Κυριακή 20 Μαΐου 2012

"20.000 Ισραηλινοί κομάντο θα μεταφερθούν στην Κύπρο"!

Σε φόβο και τρόμο έχει εξελιχθεί για την Τουρκία η κυπρο-ισραηλινή στρατιωτική συνεργασία σε σημείο που το επίσημο τουρκικό πρακτορείο "Ανατολή" να γράφει για σενάρια περί ανάπτυξης “20.000 Ισραηλινών κομάντο στην Κύπρο"!


Η ΧΟΥΡΙΕΤ στην ηλεκτρονική της έκδοση επικαλείται...


το πρακτορείο "Ανατολή" το οποίο υποστηρίζει σε ρεπορτάζ, ότι οι Νετανιάχου και Χριστόφιας συμφώνησαν γι΄ αυτή την ανάπτυξη δυνάμεων το Φεβρουάριο!


Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο Νετανιάχου φέρεται να προσφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης να αναλάβει όλα τα έξοδα που απαιτούνται για την κατασκευή μονάδας φυσικού αερίου και την εξαγωγή του.


Σε αντάλλαγμα, ο Νετανιάχου ζήτησε όλο το προσωπικό −10.000 άνθρωποι- να μεταφερθούν από το Ισραήλ με τις οικογένειές τους.


Οι Τούρκοι τώρα, κάνουν λόγο για “προβλημα ασφαλείας που θα προκαλέσει η ανάπτυξη Ισραηλινών στη Κύπρο" και φυσικά δεν λένε κουβέντα για τον εποικισμό της κατεχόμενης Κύπρου. 


Κατά το ρεπορτάζ του τουρκικού Ανατόλια, οι ισραηλινές δυνάμεις θα έχουν έδρα στη Λεμεσό, ενώ σε άλλο σημείο και επικαλούμενο πηγή από τη Κύπρο ρίχνει και την ισχυρισμό ότι “οι ισραηλινοί πάνε για να εγκατασταθούν για τα καλά στο νησί".








defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κοκκίνου - Μπόγρης: Ζουν ανενόχλητοι τον έρωτά τους


 

 
Χωρίς να κρύβονται πια και χωρίς να δίνουν σημασία στα σχόλια που αφορούν στη σχέση τους, η Έλλη Κοκκίνου και ο Γιώργος Μπόγρης ζουν ανενόχλητοι τον έρωτά τους. Πρόσφατα ο φωτογραφικός φακός του «Hello» τους απαθανάτισε σε έξοδό τους για φαγητό στη Θεσσαλονίκη.

Περπατούσαν χέρι - χέρι και έδειχναν να είναι απόλυτα ευτυχισμένοι. Δείτε παρακάτω φωτογραφίες...



Διαβάστε Περισσότερα »

Στο νοσοκομείο με ακατάσχετη αιμορραγία η Βίκυ Σταμάτη


Με ακατάσχετη αιμορραγία μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο η Βίκυ Σταμάτη όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη.
Η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου είχε ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρεςαπεργία πείνας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την «άδικη», όπως υποστηρίζει, προφυλάκισή της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αιμορραγία οφείλεται σε γυναικολογικό πρόβλημα.
Όπως είναι γνωστό, έχει καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης. Ήδη ο Εισαγγελέας Γιώργος Βούλγαρης έχει εισηγηθεί στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, την απόρριψη της αίτησης, καθώς εξακολουθεί να θεωρεί ότι είναι ύποπτη φυγής και ύποπτη διάπραξης νέων αδικημάτων
Νέα επιστολή της Σταμάτη προς τον Τύπο
Η Βίκυ Σταμάτη μετά την επιστολή της στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ρένα Ασημακοπούλου, απέστειλε νέα επιστολή, αυτή τη φορά, προς το σύνολο του Τύπου:
«Υπάρχουν στιγμές για μια γυναίκα, για μια μάνα που τα όρια της ψυχικής ηθικής, σωματικής της συντριβής επικίνδυνα στενεύουν.
Μία τέτοια μέρα είναι η γιορτή της Μητέρας για μια κρατούμενη μάνα στις φυλακές.
Αυτή τη μέρα το εσωτερικό άβατο της ψυχής μου, γέμισε ομίχλη, φόβο, δάκρυα, πόνο,ανεκπλήρωτη μητρική αγάπη, φροντίδα, ένα πελώριο ΓΙΑΤΙ;
Τότε αποφασίζεις να επιχειρήσεις να ανοίξεις ένα παράθυρο επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, φωνάζοντας δυνατά ΓΙΑΤΙ;
Και η φωνή σου πνίγεται σε ψιθύρους, σε άλλες φωνές απελπισμένων κολασμένων, σε οιμωγές, σε θρήνους, σε διαμαρτυρίες, σε διαδηλώσεις.
Δεν έχεις άλλη επιλογή σε μια απέλπιδα προσπάθεια λίγο πριν την ολική κατάρρευσή σου να φωνάζεις ΓΙΑΤΙ;
Καίτοι ξέρεις, υποψιάζεσαι ότι ο κόσμος είναι πολύ απογοητευμένος, κουρασμένος, μπερδεμένος, απασχολημένος, αποπροσανατολισμένος, χειραγωγούμενος, δεν έχει χρόνο και ίσως δεν προλαβαίνει ν' ακούσει τη φωνή μιάς μάνας.
Δεν έχεις άλλη επιλογή όμως αφού κάποιοι κατασκεύασαν την δημόσια εικόνα σου, εντέχνως χρησιμοποίησαν την προσωπικότητά σου για να σε παρουσιάσουν σαν μία τραγική ηρωίδα σε μία πολιτικοκοινωνική σαπουνόπερα και ίσως κάποιοι σε θέλουν ιδανική αυτόχειρα στο τέλος της μεταπολίτευσης!!!
ΓΙΑΤΙ;
Γιατί, κάποιοι με στιγμάτισαν, με δαιμονοποίησαν, με κατέστησαν σχεδόν «οροθετική» του πολιτικοκοινωνικού συστήματος, γιατί, έπρεπε η φωτογραφία μου, η προσωπικότητά μου, η μητρότητά μου, η γυναικεία φύση μου να διασυρθούν; να βιασθούν;
Γιατί να βιώσω το μαρτύριο της τηλεοπτικής διαπόμπευσης εν μέσω χλευασμού, ύβρεων, λοιδορούμενη ενώπιον του φυσικού μου Δικαστή;
Γιατί το σκηνικό ήτανε έτοιμο, το τηλεοπτικό υπερθέαμα ταινία προσεχώς με τίτλο «ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ» εν ονόματι μιάς Τηλεοπτικής Δημοκρατίας, το κοινό απόλυτα καθοδηγούμενο, χειραγωγούμενο σε συνθήκες REALITY, σε όχλο που κραύγαζε«άρον, άρον Σταύρωσον αυτήν», και εγώ, μόνη, λοιδορούμενη, απειλούμενη, ανέβηκα σαν μάνα, σαν σύζυγος, μαρτυρικά τον δικό μου Γολγοθά, αφού ήξερα ότι η σταύρωσή μου ήταν «επιβεβλημένη» λόγω εκτάκτων προεκλογικών συνθηκών.
Οι «σταυρωτές» μου διατεταγμένοι και ο Λαός, το τηλεοπτικό κοινό, καλά προετοιμασμένο για το θέαμα της ανθρωποφαγίας.
Κάποιοι τελείως υποκριτικά φερόμενοι, ως Πόντιοι Πιλάτοι, έπλυναν τα χέρια τους από το τηλεοπτικό αίμα ως άλλοι ιεροεξεταστές του Μεσαίωνα αφού μόλις, είχαν ρίξει μια μάγισσα στην Πυρά της Καθάρσεως.
Δικαιούμαι να ερωτήσω αν η Δικαιοσύνη ήταν παρούσα ή απούσα στην Σταύρωσή μου;
Δικαιούμαι να ερωτήσω τι κέρδισε η Δικαιοσύνη, τι απεκόμισε εις τον ακριβοδίκαιον ζυγόν της;
Μήπως κέρδισε την απενοχοποίησή της ή την αυτόματη προσαρμογή της σε προεκλογικούς σχεδιασμούς ή μήπως κέρδισε έτσι την αυτοκάθαρσή της;
Γιατί η Δικαιοσύνη πρέπει να κερδίσει κάθε φορά την αποστολή της και όχι να λειτουργεί ως θεραπαινίδα του μαλακού υπογαστρίου της κοινής γνώμης.
Γιατί η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη δεν επιτρέπεται να εκδικούνται μια μητέρα ενός ανηλίκου παιδιού.
Μόνο η τηλεοπτική Δημοκρατία επιδιώκει περισσότερο αίμα στην αρένα και επενδύει στην ανθρωποφαγία.
Η Δικαιοσύνη δεν εφευρίσκει ΙΔΙΩΝΥΜΑ εν ονόματι μιάς κακώς νοούμενης ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.
Η Δικαιοσύνη οφείλει και πρέπει κατά τον Νόμον, το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συνθήκες να προστατεύει την οικογενειακή συνοχή, την μητρότητα, την παιδική ηλικία.
Έννοιες οι οποίες είναι ιερές. Όμως εις την ιδική μου περίπτωσιν πανηγυρικώς απωλέσθησαν εν μέσω κραυγών, ψιθύρων, φημών, επαγγελματιών σκανδαλοποιών, σε μια γραφειοκρατική απονομή προκαταβολής ποινής.
Δικαιούμαι να ρωτήσω, να φωνάξω γιατί;
Για λογαριασμό του γιού μου και το δικό μου,
ΓΙΑΤΙ έχει πολλούς αποδέκτες.
Είναι το γιατί ενός αθώου παιδιού απέναντι σε μια υποκριτική, άδικη προφυλάκιση της μάνας του».
πηγή: newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τράπεζες: Τι θα γίνει με τις καταθέσεις και τις αναλήψεις


Δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που κάνει λόγο για δήθεν επιβολή ορίου αναλήψεων στις καταθέσεις διαψεύδει κατηγορηματικά η Τράπεζα της Ελλάδος.
«Η Τράπεζα της Ελλάδος διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που αναφέρεται σε δήθεν σχεδιασμό για επιβολή ορίου στις αναλήψεις καταθέσεων και περιορισμών στη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Προς πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων
Σχέδιο που μπορεί να αλλάξει άρδην την προοπτική και τη ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος αλλά και συνολικά των τραπεζών οικονομικά αδύναμων χωρών που πλήττονται από την αιμορραγία καταθέσεων κατέθεσε επίσης στη σύνοδο του G8 ο Mario Monti σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera.
Ειδικότερα ο Ιταλός πρωθυπουργός προτείνει να υπάρξει συνολική εγγύηση των καταθέσεων στην Ευρωζώνη από ένα κοινό ταμείο ώστε να μην παρατηρείται μεταφορά κεφαλαίων από μια χώρα που αντμετωπίζει προβλήματα η ίδια και το τραπεζικό της σύστημα σε μια άλλη πιο ισχυρή χώρα.
Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα το σχέδιο του Monti καταρτίστηκε με την βοήθεια της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας ενώ βρήκε τη στήριξη του αμερικανού προέδρου Barack Obama και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η Τράπεζα της Ιταλίας δεν σχολίασε το γεγονός, στοιχείο που αποτελεί ενισχυτικό των πληροφοριών της Corriere della Sera.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μια φάλαινα στο μέσο ενός... δάσους της Αργεντινής

φάλαινα, δάσος, Αργεντινή, επισκέπτες, μύθος, γλυπτό, καλλιτέχνης, εικόνες, Αντρ

Τα ψάρια βγήκαν στη στεριά στην Αργεντινή καθώς ένα τεράστιο κήτος βρέθηκε ανάμεσα στα δέντρα του δάσους Ουσουάια προκαλώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών.
Το τεράστιο κήτος είναι δημιούργημα του Αργεντίνου γλύπτης Αντριάν Βίλαρ Ρόχας ο οποίος είναι διάσημος για τα τεράστια γλυπτά που δημιουργεί στη φύση. Αυτή τη φορά όμως, αποφάσισε να πρωτοτυπήσει για τα καλά τοποθετώντας μια μεγάλη φάλαινα... στο δάσος.
«Η πρώτη εντύπωση είναι ότι κάπου ανάμεσα στα δέντρα υπάρχει ένα απομεινάρι από σκηνικό κάποιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας», λέει ο καλλιτέχνης και συμπληρώνει: «Κάποιος μού είπε ότι βλέποντας το γλυπτό μεταφέρθηκε με τη φαντασία του σε μια σκηνή από κάποιο σουρεαλιστικό όνειρο...Αυτό είναι ακριβώς το ζητούμενο!»
Ο καλλιτέχνης επιθυμεί να δώσει μέσα από το έργο τη δυνατότητα στον παρατηρητή να μπορεί να δημιουργήσει το δικό του μύθο ή να δώσει μια προσωπική εξήγηση στο τι ακριβώς συμβαίνει με τη φάλαινα που δεσπόζει στο κέντρο του δάσους. Και για να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο... δύσκολα, ο καλλιτέχνης τοποθέτησε πάνω στη φάλαινα φυσικούς κορμούς δέντρων.
«Οι περισσότεροι πια αναρωτιούνται για κάτι ακόμη: Μήπως η φάλαινα δημιουργήθηκε από το ίδιο το δάσος και τα δέντρα;» αναφέρει περιπεκτικά.




