Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ανοικτή πρόσκληση από τον Δήμο Αλιάρτου

Διαβάστε Περισσότερα »

Έξι χιλιάδες αιτήσεις λιγότερες για τις Πανελλαδικές

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας ότι για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012 υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής 110.851, έναντι 116.542 υποψηφίων το 2011, δηλαδή περίπου 6.000 αιτήσεις μαθητών και αποφοίτων λιγότερες.


Αναλυτικότερα:







1. Για τις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ υπέβαλαν αίτηση 87.820 (92.750*) υποψήφιοι, εκ των οποίων 15.255 (15.900, το 2011) απόφοιτοι.


2. Για τις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ-Ομάδα Β΄ υπέβαλαν αίτηση 613 (649*) υποψήφιοι, εκ των οποίων 78 (62 το 2011) απόφοιτοι.


3. Για τις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ-Ομάδα Α΄ υπέβαλαν αίτηση 22.418 (23.143 το 2011) υποψήφιοι, εκ των οποίων 3.019 απόφοιτοι.


Υπενθυμίζεται, ότι χωρίς νέα συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, μετά τη λήξη των εξετάσεων σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή των ημερήσιων ΕΠΑΛ-Ομάδα Β' κατά τα έτη 2010 ή 2011 και επιθυμούν να ζητήσουν εισαγωγή για το 10% των θέσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Καρατζαφέρης για το Δίστομο, μέσω Οσίου Λουκά και 1821

«Η σφαγή του Διστόμου δεν μπορεί να μείνει στο κενό», δήλωσε ο  Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μαυσωλείο Σφαγιασθέντων στο Δίστομο από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, αναφερόμενος στις Ελληνικές αξιώσεις για την αποζημίωση των θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας.
Και συνέχισε για την σφαγή: «Δεν μπορεί να διαγραφεί από μία δικαστική απόφαση. Εμείς στο ΛΑΟΣ δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτή την υπόθεση στη λήθη του χρόνου. Κάθε φορά, εντός και εκτός Βουλής, θα φωνάζουμε για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Θα φωνάζουμε για να υπάρξει μία αποκατάσταση ηθική, για όλους εκείνους, οι οποίοι άδικα δολοφονήθηκαν από τους ναζί, που σήμερα κάποιοι υπερασπίζονται. Αιωνία τους η μνήμη», κατέληξε ο Γ. Καρατζαφέρης .
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ  επισκέφθηκε το Δίστομο καθώς σήμερα ήταν η επέτειος της  κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στην Ρούμελη, με τελετή που έγινε στο περίφημο Βυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά που ανήκει στο Δήμο Διστόμου. Παρόντες ήταν επίσης η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τσόνογλου, ο ανεξ. βουλευτής κ. Γιαννάκης, ο πρώην υπουργός κ Γκελεστάθης, ο Περιφερειάρχης κ Κλ. Περγαντάς ,ο Δήμαρχος Διστόμου  κ.α.
Διαβάστε Περισσότερα »

H ηγουμένη που έδωσε 300.000 ευρώ για την αποφυλάκιση του Εφραίμ

Με εγγύηση 300.000 ευρώ αποφυλακίστηκε ο ηγούμενος Εφραίμ…Ποιος ή μάλλον ποια έδωσε το ποσό αυτό;
Σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosnews, εκπρόσωπος  ηγουμένης μοναστηρίου της Μυτιλήνης, μετέβη σε τραπεζικό κατάστημα στην Αθήνα (Milenium Bank) όπου διατηρεί λογαριασμό η Μονή του Αγίου Ραφαήλ και μετέφερε το ποσό των 300.000 ευρώ σε λογαριασμό του πληρεξούσιου δικηγόρου του Εφραίμ ώστε να πληρωθεί η εγγύηση.
(Να τονιστεί ότι οι εγγυήσεις που καταβάλλονται επιστρέφονται αργότερα , όταν έχουμε τελεσιδικία, και ο κατηγορούμενος δεν έχει παραβιάσει τους όρους αποφυλάκισης. Επομένως το ποσό των 300.000 ευρώ θα επιστραφεί όταν έρθουν όλα “ομαλά” για τον Εφραίμ. Επίσης νομικοί κύκλοι τόνιζαν, ότι ακόμη και αν ο Εφραίμ είχε στη διάθεσή του ένα τόσο μεγάλο ποσό για την εγγύηση, θα ήταν ομολογία ενοχής αν είχε καταβάλει ο ίδιος το πόσο της εγγύησης. )
Υπενθυμίζεται ότι ο ηγούμενος Εφραίμ ήταν στις φυλακές Κορυδαλλού από την παραμονή των… Χριστουγέννων για την υπόθεση Βατοπεδίου.
Μια ευχαριστήρια επιστολή του ηγουμένου Εφραίμ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο “Αγιορείτικο Άβατον” (δεκαπενθήμερο περιοδικό με θέματα κυρίως του Αγίου Όρους) έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.
Γράφει μεταξύ άλλων:
«Ευχαριστώ την ηγουμένη Ευγενία Κλειδαρά της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης εν Μυτιλήνης για την άμεση υλική και ηθική παρέμβασής της ώστε να καταστεί εφικτή η αποφυλάκιση».
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 58χρονος με 8 λίτρα μεθαδόνης και εκατοντάδες χάπια στην Χαλκίδα

Συνελήφθη στη Χαλκίδα Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 58χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για προμήθεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για νομοθεσία περί όπλων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη διακριτική παρακολούθηση, εντόπισαν τον 58χρονο στη Χαλκίδα και σε έρευνα που διενεργήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού και στα δύο σπίτια που διατηρούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- Μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους 21 γραμμαρίων.
- 974 ναρκωτικά χάπια, διαφόρων τύπων
- 200 φιαλίδια διαλύματος μεθαδόνης, συνολικού όγκου άνω των 8 λίτρων
- Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
- Ένα πιστόλι με γεμιστήρα και τέσσαρα φυσίγγια
- Μία πτυσσόμενη ράβδος
- 4 κινητά τηλέφωνα
- Το χρηματικό ποσό των 265 ευρώ.
- Διάφορα υλικά κατάλληλα για συσκευασία δόσεων ηρωίνης.
Από τη μεθοδική αστυνομική έρευνα, που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε, ότι ο 58χρονος, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προμηθεύονταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από περιοχές της Αττικής, τις οποίες στη συνέχεια διέθετε σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί σήμερα ενώπιον του Ανακριτή Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση για τους Αθλητές και τις Αθλήτριες της Α.Γ.Ε. Βοιωτίας στο Συνεδριακό Αλιάρτου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την γιορτή του Συλλόγου μας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Απριλίου, ώρα 08:00 μ.μ. στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ.
Στην εκδήλωση, θα βραβευθούν οι Αθλητές και οι Αθλήτριες της Α.Γ.Ε. Βοιωτίας.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος & το Δ.Σ. της Α.Γ.Ε.Β.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Είμαι ένα βήμα πριν τραβήξω την σκανδάλη"

Έμεινε άγαλμα ο υπάλληλος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, όταν άνοιξε τον φάκελο και διάβασε την απάντηση ενός επαγγελματία μέλος του, από την περιοχή της Λοκρίδας στη Φθιώτιδα. Το κείμενο είναι συγκλονιστικό και δυστυχώς στην.....





