Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Το κυκλοφοριακό της Αθήνας λύθηκε από... το Μνημόνιο

μετακινήσεις, ΙΧ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΑΣΑ, αστικές συγκοινωνίες, Αθήνα, κυκλοφοριακό, μ

Φαίνεται πως τη λύση στο χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αθήνας δεν το έδωσαν ούτε τα μεγάλα έργα ή οι προτάσεις των συγκοινωνιολόγων αλλά...το Μνημόνιο, αφού η  απαγορευτική τιμή της βενζίνης και η οικονομική κρίση είναι ο συνδυασμός που έχει εξαφανίσει το μποτιλιάρισμα.
Σύμφωνα με το «Έθνος» η οικονομική κρίση, έχει πλέον καταστήσει τουλάχιστον το 30% των μετακινήσεων στην πρωτεύουσα περιττές.
Οι Αθηναίοι σταμάτησαν να κινούνται με οχήματα ΙΧ αλλά όπως φαίνεται μείωσαν σημαντικά και τις μετακινήσεις τους με τις αστικές συγκοινωνίες. Ετσι, μπορεί μοιραία το κυκλοφοριακό να μην αποτελεί το υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα της πόλης, αλλά αυτό δεν έγινε η αιτία να στραφεί το επιβατικό κοινό προς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως ήταν ο αρχικός στόχος.
Γεγονός είναι, πάντως, ότι οι βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης δεν είναι πλέον αδιάβατες, ενώ η μέση ταχύτητα κίνησης των οχημάτων έχει αυξηθεί σημαντικά με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί και ο χρόνος διάνυσης διαδρομών, οι οποίες στο παρελθόν απαιτούσαν... γερά νεύρα.
Η ταχύτητα κίνησης έχει αυξηθεί μέχρι και 11% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2011. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί η Βασιλίσσης Σοφίας, όπου στη διασταύρωση με τη Βασιλέως Κωνσταντίνου η μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου τον περασμένο Φεβρουάριο έφτασε το 10%, ενώ η ταχύτητα στην οδό Πειραιώς εμφάνιζε αύξηση κατά 11% τον Ιανουάριο.
Αποτέλεσμα είναι διαδρομές που τα προηγούμενα χρόνια δοκίμαζαν τα νεύρα των οδηγών, πλέον να είναι πολύ πιο σύντομες. Ενδεικτικά:
  • Στη Λεωφόρο Κηφισού από τις Τρεις Γέφυρες έως το Δαφνί μέσω της Λεωφόρου Αθηνών ο μέσος χρόνος διάνυσης σε ώρες αιχμής ήταν το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς 11,7 λεπτά και σε ώρες μη αιχμής 9,2 λεπτά.
  • Στη Λεωφόρο Κηφισού από την Ιερά Οδό έως την Αττική ο μέσος χρόνος οδήγησης έφτανε τα 11,6 λεπτά στις ώρες αιχμής και τα 7,7 λεπτά τις υπόλοιπες ώρες.
  • Στη Λεωφόρο Μεσογείων από τον Σταυρό έως την Κατεχάκη ο χρόνος διαδρομής μετρήθηκε σε 19,4 λεπτά σε ώρες αιχμής και σε 13,2 λεπτά την υπόλοιπη ημέρα.
  • Στη Λεωφόρο Κηφισίας από τη Λ. Κατεχάκη έως το Σύνταγμα ο χρόνος διαδρομής έπεσε στα 15,6 λεπτά στην αιχμή και στα 12,7 λεπτά στις ώρες μη αιχμής.
  • Στη Λεωφόρο Κηφισίας από τη Λ. Κατεχάκη έως τα Σίδερα Χαλανδρίου ο μέσος χρόνος διάνυσης δεν ξεπερνούσε τα 7,2 λεπτά στις ώρες αιχμής και τα 6 λεπτά τις υπόλοιπες ώρες.
Παράλληλα αν και υπάρχουν διαστήματα κατά τα οποία παρατηρείται μποτιλιάρισμα, οι ώρες αιχμής έχουν μειωθεί σημαντικά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας, η μεγαλύτερη μεταβολή παρατηρείται στη διαδρομή της Λεωφόρου Κηφισού από την Κωνσταντινουπόλεως έως την Αχαρνών. Η συγκεκριμένη περίοδος αιχμής έχει συρρικνωθεί από τις 9 ώρες το τέταρτο τρίμηνο του 2010 σε 5 ώρες και 15 λεπτά την αντίστοιχη περίοδο του 2011.
Αντίθετα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στην κατεύθυνση προς Κατεχάκη δεν παρουσιάζονται σημαντικές μεταβολές στις ώρες αιχμής. Ωστόσο η μέση συρρίκνωση των ωρών αιχμής στις αρτηρίες που παρακολουθεί το Κέντρο φτάνει τις 2 ώρες και 45 λεπτά.
Τι λένε οι συγκοινωνιολόγοι
Στην ανεργία, την αύξηση της τιμής της βενζίνης αλλά και τη γενικότερη αύξηση του κόστους από τη χρήση του ΙΧ, αποδίδει ο καθηγητής του ΕΜΠ και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, Ματθαίος Καρλαύτης, την αυξανόμενη μείωση της κίνησης.
Ο ίδιος πιστεύει ότι οι μετακινήσεις που γίνονται ακόμα είναι οι απολύτως απαραίτητες (από και προς την εργασία), ενώ έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από τις μετρήσεις οι μετακινήσεις για ψώνια, ψυχαγωγία κ.λπ. Εκτιμά μάλιστα ότι η πτωτική τάση θα συνεχιστεί αμείωτη, καθώς οφείλεται αποκλειστικά σε εξωγενείς παράγοντες και όχι στην απόφαση για εγκατάλειψη του ΙΧ για τις αστικές συγκοινωνίες.
«Μπορεί σε πρώτη ανάγνωση κάποιος να έλεγε ότι σε ένα βαθμό λύθηκε το κυκλοφοριακό προς όφελος και του περιβάλλοντος, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η αλλαγή που έχει συντελεστεί έχει κρυφούς κινδύνους», σημειώνει ο κ. Καρλαύτης.
«Oταν οι πωλήσεις καινούργιων ΙΧ μειώνονται κατά τουλάχιστον 60%, σημαίνει μεταξύ άλλων ότι οι οδηγοί κρατούν τα παλιά οχήματα για περισσότερα χρόνια και δεν τα αντικαθιστούν με νεότερης τεχνολογίας. Αυτό μπορεί να έχει παράπλευρες απώλειες τόσο στο περιβάλλον όσο και στα οδικά ατυχήματα».
Ως προς τη μείωση της επιβατικής κίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο κ. Καρλαύτης υπογραμμίζει ότι αυτή έχει ήδη συνέπειες στα έσοδα των συγκοινωνιακών εταιρειών προσθέτοντας ότι «η Πολιτεία επέλεξε τη χειρότερη στιγμή να αυξήσει το κόμιστρο, τιμωρώντας ουσιαστικά όσους επιλέγουν τις αστικές συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις τους».
Κρίση και στις αστικές συγκοινωνίες
Μειωμένη τουλάχιστον κατά 10% εκτιμάται ότι είναι η επιβατική κίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς, όπως αποδεικνύεται, η κρίση χτύπησε και τις μετακινήσεις με τις αστικές συγκοινωνίες.
Αντίστοιχα μειωμένα είναι και τα έσοδα των συγκοινωνιακών εταιρειών, καθώς η αύξηση του εισιτηρίου δεν στάθηκε ικανή να αντισταθμίσει τις απώλειες από τη γενική μείωση της κινητικότητας στην πρωτεύουσα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο εσόδων του Ομίλου ΟΑΣΑ από τη λειτουργία εμφανίζεται μειωμένο κατά 1,57% στο πρώτο τετράμηνο του έτους. Τα έσοδα έφτασαν τα 150,1 εκατομμύρια έναντι 152,5 εκατομμυρίων ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Την ίδια στιγμή η ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ) εμφάνισε έσοδα 39,8 εκατομμυρίων το πρώτο τετράμηνο έναντι 43,7 εκατομμυρίων πέρυσι (μείωση 8,8%), ενώ η ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ) είχε έσοδα ύψους 41 εκατομμυρίων, όταν τους αντίστοιχους μήνες πέρυσι τα έσοδά της έφταναν τα 50 εκατομμύρια ευρώ (μείωση 18,2%). Η εταιρεία, πάντως, εμφανίζει πλεόνασμα ύψους 13,6 εκατομμυρίων ευρώ έναντι 950.399 πέρυσι.
Η πορεία των εσόδων από τη λειτουργία των μέσων οφείλεται αφενός στη μείωση της επιβατικής κίνησης αλλά και στην εισιτηριοδιαφυγή, η οποία εκτιμάται ότι φτάνει το 18% κατά μέσον όρο.
Ωστόσο στο μετρό ο περιορισμένος αριθμός των ελεγκτών δεν επιτρέπει συστηματικούς ελέγχους. Παρ' όλα αυτά το πρώτο τρίμηνο του 2012 επιβλήθηκαν συνολικά περίπου 12.000 πρόστιμα σε επιβάτες που ταξίδευαν χωρίς εισιτήριο. Το ίδιο διάστημα πέρυσι τα πρόστιμα ήταν 5.000.
Αντίστροφη είναι η κατάσταση σε λεωφορεία και τρόλεϊ, όπου γίνεται προσπάθεια εντατικοποίησης των ελέγχων με τους εθελοντές ελεγκτές που πραγματοποιούν ελέγχους εκτός του ωραρίου τους. Εκεί ο αριθμός των παραβάσεων που βεβαιώνονται έχει αυξηθεί σημαντικά, ωστόσο ο αριθμός των προστίμων που πληρώνονται είναι πολύ μικρότερος. Συγκεκριμένα, το 2011 επιβλήθηκαν 3.224.000 πρόστιμα, όταν το 2010 είχαν επιβληθεί 2.585.000.
Η μείωση της επιβατικής κίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πάντως, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, καθώς, όπως σημειώνουν οι συγκοινωνιολόγοι, εμφανίζεται σε όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Πορτογαλίας αλλά κυρίως της Ισπανίας, όπου μέσα σε διάστημα δύο ετών το σύστημα των αστικών συγκοινωνιών τόσο της Μαδρίτης όσο και της Βαρκελώνης έχασε το 25% των επιβατών τους. Η πτώση στην κίνηση μάλιστα αποδόθηκε αποκλειστικά στη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή μεγάλου αριθμού των μετακινήσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Την έγδυνε στον αέρα! (video)


