Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Μισθούς που θα ζήλευαν και τα στελέχη της Apple σε Συγγρού και Ιπποκράτους!





Mισθoύς  που θα ζήλευαν και τα στελέχη της Apple, δίνουν στις στελεχάρες τους τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ, αποκαλύπτει ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Μουρούτης για παράδειγμα παίρνει 8.000 ευρώ το μήνα και ο Μιχελάκης 4.500.
Χαμός γίνεται αυτή τη στιγμή σε Ιπποκράτους και Συγγρού… 

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Kυριακάτικων εφημερίδων από το zougla.gr: ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα Αποτελεσματα της 23ης Αγωνιστικης στην Α' Βοιωτιας


Α' Βοιωτιας
Αποτελεσματα 23ης Αγωνιστικης

Επαμεινωνδας Λευκτρων - Πηγασος Αγιας Αννας    3-0
Αμβρυσσεας Διστομου - ΑΟ Πλαταιες                      1-1
Κιθαιρωνας Καπαρελλιου - Παναλιαρτος                  0-0
Πελοπιδας Θηβας - Ιωνικος Αστερας Θηβας             3-1
Παρνασσος Αραχωβας - Παμβαγιακος                      1-1
ΑΕ Ορχομενος - Πανγεωργικος                                 3-1
ΠΑΟΚ Κυριακιου - ΑΕ Δηλεσι                                 1-0
ΑΕΣ Ελεωνας - Αναγεννηση Σχηματαριου               0-2

η Βαθμολογια της Α' Βοιωτιας
σε 23 Αγωνες

1. Επαμεινωνδας Λευκτρων               51
2. ΑΟ Πλαταιες                                  47
3. Παρνασσος Αραχωβας                   45
4. Πηγασος Αγιας Αννας                   43
5. Κιθαιρωνας Καπαρελλιου             43
6. ΠΑΟΚ Κυριακιου                         43
7. Παναλιαρτος                                  42
8. Παμβαγιακος                                 42
9. ΑΕ Ορχομενος                               41
10. Αμβρυσσεας Διστομου                40
11. Αναγεννηση Σχηματαριου           31
12. Πελοπιδας Θηβας                        21
13. Ιωνικος Αστερας Θηβας               8
14. Πανγεωργικος                               7
15. ΑΕΣ Ελεωνας                               7
16. ΑΕ Δηλεσι                                    2   
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονιστικές ιστορίες ανηλίκων που μέσω internet οδηγούνται στην αυτοκτονία


  • Το 50% των νέων έχουν πέσει διαδικτυακου εκφοβισμού με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο
  • Με ποιές μεθόδους προσπαθούν να απειλούν τους νέους μέσω των social media
  • Περίπτωση μαθητή που απειλούσε τη συμμαθήτριά του γιατί ζήλευε που ήταν καλή μαθήτρια
  • Πολλές οι απόπειρες αυτοκτονίας από νεαρά άτομα που συκοφαντούνται μέσω internet
Η 14χρονη μαθήτρια γυμνασίου διαπίστωσε έκπληκτη ότι κυκλοφορούσαν σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο, σκηνές από την πρώτη ερωτική της σχέση, που είχε συνάψει με συμμαθητή της στη διάρκεια σχολικής εκδρομής. 


Το άτυχο κορίτσι, αλλά και οι γονείς του ζουν από τότε ένα καθημερινό μαρτύριο. 


Ταπεινωμένη και φοβισμένη, αναγκάστηκε να...


αλλάξει μέχρι τώρα τρία σχολεία, ενώ είναι πολύ πιθανόν να μετακομίσει, με την οικογένειά της σε άλλη πόλη, για να χαθούν τα ίχνη της, αφού δεν μπορεί να αντέξει άλλο τα ειρωνικά χαμόγελα και τα σχόλια, που κάνουν πίσω από την πλάτη της, οι συνομήλικοί της.


Μια άλλη 17χρονη μαθήτρια λυκείου έφθασε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, όταν διαπίστωσε ότι βίντεο και φωτογραφίες, από προσωπικές ερωτικές στιγμές έκαναν το «γύρο» του κόσμου, μέσω διαδικτύου. 


Απευθύνθηκε με τους γονείς της στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και οι αστυνομικοί ύστερα από 20 και πλέον ημέρες ερευνών κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση. 


Με έκπληξη διαπίστωσαν ότι αυτός που κοινοποίησε τις προσωπικές της ερωτικές στιγμές στο Ιντερνέτ, ήταν κάποιος συμμαθητής της, που θέλησε με τον τρόπο αυτό να την εκδικηθεί, επειδή, όπως ομολόγησε, μισούσε τη 17χρονη για τις καλές επιδόσεις που είχε στα μαθήματα.


Τις παραπάνω δύο περιπτώσεις από τις χιλιάδες, που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα, αποκάλυψε ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αστυνομικός διευθυντής, Εμμανουήλ Σφακιανάκης, στη διάρκεια ημερίδας που διοργανώθηκε στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών Θεσσαλονίκης, με θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο».


Όπως είπε ο κ. Σφακιανάκης εκτός από την παιδική πορνογραφία, πολλαπλασιάζονται και στην Ελλάδα τα κρούσματα δικτυακού εκφοβισμού, του επονομαζόμενου στη «γλώσσα» του διαδικτύου cyber - bullying, που αποσκοπεί στον εκφοβισμό, την απειλή, τη διαπόμπευση ή την παρενόχληση παιδιών, προεφήβων και εφήβων.


Συνήθως, οι δράστες που κοινοποιούν κακόβουλα και συκοφαντικά βίντεο, καθώς επίσης και φωτογραφικό υλικό, ακόμα και φωτομοντάζ, είναι συνομήλικοί τους, ενώ, όπως είπε ο κ. Σφακιανάκης, οι επιπτώσεις από τη δημοσίευση μπορεί να είναι τραγικές, αν τα θύματα δεν υποστηριχτούν από τις οικογένειές τους.


«Έχουμε πολλές απόπειρες αυτοκτονιών από νεαρά άτομα που συκοφαντούνται, ενώ τα κορίτσια είναι πιο ευάλωτα. Δεν είμαστε της άποψης ότι θα πρέπει να στέλνουμε στον εισαγγελέα, ή να συλλαμβάνουμε παιδιά που συκοφαντούν συνομηλίκους τους μέσω του διαδικτύου. Προσπαθούμε λοιπόν να ενημερώνουμε τους γονείς, τα ίδια τα παιδιά και τους δασκάλους», είπε ο κ. Σφακιανάκης.


Σύμφωνα στοιχεία έρευνας, που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα, σε παγκόσμιο επίπεδο, σε δείγμα 500 περίπου νέων εφηβικής ηλικίας το 50% έπεσε θύμα δικτυακού εκφοβισμού, ή άκουσε για κάποιον από το περιβάλλον του, ενώ η πλειοψηφία των ατόμων που υφίστανται είτε ασκεί διαδικτυακό εκφοβισμό είναι ηλικίας 12-16 ετών.


Οι μορφές (cyber - bullying), που ακολουθούν τα νεαρά άτομα για να συκοφαντήσουν, μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, ή και κινητών τηλεφώνων, συνομηλίκους τους είναι: η επαναλαμβανόμενη αποστολή ηλεκτρονικών ή τηλεφωνικών μηνυμάτων, η παρέμβαση και παρενόχληση οποιασδήποτε διαδικτυακής δραστηριότητας του ατόμου, η δημιουργία ψεύτικων διαδικτυακών προφίλ, η είσοδος σε προσωπικούς διαδικτυακούς λογαριασμούς του θύματος, η αποστολή φωτογραφιών του ή αλλού είδους μαγνητοσκοπημένου υλικού, η δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών του σε πολλαπλούς παραλήπτες, η αποστολή απειλητικών μηνυμάτων σε αλλά άτομα υποκρινόμενοι το άτομο που εκφοβίζεται, καθώς επίσης και η υποκίνηση τρίτων, για διαδικτυακή παρακολούθηση και παρενόχληση του θύματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα 15.25 εκ. οι συνδέσεις κινητών στην Ελλάδα


Με μικρή πτώση στον αριθμό συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας έκλεισε το 2011, αφού για τη χρονιά που πέρασε άγγιξε τα 15.25 εκατομμύρια (από τα 15.43 του 2010). Η Cosmote έκλεισε το 2011 με 7.885 εκατομμύρια ενεργές συνδέσεις, σημειώνοντας πτώση κατά 105 χιλιάδες. Η Vodafone αντίστοιχα έφτασε τους 4.169 εκατομμύρια συνδρομητές με αύξηση κατά 34.000 συνδέσεις.



Η Wind από την πλευρά της κατάφερε να πετύχει 3.2 εκατομμύρια συνδέσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με το 2010. Συνοψίζοντας τα παραπάνω λοιπόν για το 2011, η Cosmote είχε το 51.7% της αγοράς, η Vodafone το 23.7% και η Wind το 21%.
 enternity.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γ΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ - ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ


Η τρίτη Κυριακή των Νηστειών ονομάζεται <<Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης>>. Μετά από τη μεγάλη Δοξολογία στον όρθρο, ο Σταυρός μεταφέρεται σε μια σεμνή πομπή στο κέντρο του ναού και παραμένει εκεί όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, οπότε στο τέλος κάθε ακολουθίας γίνεται προσκύνηση του Σταυρού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα του Σταυρού, που κυριαρχεί στην υμνολογία αυτής της Κυριακής, παρουσιάζεται όχι μέσα στα πλαίσια του πόνου, αλλά της νίκης και της χαράς.
Βρισκόμαστε στη μέση της Μεγάλης Σαρακοστής. Από τη μια πλευρά η φυσική και πνευματική προσπάθεια, αν είναι συστηματική και συνεχής, αρχίζει να μας γίνεται αισθητή, το φόρτωμα να γίνεται πιο βαρύ, η κόπωση πιο φανερή. Έχουμε ανάγκη από βοήθεια και ενθάρρυνση. Από την άλλη πλευρά, αφού αντέξουμε αυτή τη κόπωση και έχουμε αναρριχηθεί στο βουνό μεχρι αυτό το σημείο, αρχίζουμε να βλέπουμε το τέλος της πορείας μας και η ακτινοβολία του Πάσχα γίνεται πιο έντονη.
Η Σαρακοστή είναι η σταύρωση του εαυτού μας, είναι η εμπειρία - περιορισμένη βέβαια - που αποκομίζουμε από την εντολή του Χριστού που ακούγεται στο ευαγγελικό ανάγνωσμα αυτής της Κυριακής: <<όποιος θέλει να με ακολουθεί, ας απαρνηθεί τον εαυτό του ας σηκώσει το σταυρό του, και έτσι ας με ακολουθεί>> (Μαρκ.8,34).
Αλλά δεν μπορούμε να σηκώσουμε το σταυρό μας και ν' ακολουθήσουμε το Χριστό αν δεν ατενίζουμε το Σταυρό που Εκείνος σήκωσε για να μας σώσει. Ο δικός Του Σταυρός είναι εκείνος που δίνει νόημα αλλά και δύναμη στους άλλους. Αυτό μας εξηγεί το συναξάρι της Κυριακής:
Στη διάρκεια της νηστείας των σαράντα ημερών, κατά κάποιο τρόπο, και μείς σταυρωνόμαστε, νεκρωνόμαστε από τα πάθη, έχουμε την πίκρα της ακηδίας και της πτώσης, γι' αυτό υψώνεται ο τίμιος και ζωοποιός Σταυρός, για αναψυχή και υποστήριξή μας. Μας θυμίζει τα πάθη του Κυρίου και μας παρηγορεί.. Είμαστε σαν τους οδοιπόρους σε δύσκολο και μακρινό δρόμο που, κατάκοποι, κάθονται για λίγο να αναπαυθούν. Με το ζωοποιό Σταυρό γλυκαίνει την πίκρα που νοιώθουμε από τη νηστεία, μας ενισχύει στη πορεία μας στην έρημο έως ότου φθάσουμε στην πνευματική Ιερουσαλήμ με την ανάστασή Του.. Επειδή ο Σταυρός λέγεται Ξύλο Ζωής και είναι εκείνο το ξύλο που φυτεύθηκε στον Παράδεισο, γι' αυτό και οι θείοι Πατέρες τοποθέτησαν τούτο στο μέσο της Σαρακοστής, για να μας θυμίζει του Αδάμ την ευδαιμονία και την πτώση του από αυτή, να μας θυμίζει ακόμα ότι με τη συμμετοχή μας στο παρόν Ξύλο δεν πεθαίνουμε πια αλλά ζωογονούμαστε>>.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η προϊστορία του «αιώνιου» ντέρμπι με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό

ντέρμπι, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, προϊστορία, ΟΑΚΑ, Super League, πρωτάθλημα

Το ντέρμπι «αιωνίων» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ την Κυριακή(19:30) δεσπόζει από τις αναμετρήσεις της 25ης αγωνιστικής της Super League. Οι «πράσινοι» χρειάζονται τη νίκη για να μειώσουν τη διαφορά στον πόντο από τους «ερυθρόλευκους», ενώ αν οι Πειραιώτες πάρουν τη νίκη ή την ισοπαλία, εξασφαλίζουν ουσιαστικά τον τίτλο του πρωταθλητή.
Στις 32 αναμετρησείς που έχουν προηγηθεί με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι με 11 νίκες, 12 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ το «τριφύλλι» μετρά 9 νίκες.
Η προϊστορία από την ίδρυση του επαγγελαμτικού πρωταθλήματος το 1979 με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό:
1979/80 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-0
1980/81 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1
1981/82 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1
1982/83 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1
1983/84 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0
1984/85 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1
1985/86 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-2
1986/87 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1
1987/88 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1
1988/89 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1
1989/90 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2
1990/91 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1
1991/92 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-0
1992/93 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-3
1993/94 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-2
1994/95 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1
1995/96 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0
1996/97 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-2
1997/98 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-2
1998/99 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-4
1999/00 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-0
2000/01 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0
2001/02 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1
2002/03 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-2
2003/04 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2
2004/05 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0
2005/06 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-2
2006/07 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0
2007/08 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0
2008/09 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0
2009/10 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1
2010/11 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1
Στον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος, οι δύο ομάδες είχαν αναδειχτεί ισόπαλες 1-1 στις 19 Νοεμβρίου στο «Καραϊσκάκη», με τους «πράσινους» να προηγούνται με το γκολ του Ζεκά στο 17' και τον Ραφίκ Τζιμπούρ να ισοφαρίζει στο 48' για τους «ερυθρόλευκους».
Τα τελευταία πέντε χρόνια ο Παναθηναϊκός μετρά δύο νίκες στην έδρα του, δύο παιχνίδια έχουν λήξει χωρίς νικητή, ενώ ο Ολυμπιακός έχει πετύχει μία νίκη τη σεζόν 2009/10 με το γκολ του Ματ Ντάρμπισαϊρ στο 67'.
Στον περσινό αγώνα στο ΟΑΚΑ στις 30/10 του 2010, ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 2-1. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο 37' με τον Κέβιν Μιραλάς, όμως οι «πράσινοι» στο δεύτερο ημίχρονο με δύο γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ (57', 63΄πεν.) πέτυχαν την ανατροπή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έλληνες πολίτες (χωρίς να ντρέπονται) δηλώνουν υποψήφιοι με τη ΝΔ!



Ποιοι κατέθεσαν σε όλους τους νομούς της Ελλάδας αιτήσεις για συμμετοχή στις λίστες...

Όλα τα ονόματα όσων κατέθεσαν αιτήσεις στις κατά τόπους ΝΟΔΕ για την συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Σημειώνεται, ότι... σύμφωνα με την διαδικασία που έχει αποφασίσει η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, η παρακάτω λίστα θα αξιολογηθεί απο τον πρόεδρο του κόμματος Αντωνη Σαμαρά και τα τελικά ψηφοδέλτια της ΝΔ θα ανακοινωθούν λίγο μετά την προκήρυξη των εκλογών και την διάλυση της Βουλής. Σημειώνεται ότι οι νυν βουλευτές του κόμματος συμμετέχουν εξ οφίτσιο στα ψηφοδέλτια και γι' αυτό δεν κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής στις εκλογικές λίστες.

Κεφαλονιά

1. Αλιβιζάτος Πέτρος, επιχειρηματίας, πρώην υφυπουργός Τουρισμού και πρ. βουλευτής, 
2. Κουρής Γιώργος, Νομίατρος, 
3. Λουκέρη Σοφία, οδοντίατρος, 
4. Παπαδάτος Παύλος, επικοινωνιολόγος - διαφημιστής, 
5. Τραυλός Σταύρος, πολιτικός μηχανικός, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς.

Φωκίδα

1. Ευσταθίου Παναγιώτης (ιατρός), 2. Λυμπέρης Απόστολος (πολιτικός μηχανικός), 3. Μανδρέκα Ασπασία (δικηγόρος), 4. Παπαθανασίου Κωνσταντίνος (οικονομολόγος), 5. Φλώρος Αναστάσιος (εκπαιδευτικός)

Βοιωτία

1. Παντελής Φραγκούλης, 2. Ανδρέας Κουτσούμπας, 3. Γιάννης Καράμπελας, 4. Βαγγέλης Μπασιάκος, 5. Σωσώ Μανάρα, 6. Κική Μαχαίρα, 7. Τάσος Ιγγλέζος, 8. Λουκάς Υπερήφανος, 9. Γιώργος Μεγάλος, 10. Γιάννης Ταγκαλέγκας, 11. Χαράλαμπος Κουτσόπουλος και 12. Νίκος Λαδογιάννης.

Εύβοια

1. Βάσω Παππά, 2. Σίσσυ Λαίου, 3. Σταμάτης Γκάβαλης, 4. Σταύρος Καρκαλέτσης και 5. Ελένη Θαλασσινού.

Φθιώτιδα

1. Νίκος Σταυρογιάννης, 2. Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, 3. 

Ελένη Μακρή-Θεοδώρου

, 4. Γιάννης Μπρεκουλάκης, 5. 

Δημήτρης Μπριάνης, 6. Νίκος Διαμαντής, 7. Αλέξης Κορδολέμης.

Καβάλα

1. Γιώργος Καλαντζής, 2. Θόδωρος Καλλιοντζής, 3. Γιάννης Πασχαλίδης, 4. Ντίνος Κλειτσιώτης, 5. Νίκος Κιοσές, 6. Χρήστος Τριανταφυλλίδης, 7. Δήμητρα Τσανάκα, 8. Μαρίνα Φιλιππίδου, 9. Ειρήνη Κουρτίδου, 10. Βάσω Παπουτσή – Μήττα.

Πρέβεζα

1. Στέργιος Γιαννάκης, 2. Λάμπρος Πρέντζας, 3. Γεωργία Ξώνα

Τρίκαλα

1. Ηλίας Βλαχογιάννης, 2. Μιχάλης Ταμήλος, 3. Κώστας Σκρέκας, 4. Νίκος Σακκάς, 5. Κώστας Τσουρβάκας, 6. Απόστολος Τσαντίλας και 7. Χρήστος Μαγειρίας.

Ιωάννινα

1. Γιώργος Εμμανουηλίδης, 2. Κώστας Χαραλαμπόπουλος, 3. Βασίλη Τσαλιαμάνη, 4. Παντελή Κολόκα, 5. Φίλιππος Σιάκκας, 6. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, 7. Στέλιος Λέυκοβιτς, 8. Γιούλα Μητροκώστα και 9. Γιώργος Γοργόλης.

Καστοριά

1. Μαρία Αντωνίου, 2. Γιώργος Παπαδόπουλος, 3. Κ.Μαγαλιός

Φλώρινα

1. Γιάννης Αντωνιάδης, 2. Απόστολος Ασλανίδης, 3. Σωτήρης Βόσδου, 4. Γιώργος Κουλίδης, 5. Σταύρος Παπασωτηρίου

Χαλκιδική

1. Ευθύμης Καρανάσιος, 2. Δημήτρης Πάχτας, 3. Νίκος Καραμανλής, 4. Γιώργος Τσιουπλάκης, 5. Απόστολος Μαρκογιαννάκης, 6. Γιώργος Τσανανάς, 7. Νίκος Ψαράς και 8. Όλγα Παπαμέτη.

