Πριν ψηφίσετε, έχετε στο μυαλό σας…τον 10λογο…
1.Η ψήφος είναι «δικαιωματική υποχρέωση»,την οποία αν απαξιώσω και δεν εκτελέσω, δεν δικαιούμαι ούτε καν να ομιλώ ,πόσο μάλλον να έχω άποψη, να κρίνω, να απαιτώ και να επικρίνω.
2.Ψηφίζω με την λογική, έτσι όπως με καλούν και οι επίδοξοι, μελλοντικοί κυβερνήτες μου και όχι υπό την επήρεια του θυμικού, που σημαίνει κοιτάζω γύρω μου, ψυχρά, ρεαλιστικά και ξεκινώ την διαδικασία.
3. 1.000.000 άνεργοι επίσημα, αρκετά περισσότεροι στα ανεπίσημα και μη καταγεγραμμένα, εκατοντάδες ακόμη υποψήφιοι μελλοντικοί άνεργοι-απλήρωτοι για μήνες, βάζουν θεμέλιο λιθάρι ,στο «λογικό» κτίσιμο της ψήφου.
4.150.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν μέσα στο 2011,1 στις 3,που αδυνατεί να πληρώσει, ασφαλιστικές εισφορές ,φορολογικές υποχρεώσεις και πάγια έξοδα, προσθέτουν το δικό τους πετραδάκι.
5.30 έως 50% κατά μέσο όρο απώλειες σε μισθούς και συντάξεις, που συνεπικουρούνται από χαράτσια και απανωτούς φόρους, που μου επιτρέπουν απλά να φυτοζοώ, με χαλυβδώνουν και με βοηθούν στην μορφοποίηση της σκέψης σε ψήφο.
6. 9 στους 10 Έλληνες, που χρειάζονται φάρμακα για να συνεχίσουν να ζουν και αδυνατούν να τα αγοράσουν, μαζί με αυτούς που είναι ανασφάλιστοι γιατί δεν μπορούν πλέον, να πληρώσουν τις εισφορές στα ταμεία τους, γίνονται αρωγοί στο γρηγορότερο και στερεότερο «κτίσιμο ψήφου»
7.Ο τεράστιος μισθός των 550 ευρώ κατά ανώτατο και 350 κατά κατώτατο, που θα πάρει, στην σπάνια περίπτωση της εξεύρεσης εργασίας, το πολυσπουδαγμένο παιδί,
με τις ξένες γλώσσες, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, που κόστισαν στους γονείς μια περιουσία, δίνουν μια ακόμη κατευθυντήρια ώθηση ,στο βασανιζόμενο μυαλό μου.
8.Οι χιλιάδες συμπατριώτες μου, που διασκορπίζονται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα ,των οποίων ο αριθμός βαίνει συνεχώς αυξανόμενος, για να μπορέσουν να επιβιώσουν, γιατί η πατρίδα τους απογοήτευσε και τους εξοστράκισε έμμεσα και διακριτικά, σηματοδοτούν το δρόμο μου για τις κάλπες.
9.Οι πάνω από 2.000 συμπολίτες μου, που προτίμησαν την αυτοκτονία ,από τον εξευτελισμό, την ζωή χωρίς αξιοπρέπεια και ουσία, με εμπνέουν ,αντί για ένα λεπτό σιγής στη μνήμη τους, να δώσω μια ψήφο τιμής, γιατί έφυγαν αναζητώντας τους παραδείσους, που τους στέρησαν οι κυβερνώντες, σύγχρονοι τύραννοι, δυνάστες της ζωής.
10.Πάντα γνώμονα και οδηγό μου στην επί γης πορεία μου, είχα το συναίσθημα και όχι την λογική. Είναι η πρώτη φορά που θα αφήσω την τετράγωνη λογική, την δικτατορία (κατά την προσωπική μου άποψη )των αριθμών, να με κατευθύνουν στην κάλπη, με χέρι σταθερό, μυαλό ξεκάθαρο και απόλυτη επίγνωση των συνεπειών της επιλογής μου.

Ο πεντάλογος επιλογής υποψηφίων:

1.Αποκλείω τους γνωστούς και μη εξαιρετέους,με την παλαιοκομματική σκέψη και τον πομπώδη, ξύλινο, παραπλανητικό λόγο. Εξαιρούνται ,όσοι λίγοι,έδωσαν όχι απλώς δείγματα γραφής, αλλά «πολιτικής καλλιγραφίας»
2. Απορρίπτω τους ανεπάγγελτους στη ζωή, επαγγελματίες της πολιτικής, τεμπέληδες, της εύφορης αυτής κοιλάδας ,ως δυνάμει διαπλεκόμενους και διαφθειρόμενους, μη ικανούς να κατανοήσουν τα βιοπαλαιστικά προβλήματα.
3. Όχι στους «ελέω κληρονομικώ δικαίω»,διεκδικητές της εξουσίας, στους ετερόφωτους, γιατί το όνομα δεν κάνει τον υποψήφιο,η πρόσφατη πολιτική ιστορία άλλωστε το έχει αποδείξει.
4. Ναι στα νέα πρόσωπα, τόσο σε ηλικία ,όσο και σε πολιτική παρουσία, τους δίνω την ευκαιρία, ως έχοντες όρεξη για δουλειά και πάθος και ως διαθέτοντες το προνόμιο της « ζύμωσης» στην σκληρή πλέον καθημερινότητα και του «λευκού πολιτικού μητρώου»
5. Η εποχή που ο βουλευτής ήταν συνάμα και βολευτής και θεωρούσε τους ψηφοφόρους πελάτες του, οικοδομώντας και την ανάλογη σχέση αλληλοεξάρτησης πέρασε ανεπιστρεπτί, λύνοντας σε αμφότερους τα χέρια, δώσε να το καταλάβουν αυτό οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, που είναι πολιτικά δύσκαμπτοι, αλλά και οι ταγμένοι»,οι βολεμένοι και οι πολιτικά στρατευμένοι, που επίσης είναι δυσλειτουργικοί.
ΔΥΝΑΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΝΑ