Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Μεγάλη φωτιά στη Δομβραίνα βίντεο



Δύσκολο το βράδυ για την περιοχή της Δομβραίνας.  Οι πυροσβέστης μαζί με τις τοπικές αρχές και επικεφαλή τον πρόεδρο Δομβραίνας Γεώργιο Κιούση δίνουν μάχη με την φωτιά από τις 7μμ της Πέμπτης.  Το Viotiashop ήταν στο σημείο της πυρκαγιάς μέχρι τις 10μμ και παρακολούθησε την αγωνία των ανθρώπων να σβήσουν τη φωτιά.
Η φωτιά ξεκίνησε από σκουπιδότοπο έξω από τη Δομβραίνα και επεκτάθηκε στο λόφο όπου με την βοήθεια του δυνατού ανέμου πέρασε πίσω από το λόφο ανάμεσα στις παραλίες του Αγ. Νικολάου και του Αη Γιάννη. Ακολουθήσαμε τα πυροσβεστικά οχήματα, φτάσαμε μέχρι τον κόλπο του Αη Γιάννη όπου έντρομοι οι λιγοστοί κάτοικοι ανησυχούν για τις περιουσίες τους.
Ελπίζουμε να υπάρχει αίσιο τέλος και να μην επεκταθεί περισσότερο το μέτωπο της φωτιάς.
Συγχαρητήρια σε όλο το πυροσβεστικό σώμα, στις τοπικές αρχές και στον πρόεδρο κ.Κιούση που ήταν παρόν σε όλη την επιχείρηση.
Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 40 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 υδροφόρες του Δήμου και 2 ιδιωτικά υδροφόρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΩΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ ΣΤΗ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑ


Αυτή τη στιγμή δεύτερη φωτιά σε εξέλιξη στη Δομβραίνα η οποία ξεκίνησε από χωματερή . Η πυροσβεστική Θήβας πάει αυτή τη στιγμή στο σημείο. Περισσότερα σε λίγο
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟ: Η «καψούρα» της Μέρκελ


Στη χώρα του ποδοσφαίρου, οι πολιτικοί δεν θα μπορούσαν να περιφρονούν την μπάλα. Λιγότερο ή περισσότερο, όλοι θέλουν να δείχνουν ότι αγαπούν τον «βασιλιά των σπορ» και απολαμβάνουν ένα (μεγάλο) ποτήρι μπίρα και έναν καλό αγώνα – στον οποίο, κατά προτίμηση, κερδίζει η Γερμανία.

Κανένας άλλος Καγκελάριος όμως δεν έδειχνε τόσο μεγάλη αφοσίωση στο Ποδόσφαιρο από την Άγκελα Μέρκελ, η οποία έχει υιοθετήσει την εθνική ομάδα της Γερμανίας και τους ποδοσφαιριστές της – κάποιους μάλιστα περισσότερο από άλλους.

Η «συμπάθειά» της είναι εδώ και χρόνια ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, τον κεντρικό χαφ της Μπάγιερν Μονάχου.



Οι κάμερες την έχουν μάλιστα καταγράψει κατ’ επανάληψη να …χαριεντίζεται μαζί του σε αγώνες της εθνικής. Εκείνος βεβαίως την θεωρεί ως το «σουπερ γούρι» του, ενώ έχει περάσει στηναθλητικοπολιτική ιστορία της Γερμανίας η περιγραφή του σε τηλεοπτική εκπομπή της επίσκεψης της κυρίας Μέρκελ, η οποία, όπως είπε, συνηθίζει να εισβάλει απροειδοποίητα στα αποδυτήρια μετά από αγώνες, με την μπίρα στο χέρι, είτε για να πανηγυρίσει είτε για ναπαρηγορήσει τους παίχτες.

«Έτσι, έχω βρεθεί επανειλημμένα ημίγυμνος δίπλα στην Καγκελάριο», εξηγεί ο Σβάινστάιγκερ….



Ίσως με αυτή την αφορμή να έγραψε και ο συγγραφέας Μόριτς Ρίνκε σειρά από «μυστικές ερωτικές επιστολές» της Άγκελα Μέρκελ προς τον Σβαϊνστάιγκερ στην εφημερίδα “Die Zeit”, στις οποίες η Καγκελάριος απευθύνεται στον ποδοσφαιριστή αναλύοντάς του ποδοσφαιρικές και πολιτικές σκέψεις της, με ύφος νεαρής θαυμάστριας και υπογράφει «Η Άντζι σου».



