Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Δημοσκόπηση Metron Analysis: στο 25,5% ο ΣΥΡΙΖΑ!


Εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ, πτώση στα ποσοστά των μνημονιακών, κατάρρευση του ΚΚΕ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου φτάνει...
το 20,2% και είναι το μοναδικό κόμμα με καθαρή αύξηση, σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα που σημειώνουν κάμψη:

Η Ν.Δ. υποχωρεί στο 17,3%, το ΠΑΣΟΚ, ακόμα χαμηλότερα, στο 11,6%, το ΚΚΕ στο ιστορικό χαμηλό 4,2%, η ΔΗΜ.ΑΡ. στο 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 8,4%.

Με την αναγωγή, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύονται στο 25,5%, έναντι 21,7% της Ν.Δ. -που και αυτή αυξάνει τη δύναμή της-, 14,6% του ΠΑΣΟΚ και 5,3% του ΚΚΕ.

Αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία για τον τρόπο που ψήφισαν οι πολίτες στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Σύμφωνα με αυτά, η Ελλάδα… χωρίστηκε στα δύο. Δηλαδή τα μεγάλα αστικά κέντρα ψήφισαν αριστερή διακυβέρνηση με κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ η ελληνική περιφέρεια έδωσε δικομματική… αυτοδυναμία στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί: Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων πριν τις εκλογές της 6ης Μαίου δίνανε στην ΝΔ απο 23 εώς 25%. Τελικά κατέληξε 6-7 μονάδες λιγότερο στο 18%.  Εαν τώρα την δίνουν στο 20-21% πόσο θα πάρει άραγε σε ενδεχόμενες νέες εκλογές τον Ιούνιο;
Διαβάστε Περισσότερα »

3 εκατ. ευρώ, για την αποζημίωση των εφορευτικών επιτροπών...

Εγκρίθηκε το κονδύλι των 3 εκατ. ευρώ, για τη χορήγηση ειδικής εκλογικής αποζημίωσης και οδοιπορικών εξόδων στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών που συμμετείχαν στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου.

Με...

απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση το παραπάνω ποσόν «αφορά τους εφόρους αντιπροσώπων δικαστικής αρχής, αντιπροσώπους δικαστικής αρχής, γραμματείς και διερμηνείς των εφορευτικών επιτροπών των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών»...
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Στα χέρια της Αστυνομίας 30χρονος Ρουμάνος μέλος σπείρας κλοπής καλωδίων

Διαβάστε Περισσότερα »

Πόρτα εξόδου από το ευρώ «δείχνουν» Μπαρόζο και Σόιμπλε



alt
Την ώρα που κάποιοι στην Αθήνα καλλιεργούν την αίσθηση πως το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει, μετά την εκλογή Ολάντ, οι Έλληνες ευρωβουλευτές έρχονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις.  Παράλληλα με δηλώσεις τους κορυφαίοι αξιωματούχοι όπως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δείχνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, πως τα όρια για τη χώρα μας έχουν στενέψει και αν δεν προχωρήσουμε με τις δεσμεύσεις απέναντι στην Ευρώπη, η πόρτα εξόδου από το ευρώ είναι ανοιχτή.

Χαρακτηριστικές του κλίματος είναι οι νέες δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Η Ευρωζώνη θα μπορούσε ενδεχομένως να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας», υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα Rheinische Post, όπου και επισημαίνει ότι η Ευρωζώνη είναι σήμερα πιο ανθεκτική από ό,τι πριν από δύο χρόνια.

«Τα τελευταία δύο χρόνια μάθαμε πολλά και εγκαταστήσαμε μηχανισμούς προστασίας. Ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης έχει μειωθεί. Η Ευρωζώνη στο σύνολό της είναι πιο ανθεκτική» δηλώνει ο κ. Σόιμπλε και καλεί για μία ακόμη φορά την Ελλάδα να υλοποιήσει τις διεθνείς δεσμεύσεις της.

«Τα κράτη της Ευρώπης και οι ιδιώτες πιστωτές ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωροι προς την Ελλάδα. Κάναμε ό,τι είναι δυνατό. Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι από την πλευρά της πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Είναι επικίνδυνο να παραπλανάς τους πολίτες λέγοντάς τους ότι υπάρχει άλλος, πιο εύκολος δρόμος, μέσω του οποίου η Ελλάδα θα μπορούσε να εξυγιανθεί, αποφεύγοντας κάθε σκληρό μέτρο. Αυτό είναι ανοησία» καταλήγει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Λίγες ώρες αργότερα έρχεται και το σκληρό μήνυμα του προέδρου της Κομισιόν
Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος επισημαίνει πως σε περίπτωση που η χώρα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τους Ευρωπαίους εταίρους θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό στην ελληνική δημοκρατία και βεβαίως το ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά τρέφω και σεβασμό στα υπόλοιπα 16 κοινοβούλια που ενέκριναν το πρόγραμμα», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σε συνέντευξή του στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι SkyTG24.

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Αν δεν τηρούνται, δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να συνεχίσουμε με μία χώρα που δεν σέβεται τις συμφωνίες», πρόσθεσε.

Κληθείς να διευκρινίσει αν αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να οδηγηθεί εκτός ευρωζώνης, ο κ. Μπαρόζο απάντησε ότι κανένα μέλος μιας οργάνωσης δεν μπορεί να συνεχίσει αν δεν σεβαστεί τους συμφωνηθέντες κανόνες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα προχθές, δύο Ισπανοί του σοσιαλιστικού κόμματος έπιασαν την Άννυ Ποδηματά και διαμαρτυρήθηκαν. "Μα τι κάνετε; Θα μας πάρετε όλους στο λαιμό σας"! Η διαμαρτυρία αφορούσε στην αδυναμία των κομμάτων στην Ελλάδα να σχηματίσουν κυβέρνηση. και στις επιπτώσεις της αστάθειας που προκαλεί η Ελλάδα στα επιτόκια με τα οποία δανείζεται η Μαδρίτη. Αντίστοιχα περιστατικά συμβαίνουν πολλά και κάθε ημέρα. Και αν αυτά είπαν οι Ισπανοί σοσιαλιστές, μπορεί κανείς να φανατστεί τι λένε οι ευρωβουλευτές από τις χώρες με τα τρία "Α".

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Βρυξέλλες ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα, τα οποία μπορεί κανείς να τα συμπυκνώσει στον εξής ένα: η Ένωση θα χρηματοδοτεί μόνο το ελληνικό χρέος, θα προκληθεί ασφυξία στην αγορά και τελικά η Αθήνα θα ζητήσει μόνη της την έξοδο από το ευρώ. Γιατί, πολύ απλά, σε μία τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώνει μόνη της μισθούς και συντάξεις. Κάτι που δε μπορεί να κάνει, καθώς ο προϋπολογισμός έχει ακόμη πρωτογενή ελλείμματα. Δηλαδή, βγάζουμε λιγότερα από όσα χαλάμε, ανεξαρτήτως των παλαιών δανείων. Δηλαδή, ακόμη και να σταματήσουμε να πληρώνουμε τα παλαιά δάνεια, πάλι θα πρέπει να γίνουν απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Την ίδια ώρα «συνέχιση του προγράμματος λιτότητας ή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» είναι η άποψη του και του  73% των Γερμανών, οι οποίοι ρωτήθηκαν σχετικά από την εταιρεία ερευνών Toluna und Thoering Heer & Partner.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι 82 βουλευτές που ζητούν από 250.000 ευρώ!

Ανάμεσά τους και ο Άκης!

Οι βουλευτές δεν ζητούν μόνο να τους καταβάλλει τα αναδρομικά το Δημόσιο, αλλά και από δέκα χιλιάδες ευρώ για… ηθική βλάβη. Διαβάστε όλα τα ονόματα....



Τι κι αν υπάρχει κρίση; Τι κι αν η χώρα ακόμα κινδυνεύει με χρεοκοπία; Τι κι αν η συντριπτική πλειοψηφία βιώνει περικοπές που τους στέλνουν στη φτώχεια; Τι κι αν, όταν αποκαλύφθηκε τους “έκραξαν”; Αυτοί, επιμένουν.