Διαβάστε Περισσότερα »

Τα διεθνή media έκαναν ροκ σταρ της πολιτικής τον Τσίπρα

Τα διεθνή media έκαναν ροκ σταρ της πολιτικής τον Τσίπρα

Ο όρος «σέξι» δεν είναι ένας επιθετικός προσδιορισμός που θα περιέγραφε τους περισσότερους Έλληνες πολιτικούς. Όταν ο Αλέξης Τσίπρας αναδείχτηκε σε θριαμβευτή των εκλογών, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Ο πρόλογος του Reuters στο εκτενές αφιέρωμα για τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απλώς η αρχή μιας παγκόσμιας εμμονής για το νέο καυτό πρόσωπο της διεθνούς πολιτικής σκηνής.
«Ένας μηχανόβιος πρώην κομμουνιστής με θεληματικό πηγούνι, πυκνά μαύρα μαλλιά, πυρακτωμένο βλέμμα και ελκυστική σύντροφο, ο Αλέξης Τσίπρας αποπλάνησε τον ελληνικό λαό με την υπόσχεση που τους έδωσε ότι θα κάνει αυτό που οι Ευρωπαίοι ηγέτες θεωρούν απίθανο: θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ σκίζοντας το σχέδιο διάσωσης που ξορκίζει την πτώχευση». Με αυτές τις τέσσερις γραμμές το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters προλόγισε το προφίλ του Αλέξη Τσίπρα που θα εξίταρε τα παγκόσμια media και θα τα έσπρωχνε να τον αναγάγουν στο νέο αγαπημένο τους σταρ της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής.

Ο συνδυασμός του ατίθασου νέου πολιτικού που δεν φοράει γραβάτα με τον δυναμικό εκφραστή μιας ισχυρής πλειοψηφίας που χτυπά το χέρι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους ισχυρούς της «δύσης» (σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η ελληνική πολιτική έμοιαζε εντελώς παραδομένη στο τραστ Μέρκελ – Σαρκοζί) έχει δώσει στον Αλέξη Τσίπρα το εκτόπισμα ενός ροκ σταρ των κοινοβουλίων.

Η φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα να κάθεται χαλαρός πάνω στο παλιομοδίτικο ξύλινο γραφείο, χωρίς γραβάτα, με το πρώτο κουμπί του πουκαμίσου του ανοιχτό και το χαμόγελό του πλατύ, ήταν ίσως η καλύτερη εικόνα που θα μπορούσε να συνοδεύσει το άρθρο του απεσταλμένου της Paris Match στην Αθήνα, ενός δημοσιογράφου ο οποίος έβλεπε τα πάντα μαύρα γύρω του στην ελληνική πρωτεύουσα αλλά λάτρεψε τον Αλέξη...
«Αλέξης Τσίπρας, ο άνθρωπος που φοβάται η Ευρώπη», είναι ο τίτλος του γαλλικού περιοδικού για το οποίο ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφεται ως ο άνθρωπος-κλειδί της ελληνικής πολιτικής, ο οποίος δεν θα στηρίξει καμία κυβέρνηση που απειλεί να συνεχίσει τις μειώσεις εισοδημάτων και είναι εκείνος που κάνει τη διαφορά σε ένα «μαύρο» κείμενο όπου εκτιμάται ότι «Στα πόδια της Ακρόπολης η Αθήνα λυώνει στη μιζέρια».

Από τον πιο ανάλαφρο τίτλο του Reuters «Ο αριστερός ηγέτης της Ελλάδας είναι κάτι παραπάνω από σέξι Αλέξης» φτάσαμε στο ηχηρό πρωτοσέλιδο τίτλο της Guardian: «Αλέξης Τσίπρας: Ο άνθρωπος που κρατά την τύχη του ευρώ στα χέρια του» το οποίο συνοδεύεται από την φωτογραφία του Ελληνα πολιτικού σε... παλιά φοιτητική εκδρομή!

Από το σύνθημα «Εμπρός Αλέξη για μια Ελλάδα σέξι» (καθώς το Reuters εκτιμά ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη απήχηση στο γυναικείο εκλογικό σώμα) μέχρι το Αλέξης Τσίπρας: «Αυτός είναι πόλεμος μεταξύ ανθρώπων και καπιταλισμού» του δεύτερου δημοσιεύματος του Guardian και το άρθρο των New York Times, «Ο ανερχόμενος Έλληνας πολιτικός σταρ, εχθρός της λιτότητας, ωθεί την Ευρώπη στα άκρα», το κενό είναι μεγάλο αλλά το σημείο αναφοράς το ίδιο.

«Για τους υποστηρικτές του είναι ο σωτήρας, ο μόνος ηγέτης ο οποίος είναι αρκούντως τολμηρός να πάρει την εξουσία από τους ανίκανους και κυρτούς γέρους που σπατάλησαν το μέλλον της νεολαίας των Ελλήνων», γράφει το μεγάλο ειδησεογραφικό πρακτορείο (και αναπαράγει σύσσωμος σχεδόν ο διεθνής Τύπος) και... συγχωρεί τον Ελληνα ροκ σταρ Αλέξη Τσίπρα για τα μέτρια αγγλικά του στη συνέντευξη του CNN όπου αποκάλεσε μπροστά στην ισχυρή κυρία του καναλιού, Κριστιάν Αμανπούρ, την επιβλητική Γερμανίδα Καγκελάριο... «Μαντάμ Μέρκελ»!
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό που περιμέναμε, έγινε. Και τώρα;


Όταν πριν από τις εκλογές γράφαμε ότι «έχουμε ανάγκη από ριζικές ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό» ελπίζαμε ότι η ελληνική κοινωνία όχι μόνο συμμερίζεται αυτή την ανάγκη αλλά ότι θα το δήλωνε ηχηρά και στην κάλπη.  

Και αλήθεια, το αποτέλεσμα της 6ης Μαίου κατέδειξε την διάθεση των πολιτών να απαντήσουν στα πραγματικά διλήμματα και να απαγκιστρωθούν από τον φόβο και τον ραγιαδισμό που μεθοδικά καλλιεργούνται. Με μεγάλη πλειοψηφία διάλεξαν τον δρόμο της επιβίωσης: γύρισαν την πλάτη στους πολιτικούς εκφραστές των μεγάλων διεθνών και εγχώριων συμφερόντων, που εκποιούν τη χώρα και ισοπεδώνουν την κοινωνία.

Τίποτε δεν έχει κριθεί: το βλέπουμε καθημερινά στα ΜΜΕ, στους χώρους δουλειάς, στις κοινωνικές επαφές. Οι κυρίαρχες δυνάμεις "τρέμουν" στην ιδέα και της παραμικρής αλλαγής και επιστρατεύουν κάθε μέσο για να συντηρήσουν την κατάσταση ή να την αναπαράγουν με νέα υλικά, προς την ίδια κατεύθυνση. Επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να εκφοβίσουν, να πειθαναγκάσουν, να δεχτούμε ως αναπόφευκτη τη μοίρα που μας έχουν ορίσει, να περισώσουν ότι μπορούν από τις αποφάσεις που διαιωνίζουν την υπερχρέωση της χώρας και διαλύουν κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.
Σε αυτές συνθήκες φαίνεται πόσο αναγκαίος είναι ο ρόλος του λαϊκού παράγοντα και πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν όλες οι διάσπαρτες κοινωνικές πρωτοβουλίες και αντιστάσεις είχαν βρει τον τρόπο να συντονιστούν και να εκφραστούν με έναν άμεσο τρόπο.

Όμως το πρώτο βήμα έγινε. Και επιτέλους άρχισε να φαίνεται κάποιο φως στην άκρη του τούνελ, που ενθαρρύνει, χειραφετεί και απελευθερώνει φωνές και συνειδήσεις.

Γνωρίζουμε ότι οι δυσκολίες είναι μπροστά μας. Ότι ήδη τα πάσης φύσεως επιτελεία αναζητούν γέφυρες για την επόμενη μέρα, ώστε να συνεχίσουν να πιέζουν, να εκβιάζουν, να επιβάλλουν τις επιδιώξεις τους.

Και τώρα, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, υπάρχει η ελπίδα για ένα καινούριο δρόμο, πιο κοντά στις ουσιαστικές ανάγκες, πιο μακριά από το πελατειακό σύστημα που δημιουργούσε συνενόχους σε ένα σαθρό και αβίωτο κοινωνικό μοντέλο. Τώρα μπορούμε με νέα αισιοδοξία να διεκδικήσουμε μια πειστική, εναλλακτική, πλατιά ενωτική πολιτική λύση, φέρνοντας στο προσκήνιο τα αιτήματα των κοινωνικών αγώνων. Σε αυτή τη διαδικασία χρειάζεται να είμαστε παρόντες και παρούσες. Χρειάζεται όσα κόμματα, φορείς, ομάδες διεκδικούν να είναι μέρος της λύσης, να κινηθούν έμπρακτα σε δημοκρατικές, ανοιχτές, ενωτικές διαδικασίες που να εμπνέουν και να ενεργοποιούν ολοένα και περισσότερους, να αξιοποιούν τις δυνατότητες και τη δύναμη που συνειδητοποιούμε ότι έχουμε στα χέρια μας. Στις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν και στις μεγάλες μάχες που έρχονται, η κοινωνία και οι ποικίλες εκφράσεις της δεν πρέπει να βρεθούν σε θέση παρατηρητή, αλλά σε θέση μάχης.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και τίποτε δεν χαρίζεται. Το μέλλον που μας αξίζει, θα είναι αυτό για το οποίο παλέψαμε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρόδος: Στα επείγοντα για έναν δονητή…

Οι ερωτικοί πειραματισμοί δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα για ένα ζευγάρι από το νησί των Ιπποτών. Η 35χρονη σύζυγος θέλοντας να αναθερμάνει τη σχέση της με τον σύντροφό της θέλησε να βάλει και … τρίτο «πρόσωπο» στο κρεβάτι τους.
Δεν υπολόγιζαν όμως πως τα παιχνίδια, κάθε τύπου, ενέχουν κινδύνους.Σύμφωνα με την τοπική
εφημερίδα «Ροδιακή» ο δονητής, το τρίτο «πρόσωπο, εισχώρησε και φράκαρε με αποτέλεσμα να μεταβούν εσπευσμένα στο νοσοκομείο…
Η εισαγωγή έγινε τα ξημερώματα χωρίς ωστόσο να ενημερώσουν τους νοσηλευτές για την πραγματική φύση του προβλήματος λόγω ντροπής.
Φυσικά αναγκάστηκε να εξηγήσει καθώς οι πόνοι ήταν αφόρητοι. Οι γιατροί πρότειναν μπει αμέσως χειρουργείο και να αφαιρεθεί ώστε να μη δημιουργήσει άλλες επιπλοκές, ή να περιμένουν να τελειώσει η μπαταρία και η λειτουργία του και να αποβληθεί από τον οργανισμό με φυσικό τρόπο.
Το ζευγάρι επέλεξε τη δεύτερη λύση και αποχώρησε αθόρυβα…

Πηγή: rodiaki.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελλάδα τρώει στα συσσίτια


Νέο ρεπορτάζ της Daily Mail για την εξαθλίωση των Ελλήνων

«Με μαλλιά περιποιημένα, μεγάλα γυαλιά ηλίου να προσδίδουν έναν αέρα κομψότητας στην εμφάνισή της, η μεσήλικη γυναίκα έμοιαζε να έχει βγει για μεσημεριανό γεύμα. Κάποτε ίσως το ραντεβού της να ήταν με κάποιους φίλους σε κάποιο κομψό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. Σήμερα το ραντεβού της ήταν με μια φιλανθρωπική οργάνωση. Πήγε να λάβει ένα μπωλ με φασολάδα με όλη τη χάρη που θα μπορούσε να επιδείξει».

Με αυτή την περιγραφή αρχίζει το ρεπορτάζ της βρετανικής Daily Mail σχετικά με την καθημερινότητα των Ελλήνων, θέλοντας να δείξει ότι αυτοί που τρώνε πλέον στα συσσίτια δεν είναι μόνο οι μετανάστες και οι άστεγοι αλλά και εκείνοι που μέχρι πριν από λίγο καιρό αποτελούσαν τη μεσαία τάξη.

«Δεν της έχει μείνει τίποτα άλλο από την αξιοπρέπειά της», σχολίασε ένας εργαζόμενος στα συσσίτια.

«Άρχισε να έρχεται εδώ πριν από μερικές εβδομάδες και είναι ακόμη πολύ σκληρό για εκείνη» κατέληξε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Έλληνες έχουν πλήρη επίγνωση ότι τους χαρακτηρίζουν ως τεμπέληδες, φοροφυγάδες και διεφθαρμένους και ότι αρνούνται να πληρώσουν για αυτό.

