Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα.(φώτο)

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το Σάββατο ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου οι <<ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ>>.Πρόκειται για μία εκδήλωση που λαμβάνει κάθε χρόνο σάρκα και οστά και έχει ως στόχο της να προσφέρει λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης.Ο Σύλλογος καλωσόρισε το νέο έτος με πολύ κέφι και χορό, ευχόμενος υγεία και προπάντων ειρήνη για όλο τον κόσμο.Το φλουρί της πίτας έπεσε στην Αλέκα Κοντού  και το δώρο αντιστοιχούσε σε μια γυναικεία τσάντα.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ.Ντασιώτης,ο π.Παναγιώτης,ο αντιδήμαρχος κ.Παπαθανασίου,η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Βοιωτίας κ.Αντζελα Βασιληά Πανταζή, και οι Σύλλογοι γυναικών της ευρύτερης περιοχής.Τέλος η Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Δήμητρα Τσουρέλη ανανέωσε το ραντεβού για το 2013.








 Η παρουσία των γυναικών ήταν παρα πολύ μεγάλη και όλων των ηλικιών, οι οποίες κατέκλυσαν την καφετέρια, το γλέντησαν με την ψυχή τους  χρωματίζοντας έτσι την βραδιά τους με μια ευχάριστη νότα διασκέδασης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eυρυτανία:Επεισοδειακή καταδίωξη και σύλληψη, με λεία 105 κιλά χασίς!!!

κιλο, ποιμνιοστασιο, εκρυβε, χασις
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Mετά απο πληροφορίες που είχε η Αστυνομία για μεταφορά ναρκωτικών στήθηκε συντονισμένη επιχείρηση απο την Αστυνομία Ακαρνανίας και Ευρυτανίας,οπου συνελήφθη ένα άτομο στο όχημα του οποίου βρέθηκαν 105 κιλά χασίς!!!Κατα τη διάρκεια της καταδίωξης ο ύποπτος προσπάθησε να διαφύγει τη σύλληψη,αναπτύσσοντας ταχύτητα με αποτέλεσμα να βγει εκτός δρόμου στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει πεζός όπου και συνελήφθη.Αναζητείται και δεύτερο ύποπτο αυτοκίνητο.Η επιχείρηση της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Δ.Αγράφων





Διαβάστε Περισσότερα »

Αποσύρονται μανιτάρια από σούπερ μάρκετ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ενημερώθηκε εκτάκτως το βράδυ του Σαββάτου, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση μανιταριών, τα οποία δεν είχαν υποστεί επαρκή θερμική επεξεργασία. Το πρόβλημα εντοπίστηκε σε...



μανιτάρια με ονομασία πώλησης «Μανιτάρια 1. διαλογής ολόκληρα, συσκευασίας 400gr», εμπορική επωνυμία «FRESHONA» και ημερομηνία λήξης 31.12.2014, τα οποία διακινούνται μέσω της εταιρείας «LIDL Hellas», ενώ ως παραγωγός εμφανίζεται πολωνική επιχείρηση.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, η γερμανική επιχείρηση «LIDL», στο πλαίσιο των αυτοελέγχων της, εντόπισε το πρόβλημα στην γραμμή παραγωγής του ανωτέρω προϊόντος, το οποίο και υφίστατο τους τελευταίους 10-11 μήνες.

Για το λόγο αυτό και ως όφειλε ενημέρωσε για το περιστατικό τις αρμόδιες αρχές, ενώ παράλληλα προέβη σε ανάκληση/ απόσυρση του προϊόντος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος από την επιχείρηση «LIDL Hellas», καθώς και προληπτική ανάκληση/ απόσυρση των συνολικών παρτίδων της εμπορικής επωνυμίας «FRESHONA Μανιτάρια 1. διαλογής ολόκληρα, συσκευασίας 400gr», ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα ο ΕΦΕΤ βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και τις γερμανικές αρχές για την περαιτέρω παρακολούθηση του συγκεκριμένου περιστατικού.
Διαβάστε Περισσότερα »

