Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

3ος Ποδηλατικός γύρος‏ Λιβαδειάς

Πιστοί στη υπόσχεσή μας και λαμβάνοντας υπόψη μας τη συμμετοχή των τριακοσίων (300) και πλέον συμπολιτών μας, στον 2ο Ποδηλατικό Γύρο, που πραγματοποιήσαμε το 2011, καθώς και την παρότρυνση αρκετών συμπολιτών μας, να επαναλάβουμε την εκδήλωση, πραγματοποιούμε για μία ακόμη χρονιά, σε συνεργασία με την Ελληνική ΄Ενωση ΄Ερευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς, την Αθλητική Λέσχη Φίλων Αυτοκινήτου Λιβαδειάς και το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (Παράρτημα Βοιωτίας) τον
                        3ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ,
την Κυριακή 8 Απριλίου 2012,
με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Πόλης μας.
            ΄Οποιος ενδιαφέρεται να μετάσχει στην εκδήλωση μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο  τηλέφωνο 22610 21100 από τις 5,30 μέχρι 8,30 καθημερινά εκτός του Σαββάτου και Κυριακής.
            Σκοπός της εκδήλωσης παραμένει και φέτος, η συμμετοχή όλων όσων χρησιμοποιούν το ποδήλατο, είτε από χόμπι, είτε ως μέσο άθλησης.
Το γενικό σύνθημα της εκδήλωσης είναι :
« ΕΙΜΑΣΤΕ  Η  ΛΥΣΗ  ΣΤΗΝ  ΠΟΛΗ  ΚΑΙ  ΣΤΗ  ΦΥΣΗ »

Η  ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακαλούνται επικίνδυνα γλυκίσματα για παιδιά


Δείτε αναλυτικά ποια προϊόντα ανακαλούνται. Οι καταναλωτές που τα έχουν αγοράσει καλούνται να μην τα καταναλώσουν.

Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής μετά από έλεγχο της επιχείρησης UNISON HELLAS M. ΚΟΤΣΙΦΑΚΟΥ ΜΟΝ. ΕΠΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ- ΕΞΑΓΩΓΕΣ- ΕΜΠΟΡΙΟ, στην περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη ανακαλεί άμεσα τα παρακάτω προϊόντα:

1. YUMMY GUMMY MEYVELER (γλύκισμα ) διότι περιέχει χρωστικές Ε102 , Ε104, Ε129, οι οποίες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και στην προσοχή στα παιδιά.
2. YUMMY GUMMY HOT DOG (Γλύκισμα) διότι περιέχει χρωστικές Ε102, Ε104, Ε110 και Ε129 , οι οποίες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά.
3. YUMMY GUMMY ALLIGATOR (Γλύκισμα) διότι περιέχει χρωστικές Ε102, Ε104 ,Ε133 εκ των οποίων οι δύο πρώτες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά.
4. YUMMY GUMMY TARANTULA (Γλύκισμα) διότι περιέχει χρωστικές Ε124, Ε129, Ε133 εκ των οποίων οι δύο πρώτες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά.

Οι καταναλωτές , που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα καλούνται να μην τα καταναλώσουν.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, κος Γιάννης Μίχας, σε δηλώσεις του τόνισε: «Η διάθεση ασφαλών προϊόντων προς τους καταναλωτές αποτελεί πρώτιστο μέλημα του ΕΦΕΤ. Η ευαισθησία όλων μας σε σχέση με τη διακίνηση προϊόντων που απευθύνονται κυρίως σε μικρά παιδιά είναι ακόμη μεγαλύτερη και η αντίδραση μας κινούμενη σε ακόμη πιο αυστηρά πλαίσια».

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Spiegel: Κόβουν την θέρμανση από τις πισίνες στους Έλληνες πολίστες

Spiegel: Κόβουν την θέρμανση από τις πισίνες στους Έλληνες πολίστες

O Ελληνικός αθλητισμός πλήττεται από την κρίση στη χώρα. Αυτο γράφει το Γερμανικό περιοδικό Spiegel στην διαδικτυακή του έκδοση και συμπληρώνει ότι οι περικοπές στις επιχορηγήσεις των Ολυμπιακών αθλημάτων είναι πρωτοφανείς.
«Για τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων η οικονομική κατάσταση χειροτερεύει όλο και περισσότερο. Η κρίση δεν κάνει διάκριση ούτε καν για την παράδοση, με αποτέλεσμα να πλήττεται τώρα και ο αθλητισμός. Για το 2012, ολυμπιακή χρονιά, τα λεγόμενα «εθνικής σημασίας αθλήματα», όπως το μπάσκετ, η κολύμβηση, η κωπηλασία και η ιστιοπλοϊα, αναμένεται να λάβουν πολύ μικρότερες κρατικές επιδοτήσεις. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) ενέκρινε οικονομική στήριξη ύψους 23,8 εκατομ. ευρώ, 2,5 εκατομ. ευρώ περίπου λιγότερα σε σχέση με πέρσι.
Και τα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν: Όπως αναφέρει η απόφαση της Γ.Γ.Α., αυτές οι επιδοτήσεις θα δοθούν εφόσον το επιτρέψει ο ελληνικός προϋπολογισμός. Αν όχι, τα χρήματα μπορεί να περικοπούν. Ήδη οι πολίστες διαμαρτύρονται, επειδή προπονούνται σε προβληματικά θερμαινόμενες πισίνες.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι περικοπές θα έχουν και άλλες συνέπειες για την ελληνική ολυμπιακή ομάδα. Οι αρμόδιοι στην Αθήνα δεν θέλησαν να επιβεβαιώσουν ακόμα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία επίκειται δραστική μείωση των μελών της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής στο Λονδίνο. Κυρίως, επειδή ακόμα δεν έχει αποφασιστεί πόσοι αθλητές πληρούν τις προϋποθέσεις και ποιες ομάδες θα προκριθούν για τους Ολυμπιακούς.
Πολλοί αθλητές προσπαθούν εδώ και μήνες να βρουν ιδιώτες χορηγούς, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την καριέρα τους. Ακόμα και η παραδοσιακή λαμπαδηδρομία με την ολυμπιακή φλόγα επλήγη από την οικονομική κρίση. Τελικά, αναγκάστηκαν να παρέμβουν ιδιώτες και χορηγοί, για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η συμβολική πορεία της φλόγας εντός Ελλάδος, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ανακοίνωση για τρόφιμα Πασχα



Η σκληρότητα και οι αντιξοότητες της ζωής δίνουν το καθημερινό παρόν. Υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν, ψυχές που με υπερηφάνεια προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα πενιχρά αισθήματα της κοινωνίας. Ας δείξουμε την ευαισθησία και την καλοσύνη που έχουμε μέσα μας και ας κάνουμε και εμείς την δική μας καλή πράξη για αυτές τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Λίγα τρόφιμα είναι πολύ μεγάλο δώρο για άπορες οικογένειες που το γιορτινό τους τραπέζι θα στερείται τα βασικά.
Όποιος από εσάς και τους γνωστούς σας μπορεί και θέλει να προσφέρει τρόφιμα για άπορες οικογένειες, το γραφείο του περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς θα είναι ανοικτό από τις 9:00 π.μ. – 2:00 μ.μ..
Σας ευχαριστούμε που δεν ξεχνάτε να δείχνετε την ανθρωπιά σας.
Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΤΗΝΗ: Έχτισαν γατάκι με τσιμέντο, στη Θεσ/νίκη! [ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ]

http://www.zoosos.gr/sites/default/files/imagecache/original_max/article/2012_03/GataNtouvari.jpg 

Αυτό το ανεπαίσθητο νιαούρισμα πίσω από τον τοίχο της μεσοτοιχίας των δύο ενωμένων πολυκατοικιών συνεχιζόταν επί μια εβδομάδα, αλλά κανείς δεν ήταν βέβαιος από που προέρχεται!



Μη μπορώντας να διαπιστώσει από που μπήκε μέσα στον τοίχο το γατί, ειδοποίησε τους εθελοντές της ΓΑΤΟΟΜΑΔΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Επί τόπου στην οδό Κριεζώτου έφθασε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης ο φιλόζωος εθελοντής, Δημήτρης Ζισόπουλος.

Οι δύο άντρες διαπίστωσαν, πως το γατί προφανώς είχε κτιστεί ζωντανό μέσα στον τοίχο! Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που ειδοποιήθηκε, τόνισε, πως δεν μπορεί να προξενήσει φθορά σε τοίχο, ενώ η Αστυνομία παρέπεμπε στην Πυροσβεστική.

