Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Αεροπορική τραγωδία με περισσότερους από 150 νεκρούς στην Νιγηρία

Αεροπορική τραγωδία με περισσότερους από 150 νεκρούς στην Νιγηρία

Άλλη μία αεροπορική τραγωδία συνέβη μέσα σε λίγες ώρες στην Αφρική, με τα θύματα αυτήν την φορά να ανέρχονται σε περισσότερα από 150, βυθίζοντας την πόλη Λάγος της Νιγηρίας στο πένθος.
Μετά το αεροπορικό δυστύχημα στην Γκάνα, όπου αεροπλάνο βγήκε εκτός αεροδιαδρόμου κατά την προσγείωσή του και προσέκρουσε με λεωφορείο, αυτήν την φορά, ένα επιβατικό αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε τουλάχιστον 153 άτομα, συνετρίβη το απόγευμα του Σαββάτου, πάνω σε ένα διώροφο κτίριο στην πόλη του Λάγος, στη Νιγηρία.
Τοπικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως είναι προς το παρόν αδύνατον να υπολογιστεί ο αριθμός των θυμάτων. Τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδιδαν εικόνες με πυκνά σύννεφα μαύρου καπνού πάνω από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους της Dana Air, το οποίο είχε απογειωθεί από την πρωτεύουσα, Αμπούτζα, με προορισμό το Λάγος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φιάσκο η "εκκαθάριση" των οροθετικών ιερόδουλων: Επέστρεψαν στις πιάτσες μέχρι να δικαστούν!!

Μια εκστρατεία που ξεκίνησε με σκοπό να εντοπιστούν, να συλληφθούν και να κρατηθούν σε ειδικούς χώρους αλλοδαπές ιερόδουλες που ήταν φορείς μεταδοτικών ασθενειών έφερε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στις Αρχές. 


Και αυτό, γιατί, όπως διαπιστώθηκε, το σύνολο σχεδόν των οροθετικών ιερόδουλων ήταν Ελληνίδες, οι οποίες βεβαίως δεν θα μπορούσαν να απελαθούν από τη χώρα.


Τι συνέβη τελικά; ...





Οι γυναίκες αυτές συνελήφθησαν, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και μέχρι να γίνει η δίκη τους αφέθηκαν ελεύθερες και επέστρεψαν στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα προσφέροντας το κορμί τους σε εκείνους που είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν τη ζωή τους!


Ο εκπρόσωπος της ελληνικής Αστυνομίας Αθανάσιος Κοκκαλάκης, μιλώντας, υπέδειξε ως υπεύθυνες για την απελευθέρωση τους τις δικαστικές αρχές λέγοντας: «Η υποχρέωση μας αρχίζει και τελειώνει με τον έλεγχο και την προσαγωγή. Η πορνεία από μόνη της πλέον είναι μια πταισματική παράβαση».


Η 23χρονη Μαργαρίτα είναι μεταξύ των ιερόδουλων που έχουν βρεθεί οροθετικές και εις βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος άγνωστου αριθμού προσώπων. Αρνείται ότι ξαπλώνει με πελάτες χωρίς προφύλαξη. 


«Είναι αλήθεια ότι πολλοί πελάτες μου ζητάνε σεξ χωρίς προφυλακτικό και ξένοι και Έλληνες. Όμως εγώ δεν το έκανα αυτό ούτε πριν με συλλάβουν αν και μου το ζητούσαν».


Παρά το γεγονός ότι γνωρίζει το πρόβλημα υγείας της, η Μαργαρίτα συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της ενώ υποστηρίζει ότι κόλλησε AIDS όχι από κάποιον πελάτη αλλά από τις χρησιμοποιημένες σύριγγες!
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Παρέμβαση κτηνοτρόφου στην ομιλία Βενιζέλου video


Ένα ιδιαίτερο περιστατικό χρωμάτισε την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζελου χθες στη Λιβαδειά.

Η κυρία Μαργαρίτα, μια Πολωνή που βρίσκεται επί 20 χρόνια στην Ελλάδα, μένει στο Μαυρονέρι της Λιβαδειάς και είναι κτηνοτρόφος. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, ζήτησε το λόγο και εξέφρασε την εξής απορία προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Εγώ βόσκω γίδια και πρόβατα και οι γαλατάδες μας δίνουν 8μηνες επιταγές. Τι θα πω εγώ στην προβατίνα, ότι θα φας σε οχτώ μήνες; Πώς θα παράγω εγώ κύριοι την πρώτη ύλη για το σημαιοφόρο προϊόν της Ελλάδας στις εξαγωγές, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παγκοσμίως;»

Και στη συνέχεια, χειροκροτούμενη πρόσθεσε:

«Πρόεδρε είμαι Πολωνέζα. Ζω σε αυτή τη χώρα 20 χρόνια, είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Θερμή έκκληση. Κανένας σε αυτή την αίθουσα δεν ξέρει τι σημαίνει πτώχευση. Ήμουν 15 χρονών, το '81 στην Πολωνία, που πτώχευσε το κράτος. Κάναμε τριάντα χρόνια να συνέλθουμε. Λαέ ξυπνήστε, ξυπνήστε δεν είναι παιγνίδια». Το video απο lamiastar

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο υπολογιστής ... παχαίνει!