1η Εικόνα: «Κυρία Καγκελάριε, το τηλεφωνικό σας ραντεβού για την ευρω-κρίση είναι στην γραμμή 1»
«Ευχαριστώ»

2η Εικόνα: «Σβάινι (ελεύθερη μετάφραση: Σβαϊνούλη), πώς πάει το πόδι;»

zoomblog

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Βορίδης με το τσεκούρι, κόπηκε στο…. ξύρισμα


O υπουργός που προεκλογικά έκανε δωράκια στον Μπόμπολα με τα διόδια στην Καλαμάτα.
Μόλις έμαθε το κόψιμό του από τον Σαμαρά άρχισε να βρίζει τον Κουβέλη. Κι αυτό γιατί ο Κουβέλης δεν ήθελε Βορίδη-Αδωνι στο υπουργικό. Άλλο ένα κορυφαίο στέλεχος και μπομπολικό εκτός. Θα γίνουν μαλλιά κουβάρια!
Αντιθέτως Ευδιάθετος και άνετος είναι ο Μπουμπούκος στο ΣΚΑΪ. Ανέφερε ότι έπαιζε και το όνομά του για το υπουργείο Ναυτιλίας αλλά κόπηκε (και αυτός και ο Βορίδης λόγω του Κουβέλη).

Μην στενοχωριούνται όμως διότι έτσι μπορεί να είναι καλυτέρα. Θα έχουν περισσότερο χρόνο για να δουν πως μαζί με το μητσοτακέικο που αποκλείστηκε και αυτό, θα ρίξουν τον Σαμαρά.



Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία:Φυλάκιση τριών ετών στην εκλογική αντιπρόσωπο της ΝΔ...

Τριετή φυλάκιση και τετραετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων επέβαλε το τριμελές πλημμελειοδικείο της Λαμίας στην 53χρονη εκλογική αντιπρόσωπο της ΝΔ, η οποία κατηγορήθηκε για αλλαγές ψηφοδελτίων την ώρα της διαλογής στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Η ίδια...
αρνήθηκε, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, τις κατηγορίες.

Αντίθετα, οι μάρτυρες που κατέθεσαν περιέγραψαν τις κινήσεις της μέσα στο εκλογικό κέντρο και βασίστηκαν στις συζητήσεις που είχαν εκ των υστέρων, στις οποίες παρουσίασαν την 53χρονη να έχει ομολογήσει για δύο τουλάχιστον περιπτώσεις να βάζει ισάριθμα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε κενούς φακέλους.

Κατέθεσαν ακόμη ότι δεν βρέθηκαν διαφορές στα ψηφοδέλτια, παρά το γεγονός ότι έγινε καταμέτρηση και επίσης ότι δεν υποβλήθηκε, έως σήμερα, καμία ένσταση από τα υπόλοιπα κόμματα για το συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα. Κατατέθηκε, ωστόσο, ότι, σε σωματική έρευνα που έγινε στην 53χρονη, βρέθηκαν δύο ψηφοδέλτια της ΝΔ και δεν βρέθηκε ψηφοδέλτιο άλλου κόμματος ούτε επάνω της ούτε και σε κάποιο άλλο σημείο του εκλογικού τμήματος

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, δεν προέκυψαν στοιχεία για τη μία εκ των δύο κατηγοριών- αυτήν της υπεξαίρεσης εγγράφων- αφού δεν κατατέθηκε από κανένα μάρτυρα κάτι σχετικό, με συνέπεια και η εισαγγελέας να προτείνει την απαλλαγή της από αυτήν την κατηγορία.

Αντιθέτως, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της κατηγορουμένης για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας, δηλαδή ότι τοποθέτησε τουλάχιστον σε δύο φακέλους ψηφοδέλτια της ΝΔ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Λίγο αργότερα, το δικαστήριο επέβαλε την ποινή τριών ετών, για αλλοίωση αποτελέσματος.

Παράλληλα, επέβαλε και τετραετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων της. Η κατηγορουμένη άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:35χρονος Αλβανός είχε διαπράξει 3 ληστείες


Εξιχνίασθηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων  σε οικίες στην Λιβαδειά Βοιωτίας
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 35 χρονου υπήκοου Αλβανίας για διακεκριμένες κλοπές 
Εξιχνιάσθηκαν προχθες (19-6-2012) το μεσημέρι από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, τρεις (3) κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες, στην Λειβαδιά Βοιωτίας.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου υπηκόου Αλβανίας για διακεκριμένες κλοπές ο οποίος παρέμενε παράνομα στην χώρα μας και σε βάρος του θα εφαρμοστεί το μέτρο της Διοικητικής απέλασης.
Ειδικότερα,  προχθές το πρωί οι αστυνομικοί μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και διακριτική παρακολούθηση διενήργησαν αιφνιδιαστική έρευνα με τη συνδρομή Εισαγγελικού Λειτουργού, στη μονοκατοικία όπου διέμενε ο 35χρονος στη Λιβαδειά.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος γυναικείων και αντρικών χρυσαφικών-κοσμημάτων καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο τα οποία όπως διαπιστώθηκε προέρχονταν από την διάπραξη κλοπών σε οικίες.
Σύμφωνα με τη μεθοδική και συστηματική μεθοδική του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς προέκυψε ότι ο  35χρονος, είχε διαπράξει το χρονικό διάστημα από 23/1/2012 εως 8/3/2012  τρεις κλοπές-διαρρήξεις στην πόλη της  Λειβαδιάς :
  • Κλοπή σε σπίτι την 23/1/2012, ιδιοκτησίας 75χρονου ημεδαπού όπου διέμενε με  την 70χρονης σύζυγό του κατά την οποία αφαίρεσε χρυσαφικά-κοσμήματα αξίας (15.000) ευρώ, το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. 
  • Κλοπή σε σπίτι την 11/2/2012, όπου διέμενε 29χρονος ημεδαπός κατά την οποία αφαίρεσε χρυσαφικά-κοσμήματα αξίας (25.000) ευρώ
  • Κλοπή σε σπίτι την 8/3/2012  σε βάρος 63χρονης ημεδαπής όπου αφαίρεσε χρυσαφικά συνολικής αξίας 10.000 ευρώ
Μέρος των κατασχεθέντων, αναγνωρίσθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτης του ενώ τα υπόλοιπα κλοπιμαία παραμένουν προς αναγνώριση στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.  
Ερευνάται η συμμετοχή του δράστη στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.



viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Τοπ.Συμβούλιο Δομβραίνας

Δομβραίνα - Μνημείο εθνικής αντίστασης


ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση συνεδρίασης Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Δομβραίνας» (?ρθρο 88 του Ν. 3852/10)

Παρακαλούμε όπως την 24/06/2012 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ. προσέλθετε στην συνεδρίαση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Δομβραίνας που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στην Δομβραίνα με θέμα ημερήσιας διάταξης :
-Κατάρτιση Επιχειρησιακού προγράμματος Δήμου Θηβαίων 2013-2014 και Ετήσιου Προγράμματος Δράσης 2013 .-

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ
ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης υπό τον Αντώνη Σαμαρά

Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης υπό τον Αντώνη Σαμαρά

Η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου στην νέα κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ανακοινώθηκε σήμερα από το Μέγαρο Μαξίμου. Η λίστα των μελών της νέας κυβέρνησης περιλαμβάνει νέα ονόματα αλλά και εκπλήξεις.
Ειδικότερα, η νέα κυβέρνηση συνεργασίας έχει την εξής σύνθεση:
Πρωθυπουργός: Αντώνης Σαμαράς
  • Υπουργείο Οικονομικών:
    Βασίλης Ράπανος, με αναπληρωτή αρμόδιο για τα έσοδα τον Χρήστο Σταϊκούρα και υφυπουργό τον Γιώργο Μαυραγάννη
  • Υπουργείο Διοικητής Μεταρρύθμισης:
    Αντωνης Μανιτάκης, με υφυπουργό τον Μανούσο Βολουδάκη
  • Υπουργείο Εσωτερικών:
    Ευριπίδης Στυλιανίδης, με υφυπουργό τον Χαραλαμπο Αθανασίου
  • Υπουργείο Εξωτερικών:
    Δημήτρης Αβραμόπουλος, υφυπουργό τον Δημήτρη Κούρκουλα
  • Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Πάνος Παναγιωτόπουλος, με υφυπουργούς τον Παναγιώτη Καράμπελα και τον Δημήτρη Ελευσινιώτη
  • Υπουργείο Ανάπτυξης,Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών:
    Κωστής Χατζηδάκης, με αναπληρώτη τον Σταύρο Καλογιάννη και υφυπουργούς τον Νότη Μηταράκη και τον Θανάση Σκορδά.
  • Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής:Ευάγγελος Λιβιεριάτος, αναπληρωτής ο Σταύρος Καλαφάτης και υφυπουργό τον Ασημάκη Παπαγεωργίου
  • Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού:Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με αναπληρωτή Πολιτισμού τον Κώστα Τζαβάρα, υφυπουργούς τον Γιάννη ιωαννίδη και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θόδωρο Παπαθεοδώρου
  • Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης, και ΠρόνοιαςΓιάννης Βρούτσης με υφυπουργό τον Νίκο Νικολόπουλο
  • Υπουργείο Υγείας:
    Αντρέας Λυκουρέντζος με αναπληρωτή τον Μάριο Σαλμά, και υφυπουργό την Φωτεινή Σκοπούλη
  • Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:
    Αθανάσιος Τσαυτάρης με αναπληρωτή τον Μάξιμο Χαρακόπουλο.
  • Υπουργείο Δικαιοσύνης:
    Αντώνης Ρουπακιώτης, με υφυπουργό τον Κώστα Καραγκούνη
  • Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη:Νίκος Δένδιας
  • Υπουργείο Τουρισμού:
    Όλγα Κεφαλογιάννη
  • Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής:
    Κωστής Μουσουρούλης με υφυπουργό τον Γιώργο Βερνίκο
  • Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης:
    Καράογλου Θεόδωρος
  • Υπουργός Επικρατείας:
    Δημήτρης Σταμάτης
  • Εκπρόσωπος Τύπου:
    Σίμος Κεδίκογλου
Έντονο γαλάζιο στοιχείο
Η νέα κυβέρνηση αποτελείται στη συντριπτική της πλειοψηφία από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είναι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά. Συνολικά 30 υπουργοί και υφυπουργοί προτάθηκαν ή προέρχονται από τη ΝΔ.
Από το ΠΑΣΟΚ προεχονται 5 υπουργοί και υφυπουργοί: Κούρκουλας, Ελευσινιώτης, Λιβιεράτος, Τσαυταρής, και  Βερνίκος.
Από την ΔΗΜΑΡ προτάθηκαν οι κύριοι Ρουπακιώτης, Μανιτάκης, Παπαθεοδώρου και η κυρία Σκοπούλη.
Στις 7 η ορκομωσία - Στις 8 υπουργικό συμβούλιο
Η Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά θα ορκιστεί απόψε στις 19:00, ενώ στις 20:00 θα συνεδριάσει για πρώτη φορά και το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Ράπανος, ο κ. Μαυραγάννης και ο κ. Κούρκουλας δεν θα ορκιστούν σήμερα.
H άρνηση του Κυριάκου
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, καθώς του προτάθηκε να είναι αναπληρωτής του Ευάγγελου Λιβιεριάτου στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Μέχρι πριν λίγες ώρες ο κ. Μητσοτάκης θεωρούνταν φαβορί για αυτήν την θέση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Tο Permissospress στη φωτιά της Ασκρης βίντεο



Αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη φωτιά στην Άσκρη Βοιωτίας, εκδηλώθηκε γύρω στις 13:00  από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.  4 αυτοκίνητα της πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο.
Η φωτιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη, φυσάει πολύ στο σημείο και βρίσκεται ανάμεσα στο Μαυρομάτι και στην Άσκρη καίγοντας ελιές και πουρνάρια.
O δήμαρχος Αλιάρτου κ. Ντασιώτης από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο και εκφράζει τους φόβους τους για το ηλεκτρικό δίκτυο όπου βρίσκεται πολύ κοντά στη φωτιά.
Αυτή τη στιγμή ήρθε στο σημείο ο κ.Μπακομήτρος αντιπεριφερειάρχης Στ. Ελλάδος ο οποίος μαζί με τον κ. Ντασιώτη  ζήτησαν εναέρια μέσα πυρόσβεσης διότι είναι αδύνατο να σβήσει με τις επίγειες δυνάμεις.
 
ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ: Όσο περνάει η ώρα γίνεται χειρότερη η κατάσταση στο μέτωπο στην Άσκρη. Η φωτιά ειναι ανεξέλεγκτη , μόλις έφτασαν και δύο εναέριες δυνάμεις.   Εναέριες και επίγειες δυνάμεις δίνουν στην κυριολεξία μάχη με τη φωτιά.
Υπάρχει φόβος η φωτιά να περάσει το δρόμο και να απειλήσει κατοικίες.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα.