Η γυναίκα του προέδρου της Barcelona, του Juan Laporta, που έφερε τους παικταράδες στη Βαρκελώνη,
Maria Lapiedra, παρουσιάζει εκπομπή, όταν ένας τύπος πηγαίνει πίσω της και της βγάζει το φόρεμα, αφήνοντάς την γυμνή...






Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός

Πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός

Στον πέμπτο τελικό για το πρωτάθλημα μπάσκετ ο Ολυμπιακός μπροστά σε 13.000 οπαδούς του νίκησε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τον Παναθηναϊκό με 82-76 μετα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και στέφθηκε πρωταθλητής μετά από 15 χρόνια.
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και η τελική του επικράτηση ήταν δίκαιη. Ο Παναθηναϊκός έκανε επίθεση διαρκείας στην 4η περίοδο αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα και την μεγάλη νίκη
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι ποδηλάτες στη Θεσσαλονίκη... βγήκαν από τα ρούχα τους [εικόνες]

ποδηλατοδρομία, γυμνοί, Θεσσαλονίκη, πάρκο, ΧΑΝΘ, ιστορικό κέντρο, μέσα μεταφορά

Κυριολεκτικά έξω από τα ρούχα τους βγήκαν οι λάτρεις του ποδηλάτου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς γυμνής ποδηλατοδρομίας, με σκοπό την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης.
Η ποδηλατοδρομία ξεκίνησε από το πάρκο της ΧΑΝΘ, πέρασε μέσα από το ιστορικό κέντρο της πόλης και επέστρεψε στο σημείο εκκίνησης, όπου οι διοργανωτές υποσχέθηκαν ένα αξέχαστο πάρτι.
Την διοργάνωση της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας στηρίζουν τα Παιδιά Εν Δράσει, η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, οι Street Panthers, η Sfina, η Θεσσαλονίκη Αλλιώς, το Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης και η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας «Θεσσαλονίκη 2014».






Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση απο τη χορωδία Διστόμου ο "Αμβρυσσός"

Ειρήνη - Αδελφοσύνη - Δικαιοσύνη
Η χορωδία Διστόμου "Αμβρυσσός" σας προσκαλεί σε μια χορωδιακή συνάντηση, προς τιμή των αδικοσφαγμένων Διστομιτών από τις Ναζιστικές δυνάμεις κατοχής, αύριο 2 Ιουνίου στις 20:30 μμ στο προαύλιο του Μουσείου.


Συμμετέχουν οι χορωδίες:
- Στειρίου η "Στείριδα"
- Πνευματικού Κέντρου Κορδελιού - Ευόσμου
- Δήμου Δράμας
- "Αμβρυσσός" Διστόμου

Στην χορωδία Αμβρυσσός συμμετέχουν, για άλλη μια χρονιά, ως ορχήστρα μέλη τις Φιλαρμονικής του Δήμου Λεβαδέων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία Βενιζέλου στη Λιβαδειά


«Με την παρουσίαση των προγραμμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ χτες και προχτές, είναι φανερό για εμένα ότι η χώρα οδηγείται στο διχασμό και την ακυβερνησία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του στη Λιβαδειά, στον κινηματογράφο «Φίλιππος» και σημείωσε ότι «αυτό το πλαστό σκηνικό δεν δίνει κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου».

