο έλλειμμα του 2009 για να δικαιολογήσει τις κινήσεις της που οδήγησαν την Ελλάδα στο Μνημόνιο.
Μάλιστα εδώ και δύο χρόνια εφαρμόζονται ανεπιτυχώς στρατηγικές λιτότητας – σοκ για τους πολίτες , έτσι ώστε να μειωθεί το έλλειμμα και να περιοριστεί στο 3%, όπως επιθυμεί ο γαλλογερμανικός άξονας και θα ορίζει το νέο σύμφωνο για το ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά το έλλειμμα εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για διψήφιο ποσοστό και το 2011, παρά τον καταιγισμό φορομπηχτικών μέτρων (υπενθυμίζεται ότι το 2010 το έλλειμμα έκλεισε στο 10,5% του ΑΕΠ).

Μάλιστα η όλη εξέλιξη «δένει» με δηλώσεις οικονομικών παραγόντων του τόπου, όπως αυτές του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου  για σημαντικές παραλήψεις της κυβέρνησης Παπανδρέου που διόγκωσαν την κρίση.
Ήδη η σχετική δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του εποπτεύοντος του οικονομικού εγκλήματος, Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Νίκου Παντελή, ο οποίος μελετά τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει κατά την έρευνά τους οι δύο Οικονομικοί Εισαγγελείς και σύμφωνα με τα οποία προέκυψαν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνστνατίνου.

Το ΠΑΣΟΚ βλέπει πάλι φαντάσματα…

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην κίνηση των οικονομικών εισαγγελέων ήρθε με ανακοίνωση που κάνει λόγο για «οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή».
Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ αναφέρει στην ανακοίνωση του:

«Αφού για δεύτερη φορά οι 'καταγγελίες' των δύο οικονομικών Εισαγγελέων αρχειοθετήθηκαν από την προϊσταμένη αρχή τους και αποδείχθηκε 'άνθρακας ο θησαυρός' , ο κ. Πεπόνης επανέρχεται για να ζητήσει με έγγραφό του την αποστολή στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Γ.Α. Παπανδρέου και του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της αναπροσαρμογής του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Εάν δεν πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας, από τον κ. Πεπόνη, τότε έχουμε να κάνουμε με μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το λαό μας.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα πρέπει να προχωρήσει, άμεσα, σε όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες, ενέργειές της.

Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, το πολιτικό σύστημα και την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».
 newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε θα γινει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για εκαπιδευτικους;




Τον Ιούνιο αναμένεται να διεξαχθεί διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς, που θα στελεχώσουν σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής.
Ο διαγωνισμός θα αφορά 500 θέσεις.... νηπιαγωγών και οι τοποθετήσεις θα γίνουν τα επομενα δύο χρόνια.

Προς το παρόν, δεν έχει αποφασιστεί πόσες θέσεις θα προκηρυχθούν για τους φιλόλογους και μαθηματικούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ: Πενταμελής οικογένεια ζει σε σπηλιά!!!


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZ0b4VlWbE3ulgl3ylfxrO36DlXS1y6bE-Mz9W5HsCTkq0EMCZiMiZU4cy6RMe2FRHwiTGSoMSJbB_rWmL6fZ3ZDjPaIczJKU6Nxx2z_HauGRhJS43HqagpcH_I9gvX3wuO642-rVMrg-B/s1600/cave.jpegΑκούγεται σαν ψέμα, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό...
το γεγονός ότι μια πενταμελής οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει έχοντας μετατρέψει με πενιχρά και πρωτόγονα μέσα σε κατάλυμα διαβίωσης μια σπηλιά στην περιοχή της Χρυσοπηγής στο Ηράκλειο, μην έχοντας άλλες δυνατότητες για την κάλυψη των αναγκών της στέγασής της.



Όταν πέρυσι το χειμώνα ο άνδρας της οικογένειας προσπάθησε να σκεπάσει τη σπηλιά με ελενίτ, κάποιος τον κατήγγειλε στην Πολεοδομία, η οποία και παρενέβη, του επέβαλε πρόστιμο και τον οδήγησε μάλιστα στο αυτόφωρο!

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Στον δρόμο οι εργαζόμενοι της ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.(video)







Ξεσηκώθηκαν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε από την απόφαση της Διοίκησης να απολύσει 15 εργαζομένους και να ζητήσει από τους υπόλοιπους, ελαστικές μορφές απασχόλησης. Το πρωί της Παρασκευής ένωσαν τη φωνή τους με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνικών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών. Παράλληλα επιτέθηκαν στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, στην οποία καταλόγισαν στημένους κοινωνικούς διαλόγους με τον ΣΕΒ, αλλά και στην κυβέρνηση των Τραπεζιτών που προωθεί μεροκάματα πείνας για τους Έλληνες εργαζομένους. Δείτε το video
lamiastar.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

H φωτογραφία που έχει συγκλονίσει το διαδίκτυο...


Μια πραγματικά συγκινητική φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Facebook συγκεντρώνοντας εκατοντάδες likes και shares αποδεικνύοντας πόσο ... μεγάλη είναι η δύναμη της αγάπης.

Η φωτογραφία δείχνει έναν άστεγο, καθισμένο στο πεζοδρόμιο και στην αγκαλιά του ένας σκυλάκος που κοιμάται. Ο άστεγος μάλιστα τον έχει κάτω που την κουβέρτα για να μην κρυώνει. Πρόκειται για μια από τις φωτογραφίες στις οποίες η εικόνα έχει τόση δύναμη ώστε τα λόγια να φαίνονται περιττά.

