Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Εκτός ελέγχου η κατάσταση και στη Κρήτη! Μετά τις πέτρες,τις μολότοφ & τα χημικά... "ντου" στα πολιτικά γραφεία

Στους δρόμους χιλιάδες Κρητικοί κόντρα στο νέο μνημόνιο - Κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης - "Παρατράγουδα" στην πορεία στο Ηράκλειο - Μολότοφ σε τζιπ της αστυνομίας - Σπάνε γραφεία βουλευτών - Τραυματίας ένας αστυνομικός

Με το σπάσιμο των τζαμιών της εισόδου του Δικαστικού Μεγάρου...
ξεκίνησαν τα "παρατράγουδα" στην πορεία, στο Ηράκλειο, ενώ λίγο πριν τις 21.00 ξεκίνησαν "οδομαχίες", στη μεγάλη Έβανς.

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον ενεχυροδανειστηρίου αλλά και του πολιτικού γραφείου του Μ.Στρατάκη, τα τζάμια της εισόδου του οποίου, αλλά και τις μπαλκονόπορτες έσπασαν. Άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών με μολότοφ, οι οποίοι "απάντησαν" με χημικά.

Φωτιά "άρπαξε" τζιπ της αστυνομίας, από μολότοφ, ενώ ήταν σταθμευμένο πίσω από τα Δικαστήρια.

Τραυματισμένος είναι αστυνομικός, τον οποίο οι διαδηλωτές "πέτυχαν" σε καφετέρια στην πλατεία Κορνάρου, και στον οποίο επιτέθηκαν, χτυπώντας τον και τραυματίζοντάς τον.

Διμοιρία των ΜΑΤ έχει παραταχθεί, στην οδό Έβανς, ενώ η πορεία ολοκληρώθηκε εν μέσω χημικών. Οι ψυχραιμότεροι προσπαθούν να αποτρέψουν τις φασαρίες αλλά κάποιοι συνέχιζαν να πετάνε πέτρες εναντίον των αστυνομικών.

Εναντίον πολιτικών γραφείων

Μετά το πολιτικό γραφείο του Μ.Στρατάκη, το μένος των διαδηλωτών βρήκε επόμενο στόχο το πολιτικό γραφείο του Β.Κεγκέρογλου, στο οποίο οι αντιεξουσιαστές ανήρτησαν πανό, ενώ με σπρέι "μαύρισαν" την ταμπέλα του γραφείου, αποχωρώντας, αμέσως μετά.

Περίπου στις 22.00 διαδηλωτές τα έκαναν γυαλιά - καρφιά το πολιτικό γραφείο της Μ.Σκραφνάκη. Αφού έσπασαν την τζαμαρία, άρχισαν να πετάνε έξω καρέκλες και φωτογραφίες της Μαρίας Σκραφνάκη αλλά και του Ανδρέα Παπανδρέου, στις οποίες έβαλαν φωτιά.

"Λαοθάλασσα" στο Ηράκλειο

"Πλημμύρισαν" την πλατεία Ελευθερίας οι Ηρακλειώτες που ανταποκρίθηκαν, μαζικά, στο κάλεσμα στο νέο πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο κατά του νέου μνημονίου που διοργανώνουν απόψε οι «Πολίτες κατά του Χρέους» μαζί με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης.

Στη συγκέντρωση του ΕΚΗ συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι, ενώ αισθητή ήταν, στην πλατεία Ελευθερίας, η παρουσία ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ η πορεία του ΠΑΜΕ στην οποία συμμετείχαν περίπου 2.000 άτομα, κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας και ξεκίνησε νέα πορεία.

Μέλη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κατέλαβαν το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ φροντίζουν την περιφρούρηση της κατάληψης.

Κατάληψη στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης

Ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Σ.Βαρδάκης εκτιμά ότι στην αποψινή συγκέντρωση συμμετέχουν πάνω από 10.000 άνθρωποι. "Ο λαός του Ηρακλείου, με την αποψινή του συγκέντρωση, ψήφισε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου αυτής της φασιστικής κυβέρνησης. Ο αγώνας συνεχίζεται, από αύριο θα είμαστε συνεχώς στους δρόμους, ώστε - ακόμη κι αν ψηφιστούν τα μέτρα - να μην εφαρμοστούν" - είπε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΚΗ.

Πορεία

Πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20.00, αντιεξουσιαστές, μέλη του ΑΝΤ.ΑΡ.Σ.Υ.Α., αλλά και μεμονωμένοι πολίτες, ενώ τα πρώτα "παρατράγουδα" ξεκίνησαν γρήγορα, όταν η πορεία πέρασε μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο, επί της λεωφόρου Δικαιοσύνης.  Κάποιοι έσπασαν το τζάμι της εισόδου των Δικαστηρίων.

Επρόκειτο  για μία πολυπληθή πορεία, κάτι που γίνεται αντιληπτό,  από το γεγονός ότι τη στιγμή που η "κεφαλή" της πορείας βρισκόταν στην αρχή της οδού Αγίου Μηνά, η "ουρά" ήταν ακόμη στην πλατεία Ελευθερίας, με πολίτες να ενσωματώνονται συνεχώς.

Στο Ρέθυμνο

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Ρέθυμνο ενάντια στα νέα μέτρα, τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI. Με αφετηρία το υπό κατάληψη δημαρχείο του Ρεθύμνου, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, καλώντας τους δύο βουλευτές Ρεθύμνου, Όθωνα και Κεφαλογιάννη – τους οποίους έχουν κηρύξει ανεπιθύμητους – να μην ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Διαδηλωτές πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ σε δύο τράπεζες, ωστόσο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής δεν εκδηλώθηκε φωτιά.

Εν τω μεταξύ, μήνυμα προς το Μ.Όθωνα και την Ό.Κεφαλογιάννη στέλνουν οι Ρεθυμνιώτες, καλώντας τους βουλευτές να καταψηφίσουν τα μέτρα. Σημειώνεται ότι και οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι έχουν κηρυχθεί ανεπιθύμητοι από την τελευταία γενική συνέλευση των συνδικαλιστών.

Στα Χανιά

Δυναμικό και με μεγάλη παρουσία κόσμου, ήταν το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε απόψε στην πλατεία της δημοτικής αγοράς στα Χανιά.

Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των φορέων που διοργάνωσαν την συγκέντρωση τάχθηκαν κατά του νέου μνημονίου και ζήτησαν από τους τοπικούς βουλευτές να το καταψηφίσουν επισημαίνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κριθούν ανεπιθύμητοι στα Χανιά.

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης κατά την οποία οι συγκεντρωμένοι τραγουδούσαν το ριζίτικο τραγούδι, "πότε θα κάνει ξαστεριά".

Κατά την διάρκεια της πορείας ομάδα νεαρών προκάλεσε ζημιές στην τζαμαρία δυο τραπεζών ενώ έσπασε και τις τζαμαρίες του ΚΕΠ του δήμου Χανίων καθώς και την τζαμαρία της κεντρικής εισόδου του δημαρχείου.

Στην πλατεία της δημοτικής αγοράς παραμένουν πολίτες αναμένοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη βουλή, ενώ όπως ανακοινώθηκε σε περίπτωση που το μνημόνιο εγκριθεί από το κοινοβούλιο οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την Δευτερα.

Στο Λασίθι

Στις 18.00 θα ξεκινήσει το αποψινό συλλαλητήριο στην Ιεράπετρα μετά τη δυναμική παρουσία των διαδηλωτών, την Παρασκευή. Την ίδια ώρα έχουν δώσει "ραντεβού" οι πολίτες στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου.


http://www.cretalive.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Bόμβα ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ Κατσέλη, Δεν θα βγούμε απ΄το ευρώ αν χρεοκοπήσουμε και θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις

Κατέθεσε έγγραφα τα οποία διαψεύδουν.......ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.... (ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Ε.Κ.Τ. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ)

....ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.. (ΕΓΓΡΑΦΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ)

ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η κ ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΠΑΓΩΣΑΝ ΟΙ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ !!!

Κατοπιν αυτων και για ακομα μια φορα η κυρια Κατσελη δηλωσε οτι δεν μπορει να στηριξει με την ψηφο της το νεο μνημονιο το οποιο έρχεται προς ψήφιση με τους εκβιασμούς της δήθεν εξοδου απο το ευρώ και την αδυναμία μη πληρωμής συντάξεων και μισθών!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΟ!!!!! ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ!!