Υποστήριξε δε ότι «αντί να αποκτήσουμε ελπίδα και προοπτική κινδυνεύουμε να μπούμε σε μια νέα κρίση, στην κρίση των σχέσεών μας με την ΕΕ».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας χειροτερεύει καθημερινά λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας και της ακυβερνησίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φορολογικός καύσωνας στην καρδιά του καλοκαιριού

Φορολογικός καύσωνας στην καρδιά του καλοκαιριού

Μέσα στο καλοκαίρι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια καταιγίδα φόρων τους οποίος θα κληθούν να πληρώσουν σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να εκτελεστεί με όσο το δυνατόν μικρότερες αποκλίσεις ο φετινός προϋπολογισμός.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η βροχή από τα εκκαθαριστικά και τα ειδοποιητήρια για οκτώ φόρους, ενώ πιθανόν να βρίσκονται ήδη στο ταχυδρομείο οι πρώτοι φάκελοι που αφορούν στο Ενιαίο Τέλος Ακινήτων για το 2009.
Αναλυτικά οι φόροι που θα κληθούν εντός των επόμενων μηνών να πληρώσουν οι φορολογούμενοι είναι:
Tο Ενιαίο Τέλος Ακινήτων για το 2009. Πρόκειται για περίπου 300.000 εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ 2008 τα οποία αφορούν φορολογούμενους που το 2008 είχαν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους.
Φόρος εισοδήματος 2011. Πρόκειται για τα γνωστά εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος τα οποία αναμένεται να αρχίσουν να αποστέλλονται τις αμέσως επόμενες ημέρες με την πρώτη εκκαθάριση.
Τέλος επιτηδεύματος. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιτηδευματίες και οι επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν και φέτος το λεγόμενο τέλος επιτηδεύματος. Πρόκειται για ένα χαράτσι ύψους 500 ευρώ, ενώ πέρυσι ήταν 300.
Έκτακτο Ειδικό Τέλος. Πρόκειται για το γνωστό χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η βεβαίωση της πρώτης δόσης για το 2012 αναμένεται να γίνει εντός του Ιουλίου και το χαράτσι θα εξοφληθεί φέτος σε τέσσερις αντί για πέντε δόσεις που είχε θεσπιστεί.
Εισφορά Αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011. Στο φετινό εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα έχει βεβαιωθεί και η έκτακτη εισφορά η οποία κυμαίνεται από 1% έως 4% ανάλογα με το ύψος του δηλωθέντος εισοδήματος, με απαλλαγή των φορολογούμενων με εισόδημα έως 12.000 ευρώ.
Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2010.
Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2011. Τα εκκαθαριστικά για το ΦΑΠ 2010 και 2011 θα αρχίσουν να εκδίδονται τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.
 Έκτακτη εισφορά . Αφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων που την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν στην κατοχή τους ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ. Η εισφορά θα βεβαιωθεί μαζί με τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για το 2009.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Σύλληψη δυο γυναικών για χρέη στο δημόσιο



Συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής δύο αδελφές, 30 και 32 ετών αντίστοιχα στην πόλη της Θήβας από τις αρχές του Τμήματος Ασφάλειας Θηβών για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, οι δύο γυναίκες είχαν ως κύρια απασχόληση το εμπόριο αγροτικών προϊόντων και έδρα τους την Καλλιθέα Βοιωτίας, όφειλαν από 1.267.393,17 ευρώ(η 32χρονη) και 294.420,97(η 30χρονη) σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Ελληνική Αστυνομία. Οι συλληφθείσες βρίσκονται ήδη από χθες το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΑΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΣΑΝ

Στα 360 δισ. το κόστος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
Η Societe Generale σε έκθεση της, υπολόγισε το πιθανό κόστος από την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, επισημαίνοντας πως η χώρα μας θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μία "Lehman Brothers της Ευρώπης".

Μετά τις κινδυνολογίες λοιπόν και τις προειδοποιήσεις, τα σενάρια πλέον αποκτούν και "τιμή". Και πόσο κοστίζει μια αρνητική εξέλιξη σύμφωνα με την Societe Generale; 360 δις.

Στην έκθεσή της η τράπεζα λέει πως η έξοδος θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία "εξάντληση των επίσημων πηγών χρηματοδότησης". Την έκθεση την υπογράφουν 13 οικονομολόγοι οι οποίοι επισημαίνουν πως το "GRexit" θα δημιουργούσε ανεξέλεγκτους κινδύνους διάχυσης της κρίσης.

Συγκεκριμένα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα ντόμινο σε Ισπανία και Ιταλία και πάντως θα δημιουργούσε αμφιβολίες στις αγορές αναφορικά με το μέλλον της Ευρωζώνης. Στην συνέχεια σε μία προσπάθεια αποτίμησης μίας τέτοιας εξέλιξης, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, υπολογίστηκε στα 360 δισ. ευρώ ή σε ποσοστό το 3,8% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης.

"Είναι δύσκολο να προβλεφθεί μια κατάσταση όπου οι διαθέσιμες επίσημες πηγές χρηματοδότησης θα εξαντληθούν αμέσως", αναφέρεται στην έκθεση, και υποστηρίζεται πως η διάχυση θα πραγματοποιηθεί μέσω τριών βασικών "οδών":

-Της εκροής καταθέσεων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

-Της σημαντικής αύξησης του κόστους δανεισμού των τραπεζών

-Της ανόδου των spreads.

Σε μια τέτοια περίπτωση οι επιπτώσεις στις ευρωπαϊκές αγορές θα ήταν καταστροφικές, αφού θα μπορούσαν να τις οδηγήσουν σε απομείωση της αξίας τους έως και κατά 50%.

Το ΔΝΤ εξετάζει το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, το ΔΝΤ υπολογίζει το κόστος της Ελλάδας από το ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση, θα πρέπει οι αγορές να ετοιμάζονται και για τα χειρότερα σενάρια. Ακόμα όμως και αν τελικά σχηματιστεί συγκυβέρνηση από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και πάλι θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις αποπληρωμές, που μπορούν να έχουν δυσάρεστες συνέπειες καθώς σύμφωνα με ΔΝΤ και ΕΚΤ, δεν υπάρχουν περιθώρια αλλαγών στο χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η κυβέρνηση Ομπάμα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, καθώς μια διακοπή του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας και μια έξοδός της από την Ευρωζώνη θα μπορούσε να προκαλέσει ένα κύμα αναταράξεων σε όλη την Ευρώπη ή και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η αγωνία επικεντρώνεται στο γεγονός ότι, εάν η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, οι επενδυτές θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους και για τις άλλες προβληματικές χώρες, όπως για την Ισπανία και την Ιταλία που ακολουθούν παρόμοια πορεία.
24h.com.cy
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ:ΚΙΝΔΥΝΟΣ !!! ΓΙΑ ΠΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ !!! ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΛΑ'Ι'ΟΥ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΔΕΝΔΡΩΝ !!!

Μεγάλος κίνδυνος εγκυμονεί !!!  γιά πεζούς καί διερχόμενα αυτοκίνητα επί τής Οδού Λα'ι'ου τής Θήβας  στήν πλευρά τού λόφου τού Αμφίου ,από γηραία δένδρα οί ρίζες τών οποίων έχουν αποκαλυφθεί σέ επικίνδυνο βαθμό πάνω από τό πεζοδρόμιο τής οδού  , από τήν πρόσφατη βροχή έγιναν μικρο κατολισθήσεις καί είναι επιτακτική ανάγκη οί Αρμόδιοι , Υπεύθυνοι νά λάβουν τά απαραίτητα μέτρα πρίν θρηνήσουμε θύματα !!!
Τό θέμα τό έχει αναδείξει πρίν από ένα χρόνο τό ΘΗΒΑALARM αλλά δυστυχώς οι αρμόδιοι κωφεύουν !!!  
ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com 
Διαβάστε Περισσότερα »

30.000 Στρέμματα με ζημιά στην Στερεά Ελλάδα !