'Εσφαξαν οδηγό ταξί στο Σχηματάρι



- Ακόμα και στην περιφέρεια οι ληστές δεν διστάζουν να σκοτώσουν για λίγα ευρώ
- Μυστήριο με τη δολοφονία του 56χρονου οδηγού απο τη Χαλκίδα που βρέθηκε με μαχαιριές στο λαιμό


Σαρώνει η εγκληματικότητα και όχι μόνο στην Αθήνα. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας καθημερινά αρκετοί άνθρωποι πέφτουν θύματα αδίστακτων κακοποιών.
Τους δράστες της άγριας δολοφονίας οδηγού ταξί, ηλικίας 57 ετών, αναζητεί η αστυνομία, μετά την ανέυρεσή του λίγο πριν από τις εννιά σήμερα το πρωί σε.... χωράφι στο Σχηματάρι.Το θύμα βρήκε φύλακας της ΕΑΒ, ο οποίος, όπως κατέθεσε, του έκανε εντύπωση που το ταξί που βρίσκοταν μέσα σε χωράφι, είχε αναμένη τη μηχανή του για ώρα.

Όταν πήγε κοντά βρήκε τον οδηγό νεκρό και ειδοποιήσε την αστυνομία. Όπως διαπιστώθηκε ο θάνατος του 57χρονου, ο οποίος είναι από τη Χαλκίδα, οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, διότι έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Τα κίνητρα του φόνου δεν έχουν γίνει γνωστά και εκτιμάται ότι ίσως να μη σχετίζονται με ληστεία, διότι το πορτοφόλι του θύματος βρέθηκε στην τσέπη του.

Όπως έγινε γνωστό, το θύμα εκτός από οδηγός, ήταν και συνιδιοκτήτης του ταξί.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ο διάλογος του Ντέμη Νικολαίδη με την μαφία της Θεσσαλονίκης

