Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΝΕΟΧΩΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Ενας τόπος πού περπάτησαν οι Θεοί

Αναδημοσίευση απο Δίαυλος 9 - Βάγια Βοιωτίας

Το Νεοχώρι είναι μικρό χωριό του νομού Βοιωτίας του δήμου Θεσπιέων. Αποτελεί ένα από τα πέντε δημοτικά διαμερίσματα του δήμου[1]. Βρίσκεται στους νότιους πρόποδες του Ελικώνα, δυτικά των Θεσπιών, χτισμένο σε υψόμετρο 340 μέτρων. Ο πληθυσμός του χωριού σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 436 κάτοικοι, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με την γεωργία και την κτηνοτροφία.

Νεοχώρι
ΝομόςΒοιωτίας
ΔήμοςΘεσπιέων
Πληθυσμός436 (2001)
Υψόμετρο340 m




Μια πανάρχαια συνήθεια των βοσκών αναβιώνει κάθε χρόνο, έστω και περιορισμένα, τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για το κατέβασμα των κοπαδιών από τα καλοκαιρινά λημέρια στα χειμαδιά. Από τα χωριά του Ελικώνα στις παραλίες Σαράντι και Αλυκή!!Το χωριό μας αποτελεί πέρασμα των κοπαδιών απο τα βουνά στις παραλίες.Oι παλαιότεροι θα θυμούνται τους ήχους των κουδουνιών που μας ξεσήκωναν για να δούμε αυτό το υπέροχο θέαμα!! Δείτε μερικές όμορφες πραγματικά φωτογραφίες από το Νεοχώρι που σπάνια βλέπουμε σήμερα !!!


Διαβάστε Περισσότερα »

Επιτέλους ακινητοποιήθηκε σκοπιανό όχημα (νταλίκα) με αρχικά ΜΚ (Μακεδονία)

Σήμερα, Δευτέρα 26-3-2012 ,στις 12:30 το μεσημέρι, στο ύψος της διασταύρωσης με Μακρύγιαλο (Πιερίας) της παλιάς Εθνικής οδού ακινητοποιήθηκε φορτηγό όχημα (νταλίκα) που είχε αυτοκόλλητο σήμα ΜΚ (ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ) χωρίς το Ελληνικό αυτοκόλλητο επιφύλαξης/ακύρωσης.

Επιτέλους βρέθηκαν όργανα ελληνικών διωκτικών αρχών που σέβονται τους Νόμους του Κράτους που υπηρετούν, αλλά και την Ιστορία του.

Δεν υπέκυψαν σε πιέσεις επιχειρηματιών που χρόνια συνεργάζονται με τα Σκόπια και σημασία δεν έδιναν στα φορτία που έρχονταν με τα αρχικά ΜΚ.

Η Αστυνομία Αιγινίου εφάρμοσε τον Νόμο περί ακινητοποιήσεως χωρίς καμία έκπτωση. Από ότι πληροφορηθήκαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία αφαιρέθηκαν πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας μέχρι ο οδηγός και η εταιρία να προμηθευτούν και να επικολλήσουν το ακυρωτικό σήμα ” η Ελλάδα αναγνωρίζει την χώρα αυτή ως ΠΓΔΜ (FYROM).Η Αστυνομία Αιγινίου (Πιερίας) έκανε αυτό που χρόνια τώρα αρνιόταν να κάνουν εδώ στην Θεσσαλονίκη αφήνοντας τα σκοπιανά οχήματα να ασελγούν στις μνήμες των προγόνων μας.

πηγή:olympia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτες «προτροπές» στις τουαλέτες υπουργείου!

Δείτε τα τριτοκοσμικά μηνύματα!


Τέτοιες τριτοκοσμικές εικόνες δεν αντικρίζει κανείς ούτε στις χειρότερες δημόσιες τουαλέτες...


Και όμως οι φωτογραφίες που ακολουθούν, όσο και αν φαντάζει απίστευτο, προέρχονται από τις τουαλέτες του παλιού υπουργείου Εμπορίου.


Οι «προτροπές» προς τους χρήστες δημιουργούν πραγματικά αλγεινή εντύπωση: 







«Παρακαλούνται οι κυρίες μετά την κένωση να τραβούν το καζανάκι και να κοιτούν πίσω τους αν καθάρισε η λεκάνη. Η χρήση της βούρτσας επιβάλλεται για τα υπολείμματα», όπως αναφέρεται πάνω στο σκισμένο χαρτί που έχουν κολλήσει οι εμπνευστές του στον τοίχο.


Ενώ σε άλλο σημείο ένα κιτρινισμένο φύλλο κολλημένο πρόχειρα με σελοτέιπ γράφει: «Παρακαλούνται όσοι χρησιμοποιούν χαρτί εκτύπωσης ή άλλο στην τουαλέτα να το ρίπτουν στο καλάθι των αχρήστων και όχι στο δάπεδο».


Τα σχόλια περιττεύουν...


Διαβάστε Περισσότερα »

Κέντρα κράτησης μεταναστών σε όλη την Ελλάδα




Τη σύσταση 30 κλειστών κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στις περιφέρειες της χώρας, εκτός από τις περιφέρειες των νησιών του Αιγαίου, του Ιονίου και της Κρήτης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Είχε προηγηθεί σύσκεψη με τους περιφερειάρχες της χώρας, με θέμα την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.
Τα κέντρα φιλοξενίας θα είναι χωρητικότητας 1.000 μεταναστών το καθένα, ενώ όπως έγινε γνωστό έχουν ήδη εκταμιευτεί 250 εκατομμύρια ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια έως το 2013 για τον λόγο αυτό.
Οι ηπειρωτικές Περιφέρειες είναι: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής και Πελοποννήσου.
Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, για κάθε χώρο κράτησης θα δημιουργούνται ανεξάρτητα αστυνομικά τμήματα που θα στελεχώνονται από 150 νέους αστυνομικούς. Επίσης, σε κάθε 250 μετανάστες θα αντιστοιχούν 70 άτομα ως προσωπικό ασφαλείας.
Σφοδρές αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες
Ο κ. Χρυσοχοϊδης κάλεσε τους περιφερειάρχες να υποδείξουν εντός 15 ημερών τους κατάλληλους χώρους, που θα μπορούσαν να πληρούν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.
Όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αν οι περιφερειάρχες δεν προτείνουν κάποιον χώρο για την εγκατάσταση των κέντρων, τότε θα φέρει πράξη νομοθετικού περιεχομένου στο Υπουργικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με το υπουργείο 'Αμυνας, για να καθορίσει το πού θα γίνουν.
Οι περιφερειάρχες Λάρισας και Δυτικής Μακεδονίας ανέφεραν ότι υπάρχουν έντονες αντιδράσεις στις περιοχές τους για τη δημιουργία των κέντρων παράνομων μεταναστών, ενώ υπέρ της δημιουργίας τους τάχθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Γιάννης Σγουρός.
Τι περιλαμβάνουν τα κέντρα κράτησης
Κατά τη σύσκεψη, το Αρχηγείο της Αστυνομίας διένειμε στους περιφερειάρχες έγγραφο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των κέντρων που θα δημιουργηθούν.
Κάθε χώρος κράτησης αλλοδαπών θα είναι χωρισμένος σε τέσσερις τομείς για κράτηση συνολικά 1.000 ατόμων. Κάθε τομέας θα είναι χωρητικότητας 250 ατόμων, ο οποίος θα χωρίζεται σε 5 πτέρυγες των 50 ατόμων. Συνολικά θα απασχοληθούν στο κέντρο κράτησης 1.000 περίπου άτομα από τη τοπική κοινωνία.
Κάθε πτέρυγα 50 ατόμων περιλαμβάνει:
*Χώρους διαμονής
*Χώρο εστιατορίου
*Χώρους υγιεινής (WC, ντους)
*Χώρο θρησκευτικής λατρείας
*Υπαίθριο χώρο άθλησης
*Ελεύθερους χώρους - προαυλισμού
Η εγκατάσταση θα έχει τριπλή περίφραξη τύπου ΝΑΤΟ  και θα είναι ύψους 3 μέτρων. Περιλαμβάνει Διοικητήριο με χώρους διοίκησης, προσωπικού και λοιπούς απαραίτητους χώρους (χώρος ιατρείου με αναρρωτήριο, γραφείο πυροσβεστικής Υπηρεσίας, χώρος για παραμονή εκπροσώπων συνεργαζόμενων φορέων, κλπ.).
Φύλαξη
*Εξωτερική φύλαξη από αστυνομικό προσωπικό με οπλισμό
*Εσωτερική φύλαξη από ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας
*Υποστήριξη από τεχνικά μέσα επιτήρησης (κλειστό κύκλωμα καμερών- CCTV)
Ανταποδοτικά Οφέλη
*Ίδρυση αστυνομικής Υπηρεσίας (150 αστυνομικοί)
*Ιδιωτικό προσωπικό Ασφαλείας (300 άτομα)
*Κάλυψη αναγκών σίτισης από εταιρεία Catering
*Παροχή υπηρεσιών ιατρικής μέριμνας
*Συνεργείο καθαρισμού
*Συνεργία συντήρησης- τεχνικής κάλυψης
*Εκμετάλλευση κυλικείων 
*Υπηρεσίες καθαριστηρίου
Διαβάστε Περισσότερα »

