Μπορεί  η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην »Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία» (ΕΑΒ) για την κοπή της πίτας να ολοκληρώθηκε με προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Αγίας Ευγενίας που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της κρατικής εταιρείας, ωστόσο κατά τις συζητήσεις με την διοίκηση κυριάρχησε το σχέδιο για το μέλλον της ΕΑΒ αλλά και τα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος που λαμβάνονται από την εταιρία.
«Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος εξεδήλωσε το έντονο ενδιαφέρον του για τις προοπτικές της εταιρείας αλλά και τα περιβαλλοντικά θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή, δίνοντας την ευκαιρία στη Διοίκηση της ΕΑΒ να αναφερθεί στις μέχρι σήμερα δράσεις της και τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλει στο πλαίσιο της δέσμευσης της για σεβασμό στις αρχές της αειφορίας»  αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου όπου επισημαίνεται το οικολογικό ενδιαφέρον του κ .  Ιερώνυμου που κατάγεται από κοντινό χωριό.
Από την πλευρά του ο  Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ  κ. Τ.  Φιλιππάκος  αναφερόμενος στις προοπτικές της ΕΑΒ για το 2012, είπε: «Είναι ιδιαίτερα θετικό και ενθαρρυντικό το γεγονός ότι, ενώ το γενικότερο βιομηχανικό περιβάλλον έχει επιβαρυνθεί από την παγκόσμια κρίση και οι ηγετικές εταιρείες του κλάδου με μακροχρόνια επιτυχημένη διαδρομή κλυδωνίζονται, η ΕΑΒ σήμερα έχει εξασφαλισμένο φόρτο εργασίας: το ανατεθέν στην εταιρεία μας με υπογεγραμμένες συμβάσεις και προς εκτέλεση έργο για την εγχώρια και διεθνή αγορά ανέρχεται στα 830 εκ. ευρώ με τις συμβάσεις εξωτερικού να αναλογούν στο 55% του συνολικού φόρτου. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι ‘έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας.
Και αυτό είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα στις αρχές του 2012». Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, τους ευχαρίστησε λέγοντας ότι «Βεβαίως, όλα […] έχουν επιτευχθεί χάρη στις ακατάπαυστες προσπάθειες του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας μας, των 1.600 εργαζομένων μας που αγαπάνε την ΕΑΒ, βλέπουν την πορεία της, διαβλέπουν την προοπτική της και καθημερινά υπερβάλουν εαυτόν για την από κοινού επίτευξη των στόχων.
Ιδιαίτερα τόνισε τη δέσμευση της εταιρείας στην προστασία του περιβάλλοντος η οποία το 2011 εκφράσθηκε με νέες σημαντικές επενδύσεις, με την έναρξη αξιόλογων συνεργασιών με ακαδημαϊκούς φορείς αλλά και με την καθημερινή πρακτική της εταιρείας.
Τον Αρχιεπίσκοπο και την ιερατική αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν επίσης ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Κ. Λινάκης και  ο Εκτελεστικός Σύμβουλος Δ.Σ. κ. Αθ. Χρονόπουλος, στελέχη και εργαζόμενοι. Στην εκδήλωση ακόμα παρευρέθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, πελάτες και συνεργάτες της εταιρείας.