Ο λόγος για 82 νυν και πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων της χώρας, οι οποίοι συνεχίζουν να διεκδικούν αναδρομικά από το ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 250.000 έκαστος. Αρχικά, ζητούσε αναδρομικά σχεδόν η… μισή Βουλή, όμως ύστερα από τις αντιδράσεις, πολλοί αποποιήθηκαν του δικαιώματός τους (;) να εισπράξουν αναδρομικά. Σε αυτούς που επιμένουν πάντως στις προσφυγές, ανήκουν ηχηρά ονόματα της πολιτικής σκηνής που ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος (αλήθεια, τα δικαιούται, τώρα που είναι στη φυλακή;) ή ο Τάσος Μαντέλης, πολιτικοί που είπαν «όχι» στο Μνημόνιο όπως ο Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο Παναγιώτης Μελάς, αλλά και βουλευτές που το υπερψήφισαν, μέχρι και… πρώην υπουργοί Οικονομικών! Σήμερα, η iTabloid, αποκαλύπτει όλα τα ονόματα όσων τα διεκδικούν.

Ποιοι είναι

Από τους 82 νυν και πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές που διεκδικούν αναδρομικά οι 44 πρόσκεινται στη Ν.Δ. και οι υπόλοιποι 38 στο ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, οι «γαλάζιοι» βουλευτές είναι : Νικ. Αγγελόπουλος, Παν. Αδρακτάς, Θεοδ. Αναγνωστόπουλος, Απ. Ανδρεουλάκος, Ιωαν. Βαληνάκης, Σταυρ. Δαϊλάκης, Γεωργ. Δεικτάκης, Θεοφ. Δημοσχάκης, Πέτρ. Δούκας, Ελεύθ. Ζαγορίτης, Σοφία Καλαντζάκου, Ηλ. Καλλιώρας, Γεώργ. Καλός, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Αναστ. Καραμάριος, Αντ. Καρπούζας, Θεόδ. Κασίμης, Νικ. Κατσαρός, Θεόδ. Κατσίκης, Ιωάν. Κοσμίδης, Θεόφ. Λεονταρίδης, Λεων. Λυμπερακίδης, Αρια Μανούσου-Μπινοπούλου, Πέτρ. Μαντούβαλος (νυν υποψήφιος με το ΛΑΟΣ), Παν. Μελάς, Νικ. Νικολόπουλος, Γεώργ. Ορφανός, Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλίδης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γεώργ. Σαλαγκούδης, Δημ. Σαμπαζιώτης, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Αριστ. Σταθάκης, Πέτρ. Τατούλης, Ιορδ. Τζαμτζής, Νικ. Τσιαρτσιώνης, Αριστ. Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Γεώργ. Τσούρνος, Παρθένα Φουντουκίδου – Θεοδωρίδου, Χρ. Φώλιας, Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαϊτίδης.

Επίσης, από το ΠΑΣΟΚ έχουν προσφύγει με αγωγές στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας και διεκδικούν εκατομμύρια από το Δημόσιο οι:  Αλ. Ακριβάκης, Ιωάν. Ανθόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Παν. Αντωνακόπουλος, Γεωργ. Ανωμερίτης, Μαρία Αρσένη, Ιωαν. Βαθειάς, Ιωάν. Βαίνας, Βασ. Βασιλακάκης, Ηλ. Βλαχόπουλος, Χρ. Βοσνάκης, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Μόσχος Γικόνογλου, Γκαλήπ Γκαλήπ, Ιωαν. Θωμόπουλος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Θεόδ. Κατσανέβας, Ιωάν. Καψής, Θεόδ. Κολιοπάνος, Ευτ. Κοντομάρης, Σωκρ. Κοσμίδης, Θεόδ. Κοτσώνης, Φλώρος Κωνσταντίνου, Εμμ. Λουκάκης, Αναστ. Μαντέλης, Αθαν. Μπάτσος, Φραγκ. Παπαδέλλης, Ηλ. Παπαηλίας, Βασ. Παπανικόλας, Χρ. Σμυρλής – Λιακατάς, Ιωάνν. Σουλαδάκης, Σωτ. Στολίδης, Ιωάνν. Τσακλίδης, Βασ. Τσιλίκας, Αποστ. Τσοχατζόπουλος, Παν. Φωτιάδης και Αναστ. Χωρέμης.

Ωστόσο, δεν είναι αδύνατο κάποιοι από τους παραπάνω βουλευτές να έχουν καταθέσει τις παραιτήσεις τους στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Αλλά για να παραιτηθούν επίσημα από τα αναδρομικά πρέπει να το καταθέσουν γραπτώς στο Εφετείο.

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση και σωρεία επικριτικών σχολίων δεν είναι ότι οι προαναφερθέντες βουλευτές ζητούν το Δημόσιο να τους καταβάλλει τα αναδρομικά που δικαιούνται (άλλωστε μερικοί είχαν καταθέσει αγωγή το 2009, πριν ξεσπάσει η κρίση και το αν το δικαιούνται, θα το κρίνει η Δικαιοσύνη), αλλά ότι ζητούν και από δέκα χιλιάδες ευρώ για… ηθική βλάβη!

Τι ζητούν

Σχεδόν όλοι, οι νυν και πρώην βουλευτές που προσέφυγαν στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας διεκδικούν από το ελληνικό Δημόσιο αποζημίωση ύψους 10.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστησαν από τη μη αναπροσαρμογή των αποδοχών τους. Αν το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δικαιώσει τους βουλευτές τότε εκτός από την αποζημίωση των 10.000 ευρώ το ποσό που θα λάβει για τα αναδρομικά ο κάθε βουλευτής ξεπερνάει τις 250.000 ευρώ ανάλογα με το πόσα χρόνια διετέλεσε βουλευτής και το πόσες αγωγές έχει καταθέσει.
Πάντως, η πρώτη εφετειακή απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών ήταν υπέρ του Δημοσίου απορρίπτοντας την προσφυγή του πρώην βουλευτή Σερρών της Ν.Δ., Ευγένιου Χαϊτίδη, ο οποίος διεκδικεί από το ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 401.152,82 ευρώ. Αντίθετα, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει δικαιώσει τους τέως βουλευτές Β. Μπρακατσούλας, Αγ. Αγγελούσης και Καλλιόπη Μπουρδάρα, όμως οι υποθέσεις τους έχουν παραπεμφθεί στο αρμόδιο Τμήμα και μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί η εκδίκασή τους. Επίσης, στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου εκκρεμούν προς εκδίκαση οι αγωγές των κληρονόμων των Γιαν. Σκουλαρίκη, Αντ. Ντετιδάκη, Ε. Ανθόπουλου και Ν. Παπαηλία.

Οι 47 που αποσύρθηκαν

Στην λίστα υπήρχαν ακόμα 47 βουλευτές και ευρωβουλευτές, νυν και πρώην, οι οποίοι, μετά το “κράξιμο”, απέσυραν τις διεκδικήσεις τους.

Ανάμεσά τους ο Μίκης Θεοδωράκης, η Νόρα Κατσέλη, ο ευρωβουλευτής του ΔΗΚΚΙ, Εμμανουήλ Μπακόπουλος, ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος που ήταν στο ΠΑΣΟΚ και στο ΛΑΟΣ και η οικογένεια του πρώην βουλευτή του Συνασπισμού και αργότερα του ΚΚΕ, Παναγιώτη Κατσώνη.

Από τη Ν.Δ., παραιτήθηκαν οι Ζωή Μακρή, Δημ. Γαλαμάτης, Ιωάννης Πλακιωτάκης, Γεωργ. Μουτζουρίδης, Θεοδ. Σολδάτος, Αποστ. Σταύρου, Κων. Τσιπλάκης, Αθαν. Βαρίνος, Ανδρ. Κουτσούμπας, Σταυρογιάννης Νίκος, Γιαν. Μανώλης, Γεωργ. Καλατζής, Μιχ. Λιάπης, Αντ. Φούσας, Χρυσή Καρύδη, Π. Αλιβιζάτος, Ξενοφ. Βεργίνης, Σταυρ. Παπαδόπουλος , Βασ. Κορκολόπουλος, Αναστ. Λιάσκος, Μιχ. Μπεκίρης, Αθηνά Κόρκα -Κώνστα, Αντ. Μπέζας, Σταυρ. Κελέτσης και Γεωργ. Κωνσταντόπουλος.