4η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συµβουλίου Στερεάς


Παρακαλούµε να προσέλθετε στην 4η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συµβουλίου
Στερεάς Ελλάδας, που θα πραγµατοποιηθεί στις 28 Μαρτίου 2012, ηµέρα Τετάρτη και ώρα 11.30
π.µ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συµβουλίου Στερεάς Ελλάδας
(Αινιάνων 8), µε τα ακόλουθα θέµατα της Ηµερήσιας Διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο:Έγκριση 3ης Τροποποίησης Προϋπολογισµού έτους 2012 Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάµενος της /νσης Οικονοµικού Π.Σ.Ε. κ. Καρπέτας Ευάγγελος.
ΘΕΜΑ 2ο :Έγκριση προγράµµατος προµηθειών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2012. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάµενος της /νσης Οικονοµικού Π.Σ.Ε. κ. Καρπέτας Ευάγγελος.
ΘΕΜΑ 3ο : Συγκρότηση πενταµελών επιτροπών σύµφωνα µε το άρθρο 7 παρ.2 του Ν.2323/ 95, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στις Περιφερειακές Ενότητες της Π.Σ.Ε.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Η Προϊσταµένη της Γενικής /νσης Ανάπτυξης κ. Οικονόµου Τζένη.
ΘΕΜΑ 4ο:Μεταβίβαση επαγγελµατικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στο Π. 51/13-3-2006, άρθρο 2 (ΦΕΚ 53/Α/13-03-2006) Π.Ε. Ευβοίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάµενος /νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Ευβοίας κ.Γιαννάκος Δηµήτριος.
ΘΕΜΑ 5ο:Μεταβίβαση επαγγελµατικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στο Π. 51/13-3-2006, άρθρο 2 (ΦΕΚ 53/Α/13-03-2006) Π.Ε. Φθιώτιδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάµενος /νσης Ανάπτυξης της Π.Ε Φθιώτιδας κ.Τσακωνίτης Κων/νος.
ΘΕΜΑ 6ο: Ορισµός Εκπροσώπου της Περιφέρειας στο Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών Ν.Ευβοίας. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Μπουραντάς Αθανάσιος.
ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση παράτασης συµβατικής προθεσµίας και εντολή εκπόνησης του 3ου (τελικού) σταδίου της σύνθετης µελέτης “Μελέτη Κατασκευής Γέφυρας στο χείµαρρο ΙΝΑΧΟ του επαρχιακού δρόµου Περιβόλι-Μάρµαρα” προεκτιµώµενης αµοιβής 94.000 € µε Φ.Π.Α., αναδόχου « Σύµπραξη:
1
γραφείων Μαργαρίτη-Κατεινά Σοφία-Τσόλης Αλέξανδρος-Φράγκος Απ.& Σια Ο.Ε. –Στρατάκου Φωτεινή-Λ.Νικολάου & Συνεργάτες Ε.Ε.»
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : H Προϊσταµένη /νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Φθιώτιδας κ.Τσιβελέκη Ευθυµία.
ΘΕΜΑ 8ο : Έγκριση 1ου Σ.Π. και απόφαση διάλυσης σύµβασης της µελέτης µε τίτλο
« Τοπογραφικές εργασίες αναδασµού Λιλαίας»
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάµενος της /νσης Αγροτικής Οικονοµίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Φωκίδας κ.
Γκούλτας Δηµήτριος.
ΘΕΜΑ 9ο : Έγκριση του 3ου Σ.Π. της µελέτης : « Δίστοµο-Όσιος Λουκάς», αναδόχου: « Σύµπραξη:
γραφείο µελετών Λασκαράτος Πέτρος-Στάµος Κων/νος-Παπαθανασοπούλου Μαρία-“Οδός
Μελετητική Ε.Ε.”» .
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάµενος της /νσης Τεχνικών Έργων Π.Σ.Ε. κ. Παπαναστασίου Αναστάσιος.
ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση σταδίων µελέτης : « Μελέτη Βελτίωσης Οδού : Διαστάυρωση Μαρµαρίου-
Μαρµάρι». /νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ευβοίας κ. Μάρκου Γεώργιος.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάµενος της
ΘΕΜΑ 11ο: Διακοπή της µελέτης “Αποκατάσταση Λιµενολεκάνης Χηρόλακα Γαλαξιδίου”, Αναδόχου: « Σύµπραξη µελετητικών γραφείων Αντωνόπουλου Χαρίλαου-Τιµίου Θεόδωρου-Γκλάβα Γεωργίου-Μπαλατσά Ιωάννη».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάµενος της /νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Φωκίδας κ. Φωτόπουλος Απόστολος.
ΘΕΜΑ 12ο: Διακοπή της µελέτης “Ακτοµηχανική Προστασία Ακτών Δωρίδας Ν.Φωκίδας”, Αναδόχου « Συµπράττοντα γραφεία Αντωνόπουλου Χαρίλαου-Καρακασίδη Παναγιώτη». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάµενος της /νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Φωκίδας κ. Φωτόπουλος Απόστολος.
ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση κατάρτισης Περιφερειακού Προγράµµατος Δηµοσίων Επενδύσεων από πιστώσεις Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.), έτους 2012.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάµενος της /νσης Αναπτυξιακού Προγραµµατισµού Π.Σ.Ε. κ.Αντωνόπουλος Αντώνης.
ΘΕΜΑ 14ο : Έγκριση κατάρτισης Περιφερειακού Προγράµµατος Δηµοσίων Επενδύσεων από πιστώσεις ΣΑΕ 047/6 (ΟΣΚ Α.Ε.), έτους 2012.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάµενος της /νσης Αναπτυξιακού Προγραµµατισµού Π.Σ.Ε. κ.Αντωνόπουλος Αντώνης.
ΘΕΜΑ 15ο : Έγκριση κατάρτισης Περιφερειακού Προγράµµατος Δηµοσίων Επενδύσεων από Τόκους, έτους 2012.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάµενος της /νσης Αναπτυξιακού Προγραµµατισµού Π.Σ.Ε. κ.Αντωνόπουλος Αντώνης.
ΘΕΜΑ 16ο : Έγκριση κατάρτισης Περιφερειακού Προγράµµατος Δηµοσίων Επενδύσεων από πιστώσεις Διαφόρων Φορέων, έτους 2012.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάµενος της /νσης Αναπτυξιακού Προγραµµατισµού Π.Σ.Ε. κ.Αντωνόπουλος Αντώνης.
ΘΕΜΑ 17ο : Έγκριση κατάρτισης Περιφερειακού Προγράµµατος Δηµοσίων Επενδύσεων από πιστώσεις Ιδίων Πόρων, έτους 2012.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάµενος της /νσης Αναπτυξιακού Προγραµµατισµού Π.Σ.Ε. κ.Αντωνόπουλος Αντώνης.
ΘΕΜΑ 18ο : Έγκριση πρότασης ένταξης στο ΕΣΠΑ 2007-2013 του έργου : “Κατασκευή σκεπάστρου στη θέση « Βράχος» για την αντιµετώπιση των κατολισθήσεων και χιονοστιβάδων”. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάµενος της /νσης Αναπτυξιακού Προγραµµατισµού Π.Σ.Ε. κ.Αντωνόπουλος Αντώνης.
2
ΘΕΜΑ 19ο : Έγκριση κατάρτισης Περιφερειακού Προγράµµατος Δηµοσίων Επενδύσεων των Συλλογικών Αποφάσεων ΣΑΝΑ007/8, ΣΑΝΑ 011/8, ΣΑΝΑ 012/8, ΣΑΝΑ 045/8, ΣΑΝΑ 047/8,
ΣΑΜΠ 056/8, ΣΑΕΠ 056/8, ΣΑΝΑ 045/3, ΣΑΝΑ 011/3, ΣΑΜΠ 056/3, ΣΑΕΠ 056/3, ΣΑΕΠ 056/2, ΣΑΕΠ 356/2, ΣΑΕΠ 766, ΣΑΕΠ066, ΣΑΜΠ 066, ΣΑΕΠ 166, ΣΑΕΠ 466.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάµενος της /νσης Αναπτυξιακού Προγραµµατισµού Π.Σ.Ε. κ.Αντωνόπουλος Αντώνης.
ΘΕΜΑ 20ο : Λήψη απόφασης για την αγορά ακινήτου, 52.153,25 τ.µ µε κτίσµατα, της εταιρείας ΑΒΝΕ Ο.ΔΑΡΙΓΚ.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Μπουραντάς Αθανάσιος.
ΘΕΜΑ 21ο : Απόφαση για τη λήψη δανείου, µε σκοπό την απόκτηση ακινήτου, της ΑΒΝΕ Ο.ΔΑΡΙΓΚ και ΣΙΑ στον επικείµενο πλειστηριασµό.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Μπουραντάς Αθανάσιος.
ΘΕΜΑ 22ο : Παραχώρηση χώρων κτηριακού συγκροτήµατος στην Υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Ν. Ευρυτανίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Καραµπάς Βασίλειος.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΙΜΠΛΑΛΕΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Ιρλανδοί αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα

Οι Ιρλανδοί αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα

Μποϋκοτάζ κάνουν οι Ιρλανδοί σε ένα νέο φόρο που κλήθηκαν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι πολίτες της Ιρλανδίας αρνούνται πεισματικά να ενδώσουν στις πιέσεις της κυβέρνησής τους και μολονότι η προθεσμία για την αποπληρωμή του φόρου λήγει στα τέλη Μαρτίου μέχρι στιγμής το 85% των Ιρλανδών δεν έχει πληρώσει τίποτα.
Το θέμα του μποϋκοτάζ είχε απασχολήσει πριν από λίγες μέρες και τους New York Times που σε άρθρο τους ανέφερε πως μπορεί η Ιρλανδία να έχει δεχτεί συγχαρητήρια για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την οικονομική κρίση και για την προσπάθεια επανάκαμψης της οικονομίας της, αλλά οι Ιρλανδοί πολίτες φαίνεται πως άγγιξαν τα όριά τους και αρνούνται να πληρώσουν έναν ακόμη φόρο. Η ιρλανδική κυβέρνηση σύμφωνα με το άρθρο διαψεύδει τις φήμες πως το κίνηματ του φορολογικού μποϋκοτάζ ενισχύεται και εκτιμά πως οι Ιρλανδοί στο τέλος του μήνα θα πληρώσουν τον φόρο, απλά τον καθυστερούν «όπως συχνά συνηθίζουν».
Ωστόσο τα νούμερα μάλλον διαψεύδουν τις εκτιμήσεις της Ιρλανδικής κυβέρνησης αφού μόλις το 15% των ιδιοκτητών ακινήτων έχει καταβάλει μέχρι στιγμής το χαράτσι για τα ακίνητα.
Παράλληλα τα τελευταία 24ωρα στην Ιρλανδία πυκνώνουν οι εκκλήσεις διαφόρων οργανώσεων και πολιτικών παρατάξεων προς τους Ιρλανδούς πολίτες να αντισταθούν μέχρι τέλους στην επιβολή αυτού του νέου φόρου. Μάλιστα προγραμματίζεται και μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δουβλίνο, στις 31 Μαρτίου, ημέρα λήξης της προθεσμίας καταβολής του φόρου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οπλοστάσιο στο βυθό της Βάρκιζας προβληματίζει την Αντιτρομοκρατική

Οπλοστάσιο στο βυθό της Βάρκιζας προβληματίζει την Αντιτρομοκρατική

Έντονος προβληματισμός στην ελληνική αστυνομία για το οπλοστάσιο που βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή στη Βάρκιζα καθώς η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προσπαθεί να εντοπίσει αν τα όπλα σχετίζονται με τη δράση της Σέχτας Επαναστατών
Συγκεκριμένα πριν από λίγες μέρες ερασιτέχνης δύτης εντόπισε μέσα στην θάλασσα σε απόσταση λίγων μέτρων από απόμερη παραλία της Βάρκιζας, τρία καλάσνικοφ, τρία όπλα glock και περίπου 300 σφαίρες, ενώ σε κοντινό σημείο εντοπίσθηκε και μια ηλεκτρονική πλακέτα. Δίπλα από τα ημιαυτόματα βρέθηκε και μια ξιφολόγχη. Ο δύτης ενημέρωσε άμεσα τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής και η υπόθεση ανατέθηκε σε πρώτη φάση στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος που ανέλαβε την ανέλκυση των όπλων, την εξερεύνηση του βυθού αλλά και τη συγκέντρωση μαρτυριών σχετικά με τον εντοπισμό του «ποντισμένου» οπλοστασίου. Τα όπλα έχουν αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για βαλλιστικούς ελέγχους και για άλλα τυχόν ευρήματα. Για τον εντοπισμό των καλάσνικοφ και των πιστολιών τύπου glock ενημερώθηκε αμέσως και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αφού τέτοιου είδους όπλα έχουν καταγραφεί σε διάφορες έρευνες για την δράση οργανώσεων αντάρτικου πόλης.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το tovima.gr καλάσνικοφ και glock εικονίζονταν στο οπλοστάσιο της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» φωτογραφία του οποίου δημοσιοποίησε η οργάνωση μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, στις 19 Ιουλίου 2010. Στην φωτογραφία του οπλοστασίου εικονίζονταν τρία καλάσνικοφ, επτά πιστόλια glock, ένα υποπολυβόλο Scorpion, δύο πιστόλια Zastava ανατολικής κατασκευής διαφoρετικών τύπων, ένα πιστόλι Browning, ένα πιστόλι Τοκάρεφ, ένα πιστόλι Smith Wesson Sigma και ένα περίστροφο 357 Magnum. Αξιοσημείωτο είναι ότι και στο οπλοστάσιο της «Σέχτας Επαναστατών» εικονίζονταν πάλι τρεις γεμιστήρες και μεγάλος αριθμός σφαιρών. Αναφέρεται ακόμη ότι καλάσνικοφ και Glock είχαν βρεθεί σε καταλύματα μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», όπου μάλιστα σε ένα από αυτά είχε εντοπισθεί και ξιφολόγχη. Επιπλέον δύο τουλάχιστον καλάσνικοφ είχαν χρησιμοποιηθεί και από τους δράστες της αιματηρής επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής στις 28 Οκτωβρίου 2009.
Ανώτατος αξιωματικός ανέφερε «περιμένουμε τα πορίσματα των βαλλιστικών ελέγχων για να αντιληφθούμε την προέλευση του οπλοστασίου. Από την δράση της νέας γενιάς ανταρτών πόλης μας λείπουν δύο ή τρία οπλοστάσια με τέτοιου είδους όπλα, που δεν έχουν εντοπισθεί. Κάποιοι ίσως τα πέταξαν στην θάλασσα για να τα εξαφανίσουν και να εξαϋλώσουν οποιοδήποτε εκμεταλλεύσιμο ίχνος πάνω τους. Ισως κάποιοι φοβήθηκαν μία έρευνα μας. Θυμίζουμε ότι υπήρχαν μαρτυρίες ότι οι δράστες της δολοφονίας του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη, τον Δεκέμβριο του 2004, στην Κηφισιά είχαν πετάξει τα όπλα τους στην θάλασσα. Ομως τα όπλα που βρέθηκαν στην Βάρκιζα δεν φαίνεται τόσο πολύ διαβρωμένα από την θάλασσα και φαίνεται να έχουν ριχθεί εκεί σχετικά πρόσφατα. Βεβαίως θα εξετάσουμε σοβαρά και την περίπτωση να πρόκειται για όπλα που έχουν χρησιμοποιήσει συμμορίες Ελλήνων κι αλλοδαπών κακοποιών».
Διαβάστε Περισσότερα »