Ο διάλογος του Ντέμη Νικολάιδη με την μαφία της Θεσσαλονίκης

51.800 ευρώ για τόκους και μέρος του κεφαλαίου κατέβαλλε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαϊδης στον Αλέξανδρο Μελέτη-ένα από τα μέλη της αδίστακτης σπείρας της Θεσσαλονίκης. Αυτό προκύπτει από την ογκωδέστατη δικογραφία σύμφωνα με τα στοιχεία της οποίας τον Αυγουστο του 2010 ο Ντέμης Νικολαίδης δανείστηκε το χρηματικό ποσό των 350.000 ευρώ.
Ο διάλογος που δημοσιεύει η εφημερίδα Espresso είναι αποκαλυπτικός:
Ν: Ελα.
Μ: Ελα, φίλε, τι έγινε; Τι λέει;
Ν: Λοιπόν, πες μου κάτι.
Μ: Πες μου.
Ν: Γιατί τα βλέπω μακροπρόθεσμα.
Μ: Πες μου.
Ν: Πες ότι εμείς τελειώνουμε, ρε παιδί μου. Εντάξει, πάει καλά η συναυλία μου.
Μ: Ναι.
Ν: Ολα ΟΚ.
Μ: Ναι, τα έδωσες; Εσπρωξες εισιτήρια; Εντάξει, έγινε δουλειά; Για σε περισσέψανε;
Ν: Τι είπες;
Μ: Εισιτήρια έδωσες; Εσπρωξες; Για σε περισσέψανε; Με τη συναυλία τώρα αυτήνα;
Ν: Εχω κι άλλα, αλλά ανεβαίνει πολύ η πώληση. Δηλαδή είμαι θετικός εγώ και κάθε μέρα πουλάω παραπάνω, έχω άλλες δέκα μέρες.
Μ: Αρα, είσαι σε καλό δρόμο.
Ν: Εχω περάσει τα... ό,τι βγάζω είναι κέρδος σου λέω τώρα. Είμαι σε καλό δρόμο, ρε παιδί μου.
Μ: Α, ωραία.
Ν: Τώρα έχω να πουλήσω δέκα μέρες ακόμα.
Μ: Α, ωραία, ωραία. Μπράβο.
Ν: Ακουσέ με λίγο.
Μ: Πες μου.
Ν: Πες ότι τελειώνουμε, τελειώνει η συναυλία και τελειώνουμε μαζί.
Μ: Ναι.
Ν: Υπάρχει πιθανότητα να κάνουμε για το '12 το ίδιο, σε βάση ετήσια;
Μ: Ό,τι γουστάρεις μπορούμε να κάνουμε. Μαζί σου νταλαβέρι να κάνω και ό,τι γουστάρω.
Ν: Ναι, αλλά πρέπει να βρούμε κάτι, το οποίο...
Μ: Κοίταξε να σου...
Ν: Ξέρεις γιατί το συζητάω πρώτα από σένα;
Μ: Ακου να σου πω το πιο απλό. Αυτή τη συνεργασία που κάναμε τώρα δεν ξέρω άμα υπολόγισες με πόσο σε βγήκε τον μήνα με πάνω-κάτω. Με τους μήνες που κάναμε.
Ν: Μπορούμε να το υπολογίσουμε, ρε παιδί μου.
Μ: Εγώ το υπολόγισα. Βγήκε 6,5% να ξέρεις, 6 με 6,5% βγήκε.
Ν: Τον μήνα
Μ: Τον μήνα.
Ν: Ναι.
Μ: Υπολόγισέ το κι εσύ λοιπόν.
Ν: Κοίταξε, πρέπει, ρε παιδί μου, να το βάλουμε κάτω.
Μ: Ναι.
Ν: Να δω αν αυτό το πράμα για 12 μήνες, επειδή είναι γρήγορο, με βολεύει πάρα πολύ ή με γ... πάρα πολύ και δεν το κάνουμε. Και είναι δικιά μου απόφαση αυτή αν εσύ είσαι ΟΚ. Απλά πρέπει να το υπολογίσω, γιατί εγώ τώρα θα ξεκινήσω να κλείνω, ξέρεις, άλλα για του χρόνου. Κατάλαβες;
Μ: Το καλύτερο που μπορώ εγώ να κάνω, να είσαι κι εσύ ευχαριστημένος και εγώ, είναι να σου το κάνω 5%. Εντάξει;
 .iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο δρόμο της ξενιτιάς για ειδικότητα απόφοιτοι ιατρικών σχολών


Click on the slide!

Είναι κοινό «μυστικό» στην ιατρική κοινότητα της Ελλάδας πως όποιος απόφοιτος ιατρικής σχολής θέλει να αποκτήσει άμεσα την ειδικότητα της επιλογής του, θα πρέπει να στραφεί σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα της αλλοδαπής.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι απόφοιτοι ιατρικών σχολών, πρέπει να περιμένουν πολύ καιρό, προκειμένου να μπορέσουν να ξεκινήσουν την ιατρική τους ειδικότητα σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Ελλάδος. Γι αυτό ευθύνεται, όπως καταδεικνύουν καθηγητές και φοιτητές το σύστημα «αρχαιότητας» (αντίστοιχο με την επετηρίδα των εκπαιδευτικών) που τους αναγκάζει να περιμένουν -ενίοτε και πάνω από 5 χρόνια- για να αποκτήσουν ειδικότητα.

Ο Παύλος Σακκάς, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής και Νευρολογίας της Α? Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αιγινήτειο» και πρόεδρος του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ Ιατρικής Αθηνών, δηλώνει  πως «το πρόβλημα έχει φθάσει σε οριακό σημείο. Διότι δεν είναι μόνο οι απόφοιτοι της Ελλάδος, αλλά και οι απόφοιτοι ιατρικών σχολών από άλλες χώρες όπως η Βουλγαρία, η Λετονία, η Τσεχία που μπαίνουν στην λίστα αναμονής για ειδικότητα στην Ελλάδα, με τα γνωστά αποτελέσματα».

«Είναι κρίμα να περιμένουν 7, 8, ακόμα και περισσότερα χρόνια για απόκτηση ειδικότητας, παιδιά νέα, 26 ετών, κάνοντας άλλες δουλειές ή κάνοντας βάρδιες σε ιδιωτικά θεραπευτήρια», υπογραμμίζει ο καθηγητής.
briefingnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

227 προσαγωγές χούλιγκαν του Ολυμπιακού! Ετοιμάζονταν για... μακελειό με μολότοφ, ρόπαλα, πτυσόμενα γκλομπ, μαχαίρια και σουγιάδες!