Eκτιμήσεις της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας για τις ζημιές

Eκτιμήσεις της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας για τις ζημιές

Στα 30.000 στρέμματα ανέρχονται οι ζημιές από την χαλαζόπτωση και τις βροχοπτώσεις που έπληξαν περιοχές της Στερεάς Ελλάδας την 26ης και 27ης Μαΐου του 2012 σύμφωνα με τις πρώτες αναλυτικές εκτιμήσεις της Περιφέρειας

Σύμφωνα με όσα αναφέρει επιστολή της Περιφέρειας προς τον ΕΛΓΑ παρακαλείται ο Οργανισμός για την επίσπευση εξατομίκευσης των ζημιών και την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς για την αντιμετώπιση άμεσων και ζωτικών οικονομικών αναγκών τους, σε μια περίοδο που η υπάρχουσα κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά την αγροτική οικονομία των αγροτών μας.

Αναλυτικά η επιστολή την οποία υπογράφει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταμάτης Καπελέρης αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Συνέχεια του ανωτέρω σχετικού μας εγγράφου, αναφορικά με το θέμα , σας γνωρίζουμε ότι από τις έντονες βροχοπτώσεις και τη χαλαζόπτωση που συνέβησαν σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά τη διάρκεια της 26ης και 27ης Μαΐου 2012, σημειώθηκαν οι κατωτέρω ζημιές, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Γεωπόνων της Περιφέρειάς μας:
1. Ζημιές στις Τοπικές - Δημοτικές Κοινότητες : Γουλεμίου, Μεγαπλάτανου, Λιβανατών και Αταλάντης. του Δήμου Λοκρών της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.
Η συνολική πληγείσα έκταση ανέρχεται σε περίπου 30.000 στρέμματα.

Αναλυτικά:

  • Κηπευτικά υπαίθρου = 700 στρ.
  • Φασολάκια = 1.200 στρ.
  • Πατάτες = 1.000 στρ.
  • Αμπέλια οινοποιίας = 1.500 στρ.
  • Φιστικιές = 150 στρ.
  • Ελιές Αμφίσσης και Καλαμών = 10.000 στρ.
  • Διάφορα οπωροφόρα = 100 στρ.
  • Χειμερινά σιτηρά = 10.000 στρ.
  • Καλαμπόκι = 300 στρ.
  • Διάφορα (ζωοτροφές) = 200 στρ.
2. Ζημιές στις Τοπικές - Δημοτικές Κοινότητες : Βέλους, Κριεζών , Λεπούρων, Μετοχίου Διρφύων και Βιτάλων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Αναλυτικά:

  • Αμπέλια = 100 στρ.
  • Οπωροφόρα = 10 στρ.
  • Καρπούζι = 60 στρ.
  • Τομάτα = 50 στρ.
  • Βρώμη = 300 στρ.
  • Κερασιές, περισσότερα από 5.000 δένδρα
Παρακαλούμε για την επίσπευση εξατομίκευσης των ζημιών και την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς για την αντιμετώπιση άμεσων και ζωτικών οικονομικών αναγκών τους, σε μια περίοδο που η υπάρχουσα κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά την αγροτική οικονομία των αγροτών μας.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνδρομή στο έργο σας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι έκτακτες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι μαθητές της Θήβας γνώρισαν τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και άθλησης

Για τρίτη φορά φέτος ο Δήμος Θηβαίων, μαζί με 13 ακόμη Δήμους σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχει ενεργά στο Πρόγραμμα «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ» που υλοποιείται από το τμήμα «Προληπτικής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας» της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήβας, με υπεύθυνη την κα. Αν. Κατσιφή-Παλαιολόγου, την τοπική ομάδα αποτελούμενη από τον παιδίατρο κ. Λώλο, και την διαιτολόγο-διατροφολόγο κ. Πάλλιου και την εταιρεία «NOSTUS communications & events».
Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε, με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, η πρώτη από μια σειρά δράσεων για το 2012, στο κτίριο του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Θήβας στο Λουτουφί Θηβών, σε συνεργασία με την «Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Θηβαίων» και την ομάδα «Αγωγής Υγείας του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.Θ.»
Στην εκδήλωση επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ακοντισμού και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα. Άννα Βερούλη και ο σύζυγος της κ. Νίκος Μιχαλόπουλος, επίσης εκπαιδευτικός και Πρωταθλητής Σκοποβολής. Το αγαπημένο ζευγάρι πρωταθλητών και συγγραφέων αφηγήθηκαν ιστορίες από τη ζωή τους και πως κατάφεραν με τη σωστή διατροφή και την καθημερινή άθληση να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και διακριθούν στο αντικείμενό τους. Παράλληλα ο παιδίατρος κ. Λώλος και ο εκπαιδευτικός του ΕΕΕΕΚ και διατροφολόγος κ. Μπαρούτας μίλησαν στα παιδιά για τα απαραίτητα προϊόντα σε μια ισορροπημένη διατροφή  και τη  φυσική άσκηση.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης οι μαθητές συμμετείχαν σε μια σειρά δραστηριοτήτων. Για παράδειγμα ζωγράφισαν τροφές απαραίτητες για τον οργανισμό μας (φρούτα, ψάρια, όσπρια, λαχανικά, δημητριακά), έφτιαξαν την «Πυραμίδα της Διατροφής» χωρίζοντας τα προϊόντα σε τρεις κατηγορίες, αυτά που χρειάζεται να τρώμε καθημερινά, σε εβδομαδιαία βάση και λιγότερο συχνά, έλυσαν διατροφικά σταυρόλεξα, χόρεψαν και τραγούδησαν διασκευασμένα τραγούδια με θέμα την διατροφή,  περνώντας ένα ευχάριστο και δημιουργικό πρωινό!
Το πρόγραμμα «Παιδειατροφή» απευθύνεται σε γονείς και παιδιά. Ο στόχος του είναι συγκεκριμένος και ξεκάθαρος: «η εκπαίδευση του πληθυσμού στον υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο διατροφής και τη φυσική άσκηση, για τη μείωση των ποσοστών της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα». Σκοπός είναι να βοηθηθούν τα παιδιά και ολόκληρη η οικογένεια να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους κατά τρόπο ριζικό και διαρκή. Μέσα στην οικογένεια παίρνονται οι περισσότερες αποφάσεις σχετικά με τη διατροφή (αγορά τροφίμων, συχνότητα και ποιότητα των γευμάτων κ.λ.π.) και την άσκηση (μέθοδοι μετακίνησης), γι’ αυτό το λόγο οι συμμετέχοντες καλούνται να συνειδητοποιήσουν το θέμα της παχυσαρκίας σταδιακά, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο να μη στιγματίζονται τα υπέρβαρα άτομα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε..Θ. κ. Η. Πέτραινας, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Ι. Κοντού και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Χ.Μελετίου.
Η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. ευχαριστεί θερμά για τη συμβολή τους στην διοργάνωση της εκδήλωσης:
  • Το Τουριστικό Γραφείο «Τσότρας»
  • Το Τουριστικό Γραφείο «Παπαγιάννης»
  • Το ΚΤΕΛ Θήβας
  • Το Δημοτικό Οργανισμό Θήβας (ΔΟΘ)
  • Την Εταιρεία «Λιμπάτζης»
  • Τους παραγωγούς Κατσέλη Δημήτριο, Βαλμά Ευάγγελο και Βενιζέλο Κώστα
  • Τον Διοικητή του ΚΕΠΒ Θήβας κ. Βιντετζάκη
  • Την Διευθύντρια και το προσωπικό του ΕΕΕΕΚ Θήβας




Διαβάστε Περισσότερα »