Την έσωσαν

Τελικά η τρύπα στον τοίχο άνοιξε το πρωί της Πέμπτης με «ιδιωτική» πρωτοβουλία και η γατούλα, όταν συνήλθε από το σοκ του εβδομαδιαίου εγκλωβισμού, βγήκε και πάλι στο φως και έφαγε με όρεξη την κονσέρβα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σωτηρίας της μια άλλη γατούλα, που αποδείχτηκε ότι ήταν η αδερφή της, περίμενε εκεί κοντά υπομονετικά.

Γείτονας επιβεβαίωσε πως πριν από μία εβδομάδα σφραγίστηκε μία τρύπα, που υπήρχε στον τοίχο «για να μη μπαίνουν γάτες μέσα», όπως είπε. Ευχόμαστε το «κτίσιμο» της γάτας στον τοίχο να ήταν ατύχημα και να μην έγινε από πρόθεση!

Το βίντεο, που τράβηξε ο Δημήτρης Ζισόπουλος, και το έστειλε στο www.zoosos.gr δείχνει το αίσιο τέλος της επιχείρησης, αλλά και το ενδιαφέρον αυτών των δύο ανδρών, που δεν αδιαφόρησαν.
Διαβάστε Περισσότερα »

15% των γερμανικών εξαγωγών όπλων και 12% των γαλλικών πλήρωσε η Ελλάδα ..επί ΔΝΤ !!

“Υπάρχουν συμβάσεις, αλλά υπάρχουν και μίζες”, είπε στη Βουλή ο Δημήτρης Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να παγώσουν εδώ και τώρα οι συμβάσεις για τα δύο γερμανικά υποβρύχια που παρήγγειλε η κυβέρνηση Παπανδρέου και έδωσε δύο ποσοστά που δείχνουν ότι όσοι δανείζουν την Ελλάδα …κερδίζουν!


Σύμφωνα με το βουλευτή:





· «Η Ελλάδα του μνημονίου, η Ελλάδα της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας, αγοράζει το 15% των γερμανικών εξαγωγών σε όπλα και το 12% των γαλλικών εξαγωγών σε όπλα. Αυτή είναι η πολιτική σας; »


· «Κάνατε κάποια αγωγή για να πάρετε λεφτά; Χρησιμοποιήσατε την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου για να παγώσετε τα δύο γερμανικά υποβρύχια να γλιτώσουμε το 1 δισεκατομμύριο;


· Χρησιμοποιήσατε αυτήν την καταδίκη για να επαναδιαπραγματευτείτε την πανάκριβη τιμή που είχε μέσα και τις μίζες; Στείλατε κανέναν φυλακή; Κάνατε καμία δήλωση ότι αργοπορεί η ελληνική δικαιοσύνη;»


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος την - με γερμανική δικαστική βούλα- αποδεδειγμένη τακτική της εταιρίας Ferrostaal να "λαδώνει" αξιωματούχους χωρών για την παραγγελία υποβρυχίων σε Πορτογαλία και Ελλάδα καθώς και το πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε στην εταιρεία αλλά και την καταδίκη δυο αξιωματούχων της Ferrostaal σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, επεσήμανε:


« Η υπόθεση των τεσσάρων γερμανικών υποβρυχίων είναι μια αμαρτωλή υπόθεση. Αγοράστηκαν πανάκριβα και η αγορά τους στην Ελλάδα συνδέεται με μίζες.


Στη Γερμανία για αυτήν την αγορά η FERROSTAAL, που τα πούλησε στην Ελλάδα, καταδικάστηκε σε πρόστιμο 140 εκατομμυρίων ευρώ και δύο Γερμανοί αξιωματούχοι πήγαν φυλακή.


Στην Ελλάδα δεν έχει επιβληθεί κανένα πρόστιμο στη FERROSTAAL, ούτε καν έχετε ζητήσει ένα ευρώ. Κανείς ακόμα δεν έχει κάτσει στο εδώλιο, Πόσω μάλλον να πάει φυλακή και επιπλέον προχωράτε κανονικά στην προμήθεια των αμαρτωλών υποβρυχίων”.


Ο κ.Παπαδημούλης αναφέρθηκε εκτενώς και στο θέμα των φρεγατών Fremm:


“Τι ακριβώς γίνεται με αυτές τις φρεγάτες; Διαβάζω στον διεθνή Τύπο ότι, όπως οι Γερμανοί απαιτούν το μερτικό τους, το απαιτούν και οι Γάλλοι. Υπάρχει πίεση; Έχουν αναληφθεί δεσμεύσεις; Έχει παγώσει αυτή η προμήθεια, ναι ή όχι; Διότι, ακούγοντας τον κ. Αβραμόπουλο, που είναι ο μάστορας της γενικότητας, άλλες φορές λέει «ναι, έχουν παγώσει» και άλλες φορές το αφήνει ανοιχτό.


Στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, που είναι αρμόδια, ο κ. Αβραμόπουλος πριν από λίγες εβδομάδες τα είπε μπερδεμένα και διαβάζω ότι έχει προγραμματιστεί και ένα ταξίδι στη Γαλλία με αντικείμενο τις φρεγάτες. Πείτε μας, λοιπόν: Έχετε καταθέσει ως Κυβέρνηση τώρα ή παλιότερα στη διάρκεια του μνημονίου πρόταση στην τρόικα, στους Γερμανούς, στους Γάλλους, κάποια εξοπλιστικά προγράμματα, από τα οποία βγάζουν της Παναγιάς τα μάτια οι βιομηχανίες τους με μίζες, να παγώσουν, να ακυρωθούν; 


Εάν ναι, εάν το διεκδικήσατε, τι σας απάντησαν; Εάν όχι, με ποια καρδιά, με ποιο κουράγιο, με ποια λογική κόβετε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, το κοινωνικό κράτος και δεν τολμάτε να κόψετε αυτά τα εξοπλιστικά προγράμματα;”
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάληψη στα διόδια όλης της χώρας από το ΠΑΜΕ το Σάββατο


 
 
Κατάληψη στα διόδια όλης της χώρας αναμένεται να πραγματοποιήσει το Σάββατο το ΠΑΜΕ, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, απαντώντας στην συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. που επιχειρεί με την καταστολή να αντιμετωπίσει τη λαϊκή πάλη και διαμαρτυρία για την κατάργηση των διοδίων με ποινές φυλάκισης, προχωρούν σε άνοιγμα των Διοδίων το Σάββατο 31 Μάρτη σε όλη την Ελλάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι ληστές με τα καλάσνικοφ - Βίντεο από την μαχη με τους αστυνομικούς από τις κάμερες ασφαλείας

- Οι ληστές φορούσαν στολές παραλλαγής, τζόκεϊ, κρατούσαν καλάσνικοφ και ήταν έτοιμοι για όλα...
- Άνοιξαν ''πυρ'' στους 4 αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν από το σύστημα συναγερμού
- ''Οι σφαίρες έπεφταν βροχή. Οι αστυνομικοί κρύφτηκαν για να γλιτώσουν''
- Οι πελάτες απέναντι καταστήματος κλειδώθηκαν για να γλιτώσουν - Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας...


Όλα έγιναν στις 04.00 τα ξημερώματα στο κοσμηματοπωλείο ''Χρυσόραμα'' που βρίσκεται στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου 32, στην κεντρική πλατεία του Άργους. Οι 4 δράστες που φορούσαν στολές παραλλαγής της Αεροπορίας... και τζόκει στα κεφάλια τους, έφτασαν με το αυτοκίνητό τους και γρήγορα έπιασαν δουλειά.

Δείτε τις φώτο..



 Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες και οι δύο φορούν γάντια και διακρίνεται μόνο το καστανό χρώμα των μαλλιών τους. Οι ληστές φορούν γυαλιά ηλίου και στις 03.58, όπως μαρτυρά η αρχική φωτογραφία, θέτουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους...

Και το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας.Και το ρεπορταζ του τοπικού καναλιού.eglimatikotita.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα «Αναδιάρθρωση και μετατροπή Αμπελώνων» περιόδου 2012-2013

Θέμα: Πρόγραμμα «Αναδιάρθρωση και μετατροπή Αμπελώνων» περιόδου 2012-2013


Ο Δήμος Θηβαίων γνωστοποιεί στους ενδιαφερόμενους ότι μπορούν αν υποβάλλουν από την 1 Μαρτίου έως τις 15 Μαΐου 2012 Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση για ένταξη στο Πρόγραμμα  «Αναδιάρθρωση και μετατροπή Αμπελώνων» περιόδου 2012-2013, στην έδρα της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στη Λιβαδειά (Φίλωνος 35-39).

