Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Εκλογικά αποτελέσματα Νεοχωρίου

Εγεγραμμένοι 429 
Ψήφησαν  278 
Ελαβαν
ΣΥΡΙΖΑ 91
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  46
ΠΑΣΟΚ 37
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  35
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 28
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΑΡΙΣΤΕΡΑ 14
ΚΚΕ 11
ΛΑΟΣ 7
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3


Διαβάστε Περισσότερα »

Νίκη της ΝΔ με 1,5 μονάδα διαφορά δείχνει το δεύτερο Exit Poll

Η οριακή διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ θα καθυστερήσει την επίσημη πρόβλεψη
Την εκτίμηση ότι η ΝΔ θα είναι πρώτη με διαφορά μιάμισης μονάδας έκαναν πριν από λίγο οι εταιρείες που διεξήγαγαν το exit poll.
Η τελική εκτίμηση του exit poll είναι διαφοροποιημένη σε σχέση με την πρώτη εκτίμηση που έδινε τα δύο κόμματα σχεδόν σε ισοπαλία, στα όρια του στατιστικού λάθους. Πλέον το exit poll δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά θα έχει καθαρή πρωτιά με τουλάχιστον μία μονάδα διαφορά.
Ειδικότερα, η δεύτερη εκτίμηση του exit poll έχει ως εξης:
  • ΝΔ: 28,6-30%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 27-28,4% 
  • ΠΑΣΟΚ:11-12,5%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6,8-7,8%
  • Χρυσή Αυγή: 6,5-7,1%
  • ΔΗΜΑΡ: 5,8-6,6
  • ΚΚΕ: 4,8-5,6%
Την ίδια ώρα πρωτιά της ΝΔ με 6 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τα αποτελέσματα στο 15,5% της Επικρατείας:
  • ΝΔ: 31,1%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 25,3%
  • ΠΑΣοΚ: 13,7%
  • ΑΝΕΛ: 7,2%
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 6,8%
  • ΔΗΜΑΡ: 5,9%
  • ΚΚΕ: 4,4%
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοδυναμία στην παραλία έδωσαν οι πολίτες


Αυτοδυναμία στην παραλία έδωσαν οι πολίτες

Με τον υδράργυρο να έχει φτάσει στα ύψη οι Αθηναίοι είτε ψήφισαν είτε αποφάσισαν να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα συναντήθηκαν όλοι στις παραλίες τις Αττικής. Στη θάλασσα λοιπόν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, αφού παρά την κρισιμότητα των εκλογών για το μέλλον της χώρας τα μπάνια του λαού παραμένουν ψηλά στις επιλογές των Ελλήνων.
Κάποιοι πήγαν απο νωρίς το πρωί ενώ άλλου, μετά την κάλπη. Πάντως στις παραλίες επικρατούσε το αδιαχώρητο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα:Βρήκαν οχιά μέσα στο σπίτι τους!


 
 
Αξέχαστη  θα μείνει η τρομακτική εμπειρία  που έζησαν μέσα στο ίδιο  τους το σπίτι στην Χαλκίδα, για μια 35χρονη γυναίκα και τα δυο ανήλικα παιδιά της που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με έναν ανεπιθύμητο επισκέπτη ο οποίος είχε τρυπώσει, ενώ έλειπαν.

Μάνα και παιδιά  επέστρεφαν από το σχολείο και, μόλις μπήκαν στο σπίτι τους και πήγαν στην κουζίνα, «πάγωσαν». Πάνω στο τραπέζι ήταν κουλουριασμένη μια μεγάλη οχιά που, άγνωστο πώς, είχε καταφέρει να μπει στο σπίτι! Έντρομη η 35χρονη άρπαξε στην αγκαλιά τα παιδιά της και βγήκε πανικόβλητη στο δρόμο.

Στις φωνές  της έτρεξαν περαστικοί για  να δουν τι είχε συμβεί. Ένας  από αυτούς αποδείχθηκε πιο  ψύχραιμος και μπήκε μέσα στο  σπίτι, όπου βρήκε το ερπετό και κατάφερε να το εγκλωβίσει, να το πιάσει και να το απελευθερώσει στο φυσικό του περιβάλλον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσες έδρες βγάζουν τα κόμματα με βάση το exit poll

Πόσες έδρες βγάζουν τα κόμματα με βάση το exit poll

Επτακομματική Βουλή δείχνει το exit poll με οριακή διαφορά μισής μονάδας της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με το πρώτο κόμμα σε κάθε περιπτωση να μην ξεπερνά τις 127 έδρες - μαζί με το μπόνους των 50 εδρών.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα πάντα με την εκτίμηση του exit poll στις 19.00, τα κόμματα θα καταλάβουν τις εξής έδρες:
  • Νέα Δημοκρατία: 77+50 έδρες
  • ΣΥΡΙΖΑ: 76
  • ΠΑΣΟΚ: 30
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 18
  • Χρυσή Αυγή: 18
  • Δημοκρατική Αριστερά: 16
  • ΚΚΕ: 15
Υπάρχει η πιθανότητα κάποια έδρα να μετακινηθεί υπέρ ή κατά άλλου κόμματος ανάλογα με το συνολικό υπόλοιπο κατά τη διάρκεια της τρίτης κατανομής.
Επίσης γίνεται σαφές ότι ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα με το ίδιο ποσοστό, τότε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα καταλάβει 127 έδρες και η Νέα Δημοκρατία θα πάρει 76.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσημα Exit Polls: Μάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στα όρια του στατιστικού λάθους

Επίσημα Exit Polls: Μάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στα όρια του στατιστικού λάθους

Διαστάσεις θρίλερ λαμβάνει και επισήμως πλέον η σημερινή εκλογική βραδιά καθώς σύμφωνα με το κοινό επίσημο exit poll, ναι μεν υπάρχει μικρό προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά το ενδεχόμενο του στατιστικού λάθους δείχνει ότι υπάρχει περίπτωση να είναι ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα.
Συγκεκριμένα, το exit poll δίνει:
  • Νέα Δημοκρατία: 27,5 έως 30,5%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 27,0 έως 30%
  • ΠΑΣΟΚ: 10 έως 12%
  • ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ: 6 έως 7,5%
  • XΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 6 έως 7,5%
  • ΔΗΜΑΡ: 5,5 έως 6,5%
  • ΚΚΕ: 5 έως6%
  • ΛΑΟΣ: 1,5 έως 2%
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ: 1,5 έως 2%
  • ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 1 έως 1,5%
Διαβάστε Περισσότερα »

Η γιαγιά που έκλεψε την καρδιά του BBC...


Μια ξεχωριστή φωτογραφία από τις εκλογές στην Ελλάδα επέλεξε... για την πρώτη της σελίδα, η ηλεκτρονική έκδοση του BBC, προκειμένου να δείξει το ενδιαφέρον των Ελλήνων και τη σημασία που δίνουν στις κρίσιμες κάλπες, όπως και τα ξένα ΜΜΕ.