Νοικιάστε ένα γιατρό με 3 ευρώ την ώρα

«Με τρία ευρώ την ώρα μπορείτε να έχετε στο σπίτι σας την ειδικότητα γιατρού που επιλέξετε. Πληροφορίες αύριο το πρωί, έξω από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός».

Με αυτό το πρωτότυπο τρόπο οι εθελοντές ειδικευόμενοι, θα προσφέρουν στους «ενοικιαστές» τους μέρος των καθημερινών τους εργασιών όπως γραμματειακή εξυπηρέτηση, βοήθεια να μεταφέρουν καροτσάκι ή φορείο στο νοσοκομείο, χρέη προσωπικού ασφαλείας και ενίοτε απλές ιατρικές συμβουλές.

Οι ειδικευόμενο γιατροί διαμαρτύρονται με αυτόν τον τρόπο για το εξευτελιστικό πόσο των 3 ευρώ την ώρα που είναι το νέο ωρομίσθιο που λαμβάνουν για τις εφημερίες που κάνουν και για την ποιότητα της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων ιατρών στην Ελλάδα. Αντιδρούν επίσης για τις ευτελείς συνθήκες νοσηλείας των ασθενών και εργασίας του προσωπικού, για την ανεργία που μαστίζει τους νέους ιατρούς και τους ωθεί στην μετανάστευση, για τις παρανόμως καθυστερούμενες οφειλές πολλών μηνών, καθώς και για τις νέες περικοπές σε βασικό μισθό, επιδόματα, και εφημερίες.

Ήδη, σε δεκάδες νοσοκομεία όλης τη χώρας οι ειδικευόμενοι γιατροί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων εφημεριών για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

24h NewsRoom











































zoo-m.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για τον επίσημο εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Θηβαίων.

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στο Συνεδριακό Κέντρο, η επετειακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θηβαίων και ο Σύνδεσμος Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας με θέμα «Εξωτερικός Δανεισμός και Εθνική Κυριαρχία (1821-2012)». Ο ομιλητής Δρ. Κοινωνιολογίας Πολιτειολόγος – Μαθηματικός καθηγητής Σχολής Εθνικής Ασφάλειας κ. Τάσος Ηλιαδάκης, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση για λόγους υγείας και ως εκ τούτου, την ομιλία του εκφώνησε ο συμπολίτης μας κ. Δημήτρης Μπατσιούλας, Αρχιπλοίαρχος εν αποστρατεία, και μέλος του συνδέσμου Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Πρωτοψάλτης κ. Γιώργος Χατζηχρονόγλου με τη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Θήβας, που τραγούδησαν και έψαλαν -χωρίς τη βοήθεια μικροφώνου- εκκλησιαστικούς ύμνους, κλέφτικα και δημοτικά τραγούδια και ο χορευτικός όμιλος Καπαρελλίου- Ελλοπίας-Ξηρονομής, που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Ρούμελης.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου είπε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα παρόντες όλοι εδώ τιμούμε την Αναγέννηση του Ελληνικού Έθνους, τιμούμε τους ήρωες της Επανάστασης του 1821, που έδωσαν τη ζωή τους, ώστε η πατρίδα μας να είναι μια ελεύθερη χώρα.

Σήμερα, δυστυχώς ως ελεύθεροι Έλληνες, βιώνουμε μια σκληρή πραγματικότητα, την οποία ουδέποτε είχαμε φανταστεί και ουδέποτε περιμέναμε να ζήσουμε σε αυτή τη χώρα, τη χώρα του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας.

Σήμερα λοιπόν νομίζω ότι είναι απαραίτητο και αναγκαίο να ανατρέξουμε και να στηριχθούμε στην ιστορική μνήμη του ένθους μας. Να θυμηθούμε ποιοι είμαστε...

Τα εθνικά μας βιώματα και ιδεώδη, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, όπου η ζωή έχει γίνει πιο δύσκολη για όλους μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι εκείνα που σαν φάρος θα μας δείξουν τον σωστό δρόμο, θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο, θα μας γεμίσουν θάρρος, κουράγιο και αισιοδοξία, έτσι ώστε να ανταπεξέλθουμε με παρρησία και ηθικό στις σύγχρονες δυσκολίες.

Πιστεύω, ότι πλέον έχει καθιερωθεί στη συνείδησή μας, η διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων, προκειμένου όχι μόνο να τιμούμε τις εθνικές επετείους αλλά και για να καταπολεμήσουμε τη λήθη, η οποία αποτελεί βασική απειλή της ιστορικής μας ταυτότητας και προέλευσης».
-Μαθητική και Στρατιωτική Παρέλαση

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρουσία αρχών και πλήθους κόσμου.
Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και ακολούθησε η κατάθεση των στεφάνων.
Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση τμημάτων μαθητών και συλλόγων καθώς και τμημάτων του Στρατού.
 
Σε δήλωση του μετά το πέρας της παρέλασης ο κ. Δήμαρχος Θηβαίων είπε:

 «Είναι μια μέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας. Πριν από 191 χρόνια οι πρόγονοι μας υψώνοντας το ανάστημά τους απέναντι στους Τούρκους κατακτητές, κατάφεραν να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Βέβαια είμαστε σήμερα «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» από ένα σύστημα κρίσης, το οποίο όμως πιστεύω ότι με ομοψυχία και αγάπη θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε.  Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχηθώ Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλους και όλες, για να αντέξουμε και τις δύσκολες στιγμές που περνάμε σήμερα».  
Διαβάστε Περισσότερα »

Παίρνουν πίσω τις διατάξεις για ημιυπαίθριους, πατάρια και υπόγεια

Αποσύρεται η διάταξη για τεκμήρια σε πατάρια, σοφίτες, υπόγεια

Οι διατάξεις για τον τρόπο υπολογισμού και το ύψος του τεκμηρίου δαπάνης των υπόγειων χώρων, των παταριών και των σοφιτών, που τακτοποιήθηκαν με τις διατάξεις του νόμου για τα αυθαίρετα (ν.4014/2011), αποσύρονται από το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Οι διατάξεις αποσύρονται προκειμένου να αποτελέσουν αντικείμενο του φορολογικού διαλόγου που διενεργείται στο υπουργείο Οικονομικών και ύλη του υπό κατάρτιση Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται, επίσης, οτι αποσύρονται και οι διατάξεις που έχουν ενταχθεί, στο ίδιο σχέδιο νόμου, και αφορούν σε θέματα της Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων, προκειμένου να προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς, πριν από τη συζήτηση των διατάξεων στη Βουλή.
Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει οτι «πρωταρχικό μέλημα στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα είναι η σύγκλιση των απόψεων σε ενιαίο, απλό, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ως εκ τούτου, το υπουργείο Οικονομικών καλεί τη ΝΔ να επανέλθει στον διάλογο για το Νέο Φορολογικό Σύστημα, ο οποίος πρόκειται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ημέρες».
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κώστας Σαμαράς: Ο ισοβίτης φίλος του Παλαιοκώστα που συνελήφθη στο Μοσχάτο