Ο ένας ζει για τον άλλον και αντιμετωπίζουν μαζί την ίδια κατάσταση, ότι δεν έχουν στέγη και αναγκάζονται να κοιμούνται στο δρόμο. Και μοιράζονται μια ξεχωριστή αγκαλιά.
mediagate.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται Τούρκοι και Κινέζοι φορτηγατζήδες;

Επί ποδός για να συστήσουν μεταφορικές εταιρείες…


Πλήγμα για τις ελληνικές μεταφορές χαρακτηρίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου την τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδιαστικά προχθές στην βουλή ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, με την οποία θα χορηγούνται άδειες όχι μόνο σε ευρωπαϊκά φορτηγά αλλά και σε κατοίκους τρίτων χωρών.


Η αναγκαία προσθήκη που...


έγινε για την αναθεώρηση του νόμου προβλέπει ότι η χορήγηση των αδειών θα γίνεται χωρίς καμία διάκριση ως προς την εθνικότητα και σύμφωνα με τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας και τον όρο της αμοιβαιότητας.


Ο υπουργός Υποδομών μιλώντας χθες στη βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου διευκρίνισε ότι η προηγούμενη ρύθμιση δημιουργούσε σύγχυση και προκαλούσε θέματα φορολογικής φύσης για την έδρα και τη μορφή των εταιρειών που θα δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα.


Οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης υποστηρίζουν πάντως ότι με την τροπολογία Βορίδη που υποδείχτηκε μετά από απαίτηση της Τρόικας, βρίσκονται επί ποδός, έτοιμοι να συστήσουν μεταφορικές εταιρείες στην χώρα μας Τουρκικές και Κινεζικές εταιρείες.


Όπως σημειώνει, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) Απόστολος Κενανίδης, «ήδη, Τούρκοι μεταφορείς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ιδρύσουν εταιρίες στην Κομοτηνή εδώ και πολύ καιρό». Μάλιστα, όπως παρατηρεί «είναι άξιο απορίας το γεγονός ότι έχουν άριστη πληροφόρηση εδώ και καιρό και δείχνουν να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που θα τους δοθεί από την ελληνική πολιτεία».


Απελευθέρωση από 28 /1 για τα φορτηγά


Οι αυτοκινητιστές, το τελευταίο διάστημα είχαν βρει γέφυρα επικοινωνίας με τον Βορίδη στη ρύθμιση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος με κύρια διαφωνία την κατάργηση της μεταβατικής περιόδου που με τη νέα τροποποίηση που έγινε στο νόμο θα ισχύσει από 28 Ιανουαρίου του 2012.


Με υπουργικές αποφάσεις θα καθοριστούν το κόστος έκδοσης της άδειας αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα αποδεικνύεται η οικονομική επιφάνεια του οδικού μεταφορέα. 


Στο χώρο θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν εκτός από ΑΕ, ομόρρυθμες εταιρείες, φυσικά πρόσωπα κ.α


Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι ιδιοκτήτες φορτηγών ζητούν νέα συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών πριν την ερχόμενη Τρίτη που έχει καθοριστεί η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών στην οποία ενσωματώνεται και το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα φορτηγά. 


Ο λόγος είναι ότι θέλουν να εξηγήσουν στον Βορίδη την επίδραση που θα έχει στον κλάδο τους το άνοιγμα του επαγγέλματος σε τρίτες χώρες.


Όπως εξηγούν με τον όρο της αμοιβαιότητας οι ελληνικές εταιρείες θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν στην Κίνα, την Τουρκία ή άλλες χώρες και αντίστοιχα τουρκικές ή κινεζικές εταιρείες στην Ελλάδα. 


Είναι όμως φανερό, επισημαίνουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών ότι η διάταξη ευνοεί κυρίως τους ξένους.


«Δεν γνωρίζω πολλές Ελληνικές εταιρείες που θα ενδιαφέρονταν να αναλάβουν μεταφορικό έργο στην Κίνα αναφέρει o πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ) Πέτρος Σκουλικίδης.


O ίδιος επισημαίνει ότι τα φορτηγά δημόσιας χρήσης συνήθως επιτάσσονται, αναρωτιέται επομένως τι θα συμβεί σε ανάλογη περίπτωση όταν η αγορά κατακλυστεί από Τούρκους ή άλλες εθνικότητες.


Ειδικά για τους Κινέζους, ο κ. Σκουλικίδης σημειώνει ότι η εγκατάσταση Κινεζικών μεταφορικών εταιρειών στη χώρα μας θα δημιουργήσει μεγάλες απώλειες σε μεταφορικό έργο στους εγχώριους μεταφορείς που μεταφέρουν τα εμπορεύματα των Ασιατών από το λιμάνι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι τοκογλύφοι - εκβιαστές είχαν «μαδήσει» και τον Ντέμη Νικολαΐδη

