Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Αυτοκτόνησαν τρεις υπάλληλοι των ΟΤΑ μέσα σε δεκαπέντε μέρες

Τρεις υπάλληλοι στους ΟΤΑ αυτοκτόνησαν μέσα σε διάστημα 15 ημερών, ενώ ένας ακόμα έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρος.


Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν σε δύο εργαζομένους στο Δήμο της...


Αθήνας, σε έναν εργαζόμενο στο Δήμο Συκεών Θεσσαλονίκης και σε έναν υπάλληλο στο Δήμο Χαϊδαρίου.


Οι περικοπές στους μισθούς, η κατάργηση της υγειονομικής και φαρμακευτικής τους περίθαλψης, η απόγνωση, τους οδήγησαν στις ακραίες αυτές πράξεις.


Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποίησαν σήμερα τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα υπουργεία Υγείας, Εργασίας και Εσωτερικών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πτώση της ΝΔ, σταθερά πέμπτο το ΠΑΣΟΚ με 11% σε νέα δημοσκόπηση

Πτώση της ΝΔ, σταθερά πέμπτο το ΠΑΣΟΚ με 11%  σε νέα δημοσκόπηση

Πτώση των ποσοστών της ΝΔ και σταθεροποίηση του ΠΑΣΟΚ στην πέμπτη θέση εμφανίζεται στην δημοσκόπηση της VPRC για τα Επίκαιρα. Συμφωνα με την έρευνα η ΝΔ συγκεντρώνει 27,5%, και δεύτερο κόμμα είναι η ΔΗΜΑΡ με 16%. Αναλυτικά από την έρευνα προκύπτει ότι:
  • Η ΝΔ προηγείται σταθερά με μεγάλη διαφορά, αλλά παρουσιάζει πτώση κατά 3%, αποτέλεσμα της δυσαρέσκειας για την στάση της στη Δανειακή Συμβαση.
  • Το ΠΑΣΟΚ σταθεροποιείται στην πέμπτη θέση των προτιμήσεων, με ποσοστό 11%.
  • Μεγάλη πτώση του ΛΑΟΣ που φτάνει το 4,5%
  • Σταθερη άνοδο της Αριστεράς.
Πιο αναλυτικά:
Στα πρώτα συμπεράσματα είναι πως η Νέα Δημοκρατία, προηγείται μεν με μεγάλη διαφορά, ωστόσο παρουσιάζει και αυτή μία πτώση της τάξεως τιυ 3%, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας, αποτέλεσμα της λαϊκής δυσαρέσκειας σχετικά με την στάση του κόμματος στην νέα Δανειακή Σύμβαση.
Η πτώση του ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικά είναι γεγονός, ωστόσο έχει σταθεροποιηθεί στο 11%.
Η Δημοκρατική Αριστερά, με τη σειρά της, απορροφά το μετριοπαθές εκσυγχρονιστικό κεντροαριστερό κομμάτι του παλαιού ΠΑΣΟΚ κι όσο δεν προκύπτει αλλαγή της κατάστασης στο ΠΑΣΟΚ τόσο σταθεροποιεί ένα εκλογικό ακροατήριο όχι συνεκτικό ιδεολογικά και κοινωνικά, ικανό, ωστόσο, αυτή τη στιγμή να τη φέρει ακόμα και στη δεύτερη θέση των εκλογικών προτιμήσεων.
Μεγάλη πτώση βλέπει και ο ΛΑΟΣ στα ποσοστά του, τα οποία έχουν φτάσει στο 3,5%, ενώ στις αρχές του μήνα βρισκόταν στο 4,5%, χωρίς να απέχει και πολύ από το όριο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης που είναι το 3%.
Μεγάλα ποσοστά έχει στο σύνολο η Αριστερά, με το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ,και  το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, να ξεπερνά το 30%, ενώ δημοσκοπική ανάκαμψη βλέπουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι, που έχουν 3,5%.
Το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη που έχει ένα ποσοστό του 2%, βρίσκεται εκτός Βουλής σύμφωνα με την δημοσκόπηση.
Σταθερά είναι και τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής που πλέον φλερτάρει στις περισσότερες δημοσκοπήσεις με το όριο του 3%.
Τα αποτελέσματα της προηγούμενης δημοσκόπησης της ίδιας εταιρείας για τον Ιανουάριο ήταν:
NΔ 30,5%,
ΔΗΜ.ΑΡ 13%,
ΚΚΕ 12,5%,
ΣΥΡΙΖΑ 12,5%,
ΠΑΣΟΚ 12%,
ΛΑΟΣ 6%,
Οικολόγοι Πράσινοι 3%
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ ,που ψήφισε τον θάνατο του συνδικαλισμού



«Είμαι ο τελευταίος που θα κάνω κωλοτούμπα» είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real fm ο Χρήστος Πρωτόπαπας, εξηγώντας ότι η ψήφος στο άρθρο 1 της νέας δανειακής σύμβασης περιελάμβανε το σύνολο του μνημονίου, το PSI, αλλά και τα 130 δισ. του νέου δανείου...



Αφήνοντας κάποιες αιχμές για τον κ. Βενιζέλο που δεν έκανε το διαχωρισμό των άρθρων με εφαρμοστικό νόμο για να μπορέσει να καταψηφίσει τα εργασιακά, όπως είπε, ο κ. Πρωτόπαπας μίλησε με σκληρή γλώσσα για όσους καταψήφισαν ή δήλωσαν «παρών»: «Όποιος καταψηφίζει το άρθρο 1 σημαίνει ότι καταψηφίζει το σύνολο και όσοι το έπραξαν το έκαναν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις».

«Τα δύο κόμματα κάνουν ένα επαναπροσδιορισμό, αναδιατάσσουν δυναμικό και λένε πράγματα με το όνομά τους και αυτό αφήνει κενό και δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν νέοι σχηματισμοί και από δεξιά και από Αριστερά» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι ευρώ ή δραχμή. Ο κ Πρωτόπαπας τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι σε πολύ δύσκολη θέση, αλλά θα μπορέσει να ανακάμψει με τη νέα ηγεσία, αλλά θα χρειαστεί αλλαγή από τα θεμέλια».
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπογραφή προγραμματικής συμβασης Περιφέρειας Στερεάς και Πολυτεχνείου για τον Ασωπό



Υπεγράφη από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η προγραμματική σύμβαση για μέτρα αποκατάστασης του υδάτινου συστήματος του Ασωπού