Ο υπολογιστής ... παχαίνει! : Πόσοι από εμάς δεν κρατάμε σοκολάτες στο ένα χέρι, ενώ με το άλλο προσπαθούμε να γράψουμε κάτι στον υπολογιστή; Μάλλον η πλειοψηφία αυτών που διαβάζετε  
Πόσοι από εμάς δεν κρατάμε σοκολάτες στο ένα χέρι, ενώ με το άλλο προσπαθούμε να γράψουμε κάτι στον υπολογιστή;Μάλλον η πλειοψηφία αυτών που διαβάζετε τώρα το άρθρο το έχετε ζήσει… Ίσως μερικοί είχατε σοκολάτες και στα δύο χέρια. Έρευνα στο πανεπιστήμιο του Bristol όμως έρχεται να μας απογοητεύσει και να μας αποτρέψει από το να ξαναζήσουμε ανάλογες στιγμές.

Ερευνητές ζήτησαν από τη μια ομάδα συμμετεχόντων να φάνε το γεύμα τους παίζοντας πασιέντζα στον Η/Υ, ενώ από την άλλη ομάδα απλώς να φάει χωρίς να κάνει κάτι άλλο ταυτόχρονα. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι η πρώτη ομάδα κάθε άλλο παρά πλήρης ένιωθε από το γεύμα της. Επίσης, μισή ώρα μετά η ίδια ομάδα άρχισε να καταναλώνει ενδιάμεσα γεύματα, ενώ επιπρόσθετα δεν θυμόταν και το τι έφαγε το μεσημέρι.

Έτσι, οι ερευνητές συμπέραναν ότι η απόσπαση της προσοχής που προκαλεί ο Η/Υ μπορεί να οδηγήσει στην κατανάλωση περισσότερης τροφής αργότερα την ίδια ημέρα και κατά συνέπεια στην παχυσαρκία.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει παρόμοια επίδραση και στους ανθρώπους που τρώνε βλέποντας τηλεόραση. Η πιο πρόσφατη έρευνα επεκτείνει αυτές τις διαπιστώσεις, δείχνοντας πως και άλλες δραστηριότητες μπροστά από μια οθόνη μπορούν να επηρεάσουν την πρόσληψη τροφής, με απροσδόκητους τρόπους.

Ο επικεφαλής Dr Jeff Brunstrom αναφέρει: «Αυτή η έρευνα επιβεβαιώνει πως η μνήμη και η προσοχή παίζουν ρόλο στην όρεξη και στο μέγεθος του γεύματος των ανθρώπων».

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΣΤΟΜΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944 - ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ


ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ΑΡΑΧΩΒΑΣ - ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση στο κοινό της Αθήνας
του τιμηθέντος με Κρατικό Βραβείο 2011 στην κατηγορία (Χρονικό - Μαρτυρία)
βιβλίου του Γιώργου Χ. Θεοχάρη
ΔΙΣΤΟΜΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944 - ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ εκδ. βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
με πρωτοβουλία του Δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας
και του Πολιτισμικού Συλλόγου Διστόμου 
την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 στις 8.00 μμ στο Πολεμικό Μουσείο
με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή του Παν/μίου Αθηνών Ηλία Νικολακόπουλο  
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι οκτώ φόροι που θα πληρώσετε το καλοκαίρι