Όπως βλέπετε η γιαγιά ψηφίζει με τόσους φωτορεπόρτερ δίπλα της, λες και είναι ο αρχηγός του κόμματος που διεκδικεί την εξουσία...
Διαβάστε Περισσότερα »

Απόψε βγαίνει ο αντίπαλος της Εθνικής για την επόμενη φάση του Euro

Με το βλέμμα στραμμένο στον αγώνα της Δανίας με τη Γερμανία είναι οι Έλληνες παίκτες.Με το βλέμμα στραμμένο στον αγώνα της Δανίας με τη Γερμανία είναι οι Έλληνες παίκτες.
Με το βλέμμα στραμμένο στον αγώνα της Δανίας με τη Γερμανία είναι οι Έλληνες παίκτες, καθώς θα κρίνει το αντίπαλο της Εθνικής στην επόμενη φάση.
Ο συγκεκριμένος αγώνας θα κρίνει την πρωτιά στον δεύτερο όμιλο του Euro2012 και τον αντίπαλο της Ελλάδας.
Όπως γράφει ο sport-fm.gr ύστερα από την πρόκριση της «γαλανόλευκης» στην προκριματική φάση της διοργάνωσης, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος περιμένουν να δουν αν θα αντιμετωπίσουν τα «πάντσερ» ή αν οι Δανοί κάνουν την έκπληξη και περάσουν εκείνοι ως πρώτοι από το δεύτερο γκρουπ.
Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες οι Γερμανοί να μείνουν εκτός από τη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αυτό θα συμβεί αν χάσουν από την ομάδα του Μόρτεν Όλσεν και η Πορτογαλία επικρατήσει με τουλάχιστον ανάλογο αποτέλεσμα. Από την πλευρά τους, οι Δανοί μπορούν να προκριθούν στην επόμενη φάση με νίκη ή με ισοπαλία και αν χάσει η Πορτογαλία από την Ολλανδία.
Πιθανές συνθέσεις
Δανία (Μόρτεν Όλσεν): Άντερσεν, Γιάκομπσεν, Κάιερ, Άγκερ, Σ. Πόουλσεν, Κβιστ, Κρ. Πόουλσεν, Μίκελσεν, Έρικσεν, Κρόν Ντέλι και Μπέντνερ.
Στον πάγκο: Λίντεγκαρντ, Σνάιχελ Μπέιλαντ, Βας, Οκόρε, Σίλμπερμπαουερ, Ζίμλινγκ, Κάλεμπεργκ, Σόνε, Γκ. Πόουλσεν, Ρόμενταλ και Πέντερσεν
Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Μπέντερ, Χούμελς, Μπαντστούμπερ, Λαμ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ, Εζίλ, Ποντόλσκι και Γκόμεζ.
Στον πάγκο: Βίζε, Τσίλερ, Μπόατενγκ, Μερτεζάκερ, Χέβεντες, Σμέλτσερ, Σούρλε, Γκέτσε, Γκουντογκάν, Κρόος, Ρόις και Κλόζε.
Η βαθμολογία του Β' ομίλου
Γερμανία 6 (3-1)
Πορτογαλία 3 (3-3)
Δανία 3 (3-3)
Ολλανδία 0 (1-3)
Τα ματς της 3ης αγωνιστικής
Πορτογαλία-Ολλανδία (21:45, ΕΤ-1)
Δανία-Γερμανία (21:45)
Τα κριτήρια ισοβαθμίας
1ον: Τα μεταξύ τους ματς
2ον: H καλύτερη διαφορά τερμάτων
3ον: Η καλύτερη επίθεση
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποψήφιος του ΛΑΟΣ στην Αρκαδία ομολογεί ότι ψήφισε... Χρυσή Αυγή!

Υποψήφιος του ΛΑΟΣ στην Αρκαδία ομολογεί ότι ψήφισε... Χρυσή Αυγή!

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη που έκανε ο υποψήφιος του ΛΑΟΣ στην Αρκαδία, Κωνσταντίνος Παναγάκος, ο οποίος ευθαρσώς, μιλώντας σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, είπε πως δεν ψήφισε το κόμμα του – στου οποίου τη λίστα συμπεριλαμβάνεται – αλλά... Χρυσή Αυγή!
Σύμφωνα με το kalimera-arkadia.gr, ο υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας του ΛΑΟΣ, Κωνσταντίνος Παναγάκος, είπε χαρακτηριστικά πως για πρώτη φορά- τα τελευταία 12 χρόνια- δεν ψήφισε ΛΑΟΣ, αλλά Χρυσή Αυγή.
Μάλιστα, αιτιολόγησε την κίνηση του αυτή, λέγοντας πως «ο Καρατζαφέρης κοροϊδεύει τους πάντες και τα πάντα και εμένα προσωπικά».
«Ηρθα δεύτερος με πολλές λοβιτούρες (στις εκλογές της 6ης Μαΐου) και με έβαλε τρίτο στη λίστα (των εκλογών της 17ης Ιουνίου) γιατί ήθελε από ορισμένους να εισπράξει κάτι» συνέχισε.
Μάλιστα, ο κ. Παναγάκος ανέφερε πως καθοριστική σημασία στην απόφασή του να καταψηφίσει το κόμμα με το οποίο ήταν υποψήφιος, όπως ο ίδιος είπε, έπαιξε και το γεγονός ότι «φερέφωνα του Καρατζαφέρη έβαλαν Αλβανούς να μοιράζουν ψηφοδέλτια».
«Ψήφισα Χρυσή Αυγή», συνέχισε, γιατί στις εφημερίδα του κόμματος, Α1, στις 2 Μαΐου, στη σελίδα πέντε «κάποιος κύριος, με ελλειπή και επιλεκτική μνήμη έβγαλε κόκκινη χολή για τα τάγματα ασφαλείας και το Σύνταγμα Μακρυγιάννη που έσωσε την Ελλάδα». «Εγώ, είμαι υπέρ των Ταγμάτων Ασφαλείας  και ο Καρατζαφέρης δεν θέλει εμάς τους εθνικιστές». 
Εξήγησε, τέλος, πως ο θυμός δεν υπήρξε για αυτόν οδηγός στην απόφασή του αυτή. Στην επιλογή αυτή, είπε «με οδήγησε η σύνεση που είχα και μου επέτρεψε να δω ότι ο Καρατζαφέρης κοροϊδεύει τον κόσμο».
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτο ανεπίσημο ΕXIT POLL το απόλυτο ντέρμπι

Οι ανταποκρίσεις σημειώνουν το ήπιο κλίμα της διεξαγωγής της εκλογικής αναμέτρησης

Τρίτο δείγμα...
Σύμφωνα με το τρίτο δείγμα που αντιπροσωπεύει το ήμισυ του εκλογικού σώματος, η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξακολουθεί να βρίσκεται στο όριο του στατιστικού λάθους. Ντέρμπι.
Το ΠΑΣΟΚ ίσα που ξεπερνά τη βάση.