Τρόμος στο Διαδίκτυο με την ψεύτικη είδηση για απαγωγές παιδιών


Τρόμος έχει ξεσπάσει στο Διαδίκτυο λόγω δημοσιευμάτων για αρπαγές ή ακόμα και σφαγές παιδιών από αγνώστους προκειμένου να τους αφαιρέσουν τα όργανα!
Ο φόβος έχει στοιχειώσει χιλιάδες γονείς και κηδεμόνες, δημιουργώντας μια κατάσταση απίστευτου πανικού, καθώς η ιστορία έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Espresso.
Χαρακτηριστικό του τρόμου που επικρατεί είναι το γεγονός ότι πολλοί δεν αφήνουν τα παιδιά τους να βγουν καν από το σπίτι, ενώ έχουν σταματήσει να τα στέλνουν και στο σχολείο! Γιατί η συγκεκριμένη υπόθεση δεν διογκώθηκε μόνο από το Διαδίκτυο και τις αναρτήσεις σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και από στόμα σε στόμα. Σε όλες τις γειτονιές από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη οι «απαγωγείς με το μαύρο αυτοκίνητο» είναι το βασικό θέμα συζήτησης, μεγαλώνοντας τον φόβο γι' αυτό το κακόγουστο και μακάβριο ψέμα.
Ολα ξεκίνησαν όταν κάποιος ανέβασε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης την πρώτη καταγγελία γονιού, πριν από περίπου ενάμιση μήνα, η οποία αποδείχθηκε ψευδής. Συγκεκριμένα, η καταγγελία έκανε λόγο για ένα μαύρο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι αλλοδαπών που άρπαξε δύο μικρά αδελφάκια από παιδική χαρά στην Ελευσίνα. Μέσα σε λίγη ώρα επικράτησε πανικός.
Δεν πέρασαν καλά-καλά 24 ώρες και το Διαδίκτυο πήρε φωτιά. Το ίδιο ζευγάρι των (καλοντυμένων) αλλοδαπών με το ίδιο μαύρο αυτοκίνητο (άλλοτε με πινακίδες και άλλοτε χωρίς) άρπαξε μέσα σε μία μέρα παιδιά στην Καβάλα, την Κομοτηνή, την Πάτρα, την Ελευσίνα, το Μεταξουργείο, τον Κολωνό, τη Θεσσαλονίκη, τον Πύργο, την Καλαμάτα και όπου αλλού υπήρχαν τρομοκρατημένοι γονείς!
Μάλιστα, το κακόγουστο αστείο πήρε εξωφρενικές διαστάσεις, αφού είχε και συνέχεια! Νεότερες αναρτήσεις έκαναν λόγο για τρία παιδιά που είχαν απαχθεί την προηγούμενη ημέρα από την πρώτη ανάρτηση και αναφερότανν ότι πλέον έχουν βρεθεί νεκρά με χειρουργικές τομές, αφού τους είχαν αφαιρεθεί ζωτικά όργανα ώστε να πουληθούν στην παράνομη αγορά!
Στα δημοσιογραφικά γραφεία της «Espresso» μέσα σε μόνο μία ημέρα τηλεφώνησαν δεκάδες αναγνώστες από την Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη, τη Μάνδρα, την Ελευσίνα, το Γαλάτσι και το Μενίδι και μίλησαν για τρία νεκρά παιδιά που τους έλειπαν τα όργανα. Το ρεπορτάζ που πραγματοποίησε η εφημερίδα έδειξε πως οι αναγνώστες που είχαν τηλεφωνήσει απλώς άκουσαν για κάποιο περιστατικό στην περιοχή τους, χωρίς βέβαια να είναι σε θέση να δώσουν έστω τη διεύθυνση της οικογένειας που είχε χάσει τα παιδιά της ή ακόμα το σημείο όπου είχαν βρεθεί τα «πτώματα» των παιδιών.
Η κατάσταση πραγματικά έφτασε στο απροχώρητο, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος μαζικού πανικού στους γονείς, με αποτέλεσμα οι τοπικές Αστυνομικές Διευθύνσεις από τη βόρεια Ελλάδα μέχρι την Κρήτη να εκδώσουν ανακοινώσεις διάψευσης αυτών των φανταστικών πληροφοριών.
Ετσι, μετά τον πανελλήνιο σάλο που έχει δημιουργηθεί η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει κατηγορηματικά αυτές τις φήμες προκειμένου να καθησυχάσει τους γονείς, καθώς δεν υπάρχει καμία καταγγελία πολίτη (από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη) όχι μόνο για αρπαγή, αλλά ακόμη και για απόπειρα αρπαγής παιδιού.
Και η αστυνομία δεν σταματάει στην ανακοίνωση αυτή, αφού ήδη ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί από ποιο ή ποια συγκεκριμένα άτομα έγινε η πρώτη ανάρτηση για τις υποτιθέμενες αρπαγές παιδιών.
Συμβουλές από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Εκτός από την ΕΛ.ΑΣ., και το «Χαμόγελο του Παιδιού» έφτασε στο σημείο να εκδώσει ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα, αφού το τηλεφωνικό κέντρο του είχε «σπάσει» από τις συνεχείς κλήσεις, δείγμα του πανικού στον οποίο βρίσκονται οι γονείς από τους «αλλοδαπούς απαγωγείς με το μαύρο αυτοκίνητο». Χαρακτηρίζει ανεπιβεβαίωτες τις φήμες και τα δημοσιεύματα και δίνει συμβουλές στους γονείς:
«Με αφορμή τα ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα και τις φήμες περί αρπαγών παιδιών το Χαμόγελο του Παιδιού, έχοντας τον συντονισμό του Εθνικού Κέντρου για την Εξαφάνιση και Εκμετάλλευση των Παιδιών και λειτουργώντας την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, συμβουλεύει τους γονείς:
- Παραμείνετε ήρεμοι απέναντι σε αυτές τις φήμες. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και επικοινωνείται πιο γρήγορα από τα λόγια στα παιδιά.
- Αποφύγετε να επικοινωνήσετε φήμες στα παιδιά, καθώς συνήθως περιέχουν και το προσωπικό κομμάτι της φαντασίας του καθένα που αναπαρήγαγε τη φήμη μέχρι να φτάσει στα αφτιά σας.
- Συμβουλέψτε τα να αποφεύγουν να μένουν μόνα τους. Πολλά παιδιά μαζί είναι πιο δυνατά.
- Τονίστε και πάλι τη σημασία να μη μιλάνε σε αγνώστους και να προτιμούν να περπατάνε σε γνώριμους δρόμους.
- Τονίστε ότι οι άνθρωποι που μπορεί να τα βλάψουν δεν είναι απαραίτητο και να φαίνονται κακοί, όπως το έχουν στο μυαλό τους με βάση τα έργα και τα κινούμενα σχέδια.
- Σε οποιαδήποτε πρόσκληση αγνώστου η απάντησή τους πρέπει να είναι αρνητική, όσο αθώα και αν φαίνεται.
- Εάν κάποιος προσπαθήσει να τα αρπάξει, μπορούν να φωνάξουν: "Βοήθεια, δεν είναι η μαμά μου", "Βοήθεια, δεν είναι ο μπαμπάς μου", "Βοήθεια αστυνομία", προκειμένου να μη νομίζει κανείς ότι πρόκειται για διαμάχη γονιού - παιδιού».
 mediagate.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Για μια Ελλάδα "ΝΕΑ" ρε γαμώτο!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκτόνησε ο επικεφαλής της φρουράς του Τζίγγερ

Σήμερα κηδεύεται ο αντιστράτηγος Αθανάσιος Γκοτσόπουλος, επικεφαλής της φρουράς του Γ. Βαρδινογιάννη, ο οποίος αυτοκτόνησε κοντά στην οικία του γνωστού επιχειρηματία. Ο επικεφαλής της φρουράς του Γιάννη Βαρδινογιάννη αυτοκτόνησε το πρωί της....





