Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Νεοχώρι:Ο Μητροπολίτης στη Ζωοδόχο Πηγή (φωτο βιντεο)



Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας τίμησε το Νεοχώρι φέτος στη γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής.  Τέλεσε Ιερά Λειτουργία, και πλήθος κόσμος παρευρέθηκε στην περιφορά της εικόνας του Μοναστηρίου στο Νεοχώρι. Το viotiashop σε συνεργασία με το Permissos Press ήταν εκεί και σας μεταφέρει στιγμιότυπα από την όλη τελετή και από μία αποκλειστική συνέντευξη του Μητροπολίτη.

Φόρτος εργασίας στο Δήμο Αλιάρτου;Ελαμψε δια της απουσίας του ο Δήμος (4 αντιδήμαρχοι,ενας πρόεδρος Δ.Σ,τι έκαναν έλυναν το μεταναστευτικό???)απο την γιορτή του Νεοχωρίου,πιστεύουμε   γνωρίζουν οτι το Δ.Δ.Νεοχωρίου ανήκει στο  Δ.Αλιάρτου, και έπρεπε κάποιος απο τον Δήμο να τιμήσει το Νεοχώρι(350 κάτοικοι τι να κάνουμε να πάμε) και την γιορτή της Παναγίας.Εμείς πάντως τους ευχαριστούμε....όπως ευχαριστούμε τον κόσμο που κατέκλυσε το Μοναστήρι,τον αντιπερειφερειάρχη Στερεάς κ.Μπακομήτρο, και τον υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ.κ.Καράμπελα που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Αλιάρτου κ.Ντασιώτη,ο οποίος μας εξήγησε οτι έλειπε στην Αθήνα για πολύ σοβαρή υποθεση του Δήμου,και οτι ο Δήμος εκπροσωπήθηκε απο τον Δ.Σύμβουλο κ.Μαλέση.

 













































Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΟ. Προσοχη Επικίνδυνος ιός στο Facebook με ένα μωρό και ένα φίδι μολύνει τα προφίλ σας




Δες αν τον έχεις κολήσει, αν στον έχουν ή αν τον έχεις ποστάρει. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Αναλυτικές λεπτομερειες...Ένας επικίνδυνος ιός που εμφανίζεται σαν είδηση με ένα
μωρό και ένα φίδι κάνει εδώ και λίγες ημέρες την εμφάνισή του στο facebook...

Η είδηση αναφέρει:
Πραγματικά δεν υπάρχει αυτό το
μωρό!Ένα μωράκι παίζει ανέμελο, όταν ξαφνικά εμφανίζεται από το πουθενά μία κόμπρα. Το θαρραλέο
μωρό αρχικά ξαφνιάζεται αλλά στην συνέχεια δεν δείχνει να φοβάται και συνεχίζει να χορεύει αυτή τη φορά μαζί με το επικίνδυνο φίδι το οποίο φαίνεται να αγριεύει! Θα πάθετε πλάκα!!
Εαν δείτε το συγκεκριμένο ποστ στο προφίλ σας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι αναφορά στο Facebook και να το αφαιρέσετε από τον τοίχο σας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βοιωτία

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο ν. Λάρισας

Στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου στη Λιβαδειά ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βοιωτία παρουσίασε τους έξι υποψηφίους βουλευτές στο νομό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει στροφή αριστερά με σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» και καταθέτει κυβερνητική πρόταση και πρόσκληση για συνεργασία στις αριστερές δυνάμεις.
Οι υποψήφιοι βουλευτές είναι:
Δ. Αλεξάνδρου
Ν. Θηβαίος
Δημ. Πελώνης
Γ. Πούλου
Ι. Σταθάς
Σ. Χατζή

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές από την ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ


Η "ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ" μας εύχετε ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

Και εμείς με την σειρά μας ευχόμαστε σε όλη την οικογένεια της Αγίας Ταβιθά ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ όπως και υγεία και κάθε ευτυχία.
Μέσα από το πασχαλινό τεύχος του περιοδικού τους έκαναν και αναφορά στην πρωτοχρονιάτικη επίσκεψή μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:Φύγε εσύ....ελα εσύ...Ανω κάτω τα ψηφοδέλτια


Την έβγαλαν από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, πήγε στο ΛΑ.Ο.Σ!