κατάσταση αυτή έχουν οδηγηθεί πολλοί μικροεπαγγελματίες σε όλη την Περιφέρεια...

Διαβάστε τι έγραψε:


«Όταν το χρήμα έρεε, εσείς το τρώγατε μόνοι σας και με τους κολλητούς σας...Εγώ δεν είχα ούτε το δικαίωμα να έρθω να ψηφίσω...Ποτέ δεν με στηρίξατε με κάποιο πρόγραμμα, οπότε κι εγώ τη δουλειά τη διέκοψα...Είμαι ένα βήμα πριν τραβήξω την σκανδάλη...Δεν ανήκω σε κανένα κομματικό γκέτο, αν θέλετε με όλο το σεβασμό(γιατί έτσι ήταν το σύστημα)...Να με διαγράψετε. Δεν υπάρχει σάλιο και αν μπορείτε να με βοηθήσετε με ένα εισιτήριο για το εξωτερικό, θα σας έδινα την ευχή μου...Ο Θεός να βάλει το χέρι του και σε εσάς...Σας εύχομαι καλές δουλειές...»
lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάστηκε την Κυριακή η Απελευθέρωση της Λιβαδειάς


Γιορτάστηκε την Κυριακή η Απελευθέρωση της Λιβαδειάς
Με εθνική υπερηφάνεια αλλά και πατριωτική συγκίνηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών η εφετινή επετειακή γιορτή η απελευθέρωση της Λιβαδειάς στη 1η Απριλίου 1821 στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με κεντρικό ηρωικό πρόσωπο τον απελευθερωτή Αθανάσιο Διάκο.
Ο αρχιμανδρίτης Δοσίθεος Καστόρης, αναφέρθηκε διεξοδικά στο χρονικό της απελευθέρωσης της Λιβαδειάς και στις ηρωικές μορφές του Αθανασίου Διάκου, του Ησαΐα Σαλώνων και του Νεοφύτου της Αταλάντης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία του Δήμου Λεβαδέων και τη συμμετοχή και τη συμπαράσταση του Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, στην προτομή του Αθανασίου Διάκου στεφάνι κατέθεσαν ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής και ο βουλευτής Μιχάλης Γιαννάκης.
«Ιστορική επέτειος ιστορική μνήμη για τη Λιβαδειά. Σαν σήμερα απελευθερώθηκε η Λιβαδειά και αποτίσαμε φόρο τιμής σε αυτόν τον ιερό χώρο απ΄ όπου ξεκίνησε η διαδικασία της απελευθέρωσης της Ρούμελης», σημείωσε ο Ν. Παπαγγελής και πρόσθεσε: «Τις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας το μήνυμα της ημέρας είναι να κρατήσουμε ψηλά το φρόνημα γιατί σήμερα υπάρχει πόλεμος οικονομικός. Αν τα συμφέροντα, αν οι τράπεζες, αν τα spread είχαν πατρίδα τότε θα είχαμε πόλεμο με όπλα. Πρέπει λοιπόν με περισυλλογή και αλληλοϋποστήριξη να κρατήσουμε ψηλά το φρόνιμα ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε και τον εαυτό μας αλλά κυρίως ο ένας τον άλλο».
Σχετικά με την επέτειο της απελευθέρωσης της Λιβαδειάς μίλησε και ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Γιώργος Κωσταγιάννης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Ευλόγησαν και καθαγίασαν την ιερή αυτή τελετή της απελευθέρωσης της Λιβαδειάς ο Μητροπολίτης Αθηνών Διονύσιος, οι αείμνηστοι επίσκοποι Αμφίσσης Ησαΐας και της Αταλάντης ο Νεόφυτος. Παρευρέθησαν τότε και οι απόστολοι της φιλικής εταιρείας Αθανάσιος Ζαρίφης και Δήμος Αντωνίου με τους προκρίτους του τόπου και άπειρο πλήθος. Στον τόπο που διάλεξε ο Θεός και η ανθρώπινη μοίρα, σ’ αυτό τον καθαγιασμένο τόπο, στην Αγία Παρασκευή, στο εκκλησάκι ο Αθανάσιος Διάκος ύψωσε την σημαία που διασώθηκε μέχρι σήμερα, και έγραφε ‘’ελευθερία ή θάνατος’’. Τελούμε τη μέρα μνήμης και τιμής για όλους τους Ρουμελιώτες αγωνιστές και όλης της Ελλάδος. Στιγμές του ελληνικού ξεσηκωμού κατά των Τούρκων, στιγμές που δεν πρέπει να ξεχνάμε, πρόσωπα που πρέπει να τιμούμε και λαός που πρέπει να σέβεται την ιστορία και τον πολιτισμό του. Άλλωστε τους κρίσιμους καιρούς ας θεμελιώσουμε την ελπίδα μας στην ποιητική ενθύμηση του Γιάννη Ρίτσου ‘’τη ρωμιοσύνη μην την κλαις’’».
 tabloid.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Με δύο φορτηγά της ΕΛ.ΑΣ. μεταφέρθηκαν πάνω από 40 όπλα που βρέθηκαν στη «γιάφκα» της Αρτέμιδας

Με δύο φορτηγά της ΕΛ.ΑΣ. μεταφέρθηκαν πάνω από 40 όπλα που βρέθηκαν στη «γιάφκα» της Αρτέμιδας



Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε πολυκατοικία οπλοστάσιο


Καλάσνικοφ, εξαρτήματα όπλων και σφαίρες εντόπισε η Ασφάλεια σε άδεια πολυκατοικία
, αξιοποιώντας πληροφορίες. Η επιχείρηση πραγματοποιείται από το πρωί στην περιοχή και οδήγησε τις Αρχές στον εντοπισμό «γιάφκας» στην Αρτέμιδα της Αττικής.

