Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Βούλγαροι ετοιμάζονταν να γεμίσουν την αγορά με λαθραία μπύρα


Πάνω από 1.000 λαθραίες φιάλες μπύρας εντόπισαν και κατέσχεσαν την Κυριακή αστυνομικοί σε φορτηγό αυτοκίνητο στο Μενίδι, οι οποίες και προορίζονταν να διοχευτούν στην αγορά.....


Συγκεκριμένα, στο φορτηγό αυτοκίνητο με τις βουλγαρικές πινακίδες, βρέθηκαν 1.152 πλαστικές φιάλες μπύρας, βουλγαρικής προέλευσης, οι οποίες δεν συνοδεύονταν από τα απαιτούμενα παραστατικά διακίνησης.
Μαζί με τις μπύρες κατασχέθηκε και το φορτηγό αυτοκίνητο, 1.200 ευρώ, αλλά και τρία κινητά τηλέφωνα και συνελήφθησαν οι τρείς Βούλγαροι επιβαίνοντες, ηλικίας 56, 39 και 31 ετών.
Εκτιμάται ότι η ζημία που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο από τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους ξεπερνά τις 13.000 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στον «Δρόμο Θυσίας» για τη Σφαγή του Διστόμου


Με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών -μικρών και ενηλίκων- πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Μαρτυρικό Δίστομο Βοιωτίας ο (διπλός) «Δρόμο Θυσίας» στη μνήμη των 218 Διστομιτών που σφαγιάστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου του 1944.

Η πρώτη διαδρομή ενηλίκων ήταν 12 χιλιομέτρων, από τον Καρακόλιθο μέχρι την κεντρική πλατεία του Διστόμου, μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Η δεύτερη διαδρομή, μικρών μαθητών των σχολείων του Διστόμου, ήταν περίπου δύο χλμ., από τον λόφο του Μαυσωλείου μέχρι την πλατεία.



Φέτος, η συμμετοχή στον μεγάλο δρόμο ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Σε αυτόν πήραν μέρος αθλητές μεγάλων αποστάσεων από τους Συλλόγους Δρομέων Υγείας Αθήνας και Πειραιά και από αθλητικούς συλλόγους Νέας Μάκρης, Νέας Σμύρνης, Δυτικής Αττικής, Θήβας κ.ά. αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων, ενώ εντυπωσιακή εμφάνιση - με διακριτές νίκες, έκανε η ομάδα εθελοντών δρομέων-μαραθωνοδρόμων του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, η Φλόγα.



«Τρέξαμε για τη μνήμη των 218 σφαγιασθέντων, για να δώσουμε το μήνυμα ότι οι Έλληνες αγωνίζονται και δεν το βάζουν κάτω, ότι θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα» ήταν το μήνυμα που έδωσαν με τις δηλώσεις τους οι αθλητές που καταχειροκροτήθηκαν από τους κατοίκους και πολλούς επισκέπτες του  Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού και του Μαυσωλείου.

Οι εκδηλώσεις μνήμης έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες με πολιτιστικές δραστηριότητες (θεατρικές παραστάσεις, αθλητισμού -μαθητικούς αγώνες) και συνεχίζονται (με χορευτικές δράσεις, νομικές συζητήσεις για τις αποζημιώσεις, μουσικές εκδηλώσεις κ.ά.) μέχρι την Κυριακή 10 Ιουνίου, που θα γίνει το μνημόσυνο με την πορεία στο Μαυσωλείο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη του ΥΠΕΘΑ στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα


Την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος όπου διαπίστωσε ότι «η σημερινή μέρα, αν και αργία, μόνο ημέρα ραστώνης δεν είναι για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη δήλωσή του.

Ο κ. Φράγκος συνομίλησε με τους χειριστές και τους τεχνικούς των αεροσκαφών αμέσου ετοιμότητας και ενημερώθηκε για θέματα προσωπικού, επιχειρησιακής σχεδίασης και διοικητικής μέριμνας.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε στη μη προγραμματισμένη επίσκεψή του στη μονάδα της ΠΑ ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τσίπρας στη Λιβαδειά: Στις 17 Ιουνίου θα κυβερνήσει ή ο λαός ή οι τραπεζίτες

Τσίπρας: Στις 17 Ιουνίου θα κυβερνήσει ή ο λαός ή οι τραπεζίτες

Το δίλημμα των επερχόμενων εθνικών εκλογών έθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είπε πως «στις 17 Ιουνίου θα έχουμε μία κυβέρνηση των δανειστών, ή μία κυβέρνηση του ελληνικού λαού».
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Λιβαδειά και είπε πως πλησιάζει η ώρα του λαού, πλησιάζει η ώρα της ανατροπής, εκφράζοντας τη πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει στο Μνημόνιο, ενώ χαρακτήρισε τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ως το τελευταίο κρίσιμο δημοψήφισμα για το μέλλον αυτού του λαού και αυτού του τόπου.

«Στις 17 Ιουνίου ή θα έχουμε κυβέρνηση των δανειστών - δηλαδή, μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ - ή θα έχουμε κυβέρνηση του κυρίαρχου ελληνικού λαού» είπε ο επικεφαλής το ΣΥΡΙΖΑ.
Στην συνέχει εξαπέλυσε επίθεση κατά ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ λέγοντας πως «αποσύρονται στο περιθώριο και την περιφρόνηση της Ιστορίας, αφού πρώτα λεηλάτησαν τη χώρα και μετά προσπάθησαν να την παραδώσουν όμηρο στους δανειστές της. Φεύγουν, πρόσθεσε και παίρνουν μαζί τους τη διαπλοκή, τους καναλάρχες, τους τραπεζίτες και την κυρία Μέρκελ, φεύγουν και παίρνουν μαζί τους την κινδυνολογία, το φόβο, την ανασφάλεια και την απόγνωση του μέσου Έλληνα».
Κατηγόρησε επίσης τα δύο κόμματα ότι φεύγουν και προσπαθούν να κρυφτούν από τους ασφαλισμένους του Δημοσίου που τους κατάντησαν ανασφάλιστους και αναγκάζονται να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους. Και αντί να απολογηθούν για τα εγκλήματά τους στον ελληνικό λαό, τόνισε, έχουν το θράσος να φορτώνουν τις ευθύνες τους στους επόμενους.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο να απολογηθεί στον ελληνικό λαό για το μνημονιακό έκτρωμα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας - τον ΕΟΠΥΥ.

Ο λαός, είπε ο Αλέξης Τσίπρας ενώνεται τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να σταματήσει τον κατήφορο του τόπου για να σταματήσει τον κατήφορο των μισθών και των συντάξεων του εισοδήματος και της αποταμίευσης του ελληνικού λαού.
Απαντώντας στις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών κ. Μοσκοβισί, ότι υπάρχει θέμα εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ αν δεν τηρήσει το Μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας τον επέκρινε λέγοντας ότι πριν από λίγες ημέρες έλεγε ακριβώς τα αντίθετα και υπογράμμισε ότι όλες οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες δεν είναι τίποτα παραπάνω από πολιτικά ρουσφέτια που κάνουν στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ή θα συνεχίσουμε να έχουμε, όπως είχαμε μέχρι τις εκλογές της 6ης Μαΐου, συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που θα μεταφέρει στο εσωτερικό τους εκβιασμούς υπέρ των συμφερόντων των δανειστών ή θα έχουμε τη μεγάλη, ιστορική αλλαγή για την Ελλάδα, αλλά και ελπίδα για την Ευρώπη: Δηλαδή, κυβέρνηση της Αριστεράς, με πρωταγωνιστή τον ακόμα πιο ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που θα εκπροσωπεί στο εξωτερικό την αξιοπρέπεια και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε το πρόγραμμα του κόμματος δηλώνοντας ότι έρχεται , όχι για να οδηγήσει την Ελλάδα πίσω στο παρελθόν που προετοίμασε την καταστροφή., αλλά για να ανοίξουμε, όλες και όλοι μαζί, το δρόμο προς το μέλλον.
Ο κ. Τσίπας επανέλαβε ότι στις 18 Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ:
  • Θα συγκροτήσει μικρό και ευέλικτο υπουργικό συμβούλιο,
  • Θα βάλει τέλος στις στρατιές των συμβούλων που υποκαθιστούν τη δημόσια διοίκηση. Που επικαλύπτουν και απονευρώνουν τα πιο άξια στελέχη της. Που λειτουργούν ως κομματικό κράτος εν κράτει, και, συνήθως, προσφέρουν λίγα σε σχέση με τις υψηλές αμοιβές τους,
  • Θα δείξει ειλικρινή εμπιστοσύνη στη δημόσια διοίκηση και θα αξιοποιήσουνε τα στελέχη της στο σχεδιασμό και την εκτέλεση των αποφάσεων,
  • Θα βάλει τέλος στο πολιτικά απαράδεκτο και κοινωνικά προκλητικό φαινόμενο των χρυσοκάνθαρων κομματικών διοικητών και εντεταλμένων στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες υπό τον έλεγχο του Δημοσίου.
  • Τέλος στα golden boys με το δημόσιο δανεικό χρήμα.
Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους ψηφοφόρους και των άλλων κομμάτων να εμπιστευθούν τον ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμά του , αλλά και τα άξια στελέχη του που θα το εφαρμόσουν, για το καλό όλων των Ελλήνων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκαριστική φωτογραφία αποδεικνύει τη ζημιά που κάνει ο ήλιος στο δέρμα