Ενώ, από το ΠΑΣΟΚ οι εξής 17: Μαρία Ματσούκα, Πυθαγόρας Βαρδίκος, Γεωργ. Κατηφόρης, Αλ. Βούλγαρης, Μυρσίνη Ζορμπά, Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος, Λεων. Τζανής, Ελισάβετ Παπαζώη, Γεωργ. Δρυς, Στεφ. Μανίκας, Χρ. Θεοδώρου, Αλεξ. Μπαλτάς, Γ. Κίρκος, Γ. Πασχαλίδης, Εμμ. Μαστοράκης και Δημ. Κουλουριάνος.
 planet-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση από το ΣΥΡΙΖΑ Θήβας


alt
Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ- Ενωτικό Μέτωπο και του ίδιου του λαού σε πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων άνοιξε, μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου, νέους δρόμους και έστειλε μηνύματα ελπίδας και προοπτικής για έξοδο από την λαίλαπα των μνημονίων. Κάναμε το πρώτο βήμα. Μένει να κάνουμε το επόμενο και πιο αποφασιστικό. Καλούμε λοιπόν, όσες  και όσους έχουν τις ίδιες αγωνίες και στήριξαν αυτό τον αγώνα - μέλη, φίλους, ψηφοφόρους και μη- τη  ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΪΟΥ και ώρα  8.30 μ.μ στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας,
να συζητήσουμε για όλα και να συντονίσουμε  τον παραπέρα συντονισμό μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε ποιο ήταν το πραγματικό ποσοστό αυτών που ψήφισαν Χρυσή Αυγή στο Δίστομο..

Ο Γιάννης Πατσαντάρας πιλότος μαχητικών Mirage που έφθασε μέχρι Αρχηγός ΑΤΑ,είναι σήμερα δήμαρχος Διστόμου.

Και επειδή πολύς λόγος έγινε για τους ψήφους και τα ποσοστά που πήρε η Χρυσή Αυγή στο Δίστομο,βγήκε στην "αναχαίτιση".

Σε ανακοίνωσή του ο Γ.Πατσαντάρας τονίζει για το 6% που ισχυρίζονται ότι πήραν οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής:



1. Το παραπάνω ποσοστό αφορά όλον τον Καλλικρατικό Δήμο που περιλαμβάνει εκτός του Διστόμου, την Αράχωβα, την Αντίκυρα, το Στείρι και την Παραλία Διστόμου (οικισμό Άσπρων Σπιτιών).
2. Στο Μαρτυρικό Δίστομο το ποσοστό της Χρυσής Αυγής περιορίζεται σε 44 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 2,7% επί των ψηφισάντων.

Επιπρόσθετα διευκρινίζεται ότι οι ψήφοι των αυτοχθόνων Διστομιτών είναι ακόμα λιγότεροι, διότι στους ανωτέρω ψηφοφόρους εμπεριέχονται και ψηφοφόροι, οι οποίοι είναι κάτοικοι του οικισμού Παραλίας Διστόμου (Άσπρων Σπιτιών).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόεδρος και πάλι ο Χρήστος Χαρατσής στην ΟΕΒΕ Θήβας



alt ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΤΡΑΤΕΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΜΙΑΣ: ΔΙΑΜΑΝΤΗ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΕΛΟΣ: ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΟΣ: ΞΕΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΛΟΣ: ΚΑΝΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ  ΤΗΣ  ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ.ΝΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

15 μέρες βουλευτής: μισθός 3500 ευρώ...


Αν πραγματοποιηθεί κανονικά η ορκωμοσία των νέων βουλευτών -και όλα δείχνουν πως αν και είναι σχεδόν σίγουρη η προσφυγή σε κάλπες τον Ιούνιο,η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί κανονικά- οι εκλεγμένοι βουλευτές πιθανότατα θα πληρωθούν για το 15νθήμερο μέχρι τη νέα διάλυση της Βουλής, αφού η αμοιβή τους "τρέχει" από την ημέρα των εκλογών μέχρι και τη διάλυση του Σώματος.

Ητοι περίπου 1 εκατ. ευρώ, αφού μιλάμε για 3.500 ευρώ μεικτά το 15νθήμερο επί τους 300 βουλευτές..!

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Κίνδυνος για την δημόσια υγεία και ασφάλεια από χιλιάδες λαθρομετανάστες




Δύο χιλιάδες λαθρομετανάστες από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Μπανγκλαντές έφυγαν από την Αθήνα και κατέλυσαν σε εγκαταλελειμμένα κτίρια έξω από την πόλη της Θήβας. 


Εκατοντάδες ακόμα έρχονται με...


τα τρένα από τα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο κάθε μέρα δημιουργώντας μία απίστευτη τριτοκοσμική κατάσταση λίγο έξω από την Θήβα.


Οι λαθροεισβολείς ζουν υπό άθλιες συνθήκες για ένα φθηνό μεροκάματο πείνας. 


Οι συγκέντρωση τόσων χιλιάδων ανδρών λαθροεισβολέων σε μικρούς εγκαταλελειμμένους χώρους χωρίς τουαλέτες χωρίς μπάνιο
έχει οδηγήσει τους κατοίκους της πόλης σε απόγνωση αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεσπάσουν κολλητικές ασθένειες.


Οι άνθρωποι αυτοί ζούν ουσιαστικά μαζί με τα τρωκτικά των αγρών εκτεθειμένοι στα στοιχεία της φύσης, χωρίς κατάλληλη διατροφή αφού δεν υπάρχουν δουλειές για αυτούς ενώ ιδιαίτερη μνεία κάνουν οι τοπικές αρχές για την εγκληματική δράση των ατόμων αυτών τα οποία προβαίνουν σε κλοπές για να επιβιώσουν.


Επιπλέον οι τοπικές αρχές έχουν καταγράψει περιστατικά παρενόχλησης ελληνίδων από τους λαθροεισβολείς αυξάνοντας τις ανησυχίες για επιθέσεις και για βιασμούς ελληνίδων.


Η τραγική αυτή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ανοχής που επέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια το σύνολο των πολιτικών κομμάτων της χώρας με επικεφαλής αυτής της προσπάθειας τις γνωστές αριστερές δυνάμεις του επιλεκτικού ουμανισμού που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν την χώρα.
φωτο βιντεο απο lamiastar

Διαβάστε Περισσότερα »

Εγέρθητι, εγερθήτω ή εγέρθουτου;

Πολύς ντόρος έχει γίνει τελευταία με το στρατιωτικό παράγγελμα των Χρυσαυγιτών προς τους δημοσιογράφους να σηκωθούν όλοι όρθιοι.
«Εγέρθουτου» (ή κάπως έτσι) ακούγεται στο βίντεο να λέει ο νεόκοπος βουλευτής της Χρυσής Αυγής. «Εγέρθητι» τον διορθώνουν οι επαΐοντες της αρχαιοελληνικής. Από τότε πλήθος συζητήσεων έχουν ακολουθήσει σχετικά με το ποιος είναι ο σωστός τύπος της προστακτικής που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί.

Στο egnomi έχοντας φρίξει με τα όσα ακούγονται και – κυρίως – γράφονται, είπαμε να μοιραστούμε μαζί σας τις γνώσεις μας στα αρχαία, ώστε σε περίπτωση που α) θέλετε να δώσετε το σωστό παράγγελμα σε άπταιστα αρχαία ελληνικά, β) θέλετε να τοποθετηθείτε επί του θέματος με επιχειρήματα, να μπορείτε να το κάνετε και στις δύο περιπτώσεις σωστά.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Το εγέρθητι είναι το δεύτερο πρόσωπο της προστατικής αορίστου του ρήματος εγείρομαι.

Όλοι οι τύποι της προστακτικής (με τη σωστή ορθογραφία) είναι οι ακόλουθοι:

β- ενικός: εγέρθητι – σήκω! (εσύ)
γ – ενικός: εγερθήτω – να σηκωθεί! (αυτός)
β – πληθυντικός: εγέρθητε – σηκωθείτε! (εσείς)
γ – πληθυντικός: εγερθέντων (ή εγερθήτωσαν)- να σηκωθούν! (αυτοί)

Σημείωση: Ο τύπος «εγέρθουτου δεν απαντάτε πουθενά. Στην περίπτωση της συνέντευξης τύπου και με δεδομένο ότι ο Χρυσαυγίτης απευθυνόταν σε πλήθος δημοσιογράφων, το σωστό παράγγελμα, λοιπόν, θα ήταν
 «Εγέρθητε»!
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάτρα: Εξαμελής Οικογένεια τέσσερις ημέρες χωρίς φαγητό

Τραγικές στιγμές περνά εξαμελής οικογένεια που ζει σε Δ.Δ. του πρώην Δήμου Δύμης, η οποία μαστίζεται από την ανεργία ενώ δύο... μέλη της, ο πατέρας και το ένα παιδί, πάσχουν από χρόνιες σοβαρές ασθένειες.

Η μάννα βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς παρά τις προσπάθειές της για στήριξη τόσο από την οργάνωση των πολυτέκνων όσο και από τον κοινωνικό τομέα του Δήμου της Δυτικής Αχαΐας, βρίσκει τις πόρτες κλειστές.