Μαγνησία

1. Σούρλας Γιώργος, 2. Νάκος Θανάσης, 3. Μπουκώρος Χρήστος, 4. Δεσύλλας Σπύρος, 5. Καπάνη Μαρία, 6. Μακρή Ζέττα, 7. Μποτός Αργύρης

Λέσβος

1. Παύλος Βογιατζής, 2. Γιάννης Γιαννέλης, 3. Κώστας Μουτζούρης, 4. Δημήτρης Παπαγιαννίδης

Σάμος

1. Μιχάλης Αγγελόπουλος, πρώην Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, 2. πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, Γιάννης Χατζηκωνσταντής, 3. Τάσος Καλατζής, προϊστάμενος της ΔΟΥ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, 4. Μάνος Λογοθέτης, κπρόσωπος Τύπου της ΝΟΔΕ Σάμου της Ν.Δ., γιατρός

Αρκαδία

1. Βασίλης Κοντοζαμάνης, πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ , 2. Παναγιώτης Καρβελάς, αντιπρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης, 3. Κώστας Βλάσσης, ιατρός, 4. Παναγιώτης Βαλασόπουλος, σύμβουλος επιχειρήσεων , 5. Μαρίνος Τσίρμπας, γιατρός και 6. Αυγερινός, γιατρός.

Μεσσηνία

1. Μίλτος Χρυσομάλλης, 2. Αγγ. Κωτσιόπουλος, 3. Γ. Αδαμόπουλος, 4. Μανώλης Μάκαρης, 5. Π. Κατσίβελας, 6. Π. Ιωαννίδης, 7. Γ. Γιαννακόπουλος 8. Αντωνία Μπούζα

Κορινθία

1. Χρήστος Δήμας, 2. Ν. Ταγαράς, πρ. νομάρχης 3. Π. Καλλίρης, πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου , 4. Αθ. Παπαχριστόπουλος, γιατρός , 5. Μ. Σούκουλη, περιφερειακή σύμβουλος, 6. Π. Ανδρικόπουλος, δικηγόρος, 7. Δ. Παπαγεωργίου, δικηγόρος , 8. Στ. Μάρκελλος, πολιτευτής και 9. Χ. Οικονομόπουλος, οικονομολόγος, 10. Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, πρώην βουλευτής

Ρόδος

1. Βασίλης Υψηλάντη, 2. Μάνος Κόνσολας, 3. Βασίλης Χρύσης, 4. Γιάννης Παππας, 5. Στράτος Καρίκης, 6. Γιάννης Φλεβάρης, 7. Γιώργος Πυλάρης από τη Κάρπαθο

Ηράκλειο

1. Γιώργος Δεικτάκης (πρώην βουλευτής), 2. Ελένη Κουντουράκη (Πολ. επιστήμων), 3. Κωστής Παπαγεωργίου (Δημοσιογράφος), 4. Γιώργος Ματαλιωτάκης (Διδάκτωρ του Πολυτεχνείου), 5. Ρέα Αλεξανδράκη (Ιατρός), 6. Κώστας Στραταντωνάκης (Υπάλληλος ΔΕΗ), 7. Μάξιμος Σενετάκης (Πολ.μηχανικός), 8. Μανώλης Μαράκης (Υπάλληλος- ΑΜΕΑ), 9. Αντιγόνη Ανδρεάκη

Χανιά

1. Μανούσος Βουλουδάκης, πρώην Βουλευτής, 2. Κυριάκος Βιρβιδάκης, πρώην δήμαρχος Χανίων και νυν δημοτικός σύμβουλος, 3. Κώστας Γύπαρης, γραμματέας του Π.Σ , 4. Κουκιανάκης Χαράλαμπος, πρώην αντινομάρχης, 5. Κοντολαιμάκη Άννα, πρώην αντιδήμαρχος Ακρωτηρίου, 6. Καλαϊτζάκης Γιώργος, πολιτευτής, πρώην γενικός διευθυντής ΕΛΤΑ.

Αχαϊα

1. Νίκος Παπαδημάτος (πολιτευτής), 2. Νατάσα Ράγιου (πολιτευτής), 3. Γιώργος Καραμαλίκης (Ναύαρχος ε.α.), 4. Αθανάσιος Νταβλούρος (πρώην διοικητής Ασφάλειας πατρών), 5. Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου (πολιτευτής), 6. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος (πολιτευτής), 7. Ελένη Πανίτσα (πολιτευτής), 8. Αγγελος Τσιγκρής (πολιτευτής), 9. Νίκος Πυλαρινός (Περιφερειακός Σύμβουλος), 10. Βασίλης Καρκούλιας (οικονομολόγος - Πρόεδρος Ομοσπονδίας θυμάτων ναζί), 11. Γιώργος Μητρόπουλος, 12. Δημήτρης Αντωνακόπουλος (επιχειρηματίας από τα Καλάβρυτα)

Αιτωλοακαρνανία

1. Γιώργος Παπαναστασίου, 2. Έλενα Μάντζιου – Κοτρολού, 3. Δημ. Αρβανίτης, 4. Φωκά, 5. Νίκος Καραπάνος, 5. Γεωργία Μπόκα.

Θεσπρωτία

1. Γεωργόπουλος Γιάννης, 2. Γιόγιακας Βασίλης 3. Κάτσιος Νίκος 4. Κιάμος Μάκης, 5. Μπέζας Αντώνης, 6. Μπέσης Κώστας

Άρτα

1. Καραμπίνα Εύη, 2. Μίχου Χριστόφορος, 3. Παπαβασιλείου Γιώργος, 4. Παπαδημητρίου Ευάγγελος, 5. Παπαδημητρίου Ντίνος, 6. Σίμου Τασούλα, 7. Στύλιος Γιώργος, 8. Τσιρογιάννης Χρήστος

Λάρισα

1. Αδαμούλης Γιώργος (εκπαιδευτικός, μέλος Π.Ε ΝΔ), 2. Αξιόγλου Ελένη (Δικηγόρος), 3. Βουνάτσος Αχιλλέας (Δημοσιογράφος), 4. Γρηγοριάδης Δημήτρης (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής), 5. Ζαχείλα Κατερίνα (Δημοσιογράφος), 6. Καμηλαράκη Μαίρη (πολιτικός Μηχανικός, μέλος Π.Ε ΝΔ), 7. Καρέλα Κατερίνα (Αρχιτέκτονας), 8. Πλιάτσικας Χρήστος (Συνταξιούχος)

Γρεβενά

1. Απόστολος Τσένης, πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών, 2. Αθανάσιος Σδράλης, 3. Τιμολέων Κοψαχείλης, 4. Φώτης Σιούμπουρας, δημοσιογράφος 5. Γιάννης Μήτσιου, 6. Σ.Σκόδρας, μέλος της ΝΟΔΕ.

Καρδίτσα

1. Γιώργος Αναγνωστόπουλος, πρώην Βουλευτής Καρδίτσας, 2. Παύλος Σιούφας, 3. Σωτήρης Μπούσδρας, 4. Κώστας Κωτούλας, 5. Ασημίνα Σκόνδρα, 6. Νίκος Παππάς και 7. Νίκος Πολύζος.

Πιερία

1. Άννα Μάνη, 2. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, 3. Ανέστης Ίνεγλης, 4. Ξενοφών Μπαραλιάκος, 5. Δημήτριος Μπέης, 6. Ανατολή Κωνσταντινίδου, 7. Βασίλειος Τουλίκας και 8. Δημήτριος Χριστογιάννης

Ημαθία

1. Κ. Ζιώγας, 2. Γ. Μπατσαρά, 3. Ά. Βεσυρόπουλος, 4. Ζ. Πατσίκας, 5. Γ. Ορφανός, 6. Ξ. Σακκλάς, 7. Στ. Γιαννούτσου, 8. Κ. Καλαϊτζίδης, 9. Λ. Τσαβδαρίδης, 10. Μάμαλης, 11. Τ. Μπαρζώκας, 12. Σ. Σαρηγιαννίδης.

Κοζάνη

1. Διαμαντής Βαχτσεβάνος, 2. Θεόδωρος Κουκάκης, 3. Γεώργιος Τοπαλίδης, 4. Άννα Νανοπούλου, 5. Έλσα Φωτιάδου, 6. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, 7. Φώτης Ζυγούρης και 8. Ιωάννη Δεληγιάννη.

Πέλλα

Απο Γιαννιτσά: 1. Φουντουκίδου Παρθένα, 2. Σταμενίτης Διονύσης, 3. Ζωγράφου Μαρία, 4. Nικέζης Δημήτρης,

Απο Έδεσσα: 1. Νουσηκύρου Άλκης, 2. Μουράτογλου Γιάννης

Απο Αλμωπία: 1. Βαμβάκη Άννα, 2. Σαρπασίδου Ελένη

Απο Σκύδρα: 1. Τζαμτζής Δάνης, 2. Μπαρμπαγιάννης Κώστας

Β' Θεσσαλονίκης

1. Αδάμ Ρεγκούζας, 2. Πόπη Καλαϊτζή, 3. Εύα Παντούσα, 4. Γιάννης Παλαιστής, 5. Παντελής Τσακίρης, 6. Βασίλης Πετσάνας (ο κατάλογος δεν έχει ολοκληρωθεί).

Α' Θεσσαλονίκης

1. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, 2. Αναστάσιος Τσόγγαλης, 3. Στράτος Σιμόπουλος, 4. Παναγιώτης Κοκκόρης, 5. Φαίη Κυριλλίδου, 6. Γωγώ Παπαϊωάννου, 7. Βαρβάρα Ρόζα, 8. Άρτεμις Διαλυνά, 9. Δημήτρης Πανοζάχος, 10. Μαρία Μήτσιου, 11. Ορέστης Αγγελίδης, 12. Νίκος Βαλάνος, 13. Παντελής Καζαντζίδης, 14. Μαρία Προκοπίδου, 15. Νίκος Βεζυρτζής 16. Γιώργος Ορφανός, 17. Κώστας Μαργαρίτης (κατέθεσε αίτηση στη γραμματεία Οργανωτικού) (ο κατάλογος δεν έχει ολοκληρωθεί).