Διαβάστε Περισσότερα »

TΩΡΑ!!! ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΡΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

fotiesΑυτή τη στιγμή σε εξέλιξη φωτιά στην Άσκρη Βοιωτίας, εκδηλώθηκε πριν λίγο από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.  Αυτή τη στιγμή η πυροσβεστική της Θήβας πάει στο σημείο της πυρκαγιάς.
Νεότερα σε λίγο



Διαβάστε Περισσότερα »

«Έξω φερνών» ο Δήμος Αλιάρτου για την διακοπή χρηματοδότησης Δημοτικών Παιδικών & Βρεφικών Σταθμών

Κύριε Υπουργέ
           Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε πως, λόγω του ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εντάσσεται στο στόχο 2,εξαιτίας του πλασματικού ΑΕΠ που στατιστικά διαθέτει και αυτό την αποκλείει από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, πρόκειται να διακοπεί η χρηματοδότηση των δημοτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών, οι οποίοι δίνουν λύση σε πολλές οικογένειες που, ειδικά τούτη την εποχή, υποφέρουν.
             Η χρηματοδότηση αυτή μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση της Επαγγελματικής και οικογενειακής Ζωής»,εξασφαλίζει την λειτουργία των συγκεκριμένων δομών, ωφελώντας ουσιαστικά τις εργαζόμενες μητέρες και τις οικογένειές τους.
           Αντιλαμβάνεστε πως οποιαδήποτε ανατροπή αυτής της κατάστασης, δημιουργεί, αφενός μεν αξεπέραστο πρόβλημα  λειτουργίας αυτών των δομών, με σοβαρές πιθανότητες να κλείσουν και αφετέρου πλήρη ανατροπή στον όποιο οικογενειακό προγραμματισμό επιτρέπει πλέον η οικονομική κρίση.
           Η επίκληση του υψηλού ΑΕΠ που προκύπτει από στατιστικές, που όμως αγνοούν ότι η άνεργη μητέρα είναι 100% άνεργη ή, ότι η υποαπασχολούμενη στην Βοιωτία δεν μοιράζεται το εισόδημα που προκύπτει στην ΒΙΠΕ των Οινοφύτων, δεν αντέχει στην κοινή λογική και δεν αποτελεί επαρκή εξήγηση προς αυτές τις οικογένειες που θα πληγούν από την διακοπή της χρηματοδότησης. Παρακαλώ δε, να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν οικογένειες που εξασφαλίζουν την διατροφή των παιδιών τους, με την φοίτησή τους σε αυτές τις δομές.
Κύριε Υπουργέ
          Είναι επιτακτική ανάγκη να δείτε το θέμα με ευαισθησία και ρεαλισμό. Η λογική των αριθμών που, όμως δεν καταγράφουν τον ανθρώπινο πόνο και την απελπισία, καλό είναι ,τουλάχιστον για τούτη την εποχή της κρίσης να εγκαταλειφτεί. Οι Δημοτικοί παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί δεν είναι είδος πολυτελείας, αλλά πρώτης και επιτακτικής ανάγκης, την οποία δεν μπορεί να αγνοεί η Πολιτεία.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η αστυνομία θα μοιράσει 90.000 ρούχα-μαϊμού σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη

Περίπου 90.000 είδη ρουχισμού «μαϊμού» εντόπισαν σε αποθήκη της Θεσσαλονίκης, άνδρες της δημοτικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα...


 οι άνδρες της της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ έκαναν έφοδο στην αποθήκη της οδού Σανταρόζα 7, όπου βρέθηκαν συνολικά 84.687 είδη ρουχισμού!
Στην υπόθεση, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ εμπλέκονται ένας Κινέζος ο οποίος συνελήφθη και ένας Ιταλός ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει.
Όσα από τα ρούχα δεν είναι απομιμήσεις γνωστών εταιριών (είναι δηλαδή χωρίς διακριτικό γνώρισμα) θα διατεθούν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη...
 planet-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάσα στα νοσοκομεία

«Ξεμπλοκάρονται» στο μεγαλύτερο τουλάχιστον μέρος τους, οι δαπάνες για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού υλικού, φαρμάκων κ.λπ. από τα νοσοκομεία, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε χθες μία «σολομώντεια» λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και πολλές εβδομάδες χιλιάδες ασθενείς και τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.