Κατάληψη του Δημαρχείου, πετροπόλεμος με τις...
ελάχιστες διμοιρίες των ΜΑΤ στα στενά της πόλης, άφθονα χημικά και καταστροφή υποκαταστήματος eurobank από πυρκαγιά συνθέτουν το κλίμα που επικρατεί αυτη τη στιγμή στην πόλη.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ξέσπασμα οργής σε όλη την χώρα για τα μέτρα - Η κοινωνία στο "κόκκινο" και τα λαμόγια στη βουλή τρώνε και βλέπουν ποδόσφαιρο!!

Ξέσπασμα οργής των πολιτών φέρνουν σε πολλές περιοχές της χώρας τα μέτρα του νέου Μνημονίου, με τις συγκεντρώσεις να εξελίσσονται σε αρκετές περιπτώσεις σε "ντου" κατά βουλευτικών γραφείων.


Στην Πάτρα, χιλιάδες πολίτες πήραν μέρος στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, βροπντοφωνάζοντας "ΟΧΙ" στην ψήφιση των επαχθέστερων μέτρων που...


έχουν ποτέ εμφανιστεί στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας. Παρατράγουδα, πάντως, δεν υπήρξαν.


Στην Κρήτη και στις τέσσερις πρωτεύουσες των νομών πραγματοποιήθηκαν μεγάλες αντιμνημονιακές συγκεντρώσεις. Καταλήφθηκαν κτίρια, υπήρξαν ζημιές σε οχήματα της Αστυνομίας, ενώ εκδηλώθηκαν και επιθέσεις σε γραφεία πολιτικών.


Στη Λαμία, περισσότερα από 1500 άτομα συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας και έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών και κατά των νέων μέτρων.


Στο Αγρίνιο, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο γραφείο του υφυπουργού Θάνου Μωραΐτητο βράδυ της Κυριακής, μετά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έλαβαν χώρα στην κεντρική πλατεία. Προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στα γραφεία που βρίσκονται στην οδό Σαλάκου ενώ έπιπλα των γραφείων πετάχτηκαν από το μπαλκόνι στο δρόμο.


Στη Δράμα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και το χιονόνερο που έπεφτε πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας. Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Δράμας, εκπρόσωποι συνταξιούχων, εκπρόσωποι Συνέλευσης Πολιτών Δράμας και εκπρόσωπος του Συλλόγου Πολυτέκνων Δράμας.


Στην Κέρκυρα, έφοδο στα γραφεία των βουλευτών Κέρκυρας της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ έκανε ομάδα αγανακτισμένων μετά από συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εκατοντάδων πολιτών που πραγματοποιήθηκαν μετά τη λήξη της λαϊκής συνέλευσης. 


Τα επεισόδια έγιναν λίγο μετά τις 8 το βράδυ, όταν περισσότερα από 250 άτομα μετά την αποχώρησή τους από λαϊκή συνέλευση που πραγματοποίησαν στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, πήγαν αρχικά κάτω από το γραφείο του βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Δένδια και, στη συνέχεια, της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Α. Γκερέκου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο μνημόνιο και να απαιτήσουν από τους κοινοβουλευτικούς τους εκπρόσωπους να μην υπογράψουν.


Στον Πύργο εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σε κεντρικές πλατείες, διαμαρτυρόμενοι κατά των μέτρων που επιβάλλει η Τρόικα, προκειμένου η χώρα να πάρει τη νέα δανειακή σύμβαση.


Στα Γιάννενα το πρωί του Σαββάτου 100 περίπου αντιεξουσιαστές κατευθύνθηκαν προς το Πνευματικό Κέντρο, με σκοπό να κάνουν συνέλευση, την στιγμή που μέσα βρίσκονταν πάνω από 200 παιδιά που παρακολουθούσαν θεατρική παράσταση! 


Δεν άργησαν να σημειωθούν μικροσυμπλοκές με δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ περίπου 20 άτομα, έσπασαν μια τζαμαρία και μπήκαν στο χώρο. 


Να σημειωθεί, ότι εκείνη την ώρα έδιναν συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φιλ. Φίλιος και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μωυσής Ελισάφ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΟ: Διμοιρίες των ΜΑΤ ετοιμάζονται στη Συγγρού

Διμοιρίες των ΜΑΤ ετοιμάζονται αυτή τη στιγμή στην λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος του μετρό,  και ανεβαίνουν στο Σύνταγμα απο την Αμαλίας. Μαζί τους είναι και μονάδες της ομάδας ΔΕΛΤΑ.
Τα επεισόδια κλιμακώνονται.
Κάποιες μονάδες της ομάδας ΔΕΛΤΑ έχουν μείνει να φυλούν το κτήριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΣΧΟΣ! Η Αθήνα καιγόταν και οι βουλευτές έβλεπαν μπάλα!

Την ώρα που κάποιοι ξεπουλούν τα ιερά και τα όσια της Πατρίδας, οι "Εθνοπατέρες" μας βλέπουν το ματς ΠΑΟ-Ξάνθη...Δεν έχω άλλα σχόλια.
Στέρεψα...Σας παρακαλώ, σας ικετεύω, κοινοποιήστε τη φωτογραφία να τη δούν όσο το δυνατόν περισσότεροι, τι κάνουν οι βο(υ)λευτές που ψηφίζουμε όλοι εμείς!




















/zoo-m.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολίτες κατέλαβαν το κτίριο της Περιφέρειας της Στερεάς

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι Καταληψίες της Περιφέρειας

<<Όλοι εμείς που μετά την λήξη της πορείας στην Λαμία, προχωρήσαμε στην συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας Φθιώτιδας το κάναμε σαν μία συνέχεια του αγώνα μας. Αγωνιζόμαστε ενάντια στο μνημόνιο που ψηφίζεται αυτήν την στιγμή στην Βουλή και στο ξεπούλημα της χώρας, από τους πολιτικούς και το τραπεζικό λόμπυ. Ο κοινωνικός πόλεμος συνεχίζεται. Η συνέλευση πριν την λήξη της κατάληψης καλεί ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ σε κάθε μορφή δράσης.>>

ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Υπό κατάληψη τελεί το κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης και της πορείας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο κέντρο της πόλης, μερίδα διαμαρτυρόμενων πολιτών, που διαδήλωσαν ενάντια στο μνημόνιο Νο.2, προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας, όπου βρίσκονται μέχρι και αυτή την ώρα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Καίγεται και λεηλατείται η Αθήνα - Απεγκλωβίστηκαν 3 άτομα από το κτίριο της Alpha Bank - Στάχτη το κτίριο του Kosta Boda και ο κινηματογράφος Αττικόν

- Ανεξέλεγκτη η φωτιά σε κτίριο στη συμβολή Χαριλάου Τρικούπη και Φειδίου
- Καίγεται και υποκατάστημα τράπεζας στη συμβολή Αιόλου και Γεωργίου Σταύρου
- Έκκληση από Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ να μην εμποδίζονται οχήματα και ασθενοφόρα
- 24 πολίτες μεταφέρθηκαν τραυματίες σε Γεννηματά και Σωτηρία - Τουλάχιστον 30 αστυνομικοί τραυματίες
- ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ
  ΦΩΤΟ


ΩΡΑ 22:10 Άνδρες της Πυροσβεστικής απεγκλωβίζουν από το κεντρικό κτίριο της Alpha Bank τρεις ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί στο δεύτερο υπόγειο


ΩΡΑ 22:07 Πληροφορίες για επιθέσεις κουκουλοφόρων σε άνδρες της Πυροσβεστικής
Ο κινηματογράφος ΑΣΤΥ καίγεται! - ΦΩΤΟ REUTERS
Ο κινηματογράφος ΑΣΤΥ καίγεται! - ΦΩΤΟ REUTERS
ΩΡΑ 21:52 ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ από τη φωτιά στο Kosta Boda


ΩΡΑ 21:50 Συγκρούσεις κουκουλοφόρων με αστυνομικούς σε όλο το μήκος της διαδρομής από την πλατεία Συντάγματος ως την Ομόνοια, αλλά και στη Μητροπόλεως γύρω από την Μητρόπολη και στην Αμαλίας από τη Βουλή ως την Πύλη του Αδριανού.