Οι τοκογλύφοι - εκβιαστές είχαν μαδήσει και τον Ντέμη Νικολαΐδη

Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων των τοκογλύφων - εκβιαστών που συγκλονίζει όλη τη χώρα, έρχονται στο φως απίστευτες υποθέσεις με θύματα γνωστές προσωπικότητες. Μετά την αποκάλυψε ότι και ο γνωστός παρουσιαστής Αντώνης Κανάκης είχε δεχθεί «χτύπημα» από τους εκβιαστές, τώρα έρχεται να προστεθεί και το όνομα του πρώην ποδοσφαιριστή και προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ντέμη Νικολαΐδη.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το «ΕΘΝΟΣ, ο Ντέμης Νικολαϊδης δανείστηκε τον Αύγουστο του 2010 από τον Μελέτη το ποσό των 350.000 ευρώ. Για την αποπληρωμή του χρέους ο πρώην διεθνής άσσος έδινε 51.800 ευρώ το μήνα. Το ποσό αυτό αντιστοιχούσε σε τόκους και μέρος του κεφαλαίου.
Το αρχικό μηνιαίο επιτόκιο ήταν 10%. Λόγω της συνέπειας του Ντέμη Νικολαΐδη το επιτόκιο έπεσε στο 6,5%. Ωστόσο ο πρώην ποδοσφαιριστής για το ποσό των 350.000 ευρώ επέστρεψε 620.000, δανείστηκε δηλαδή με επιτόκιο 120% το χρόνο!
Διαβάστε Περισσότερα »

Μονή του Αγίου Όρους με εισόδημα πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ!


Καθαρό φορολογητέο εισόδημα που ξεπερνά το 1,5 εκατ. - 1.794.748,07 ευρώ- έχει δηλώσει για το 2011 η Ιερά Μονή...


Φιλοθέου του Αγίου Όρους, όπως προκύπτει από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος έχει ζητήσει να ενημερωθεί αν έχουν ελεγχθεί οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της μονής Φιλοθέου και οι συνθήκες εκμετάλλευσης υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παπαδημούλης είχε ζητήσει επίσης να ενημερωθεί για το φόρο που έχει καταβάλλει η μονή, επικαλούμενος δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η αγορά του σταθμού έγινε από τη Μονή με δάνειο υπερδεκαπλάσιο της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και στη συνέχεια η εκμετάλλευση του έγινε από εταιρεία η οποία, προκειμένου να απαλλαγεί από την καταβολή φόρου, συμφώνησε με όρο του συμβολαίου να καταβάλει στη Μονή το 90% των ακαθάριστων εσόδων.

Στην απάντησή του ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι «από τα στοιχεία της αρμόδια ΔΟΥ προκύπτει ότι για το οικονομικό έτος 2011 η Ιερά Μονή Φιλοθέου δήλωσε καθαρό φορολογητέο εισόδημα 1.794.748,09 ευρώ και ο αναλογών φόρος ανέρχεται σε 358.949,62 ευρώ».

Σημειώνει, επίσης, ότι η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών ανέθεσε σε οικονομικό επιθεωρητή τη διενέργεια έρευνας εφαρμογής ή μη των φορολογικών διατάξεων από υπαλλήλους που υπηρετούν στις ΔΟΥ που εμπλέκονται στην οικεία υπόθεση.

Όπως ενημερώνει, εξάλλου, ο κ. Βενιζέλος, ο αρμόδιος οικονομικός επιθεωρητής υπέβαλε την πορισματική έκθεση από την οποία προέκυψε ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης τόσο ως προς τις ευθύνες των υπαλλήλων, όσο και ως προς την ολοκλήρωση των φορολογικών ελέγχων και αναμένονται πλέον οι αντίστοιχες πορισματικές εκθέσεις.
planet-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

Απεβίωσε ο πρώην υπουργός Ιωάννης Κεφαλογιάννης


 
 
Απεβίωσε αιφνιδίως το πρωί, σε ηλικία 79 ετών, ο πρώην υπουργός Ιωάννης Κεφαλογιάννης, γόνος κρητικής οικογένειας με μεγάλη πολιτική παράδοση, ο οποίος εκλεγόταν βουλευτής Ρεθύμνης από το 1958 έως το 2007, συμπληρώνοντας 14 θητείες στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης γεννήθηκε στις 6/12/1932 στα Ανώγεια Μυλοποτάμου και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας. Μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, εργάστηκε ως επιμελητής και ως διευθυντής Παθολογικής Κλινικής.

Το 1958, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ρεθύμνου με το ψηφοδέλτιο της ΕΡΕ, με την οποία επανεξελέγη το 1961 και το 1963, περίοδο κατά την οποία ήταν γραμματέας της Βουλής.


Κατά τη διάρκεια της απριλιανής δικτατορίας (1967-1974), ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση και υπήρξε εκ των ιδρυτών της οργάνωσης ''Εθνική Δημιουργική Ομαλότητα'', με συνέπεια την παραπομπή του στο στρατοδικείο.

Στη Μεταπολίτευση πολιτεύθηκε με τη Νέα Δημοκρατία και, το 1976, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ ορκίστηκε υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Γεωργίου Ράλλη, τον Μάιο του 1980.

Στην κυβέρνηση Τζαννετάκη, το 1989, διετέλεσε υπουργός Δημόσιας Τάξης και με απόφασή του οδηγήθηκαν στην πυρά οι φάκελοι κοινωνικών φρονημάτων της μεταπολεμικής περιόδου, ενώ στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, που σχηματίστηκε τον ίδιο χρόνο, ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και η διαφωνία του με τις αποφάσεις για ανάθεση της προμήθειας των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ συνετέλεσε στην πρόωρη πτώση της κυβέρνησης συνεργασίας.

Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που ακολούθησε ανέλαβε υπουργός Τουρισμού και άνευ χαρτοφυλακίου, με αρμοδιότητα τα θέματα της Κρήτης. Στις 2 Σεπτεμβρίου 1991, παραιτήθηκε από υπουργός Τουρισμού -κατά την κυβέρνηση υπήρξε αποπομπή του από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη- γιατί, σύμφωνα με δηλώσεις του, δεν θέλησε να συνεργήσει στην εξυπηρέτηση άνομων συμφερόντων που θα κατέστρεφαν το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της χώρας. Επανήλθε στο κυβερνητικό σχήμα, τον Δεκέμβριο του 1992 ως υπουργός Εσωτερικών.