Πληροφορίες στο τηλ.22613-50155 ( Γεωπόνος Σίσκος Χρυσόστομος)

Διαβάστε Περισσότερα »

Όταν ο σκύλος αγαπάει τη γιαγιά!!! Γ@μ@το... (video)



Μια ιστορία αγάπης και τρελλού πάθους που δεν υπολογίζει τόπο και χρόνο...
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην δημοσιότητα τα πρόσωπα των χούλιγκαν από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ

ΟΑΚΑ, Ντέρμπυ, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, άτομα, Αστυνομία, επεισόδια, αστυνομικ

Στην δημοσιότητα έβγαλε η Αστυνομία, άλλες επτά φωτογραφίες ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα, Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, στο ΟΑΚΑ.
Οι φωτογραφίες, απεικονίζουν τις επιθέσεις των οργανωμένων ομάδων οπαδών κατά των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και κατά των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.iefimerida.gr







Διαβάστε Περισσότερα »

Εκλογές Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας Περιφέρειας Βοιωτίας

Αγαπητά μέλη του Συνδέσμου,

Την Κυριακή  01 Απριλίου 2012 θα λάβουν χώρα στον Ριζόμυλο Αλιάρτου (αίθουσα ΚΑΠΗ) εκλογικές διαδικασίες του Συνδέσμου για ανάδειξη των Περιφερειακών Οργάνων  (Προέδρων  Περιφερειακού Συμβουλίου και Περιφερειακής  Ενότητας, Μελών Περιφερειακού Συμβουλίου και Μελών Επιτροπής Περιφερειακής Ενότητας) Ν. Βοιωτίας. 
Οι εκλογικές διαδικασίες θα διενεργηθούν κατά τις ώρες 12:00 έως 14:00.


         - Δικαίωμα εκλογής (εκλέγειν και εκλέγεσθαι) στα Περιφερειακά Όργανα έχουν όλα τα Τακτικά Μέλη του Σ.Ε.Ε, τα οποία έχουν εγγραφεί και τακτοποιηθεί οικονομικά μέχρι και την 30 Μαρτίου 2012.
Παρακαλούμε να συμμετέχετε στις παραπάνω εκδηλώσεις του Συνδέσμου και κυρίως στις εκλογικές διαδικασίες είτε ως υποψήφιοι αλλά οπωσδήποτε ως απλοί ψηφοφόροι στην εκλογή των Οργάνων του Συνδέσμου, γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο θα εδραιώσουμε την ύπαρξη και τη δυναμική παρουσία του Συνδέσμου επίσημα πλέον και στην Περιφέρειά μας.         
                                                            Με  εκτίμηση
                                      Για τη προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή 

                                                           Νίκος Λάμπρου
Διαβάστε Περισσότερα »

7 πυρκαγιές στη Στερεά τις τελευταίες ώρες


ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ



Ιδανικές συνθήκες επικρατούν τις τελευταίες ώρες για την εκδήλωση πυρκαγιών. Η άνοδος της θερμοκρασίας και οι ισχυροί άνεμοι στάθηκαν αφορμή να έχει σημάνει συναγερμός στην πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς αυτή την ώρα μαίνονται 7 πυρκαγιές στη Στερεά. Οι περισσότερες έχουν εκδηλωθεί στην Εύβοια και συγκεκριμένα, στη Στενή, στο Μαντούδι και στην Κύμη, στην οποία οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο δυο πυρκαγιές. Πριν μισή ώρα περίπου, εκδηλώθηκε μια ακόμη πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή στο Φραντζή Λαμίας.
 lamiastar.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος


Υπογράφηκε σήμερα η σχετική απόφαση

Υπογράφηκε σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου η απόφαση που αφορά στην επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος. Η σχετική αίτηση επιστροφής υποβάλλεται με δυο τρόπους.

Πρώτον, απευθείας από το δικαιούχο αγρότη στη ΔΟΥ που διαθέτει τμήμα ελέγχου στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας ασκεί μία από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις του.

Η αίτηση επιστροφής υποβάλλεται υποχρεωτικά απευθείας από το δικαιούχο αγρότη σε κάθε περίπτωση που το προς επιστροφή ποσό είναι ίσο ή μεγαλύτερο με 10.000 ευρώ.

Δεύτερον, μέσω συνεταιριστικής οργάνωσης στη ΔΟΥ που διαθέτει τμήμα ελέγχου στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η έδρα της συνεταιριστικής οργάνωσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον εισαγγελέα στέλνει το υπουργείο Ανάπτυξης τη Lidl


Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στον εισαγγελέα διαβίβασε με αναφορά του
ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,Σωκράτης Ξυνίδης,
στοιχεία που συγκέντρωσε από έρευνα συλλογής τιμών βασικών καταναλωτικών προϊόντων σε χώρες της ΕΕ για την αλυσίδα Lidl, με στόχο την περαιτέρω διερεύνησή τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, τα γνωστά super market διαπιστώθηκε ότι πωλούσαν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα σε πολύ ακριβότερες τιμές σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρεται ότι:

«Η Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου προχώρησε το Δεκέμβριο του 2011, σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρία, στη διενέργεια έρευνας συλλογής τιμών βασικών καταναλωτικών προϊόντων σε έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συλλέχθηκαν τιμές από αλυσίδες σούπερ μάρκετ, κυρίως επωνύμων προϊόντων διεθνών εταιριών, με παρουσία στις περισσότερες ή και σε όλες τις χώρες του δείγματος. Την ίδια χρονική περίοδο καταγράφηκαν και οι τιμές πώλησης 70 προϊόντων που διακινούνται αποκλειστικά από την εκπτωτική αλυσίδα λιανικής (hard discounter) LIDL, σε χώρες όπως Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Βουλγαρία.


Τα αποτελέσματα της έρευνας, όπως εμφανίζονται στους συνημμένους πίνακες, έδειξαν ότι οι τιμές των προϊόντων που διακινούνται αποκλειστικά από την εταιρεία LIDL στην Ελλάδα, μετά και την αφαίρεση του συντελεστή Φ.Π.Α., είναι σημαντικά υψηλότερες από τις αντίστοιχες τιμές των ιδίων προϊόντων στις άλλες χώρες της έρευνας.


Η Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς απέστειλε στη LIDL επιστολή, γνωστοποιώντας τα διαθέσιμα στοιχεία τιμών και έλαβε σχετική απαντητική επιστολή. Η LIDL μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην ένταση του ανταγωνισμού που υπάρχει σε άλλες χώρες για να αιτιολογήσει τις διαφορές τιμών.


Είναι γεγονός ότι στη χώρα μας, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις άλλες χώρες του δείγματος, λειτουργεί μόνο το LIDL ως εκπτωτική αλυσίδα μετά και την αποχώρηση του ALDI. Αναφέρει, επίσης, το επιχείρημα του υψηλού κόστους μεταφοράς, διακίνησης και συντήρησης των προϊόντων στη χώρα μας. Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς το υψηλό κόστος να επηρέαζε ανάλογα και τα επώνυμα προϊόντα διεθνών προμηθευτών γεγονός που δεν επιβεβαιώνεται από την έρευνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τιμές, αυτών των προϊόντων, στην Ελλάδα είναι αρκετά χαμηλότερες από την Γαλλία και την Ιταλία.


Τα σχετικά στοιχεία με την ανάλυσή τους διαβίβασε με αναφορά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σωκράτης Ξυνίδης, τόσο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όσο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

 alexiptoto.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Απόψε ο Ακάθιστος Ύμνος στην Υπεραγία Θεοτόκο

Απόψε ο Ακάθιστος Ύμνος στην Υπεραγία Θεοτόκο Θα πλημμυρίσουν όλοι οι ιεροί ναοί από πιστούς που θα πάνε να ακούσουν τα μελωδικά και κατανυκτικά τροπάρια


Θα πλημμυρίσουν όλοι οι ιεροί ναοί από πιστούς που θα πάνε να ακούσουν τα μελωδικά και κατανυκτικά τροπάρια

Ξεχωριστή είναι η σημερινή μέρα καθώς σε όλους τους ιερούς ναούς τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα ψαλεί η ακολουθία του Ακάθιστου ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Ο Ακάθιστος ύμνος θεωρείται ένα αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας, γραμμένο πάνω στους κανόνες της ομοτονίας, ισοσυλλαβίας και της ομοιοκαταληξίας.
Ο Ακάθιστος Ύμνος επικράτησε στην εκκλησία να ονομάζεται το Κοντάκιο, το οποίο ψάλλουν οι ιερείς προς τιμήν της Θεοτόκου, τμηματικά κάθε Παρασκευή στις τέσσερις πρώτες εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής ενώ απόψε που είναι η πέμπτη εβδομάδα ψάλλονται και οι 24 «οίκοι» που πλαισιώνονται από θαυμάσια και κατανυκτικά τροπάρια, απολυτίκια, ψαλμούς και ευχές.
Το δε προοίμιο Ακάθιστου Ύμνου είναι το «Τη Υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια» που όλοι έχουμε μάθει να απαγγέλουμε από τα παιδικά, μαθητικά μας χρόνια.