Υπεγράφη σήμερα από τον  Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά παρουσία της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης η προγραμματική σύμβαση με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για το πρόγραμμα «Χρώμιο στο υπόγειο υδάτινο σύστημα της λεκάνης του Ασωπού : Τεχνολογίες και μέτρα αποκατάστασης». Το αντικείμενο του προγράμματος είναι η διερεύνηση της παρουσίας του ολικού και εξασθενούς χρωμίου στους υπόγειους υδροφορείς της υδάτινης λεκάνης του Ασωπού ποταμού και διαμόρφωση προγράμματος μέτρων και αξιολόγηση τεχνολογιών απορρύπανσης για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του υπόγειου νερού.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν η  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ , το Πολυτεχνείο Κρήτης, τρείς ιδιωτικούς φορείς και ο συντονιστής το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε περίπου 2,7 εκατομμύρια ευρώ και χρησμοδοτείται κατά 50% από την ΕΕ και το υπόλοιπο ιδία συμμετοχή των συνεργαζόμενων φορέων. Ο επιβλέπων του προγράμματος Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ Δανιήλ Μαμάης παρουσίασε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος τους βασικούς άξονες του προγράμματος και επεσήμανε την ιδιαίτερα σημαντική σημασία της συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην επιτυχή υλοποίηση του έργου.
O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς στην τοποθέτησή του τόνισε: Tο θέμα του Ασωπού είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας και γι΄αυτό το λόγο συμμετέχουμε σε μια ακόμη δράση, συνεργαζόμενοι με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Με συντονισμένες ενέργειες αναδείξαμε το θέμα του Ασωπού από το 2005 και λύσαμε το πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής με καθαρό νερό .
Ο Κλέαρχος Περγαντάς για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στα αγροτικά προϊόντα της περιοχής και επεσήμανε ότι οι έλεγχοι και τα πορίσματα του ΕΦΕΤ (το μόνο πιστοποιημένο δημόσιο φορέα) βεβαιώνουν ότι αυτά είναι απολύτως ασφαλή για τη δημόσια υγεία. Ανέδειξε επίσης και το θέμα της κατασκευής και λειτουργίας κεντρικής μονάδας βιομηχανικών αποβλήτων που σε συνδυασμό  με χωρικές παρεμβάσεις θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα .

Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσα παίρνουν Σαρτζετάκης και Στεφανόπουλος ως πρώην πρόεδροι;

Πρόεδροι μόνο στον τίτλο και στα χαβαλέ λεφτά του Ελληνικού λαού που εισπράττουν κανονικά, δίχως ίχνος ντροπής και τσίπας, ζώντας αυτοί πλουσιοπάροχα και όλοι εμείς σε αυστηρή δίαιτα!!

Το ήμισυ της ετήσιας χορηγίας που λαμβάνει ο εν ενεργεία πρόεδρος της Δημοκρατίας χορηγείται και στους διατελέσαντες -στον παρελθόν- προέδρους!!


Εν ζωή βρίσκονται οι Χρήστος Σαρτζετάκης και Κωστής Στεφανόπουλος που λαμβάνουν...


-ο καθένας- κάθε χρόνο το ποσό των 139.200 ευρώ, μικτά, ή 96.000 καθαρά, όπως προβλέπεται από το άρθρο 10 παράγραφος 3 του νόμου 2459/97.


Τόσο ο Σαρτζετάκης ως ανώτατος δικαστικός, όσο και ο Στεφανόπουλος ως βουλευτής και δικηγόρος λαμβάνουν και άλλες μηνιαίες συντάξεις ως εκ τούτου δεν θα τους ήταν δύσκολο να παραιτηθούν -έστω προσωρινά, για όσο διαρκεί το μνημόνιο- από την ετήσια χορηγία που τους καταβάλλει ο ελληνικός λαός.
 24gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παπούλιας: «Ποιός είναι ο κ. Σόιμπλε που προσβάλλει την χώρα μου;»

Παπούλιας: «Ποιός είναι ο κ. Σόιμπλε που προσβάλει την χώρα μου;»

Επίθεση κατά των Ευρωπαίων εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά την διάρκεια ομιλίας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τονίζοντας πως η στάση τους με τις συνεχόμενες λοιδορίες κατά της Ελλάδας, έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
«Δεν ανέχομαι κανένα κ.Σόϊμπλε να λοιδορεί τη χώρα μου.Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε; Ποιοί είναι οι Ολλανδοί και οι Φιλανδοί; Εμείς πάντα είχαμε το καθήκον και την ευκαιρία να υπερασπιζόμαστε όχι μονο τη δική μας ελευθερία,αλλά την ελευθερία ολόκληρης της Ευρώπης».
Αυτό ήταν το ξέσπασμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε γεύμα που του παρέθεσε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στο ΥΕΘΑ!
Ο Κάρολος Παπούλιας δεν μάσησε τα λόγια του και είπε σκληρές αλήθειες. Η στάση των Ευρωπαίων έχει ξεπεράσει κάποια όρια και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λεβαδειακός-Παναιτωλικός 2-0 Ο Σουμπίνιο και… όλοι τους!


Ο Σουμπίνιο και… όλοι τους! 
Είναι έτοιμος να τον σώσει μόνος του. Ο Σουμπίνιο μετά την Τρίπολη, χαρίζει ένα ακόμα τρίποντο στον Λεβαδειακό αφού με δύο προσωπικά γκολ έδωσε τη νίκη 2-0 στην ομάδα του απέναντι στον Παναιτωλικό. Προσπέρασαν τους Αγρινιώτες στην βαθμολογία οι Βοιωτοί, οι οποίοι είχαν και δοκάρι με τον σκόρερ. Για ένα ακόμα παιχνίδι, αγνώριστος ο Παναιτωλικός, ο οποίος έχει «μπλέξει» για τα καλά.

Ο Λεβαδειακός μπήκε από την αρχή έτοιμος να πάρει το παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά ο Παναιτωλικός με αμυντικό δίδυμο… ανάγκης έδειχνε να ψάχνει για πάνω από 30’ λεπτά τα πατήματά του. Το γκολ του Σουμπίνιο ήρθε στο 10’ και μάλλον… άργησε, αφού μέχρι εκείνη την στιγμή ο Λεβαδειακός είχε φτάσει τρεις φορές στην εστία του Τσενάμο.

Αυτό το τέρμα, άλλαξε τις ισορροπίες και από εκεί και πέρα οι παίκτες του Λεμονή, έδειξαν να «αφυπνίζονται» και να προσπαθούν να δημιουργήσουν καταστάσεις μπροστά από την εστία του Κυριακίδη. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Παράσχου μπροστά στο σκορ, ενώ από την άλλη πλευρά αυτή του Λεμονή, με την πλάτη στον τοίχο.

Πρώτο μέλημα του Λεμονή στο δεύτερο ημίχρονο ήταν να συμμαζέψει την άμυνά του βάζοντας τον Αναστασιάδη στη θέση του Ακαλέ. Από εκεί και πέρα ισορρόπησε, όμως δεν κατάφερε να κάνει ευκαιρίες.

Αντίθετα τις πιο κλασσικές τις είχε και πάλι ο Λεβαδειακός με τον Σουμπίνιο να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Τσενάμο, από το κέντρο, ενώ άλλη μια καλή στιγμή χάθηκε με τον Λισγάρα. Ότι δεν κατάφερε ο αμυντικός των γηπεδούχων, έκανε ο Σουμπίνιο αργότερα, όταν έφυγε μόνος απέναντι στον Τσενάμο και φυσικά δεν είχε κανένα πρόβλημα να «κλειδώσει» το παιχνίδι.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Λεβαδειακό να προσπερνά τον Παναιτωλικό στη βαθμολογία με αυτό το τρίποντο και να πηγαίνει με… άλλο αέρα στο Αγρίνιο σε τέσσερις μέρες.

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Ναπολεόνι (90’ Πόποβιτς), Σουμπίνιο (89’ Μελισσάς), Φαβάλι, Μεντί, Αλεξίου, Βασιλειού (68’ Κουτσόπουλος), Ζησόπουλος, Κόρμπος, Λισγάρας.