Αντιμέτωποι με μια άνευ προηγουμένου φοροκαταιγίδα θα έρθουν εν μέσω καύσωνα οι φορολογούμενοι. Πολύ σύντομα, οι εφορίες θα αρχίσουν να αποστέλουν σειρά εκκαθαριστικών και ειδοποιητηρίων, καθώς στόχος είναι η εκτέλεση του προϋπολογισμού να μην έχει μεγάλες αποκλίσεις.
Ειδικότερα, οι φόροι που θα πρέπει να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι είναι:
1. Φόρος εισοδήματος 2011.
Τα συγκεκριμένα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος θα αρχίσουν να ταχυδρομούνται αμέσως μετά την πρώτη εκκαθάριση. Ήδη το υπουργείο έχει δώσει αρκετές παρατάσεις. Φέτος, για πρώτη φορά θα κληθούν να βάλουν στην τσέπη και όσοι μέχρι πέρυσι ενέπιπταν στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, που υποχώρησε στα 5.000 ευρώ, ενώ μεγάλες επιπτώσεις έχει και το ψαλίδισμα των φοροαπαλλαγών στο 10% της δαπάνης από το φόρο.
2. Τέλος επιτηδεύματος.
Το συγκεκριμένο χαράτσι, ύψους 500 ευρώ, αφορά ελεύθερους επαγγελματίες, επιτηδευματίες και επιχειρήσεις. Στα φυσικά πρόσωπα το τέλος θα βεβαιωθεί μέσω του εκκαθαριστικού του φόρου εισοδήματος. Ωστόσο, όσοι φορολογούμενοι διαθέτουν μπλοκάκι και δεν είχαν κανένα εισόδημα από αυτό το 2011, μπορούν να δηλώσουν διακοπή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας και να μην καταβάλλουν το συγκεκριμένο τέλος, ενώ θα πληρώσουν πρόστιμο εκπρόθεσμης διακοπής εργασιών ύψους 40 ευρώ.
3. Εισφορά Αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011.
Στο εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα συμπεριληφθεί και η βεβαίωση της έκτακτης εισφοράς από 1% μέχρι 4%, στη βάση τοου ύψους του δηλωθέντος εισοδήματος. Από αυτή εξαιρούνται οι φορολογούμενοι με εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.
4. Ενιαίο Τέλος Ακινήτων για το 2009.
Αφορά τους φορολογούμενους που το 2008 είχαν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους. Υπολογίζεται ότι θα σταλούν περίπου 300.000 εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ, που καθυστέρησαν λόγω και προβλημάτων που είχαν προκύψει από την ανάθεσή τους σε ιδιωτική εταιρεία. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποφασίσει να αναβάλει την αποστολή τους για το διάστημα μετά τις προηγούμενες εκλογές.
5. Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών.
Η πρώτη δόση του χαρατσιού για τα ακίνητα μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ θα βεβαιωθεί εντός του Ιουλίου. Η εξόφλησή του θα γίνει σε τέσσερις δόσεις.
6. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2010.
7. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2011.
Η αποστολή των εκκαθαριστικών για το ΦΑΠ θα αρχίσει ήδη τις επόμενες ημέρες.
8. Έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων που την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν στην κατοχή τους ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ.
Η βεβαίωση της εισφοράς θα γίνει με τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για το 2009.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το μυκηναϊκό ανάκτορο της Θήβας «αναδύεται» μετά από 35 αιώνες

Στο φως το ανάκτορο της Θήβας μετά από τρεισήμισι χιλιάδες χρόνια

Πρόκειται ίσως για μια από τις σημαντικότερες αρχαίες πολιτείες του τότε γνωστού κόσμου και παρά τα σημαντικά ευρήματα που έχουν βγει στο φως για τη Μυκηναϊκή εποχή, το πιο πιθανό είναι ότι τα σημαντικότερα βρίσκονται ακόμα θαμμένα κάτω από την πόλη της Θήβας.
Μέσα στο μήνα θα ξεκινήσουν οι νέες ανασκαφές υπό την αιγίδα της Αρχαιολογικής Εταιρείας με επικεφαλής τον έφορο και δόκτορα Βασίλη Αρβανιτόπουλο, ο οποίος με δηλώσεις του στην φημεριδα «Βήμα της Κυριακής» εξηγεί γιατί παρά τα εντυπωσιακά ευρήματα για την αδιαμφισβήτητα κυρίαρχη πολιτεία του 14ου και 13ου αιώνα π.Χ, οι μεγάλες αποκαλύψεις που ενδεχομένως θα ρίξουν φως στην πραγματική θέση της Θήβας στον Μυκηναϊκό κόσμο, δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί. Στο κέντρο της σημερινής Θήβας, σε απαλλοτριωμένο οικόπεδο της οδού Αντιγόνης, ο αρχαιολόγος πιστεύει ότι μπορεί να εντοπισθεί το αρχείο του ανακτόρου.
Το ανάκτορο της Θήβας, περιλάμβανε στην υπηρεσία του 8.000-10.000 άτομα, ανώτερους αξιωματούχους, λειτουργούς, στρατιώτες, ιερατείο, τεχνίτες, ναύτες, αγροκτηνοτρόφοι και ένα ευρύτερο προσωπικό αντρών και γυναικών.
Και έπειτα, υπήρξε στα αλήθεια ο μυθικός βασιλιάς Κάδμος; Ήταν δικό του το παλάτι; Καταστράφηκε όντως από τους «επιγόνους»; Αυτοί και άλλοι μύθοι περιμένουν την αποκάλυψη τους τρεισήμισι χιλιάδες χρόνια μετά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι τουρκικές σειρές είναι το νέο παγκόσμιο trend