Συγκεκριμένα:
ΝΔ...28,9
ΣΥΡΙΖΑ 27,4
ΠΑΣΟΚ 10,3
ΔΗΜΑΡ 6,5
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 6,1
ΚΚΕ 5,7
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,3
Και σε αυτό το δείγμα κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα δεν ξεπερνά το 2%. Θα επενέλθουμε...

 nonews-news
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρέμουν έκτροπα αν δεν βγει κυβέρνηση

Τρέμουν έκτροπα αν δεν βγει κυβέρνηση
Ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση κύματος ληστειών, επιθέσεων σε καταστήματα και άλλα κτίρια από το βράδυ της Κυριακής έχει εκπονηθεί από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. 
Ο φόβος των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών είναι ότι σε περίπτωση που υπάρξει ακυβερνησία, η οποία να προκαλέσει δηλώσεις ή ακόμη και αποφάσεις απ’ την ΕΕ  που θα θέτουν σε αμφισβήτηση την παραμονή της χώρας στο ευρώ, η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει σε αρμόδιους παραγοντες είναι ότι από το ίδιο βράδυ των εκλογών, εάν δεν υπάρξει βεβαιότητα σχηματισμού κυβέρνησης, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να εκδηλωθούν:

Α. Εκτεταμένα έκτροπα σε όλη την χώρα κυρίως από γνωστούς – άγνωστους κουκουλοφόρους, ακομη και ποινικούς που εμφανίζονται σαν δήθεν αντιεξουσιαστές, εναντίον καταστημάτων, πολιτών και περιουσιών,

Β. Αυξημένο κύμα ληστειών και διαρρήξεων, δεδομένου ότι το οργανωμένο έγκλημα γνωρίζει πως πολλοί πολίτες έχουν χρήματα στις οικίες τους για να αντιμετωπίσουν πιθανά προβλήματα στην ρευστότητα των τραπεζών,

Γ. Φόβοι για "εξέγερσεις" ομάδων λαθρομεταναστών που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν το κενό εξουσίας και να επιτεθούν εναντίον καταστημάτων, σπιτιών και περιουσιών.

Ο μεγάλος φόβος είναι ότι τα έκτροπα μπορεί να εκδηλωθούν την ίδια νύχτα των εκλογών αν από τα αποτελέσματα της κάλπης δεν υπάρξει βεβαιότητα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Προβληματισμός δεν υπάρχει μόνο στα στελέχη της υπηρεσιακής κυβέρνησης αλλά και στις ηγεσίες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Τα επιτελεία του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα θέλουν πάση θυσία να διατηρηθεί η ηρεμία την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Ο σχεδιασμός είναι ότι στις δηλώσεις τους μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος το βράδυ της Κυριακής, τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Τσίπρας θα λειτουργήσουν με τρόπο κατευναστικό, τόσο για να καθησυχάσουν τους ξένους όσο και για να ηρεμήσουν τους πολίτες στο εσωτερικό της χώρας ότι θα πράγματα θα συνεχίσουν να βαίνουν ομαλά, όπως αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα.

Για τη Δευτέρα έχει εκπονηθεί σχέδιο που προβλέπει ότι θα υπάρξει φρούρηση σε δημόσιες υπηρεσίες κομβικής σημασίας και σε κρατικά κτίρια.

Ειδικά μέτρα έχουν ετοιμαστεί για την φρούρηση τραπεζικών καταστημάτων εκτός κι αν εφαρμοστεί το φημολογούμενο από ξένα μέσα ενημέρωσης σχέδιο κλεισίματος των τραπεζών για μερικά 24ωρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιουργείται από τις μαζικές αναλήψεις μετρητών.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών και τη Δευτέρα, στο κόκκινο Βοιωτία -Εύβοια!!

Φωτιά στα Παλαιά Τέμπη

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπει και για αύριο, Δευτέρα, πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες:

•• Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής).

•• Βοιωτίας, Σκύρου, Εύβοιας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).

•• Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν περιστατικά πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά..

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με το ζόρι πιάνει το 30, η ΝΔ...

Δεύτερο δείγμα...
Μέχρι τις 2 το μεσημέρι, τα στοιχεία που είχε στα χέρια της, η ομάδα των δημοσκόπων που κάνει τα EXIT POLLS και τα οποία αντιπροσωπεύουν το 1/3 του εκλογικού σώματος , η ΝΔ βρισκόταν στις παρυφές του 30 με το ΣΥΡΙΖΑ πίσω της, σε μικρή απόσταση.
Συγκεκριμένα:
ΝΔ... 29,2
ΣΥΡΙΖΑ 27,9
ΠΑΣΟΚ 10
ΔΗΜΑΡ 6,3
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 5,4
ΚΚΕ 5,3
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5
Μάνος - Τζήμερος 1,7
Καρατζαφέρης 1,4

Από τους λεγόμενους "μικρούς", κανείς δεν περνάει σε αυτό το δείγμα, το 2%.
Θα επανέλθουμε με νεότερα...

 http://nonews-news.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βλέπουν νίκη και οι δύο!

 
"Εκλογές 2000"! Η φράση αυτή ακούγεται από τους επιτελείς των κομμάτων, που λαμβάνουν στοιχεία από εταιρείες δημοσκοπήσεων και κομματικά στελέχη σε όλη τη χώρα. Το 2000 η νίκη άλλαζε χέρια μέχρι αργά το βράδυ. Το 2012 η εικόνα μέχρι στιγμής είναι... ισορροπία τρόμου.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δίνουν σκληρό αγώνα. Θέλουν να κινητοποιήσουν τους ψηφοφόρους τους, καθώς όποιος στείλει περισσότερους στις κάλπες θα είναι και ο τελικός νικητής. Για την ώρα, πάντως, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί ποιος έχει τη δυναμική. Κατόπιν αυτών γίνεται πολύ δύσκολη και η δουλειά των αναλυτών για το διακαναλικό exit poll.

Mε βάση τα ευρήματα που προέκυψαν από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, καθοριστικό ρόλο (όπως σε κάθε αναμέτρηση άλλωστε) ως προς την τελική διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται να παίξει η εκλογική μάζα των αναποφάσιστων. Το γεγονός ότι πρόκειται για την πλέον κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Μεταπολίτευσης φαίνεται ότι έχει επηρεάσει σημαντικά το εκλογικό σώμα, αφού τρεις μέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες το ποσοστό των αναποφάσιστων ξεπερνούσε κατά πολύ τη δύναμη του τρίτου κόμματος. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τις διαρροές που γίνονται από τα κομματικά επιτελεία, το ποσοστό της λεγόμενης (και) αδιευκρίνιστης ψήφου κινείται από 12% έως 15%, εξέλιξη που δίνει διαστάσεις ντέρμπι στη μάχη της κάλπης.

Με δεδομένες τις μικρές διαφορές που αποτυπώνονται σε όλες τις μετρήσεις μεταξύ των δύο κομμάτων που μάχονται για την πρωτιά (Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ), γίνεται αντιληπτό ότι η κατεύθυνση που θα επιλέξει η πλειοψηφία των αναποφάσιστων θα είναι καταλυτική για τη διαμόρφωση του νέου πολιτικού σκηνικού που θα δούμε μπροστά μας το βράδυ της Κυριακής.

Με βάση τις αναλύσεις που έκαναν έμπειροι δημοσκόποι, η Ν.Δ. δείχνει να έχει ένα μικρό προβάδισμα στις προτιμήσεις των αναποφάσιστων. Ωστόσο, το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου φαίνεται να κατανέμεται αναλογικά σε Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και μικρότερα κόμματα.