«Και όμως», συνεχίζει, «οι Έλληνες έχουν πληρώσει με ανεργία, δυσμενή και αβάσταχτη φορολογία και μεγάλη ύφεση».
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Έλληνες μας έδωσαν τους Ολυμπιακούς Aγώνες, πρέπει να τους δώσουμε τα Μάρμαρα


Εν μέσω των αρνητικών και επικριτικών δημοσιεμάτων για τη χώρα μας και την πολιτική και οικονομική κατάσταση, υπάρχουν κάποια που ξεχωρίζουν για τον φιλελληνισμό τους.


Η βρετανική εφημερίδα Guardianδημοσιεύει σήμερα άρθρο του Observerμε τίτλο "Οι Έλληνες μας έδωσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εμείς πρέπει να τους δώσουμε πίσω τα Μάρμαρα". To άρθρο το οποίο έγραψε ο Henry Porter αναφέρει ότι μπορεί οι Έλληνες να βρίσκονται σε οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο αλλά μπορούν ακόμη να "ανάβουν" την Ολυμπιακή Φλόγα.

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων αναφέρεται στην προ ημερών παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας η οποία του έφερε αμέσως στο μυαλό τα ελληνικά Μάρμαρα που βρίσκονται στη Βρετανία. "Μην με παρεξηγήσετε, δεν κάνω επίθεση εναντίον του μουσείου το οποίο προσφέρει σπουδαίο πολιτισμό αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, στο Βρετανικό μουσείο υπάρχουν πολλά ελληνικά γλυπτά." αναφέρει ο αρθρογράφος.

Αναλύοντας τους λόγους που "έστειλαν" τα Μάρμαρα στη Βρετανία λέει πως είναι παράλογο να παραμένουν ακόμη στο Βρετανικό μουσείο καθώς πλέον δεν κινδυνεύουν να λεηλατηθούν πια.

Κλείνοντας αναφέρει: "Υπό το πρίσμα του δυτικού πολιτισμού της Ελλάδας, τις δημοκρατικές ιδέες τους, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την επιστήμη, την τέχνη και την αρχιτεκτονική, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια απλή αλήθεια "Τα Μάρμαρα δεν είναι δικά μας για να τα κρατήσουμε".

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις

Ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις

Συνολικά 87.500 υποψήφιοι, τελειόφοιτοι και απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, ξεκινούν αύριο με το μάθημα της Έκθεσης, τη δοκιμασία τους για να διεκδικήσουν 76.094 θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, οι τελευταίες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας προς την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων για τα θέματα των εξετάσεων κάνουν λόγο για βατά και διαβαθμισμένης δυσκολίας θέματα. «Δεν πρέπει να υπάρξει η παραμικρή αναστάτωση, δεν πρέπει να πιεστούν περισσότερο οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους» ανέφερε η Επιτροπή.
Ο παράγοντας της οικονομικής κρίσης και οι δυσβάσταχτες συνέπειες στις οικογένειες των υποψηφίων, πέρα από SOS θέμα για το μάθημα της Έκθεσης, αποτελεί και σημαντική παράμετρο που φαίνεται να λαμβάνει υπόψη του το Υπ. Παιδείας. Στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας δηλώνει στην ίδια εφημερίδα, πως «ο κόσμος έχει πιεστεί τόσο με τις περικοπές όσο και ψυχολογικά. Έτσι, όπως πάντα συνέβαινε αλλά και φέτος για έναν επιπλέον λόγο, πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή και τα θέματα να είναι διατυπωμένα με απόλυτη σαφήνεια, όχι διφορούμενα και όχι ακραίας δυσκολίας ή ευκολίας ».
Τέλος, να αναφέρουμε πως θα υπάρξει μείωση στον αριθμό των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές.
Διαβάστε Περισσότερα »

H Λ. Κατσέλη θέλει να βάλει "καπέλο" (στον ΣΥΡΙΖΑ) και τον Λ. Μίχο στη Βοιωτία...


Σε προχωρημένο στάδιο είναι οι συζητήσεις της Λούκας Κατσέλη για συνεργασία της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Κατσέλη θέλει όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, να εξασφαλίσει και την εκλογή ορισμένων από τους βουλευτές της "Κοινωνικής Συμφωνίας". Ιδιαίτερα, του Λάμπρου Μίχου που είχε γίνει βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών, όταν χρίστηκε επίτροπος στην ΕΕ η Μαρία Δαμανάκη και άφησε την ελληνική Βουλή. Υπάρχουν όμως αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο να πάρει μία από τις εκλόγιμες θέσεις του στη Β' Αθηνών.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τώρα το "παζάρι" γίνεται για να τοποθετηθεί ο κ. Μίχας πρώτος στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Βοιωτίας, όπου βγήκε βουλευτής (με τον ΣΥΡΙΖΑ) στις 6 Μαΐου ο Γιάννης Σταθάς. Σε μια τέτοια περίπτωση όμως είναι προφανές ότι θα πρέπει να "θυσιαστεί" ο κ. Σταθάς ο οποίος μάλιστα προέρχεται και αυτός από το ΠΑΣΟΚ.
Το καλοκαίρι του 2010 μάλιστα ο Γιάννης Σταθάς, ως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λειβαδιάς, στέλεχος της ΠΑΣΚ και του ΠΑΣΟΚ ήταν μεταξύ των συνδικαλιστικών στελεχών (μαζί και ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος), που μαζί με εκπροσώπους κοινωνικών και επιστημονικών φορέων κατέθεσαν ν προσφυγή κατά του πρώτου Μνημονίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δύο χρόνια αργότερα, με την ενθάρρυνση των συντρόφων του, αλλά και του Μαν. Γλέζου, όπως δήλωσε ο ίδιος, αποφάσισε να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Βοιωτίας.Κατάφετε και βγήκε, αλλά τώρα βλέπει χάνει την έδρα του από τον κ. Μίχο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στην Ιταλία

Τρεις άνθρωποι που εργάζονταν στη διάρκεια της νύχτας σε εργοστάσια στις περιοχές της Μόντενα και της Φεράρα έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στη βορειοανατολική Ιταλία...
όπως ανακοίνωσαν η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η Πυροσβεστική.
Συγκεκριμένα, ένας εργάτης σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε υπόστεγο σε εργοστάσιο παραγωγής πολυστυρενίου στο Μπόντενο, κοντά στην Φεράρα και άλλοι δύο σε εργοστάσιο κατασκευής κεραμικών στο Σαντ Αγκοστίνο.
Ο σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών και διάρκειας περίπου 20 δευτερολέπτων σημειώθηκε περίπου στις 05:00 [ώρα Ελλάδας] 36 χλμ. βόρεια της Μπολόνιας.
Νωρίτερα, το γεωδυναμικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) είχε αναφέρει ότι η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 6,3 βαθμών.