Οι τουρκικές σειρές είναι το νέο παγκόσμιο trend

Οι εξαγωγές των τουρκικών σήριαλ ξεπέρασαν τα 100 εκατ. δολαρία παγκοσμίως αφήνοντας πίσω τις αντίστοιχες βραζιλιάνικες σειρές.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», οι τουρκικές σειρές που μέχρι πριν από εφτά χρόνια ήταν άγνωστες, σήμερα, αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο. Σύμφωνα με την υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας Clip News, κυρία Σοφία Καρακεβά, «οι Τουρκικές σειρές αποτελούν πόλο έλξης όχι μόνο λόγω του χαμηλού κόστους τους αλλά και λόγω της πλοκής και του περιεχομένου τους».
Στην Ελλάδα, μέσα σε μία εβδομάδα κάνουν πρεμιέρα τρεις τουρκικές σειρές, ενώ ήδη προβάλλονται άλλες τρεις.
Μάλιστα το φαινόμενο της «εισβολής» των τουρκικών σειρών απασχόλησε και τον γαλλικό Τύπο.
Σε άρθρο της η γαλλική ιστοσελίδα cafebabel.com κάνει λόγο για την πραγματικότητα στην Ελλάδα, τις δυσκολίες της κρίσης, αλλά και τις τούρκικες σειρές.
«Κάθε βράδυ πολλοί Έλληνες και Ελληνίδες ξεχνούν τις καθημερινές δυσκολίες, πριν από την πραγματικότητα που θα επαναφέρει στην μικρή οθόνη το δελτίο ειδήσεων», αναφέρει το κείμενο.
Οι απόψεις που φιλοξενούνται διίστανται, καθώς για κάποιους είναι θετικό ότι οι Έλληνες έχουν αποδεχθεί τις τούρκικες σειρές, άλλοι πάλι τις θεωρούν προϊόν μιας προπαγανδιστικής πολιτικής.
«Οι σειρές θυμίζουν πως έμοιαζε η Ελλάδα παλιότερα», αναφέρει Έλληνας φοιτητής.
Το κείμενο αναφέρεται ακόμη στο γεγονός ότι οι σειρές έφτασαν στην χώρα μας το 2008, λίγο πριν την κρίση...
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ισλανδία βγαίνει από την χρεοκοπία, χωρίς μνημόνιο… αλλά με πατριώτες ηγέτες


Θεαματική είναι η ανάκαμψη της ισλανδικής οικονομίας μετά την επιβλητική αντίσταση του λαού της, ο οποίος με δημοψήφισμα συνέτριψε την ψοφοδεή πολιτική της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης που είχε υποκύψει στους ξένους δανειστές και την εξανάγκασε να μην πληρώσει στους ξένους καταθέτες τις οφειλές των ιδιωτικών ισλανδικών τραπεζών, αφήνοντάς τες να χρεοκοπήσουν.
«Η ύφεση αποδείχθηκε λιγότερο βαθιά
από όσο προβλεπόταν», ομολογεί ο Μαρκ Φλάνιγκαν, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ισλανδία, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι οι Ισλανδοί κατόρθωσαν να διαφυλάξουν «το πολύτιμο σκανδιναβικό μοντέλο κοινωνικής προστασίας».

Η Ισλανδία, η οποία δεν ανήκει στην ευρωζώνη, αντιμετώπισε τη χρεοκοπία της χώρας με μια συνολική πολιτική.
Πρώτον, υποτίμησε το εθνικό νόμισμα, την ισλανδική κορώνα, και επέβαλε ελέγχους και περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.
Αρχικά η κορώνα υποτιμήθηκε έναντι του δολαρίου κατά 50%, αλλά ήδη η υποτίμηση έχει περιοριστεί στο 30% και συρρικνώνεται. Η χαμηλότερη ισοτιμία της κορώνας οδηγεί αμέσως στην αύξηση των εξαγωγών και στη μείωση των εισαγωγών, αντικαθιστώντας ένα τμήμα τους με τοπικά προϊόντα, με αποτέλεσμα το εμπορικό ισοζύγιο της Ισλανδίας να παρουσιάζει ήδη πλεόνασμα από ελλειμματικό που ήταν.

Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 1,2% το τρίτο τρίμηνο του 2010. Ο πληθωρισμός, ο οποίος είχε εκτιναχθεί στο 18,6%, έπεσε ήδη κοντά στο 2,5%, που είναι ο στόχος της ισλανδικής κεντρικής τράπεζας. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα είναι 6,3% φέτος, και ταχύτατα, ίσως και μέσα στο 2011, θα οδηγηθεί σε πλεόνασμα.

Το δημόσιο χρέος, το οποίο έχει εκτιναχθεί στο 115% του ΑΕΠ, θα μειωθεί σταδιακά στο 80% του ΑΕΠ μέχρι το 2015.
Το δεύτερο μέτρο που πήραν οι Ισλανδοί ήταν ότι άφησαν τις ιδιωτικές τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Κατόπιν τις εθνικοποίησαν, αλλά υπό τους εξής όρους:

Πρώτον, οι εθνικοποιημένες τράπεζες αναγνώρισαν όλες τις καταθέσεις των Ισλανδών πολιτών ώστε κανένας Ισλανδός να μη χάσει ούτε μία κορώνα από τις καταθέσεις του.