Από τις 6.30 το απόγευμα ήταν σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για να αποφευχθεί μεκελειό μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ...




Ο Παναθηναϊκός είχε αγώνα μπάσκετ στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός στο κλειστό του Αμαρουσίου και η ΑΕΚ στην Κηφισιά.

Στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. είχε σημάνει συναγερμός, με τους αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός σε κάθε σημείο από το Μαρούσι μέχρι την Κηφισιά, υπό τον φόβο άγριων και αιματηρών επεισοδίων.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του planet-greece, ομάδα περίπου 230 χούλιγκαν του Ολυμπιακού επιβιβάστηκαν στο Ηλεκτρικό, από τον σταθμό του Νέου Φαλήρου και κατευθύνθηκαν στον σταθμό της Ειρήνης, όπου και κατέβηκαν. Εκεί τους περίμεναν χούλιγκαν του Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν προγραμματισμένο ραντεβού, ανάλογο με αυτό της Λεωφόρου Λαυρίου!

Ωστόσο, ευτυχώς δεν έγινε το παραμικρό. Οι αστυνομικοί υποχρέωσαν τους οπαδούς του Ολυμπιακού να επιβιβαστούν στο τρένο και να κατέβουν στον σταθμό Νερατζιώτισσα, στο Mall, τους δε οπαδούς του Παναθηναϊκού τους ώθησαν μες στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Η ώρα έχει φτάσει περίπου 8.30 μ.μ. Όταν οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού βγήκαν από το τρένο κι έκλεισαν την οδό Γεωργίου Παπανδρέου, αστυνομικοί βρήκαν μες σε κάποιο από τα βαγόνια μία ξεχασμένη βόμβα μολότοφ. Σήμανε συναγερμός. Διμοιρίες των ΜΑΤ εγκλώβισαν τους χούλιγκαν και με συντονισμένες κινήσεις τους ακινητοποίησαν. Βρήκαν πάνω τους πάνω από 10 μολότοφ, μαχαίρια, σουγιάδες στυλάρια και πτυσόμενα γκλομπ! Συνολικά 227 άτομα προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ, τα οποία μέχρι και αυτή την ώρα υποβάλονται στη διαδικασία της δακτυλοσκόπησης ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν κάποιες από τις προσαγωγές έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέντε βήματα για υποψήφιους νέους επαγγελματίες αγρότες