Να θυμίσουμε ότι το «Τη Υπερμάχω στρατηγώ» γράφτηκε επ' ευκαιρία της σωτηρίας της Κωνσταντινούπολης από κάποιο κίνδυνο και όπως λέγεται, συνδέθηκε μάλλον αργότερα με τον Ακάθιστο Ύμνο. Σ' αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι ο Ύμνος ψαλλόταν συχνά στην Κωνσταντινούπολη στις ευχαριστήριες ακολουθίες προς τιμήν της Παναγίας, πολιούχου της Βασιλεύουσας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Από την επόμενη εβδομάδα σε ισχύ τα γενόσημα


«Κλείδωσαν» από την αρμόδια επιτροπή του ΕΟΦοι δέκα πρώτες δραστικές ουσίες, ανοίγοντας το δρόμο για τον «εξοστρακισμό» δημοφιλώνφαρμάκων από τα συνταγολόγια των ασφαλισμένων, καθώς το επόμενο διάστημα οι γιατροί θα κληθούν να συνταγογραφούν μόνο τη δραστική ουσία και όχι την εμπορική...
ονομασία του φαρμάκου. Οι ασθενείς θα πηγαίνουν στο φαρμακείο όπου ο φαρμακοποιός θα επιλέγει το φθηνότερο γενόσημο – δηλαδή αντίγραφο – σε μια προσπάθεια συγκράτησης της φαρμακευτικής δαπάνης.

Στη λίστα περιλαμβάνονται διαδεδομένες αντιβιώσεις, φάρμακα για τη γαστροπροστασία, αντιισταμινικά και αντιμυκητιασικά.

Για παράδειγμα, αναφέρουν tanea.gr, το δημοφιλές φάρμακο για το στομάχι με την εμπορική ονομασία Losec περιέχει τη δραστική ουσία ομεπραζόλη. Μέσα στο επόμενο διάστημα οι γιατροί, αντί να γράφουν την ονομασία του φαρμάκου, θα γράφουν μόνο τη δραστική ουσία και ο φαρμακοποιός θα οφείλει να δώσει στον ασφαλισμένο ένα ουσιωδώς όμοιο φάρμακο (γενόσημο).

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Αντώνη Δημόπουλο, «το μέτρο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σταδιακά από την επόμενη εβδομάδα με τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων αλλά και των συμβεβλημένων με τα ασφαλιστικά ταμεία».

Εκτιμάται ότι με την εφαρμογή των γενόσημων φαρμάκων αναμένεται να αλλάξουν χέρια τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Oι διάλογοι που «καίνε» τον παρουσιαστή





Tις «καυτές» συνομιλίες οι οποίες εμπλέκουν τον πασίγνωστο τηλεπαρουσιαστή με το κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών το οποίο εξαρθρώθηκε αποκαλύπτει η zougla.gr.
Από το σύνολο των συνομιλιών που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του τηλεαστέρα –όπως τουλάχιστον εκφράζονται από το περιβάλλον του- ότι δηλαδή ζητούσε όντως εισιτήρια για τους αγώνες του Ολυμπιακού.
Το πρόσωπο με το οποίο συνομιλεί –και φαίνεται να γνωρίζει καλά- αποτελεί ένας από τους βασικούς κρίκους της αλυσίδας εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και μέχρι σήμερα παραμένει ασύλληπτο καθώς φυγοδικεί. Από την άλλη μεριά δεν είχε θεσμικό ρόλο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και ως εκ τούτου θεωρείται δύσκολο να είχε τη δυνατότητα να προμηθεύει με τόσο «ακριβά» εισιτήρια στον παρουσιαστή.
Επιπλέον πολλά ερωτηματικά εγείρονται από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνομιλίας, στις 17 Μαρτίου, γίνεται λόγος για «εισιτήρια» των 100 ευρώ που είναι τα «καλά», τα «ενισχυμένα».   
Από το προανακριτικό υλικό προκύπτει ότι ο τηλεαστέρας και ο κατηγορούμενος έκλεισαν δυο ραντεβού. Το πρώτο στις 14 Ιανουαρίου 2012 και το δεύτερο στις 17 Μαρτίου 2012 προκειμένου ο παρουσιαστής να προμηθευτεί ποσότητα κοκαΐνης την οποία συνθηματικά αποκαλεί –σύμφωνα και με την αστυνομία- «εισιτήρια».
Ο πρώτος σημαντικός διάλογος που καταγράφηκε από τον «κοριό» έλαβε χώρα στις 14 Ιανουαρίου του 2012, γύρω στις οκτώ το βράδυ.
Η πρώτη παραγγελία
Έχει ήδη προηγηθεί μια –μάλλον αδιάφορη- συνομιλία την ίδια ημέρα στις 17:55. Η συνομιλία που καταγράφηκε στις 20:03 και διήρκησε ένα λεπτό έχει ως εξής:
-Π: Παρουσιαστής, Ε: Έμπορος-
Ε: Έλα – (αναφέρεται το όνομα του παρουσιαστή) μου
Π: Γιάννη τι γίνεται καλά;
Ε: Καλά, καλά
Π: Δε μου λες, μπορούμε να βρεθούμε, λες;
Ε: Ε, τώρα είμαι γήπεδο βασικά.
Π: Α… Να σου πω κατά τις 21:30 θα έχεις τελειώσει;
Ε: Πιστεύω ναι.
Π: Ωραία μιλάμε. Εγώ 21:15 τελειώνω.
Ε: Ωραία.
Π: Θα είμαστε στα τηλέφωνα, εντάξει; Δύο θέσεις για τη θύρα εγώ θέλω άμα βρεις (εννοεί ναρκωτικά).
Ε: Ναι, ναι.
Γύρω στις 21:20 οι δύο άντρες ξαναμίλησαν. Η κλήση διήρκησε μόλις 44 δευτερόλεπτα, με τον παρουσιαστή να πληροφορείται από τον έμπορο ότι το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί σε 20 λεπτά στο σημείο που, όπως του λέει, είχαν βρεθεί και την τελευταία φορά.
Πράγματι, μετά από 20 λεπτά, στις 21:47 για την ακρίβεια, ο παρουσιαστής τηλεφώνησε στον κατηγορούμενο και τον πληροφόρησε ότι βρίσκεται στο παρκινγκ που είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν.
«Είμαι με το μεγάλο δεν είμαι με το μικρό» του λέει χαρακτηριστικά εξηγώντας με ποιο αυτοκίνητο βρίσκεται στο σημείο.
Ε: Κάτσε, περίμενε στο ΙΚΕΑ δε λέμε;, τον ρωτάει ο μεγαλέμπορος.
Π: Λίγο πιο κάτω είμαι.
Ε: Έγινε έρχομαι, έρχομαι.
Π: Έχω σταματήσει με αλαρμ με το ΒΜW Χ5.
Το δεύτερο ραντεβού
Η δεύτερη επικοινωνία μεταξύ παρουσιαστή και προμηθευτή, έλαβε χώρα στις 17 Μαρτίου του 2012, δύο μήνες δηλαδή μετά την πρώτη επικοινωνία.
Αυτή τη φορά, η συνομιλία είναι πολύ πιο σύντομη. Άκρως αποκαλυπτική όμως.
Ο παρουσιαστής τηλεφώνησε στο φυγόδικο κατηγορούμενο στις 18:20:
Π: Έλεγα μήπως έβλεπα τον Ολυμπιακό. Κάνα εισιτήριο;
Ε: Ναι, ναι.
Π: Τι ώρα μπορείς, δύο εισιτήρια θέλω εγώ τώρα.
Ε: Είναι τα δύο τελευταία.
Π: Των 60;
Ε: Όχι, των 100.
Π: Α είναι εκεί;
Ε: Ναι, είναι το ενισχυμένο. Είναι τα καλά.
Τελικά, το ραντεβού πραγματοποιείται γύρω στις 20:30, όχι πολύ μακριά από το κεντρικό κτήριο του Ο.Π.Α.Π., στον παράδρομο της εθνικής οδού, στο ύψος του Περιστερίου. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε την φωτογραφία για τις εκλογές που σαρώνει στο Facebook!