ΩΡΑ 21:45 24 πολίτες τραυματίες σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, 19 μεταφέρθηκαν στο Γεννηματάς και 5 στο Σωτηρία - Περισσότεροι από 30 οι τραυματίες αστυνομικοί
Χιλιάδες κόσμου στην Ομόνοια
Χιλιάδες κόσμου στην Ομόνοια
ΩΡΑ 21:40 Επεισόδια σε πάρα πολλούς δρόμους της Αθήνας - Στήνουν καρτέρι σε μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε ποια καταστήματα καίγονται στο κέντρο της Αθήνας



Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πολλά καταστήματα και γραφεία έχουν παραδοθεί στις φλόγες, την ώρα που τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Φωτιά ξέσπασε σε εμπορικό κέντρο επί της Χ. Τρικούπη, ενώ κάηκαν και γραφεία του ΔΟΛ στη Χρ. Λαδά 3. Στην οδό Σταδίου, εκτεταμένες φωτιές έχει υποστεί το κατάστημα Costa Boda μετά από εκτεταμένη φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Κυριακής, ενώ και η Alpha Bank στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσματζόγλου.



Στις 20.50 στην οδό Όθωνος 17 και στη Χρήστου Λαδά (1ος όροφος) υπό φωτιά είναι καταστήματα τραπεζών.



Απέναντι ακριβώς από τα Προπύλαια, δύο καταστήματα παραδόθηκαν στις φλόγες, με κίνδυνο να επεκταθεί και σε διπλανές πολυκατοικίες.



ομάδα νεαρών έβαλε φωτιά στα τραπεζοκαθίσματα των Starbucks, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκταθεί εντός του καταστήματος.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012, 21:32
Διαβάστε Περισσότερα »

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν στο πολιτικό γραφείο του Θάνου Μωραΐτη (φωτό)


Εισβολή στο γραφείο του υφυπουργού Θάνου Μωραΐτη στο Αγρίνιο έγινε πριν λίγη ώρα. Εισβολή ατόμων με κουκούλες  μετά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έλαβαν χώρα στην κεντρική πλατεία. Προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στα γραφεία που βρίσκονται στην οδό Σαλάκου ενώ έπιπλα των γραφείων πετάχτηκαν από το μπαλκόνι στο δρόμο. Στο σημείο είναι τώρα Αστυνομία και Πυροσβεστική
.
agrinionews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ:Καταρρέει το κτίριο που καίγεται στη Χρ.Λαδά.Απομακρύνονται οι φόβοι για εγκλωβισμένους

Πρόκειται για τον κινηματογράφο "ΑΠΟΛΛΩΝ" και το κατάστημα Kosta Boda που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Σταδίου και Χρ.Λαδά.Η πυροσβεστική...


δεν μπορεί να προσεγγίσει και τα μεταλλικά κομμάτια του κτιρίου αρχίζουν να καταρρέουν εξαιτίας βτων υψηλών θερμοκρασίων.Οι φόβοι για εγκλωβισμένους απομακρύνονται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν πάνε να ψηφίσουν και διασπούν το ΠΑΣΟΚ

Δεν πάνε να ψηφίσουν και διασπούν το ΠΑΣΟΚ

Με μια κοινή τους δήλωση 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον πρώην Υπουργό Χάρη Καστανίδη κάνουν γνωστό ότι δεν θα πάρουν μέρος στην διαδικασία της ψηφοφορίας, δημιουργώντας έναν νέο πόλο με αποτέλεσμα να προκαλούν διάσπαση στο κόμμα.
Ο Χάρης Καστανίδης, ο Λάμπρος Μίχος η Κυριακή Τεκτονίδου η Μαρία Κυριακοπούλου ο Ηλιας Θεοδωρίδης και ο Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος συγκεντρώθηκαν το πρωί στο γραφείο του πρώην υπουργού και αποφάσισαν όπως όλα δείχνουν να ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο.
Η κοινή τους δήλωση έχει ως εξής:
Η θετική απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011 σχετικά με τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, συνοδεύεται από ένα διαμορφωμένο την τελευταία στιγμή μνημόνιο, που επιβάλλει απίστευτες θυσίες στον ελληνικό λαό και προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες για το αν μπορεί να οδηγήσει στη διάσωση της χώρας μας.
Επιπλέον, οι συμφωνίες χρηματοδότησης της Ελλάδας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) επιβάλλουν σοβαρή ανακατανομή πόρων υπέρ των τραπεζών και σε βάρος των πολιτών.
Σήμερα, λαμβάνονται αποφάσεις στη Βουλή των Ελλήνων, που θα προσδιορίσουν την τύχη της χώρας και των πολιτών για τις επόμενες δεκαετίες. Ποιος δικαιούται να πάρει ιστορικά κρίσιμες αποφάσεις ερήμην του ελληνικού λαού; Από πότε η μοίρα ενός ολόκληρου έθνους καθορίζεται και σφραγίζεται από τριακόσιους (300) αντιπροσώπους που δεν έχουν λάβει τη συγκεκριμένη εντολή από τους Έλληνες πολίτες;
Το δημοκρατικό μας πολίτευμα παρέχει τα μέσα στους Έλληνες και τις Ελληνίδες για να αποφασίσουν και να προσδιορίσουν κυριαρχικά την πορεία της χώρας προς το μέλλον.
Η άρνηση των αγορών, της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και των ισχυρών της Ευρώπης να δεχτούν την άμεση δημοκρατική έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Την ίδια ώρα, η διαδικασία του κατεπείγοντος εξοστρακίζει το δικαίωμα των βουλευτών να εκφράσουν την άποψή τους για όσα αναγκαία πρέπει να συμβούν. Και το πιο αναγκαίο απ' όλα είναι να τεθούν στην κρίση του ελληνικού λαού όλες οι κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν το μέλλον του.
Γι' αυτό και αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε μια ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων, που ως μόνη επιλογή επιβλήθηκε στο πολιτικό σύστημα και η οποία αγνοεί τον ελληνικό λαό.
Οι υπογράφοντες
Χάρης Καστανίδης
Λάμπρος Μίχος
Κυριακή Τεκτονίδου
Μαρία Κυριακοπούλου
Ηλίας Θεοδωρίδης
Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος
Διαβάστε Περισσότερα »

Η στιγμή που πέταξε ο Μαυρίκος το μνημόνιο στον Βενιζέλο

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ
Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, την στιγμή που πέταξε προς τα υπουργικά έδρανα της Ολομέλειας τον ογκώδη τόμο του νομοσχεδίου. Στόχος του βουλευτή ήταν....




ο Ε. Βενιζέλος, τον οποίον τελικά δεν πέτυχε..

Διαβάστε Περισσότερα »

Πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα ο Αστέρας τον Λεβαδειακό


Με το ίδιο νόμισμα… 
…πλήρωσε τον Λεβαδειακό ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες με τέρμα του Μπαρτολίνι στο 84’ πήρε σπουδαία και ανέλπιστη, με βάση την εικόνα της ομάδας του, νίκη, αφήνοντας… ξερό τον Λεβαδεικό στο παρά πέντε. Κακό το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης με τους γηπεδούχους να έχουν την καλύτερη ευκαιρία, αλλά να φεύγουν ηττημένοι.

Ο κακός αγωνιστικός χώρος επηρέαζε πολύ τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων. Ο Λεβαδειακός ήθελε από την αρχή να κυριαρχήσει στην αναμέτρηση, ενώ από την άλλη πλευρά ο Αστέρας, χωρίς καθαρόαιμο φορ στην σύνθεσή του, προσπάθησε να κρατήσει αρχικά το μηδέν.

Οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες, όμως λίγο έλειψε να δούμε ένα περίεργο και σπάνιο γκολ. Ο Χακόμπο είχε την μπάλα δοκίμασε το βολέ, το οποίο βρήκε στην πλάτη του Λισγάρα και έφυγε λίγο έξω από το δοκάρι του Ισπανού, σε μια φάση που θα ήταν σίγουρα η ατραξιόν της αγωνιστικής.