Οι επόμενες ώρες θεωρούνται καθοριστικές για τις τελικές αποφάσεις των αναποφάσιστων, κι αυτό γιατί παραδοσιακά οι ψηφοφόροι που έδειχναν να δυσκολεύονται να αποφασίσουν έκαναν την επιλογή τους τα τρία τελευταία εικοσιτετράωρα. Ενδεικτικό πάντως της σύγχυσης που επικρατεί στις τάξεις του εκλογικού σώματος, και δη των αναποφάσιστων, είναι το στοιχείο που αποτυπώνει ανάγλυφα τα κίνητρα που θα καθορίσουν τελικά τη στάση των τελευταίων πάνω από την κάλπη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων της ύστατης στιγμής, το διακύβευμα όσον αφορά το πού θα κινηθεί η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι κατά κύριο λόγο ο κίνδυνος οικονομικής κατάρρευσης της χώρας και κατά δεύτερο η καταδίκη του παλαιοπολιτικού συστήματος.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η πρωτοφανής πολιτική ρευστότητα, αλλά και η αμφιταλάντευση των εκλογέων μεταξύ κομμάτων, όχι απαραίτητα του ίδιου ιδεολογικού χώρου, καθιστούν αδύνατη σχεδόν την ακριβή πρόβλεψη της τάσης στους κόλπους των αναποφάσιστων. Εκείνο που εξάγουν ως συμπέρασμα οι δημοσκόποι έχει να κάνει με το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι αναποφάσιστοι μπορούν να ανατρέψουν άρδην τις τάσεις του εκλογικού σώματος, όπως αυτές καταγράφονταν προ και μετά την απαγόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων.
protothema
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπέκυψε άνδρας της ΔΙΑΣ - τραυματισμένος άλλος ένας από αγροτικό που παραβίασε ΣΤΟΠ και οδηγούσε αθίγγανος στα Άνω Λιόσια..

Αυτοκίνητο που παραβίασε STOP χτύπησε δίκυκλο της ομάδας ΔΙΑΣ τραυματίζοντας τους επιβάτες της. Υπέκυψε ο πρώτος, νοσηλεύεται ο δεύτερος.
Δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έπεσαν θύματα τροχαίου, νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, στα Άνω Λιόσια.

Ενα φορτηγάκι το οποίο οδηγούσε αθίγγανος, παραβίασε STOP και ...
συγκρούστηκε με την αστυνομική μοτοσικλέτα. Ο οδηγός του οχήματος παρέμεινε στο σημείο και συνελήφθη.

Οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν άμεσα στο Θριάσειο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κρατήσουν στην ζωή τον άτυχο αστυνομικό, ενώ ο συνάδελφός του νοσηλεύεται τραυματισμένος.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την Τροχαία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα στην είσοδο του ΣΚΑΪ

Χειροβομβίδα βρέθηκε έξω από το κτίριο του ΣΚΑΪ

Οι άντρες ασφαλείας του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ εντόπισαν έξω από το κτίριο μία χειροβομβίδα και αμέσως σήμανε συναγερμός. Στο σημείο, το οποίο έχει ήδη αποκλειστεί έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η χειροβομβίδα θα μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο καιρό ο ΣΚΑΪ είχε δεχθεί επίθεση από αγνώστους με βόμβες μολότοφ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για αμυντική χειροβομβίδα, ενώ στο σημείο, στο προαύλιο του τηλεοπτικού σταθμού, φτάνουν πυροτεχνουργοί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελλάδα στις πιο κρίσιμες εκλογές της ιστορίας της

Η Ελλάδα στις πιο κρίσιμες εκλογές της ιστορίας της

Οι πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία της μεταπολιτευτικής ιστορίας της Ελλάδας είναι οι σημερινές. Τα μάτια των ηγετών της Ευρωζώνης θα είναι στραμμένα στο αποτέλεσμα της ελληνικής κάλπης που μπορεί να έχει αλυσιδωτές συνέπειες για το κοινό νόμισμα.
Όλοι συμφωνούν ότι η χαοτική εικόνα ακυβερνησίας που ανέδειξαν οι κάλπες της 6ης Μαΐου δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι πολίτες σήμερα καλούνται να ψηφίσουν και να ενισχύσουν τα κόμματα εκείνα που θεωρούν ότι μπορούν να βγάλουν τη χώρα από τη δίνη της κρίσης, διαφορετικά η χώρα μπορεί σύντομα να βρεθεί σε αδιέξοδο.
Στο εξωτερικό, οι εταίροι, οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και οι αγορές προετοιμάζονται ακριβώς για αυτό το σενάριο αδιεξόδου. Τις τελευταίες ημέρες πολλαπλασιάστηκαν οι πιέσεις από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με δηλώσεις και παραινέσεις προς τον ελληνικό λαό να πάρει τη «σωστή» απόφαση. Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ήταν πιο ξέκαθαρος από όλους για το τι θέλει η Ευρώπη. Κάλεσε τους Έλληνες να μη στρέψουν την πλάτη στο ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι «εάν κερδίσει αυτές τις εκλογές η ριζοσπαστική αριστερά, τότε θα είναι απρόβλεπτες οι επιπτώσεις αυτής της νίκης για την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση»
Αντίστοιχα απειλητικά μηνύματα έρχονται από το Βερολίνο, με στενό συνεργάτη της Άνγκελα Μέρκελ να υποστηρίζει ότι εάν κερδίσει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και επιμείνει στη γραμμή της χωρίς ανταλλάγματα ακύρωσης του Μνημονίου, τότε θα «είναι θέμα χρόνου, πριν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ». Αντίστοιχη θέση εξέφρασε και η ίδια η κυρία Μέρκελ, η επέμεινε στην άρνηση οποιασδήποτε αναδιαπραγμάυτεσης σημειώνοντας ότι η νέα κυβέρνηση της Αθήνας πρέπει οπωσδήποτε να πει «ναι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας».
Από την άλλη πλευρά, η επαναδιαπραγμάτευση των όρων «διάσωσης» της Ελλάδας θεωρείται από πολλού ηγέτες αναπόφευκτη, αν και ελάχιστοι το παραδέχονται δημοσίως. Εξαίρεση ο Μάριο Μόντι που δήλωσε χτες ότι «η ΕΕ θα μπορούσε να συζητήσει κάποια παράταση στις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα».
Οι εταίροι φοβούνται ότι η συνέχιση της ελληνικής κρίσης μπορεί να είναι η αιτία για ένα ντόμινο που μπορεί να παρασύρει και τους υπόλοιπους αδύναμους κρίκους της Ευρωζώνης, κυρίως την Ισπανία και την Ιταλία. Η αγωνία των δανειστών μας είναι τόσο μεγάλη που η Άνγκελα Μέρκελ και ο Όλι Ρεν ανέβαλαν την αναχώρησή τους για το Λος Καμπος του Μεξικού, όπου θα διεξάγεται η συνεδρίαση του G20.
Οι αναποφάσιστοι βγάζουν τον νικητή
Στο εσωτερικό, τα ελληνικά κόμματα έδιναν την υπέρ πάντων μάχη για να κερδίσουν τους αναποφάσιστους, που όλα δείχνουν ότι θα κρίνουν τον τελικό νικητή. Όλες οι τελευταίες κρυφές δημοσκοπήσεις έδειχναν ρευστότητα και αβεβαιότητα ως προς το ποιος θα κερδίσει σήμερα τις εκλογές, η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, το γνωστό ινστιτούτο Stratfor, που θεωρείται think tank της CIA, μιλούσε σε έκθεσή του για «απόλυτη ισοπαλία» μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, και προεξοφλούσε οτι θα οδηγηθούμε σε κυβέρνηση συνεργασίας.
Στο επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, θεωρούν ότι το κόμμα θα κατακτήσει ξανά την πρώτη θέση και ευελπιστούν ότι η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγαλυτερη από ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Στόχος είναι ο Αντώνης Σαμαράς να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων τη Δευτέρα τόσο για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης όσο και για το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Αν νικήσει η ΝΔ, ο κ. Σαμαράς θα απευθύνει καλεσμα για συνεργασία με όλα τα κόμματα που ασπάζονται την παραμονη μας στο ευρώ, ακόμα και τον ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποδεχτούν το βασικό προγραμματικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας.
Στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ιστορική στιγμή και επιμένουν ότι η επόμενη μέρα θα ανοίξει το δρόμο για κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τη Ριζοσπαστική Αριστερά. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θα αν είναι πρώτος και πάρει την εντολή θα στραφεί στη ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ, θεωρώντας ότι τα δύο αυτά κόμματα λόγω της εντολής που θα έχει δώσει ο λαός θα «υποχρεωθούν» να συμμετάσχουν στην κυβέρνησή του. Επιπλέον, υπάρχουν ήδη σενάρια για στήριξη ή ανοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.
Τέλος στο ΠΑΣΟΚ, τον άλλοτε μεγάλο πόλο του δικομματισμού, η αγωνία θα είναι σήμερα το αν θα συγκρατήσει τα ποσοστά του ή θα «συμπιεστεί» περισσότερο από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχόμενο που θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου καθώς ήδη το κόμμα θυμίζει καζάνι που βράζει. Στην Ιπποκράτους δηλώνουν αισιόδοξοι για τη μάχη θεωρώντας ότι οι πολίτες θα πειστούν από το προεκλογικό μήνυμα του κόμματος και θα το αναδείξουν σε ρυθμιστή της επόμενης μέρας. Πάντως ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε χτες ότι δεν θα συμμετάσχει σε καμία κυβέρνηση συνεργασίας αν δεν συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Θηβαίων:Μέτρα προστασίας απο τα κουνούπια