Το Φεβρουάριο του 2006, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τον τοποθέτησε ειδικό σύμβουλό του και στις εκλογές του 2007 σταμάτησε να πολιτεύεται, καθώς την έδρα στο νομό Ρεθύμνης διεκδίκησε η θυγατέρα του Όλγα Κεφαλογιάννη.

Το Σεπτέμβριο του 2008, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή, για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία και ψευδορκία, επειδή είχε ζητήσει από αστυνομικό να αλλάξει προς το ευνοϊκότερο την κατάθεσή του σχετικά με κατηγορούμενο για εμπορία ναρκωτικών, ο οποίος τελικά καταδικάστηκε. Μετά την απόφαση, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι δεν θα ασκεί τα καθήκοντα του άτυπου συμβούλου έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Εφετείο. Τον Δεκέμβριο του 2008, καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου για το ίδιο αδίκημα σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή.

Ήταν έγγαμος με την Ελένη Βαρδινογιάννη, με την οποία απέκτησαν τρεις κόρες.
 protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τούρκικη λίρα "κλώνος" του 2ευρου γέμισε την ελληνική αγορά


 
Τούρκικη λίρα "κλώνος" του 2ευρου γέμισε την ελληνική αγορά
Ένας... κλώνος του δικού μας 2ευρου, έχει κατακλύσει την αγορά κλαι έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο στους εμπόρους. Πρόκειται για τη «Νέα Τουρκική Λίρα» (Yeni Turk Lirasi), η οποία αντικαθιστά το παλιό υπερπληθωρισμένο νόμισμα.
Το νέο νόμισμα και συγκεκριμένα το κέρμα της μίας λίρας, μοιάζει με το κέρμα των 2 ευρώ.

Συγκεκριμένα, έχουν ακριβώς την ίδια εμφάνιση (ένα δαχτυλίδι νικέλιο γύρω από την κεντρική χαλκού) και σχεδόν το ίδιο μέγεθος.

Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί του αριθμού 2, υπάρχει ο αριθμός 1 στο τούρκικο νόμισμα.

Kατά τις συναλλαγές σας πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα τα κέρματα των δυο ευρώ που σας δίνουν ως ρέστα για να μην την πατήσετε καθώς η τουρκική λίρα έχει αξία μόλις 0,40 λεπτά του ευρώ.

 briefingnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Και ο Αντώνης Κανάκης θύμα των τοκογλύφων - εκβιαστών της Θεσσαλονίκης

Και ο Αντώνης Κανάκης θύμα των τοκογλύφων - εκβιαστών της Θεσσαλονίκης

Και ο Αντώνης Κανάκης είχε πέσει στα δίχτυα της σπείρας των εκβιαστών τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης καθώς το 4ο παρακλάδι του κυκλώματος τον υποχρέωνε να πληρώνει χρήματα για προστασία του μπαρ που διατηρεί στη Χαλκιδική.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τον «αρχηγό» των Ράδιο Αρβύλα είχαν αναλάβει τα αδέλφια Κωνσταντίνος, Αλέξανδρος και Νίκος Μελέτης που... διοικούσαν αυτό το κομμάτι της εγκληματικής κοινοπραξίας.
Τα αδέρφια είχαν διαχωρίσει τους ρόλους στις παράνομες δραστηριότητες. Ο Κωνσταντίνος δραστηριοποιούνταν στις εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», αποστέλλοντας μέλη της οργάνωσης τα οποία είτε παρίστανται αυτοπροσώπως στα καταστήματα, είτε εισέπρατταν τα χρηματικά ποσά που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ των ιδιοκτητών των καταστημάτων και του ίδιου.
Από το προανακριτικό υλικό προκύπτει ότι ένα από τα μέλη της οργάνωσης - ο Θωμάς Ψωμάς, ο οποίος είχε τα ψευδώνυμα «Ψωμάς», «Θωμάς», «Μάκης» και «Σαμψών»- φέρεται να είχε επισκεφθεί, ουκ ολίγες φορές, το μαγαζί «Angels», το οποίο ανήκει στον γνωστό τηλεοπτικό αστέρα, προκειμένου να ελέγξει την λειτουργία του καταστήματος και τα έσοδα του.
Ο ρόλος του ήταν συγκεκριμένος: Να εισπράττει χρήματα κατ' εντολή του Μελέτη από θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταβαίνοντας στους επαγγελματικούς τους χώρους. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις ήταν παρών στα καταστήματα προκειμένου να ελέγξει την λειτουργία τους, σε ότι αφορά την εύρυθμη είσοδο-έξοδο πελατών, την απομάκρυνση ενοχλητικών θαμώνων καθώς και την αποτροπή προσέγγισης ομοειδών ομάδων που τυχόν θα επεδίωκαν τον «έλεγχο» του «προστατευόμενου» καταστήματος.
Από την έρευνα προέκυψε η φυσική παρουσία του Ψωμά στα καταστήματα με την επωνυμία «ANGELS», «PUNTA» τα οποία βρίσκονται στην Χαλκιδική και στα καταστήματα με την επωνυμία «DOGS», «GOLDFISH», και «LIMANI» τα οποία βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη.
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Φήμες για σύλληψη ιεράρχη με 35 εκ.ευρώ στις βαλίτσες του…