Να σημειωθεί πως η οικογένεια επί τέσσερις ημέρες παραμένει χωρίς να έχει την δυνατότητα να προμηθευτεί τρόφιμα, ενώ λόγω αδυναμίας εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ απειλείται με διακοπή του ρεύματος.

Την ίδια ώρα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που μένει η πολύτεκνη οικογένεια έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη ξεκινώντας διαδικασία έξωσής της λόγω οφειλής ενοικίων. Ωστόσο αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι η στάση της οργάνωσης των πολυτέκνων η διοίκηση της οποίας παρά τις συνεχείς οχλήσεις δηλώνει αδυναμία να βοηθήσει.

Όλα αυτά όταν πριν από λίγες ημέρες η οργάνωση παρέθεσε δείπνο για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας των πολυτέκνων με αποτέλεσμα η στάση των διοικούντων να προκαλεί εύλογη απορία.

Απορία προκαλεί και η συμπεριφορά των υπευθύνων του κοινωνικό τομέα στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας με τον αρμόδιο πολιτικό προϊστάμενο να δηλώνει πως δεν μπορεί να βοηθήσει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόταση για δημιουργία Εθνικού Πάρκου και Εθνικού Δρυμού στον Παρνασσό


Πρόταση για δημιουργία Εθνικού Πάρκου και Εθνικού Δρυμού στον Παρνασσό Δημόσια Διαβούλευση για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Χαρακτηρισμός της χερσαίας περιοχής του όρους Παρνασσού ως Εθνικού Πάρκου, καθορισμός ζωνών προστασίας αυτού, χρήσεων, όρων και περιορισμών».
Το προς θεσμοθέτηση Εθνικό Πάρκο του όρους Παρνασσού περιλαμβάνει: α) την Ειδική Ζώνη Διατήρησης (ΕΖΔ) «Νοτιοανατολικός Παρνασσός-Εθνικός Δρυμός Παρνασσού-Δάσος Τιθορέας - GR 2450005» του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου «NATURA 2000» σύμφωνα με την Οδηγία 92/43/ΕΟΚ «για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας» και β) τη Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) «Όρος Παρνασσός - GR 2410002» του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου «NATURA 2000» σύμφωνα με την Οδηγία 79/409/ΕΟΚ «περί της διατηρήσεων των αγρίων πτηνών». Επισημαίνεται ότι εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου εμπίπτουν τα παγκόσμιας εμβέλειας, εγγεγραμμένα στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, μνημεία των Δελφών, καθώς και τμήματα των Ζωνών Α΄ και Β΄ Προστασίας του μείζονος σημασίας κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου Δελφών και Δελφικού Τοπίου, όπως έχει χαρακτηρισθεί η ευρύτερη περιοχή με τις αρχαιολογικές θέσεις και το φυσικό τοπίο που τα περιβάλλει, επιτρέποντας σε αυτά να συντίθενται σε ιστορική, αισθητική και λειτουργική ενότητα.
Στόχος του υπό διαβούλευση σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος είναι η προστασία και η διατήρηση της φύσης και του τοπίου μέσω της ορθολογικής διαχείρισής τους, ως φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και ως πολύτιμου εθνικού πόρου, τόσο στην περιοχή του ήδη θεσμοθετημένου από το 1938 Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, όσο και στην ευρύτερη περιοχή του προς θεσμοθέτηση Εθνικού Πάρκου, η οποία διακρίνεται για τη σπουδαιότητά της από βιολογικής, οικολογικής, αισθητικής, επιστημονικής, γεωμορφολογικής και πολιτιστικής απόψεως, καθώς και για τη μεγάλη σημασία που έχει για τη διατήρηση του φυσικού και πολιτιστικού τοπίου, της άγριας ορνιθοπανίδας και της χλωρίδας στη χώρα μας.
Το σύνολο της προστατευόμενης περιοχής προτείνεται να χαρακτηρισθεί ως «ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ», βάσει του Ν. 1650/86 «για την προστασία του περιβάλλοντος», όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το Ν. 3937/2011 «διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις». Εντός της περιοχής του Εθνικού Δρυμού οριοθετούνται και χαρακτηρίζονται μία (1) Περιοχή Απολύτου Προστασίας, Ζώνη Α, η οποία περιλαμβάνει τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού, επτά (7) Περιοχές Προστασίας της Φύσης, Ζώνες Β, οι οποίες περιλαμβάνουν σημαντικούς οικοτόπους και ενδιαιτήματα ειδών πανίδας καθώς και ενδημικά είδη χλωρίδας, δύο (2) Φυσικοί Σχηματισμοί, Ζώνες Β, οι οποίοι περιλαμβάνουν σημαντικά ενδημικά είδη χλωρίδας, και η Περιφερειακή Ζώνη, Ζώνη Γ, η οποία περιβάλλει τις Ζώνες Α και Β και της οποίας τα εξωτερικά όρια ταυτίζονται με τα όρια του Εθνικού Πάρκου. Τα μέτρα προστασίας κλιμακώνονται από την Ζώνη Α προς τη Ζώνη Γ με φθίνουσα αυστηρότητα, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ένα συνεκτικό και αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο, το οποίο υπηρετεί τόσο την ανάγκη προστασίας του φυσικού και πολιτιστικού τοπίου και του ευαίσθητου οικοσυστήματος, όσο και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για βιώσιμη ανάπτυξη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρθένα ετών 70 δηλώνει έτοιμη να δώσει το «λουλούδι» της

γάμος, γυναίκα, ηλικία, Λας Βέγκας, παρθένα, Ρότζερ Μουρ, σεξ, Τομ Τζόουνς, ψευδ

Η 70χρονη Παμ Σο τραγουδάει στο Λας Βέγκας με το ψευδώνυμο «Sexational Pam», έχει βρεθεί δίπλα σε διάσημους άντρες όπως ο Τομ Τζόουνς και ο Ρότζερ Μουρ, και γενικά έχει χαρεί τη ζωή της. Το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε να ακούσει κανείς για αυτή, είναι το ότι δεν έχει κάνει ποτέ στη ζωή της σεξ.
Κι όμως έτσι είναι, καθώς όπως η ίδια εξήγησε στην εφημερίδα Sun, πάντα η δουλειά της την απασχολούσε περισσότερο από το να βρει έναν άντρα. Και καθώς ήταν πάντα της άποψης ότι σεξ κάνεις μόνο με εκείνον που πρόκειται να παντρευτείς, έφτασε τελικά να είναι σήμερα 70 ετών και παρθένα.
Ωστόσο, δεν το έχε βάλει κάτω και αποφάσισε ότι έχει έρθει πλέον η ώρα να παντρευτεί και να κάνει σεξ με κάποιον, αλλά όχι όποιον κι όποιον. Όπως είπε στην εφημερίδα «τα στάνταρντς μου είναι ακόμα υψηλά. Ελπίζω να ανταποκριθεί στην προσφορά μου ένας ψηλός, μελαχρινός και όμορφος εκατομμυριούχος».
«Είμαι έτοιμη να κάνω μια προσπάθεια με το θέμα του γάμου. Δεν είμαστε ποτέ μεγάλοι για τίποτα. Απλά κοιτάξτε τη Τζόαν Κόλινς. Μπορεί να είμαι 70, αλλά νιώθω νέα, είμαι όμορφη, γεμάτη ενέργεια και κανένας δεν με πιστεύει όταν λέω την ηλικία μου», πρόσθεσε η κοτσονάτη 70αρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέντευξη Τύπου δίνουν απόψε στη Λιβαδειά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες


alt

Την Παρασκευή 11 Μαΐου και ώρα 19.30 ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και βουλευτής Επικρατείας Μιχάλης Γιαννάκης και οι υποψήφιοι του Κινήματος στο νομό Βοιωτίας, θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ του νομού. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς (Νερόμυλος) .