Πέμπτης, αφού όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας έφερε τραύματα από το δικό του όπλο στο κεφάλι. Τα αίτια δεν έχουν γίνει γνωστά. Πρόκειται για τον αντιστράτηγο ε.α. της ΕΛΑΣ, Αθανάσιο Γκοτσόπουλο, ο οποίος διετέλεσε αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας από τον Ιούνιο του 2000 έως τον Αύγουστο του 2001.

Ο Αθανάσιος Γκοτσόπουλος ολοκληρώνοντας τη θητεία του στη Μεσσηνία υπηρέτησε για 2 χρόνια ως γενικός αστυνομικός διευθυντής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη και στη συνέχεια αποστρατεύτηκε.

Η κηδεία του θα γίνει το πρωί του Σαββάτου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Φυσικό Αέριο και Ανάπτυξη


Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε. σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Φυσικό Αέριο και Ανάπτυξη» την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 και ώρα 19:30 στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι τοπικοί φορείς, ο επιχειρηματικός κόσμος και οι πολίτες σχετικά με την πορεία της προκήρυξης διεθνών διαγωνισμών για την ανάδειξη στρατηγικών επενδυτών, οι οποίοι σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ Α.Ε. θα προχωρήσουν εντός του τρέχοντος έτους στην ίδρυση της Εταιρείας Παροχής Φυσικού Αερίου (ΕΠΑ) στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Σημειώνεται ότι έχουν ήδη κατασκευαστεί δίκτυα διανομής φυσικού αερίου, τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών καταναλωτών και ως εκ τούτου στις αρχές του 2013 οι περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που θα διαθέτουν ενεργοποιημένα δίκτυα φυσικού αερίου θα είναι η Λιβαδειά, η Θήβα, τα Οινόφυτα/Σχηματάρι, η Λαμία και η Χαλκίδα.
Η ίδρυση και η λειτουργία της ΕΠΑ Στερεάς Ελλάδας αποτελεί μια πολύ σημαντική επένδυση στην περιοχή, αφού εκτός από τον μεγάλο αριθμό νέων θέσεων εργασίας που θα δημιουργήσει, θα συνεισφέρει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων, στη μείωση του οικογενειακού προϋπολογισμούς και στη μεγαλύτερη προστασία του περιβάλλοντος.

 Ενημερωτική εκδήλωση
«Φυσικό Αέριο και Ανάπτυξη»


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Κλάους Κένεθ στη Θήβα


 alt


Την Πέμπτη 7 Ιουνίου, 7.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων

θα μιλήσει ο συγγραφέας Κλάους Κένεθ με αφορμή την έκδοση

του νέου βιβλίου του «Θεοί, Είδωλα, Γκουρού».


altΚλάους Κένεθ: Ένας σύγχρονος ιεραπόστολος που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, αφηγούμενος την προσωπική του περιπέτεια αναζήτησης της αληθινής πίστης και της Ορθοδοξίας! Έρχεται στην Ελλάδα για μια περιοδεία σε 10 πόλεις με την ευκαιρία της έκδοσης του νέου βιβλίου του «ΘΕΟΙ, ΕΙΔΩΛΑ, ΓΚΟΥΡΟΥ» που απομυθοποιεί τα σφαλερά μονοπάτια του αποκρυφισμού, της γιόγκα και των παραθρησκειών. Ακούραστος εργάτης του Ευαγγελίου, καταθέτει την προσωπική του εμπειρία και αποδομεί εκ των έσω τις σύγχρονες αυτές πλάνες, εστιάζοντας στο πρόσωπο του Κυρίου Ιησού Χριστού και εμβαθύνοντας στις αλήθειες των Πατέρων της Εκκλησίας μας. Χιλιάδες ορθόδοξοι Σέρβοι αδελφοί μας ενημερώθηκαν από τις ομιλίες του για τις πλεκτάνες του προαιώνιου εχθρού της πίστης μας και τις δαιμονικές πλάνες του σύγχρονου «πολιτισμού».. . Προέρχεται από την πολύ επιτυχημένη περιοδεία του στο Μαυροβούνιο όπου ήταν φιλοξενούμενος του Μητροπολίτου Μαυροβουνίου κ. Αμφιλοχίου (Ράντοβιτς). Θα ήταν πολύ σημαντικό να τον ακούσουν ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι, αλλά και όλοι όσοι ταλανίζονται στην πνευματική ζωή
Διαβάστε Περισσότερα »

Η κόρη του Μιχαλολιάκου και 2 βουλευτές προσήχθησαν για ξυλοδαρμό αλλοδαπού

Η κόρη του Μιχαλολιάκου και 2 βουλευτές προσήχθησαν για ξυλοδαρμό αλλοδαπού

Στην Γενική Αστυνομική διεύθυνση Αττικής οδηγήθηκαν χθες το βράδυ η Ουρανία Μιχαλολιάκου, κόρη του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής και δύο βουλευτές του κόμματος, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Γιάννης Βουλδής, μετά τον ξυλοδαρμό μεταναστών στην οδό Πειραιώς, κατά την διάρκεια μοτοπορείας μελών της Χρυσής Αυγής.
Και οι τρεις μαζί με άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής παρέμειναν μέχρι τα ξημερώματα στο κτίριο της ασφάλειας αλλά τελικά δεν ασκήθηκαν σε βάρος τους κατηγορίες και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, παρεμβαίνοντας σε τηλεοπτική εκπομπή υποστήριξε ότι ο ξυλοδαρμός μεταναστών έγινε «4 χλμ μακριά από το σημείο που ήταν τα στελέχη» της Χρυσής Αυγής και πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα θα επιχειρήσει να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο για να διαμαρτυρηθεί για την συμπεριφορά των αστυνομικών.

Στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής αναρτήθηκε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Σε συνέχεια του περιστατικού της Πλατείας Κυψέλης, όπου η αστυνομία ακολουθώντας άνωθεν εντολές παρεμπόδισε νόμιμη προεκλογική ενημερωτική δράση της Χρυσής Αυγής, έτσι και χθες το απόγευμα βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής συνελήφθησαν από την Αστυνομία, επειδή χιλιόμετρα μακριά από αυτούς έγινε ένα περιστατικό εναντίον κάποιου αλλοδαπού με το οποίο τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν θα μπορούσαν να έχουν καμμία σχέση.
Όχι για κάποιο άλλο λόγο, αλλά γιατί βρίσκονταν χιλιόμετρα μακριά από το περιστατικό.
Η Χρυσή Αυγή, όπως έχει ξαναγραφεί, αρνείται την ανάμιξη με περιστατικά βίας και καταγγέλλει την ανάμιξη της αστυνομίας στον προεκλογικό αγώνα του συστήματος εναντίον της Χρυσής Αυγής».
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαφιόζικη εκτέλεση στην Καισαριανή- Σκότωσαν 30χρονο, χαροπαλεύει ο αδερφός του

Μαφιόζικη εκτέλεση στην Καισαριανή- Σκότωσαν 30χρονο, χαροπαλεύει ο αδερφός του

Καρτέρι θανάτου έστησαν τα ξημερώματα άγνωστοι σε δύο αδέρφια στην Καισαριανή. Χωρίς δισταγμό άρχισαν να πυροβολούν εναντίων τους και απο τα πυρά νεκρός έπεσε ένας 30χρονος ενώ σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο 32χρονος αδελφός του.
Το αιματηρό περιστατικό έγινε λίγα λεπτά μετά τις 4 τα ξημερώματα στην πυλωτή πολυκατοικίας επι της οδού Βουτσά 83 στην Καισαριανή.
Η Αστυνομία που εχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών εκτιμά οτι πιθανότατα πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαρισμών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλέβουν για να φάνε...