Σέρρες

1. Βλάχβεης, 2. Σπυρόπουλος Π., 3. Σπυρόπουλος Γ., 4. Αραμπατζή Φ., 5. Μήκκα Αγγ., 6. Στάγκος, 7. Μάμαλης, 8. Πανταζής, 9. Μασλαρινός, 10. Μπασδάνης, (ο κατάλογος δεν έχει ολοκληρωθεί)

Δράμα

Σταύρος Παπαδόπουλος (ο κατάλογος δεν έχει ολοκληρωθεί)

Αργολίδα

1. Παναγιώτης Αναγνωσταράς, δήμαρχος Ναυπλιέων 2. Κατερίνα Μπόμπου, πρώην αντινομάρχης 3. Φώτης Κολεβέντης, 4. Βασίλης Σιδέρης, πρώην αντινομάρχης 5. Καλογεράκου και 6. Γεωργαντά.

Ξάνθη

1. Γ. Ανδρέου, 2. Σάκης Κριτσίνης, 3. Κ. Τριανταφυλλίδης, 4. Σιαμπάν Μπαντάκ, 5. Αχνάν Πετσενίκ και οι 6. Φ. Τσαλίδης, πρώην Βουλευτής 7. Πελαγία Βώβου (κατέθεσαν αίτηση στη γραμματεία Οργανωτικού), 8. Κώστας Ζαγναφέρης

Ροδόπη

1. Κυριάκος Μπαμπασίδης, 2. Βούλα Ελευθεριάδου, 3. Αλέξανδρος Καζαντζής, 4. Παναγιώτης Τσίτσιος, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος, 5. Αχμέτ Ιδρύς, 6. Ιλχάν Ιμάμογλου

Έβρος

1. Άκης Γεροντόπουλος, 2. Σταύρος Κελέτσης, πρώην βουλευτής, 3. Ελένη Δημούδη, πρώην διευθύντρια του ΙΕΚ, 4. Παγώνα Καράκη από το Σουφλί, 5. Φανή Μπαχαρίδου από τον Βόρειο Έβρο και 6. Χριστίνα Καπετανίδου από το Διδυμότειχο, δικηγόρος 7. Χρήστος Τοκαμάνης απο το Διδυμότειχο, 8. Σταύρος Καβαρατζής (γιος του παλιού βουλευτή), 9. Βαγγέλης Ρούφος ιδιωτικός εκπαιδευτικός, 10 Νίκος Νικολαΐδης από το Διδυμότειχο.


http://nonews-news.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλύτερος Δημόσιος υπάλληλος του κόσμου... ανακηρύχθηκε Έλληνας!!!!


«Der Spiegel»
Σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης για την Δημόσια Διοίκηση ο καλύτερος δημόσιος...
υπάλληλος του κόσμου είναι Έλληνας και μάλιστα θα βραβευθεί τον Μάρτιο στο Λας Βέγκας για αυτήν την πρωτιά. Ο 54χρονος....


Παναγιώτης Καρκατσούλης μιλάει στο περιοδικό «Der Spiegel» και αναλύει τις απόψεις του για το ελληνικό Δημόσιο και την αποκέντρωση, που δεν υπήρξε ποτέ. Είναι ανώτατος υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών, έχει σπουδάσει στο εξωτερικό και έχει εργαστεί για την Ε.Ε. αλλά και για τον ΟΑΣΑ. Μάλιστα η άποψη του, ταυτίζεται με πολλών Ελλήνων, ότι δεν μας φταίει μόνο η τρόικα και η Μέρκελ αλλά κυρίως φταίμε εμείς οι ίδιοι.

Το άρθρο του «Der Spiegel» δεν επικεντρώνεται μόνο στο προφίλ του κ. Καρκατσούλη, αλλά αναφέρεται και στην σκληρή ελληνική πραγματικότητα, με τις στρεβλώσεις της και το γεγονός ότι, όχι μόνο δεν προσπαθούμε αλλά και δεν θέλουμε και να αλλάξουμε.

Αναφέρεται για παράδειγμα στις συλλήψεις επιχειρηματιών με χρέη εκατομμυρίων στο Δημόσιο, οι οποίοι όχι μόνο αφέθηκαν ελεύθεροι αλλά και δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ.

Σχετικά με την γραφειοκρατία στο άρθρο υπάρχει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, που αναφέρει πως αν κάποιος θελήσει να κάνει ένα πικ νικ στο δάσος, πρέπει να επικοινωνήσει με 11 διαφορετικές υπηρεσίες για να πάρει άδεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα κινητικά προβλήματα και ο αγώνας για επιβίωση γνωστού Έλληνα τραγουδιστή

Τα κινητικά προβλήματα και ο αγώνας για επιβίωση γνωστού Έλληνα τραγουδιστή

Τα τελευταία δύο χρόνια ο καταξιωμένος τραγουδιστής ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά.
Στήριγμά του η σύζυγός του Λίνα που δεν τον αφήνει στιγμή από τα μάτια της και ο κουμπάρος του Γιάννης Ζουγανέλης. Όλα ξεκίνησαν πριν δυο χρόνια όταν ο Αντώνης Τουρκογιώργης είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό επεισόδιο,και είχε υποβληθεί σε εγχείρηση εμβολής. Μετά από θεραπείες ο καλλιτέχνης απέκτησε επαφή με το περιβάλλον του. Σήμερα αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και δίνει τη νέα του μάχη ώστε να μπορέσει να σταθεί στα πόδια. Οι αποθεραπείες αυτές όμως είναι πολυέξοδες και εδώ και λίγο καιρό η σύζυγός του και ο Γιάννης Ζουγανέλης προσπαθούσαν να αποσπάσουν μια τιμητική σύνταξη για να μπορούν να καλύπτουν τα έξοδα των θεραπειών του. Τελικά σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού του εξασφάλισε σύνταξη των 800 ευρώ.
gossip-tv
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία: Ένα αγόρι νεκρό και μια κοπέλα χαροπαλεύει σε τροχαίο με μηχανή





Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε λίγο πριν τις 4 στα Γαλανέικα, στη διασταύρωση Παπασιοπούλου και Κυθήρων, λίγο μετά την Ακαδημία.


Είναι διασταύρωση καρμανιόλα, που γίνονται πολύ συχνά τροχαία...

Ο οδηγός της μηχανής, 23 ετών από τη Λαμία, με συνεπιβάτιδα μια φίλη του κατέβαιναν από Γαλανέικα προς Λαμία και συγκρούστηκε με το Ι.Χ. που οδηγούσε ηλικιωμένος, κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Μετά την σύγκρουση η μηχανή χτύπησε στο πεζοδρόμιο, στην κολόνα και στο δέντρο με αποτέλεσμα τα δυο παιδιά να χτυπήσουν πολύ σοβαρά και κυρίως στο κεφάλι.
Δυστυχώς ο 24χρονος δεν άντεξε και μόλις μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ η κοπέλα, που φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, είναι σε πάρα πολύ κρίσιμη κατάσταση.








Διαβάστε Περισσότερα »

Μάστιγες το AIDS και η ελονοσία στην Ελλάδα


Δραματική είναι η αύξηση των κρουσμάτων του AIDS και της ελονοσίας στην Ελλάδα της κρίσης σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, ο οποίος επικαλείται τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα».

«Οι βάναυσες περικοπές στον προϋπολογισμό για την Υγεία και την περίθαλψη στην Ελλάδα έχουν οδηγήσει σε τρομακτική έξαρση των θυμάτων του ιού HIV αλλά και της ελονοσίας» τονίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανική Guardian, επικαλούμενη μαρτυρίες και αποκαλύψεις κορυφαίου στελέχους των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».

«Το ποσοστό κρουσμάτων HIV/AIDS στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας αυξήθηκε κατά 1.250% κατά τους πρώτους 10 μήνες του 2011 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους» τονίζει στοn Guardian ο επικεφαλής του οργανισμού, προσθέτοντας ότι παρατηρείται έξαρση και της ελονοσίας στα νότια της χώρας, «σε ποσοστά που έχουν να εμφανιστούν από τη Χούντα των συνταγματαρχών».

«Την ίδια ώρα» καταλήγει η βρετανική εφημερίδα, μετά από μία λεπτομερή περιγραφή της κατάστασης της Υγείας στην Ελλάδα της κρίσης και της τρόικας, «η κυβέρνηση προαναγγέλλει νέες περικοπές στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πιάστηκαν στα χέρια στη Χαλκίδα για τις... πατάτες

Πιάστηκαν στα χέρια στη Χαλκίδα για τις... πατάτες

Δεν έλειψαν οι φασαρίες σήμερα στη Χαλκίδα, από όσους περίμεναν για να προμηθευτούν φθηνή πατάτα, εξαιτίας της καθυστέρησης του φορτηγούς, γεγονός που συνετέλεσε στο να αργήσει να γίνει η διανομή στο Πάρκο του Λαού και να ξεσπάσουν καβγάδες .
Όσοι περίμεναν στην ουρά για να πάρουν τις πατάτες που παρήγγειλαν, εξαγριώθηκαν από την καθυστέρηση και άρχισαν να επιτίθενται στους εθελοντές, παρότι δουλεύουν αφιλοκερδώς.
Όπως αναφέρει το egnomi.gr, υπήρξαν πολλά φραστικά επεισόδια, μεταξύ πολιτών και εθελοντών, οι οποίοι πήγαν για καλό και βρήκαν το μπελά τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΨΗ


Νέος μποναμάς στους εθνικούς διαφημιστές απο τον Παντελή Καψή.. Το Εθνικό δίκτυο ερευνας και τεχνολογίας-ναι και αυτό εμείς το πληρώνουμε-ανακοίνωσε τη διαφημιστική του καμπάνια για το 2012...

υψους 250.000 ευρώ και ο Καψής έσπευσε να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.







Τώρα τι δουλειά έχει το εν λόγω ίδρυμα να ξοδεύει 250.000 ευρώ σε διαφήμισει την ώρα που η χώρα στενάζει σίγουρα είναι ένα ερώτημα που δεν απασχολεί καθόλου τους καρεκλοκένταυρους της κυβέρνησης...





































Διαβάστε Περισσότερα »

Οι γιατροί του κόσμου το Σαββατοκύριακο στη Στερεά


Σήμερα το απόγευμα ξεκίνησαν από την Αθήνα οι γιατροί του κόσμου,

 οι οποίοι σε 48 ώρες θα διανύσουν 1.160 χιλιόμετρα, και έχουν προγραμματίσσει να βρεθούν σε περιοχές όλης της χώρας για τη συγκέντρωση τροφίμων και ρούχων, τα οποία θα προσφερθούν στους κατά τόπους δήμους.  

 Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου θα φθάσουν στη Στερεά και με πρώτο σταθμό το Καρπενήσι. 