Η Συντονιστική Επιτροπή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα :Χειροπέδες σε 48χρονο συνταξιούχο αστυνομικό για χρέη 6,5 εκ. ευρώ


Διαβάστε Περισσότερα »

Να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή; Ένα «ναι» ή «όχι» δεν προβλέπεται»

Δύο έγκριτοι νομικοί απαντούν στο ερώτημα  »Να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή; »   με παρεμβάσεις τους στα ΝΕΑ:
-Ο κ. Παναγιώτης Μαντζούφας , συνταγματολόγος, με τίτλο »Δημοκρατία, το πολίτευμα της ευθύνης», γράφει:

Απ’ τη στιγμή που η Χρυσή Αυγή απέκτησε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση ακόμα και ως αποτέλεσμα μιας αντιδραστικής ψήφου διαμαρτυρίας, οφείλει να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά κανονικού κόμματος που σέβεται τον κοινοβουλευτισμό και τα συνταγματικά δικαιώματα.
Ωστόσο, η στρατοκρατική οργάνωσή της όσο και η βίαιη και συχνά ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά των στελεχών της δεν προοιωνίζονται φιλικές σχέσεις με τη δημοκρατία.
Παρ’ όλα αυτά, η μεταπολιτευματική δημοκρατία μας δεν δικαιολογεί απαγόρευση ενός κόμματος για λόγους ιδεολογικής αντίθεσης προς τις θεμελιώδεις αρχές της. Δυστυχώς, η δημοκρατία είναι εύθραυστη διότι δίνει βήμα ακόμα και σ’ αυτούς που την υπονομεύουν. Είναι όμως και το πολίτευμα της ευθύνης, καθώς αναθέτει στους πολίτες το βάρος να αντισταθούν και να απαξιώσουν τη βία και τη ρατσιστική μισαλλοδοξία των αρνητών της.


-  Η κ. Πηνελόπη Φουντεδάκη , συνταγματολόγος, με τίτλο »Ο νομοθέτης δεν προβλέπει τέτοια δυνατότητα», γράφει:
Η Γερμανία είναι το μοναδικό κράτος στην ΕΕ που το Σύνταγμά του προβλέπει την απαγόρευση πολιτικού κόμματος. Βάσει αυτών των προβλέψεων, απαγόρευσε το ναζιστικό αλλά και το κομμουνιστικό κόμμα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην Ελλάδα, όπως και στο σύνολο σχεδόν του δυτικού κόσμου, αυτή η αντίληψη δεν έχει υιοθετηθεί. Το άρθρο 29 του Συντάγματος προβλέπει ότι «έλληνες πoλίτες πoυ έχoυν τo εκλoγικό δικαίωμα μπoρoύν ελεύθερα να ιδρύoυν και να συμμετέχoυν σε πoλιτικά κόμματα, πoυ η oργάνωση και η δράση τoυς oφείλουν να εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτoυργία τoυ δημoκρατικoύ πoλιτεύματoς». Είναι διαφορετικό το ζήτημα παραβίασης διατάξεων που απαγορεύουν τον ρατσιστικό λόγο, σε επίπεδο προσώπων, ή η λειτουργία σωματείου με σκοπούς αντίθετους προς τη δημοκρατική τάξη. Συνεπώς, ο νομοθέτης δεν προβλέπει καμία δυνατότητα απαγόρευσης ενός ναζιστικού κόμματος, όπως η Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δρομολογούνται προσλήψεις μέσω ΜΚΟ


 
 
Χιλιάδες προσλήψεις, μέσω "ΜΚΟ" (Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων) και πολιτιστικών συλλόγων με κατεπείγουσες διαδικασίες έχει ήδη δρομολογήσει από την περασμένη εβδομάδα η απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους που κάνουν λόγο για χιλιάδες προσλήψεις "κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασίας με καθαρό μισθό 411 ευρώ".

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει με ανακοίνωσή της η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση, "ποικιλώνυμοι πολιτιστικοί σύλλογοι, μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), σωματεία, άλλα περισσότερο γνωστά και άλλα άγνωστα, ετοιμάζονται να απορροφήσουν έναν πακτωλό χρημάτων από την Ε.Ε. και το ελληνικό Δημόσιο, κάνοντας τον... ενδιάμεσο για να προμηθεύσουν τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΤ με το αναγκαίο προσωπικό, που θα εργάζεται εναλλάξ για 7 μήνες το πολύ, με μηνιάτικο 411 ευρώ καθαρά! Ήδη, οι ενδιαφερόμενοι ξεκίνησαν να βομβαρδίζουν τις υπηρεσίες με ενημερωτικές εγκυκλίους για τις υπηρεσίες που μπορούν να καλύψουν, προκειμένου να επιλεγούν, σε ένα αγώνα δρόμου ευγενούς άμιλλας...".
Διαβάστε Περισσότερα »

Εισβολή ληστών σε σπίτι στη Χαλκίδα

Ληστές εισέβαλαν τα ξημερώματα σε οικία ζεύγους στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δ Μπούρντζη του Δήμου Χαλκιδέων.
Συγκεκριμένα, τρεις αγνωστοι...


 εισήλθαν στο σπίτι και με την απειλή γεωργικού εργαλείου, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και χρυσαφικά.Κατά τη διαφυγή τους αφαίρεσαν ακόμη το αυτοκίνητο του ζευγαριού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μια αίτηση για δύο δράσεις μελισσοκόμων ως τις 18 Μαΐου


Η αίτηση είναι κοινή και για τις δύο δράσεις και δε θα χρειαστεί ο αιτών να φέρει δύο φορές τα ίδια δικαιολογητικά.Μέχρι τις 18 Μαΐου μπορούν οι μελισσοκόμοι να καταθέτουν αιτήσεις συμμετοχής για τις δράσεις «Αντικατάσταση κυψελών 2012» και «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας 2012» (Καν. 1234/ΕΚ/2007). Η αίτηση είναι κοινή και για τις δύο δράσεις και δε θα χρειαστεί ο αιτών να φέρει δύο φορές τα ίδια δικαιολογητικά.
Η αίτηση είναι κοινή και για τις δύο δράσεις και δε θα χρειαστεί ο αιτών να φέρει δύο φορές τα ίδια δικαιολογητικά.
Όσον αφορά την πρώτη δράση «Αντικατάσταση κυψελών 2012», δικαιούχοι είναι όλοι οι μελισσοκόμοι.
Οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από:
α) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο, από οποιαδήποτε δημόσια αρχή, του Μελισσοκομικού Βιβλιαρίου που έχει εκδοθεί σύμφωνα με την 370910/14-5-2001 απόφαση του Υπουργού Γεωργίας. Το μελισσοκομικό βιβλιάριο πρέπει να είναι θεωρημένο για να ισχύει (φωτοτυπία της πρώτης σελίδας και της σελίδας όπου φαίνεται η θεώρηση).
Υπενθυμίζεται ότι τα μελισσοκομικά βιβλιάρια θεωρούνται ανά δύο έτη από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης.
β) Φωτοαντίγραφο του εντύπου Ε1 ή και Ε3 της πιο πρόσφατης φορολογικής δήλωσης.
γ) Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του τραπεζικού λογαριασμού.
δ) Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86, ότι οι συγκεκριμένες δράσεις δεν ενισχύονται από άλλη πηγή.
Όσον αφορά  τη δεύτερη Δράση «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΔΙΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ 2012» δικαιούχοι είναι μόνο οι επαγγελματίες αγρότες και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ κάτοχοι τουλάχιστον 150 μελισσιών. Οι δικαιούχοι αυτοί πέρα των παραπάνω δικαιολογητικών θα πρέπει να προσκομίσουν επιπλέον τα εξής:
α)  Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο, από οποιαδήποτε δημόσια αρχή, του  Βιβλιαρίου του ΟΓΑ (φωτοτυπία της πρώτης σελίδας και της σελίδας όπου φαίνεται η θεώρηση) από όλους τους αγρότες, συνταξιούχος και μη.
β) Φωτοαντίγραφο της Άδειας Κυκλοφορίας του ΦΙΧ μελισσοκομικού- αγροτικού αυτοκινήτου που ανήκει στον αιτούντα (όχι συζύγου ή τέκνου).
Οι μελισσοκόμοι υποβάλλουν στο Κέντρο Μελισσοκομίας Κρήτης τις αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα, από 30-04-2012 έως 18-5-2012.
Έντυπα αιτήσεων καθώς και διευκρινίσεις παρέχονται από τα γραφεία μελισσοκομίας των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης καθώς και από το Κέντρο Μελισσοκομίας Κρήτης. Έντυπα των Αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι μπορούν να προμηθευτούν  και σε όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης πολιτών ΚΕΠ.
Η σχετική υπουργική απόφαση δεν έχει υπογραφεί ακόμα οπότε και οι υποβληθείσες αιτήσεις τίθενται σε ισχύ, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα εκδοθεί και δημοσιευτεί η σχετική απόφαση λεπτομερειών εφαρμογής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέρκελ προς Παπανδρέου: «Θέλω οι Έλληνες να πονέσουν»!!