Το ταξίδι από τα αστικά κέντρα στην περιφέρεια για αναζήτηση νέας επαγγελματικής στέγης εν μέσω οικονομικής κρίσης δεν αποτελεί κάτι καινούριο τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου αποκλειστικά μαζί με μια ειδική έκδοση για τον νέο νόμο 4015/2011 για τους συνεταιρισμούς.
Πριν ξεκινήσει πάντως κάποιος, καλό είναι να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει ώστε να δηλωθεί ως κατά επάγγελμα αγρότης.Πριν ξεκινήσει πάντως κάποιος, καλό είναι να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει ώστε να δηλωθεί ως κατά επάγγελμα αγρότης.
Η στροφή όμως στον πρωτογενή τομέα και μάλιστα στο βαθμό που πραγματοποιείται σήμερα είναι κάτι πρωτόγνωρο με ανθρώπους που δεν είχαν στο παρελθόν εμπειρία από γεωργικές εργασίες να «σηκώνουν τα μανίκια» και να «πέφτουν με τα μούτρα» στη γεωργική παραγωγή. Ενδεικτικά είναι τα παραδείγματα στην Περιφέρεια της Ηπείρου και στο Νομό Ηλείας. Πριν ξεκινήσει πάντως κάποιος την ενασχόληση του επαγγελματικά καλό είναι να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει ώστε να δηλωθεί ως κατά επάγγελμα αγρότης.
Η διαδικασία για να γίνει κάποιος κατά κύριο επάγγελμα αγρότης δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως σύνθετη. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να κάνει κάποιος που θέλει να εμφανιστεί στο αγροτικό δυναμικό για το έτος 2012:
1. Καταρχήν πρέπει να έχει στην κατοχή του κάποια αγροτεμάχια είτε ιδιόκτητα, είτε ενοικιαζόμενα τα οποία και θα καλλιεργηθούν στην τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο (2011 – 2012).
2. Πρέπει τον καιρό που θα γίνονται οι δηλώσεις καλλιέργειας (ΟΣΔΕ), τα αγροτεμάχια αυτά να δηλωθούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Φέτος υπάρχουν πληροφορίες πως το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ θα ανοίξει νωρίτερα από τα προηγούμενα έτη, ίσως κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου.
3. Αφού γίνει η δήλωση καλλιέργειας, πρέπει ο ενδιαφερόμενος να εγγραφεί στον ΟΓΑ.
4. Αφού ολοκληρωθούν τα παραπάνω βήματα απαραίτητη είναι η εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών. 
5.Τέλος στη φορολογική δήλωση που θα κάνει του χρόνου πρέπει να δηλώσει γεωργικό εισόδημα τουλάχιστον στο 35% του συνολικού εισοδήματος.
Πρέπει να σημειωθεί πως από τη στιγμή που κάποιος-α προχωρήσει και ενταχθεί στο αγροτικό δυναμικό, μπορεί να αιτηθεί ένταξης στα διάφορα κοινοτικά προγράμματα που αφορούν τον αγροτικό πληθυσμό. Χάνει όμως το δικαίωμα (κατά πάσα πιθανότητα) να ενταχθεί σε πρόγραμμα «Νέων Αγροτών», αν και όποτε το συγκεκριμένο πρόγραμμα βγει. Χρειάζεται επίσης προσοχή στη σύνταξη των απαραίτητων εγγράφων για το πρόγραμμα της Ενιαίας Ενίσχυσης ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να λάβουν την επιδότηση-ενίσχυση του Νέου Γεωργού. Καλό είναι να είναι έγκαιρα ενημερωμένοι και να συμβουλεύονται γεωπόνους ή αγροτικούς συνεταιρισμούς.
Τι να καλλιεργήσει κάποιος σε λίγα στρέμματα για να ζήσει την οικογένεια του;
Η απάντηση με πολύ λίγα λόγια είναι «μάλλον κηπευτικά». Υπάρχουν και πολλές άλλες καινοτόμες καλλιέργειες που ακούγονται θετικές ειδήσεις ως προς την ανταπόκριση τους από την αγορά, αλλά από την άλλη πλευρά όταν το αντικείμενο είναι η επιβίωση καλό είναι να αποφεύγονται τα πειράματα. Βέβαια η επιλογή των καλλιεργειών είναι ένα σύνθετο ζήτημα, στο οποίο σίγουρα θα βοηθούσε η υλοποίηση μιας έρευνας αγοράς.
ΗΠΕΙΡΟΣ
