Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Π Ρ Ω Τ Α Θ Λ Η Τ Η Σ Ε Υ Ρ Ω Π Η Σ Ο ΘΡΥΛΟΣ!!!!


Το μεγαλύτερο ΘΑΥΜΑ στην ιστορία

Ο Ολυμπιακός είναι Πρωταθλητής Ευρώπης! Αφού γύρισε από το -19 του 28΄, νίκησε 62-61 την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ με καλάθι του Πρίντεζη στην εκπνοή και το σηκώνει στην Πόλη! Έπος έγραψαν τα πιτσιρίκια του Ίβκοβιτς!
Μηδέν ασίστ, 13 λάθη και 5/18 σουτ ήταν η σούμα του τραγικού σε θέαμα πρώτου 10λεπτου. Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση, καθώς ο Σπανούλης συνεχώς έβλεπε κλειστό το δρόμο προς το καλάθι. Η ΤΣΣΚΑ έπαιζε πολύ κλειστά, αλλά στην άμυνα οι ερυθρόλευκοι στέκονταν καλά, εξ ου και το 10-7 για τους Ρώσους.
Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση, καθώς ο Σπανούλης δεν έβρισκε διαδρόμους και μόνο ο Παπανικολάου "χτυπούσε"
στην αδύνατη πλευρά. Ουσιαστικά πάντως τον πλήγωσαν τα τρία συνεχόμενα τρίποντα του Τεόντοσιτς, οπότε και η ΤΣΣΚΑ έχτισε διαφορά και πήγε στο ημίχρονο με το 34-20.
Οι ερυθρόλευκοι έβαλαν στο 3ο δεκάλεπτο όσους σε όλο το πρώτο ημίχρονο (20), αλλά βέβαια η διαφορά έχει αυξηθεί (έφτασε και το +19, 53-34) κι η άμυνα της ΤΣΣΚΑ είχε χαλαρώσει, με την περίοδο να λήγει 53-40. Ο Ίβκοβιτς έβαλε τους νεαρούς, κόντυνε το σχήμα και η διαφορά πήγε στο -8 (53-45) και λίγο μετά στο 53-48, βγάζοντας απίστευτη ενέργεια!!Από το -19 στο -5!
Στο 4` ο Πρίντεζης έκανε το 55-52, οι διαιτητές δεν έδωσαν τα βήματα στον Κρστιτς, αλλά η βόμβα του Παπανικολάου έκανε το 59-55!! Ο Πρίντεζης έκανε το 60-58 στο 1`, στη συνέχεια έφαγε την τάπα και ο Τεόντοσιτς με βολή σημείωσε το 61-58 και ο Παπ πήρε φάουλ και το πήγε στο 61-60! Ο Σισκάουσκας έχασε τις βολές και ο Πρίντεζης έβαλε το καλάθι της ζωής του στο 0.7 για το 62-61!!!
Π Ρ Ω Τ Α Θ Λ Η Τ Η Σ Ε Υ Ρ Ω Π Η Σ Ο ΘΡΥΛΟΣ!!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάριο φωτογραφίας με τον Χρήστο Κοψαχείλη απο την Φωτ. Λέσχη Λιβαδειάς

Σεμινάριο Φωτογραφίας

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς διοργανώνει σεμινάριο φωτογραφίας
με θέμα:
Η δημιουργική/καλλιτεχνική φωτογραφία σε αντιδιαστολή με την εφαρμοσμένη/εμπορική φωτογραφία με εισηγητή τον Χρήστο Κοψαχείλη.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Φ.Λ Λιβαδειάς -  Μπουφίδου 32-34
το Σάββαττο 19/5/2012 ώρα 7.00 μ.μ  και την   Κυριακή 20/5/2012  ώρα 10.00 π.μ.


Η φωτογραφία, εκτός των άλλων, είναι και μια παγκόσμια γλώσσα κατανοητή απ’ όλους. Όπως κάθε γλώσσα, έτσι και την φωτογραφία μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να περιγράψουμε ή να δηλώσουμε κάτι, για να εξηγήσουμε, για να αποδείξουμε, για να συνεννοηθούμε. Μπορούμε με τη φωτογραφία να ψιθυρίσουμε τρυφερά ή να φωνάξουμε δυνατά τη δική μας αλήθεια, να διαδηλώσουμε, να προπαγανδίσουμε, να διαφημίσουμε. 
Χρήστος Κοψαχείλης

Βιογραφικό:


Ο Χρήστος Κοψαχείλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομι-κό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Παιδαγωγικά στην ΠΑΤΕΣ. Πα-ράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας από τον Πλάτωνα Ριβέλη και ιστορίας της τέχνης από τον Αν-δρέα Ιωαννίδη και την Μαρία Ξεναρίου.
Δίδαξε, από το 1988, τεχνική και αισθητική της φωτογραφίας στο Δήμο Κερατσινίου, στον Φωτογραφικό Κύκλο, στην Σχολή Φωτογραφίας E.S.P και σε διάφορα ΙΕΚ και ΚΕΚ. Παρέδωσε πολλά σεμινάρια σε επιμορφωτές φωτογραφίας της Λαϊκής Επιμόρφωσης και διαλέξεις στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πατρών και σε διάφορες άλλες πόλεις, καλεσμένος από τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους.
Συνεργάστηκε με το Υπουργείο Πολιτισμού στα πλαίσια του προγράμματος «Μελίνα – Εκπαίδευση και Πολιτισμός».
Μετείχε στην επιτροπή κρίσεως του βιβλίου «Φωτογραφία» για τον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών της Β’ τάξης των σχο-λείων της Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Έχει πραγματοποιήσει σειρά ομαδικών και ατομικών εκθέ-σεων και έχει επιμεληθεί την διοργάνωση και την έκδοση κατα-λόγων πολλών άλλων εκθέσεων, μαθητών του στη Λαϊκή Επι-μόρφωση και στην E.S.P.
Συμμετείχε στην κριτική επιτροπή επιλογής των Νέων Ελλή-νων Φωτογράφων στα πλαίσια του Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας της Αθήνας, ο οποίος οργανώνεται κάθε χρόνο από το Ελληνι-κό Κέντρο Φωτογραφίας.
Συνεργάστηκε, δημοσιεύοντας φωτογραφίες και άρθρα, με το περιοδικό Jazz & Τζαζ, φωτογράφισε για την εικονογράφηση θεατρικών προγραμμάτων και εξώφυλλων δίσκων και επιμελή-θηκε του φωτογραφικού υλικού εκδόσεων του οίκου ΚΟΑΝ.
Αρθρογραφούσε τακτικά στα περιοδικά Φωτογραφία και Φωτοχώρος.
Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στα λευκώματα : Greece – Autrement (1989), Φωτογραφικός Κύκλος – Γνώση (1990), Jazz Collection – ΚOAN (1995), Jazz Reflections – Δήμος Αθηναίων (1996), Άγνωστη Χώρα – Φωτοχώρος (1997).



Είσοδος ελεύθερη



Οργάνωση :
Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
www.fotolesxilivadias.gr
E-mail: fotolesxilivadias@gmail.com

Χορηγός επικοινωνίας : fmag - photography fan/magazine
http://www.fmag.gr - E-mall: info@fmag.gr


                               Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς


Ο   Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                                                   H   Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ

 

Ιωάννης Βελούδιος                                                            Δήμητρα Βήττα
Διαβάστε Περισσότερα »

Δραματικές εξελίξεις στο Άγιον Όρος: Ανακηρύσσεται ανεξάρτητο & καλεί ... Ρωσία!