Αποκαλύψεις για όσα έγιναν κατά τη συμφωνία εφαρμογής του δανειακού προγράμματος διάσωσης, κάνει η εφημερίδα Wall Street Jouranl σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα…


Μεταξύ άλλων, εκτός από την επισήμανση της αδυναμίας των Ελληνικών αρχών για εφαρμογή μέτρων καταπολέμησης κυρίως της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, παρουσιάζεται η εικόνα -και μέσα από αναφορές για τις θέσεις Μέρκελ- ότι η Ελλάδα...


χρησιμοποιήθηκε ως πείραμα για μια πειθαρχημένη Ευρώπη στο δημοσιονομικό τομέα.


Στο δημοσίευμα καταγράφεται ειδικά η γερμανική πολιτική για τις χρεωμένες χώρες της νότιας Ευρώπης. «Είναι πρόγραμμα αυτοκτονίας, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για το ευρώ», δήλωσε η Λούκα Κατσέλη, σημειώνοντας ότι «στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, παντού, το ίδιο λάθος γίνεται», αναφερόμενη στην εμμονή της ΕΕ για περικοπή των δαπανών σε περίοδο ύφεσης.


Με αναφορά στις γερμανικές προειδοποιήσεις για πιστή εφαρμογή της δανειακής σύμβασης, σημειώνεται ότι το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι το πιο δαπανηρό στην ιστορία για τη σωτηρία μιας χώρας.


«Ήταν σχεδόν αδύνατη αποστολή», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο «άτυχος», όπως σημειώνεται, Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος διαπραγματεύτηκε την «αρχική διάσωση» και στη συνέχεια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, «από εξέγερση στο κόμμα του, το περασμένο φθινόπωρο». 


Ο Παπανδρέου σημείωσε, κατά την εφημερίδα, ότι όταν ζήτησε από τη Μέρκελ ηπιότερα μέτρα το 2010, η Γερμανίδα καγκελάριος του είπε ότι το πρόγραμμα βοήθειας έπρεπε να πονέσει, πως «θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως κανένας άλλος δεν θα θέλει ξανά κάτι παρόμοιο!».


Αναφορά γίνεται και στις θέσεις που είχε διατυπώσει ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν για τον τρόπο αντιμετώπισης του ελληνικού προβλήματος, οι οποίες ήταν αντίθετες με τις ευρωπαϊκές, παρουσιάζοντας μια σειρά από αλλαγές που προέβλεπε το σχέδιο διάσωσης, όπως την καταπολέμηση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και των προνομίων που είχαν διάφορες επαγγελματικές ομάδες.


Στο δημοσίευμα γίνονται αναφορές και στις προσπάθειες του τότε υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος «βρέθηκε όλο και περισσότερο απομονωμένος στο γραφείο του», στις μαζικές αντιδράσεις που ακολούθησαν ενάντια στα μέτρα, στην όλο και αυξανόμενη διόγκωση της κρίσης με την αύξηση των ανέργων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη Νιγηριανός για απάτη με δήθεν κληρονομιές μέσω e-mail

Συνελήφθη στην Αθήνα, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 42χρονος Νιγηριανός, ιδιοκτήτης ίντερνετ-καφέ, για διαδικτυακές απάτες, σε βάρος άλλων χρηστών του διαδικτύου.
Με τη μέθοδο που είναι γνωστή ως «Νιγηριανές Απάτες», ο 42χρονος προφασιζόμενος ότι συγγενικό του πρόσωπο είναι κληρονόμος μεγάλης περιούσιας στη Νιγηρία, έπειθε χρήστες του διαδικτύου να του καταβάλλουν χρηματικά ποσά, για την αποδέσμευση της δήθεν κληρονομιάς.
Επιπλέον για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ακόμη ένας αλλοδαπός, ο οποίος αναζητείται.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, ένας 58χρονος Ιταλός, κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι πριν από περίπου ένα χρόνο, είχε δεχτεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( e – mail ) από τον 42χρονο, ο οποίος συστηνόταν ως τραπεζικός υπάλληλος στη Νιγηρία με τα στοιχεία του αλλοδαπού που αναζητείται και προφασίζονταν ότι συγγενικό του πρόσωπο είχε κληρονομήσει το ποσό των 6.000.000 δολαρίων Η.Π.Α.
Με την πρόφαση αυτή είχαν καταφέρει να αποσπάσουν από τον 58χρονο το χρηματικό ποσό των 2.350 ευρώ, για τη δήθεν κάλυψη δικαστικών εξόδων, εξόδων μεταφοράς των χρημάτων και τη δήθεν αποδέσμευση της κληρονομιάς, ενώ απαιτούσαν συνεχώς την καταβολή και άλλων χρημάτων. Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνέλαβαν χθες το πρωί στην Αθήνα, τον 42χρονο, τη στιγμή που παραλάμβανε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, από τον 58χρονο. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι και το κατάστημα του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα εμβάσματα μεταφοράς χρημάτων, πιστωτικές κάρτες, δύο σφραγίδες, ένα βιβλιάριο τραπεζικού λογαριασμού, ένας σκληρός δίσκος, διάφορες σελίδες τραπεζικών καταστημάτων χορήγησης καρτών και μεταφοράς χρημάτων και 2,7 γραμμάρια κάνναβης, σε νάιλον συσκευασία.
Από την ψηφιακή διερεύνηση και ανάλυση ηλεκτρονικών ιχνών προέκυψε η μεταφορά χρημάτων σε τουλάχιστον 10 άτομα (αλλοδαπούς και Έλληνες) και εκτιμάται, ότι ο συλληφθείς αποτελεί μέλος κυκλώματος, που δρα σε διεθνές επίπεδο, με συνεργούς σε άλλες χώρες, με σκοπό την αποκόμιση χρηματικών ποσών από ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου. Επιπλέον ο συλληφθείς έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για πλαστογραφία πιστοποιητικών και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων. Ο 42χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Επισημαίνεται, ότι η δράση τους, αποτελεί έναν από τους πλέον γνωστότερους τρόπους μεθόδου σε διεθνές επίπεδο, που είναι γνωστός ως «Νιγηριανές Απάτες», με μεγάλο αριθμό θυμάτων και στη χώρα μας.
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε μηνύματα που τους υπόσχονται ότι θα κερδίσουν χρήματα, να μην απαντούν στα μηνύματα αυτά και να μην δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και να ενημερώνουν άμεσα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο τηλέφωνο 11012 ή στο 11012@ hellenicpolice . gr. Λεπτομέρειες για τα είδη των μεθόδων και των τρόπων δράσης των προσώπων που διαπράττουν διαδικτυακές απάτες, υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

5 φρούτα και λαχανικά με... δηλητήριο που τα τρώμε!!




Και τα πέντε τρόφιμα που ακολουθούν ανήκουν στην κατηγορία των πιο διαδεδομένων φρούτων και λαχανικών, καθώς καταναλώνονται με αρκετή συχνότητα είτε ωμά είτε μαγειρεμένα από ολόκληρο τον κόσμο. Δημοφιλή για τη νοστιμιά τους αλλά και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, είναι αρκετά συχνά η Νο1 επιλογή σε..

πολλές κουζίνες του πλανήτη, συνθέτοντας πολλές φορές ορισμένα από τα πιάτα-σήμα κατατεθέν μιας χώρας.

Πόσοι, όμως, γνωρίζουν ότι περιέχουν τοξικές ουσίες αλλά και ισχυρά δηλητήρια, τα οποία σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να επιφέρουν ακόμη και το θάνατο;


Η νόστιμη ντομάτα μεγαλώνει σε ένα δηλητηριώδες φυτό, το οποίο περιέχει μια ιδιαιτέρως τοξική ουσία, γνωστή με την επιστημονική ονομασία glycoalkaloid. Ο καρπός, βέβαια, δεν επηρεάζεται από την εν λόγω ουσία, η οποία βρίσκεται σε αφθονία στο βλαστό και τα φύλλα, προκαλώντας διάφορες στομαχικές διαταραχές. Έτσι, σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τα πράσινα μέρη του φυτού στο μαγείρεμα για περισσότερη γεύση, καλό θα ήταν να τα αφαιρέσει από τα πιάτα των καλεσμένων του!



Μην ξεχνάτε ότι με το μήλο έβαλε σε πειρασμό η Εύα τον Αδάμ! Το φρούτο αυτό είναι σίγουρα ένα από τα πλέον δημοφιλή και αγαπημένα ανά τους αιώνες, ενώ οι διαφορετικές ποικιλίες του το καθιστούν ως ένα από τα πλέον συνηθισμένατο σε ολόκληρο τον κόσμο. Η σάρκα του καρπού είναι απόλυτα ασφαλής για κατανάλωση, ωστόσο, τα σπέρματα περιέχουν αρκετό κυάνιο! Βέβαια, αν κάποιος φάει ένα ολόκληρο μήλο, σίγουρα δεν κινδυνεύει, αλλά καλό θα ήταν να αποφεύγεται.