Δεύτερον, τα δάνεια που είχαν πάρει οι Ισλανδοί μεταφέρθηκαν στις εθνικοποιημένες τράπεζες, αλλά επειδή το νόμισμα είχε υποτιμηθεί, μειώθηκε και το ονομαστικό ύψος των δανείων, πέρα από τις σοβαρές άλλες διευκολύνσεις αποπληρωμής που έκανε το κράτος στους Ισλανδούς οφειλέτες για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προκάλεσε η κρίση, ιδίως τον πρώτο καιρό (πάγωμα της πληρωμής δόσεων για μήνες κ.λπ.).

Τρίτον, οι εθνικοποιημένες τράπεζες δεν αναγνώρισαν καμιά υποχρέωση των ιδιωτικών χρεοκοπημένων τραπεζών σε χώρες του εξωτερικού.

Έτσι οι Ισλανδοί φορολογούμενοι φορτώθηκαν τα βάρη διάσωσης των καταθέσεων των δικών τους και των συμπατριωτών τους, ενώ φόρτωσαν στους ξένους επενδυτές και καταθέτες τον λογαριασμό των συναλλαγών τους με τις ιδιωτικές ισλανδικές τράπεζες που χρεοκόπησαν. Απολύτως σωστό.

Η ανάκαμψη της ισλανδικής οικονομίας, γράφει το βρετανικό περιοδικό «Εκόνομιστ», δείχνει ότι «το έξτρα κόστος για μια χώρα που δεν στηρίζει τις τράπεζές της μπορεί να είναι εκπληκτικά μικρό. Η Ισλανδία άφησε τις τράπεζές της να χρεοκοπήσουν και το ΑΕΠ της έπεσε αθροιστικά κατά 15% από το ανώτατο στο κατώτατο σημείο πριν αρχίσει να ανακάμπτει. Η Ιρλανδία ”έσωσε” τις τράπεζές της και είδε το ΑΕΠ της να πέφτει 14%».

Αν συνυπολογίσει κανείς ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ιρλανδίας απογειώθηκε στο ασύλληπτο 32% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος της εκτινάχθηκε από το 25% του ΑΕΠ το 2007 στο 100% φέτος και θα φτάσει στο 120% του ΑΕΠ το 2013, με την ανεργία να ανέρχεται στην Ιρλανδία στο 14,1% έναντι 7,3% στην Ισλανδία, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η «υπάκουη» Ιρλανδία βρίσκεται σε πολύ χειρότερη μοίρα από την «απείθαρχη» Ισλανδία.

«Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι αν το σοκ μιας υποτίμησης μπορεί να πυροδοτήσει μια βίαιη κρίση και πολύ επώδυνη, μια πολιτική λιτότητας και αποπληθωρισμού εξαιτίας του χρέους καταλήγει να προκαλεί περισσότερες ζημιές» συμπεραίνει η βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ».

«ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ» Όταν το ευρώ γίνεται παγίδα

Ένα μάθημα των αντίθετων επιλογών Ισλανδίας και Ιρλανδίας είναι ότι «τα οφέλη τού να ανήκει μια μικρή χώρα σε μια μεγάλη νομισματική ένωση δεν είναι καθόλου αυτά που κάποτε εκθειάζονταν ότι είναι» γράφει το περιοδικό «Εκόνομιστ» και συνεχίζει:

«Οταν πανικόβλητοι επενδυτές εγκατέλειπαν τα μικρά νομίσματα το φθινόπωρο του 2008, το ευρώ φαινόταν καταφύγιο.
Δύο χρόνια μετά, το ευρώ μοιάζει περισσότερο με παγίδα για χώρες που αγωνίζονται να ξανακερδίσουν εξαγωγική ανταγωνιστικότητα.

Η Ελλάδα και η Ιρλανδία έχασαν την εμπιστοσύνη των αγορών, παρόλο που και οι δύο εκδίδουν ομόλογα σε ευρώ».
Οσο για τους Ισλανδούς, που αρχικά θεώρησαν το ευρώ σωτηρία, τώρα δεν θέλουν ούτε να το ακούσουν!




Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια κόμματα ψηφίζουν οι οπαδοί των ομάδων!


Τι βγάζει η κάλπη των φιλάθλων;
Διαβάστε τα αποτελέσματα του γκάλοπ της Marc για το Εθνος της Κυριακής…

Οπαδοί Ολυμπιακού:

ΝΔ: 18,2

ΣΥΡΙΖΑ: 20,1

ΠΑΣΟΚ: 13,5

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 11,4

ΚΚΕ: 9,1

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 7

ΔΗΜΑΡ: 4,9

Οπαδοί Παναθηναϊκού:

ΝΔ: 23,2

ΣΥΡΙΖΑ: 19

ΠΑΣΟΚ: 10,6

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 8,5

ΚΚΕ: 9,7

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 7,6

ΔΗΜΑΡ: 3,4

Οπαδοί ΑΕΚ:

ΝΔ:17,6

ΣΥΡΙΖΑ: 9,2

ΠΑΣΟΚ: 18,3

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 17,5

ΚΚΕ: 14,7

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 3,6

ΔΗΜΑΡ: 4,6

Οπαδοί ΠΑΟΚ:

ΝΔ: 15,1

ΣΥΡΙΖΑ: 15

ΠΑΣΟΚ: 10

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 13,1

ΚΚΕ: 9,4

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 10,1

ΔΗΜΑΡ: 5,2


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι κάνει ο άνθρωπος για να βγάλει λεφτά!...

Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2012! Το γεγονός δεν είναι πρωτοφανές. Δείτε τι πουλούσε ένας Πατρινός και μάλιστα μέσω αγγελίας για να βγάλει λεφτα!

Σύμφωνα με το... dete, με μικρή αγγελία που έφθασε στα γραφεία της εφημερίδας «7 ημέρες αγγελίες» ο Δ.Μ. από την Πάτρα (κάτοικος οδού Ευβοίας) διαθέτει αποδείξεις για την φορολογική δήλωση του 2011 τις οποίες πουλά προς 200 ευρώ. Η αξία των αποδείξεων είναι 2.526 ευρώ.

Η αγγελία έφθασε στα γραφεία της εφημερίδος το πρωί της Τετάρτης και οι συντάκτες του φύλλου... δεν πίστευαν στα μάτια τους!

Η διαδικασία πώλησης αποδείξεων σίγουρα δεν είναι αποδεκτή από το Υπουργείο Οικονομικών, όμως δεν γνωρίζουμε αν έχει ψηφιστεί νόμος που να την καθιστά παράνομη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οκτώ ληστείες και επιθέσεις σε ανηλίκους μέσα σε λίγες ώρες

Οκτώ ληστείες και επιθέσεις σε ανηλίκους μέσα σε λίγες ώρες

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν πάρει τα κρούσματα εγκληματικότητας στην Αττική με εισβολές ληστών σε δύο σπίτια επίθεση σε ανήλικους από τους οποίους άρπαξαν τα ποδήλατα και άλλες έξι ένοπλες ληστείες, σε διάστημα λίγων ωρών.
Περίπου στις 9 χθες βράδυ, στην Αγία Παρασκευή, επτά άτομα, τα οποία σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν αλλοδαποί, επιτέθηκαν σε τρεις ανήλικους, 14-15 ετών, οι οποίοι έκαναν βόλτα με τα ποδήλατα τους, τους ακινητοποίησαν, τους άρπαξαν τα ποδήλατα και τα κινητά τους τηλέφωνα και εξαφανίστηκαν.
Σαράντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στην λεωφόρο Κηφισίας 51 στους Αμπελόκηπους, τρεις άγνωστοι εισήλθαν σε σπιτι, ιδιοκτησίας δύο νεαρών και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.
Στις 03.36 στη Νέα Ερυθραία, δύο άγνωστοι δράστες εισέβαλαν σε σπίτι που διαμένει ηλικιωμένο ζευγάρι και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν 2.500 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα, δύο πιστωτικές κάρτες και τα κλειδιά Ι.Χ. αυτοκινήτου, με το οποίο διέφυγαν.
Επίσης χθες βράδυ διαπράχθηκαν ληστείες, σε κατάστημα τροφίμων στα Καμίνια, σε κατάστημα «φαστ φουντ» στις Αχαρνές, σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων στο Περιστέρι, σε βάρος δύο πολιτών στον δρόμο, στην Δραπετσώνα, καθώς και σε βάρος ενός ακόμα, στη συμβολή Τσόχα και Σούτσου, δίπλα στο κτίριο της ΓΑΔΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λ. Πατίτσας – Μ. Χρουσαλά: Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ το υπερπολυτελές σκάφος τους


“Φουρτούνες” για το Λέοντα Πατίτσα και την Μαριέττα Χρουσαλά αφού το ΣΔΟΕ έβαλε στο “μάτι” του το υπερπολυτελές σκάφος
τους το “Mirage”. Πρόκειται για το δώρο που είχε κάνει ο νεαρός επιχειρηματίας στην σύζυγό του για το γάμο τους και με το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κάνει δεκάδες εκδρομές σε Κυκλάδες και Βόρειο Αιγαίο.



Το πρόβλημα με το high teck πλεούμενο, σύμφωνα με την Real Life, είναι το ιδιοκτησιακό του καθεστώς. Το σκάφος φαίνεται να ανήκει σε σύζυγο εργαζομένου της ναυτιλιακής εταιρίας του Λέοντα, η οποία δηλώνει… άνεργη, με ετήσιο εισόδημα 200 ευρώ, και έδρα ένα διαμέρισμα στην οδό Θησέως, στη Βουλιαγμένη.

Για να μπορέσει ο νεαρός εφοπλιστής να νομιμοποιήσει το σκάφος του που είναι αγκυροβολημένο στη μαρίνα της Βουλιαγμένης, θα πρέπει να καταβάλλει στο ΣΔΟΕ το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ, μιας και συνολικά το σκάφος κοστίζει 7 εκατομμύρια ευρώ.