Πολύ άσχημα εξελίσσεται για την Ελλάδα ένα άλλο μέτωπο, στο οποίο μέσα στην τρικυμία των ημερών δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή: Για πρώτη φορά από την απελευθέρωση της Μακεδόνιας τίθεται θέμα απόσχισης του Αγίου Όρους από τον εθνικό κορμό!

Και λέμε από τον εθνικό κορμό γιατί ως γνωστόν το Άγιο Όρος δεν υπάγεται τυπικά στην ελληνική διοίκηση, αλλά είναι αυτοδιοικούμενο.

Αύριο έχουμε...

συνεδρίαση της Διπλής Σύναξης του Αγίου Όρους, για να συζητήσει το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων των Ιερών Μονών, τα οποία βρίσκονται εκτός της χερσονήσου, το θέμα το οποίο έχει δημιουργήσεη την μετωπική σύγκρουση με την ελληνική Πολιτεία με ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την ... Ρωσία να επέμβει δυναμικά!

Κατά την πρώτη και έντονα φορτισμένη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου, η Διπλή Σύναξη της Ιεράς Κοινότητος, στην οποία συμμετέχουν οι εκπρόσωποι αλλά και οι ηγούμενοι των είκοσι μονών, είχε αποφασιστεί να δοθεί στην ελληνική Πολιτεία διορία μέχρι τις 15 Μαϊου για να δουν εάν θα υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους, να μην υπάρχουν τόσο μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις.


Πληροφορίες εκκλησιαστικών κύκλων, αναφέρουν ότι το ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής κοινότητας αυτή φορά θα κάνει την απειλή πράξη και θα ανακηρύξει, περίπου, την ανεξαρτησία του Αγίου Όρους!

Μάλιστα επειδή αναγνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να μην παίρνουν ούτε δεν θα παίρνουν ούτε καν φορολογική ενημερότητα, ενώ κινδυνεύουν να υποστούν όλα όσα προβλέπονται για όσους δεν πληρώνουν φορολογικές οφειλές δηλαδή οι ηγούμενοι θα συλλαμβάνονται ως  φοροφυγάδες και θα κατάσχεται η 
περιουσία τους!

Θεωρούν ότι πίσω από αυτή την κίνηση βρίσκονται συγκεκριμένα συμφέροντα που επιδιώκουν την … τουριστική αξιοποίηση του Αγίου Όρους.

Η Διπλή Ιερά Σύναξη στο τελεσίγραφο που θα δώσει αύριο ζητούν «Να σταματήσει αυτό το έγκλημα των αιώνων, που θα σημάνει το τέλος της Ορθοδοξίας, που έχει πνεύμονά της και ανάσα της  Άγιο Άθωνα, που σεβάστηκαν Αυτοκράτορες αλλά και Κατακτητές»!

Σε διαφορετική περίπτωση, απειλούν ότι «Το Άγιον Όρος θα διακόψει κάθε σχέση με την "κατεχόμενη"» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «ελλαδική Πολιτεία, θα κηρυχθεί σε διωγμό και θα ζητήσει την βοήθεια της Ρωσίας και του νέου ηγέτη της Β.Πούτιν, στον οποίο πρόσφατα αρνήθηκε ευσχήμως να επισκεφθεί το Άγιο Όρος την Μεγάλη Εβδομάδα»!

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολλά και κρίσιμα. 

Κάποιοι θέλουν κι άλλους μπελάδες στο κεφάλι αυτής της χώρας και αν νομίζουν ότι είναι ώρα να ανοίξουμε «ιερό πόλεμο» με τους Αγιορείτες, κακή υπηρεσία προσφέρουν στη χώρα. 

Και η προειδοποίηση ότι «Θα ζητηθεί η βοήθεια της Ρωσίας» θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος να προσπεραστεί χωρίς να θεωρηθεί ότι είναι σοβαρή.

Η ιδέα Δημιουργίας Ορθόδοξου Βατικανού από την μία και η έτερη ιδέα δημιουργίας ενός ορθόδοξου τόξου (Ρωσία, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Σερβία, Μολδαβία, Ουκρανία, Γεωργία) με πολιτικούς συνδετικούς κρίκους, με το Άγιον Όρος στο επίκεντρο αυτού του σχεδίου, είναι ζωντανή.

Και η Ορθοδοξία αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα κύρια πολιτικά όπλα του Β.Πούτιν την επόμενη δεκαετία.

Εκτός και αν αυτοί που επιμένουν στην πρακτική της φορολόγησης των Αγιορειτών, έχουν άλλα πράγματα στο νου τους…











defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Τούρκοι εμπλέκουν την Ελλάδα σε ροζ κυκλωμα κατασκοπίας

Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία με την εξάρθρωση ροζ κυκλώματος με όμορφα κορίτσια, τα οποία...


 αποσπούσαν στρατιωτικά μυστικά από τους αξιωματικούς πελάτες τους!
Ήδη η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 29 άτομα, ανάμεσα τους 9 εν ενεργεία αξιωματικούς και διενεργεί έρευνες για το μέγεθος του κυκλώματος και τα κρατικά μυστικά που απέσπασαν οι κοπέλες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το κύκλωμα λειτουργούσε με τον εξής τρόπο...
Τα κορίτσια προσέλκυαν αξιωματικούς και βρίσκονταν μαζί τους έναντι κάποιας αμοιβής.
Μόνο που τη συνεύρεση την κατέγραφαν σε κάμερες.
Αργότερα, με το βιντεοσκοπημένο υλικό απειλούσαν το θύμα ζητώντας του ή να τους φέρει σε επαφή με ανώτερο αξιωματικό για να τον παγιδεύσουν, ή του ζητούσαν συγκεκριμένες στρατιωτικές πληροφορίες, τις οποίες πωλούσαν έναντι αμοιβής σε αγνώστους.

Εδώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκουν τη χώρα μας, καθώς θεωρούν πιθανό τα... κορίτσια να κατασκόπευαν και υπέρ της Ελλάδας!!

Στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των μελών του κυκλώματος βρέθηκαν πολλά στρατιωτικά ντοκουμέντα, διευθύνσεις, τηλέφωνα της στρατιωτικής ηγεσίας και άλλα στοιχεία τα οποία δεν ανακοινώνονται.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν είναι "Απίστευτο παιχνίδι του μυαλού" αλλά νέος κακόβουλος ιός

Προσοχή, ένας νέος κακόβουλος ιός έχει κάνει εδώ και λίγες ώρες την εμφάνισή του στο Facebook. 


Πρόκειται για μια «είδηση» που φέρονται να ποστάρουν στους φίλους τους οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου, η οποία αναφέρει: ...







"Απίστευτο παιχνίδι του μυαλού!
Επίσημες έρευνες απέδειξαν πως μόνο το 3% των ανθρώπων που είδαν την φωτογραφία κατάφεραν να δουν αμέσως την οφθαλμαπάτη. Οι υπόλοιποι, είδαν απλά μια όμορφη κοπέλα. Ανοίξτε την φωτογραφία, και εστιάστε στο κέντρο της για 30 δευτερόλεπτα. Θα δείτε να εμφανίζεται κάτι που θα σας αφήσει με ανοιχτό το στόμα!!!"