Τα όπλα, περισσότερα από 40 στον αριθμό, θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες. Μάλιστα, για τη μεταφορά τους, χρειάστηκαν δύο φορτηγά της ΕΛΑΣ. Από τα διαμερίσματα της τριώροφης πολυκατοικίας είναι ενοικιασμένο μόνον ένα, το οποίο λειτουργούσε ως τεχνικό γραφείο. Ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας είναι 53χρονος δικηγόρος, ο οποίος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.

Το γεγονός ότι πραγματοποιείται από την Ασφάλεια και όχι από την Αντιτρομοκρατική «δείχνει» ότι μάλλον συνδέεται με ποινικές υποθέσεις. Η ΕΛ.ΑΣ. πάντως προχώρησε σε προληπτικές προσαγωγές ύποπτων ατόμων, ενώ οι υποψίες κινούνται προς πάσα κατεύθυνση.
Πυροβολισμοί στη Γλυφάδα


Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην οδό Προμηθέως στη Γλυφάδα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σταμάτησαν για έλεγχο ύποπτο αυτοκίνητο κοντά σε τράπεζα. Ο οδηγός του αυτοκινήτου μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους, ενώ οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ανταπέδωσαν στα πυρά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί τραυματισμοί. Η Αστυνομία είναι βέβαιοι ότι οι δύο επιβαίνοντες του ΙΧ ετοιμάζοταν να ληστέψουν την τράπεζα.
Διαβάστε Περισσότερα »

H Μαρία Μενούνος μαλλιοτραβιέται για χάρη της Ελλάδας

H Μαρία Μενούνος μαλλιοτραβιέται για χάρη της Ελλάδας

Η Μαρία Μενούνος μπήκε για δεύτερη φορά στο ρινγκ του Wrestlemania. Φορώντας, για δεύτερη φορά, ένα μπλουζάκι με την ελληνική σημαία. Υπάρχει στα αλήθεια κάποιος που να το θεωρεί αυτό εθνική προβολή; 
Το να σε προσκαλούν στο Wrestlemania, την μεγαλύτερη διοργάνωση wrestling στην Αμερική, θεωρείται ένδειξη ότι η φήμη σου ως σελέμπριτι βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Το να σε καλούν για δεύτερη φορά μέσα σε δυο χρόνια, όπως συνέβη στην Μαρία Μενούνος, είναι η επιβεβαίωση ότι το κορίτσι έχει γκέλα. Κυρίως στο αντρικό κοινό, που παρακολουθεί αυτή την faux αθλητική διοργάνωση.
Και η αλήθεια είναι ότι η Μαρία είχε προφανώς αγαθές προθέσεις όταν φόρεσε και πάλι μπλουζάκι (γκλίτερ αυτή την φορά) με την ελληνική σημαιά.
Αλλά ποτέ δεν κρινόμαστε για τις προθέσεις μας. Και η εικόνα της να κατατροπώνει, ως μέλος tag team μαζί με την Κέλι Κέλι, τους αντιπάλους της, δεν είναι ακριβώς και το πιο ιδεατό βιάγκρα για να μας ανέβει η εθνική περηφάνεια.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Μαρία Μενούνος κατάφερε τελικά να επικρατήσει των αντιπάλων της, παρότι είχε σπασμένο πλευρό λόγω της συμμετοχής της στο Dancing With the Stars.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης σφάζει με το βαμβάκι Ρουβά – Ζήνα – Χατζηγιάννη

Αλκίνοος Ιωαννίδης,Σάκης Ρουβάς,Πέγκυ Ζήνα,ειρωνεία,σχόλιο,υποκουλτούρα,Μιχάλης

Ευγενικά ειρωνικά, αλλά απολύτως ξεκάθαρα, ήταν τα σχόλια που έκανε σε συνέντευξή του ο Αλκίνοος Ιωαννίδης για το Σάκη Ρουβά και την Πέγκυ Ζήνα, αναφορικά με τη σκληρή δουλειά που κάνουν για να είναι αυτοί που είναι και την «υποκουλτούρα» που εξυπηρετούν.
Απαντώντας σε ερώτηση για την άποψή του για το Σάκη Ρουβά, ο τραγουδοποιός απάντησε: «Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ όμορφος. Καταλαβαίνω όλα τα κορίτσια που είναι ερωτευμένα μαζί του. Και κάνει πάρα πολύ καλά αυτό που κάνει. Εγώ με τίποτα δεν θα μπορούσα να το κάνω». Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν θα ήθελε να μπορούσε να κάνει αυτά που κάνει ο Σάκης, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι μια μουσική που δεν αντέχω να την ακούσω, πόσο μάλλον να την πω
Παράλληλα είπε ότι με τίποτα δεν θα άντεχε ένα τόσο έντονο τρόπο ζωής: «Το σκέφτομαι καμιά φορά. Άνθρωποι που εμείς τους θεωρούμε ανθρώπους της υποκουλτούρας, εργάζονται πολύ σκληρά. Τους θαυμάζω γι΄αυτό. Ας πούμε, μου λέγατε πριν για την Πέγκυ Ζήνα. Φαντάζομαι ότι η Πέγκυ Ζήνα ξυπνάει το πρωί κι έχει κομμωτήριο, μετά πρέπει να πάει σε στούντιο αποτρίχωσης, μετά σε λάμπες μαυρίσματος. Μετά πρέπει να κάνει γυμναστική, να συμβουλευτεί τη διατροφολόγο της, να πάει στον οδοντίατρο. Πιστεύω ότι όλοι εμείς οι ψαγμένοι τεμπελχανάδες που θεωρούμε τους εαυτούς μας καλύτερους, λίγο περισσότερο να δουλεύαμε πάνω στο αντικείμενο μας (γιατί και η Πέγκυ πάνω στο αντικείμενο της δουλεύει-δεν νομίζω ότι το τραγούδι είναι το αντικείμενο της) θα είχαμε βγάλει αριστουργήματα».
Από την κριτική του όμως δεν ξέφυγε και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, για τον οποίο είπε την άποψή του καθαρά και ξάστερα: «Έχει πολύ καλή φωνή. Καλύτερη από την δική μου. Πριν πολλά χρόνια, έτυχε μαζί με μια παρέα μουσικών να τον ακούσουμε σε ένα μαγαζί στην Κύπρο. Έλεγε ρεμπέτικα... τα χάσαμε με τη φωνή του! Ήταν μόνο 16 χρονών. Σήμερα κάνει κάτι που δεν με συγκινεί ιδιαίτερα. Με εντυπωσιάζει όμως, ως προς την έλλειψη ενοχής απέναντι στην επιτυχία. Αυτό είναι κάτι που το χαίρομαι και το λέω ειλικρινά. Εγώ ταλαιπωρήθηκα από την επιτυχία μου-είδα κι έπαθα να ξεφύγω από την ενοχή μου-. Ο Χατζηγιάννης εκπροσωπεί μια γενιά που χαίρεται την επιτυχία της».
Διαβάστε Περισσότερα »