Το πρωί της Κυριακής στις 8 θα βρίσκονται στη Λαμία και στο πολιτιστικό κέντρο της οδού Λεωνίδου. 

Ενώ στις 4 ο απόγευμα της ίδιας ημέρας θα κάνουν στάση στη Χαλκίδα. 

Οι γιατροί του κόσμου θα μεταφέρουν σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ελπίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κόκκινο Βοιωτίας:Ένας νεκρός και δυο σοβαρά από μετωπική σε τροχαίο



Το τροχαίο έγινε χθες στις 15:00΄ σε επαρχιακό δρόμο στο Κόκκινο Βοιωτίας.

Τα δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα κινούνταν αντίθετα και ο ένας από τους δυο οδηγούς, έχασε τον έλεγχο από άγνωστη αιτία, με αποτέλεσμα να συγκρουσθούν μετωπικά.

Στο ένα αυτοκίνητο ήταν μόνο, ο 56χρονος οδηγός, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά. Στο άλλο όμως επέβαιναν 3 άτομα, που δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους.

Ο ένας από τους δυο συνεπιβάτες, 59 ετών, ανασύρθηκε νεκρός, ενώ ο 49χρονος οδηγός και ο 43χρονος συνεπιβάτης τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά.

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Θηβών, ενώ η τροχαία διενεργεί προανάκριση για το θανατηφόρο τροχαίο.
lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα »

Μην ξεχάσετε ...Την Κυριακή Ψηφίζουμε

papatzides

Διαβάστε Περισσότερα »

Για κοιτάξτε τα δάχτυλα σας αφού δείτε την επόμενη εικόνα..

Ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι αυτό που επιθυμείτε... Το αποτέλεσμα είναι από επιστημονική μελέτη...

Διαβάστε Περισσότερα »

Αιματοβαμμένα πλούτη...

http://mypost.gr/wp-content/uploads/2011/05/asma_asad.jpg

Διαβάστε με τι ασχολούνταν η σύζυγος του Άσαντ, την ώρα που οι δυνάμεις καταστολής σκότωναν μαζικά διαδηλωτές στη Συρία...


Μία ημέρα αφότου τα στρατεύματα κατέπνιγαν την εξέγερση στη Χομς, ο Ασαντ αφιέρωνε στη γυναίκα του τραγούδια κάντρι. Την ίδια ώρα, ενώ ο λαός στέναζε από το διεθνές εμπάργκο, η Ασμα Ασαντ παράγγελνε κεριά και πολυελαίους αξίας 12.000 ευρώ, ενώ πλήρωνε 4.500 ευρώ για παπούτσια στολισμένα με κρύσταλλα

Η Συρία φλέγεται, όμως η οικογένεια Ασαντ μοιάζει να ζει σε ένα δικό της, παράλληλο σύμπαν, όπου εξακολουθούν να προέχουν η διασκέδαση και η ικανοποίηση των καταναλωτικών ενστίκτων της. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από περίπου 3.000 προσωπικά μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από τον Ιούνιο μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο, που έφθασαν στην κατοχή της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Στα μηνύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας ακριβώς έναν χρόνο μετά την έναρξη της εξέγερσης στη Συρία, ο Ασαντ φαίνεται να κάνει αστεία σχετικά με τις υποσχέσεις του για μεταρρυθμίσεις και παρακάμπτει τις αμερικανικές κυρώσεις για να ψωνίσει από το iTunes ενώ η σύζυγός του ξοδεύει δεκάδες χιλιάδες δολάρια προκειμένου να αγοράσει από το Διαδίκτυο κοσμήματα και έπιπλα.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα του Άσαντ και της συζύγου του δείχνουν ότι ο σύρος Πρόεδρος λαμβάνει τακτική ενημέρωση από την Τεχεράνη για τους αντικαθεστωτικούς ενώ η Πρώτη Κυρία της Συρίας παραγγέλνει πανάκριβα και επώνυμα έπιπλα μέσω του διαδικτύου.

Ο Άσαντ φαίνεται να έχει επαρκή γνώση για όσα συμβαίνουν στην σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο πόλεμο χώρα του από δίκτυο έμπιστων που τον ενημερώνει παρακάμπτοντας τα επίσημα κανάλια της εξουσίας.

Σε αυτό το δίκτυο δεσπόζουσα θέση έχουν οι Ιρανοί.

Στη Δαμασκό εκπρόσωπος της κυβέρνησης διέψευσε την αυθεντικότητα των emails μιλώντας για άλλη μια "συνωμοσία των ξένων ΜΜΕ".

Από την πλευρά της όμως η εφημερίδα επιμένει ότι τα emails με τις διευθύνσεις sam@alshahba.com του Ασαντ και ak@alshahba.com της Ασμα περιέχουν πολλές οικογενειακές φωτογραφίες και βίντεο, τη σκαναρισμένη ταυτότητα του σύρου Προέδρου και το πιστοποιητικό γέννησης ενός συγγενούς τους, τα οποία δύσκολα θα μπορούσαν να πλαστογραφηθούν.

Περίπου 10.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην εμφύλια σύγκρουση, πολλές χιλιάδες είναι οι τραυματίες (που συχνά δεν έχουν σχεδόν καμία βοήθεια αν δεν υφίστανται και βασανιστήρια), οι απαχθέντες και οι βασανισθέντες,·πολλές χιλιάδες και οι πρόσφυγες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η πολιτική χωρίς ηθική, είναι η ηθική των τυράννων

Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης


Κύριε Βενιζέλο, Σας απευθύνομαι για τρίτη φορά. Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί το κάνω. Άλλοι θα μιλήσουν για εμμονή. Δεν σας κρύβω πως δίστασα αρκετά πριν αποφασίσω να σας γράψω μια ακόμη επιστολή που δεν θα απαντήσετε. 


Μέσα στις αγιογραφίες των ημερών η επιστολή μου μπορεί να φαντάζει κουραστική και χωρίς νόημα. 


Αλλά το νόημα στα πράγματα, το δίνει ο καθένας με τον τρόπο του.


Σε καιρούς κρίσης οι άνθρωποι είναι...


περισσότερο έτοιμοι να εξαπατηθούν από το να αγανακτήσουν. 


Παρακολουθώ με σαρκασμό ανθρώπους που με έπαιρναν τηλέφωνο μετά τις δύο επιστολές μου για να μου προσθέσουν μια ακόμη πλευρά για τον τρόπο που πολιτευτήκατε, (περιέγραφαν όσα κάνατε «νομοθετικά τερατουργήματα») τώρα να κάνουν δηλώσεις υποστήριξής σας. 


Αγωνιούν σχεδόν να αναλάβουν το δύσκολο έργο να σας σηκώσουν στα χέρια για να σας οδηγήσουν ως το θρόνο της κομματικής ηγεσίας. «Αυτή είναι η πολιτική» θα σκεφτούν πολλοί. «Όχι, δεν είναι αυτή η πολιτική» σκέφτομαι και γι’ αυτό σας γράφω. Η πολιτική χωρίς ηθική είναι η ηθική των τυράννων. Η χώρα αυτή αξίζει κάτι παραπάνω.


Ας αρχίσουμε λοιπόν και πάλι από τα εύκολα. Διατελέσατε υπουργός Πολιτισμού. Η παραμονή σας στο υπουργείο σφράγισε αυτό που τότε φάνταζε μεγάλο επίτευγμα: Τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σήμερα όλοι καταλαβαίνουν πως ήταν ένα μεγάλο φαγοπότι.


Με «έργα», απευθείας αναθέσεις και τηλεοπτική εθνική υπερηφάνεια. Τα σκουπίδια που ψάχνουν σήμερα πολλοί συμπολίτες μας, είναι εκείνα τα αποφάγια. Δεν έγινε ποτέ κανένας δημόσιος απολογισμός για το πόσα δισεκατομμύρια στοίχησαν οι Ολυμπιακοί. 


Βλέπουμε μόνο πόσο μας στοιχίζουν σήμερα. Δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό κόστος, αλλά και σε εκείνη την εικόνα του «τεμπέλη έλληνα» που φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα του ευρωπαϊκού Τύπου. Δεν είναι τεμπέλης ο Έλληνας. Κανένας λαός δεν είναι τεμπέλικος. 


Οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις σας δηλαδή, απλώς έδιναν δισεκατομμύρια για να γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες, επενδύσεις SIEMENS,υποβρύχια που έγερναν, «εκσυγχρονιστικά» έργα σε τιμές πολλαπλάσιες των πραγματικών. Και κάποια μέλη τους έπαιρναν μίζες και ανέβαιναν θέση στην πολιτική επετηρίδα του ευρωπαϊκού κατεστημένου. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα.


Ας επιστρέψουμε λοιπόν στο θέμα μας.


Το 2003 ήσασταν επίσης υπουργός Πολιτισμού. Τον Απρίλιο του 2003 υπογράψατε υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες αποχαρακτηρίζονταν από Ιστορικά Διατηρητέα Μνημεία, δύο βιομηχανικά μνημεία της Θεσσαλονίκης. Τα εργοστάσια ΦΙΞ και ΑΛΛΑΤΙΝΗ. 


Και τα δύο σε περιοχές της Θεσσαλονίκης με μεγάλη αξία γης. Οι ιδιοκτήτες τους δηλαδή, οι οποίοι είχαν ήδη αποζημιωθεί για τους χαρακτηρισμούς, θα γίνονταν σκανδαλωδώς πιο πλούσιοι. Είναι χαρακτηριστικό, πως οι ιδιοκτήτες του ΑΛΛΑΤΙΝΗ είχαν πάρει δικαίωμα μεταφοράς συντελεστή και δόμησης για 110.000 τετραγωνικά μέτρα. 


Παρ’ όλα αυτά εσείς αποχαρακτηρίσατε τμήματα του μνημείου για να οικοδομήσει η ιδιοκτήτρια εταιρεία 5 εξαόροφες οικοδομές,1 πενταόροφη,1 μονοκατοικία και 400 θέσεις πάρκινγκ.


Παρά την αντίδραση των κατοίκων, στο πλευρό σας είχε σταθεί όλο το πολιτικό κατεστημένο της Θεσσαλονίκης (να σας θυμίσω πως η πλειονότητά του σήμερα έχει καταδικαστεί ή αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες). 