Στην ουσία όμως δεν πρόκειται για καμιά είδηση. Αν πατήσετε πάνω στον σύνδεσμο δεν θα δείτε τίποτα.


Αντίθετα θα μολύνετε και το δικό σας profile και το συγκεκριμένο post θα ποστάρετε στον τοίχο φίλων σας από εσάς. 


Το μόνο που έχετε να κάνετε αν το δείτε είναι αφορά (report) στο Facebook και να το αφαιρέσετε από τον τοίχο σας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται μαγνητικές καταιγίδες σε λίγες ημέρες...


Ισχυρές μαγνητικές καταιγίδες που μπορούν να προκαλέσουν τεράστιες αναταραχές στον πλανήτη έρχονται σε λίγες ημέρες, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής της Ρωσικής Υπηρεσίας Υδρομετεωρολογίας. Η εξήγηση είναι ότι η...
γιγάντια ενεργή ζώνη, που σχηματίστηκε στον Ήλιο πριν μερικές εβδομάδες, τις επόμενες ημέρες θα ευθυγραμμιστεί με τη Γη, πράγμα, που όπως λένε οι ειδικοί, μπορεί να προκαλέσει ισχυρές

μαγνητικές καταιγίδες στον πλανήτη μας.

Οι μαγνητικές καταιγίδες στη Γη αρχίζουν, όταν στη μαγνητική σφαίρα του πλανήτη «χτυπούν» οι δέσμες πλάσματος, που εκτοξεύονται από τον Ήλιο. Τα φορτισμένα σωματίδια προκαλούν γεωμαγνητικές διαταραχές και αν αποκτήσουν μεγάλη δύναμη, αυτό μπορεί να προκαλέσει διακοπές στους ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς, διακυμάνσεις στις ραδιοεπικοινωνίες και τα ηλεκτρικά δίκττα! Όλα τα είχαμε ήρθαν και οι μαγνητικές καταιγίδες !...
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος ήταν ο ισχυρότερος σεισμός που έγινε ποτέ;

Αν το δούμε ιστορικά, έχουν γίνει αναμφίβολα ισχυρότεροι σεισμοί. Ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει ποτέ καταγραφεί από σεισμογράφους ήταν εκείνος που εκδηλώθηκε στις 22 Μαΐου του 1960, έξω από τις ακτές της Χιλής.
Οι μετρήσεις έδειξαν ότι ήταν μεγέθους περίπου 9,5 της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν 150 χιλιόμετρα ανοιχτά των ακτών μιας αραιοκατοικημένης περιοχής, κι έτσι «μόνο» 2.000-3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, λόγω των δονήσεων και του τσουνάμι που ακολούθησε. Το τσουνάμι διέσχισε όλο τον Ειρηνικό και 22 ώρες αργότερα έπληξε την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες, προσθέτοντας άλλα 200 άτομα στον κατάλογο των θυμάτων.

Ο σεισμός που έπληξε τη νοτιοανατολική Ασία το 2004, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι είχε μέγεθος 9,0-9,2 της κλίμακας Ρίχτερ – πράγμα που σημαίνει ότι ήταν σημαντικά ασθενέστερος. Επειδή, όμως, οι ακτές εκεί είναι πυκνοκατοικημένες, οι συνέπειες ήταν βαρύτατες.

Σεισμοί τέτοιου μεγέθους είναι ευτυχώς σπάνιοι. Από το 1900, οπότε άρχισε η συστηματική καταγραφή της σεισμική δραστηριότητας, γίνεται κατά μέσο όρο το λιγότερο μια φορά το χρόνο ένας σεισμός μεγέθους άνω των 8,0 Ρίχτερ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι γίνονται 150.000 σεισμοί μεγέθους 3,0-8,0 Ρίχτερ το χρόνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο «κόκκινο» η αγωνία για σχηματισμό κυβέρνησης ή εκλογές

Στο κόκκινο η αγωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης ή έκλογές

Την πόρτα του προεδρικού Μεγάρου πέρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Κάμμενος στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων του προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων που δεν συμμετείχαν στην πρωινή σύσκεψη, με σκοπό να διερευνηθεί το περιθώριο σχηματισμού κυβέρνησης για να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές.
Θα ακολουθήσουν στις 20.30 ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής ,Νίκος Μιχαλολιάκος, στις 21.30, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και στις 22.30 ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.
Την ίδια ώρα η αγωνία βρίσκεται στο κόκκινο για το σχηματισμό κυβέρνησης, αφού όλα δείχνουν ότι οι έως τώρα διεργασίες οδηγούνται σε αδιέξοδο, με τους Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και Φώτη Κουβέλη να εξαπολύουν δριμύτατη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του.
Η σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο ξεκίνησε οκτώ λεπτά μετά τις 12.00 το μεσημέρι, με τον Κάρολο Παπούλια να ζητά «δυνατότερη καλημέρα» από τους δημοσιογράφους που τον ανέμεναν εκεί, αποφεύγοντας μάλιστα να δηλώσει «αισιόδοξος».
Η σύσκεψη των τριών αρχηγών που είχαν λάβει διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης διήρκεσε μιάμισι ώρα και σε αρκετά σημεία οι τόνοι ανέβηκαν.
Από τη μια πλευρά ο κ.Βενιζέλος επανέλαβε την πρότασή του για σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ των τεσσάρων κομμάτων Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με τον κ.Τσίπρα να του απαντά πως αφού ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ αριθμούν 168 βουλευτές, ας συγκυβερνήσουν και ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σαμαράς και Βενιζέλος απάντησαν στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι το ζήτημα δεν είναι θέμα τυπικό αλλά πολιτικής αξιοπιστίας ενώ ο κ. Βενιζέλος απέκρουσε και το ζήτημα αντισυνταγματικότητας που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την ψήφο ανοχής.
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε και ο Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης λέγοντας: «Κατέβαλα κάθε προσπάθεια για τη συνεργασία όλων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άκουσε την εντολή του ελληνικού λαού και δεν δέχεται όχι μόνο το σχηματισμό μιας βιώσιμης κυβέρνησης, αλλά ούτε καν την ανοχή σε μια κυβέρνηση, η οποία, μάλιστα, θα αναλάμβανε και την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Ειλικρινά, δεν ξέρω πού το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Ετσι η διαβούλευση συνεχίζεται το απόγευμα με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που δεν συμμετείχαν στη μεσημβρινή σύσκεψη.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ: Τα δάκρυα μιας 17χρονης για την Ελλάδα!

Σφίξιμο στο στομάχι προκαλούν τα δάκρυα και τα λόγια μιας 17χρονης από την Καβάλα
για την Ελλάδα του 2012.

Η μαθήτρια του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, Δανάη Φιλλίδου, βρέθηκε στον 19ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων της εφημερίδας «Τα Νέα» για να παραλάβει βραβείο για την εφημερίδα που εκδίδει το σχολείο της.

Όταν ανέβηκε στο βήμα όμως και αναφέρθηκε στην κατάσταση στην χώρα μας δεν άντεξε και ξέσπασε σε δάκρυα:

«Νιώθουμε ότι χανόμαστε, φοβόμαστε μήπως χαθούμε στην ίδια μας τη χώρα. Θέλουμε να έχουμε μέλλον εδώ, θέλουμε να έχουμε μέλλον στην Ελλάδα μας», ανέφερε η ανήλικη μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, η καθηγήτριά τους που τους βοήθησε δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση λόγω των οικονομικών προβλημάτων.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας ξεκινώντας τις εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή σας καλεί το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 στις 8 το βράδυ στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού σχολείου σε ένα παραδοσιακό Μικρασιατικό γλέντι .


Στα πλαίσια του εορτασμού των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης και του κλεισίματος της χρονιάς των τμημάτων του συλλόγου, διοργανώνει εκδήλωση με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, χορούς και τραγούδια στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού σχολείου με φαγητό , κρασί & μπύρες .

Στην εκδήλωση :


* θα τραγουδήσουν η Χορωδία Ενηλίκων και η παιδική χορωδία με χοράρχη τον δάσκαλο βυζαντινής μουσικής και πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης στο Συνοικισμό κο Ευάγγελο Τζουμανέκα .

* Θα χορέψουν τα τμήματα μαθητών Νηπίου , Δημοτικού, Γυμνασίου- Λυκείου και

Ενηλίκων της Ένωσης με δασκάλα την κα Χριστίνα Στέρπη, και τμήμα μαθητών του συλλόγου Ποντίων Θήβας.


Θά ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με το « ΔΗΘΕΝ» και τους Φίλους της παραδοσιακής μουσικής σε μια απολαυστική βραδιά για όλους.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν και μέλη & φίλοι του συλλόγου για την προσφορά τους στην Ένωση και την πόλη της Θήβας.



Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.








Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ιερέας blogger που γράφει για Ρονάλντο και Lady Gaga


Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα δραστήριο κληρικό που θέλει να κάνει «ανοίγματα» στη νεολαία δηλώνοντας ότι η Εκκλησία πρέπει να ξεπεράσει τον ξύλινο λόγο, δείχνοντας φρεσκάδα, τόλμη και νεανικότητα.

Ο Θεμιστοκλής Μουρτζανός εξηγεί στην εφημερίδα Δημοκρατία την ενασχόληση του με το ίντερνετ και τη δημιουργία του προσωπικού του blog, όπου αναλύει κυρίως πνευματικά ζητήματα, αλλά συχνά σχολιάζει και την επικαιρότητα, επιλέγοντας θέματα που εκπλήσσουν.

Γράφει για την επιτυχία της Lady Gaga, το ποδοσφαιρικό ντέρμπι Ρεάλ - Μπαρτσελόνα, προτείνει ταινίες, αναλύει ποιήματα και ανεβάζει τραγούδια.

Ο π. Θεμιστοκλής γεννήθηκε στην Ερμούπολη και στη συνέχεια υπηρέτησε στον Βόλο δίπλα στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Πρόσφατα συνέγραψε το πρώτο του βιβλίο, επιλέγοντας για τίτλο το τραγούδι των Onirama «Από έναν κόσμο σαν κι αυτόν τι να κρατήσω».

Στην ερώτηση ποιό είναι το όριο που δεν θα πρέπει να ξεπεράσει ένας ιερέας απαντά «το όριο είναι να μην κάνουμε εκπτώσεις στη διδασκαλία και την εμπειρία της πίστης. Οι νέοι δεν χρειάζονται ιερείς που δεν θα είναι και δεν θα ζούνε ως ιερείς. Τόλμη,φρεσκάδα,γνώση όμως των προβληματισμών, της γλώσσας και της ζωής των νέων βοηθούν πολύ στον διάλογο».



Διαβάστε Περισσότερα »

«Εξοντωτικές συνθήκες κράτησης» στον Ελαιώνα Θηβών.

Καταγγελία των κρατούμενων γυναικών στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών.
Είμαστε κρατούμενες στις φυλα­κές Ελαιώνα Θήβας. Με αυτήν την επιστολή καταγγέλλουμε δημόσια τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής μας, την άθλια και...
εκδικητική διοί­κηση της φυλακής από την περιβόητη πλέον διευθύντρια της φυλακής Κουτσομιχάλη Χαρά (υπεύθυνη για τον θάνατο της Κατερίνας Γκουλιώνη) και την αδυναμία ή ανικανότητα του επιστη­μονικού προσωπικού της φυλακής. Η καταγγελία μας αυτή είναι καταγγελία εναντίον του δήθεν «σωφρονιστικού συστήματος» της χώρας, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης και των υπεύθυνων κυβερνήσεων γι’ αυτές τις άθλιες και απάνθρωπες συν­θήκες κράτησης.

Συγκεκριμένα για τις φυλακές του Ελαιώνα:

1 Σχεδόν ανύπαρκτη ιατρική περί­θαλψη. Ένας παθολόγος μια φορά κάθε δεκαπέντε μέρες (για 400 περί­που γυναίκες), ο οποίος είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στην πληθώρα των αιτήσεων για μια στοιχειώδη εξέταση. Ανυπαρξία προφανώς και εφημερεύο­ντος γιατρού. Οι αιτήσεις που κάνουμε για γιατρούς διάφορων ειδικοτήτων μένουν συνήθως στα αζήτητα. Αυτόν τον χειμώνα που μας «θέρισαν» οι ιώ­σεις και η γρίπη, τα περισσότερα πε­ριστατικά αντιμετωπίστηκαν με παυ­σίπονα. Υπάρχουν γυναίκες οι οποίες περιμένουν μια απλή εξέταση αίματος 3-4 μήνες. Τα παραπεμπτικά, απλά ή επείγοντα, ξεχασμένα στα συρτάρια.

2 Φαρμακευτική περίθαλψη μηδα­μινή. Αυτό σχετίζεται και με την έλλειψη γιατρών. Ακόμη και σε έκτα­κτα περιστατικά, αν κάποια κρατούμε­νη δεν αισθανθεί καλά τη στιγμή που η φυλακή είναι κλειστή, στην καλύτε­ρη περίπτωση της δίνεται ένα ντεπόν ή της λένε να κάνει υπομονή έως το πρωί που περνάει το φαρμακείο από τις πτέρυγες για να διανείμει φάρμα­κα. Το πρωί, χωρίς εξέταση γιατρού και με «αυτοδιάγνωση» τις περισσότε­ρες φορές, θα διανείμουν παυσίπονα.

3 Έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης ιδιαίτερα για τις άπορες κρατού­μενες (π.χ. ρούχα, παπούτσια, είδη ατομικής υγιεινής κ.λπ.). Μετά από μεγάλες πιέσεις μπορεί να δοθούν κάποια είδη. Για αυτόν τον λόγο, όταν κάποιες εθελοντικές ή φιλανθρωπικές οργανώσεις διανέμουν είδη πρώτης ανάγκης, θα πρέπει να τα διανέμουν στις κρατούμενες οι ίδιες ή με την επο­πτεία τους.

4 Ανυπαρξία προσωπικού για τη φροντίδα και τη δημιουργική απα­σχόληση βρεφών και παιδιών που δια­μένουν στη φυλακή μαζί με τις μητέ­ρες τους. Έλλειψη υπαλληλικού προ­σωπικού και για άλλες απαραίτητες λειτουργίες του καταστήματος κρά­τησης.