Αρχικά ήθελαν να το ονομάσουν Galactica αλλά επικράτησε η άποψη των φίλων του Λένοντα και "βαφτίστηκε" Mirage. Το super yacht έχει μήκος 27,5 μέτρα και το ζευγάρι το είχε χρησιμοποιήσει πολλές φορές για τις ολοήμερες αποδράσεις του ενώ ήταν το μέρος όπου έκανε το bachelor party του ο νεαρός και στη συνέχεια έφυγαν για μήνα του μέλιτος τον Ιούνιο του 2010, με προορισμό τις Κυκλάδες.

Δες φωτογραφίες από το εσωτερικό του σκάφους:














Διαβάστε Περισσότερα »

Βράβευση μαθητών δημοτικού στη Θήβα(φώτο)


 Η απονομή των Βραβείων στους μαθητές ε'' & στ'' τάξης απο τα δημοτικά σχολεία της περιφέρειας θήβας.Το viotiashop ήταν εκεί και σύντομα θα παρουσιάσουμε βίντεο απο την απονομή.
Δίνουμε και εμείς συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και ευχόμαστε ολόψυχα καλή σταδιοδρομία και πρόοδο.













 

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό θα είναι το υπουργικό Συμβούλιο του Αλέξη Τσίπρα

Αυτό θα είναι το υπουργικό Συμβούλιο του Αλέξη Τσίπρα

Το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, συζητούν ήδη πίσω από κλειστές πόρτες στα γραφεία τη Κουμουνδούρου. Αν και γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι είναι πρώιμο και σε μεγάλο βαθμό παρακινδυνευμένο, θεωρούν ότι το κόμμα τους -εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα- πρέπει να είναι έτοιμοι σε γενικές γραμμές γιατί την επομένη των εκλογών θα χρειαστούν συζητήσεις και με άλλους κομματικούς σχηματισμούς και για το μοίρασμα υπουργείων.
Φυσικά, από σήμερα έως και την επομένη των εκλογών αρκετά πράγματα θα αλλάξουν, νέα πρόσωπα θα μπουν στο «κάδρο» αλλά ορισμένες από τις βασικές επιλογές δεν μπορούν να αλλάξουν.
Οι παράγοντες που θα βαρύνουν αποφασιστικά είναι αφενός το ποιοι θα είναι τελικά οι κυβερνητικοί εταίροι και αφετέρου το πόσα άτομα θα έχει τελικά το ολιγομελές υπουργικό σχήμα που υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή.
Ετσι, σύμφωνα και με δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου στην Κουμουνδούρου έχει αρχίσει να σχηματοποιείται το βασικό κυβερνητικό σχήμα που θα έχει προφανώς ως κύριο κορμό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς σε περίπτωση συνεργασιών ορισμένες από τις θέσεις του υπουργικού συμβουλίου θα δοθούν σε στελέχη άλλων κομμάτων, αλλά δεν αποκλείεται
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ο Γιάννης Δραγασάκης προαλείφεται για τη θέση του υπουργού Οικονομικών και θα είναι από τους ελάχιστους ίσως που θα έχουν προηγούμενη κυβερνητική θητεία έστω και σύντομη καθώς έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας στην οικουμενική κυβέρνηση του Ξενοφώντα Ζολώτα.
Για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συζητούνται επίσης τα ονόματα των Γιάννη Τόλιου, Γιάννη Μηλιού και Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τους δύο τελευταίους πάντως να βρίσκονται σε δεύτερο πλάνο καθώς εκφράζουν τη γραμμή της μετωπικής σύγκρουσης με την Τρόικα και του δανειστές.
Επίσης, γίνεται λόγος και για τον οικονομολόγο Γιώργο Σταθάκη που ενδεχομένως θα τοποθετηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Για το υπουργείο Εσωτερικών ως επικρατέστερος φέρεται ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συζητείται για το υπουργείο Εργασίας.
Το όνομα του Παναγιώτη Στρατούλη «παίζει» για θέση στα κοινωνικά υπουργεία, ενώ ο Θοδωρής Δρίτσας, ένας εκ των βασικών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα -αυτός που τον εκπροσώπησε συναντώντας τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο- προαλείφεται για το υπουργείο Αμυνας.
Για το υπουργείο Περιβάλλοντος φέρεται υποψήφιος ο Θέμη Δημητρακόπουλος, μέλος της Ενωσης Ελλήνων Οικολόγων που έχει αποχωρήσει από τη Δημοκρατική Αριστερά.
Στο υπουργείο Υγείας η επιλογή φέρεται να γίνεται μεταξύ των γιατρών Νίκου Μανιού και Ηλία Μπασκόζου που θεωρούνται ικανοί τεχνοκράτες.
Ονόματα πανεπιστημιακών όπως ατά των κυρίων Ζήση Παπαδημητρίου, Αρη Καζάκου,Στάθη Κουβελάκη και Γιώργου Κατρούγκαλου συζητούνται επίσης. Ο τελευταίος μάλιστα φέρεται ως φαβορί για το υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς εκτιμάται ότι έχει βαθιές νομικές γνώσεις και ανυποχώρητη πολιτική βούληση προκειμένου να φέρει σε πέρας ειδικές αποστολές όπως η υπόθεση Siemens και άλλες σοβαρές νομικές υποθέσεις.
Για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συζητείται το όνομα της Σοφίας Σακοράφα που ήταν ένα από τα τέσσερα πρόσωπα που πλαισίωσαν τον Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή.
Ακόμη, το όνομα της κυρίας Ελένης Πορτάλιου, καθηγήτριας της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, συζητείται για το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της επίσης καθηγήτριας Θεανώς Φωτίου για το υπουργείο Παιδείας, της γεωπόνου Ειρήνης Κατσινοπούλου για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και της κυρίας Ρένας Δούρου για θέση στο κυβερνητικό σχήμα είτε του υπουργείου Αμυνας, είτε -το πιθανότερο- του υπουργείου Εξωτερικών.
Ακούγονται επίσης και τα ονόματα της Νάντιας Βαλαβάνη, Ζωής Κωνσταντοπούλου (πιθανότατα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος) και Τασίας Χριστοδουλοπούλου.
Στα περισσότερα από τα ονόματα αυτά συμφωνεί και το ανάλογο ρεπορτάζ της εφημερίδας «κυριακάτικη δημοκρατία». Προστίθενται όμως και ονόματα όπως αυτή της κυρίας Λούκας Κατσέλη για το υπουργείο Ανάπτυξης, του Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Αλέξη Μητρόπουλου, του Πάνου Τρυγάζη, του Αντώνη Λιάκου για το υπουργείο Παιδείας, του Πάνου Σκουρλέτη για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, του Πέτρου Τατσόπουλου και του Τάσου Κουράκη,εφόσον δεν προταθεί για πρόεδρος της Βουλής.
Τέλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ το όνομα του Νίκου Κωνσταντόπουλου ακούγεται για θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ληστές ξυλοκόπησαν ηλικιωμένο στη Λαμία