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Κοιλιάρας, Τομάς, Βιάνα

Παναιτωλικός (Τάκης Λεμονής): Τσενάμο, Κούσας, Αντι, Σίοντης, Μουμίν, Μητρόπουλος (77’ Φερνάντες), Ρότσα, Θεοδωρίδης (87’ Καραμαλίκης), Καμαρά, Ακαλέ (46’ Αναστασιάδης), Χαριστέας

Στον πάγκο: Μπλάζιτς, Παλαιολόγος, Γκόλιας, Μπουμάλ.

Διαιτητής: Σπάθας
Βοηθοί: Καρσιώτης, Βασιλειάδης

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών απο τον Δήμο Θηβαίων


Σύλληψη για παράνομη μεταφορά μεταναστών

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ
Ο Δήμος Θηβαίων προκειμένου να συγκροτήσει Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών σύμφωνα με το άρθρο 78 παρ. 1 Ν. 3852/2010 και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, που εγκρίθηκε με την υπ΄ αριθμ. 376/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απευθύνει πρόσκληση:
Α) Στους φορείς των μεταναστών (Συλλόγους, κ.λπ.), των οποίων η έδρα ή παράρτημά τους βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θηβαίων.
Β) Στους Κοινωνικούς φορείς, οι οποίοι αναπτύσσουν εντός του Δήμου δράση σχετική με τα προβλήματα των μεταναστών, να μας υποδείξουν εγγράφως τους εκπροσώπους τους καθώς και τους αναπληρωτές τους, το αργότερο μέχρι και τη Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012.
Επίσης καλεί τους μετανάστες για την περίπτωση όπου δεν υφίσταται φορέας μεταναστών του οποίου η έδρα ή παράρτημά του να βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, υποβάλλοντας σχετική αίτηση μέχρι και τη Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μετανάστες που συγκεντρώνουν τις προβλεπόμενες και για τους Έλληνες εκλογείς προϋποθέσεις (πλην της ελληνικής ιθαγένειας) και κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στο Δήμο.
Η υπόδειξη των εκπροσώπων των φορέων ή η αίτηση για τη συμμετοχή στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών κατατίθεται στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία διαθέτει και σχετική φόρμα αίτησης.
Έργο του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του Δήμου ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με δημόσιες αρχές ή τη δημοτική αρχή, η υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών αυτό αποτελείται από εννέα (9) μέλη, με ισάριθμα αναπληρωματικά, εκ των οποίων τέσσερις (4) είναι δημοτικοί σύμβουλοι, τα τρία (3) μέλη τουλάχιστον είναι εκπρόσωποι φορέων/κοινότητας μεταναστών και έως δύο (2) μέλη είναι εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων. Ο αριθμός των εκπροσώπων των φορέων/κοινότητας μεταναστών δύναται με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συγκρότηση αυτού να αυξηθεί κατά ένα μέλος με αντίστοιχη μείωση του αριθμού των κοινωνικών φορέων εφόσον ήθελε κριθεί ότι τούτο απαιτείται για την ευρύτερη εκπροσώπηση των μεταναστών στο Συμβούλιο.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικός του Θ. Πάγκαλου συνελήφθη σε παράνομο καζίνο να παίζει μπαρμπούτι!

Σε παράνομη μπαρμπουτιέρα επί της Λεωφόρου Κηφισίας οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής έβγαλαν… λαβράκι. Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία συνολικά 29 άτομα.

Ειδικότερα .........
ένας ημεδαπός σαν υπεύθυνος του καταστήματος, μία ημεδαπή σαν υπάλληλος-γκρουπιέρισα και 25 ημεδαποί και δύο αλλοδαποί που συμμετείχαν ως παίχτες στο απαγορευμένο τυχερό χαρτοπαίγνιο «ΠΟΚΑ» και συγκεκριμένα την παραλλαγή «TEXAS – HOLD΄ EM», με χρήματα και μάρκες.

Μεταξύ των παιχτών ήταν δύο αστυφύλακες και ένας πολιτικός υπάλληλος, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής. Συγκεκριμένα ο ένας αστυνομικός υπηρετούσε στο Α.Τ Πεύκης, ήταν αποσπασμένος, στη φρουρά του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου. 


Οι άλλοι δύο τζογαδόροι, που αναζητούσαν το εύκολο κέρδος στο μαγαζί που είχε στρώσει την πόκα, ήταν ο ένας αστυφύλακας στο ίδιο τμήμα και ο έτερος πολιτικός υπάλληλος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αποσπασμένος κι αυτός στην Πεύκη.

Στο παράνομο καζίνο που λειτουργούσε με τη βιτρίνα του ίντερνετ καφέ, βρέθηκαν περισσότερες από 3.170 μάρκες, 50 τράπουλες, και το χρηματικό ποσό των 1760 ευρώ. Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Με απόφαση του Αρχηγείου ΕΛΑΣ, οι δύο αστυφύλακες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους ένορκη διοικητική εξέταση.

vimaonline.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΕΒΕ Βοιωτίας διοργανώνει σεμινάρια επιμόρφωσης





Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του, για την διοργάνωση προγραμμάτων επιμόρφωσης εργοδοτών και εργαζομένων, για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας, σας γνωστοποιεί, ότι ήδη έχει προγραμματισθεί η υλοποίηση των σχετικών σεμιναρίων.
Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, μέσα από μια ταχεία, ανοιχτή και δημόσια διαδικασία διαβούλευσης και διαπραγμάτευσης, με κριτήριο την συμφερότερη και καταλληλότερη προσφορά, αποφάσισε, όπως συνεργαστεί για την υλοποίηση των σχετικών προγραμμάτων επιμόρφωσης με το ΚΕΚ «Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιμόρφωσης (ΚΕΚ) Ε.Π.Ε.», με έδρα το Δίστομο Βοιωτίας.
Οι δύο φορείς συμφώνησαν να συνεργαστούν στην διοργάνωση προγραμμάτων επιμόρφωσης εργοδοτών και εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας, που θα πραγματοποιηθούν στην Λιβαδειά, στην Θήβα και στο Δίστομο, ανάλογα με την προτίμηση των εκπαιδευομένων.
Το ΚΕΚ θα παρέχει πιστοποιημένη και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, υλοποίηση σεμιναρίων κατάρτισης, για την επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων σε θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας της εργασίας στις επιχειρήσεις τους και εφόσον αυτές υπάγονται στην Β΄ & Γ΄ Κατηγορία, έχοντας την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την ομαλή διοργάνωση αυτών.
Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν από πιστοποιημένους επαγγελματίες εκπαιδευτές, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και, ανάλογα την διάρκεια τους, θα διορθώνονται στις εξής κατηγορίες:
Ι. Διάρκεια σεμιναρίου κατηγορίας Γ Θεωρία & Πρακτική : Μία ημέρα, 5 ώρες
ΙΙ. Διάρκεια σεμιναρίου κατηγορίας Γ Θεωρία & Πρακτική : Δύο ημέρες, 10 ώρες
ΙΙΙ. Διάρκεια σεμιναρίου κατηγορίας Β Θεωρία & Πρακτική : Επτά ημέρες, 35 ώρες
Τα προγράμματα θα απευθύνονται σε εργοδότες, εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι μετά την παρακολούθηση τους θα μπορούν να αναλάβουν υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας στις επιχειρήσεις τους, καθώς θα τους χορηγηθεί Αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό Κατάρτισης.
Το ΚΕΚ αναλαμβάνει την δέσμευση για την διαχείριση και κατηγοριοποίηση των αιτήσεων εκπαίδευσης, την επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους, την είσπραξη της ανάλογης αμοιβής, την σύνταξη και υποβολή των σχετικών φακέλων, την εξεύρεση εκπαιδευτών, την εποπτεία των σεμιναρίων κτλ., δηλαδή την κάθε αναγκαία γραμματειακή ή άλλη διαχειριστική ενέργεια, που απαιτείται για την υλοποίηση των προγραμμάτων.
Η όλη διοργάνωση των συγκεκριμένων προγραμμάτων θα είναι υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.
Στο προσεχές άμεσο διάστημα, οι υπεύθυνοι του ΚΕΚ θα επικοινωνήσουν με όλους τους ενδιαφερόμενους, που υπέβαλαν αίτηση επιμόρφωσης, ώστε να οργανωθεί όσον το δυνατό ταχύτερα και αρτιότερα, η υλοποίηση των σεμιναρίων.
Υπεύθυνος επικοινωνίας του ΚΕΚ «Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιμόρφωσης (ΚΕΚ) Ε.Π.Ε.» είναι ο κ.Νικόλαος Βαλλάς, τηλ.: 2261023992, 2267021306, 6989925466, fax: 2261023992, email: cnbballa@otenet.gr
Τέλος, σημειώνουμε, ότι έχουν ήδη κατατεθεί στο Επιμελητήριο μας περίπου 1000 αιτήσεις ενδιαφέροντος προς κατάρτιση ενώ η σχετική διαδικασία είναι ανοιχτή και όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να τύχουν της σχετικής επιμόρφωσης, μπορούν ακόμη να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο φορέα μας.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
Αγνιάδης Παναγιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Έγινε η δίκη ΑΕΚ-Ψωμιάδη