Φήμες για σύλληψη ιεράρχη με 35 εκ.ευρώ στις βαλίτσες του…
Σάλο σε εκκλησιαστικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους προκάλεσε η είδηση που κυκλοφόρησε στο twitter, γνωστού δημοσιογράφου, ο οποίος μιλούσε για τη σύλληψη ιεράρχη με όπλα και 35 (!) εκατομμύρια ευρώ στις αποσκευές του.
Ο γνωστός, τηλεοπτικός, δημοσιογράφος που εργάζεται σε έγκυρο μέσο μαζικής ενημέρωσης ανέφερε (τα στοιχεία του και οι αναρτήσεις του είναι στη διάθεση της Romfea.gr) πως στο αυτοκίνητο του Μητροπολίτη, έγινε έρευνα από άνδρες της τροχαίας εθνικής οδού που πραγματοποιούσαν δειγματοληπτικά “μπλόκα”.
Στον έλεγχο του αυτοκινήτου οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, εντόπισαν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε σακούλες και δύο όπλα στο κάθισμα του οχήματος!
Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την ελπίδα να πρόκειται για μία παρεξήγηση από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο που το διακινεί στο twitter, υπό τη μορφή των “δεδομένων ειδήσεων” που κοινοποιούν καθημερινά εκατοντάδες ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, φορείς μέχρι και ο Πρωθυπουργός.
Έγκυρες αστυνομικές πηγές, πάντως, δεν επιβεβαιώνουν το περιστατικό και μιλούν για φήμες που κυκλοφορούν έντονα τις τελευταίες μέρες και στοχοποιούν συγκεκριμένο ιεράρχη.
Εκκλησιαστικοί παράγοντες, σύμφωνα με τη romfea.gr, εξετάζουν την πιθανότητα η παραφιλολογία και η στοχοποίηση συγκεκριμένου Μητροπολίτη να προέρχεται από “αντιπάλους” του, που θα επιθυμούσαν να τον εξωθήσουν σε παραίτηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωράφια με μικρό ενοίκιο σε Βοιωτία και Μαγνησία


xorafia1
Aναρτήθηκαν σήμερα για πρώτη φορά αγροτεμάχια των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Βοιωτίας στο διαδικτυακό σύστημα υποβολής αιτήσεων μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης . Συγκεκριμένα, αναρτώνται 8 τεμάχια της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας έκτασης περίπου 85 στρεμμάτων και 9 τεμάχια της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας έκτασης περίπου 115 στεμμάτων. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης μίσθωσης γης για τα νέα αναρτημένα αγροτεμάχια είναι η 15/2/2012.
Ο διοικητικός έλεγχος για την σύναψη των συμβολαίων απευθείας μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης για τις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Γρεβενών, Κιλκίς και Φλώρινας προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς με συνέπεια να αναμένεται τα πρώτα συμβόλαια για αυτές τις Ενότητες να έχουν υπογραφτεί μέχρι 15/2/2012.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπουργός-μέντιουμ προβλέπει υπερωρίες μέχρι τον Μάρτη [ΕΓΓΡΑΦ0 - ΦΩΤΙΑ]

http://4.bp.blogspot.com/-X6Ve737rcD8/Tv2UvLseNCI/AAAAAAAAg4Y/oESV5FzZcMc/s1600/alivizatos12+003.jpg

Ο γαλάζιος υφυπουργός Πολιτισμού κ.Πέτρος Αλιβιζάτος τήρησε το μεταπολιτευτικό έθιμο κι απασχόληση υπερωριακά 11 συνεργάτες του κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2011. Ενθουσιασμένος, συνέχισε ακόμα πιο δυναμικά και ήδη από τις 17 Ιανουαρίου προδίκασε την υπερωριακή απασχόληση 12 συνεργατών μέχρι και τον Μάρτιο του 2012! Δείτε το...





Τι κι αν μέχρι το Μάρτιο του 2012 ενδέχεται να έχει πέσει η κυβέρνηση Παπαδήμου; Τι κι αν 1.000.000 άνεργοι δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει; Οι 12 του Αλιβιζάτου γνωρίζουν ότι θα πληρώνονται για καιρό ακόμα υπερωρίες...

πηγή: parapolitiki
Διαβάστε Περισσότερα »

Άθλιοι αμερικανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου ένα πρόβατο!! (βίντεο)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες!


Άλλο ένα περιστατικό έρχεται για να αμαυρώσει την εικόνα του Αμερικανικού στρατού. 


Αυτή την φορά, βίντεο το οποίο έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο απεικονίζει στρατιώτες στο Αφγανιστάν...


να βασανίζουν και να ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου ένα πρόβατο!


Μετά το πρόσφατο βίντεο στο οποίοι Αμερικανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν εμφανίζονται να ουρούν πάνω σε πτώματα Ταλιμπάν, το βίντεο αυτό έρχεται να αυξήσει τα κρούσματα βαρβαρότητας στα μέρη τα οποία επισκέφτηκε ο Αμερικανικός στρατός.


Ο αμερικανικός στρατός έχει ενημερωθεί για τις καταγγελίες που έκανε η οργάνωση PETA τέλη Νοέμβριου, ωστόσο δεν έχει ακόμα βγει το πόρισμα για την ορθότητα των καταγγελιών. 


Σύμφωνα με την PETA και το βίντεο που έχει διαρρεύσει, στρατιώτες ξυλοκοπούν ένα πρόβατο, το οποίο στο τέλος δεν αντέχει και πεθαίνει.