5 Ασφυκτικός περιορισμός του προ­σωπικού χώρου των κρατουμέ­νων, με «στοίβαγμα» ράντζων μέσα στους θαλάμους. Μπροστά σε αυτό το πρόβλημα της «σαρδελλοποίησης» των κρατουμένων η αδίστακτη διευθύντρια προχώρησε σε μια διπλή εγκληματική ενέργεια. Μετέτρεψε τη Β’ πτέρυγα τοξικομανών σε πτέρυγα κράτησης υπόδικων και δικασμένων γυναικών. Έτσι από τη μια πλευρά οι τοξικομανείς- οι οποίοι χρήζουν ιδι­αίτερης μεταχείρισης και αυτό απαι­τεί ιδιαίτερο χώρο – διασκορπίζονται σε πτέρυγες και θαλάμους με διαφο­ρετικά είδη ποινών (π.χ. οικονομικά, κλοπές κ.λπ.) ενώ από την άλλη πλευ­ρά κρατούμενες με ισόβια κάθειρξη βρίσκονται στον ίδιο θάλαμο με κρα­τούμενες που είτε είναι υπόδικες ανή­λικες ή μη, είτε έχουν ποινές από 3 μήνες έως 5 χρόνια. Και αυτό δεν συμ­βαίνει μόνο στη Β’ πτέρυγα, αλλά σε ολόκληρη τη φυλακή. Το αποτέλεσμα είναι η απόλυτη κόλαση και το χάος.

6 Έλλειψη επαρκούς θέρμανσης τον χειμώνα και ζεστού νερού για μπά­νιο. Ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι σημαίνει να ανάβουνε τον χειμώνα τα καλοριφέρ μια ώρα το πρωί και μια ώρα το απόγευμα, όταν θα πρέπει να προλάβουν τετρακόσιες κρατούμενες να κάνουν μπάνιο με νερό που δεν εί­ναι παγωμένο. Ένας τραγικός αγώνας δρόμου με βραβείο ζεστό νερό, που επαρκεί όμως για πολύ λίγες τυχερές κρατούμενες.

7 Ανύπαρκτη επικοινωνία με τους εισαγγελείς, τη διεύθυνση και την κοινωνική υπηρεσία. (Σε αιτήσεις, ανταποκρίνονται μετά από 3 μήνες).

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα εκρηκτικά προβλήματα λόγω συμφό­ρησης και φτώχειας στις φυλακές. Αυ­τά δημιουργούν ένα άθλιο περιβάλ­λον, που αρκετές φορές μας δίνει μια ιδέα για το πώς είναι η κόλαση. Αυτό που παρατηρούμε όμως, είναι ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χει­ρότερο.

Ένα πράγμα ρωτάμε: Κύριοι των υπουργείων και της κυβέρνησης, μή­πως θεωρείτε ότι το να έχει μια χώρα ζωντανούς κρατούμενους (κρατούμε­νους τους περισσότερους από τους οποίους δημιούργησε η κοινωνική αθλιότητα και η μίζερη ζωή την οποία εσείς έπρεπε να διορθώσετε), σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, είναι πολυ­τέλεια;

Μήπως θέλετε να μας εξοντώσε­τε για λόγους οικονομικούς; Αν είναι έτσι, θα ήταν χρήσιμο να μας το δηλώ­νατε καθαρά και ξάστερα.

Τότε ίσως θα μπορούσαμε να υπε­ρασπιστούμε την αξιοπρέπεια που μας έχει απομείνει, χωρίς αυταπάτες.

ΥΓ.: Μετά την ψήφιση του απάν­θρωπου και εκδικητικού νόμου Δένδια για τις άδειες είδαμε ξαφνικά να κόβεται η γέφυρα επικοινωνίας μας με τον έξω κόσμο, σε σημείο που έγκριτοι νομικοί και εγκληματολόγοι να μιλούν για ουσιαστική κατάργηση του ίδιου του θεσμού. Αυτή είναι η δημοκρατία σας!

Ντροπή σας.

Γυναίκες κρατούμενες του Ελαιώνα Θηβών
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Καρατζαφέρης & τα μοντέλα του!

Όταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης ήταν νέος, ήξερε να περνάει καλά! Το πρακτορείο μοντέλων ήταν μια από τις επαγγελματικές ενασχολήσεις του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι περιστοιχίζεται από όμορφες γυναίκες, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Ποιος να το περίμενε μετά από τόσα χρόνια, ότι θα γινόταν πρόεδρος κόμματος! Πραγματικά σπάνια φωτογραφία.
Διαβάστε Περισσότερα »

8 νεκροί και 53 τραυματίες τον Απρίλιο στη Στερεά

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά την διάρκεια του...
μηνός Απριλίου του 2012, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σημειώθηκαν (53) τροχαία δυστυχήματα (έναντι 44 το 2011). Ειδικότερα σημειώθηκαν:

8 θανατηφόρα ατυχήματα (έναντι 12 το 2011)
10 σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 7 το 2011)
35 ελαφριά τροχαία ατυχήματα (έναντι 25 το 2011)

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά (61) παθόντες (έναντι 58 το 2011). Ειδικότερα καταγράφηκαν:

8 νεκροί (έναντι 12 το 2011)
12 βαριά τραυματίες (έναντι 9 το 2011)
 41 ελαφρά τραυματίες (έναντι 37 το 2011)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
 Η υπερβολική ταχύτητα
Μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
Είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
 Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
Παραβίαση προτεραιότητας
Πεζός διέσχιζε απερίσκεπτα την οδό

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Απρίλιο 2012, πραγματοποιήθηκαν (102.032) απλοί και σύνθετοι έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά (4.486) παραβάσεις ως ακολούθως:
1.043 για υπερβολική ταχύτητα
70 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
51 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
40 για αντικανονικό προσπέρασμα
104 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
151 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
27 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
12 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
7 για έλλειψη άδειας ικανότητας οδηγού
6 για αντικανονικούς ελιγμούς
5 για παραβίαση προτεραιότητας
763 για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων
77 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
105 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου
40 για φθαρμένα ελαστικά
1.985 λοιπές παραβάσεις

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:

• Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
• Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
• Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
• Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
• Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
• Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
• Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
• Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
• Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
• Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
• Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
• Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
• Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής κουλτούρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ήρωας της οικογένειας στο χωριό.....η μάνα...

"Ο πραγματικός ήρωας της οικογένειας "
13 του Μάη σήμερα ,δεύτερη Κυριακή του μήνα, και γιορτάζουν οι μάνες όλου του κόσμου.

Γιορτάζει η κλασσική Ελληνίδα μάνα με την αστείρευτη πηγή δύναμης,αγάπης και τρυφερότητας.

Ας δούμε πως περνούσε την μέρα της μια μάνα στα παλιά εκείνα χρόνια στα χωριά μας...

Γύριζε το βράδυ εξουθενωμένη από την ολοήμερη δουλειά κάτω από τον ήλιο, το κρύο ή τη βροχή χωρίς να πάρει ανάσα έπρεπε να αρχίσει της δουλειές του σπιτιού.

Να αρμέξει τα ζώα, να ταΐσει, στη συνέχεια να βάλει το γάλα (για να το πάει το μεγαλύτερο παιδί στα σπίτια που το πουλούσαν), να ετοιμάσει το βραδινό φαγητό που συνήθως ήταν τραχανάς, κουρκούτι, τηγανητό, γλίνα, κλωτσοτύρι και αυγά.

Κρέας η οικογένεια έτρωγε μία φορά ανά 8 ή 15 ημέρες σε ελάχιστες μερίδες. Το Πάσχα και τα Χριστούγεννα που έσφαζαν γουρούνι γινόταν φαγοπότι με κρέας, λουκάνικα, μπουμπάρια, τσιγαρίδες, καπνιστό ψαχνό (μεσίσκλια). Το χοιρινό λίπος, η γλίνα, έλυνε τα χέρια της μάνας στο φαγητό για το πρωινό με τη μπουκουβάλα, τις ζυμαρόπιτες και τα τηγανητά.