Δύο χρόνια μετά, το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε πως οι αποχαρακτηρισμοί είναι παράνομοι. Επικαλέστηκε μάλιστα το άρθρο 24 του Συντάγματος (πώς σας διέφυγε, συνταγματολόγε αυτό;) με βάση το οποίο, ο συντελεστής δόμησης 4,2 για τα έργα αυτά ήταν πέρα από κάθε έννοια ισότητας, καθώς στην περιοχή ο πραγματικός συντελεστής ήταν μόλις 2,2. 


Τα έργα ευτυχώς δεν έγιναν. Το 2006, ο Γιώργος Βουλγαράκης ως υπουργός Πολιτισμού αποχαρακτήρισε και πάλι με υπουργική απόφαση το βιομηχανικό μνημείο ΑΛΛΑΤΙΝΗ. Και πάλι το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του έκρινε παράνομη την υπουργική απόφαση. 


Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, κάποιος λόγος θα υπάρχει, τον οποίο αγνοούμε, που έχετε εστιάσει την προσοχή σας τόσες κυβερνήσεις, και κυρίως εσείς, σε ένα οικοδομικό τετράγωνο της Θεσσαλονίκης που μπορεί σε μία νύχτα να γίνει χρυσορυχείο.


Στο σχέδιο νόμου «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός» του ΥΠΕΚΑ, το οποίο βεβαίως εσείς υπογράφετε, και συγκεκριμένα στο άρθρο 10 ζ αναφέρεται:


«Σε περίπτωση οικοπέδων τουλάχιστον 2.000 τ.μ με απόδοση σε κοινή δημόσια χρήση του 100% του ακάλυπτου παρέχεται το εξής κίνητρο:


Αύξηση της επιτρεπόμενης δόμησης του προκύπτοντος οικοπέδου κατά 35% με προσθήκη καθ’ ύψος 30% επιπλέον του επιτρεπόμενου της περιοχής».


Συμπτωματικά, το οικόπεδο ΑΛΛΑΤΙΝΗ είναι 2600 τετραγωνικά. Το κώλυμα στην οικοδόμησή του δεν ήταν τόσο ο αποχαρακτηρισμός, όσο η αντισυνταγματική ρύθμιση για τον μεγάλο συντελεστή. Και τώρα ξαφνικά αυτό ρυθμίζεται με νόμο. Η ελληνική Βουλή θα ψηφίσει αυτό που τόσο πολύ θέλατε διακομματικά. Φαντάζομαι πως δεν υπάρχουν πολλά ακόμη οικόπεδα πάνω από 2.000 τετραγωνικά μέσα σε πόλεις, για τα οποία κάνετε ολόκληρη ρύθμιση. Αν υπάρχουν, καλό θα είναι να τα ανακοινώσετε για να δούμε ποιοι επιτέλους ευνοούνται.


Και ας πάμε τώρα στα πιο δύσκολα...


Σας παρακολούθησα λίγο πριν την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου να κάνετε δηλώσεις, ότι αναζητάτε 250 εκατομμύρια τα οποία αν δεν βρίσκονταν έπρεπε να κόψουμε τις επικουρικές. Θα σας πω λοιπόν πού ήταν τα 250 εκατομμύρια που δηλώνατε πως ψάχνατε, όπως και πολλά ακόμη που εσείς ο ίδιος χαρίσατε. Όχι βέβαια στους συνταξιούχους. Διατελέσατε και υπουργός Άμυνας. 


Την περίοδο εκείνη γνωρίζατε πάρα πολύ καλά και από την ενημέρωση υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και δικαστικών αυτό που γνώριζε όλη η Ελλάδα από δημοσιεύματα. Η προμήθεια 4 γερμανικών υποβρυχίων S-214 και η επισκευή 4 ακόμη S-209 ήταν ένα μεγάλο σκάνδαλο με μίζες στο οποίο εμπλέκονταν υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και στελέχη του υπουργείου και του Πολεμικού Ναυτικού. 


Η Ελλάδα αποφάσισε και πάλι στο όνομα της εθνικής ανάγκης να προμηθευτεί υποβρύχια που υπήρχαν μόνο στα σχέδια σε τιμές διπλάσιες των πραγματικών. Δηλαδή χρηματοδοτήσαμε το ερευνητικό πρόγραμμα της Γερμανικής HDW,προπληρώσαμε τα υποβρύχια και τελικώς δεν παραλάβαμε παρά ένα από αυτά το οποίο και έγερνε: Το «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» το οποίο αρνήθηκαν να παραλάβουν όλοι οι υπουργοί Άμυνας πριν από εσάς.


Οι γερμανικές Αρχές ερευνώντας το σκάνδαλο, αποκάλυψαν πως μια ομάδα Ελλήνων (και πολιτικών) έπαιρνε μίζες προκειμένου να γίνει αυτή η προμήθεια. Οι μίζες δίνονταν στους επίορκους μέσα από τον πρόγραμμα αντισταθμιστικών ωφελημάτων. Δηλαδή η γερμανική εταιρεία εμφανιζόταν να δίνει χρήματα σε ελληνικές εταιρείες για να κατασκευάσουν τμήματα του υποβρυχίου, αλλά αυτά πήγαιναν σε μίζες. 


Επίσης η γερμανική HDW είχε αναλάβει να αγοράσει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έναντι ευτελούς ποσού, για να μπορέσουν οι μιζαδόροι να εμφανίσουν πως αγοράζουν τα υποβρύχια για να σωθούν τα Ναυπηγεία και να μην μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι.


Στην Ελλάδα οι εισαγγελικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνα η οποία οδηγεί στο σκαμνί 30 άτομα. Ανάμεσά τους και συνδικαλιστές του Σωματείου οι οποίοι έπαιρναν μίζες για να κάνουν συμβατά τα δικαιώματα των εργαζομένων με τα συμφέροντα όσων χρηματίζονταν. Επίσης το ΣΔΟΕ, όπως καλά γνωρίζετε, σας γνωστοποίησε ένα πόρισμα που επιβεβαίωνε πλήρως τις φήμες. 


Σε αυτό το πόρισμα αποκαλύπτεται πως η γερμανική εταιρεία HDW δεν πραγματοποίησε τα προγράμματα Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων που θα επέστρεφαν στην Ελλάδα 500 εκατομμύρια ευρώ. Σε έλεγχο του ΣΔΟΕ αποκαλύφθηκε πως μεγάλες εταιρείες που εμφανίζονταν ότι εισπράττουν χρήματα από την γερμανική εταιρεία για να κάνουν τμήματα των υποβρυχίων δεν το έκαναν. 


Πού πήγαιναν τα λεφτά; Σε μίζες, όπως έλεγαν οι γερμανικές δικαστικές Αρχές;


Γνωρίζατε ακόμη και την τραγελαφική διαπίστωση του πορίσματος ότι η Γερμανική ιδιοκτήτρια εταιρεία των Ναυπηγείων εμφάνιζε μεγάλες φορολογικές παραβάσεις και εικονικά τιμολόγια (ναι, οι Γερμανοί που μας κατηγορούν για διαφθορά). 


Σε ένα από αυτά τα τιμολόγια εμφανίζονται να δίνονται ποσά για «την προώθηση των εταιρικών συμφερόντων των Ελληνικών Ναυπηγείων στη Βολιβία». Μόνο που η Βολιβία δεν έχει θάλασσα για να έχουν τα Ναυπηγεία εταιρικά συμφέροντα.


Με βάση την δικαστική έρευνα σε Γερμανία και Ελλάδα, η χώρα μας μπορούσε να προσβάλει τις συμβάσεις για τα υποβρύχια, να απαιτήσει ρήτρα και αποζημιώσεις. Δεν το κάνατε. Παραλάβατε το υποβρύχιο που έγερνε και δεν παραλάμβανε κανένας υπουργός Άμυνας, αλλά κάνατε κάτι ακόμη χειρότερο. Πάλι με το πρόσχημα πως πρέπει να σωθούν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία. Προκειμένου να «σωθούν» λοιπόν και να αγοραστεί τμήμα των Ναυπηγείων από επενδυτές του Ντουμπάι (το 30% παρέμεινε στους Γερμανούς), με τον νόμο 3885/2010 υπογράψατε μια συμφωνία παραίτησης. 


Την ώρα που η χώρα διαπραγματευόταν με τους Γερμανούς εσείς υπογράψατε πως το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται ρητά των δικαιωμάτων του να εγείρει αξιώσεις που απορρέουν από τις ζημιογόνες για την περιουσία του συμβάσεις για τα υποβρύχια. Επίσης παραδίδονται «καθαρά» τα Ναυπηγεία στη νέα ιδιοκτησία, παρά το ότι ξέρατε πως υπάρχουν φορολογικές παραβάσεις, εικονικά τιμολόγια και άλλα πολλά. Και προχωρήσατε. 


Αποφασίσατε να αγοράσετε σε καιρό κρίσης επιπλέον δύο από τα σκανδαλώδη υποβρύχια με 515 εκατομμύρια ευρώ. Υπενθυμίζω ότι έχουμε ήδη πληρώσει το 96% των χρημάτων χωρίς να τα έχουμε παραλάβει. Δεν έχετε θέσει στη σύμβαση ούτε καν τον όρο πως θα πληρώσουμε αφού τα παραλάβουμε. 


Εκταμιεύετε και ποσά για να πληρωθούν. Εσείς λοιπόν ξέρετε που ήταν τα λεφτά που δήθεν ψάχνατε. Θέλετε λοιπόν τώρα να απαντήσετε γιατί χαρίσατε στους Γερμανούς πάνω από 1 δις;


Και μια που μιλάμε για την «εξυπηρέτηση» των εργαζομένων να σας θυμίσω μία ακόμη υπόθεση καρμπόν, που πάλι χαρίσατε για να μην μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι. Διατελέσατε υπουργός Ανάπτυξης. 


Το 1998,η καναδική εταιρεία η οποία εκμεταλλευόταν τα πετρέλαια Πρίνου-Καβάλας, σας γνωστοποίησε πως αποχωρεί από την Ελλάδα γιατί έληγε η σύμβαση εξόρυξης. Η εταιρεία με βάση τις συμβατικές της υποχρεώσεις έπρεπε να αποκαταστήσει το περιβάλλον. 