Κώστας Σαμαράς: Ο φίλος του Παλαιοκώστα,που συνελήφθη στο Μοσχάτο

Ο περιβόητος δραπέτης τρων φυλακών Κώστας Σαμαράς ήταν ο άνθρωπος που απείλησε να ανατινάξει το γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών στο Μοσχάτο.
Ο γνωστός και ως «πεταλούδας των ελληνικών φυλακών», αφού κανένα κελί δεν μπορούσε να τον κρατήσει για πολύ καιρό πίσω από τα σίδερα. Μάλιστα ο ίδιος είναι γνωστός στις αρχές τόσο για την εγκληματική του δράση, όσο και για τις εντυπωσιακές του αντιδράσεις.
Υπήρξε στενός συνεργάτης του Νίκου Παλαιοκώστα και μαζί έκαναν την πρώτη μεγάλη ληστεία τράπεζα στην Καλαμπάκα. Από το 1985 χτυπούσαν τράπεζες και «άρπαζαν» αυτοκίνητα, ενώ το 1996 αναστάτωσε τις Αρχές με την εντυπωσιακή του απόδραση από τις φυλακές της Πάτρας. Ο Σαμαράς απέκτησε το παρατσούκλι «Ζαρανίκας» και σε συνεντεύξεις του εξηγούσε πως επέλεξε να ζει στην παρανομία γιατί του αρέσει να ζει επικίνδυνα.
Τα χρόνια που έμεινε στη φυλακή -ειδικά από το 2000 και μετά-, ο γεννημένος στα Τρίκαλα 53χρονος Σαμαράς αποφάσισε να ασχοληθεί με τη ζωγραφική και τη λογοτεχνία. Μάλιστα π το 1999 εκδόθηκε η αυτοβιογραφία του «Καταζητείται», την οποία ο Παντελής Βούλγαρης είχε σκεφτεί να το κινηματογραφήσει. Τότε φάνηκε πως είχε αποφασίσει να αλλάξει και να ξαναφτιάξει τη ζωή του να ξαναφτιάξει τη ζωή του από την αρχή.
Τα γεγονότα όμως τον διέψευσαν. Το τελευταίο διάστημα ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και έπρεπε να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, δύο φορές τον μήνα, ωστόσο παραβίασε τους όρους αυτούς. Επίσης, είχε καταδικαστεί με βούλευμα να εκτίσει επιπλέον ποινή στις φυλακές Τρικάλων, όπου δεν παρουσιάστηκε ποτέ.
Περίοικοι εντόπισαν έναν άγνωστο να κοιμάται μέσα σε ΙΧ, κάτι που κίνησε υποψίες και κάλεσαν την αστυνομία. Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έσπευσαν στην περιοχή και πλησίασαν το όχημα για έλεγχο. Ο δράστης βλέποντας τους αστυνομικούς βγήκε από το αυτοκίνητο και εισέβαλε στο πρώτο κτίριο που βρήκε μπροστά του, συγκεκριμένα στα γραφεία της γνωστής αλυσίδας.
Ο δράστης για μερικά λεπτά ανάγκασε τους αστυνομικούς να χάσουν τα ίχνη του, αλλά τελικά εντοπίστηκε στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου. Τότε ο άνδρας, που είχε περάσει γύρω από το σώμα του κάποια αντικείμενα που έμοιαζαν με εκρηκτικό μηχανισμό, άρχισε να απειλεί πως θα ανατιναχτεί, κρατώντας μάλιστα στα χέρια του ένα μπουτόν.
Ωστόσο, οι αστυνομικοί γρήγορα αντιλήφθηκαν ότι δεν πρόκειται για εκρηκτικά και τον συνέλαβαν, διαπιστώνοντας ότι ο δράστης είχε πάνω του μόνο δύο κεριά και ένα πυροτέχνημα.
Τώρα για ακόμα μία φορά ο Κώστας Σαμαράς παίρνει το δρόμο των φυλακών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εθελοντική Δεντροφύτευση στην Ξηρονομή

Σας ενημερώνουμε ότι η Τοπική Κοινότητα Ξηρονομής της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης του Δήμου Θηβαίων, την Κυριακή 1 Απριλίου 2012, θα προχωρήσει σε εθελοντική δεντροφύτευση στην περιοχή της Ξηρονομής.

Καλούμε όλους εσάς που ενδιαφέρεστε για το περιβάλλον και το μέλλον όλων μας να δώσετε δυναμικό παρόν στην προσπάθεια αυτή.

Η δράση θα ξεκινήσει στις 11:00 π.μ. με σημείο συνάντησης το Γήπεδο Ξηρονομής.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ξηρονομής κ. Στάθη Κεφαλά στο τηλ: 6974317193.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ξηρονομής
Στάθης Κεφαλάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαφήμιση σαμπουάν με πρωταγωνιστή το...Χίτλερ [βίντεο]

 Αδόλφος Χίλτερ,διαφήμιση,σαμπουάν,Εβραίοι, άνδρες, απόσυρση

Θύελλα αντιδράσεων από την εβραϊκή κοινότητα και όχι μόνο, έχει προκαλέσει η ιδέα μιας τουρκικής διαφημιστικής εταιρίας να παρουσιάσει τον Αδόλφο Χίτλερ να μιλά με φανατισμό υπέρ ενός ανδρικού σαμπουάν.
Το διάρκειας 12 δευτερολέπτων διαφημιστικό σποτάκι για το σαμπουάν Biomen παρουσιάζει τον ηγέτη των Ναζί να βγάζει έναν παθιασμένο λόγο, με το χαρακτηριστικό του στυλ, με τους υπότιτλους να αναφέρουν: «Αν δεν φοράτε γυναικεία ρούχα, τότε αντίστοιχα δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε γυναικεία προϊόντα. Ορίστε αυτό εδώ, ένα πραγματικό σαμπουάν για άνδρες, το Biomen. Οι πραγματικοί άνδρες χρησιμοποιούν Biomen».
Οργανώσεις για τα δικαιώματα των Εβραίων ανά τον κόσμο χαρακτήρισαν τη διαφήμιση αξιοθρήνητο τέχνασμα του μάρκετινγκ, και απαίτησαν την άμεση απόσυρσή της, ωστόσο η εταιρία αρνήθηκε να το κάνει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια: Αυτοκίνητο με δύο ανήλικα παιδιά, έπεσε σε ποτάμι!


Χαροπαλεύει η γυναίκα οδηγός - Θρίλερ για τη διάσωση της συνοδηγού και των δύο ανήλικων παιδιών...

Ήταν δύο και τέταρτο το μεσημέρι της Κυριακής (25-03-2012) όταν για αιτία που εξετάζει το αστυνομικό τμήμα Αλιβερίου, το αυτοκίνητο που οδηγούσε γυναίκα έπεσε σε ποτάμι. Το περιστατικό έγινε στον περιφερειακό Άγιος Γεώργιος-Παραμερίτες κοντά στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη.

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική που έσπευσε γρήγορα στο σημείο. Για καλή τους τύχη περνούσαν περαστικοί που έτρεξαν και απεγκλώβισαν τους επιβαίνοντες στο όχημα. Τα δύο ανήλικα παιδιά και η συνοδηγός τραυματίστηκαν ελαφρά ενώ η άτυχη γυναίκα που βρίσκονταν στο όχημα, νοσηλεύεται - σύμφωνα με το evianews.com - σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερντογάν: "Ανοίγει η Σχολή της Χάλκης"




Εντυπωσιακές αλλαγές στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Άγκυρας προοιωνίζεται η έντονη διπλωματική κινητικότητα γύρω από την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και την κοινοποίηση σχετικής απόφασης του πρωθυπουργού της Τουρκίας στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Ομπάμα-Ερντογάν
Ομπάμα-Ερντογάν
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου μετά τη λήξη της συνάντησης Ομπάμα – Ερντογάν στη Σεούλ, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25η Μαρτίου, ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχάρη τον πρωθυπουργό της Τουρκίας για την απόφασή του να ανοίξει εκ νέου τη Θεολογική Σχολή. Το κείμενο της ανακοίνωσης στα Αγγλικά δεν αφήνει κανένα περιθώριο ερμηνείας επί του περιεχομένου της δηλώσεως.