3ος Ποδηλατικός Γύρος Λιβαδειάς


3ος Ποδηλατικός Γύρος Λιβαδειάς | Boeotian Culture | Scoop.it
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσα θες για να ζήσεις μια μέρα στην Ελλάδα



Τα αποτελέσματα θα σας εντυπωσιάσουν

Τελικά πόσο στοιχίζει να ζήσει κανείς μία μέρα στην Ελλάδα;

Στο ερώτημα αυτό προσπάθησε να απαντήσει ο ανταποκριτής της γαλλικής εφημερίδας Liberation στη χώρα μας. Βγήκε, λοιπόν, μια μέρα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κάνοντας τα καθημερινά ψώνια και έβγαλε το... λογαριασμό της καθημερινής διαβίωσης στη χώρα μας.

10.20 π.μ. Ένα πακέτο τσιγάρα από το περίπτερο. Αξία 3 ευρώ

12.40 μ.μ. Ένα σουβλάκι με γύρο. Αξία 2,90 ευρώ.

1.30 μ.μ. Τα καθημερινά ψώνια.

* Ψωμί: 0,75 ευρώ
* Ελαιόλαδο (1λίτρο): 3,53 ευρώ
* 1 μελιτζάνα: 1,05 ευρώ
* 5 μπανάνες: 1,80 ευρώ
* Γάλα (1λίτρο): 1,29 ευρώ
* 1 σακουλάκι έτοιμη σαλάτα: 2,47 ευρώ
* 250 γρ. Τυρί σε φέτες: 2,65 ευρώ
* 1 βαζάκι πραλίνα φουντουκιού: 2,15 ευρώ
* 1 βαζάκι μέλι: 4,83 ευρώ
* Χαρτί υγείας (8 ρολά): 4,72 ευρώ

Σύνολο: 25,24 ευρώ

5.00 μ.μ.: Καφές με φίλους. Αξία 3,50 ευρώ.

6.45 μ.μ.: Επιστροφή στο σπίτι με μέσα μεταφοράς. Εισιτήριο 1,40 ευρώ.

10 μ.μ. Βενζίνη στο αυτοκίνητο. 10 λίτρα x 1,81 ευρώ/ λίτρο. Αξία: 18 ευρώ.

Σύνολο ημέρας: 48,14 ευρώ

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος «αν και οι τιμές είναι περίπου ίδιες με αυτές στη Γαλλία, οι αμοιβές δεν είναι. Πώς μπορεί κάποιος να ζήσει την οικογένεια του, να πληρώσει δάνεια, φάρμακα, σχολεία, τα δάνειά του με τα 700 ευρώ που κερδίζει το μήνα για 8 με 10 ώρες δουλειάς; Πώς μπορεί να ζήσει με 250 ευρώ που του δίνει μια ημιαπασχόληση;», διερωτάται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο αυτοκτονίες σε μία μέρα στην Εύβοια!


Σοκ έπαθαν όσοι έτυχε να βρεθούν το μεσημέρι του Σαββάτου στη μικρή γέφυρα της Χαλκίδας. Ένας 55χρονος ανέβηκε πάνω στα κάγκελα και χωρίς να το σκεφτεί καθόλου έπεσε στο κενό.
Άνδρες του λιμενικού που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να εντοπίσουν τον 55χρονο και να τον βγάλουν στην ακτή, αλλά ήταν ήδη αργά.

Όσο για τα αίτια που τον οδήγησαν στην πράξη αυτή, δεν έχουν γίνει γνωστά. Τέλος στη ζωή του αποφάσισε να βάλει και 28χρονος που αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα. Τον άντρα βρήκαν οι συγγενείς του μέσα στο σπίτι στο χωριό Πετριές στην περιοχή του Αλιβερίου.

Το παλικάρι βρέθηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος με την καραμπίνα δίπλα του. Η αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.










Διαβάστε Περισσότερα »

1η Συνάντηση για την Ελληνική Αμπελουργία

«Το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα επί τάπητος»
Διήμερη Συνάντηση στην Αθήνα, με αντικείμενο το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα, οργανώνει Παρασκευή και Σάββατο 20 και 21 Απριλίου 2012 ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου.


Πρόκειται για κομβικής σημασίας γεγονός, με διπλό στόχο: Κατ’ αρχάς, την
πρώτη ημέρα της Συνάντησης, θα ακουστούν απόψεις επιστημόνων για την
κατάσταση του ελληνικού αμπελώνα, ενώ θα γίνουν και διαλέξεις για πρακτικά
θέματα αμπελοκαλλιέργειας. Τη δεύτερη ημέρα θα ανοίξει η συζήτηση για την
ανάγκη κατάρτισης ενός στρατηγικού σχεδίου για το μέλλον του αμπελώνα της
χώρας, ο οποίος συνέχεια συρρικνώνεται.

Η «1η Συνάντηση για την Ελληνική Αμπελουργία» κρίνεται σημαντική, καθότι
όλοι οι αναλυτές και ειδικοί του κρασιού συμφωνούν πως το επόμενο βήμα για
την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του ελληνικού κρασιού μπορεί να γίνει
μόνο με επεμβάσεις στον ίδιο τον αμπελώνα της χώρας, οι ανάγκες του οποίου
είναι πολλές και ποικίλες.

Το διήμερο θα ξεκινήσει με επιστημονική ημερίδα, θέμα της οποίας θα είναι οι
σύγχρονες τάσεις στην αμπελουργία. Πλήθος κορυφαίων και διακεκριμένων
επιστημόνων, σε συντονισμό του Στέφανου Κουνδουρά (επίκουρου καθηγητή
της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), θα
μιλήσουν για διάφορα θέματα, ξεκινώντας με μια αποτίμηση της κατάστασης σε
τέσσερις εμβληματικούς αμπελώνες της χώρας, εκείνους της Μαντινείας, της
Νάουσας, της Νεμέας και της Σαντορίνης. Θα ακολουθήσουν ομιλίες για την
κλωνική επιλογή αμπέλου και το πολλαπλασιαστικό υλικό, τη θρέψη και τη
λίπανση της αμπέλου, τους διάφορους τρόπους καλλιέργειας ενός αμπελώνα, το
φυσικό περιβάλλον της αμπέλου, την εγκατάσταση νέου αμπελώνα, τις
επεμβάσεις στο μικροκλίμα του πρέμνου, την ωρίμαση του σταφυλιού και τον
τρύγο. Η επιστημονική ημερίδα θα κλείσει με ομιλίες για τη σχέση νερού και
αμπέλου, αλλά και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος (τεχνολογίες
αμπελουργίας ακριβείας, κάθετη οικογενειακή αμπελοοινική μονάδα και
συνεργασία αμπελοοινικών εταιρειών και ερευνητικών ιδρυμάτων).