Μια άτυπη προεκλογική περίοδο διανύει η Ελλάδα και όπως ήταν αναμενόμενο είναι η είδηση των τελευταίων ημερών. Περιμένοντας λοιπόν την μεγάλη μέρα των εκλογών οι χρήστες του Facebook δίνουν το δικό τους μήνυμα μέσω μιας φωτογραφίας που με έναν χιουμοριστικό τρόπο εκφράζει την ελληνική πραγματικότητα.
Όπως ήταν αναμενόμενο η φωτογραφία έχει κάνει πάταγο στο Facebook και εκαντοντάδες χρήστες έχουν αναρτήση στο προφίλ τους τη συγκεκριμένη φωτογραφία.
social-networks
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Ίδρυμα Γεώργιος Παπανδρέου ζητούσε 1,6 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ

Το Ίδρυμα Γεώργιος Παπανδρέου ζητούσε 1,6 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ

Το ποσό των 1,6 εκατομμυρίων ευρώ ζητούσε το Ίδρυμα «Γεώργιος Παπανδρέου» στα πλαίσια του ΕΣΠΑ προκειμένου να ψηφιοποιήσει το αρχειακό υλικό του. Η αίτηση απορρίφθηκε πριν από λίγες μέρες αλλά το Ίδρυμα επανέρχεται σήμερα εκφράζοντας τη λύπη του και τονίζοντας ότι χρηματοδοτείται μόνο από φίλους και μέλη της οικογενείας Παπανδρέου.
Συγκεκριμένα, το Πνευματικό Ίδρυμα Γεώργιος Παπανδρέου είχε αιτηθεί την χρηματοδότηση του έργου ψηφιοποίησης του ιστορικού αρχείου του, με το πλαίσιο «Ψηφιακές υπηρεσίες παιδείας - πολιτισμού» του ΕΣΠΑ, αλλά αυτήν την εβδομάδα το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης απέρριψε την αίτηση για τυπικούς κυρίως λόγους. Σύμφωνα με το αιτιολογικό της απόφασης, το Ίδρυμα δεν προσκόμισε υπογεγραμμένο Πλαίσιο Συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), όπως απαιτούσε η πρόσκληση του ΕΣΠΑ, ενώ στην αίτηση δεν υπήρχε απόφαση αρμόδιου συλλογικού οργάνου του Ιδρύματος για την υποβολή της πρότασης.
Στη σημερινή του ανακοίνωση, το Ίδρυμα επιχειρεί να απαντήσει στα δημοσιεύματα του Τύπου που το ήθελαν να αιτείται κρατικής χρηματοδότησης. Όπως αναφέρει, χαρακτηριστικά, η κρατική χρηματοδότηση προς τα ιδρύματα αυτού του τύπου διακόπηκε από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, και επισημαίνει ότι χωρίς άλλου είδους χρηματοδότηση (όπως το ΕΣΠΑ) δυσκολεύεται στην εκπλήρωση του έργου του.
Ειδικότερα, το Ίδρυμα αναφέρει ότι το έργο του συνεχίζεται πλέον με την στήριξη των φίλων και των μελών της οικογενείας Παπανδρέου και τονίζει ότι τα μέλης της οικογένειας Παπανδρέου δεν μπορούν -με βάση το καταστατικό του- να έχουν αμοιβή ή άλλου είδους απολαβές από τη δραστηριότητα του. Τέλος, επισημαίνει ότι το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ αν είχε εγκριθεί δεν θα χρηματοδοτούνταν από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν θα κατέληγε στα ταμεία του Ιδρύματος καθώς τα χρήματα θα πήγαιναν απευθείας στον ανάδοχο που θα επιλέγονταν με διαγωνισμό από το υπουργείο για την ψηφιοποίηση του αρχείου του.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟ: Ταλιμπάν ντυμένοι γυναίκες… σκορπούν το θάνατο



Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Αφγανιστάν έχουν ζητήσει όλοι οι στρατιωτικοί διοικητές και ειδικά οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί. Οι στρατιωτικές δυνάμεις έχουν να αντιμετωπίσουν πλέον και τις νέες τακτικές των Ταλιμπάν οι οποίοι έχουν αρχίσει και μεταμφιέζονται ακόμη και …σε γυναίκες για να εκτελούν τις αποστολές τους. Απόδειξη οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η Daily Mail ,με τον γενειοφόρο Ταλιμπάν ντυμένο με γυναικεία ρούχα!

Όπως δημοσιεύει το onalert.gr, το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών είναι καθημερινές και οι απώλειες μεγάλες.

Ε






































zoo-m.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

«Έρωτας από την αρχή»(The Vow) απο τον Κινηματογράφο Θήβας



 
Από Πέμπτη 29  Μαρτίου έως Τετάρτη 4 Απριλίου 2012
Εκτός Δευτέρας

ώρα έναρξης: 21:15 μ.μ.

«Έρωτας από την αρχή»(The Vow)
Η πραγματική ιστορία του Κιμ και της Κρίκιτ Κάρπεντερ από το Νιου Μέξικο, που έγινε και βιβλίο το 2000, είναι τραγική, ρομαντική και από αυτές που επιβεβαιώνουν ότι τελικά «η ζωή γράφει τα καλύτερα σενάρια».
Η Κιμ έχασε τελείως τη μνήμη της μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και όταν συνήλθε από το κώμα συμπεριφερόταν όπως όταν ήταν φοιτήτρια, χωρίς να αναγνωρίζει τίποτα και κανέναν από την τωρινή της ζωή. Ωστόσο ο άντρας της δεν εγκατέλειψε και έκανε τα αδύνατα δυνατά για να κρατήσει τη σχέση τους ζωντανή.
Στην κινηματογραφική μεταφορά, η Πέιτζ (Ρέιτσελ ΜακΆνταμς ) και ο Λίο (Τσάνινγκ Τάτουμ) είναι ένα νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι που ζει ευτυχισμένα στο Σικάγο. Μετά από ένα τροχαίο ατύχημα όμως, η Πέιτζ χάνει τελείως τη μνήμη της από την περίοδο της κοινής τους ζωής: όταν συνέρχεται από το κώμα, δεν αναγνωρίζει καθόλου τον άντρα της. Η Πέιτζ σκέφτεται και συμπεριφέρεται ακριβώς όπως τότε που ήταν φοιτήτρια νομικής, πριν από πέντε χρόνια, προτού γνωρίσει τον Λίο και αποφασίσει να γίνει καλλιτέχνης. Και, το κυριότερο, δεν αναγνωρίζει καθόλου την τωρινή της ζωή. Δεν καταλαβαίνει γιατί έχει απομακρυνθεί από την οικογένειά της ούτε γιατί εγκατέλειψε μια πολλά υποσχόμενη δικηγορική καριέρα, της λείπει η συντηρητική της γκαρνταρόμπα, κι επίσης πιστεύει ότι είναι ακόμα αρραβωνιασμένη με το γοητευτικό επιχειρηματία Τζέρεμι – ο οποίος τη διεκδικεί. Ο Λίο παρ’ όλα αυτά δεν θα το βάλει εύκολα κάτω: θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να κερδίσει ξανά την καρδιά της Πέιτζ, σα να γνωρίζονταν από την αρχή.
Σκηνοθεσία: Μάικλ Σούκσι
Σενάριο: Άμπι Κον, Μαρκ Σίλβερσταϊν, Τζέισον Κάτιομς, βασισμένο σε μία ιστορία του Στιούαρτ Σέντερ
Πρωταγωνιστούν: Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Σαμ Νιλ, Σκοτ Σπίντμαν, Τζέσικα Λανγκ, Κριστίνα Πέσιτς. Η ταινία προβάλλεται από την Audio Visual Enterprises.

http://www.youtube.com/watch?v=ZyAMVHCgTb8
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία:Βουτιά θανάτου για 47χρονο γυμναστή πατέρα δυο παιδιών



ΣΟΚ στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην τοπική κοινωνία της Λαμίας από τον τραγικό θάνατο του καθηγητή.