Σαββάτο πρωί. Μια ηλικιωμένη γυναίκα που μέχρι πριν από λίγο καιρό ψώνιζε με άνεση τα φρούτα και τα λαχανικά της από το παζάρι στην Ξάνθη, πλέον μη έχοντας ούτε τα απαραίτητα κλέβει κάθε φορά ότι... μπορεί. «Πότε δυο λεμόνια, πότε ένα μήλο», περιγράφει ιδιοκτήτης πάγκου στο εβδομαδιαίο παζάρι της Ξάνθης.

-Κι εσείς πως αντιδράτε;

«Γυρνάμε αλλού το κεφάλι, κάνουμε ότι δεν βλέπουμε. Είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, τους γνωρίζουμε μέχρι πριν από λίγο καιρό ψώνιζαν σε μας, ήταν πελάτες μας».

Αυτό συμβαίνει συνήθως στο ξεκίνημα του παζαριού, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας το σκηνικό αλλάζει. Τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά έχουν πουληθεί και όσα έχουν ξεμείνει μέχρι πριν μερικούς μήνες, οι οπωροπώλες τα πέταγαν στα σκουπίδια ή τα μάζευαν αλλοδαποί. Πλέον δεν ισχύει αυτό. Ορισμένοι πωλητές του παζαριού, στρώνουν καθαρές λαδόκολλες κατάχαμα, δίπλα από τους πάγκους τους και τοποθετούν εκεί όσα προϊόντα δεν πουλήθηκαν γιατί ήταν χτυπημένα.

«Με μία μελιτζάνα που θα πετάξω εγώ γιατί σε κάποιο σημείο είναι χτυπημένη και συνήθως δεν την αγοράζει κανείς, μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα πιάτο φαΐ», περιγράφει ιδιοκτήτρια πάγκου στο παζάρι. Στρώνουν τις λαδόκολλες κατάχαμα και τοποθετούν όποιον «σακατεμένο» καρπό, δεν πρόκειται να αγοραστεί από ανθρώπους που έχουν ακόμη χρήματα. Γνωρίζουν ότι στο τέλος του παζαριού αρκετοί γέροντες και γερόντισσες θα πάνε εκεί για να αναζητήσουν το… πιάτο της ημέρας.

Οι μικροκλοπές σε λαϊκές αγορές αλλά και σούπερ μάρκετ από ανθρώπους που πεινάνε, έχουν σχεδόν διπλασιαστεί. Και πλέον οι «κακοποιοί» δεν είναι απαραίτητα κάποιοι μετανάστες, αλλά και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που πότε προσπαθούν να χώσουν στα κρυφά ένα κεσέ γιαούρτι στην τσέπη. Συνήθως τέτοια περιστατικά δεν καταγγέλλονται από τους υπεύθυνους ορισμένων σούπερ μάρκετ που προσπαθούν να δείξουν κατανόηση.

Αυτό που επισημαίνουν ορισμένοι ιδιοκτήτες παντοπωλείων αλλά και σούπερ μάρκετ, κυρίως στην επαρχία είναι ότι η δραματική αύξηση στις κλοπές τροφίμων καταγράφεται κυρίως τον τελευταίο χρόνο. Μέχρι τότε τα συνήθη περιστατικά που τους απασχολούσαν ήταν κλοπές ποτών.

Πλέον οι δράστες είναι άνθρωποι «υπεράνω πάσης υποψίας», περιγράφουν.

Στην Ήπειρο ειδικά τον τελευταίο χρόνο, έχουν αυξηθεί δραματικά οι κλοπές ζώων. Μπαίνουν στα άδεια σπίτια όχι για να κλέψουν, αλλά για να μαγειρέψουν ότι βρουν και να φάνε, όπως συνέβη στο Σταυροσκιάδι Πωγωνίου!

Σχετικά πρόσφατο και το παράδειγμα ενός πατέρα ο οποίος φόρεσε κουκούλα, παραβίασε ένα κλειστό περίπτερο στο Ηράκλειο της Κρήτη, απενεργοποίησε την κάμερα και έκλεψε ένα γιαούρτι και μερικά πατατάκια για τα παιδιά του. Την επόμενη μέρα, όμως, πήγε στον ιδιοκτήτη του περιπτέρου και κλαίγοντας του ζήτησε συγνώμη αποκαλύπτοντας του ότι αυτός ήταν ο δράστης της κλοπής.

Αυτό είναι το δράμα της σύγχρονης Ελλάδας!
newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το μνημόνιο αποτελεί το πρόγραμμα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, τονίζει ο Γ. Σταθάς


altΓια ώρα προσωπικής ευθύνης των νέων, συνταξιούχων, επαγγελματιών, ανέργων, εργαζόμενων και αγροτών κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο και ο εκλεγμένος βουλευτής στις εκλογές του Μαΐου Γιάννης Σταθάς ενόψει της αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου ενώ παράλληλα καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς.
«Η αριστερά πλέον αποτελεί την ελπίδα και την προοπτική της χώρας. Η αριστερά είναι αυτή που μπορεί να ξαναδώσει ελπίδα στην κοινωνία, για την Ευρώπη της δημοκρατίας, της κοινωνικής ανάπτυξης, της αλληλεγγύης» τόνισε σε δηλώσεις του ο Γ. Σταθάς και άσκησε δριμεία κριτική σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.
«Αυτά που έλεγε η Ν.Δ. και κατηγορούσε μέχρι τον Οκτώβριο ότι τα μέτρα του πρώτου μνημονίου θα μας οδηγήσουν στην πτώχευση και στη δραχμή τα ξέχασε. Μέχρι τότε ο κ. Σαμαράς εμφανιζόταν πιο αντιμνημονιακός και από την κ. Παπαρήγα για να κάνει στη συνέχεια μια μεγάλη πολιτική κολοτούμπα. Και μετά από την επίσκεψη στη Γερμανία έγινε πιο μνημονιακός και από τον κ. Παπανδρέου», τόνισε ο κ. Σταθάς και πρόσθεσε: «Η κατάσταση με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. δεν πάει άλλο. Καθημερινά έχουμε αυτοκτονίες, καθημερινά χιλιάδες οικογένειες οδηγούνται στην ανεργία, τη φτώχια, την εξαθλίωση. Προς αυτή τη κατεύθυνση είναι και τα μέτρα που θέλουν να εφαρμόσουν σύμφωνα με τις υπογραφές που έχουν βάλει και έχουν δεσμευτεί αν κυβερνήσουν τη χώρα μετά τις εκλογές».
Επίσης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «το μνημόνιο που εξυπηρετεί μόνο τους τραπεζίτες και όχι τους πολίτες αποτελεί το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.» κάνοντας αναφορά σε σειρά αντιλαϊκών μέτρων που όπως υποστήριξε θέλουν τα δύο κόμματα να προωθήσουν αφού αυτά απορρέουν από τις δεσμεύσεις τους όπως επιβολή νέων δυσβάσταχτων φόρων, κατάργηση φοροελαφρύνσεων, αύξηση απολύσεων, περεταίρω μείωσης μισθών, μείωσης συντάξεων και κατάργησης του κοινωνικού κράτους και της πρόνοιας.
«Αυτή τη στιγμή η χώρα είναι υπό κατοχή γιατί αυτό έχουν υπογράψει. Έτσι ο αγώνας είναι για εθνική ανεξαρτησία, εθνική κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη», κατέληξε ο Γ. Σταθάς.
tabloid.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείκτη δραχμής δοκιμάζει το Bloomberg