Beyond those two specific issues, we had a wide-ranging conversation about our continued support of counterterrorism efforts, including the efforts that are taking place in Turkey with respect to the PKK. We are very supportive of making sure that the kinds of terrorist attacks that we've seen in the past are not occurring. I congratulated the Prime Minister on the efforts that he's made within Turkey to protect religious minorities. I am pleased to hear of his decision to reopen the Halki Seminary.

Λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά τη συνάντησή του στην
Βαρθολομαίος-Παπανδρέου
Βαρθολομαίος-Παπανδρέου
Κωνσταντινούπολη με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, είχε αναφερθεί στο επίμαχο θέμα, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την επαναλειτουργία της Σχολής. Ο επίμαχος διάλογος μεταξύ του Πατριάρχη και του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής:

«Το σχολείο αυτό είναι δίπλα σε αυτές τις τρεις Εκκλησίες, οι οποίες κατεπατήθησαν και ελπίζουμε και αυτές να τις πάρουμε πίσω και να πάμε να λειτουργήσουμε. Τη Θεολογική Σχολή, να την ανοίξουμε, μας είπε ο κ. Νταβούντογλου, που ήρθε όπως ξέρετε πρόσφατα.

Μας είπε ότι τα ολίγα νομικά κωλύματα που υπολείπονται για την επαναλειτουργία της Χάλκης θα επιλυθούν με την αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους.

Επομένως, στις αρχές του επομένου έτους, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα ανοίξει η Θεολογική Σχολή, αιρωμένων αυτών των τελευταίων κωλυμάτων, που λέγεται ότι υπάρχουν.

Οι πρόσφατες εξελίξεις

Θεολογική Σχολή
Θεολογική Σχολή
Εδώ και αρκετούς μήνες παρατηρείται μία διπλωματική ακολουθία από ενέργειες και γεγονότα που θεωρούνται από τον Οικουμενικό Θρόνο αλλά και την Αθήνα αφενός ως κομβικές αλλαγές στο σύμπλεγμα των σχέσεων της Άγκυρας με τις μειονότητες στην Τουρκία και αφετέρου ως σημαντική αλλαγή στην ψυχολογία που διέπει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ως προς το κεφάλαιο που αφορά στο Φανάρι και τον ελληνισμό στην Τουρκία.

Μετά την απόφαση της Άγκυρας να αλλάξει τον νόμο που διέπει τα μειονοτικά σχολεία, νόμος που ήδη άλλαξε, αλλά και την απόφαση να ανοίξουν εκ νέου ελληνικά σχολεία στην Ίμβρο, ήλθε και η απόφαση ίδρυσης τελωνείων στην Ίμβρο και την Τένεδο. Η απόφαση αυτή σημαίνει πως απλοποιήθηκε στο έπακρο η διαδικασία που χρειάζεται για την επίσκεψη Ιμβρίων και Τενέδιων στο νησί τους, καθώς προηγουμένως χρειαζόταν η μετάβασή του πρώτα σε τόπο όπου υπήρχε Τελωνείο (Δαρδανέλια). Η εξέλιξη αυτή μπορεί και να ωθήσει τα πράγματα, ώστε να θεσπιστεί σταθερή θαλάσσια επικοινωνία μεταξύ Ίμβρου - Τενέδου και Λήμνου.

Συνέχεια στις παραπάνω αποφάσεις παρατηρήθηκαν και διπλωματικές κινήσεις εξαιρετικά
Σχολείο του Γαλατά
Σχολείο του Γαλατά
ενδιαφέρουσες. Ο Πατριάρχης για πρώτη φορά από ιδρύσεως του σύγχρονου τουρκικού κράτους εκλήθη στη Βουλή, για να μιλήσει για τα θρησκευτικά δόγματα και τα προβλήματα των μειονοτήτων. Αμέσως μετά τον επισκέφτηκε στο Φανάρι ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος κ. Αρέντζ, ενώ πολύ πρόσφατα για πρώτη φορά διέβη το κατώφλι του Οικουμενικού Θρόνου ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Προ ημερών, το τουρκικό κράτος και έπειτα από μακρά δικαστική αντιπαράθεση επέστρεψε στην ορθόδοξη μειονότητα περιουσιακό στοιχείο, ένα ακίνητο, ενώ προ μηνών και κατόπιν αποφάσεως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου επεστράφη και βακούφικο ακίνητο (Ορφανοτροφείο) στο νησί της Πριγκίπου.

Όλα τα παραπάνω συνεκτιμούμενα οδηγούν στο συμπέρασμα πως κάτι κινείται προς θετική κατεύθυνση κυρίως όσον αφορά στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και ορθόδοξης μειονότητας στην Τουρκία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μένει να αποδειχθεί το εάν οι εξελίξεις αυτές αποτελούν ένδειξη βελτίωσης του κλίματος και των προοπτικών συνεννόησης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας στα βασικά ζητήματα που απασχολούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Στο ζήτημα αυτό παρατηρείται εσχάτως απόλυτη στασιμότητα, με την ελληνική διπλωματία να μετρά απουσίες από τον διπλωματικό στίβο και να περιορίζεται σε μία διπλωματική ρητορική.

Αντιθέτως, παρατηρείται έντονη κινητικότητα στις σχέσεις Αθήνας – Τελ Αβίβ, με το Ισραήλ να ενεργοποιείται για ευνόητους λόγους στο τρίγωνο Αθήνας - Λευκωσίας- Τελ Αβίβ υπό τις ευλογίες Ευρωπαίων και Αμερικανών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μηνύματα ομοψυχίας και Eθνικής υπερηφάνειας από τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας


Μηνύματα ομοψυχίας και εθνικής υπερηφάνειας έστειλαν οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας μέσα από τη σχολική γιορτή που πραγματοποίησαν, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αφηγήθηκαν αποσπάσματα από τα «Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη», απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν κλέφτικα και δημοτικά τραγούδια της πατρίδος μας, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Θεσσαλίας και της Ηπείρου και ζωντάνεψαν επί σκηνής τη Φιλική Εταιρεία, τη Μαντώ Μαυρογένους, την Μπουμπουλίνα, τις Μεσολογγίτισσες, τον Παπαφλέσσα και όλους τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Με την παραστατικότητά τους και την εκπληκτική ερμηνεία τους, κατάφεραν να υπενθυμίσουν σε όλους μας ότι δεν πρέπει να λησμονούμε τους ανιδιοτελείς αγώνες και τις αιματηρές θυσίες των προγόνων μας, αλλά είναι υποχρέωσή μας να αποτίουμε ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε αυτούς τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους, ώστε η πατρίδα μας να είναι μια ελεύθερη χώρα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου που έδωσαν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τους δασκάλους για αυτή την πολύ ωραία γιορτή.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων στον σύντομο χαιρετισμό που απήυθηνε είπε χαρακτηριστικά :
« Είναι αλήθεια πως η λησμονιά μαραίνει και τα ενδοξότερα γεγονότα και πως οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους, διαλύονται, εξαφανίζονται, πεθαίνουν…Είναι όμως αλήθεια, πως οι εθνικές επέτειοι διατηρούν τη μνήμη μας ζωντανή και μεταγγίζουν μέσα μας τα ήθη, τα έθιμα, τις θυσίες, τον ηρωισμό και το αγωνιστικό πνεύμα, που μας χαρακτηρίζει σαν έθνος. Θέλω να συγχαρώ όλους τους μαθητές, τους δασκάλους και τον διευθυντή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας κ. Ηλία Τραμπάκουλο γι’ αυτή την υπέροχη γιορτή και να τους ευχηθώ χρόνια πολλά με υγεία».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο "Δρόμος του Επαμεινώνδα" Διαδρομή με ιστορία


Tην Κυριακή 27 Μαϊου ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας διοργανώνουν λαϊκό ημιμαραθώνιο με την ονομασία "Ο Δρόμος του Επαμεινώνδα".
 