Η δεύτερη ημέρα της συνάντησης αφορά τα πλέον καυτά θέματα που
σχετίζονται με το ίδιο το μέλλον της ελληνικής αμπελουργίας και καλύπτουν τις
πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον αμπελουργικό κλήρο, τους θεσμούς και
την οργάνωση του κλάδου, το πολλαπλασιαστικό υλικό, τις ποικιλίες αμπέλου
και τη σχέση του ελληνικού αμπελώνα με το στρατηγικό σχέδιο για το branding
και το μάρκετινγκ του ελληνικού κρασιού. Ανάμεσα στους εισηγητές θα είναι και
ο κ. Στέργιος Τατάγιας, από τη Διεύθυνση Γεωργίας της Commission και ο κ.
Θεόδωρος Γεωργόπουλος, καθηγητής αμπελοοινικού δικαίου στο πανεπιστήμιο
της Reims. Η διήμερη Συνάντηση θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή συζήτηση.

Η διημερίδα απευθύνεται στους πρωτοπόρους αμπελουργούς της χώρας, σε
οινοποιούς, σε επιστήμονες του ευρύτερου τομέα αμπέλου και οίνου, στη
δημόσια διοίκηση και σε λοιπούς ενδιαφερόμενους και οργανώνεται από την
εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, για λογαριασμό του Συνδέσμου
Ελληνικού Οίνου.

Χώρος διεξαγωγής: ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ (Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη) Καπανδρίτι,
Αττικής
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα Golden Boys του ελληνικού δημοσίου «ζουν και βασιλεύουν»

Τα Golden Boys του ελληνικού δημοσίου «ζουν και βασιλεύουν»

Στα 22.030 ευρώ μηνιαίως οι αποδοχές του διοικητή της ΑΤΕ bank – Δείτε τι παίρνουν στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ.

Στην Ελλάδα της κρίσης, της περικοπής μισθών και συντάξεων και της εξαθλίωσης εργαζομένων και συνταξιούχων ορισμένα στελέχη του ευρύτερου δημόσιου τομέα εξακολουθούν να απολαμβάνουν υπέρογκους μισθούς αν και οι επιχειρήσεις που διοικούν είναι υπερχρεωμένες!

Αναλυτικά, σύμφωνα με έγγραφο της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΑΤΕ) που επισυνάπτεται σε απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου οι συνολικές μικτές απολαβές του προέδρου του Δ.Σ της ATE Bank Θεόδωρου Παντελάκη ανήλθαν το 2010 σε 264.371,18 ευρώ, δηλαδή 22.030 ευρώ ευρώ μηνιαίως.

Σε σχεδόν ίδιο επίπεδο κινήθηκαν και οι αποδοχές της αντιπροέδρου Αδαμαντίνης Λάζαρη, συγκεκριμένα σε 232.132,88 ευρω ετησίως.

Σημειώνεται ότι – σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, τα δύο στελέχη έλαβαν ως εξτρα ετήσιο εισόδημα άλλα 14.504,16 ευρώ έκαστος για τις συμμετοχές σε συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Να σημειωθεί ότι με παλαιότερη απάντηση του υπουργείου Οικονομικών, το συνολικό ποσό που δόθηκε για την κάλυψη των πάσης φύσεως αποδοχών όλων των μελών του ΔΣ της Αγροτικής Τράπεζας ανήλθε το 2010 σε 792.320,13 ευρώ!

Σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ δηλαδή για να πληρωθούν τα Golden Boys μιας ελλειμματικής εταιρείας που έχει βγάλει «πωλητήριο»!
Σύμφωνα με εκείνη την απάντηση, τα αντίστοιχα κονδύλια για πληρωμές στελεχών των  υπόλοιπων ΔΕΚΟ έχουν ως εξής:

Στα ΕΛΠΕ 414.235,52 ευρώ

Στη ΔΕΗ 419.814,53 ευρώ

Στον ΟΛΠ 272.865,05 ευρώ

Στον ΟΛΘ 184.156,39 ευρώ

Στον ΟΠΑΠ 659.844,60 ευρώ

Στην ΕΥΔΑΠ 160.506,04 ευρώ

Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 1.323.841,93 ευρώ

Στην ΕΥΑΘ 220.658,29 ευρώ

Στη ΔΕΠΑ 261.622,10 ευρώ

Στον ΟΤΕ 430.551,23 ευρώ

newsbombΣτα ΕΛΤΑ 107.299,83 ευρώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξημένα μέτρα από τη τροχαία για τις σχολικές εκδρομές




Με αφορμή το γεγονός ότι την περίοδο αυτή πραγματοποιείται μεγάλος αριθμός σχολικών εκδρομών, σε τουριστικούς κυρίως προορισμούς, σε όλη τη χώρα, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας απέστειλε στις αστυνομικές Υπηρεσίες σχετικές εντολές και οδηγίες, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία των μαθητών, που μετακινούνται κυρίως με λεωφορεία και πλοία.

Το πλαίσιο των εντολών και οδηγιών, περιλαμβάνει:

- Την αυστηρή τήρηση και εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και της σχετικής νομοθεσίας για το ωράριο εργασίας των οδηγών και τον έλεγχο των λεωφορείων,

- τη λήψη αυξημένων μέτρων αστυνόμευσης των Υπηρεσιών Τροχαίας κατά μήκος του Εθνικού και του λοιπού Οδικού Δικτύου, απ’ όπου θα διέλθουν λεωφορεία με μαθητές και εμφανή αστυνομική παρουσία σε σημεία, όπως Τέμπη, Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών και Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων,

- τη διενέργεια τακτικών και ουσιαστικών ελέγχων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις καντίνες που λειτουργούν κοντά στους τουριστικούς χώρους (μουσεία, κ.λπ), καθώς και στους μικροπωλητές που βρίσκονται στους χώρους αυτούς, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες για τη διαπίστωση του νόμιμου της λειτουργίας τους και της προσφοράς στους μαθητές των επιτρεπόμενων ειδών,