Στο ΛΑΟΣ προσχώρησε η Σωτηρία Μαυράκη, το όνομα της οποίας είχε συμπεριληφθεί αρχικά στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειας Βοιωτίας της ΝΔ, και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από αυτό της Βασιλικής Μαχαιρά.

«Η κ. Μαυράκη, μία έμπειρη δικηγόρος, ένα εξαιρετικό πολιτικό στέλεχος, έμπειρη σε εκλογικές μάχες, θα δώσει αυτή τη φορά τη δική της μάχη δίπλα στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης καλωσορίζοντας την κ. Μαυράκη στα ψηφοδελτία του κόμματος.

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που είμαι μαζί σας και πιστεύω ότι είμαι σε ένα κόμμα, που είναι αξιοκρατικό, που είναι Ορθόδοξο, που πιστεύει στο Χριστό και στις αξίες. Θα κάνω τον αγώνα μου όπως πρέπει», τόνισε από την πλευρά της η κ. Μαυράκη.

Άρια Αγάτσα

Συμμαχία και με το διάολο





Τις τελευταίες μέρες ο Αντώνης Σαμαράς έχει πέσει σε βαθιά περισυλλογή. Κάποιοι μάλιστα έλεγαν ότι βρίσκεται στα πρόθυρα βαρειάς κατάθλιψης. Η αυτοδυναμία ήταν πλέον όνειρο απατηλό. Καταλληλότερος με ποσοστό πάνω από 50% κανένας. Οι μεταγραφές του Μπουμπούκου-Άδωνη και του πρώην ΕΠΕΝίτη Βορίδη από το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, είχαν βγει τζούφιες. Αυτός ο μπαχλάς ο Καμμένος του είχε κάνει μεγάλη ζημιά.
Είχε βάλει το τηλέφωνο στη δόνηση για να μην το ακούει να χτυπάει και σπάνε ακόμη περισσότερο τα νεύρα του. Στην πρόσφατη ομιλία του στο Αιγάλεω, ούτε μια φορά δεν του φώναξαν "νάτος, νάτος ο Πρωθυπουργός". Να του σηκώσουν λίγο το ηθικό. Λες και να το 'καναν επίτηδες. Ξαφνικά το τηλέφωνο άρχισε να αναβοσβήνει. Ήταν ο Μιχελάκης. Το σήκωσε, όλο νεύρα...
-Λέγε, τι θέλεις;
-Πρόεδρε μου, τάξε μου.
-Σου είπα λέγε τι θέλεις και κόψε τις μαλακίες πρωί-πρωί γιατί δεν έχω όρεξη.
-Πρόεδρε μου έχω ευχάριστα νέα.
-Στο λέω για τελευταία φορά. Πες μου τι θέλεις γιατί θα στο κλείσω στη μούρη.
-Πρόεδρε μου, τους πήραμε και τα σώβρακα. Τις κιλότες θα έλεγα καλύτερα. Τον σκίσαμε τον χοντρό.
-Άσε τη σάλτσα και λέγε.
-Πρόεδρε μου, τις πήραμε τις εκλογές. Η αυτοδυναμία είναι γεγονός. Κλαίω από συγκίνηση. Μόλις με πήρε τηλέφωνο από τη Λιβαδειά η Άρια Αγάτσα ότι θέλει να προχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία. ΟΙ εκλογές έχουν κριθεί.

Όπως ο Πατέρας έφερε τον Σισέ...