Ο τελευταίος μεγάλος σεισμός που είχε πλήξει την Ιταλία ήταν αυτός στην Ακουιλα το 2009, μεγέθους 6,3 βαθμών, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 300 ανθρώπους και είχε προκαλέσει μεγάλες ζημιές.
Τον Ιανουάριο φέτος είχε σημειωθεί ένας σεισμός 5,3 βαθμών που είχε γίνει αισθητός στη Γένοβα, τη Μπολόνια, στο Τορίνο και το Μιλάνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Λαμπαδηφορία του ομίλου Ευκλείδη



 19/5 και η ομάδα του viotiashop βρέθηκε στην όμορφη μας Λιβαδειά όπου και κατέγραψε την 2η ημέρα εκδηλώσεων του Συλλόγου Ευκλείδη εις μνήμη των ποντίων που χάθηκαν πριν πολλά χρόνια.
Πλήθος κόσμου πολύ κατανυκτικά ακολούθησαν την λαμπαδηφορία. Η ατμόσφαιρα άκρως συγκινητική.  Διάφοροι φορείς όπως ΕΚΑΒ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η πορεία.  
Αφού λοιπόν συγκεντρωθήκαμε πρώτα στην έκθεση και θαυμάσαμε τα διαλεχτά κομμάτια εκεί, πήγαμε στην έδρα του Συλλόγου όπου ο πρόεδρος του Ευκλείδη μας μίλησε για το τριήμερο των εκδηλώσεων.
Ακολουθήσαμε την πορεία όπου εκτός τον κόσμο πολλά σωματεία και σύλλογοι συμμετείχαν. Απ'ότι μας πληροφόρησαν φέτος είχε ιδιαίτερη επιτυχία η εκδήλωση και από εμάς συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν και προσπάθησαν για αυτό.
Και του χρόνου να είσαστε καλά και να το πραγματοποιήσετε ξανά με την ίδια επιτυχία. Σας παραθέτουμε κάποιο φωτογραφικό υλικό και ακολουθεί βίντεο από όλη την εκδήλωση. 
Ομάδα Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Το... Troll, και το άγριο πλάκωμα Παπαδημούλη-Ψυχάρη στο twitter!

Ε ρε γλέντια!


Πλακώθηκαν άγρια μέσω... twitter o Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Ανδρέας Ψυχάρης, με αφορμή ένα σχόλιο του πρώτου!




Δείτε τους διαλόγους... Όλα τα λεφτά!













‏@papadimoulis Πριν τις 6/5, ο Σαμαρας δεν ήθελε διάλογο αρχηγών. Ο Βενιζέλος ήθελε ,κυρίως ανάμεσα στους δυο πρώτους. Σήμερα το άλλαξαν! Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ!


Λίγα λεπτά αργότερα ο βουλευτής της Ν.Δ του απάντησε:


‏@APsycharis @papadimoulis πάντως εσείς προσωπικά αποφεύγετε τον διάλογο!


Κι ακολούθησε ο εξής διάλογος με παρεμβολή και του δημοσιογράφου Σεραφείμ Κοτρώτσου:


‏@papadimoulis @APsycharis Αντιθέτως κ Ψυχαρη! Τι λέτε για ένα διάλογο ανάμεσα στους δυό μας; Στο Μεγκα, για παράδειγμα, θα ήταν μια χαρά! Κανονίστε το!


@APsycharis @papadimoulis Σας έχω θέσει μια σειρά ερωτήσεων και δεν έχετε απαντήσει. όσο αφορά το Μega δεν έχω την δυνατότητα να το κανονισω.


‏@serkot65 @papadimoulis @APsycharis Αν το Mega αρνηθεί, "προσφέρομαι" Δημήτρη και Ανδρέα...


‏@papadimoulis @serkot65 @apsycharis Στην διάθεση σου Σεραφειμ.Αν συμφωνεί και ο κ Ψυχαρης , που με κατηγορεί ότι αποφεύγω τον διάλογο, γιατί όχι;


‏@APsycharis @papadimoulis @serkot65 ωραία, πάντως θα μας πείτε και για την ΚΟΕ;


‏@papadimoulis @APsycharis @serkot65 Με συγχωρείτε ,αλλα είστε βουλευτής πλέον, όχι τρολ! Τα υπόλοιπα στον ζωντανό μας διάλογο!


@APsycharis @papadimoulis @serkot65 ανακαλεστε, εκτός εάν δεν ξέρετε τι σημαίνει η λέξη troll! Σας θυμίζω ότι και εσείς είστε βουλευτής.


Η συζήτηση μεταξύ των δύο βουλευτών έμεινε εκεί, συνεχίστηκε όμως από τους υπόλοιπους χρήστες που είχαν γίνει μάρτυρες τους επεισοδίου...


Διαβάστε Περισσότερα »

Al Jazeera: Τα ελληνικά ΜΜΕ ελέγχονται από τα χρηματοπιστωτικά οίκων

Βόμβα μεγατόνων από το Al Jazeera στα θεμέλια του ελληνικού δημοσιογραφικού κόσμου, αφού παρουσιαστής του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου άφησε αιχμές όσον αφορά την ανεξαρτησία των ΜΜΕ, θέτοντας παράλληλα το ερώτημα του κατά πόσο τα....





ελληνικά ΜΜΕ αντανακλούν τις ανησυχίες του λαού ή των μεγαλοεπιχειρηματιών; Το ρεπορτάζ φωτογραφίζει μεγάλα ελληνικά κανάλια όπως το MEGA και το ΣΚΑΙ, αλλά και δημοσιογράφους που με θέρμη υποστηρίζουν το πρόγραμμα λιτότητας που επιβάλλεται στην χώρα (Καψής, Πρετεντέρης, κ. Μπάμπης κ.α.)

Το ρεπορτάζ κλείνει με τα εξής λόγια της δημοσιογράφου του Al Jazeera: «Γιατί σε μια χώρα που έδωσε στον κόσμο την δημοκρατία, θα έπρεπε να υπάρχει χώρος για εναλλακτικές απόψεις»


Διαβάστε Περισσότερα »

Ήθελε να κάνει σεξ με… πρόβατο!


 
 
 Δεν έχει προηγούμενο η σπαρταριστή υπόθεση που αποκαλύφθηκε στη Ρόδο, με πρωταγωνιστή έναν Τυνήσιο ο οποίος εισέβαλε σε μαντρί με πρόβατα και απείλησε με μαχαίρι τον κτηνοτρόφο! Όπως ομολόγησε μετά την περιπετειώδη σύλληψή του, σκοπός του ήταν να έχει σεξουαλική επαφή με ένα… πρόβατο!