Σικάγο, έκθεση, ηλιακή ακτινοβολία, γήρανση,δέρμα,φορτηγό,αντηλιακό,πρόσωπο, ήλι

Το ότι η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος είναι γνωστό σε όλους, ωστόσο οι περισσότεροι από μας δεν πτοούμαστε και ιδιαίτερα. Επειδή όμως μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, η φωτογραφία του προσώπου ενός οδηγού φορτηγού έρχεται να μας ταρακουνήσει και να μας θυμίσει τη σημασία του αντηλιακού.
Μετά από 28 χρόνια πίσω από το τιμόνι του φορτηγού του, είναι πλέον ξεκάθαρο ποια πλευρά του προσώπου του 69χρονου άντρα ήταν εκτεθειμένη στο ήλιο. Ο εν λόγω κύριος πάσχει από μια μορφή φωτογήρανσης, όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Northwestern στο Σικάγο, η οποία προκαλείται από τις ακτίνες UVA και είναι υπεύθυνη για τις έντονες ρυτίδες, τον χρωματισμό του δέρματος αλλά και τις κηλίδες στο πρόσωπό του.
Σημειώνεται ότι οι UVA είναι ηλιακές ακτίνες που μπορούν να εισχωρήσουν βαθιά μέσα στο ανθρώπινο δέρμα. Η βλάβη που προκαλούν εντοπίζεται κυρίως στην πρόωρη γήρανση του δέρματος, ενώ πρόσφατες μελέτες αναφέρουν και άμεσο συσχετισμό τους με την πρόκληση καρκίνου του δέρματος. Ωστόσο, οι επιδράσεις στην έκθεσή τους μπορεί να καθυστερήσουν για 20 ή και περισσότερα χρόνια, ανάλογα με τον τύπο δέρματος του ατόμου και την αθροιστική τους ποσότητα.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ - Βαλσάμωσε την "νεκρή" γάτα του και την μετέτρεψε σε ελικοπτεράκι. [ΒΙΝΤΕΟ]

-Πραγματικά δεν ξέρουμε που θα φτάσει το αρρωστημένο μυαλό κάποιων ανθρώπων...
Ο Bart Jansen είναι ένας Ολλανδός καλλιτέχνης που"έχασε" πρόσφατα τη γάτα του την Orville. Αντί όμως να την θάψει αποφάσισε να κάνει κάτι κυριολεκτικά άρρωστο. Την βαλσάμωσε και την μετέτρεψε σε ελικοπτεράκι τοποθετώντας μηχανισμούς!
Ο Jansen λέει πως το μηχάνημα είναι μισό γάτα και μισό ελικόπτερο και ότι το έκανε γιατί η Orville αγαπούσε πολύ τα πουλιά...
Η εικόνα πραγματικά σοκάρει.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία, κάνει τον γύρο του κόσμου

Η συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία, κάνει τον γύρο του κόσμου

Μία καθηλωτική φωτογραφία είναι αυτή που κάνει τον γύρο του διαδικτύου με χιλιάδες χρήστες να την κοινοποιούν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απεικονίζει μία γυμνή ματωμένη γυναίκα να κρατά την ελληνική σημαία.
Πρόκειται για την δημιουργία του χρήστη «Dimitris DaAthens» ο οποίος την δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο γράφοντας το εξής κείμενο:
«ΜΑΙΝΑΔΕΣ. Στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, οι Μαινάδες ήταν νύμφες, συντρόφισσες και ακόλουθοι του θεού Διόνυσου, το όνομά τους μεταφράζεται κυριολεκτικά ως «έξαλλες». Η λέξη μαινάς (στον ενικό) εμφανίζεται στον Όμηρο ως συνώνυμο της λέξης «μανία».
Πράγματι, το κυριότερο χαρακτηριστικό των Μαινάδων ήταν η εκστατική μανία όπου συχνά εμπνευσμένες απ' τον Διόνυσο και μέσω ενός συνδυασμού χορού και μέθης, έχαναν κάθε αυτοέλεγχο, φώναζαν και συμπεριφέρονταν ανεξέλεγκτα, υπερκινητικά και πέρα από κάθε λογική βίαια.
Στην Σύγχρονη Ελλάδα, οι Μαινάδες υπάρχουν και συνεχίζουν να αντιδρούν...»

Στην φωτογραφία υπάρχει επίσης το μήνυμα «Έχουμε ένα όνειρο. Είμαστε ακόμα ζωντανοί. Το μόνο που θέλουμε είναι ειρήνη αλλά... πρέπει να παλέψουμε».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