Για κάποια δευτερόλεπτα ο Αντώνης Σαμαράς έμεινε άναυδος. Ένας κόμπος στο λαιμό άρχισε να τον πνίγει. Χτύπησε το κουδούνι στη γραμματέα του και ζήτησε να του φέρει ένα ποτήρι νερό. Για να συνέλθει από τη ταραχή και την ταχυπαλμία. Πράγματι οι μεγάλες χαρές είναι σαν τις μεγάλες νίκες. Δεν είναι εύκολο να τις αντέξεις. Όσο κωλοπετσωμένος κι αν είναι ο Σαμαράς, έχει αισθήματα. Αφού συνήλθε από το πρώτο σοκ πήρε αμέσως πίσω τον Μιχελάκη.
-Ρε μεγάλε έχω μια ιδέα. Να στείλουμε ελικόπτερο στη Θήβα  για να φέρουμε την Αγάτσα στη Συγγρού. Μιλάμε και γαμώ τις μεταγραφές. Όπως ο Πατέρας έφερε τον Σισέ στην Αθήνα με το λίαρ τζετ (του τότε φίλου του, Βαγγέλη Μαρινάκη) το ίδιο να κάνουμε κι εμείς. Και να δώσουμε σήμα στις τοπικές να στείλουμε κόσμο για την υποδοχή.
Ο ΜΙχελάκης συμφώνησε αλλά προσέκρουσε στην έντονη αντίδραση της Αριάδνης Αγάτσα: "Εγώ κύριε Μιχελάκη, είμαι ένα σεμνό και ταπεινό κορίτσι της επαρχίας. Δεν είμαι σταρ. Δεν είμαι η Έλλη Στάη, μια απλή  δημοσιογράφος της ΕΡΤ ήμουνα. Και πολύ περισσότερο σε τέτοιου είδους προκλήσεις, τι θα πουν μετά οι ψηφοφόροι μου; Πες του προέδρου ότι τον ευχαριστώ κι ότι θα κατέβω στην Αθήνα με το ΚΤΕΛ. Αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνάει ο τόπος δεν επιτρέπεται να σπαταλάμε βενζίνη".
Πράγματι. Τίποτα δεν είναι πλέον ίδιο στην κεντρική πολιτική σκηνή. Η Άρια Αγάτσα τόλμησε τη ρήξη. Με τα δήθεν στερεότυπα και τις διαχωριστικές γραμμές. Ούτε ιδεολογίες υπάρχουν πλέον και πολύ περισσότερο μπλε και πράσινα καφενεία. Το ξέρει αυτό η Αριάδνη για το νομό Βοιωτίας από πρώτο χέρι.  Ένα προς ένα έχει οργώσει όλα τα χωριά. Το Στείρι, το Κυριάκι, τη Κορακολίθου, το Λυρί, τους Τσουκαλάδες. Κυριαρχεί τη σήμερον ημέρα είναι το "ότι φάμε κι ότι πιούμε", που η Άρια Αγάτσα με τη προσχώρηση της στη Νέα Δημοκρατία το έκανε πράξη.

Συμμαχία και με το διάολο

Μια επαρχιωτοπούλα που μεγάλωσε στην πολιτική αγκαλιά του Ακριβάκη και στην αθλητική του Κατσιμπάρδη, έδειξε το δρόμο για το μέλλον: Ποια κόμματα και μαλακίες; Αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι η επανεκλογή. Αν δεις ότι δεν βγαίνεις με το ΠΑΣΟΚ, θα συμμαχήσεις μέχρι και με τον διάολο. Πολύ περισσότερο με τον Αντώνη Σαμαρά, που είναι ωραίος και ευπρεπής.
Κάποιοι κακοήθεις βέβαια έχουν αρχίσει ήδη τα πικρόχολα σχόλια. Για πολιτική κωλοτούμπα της Άριας λες και στην πέμπτη δεκαετία της ζωής που βρίσκεται, μπορεί να παριστάνει την Νάντια Κομανέτσι. Τρίχες κατσαρές. Αν είναι να πέσουν πατσαβούρες αυτές σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να κατευθυνθούν στο ωραίο πρόσωπο της Αριάδνης Αγάτσα. Θα ήταν άλλωστε και αγενές απέναντι σ μια κυρία. Αν υπάρχει ένοχος λοιπόν σ' αυτό το καραγκιοζιλίκι, αυτός είναι ο Σαμαράς. Όχι η Άρια, που του χτύπησε την πόρτα, αλλά αυτός που της την άνοιξε.