Ο Δήμος Θηβαίων στην προσπάθεια για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των δημοτών του, παραθέτει τα μέτρα που συντελούν στην προστασία από τα κουνούπια, έτσι όπως έχουν προσδιορισθεί από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. – (www.keelpno.gr), για την προστασία μας από τα κουνούπια και τις ασθένειες των οποίων είναι φορείς.
Τόποι που αναπαράγονται και ζουν τα κουνούπια:
Είναι εκείνοι στους οποίους υπάρχει στάσιμο νερό ή νερό με μικρή ροή. Συνεπώς, ιδανικά μέρη θεωρούνται τα έλη, οι βάλτοι, οι ορυζώνες, οι λίμνες, οι δεξαμενές, οι ανοικτοί βόθροι, τα βαρέλια, τα σιντριβάνια, μέρη με νερά μικρής ροής, τα πιατάκια της γλάστρας, αλλά και οποιοδήποτε φυσικό ή τεχνητό μέρος, που κρατά νερό στάσιμο, ακόμη και σε πολύ μικρή ποσότητα.
Αποφυγή των κουνουπιών στους εξωτερικούς χώρους
  • Διατήρηση όλων των δοχείων νερού ή άλλων υγρών ανάποδα ώστε να μη μαζεύουν νερό της βροχής ή κάλυψη των δοχείων τα οποία χρησιμοποιούνται ειδικά για την φύλαξη νερού (π.χ. πηγάδια) με κατάλληλα εφαρμοστά καπάκια. Απομάκρυνση του νερού που μαζεύεται στα πιατάκια από τις γλάστρες μας τακτικά.
  • Απομάκρυνση ή κάλυψη των μεταχειρισμένων και μη χρησιμοποιούμενων ελαστικά αυτοκινήτων.
  • Καθαρισμός στα λούκια της βροχής από τα φύλλα, ώστε να μην υπάρχει στάσιμο νερό.
  • Κάλυψη των αγωγών εξαερισμού των βόθρων με κατάλληλες σήτες.
  • Τακτικός καθαρισμός στις ποτίστρες των ζώων και ανανέωση του νερού.
  • Επισκευή στις βρύσες της αυλής μας που στάζουν.
  • Αντικατάσταση των σπασμένων σωλήνων που έχουν διαρροή.
  • Συνεχής λειτουργία φίλτρων σε πισίνες και άλλες διακοσμητικές κατασκευές που διατηρούν στάσιμα νερά π.χ. σιντριβάνια.
  • Κάλυψη των βαρκών, ώστε να μην μαζεύουν νερό της βροχής.
  • Χρησιμοποίηση συνθετικών λουλουδιών στα νεκροταφεία και όχι ανθοδοχείων με νερό.
  • Κούρεμα του γρασιδιού και των θάμνων, όπου είναι αναγκαίο, για να μην βρίσκουν καταφύγιο τα ενήλικα κουνούπια.
  • Πότισμα του κήπου κατά προτίμηση το πρωί
  • Εντοπισμός από τους πολίτες εστιών ανάπτυξης κουνουπιών και αναφορά τους στον δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου.
Αποφυγή των κουνουπιών στο σπίτι
  • Χρησιμοποίηση προστατευτικών αντικουνουπικών πλεγμάτων στα ανοίγματα του σπιτιού, όπως σε παράθυρα, αεραγωγούς, φεγγίτες κ.α., με κατά περιόδους έλεγχο, συντήρηση και επισκευή όπου χρειάζεται.
  • Χρήση κουνουπιέρας όπου αυτό είναι απαραίτητο.
  • Χρήση κλιματιστικών και ανεμιστήρων για τη μείωση της θερμοκρασίας και την μείωση της υγρασίας στην ατμόσφαιρα του σπιτιού.
Πως αποφεύγουμε τα τσιμπήματα των κουνουπιών;
  • Εντομοαπωθητικά. Χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά και στο ακάλυπτο δέρμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χημικές και φυσικές ουσίες, όπως π.χ. DEET, πικαριδίνη/ικαριδίνη, IR3535, αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου. Τα εντομοαπωθητικά προϊόντα πρέπει να επαλείφονται πάνω από τα αντηλιακά και να μην έρχονται σε επαφή με το στόμα, τα μάτια και το βλεννογόνο της μύτης. Σε κάθε περίπτωση τηρούμε της οδηγίες του κατασκευαστή για δική μας προφύλαξη.
  • Εντομοκτόνα αέρος. Χρησιμοποιούμε εντομοκτόνα αέρος τα οποία περιέχουν πυρεθρίνες. Στο εμπόριο θα τα βρούμε σαν αεροζόλ, ταμπλέτες, εξατμιζόμενα διαλύματα, σπιράλ κ.α. Δεν τα εφαρμόζουμε στο δέρμα μας και ακολουθούμε και εδώ τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Χρήση κατάλληλων ενδυμάτων.
  • Χρησιμοποιούμε ρούχα τα οποία καλύπτουν όσο περισσότερο γίνεται το σώμα μας, π.χ. παντελόνια, μακριά μανίκια κ.λ.π. ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα.
  • Συχνά λουτρά καθαριότητας για την απομάκρυνση του ιδρώτα. Λιγότερο χρόνο σε έκθεση στα κουνούπια. Τα περισσότερα κουνούπια τσιμπούν το χάραμα και το σούρουπο (λίγα τσιμπούν όλο το εικοσιτετράωρο), οπότε φροντίζουμε ώστε να είμαστε λιγότερο χρόνο εκτεθειμένοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Κερατέα

Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις. Αναμένονται τα δύο καναντέρ που στέλνει η Ιταλία για ενίσχυσηΣυνεχείς οι αναζωπυρώσεις. Αναμένονται τα δύο καναντέρ που στέλνει η Ιταλία για ενίσχυση
Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στην Κερατέα, όπου υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις από τον δυνατό αέρα, κρατώντας σε διαρκή ένταση τις δυνάμεις πυρόσβεσης, που έχουν ήδη ενισχυθεί, από τη νύχτα.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, με το πρώτο φως της μέρας, μετέβησαν στον τόπο της πυρκαγιάς και συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, ενώ εκτός από τους 180 πυροσβέστες με 60 οχήματα και 75 άτομα πεζοπόρο τμήμα από τις δυνάμεις της Αττικής, που παραμένουν στο σημείο, έφτασαν, από την επαρχία, άλλα 15 οχήματα, για να ενισχύσουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης.
Παράλληλα, αναμένονται τα δύο καναντέρ που στέλνει η Ιταλία για ενίσχυση, αποδεχόμενη το αίτημα της Πυροσβεστικής και της κυβέρνησης προς τις χώρες της Ευρώπης για βοήθεια, ενώ εξετάζεται το αίτημα και από τη Γαλλία και την Κροατία.
Από τις υπόλοιπες τέσσερις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χτες στην Αττική, ανοιχτό παραμένει το μέτωπο στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα, αλλά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι σε ύφεση, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε ύφεση είναι και η φωτιά στη Μονεμβασιά καθώς και μία ακόμα που εκδηλώθηκε, χθες, στις 23.00, στην Πύλο.
Επίσης, στην Κύθνο, είναι ακόμα σε εξέλιξη η πυρκαγιά, που αντιμετωπιζόταν από 15 πολίτες με έναν εποχικό πυροσβέστη και μια υδροφόρα του δήμου ενώ, το πρωί, μετέβησαν με ελικόπτερο 10 πυροσβέστες από την Αθήνα για να συμμετάσχουν στις προσπάθειες για την κατάσβεση.
Από την Πυροσβεστική γίνεται, για μία ακόμα φορά, έκκληση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να μην ανάβουν φωτιές στην ύπαιθρο, να μην εκτελούν «θερμές» εργασίες και να τηρούν όλους τους κανόνες πρόληψης πυρκαγιών, αφού η σημερινή μέρα αναμένεται χειρότερη από την χτεσινή από πλευράς ισχυρών ανέμων.
Για το λόγο αυτό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, που βρίσκεται διαρκώς στο Κέντρο Επιχειρήσεων, τόνισε ότι παραμένει σε πλήρη επιφυλακή το σύνολο του Πυροσβεστικού Σώματος και απευθύνθηκε, προσωπικά, στους πολίτες, για λήψη μέτρων πρόληψης των πυρκαγιών.
Σήμερα, οδηγούνται στον εισαγγελέα και οι τέσσερις εργάτες που συνελήφθησαν στην Κερατέα για εμπρησμό από αμέλεια, επειδή η πυρκαγιά ξεκίνησε από σπινθήρες τροχού που χρησιμοποιούσαν σε οικοδομικές εργασίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όμορφες φωτογραφίες από την μεγαλειώδη πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ: Τα μέτρα που θα πάρει ο Σαμαράς: στις 18 Βαρβαρότητα


Σε όλη την προεκλογική περίοδο ο Α. Σαμαράς και το κατεστημένο προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό, κρύβοντας τον πραγματικό τρόμο.
Δηλαδή το τι θα ζήσουμε αν βγει η Νέα Δημοκρατία.

Η υστερία εναντίον του Σύριζα που χαρακτήρισε την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ και του επικοινωνιακού μηχανισμού του μνημονιακού μπλοκ έγινε και για έναν ακόμα λόγο. Για να ξεχάσει...

ο κόσμος ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι ο πραγματικός τρόμος, το Μνημόνιο.


Θέλουν να ξεχάσει ο κόσμος ότι έχουμε φτάσει σε σημείο απόγνωσης και εξαθλίωσης.


Θέλουν να ξεχάσει ο κόσμος ότι καθημερινά αυτοκτονούν συμπολίτες λόγω της απόγνωσης.


Θέλουν να ξεχάσει ο κόσμος ότι οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να πάρουν ούτε τα φάρμακά τους.



Ας δούμε όμως τι μας περιμένει στις 18 Ιούνη αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.



Μπορούμε να εμπιστευτούμε τον Α. Σαμαρά που αλλάζει συνέχεια άποψη για το κρισιμότερο ζήτημα του ελληνικού λαού; Για το Μνημόνιο; Έναν πολιτικό που εξυπηρέτησε τους δανειστές σε βάρος του λαού και του τόπου; Και υπέγραψε, αυτό που ο ίδιος κατήγγειλε ως καταστροφή για τη χώρα;


Θέλουμε να ξαναδοκιμάσουμε αν μπορούν να διαπραγματευτούν για την Ελλάδα οι σημαδεμένοι της λίστας Χριστοφοράκου; Αυτοί που είναι δεδομένοι και δεμένοι από την κυρία Μέρκελ και το γερμανικό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο; Που βγαίνουν οι Γερμανοί ρητά και μας λένε να ψηφίσουμε Σαμαρά; Τους γνωρίσαμε, άλλωστε μην ξεχνάμε πως μόλις πριν δυόμιση χρόνια ήταν κυβέρνηση και μάλιστα από τις χειρότερες. Τους πληρώσαμε ακριβά. Ως εδώ!


Ο ελληνικός λαός δε θα λυγίσει!


Μπορεί να εξασφαλίσει τις συντάξεις ο άνθρωπος που οι κολλητοί του παίξανε τα λεφτά των ταμείων στα δομημένα ομόλογα;




Ας δούμε ποια μέτρα έχει δεσμευθεί ο Σαμαράς ότι θα πάρει αν βγει κυβέρνηση:


Θα πάρει νέα μέτρα λιτότητας ύψους, πολύ πάνω από τα αρχικά €11,6 δις για τη διετία 2013-2014, αμέσως μετά τις εκλογές. Που περιλαμβάνουν: Απολύσεις 150.000 εργαζομένων στο Δημόσιο έως το 2015. 15.000 μέσα στο 2012, νέα μείωση στους μισθούς του Δημοσίου, παραπέρα μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, νέα μείωση των κύριων συντάξεων, των επικουρικών συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων. Νέα μείωση στο εφάπαξ της τάξης του 30%.


Νομίζετε πως ο κατάλογος τελειώνει εδώ;


Ας συνεχίσουμε: Νέα μείωση της δαπάνης για φάρμακα κατά €1 δις, αλλά και αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στο κόστος των φαρμάκων που συνταγογραφούνται στα βιβλιάρια υγείας και στο κόστος της νοσοκομειακής περίθαλψης.


Τι είπατε; Σας φαίνονται σκληρά; Δεν τελειώσαμε ακόμα όμως.


Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των €5000 και των φοροαπαλλαγών για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας και τις ιατρικές δαπάνες. Κατάργηση του σημερινού, χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.


Θέλετε κι άλλα;


Αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από €1 το λίτρο στο €1,40 τον Οκτώβριο και αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, στις τιμές των εισιτηρίων των δημόσιων μέσων μεταφοράς.



Ο πυρήνας της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ πατρίς-θρησκεία-αγορά και η υιοθέτηση ξεκάθαρα ακροδεξιάς ατζέντας ανοίγει μέτωπο με τη δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα. Ανοίγει μέτωπο με τις ζωές μας.