Το λάδι ήταν πανάκριβο και το χρησιμοποιούσαν ελάχιστα με το σταγονόμετρο.

Για αυτό η γλίνα (το λίπος του χοιρινού) έλυνε τα χέρια της νοικοκυράς την Παρασκευή του φαγητού.

Η μάνα αφού τακτοποιούσε το βραδινό, όπως είπαμε, έπρεπε να ζυμώσει και να ψήσει ψωμί, να ετοιμάσει το φαγητό της επόμενης, να σηκωθεί νύχτα, να ταΐσει τα ζώα που θα τα πήγαινε για δουλειά το πρωί, να αρμέξει πάλι τα ζώα, να ετοιμάσει το πρωινό για τα παιδιά για να πάνε σχολείο.

Ακόμη, να τους δώσει οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν όταν γυρίσουν από το σχολείο.

Αυτή είναι η μάνα..

Ας μην ξεχνάμε ότι Μάνα είναι μόνο μία και ας τη βάλουμε στον πιο ψηλό θρόνο που της αξίζει: στην καρδιά μας.

Χρόνια Πολλά Μάνα..
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο Γερμανικό παραλήρημα!! Der Spiegel: «Αντίο Ακρόπολη... Εκτός ευρώ η Ελλάδα»

Με πρωτοσέλιδο την Ελλάδα κυκλοφορεί το νέο τεύχος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, με τίτλο «Αντίο Ακρόπολη» και υπότιτλο «γιατί η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη».

Με αφορμή το ρευστό πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και την αδυναμία εφαρμογής των σκληρών μέτρων λιτότητας, το γερμανικό περιοδικό...

προβάλει την εθελούσια έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα.

Σε συνέχεια των δηλώσεων Σόιμπλε και Βεστερβέλε, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι επιθυμούν την Ελλάδα την ευρωζώνη, αλλά πως το μέλλον της χώρας μας εξαρτάται από του ίδιους τους Έλληνες, το γνωστό περιοδικό θεωρεί δεδομένη την έξοδό μας από την Νομισματική Ένωση.

Την ίδια στιγμή, το γερμανικό περιοδικό στην online έκδοσή του υποστηρίζει πως, σύμφωνα με επίσημες πηγές από το Ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών, η Γερμανία θα συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα σε οικονομικό επίπεδο ακόμα και μετά την έξοδό της από το ευρώ, με σκοπό να μετριάσει τις συνέπειες που θα έχει κάτι τέτοιο σε άλλες χώρες.




Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκτονία στην Αλίαρτο

Διαβάστε Περισσότερα »

Θίσβη Bοιωτίας:Κουκουλοφόροι έδεσαν ηλικιωμένους στο κρεβάτι και τους λήστεψαν


Toν απόλυτο τρόμο έζησε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στα χέρια αδίστακτων κακοποιών στη Βοιωτία.

Τα ξημερώματα 5 κουκουλοφόροι παραβίασαν με λοστό παράθυρο μονοκατοικίας Αγ. Ιωάννης Θίσβης και αφού με τη χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησαν τον 77χρονο άνδρα και την 66χρονη σύζυγό του, τους έδεσαν στο κρεβάτι και έψαξαν όλο το σπίτι για χρήματα και χρυσαφικά.
.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και την σύλληψη πέντε (5) αγνώστων δραστών, για ληστεία σήμερα (13-05-2012) νωρίς το πρωί, σε βάρος ενός ηλικιωμένου ζευγαριού, στην οικία του στον Άγιο Ιωάννη Θίσβης, Βοιωτίας.
Ειδικότερα, σήμερα νωρίς το πρωί και περί ώρα 02:00΄, οι πέντε δράστες, φορώντας κουκούλες τύπου full - face , αφού διέρρηξαν με λοστό, το παράθυρο του μπάνιου ισόγειας κατοικίας του ζευγαριού, εισήλθαν στο εσωτερικό του και κρατώντας ένα ξύλινο ρόπαλο ακινητοποίησαν, με την άσκηση σωματικής βίας, τον 75χρονο ιδιοκτήτη και την 66χρονη σύζυγό του.
Στη συνέχεια οι δράστες, αφού έδεσαν το ζευγάρι σε καρέκλες, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (900) ευρώ και διάφορα χρυσαφικά, απροσδιόριστης μέχρι στιγμής αξίας.
Ακολούθως αφαίρεσαν και το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο του ζευγαριού, ιδιοκτησίας της 66χρονης, με το οποίο διέφυγαν.
Μετά από λίγη ώρα το ζευγάρι κατάφερε να αποδεσμευθεί και να ενημερώσει την Αστυνομία, ενώ ο 75χρονος μεταφέρθηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Από τις εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκε, λίγη ώρα μετά, σε αγροτική οδό πλησίον της οικίας, το κλεμμένο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο.
Τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βαγίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όχι άλλα παιχνίδια...

ΟΛΑ τα κόμματα ισχυρίζονται πως έλαβαν το μήνυμα του Λαού. ΟΛΑ.


Μίλησαν για ψήφο τιμωρίας, εκτόνωσης, οργής.


Ηταν, όμως, αυτό το κυρίαρχο μήνυμα των εκλογών;


Ασφαλέστατα ΟΧΙ.


Το θεμελιώδες μήνυμα που έστειλε ο Λαός ήταν μήνυμα Απελπισίας:


"ΔΕΝ αντέχω άλλη Λιτότητα".


"ΔΕΝ αντέχω - ΔΕΝ εγκρίνω - ΔΕΝ νομιμοποιώ τις...


πολιτικές που επιβάλουν τη ΛΙΤΟΤΗΤΑ.


Τη φτώχεια, την Ανεργία, τα λουκέτα, τα συσσίτια, τη μετανάστευση, τις Απολύσεις, τη διάλυση της Υγείας – Παιδείας - κοινωνικού Κράτους.


Τους νόμους της ζούγκλας στην Εργασία, στο Ασφαλιστικό, στην Πρόνοια".


Η Λιτότητα αφορά μόνο τον Εργαζόμενο Λαό.


Μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες, νέους και Γέροντες.


Η Λιτότητα εξαιρεί κάποιους.


Το Πλούτο, τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τα λαμόγια, τα παπαγαλάκια τους.


Η Λιτότητα ευνοεί κάποιους.


ΟΛΟΥΣ τους (αμέσως) παραπάνω.


Η μείωση π.χ. κατά 22% (σε πρώτη φάση) των αμοιβών των εργαζόμενων στον Ιδιωτικό τομέα, ΔΕΝ επιβλήθηκε για να μειωθεί το έλλειμμα / χρέος της Χώρας... αλλά για να διατηρήσει / αυξήσει τα κέρδη της Ολιγαρχίας.


Η Λιτότητα επιβάλλεται από συγκεκριμένους.


Το νεοφιλελεύθερο ιερατείο των Βρυξελλών, τον Αξονα των ισχυρών Βόρειων της ΕΕ και τους πολιτικούς συμμάχους τους.


Η Λιτότητα εφαρμόζεται από κυβερνήσεις.


Στην Ελλάδα και την υπόλοιπη (ανίσχυρη) Ευρώπη.


Υλοποιείται κατά γράμμα από...Υπαλλήλους Πολιτικούς.