Το απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε όταν ο λαθρομετανάστης έγινε αντιληπτός από τον κτηνοτρόφο μέσα στο ποιμνιοστάσιό του. Παρά τις εκκλήσεις του να φύγει, ο αλλοδαπός του επιτέθηκε και προσπάθησε να τον χτυπήσει με ένα ξύλο, ενώ έσπασε το παρμπρίζ ενός παλιού φορτηγού που ήταν σταθμευμένο έξω από τη στάνη.

Όταν έφτασαν οι δυο γιοι του κτηνοτρόφου για να τον βοηθήσουν, ο Τυνήσιος τους απείλησε με μαχαίρι αλλά μετά από σκληρή πάλη κατάφεραν να τον δέσουν και να τον παραδώσουν στους αστυνομικούς που είχαν ειδοποιηθεί και έφτασαν. Στο τμήμα όπου οδηγήθηκε, ο νεαρός αλλοδαπός ρωτήθηκε τι γύρευε μέσα στον στάβλο και άφησε άφωνους τους αστυνομικούς, αποκαλύπτοντας με φυσικότητα ότι ήθελε να βρει ένα από τα πρόβατα για να κάνει… σεξ!
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέρμα στην συνεργασία ΜΙΤ – Mossad

Οριστικά τέλος στην συνεργασία οποιουδήποτε κλάδου του επίσημου Τουρκικού κράτους με τις Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Ακόμα και με την ΜΙΤ.
Το οριστικό διαζύγιο έγινε στις αρχές της εβδομάδας, οι δε Τούρκοι χτυπιούνται ότι είναι πραγματικό και όχι μαϊμού.
Απαγορεύτηκε κάθε μεταφορά....
πληροφορίας στην Ισραηλινή πλευρά, ενώ οι μορφές επικοινωνίας θα είναι αυστηρά διπλωματικές και επίσημες.
(καλά τα κρατικά και τα επίσημα… με τα παρακρατικά και τα ανεπίσημα υπήρχε πάντα το θέμα…)
 olympia
Διαβάστε Περισσότερα »

Άγριο προεκλογικό παιχνίδι με τις καταθέσεις των Ελλήνων

 
Στην απόσυρση των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, αναφέρεται χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Echo», υπό τον τίτλο «Αδειάζουν τα ταμεία των ελληνικών τραπεζών». 
«Δεν υπάρχει πανικός;», διερωτάται η συντάκτρια αμφισβητώντας τις δηλώσεις Προβόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες «δεν υπάρχει πανικός αλλά ανησυχία»..


Το δημοσίευμα αναφέρει πως στα ΑΤΜ και στα γκισέ των τραπεζών υπάρχουν ουρές(!), καθώς και πως...    σε μία μόνο μέρα είχαν αποσυρθεί 700-800 εκατ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες. Σαφώς, σημειώνει, δεν υπάρχει ο πανικός του Απριλίου 2010 όταν αποσύρθηκαν από τις τράπεζες 8 δισ. ευρώ, μετά την ανακοίνωση του πρώτου προγράμματος διάσωσης προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα, τονίζει το δημοσίευμα, στο τέλος Μαρτίου, οι καταθέσεις άγγιζαν τα 165 δισ. ευρώ. Από τον Ιανουάριο του 2010 έχουν αποσυρθεί καταθέσεις 72 δισ. ευρώ, αφού οι Έλληνες, αντιμέτωποι με την κρίση, προτίμησαν να καταθέσουν μέρος των οικονομιών τους σε τράπεζες του εξωτερικού. Δεκαέξι δισ. ευρώ έχουν διοχετευτεί σε τράπεζες του εξωτερικού, σύμφωνα με δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου τον περασμένο Φεβρουάριο, εκ των οποίων το 32% στη Μ. Βρετανία και το 10% στην Ελβετία.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το δημοσίευμα καταλήγει σχολιάζοντας ότι η κατάσταση των τραπεζών μπορεί να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο, αφού η ΕΚΤ σταμάτησε να δίνει ρευστότητα σε ορισμένες ελληνικές τράπεζες λόγω της μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης.

Αναφέρεται πως οι τράπεζες αυτές θα χρηματοδοτούνται μέσω του έκτακτου μηχανισμού στήριξης της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο αριθμός των τραπεζών αυτών δεν είναι γνωστός, αλλά η απόφαση αυτή υπογραμμίζει τον αυξανόμενο αριθμό ελληνικών τραπεζών που εξαρτώνται από την Τράπεζα της Ελλάδος. Ορισμένες πηγές, σημειώνει η συντάκτρια, διαβεβαιώνουν πως τέσσερις τράπεζες πηγαίνουν τόσο άσχημα που λειτουργούν με ζημία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάτη εκατομμυρίων: Έπειθαν πολίτες να τους δίνουν τις πιστωτικές τους κάρτες!


Απάτη εκατομμυρίων: Έπειθαν πολίτες να τους δίνουν τις πιστωτικές τους κάρτες!
Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε μία εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε βάλει στο στόχαστρο το ελληνικό δημόσιο, αλλά και απλούς πολίτες, διαπράττοντας απάτες μεγάλης αξίας.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο Ψυχικό έναν 28χρονο και μία 36χρονη ελληνικής υπηκοότητας, ενώ αναζητείται και ένας 44χρονος συνεργός τους .
Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι κατηγορουμενοι δημοσίευαν αγγελίες σε εφημερίδες, αναζητώντας άτομα που δεν μπορουσαν να πάρουν δάνεια απο τράπεζες και τα έπειθαν να τους διαθέσουν τις πιστωτικές τους κάρτες, με την υπόσχεση ότι θα τους εξασφάλιζαν άμεσα μετρητά.
Στη συνέχεια, χρέωναν τις κάρτες με αγορές ηλεκτρονικών προϊόντων κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από διάφορα πολυκαταστήματα.
Για να πετύχουν το σκοπό τους συγκροτούσαν εμπορικές εταιρείες με βραχυχρόνια διάρκεια λειτουργίας, μέσω των οποίων προωθούσαν στο εγχώριο εμπόριο τα προϊόντα που αγόραζαν με τις κάρτες.
Οι συλληφθέντες άλλαζαν διαδοχικά την επωνυμία και την έδρα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, ενώ προέβαιναν στην έκδοση εικονικών τιμολογίων για πλασματικές συναλλαγές (αγορές, πωλήσεις) αποσκοπώντας στην επιστροφή Φ.Π.Α., ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο με μεγάλα ποσά.
Από την παράνομη αυτή δραστηριότητά αποκόμισαν οφέλη 4.000.000 ευρώ τουλάχιστον, τα οποία κατέθεταν σε Τραπεζικούς λογαριασμούς.
Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 15.400 ευρώ, παραστατικά διαφόρων τραπεζών με αναλήψεις συνολικού ποσού 2.800.000 ευρώ, επτά σφραγίδες με λογότυπα διαφόρων εταιρειών και ένα πολυτελές Ι.Χ. αυτοκινητο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέφτουν κορμιά στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου



Ιδιαίτερα οξύς ο ανταγωνισμός στον κλάδο εν μέσω της κρίσης που μαστίζει την ελληνική αγορά

Οι κορυφαίοι του χώρου προσπαθούν να πλασαριστούν σε όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση, διεκδικώντας καλύτερα μερίδια, κόντρα στην καθοδική τάση, η οποία έχει τις ρίζες της:

- στις μειώσεις ασφαλίστρων τις οποίες αποφασίζουν οι περισσότερες εταιρείες,

- στο μειωμένο στόλο ασφαλισμένων οχημάτων. Κι αυτό, αφού τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων έχουν πάρει την κατηφόρα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες κάτοχοι ΙΧ, μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς εμφανίζεται με μειωμένο στόλο ασφαλισμένων οχημάτων κατά 7% έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος και με τις 10 μεγαλύτερες ως προς τον αριθμό συμβολαίων ασφαλιστικές εταιρείες να ανταγωνίζονται για το ποια θα αυξήσει τη συμμετοχή της στο σύνολο των πωλήσεων.

Από στοιχεία της αγοράς προκύπτει ειδικότερα ότι στο συγκεκριμένο διάστημα απώλειες στο στόλο των ασφαλισμένων οχημάτων είχαν η Εθνική Ασφαλιστική η οποία έχασε το 34% των συμβολαίων της, η Υδρόγειος της οποίας ο στόλος μειώθηκε κατά 9%, η Ευρωπαϊκή Ένωση 19%, η Αγροτική Ασφαλιστική 23%, η Chartis με 8% και η Διεθνής Ένωσις με 13%.

Να σημειωθεί για την Εθνική Ασφαλιστική ότι οι μεγάλες απώλειές της οφείλονται στην πολιτική της διοίκησής της να εξυγιάνει το χαρτοφυλάκιο οχημάτων και να διατηρήσει τον κλάδο σε κερδοφόρα πορεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς μισθό, λιμουζίνες, αλλά και σωματοφύλακες οι "16"...


Είναι μόλις 16, επιστήμονες και καταξιωμένοι στο χώρο τους, όλοι τους με ένσημα. Εργάζονται χωρίς μισθό, λιμουζίνες και σωματοφύλακες, ανατρέποντας την εικόνα του πολιτικού προσωπικού της χώρας.
Δυστυχώς είναι... περαστικοί.
Ο λόγος φυσικά, για τους νέους υπουργούς της υπηρεσιακής κυβέρνησης, που από την πρώτη στιγμή έβαλαν τα γυαλιά στο πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Ανέλαβαν τα καθήκοντά τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της πατρίδας, χωρίς να φροντίσουν πρώτα απ’ όλα να τακτοποιήσουν βοηθούς, συμβουλάτορες και ένα σωρό παρατρεχάμενους. Άλλωστε δεν έχουν πίσω τους κάποιο κόμμα για να επιβάλλει τις γνωστές διαδικασίες που «επιβάλλονται μεταξύ γνωστών».

Σαφώς, έχουν περιορισμένες αρμοδιότητες και το έργο τους είναι συγκεκριμένο. Αποδεικνύουν όμως ότι … γίνεται κι αλλιώς να προσφέρεις στην χώρα σου..
apospasma.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΦΩΤΟγραφία που τα «σπάει» στο διαδίκτυο – Το βιογραφικό του Σαμαρά

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της η Τσέλσι

Μπάγερν Μονάχου, Ντιντιέ Ντρογκμπά, Πετρ Τσεχ, τελικός, Τσάμπιονς Λιγκ, Τσέλσι,

Η Τσέλσι, μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό, κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας με 4-3 στα πέναλτι της Μπάγερν Μονάχου, που αγωνίστηκε εντός έδρας. Ισόπαλη 1-1 είχε λήξει η κανονική διάρκεια του αγώνα, με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να ισοφαρίζει στο 88’ και να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι.
Η Μπάγερν Μονάχου ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο λεπτό, όμως δεν μπορούσε να τρυπήσει την καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Ρομπέρτο Ντι Ματέο. Οι Βαυαροί είχαν δοκάρι στο 22’ σε σουτ του Αριεν Ρόμπεν, μετά από επέμβαση του Πετρ Τσεχ, ενώ όποτε χρειάστηκε ο Τσέχος τερματοφύλακας δήλωσε «παρών», όπως και οι αμυντικοί του, που ανέκοψαν πολλά σουτ προς την εστία της ομάδας τους. Οι προσπάθειες των παικτών της Μπάγερν είχαν αποτέλεσμα στο 83’, με τον Τόμας Μίλερ να ανοίγει το σκορ με κοντινή κεφαλιά.
Η Τσέλσι όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και κατάφερε να ισοφαρίσει, αξιοποιώντας το πρώτο κόρνερ που κέρδισε στο παιχνίδι. Ο Χουάν Μάτα εκτέλεσε στο 88’ και ο Ντρογκμπά με κεφαλιά έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Ο Ιβοριανός επιθετικός παραλίγο να είναι ο μοιραίος για τους Λονδρέζους, αφού ανέτρεψε στο 5ο λεπτό της παράτασης τον Φρανκ Ριμπερί. Ο Ρόμπεν ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Τσεχ απέκρουσε και ο αγώνας οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι. Εκει ο Μάνουελ Νόιερ απέκρουσε το πρώτο πέναλτι του Μάτα, η Μπάγερν απέκτησε το προβάδισμα μέχρι που μίλησε η κλάση του Τσεχ, ο οποίος έπιασε το τέταρτο πέναλτι του Ολιτς. Ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ έστειλε το πέμπτο πέναλτι στο δοκάρι και έδωσε το δικαίωμα στον Ντρογκμπά να γράψει ιστορία και να αναδείξει για πρώτη φορά στην ιστορία της την Τσέλσι σε πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Μπάγερν Μονάχου (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Κοντέντο, Τίμοστσουκ, Μπόατενγκ, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Κρος, Ριμπερί (96’ Όλιτς), Μίλερ (86’ Φαν Μπούιτεν), Ρόμπεν, Γκόμες.
Τσέλσι (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Τσεχ, Κόουλ, Κέιχιλ, Λουίς, Μποσίνγκουα, Μίκελ, Λάμπαρντ, Μπέρτραντ (73’ Μαλουντά), Μάτα, Καλού (84’ Τόρες), Ντρογκμπά.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