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής στην Ήπειρο όπως αποδεικνύεται καθημερινά. Η πλειοψηφία των εν λόγω ατόμων αποφασίζουν να μετακομίσουν από τις μεγάλες πόλεις και κυρίως από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και να εκμεταλλευτούν τις οικογενειακές τους περιουσίες είτε για να ασχοληθούν με το γεωργικό τομέα είτε επενδύοντας στην κτηνοτροφία και στην πτηνοτροφία. Η κεντρική γνώμη που τους χαρακτηρίζει είναι ότι η ανάγκη των ανθρώπων για ποιοτική διατροφή δε θα επηρεαστεί παρά την οικονομική κρίση. Η συγκεκριμένη επιστροφή όμως στα πάτρια εδάφη για όλο και περισσότερο νέο κόσμο δεν έχει τύχει της ανάλογης ανταπόκρισης από την Πολιτεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους άλλους φορείς.
Οι πόλεις που δέχονται τους πρώην κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων σε μεγαλύτερο βαθμό είναι η Πρέβεζα και η Άρτα και η τάση αυτή παρατηρείται πολύ πιο έντονα στα πεδινά της Ηπείρου. Το κύμα της επαναδραστηριοποίησης των νέων ανθρώπων με τον πρωτογενή τομέα φαίνεται να επηρεάζει σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων των περιοχών αυτών και τους ντόπιους που δεν επιδείκνυαν μεγάλη γεωργική ενασχόληση τα τελευταία χρόνια.  Αξίζει να σημειωθεί όμως πως η εν λόγω επιστροφή πρέπει να λάβει χώρα οργανωμένα για να έχει διάρκεια και να ωφεληθεί η αγροτική δραστηριότητα της χώρας. 
ΗΛΕΙΑ
Το ενδιαφέρον για την επιστροφή στον πρωτογενή τομέα στο νομό της Ηλείας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Νέων Αγροτών Ηλείας Θοδωρή Βασιλόπουλο εμφανίζονται μαζικά άνθρωποι κάθε ηλικίας στα γραφεία της Ένωσης ώστε να ενημερωθούν για τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να πραγματοποιήσουν ώστε να δηλωθούν ως κατά επάγγελμα αγρότες. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ανθρώπων κατάγονται από την Ηλεία και επιστρέφουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους από τα μεγάλα αστικά κέντρα αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο μέσα από την οικονομική κρίση που διανύουμε. Οι νέοι καλλιεργητές όπως μας ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος χωρίζονται σε δύο κατηγορίες ανθρώπων. Τα μέλη της πρώτης ομάδας διαθέτουν γνώση των αγροτικών εργασιών από τους γονείς τους και έτσι είναι πολύ πιο εύκολο για αυτούς να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες της ζωής τους και στις αγροτικές εργασίες. Η δεύτερη ομάδα δε διαθέτει προηγούμενη εμπειρία αλλά αποτελείται κυρίως από μορφωμένους ανθρώπους που για να καλύψουν την απειρία τους είναι ιδιαίτερα δραστήριοι και διασταυρώνουν απόψεις γύρω από τις σημαντικές αποφάσεις που καλούνται να λάβουν. Και οι δύο κατηγορίες πάντως σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο «έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά», πολλοί δε έχουν οργανωθεί ομαδικά τις περισσότερες φορές κατά οικογένειες και έχουν χωρίσει τις εργασίες προκειμένου να έχουν το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.  Ο κ. Βασιλόπουλος συστήνει στους νέους αγρότες να ασχοληθούν με τις παραδοσιακές καλλιέργειες της Ηλείας και να μην πειραματιστούν τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο με νέες καλλιέργειες. Στην Ηλεία οι γεωγραφικές και κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν ιδιαίτερα τις καλλιέργειες καρπουζιού, πατάτας, κορινθιακής σταφίδας, φράουλας, κρεμμυδιών και κηπευτικών. Το κλειδί στην υπόθεση σύμφωνα πάντα με τον κ. Βασιλόπουλο είναι κατά το αρχικό στάδιο η καλλιέργεια να μην είναι μεγάλη και η έμφαση να δοθεί στη διάθεση του προϊόντος. Οι νέοι παραγωγοί για να επιτύχουν στο εγχείρημα τους πρέπει να πουλήσουν οι ίδιοι το προϊόν τους σε λαϊκές αγορές, σούπερ μάρκετ αλλά και πόρτα-πόρτα ή σε εξαγωγές και να μεταδώσουν το μήνυμα ότι είναι ποιοτικό τυποποιώντας το παράλληλα μόνοι τους.  
Διαβάστε Περισσότερα »