Το δεύτερο μέρος δεν διέφερε σε πολλά από το πρώτο. Τα πολλά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής έγιναν ακόμα περισσότερα, ενώ η αδυναμία των δύο ομάδων να δημιουργήσουν καλές φάσεις έφεραν πολλά μακρινά σουτ.

Οι κινήσεις από τους δύο τεχνικούς δεν άλλαξαν και πολλά στην σκακιέρα καθώς ούτε οι Σολάκης, Ροτζέριο, αλλά ούτε και οι Παπαδόπουλος και Κοιλιάρας κατάφεραν να κάνουν κάτι παραπάνω. Το 0-0 έδειχνε πως θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, καθώς οι ευκαιρίας είχαν σταματήσει όμως ο Μπαρτολίνι, στο 84’ πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Πουλίδο και «πάγωσε» τη Λιβαδειά ανοίγοντας το σκορ. Αυτό το τέρμα χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Τσιώλη, η οποία είναι η δεύτερη μακριά από την Τρίπολη. Μπλέκει για τα καλά ο Λεβαδειακός μετά την ήττα του και τη νίκη της Δόξας.

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Σουμπίνιο, Φαβάλι (67’ Παπαδόπουλος), Μουλόπουλος, Ζησόπουλος, Μεντί, Λισγάρας, Κόρμπος, Τομάς, Βασιλείου, Πόποβιτς (46’ Κοιλιάρας).

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Μελισσάς, Κουτσόπουλος, Ιωάννου, Αλεξίου.

Αστ. Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Τσαμπούρης, Αλβάρες, Πιπίνης, Ράγιος, Ουσέρο (94’ Λαδάκης), Χουανίτο, Φορμίκα (57’ Σολάκης), Μπρέσκα (69’ Ροτζέριο).

Στον πάγκο: Μπαντής, Ναβάρο, Φρανκού, Αργυρόπουλος.

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Γεωργιάδης (Κοζάνης), Κούλα (Μακεδονίας)
Διαβάστε Περισσότερα »

Live από το Σύνταγμα

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τα επεισόδια ζωντανά

Δείτε ζωντανά τα επεισόδια από το Σύνταγμα εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

"Κλέφτες" βουλευτές ορίζουν τις τύχες των Ελλήνων

Στις θυσίες των μισθών που... δεν έκαναν οι Έλληνες πολιτικοί, αναφέρεται με σαρκασμό ο Guillaume Guichard της Figaro την ώρα που οι ίδιοι φέρνουν στη Βουλή προς ψήφιση νέα αντιλαϊκά μέτρα

"Οι Έλληνες βουλευτές αποφασίζουν σήμερα το βράδυ για τις τύχες των Ελλήνων. Αποφασίζουν εάν θα ψηφίσουν τα πλέον αντιλαϊκά μέτρα ή θα πουν το μεγάλο όχι. Μπορούν όμως να καταλάβουν τις θυσίες του λαού αφού οι ίδιοι απολαμβάνουν τις υψηλότερες αποδοχές στον δημόσιο τομέα;".
Αυτό αναρωτιέται σε άρθρο του ο Guillaume Guichard της Γαλλικής Le Figaro.
Ο αρθρογράφος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι διαδηλωτές στους δρόμους τους αποκαλούν "Κλέφτες! Κλέφτες!".
Οι Έλληνες κατηγορούν τους αντιπροσώπους τους στο κοινοβούλιο ότι ενώ κάνουν θυσίες, αυτοί εξακολουθούν να απολαμβάνουν όλα τα βουλευτικά προνόμια.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γάλλος αρθρογράφος είναι ακατανόητο πως οι βουλευτές εν μέσω κρίσης δεν δέχτηκαν μείωση των μισθών τους και συγκεκριμένα, μειώσεις κατά 10% για το 2011.
Τα δώρα - αγκάθια
Στο άρθρο επισημαίνεται ότι θεωρητικά οι βουλευτές έχουν προχωρήσει σε κάποιες θυσίες. "Καταργήθηκε ο 13ος και ο 14ος μισθός τους, όπως άλλωστε και στις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες".
Τα άρθρο συνεχίζει: "Τον περασμένο Ιούλιο, μάλιστα μειώθηκε η αποζημίωση τους στα 150 ευρώ από τα 245 που ήταν πριν, όταν παίρνουν μέρος σε μια από τις 34 κοινοβουλευτικές επιτροπές.
Μετά από τις μειώσεις και τις παρακρατήσεις υπολογίζεται ότι ο μισθός τους είναι καθαρά 3375 ευρώ το μήνα κατά μέσω όρο.
Ο μισθός των Ελλήνων βουλευτών ανέρχεται σήμερα σε 8.221 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή ενός Γάλλου είναι  5189,17 ευρώ.
Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι ο προϋπολογισμός του Ελληνικού Κοινοβούλιου είναι 34,2 εκατομμύρια ευρώ για το 2012, συμπεριλαμβανομένων μπόνους και άλλων αποζημιώσεων.
Το συμπέρασμα είναι ότι μετά από δύο χρόνια Μνημονίου οι βουλευτές εξακολουθούν να είναι από τους προνομιούχους του δημοσίου.
Εισοδηματικές ανισότητες
Ο αρθρογράφος σχολιάζει ακόμα και τα πόθεν έσχες των βουλευτών. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ένας στους δέκα βουλευτές κέρδισε περισσότερα από 9.000 ευρώ το μήνα, ενώ υπάρχει και μερίδα βουλευτών που δηλώνουν ότι κερδίζουν περισσότερα από 33.000 ευρώ.
Καταλήγοντας, σχολιάζει τα περιουσιακά στοιχεία των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ο Γιώργος Παπανδρέου, πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός, από την πλευρά του, δήλωσε για το 2009,  εισόδημα 131.085 ευρώ. Παράλληλα, διατηρεί τέσσερα ακίνητα και έχει 81.328 στην τράπεζα.
Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε 271.769 ευρώ, 15 ακίνητα και 312.125 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό.
Και τέλος, ο ακροδεξιό ηγέτη Γιώργος Καρατζαφέρης, ένας από τους πλουσιότερους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δήλωσε 274.074 ευρώ, ενώ διατηρεί 21ακίνητα.
news247.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιους συνέφερε τελικά η απόφαση της Χάγης για το Δίστομο;

Σκοπιμότητες και συμφέροντα  περασμένα, σημερινά και… μελλοντικά κρύβονται πίσω από την αρνητική απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τη ετεροδικία (ασυλία) της Γερμανίας που στερεί από τους συγγενείς των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου το δικαίωμα της δικαστικής  αποζημίωσης: Αν πιστέψουμε το ρεπορτάζ του έγκυρου γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης  έγινε δεκτή με ανακούφιση, όχι μόνο από τη Γερμανία, αλλά και από πολλές άλλες χώρες.
Όπως υποστηρίζει ο συντάκτης του ρεπορτάζ μετά απ΄ αυτή την απόφαση «κανένας πολίτης του Αφγανιστάν, της Αιθιοπίας, της Λιβύης και των Βαλκανίων δεν θα σκεφτεί καν να στραφεί εναντίον στρατιωτικών δυνάμεων που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στο έδαφος των χωρών τους. Κι αυτό είναι κάτι που το ήθελαν οι χώρες αυτών των στρατιωτικών δυνάμεων».
Μην εκπλήσσεσθε: Τη θέση αυτή ακριβώς  είχε εκφράσει σε Διεθνές Συμπόσιο, που έγινε την παραμονή της έναρξης της δίκης στη Χάγη, Γερμανός ειδικός – που ήταν υπέρ της υπόθεσης του Διστόμου- και είχε τότε κάνει και κάποιον υπολογισμό για τις ψήφους των δικαστών… Ε, δεν έπεσε πολύ έξω…
Διαβάστε Περισσότερα »

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι μας "έβαζαν στην γωνία" ο Παπακωνσταντίνου έπαιζε...τένις

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έχοντας τη συνείδηση του καθαρή πως συνέβαλε το κατά δύναμιν ώστε να οδηγηθεί η χώρα στο μνημονιακό μονοπάτι, φόρεσε τα αθλητικά του και το 'ριξε στο τένις, τη νύχτα ακριβώς που κρινόταν το μέλλον για το κούρεμα του ελληνικού χρέους!...