- το συνεχή και ουσιαστικό έλεγχο σε καταστήματα, όπως μπαρ, καφετέριες κ.λπ, με σκοπό να τηρηθεί η απαγόρευση εισόδου ανηλίκων σε τέτοια καταστήματα και να αποτραπεί η προσφορά αλκοολούχων ποτών σε αυτούς,

- τη διενέργεια αστυνομικών ελέγχων σε οχήματα και άτομα, που κινούνται ύποπτα κοντά στους χώρους διαμονής των μαθητών (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κ.λπ),

- την επιτήρηση και επίβλεψη των κέντρων διασκέδασης ή άλλων χώρων, στους οποίους λαμβάνουν χώρα σχολικές εκδηλώσεις, με σκοπό την αποτροπή διάπραξης οποιωνδήποτε εγκληματικών πράξεων σε βάρος μαθητών,

- τη διενέργεια ελέγχων σε τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, καταλύματα, καθώς και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που λειτουργούν σε αυτά, με σκοπό την εξασφάλιση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών και ειδών.

Τα μέτρα εφαρμόζονται σε όλη τη χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια και μέχρι την ολοκλήρωση των σχολικών εκδρομών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η καρδούλα του μικρού Νικόλα θέλει τη βοήθειά μας...



Παρακαλούμε όπως κοινοποιήσετε την συγκινητική επιστολή του πατέρα του μικρού Νικόλα, σε όσο περισσότερους μπορείτε. Η άμεση ανταπόκρισή μας, θα σώσει το 4χρονο αγγελούδι...

Ονομάζομαι Ιωάννης Παναγιωτόπουλος. Είμαι ο πατέρας του Νικόλα, ενός παιδιού τεσσάρων ετών και με αυτή μου την επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω για τον λόγο που ζητάω την συμπαράσταση και υποστήριξη σας…

Ο Νικόλας, γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 2008 με βαριάς μορφής καρδιοπάθεια (τετραλογία Fallot). Νοσηλευόμενος και υποστηριζόμενος φαρμακευτικά, έφτασε πέντε μηνών οπότε και έκανε την πρώτη επέμβαση στη καρδιά στο νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία τον Νοέμβριο του 2008…
Μόλις πέντε μήνες αργότερα, σε ηλικία έντεκα μηνών, κρίθηκε άμεσα αναγκαίο να κάνει και δεύτερη εγχείρηση για να κρατηθεί στη ζωή…
Έτσι, τον Μάιο του 2009,μία εξειδικευμένη ομάδα Γερμανών χειρουργών, εφαρμόζοντας μία ειδική τεχνική αντιμετώπισης της συγκεκριμένης πάθησης, χειρούργησε με μεγάλη επιτυχία στο Ιατρικό Αθηνών την μικρή καρδούλα του Νικόλα, και κατάφεραν να διορθώσουν σημαντικά πάσχοντα τμήματα της, αφήνοντας μόνο μια μικρή στένωση στο κάτω μέρος της βαλβίδας χαρίζοντάς του εκ νέου, το χαμόγελο και το όνειρο για ζωή.
Σήμερα, τρία χρόνια μετά, η καρδιά του άρχισε να τον προδίδει και πάλι. Η μικρή στένωση μεγάλωσε, έφραξε κατά 70% υποβαλβιδικά την κύρια βαλβίδα και ο μικρός Νικόλας καλείται να μπει και πάλι άμεσα στο χειρουργείο και να αφήσει κυριολεκτικά την καρδιά του και τις ελπίδες του για ζωή στα χέρια των χειρουργών.
Πριν προλάβει να σβήσει το τέταρτο κεράκι γενεθλίων του, κινδυνεύει να σβήσει εκείνος… Προτού μάθει τι είναι ζωή, κινδυνεύει να την χάσει….
Η επέμβαση που απαιτείται, είναι κρίσιμη, λεπτή και συγκεκριμένη. Η εδώ χειρουργική της αντιμετώπιση οδηγεί με σχεδόν μαθηματική ακρίβεια σε συνεχείς και επαναλαμβανόμενες εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς κατά τακτά χρονικά διαστήματα, για αντικατάστασης βαλβίδας, για όσα χρόνια τουλάχιστον, ο Νικόλας θα έχει το κουράγιο και το σθένος να το αντέχει...
Για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά λοιπόν, ζητάω την συμπαράστασή σας. Να μπορέσω να πάω τον Νικόλα στη Γερμανία, σε μια μονάδα εξειδικευμένη στην πάθηση του, ώστε να χειρουργηθεί από την ίδια ομάδα γιατρών που του έσωσε την ζωή κι από τον ίδιο χειρουργό που άγγιξε πριν τρία χρόνια την καρδούλα του και της έδωσε ξανά κτύπο…
Εάν μπορείτε να χαρίσετε κάποιες ελπίδες επιβίωσης στον Νικόλα, αν πιστεύετε πως το δικαίωμα της ζωής είναι δικαίωμα του καθ’ ενός από εμάς και είστε σε θέση να βοηθήσετε ώστε να το αποκτήσει και εκείνος, αν θέλετε το βράδυ που κοιμάται να μπορεί και ο Νικόλας να ονειρευτεί το αύριο, που σήμερα, για εκείνον δεν υπάρχει, βοηθείστε τον, βοηθείστε μας…
Με ιδιαίτερη εκτίμηση και ένα τεράστιο Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου
(αν και το ουσιαστικό ευχαριστώ,ευχή και επιθυμία μου είναι,να σας το πει ο ίδιος,γυρνώντας υγιής από αυτό το ταξίδι ζωής)

Ιωάννης Παναγιωτόπουλος
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6932273892
Λογαριασμός E.Τ.Ε : 150/980560-52 (Παναγιωτόπουλος Νικόλαος)
IBAN: GR9101101500000015098056052 

www.facebook.com/giatonNikola







lamiareport
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα για την Περιβαλλοντική Διαχείριση των Βιομηχανικών Αποβλήτων


Εκπρόσωποι της πολιτείας, της αυτοδιοίκησης, της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας και των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζήτησαν προτάσεις και λύσεις σχετικά με επιτυχημένες διεθνείς πρακτικές, όσον αφορά τη διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων, στην ημερίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ανακύκλωσης & Ενεργειακής Αξιοποίησης με τίτλο «Περιβαλλοντική Διαχείριση των Βιομηχανικών Αποβλήτων».