Ο καθένας από εμάς έχει κάποια εμπειρία στην κατανάλωση τσίλι, είτε σε μία από τις πιο ήπιες μορφές του είτε σε μια εξαιρετικά καυτερή ποικιλία. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι καυτερές πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη, μια χημική ουσία που είναι υπεύθυνη γι’ αυτή την «πικάντικη» γεύση τους. Η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων δεν αποτελεί πρόβλημα σε καμία περίπτωση, αλλά μεγάλη δόση καψαϊκίνης μπορεί να σας σκοτώσει!



Τα ώριμα κεράσια αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, τα οποία καταναλώνονται κυρίως ωμά, ενώ χρησιμοποιούνται ευρέως και για την παρασκευή διάφορων γλυκών και ποτών. Όμως τα κεράσια είναι τοξικά, καθώς στο εσωτερικό των πυρήνων υπάρχει καλά κρυμμένο αρκετό υδροκυάνιο. Μια εξαιρετικά δηλητηριώδη χημική ουσία που απελευθερώνεται όταν τα κουκούτσια συνθλίβονται ή μασώνται. Για το λόγο αυτό εάν έχετε τη συνήθεια να «παίζετε» με το κουκούτσι στη γλώσσα σας, καλό θα ήταν να το αποφύγετε!



Η πατάτα αποτελεί βασική τροφή σε πολλά μέρη του κόσμου και εκατομμύρια τόνοι καταναλώνονται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Πόσοι, όμως, γνωρίζουν ότι η πατάτα είναι… δηλητηριώδης; Και ειδικά όταν ο καρπός αρχίζει να αποκτά αυτό το πρασινωπό χρώμα που όλοι ξέρουμε ή να «φυτρώνει». Τότε τα ποσοστά της χημικής ουσίας glycoalkaloid που περιέχει πολλαπλασιάζονται και γίνονται άκρως επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να απορρίπτονται οι πράσινες και «φυτρωμένες» πατάτες και να μην μπαίνετε καν στον κόπο να τις καθαρίζετε πιο βαθιά, όπως συνηθίζουν να κάνουν πολλοί.

newest24
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεισαν τον δρόμο στην Τραγάνα.


alt
Έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο για δύο ώρες οι κάτοικοι της Τραγάνας του δήμου Λοκρών. 
Διαμαρτύρονται, γιατί καθημερινά μέσα από το χωριό τους διέρχονται με μεγάλες ταχύτητες χιλιάδες αυτοκίνητα, ΙΧ και φορτηγά, που εγκαταλείπουν την εθνική οδό Αθηνών Λαμίας αφού οι οδηγοί τους θέλουν να αποφύγουν τον σταθμό των διοδίων.
Οι στενός δρόμος του χωριού δεν είναι αρκετός να "αντέξει" τόσο μεγάλη κίνηση και παράλληλα υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος. Οι κάτοικοι ζητούν την παρέμβαση της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.
alt
alt
Το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την πρώτη αντίδραση και αν δεν υπάρχει ανταπόκριση η κινητοποίηση θα κλιμακωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
alt
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδες για τον πρωτογενή τομέα οργανώνει η Περιφέρειά κατά την 46η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας



alt Με ειδικό θεματικό περίπτερο των αγροτικών της προϊόντων (Β' Εκθεσιακός χώρος) συμμετέχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της 46ης Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως και 20 Μαΐου 2012 στην είσοδο της πόλης. Αποκλειστικός σκοπός και στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας  είναι η ανάδειξη, προβολή και προώθηση των τοπικών μας προϊόντων για λογαριασμό των αγροτών, κτηνοτρόφων κι αλιέων, των φορέων τους και των επιχειρηματιών του κλάδου.
Παράλληλα η Περιφέρεια διοργανώνει κατά τη διάρκεια της Έκθεσης και δύο ημερίδες. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16-05-2012 και ώρα 17:30 με θέμα: «Νέες ιδέες και προτάσεις για την Αγροτική οικονομίας του τόπου μας» με τη συνεργασία του Δήμου Λαμιέων και του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με σκοπό την ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού πάνω σε ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον αγροτικό χώρο.  Η  δεύτερη θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 19-05-2012 σε δύο συνεδρίες: - η μία το πρωί και ώρα 12:00 με θεματικό αντικείμενο τη Σύσταση Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, σε επίπεδο Περιφέρειας με συσπείρωση όλων των παραγωγικών δυνάμεων της με κύριο στόχο την προβολή και προώθηση των αγροτικών προϊόντων -και η άλλη το απόγευμα και ώρα 19:00, με θεματικό αντικείμενο την Τεχνογνωσία εξωστρεφούς Επιχειρηματικότητας . Σημειώνεται ότι για την εν λόγω ημερίδα θα επιχειρηματολογήσουν Εμπορικοί Ακόλουθοι Ελληνικών Πρεσβειών σε Κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε τρίτες χώρες, στελέχη του Ελληνικού Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών   ( ΟΠΕ Α.Ε ) , του Εθνικού Φορέα « Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.» - πρωτοβουλία Synergassia και του ΕΛ.Γ.Ο - «Δήμητρα», αφού προηγούμενα το απόγευμα στις 18:00 πριν από τη έναρξη της απογευματινής συνεδρίας θα επισκεφτούν το περίπτερο της Περιφέρειας, προκειμένου να γνωρίσουν τα προϊόντα της. «Καλούμε τους παραγωγούς, τους μεταποιητές και επιχειρηματίες της Περιφέρειας, να εκθέσουν τα προϊόντα τους στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο και να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες ημερίδες, συμβάλλοντας με την συμμετοχή τους στην ενίσχυση της προσπάθειας της Περιφέρειας για ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα» σχολίασε σχετικά ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταμάτης Καπελέρης

Διαβάστε Περισσότερα »

Στη ...φάκα όσοι δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας

 
Θα εντοπίζονται αμέσως με την υποβολή της φετινής ηλεκτρονικής φορολογικής δήλωσης!

Να περάσουν εντός 30 ημερών από την εφορία θα καλούνται όλοι οι φορολογούμενοι που δεν έχουν  πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας. Το σχετικό μήνυμα θα λαμβάνουν άμεσα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης μέσω...   ίντερνετ και την πραγματοποίηση της σχετικής διασταύρωσης σε πραγματικό χρόνο. Στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχουν εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την καταπολέμηση της αποφυγής πληρωμής τελών κυκλοφορίας η οποία έχει λάβει τη μορφή επιδημίας κυρίως στους κατόχους ΙΧ μεγάλου κυβισμού το οποίο τίθεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες σε εφαρμογή. Τι προβλέπει αυτό;


Κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέσω ίντερνετ ο φορολογούμενους καλείται να συμπληρώσει ή να επιβεβαιώσει τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων που διαθέτει, το χρόνο πρώτης κυκλοφορίας  τους, τους φορολογίσιμους ίππους  κ.ά. Τα στοιχεία αυτά συμπληρώνονται στον πίνακα υπολογισμού της αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης των φορολογούμενων. Με την οριστικοποίηση της υποβολής της φορολογικής δήλωσης και εφόσον από την πραγματοποίηση σχετικής διασταύρωσης με το αρχείο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας που έχει δημιουργήσει η ΓΓΠΣ προκύπτει ότι σε κάποιο από τα οχήματα που δηλώνει ο φορολογούμενος δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας, τότε θα εκδίδεται αυτόματα ειδικό ειδοποιητήριο προς το φορολογούμενο. Με το ειδοποιητήριο αυτό ο φορολογούμενος θα καλείται εντός τριάντα ημερών να προσέλθει στην εφορία στην οποία υπάγεται προκειμένου να προσκομίσει αποδεικτικά πληρωμής των τελών. Αν δεν εμφανιστεί στην εφορία ή προκύψει από τον έλεγχο ότι πράγματι δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη τότε θα γίνεται βεβαίωσή τους στο όνομα του φορολογούμενου και θα καλείται να τα εξοφλήσει στο διπλάσιο (όπως προβλέπει η φορολογική νομοθεσία).