Πόσο άρρωστος, πόσο κομπλεξικός και μικρόψυχος πρέπει να είναι κάποιος για να φερθεί με τόσο βάναυσο τρόπο σε ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα;

Πόσο σκατόψυχος πρέπει να είναι κάποιος ώστε να γελάει με τον βασανισμό ενός ζώου;

Πόσο άνανδρος πρέπει να είναι κάποιος, ώστε να το παίζει νταής και μάγκας, ξεσπώντας τα κόμπλεξ του σε ένα πρόβατο;




Διαβάστε Περισσότερα »

Απατεώνες μέσω Facebook ζητούσαν δωρεές για κοριτσάκι που είχε πεθάνει

Σοκαρισμένη είναι η τραγική μάνα της Ζόε, της άτυχης μικρούλας από την Βρετανία που πέθανε το 2007 όταν υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στην καρδιά. 


Η μητέρα ανακάλυψε ότι κάποιοι...


είχαν στήσει μέσω Facebook απάτη και αποσπούσαν όλα αυτά τα χρόνια χρήματα από ανυποψίαστους χρήστες του Διαδικτύου που νόμιζαν ότι βοηθούσαν για να συγκεντρωθεί το ποσό ώστε η μικρή Ζόε να κάνει μεταμόσχευση.


Η μητέρα είναι η 37χρονη Τζούλι Τσέιμπερς, η οποία εμβρόντητη ανακάλυψε ότι κάποιος απατεώνας από την Τζαμάικα δημοσίευε φωτογραφίες της μαζί με την κόρη της και ζητούσε από τους χρήστες του Facebook να κάνουν share ένα συγκεκριμένο link προκειμένου να βοηθήσουν ώστε η Ζόε να μπορέσει να αποκτήσει μια νέα καρδιά. 


Μάλιστα ο Τζμαϊκανός έλεγε στους χήστες ότι αν 1000 άτομα κάνουν share τότε η μικρή Ζόε θα έκανε απολύτως δωρεάν την εμταμόσχευση καρδιάς. 


Πατώντας στο link εμφανίζονταν μία σελίδα με φωτογραφίες της Ζόε και της μητέρας της, ενώ εκεί μέσω paypal οι χρήστες δώριζαν ποσά, τα οποία μεταφέρονταν απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό του Τζαμαϊκανού. 


Οι αρχές εκτιμούν ότι περισσότερα από 200.000 άτομα επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα, ενώ τα περισσότερα θύματα που δέχτηκαν να δωρίσουν χρήματα φέρεται πως είναι Αμερικανοί. /24gr


Ωστόσο η αστυνομία πληροφόρησε την Τζούλι πως η ίδια δεν μπορεί να ασκήσει δίωξη σε κάποιον, γιατί θεωρητικά δεν την έχει κλέψει κανείς. 


Βέβαια η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος αναζητά τον χρήστη από την Τζαμάικα που έστησε την απάτη.


Τώρα η Τζούλι και αρκετοί φίλοι της έχουν ξεκινήσει την δική τους διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης των υποψήφιων θυμάτων του Τζαμαϊκανού.
Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO: «Λεωφορείο ο πόθος» στη… Φθιώτιδα, στη ζωή και όχι στο… σινεμά!

Λεωφορείο ο Πόθος. Την περίφημη και πολυβραβευμένη ταινία του 1951 του Ηλία Καζάν θυμίζει – ως προς τον… τίτλο, βέβαια -  η κατάσταση που εξελίσσεται στις δημόσιες μεταφορές της Φθιώτιδας. Απομονωμένοι νιώθουν – και είναι – οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της Παύλιανης μετά την απόφαση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Φθιώτιδας να καταργήσει το ένα από τα δύο δρομολόγια, ενώ στην ίδια μοίρα βρίσκονται και οι κάτοικοι στην Μοσχοκαρυά, στον Πύργο Υπάτης και στον Καλλίδρομο, αλλά και άλλων μικρών χωριών της Φθιώτιδας. Λιγότερα δρομολόγια έχουν στη διάθεσή τους και οι κάτοικοι της Στυλίδας. Τονίζουν πως είναι αδύνατον να προγραμματίσσουν όλες τις δουλειές τους εκτός χωριού, τα ραντεβού με τους γιατρούς για φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις μια φορά την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή! Και ζητούν, όπως αναφέρει ρεπορταζ του  Star Κεντρικής Ελλάδας, να επανέλθει το δρομολόγιο με το λεωφορείο της Δευτέρας. Το ταξί κοστίζει πάνω από 50 ευρώ και οι ηλικιωμένοι και χαμηλοσυνταξιούχοι της Παυλιανης  της Παύλιανης εξαναγκάζονται ουσιαστικά  σε διωγμό!
Η απόφαση της διοίκησης του ΚΤΕΛ να βάλει ψαλίδι από κάποιους θεωρείται δικαιολογημένη, αφού εδώ και καιρό έπαψαν να μετακινούνται πολλοί με τα λεωφορεία. Όμως έχει συντελέσει και η απόφαση οι στάσεις να βγουν εκτός Λαμίας. Το θέμα των στάσεων ζητά να επαναξετασθεί και ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ κ.Δημήτρης Χαιρόπουλος ως την βασικότερη αιτία μείωσης της επιβατικής κίνησης, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να περικόψει κι άλλα δρομολόγια .
Δείτε το video εδώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτικοί σαν την Διαμαντοπούλου, μόνο στην Ελλάδα μπορούν και κάνουν καριέρα..

ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ
Την ώρα που η Άννα Διαμαντοπούλου έχει ρίξει όλο της το βάρος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, για να γίνει πρόεδρος του κόμματος, οι μαθητές στα σχολεία εξακολουθούν να μην έχουν βιβλία.. Ναι καλά διαβάσατε.. Η Άννα Διαμαντοπούλου που θέλει να σώσει το ΠΑΣΟΚ και την χώρα, δεν έχει....




φροντίσει ακόμα εγκαίρως να μοιραστούν βιβλία στους μαθητές να κάνουν το μάθημα τους.. Και όμως αυτή η κυρία εξακολουθεί και βρίσκεται στο προσκήνιο της επικαιρότητας και το παίζει παράγοντας.. Αυτά δυστυχώς, μόνο στην τριτοκοσμική Ελλαδίτσα γίνονται.. Σε πολτιισμένες χώρες, θα είχε φύγει με τις κλωτσιές..
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε αποκαλυπτικό βίντεο ...για την "καμόρα" της Θεσσαλονίκης



Διαβάστε Περισσότερα »

Κατήγγειλε ξυλοδαρμό από αστυνομική φρουρά βουλευτή!


Κατήγγειλε ξυλοδαρμό από αστυνομική φρουρά βουλευτή!Ένας συνταξιούχος αστυνομικός από την Κρήτη κατήγγειλε στο τμήμα Ηρακλείου τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικό της συνοδείας του βουλευτή Αντρέα Λυκουρέντζο.
Μιλώντας στο «Ράδιο Κρήτη», ο συνταξιούχος αστυνομικός περιέγραψε τα γεγονότα λέγοντας ότι ενώ βρισκόταν στο χώρο του ξενοδοχείου και μιλούσε στο τηλέφωνο με τη γυναίκα του, σχολιάζοντας σε επικριτικό τόνο την πολυπληθή παρουσία αστυνομικών στην εκδήλωση, δέχθηκε την επίθεση του συγκεκριμένου ατόμου.
Σύμφωνα με την καταγγελία του, ο ξυλοδαρμός είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά τραύματα, κυρίως στα πλευρά, για τα οποία μάλιστα αναγκάστηκε να παραμείνει όλη τη νύχτα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για το θέμα ενημερώθηκε ήδη ο εισαγγελέας, ενώ διατάχθηκε και επείγουσα έρευνα
 tsantiri.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρέξτε στη ΔΟΥ να μη σας... κόψουν το ρεύμα!


Και οι προϊστάμενοι των εφοριών θα μπορούν πλέον να παρεμβαίνουν υπέρ όσων δεν πλήρωσαν το χαράτσι, ώστε να μην τους κόβεται το ρεύμα!

Θα μπορούν επίσης να κάνουν διακανονισμούς για την πληρωμή του τέλους σε περισσότερες δόσεις. Αυτή τη διευκρίνιση έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλου.

Η ερώτηση αφορούσε περίπτωση βαριά ασθενή στην Πάτρα, που αδυνατούσε να πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Οικονόμου, οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ θα μπορούν στο έξης να αναστείλουν την έκδοση της εντολής διακοπής του ρεύματος αλλά και την εκτέλεση της εντολής.

«Στην από 16.12.2011 πράξη νομοθετικού περιεχομένου ορίζονται ρητά οι περιπτώσεις κατά τις οποίες ο προϊστάμενος της ΔΟΥ μπορεί να αναστέλλει την έκδοση εντολής διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος και την εκτέλεση της εντολής διακοπής, καθώς και να αποφασίσει είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις είτε και τον περιορισμό του τέλους, μέχρι του ύψους που κρίνεται αναγκαίο, ώστε ο υπόχρεος να μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή του, χωρίς να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η διαβίωση του ιδίου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά», αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Οικονόμου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με δυο κουβέντες τα αυτονόητα: Γιατί το Αγγλικό δίκαιο είναι καταστροφή


Διαβάστε τα με δύο λέξεις από εξειδικευμένο νομικό για να τελειώνουμε με την φαρσοκωμωδία που θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι την καλλιεργούν:
1) Δεν θα υπάρχει πλέον δικαίωμα για νέο κούρεμα στα νέα ομόλογα.
Έτσι αν η Ελλάδα, δεν τα καταφέρει, θα ξεπουληθεί.



2) Εάν επιστρέψουμε στη δραχμή, το χρέος θα παραμείνει σε ΕΥΡΩ
και φυσικά θα διπλασιαστεί.

3) Το χειρότερο. Αν ο δανειστής δεν θα έχει άλλη “ιδιωτική” περιουσία
του κράτους να κατάσχει, τότε με βάση το αγγλικό δίκαιο και με απόφαση
ξένων δικαστηρίων, θα μπορεί να κάνει ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΡΙΤΟΥ.
Δηλαδή θα μπορεί να κάνει κατάσχεση στα χέρια του πολίτη που τυχόν
θα χρωστά στο κράτος τους υπέρογκους φόρους που θα βάζουν
οι πολιτικοί κοτζαμπάσηδες. Τάσο μου, αν δεν έχουμε τότε να πληρώσουμε
θα μας κατάσχει το σπίτι ο ίδιος ο δανειστής, ως οφειλετών του κράτους.

4) Κάθε δικαστική διαμάχη της Ελλάδας στα ξένα δικαστήρια,
θα κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο έναν προϋπολογισμό χρήματα,
για δικαστικά έξοδα, καθώς και για τις καταδίκες της σε δικαστικά έξοδα,
σε αντίθεση με τα ελληνικά δικαστήρια και τους δικηγόρους του Νομικού
Συμβουλίου του κράτους που δεν κοστίζουν τίποτα.
