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το απόγευμα. Η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup με αντικείμενο το τελικό πλαίσιο της συμφωνίας για το PSI έχει μόλις ολοκληρωθεί, φέρνοντας τα κακά μαντάτα για τα σκληρά ανταλλάγματα που ζητούσαν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας από τη χώρα.


Ακολούθησε η παρέμβαση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ παράλληλα επισημάνθηκε το εξαιρετικά κρίσιμο της κατάστασης. Το θερμόμετρο αγωνίας για τον πολιτικό κόσμο είχε ήδη χτυπήσει κόκκινο, με σχεδόν όλους τους υπουργούς να βρίσκονται στα γραφεία τους και να λαμβάνουν συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις. Σχεδόν όλους, άλλα όχι όλους... Την ίδια ακριβώς στιγμή στη Νέα Ερυθραία μια γνώριμη ανδρική πολιτική φιγούρα έβρισκε το κουράγιο να κάνει την εμφάνισή της στα γήπεδα τένις της περιοχής. Ο υπουργός Περιβάλλοντος δεν πέρασε απαρατήρητος παρά την παραλλαγή που του προσέφερε το αθλητικό γκρι φούτερ με τον αριθμό 89 επάνω και την ενσωματωμένη κουκούλα. Οπωσδήποτε το σκεπτικό ύφος που είχε ο κ. Παπακωνσταντίνου θα αφορούσε και στις εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας, η αλήθεια είναι, όμως, ότι το μυαλό του εκείνη την ώρα ήταν επικεντρωμένο στη ρακέτα και στο παιχνίδι που θα ακολουθούσε. Άσχετα αν ο τρόπος με τον οποίο κρατούσε τη ρακέτα δεν φανέρωνε έμπειρο τενίστα, η παρουσία τεσσάρων σωματοφυλάκων που παρακολουθούσαν άγρυπνοι μήπως κάποιο μπαλάκι ξεφύγει της πορείας του και επιχειρήσει να απειλήσει τον υπουργό ήταν εντυπωσιακή. Χωρίς πολλά - πολλά ξεκίνησε το απαραίτητο ζέσταμα με τις απαραίτητες διατάσεις, με τον υπουργό Περιβάλλοντος να δείχνει από νωρίς τις διαθέσεις του για το πρώτο σέρβις. Το ματς ξεκίνησε, ωστόσο ο υπουργός έδειξε απροπόνητος, με αποτέλεσμα να χάσει πολύ εύκολο το πρώτο game, αλλά και τα υπόλοιπα πέντε, και το σκορ στα σετ να γράφει: Υπουργός -Αντίπαλος 0 1.

Ο εγωισμός και το πείσμα του, όμως, που τον ακολουθούν και στην πολιτική του καριέρα, απ' ό,τι φάνηκε δεν τον εγκατέλειψαν ούτε στο γήπεδο του τένις. Ανασκουμπώθηκε, αυτοσυγκεντρώθηκε και ετοιμάστηκε για την αντεπίθεσή του.
Ο τραυματισμός

Αφού «έστυψε» το μπαλάκι στο χέρι του, σήκωσε τη ρακέτα του και χτύπησε δυνατά. Ο υπουργός ανταπέδωσε με ρεβέρ. Η ένταση στο πρόσωπο του υπουργού μαρτυρούσε ότι δεν θα παρέδιδε εύκολα τα όπλα. Και εκεί τον πρόδωσε... ο ίδιος του ο εαυτός. Η ελεύθερη πτώση του υπουργού Περιβάλλοντος στο ταρτάν σήμανε το άδοξο τέλος μιας παρτίδας που δεν έμελλε να ολοκληρωθεί. «Μάλλον έπαθα κράμπα» , ψέλλισε ο υπουργός. «Ηρέμησε και χαλάρωσε το σώμα σου» . «Για θλάση στον τετρακέφαλο το βλέπω» , πρόσθεσε, βοηθώντας τον προσεκτικά να σηκωθεί ενώ εκείνος σφάδαζε από τον πόνο. Με το ζόρι πάτησε το πόδι στο τερέν. «Δεν φτάνει που μας έβαλε στο ΔΝΤ, έχει το θράσος να εμφανίζεται δημόσια σαν να μην τρέχει τίποτα» , μουρμούρισε κάποιος άλλος και ο υπουργός αποχώρησε άρον άρον υποβασταζόμενος από τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας. «Τουλάχιστον θα προλάβει τα δελτία των οκτώ ώστε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις» , ήταν η τελευταία και πιο φαρμακερή ατάκα που ακούστηκε στο ταπεινό γηπεδάκι της Νέας Ερυθραίας. Match point!

πηγή:protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: Η βροχή δεν μας τρομάζει!





Όλοι  στο Σύνταγμα να γράψουμε ιστορία.

Προσοχή παιδιά, οι καιρικές συνθήκες δεν θα είναι καλές σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία τόσο στην Αττική όσο και σε πολλά σημεία της Ελλάδας, θα σημειωθούν βροχοπτώσεις.

Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας σε περίπτωση που μας σταματήσει η βροχή. Ακόμη και να χιονίσει, η οργή είναι τόσο μεγάλη και ο χρόνος τόσο λίγος που αν δεν είναι όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα και στις πλατείες μας ξεπουλάνε και μας εξαθλιώνουν με την συγκατάβασή μας.

Ραντεβού σε λίγες ώρες στο Σύνταγμα!

Γιώργος Κ.






































Πηγή :http://www.tsantiri.gr/

Πηγή: http://zoo-m.blogspot.com/2012/02/12_12.html#ixzz1m9K8gHvo
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι σημαίνει χρεοκοπία; Τι γίνεται με καταθέσεις, δάνεια, ακίνητα;


Τι σημαίνει χρεοκοπία; Τι γίνεται με καταθέσεις, δάνεια, ακίνητα; Ελα ντε...

Εντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, καθώς οι πολίτες θεωρούν ότι το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας της χώρας και μάλιστα άτακτης δεν μπορεί να αποκλειστεί αν δεν υπάρξει αποδοχή των όρων που θέτουν πιεστικά οι δανειστές μας. ...

Τι σημαίνει όμως μια χρεοκοπία για τις καταθέσεις μας, τα δάνεια μας, τα ακίνητα μας, την δουλειά μας και τους μισθούς μας; Τι μπορεί να συμβεί στην κοινωνία από ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Δείτε τι λένε για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας οι ιθύνοντες

Η απάντηση δεν είναι απλή, διότι το τελευταίο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό της Αργεντινής, μιας χώρας που δεν ήταν συνδεδεμένη με κοινό νόμισμα και δεν συμμετείχε σε κάποια οικονομική ένωση.

Στην περίπτωση της Ελλάδας που συμβαίνει αυτό, υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν

-Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ και επιστρέψει στη δραχμή ή όποιο άλλο νόμισμα, πού θα κλειδώσει η ισοτιμία;

-Θα υπάρξει αυτόματη υποτίμηση ή θα καθορίσουν την ισοτιμία οι αγορές;

-Που θα διαμορφωθούν τα επιτόκια της δραχμής;

-Τι θα γίνει με τα δάνεια; Θα παραμείνουν σε ευρώ ή θα μετατραπούν σε δραχμές;

-Αν μετατραπούν σε δραχμές, με ποια ισοτιμία θα κλειδώσουν και με ποιο επιτόκιο θα επιβαρυνθεί ο δανειολήπτης σε ένα δάνειο συνδεδεμένο με το ΕΚΤ;

Αυτά και άλλα πολλά απασχολούν τους πολίτες αυτές τις κρίσιμες ώρες. Και είναι λογικό, διότι υπάρχει ένα γενικότερο σκοτάδι γύρω από το καθεστώς που θα ισχύσει, κυρίως για τα δάνεια, την επόμενη μέρα.

Το fpress.gr συνομίλησε με τραπεζικούς παράγοντες για το θέμα. Ομως, ξεκάθαρη απάντηση δεν πήρε.



Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι στο 1ο δευτερόλεπτο μετά την έξοδο της χώρας από το ευρώ η ισοτιμία θα επιστρέψει στις 340,75 δραχμές. Το τι θα γίνει τα επόμενα λεπτά, ώρες ή μέρες είναι κάτι που θα καθορίσει η κυβέρνηση της χώρας, στην περίπτωση υποτίμησης, και βεβαίως οι αγορές αφού είναι σίγουρο ότι θα αρχίσει ένα τρελό παιχνίδι στην αγορά συναλλάγματος που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει το νόμισμά μας έναντι των υπολοίπων και ασφαλώς τα επιτόκια του.

Υπάρχουν και οι άλλοι που υποστηρίζουν ότι η ισοτιμία της δραχμής με το ευρώ θα καθοριστεί σε νέα επίπεδα που αντιπροσωπεύουν τα σημερινά δεδομένα, πριν να ανοίξουν οι αγορές και πριν αρχίσει να διαπραγματεύεται στην συναλλαγματική αγορά. Από εκεί και πέρα ένας θεός ξέρει που θα "προσγειωθεί" όταν οι καρχαρίες των αγορών ανοίξουν τα σαγόνια τους.

Ενα άλλο ερώτημα και μάλιστα σοβαρό είναι τι θα συμβεί στο ευρώ από το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας;

Και το σημειώνουμε αυτό, διότι είναι πάρα πολλοί οι συμπολίτες μας που έχουν "βγάλει" αρκετά χρήματα στο εξωτερικό. Αυτοί σίγουρα θα είναι οι ευννοημένοι της υπόθεσης. Οσο και να "πληγωθεί" το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, αν δεν διαλυθεί η ευρωζώνη, είναι σίγουρο ότι δεν θα πληγωθεί όσο η δραχμή.

Υπό την προυπόθεση ότι η Ελληνική χρεοκοπία δεν συμπαρασύρει Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ιρλανδία σε έναν οικονομικό "στρόβιλο" που θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάλυση της ευρωζώνης και του κοινού νομίσματος. Τραβηγμένα αλλά όχι απίθανα τα σενάρια που περιγράφονται και έχουν αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση και μόνο

Πάντως από την "βιβλιογραφία" προκύπτει ότι η πτώχευση ενός κράτους επιβαρύνει τους πάσης φύσεως πιστωτές του, το ίδιο το κράτος, την Οικονομία του και τους Πολίτες του. Αναλυτικότερα:

Όπως είναι φυσικό, οι πιστωτές ενός κράτους χάνουν εξ’ ολοκλήρου ή ένα μέρος αυτών που του έχουν δανείσει, καθώς επίσης τους τόκους των χρημάτων τους. Συχνά βέβαια, στα πλαίσια διεθνών διαπραγματεύσεων, συμφωνείται η πληρωμή ενός ποσοστού των χρεών (για παράδειγμα, στη γνωστή κρίση της Αργεντινής οι πιστωτές έχασαν μέχρι και το 75% των απαιτήσεων τους), η αποπληρωμή των οποίων «ρυθμίζεται» διαφορετικά, συνήθως ανάλογα με το «είδος» των πιστωτών (εσωτερικού, εξωτερικού, ιδιώτες, κράτη κλπ).

Όταν πτωχεύσει ένα κράτος, μηδενίζει (περιορίζει σημαντικά) τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πιστωτές του - γεγονός που «ελαφρύνει» τον προϋπολογισμό του, τόσο κατά το ποσόν των τόκων, όσο και των δόσεων επιστροφής των δανείων (χρεολυσίων). Το ίδιο το κράτος «επιβαρύνεται» κυρίως λόγω της απώλειας της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας του, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τον πιστοληπτικό του «θάνατο». Δηλαδή, το κράτος δεν είναι πλέον σε θέση να δανείζεται από τις χρηματαγορές, πόσο μάλλον με λογικά επιτόκια.

Τα αποτελέσματα της χρεοκοπίας ενός κράτους στην Οικονομία του είναι καταστροφικά. Αμέσως μετά ακολουθεί:

-μία πολύ μεγάλη τραπεζική κρίση (οι τράπεζες είναι συνήθως αυτές που κατέχουν σημαντικό μέρος των ομολόγων δημοσίου, τα οποία υποχρεούνται να «αποσβέσουν»),

-μία εκτεταμένη οικονομική κρίση (η εσωτερική ζήτηση μειώνεται, οι επενδυτές αποσύρουν μαζικά το σύνολο των χρημάτων τους, η παραγωγή συρρικνώνεται, ο πληθωρισμός «καλπάζει», το χρηματιστήριο καταρρέει, η αγορά των ακινήτων επίσης, λόγω απουσίας αγοραστών κλπ) και

-μία νομισματική κρίση (οι ξένοι επενδυτές «αποφεύγουν» για μεγάλο χρονικό διάστημα τη «χρεοκοπημένη» Οικονομία).
Η χρεοκοπία ενός κράτους σημαίνει πρακτικά για τους Πολίτες του τη μείωση των αποταμιεύσεων τους, είτε επειδή είναι πιστωτές του κράτους τους, είτε επειδή το νόμισμα υποτιμάται ραγδαία (δεν ισχύει για τις χώρες του Ευρώ,), ενώ δεν προλαβαίνουν να κάνουν αναλήψεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Η έμμεση επιβάρυνση τους όμως από τα καταστροφικά αποτελέσματα στην Οικονομία του κράτους (τράπεζες, επιχειρήσεις κλπ) είναι πολύ πιο επώδυνη, κυρίως λόγω της υψηλής ανεργίας που ακολουθεί, καθώς επίσης της απώλειας όλων σχεδόν των κοινωνικών παροχών (παιδεία, υγεία κλπ) που απολάμβαναν.
Διαβάστε Περισσότερα »

TO ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 13 ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 13 ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ)

BRUSSELS:547482.2
DRAFT 02/03/12 2:54PM

13. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

(1) Η παρούσα Σύμβαση και...



κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάται σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο.

(2) Τα Μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει σε σχέση με τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία ή εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

(3) Ο Όρος 13(2) εφαρμόζεται προς όφελος του ΕΤΧΣ. Κατά συνέπεια, τίποτε από όσα αναφέρονται στον όρο 13(2) δεν εμποδίζει το ΕΤΧΣ από το να εκκινήσει διαδικασίες αντιδικίας (οι"Διαδικασίες") στα δικαστήρια του Επωφελούμενου Κράτους Μέλους ή του εφαρμοστέου δικαίου της παρούσας Σύμβασης και το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος αποδέχεται αμετάκλητα την υπαγωγή στην αρμοδιότητα των ανωτέρω δικαστηρίων. Στο μέτρο που το επιτρέπει ο νόμος, το ΕΤΧΣ θα μπορεί να εκκινήσει παράλληλες Διαδικασίες σε περισσότερες από μια από τις ανωτέρω δικαιοδοσίες.

(4) Το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος και η Τράπεζα της Ελλάδος παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό νόμο.



















youpayyourcrisis.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι είναι οι 300 Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων στο Λονδίνο

Περίπου 300 Έλληνες και επιχειρήσεις κατέχουν ακίνητα μεγάλης αξίας στις ακριβότερες περιοχές του Λονδίνου. Διαβάστε αναλυτικά


Γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών, με τους Έλληνες που έχουν "ακουμπήσει" περισσότερα από ένα δισ. ευρώ στη βρετανική  κτηματαγορά.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η λίστα των βρετανικών αρχών είναι αποκαλυπτική, δεδομένου ότι περιλαμβάνονται πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν τις ελληνικές ελεγκτικές αρχές να φτάσουν στους πραγματικούς ιδιοκτήτες των ακινήτων.
Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία που έστειλαν οι βρετανικές αρχές στο πλαίσιο της διοικητικής συνδρομής προκύπτουν τα εξής:
* Την τελευταία διετία έχουν αποκτηθεί από Έλληνες ακίνητα αξίας από 100.000 ευρώ έως και 3.000.000 ευρώ.
* Συνολικά έχουν τοποθετηθεί κεφάλαια ύψους άνω του ενός δισ. ευρώ σε ακίνητα στο Λονδίνο.
* Οι περισσότερες αγοραπωλησίες έχουν πραγματοποιηθεί στα ακριβά προάστια του Λονδίνου.
* Στη λίστα περιλαμβάνονται ονόματα πολιτικών, γιατρών, δικηγόρων, δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και επωνυμίες επιχειρήσεων.
* Υπάρχουν ακόμα και off shore εταιρείες, οι οποίες όπως φαίνεται βρίσκονται υπό τη σκέπη Ελλήνων που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα.
Προς έλεγχο η πηγή εσόδων
Αυτό που καλούνται να πράξουν πλέον οι ελεγκτικές αρχές είναι να διαπιστώσουν εάν τα χρήματα με τα οποία αγοράστηκαν τα ακίνητα στο Λονδίνο προέρχονται από νόμιμες δραστηριότητες ή αποτελούν προϊόν ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία όσοι κατέχουν ακίνητα στο εξωτερικό υποχρεούνται να το δηλώσουν στο βασικό έντυπο της φορολογικής δήλωσης.
Ωστόσο, σημειώνεται πως η μη αναγραφή των ακινήτων αφορά μία τυπική παραβάση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Εργατικού Κέντρου Θήβας προς τους Βουλευτές Ν. Βοιωτίας:«Δεν θέλουμε να μας σώσετε!»