Ληστές ξυλοκόπησαν και έδεσαν 74χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Λαμίας... Η εικόνα είναι πράγματι σοκαριστική. Ακόμη πιο σοκαριστική όμως είναι η απίστευτη αγριότητα με την οποία οι αδίστακτοι κακοποιοί ξυλοκόπησαν σχεδόν μέχρι θανάτου, έναν ανήμπορο ηλικιωμένο για του πάρουν τις όποιες οικονομίες του... αν είχε.

Ο 74χρονος μένει μόνος του στο Νέο Κρίκελο κοντά στη Λαμία. Το πρωί στις 6:00΄ ο αδελφός του, που μένει δίπλα, άκουσε βογγητά και βγήκε να δει τι συμβαίνει. Βρήκε την πόρτα του αδελφού του ανοιχτή και τον ίδιο πεσμένο μπρούμυτα μέσα στα αίματα, δεμένο χειροπόδαρα και φιμωμένο.



Ο ηλικιωμένος άνδρας διεκομίσθη στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε, ότι εκτός από τα σοβαρά χτυπήματα στο πρόσωπο, είχε σπασμένα πλευρά και μάλιστα κάποιο από αυτά του είχε τρυπήσει τον πνεύμονα και είχε εσωτερική αιμορραγία, γι΄αυτό υποβλήθηκε σε επέμβαση. Ο 74χρονος δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς για να πει τι ακριβώς συνέβη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατάφερε να ψελλίσει σε συγγενικό του πρόσωπο, ότι οι ληστές είχαν όπλα και μιλούσαν Αλβανικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, οι ληστές μπήκαν στο σπίτι γύρω στις 4:00΄ τα ξημερώματα. Έκαναν το μικρό σπίτι άνω κάτω για να βρουν χρήματα, ενώ ταυτόχρονα χτυπούσαν γροθιές και κλωτσιές τον παππού σε όλο του το σώμα, για να τους μαρτυρήσει που έχει τα λεφτά. Είναι άγνωστο τι πήραν τελικά, αφού ούτε ο 74χρονος είναι σε θέση να πει, αλλά ούτε και ο αδελφός του γνώριζε. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο ηλικιωμένος πέρασε μαρτυρικές ώρες στα χέρια των ληστών και ότι παρέμεινε για περισσότερες από δύο ώρες στο πάτωμα, χτυπημένος και δεμένος.

Η άγρια ληστεία παρουσιάζει πολλά κοινά στοιχεία με την ληστεία, που έγινε πριν 10 ημέρες σε ένα άλλο χωριό της Φθιώτιδας, τον Τυμφρηστό, όπου και εκεί οι ληστές με τα Καλάσνικοφ είχαν ξυλοκοπήσει άγρια τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη, μπροστά στη σύζυγό του.

Πηγή: lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