Παρά τις προσπάθειες των δικηγόρων του Μάκη Ψωμιάδη για να αναβληθεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η ΑΕΚ, αυτή έγινε, με την υπόθεση να προχωράει.

Μπορεί να πέρασε από... χίλια κύματα αλλά τελικά έγινε την Τετάρτη η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η ΠΑΕ ΑΕΚ κατά του Μάκη Ψωμιάδη. Παρά την απεργία των δικηγόρων, ο νομικός εκπρόσωπος της “Ένωσης”, Χάρης Οικονομόπουλος κατάφερε να εξασφαλίσει ειδική άδεια από τον δικηγορικό σύλλογο και παρά τις αντιρρήσεις της πλεύρας Ψωμιάδη, η θέση της ΑΕΚ υπερίσχυσε.

Ακόμη κι έτσι όμως οι νομικοί εκπρόσωποι του Μάκη Ψωμιάδη βρήκαν και πάλι τον τρόπο να βάλουν... φρένο στην διαδικασία και απευθύνθηκαν στον δικηγορικό σύλλογο καταθέτοντας αίτημα το οποίο θα ακυρώνει τη σχετική άδεια που έχει δοθεί στους δικηγόρους της ΑΕΚ.

Ούτε αυτό το αίτημα έγινε δεκτό και η εκδίκαση ξεκίνησε κανονικά. Εκεί ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος, κατά την ομιλία του στους δικαστές, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι κρίσιμο για την ΑΕΚ να τελεσιδικήσει η υπόθεση γιατί είναι πλέον ξεκάθαρα τα πράγματα. Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει οξύ οικονομικό πρόβλημα και κινδυνεύει από την ΟΥΕΦΑ. Χρειαζόμαστε αυτή την απόφαση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε», ενώ παρουσιάστηκε και το ισχυρό «χαρτί» που έχει στα χέρια του ο Χάρης Οικονομόπουλος και δεν είναι άλλο από τα στοιχεία του ΣΔΟΕ.

Πλέον, μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, η κάθε πλευρά θα πρέπει να καταθέσει ένα υπόμνημα, μαζί με έναν μάρτυρα και εν συνεχεία να περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάκληση ελαιολάδου από τον ΕΦΕΤ

Την άμεση ανάκληση ελαιολάδου που πωλείται ως «Εξαιρετικό Παρθένο», χωρίς ωστόσο να πληρούνται τα υφιστάμενα ποιοτικά κριτήρια για τον ανωτέρω χαρακτηρισμό, ζήτησε ο ΕΦΕΤ


Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΜΥΤΙΛΗΝΙΩ, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο», σε συσκευασία των 5L και...


ημερομηνία λήξης 12-11-2012, το οποίο παρασκευάζεται από την επιχείρηση «Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου ΛΕΣΕΛ».


Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω, μη κανονικό, προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
24gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραιτείται από μισθό 278.400 ευρώ το χρόνο ο Κάρολος Παπούλιας

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μισθός, μηνιαία αποζημίωση, παραίτηση, Ευάγγελος Βενιζ

Σε μία κίνηση με έντονο συμβολισμό προέβη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος γνωστοποίησε στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο την απόφασή του να παραιτηθεί της μηνιαίας αποζημίωσης που λαμβάνει.
Ο μηνιαία αποζημίωση που λαμβάνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ισούται με το τετραπλάσιο της βουλευτικής απόζημίωσης, χωρίς τις όποιες προσαυξήσεις. Δηλαδή σήμερα, μικτά η αποζημίωση ανερχόταν σε 23.200 ευρώ το μήνα ή 278.400 το χρόνο. Τα καθαρά χρήματα φτάνουν τα 192.000 ευρώ.
«Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που τον τιμά», ειδικά εν μέσω των θυσιών που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός, δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εδώ και τώρα εκλογές ζήτησε ο Δήμαρχος Θηβαίων

       
: «Εδώ και τώρα να μιλήσει ο λαός μέσα από Δημοκρατικές Εκλογές. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι ενωμένοι»


Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και γενικότερα για τα μέτρα της Κυβέρνησης που έχουν φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο όλους τους εργαζόμενους, που πραγματοποιήθηκε από το Εργατικό Κέντρο Θήβας το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Πλατεία Θήβας, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, ο οποίος στην ομιλία του είπε χαρακτηριστικά:

«Εργαζόμενες και εργαζόμενοι,

        Από αυτό το σημείο, την πλατεία της Θήβας, στα τέλη Ιουνίου του 2011, στην τότε συγκέντρωση είχαμε δηλώσει, ως Δημοτική Αρχή ότι είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και ενάντια στην αδικία των αποφάσεων της Τρόικας και των κυβερνώντων.
       Δυστυχώς όμως από τότε μέχρι σήμερα οι συνθήκες όχι απλώς άλλαξαν αλλά επιδεινώνονται καθημερινά σε βάρος του εργαζόμενου λαού και των αδύναμων και ευπαθών οικονομικών ομάδων.
      Καμία ενέργεια υποστήριξης και ανακούφισης του δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού δεν έλαβε χώρα και παρ’ όλα αυτά συνεχίζουμε να ακούμε αλλά και να βιώνουμε τον απάνθρωπο τρόπο που έχει επιλέξει η Κεντρική εξουσία να «σώσει» τη χώρα.
      Καθημερινά βιώνουμε και παρακολουθούμε την απουσία της νομοθετικής πρωτοβουλίας, την αβουλία της Κυβέρνησης, την υποταγή στους εκπροσώπους ενός επαχθούς και απεχθούς υποτιθέμενου δημοσίου χρέους, την κατάρρευση γενικά της Δημοκρατίας και της βάναυσης κακοποίησης των ατομικών και κοινωνικών συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.
       Επίσης η καθημερινότητά μας παρουσιάζεται από εικόνες ανθρώπων που έμειναν άστεγοι, ανθρώπων που αναζητούν τροφή και ένδυση στα σκουπίδια, οικογενειών που αφήνουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα γιατί δεν μπορούν πλέον να τα θρέψουν.
      Τελικά ποια είναι η σωτηρία της χώρας, χάριν της οποίας λαμβάνονται οι αποφάσεις από τα 4/5 του Ελληνικού Κοινοβουλίου και από τους συγκυβερνώντες πολιτικούς μας;
      Ή μήπως έχει ανατεθεί η σωτηρία της χώρας στους αλλοδαπούς καθοδηγητές της κεντρικής εξουσίας, οι οποίοι δεν γνωρίζουν άλλες λέξεις από το κεφάλαιο, τόκος, περικοπές;
      Οι ερωτήσεις είναι ρητορικές και γνωρίζουμε όλοι τις απαντήσεις.
      Κανένας δεν σώθηκε με την εξαθλίωση, τον υποσιτισμό, την ανεργία και την έλλειψη ρευστότητας.
      Κανένας λαός δεν σώθηκε με τον αφανισμό του.
      Οι Έλληνες όμως δεν έχουν πάρει καμία τέτοια απόφαση και δεν νομιμοποίησαν καμία εξουσία για να τις λάβει στο όνομα εκείνων.
      Έχουμε μάθει σαν λαός να αγωνιζόμαστε για τις ιδέες, τις αξίες, τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.
      Αυτές είναι και οι διαχρονικές αξίες για τις οποίες και σήμερα καλούμαστε ν’ αγωνισθούμε.
        Σε αυτή την κατάσταση δεν θα παραμείνουμε με τα μάτια κλειστά και τα χέρια σταυρωμένα.
        Από το βήμα αυτό καλούμε στο όνομα του Θηβαϊκού λαού την Κυβέρνηση να ενεργήσει σύμφωνα με το σύνταγμα.
        Επίσης καλούμε τους τοπικούς βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και οφείλουν να αναλογισθούν ότι είναι αντιπρόσωποι του Ελληνικού λαού και όχι του απάνθρωπου και απρόσωπου τοκογλυφικού κεφαλαίου.
       Ο λαός δεν έχει άλλες δυνάμεις να υπομείνει νέα μέτρα και νέες περικοπές.
       Δεν είναι δυνατό μετά από 2,5 χρόνια συνεχών θυσιών και αιματηρών περικοπών ακόμη η Κεντρική εξουσία και οι διεθνείς συνεργάτες της να πιστεύουν ότι υπάρχει περιθώριο και νέων μειώσεων του εισοδήματος του Έλληνα εργαζόμενου.
       Όμως η συμπεριφορά αυτή δεν είναι πλέον ανεκτή από κανέναν όχι μόνο γιατί δεν υπάρχει νομιμοποίηση του Κυβερνητικού έργου αλλά κυρίως γιατί δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στον αφανισμό μας.
ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ
Πλέον κανείς μας δεν έχει αυταπάτες ότι το σχέδιο σωτηρίας είναι σχέδιο υφαρπαγής του μέλλοντος των παιδιών μας.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Διαφορετικά έχουμε όλοι την υποχρέωση να πολεμήσουμε για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας και τη διάσωση της αξιοπρέπειας του Ελληνικού λαού.

Και σε αυτό τον αγώνα είμαστε όλοι ενωμένοι».


Διαβάστε Περισσότερα »

Κλέβουν από φορτηγά μέχρι αγροτικά στην Στερεά


Κλέβουν από φορτηγά μέχρι αγροτικά στην Λαμία


Οι κλοπές κάθε είδους τροχοφόρου είναι καθημερινό φαινόμενο πλέον όχι μόνο στη Φθιώτιδα, αλλά σε όλη τη Στερεά.
Tο πρωί της Δευτέρας διαπιστώθηκε ότι είχαν κάνει “φτερά” δύο φορτηγά, από μάντρα τεχνικής εταιρίας, στην περιοχή Ρεβυθιές Καλυβίων στη Λαμία.
Το απόγευμα ένας κάτοικος της Λυγαριάς έκανε το λάθος να αφήσει το αγροτικό του για λίγο στη πλατεία με τα κλειδιά επάνω. Το αυτοκίνητο εξαφανίστηκε, ενώ η αστυνομία αναζητούσε τρεις δράστες με μαύρο αυτοκίνητο, που την ίδια ώρα εθεάθησαν στη πλατεία και εξαφανίστηκαν και αυτοί μαζί με το κλεμμένο αγροτικό.
Την Κυριακή δύο αγροτικά, ένα από Φθιώτιδα και ένα από Βοιωτία, επίσης έκαναν φτερά.
Διαβάστε Περισσότερα »

190.000 ένστολοι, γιατροί, καθηγητές χάνουν ως 20% από το μισθό

Τσεκούρι σε όλα τα ειδικά επιδόματα, δείτε ποια μένουν
- Μεγαλύτερες οι περικοπές σε γιατρούς του ΕΣΥ και Δικαστικούς
- Δείτε ποιες θα είναι οι περικοπές σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό

Το μαχαίρι που ήταν προγραμματισμένο από Σεπτέμβριο τελικά θα έρθει μέσα στο καλοκαίρι. Τον Ιούλιο όσοι υπάγονται στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια, οι ένστολοι, οι γιατροί του ΕΥΣ, οι Δικαστικοί, οι καθηγητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και οι αρχιερείς και οι διπλωμάτες θα δουν μεγάλες μειώσεις στους μισθούς τους.

Ειδικά στα υψηλότερα κλιμάκια, όπως οι γιατροί του ΕΣΥ και οι Δικαστικοί με μέσο όρο μισθού 5.100 και 6.200 ευρώ (μεικτά) αντίστοιχα θα δουν τη μισθοδοσία τους να μειώνεται ως και 20%.

Έως τώρα όσοι συμπεριλαμβάνονται στα ειδικά μισθολόγια είχαν δει μια μείωση από 5% ως και 20% λόγω της περικοπής επιδομάτων, όπως η κατάργηση του επιδόματος γάμου και η παροχή μόνο επιδόματος για τα ανήλικα παιδιά.

Το νέο σχέδιο προβλέπει, όπως και στην περίπτωση του ενιαίου μισθολογίου στο υπόλοιπο δημόσιο τη διατήρηση μόνο των βασικών επιδομάτων και την ενσωμάτωση άλλων στον βασικό μισθό που θα αυξήσει μεν τον κατώτατο, θα επιφέρει όμως μεγάλες μειώσεις στα υπόλοιπα κλιμάκια.