Ο 47χρονος καθηγητής φυσικής αγωγής, πατέρας 2 ανήλικων παιδιών, λίγα λεπτά μετά τις 10.00΄το πρωί, έπεσε από το μπαλκόνι του διαμερίσματος που βρίσκεται στον 3ο όροφο, στο κέντρο της Λαμίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, λίγη ώρα πριν, είχε στείλει μήνυμα σε φίλο του που τον ενημέρωνε για μια συνάντηση που έγινε στο σπίτι του και ότι δεν άντεχε ψυχολογικά την πίεση για ένα πολύ σοβαρό προσωπικό πρόβλημα που τον απασχολούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν ήταν ατύχημα ή αν ο ίδιος βούτηξε στο κενό. Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Στο κύκλωμα των ναρκωτικών και δύο παρουσιάστριες


Στο κύκλωμα των ναρκωτικών και δύο παρουσιάστριες : Το ύπνο τους έχουν χάσει αρκετοί άνθρωποι της εγχώριας showbiz μετά από την εξάρθρωση του κυκλώματος ναρκωτικών στα νότια προάστια.Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα δύο ακόμα
Το ύπνο τους έχουν χάσει αρκετοί άνθρωποι της εγχώριας showbiz μετά από την εξάρθρωση του κυκλώματος ναρκωτικών στα νότια προάστια.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα δύο ακόμα πασίγνωστες παρουσιάστριες τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί η αστυνομία να έχει καταγράψει και δικές τους συνομιλίες με  τον εγκέφαλο του κυκλώματος.

Η μία παρουσιάστρια σχετίζεται πολύ στενά με τον πασίγνωστο παρουσιαστή που εμπλέκεται στην υπόθεση, ενώ η άλλη ανήκει σε διαφορετικό κανάλι.

Προσωπικοί γυμναστές και επιχειρηματίες είναι μερικά ακόμα άτομα των οποίων οι συνομιλίες με το συγκεκριμένο κύκλωμα έχουν καταγραφεί, ενώ ακούγεται πολύ έντονα και το όνομα ενός πασίγνωστου δημοσιογράφου.

Όσον αφορά στον πασίγνωστο παρουσιαστή, η αστυνομία έφτασε στο όνομά του ύστερα από συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, τα μηχανήματα της οποίας κατέγραφαν όλες τις κλήσεις από και προς τα τηλέφωνα  των μελών της σπείρας.

Όπως έγραψε το star.gr από το κινητό του παρουσιαστή έγιναν δύο κλήσεις στις 14 Ιανουαρίου και στις 17 Μαρτίου στις οποίες ζητούσε από τον εγκέφαλο του  κυκλώματος από δύο εισιτήρια.

Με τον όρο «εισιτήρια» η σπείρα εννοούσε το είδος του ναρκωτικού, στην προκειμένη περίπτωση κοκαΐνη και η ποσότητα των… «εισιτηρίων» αντιστοιχούσε στην ποσότητα των ναρκωτικών που ήθελε να αγοράσει.

Σαν βόμβα μεγατόνων έσπασε στην ελληνική showbiz η είδηση ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής εμπλέκεται με ναρκωτικά. Κι αυτό γιατί ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα, είναι πάρα πολύ αγαπητός και πάντα κρατούσε χαμηλούς τόνους για την προσωπική του ζωή.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο παρουσιαστής προσπαθεί να παραμείνει ψύχραιμος και να μην διαταράξει την ηρεμία της οικογένειάς του, αλλά και να μην φέρει σε δύσκολη θέση τους συνεργάτες του στην εκπομπή που παρουσιάζει.

Αυτό που θέλει είναι να κρατήσει χαμηλούς τόνους μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και να λάμψει η αλήθεια. Δεν θέλει να μιλάει για το συγκεκριμένο θέμα και μόνο σε πολύ κοντινούς του ανθρώπους είπε ότι έχει πέσει θύμα παρεξήγησης.

Μάλιστα κάποιες πληροφορίες θέλουν τον παρουσιαστή να έχει καταθέσει αυτοβούλως στις εισαγγελικές αρχές. Όσον αφορά στα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και αρνούνται οποιαδήποτε σχέση, λέγοντας ότι στα τηλεφωνήματα μιλούσαν για εισιτήρια της αγαπημένης τους ομάδας.
 madata.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαδώστε το και εφαρμόστε το!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ κ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ....ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΠ ΤΟΝ
ΚΑΝΑΠΕ!!!


**ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ**

*TO ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΜΠΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ*



ΟΠΟΙΑ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ
ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΤΣΕΠΗ!!!!!!!!!!!!

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ελλάδα είναι ΥΠΗΡΕΤΗΣ των συμφερόντων
της ΟΛΛΑΝΔΙΚΗΣ -ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙ ΙΑΣ.

Καταγγελίες επώνυμες υπάρχουν.

Δημοσιεύσεις στις εφημερίδες υπάρχουν.

Δεν υπάρχει όμως διάθεση από το κράτος να λυθεί το θέμα
Περιμένουμε μόνο την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έχουν το 85% της Ελληνικής αγοράς μπύρας.

Την τελευταία 10ετια έχουν ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 9 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.

Οι Ολλανδοί με τα λεφτά του μέσου Έλληνα που κερδίζουν ,εξαγοράζουν
άλλα εργοστάσια μπύρας στην Ευρώπη.
Μόνο ψίχουλα από αυτά τα κέρδη επανα-επενδύονται στην Ελλάδα.

Η Ηeineken πουλιέται στα Ελληνικά Σούπερ Μάρκετς 60% υπερτιμημένη
από τα αντίστοιχα Oλλανδικά !!!!!.
Και όλα αυτά με τις ΕΥΛΟΓΙΕΣ και την ΑΝΟΧΗ του Ελληνικού Κράτους.

Το ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ μπύρας είναι ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.

Εκβιάζει, πιέζει, υποβάλλει κανόνες, μπλοκάρει τον ανταγωνισμό.

Στα Σουπερ μάρκετς, πρατήρια, κάβες, χονδρεμπόρους, εστιατόρια, ταβέρνες,
σουβλατζίδικα. καφενεία, μπαρ, ψιλικατζίδικα, φαστ φουντάδικα, πιτσαρίες
κτλ
δεν βρίσκει άλλες μπύρες παρά μόνο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Κάνουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ ιδιωτικά συμβόλαια για την αποκλειστική διάθεση των
προϊόντων τους.

Γέμισαν την αγορά με ΔΩΡΕΑΝ ψυγεία , όπου υπάρχει χώρος ΜΟΝΟ για τα
προϊόντα τους.

Μας εκμεταλλεύονται ,εξάγουν τα κέρδη τους οι φιλέλληνες Ολλανδοί,

Και το μεγάλο ευχαριστώ τους βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Heineken
www.Heineken <http://www.heineken/>.com ,

Παρουσιάζουν το FYROM σαν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.


ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ .

ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.

ΠΕΣ OXI ΣΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ.

ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΜΠΥΡΑΣ .

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ!!!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙ ΙΑ.
...ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ...



ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ "FIX", "ΜΥΘΟΣ" ΚΑΙ, ΚΥΡΙΩΣ, ΟΙ : "ΒΕΡΓΙΝΑ" ΚΑΙ
"EDELSTEINER", ΤΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΧΕΙ ΔΕΧΤΕΙ *

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ.

ΟΙ BLOGGERS ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ.


Στηρίξτε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, γιατί έτσι θα στηρίξετε τις
θέσεις εργασίας σας και θα δημιουργήσετε θέσεις εργασίας για
συμπατριώτες σας!!!

12 Αλλαγές που μπορούν να σώσουν την οικονομία,δηλ. "το κεφάλι μας"!


1. Αντί για ΤΥΡΙ gouda (αγευστο) ψωνίστε Λογάδι Ηπείρου
ή Μακεδονικό
Τυρί, κασέρια, κεφαλοτύρια Κρήτης, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ κλπ. Λιώνουν το
ίδιο καλά στην πίτσα και στα τοστ.

2. Aντί για ΠΑΓΩΤΑ Nestle , Algida, προτιμήστε τώρα με τις ζέστες
τα πραγματικα ελληνικά :ΕΒΓΑ, ΚΡΙ ΚΡΙ και ΜΟΝΟ αυτα !!!!


3. Αντί για Coca Cola Pepsi Cola αγοράστε ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ Lux,
Εψα, Παλίρροια, ΒαπΚουγιός (Βασικα μην πίνετε αναψυκτικα, αλλα αν πίνετε,
προτιμήστε ΜΟΝΟ ελληνικα !!!!!)

4. Αντί για ΜΠΥΡΑ Heineken , Amstel κλπ κλπ, αγοράστε Kraft ,
ΦΙΞ, Βεργίνα, Μαγκνους Παπαδημητρίου (Εξαίρετη και καλοψημένη!)

5. Αντί για ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Barilla, Misco που παράγονται από
πολυεθνική, αγοράστε μονο μακαρόνια Μ έ λ ι σ σ α. Ειναι
εξαιρετικα και τα καλύτερα απο όλα (δοκιμάστε αυτά του καρότου !!!
Απίθανα !!!!)