Η ΝΔ δεν σκοπεύει να πολεμήσει την εξαθλίωση, σκοπεύει να βάλει τους εξαθλιωμένους σε διαδικασία κανιβαλισμού. Ποντάρει στα πιο συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας. Στη δήθεν ασφάλεια λέει ότι θα στραφεί, μια "ασφάλεια" φόβου. Μια "ασφάλεια" με 1-1,5 εκ. ανέργους. Μια "ασφάλεια" που ως εχθρό έχει τους αγώνες όσων δεν αντέχουν άλλο την ανέχεια. Μια "ασφάλεια" που προσπαθεί να καμουφλάρει μια νέα μνημονιακή συναίνεση.



Είναι φοβισμένοι από τις συνέπειες των κινητοποιήσεων των τελευταίων 2 χρόνων για αυτό και η ΝΔ θα επιχειρήσει ακόμα πιο σκληρή καταστολή κάθε κομματιού της κοινωνίας που αγωνίζεται.


Το μνημόνιο έναν τρόπο έχει μόνο να μειώσει την ανεργία, την αύξηση των αυτοκτονιών. Θα το επιτρέψουμε;


Κάθε άνεργος, κάθε γυναίκα που δουλεύει με ελαστικό ωράριο, κάθε χαμηλόμισθος και χαμηλοσυνταξιούχος, κάθε δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος που απειλείται με απόλυση, κάθε δημοκρατικός πολίτης που θέλει να προστατέψει τα στοιχειώδη δικαιώματα έχει κάθε συμφέρον στις 17 του μήνα η ΝΔ να μην είναι πρώτο κόμμα.


Να νικήσει η ελπίδα τον φόβο, να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να νικήσει ο ελληνικός λαός!


  




Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωτογραφία του Euro 2012 με την Εθνική μας που κάνει το γύρο του Διαδικτύου ...

Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου με το Ελληνόπουλο και τους διεθνής μας....

Διαβάστε Περισσότερα »

Άνοιξαν οι κάλπες


Στις 07.00 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για την διεξαγωγή των επαναληπτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου, και θα κλείσουν στις 19.00 το απόγευμα.

Συνολικά, 9.850.802 πολίτες, που θα κληθούν να προσέλθουν στις κάλπες και, κυρίως στους νέους εκλογείς, που ανέρχονται σε 359.959 άτομα, πρέπει να αναφέρουμε ότι το υπουργείο Εσωτερικών, σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι οι εκλογικοί κατάλογοι παραμένουν ίδιοι, όπως και στις προηγούμενες εκλογές της 6ης Μαϊου.

Η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά την εκλογική διαδικασία για το πώς, που και πότε ψηφίζουμε.

Επίσης, παρά το γεγονός ότι παραμένει σε ισχύ ότι ίσχυσε στις 6 Μαΐου ενημερώνει και για τα εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών.

Πώς, που και πότε ψηφίζουμε:
• Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012, από τις 07.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα ψηφίζουμε για τις Βουλευτικές Εκλογές
• Ψηφίζουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες που είμαστε εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και δεν έχουμε στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν
• Ψηφίζουμε επίσης, όσοι έχουμε γεννηθεί το 1994, ακόμα κι αν δεν έχουμε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας μας
• Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική
• Για να ψηφίσουμε, χρειαζόμαστε είτε την αστυνομική μας ταυτότητα, είτε το διαβατήριο, είτε την άδεια οδήγησης, είτε το βιβλιάριο υγείας
• Όσοι είμαστε Ετεροδημότες και έχουμε γραφτεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών έως 29/02/2012 , ψηφίζουμε ΜΟΝΟ στα ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών
• Όσοι, εκ παραδρομής, ΔΕΝ συμπεριλαμβανόμαστε στους εκλογικούς καταλόγους, μπορούμε να ψηφίσουμε σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του Δήμου στον οποίο είμαστε εγγεγραμμένοι, αρκεί να πάρουμε την ημέρα των εκλογών από το Δήμο που είμαστε εγγεγραμμένοι πιστοποιητικό εγγραφής στα Δημοτολόγια ή τα Μητρώα Αρρένων με την ένδειξη «ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης Ιουνίου 2012»
• Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο οι εκλογές της 17ης Ιουνίου γίνονται με λίστα. Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με το κόμμα που επιθυμούν να ψηφίσουν, χωρίς να βάλουν σταυρούς προτίμησης υπέρ των υποψηφίων βουλευτών
• Την ημέρα των εκλογών, από την έναρξη της ψηφοφορίας μέχρι και τη λήξη, η Περιφέρεια Αττικής θα διαθέσει δωρεάν μεταφορικό μέσο για τα άτομα με αναπηρία. Μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 69 14 145

Για το πού ακριβώς ψηφίζουμε, ενημερωνόμαστε από:
• Το Δήμο όπου κατοικούμε
• Την ιστοσελίδα www.patt.gov.gr
• Την ιστοσελίδα www.ypes.gr
• Την τηλεφωνική γραμμή της Περιφέρειας Αττικής 801 11 92 002 (με αστική χρέωση), από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το απόγευμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαρισμένο στους Γερμανούς...! Όλη η Ελλάδα στους δρόμους αυτή την ώρα για την πρόκριση στους 8...

Διαβάστε Περισσότερα »

Περνάνε αυτοί που σας χρωστάνε





Με ένα γκολ-δυναμίτη του Γιώργου Καραγκούνη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, η Ελλάδα πέτυχε αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο! Επικράτησε 1-0 της Ρωσίας στη Βαρσοβία και πέρασε στους «8» του Euro 2012. Η «αρκούδα», που έμοιαζε αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση, αποκλείστηκε πρόωρα. Ο Τζαβέλλας στο 70' με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Μαλαφέεφ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε με διαφορά το καλύτερό του παιχνίδι στο τουρνουά και πλέον περιμένει τον επόμενο αντίπαλό του, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η Γερμανία.

Η Ελλάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να μη δεχθεί γκολ, ενώ συχνά-πυκνά βρισκόταν στην περιοχή του Μαλαφέεφ και προσπαθούσε να φτάσει στο 1-0. Η άμυνα ανταποκρίθηκε εξαιρετικά και ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Όλα έδειχναν ότι το πρώτο μέρος θα τελειώσει με τις δύο ομάδες ισόπαλες, ωστόσο κάπου εκεί «χτύπησε» ο Καραγκούνης.

Ο «τυπάρας» στην 120η του συμμετοχή ήταν ο άνθρωπος που πέτυχε το μοναδικό γκολ και έστειλε την Εθνική στην επόμενη φάση του Euro. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (47’), ο Τοροσίδης εκτέλεσε ένα δυνατό πλάγιο, ο Ιγκνάσεβιτς προσπάθησε να διώξει, όμως με την κεφαλιά του έβγαλε... εξαιρετική πάσα στον Καραγκούνη και ο αρχηγός κατάφερε να «εκτελέσει» τον Ρώσο πορτιέρο και να σκοράρει!