Μια μεγάλη μείωση θα επέλθει επίσης από το πάγωμα του χρονοεπιδόματος που ανά δύο χρόνια προστίθεται (περίπου 4%) στον βασικό μισθό και φτάνει να αποτελεί ως και το 60%. Το σχέδιο λέει ότι προς το παρόν το χρονοεπίδομα παγώνει τουλάχιστον ως το 2015.

Το δεύτερο σενάριο λέει η προσαρμογή του μισθού με βάση το χρονοεπίδομα να γίνεται ανά 4ή 5 χρόνια αντί ανά 2 χρόνια.

Σε ότι έχει να κάνει με τις ένοπλες δυνάμεις οι περικοπές στους χαμηλόβαθμους αναμένεται να είναι μικρές, κάποιοι μάλιστα ίσως δουν μια μικρή αύξηση, ωστόσο στα υψηλόβαθμα στελέχη οι περικοπές μπορεί να φτάσουν και το 30%.

Ένα σχέδιο που μελετάται αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει ενσωμάτωση στον βασικό των οδιπορικών που φτάνουν τα 130 με 200 ευρώ το μήνα, αλλά να περικοπούν όλα τα υπόλοιπα επιδόματα πλην του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και ειδικής απασχόλησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σωκράτης: Ο φιλόσοφος που καταδίκασαν οι Αθηναίοι αλλά αθώωσαν οι Αμερικανοί!

Σωκράτης, Πλάτων, Αθήνα, Έλληνας, φιλοσοφία, Νέα Υόρκη, Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης

Σαν σήμερα λοιπόν, το 399 π. Χ, οι Αθηναίοι δικάζουν τον φιλόσοφο Σωκράτη, με βασική κατηγορία πως εισήγαγε καινά δαιμόνια και διέφθειρε τους νέους της Πολιτείας. Τελικά όπως όλοι ξέρουν, ο Σωκράτης καταδικάστηκε σε θάνατο, τον οποίον και αποδέχθηκε, ως πιστός στις αρχές του, και ως νομοταγής πολίτης.
Ο Σωκράτης ήταν γιός του Αθηναίου, Σωφρονίσκου και της Φαιναρέτης. Μεγαλώνοντας ακολούθησε όπως οι περισσότεροι νέοι της εποχής, το επάγγελμα του πατέρα του που ήταν λιθοξόος. Έτσι ο Σωκράτης ασχολήθηκε με την γλυπτική τέχνη, η οποία όμως όπως έδειξαν τα γεγονότα, δεν τον κέρδισε.
Στα 17 του χρόνια, έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με την φιλοσοφία μέσω του φιλοσόφου Αρχέλαου. Από τότε και όπως διαβάζουμε στην Απολογία του, ο Σωκράτης θεωρεί πως η φιλοσοφική είναι μία θεία εντολή. Αυτή η θεία εντολή είναι που τον κάνει παρορμητικό, με την έννοια του να πράττει όσα ήταν σωστά, και να αποφεύγει όσα δεν είναι. Αυτήν την παρόρμηση είναι που ο Σωκράτης ονομάζει «δαιμόνιο».
Ο Σωκράτης στις φιλοσοφικές του έρευνες, ανέλυε θέματα που άπτονταν της κοινωνίας, της πολιτικής, μέχρι και της θρησκείας. Σιγά σιγά απέκτησε φήμη, και κατά συνέπεια «ακολούθους», καθώς τα «μαθήματά» του γίνονταν σε κάθε σημείο της πόλης.
Γνωρίζουμε τον μεγάλο αυτόν φιλόσοφο, μόνο με αυτήν την ιδιότητα, αλλά προς έκπληξη πολλών, ο Σωκράτης είχε υπηρετήσει την πατρίδα του και στα πεδία των μαχών, όποτε η Αθήνα τον χρειάστηκε. Δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τους υπόλοιπους φαλαγγίτες, με χαρακτηριστική μάχη να είναι αυτή της πολιορκίας της Ποτίδαιας το 424 π.Χ, για την οποία ο Λάχης μάς πλήροφορεί πως «και αν όλοι ήταν σαν τον Σωκράτη, η πόλη μας ποτέ δεν θα πάθαινε εκείνη τη συμφορά».

Η συμβολή του στην φιλοσοφία ήταν τέτοια που έγινε «ορόσημο χρονολόγησης», καθώς όλοι οι φιλόσοφοι πριν από αυτόν ονομάστηκαν «Προσωκρατικοί». Ο Σωκράτης, αντάξιος του ονόματός του, δεν έμεινε στην Ιστορία μόνον για τα λεγόμενά του (δεν άφησε κανένα γραπτό κείμενο), αλλά άφησε μία ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον της φιλοσοφίας. Αυτή ήταν μία γενιά μαθητών οι οποίοι διέδωσαν, ανέπτυξαν, μέχρι και αμφισβήτησαν τα λεγόμενά του. Οι Αθηναίοι Πλάτων και Αντισθένεις, ο Ευκλείδης ο Μεγαρεύς ο Φαίδων της Ηλείας, αλλά και πολλοί άλλοι, ήταν η επόμενη «γενιά» φιλοσόφων που εξέλιξαν την φιλοσοφία, και δημιούργησαν φιλοσοφικές σχολές σε πολλά σημεία της Ελλάδας.
Ήρθε όμως κάποια στιγμή που η πόλη του, η Αθήνα, θεώρησε πως στις αναλύσεις του,ο μεγάλος φιλόσοφος, διέφθειρε τους νέους, και τους έκανε να αμφισβητούν τους θεούς αλλά και τους θεσμούς. Έτσι παραπέμφθηκε σε δίκη. Στην δίκη αυτή οι Αθηναίοι καταδικάζουν τον Σωκράτη σε θάνατο, αναγκάζοντάς τον να πιει κώνειο. Όσο όμως περίεργο και εάν μας φαίνεται αυτό, αναλογιζόμενοι το μέγεθος αυτού του άνδρα, η δίκη αυτή ήταν εντελώς νόμιμη, και ίσως και καθόλου άδικη. Ο Σωκράτης τελικά παρόλες τις παροτρύνσεις των μαθητών του να αποδράσει, δέχεται την κατηγορία, πεθαίνει, και μένει στην Ιστορία.
Η καταδίκη του όμως πάντα ταλάνιζε τους μελετητές. Υπήρχε περίπτωση να αθωωθεί ο Σωκράτης από τους Αθηναίους; Το ερώτημα αυτό δεν έμεινε αναπάντητο. Τον Μάιο του 2011 στην μητρόπολη του σήμερα, την Νέα Υόρκη, πραγματοπιήθηκε μία νέα πιο σύγχρονη, αλλά πιστή στα πρώτυπα της αρχαίας δίκης, «Δίκη του Σωκράτους».
Υπό την αιγίδα του ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης», η αμφιλεγόμενη αυτή για την παγκόσμια Ιστορία δίκη, μεταφέρεται στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης προκειμένου να γίνει ξανά, μέσα από σύγχρονες αντιλήψεις, μία προσπάθεια αθώωσης ή καταδίκης (ξανἀ) του Σωκράτη.
Όπως και στην «πρωτότυπη» έτσι και στην σύγχρονη ο Σωκράτης δίχασε και προκάλεσε το δικαστικό σώμα, με την κατηγορούσα αρχή να εξαπολύει επιθέσεις ενάντια στις προθέσεις του φιλόσοφου, ο οποίος σύμφωνα με αυτή, μόνο στόχο είχε να κάνει τους νέους ανυπάκουους και ασεβείς.
Δικαστές ήταν ο Ντένις Τζέικομπς, ο οποίος προήδρευσε, η Λορέτα Πρέσκα, και η Κάρολ Μπέγκλεϊ Έιμον. Οι δύο πρώτοι ψήφισαν υπέρ της αθώωσης του Σωκράτη, ενώ η τρίτη «πιστή» στις ιδέες την Αθηναίων, τον καταδίκασε.
Δημόσιοι κατήγοροι ήταν ο Αντώνης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης», ο οποίος εκπροσώπησε την πόλη των Αθηνών, και ο αναπληρωτής εισαγγελέας στην Νέα Υόρκη, Μάθιου Μπογδάνος.
Συνήγορος υπεράσπισης ήταν ο Έντι Χέις, ενώ τη Απολογία του Σωκράτη έκανε ο Μπένζαμίν Μπράφμαν, ο οποίος ήταν και συνήγορος υπεράσπισης του Νομινικ Στρος Καν στο πρόσφατο ερωτικό σκάνδαλο. Τέλος στην ετυμηγορία συμμετείχαν και οι ένορκοι-θεατές με 185 από αυτούς να τον αθωώνουν, ενώ 29 να τον καταδικάζουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυστρία: Έλληνας άνοιξε οίκο ανοχής για τους αστέγους