6. Αντί για .. προσούτο , αγοράστε μόνο ελληνικάΑΛΛΑΝΤΙΚΑ


7. Αντί για ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ Δανίας , αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια
(παράδειγμα Γκλίτσα, Όλυμπο ς, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ .

8. Αντί για ΓΑΛΑ εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοράστε γάλα
ελληνικο, ΑΓΝΟ, ΜΕΒΓΑΛ , Όλυμπος Αγρόκτημα Βραχιάς, ΕΒΟΛ, ΚΟΡΦΗ, ΤΟΥ
ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΚΡΙ ΚΡΙ,  κλπ κλπ μονο ελληνικα

9. Αντί για ΠΟΤΑ Ουίσκυ κ.τ.λ., αγοράστε τσίπουρο, ούζο,
τσικουδιά και προτιμήστε μόνο ελληνικά κρασι ά, που είναι και απίθανα !!!!.


10. Αντί για ΣΟΚOΛΑΤΕΣ Nestle , αγοράστε ΜΟΝΟ σοκολάτες-σοκολατάκια ΙΟΝ
 που είναι και οι καλύτερες (και έως και σήμερα, μονο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, άλλωστε πρέπει να σωθεί η επιχείρηση που επιμένει να είναι
ελληνική) . Ο Παυλίδης, δυστυχως, δεν γλύτωσε και πουλήθηκε στους Γάλλους
!!!!! δεν χρειάζεται να στηρίζουμε Γαλλικες επιχειρήσεις !!!

11. Αντί για ΤΑΞΙΔΙΑ εκτός Ελλάδας, προτιμήστε φέτος την Ελλάδα
και μόνο!! Και παζαρέψ' τε τις τιμές !!!

12. Αντί για ΤΣΙΓΑΡΑ Marlboro, Camel, Kent, Winston κ.τ.λ. των
αγαπημένων αμερικάνων, αγοράστε ΚΑΡΕΛΙΑ, ΣΕΚΑΠ HELLAS special, ΞΑΝΘΗ . Η
ΚΟΨ'ΤΕ ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ !!!!


Δείτε τις επιπτώσεις τους :
Όταν αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών :


1. Αποδυναμώνετε και εξαφανίζετε τις ελληνικές παραγωγές... Μην
πείτε δεν με νοιάζει, διότι εμάς αφορά το θέμα

2. Αποδυναμώνοντας Ελληνικές Παραγωγές, Βοηθάτε στην επιδείνωση
της ανεργίας και την εξάρτηση απο ξένα κεφάλαια. Βλέπετε που φτάσαμε

3. Όταν αγοράζετε εισαγόμενα προϊόντα, ουσιαστικά δίνετε 70%
των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που εκτος του οτι απασχολούν
αποκλειστικά αλλοδαπούς, ενισχύετε τις οικονομίες των χωρών αυτών.


Αντίθετα ενισχύοντας Ελληνικές Παραγωγές ειδικά σε τόσο δύσκολους
καιρούς, όπως σήμερα :

1. Βοηθάτε την διατήρηση και αύξηση θέσεων εργασίας !!

2. Σκεφτείτε επίσης ότι αν η κάθε Ελληνική Οικογένεια στρέψει 500
ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε 1000 οικογένειες, θα
αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 500.000 ευρώ

3. Θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με
περίπου 4.500.000 ευρώ στην αγορά!! Ή πιο απλά , Αλλάζοντας απλά την
κατανάλωση από προϊόντα πολυεθνικών και από εισαγόμενα προϊόντα, οι
1.000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100-150 θέσεις εργασίας
τουλάχιστον !!!
4. Τελικά σκεφτείτε ότι αν όλοι μας υιοθετήσουμε μια τέτοια
συνήθεια, τότε 1.000.000 οικογένειες θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην
πρόσληψη 100,000-150.000 συμπατριωτών μας !!


ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ :
ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο
ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ(μαλιστα απ οτι λεγεται, δεν απέλυσε κανεναν υπάλληλο, λόγω
κρίσης, αλλα
και απορρόφησε και τους υπλλήλους γνωστης αλυσσίδας σουπερ μαρκετ που
αγόρασε) Και καλές τιμές έχει, και ποικιλία προϊόντων*

στηριξ' τε ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ, τα μαγαζια της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, μακρυα απο
ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !!!!!

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΞΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ
ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ, ΤΟ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!!!!!!!!!!!
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ !!!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΟΙ
ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΧΩΡΙΣ
ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ !!!!! ΣΤΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ !!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ !!!

Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας,

σκεφτείτε ότι
ίσως να βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη

ή την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων .

Αγαπητοί Συμπατριώτες ΜΠΟΡΟΥΜΕ και μην ακούτε τα
εγκάθετα..."παπαγαλάκια", τους αγράμματους και τους καλοθελητές !!!


Αγοράστε μόνο Ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα ξεχωρίζετε - οχι
απο το ονομα μονο, , αλλα και
από τον αριθμό στο BAR CODE...


 TA EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ:

ΑΠΟ 520* ****

*π.χ.* *5 **|| **20* *1287 || 470868 || >

που αντιστοιχεί στο αλουμινόχαρτο της

Sanitas A.E.

που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής


*ΣΤΕΙΛΕΤΕ το ΠΑΝΤΟΥ*


Συμφέρει ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!


Διαβάστε Περισσότερα »

Σχολή Γονέων στο Nομό …ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 7 εκπαιδευτικά προγράμματα.






Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.
Αναλυτικότερα το έργο στοχεύει στο να :
  • Βελτιωθεί η επικοινωνία στην οικογένεια
  • Προαχθούν οι γνώσεις των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξης τους
  • Αναπτυχθούν δεξιότητες για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών τους
  • Ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των γονέων στις σχολικές δραστηριότητες και να υποστηριχθεί συνεργασία τους με τους/τις εκπαιδευτικούς
  • Αποκτηθούν συγκεκριμένες ικανότητες προκειμένου οι γονείς να μπορούν να  βοηθήσουν τα παιδιά τους να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του νηπιαγωγείου,  δημοτικού,  γυμνασίου και  λυκείου
  • Ενημερωθούν οι γονείς σε θέματα υγείας των ίδιων και των παιδιών τους
  • Ενημερωθούν οι γονείς για τους τρόπους σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ανάλογα με την ηλικία των παιδιών τους
  • Γίνει κατανοητή η θέση των ατόμων τρίτης ηλικίας στην κοινωνία, την οικογένεια και τα κοινά
  • Γίνει ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους προφύλαξης των παιδιών από την χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και να προταθούν τρόποι παιδαγωγικής και λελογισμένης χρήσης τους
  • Βελτιωθεί η διαχείριση του οικογενειακού προγραμματισμού
  • Παρασχεθεί συμβουλευτική υποστήριξη και αγωγή υγείας στις οικογένειες των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων
  • Ενημερωθούν και να υποστηριχθούν ψυχολογικά γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες
Τα προγράμματα που παρέχονται στις Σχολές Γονέων είναι τα εξής:
  1. Η οικογένεια στην σύγχρονη εποχή, διάρκειας 50 ωρών
  2. Διαφυλικές σχέσεις, διάρκειας 25 ωρών
  3. Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία, διάρκειας 25 ωρών
  4. Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας, διάρκειας 25 ωρών
  5. Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διάρκειας 25 ωρών
  6. Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, διάρκειας 50 ωρών
  7. Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών
Η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (θεωρητικό μέρος, συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις) και παρέχεται από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Οι βασικές θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στα τμήματα των παραπάνω προγραμμάτων είναι:

  • Δομή και λειτουργία της ελληνικής οικογένειας
  • Προσαρμογή του παιδιού στο σχολείο
  • Υγεία και  ασφάλεια στο χώρο της οικίας, του σχολείου και χώρων παιδικής αναψυχής.
  • Εξάρτηση από καπνό, αλκοόλ, ναρκωτικά
  • Οδική συμπεριφορά και ασφάλεια
  • Θέματα διατροφής
  • Σημασία της σωματικής άσκησης
  • Υγεία και ασφάλεια στο χώρο εργασίας
  • Σεξουαλική Αγωγή
  • Τρίτη ηλικία και οικογένεια
  • Διαχείριση ελεύθερου χρόνου
  • Χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών
  • Επαγγελματικός Προσανατολισμός
  • Κατανάλωση και Διαφήμιση
  • Οικογενειακός Προϋπολογισμός
  • Συνεργασία εκπαιδευτικού-γονέων- παιδιού
  • Εκπαιδευτικοί, οικογένεια και διάγνωση κλίσεων
  • Προώθηση της ισότητας των φύλων
  • Προβλήματα συμπεριφοράς μαθητών/τριών
  • Συνεργασία γονέων-μεταναστών
  • Ψυχολογική Υποστήριξη
  • Αγωγή Υγείας
  • Συμβουλευτική Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες
  • Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 18-20 ατόμων.
Για  πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη Σχολής Γονέων Θεοδώρου Ευαγγελία, Τηλ. 6978184114, Fax 2261025044)
siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτα πληρώστε το χαράτσι και μετά απαλλαχτείτε