Η Ημερίδα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΒΙΑΝ, Χρήστου Καραγιάννη, , καθώς και του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ, Άρη Αλεξόπουλου. Ακολούθησε παρουσίαση της σημερινής κατάστασης στη διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων στην Ελλάδα, που ανέλυσε ο Δημήτρης Κονταξής, μέλος του ΔΣ του ΣΕΒΙΑΝ. Στη συνέχεια, ένα πάνελ ειδικών, που εκπροσωπούσε όλο το φάσμα των κοινωνικών εταίρων της ελληνικής αγοράς βιομηχανικών αποβλήτων, τοποθετήθηκε εκθέτοντας διαφορετικές απόψεις στις οποίες βασίστηκε ο ανοιχτός διάλογος που ακολούθησε.

Στο πάνελ, το οποίο συντόνισε ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΙΑΝ, Παναγιώτης Σκιαδάς, συμμετείχαν οι Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Μαργαρίτα Καραβασίλη, Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος ΥΠΕΚΑ, Κώστας Κυριαζής, Μέλος της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα, Πέτρος Βαρελίδης, Ειδικός Σύμβουλος ΓΓ ΥΠΕΚΑ, Γιώργος Κρεμλής, Προϊστάμενος Διοικητικής Μονάδας «Πολιτική Συνοχής και Εκτιμήσεις Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» - Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Απόστολος Βλυσίδης, καθηγητής ΕΜΠ- Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Καθαρές Τεχνολογίες.
Ο Χρήστος Καραγιάννης, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒΙΑΝ επισήμανε πως «το στοίχημα της πράσινης ανάπτυξης που έγινε σύνθημα πριν από δύο χρόνια, έχει μετατραπεί σε στοίχημα επιβίωσης των βιομηχανιών».

Ο Άρης Αλεξόπουλος, Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, δήλωσε πως «προχωρήσαμε σε απογραφή των ποσοτήτων των επικίνδυνων αποβλήτων, ενώ η συστηματική καταγραφή τους γίνεται με τη σύνταξη της Ετήσιας Έκθεσης Παραγωγού Αποβλήτων. Επίσης, έχει γίνει αποτύπωση σε χάρτες GIS των υφιστάμενων και προγραμματιζόμενων εγκαταστάσεων επεξεργασίας και χώρων τελικής διάθεσης των επικίνδυνων αποβλήτων, βάσει των υπό αξιολόγηση προτάσεων της βιομηχανίας». Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσκληση προς τους επενδυτές που είχαν υποβάλει τον Ιούλιο 2010 προτάσεις για την κατασκευή μονάδων διαχείρισης επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων, καλώντας τους να προχωρήσουν στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Τέλος, ανακοίνωσε και την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του ΥΠΕΚΑ και της Ένωσης Τσιμεντοβιομηχανιών Ελλάδας (ΕΤΕ) για την αξιοποίηση εναλλακτικών καυσίμων, των οποίων η χρησιμοποίησή τους στην τσιμεντοβιομηχανία αποτελεί πρακτική αναγνωρισμένη ως Βέλτιστη Διαθέσιμη Τεχνική από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Δημήτρης Κονταξής, μέλος του ΔΣ του ΣΕΒΙΑΝ, παρουσίασε το υπάρχον καθεστώς, συνοψίζοντας την εικόνα της προβληματικής διαχείρισης στην έλλειψη υποδομών επεξεργασίας και διάθεσης αποβλήτων, στην ανυπαρξία καταγραφής παραγόμενων αποβλήτων και στην γραφειοκρατία στις διαδικασίες αδειοδότησης. Τόνισε με έμφαση πως «είναι άμεση ανάγκη η συμπλήρωση του θεσμικού πλαισίου για κατασκευή ΧΥΤΕΑ και ΧΥΤΒΑ», ενώ προσδιόρισε ως καθοριστική την ενημέρωση των τοπικών φορέων για τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη από την ελεγχόμενη και με προδιαγραφές διάθεση αποβλήτων.

Ο Γιώργος Κρεμλής, Προϊστάμενος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Περιβάλλον, παρουσίασε την ευρωπαϊκή πολιτική για τα απόβλητα, επισημαίνοντας τα προβλήματα ενσωμάτωσης και εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας στην Ελλάδα, τονίζοντας παρόλα αυτά πως το ποσοστό επαναχρησιμοποίησης των επικίνδυνων αποβλήτων ανέρχεται στο 80%. Στη συνέχεια, συνέκρινε την Ελλάδα με το εξωτερικό και διερωτήθηκε για ποιο λόγο η συζήτηση παραμένει μόνο στο θέμα της διάθεσης των αποβλήτων και δεν προχωρά και σε αυτό της Ενεργειακής Αξιοποίησης, με την χρήση νέων σύγχρονων τεχνολογιών, όπως η πυρόλυση, η αεριοποίηση και όπως επιβάλλει η διεθνής πρακτική.

Στο πάνελ που ακολούθησε οι συμμετέχοντες δήλωσαν τα εξής:

Η Μαργαρίτα Καραβασίλη, Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος ΥΠΕΚΑ, υπογράμμισε την ανεξέλεγκτη διασπορά της ρύπανσης και το ότι γι’ αυτήν την παθογένεια πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.

Ο Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, έδωσε έμφαση στις εγγενείς αδυναμίες του δημοσίου τομέα λόγω και της οριζόντιας μείωσης προσωπικού και έκρινε σκόπιμη και καθοριστική και τη συμμετοχή των βιομηχανίας μια και η τεχνογνωσία που κατέχει, θα βοηθήσει και θα οδηγήσει στην χρηστή αξιοποίηση των διατιθέμενων πόρων και τη βιωσιμότητα των έργων.

Ο Κώστας Κυριαζής, Μέλος της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα, σημείωσε πως η εμπλοκή της task force στο πεδίο του περιβάλλοντος στην Ελλάδα σχετίζεται με την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, την υλοποίηση των αποφάσεων από την Δημόσια Διοίκηση και την δημιουργία ενός υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ο Πέτρος Βαρελίδης, Ειδικός Σύμβουλος ΓΓ ΥΠΕΚΑ, επισήμανε πως το παρόν καθεστώς οδηγεί στην διαστρέβλωση της αγοράς καθώς και στην φυγή σημαντικών πόρων προς το εξωτερικό.

Ο Απόστολος Βλυσίδης, καθηγητής ΕΜΠ, έθεσε το δίλημμα ανάπτυξη ή περιβάλλον, λέγοντας πως σε αυτή τη χώρα το καθεστώς βιομηχανικής δραστηριότητας έχει υποβαθμιστεί.