Οι άστεγοι σχηματίζουν ουρά σε έναν οίκο ανοχής στην Αυστρία καθώς ο ιδιοκτήτης του τους προσφέρει δωρεάν στέγη. Ο Πίτερ Λάσκαρης, ο ιδιοκτήτης του Red Rooms Laufhaus στη Βιέννη, υποδέχεται τους άστεγους μιας και η θερμοκρασία αγγίζει τους -20 βαθμούς! Στις προσφορές περιλαμβάνονται ένα ζεστό δείπνο και ένα εξίσου ζεστό κρεβάτι, αλλά όχι άλλες υπηρεσίες. Μάλιστα, η...



πρωτοβουλία αυτή έγινε τόσο δημοφιλής που ο Λάσκαρης συζητά και με άλλους ιδιοκτήτες οίκων ανοχής συμβουλεύοντάς τους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

«Λόγω του ψύχους που επικρατεί, οι δουλειές έχουν ‘παγώσει’ οπότε πολλά δωμάτια μένουν άδεια. Οπότε είναι ντροπή να μην τα χρησιμοποιούμε για καλό σκοπό», εξηγεί ο ανθρωπιστής επιχειρηματίας.

Κάθε δωμάτιο έχει δικό του μπάνιο και ο κάθε καλεσμένος απολαμβάνει καθαρά σεντόνια και καθαρές πετσέτες. «Δεν θέλω κανέναν έξω στο κρύο», τονίζει. «Κανένα από τα κορίτσια δεν παραπονιέται, κι αυτό γιατί συμπονούν και εκείνες τους άστεγους…»

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ξεφτιλίκια του ANT1

FULL ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ
Βρήκαν το κόλπο να βγάλουν λεφτά στον ANT1. Διαγωνισμοί όλη την ημέρα με γελοίες ερωτήσεις. "Σε ποια χώρα γεννήθηκε ο Ότο Ρεχάγκελ;;".. Και δώστου χρέωση με τηλέφωνα και μηνύματα με....





3€.. Για πόσο ακόμα θα υποβαθμίζουν την νοημοσύνη μας;;;
Διαβάστε Περισσότερα »

Του έκλεψαν τον τενεκέ που είχε κρύψει 270 χιλιάδες ευρώ!

Σάλος στην περιοχή της Σητείας με το πάθημα 52χρονου επιχειρηματία, ο οποίος φοβούμενος χρεοκοπία της χώρας, πήγε την περασμένη Παρασκευή να κάνει ανάληψη των αποταμιεύσεων του. Δυστυχώς όμως, η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Σύμφωνα με το....




CretaLive, ο άνδρας που μένει στην Σητεία και έχει κέντρο διασκέδασης λίγο έξω από το Πισκοκέφαλο, πήγε στην Τράπεζα την περασμένη εβδομάδα και ζήτησε να "σηκώσει" όλες τις καταθέσεις του, που έφταναν τις 270.000 ευρώ.

Ζήτησε μάλιστα να του δοθεί το ποσό σε "μεγάλα" χαρτονομίσματα των 500 και 100 ευρώ, πιθανότατα για να μην πιάνουν πολύ χώρο.

Στην συνέχεια θεώρησε σωστό να κρύψει το κομπόδεμα του σε έναν τενεκέ, τον οποίο τοποθέτησε στο χώρο αποθήκευσης τροφίμων του καταστήματος του.

Ωστόσο, τις κινήσεις του φαίνεται ότι κατάλαβε κάποιος, αφού σήμερα το πρωί που θέλησε να δει τι γίνεται με τα χρήματα ανακάλυψε ότι ο τενεκές και οι 270 χιλιάδες είχαν κάνει "φτερά"!

Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία, που ερευνά την υπόθεση.

Σύμφωνα πάντως με το CretaLive, η πόρτα της συγκεκριμένης αποθήκης βρέθηκε παραβιασμένη...

Διαβάστε Περισσότερα »

Βάζουν χέρι στις συντάξεις για το "ναι" της τρόικας


Βρέθηκε η χρυσή τομή μεταξύ υπουργείου Εργασίας και τρόικας. Διαβάστε ποιες κατηγορίες συνταξιούχων θα δουν ξανά το εισόδημά τους να μειώνεται


Συνάντηση με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, είχε το απόγευμα της Τρίτης στο υπουργείο Εργασίας, η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα.
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να εξασφαλιστούν περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ, που λείπουν για να κλείσει η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω οικονομική διαφορά, ήταν ένας από τους λόγους που αναβλήθηκε το Eurogroup της Τετάρτης.
Όπως όλα δείχνουν οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε μια ακόμα επώδυνη συμφωνία για τους συνταξιούχους. Τα 100 εκ. θα αντληθούν από τις κύριες συντάξεις και τα 200 εκ. από τις επικουρικές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας και η τρόικα κατέληξαν σε περικοπές 7% στις συντάξεις του ΝΑΤ και 20% στις συντάξεις των ειδικών ταμείων - ΔΕΗ, ΟΤΕ και τραπεζών - από ένα ποσό και πάνω το οποίο θα κυμαίνεται μεταξύ των 1.200 και των 1.300 ευρώ.
Από τις περικοπές αυτές, αναμένεται να εξοικονομηθούν συνολικά 100 εκατ. ευρώ (50 εκατ. από τα ειδικά Ταμεία και 50 εκατ. από το ΝΑΤ).
Το βάρος στις επικουρικές
Συμφωνήθηκε, επίσης, οριστικά ότι το ποσό των 200 εκατ. που υπολείπεται, θα αναζητηθεί από περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.
Για τις επικουρικές εξετάζονται δυο βασικά σενάρια και σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, οι τελικές αποφάσεις ληφθούν το πρωί της Τετάρτης.
Το πρώτο σενάριο προβλέπει μειώσεις μόνο στις επικουρικές των ελλειμματικών Ταμείων, κατά 15% στις συντάξεις άνω των 200 ευρώ και κατά 20% στις συντάξεις άνω των 300 ευρώ.
Το δεύτερο σενάριο προβλέπει περικοπές σε όλα ανεξαιρέτως τα Ταμεία κατά 10% στις συντάξεις από τα 250 έως τα 300 ευρώ και κατά 20% στις συντάξεις άνω των 300 ευρώ.
Η τρόικα ζήτησε και έλαβε όλα τα σχετικά στοιχεία για τον αριθμό των δικαιούχων των συντάξεων και τα ποσά τα οποία λαμβάνουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση στα γραφεία του στη Λιβαδειά καταγγέλλει το ΚΚΕ