  Η Άρια δεν έκρυψε ποτέ αυτό που είναι. Από την κλαδική της Θήβας στην ΕΡΤ κι από την ΕΡΤ στη Βουλή. Από τον Ανδρέα στον Σιμήτη, από τον Σιμήτη στον Γιωργάκη κι από τον Γιωργάκη στον Βενιζέλο. Και τώρα που είδε ότι το ΠΑΣΟΚ ξόφλησε έκοψε λάσπη. Την έκανε και πήγε στον Σαμαρά. Κανένα πρόβλημα για την Άρια και πολύ περισσότερο για τον Σαμαρά. Έστω και μεταχειρισμένη την δέχτηκε στη μεγάλη αγκαλιά της Νέας Δημοκρατίας.
Όλοι οι καλοί άλλωστε χωράνε. Ο δρόμος προς την εξουσία μέσω της Ν. Δ είναι ανοιχτός για όλους. Από πρώην ακροδεξιούς σαν τον Βορίδη μέχρι την πρώην Πασιονάρια της Βοιωτίας, Άρια Αγάτσα.
 Και εσύ Πρόεδρε ότι περνάει απ έξω το μαζεύεις....
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρευνα-σοκ για τα Ελληνόπουλα

Τριπλασιασμό της χρήσης ναρκωτικών τα τελευταία 25 χρόνια στους έφηβους, καταδεικνύει η πανελλήνια έρευνα του ΕΠΙΨΥ για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. 


Αυξήθηκε η κατανάλωση αλκοόλ στους μαθητές σε Θεσσαλονίκη και άλλα αστικά και ημιαστικά κέντρα, σε αντίθεση με τους Αθηναίους. 


Η πανελλήνια έρευνα στο σχολικό πληθυσμό για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών...


(Έρευνα ESPAD) αποτελεί την 7η κατά σειρά πανελλήνια έρευνα στο μαθητικό πληθυσμό η οποία ξεκίνησε το 1984 από την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεχίζεται έως σήμερα από το ΕΠΙΨΥ. 


Δίνοντας έτσι τη δυνατότητα διαχρονικής παρακολούθησης της εξέλιξης του φαινομένου στη χώρα μας τα τελευταία 25 χρόνια. 


Γνώριμοι με το κάπνισμα, το αλκοόλ αλλά και τα ναρκωτικά είναι οι μαθητές ηλικίας 13 έως 19 ετών, σύμφωνα με την έρευνα που υλοποιήθηκε από το ΕΠΙΨΥ σε συνεργασία και τον ΟΚΑΝΑ σε συνολικά 37.000 μαθητές, 676 σχολικών μονάδων. 


Πρόκειται για την έβδομη συνεχή πανελλήνια έρευνα για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών στο σχολικό πληθυσμό από το 1984. 






Το κάπνισμα συνεχίζει να αποτελεί μια από τις πλέον διαδεδομένες αρνητικές συνήθειες των μαθητών. Πάνω από 1 στους 7 και για την ακρίβεια το 14%, είναι συστηματικός καπνιστής, ενώ ένας στους πέντε (20%) έχει καπνίσει μέσα στον τελευταίο μήνα, με τα αγόρια να καπνίζουν περισσότερο από τα κορίτσια. 


Οι περισσότεροι έφηβοι ξεκινούν την κακή συνήθεια όσο πλησιάζουν τα 19. 


Συγκεκριμένα, οι ηλικίες 13 και 14 ετών αποτελούν την περίοδο έναρξης του καπνίσματος για τη μειονότητα, δηλαδή λιγότερο από 2%, αλλά έως την ηλικίες 17 και 18 το ποσοστό των καπνιστών ξεπερνά το 24% για να εκτιναχθεί στο 51% στην ηλικία των 19. 


Παρόλα αυτά, η μεγάλη αύξηση των καπνιστών εφήβων, που παρατηρήθηκε μεταξύ του 1984 και 1998, άρχισε να μειώνεται προοδευτικά από το 2003 έως το 2011. 


Πολύπλοκη αποδεικνύεται η σχέση των μαθητών με το αλκοόλ. 


Μέσα στον τελευταίο μήνα, έξι στους δέκα νέους (61%) κατανάλωσαν αλκοόλ , ενώ το 11% ήπιε αλκοολούχο ποτό πάνω από δύο φορές την εβδομάδα. 


Μάλιστα, το 34% έχει μεθύσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του, ενώ ένα 13% έχει μεθύσει περισσότερες από δύο φορές. 