Ο, Παναγιώτης Σκιαδάς, Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΙΑΝ, συνοψίζοντας τα συμπεράσματα της Ημερίδας, επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με την βιομηχανία για την ενημέρωση της ΕΥΕΠ για το ρυπαντικό δυναμικό κάθε κλάδου με στόχο πιο αποτελεσματικές επιθεωρήσεις, τόνισε την ανάγκη συμπλήρωσης από την πολιτεία του θεσμικού πλαισίου για την κατασκευή ΧΥΤΕΑ και το ότι θα υπάρξουν επενδύσεις αρκεί να νοιώθουν οι επενδυτές ότι θα αντιμετωπισθούν με ειλικρίνεια. Τέλος τοποθετήθηκε, λέγοντας ότι η πλειοψηφία της βιομηχανίας θα λειτουργήσει σύννομα αρκεί να προχωρήσει η κατασκευή των υποδομών και να υπάρξουν πιο αποτελεσματικοί έλεγχοι.

Την Ημερίδα, που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα ‘Β. & Μ. Θεοχαράκη’, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ανακύκλωσης & Ενεργειακής Αξιοποίησης, παρακολούθησαν μεταξύ άλλων σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτείας, της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ΜΜΕ, καθώς και της κοινωνίας των πολιτών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: Το ταξίδι για τη Βιβλιοθήκη του Μέλλοντος μόλις ξεκίνησε!

clip_image002
100 βιβλιοθηκονόμοι απ’ όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν το επιτυχημένο τριήμερο σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε στις 14-16 Μαρτίου 2012, στη Βέροια, με σκοπό να τους προετοιμάσει για τη διεξαγωγή της καλοκαιρινής εκστρατείας «Διαδρομές με Πυξίδα την Βιβλιοθήκη», για μικρά και μεγάλα παιδιά. Στόχος της εκστρατείας είναι η προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας στους μελλοντικούς χρήστες των Δημοτικών και Δημοσίων Βιβλιοθηκών. Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ συμμετείχε σ’ αυτό το σεμινάριο με την Ελένη Μιμίκου, βιβλιοθηκονόμο.
Οι συμμετέχοντες των επτά βιωματικών σεμιναρίων είχαν την ευκαιρία να μυηθούν και να μάθουν τρόπους και μεθόδους για την οργάνωση μιας εκστρατείας και τις σύγχρονες επικοινωνιακές τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέσω των παραδοσιακών ΜΜΕ, του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων, δίνοντας έμφαση στη χρήση του εξειδικευμένου δικτύου Future Library (http://www.futurelibrary.gr/ και την αναγωγή του σε πολυδύναμο και χρηστικό εργαλείο. Παρακολούθησαν παραδείγματα δράσεων που φέρνουν πιο κοντά και εμπλέκουν δημιουργικά στις δράσεις της Bιβλιοθήκης ανεξαιρέτως όλους τους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών, ενώ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν θεατρικές και εκπαιδευτικές τεχνικές για την απελευθέρωση της φαντασίας και της όξυνσης του νου δίνοντας έτσι νέα δημιουργική διάσταση στην έννοια της ανάγνωσης και της μάθησης.
Στο όμορφο ταξίδι που ξεκινά και που θα αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα συμμετέχει και η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, η οποία θα ανακοινώσει προσεχώς τις δράσεις της στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της καμπάνιας. Και φυσικά έπεται συνέχεια… Πάντα με την διαρκή και αγαστή συνεργασία της Βιβλιοθήκης και των δημιουργικών δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας! Αυτό άλλωστε αποτελεί και το σύνθημα του κόσμου του Future Library!

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» (www.futurelibrary.gr) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.
Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org) είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός, που πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και, συγχρόνως, διαθέτουν τη δυναμική να επιφέρουν αισθητές και διαχρονικές τομές στον χώρο τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεξάρτητος Έλληνας ο Μιχάλης Γιαννάκης.

Στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» ο διαγραφείς από τη ΝΔ Μιχάλης Γιαννάκης

Την προσχώρησή του στο κόμμα των ανεξάρτητων Ελλήνων ανακοίνωσε  ο βουλευτής Βοιωτίας Μιχάλης Γιαννάκης.
Χαρακτήρισε γνήσια, καθαρή και κινηματική τη φωνή των ανεξάρτητων Ελλήνων που θα αποτελέσει την έκπληξη στις επερχόμενες εκλογές. Με ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο πριν η γραμματεία του κόμματος φέρνει τον κύριο Γιαννάκη στη θέση του Γ.Γ. των ανεξάρτητων Ελλήνων και υπεύθυνου εκλογικού αγώνα καθώς και στη 2η εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος.
Με την ένταξη του διαγραφέντα από την Νέα Δημοκρατία βουλευτή, το κόμμα του Πάνου Καμμένου αποκτά κοινοβουλευτική ομάδα και θα έχει πλέον τα απαραίτητα προεκλογικά προνόμια, καθώς θα εξασφαλίσει τηλεοπτικό χρόνο στην πορεία προς τις εκλογές, αλλά και συμμετοχή στα debate των πολιτικών αρχηγών.
Παράλληλα βάσει του κανονισμού της Βουλής η κοινοβουλευτική ομάδα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» θα μπορεί να έχει συγκροτημένη παρουσία και χρόνο παρέμβασης κατά τη συζήτηση των νομοσχεδίων που θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι το κλείσιμο της Βουλής.
Υπενθυμίζεται πως ο Μιχάλης Γιαννάκης στις 14 Μαρτίου είχε γράψει στο μπλογκ του τα εξής:
«Κάποιοι τις τελευταίες μέρες, επιλέγουν σκόπιμα να ερμηνεύσουν τις πολιτικές μου επιλογές και να επινοήσουν σενάρια για το πολιτικό μου μέλλον.
Για να πάψουν επιτέλους να σπαταλούν φαιά ουσία και μελάνι, ας αποδεχτούν ότι το μοναδικό μου κριτήριο για την καταψήφιση τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου μνημονίου, είναι ο μονοδιάστατος προσανατολισμός τους που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας, βαθαίνει την ύφεση, εκτοξεύει την ανεργία και πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα της οικονομίας και της κοινωνίας.
Όσο για το πολιτικό μου μέλλον, αυτό είναι συνυφασμένο με αρχές και αξίες, που διαχρονικά υπηρετώ και υπερασπίζομαι. Αυτές τις αρχές και αξίες δεν τις διαπραγματεύομαι με οποιοδήποτε αντάλλαγμα, ούτε για θέσεις σε ψηφοδέλτια ούτε για οφίκια.»
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