Ο λαός μας απαντώντας στον εκβιασμό περί χρεωκοπίας που πρόβαλε η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ, με μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα δήλωσε την πρόθεση του να αντιπαλέψει και να αχρηστεύσει στην πράξη τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου.
Την ίδια ώρα προβοκατόρικες δυνάμεις, μέλη συνδέσμων και διάφορων στεκιών, εκμεταλλευόμενες την απειρία και το αυθόρμητο κάποιων μαθητών αφού πρώτα διέσπασαν την μαθητική πορεία, στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στους δρόμους της Λιβαδειάς επιτιθέμενοι σε καταστήματα, πολιτικά γραφεία μεταξύ αυτών και τα γραφεία του ΚΚΕ.
Γίνεται πλέον φανερό ότι οι καθοδηγητές των συγκεκριμένων ενεργειών που κρύβονται πίσω από τραμπούκικες ενέργειες δεν έχουν άλλο στόχο παρά μόνο την συκοφάντηση του κινήματος και φυσικά την επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ που με συνέπεια αντιμάχεται την αντιλαϊκή πολιτική. Αυτούς προφανώς θεωρούν εχθρούς τους.
Η συγκεκριμένη ενέργεια υποδηλώνει τελικά ποιόν θεωρούν αντίπαλο αυτές οι δυνάμεις και ταυτόχρονα ποιού τα συμφέροντα εξυπηρετούν. Αποτελούν οικτρή μειοψηφία και πρέπει να απομονωθούν. Τέτοιες ενέργεις δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο μαθητικό κίνημα που παλεύει στο πλευρό των εργαζόμενων γονιών τους και το λαϊκό κίνημα.
Η Κ.Ο. Λιβαδειάς του ΚΚΕ καλεί τους μαθητές και τους εργαζόμενους να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους προβοκάτορες. Να ισχυροποιήσουν ταυτόχρονα τις δυνάμεις που καθημερινά παλεύουν στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές ,σε κάθε μετερίζι.
Να δυναμώσουν παντού το λαϊκό κίνημα, μέσα από τα ταξικά σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές, τις επιτροπές αγώνα των εργαζομένων, τα συντονιστικά των μαθητών στα σχολεία, διεκδικώντας τον άλλο δρόμο ανάπτυξης για την Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία.

Κ.Ο. Λιβαδειάς του ΚΚΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι γίνεται με την φοροκάρτα


Περισσότερες από 50.000 φοροκάρτες έχουν ενεργοποιηθεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, του υπουργείου Οικονομικών. Με απόφασή του υπουργείου Οικονομικών, καθορίζονται...

όλες οι λεπτομέρειες χρήσης της και διευκρινίζεται, ότι ιγα συναλλαγές οι οποίες έχουν καταγραφεί στις κάρτες από 3 Οκτωβρίου 2011 και μετά, δεν χρειάζεται οι φορολογούμενοι να υποβάλλουν τα πρωτότυπα των αποδείξεων στην Εφορία.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση μεταξύ άλλων προβλέπει:

* Ο χρήστης της Κάρτας Αποδείξεων υποχρεούται να δηλώσει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομικών τον αριθμό της, μέσω διαδικτύου και με τη χρήση μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας (SMS).

Για λόγους ορθής χρήσης, είναι δυνατό να δηλωθούν έως τρεις κάρτες για έναν ΑΦΜ εντός ενός μήνα, είτε λόγω αντικατάστασής τους, σε περίπτωση καταστροφής ή απώλειας, είτε λόγω διάθεσής τους σε προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς του.

* Κατά τη συναλλαγή με επιτηδευματία, που διαθέτει τερματικό Point of Sales (POS), o φορολογούμενος πολίτης μπορεί να χρησιμοποιεί την Κάρτα Αποδείξεων για την καταγραφή του ποσού της απόδειξης.

Η συναλλαγή αποστέλλεται στο κέντρο επεξεργασίας του φορέα εκκαθάρισης, που παρέχει το συγκεκριμένο POS.

Στη συνέχεια οι συναλλαγές αυτές αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

* Με βάση την αποστολή των στοιχείων της συναλλαγής, καταγράφονται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών τα βασικά στοιχεία της απόδειξης (ΑΦΜ επιχείρησης, ημερομηνία και ποσό) στην προσωπική μερίδα αποδείξεων φορολογουμένου.

Οι φορολογούμενοι έχουν πρόσβαση στις προσωπικές τους μερίδες μέσω διαδικτύου.

* Η Κάρτα Αποδείξεων διατίθεται δωρεάν από όλα τα καταστήματα των Τραπεζών, χωρίς να επιτρέπεται η καταγραφή του ΑΦΜ ή των στοιχείων ταυτοποίησης του προσώπου που τη λαμβάνει.

Οι τράπεζες διάθεσης δεν υποχρεούνται στην παροχή έγγραφων ή προφορικών οδηγιών για τη δήλωση και τη χρήση της Κάρτας Αποδείξεων, υπηρεσία την οποία μπορούν να προσφέρουν προαιρετικά.

Κύριος της Κάρτας Αποδείξεων είναι το Υπουργείο Οικονομικών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Προσοχή εκτέλεση βολής – Απαγόρευση κυκλοφορίας για λόγους ασφαλείας




• Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 από ώρα 08:00 έως 16:00

Θα εκτελούνται βολές όλμων και αντιαρματικών όπλων στο Πεδίο Βολής Θηβών.

• Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 με εναλλακτική την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου από ώρα 08:00 έως 16:00

Θα πραγματοποιηθεί καταστροφή τυχόν μη διαρραγέντων βλημάτων.

Επικίνδυνη είναι η περιοχή μεταξύ των περιοχών: ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΜΙΚΡΗ ΨΗΛΟΡΑΧΗ – ΧΩΡΙΟΥ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙ- ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΛΑΧΙΚΑ ΑΛΩΝΙΑ- ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΚΟΥΜΕΡΣΚΙ
Μέσα στην παραπάνω περιοχή, κατά τις ώρες που θα εκτελούνται βολές ή καταστροφή βλημάτων, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση ατόμων, ζώων και πάσης φύσεως τροχοφόρων προς αποφυγή ατυχημάτων.

Σε περίπτωση ανευρέσεως βλήματος, παρακαλούμε όπως μη το αγγίζετε και να ειδοποιήσετε το ταχύτερο τη Στρατιωτική Μονάδα (ΣΠΖ) τηλ, 22210-67143 ή την Αστυνομία στο 100.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