Διαδρομή:Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 9:00 από το Τρόπαιο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα Βοιωτίας. Η διαδρομή είναι ασφάλτινη με επτά σταθμούς ανεφοδιασμού που θα διαθέτουν νερό, ισοτονικά, χυμούς και φρούτα και θα ακολουθεί την εξής πορεία: Τρόπαιο - Λεύκτρα - Καπαρέλλι - Μελισσοχώρι - Λουτουφί - Ταχί και θα καταλήγει στην κεντρική πλατεία της Θήβας όπου θα γίνει και ο τερματισμός.

Έπαθλα - απονομές:
Οι απονομές θα γίνουν στην κεντρική πλατεία της Θήβας στις 11:30 όπου θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια, μετάλλια και δίπλωμα συμμετοχής ενώ θα παρατεθεί και μπουφές.

Κατηγορίες:Θα υπάρχει μία κατηγορία για τους άνδρες και μία για τις γυναίκες.

Γενικές πληροφορίες: α) Η διαδρομή θα καθορίζεται από βέλη που θα είναι χαραγμένα στο οδόστρωμα, από τους κριτές του αγώνα και την Τροχαία.
β) τον αγώνα θα υποστηρίζουν δύο (2) ασθενοφόρα, ένα στην διαδρομή & ένα στο σημείου τερματισμού.
γ) Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να φέρουν κατά την διάρκεια του αγώνα, την κάρτα συμμετοχής που θα πάρουν από την γραμματεία, στο στήθος τους με παραμάνα.
δ) Η μεταφορά των αθλητών από την Κεντρική Πλατεία Θήβας προς το σημείο εκκίνησης θα γίνει με λεωφορεία, ώρα αναχώρησης από Θήβα 07:30 έως 08:00. Ένα λεωφορείο θα μεταφέρει τα προσωπικά αντικείμενα των αθλητών από το σημείο εκκίνησης στο σημείο τερματισμού.

Δηλώσεις συμμετοχής:
Στον αγώνα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος με δική τους ιατρική ευθύνη Άνδρες και Γυναίκες από 19 ετών και άνω που θα στείλουν την δήλωση συμμετοχής έως τις 25 Μαΐου 2012 προς:

Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Θήβας

Διεύθυνση: Κύπρου 3 (πάροδος) Ταχ. Κώδικας: 32200
Τηλ./Fax: 22620 23970 E-mail: dothivas@gmail.com
Εναλλακτικά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και την ημέρα του αγώνα στην γραμματεία που θα λειτουργήσει στην Κεντρική Πλατεία Θήβας από τις 06:30 έως 08:00 ή kai στο σημείο εκκίνησης (Τρόπαιο Επαμεινώνδα) στα Λεύκτρα Βοιωτίας από ώρα 07:00 έως 08:30.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλίαρτος: Φωτογραφίες και Βίντεο από τη παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέλαση με προσαγωγές και στη Λιβαδειά


Με πρωτοφανή μέτρα αστυνόμευσης, πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά, η παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Για την αποφυγή επεισοδίων έγιναν προληπτικές προσαγωγές τριών ατόμων, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα, μετά το πέρας της παρέλασης.
Υπό τον φόβο αποδοκιμασιών, οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, απέφυγαν να διασχίσουν τον κεντρικό δρόμο της Λιβαδειάς και έφθασαν στο χώρο της παρέλασης μέσω της παράλληλης οδού , της Καραγιαννοπούλου.
Χωρίς εξέδρα , παρουσία της Γ. Γ. Ισότητας Μ. Στρατηγάκη, του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιου , του αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Γ. Μουλκιώτη, του δημάρχου Λεβαδέων Ν. Παπαγγελή, των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών του νομού, η μαθητιώσα νεολαία παρέλασε και έστειλε το δικό της μήνυμα, μη στρέφοντας το κεφάλι προς την πλευρά των επισήμων.
Μια μικρή ομάδα ατόμων, απέναντι από τους επισήμους και υπό το βλέμμα των αστυνομικών, φώναζε συνθήματα διαμαρτυρίας  και πετούσε φέιγ βολάν, με κεντρικό σύνθημα «Δε θα γίνουμε σύγχρονοι ραγιάδες».
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι βουλευτές απέφυγαν, όπως και την 28 Οκτωβρίου, να παραστούν στις σημερινές εκδηλώσεις.
Ευχές για την ημέρα και κουράγιο ευχήθηκε ο Μητροπολίτης, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης απέφυγε να σχολιάσει την έντονη αστυνομοκρατία, που κάθε άλλο παρά θύμιζε εορτασμό εθνικής επετείου.
 siriosfm.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα στέφθηκε ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων αγώνων

Το 1896 ο Λεωνίδας Πύργος γίνεται ο πρώτος έλληνας ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων...

Ο Λεωνίδας Πύργος γεννήθηκε το 1871 στη Μαντίνεια. Ήταν ο πρώτος Έλληνας που έλαβε χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες της εποχής μας. Ήταν γιος του οπλοδιδάσκαλου Νικολάου Πύργου.

Ο Πύργος κέρδισε στην ξιφασκία μεταξύ οπλοδιδασκάλων των Ολυμπιακών αγώνων του 1896 που διοργανώθηκαν στην Αθήνα. Ο αγώνας έγινε στις 7 Απριλίου στο Ζάππειο μέγαρο με μικρή συμμετοχή κοινού και για τον λόγο αυτό η νίκη του Πύργου δεν έγινε ευρύτερα γνωστή. Εκτός αυτού έλαβε μέρος ο ανταγωνιστής του, ο Γάλλος Ζαν Περονέ που τότε ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο Πύργος κέρδισε 3:1. Μετά την νίκη, οι Έλληνες θεατές τον πήραν στους ώμους και τον γύριζαν στους δρόμους της Αθήνας πανηγυρίζοντας.

Αργότερα, ο Πύργος έγραψε εγχειρίδια για το άθλημα της ξιφασκίας και υπήρξε εκπαιδευτής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μισό εκατομμύριο ευρώ για μια φωτογραφία!

Οι κυβερνητικοί εταίροι – Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ – μας θεωρούν ακόμη... «άγριους» και ετοιμάζουν, εν όψει της προεκλογικής περιόδου, τις χάντρες και τα καθρεφτάκια... 


Δεν εξηγείται αλλιώς η εμμονή τους σε ξεπερασμένα τρικ σε μια προσπάθεια να πείσουν ότι έχουν στο τσεπάκι τους τις λύσεις και την πολυδιαφημισμένη ανάπτυξη!


Η πληροφορία...


που έφτασε στο «Π» δεν χωρά καμιά αμφισβήτηση – εκτός αν τελικά επικρατήσει κάποια συνετή φωνή, εάν υπάρχει, και προλάβουν την ξεφτίλα...


Η πληροφορία είναι ότι, εν όψει της προεκλογικής περιόδου, η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών έχει έρθει σε συνεννόηση με τους εργολάβους ώστε σε έναν από τους πέντε αυτοκινητόδρομους, όπου τα έργα έχουν εγκαταλειφθεί, να αρχίσουν για τα μάτια του κόσμου εργασίες προκειμένου η πολιτική ηγεσία να βγάλει την απαραίτητη φωτογραφία!


Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα είπαν στο «Π» ότι η προεκλογική τελετή θα λάβει χώρα μάλλον στο κομμάτι Κορίνθου - Πατρών και οι εργολάβοι θα προχωρήσουν σε εργασίες ύψους 500.000 ευρώ!


Εν ολίγοις... μισό εκατομμύριο για μια φωτογραφία, ένα τηλεοπτικό πλάνο και λόγους δεκάρικους για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, την ανάπτυξη και χιλιάδες θέσεις εργασίας. 


Και όταν τα φλας και τα τηλεοπτικά φώτα σβήσουν, η Κορίνθου - Πατρών, όπως και τα άλλα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων, θα παραδοθούν στο μαύρο σκοτάδι.


Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι οι εργολάβοι είναι πρόθυμοι να παίξουν στο προεκλογικό έργο, αφού φαίνεται να έχουν πετύχει και νέο «δωράκι» από το υπουργείο Υποδομών, πυροδοτώντας μάλιστα κόντρα με το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και το υπουργείο Οικονομικών.


Στο παρασκήνιο, πάντως, αναμένεται ότι θα δοθεί «μάχη» για το ποιοι θα μπουν στο κάδρο, αφού οι «μνηστήρες» είναι πολλοί. 


Ο Μάκης Βορίδης, λένε στους διαδρόμους του υπουργείου Υποδομών, θα καλέσει τον Αντώνη Σαμαρά, όμως στη γωνία καραδοκεί ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος δεν φαίνεται διατεθειμένος να αφήσει τη δόξα σε έναν... νεοσσό υπουργό, όπως λένε χαρακτηριστικά.


Δημόσιο κατά Δημοσίου!


Ο Βορίδης άρχισε να προετοιμάζει το έδαφος για τη φωτογραφία μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και την ενημέρωση που έκανε για τους πέντε αυτοκινητόδρομους, η κατασκευή των οποίων έχει σταματήσει από τα τέλη του 2010. 


Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Υποδομών, αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι είναι προτεραιότητα για τον χρόνο που απομένει για τη συγκεκριμένη κυβέρνηση να προχωρήσει τη δουλειά που πρέπει να γίνει και να επανεκκινήσουν οι εργασίες στα μεγάλα αυτά έργα...


Βέβαια η δήλωση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα όσον αφορά τις διαδικασίες απεμπλοκής των έργων, πραγματικότητα που παρουσίασε ορθά - κοφτά ο Χορστ Ράιχενμπαχ μία ημέρα μετά, στις 15 Μαρτίου, επισημαίνοντας ότι τον Ιούνιο θα ενεργοποιηθεί το νέο εργαλείο μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για να δοθεί ρευστότητα για τα έργα στον τομέα της ενέργειας και «πιθανώς», όπως είπε, για τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.


Στην κυβέρνηση, όμως, είναι υπέρμαχοι του δόγματος «μην αφήσεις την αλήθεια να χαλάσει μια όμορφη προεκλογική ιστορία», γι’ αυτό και ετοιμάζουν σκηνικό... επιθεώρησης.


Στο ερώτημα που θέσαμε, για ποιον λόγο οι εργολάβοι θα συμφωνήσουν στο «παιχνίδι της φωτογραφίας», άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα μας εξήγησαν ότι μπορούν να κάνουν μια παραχώρηση, αφού έχουν λάβει νέες δεσμεύσεις - «δωράκια» από το υπουργείο.


Εργολάβοι κατά... μνημονίου!


Συγκεκριμένα οι εργολάβοι, εκτός από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την επα-ναδανειοδότησή τους από τις τράπεζες, έχουν συμφωνήσει με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών να διευκολυνθούν ταμιακά από το ποσοστό των διοδίων που αναλογεί στο Δημόσιο.


Εν ολίγοις τα μελλοντικά έσοδα του Δημοσίου από τα διόδια θα χρησιμοποιηθούν για να εξυπηρετηθούν οι δανειακές ανάγκες των εργολάβων, όπως επίσης και η λειτουργία και συντήρηση των αυτοκινητοδρόμων με την προοπτική ότι θα αποδοθούν στο Δημόσιο στο μέλλον...


Για να το πούμε πιο απλά, ζητούν να πληρώνουν τα δάνεια που θα πάρουν και πάλι με δημόσιο χρήμα!


Η συμφωνία αυτή, όμως, έρχεται σε σύγκρουση με την απόφαση της κυβέρνησης, που έχει μεταφέρει τις συμβάσεις παραχώρησης των οδικών αξόνων ως περιουσιακά στοιχεία στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, το οποίο θα αποφασίσει για την ιδιωτικοποίησή τους είτε υπό μορφή μίσθωσης είτε υπό μορφή πώλησης.


Συγκεκριμένα στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν μεταφερθεί «τα οικονομικής φύσεως δικαιώματα του Δημοσίου, υφιστάμενα και μελλοντικά, που απορρέουν από τις συμβάσεις παραχώρησης».


Αυτή η κίνηση όμως χαλάει τη «σούπα» των εργολάβων, που ζητούν να χρηματοδοτηθούν τα δάνειά τους από «τα οικονομικής φύσεως δικαιώματα του Δημοσίου»!


Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι: Πώς είναι δυνατόν το υπουργείο Υποδομών να έχει συμφωνήσει με τους εργολάβους ενώ γνωρίζει ότι τα μελλοντικά έσοδα από τα διόδια έχουν περάσει στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων; 


Έλα ντε...





ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέλαση αλληλεγγύης από τους ομογενείς της Νέας Υόρκης



Διαβάστε πώς οι ομογενείς της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης τίμησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ηχηρό μήνυμα από τους Έλληνες της διασποράς


Την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου τίμησε ο Ελληνισμός της Νέας Υόρκης με πανηγυρική δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, στο Μανχάταν και παρέλαση στην 5η λεωφόρο.
"Η Ελευθερία είναι μη διαπραγματεύσιμο αγαθό", τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του, μιλώντας εκ μέρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της μόνιμης διακομματικής επιτροπής για θέματα του Ελληνισμού της Διασποράς, Ηλ. Καρανίκας, ο οποίος μαζί με το συνάδελφό του Ν. Παναγιωτόπουλο εκπροσωπούν τη Βουλή στους γιορτασμούς της Ομογένειας για την εθνική επέτειο.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης της Κύπρου, Λ. Λουκά, που εκπροσωπεί την κυπριακή κυβέρνηση, ανέφερε ότι από τη σημερινή επέτειο "αξίζει να αντλήσουμε διδάγματα για ενότητα, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρότατα προβλήματα", ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του Κυπριακού Ελληνισμού προς την Ομογένεια γιατί "σε όλους τους αγώνες είναι μαζί μας".
Στη δοξολογία παρέστησαν επίσης οι πρέσβεις της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, Β. Κασκαρέλης και Π. Αναστασιάδης, αντίστοιχα, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι στον ΟΗΕ, Αν. Μητσιάλης και Μ. Χατζημιχαήλ, οι γενικοί πρόξενοι Γ. Ηλιόπουλος και Κ. Σοφιανού, ο πρόξενος Ευ. Κυριακόπουλος, διευθυντές ελληνικών και κυπριακών υπηρεσιών στη Νέα Υόρκη, καθώς και στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.
Στις 8:30 το βράδυ ώρα Ελλάδας ξεκίνησε και η μεγάλη ελληνική παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, της οποίας, όπως κάθε χρόνο, επικεφαλής ήταν άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.
Φετινός τελετάρχης είναι ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρ. Μενέντεζ, γνωστός για τις φιλελληνικές του ενέργειες εντός και εκτός της αμερικανικής γερουσίας.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μ. Μπλούμπεργκ, μαζί με ομάδα ελληνικής καταγωγής αστυνομικών και πυροσβεστών της πόλης άνοιξαν την παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες ομογενειακοί φορείς, ομοσπονδίες, κοινότητες, σχολεία, σύλλογοι και επιχειρήσεις και στο τέλος η ομάδα "Είμαστε όλοι Έλληνες".







Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