Προσεγγίζοντας με...


ανθρωπιά το μείζον κοινωνικό πρόβλημα (αφού πολλά νοσοκομεία είχαν «ξεμείνει» από απολύτως αναγκαίο υγειονομικό υλικό, με συνέπεια να κινδυνεύουν και ανθρώπινες ζωές), η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ), προτάσσοντας την ανάγκη άμεσης προστασίας της δημόσιας υγείας, έλυσε τον νομικό «γόρδιο δεσμό» εγκρίνοντας τις δαπάνες που δεν ξεπερνούν το «πλαφόν» που έχει θέσει το παρατηρητήριο τιμών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα σχέδια του Σάντος για τον αγώνα με την Γερμανία

Το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τον Σωτήρη Νίνη στο δεξί άκρο της επίθεσης αντί του Δημήτρη Σαλπιγγίδη και να μεταθέσει τον τελευταίο σε θέση σέντερ φορ αντί του Φάνη Γκέκα, φαίνεται πως εξετάζει ο Φερνάντο Σάντος. Στο δίτερμα της....





σημερινής προπόνησης ο Πορτογάλος προπονητής δοκίμασε κάτι διαφορετικό σε σχέση με χθες, όταν έπαιξε ο «Σάλπι» στα δεξιά και ο Γκέκας στην κορυφή της επίθεσης (με τον Γιώργο Σαμαρά σταθερά αριστερά). Μένει να φανεί αν πρόκειται για σκέψη ή για απόφαση.

Στο μεταξύ, φαίνεται να «κλειδώνει» η συμμετοχή του Γρηγόρη Μάκου στο βασικό σχήμα. Ο μέσος της ΑΕΚ θα είναι μαζί με τον Γιάννη Μανιάτη τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Κώστα Κατσουράνη λίγο μπροστά τους. Η άμυνα θα είναι απαράλλακτη, με Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Κυριάκο Παπαδόπουλο σαν στόπερ, αλλά και τους Βασίλη Τοροσίδη και Γιώργο Τζαβέλλα στο δεξί και αριστερό άκρο αντίστοιχα, με τον Μιχάλη Σηφάκη στο τέρμα.

Την άλλη ομάδα στην προπόνηση, που ήταν παραταγμένη σε 4-4-2, αποτελούσαν οι Χολέμπας (τιμωρημένος) και Μανιάτογλου (ο συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος) στα άκρα της άμυνας, με τους Μαλεζά και Φωτάκη σαν στόπερ, οι Καραγκούνης και Λυμπερόπουλος ως κεντρικά χαφ με τους Φορτούνη και Φετφατζίδη στα άκρα και επιθετικό δίδυμο τους Γκέκα και Μήτρογλου.

Η προπόνηση ήταν διάρκειας 75 λεπτών. Το πρωί της Πέμπτης η αποστολή της Εθνικής θα μεταβεί αεροπορικά στο Γκντανσκ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει η προπόνηση στο γήπεδο του αγώνα, ενώ θα προηγηθεί η συνέντευξη Τύπου.

Η Εθνική θα έχει στο πλευρό της κάτι παραπάνω από 4.000 φιλάθλους, αφού ελάχιστα εισιτήρια από αυτά που εξασφάλισε η ΕΠΟ έχουν μείνει αδιάθετα. Οι Γερμανοί θα είναι λίγο περισσότεροι από 15.000.

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι τα εναπομείναντα εισιτήρια για τον αγώνα Γερμανία-Ελλάδα, για την τελική φάση του UEFA EURO 2012, θα διατίθενται πλέον στους Έλληνες φιλάθλους στην πόλη Γκντανσκ στο “Lechia Gdansk MOSiR stadium” από την Πέμπτη 21-6-2012 και μέχρι εξαντλήσεώς τους. Λεπτομέρειες υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ.

* Την προπόνηση της Εθνικής παρακολούθησε ο Λεωνίδας Πολέμης. Ο νεαρός εφοπλιστής, γιος του Αδαμάντιου Πολέμη (μέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός), βρίσκεται από την πρώτη μέρα του Euro 2012 στην Πολωνία και έχει παρακολουθήσει και τα τρία παιχνίδια της ελληνικής ομάδας, ενώ θα δει και τον προημιτελικό.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