Τα δύο τελευταία χρόνια, ακολουθώντας την πολιτική του πρώτου Μνημονίου, η χώρα οδηγήθηκε σε βαθιά ύφεση. Οι άνεργοι έφτασαν το 1.500.000 και αυτοί οι συνάδελφοί μας δεν είναι αριθμοί, όπως υπολογίζει η Τρόικα και η κυβέρνηση, αλλά είναι άνθρωποι!
Περίπου το 30% των εργαζομένων ζουν με εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας και μέσα στην απόγνωσή, τους καλούνται να πληρώσουν νέες φορολογικές επιβαρύνσεις! (4 φορονομοσχέδια μέσα σε 1,5 χρόνο).
Οι πολίτες αυτής της χώρας έχουμε ήδη πτωχεύσει!
Με την ψήφιση του νέου μνημονίου ψηφίζετε:
• Εθνικό μισθό 585 € μεικτά για όλους τους εργαζόμενους.
• Εθνικό μισθό 490 € μεικτά για τους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών.
• Κατάργηση κλαδικών συμβάσεων μέσω της αλλαγής της μετενέργειας και σε ορίζοντα τριμήνου οδηγείτε όλους τους εργαζόμενους σε μειώσεις μισθών μέχρι και 40%.
• Μείωση 2% των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ.
• Περεταίρω μείωση συντάξεων.
• Μείωση έως 50% στα επιδόματα πρόνοιας.
• Απολύσεις στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
• Κατάργηση της μονομερούς προσφυγής στον ΟΜΕΔ και των γενικών κανονισμών εργασίας.
• Κατάργηση των Οργανισμών ΟΕΚ, ΟΕΕ.
• Υποθηκεύετε όλους τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της χώρας.
• Αποκρατικοποιείτε τις Δημόσιες Επιχειρήσεις, αγνοώντας τον κοινωνικό και αναπτυξιακό τους ρόλο.
Γνωρίζετε ότι ανά τρεις μήνες θα επιβάλλονται νέα μέτρα ενώ επί της ουσίας ήδη έχουν εξαγγελθεί νέα μέτρα για τον Ιούνιο (ασφαλιστικό, μισθολογικό). Ουσιαστικά ψηφίζετε και εφαρμόζετε την ίδια αδιέξοδη πολιτική που μας οδήγησε στην τραγική πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες.
Με την μείωση των μισθών μας, ποιες νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται; Μόνη συνέπεια που συσχετίζεται με την ανεργία, η μείωση και τους επιδόματος ανεργίας!
Με τις νέες απολύσεις πως ανακουφίζονται οι μακροχρόνια, κατά κύριο λόγο, άνεργοι συνάδελφοί μας;
Με την διάλυση κάθε νομικού πλαισίου προστασίας των εργαζομένων και την δραματική περικοπή των επιδομάτων πρόνοιας, πως ενισχύεται η κοινωνική συνοχή;
Με την κατάργηση των οργανισμών ΟΕΚ και ΟΕΕ, εκτός από το ότι σταματάει η επιδότηση ενοικίου, βρίσκονται στον αέρα τα δάνεια των εργαζομένων, καταργείτε κάθε πακέτο διακοπών ή πολιτιστικών δρώμενων, που αφορούν μόνο χαμηλόμισθους εργαζόμενους, πως ενισχύεται η ανάπτυξη της χώρας και ο τουρισμός;
Άραγε σκέπτεστε να επιστρέψετε τις μέχρι σήμερα συνδρομές των εργαζομένων, που δεν έκαναν χρήση αυτών των παροχών για τις οποίες πληρώνουν αυτά τα χρόνια;
Εάν θέλετε να εκφράζετε τους Έλληνες εργαζόμενους, τους Έλληνες πολίτες σας καλούμε να μην το ψηφίσετε!
Δεν θέλουμε να μας σώσετε!
ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ Ε.Κ.ΘΗΒΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρομοκρατούν το λαό για να περάσουν το Μνημόνιο-τερατούργημα



Τους πρώτους μήνες του 2010, όταν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου «προετοίμαζε» τον ελληνικό λαό για να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα την προσφυγή στον μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το βασικό επιχείρημα ήταν η δήθεν επερχόμενη στάση πληρωμών, που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση.Είχαν υποστηρίξει, επίσης, ότι τα ταμεία του κράτους δεν θα είχαν χρήματα για να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί των κρατικών υπαλλήλων...

Άρθρο του κ.Μ.Ιγνατίου.


Οσοι μίλησαν τότε για εκβιασμό και καλλιέργεια φόβου στο λαό, αντιμετωπίστηκαν -στην καλύτερη περίπτωση- ως γραφικοί, διότι ακούστηκαν και κατηγορίες εναντίον τους, με πιό χαρακτηριστικές ότι επεδίωκαν επιστροφή στη δραχμή ή ότι δεν...ήθελαν να αλλάξει η χώρα, που ήταν το προσφιλές αλλά κενό σε ουσία σύνθημα του κ. Παπανδρέου. Εχουν περάσει από τότε 21 μαρτυρικοί μήνες για τις Ελληνίδες και τους Ελληνες…
Οχι μόνο δεν έχουν δει σημάδι ελπίδας στον ορίζοντα, αλλά πληροφορήθηκαν ότι έχει αποτύχει το πολυδιαφημισμένο «Πρόγραμμα Σταθερότητας», που εκπόνησαν από κοινού ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και οι επικεφαλείς της Τρόϊκας.
Στο μεταξύ, τους 21 αυτούς μήνες, οι πολίτες της χώρας έχασαν το 30-40% και πλέον των εσόδων τους, οι φόροι αυξήθηκαν δραματικά με αποτέλεσμα αρκετοί να έχουν οδηγηθεί σε πτώχευση, ενώ η χώρα …άλλαξε, αλλά προς το χειρότερο.
Δυστυχώς, η ομολογία για την αποτυχία του πρώτου Μνημονίου αντιμετωπίστηκε με κατανόηση από την πλειοψηφία του λαού, αντί της οργής γι’ αυτούς που το σχεδίασαν και απέτυχαν να το υλοποιήσουν. Και το λάθος της μή αντίδρασης, το πληρώνουμε όλοι πολύ ακριβά –εκτός των πολιτικών φυσικά που ευημερούν και συνεχίζουν να ζουν, να δρουν και να αντιδρούν, ως η Ελλάδα να είναι Σαουδική Αραβία.
Ο ελληνικός λαός βρίσκεται πάλι υπό εκβιασμό από τους ίδιους ανθρώπους που οδήγησαν την Ελλάδα στη μέγγενη του Ταμείου. Καθημερινά ακούμε ότι εάν δεν γίνουν αποδεικτές οι απαράδεκτες θέσεις της Τρόϊκα, η Ελλάδα θα πτωχεύσει.
Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για μία απλή καλλιέργεια τρόμου, και δεν γίνεται με συγκεκαλυμένο τρόπο, όπως την Ανοιξη του 2010. Η απειλή είναι συγκεκριμένη: ‘Η δανειακή σύμβαση ή καταστροφή.
Δεν είναι μόνο απαράδεκτοι, και λυπάμαι που ανάμεσα στους εκβιαστές ξεχωρίζουν ελληνικά ονόματα. Εγκληματούν εναντίον του λαού και της χώρας και κατασκευάζουν φοβικούς ανθρώπους, που θα αποδέχονται τις αποφάσεις της «οικονομικής δικτατορίας», που επιχειρεί να χαλιναγωγήσει και να κυβερνήσει την Ελλάδα.
Είναι σημαντικό και ενθαρρύνει τους δανειστές και τους υποστηρικτές τους, το γεγονός ότι ενώ έχουμε ξεπεράσει το σημείο της απόλυτης εξαθλίωσης, δεν αντιδρούμε, δεν βγάζουμε φωνή μεγάλη γι’ αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό και συνεχίζουν να ποδοπατούν το πτώμα της ελληνικής οικονομίας. Μιλούν για μάχες που δίνουν για να μας σώσουν, χωρίς να προσφέρουν την παραμικρή πληροφορία για την ουσία των διαπραγματεύσεων.
Η ενημέρωση του λαού γίνεται μέσω των διαρροών προς τους «αχόρταγους» για ειδήσεις συναδέλφους μου, οι οποίοι και τις μεταδίδουν με «πολεμικό» τρόπο ως να έρχεται το τέλος του κόσμου.
Και στο μεταξύ, οι κυβερνώντες κάνουν τη δουλειά τους, που είναι η διασπορά φόβου και τρόμου, για να μην αντιδράσει ο λαός.Εχουμε μεγάλη ευθύνη και εμείς οι δημοσιογράφοι. Ναι μεν είναι δύσκολη η εξακρίβωση των πληροφοριών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις δημοσιοποιούμε επειδή η πηγή είναι κάποιος υπουργός, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αυτόκλητου «σωτήρα».
Πέστε μου αν κάνω λάθος…
Δεν έπρεπε ο διορισμένος πρωθυπουργός, οι πολιτικοί αρχηγοί, ο υπουργός των Οικονομικών και οι συνεργάτες τους να ενημερώσουν τους πολίτες για τις απαιτήσεις της Τρόϊκα, για τα νέα χαράτσια, για τις επιπλέον περικοπές των μισθών και των συντάξεων;Τα μέτρα το λαό αφορούν.