Αυτό στοίχιζε 700 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δική σας δήλωση στη Βουλή. Αποφασίσατε για να μην απολυθούν οι 258 εργαζόμενοι, να συνεχιστεί η άντληση. Δεν την ανέλαβαν τα Ελληνικά Πετρέλαια. Ούτε κάνατε διεθνή διαγωνισμό για να αναλάβει κάποια εταιρεία. Κάνατε ανάθεση σε μία εταιρεία που δημιουργήθηκε, την KAVALA OIL. 


Σε αυτή είχαν ποσοστό 67% ιδιώτες και 33% οι εργαζόμενοι. Δώσατε και 5 εκ δολάρια προκαταβολή στην νεοϊδρυθείσα εταιρεία. Τη χρηματοδοτήσατε. Το θέμα εμφανίστηκε στην Καβάλα ως σωτηρία και εσείς ως ευεργέτης.


Στη σύμβαση που υπογράψατε κάνατε και το επίσης ανεξήγητο μετά από όλες τις χάρες στην εταιρεία. Απαλλάξατε την εταιρεία από τα έξοδα αποκατάστασης του περιβάλλοντος και ξηλώματος των εγκαταστάσεων μετά το τέλος της άντλησης. Δηλαδή θα βγάλουν το πετρέλαιο και θα φεσώσουν το ελληνικό Δημόσιο με ένα κόστος που το 1999 ήταν 700 εκατομμύρια δολάρια. Ούτε η προηγούμενη εταιρεία τα πλήρωσε, ούτε η επόμενη θα πληρώσει. Θα τα δώσει ο ελληνικός λαός. Ο «τεμπέλης» των γερμανικών εφημερίδων που τρώει τα λεφτά. 


Και όλα αυτά για να «σώσετε» 258 εργαζόμενους. Με τόσα που έχετε χαρίσει στις εταιρείες οι εργαζόμενοι αυτοί θα ζούσαν χωρίς να δουλεύουν μαζί με πολλούς ακόμη στην περιοχή. Περιμένω να πείτε γιατί αυτή η εμμονή σας να θεωρείτε τα συμφέροντα των εταιρειών, συμφέροντα της Ελλάδας.


Όλα αυτά τα περνάτε ως νόμους στην ελληνική Βουλή. Είσαστε γνώστης της νομικής και ξέρετε πως να διαχέετε την ευθύνη. Δεν μιλώ μόνο για την πολιτική.


Ίσως αυτή την επιστολή να την γράφω γι’ αυτούς τους πολιτικούς τελικώς. Δεν πιστεύω πως είναι όλοι διεφθαρμένοι. Μπορούν να καταλάβουν και να τολμήσουν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. 


Την γράφω και για εκείνους τους ανθρώπους στο ΠΑΣΟΚ που θα δώσουν 2 ευρώ για να σας ψηφίσουν για αρχηγό πιστεύοντας πως είσαστε ο καταλληλότερος για να επιβιώσει το κόμμα. Δεν ξέρω γιατί σας θεωρεί ο καθένας απ’ αυτούς καταλληλότερο, αλλά είμαι βέβαιος πως δεν εννοούν με το «καταλληλότερος» την πολιτική, όπως την θέλουν.


Αυτοσκοπός δεν είναι η ύπαρξη των κομμάτων, αλλά της χώρας. Αυτής που θέλετε να λέτε ότι σώσατε, όπως τα Ναυπηγεία και τα Πετρέλαια Καβάλας. Άντε και το ΑΛΛΑΤΙΝΗ. Είτε το θέλετε είτε όχι, έχετε παραδοθεί στην Ιστορία. Το άγχος σας να επιβεβαιώσετε το όνομα «Βενιζέλος» ως ιστορικό όνομα για δεύτερη φορά έχει επιτευχθεί. 


Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, λένε οι ιστορικοί, πως για να φτάσει στην Μικρασιατική Καταστροφή υπηρέτησε τουλάχιστον κάποιο όραμα. Δεν θεωρώ πως θα υπάρξει ιστορικός του μέλλοντος που θα σας πιστώσει στο μέλλον οποιαδήποτε όραμα ως άλλοθι για την ολική καταστροφή που οδηγείτε τη χώρα


ΥΓ Για όλους εσάς στο ΠΑΣΟΚ που θα ψηφίσετε τον Βενιζέλο για να σώσει το κόμμα, αναρωτηθείτε μήπως μιλάτε πλέον για ένα κόμμα το οποίο ταιριάζει μόνο στο Βενιζέλο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοπρατήθηκε το μεγάλο έργο για τη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία, του οδικού άξονα Λαμία – Καρπενήσι

alt



Στο «δρόμο» της υλοποίησης μπαίνει ο οδικός άξονας Λαμία – Καρπενήσι, αφού στις 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός (άνοιγμα οικονομικών προσφορών) για την κατασκευή του τμήματος Καστρί – Μακρακώμη. 


Το έργο έχει προϋπολογισμό 25.000.000 € και χρηματοδοτείται από το τομεακό ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών. 


Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για τη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία, που αποτελεί χρόνιο και πάγιο αίτημα της αυτοδιοίκησης, των φορέων και των πολιτών. Είναι προφανές ότι οι διεκδικητικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά, αποδίδουν αποτελέσματα, αφού η δημοπράτηση του έργου, σηματοδοτεί πρακτικά τη φάση της υλοποίησής του. 


Οι εργασίες αφορούν στη βελτίωση τμήματος του συνδετήριου οδικού άξονα των δύο περιφερειακών ενοτήτων, έτσι ώστε σταδιακά με την διεκδίκηση της ολοκλήρωσης και της κατασκευής έργων σε όλο του το μήκος, ο δρόμος Λαμία – Καρπενήσι να μετατραπεί σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της Στερεάς Ελλάδας. 


Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση του τμήματος από την έξοδο του Καστρίου έως την έξοδο της Μακρακώμης, με παρακάμψεις Μάκρης και Μακρακώμης. Το συνολικό μήκος των παρεμβάσεων είναι 9,6 χιλιόμετρα, από τα οποία τα 3,1 αφορούν διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου και τα 6,5 νέα χάραξη. 


Πρόκειται να υπάρχουν 2+1 λώρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση (με αλλαγή ανά διαστήματα από μία σε δύο και αντίστροφα) και κεντρική νησίδα με μεταλλικό στηθαίο. 


Ακόμα πρόκειται να κατασκευαστούν δύο μεγάλες γέφυρες (Αρχανιόρεμα και ρέμα Μάκρης), δύο ισόπεδοι κόμβοι (Μάκρης και Μακρακώμης – Σπερχειάδας), μία κάτω διάβαση, τεχνικά και τοίχος αντιστήριξης. 


Επιπλέον, στο έργο συμπεριλαμβάνονται δράσεις απαλλοτριώσεων, μετακινήσεων δικτύων κοινής ωφελείας, καθώς και αρχαιολογικών ερευνών. 


Όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : «Η δημοπράτηση του έργου είναι το σημαντικό βήμα για να ξεκινήσει η βελτίωση του οδικού άξονα. Έχω επανειλημμένα τονίσει πως μια από τις πιο μεγάλες μας προτεραιότητες στην Περιφέρεια, είναι η ολοκλήρωση των μελετών και της κατασκευής του δρόμου Λαμία – Καρπενήσι, έργο σημαντικό και κορυφαίο για την Φθιώτιδα και την Ευρυτανία. 


Μετά από διαρκείς παρεμβάσεις μας στο Υπουργείο Υποδομών, πλέον μπαίνουμε στη φάση υλοποίησης του τμήματος από το Καστρί έως τη Μακρακώμη, με παρακάμψεις Μάκρης – Μακρακώμης, προϋπολογισμού 25 εκ. €. Βρισκόμαστε πρακτικά λοιπόν μπροστά στη δημιουργία μιας μεγάλης παρέμβασης, που δρομολογεί την αναβάθμιση του δρόμου Λαμία – Καρπενήσι σε σύγχρονων προδιαγραφών οδικό άξονα με ασφάλεια και ευχέρεια στην κυκλοφορία. 


Εμείς απ΄την πλευρά μας είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά δεν σταματούμε εδώ. Παρεμβαίνουμε και διεκδικούμε την ολοκλήρωση του δρόμου. Για τα υπόλοιπα τμήματα του οδικού άξονα, μεταξύ των οποίων και το ορεινό τμήμα μέχρι την ανατολική είσοδο της σήραγγας του Τυμφρηστού, έχουμε την ανακοίνωση ότι οι σχετικές μελέτες εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 10,5 εκ. € και θα δημοπρατηθούν άμεσα από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου. 


Έχουμε αναλάβει τη δέσμευση απέναντι στην κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας, ότι θα προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε το ΕΣΠΑ και όλα τα διαθέσιμα κονδύλια για να τα μετατρέψουμε σε ευκαιρίες ανάπτυξης για τον τόπο μας. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, κάνουμε καθημερινά μια σκληρή προσπάθεια για να γίνουν έργα σημαντικά, χρήσιμα και αναγκαία για τη Στερεά Ελλάδα και τους πολίτες.»
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟ: Βλέπεις κλαδιά δέντρου; Δες καλύτερα!