Σε νέες διευκρινίσεις για το χαράτσι της ΔΕΗ προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη γενικότερη σύγχυση που έχει επικρατήσει ως προς τον τρόπο εξόφλησής του.
Συγκεκριμένα, στη νέα ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου τονίζεται ότι τα στοιχεία όσων δεν έχουν καταβάλει το τέλος ακινήτων θα αποστέλλονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και από εκεί στην εφορία θα αποστέλλονται μετά την παρέλευση 4 μηνών.
Τα δικαιολογητικά για την αίτηση απαλλαγής
Αναφορικά με τους ιδιοκτήτων ακινήτων που απαλλάσσονται από το τέλος, αλλά έχουν λάβει το λογαριασμό από τη ΔΕΗ, θα πρέπει να καταβάλουν το τέλος και στη συνέχεια να υποβάλουν αίτηση από την εφορία στην οποία υπάγονται για την επιστροφή του ποσού.
Η σχετική αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από φωτοτυπία του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και δήλωση του φόρου ακίνητης περιουσίας του 2011 ή 2012 του ιδιοκτήτη.
Σχετικά με την επιβολή του μειωμένου συντελεστή (0,5) για τον υπολογισμό του τέλους σε πολύτεκνους διευκρινίζεται ότι ισχύει για όσους έχουν από 4 παιδιά και πάνω και ότι το μειωμένο τέλος δεν ισχύει αν το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο βρίσκεται σε ζώνη με τιμή άνω των 3.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Για την απαλλαγή των ανέργων από το ειδικό τέλος ακινήτων το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι το οικογενειακό εισόδημα του ανέργου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ ποσό που προσαυξάνεται κατά 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο και η αξία της ακίνητης περιουσίας του με βάση τα στοιχεία του 2008 να μην είναι μεγαλύτερη από 150.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.
Η απαλλαγή και στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει αν το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο βρίσκεται σε τιμή ζώνης με τιμή μεγαλύτερη των 3.000 ευρώ το τμ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΚΟΛ : Γ Ε Ρ Ο Ν Τ Ο Π Ο Υ Λ Ε Ι Α 2 0 1 2


Το Διοικητικό μας Συμβούλιο, για να τιμήσει τη μνήμη του Προέδρου του Ομίλου μας, Τάκη Γεροντόπουλου, πραγματοποιεί, για μία ακόμη χρονιά, κολυμβητική ημερίδα προαγωνιστικών κατηγοριών, με την επωνυμία :
Γ Ε Ρ Ο Ν Τ Ο Π Ο Υ Λ Ε Ι Α    2 0 1 2
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Λεβαδέων, το Σάββατο 7 Απριλίου 2012, με τη συμμετοχή όλων των συλλόγων Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας.
Το πρόγραμμα των αγώνων, θα γίνει σε δύο φάσεις, το πρωϊ, με ώρα έναρξης 10,30 και το απόγευμα με την τελετή έναρξης στις 4,15 και στη συνέχεια με τους αγώνες του υπόλοιπου προγράμματος.
Π  Ρ  Ο  Κ  Η  Ρ  Υ  Ξ  Η
Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Σ   Κ Ο Λ Υ Μ Β Η Τ Ι Κ Ω Ν    Α Γ Ω Ν Ω Ν
Π Ρ Ο Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ω Ν     Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Ω Ν
“ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΕΙΑ 2012”
  1. Δικαίωμα συμμετοχής: ΄Ολοι οι σύλλογοι που ανήκουν στην Περιφερειακή Επιτροπή Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

  1. Χρόνος διεξαγωγής: Σάββατο 7 Απριλίου 2012, πρωί ώρα 10,30 & απόγευμα ώρα 16.30

  1. Τόπος διεξαγωγής: Tο Δημοτικό Κολυμβητήριο Λιβαδειάς, τεσσάρων διαδρομών, με θερμαινόμενο νερό 280 C.

  1. Δηλώσεις συμμετοχής: Μέχρι την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 και ώρα 14,00, στην Περιφερειακή Επιτροπή, υπόψη κ. Ευαγγέλου Μούτουπα ή στο FAX  22610 21100 του ΄Ομίλου μας ή στο E-mail : akoliv@yahoo.gr
Μετά την προαναφερομένη ημερομηνία & ώρα, καμία δήλωση δεν θα γίνει δεκτή.

  1. Χρονόμετρα Χρόνοι : Χρονόμετρα χειρός.

  1. Συμμετοχές: Δικαίωμα κάθε αθλητή ή αθλήτριας, μέχρι δύο (2) αγωνίσματα και κάθε σύλλογος μέχρι τρεις (3) αθλητές ή αθλήτριες σε κάθε αγώνισμα.

  1. Ειδικές διατάξεις: Οι αγώνες θα γίνουν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Κ.Ο.Ε. Ο διοργανωτής σύλλογος, δεν υπόκειται στους προαναφερόμενους περιορισμούς.

  1. Έπαθλα:
α. Κύπελλο στον πρώτο αθλητή ή αθλήτρια, κάθε αγωνίσματος και για όλες τις κατηγορίες.
β. Μετάλλιο & δίπλωμα στον πρώτο, δεύτερο & τρίτο αθλητή ή αθλήτρια, κάθε   αγωνίσματος  και για όλες τις κατηγορίες.
γ.  Διπλώματα συμμετοχής σ’ όλους τους αθλητές & αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στους αγώνες.


Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΩΝ  ΑΓΩΝΩΝ
ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
΄΄ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΕΙΑ  2012 ΄΄

Α. ΜΕΡΟΣ : Σάββατο 7  Απριλίου 2012, ώρα έναρξης 10,30

α/α
α γ ώ ν ι σ μ α
κ α τ η γ ο ρ ί α
1
50 μέτραΠεταλούδα Κορίτσια 9, 10, 11 & 12 ετών
2
50 μέτραΠεταλούδα Αγόρια 9, 10, 11 & 12 ετών
3
50 μέτραΠρόσθιο Κορίτσια 9, 10, 11 & 12 ετών
4
50 μέτραΠρόσθιο Αγόρια 9, 10, 11 & 12 ετών
5
100 μέτραΕλεύθερο Κορίτσια 10, 11 & 12 ετών
6
100 μέτραΕλεύθερο Αγόρια 10, 11 & 12 ετών
7
100 μέτρα΄Υπτιο Κορίτσια 10, 11 & 12 ετών
8
100 μέτρα΄Υπτιο Αγόρια 10, 11 & 12 ετών
9
4Χ50 μέτρα Μικτή Ομαδική Κορίτσια 9~10 & 11~12 ετών
10
4Χ50 μέτρα Μικτή Ομαδική Αγόρια 9~11 & 11~12 ετών

ΤΕΛΕΤΗ  ΕΝΑΡΞΗΣ  ώρα  16.15


Β. ΜΕΡΟΣ : Σάββατο 7  Απριλίου  2012, ώρα έναρξης 16,30
α/α
α γ ώ ν ι σ μ α
κ α τ η γ ο ρ ί α
1
50 μέτραΕλεύθερο Κορίτσια 9, 10, 11 & 12 ετών
2
50 μέτραΕλεύθερο Αγόρια 9, 10, 11 & 12 ετών
3
50 μέτρα΄Υπτιο Κορίτσια 9, 10, 11 & 12 ετών
4
50 μέτρα΄Υπτιο Αγόρια 9, 10, 11 & 12 ετών
5
100 μέτραΠρόσθιο Κορίτσια 10, 11 & 12 ετών
6
100 μέτραΠρόσθιο Αγόρια 10, 11 & 12 ετών
7
100 μέτραΜικτή Ατομική Κορίτσια 10, 11 & 12 ετών
8
100 μέτραΜικτή Ατομική Αγόρια 10 ,11 & 12 ετών
9
4Χ50 μέτρα Ελεύθερο Κορίτσια 9~10 & 11~12 ετών
10
4Χ50 μέτρα Ελεύθερο Αγόρια 9~10 & 11~12 ετών


 Η   Οργανωτική   Επιτροπή
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