Δεν αφορούν τον κ. Παπαδήμο, τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Καρατζαφέρη, τον κ. Βενιζέλο και την πλειοψηφία των πολιτικών, που ΔΕΝ έχουν επηρεαστεί από την κρίση. Ολοι αυτοί, όπως και τα παιδιά και τα εγγόνια τους, «καλά θα την έχουν».Συζητούν για το μέλλον του λαού οι άνθρωποι που ευθύνονται για το δράμα του. Και είναι οι ίδιοι, που θα εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα-λαίλαπα, για το οποίο δεν ζήτησαν καν τη γνώμη των πολιτών, τους οποίους ήδη έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που αποδείχθηκαν εντελώς ανίκανοι να εφαρμόσουν το πρώτο πρόγραμμα… Πως θα εφαρμόσουν το δεύτερο, που είναι πιό σκληρό και εξαιρετικά δύσκολα θα υλοποιηθεί;

Ισως, όταν διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ο διορισμένος πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί που τον στηρίζουν, να έχουν αποδεχθεί το νέο Μνημόνιο. Είναι δικαίωμά τους να κάνουν ό,τι θέλουν όταν αφορά τους ίδιους και τα δικά τους παιδιά.
Ομως, δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα να επιβάλλουν στον ελληνικό λαό, ένα πρόγραμμα που θα απέρριπταν όλοι οι ηγέτες και οι λαοί του κόσμου. Εάν ο κ. Παπαδήμος και οι πολιτικοί αρχηγοί που τον εγκατέστησαν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι τόσο βέβαιοι για το πρόγραμμα-τερατούργημα των δανειστών, ας το θέσουν σε Δημοψήφισμα.

Είμαι βέβαιος ότι παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές, ο σοφός ελληνικός λαός θα αρνηθεί να αυτοκτονήσει…
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαζί κατά του Μνημονίου....Κοινή πορεία οπαδών Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού


Σύμμαχοι απέναντι στην αβεβαιότητα για το μέλλον της Ελλάδας θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες, την Κυριακή οπαδοί του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου.
Όπως προκύπτει από συνδεσμιακές πηγές, στελέχη από τα κορυφαία κλαμπ των τριών ομάδων ετοιμάζουν κοινή πορεία προς το Σύνταγμα, όπου το απόγευμα της Κυριακής έχει προγραμματιστεί παλλαϊκό συλλαλητήριο ενόψει της ψήφισης του Μνημονίου 2 στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Η συνεννόηση έγινε το βράδυ της Παρασκευής και το ραντεβού έχει οριστεί για τις 14:30 σε κεντρικό σημείο του Αγίου Δημητρίου, όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ενδέχεται να συγκεντρωθούν περισσότεροι από 4.000 οπαδοί. Οι "Πάνθηρες" εκδήλωσαν ήδη τις προθέσεις τους στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Να που μπροστά σ' ένα εθνικό ζήτημα, οι οπαδικές διαφορές μένουν στην άκρη.
Διαβάστε Περισσότερα »

10% -τουλάχιστον- κάτω οι μισθοί στρατιωτικών από τον Ιούνιο!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.Τα ειδικά μισθολόγια που έρχονται τον ερχόμενο Ιούνιο με απαίτηση της τρόϊκας, θα προβλέπουν "μεσοσταθμικά" όπως λένε... από τη κυβέρνηση μειώσεις τουλάχιστον 10%!

Ποιους αφορούν; Στρατιωτικούς,Σώματα Ασφαλείας,δικαστικούς και διπλωμάτες. Κάθε κλάδος θα υποστεί διαφορετικό ποσοστό περικοπής στο εισόδημά του και γι΄ αυτό λένε ότι μεσοσταθμικά η μείωση θα είναι στο 10%!

Ακόμη κι αν για τους στρατιωτικούς γίνει -υποθετικά λέμε- το μικρότερο ποσοστό περικοπής ,η οικονομική τους κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο.
Τα σενάρια που κυκλοφορούσαν μέχρι πρόσφατα για τα ειδικά μισθολόγια δεν υπάρχουν πια. Αυτά προέβλεπαν μειώσεις σε κάποιους βαθμούς και κάποια σταθεροποίηση των μισθών σε χαμηλότερους βαθμούς. Αυτά τα ξεχνάμε ,γιατί οι δανειστές ένα πράγμα μόνο ζητάνε: κι άλλες περικοπές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα προς όλους... Κατεβείτε Σύνταγμα



Δεν σας θέλουμε ούτε αγανακτισμένους, ούτε αποφασισμένους...
ούτε επαναστατημένους.. Απλά σας θέλουμε να είστε εκεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε η Whitney Houston





Η διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια Whitney Houston άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 48 ετών, όπως αποκάλυψε η εκπρόσωπός της, Kristen Foster.


Η νέγρα τραγουδίστρια, που μεσουρανούσε στα 80s και στα 90s άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) στο ξενοδοχείο "Hilton" του Μπέβερλι Χιλς, όπως αποκάλυψε η εκπρόσωπός της, Kristen Foster, χωρίς όμως να γίνει γνωστή η αιτία.

Η μαγευτική φωνή της έχει συγκινήσει εκατομμύρια λάτρεις της pop μουσικής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αποκαλείτο "Queen of Pop" και ότι το όνομά της έχει γραφτεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως η πιο πολυβραβευμένη τραγουδίστρια όλων των εποχών με 415 βραβεία.

Αποτέλεσε επιρροή για πολλές νέες τραγουδίστριες, όπως η Mariah Carey και η Christina Aguilera, ενώ ασχολήθηκε και με τον κινηματογράφο, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, κυρίως με την ταινία "The Bodyguard", όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Kevin Costner και ερμήνευσε το αξέχαστο soundtrack "I will always love you".

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια είχε εθιστεί στα ναρκωτικά, που ίσως να αποτελούν και την αιτία του θανάτου της. Πάντως, τίποτα δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα. Να σημειωθεί ότι ο θάνατός της σχεδόν συνέπεσε με την τελετή απονομής των βραβείων Grammy (Κυριακή βράδυ), που σίγουρα δεν θα είναι όπως αναμένονταν μετά από αυτό το τραγικό γεγονός.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