Tο στρες συρρικνώνει το μυαλό μας

Δημοσιεύθηκε στις 8:12 πμ 1
Το στρες συρρικνώνει το μυαλό μας
Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε μαγικά το στρες από την καθημερινότητά μας, ούτε και τα μεμονωμένα γεγονότα που το προκαλούν. Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Γέιλ όμως επισημαίνει πως δεν είναι μόνο το άγχος από μεμονωμένες τραυματικές καταστάσεις που βλάπτει περισσότερο τον οργανισμό μας, αλλά οι σωρευτικές συνέπειες μιας ζωής γεμάτη στρες.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Dr. Rajita Sinha κατέληξε στο συμπέρασμα πως ακόμη και οι υγιείς άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν συρρίκνωση μερών του εγκεφάλου τους χάρη εξαιτίας αντιξοοτήτων της ζωής που προκαλούν άγχος, αλλά επιπροσθέτως, την μεγαλύτερη αλλαγή στον όγκο του εγκεφάλου την προκαλεί τελικά η γενικότερη αίσθηση καθημερινού στρες που νιώθουμε καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής μας.
Η επιστημονική ομάδα μελέτησε την εικόνα του εγκεφάλου 100 υγιών συμμετεχόντων που είχαν δώσει πληροφορίες για τραυματικά γεγονότα στην ζωή τους, όπως διαζύγιο, θάνατοι, απώλεια σπιτιού ή δουλειάς. Η φαιά ουσία ακόμη και όσων είχαν πρόσφατα «πληγεί» ήταν μειωμένη στο προμετωπιαίο φλοιό, μέρος του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τον αυτοέλεγχο, τα συναισθήματα και λειτουργίες όπως η διατήρηση των σωστών επιπέδων γλυκόζης και ινσουλίνης, που παίζουν σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό.
Όταν με άλλα λόγια ο νευρικός ιστός αυτής της περιοχής του εγκεφάλου σφυροκοπείται από επαναλαμβανόμενα στρεσογόνα γεγονότα, οι αντιστάσεις μας σε επικίνδυνες επιθυμίες, απερίσκεπτες αντιδράσεις και εθισμούς εξασθενούν.
Επιπλέον, οι ερευνητές κατάφεραν να αντιστοιχήσουν τις συνέπειες διαφορετικών τύπων άγχους με τις αντίστοιχες περιοχές του εγκεφάλου που πλήττονται. Πρόσφατα γεγονότα όπως ένα δυστύχημα, μία απόλυση ή ένα πρόβλημα υγείας δείχνουν να επηρεάζουν κυρίως την συναισθηματική μας «συνείδηση», προκαλώντας απώλεια της «επαφής» μας με τα συναισθήματά μας.
Αντίθετα, πηγές άγχους που σχετίζονται με την ζωή, όπως μία πάθηση που χρονίζει , π.χ. ο καρκίνος ή όπως η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, επηρεάζει περισσότερο το κέντρο της διάθεσής μας, απορρυθμίζοντας την αίσθηση που έχουμε για την απόλαυση ή την ανταμοιβή. Σε αυτό το σημείο εντοπίζονται και οι συνέπειες της κατάθλιψης και άλλων διαταραχών άγχους.
Τέλος, το χρόνιο στρες, αυτό δηλαδή που βιώνουμε καθημερινά στην δουλειά και στην οικογενειακή ζωή δεν δείχνει να επηρεάζει τον όγκο του εγκεφάλου από μόνο του. Ωστόσο, κάνει όσους το βιώνουν πιο ευάλωτους στην μείωση του όγκου, σε περίπτωση που βιώσουν ένα από τα άλλα είδη άγχους στην συνέχεια της ζωής τους.
«Ο εγκέφαλος είναι εύπλαστος, και υπάρχουν τρόποι να διορθώσουμε την ζημιά του άγχους», αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας. Η σωματική άσκηση ή ο διαλογισμός για την ανακούφιση του άγχους είναι μερικοί τρόποι να εξισορροπήσουμε τις δυσάρεστες συνέπειές του. Η διατήρηση δυνατών κοινωνικών και συναισθηματικών σχέσεων βοηθά επίσης, καθώς σε τραυματικές περιόδους, θα έχετε ανεκτίμητη ψυχολογική βοήθεια.
Πηγή: in2life.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ: Να γιατί θα πρέπει να θεσμοθετηθεί η άδεια ασκήσεως πατρότητας!

Τρανταχτά επιχειρήματα...



























































pinnokio
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