Διαβάστε Περισσότερα »

Υγεία-Διατροφή-Βελονισμός




 Μια ισορροπημένη διατροφή περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία, στις κατάλληλες ποσότητες, και επιτυγχάνεται καταναλώνοντας μια ποικιλία τροφίμων. Η υπερβολή, είτε στην λήψη συνολικά τροφής, είτε στην λήψη κάποιων από τα θρεπτικά συστατικά οδηγεί σε διαταραχές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία. Ένα από τα σύγχρονα νοσήματα του 21ου αιώνα είναι η παχυσαρκία, της οποίας η συχνότητα αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Η παχυσαρκία αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο παράγοντα κινδύνου για τη δημόσια υγεία και έχει λάβει στις μέρες μας διαστάσεις παγκόσμιας επιδημίας.The European Food Health Council ονόμασε ήδη από το 1998 την παχυσαρκία ως τη νόσο του 21° αιώνα.
Είναι μια παραγνωρισμένη, καλπάζουσα, χρονιά, υποτροπιάζουσα και νευροβιολογική νόσος. Είναι ανθεκτική στην παρούσα φαρμακολογική θεραπεία. Ακόμα και σε αναπτυσσόμενες χώρες οπού ο υποσιτισμός θεωρείται παραδοσιακά ενδηνικος εμφανίζετε το πρόβλημα της παχυσαρκίας. Η παχυσαρκία στιγματίζει το άτομο – αλλά η πραγματική κίνδυνοι του υπερβάλλοντος βάρους και της παχυσαρκίας υποτιμούνται ή αγνοούνται ακόμα και σήμερα.
Ως πρόβλημα υγείας η παχυσαρκία, φαίνεται ότι αποτελεί ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου για μία πλειάδα νοσημάτων όπως σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακές παθήσεις, χρόνιες παθήσεις κλπ. Ένας μεγάλος αριθμός ενηλίκων, αλλά και παιδιών, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο νοσηρότητας και θνησιμότητας επειδή είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Πολλές έρευνες απέδειξαν ότι χωρίς την έγκαιρη παρέμβαση και θεραπεία της παχυσαρκίας, σχεδόν όλα τα υπέρβαρα παιδιά και έφηβοι θα γίνουν παχύσαρκοι και στην ενήλικη ζωή τους. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που καθιστά αναγκαία την επιστημονική κατάρτιση των επαγγελματιών διατροφολόγων που ασχολούνται με τα προβλήματα της διατροφής. Οι δυτικού τύπου δίαιτες αναμφισβήτητα είναι αποτελεσματικές. Λειτουργούν με μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους του παχύσαρκου ασθενή και έχουν αποτέλεσμα όσο διάστημα ο ασθενής βρίσκεται υπό αγωγή. Αδυνατούν όμως να θεραπεύσουν τις ψυχολογικές αιτίες της παχυσαρκίας. Δυστυχώς μετά το τέλος της δίαιτας-θεραπείας ένα μεγάλο ποσοστό όχι μόνο υποτροπιάζει, άλλα αυξάνει και το βάρος του. Η επανάκτηση του βάρους θεωρείται ιδιαίτερα επιβλαβές, όχι μονοί για τη σωματική υγειά άλλα επιφέρει ιδιαίτερες ψυχολογικές συνέπειες. Η θεραπεία δεν θεραπεύει, άπλα ελέγχει την νόσο. Δεν είναι βραχυπρόθεσμη προσπάθεια που δίνει μακροχρόνια και μόνιμα αποτελέσματα. Σε αυτό το σημείο η κινεζική ιατρική (βελονισμός-βοτανοθεραπεία) και η ομοιοπαθητική μπορούν να δώσουν ένα μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Δίνει απαντήσεις και λύσεις σε προβλήματα αργού μεταβολισμού ,βουλιμίας όπως και στην ανεξέλεγκτη κατανάλωση τροφής. Σύμφωνα με την κινεζική ιατρική η παχυσαρκία δεν εξαρτάται μόνο από το συνολικό αριθμό θερμίδων άλλα και από την σωστή κατανομή της τροφής κατά την διάρκεια της ημέρας. Και η κινέζικη ιατρική αναγνωρίζει τον κληρονομικό παράγοντα ως μια από τις αίτιες της νόσου. Το βάρος μας είναι γενετικά προκαθορισμένο τουλάχιστον κατά 80%.Συνεπώς η μείωση του βάρους δεν αποφασίζεται βάση της αρχής ύψους βάρους άλλα βάση του βάρους που είχε ο οργανισμός στην περίοδο της μεγίστης ενεργειακής του κατάστασης. Ο συνδυασμός της κινέζικης ιατρικής με την σύγχρονη επιστήμη της διαιτολογίας και ψυχολογικής υποστήριξης (διαπροσωπική ψυχοθεραπεία) εξασφαλίζει επαναρρύθμιση του μεταβολισμού με αποτέλεσμα την διατήρηση του επιθυμητού βάρους. Εγγυάται την αίσθηση της πληρότητας μετά από κάθε γεύμα. Αναδιαμορφώνει την αισθητική του σώματος. Δίνει μια αίσθηση ευφορίας σωματικής και ψυχικής.
Ευάγγελος Μουστακάκης
Ειδικός Ιατρικού Βελονισμού
Επιστημονικός Συνεργάτης του www.iator.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