Το κρασί, η μπύρα, τα ισχυρά ποτά, και τα αλκοολούχα αναψυκτικά είναι τα ποτά με την ευρύτερη κατανάλωση ενώ μεγαλύτεροι πότες αποδεικνύονται οι μαθητές σε Θεσσαλονίκη και άλλα αστικά και ημιαστικά κέντρα, σε σύγκριση με την Αθήνα. 






Η κατανάλωση αλκοόλ και η μέθη αυξάνονται ιδιαιτέρως με την ηλικία. Το 18% των εφήβων 17 και 18 ετών και ένας στους τέσσερις 19χρονους, πίνουν πάνω από δυο φορές την εβδομάδα. 


Παρόλα αυτά, αν και η τάση μείωσης της ευκαιριακής κατανάλωσης αλκοόλ είναι εντονότερη στην Αθήνα, παρατηρείται αύξηση της στη Θεσσαλονίκη και άλλα αστικά και ημιαστικά κέντρα, την τετραετία 2007-2011. 


Δυστυχώς, σημαντική αύξηση παρατηρείται και στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, με τα κορίτσια να αυξάνουν τα ποσοστά σε σχέση με τα αγόρια, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. 


Ακόμη πιο ανησυχητικά είναι τα στοιχεία της έρευνας για τη σχέση των εφήβων με τα ναρκωτικά. 


Η χρήση ναρκωτικών ουσιών στις ηλικίες 15 έως 19 ετών τριπλασιάστηκε από 6% το 1984 σε 15,3% το 2011.








.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρίσκουν συνεχώς νέα ακίνητα της οικογένειας Τσοχατζόπουλου

Βρίσκουν συνεχώς νέα ακίνητα της οικογένειας Τσοχατζόπουλου

Σάλος έχει προκληθεί από τη χθεσινή αποκάλυψη του iefimerida.gr για τα νέα περιουσιακά στοιχεία που έχει ανακαλύψει η δικαστική έρευνα σε μέλη της οικογένειας του Ακη Τσοχατζόπουλου.
Συγκεκριμένα, οι ήδη κατηγορούμενες για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος κυρίες Βίκυ Σταμάτη -σύζυγος του προφυλακισμένου πρώην υπουργού- και Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του φέρεται να έχουν στην κατοχή τους και άλλα ακίνητα πλην αυτών της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Δεινοκράτους στο Κολωνάκι, αντίστοιχα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες του ΣΔΟΕ και των δικαστικών αρχών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη έχουν αποδώσει καρπούς. Η Αρετή Τσοχατζοπούλου φέρεται να κατέχει στο όνομά της ένα διαμέρισμα 180 τ.μ. στην οδό Πλουτάρχου στο Κολωνάκι και ακόμη ένα 250 τ.μ. στην Καλλιθέα. Επίσης, δύο οικόπεδα στην οδό Κεφαλληνίας στο κέντρο της Αθήνας. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός ο τρόπος με τον οποίο αποκτήθηκαν τα ακίνητα αυτά, αν δηλαδή προέρχονται μέσω off shore εταιρειών με τη γνωστή διαδρομή του χρήματος που φέρεται ότι προέρχεται από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων για τα γερμανικά υποβρύχια ή για τους ρωσικούς πυραύλους TOR M1.
Επίσης, από άλλη έρευνα προέκυψε ότι η Βίκυ Σταμάτη έχει διακινήσει μέσω λογαριασμού στην ελβετική τράπεζα UBS σημαντικά ποσά.
Τα στοιχεία αυτά εξετάζονται λεπτομερώς και αναμένεται να προστεθούν στη δικογραφία που αφορά τόσο στον κ. Τσοχατζόπουλου όσο και τις συγκατηγορούμενές του. Και την επόμενη εβδομάδα στην απολογία τους αναμένεται να τους ζητηθούν εξηγήσεις για την προέλευση, τόσο των ακινήτων όσο και των χρημάτων.
Οπως ανέφεραν χθες δικαστικές πηγές εκτός από τις όποιες ποινές προκύψουν από το μια τέτοια υπόθεση σε περίπτωση που αποδειχθεί η ενοχή πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι το σύνολο των περιουσιακών αυτών στοιχείων θα δημευθεί υπέρ του δημοσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