Φιλελεύθερους, σοσιαλδημοκράτες, Πράσινους, Μπλε.


Στην Ελλάδα έγινε το Πρώτο Μεγάλο Βήμα στην κατεύθυνση ΑΛΛΑΓΗΣ / ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ των πολιτικών Λιτότητας/Εξαθλίωσης/Υποταγής.


Γι αυτό και το μήνυμα του Λαού -πέραν της απελπισίας και απονομιμοποίησης αυτών των πολιτικών- εμπεριέχει και την... Ελπίδα.


ΟΣΑ, λοιπόν, από τα κόμματα, υποκρίνονται πως "ο Λαός θέλει κυβέρνηση" και εννοούν μιά ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κυβέρνηση...σφάλλουν ΘΑΝΑΣΙΜΑ.


Μας οδηγούν στα...ίδια μέτρα, στις ίδιες πολιτικές, (μικρο"βελτιωμένες" ή μικρο-"τροποποιημένες" ή μικρο"διαπραγματεύσιμες"- δεν έχει διαφορά) στα ίδια αντιλαϊκά αποτελέσματα.


ΔΕΝ χρειαζόμαστε ακόμα μιά κυβέρνηση Λιτότητας.


Πρασινογάλαζης ή μαυροπρασινογάλαζης.


Ροζπρασινογάλαζης ή κοκκινοπρασινογάλαζης.


"Τεχνοκρατών" ή "έντιμων/άφθαρτων".


Χρειαζόμαστε μιά κυβέρνηση που να Φροντίζει ΕΜΑΣ.


Να υπερασπίζεται τις Ζωές μας. Τα παιδιά μας.


Τις δουλειές μας και τα μεροκάματά μας.


Τη ψωροσύνταξη του Γέρου μου... γαμώ τα υπουργεία μου, γαμώ!! (sorry...δεν άντεξα).












Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων από το zougla.gr: ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δυο πρώην πιστούς συνεργάτες του Άκη, στο επιτελείο του Τσίπρα...

Όχι έναν, αλλά δυο πρώην πιστούς συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου από την εποχή της παντοδυναμίας του, έχει κοντά του ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, ο ένας εξ΄ αυτών που έχει διατελέσει και υπουργός στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ο ...




Αντώνης Κοτσακάς, θεωρείται άνθρωπος – κλειδί στο επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δεύτερος είναι ο πρώην διευθυντής Τύπου του πολιτικού γραφείου του κ. Τσοχατζόπουλου, Γιώργος Αγραφιώτης ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, εγκαθίσταται για τα καλά στην Κουμουνδούρου.

Σας θυμίζουμε, ωστόσο, πως δεν ενώνει μόνο αυτό τους δυο πολιτικούς, αλλά και η μειωμένη στρατιωτική θητεία του Αλέξη Τσίπρα που έγινε (με βύσμα;) βάσει του νόμου Τσοχαταζόπουλου. Κάτι που και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδεχτεί δημοσίως...
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάθε μητέρα μετράει!


 
 
Την τιμητική τους έχουν σήμερα Κυριακή οι απανταχού μητέρες όλου του κόσμου και το διαδίκτυο έχει κυριολεκτικά « γεμίσει» από ιδέες για το τι δώρο μπορεί κανείς να κάνει τη σημερινή ημέρα.

Επειδή όμως σε κάθε κανόνα υπάρχει και η εξαίρεση , το αμερικανικό δίκτυο CNN στην επίσημη ιστοσελίδα του φιλοξενεί άρθρο της γνωστής δημοσιογράφου Christy Turlington Burns, η οποία αποφεύγει να γράψει τα καθιερωμένα κλισέ και επικεντρώνεται περισσότερο στο ποσοστό θνησιμότητας των γυναικών κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του  Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας περίπου 360.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο είτε  κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους είτε κατά τη διάρκεια του τοκετού από επιπλοκές.

«Σχεδόν όλοι από αυτούς τους θανάτους θα μπορούσαν να προληφθούν εάν βοηθούσαμε τις γυναίκες να μεταβούν σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, όταν το είχαν ανάγκη, εάν υπήρχες ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας που θα τις βοηθούσε κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Όλα αυτά είναι πολύ εύκολο να επιτευχθούν εάν σκεφτούμε ότι η ζωή της γυναίκας αξίζει να σωθεί» αναφέρει η δημοσιογράφος και συνεχίζει σημειώνοντας ότι «ενώ τα ποσοστά της μητρικής θνησιμότητας είναι συχνά υψηλότερα στις αναπτυσσόμενες χώρες ιδιαίτερα μάλιστα στις χώρες της Αφρική και στη Νοτιοανατολική Ασία, τα τελευταία ποσοστά αυτά έχουν αρχίσει και σημειώνουν αισθητή πτώση. Στον αντίποδα βρίσκονται οι ανεπτυγμένες χώρες που ενώ κανείς θα περίμενε ότι τα ποσοστά της μητρικής θνησιμότητας θα βρίσκονταν σε χαμηλά επίπεδα, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των ποσοστών».
Αύξηση 50%

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας από το 1980 έως το 2008, οι θάνατοι των γυναικών που σχετίζονται με επιπλοκές κατά τη διάρκεια του τοκετού στη Αμερική έχουν παρουσιάσει αύξηση της τάξεως του 50%.

Το κείμενο της δημοσιογράφου ολοκληρώνεται με την πεποίθηση της ίδιας ότι η κοινή γνώμη μπορεί να ευαισθητοποιηθεί και αυτή τη χρονιά η Γιορτή της Μητέρας να εορταστεί με έναν διαφορετικό τρόπο «Πριν από δυο χρόνια δημιούργησα μια μη κερδοσκοπική οργάνωση την οποία ονόμασα ‘Κάθε μητέρα μετράει’  σκοπός της οργάνωσης είναι να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα που μπορεί εύκολα να λυθεί εάν το κάνουμε προτεραιότητά μας» καταλήγει η ίδια
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο σοκ:Χρυσαυγίτης "Σήκω πάνω όταν μιλάς σε μένα"

"Εισβολή" στο Νοσοκομείο "Αγιος Σάββας", με φωνές και στρατιωτικά παραγγέλματα, έκανε ένα μέλος της Χρυσής Αυγή. 
Κατά δήλωσή του, ήταν γιατρός, ο οποίος είχε αγανακτήσει, επειδή δεν βρήκε στη θέση του τον υπεύθυνο της βιβλιοθήκης. Οργισμένος, πήγε στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου. Η γραμματέας τον ρώτησε τι θέλει, για να πάρει την απάντηση: "Είμαι Χρυσή Αυγή. Σήκω πάνω όταν μιλάς σε μένα. Είμαι γιατρός. Θέλω να βρω ένα βιβλίο στη βιβλιοθήκη και δεν μπορώ"!
"Μη νομίζεις ότι αστειεύομαι. Θα σου κόψω τα χέρια! Θα σου πάρω το κεφάλι"!, της είπε.
Διατηρώντας την ψυχραιμία της, η κοπέλα προσπάθησε να τον καθησυχάσει: "Γιατί με προσβάλλετε; Εμείς εξυπηρετούμε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από το τι πιστεύει. Θα βρούμε τον βιβλιοθηκάριο και θα σας εξυπηρετήσει".
Την ώρα που προσπαθούσε να βρει τον βιβλιοθηκάριο, εκείνος συνέχιζε: "Οταν θα έρθω εγώ ως πρόεδρος στο νοσοκομείο, θα αλλάξουν όλα. Θα μπαίνετε και θα βγαίνετε στο νοσοκομείο με σύστημα που θα αναγνωρίζει τα δακτυλικά αποτυπώματα. Δεν θα μπορείτε να βγαίνετε όποτε θέλετε"! Ευτυχώς, η περιπέτεια έληξε λίγη ώρα αργότερα, καθώς βρέθηκε ο ένας και μοναδικός βιβλιοθηκάριος του νοσοκομείου, ο οποίος εξυπηρέτησε τον γιατρό.
Η ένταση, όμως, δεν σταμάτησε. Μετά το τέλος της εργασίας του επέστρεψε στο γραφείο της γραμματέως, για να της δώσει -αυτήν τη φορά- τα εύσημα: "Μόνον εσύ δουλεύεις εδώ μέσα. Ολοι οι άλλοι κάθονται".
Πηγή: Έθνος
Διαβάστε Περισσότερα »