Σημειώνεται ότι τα τελευταία δυο χρόνια αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός όσων δεν καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας αφενός λόγω της οικονομικής ύφεσης και αφʼ ετέρου λόγω της μεγάλης αύξησής τους στο ΙΧ υψηλού κυβισμού. Υπολογίζεται ότι αφήνουν απλήρωτα τα τέλη κυκλοφορίας κάθε χρόνο περισσότεροι από 300.000 ιδιοκτήτες ΙΧ και μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε ένα αξιόπιστο σύστημα εντοπισμού τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα ύψη η Χρυσή Αυγή όπου ψήφισαν αστυνομικοί;


Ένα εντυπωσιακό στοιχείo έρχεται στο φως μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων.

Σε κάποια τμήματα στα οποία ψηφίζουν χιλιάδες αστυνομικοί με ειδικούς καταλόγους

καθώς αυτά βρίσκονται κοντά στα κεντρικά της αστυνομίας τα ποσοστά που πήρε η Χρυσή Αυγή είναι μεγαλύτερα και από αυτά περιοχών όπου θεωρητικά έχει μεγαλύτερο έρεισμα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία η Χρυσή Αυγή ήρθε ουσιαστικά πρώτο κόμμα στα εκλογικά τμήματα από το 806 ως το 816 στους Αμπελόκηπους, κοντά δηλαδή στη ΓΑΔΑ, όπου είναι εγγεγραμμένοι χιλιάδες αστυνομικοί με ποσοστό από 19% ως και 24%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το “Βήμα” το ποσοστό αυτό ξεπερνάει ακόμη και περιοχές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας και η Κυψέλη όπου η Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε ποσοστά που δεν ξεπέρασαν το 18& παρά την ισχυρή της παρουσία εκεί.
Στα τμήματα όπου ψήφισαν περίπου 5.000 αστυνομικοί η Χρυσή Αυγή έρχεται πρώτο κόμμα και το ποσοστό της κυμαίνεται από 18,64% (στο 813ο εκλογικό τμήμα) έως 23,67% (στο 816ο εκλογικό τμήμα). Επιπλέον η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστά 23,08% στο 811ο εκλογικό τμήμα, 22,7% στο 808ο εκλογικό τμήμα και 22,2 στο 806ο.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή


Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν την Παρασκευή σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους στη Θεσσαλία-Σποράδες, ανατολική Στερεά, Εύβοια και Πελοπόννησο να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που τοπικά θα είναι αυξημένες και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησος ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 28 και κατά τόπους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να είναι πρόσκαιρα έντονα κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες Τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη βόρεια Κρήτη και τη νύχτα στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μπαρμπαρούσης της Χρυσής Αυγής είναι παντρεμένος με...Μεξικάνα! (VIDEO)


Την πρώτη του συνέντευξη παραχώρησε ο Κ. Μπαρμπαρούσης, βουλευτής Αιτωλ/νίας της Χρυσής Αυγής, στην οποίααναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην εμφάνιση του, που του έδωσε το παρατσούκλι ''Καραϊσκάκης''.

''έτυχε να μοιαζω με τον Καραϊσκακη. Είμαι οικογενειαρχης. δεν μπορει να γινει συγκριση σε καμια περίπτωση. Εμεις δεν μπορουμε να φτασουμε ότι στο μικρο δαχτυλακι αυτούς τους ανθρώπους''

Ο νέος βουλευτής τονίζει πως μπήκε στην πολιτική επειδή αγαπάει την Ελλάδα.

''Θα θελα να ασχοληθώ με αγροτικά θέματα. Να μην έχουμε κρεμμύδια από τον Καναδά και πατάτες από την Αίγυπτο. Αγαπούσα από μικρός την Ελλάδα και ήθελα να την βλέπω να είναι πάντα πρώτη''.

Τέλος αποκαλύπτει ως είναι παντρεμένος με Μεξικάνα!

Δείτε το βίντεο








Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελλάδα σε απόγνωση: Δραματική αύξηση κατάθλιψης και στα παιδιά λόγω κρίσης!

Η Εθνική μας κατάθλιψη περιλαμβάνει: Άγχος, αγωνία, απόγνωση… Συναισθήματα που βιώνουν εντόνως σήμερα οι Έλληνες εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης... της ανεργίας, της ανασφάλειας, συναισθήματα που έχουν κυριεύσει ακόμη και τα ανήλικα.

Οι ειδικοί επιστήμονες παρατηρούν πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονικών τάσεων. Οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 22% τη διετία 2009 – 2011.

Από τη βαριά αυτή ατμόσφαιρα δεν μένουν ανεπηρέαστα τα παιδιά, ακόμη κι αυτά που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία. Οι νοσηλείες των παιδιών έχουν αυξηθεί την τελευταία διετία κατά 10% - 15%.
Τα περισσότερα παιδιά προσέρχονται στα παιδιατρικά τμήματα των Νοσοκομείων με έντονες κεφαλαλγίες, κοιλιακά άλγη και πόνους στα άκρα. Από τις εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται προκύπτει ότι οι πόνοι δεν οφείλονται σε κάποιο νόσημα. Για τις περισσότερες περιπτώσεις ο παράγοντας είναι ψυχογενής.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί επιστήμονες, όταν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην οικογένεια, είτε ανάμεσα στο ζευγάρι, είτε με παιδιά, γίνονται εντονότερα τις περιόδους οικονομικής κρίσης. Τα αιτήματα, από ανθρώπους που δυσφορούν αυτή την περίοδο, προς τις υποστηρικτικές μονάδες, έχουν αυξηθεί κατά 20% - 30%. Υπάρχει όμως, δυσκολία στην κάλυψη των τεράστιων αναγκών λόγω των περικοπών.
Τις παραπάνω επισημάνσεις έκαναν ο Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών και Διευθυντής της Ε’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός», Καθηγητής Αθανάσιος Σκουτέλης και ο Καθηγητής, Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Αττικόν Ελευθέριος Λύκουρας, με αφορμή τη διοργάνωση του 38ου Ετήσιου Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 16 – 19 Μαΐου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Λύκουρα, η μείωση του εισοδήματος, η ανεργία και η οικονομική δυσχέρεια αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωση καταθλιπτικής συμπτωματολογίας, με το χρέος να αναδεικνύεται σε κρίσιμο παράγοντα στη συσχέτιση οικονομικής δυσχέρειας και κατάθλιψης.
Εκτός από τους αμιγώς οικονομικούς παράγοντες, ο φόβος, η ανασφάλεια κι η αβεβαιότητα για το μέλλον, ως ψυχολογικές επιπτώσεις που συνδέονται με οικονομικές παραμέτρους, μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση καταθλιπτικών συμπτωμάτων.
Σχετικές έρευνες υπογραμμίζουν ότι ακόμα και για όσους εργάζονται, η εργασιακή επισφάλεια και ο φόβος απώλειας εργασίας μπορούν να αποτελέσουν σημαντικότερες αιτίες κατάθλιψης από το ίδιο το γεγονός της ανεργίας, με το άγχος της απόλυσης να μετασχηματίζεται συχνά σε καταθλιπτικό επεισόδιο.

Σε ό,τι αφορά ειδικούς πληθυσμούς, η κατάθλιψη στα παιδιά και τους εφήβους αποτελεί ένα ολοένα και μεγαλύτερο βάρος στα νέα άτομα, τις οικογένειές τους και τις κοινωνίες, καθώς και μια μεγάλη πρόκληση για τα συστήματα υγείας. Η έρευνα μετά τη δεκαετία του 1980 κατέδειξε ότι η κατάθλιψη υπάρχει ακόμα και σε προσχολικής ηλικίας παιδιά, αν και λόγω της υψηλής συννόσησης δεν είναι σαφές αν η κλινική εικόνα είναι όμοια με αυτή της κατάθλιψης σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Η κατάθλιψη στις μικρές ηλικίες σχετίζεται με ψυχοπιεστικές καταστάσεις, ενώ επηρεάζονται σημαντικά η σχολική επίδοση και οι σχέσεις με τους άλλους. Υπάρχει αυξημένη αυτοκτονικότητα, χρήση ουσιών, περιοδική έξαρση των συμπτωμάτων και συνέχεια στην ενήλικη ζωή.

«Η έγκαιρη αναγνώριση, διάγνωση και αντιμετώπισή της από τους ειδικούς ψυχικής υγείας είναι πολύ σημαντική. Ακόμα σημαντικότερη είναι η πρόληψή της μέσω οργανωμένων προγραμμάτων πρόληψης στα σχολεία και την κοινότητα», σημειώνει ο κ. Λύκουρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