Για ασκήσεις σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης κάνει λόγο το πρακτορείο

Αίσθηση και προβληματισμό προκάλεσε χθες το Bloomberg με την ενέργεια του να αναγράψει στην πλατφόρμα με τους δείκτες του τον όρο «ελληνική δραχμή» και να θέσει εντός παρενθέσεως τη σημείωση «μετά ευρώ».

Η κίνηση προκάλεσε αναστάτωση στην αγορά, καθώς έγινε σε μια περίοδο που η συζήτηση για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή ολοένα και εντείνεται. Μέσα σε αυτό το κλίμα το Bloomberg αποφάσισε χθες να πραγματοποιήσει ένα τεστ στα συστήματα του για να ελέγξει την ετοιμότητα τους αναφορικά με τον δείκτη της δραχμής. Το πρακτορείο κλήθηκε να δικαιολογήσει τη στάση του και την απόφαση του.

Η απάντηση ήταν, όπως αναφέρει η Καθημερινή ότι κατά τη συνήθη πρακτική εργασιών διεξάγει ασκήσεις σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης και συνέχισε αναφέροντας πως στο πλαίσιο αυτό, έχει προγραμματίσει σειρά διαφορετικών σεναρίων αναφορικά με όλες του τις δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων και των υποθέσεων κρατικής χρεοκοπίας και των αλλαγών νομίσματος κάθε κράτους.

Το πρακτορείο κατέληγε ότι ως μέρος αυτής της διαδικασίας, ένα αναγνωριστικό τεστ ήταν για λίγο ορατό σε λίγους πελάτες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Που να βρουν φάρμακα οι καρκινοπαθείς


Σε περίπτωση που οι καρκινοπαθείς αδυνατούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την υγεία τους φάρμακα, μπορούν να απευθυνθούν στον Φαρμακευτικό σύλλογο.

Το τηλέφωνο το συλλόγου είναι 210-5220954 ή 210-5220955





Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας… αλλιώτικος security από το Ιράκ [Video]

Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, δεν θα χρειαστεί να «δουλέψεις» ποτέ στη ζωή σου… Ο συγκεκριμένος πάντως φαίνεται να το απολαμβάνει!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΝΚΑ: Κάρτα «ανταπόδοσης» προς όφελος των καταναλωτών

Με τη δημιουργία της κάρτας INCARD, το Ινστιτούτο Καταναλωτή προωθεί από την 1η Ιουνίου το θεσμό της «ανταπόδοσης», με σκοπό την αύξηση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Καταναλωτών-Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας(ΙΝΚΑ ΓΟΚΕ), η κάρτα δεν είναι ούτε πιστωτική ούτε εκπτωτική. Θα εκδίδεται δωρεάν και θα προσφέρεται στους καταναλωτές χωρίς συνδρομή.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν στο δίκτυο επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στο σύστημα Cashnet. To σύστημα Cashnet μέσω του θεσμού της «Ανταπόδοσης» επιστρέφει στους καταναλωτές από 10- 30% από την αξία αγορών τους, από ένα μεγάλο φάσμα επιχειρήσεων.

Στην ανακοίνωση του ΙΝΚΑ αναφέρεται επίσης ότι με τη δημιουργία αυτού του πανελλαδικού κοινωνικού δικτύου καταναλωτών θα στηρίζεται το έργο ΜΚΟ και συγκεκριμένα της «Γραμμής Ζωής», της «Κιβωτού του Κόσμου» και των «Γιατρών του Κόσμου», μέσω της οικονομικής ενίσχυσης από κάθε αγορά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 1500 πυροσβεστών και 120 ψυχολόγων


ΣτΕ: Προσλήψεις 1500 πυροσβεστών και 120 ψυχολόγων : Την πρόσληψη 1500 εποχικών πυροσβεστών ενέκρινε το ΣτΕ παρά την προεκλογική απαγόρευση προσλήψεων επειδή οι φωτιές δεν περιμένουν...
Ενέκρινε ακόμα αίτημα της ΕΛ.ΑΣ για την πρόσληψη
Την πρόσληψη 1500 εποχικών πυροσβεστών ενέκρινε το ΣτΕ παρά την προεκλογική απαγόρευση προσλήψεων επειδή οι φωτιές δεν περιμένουν...



Ενέκρινε ακόμα αίτημα της ΕΛ.ΑΣ για την πρόσληψη την 120 ψυχολόγων, 120 κοινωνικών λειτουργών και 60 μεταφραστών-διερμηνέων με σύμβαση μίσθωσης έργου διάρκειας έως 30.6.2013 καθώς και του υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψη 3 φυλάκων με σχέση εργασίας 8μηνης διάρκειας, καθώς και 66 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων (γιατροί, νοσοκόμοι, μάγειροι κ.λπ.) για ένα μήνα για τις ανάγκες λειτουργίας 5 μαθητικών κατασκηνώσεων του υπουργείου σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Με πεντάμηνη σύμβαση και όχι με την συνηθισμένη εξάμηνη, την οποία συνήθως ζητά η Πυροσβεστική υπηρεσία, το ΣτΕ ενέκρινε την πρόσληψη , κατά την προεκλογική περίοδο, 1500 εποχικών δασοπυροσβεστών με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου καθώς και πέντε ιδιωτών χειριστών ελικοπτέρων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας 24 μηνών για να καλυφθούν σοβαρές και επείγουσες ανάγκες δασοπυρόσβεσης κατά τη διάρκεια των αντιπυρικών περιόδων.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για πρόσληψη επιπλέον 406 εποχικών πυροσβετών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μέλη της Χρυσής Αυγής εισέβαλαν σε ψητοπωλείο και χτύπησαν έναν αλλοδαπό


Κατά τη διάρκεια μηχανοκίνητης πορείας που πραγματοποίησαν περίπου 50 μέλη της Χρυσής Αυγής με κατεύθυνση την Ομόνοια επί της οδού Πειραιώς, εισέβαλαν σε ψητοπωλείο και χτύπησαν έναν αλλοδαπό στο κεφάλι.

Συγκεκριμένα, στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Θράκης, τα μέλη της Χρυσής Αυγής είδαν σε ψητοπωλείο τον αλλοδαπό, υπήκοο Μπαγκλαντές και αφού εισέβαλαν εντός του χώρου, τον χτύπησαν στο κεφάλι. Κατόπιν, τράπηκαν σε φυγή.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως άνδρες της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, στήνοντας μπλόκα στην περιοχή. Συνολικά έχουν γίνει έξι προσαγωγές. Στo επεισόδιο  ενεπλάκη η κόρη του γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, η οποία και προσήχθη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον τραυματία στο Ασκληπιείο Βούλας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