ΦΩΤΟ: Βλέπεις κλαδιά δέντρου; Δες καλύτερα!Οι περισσότεροι την έχουν πατήσει σαν εσένα (κι εγώ μαζί!) και δεν μου κάνει καμία εντύπωση! Ξέρεις πόσοι «ανέμελοι» περιπατητές στα δάση συνάντησαν το θέαμα αυτό; Πόσοι λάτρεις της φύσης βρέθηκαν μπροστά σε αυτή την εικόνα;
perierga.gr - Βλέπεις κλαδιά δέντρου; Δες καλύτερα!
Και καλά όσο βλέπεις αυτό που νομίζεις πως είναι κλαδί δέντρου, και δη ευκαλύπτου (γιατί με αυτό μοιάζει περισσότερο), αλλά τι γίνεται μόλις κάνεις μια κίνηση για να κόψεις αυτό το ωραίο κλαδάκι ως ενθύμιο της κυριακάτκης βόλτας σου στο δάσος; Ουε κι αλίμονό σου, φίλε «φυσιολάτρη»…
perierga.gr - Βλέπεις κλαδιά δέντρου; Δες καλύτερα!
Το μοναδικό και εντυπωσιακό έντομο Ctenomorpha Chronus είναι εδώ και σε χαιρετάει! Μάλιστα, αυτό που έβλεπες τόση ώρα δεν ήταν κλαδί αλλά έντομο, και μάλιστα από τα παραδοξότερα της μητέρας φύσης, καθώς προσομοιάζει απόλυτα σε κλαρί.
perierga.gr - Βλέπεις κλαδιά δέντρου; Δες καλύτερα!
Το χρώμα του είναι καστανο-γκρί, φέρει μακριά πόδια με «χόνδρους», ενώ το μήκος του φτάνει τα 18 εκατοστά και μπορεί να πετάξει. Προτιμά κυρίως ξερά και άγονα εδάφη και λατρεύει τους ευκαλύπτους, με τα φύλλα και το χυμό των οποίων τρέφεται.
perierga.gr - Βλέπεις κλαδιά δέντρου; Δες καλύτερα!
Αν και είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να διακρίνει κάποιος το εν λόγω έντομο επάνω σε γυμνά κυρίως κλαδιά, καλό θα ήταν την επόμενη φορά φίλε «φυσιολάτρη» να είσαι πιο υποψιασμένος και να μη νομίζεις πως όλα όσα σε περιτριγυρίζουν είναι… μόνο κλαδιά! Για το καλό σου!
perierga.gr - Βλέπεις κλαδιά δέντρου; Δες καλύτερα!
perierga.gr - Βλέπεις κλαδιά δέντρου; Δες καλύτερα!
perierga.gr - Βλέπεις κλαδιά δέντρου; Δες καλύτερα!
perierga.gr - Βλέπεις κλαδιά δέντρου; Δες καλύτερα!
perierga.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αβραμόπουλος μηνύει πολίτες που έγραψαν δυσμενή σχόλια στο Facebook

Ο Αβραμόπουλος μηνύει πολίτες που έγραψαν δυσμενή σχόλια στο Facebook

Τα δυσμενή σχόλια κατά του προσώπου του που έγραψαν δύο πολίτες στο Facebook, προκάλεσαν την οργή του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου ο οποίος κατέθεσε μήνυση εναντίον τους για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση.
Το ... «έγκλημα» των δύο πολιτών σύμφωνα με το thermopilai.org για το οποίο δικάζονται σε λίγες μέρες- διαπράχθηκε πριν 1,5 περίπου χρόνο, λίγο πριν από τις Δημοτικές-Περιφερειακές εκλογές και κατά την προεκλογική επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ν.Δ στην Καστοριά.
Πληροφορούμενοι οι δύο πολίτες (και οι δύο με προϊστορία στην τοπική οργάνωση της ΟΝΝΕΔ και ΝΔ) την επίσκεψη του Αβραμόπουλου στην πόλη τους, τους ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και εξέφρασαν την έντονη αγανάκτησή τους σχολιάζοντας τον σε προσωπική σελίδα φίλου τους στο Facebook, κατηγορώντας τον μεγαλόσχημο πολιτικό για τη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας και ασκώντας του έντονη κριτική για την εκτόξευση των δαπανών και την υπερχρέωση με πολλά δισεκατομμύρια του συστήματος υγείας.
Οι δύο αγανακτισμένοι πολίτες άφησαν αιχμές και για τη διαχείρησή του ως Υπουργού Τουρισμού παλαιότερα, κοσμώντας τον κατά το σχολιασμό τους αυτόν στο Facebook και με οξείς χαρακτηρισμούς όπως «κ.Τίποτα» και «σοβαροφανή τενεκέ της πολιτικής», κι ότι μετά απ'όλα αυτά που έχει κάνει εις βάρος της οικονομίας και της υγείας «είναι ντροπή να είναι ο άνθρωπος αυτός Νο2 στη Νέα Δημοκρατία σήμερα».
Τα παραπάνω αρνητικά σχόλια εξόργισαν τον υπουργό, καθώς –κατά τη μήνυση- που υπέβαλε, «θίχθηκε η τιμή και η υπόληψή του ως πολιτικού, επιστήμονα και ανθρώπου» και ζητά την ποινική καταδίκη των δύο πολιτών διότι «διέδωσαν εις βάρος του κατηγορίες, που είναι εν γνώσιν τους ψευδείς και ανυπόστατες, διαπράττοντας το έγκλημα της συκοφαντικής δυσφήμισης καθώς και της εξύβρισης εις βάρος της προσωπικότητάς του».
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ακριβώς τι έγραψαν οι δύο αγανακτισμένοι Καστοριανοί στο Facebook.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδρίαση Δ.Σ του Δ.Θηβαίων


Σας κοινοποιούμε την υπ’ αριθ. πρωτ. 6597/16-3-2012 πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η  θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων αυτού (Παλαιό Δημαρχείο-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) την 21 του μηνός ΜΑΡΤΙΟΥ 2012, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:30 σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης,  για ενημέρωσή σας : 


1)       Έγκριση της υπ’ αριθ. 56/2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.) που αφορά την ψήφιση του προϋπολογισμού της οικ.έτους 2012.

2)       Έγκριση της υπ’ αριθ. 19/2012 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π. με την επωνυμία Δημοτικός Οργανισμός Θήβας (Δ.Ο.Θ.) που αφορά την ψήφιση του προϋπολογισμού του οικ.έτους 2012.

3)       Λήψη απόφασης περί του προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών για το έτος 2012.

4)       Σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο Θηβαίων και τη ΔΕΥΑΘ για την υλοποίηση του υποέργου «Αναβάθμιση της ΕΕΛ Θήβας για την υποδοχή των λυμάτων του οικισμού Βαγίων» του έργου: «Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης οικισμού Βαγίων και προσαγωγή των λυμάτων στην ΕΕΛ Θήβας».

5)       Ανάκληση της με αρ. 476/28-12-2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων και προσαρμογή της υποβληθείσας πρότασης συγχρηματοδότησης με τίτλο: «Αναβάθμιση – Επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού ΔΕ Βαγίων Δήμου Θηβαίων» σε πρόταση με τίτλο : «Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης οικισμού Βαγίων και προσαγωγή των λυμάτων στην ΕΕΛ Θήβας», στο πλαίσιο της πρόσκλησης 2.9 του ΕΠ «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

6)       Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου : «Κατασκευή πλατείας μεταξύ των Ο.Τ. 220- 221-222».

7)       Λήψη απόφασης για την ακύρωση της υπ’ αριθ. 4231/21-12-2010 συμπληρωματικής σύμβασης του μελετητικού σχήματος Φιλοκτήτη Βεϊνόγλου και Πλάτωνα Κωστελέτου με τον πρώην Δήμο Θίσβης της μελέτης με τίτλο : «Μελέτη Κατάρτισης ΣΧΟΟΑΠ για τη γεωγραφική περιφέρεια Δήμου Θίσβης».

8)       Λήψη απόφασης για τη διάλυση της σύμβασης μεταξύ Δήμου Θηβαίων και της «ASE SYNERGY CONSULTING A.E.», λόγω λήξης του χρόνου ισχύος της.

9)       Λήψη απόφασης για τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα μετά από αίτηση της Ευφροσύνης Αβράμπου-Πότσιου (θέμα από αναβολή).

10)  Λήψη απόφασης για την τροποποίηση του Κοινόχρηστου Χώρου στα Ο.Τ. 667-668 ιδιοκτησίας Αγραφιώτου – Καραβασιλειάδη (σχετ. η υπ’ αριθ. 17/2012 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δ.Θηβαίων).

11)  Λήψη απόφασης για την αποδοχή ή μη της συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς στην κτηματική περιφέρεια του Δήμου Θηβαίων.

12)  Λήψη απόφασης για την παραχώρηση οικήματος για πολιτιστική χρήση στην Ένωση Μικρασιατών Θήβας, στον παλαιό Προσφυγικό Συνοικισμό Θήβας.

13)  Εξέταση αιτήσεως για διαγραφή οφειλής από βεβαιωμένους χρηματικούς καταλόγους που αφορούν ειδικό τέλος 2% επί των ακαθαρίστων εσόδων της Κοκκίνη Μαρίας του Γεωργίου.

14)  Έγκριση καταβολής στον Αθ.Πέττικα του επιδικασθέντος κεφαλαίου, δικαστικών δαπανών, τόκων και εξόδων δυνάμει των υπ’ αριθ. 196/07 και 129/06 αποφάσεων του Ειρηνοδικείου Θηβών.

15)  Λήψη απόφασης για την καταβολή μέρους των δεδουλευμένων στον α) πρώην υπάλληλο της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΕΚΚΑ-Ε  Παπαγεωργίου Ζήσιμο του Θρασύβουλου και β) στον πρώην υπάλληλο της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΕΠΠ Μαρίνο Τέρπανδρο του Σταύρου, σύμφωνα με τις με αριθ. 222/15-6-2009 & 223/15-6-2009 αποφάσεις έγκρισης εκκαθάρισης των ως άνω επιχειρήσεων.

16)  Αποδοχή πίστωσης ποσού 73.081,28€  από ΥΠ.ΕΣ. (Σχετ. η 35774/22-2-2012 χρηματική εντολή για «Λειτουργικές δαπάνες σχολείων – Α’ κατανομή 2012».

17)  Διάθεση πίστωσης ποσού 2.500,00 € για δαπάνες που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια εορτασμού της Εθνικής Επετείου  της 25ης  Μαρτίου.

18)  Λήψη απόφασης για τη λήξη αναστολής πληρωμής μισθωμάτων και έναρξης είσπραξης μισθωμάτων επομένων μηνών δυνάμει της μίσθωσης μεταξύ Δήμου Θηβαίων και κ. Γελεγενίδη Ιωάννη.

19)  Λήψη απόφασης για την ανανέωση αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου τύπου Α’ & Β’ που λήγουν 31-3-2012.

20)  Έκδοση σχετικής άδειας υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου τύπου Α’ στον κ. Αθανάσιο Βόγκλη του Δημητρίου (ιχθυοπώλης).

21)  Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών στην κ. Κίτσου Κων/να του Δημητρίου, κατοίκου Τ.Κ. Ελεώνος Δ.Θηβαίων.

22)   Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών στην κ. GEROYANNI GALINA συζ. Γεωργίου κατοίκου Τ.Κ. Καπαρελλίου Δ.Θηβαίων.


                                                                Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
                                                        ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                            ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