Γονείς έβαζαν τα παιδιά τους να κάνουν τα κωφάλαλα για να εισπράττουν επιδόματα

Γονείς έβαζαν τα παιδιά να κάνουν τα κωφάλαλα για να εισπράττουν επιδόματα

Φαίνεται απίστευτο και όμως είναι αληθινό και πέρα για πέρα ελληνικό. Το θέμα που έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό με τις αποκαλύψεις για τα μαϊμού επιδόματα, δε φαίνεται να έχει τέλος, αφού οι αποκαλύψεις έρχονται η μία μετά την άλλη.
Τώρα έρχεται στο φως της δημοσιότητας μία καλοστημένη κομπίνα που είχαν σχεδιάσει γονείς και κηδεμόνες στην Αλεξανδρούπολη και έβαζαν τα παιδιά τους να παριστάνουν ότι είναι κωφάλαλα για να εισπράττουν αυτοί τα προνοιακά επιδόματα. Στο κόλπο ουσιαστικά ήταν 35 παιδάκια, τα οποία από το 2006 παρίσταναν τα κωφάλαλα, για να μπορούν οι οικογένειες τους να καρπώνονται το προνοιακό επίδομα των 362 ευρώ.
Η ζημιά στο Δημόσιο μόνο από αυτές τις 35 περιπτώσεις ανέρχεται στο 1.000.000 ευρώ.
Τη μεγάλη απάτη αποκάλυψαν οι δάσκαλοι των παιδιών, οι οποίοι διαπίστωσαν πως εκείνα μόνο κωφάλαλα δεν είναι αφού δεν είχαν κανένα πρόβλημα υγείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απέναντι τα γραφεία ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής στη Βουλή


Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η πιο… περίεργη συγκατοίκηση στο Κοινοβούλιο

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται αυτές τις ημέρες στο δεύτερο όροφο του κεντρικού κτιρίου της Βουλής, με την επικείμενη εγκατάσταση των νεοεισερχόμενων κομμάτων στο Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Επίκαιρα», το γεγονός ότι η Βουλή παραμένει κλειστή όσο συνεχίζονται οι διερευνητικές εντολές έδωσε το περιθώριο στον απερχόμενο πρόεδρό της, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, να κάνει τις αναγκαίες μετατροπές των διαθέσιμων χώρων που θα φιλοξενήσουν τα νεοεισερχόμενα στη Βουλή κόμματα.

Έτσι, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται τουλάχιστον η πιο περίεργη συγκατοίκηση στα χρονικά της λειτουργίας του Κοινοβουλίου: της Χρυσής Αυγής, που πήρε τα γραφεία του ΛΑΟΣ στο δεύτερο όροφο, δίπλα στο αναγνωστήριο της Βουλής και ακριβώς απέναντι από τα γραφεία του ΚΚΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Εάν τα βρείτε αλλάζουμε το μνημόνιο»


Ποια μέτρα συζητά να πάρει πίσω η Κομισιόν

Συμφωνία με την τρόικα για ένα πακέτο με έξι σημαντικές αλλαγές στο μνημόνιο θα μπορούσε να πετύχει μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση στην Ελλάδα, αρκεί να σχηματιστεί γρήγορα και να κρατήσει τη χώρα στο παιχνίδι.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Κομισιόν, οι δανειστές της Ελλάδας, βλέποντας ότι ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε με την ψήφο του την πολιτική της σκληρής λιτότητας, αφήνουν ανοιχτό παράθυρο τόσο για επαναδιαπραγμάτευση στο μείγμα της πολιτικής που ακολουθείται για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων όσο και για νέες παρεμβάσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών που μίλησαν στη Real News μια κυβέρνηση με ευρεία αποδοχή μπορεί τεκμηριωμένα να πετύχει μετά από συζήτηση με τους δανειστές τα εξής.

1. Την παράταση τουλάχιστον κατά 1 έτος (έως το τέλος του 2015) της προθεσμίας για τη μείωση των ελλειμμάτων.
2. Μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους με κούρεμα των δανείων και του επίσημου τομέα.
3. Τη διατήρηση της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων.
4. Την ανάσχεση των μειώσεων ή και την αποκατάσταση ορισμένων συντάξεων.
5. Τη συγκράτηση των μισθών στον δημόσιο τομέα.
6. Μια μεγάλη μείωση του μέσου φορολογικού βάρους για τους μισθωτούς.

Ουσιαστικά, το μήνυμα που στέλνουν από την Κομισιόν στις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας είναι: «Βρείτε τα και συζητάμε αλλαγές στο μνημόνιο».

Το κεντρικό μήνυμα μεταφέρθηκε ήδη στην Αθήνα και τα αρμόδια στελέχη της Επιτροπής έχουν το «πράσινο φως» από τους πολιτικούς τους προϊστάμενους να διευκολύνουν την κατάσταση και μόλις πρόσφατα εξήγησαν σε αξιωματούχους ελληνικών πολιτικών κομμάτων, που δεν μετείχαν στην προηγούμενη κυβέρνηση, ότι «το μνημόνιο οικονομικών πολιτικών που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων επιλογών και συμφωνιών που έχουν γίνει μεταξύ των δύο πλευρών και τελεί συνεχώς υπό αναθεώρηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κι όμως λεφτά υπάρχουν για τους υπαλλήλους της χρεοκοπημένης (7,5 δις χρέος) ΔΕΗ!



Διευκρινίζουμε ότι δεν έχουμε κάτι με τους συμπαθείς εργαζόμενους στην ΔΕΗ και σίγουρα οι εκτός έδρας αποζημιώσεις τους είναι αστείες και ανεπαρκείς…

Αλλά δεν είναι αστείες μόνο για την ΔΕΗ…είναι αστείες και απαράδεκτες για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, που με την ημερήσια αποζημίωση που παίρνουν μπορούν να κοιμούνται μόνο σε παγκάκια…
Και για να είμαστε σαφείς αναφερόμαστε στην πρόσφατη Υπουργική
Απόφαση της 3/5/2012

που αναπροσαρμόζει σε σημαντικό βαθμό τα μεγέθη για την εκτός έδρας μετακίνηση του προσωπικού της ΔΕΗ.
Με την ανωτέρω απόφαση έγινε αύξηση της αποζημίωσης για το τροφείο στα 50 € από τα 29 € και της διανυκτέρευσης στα 50 € από τα 34 €.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