Στο δεύτερο μέρος, η Ελλάδα ήταν πολύ προσεκτική και με πολύ σφικτή άμυνα κατάφερε να εξουδετερώσει κάθε απειλή από την ομάδα του Ντικ Άντβοκαατ. Οι διεθνείς δεν κινδύνευσαν και προσπάθησαν μάλιστα να σκοράρουν και δεύτερο γκολ. Στο 61’ ο Καραγκούνης ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή από τον Ζιρκόφμ, ωστόσο ο διαιτητής τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα για θέατρο. Στο 70’ η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να πετύχει δεύτερο γκολ, όταν το εκπληκτικό φάουλ του Τζαβέλλα τράνταξε το δοκάρι.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Έλληνες παίκτες να πανηγυρίζουν ακόμα μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Ακριβώς με την ίδια συγκομιδή με το 2004 (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα), η Εθνική μας πήρε την πρόκριση στους προημιτελικούς της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Στα ματς των προημιτελικών δεν θα αγωνιστούν οι Γιώργος Καραγκούνης και Χοσέ Χολέμπας, οι οποίοι δέχθηκαν κίτρινη κάρτα και συμπλήρωσαν το όριο.


To γκολ του Καραγκούνη:



Τελείωσε και το δικό μας παιχνίδι... Στα προημιτελικά η Ελλάδα!!!!



Τελείωσε το Τσεχία-Πολωνία, με την ομάδα του Μπίλεκ να επικρατεί με 1-0... Προκρίθηκαν στους «8» οι Τσέχοι.

90': Ευκαιρία για τη Ρωσία: Ο Σιρόκοφ έκανε την κεφαλιά, ωστόσο ο Σηφάκης δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα.

83': Ευκαιρία για τη Ρωσία... Ο Τζαγκόεφ πιάνει την κεφαλιά στην καρδιά της γαλανόλευκης άμυνας, βλέποντας όμως την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

82': Αλλαγή για τη Ελλάδα. Ο Σάντος ρίχνει στο ματς τον Νίνη, αντί του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.



81': Αλλαγή για τη Ρωσία. Βγαίνει ο Ανιουκόφ και μπαίνει στη θέση του ο Ισμαήλοφ.

Σχόλιο: Η Τσεχία προηγείται με 1-0 της Πολωνίας και με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στα προημιτελικά περνούν η Τσεχία και η Ελλάδα.

80΄ Ευκαιρία για την Εθνική μας... Πολύ καλό γύρισμα του Σαλπιγγίδη, αλλά ο Χολέμπας για εκατοστά δεν προλαβαίνει την μπάλα.

75' Ευκαιρία για τη Ρωσία: Δυνατό σουτ του Ντενίσοφ, ωστόσο ο Σηφάκης μπλοκάρει την μπάλα.



72' Αλλαγή για τη Ρωσία: Ο Πογκρέμπνιακ στη θέση του Γκλουσάκοφ.

70': Δοκάρι για την Ελλάδα: Ο Τζαβέλλας, με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, στέλνει την μπάλα στο δοκάρι με τον Μαλαφέεφ.

67': Αλλαγή για την Εθνική μας... Ο Καραγκούνης φεύγει από το παιχνίδι και τη θέση του παίρνει ο Μάκος.

64': Αλλαγή για την Εθνική μας... Ο Χολέμπας στη θέση του Γκέκα. Ο Σαμαράς στην κορυφή της επίθεσης.

59': Ευκαιρία για την Εθνική μας… Ο Τοροσίδης κάνει τη σέντρα, αλλά, πριν η μπάλα φτάσει στον Γκέκα, ο Ανκιούκοφ την έδιωξε.



57': Ευκαιρία για τη Ρωσία… Ο Ντενίσοφ κάνει το σουτ, ωστόσο η μπάλα φεύγει άουτ.

60': Κίτρινη κάρτα στον Καραγκούνη, ο οποίος χάνει το επόμενο παιχνίδι.

51': Ευκαιρία για τη Ρωσία... Σουτ του Σιρόκοφ από καλή θέση, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.

50':Ευκαιρία για την Εθνική μας... Ατομική προσπάθεια από τον Σαμαρά, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.



Ξεκίνημα δεύτερου ημιχρόνου:

Ημίχρονο στο παιχνίδι:

45+2': Γκολ για την Εθνική μας: Ο Καραγκούνης εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα της Ρωσίας και με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Μαλαφέεφ, κάνοντας το 1-0 για την Εθνική μας.

39': Ευκαιρία για τη Ρωσία: Ο Ζιρκόφ συνεργάζεται άψογα με τον Τζαγκόεφ και ο πρώτος σουτάρει από πλάγια, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ. Σχόλιο: Η Ρωσία κέρδισε τη μάχη του κέντρου και πιέζει την ομάδα μας. Εντούτοις, η οπισθοφυλακή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος λειτουργεί υποδειγματικά.

25': Ευκαιρία για τη Ρωσία… Σουτ του Σιρόκοφ, η μπάλα κόντραρε στον Παπασταθόπουλο και έφυγε κόρνερ.



20': Ευκαιρία για τη Ρωσία… Ο Αρσάβιν κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

19': Ευκαιρία για τη Ρωσία… Ο Τζαγκόεφ σουτάρει, ωστόσο ο Σηφάκης μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.



17': Ευκαιρία για τη Ρωσία… Ο Ζιρκόφ απέφυγε τον Παπασταθόπουλο και γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Κατσουράνης πρόλαβε και έδιωξε.

Σχόλιο: Πολύ καλή η Εθνική μας... Η ομάδα μας έχει κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, πιέζοντας τη Ρωσία. Στο πρώτο 15λεπτο η «γαλανόλευκη» έχει κερδίσει τρία κόρνερ, ενώ στα δύο πρώτα ματς είχε τέσσερα συνολικά.

14': Ευκαιρία για τη Ρωσία... Οι Τζαγκόεφ και Σιρόκοφ συνδυάζονται υπέροχα, με τον Κερζάκοφ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας. Το σουτ του άσου των Ρώσων, ωστόσο, πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Σηφάκη.



10': Ευκαιρία για τη Ρωσία... Ο Σιρόκοφ έβγαλε τη σέντρα και ο Αρσάβιν έβαλε την προβολή, αλλά ο Σηφάκης ήταν σε ετοιμότητα, μπλοκάροντας την μπάλα.

7': Ευκαιρία για την Εθνική μας... Κόρνερ του Καραγκούνη, ο Τοροσίδης σούταρε, αλλά οι αμυντικοί της Ρωσίας έδιωξαν.

6': Ευκαιρία για την Εθνική μας... Ύστερα από ένα καλοχτυπημένο κόρνερ του Καραγκούνη, στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Κατσουράνης, ο οποίος με προβολή απείλησε τον Μαλαφέεφ, που έδιωξε με γροθιές, προ του Σαλπιγγίδη.

1': Άρχισε το παιχνίδι στο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας.

Κίτρινες: Καραγκούνης-Τζαγκόεφ

Κόκκινες: -

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Καραγκούνης (67΄ Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (83΄ Νίνης), Γκέκας (64΄ Χολέμπας), Σαμαράς.
Ρωσία (Ντιρκ Άντβοκαατ): Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ (81΄ Ιζμαϊλοφ), Ζιρκόφ, Αν. Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Ντενίσοφ, Σιρόκοφ, Γκλουσάκοφ (72΄ Πογκρέμπνιακ), Τζαγκόεφ, Αρσάβιν, Κερζάκοφ (46΄ Παβλιουτσένκο).

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον

Η βαθμολογία του Α' ομίλου (3 αγώνες)

Τσεχία 6 (4-5)
Ελλάδα 4 (3-3)
Ρωσία 4 (5-3)
Πολωνία 2 (2-3)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