Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Δεν αποδέχεται ο Βασίλης Ράπανος τη θέση του υπουργού Οικονομικών

Δεν αποδέχεται ο Βασίλης Ράπανος τη θέση του υπουργού Οικονομικών

Επιστολή με την οποία ενημερώνει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι δε θα αποδεχθεί τη θέση του υπουργού Οικονομικών, έστειλε ο Βασίλης Ράπανος.
Η επιστολή -που αποτελεί ουσιαστικά παραίτηση του κ. Ράπανου-, έγινε αποδεκτή από τον κ. Σαμαρά.
Όπως αποκάλυψε πρώτο το iefimerida.gr,  ο κ. Ράπανος προσανατολιζόταν εδώ και λίγα 24ωρα  να μην αποδεχθεί την πρόταση για υπουργοποίησή του γιατί διαφωνεί με τις επιλογές που έγιναν στο οικονομικό επιτελείο στο οποίο δεν συμμετέχουν ούτε ο Γιώργος Στουρνάρας ούτε ο Γιώργος Ζανιάς, πρόσωπα που θεωρούνταν σίγουρα όταν έκανε δεκτή την πρόταση ο κ. Ράπανος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλήνια συγκίνηση για την περιπέτεια υγείας της μικρής Ραφαέλας

Click on the slide! Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει η περιπέτεια της υγείας ενός εννιάχρονου κοριτσιού.
Η μικρή Ραφαέλα ενώ έπαιζε σε παιδότοπο με άλλα παιδιά, χτύπησε. Ένιωσε αδυναμία και ακολούθησε κατάρρευση του παιδιού με έντονη μυϊκή αδυναμία και αδυναμία στην ομιλία.

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε βυθιότητα (Ecs 7-8). Μετά τη νευρολογική εκτίμηση, βρέθηκε έντονη υπνηλία της μικρής, αφύπνιση στη φωνή με προσανατολισμό αλλά νωθρότητα χωρίς απάντηση στο επώδυνο στο σώμα, κάθετος νυσταγμός, υποτονία άνω και κάτω άκρων, ομότιμα αντανακλαστικά, αδιάφορο πελματιαίο και πιθανολογήθηκε τραυματισμός - θλάση στελεχιαίας περιοχής.

Συνεστήθη Μηχανική Υποστήριξη Αναπνοής και μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΕΠΑΓΝΗ Ηρακλείου. Έγινε επείγουσα MR1 Νωτιαίου Μυελού που έδειξε οίδημα ΝΜ από το επίπεδο του
προμήκη έως τον Α7 στα πλαίσια τραυματισμού - κάκωσης (SCINORA). Επίσης, εκτεταμένο υποδόριο κεφαλαιμάτωμα ΑΡ βρεγμοτοινιακά . Οι νευρολόγοι εκτίμησαν ότι το παιδί πάσχει από Στελεχιαία προμηκική και μυελική συνδρομή και χρήζει:

1. Διερεύνηση μηχανισμού εμφράκτου με MRI αγγειογραφία ( έδειξε εικόνα
ισχαιμίας ΝΜ σε αγγειακή κατανομή πρόσθιας νωτιαίας αρτηρίας)
2. Εντατική κινησιοθεραπεία Την 1η εβδομάδα άρχισε να παρουσιάζει 1-2 δικές της αναπνοές και σταδιακά προχώρησε σε μοντέλα αερισμού μειωμένης υποστήριξης. Στο τέλος της 4ης
εβδομάδας άρχισε να παραμένει σε Tpiece όλο το 24ωρο. Εν τέλει, υποσωληνώθηκε την 8η εβδομάδα με όχι ιδιαίτερο ικανοποιητικό ήχο και ανάγκη
αρκετά συχνά αναρροφήσεων .

Νευρολογικά, την 1η εβδομάδα αποκαταστάθηκε η αισθητικότητα σε όλο το σώμα και εμφάνισε ήπια κινητικότητα κάτω άκρων και κορμού μετά από ερέθισμα. Την 8η εβδομάδα άρχισε να εμφανίζει κινητικότητα άνω άκρων με ΔΕ > ΑΡ.

Έγινε νέα Μαγνητική χωρίς αλλαγή στα ευρήματα. Με την παραπάνω νευρολογική εικόνα - σιτίζεται, μασάει, καταπίνει, μιλάει με τα χείλη, σφυρίζει με ήπιο ήχο, έχει καλή διάθεση, γελάει- μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική Κλινική. Έπειτα από 2,5 μήνες νοσηλείας, πήρε εξιτήριο. Χάρη σε θεραπείες που ξεκίνησε γρήγορα, παρατηρήθηκε μερική βελτίωση της νευρολογικής εικόνας : η ασθενής αναπνέει και πάλι αυτόνομα και παρουσιάζει υπολειπόμενη κινητικότητα στο δεξί άνω άκρο και στα κάτω άκρα, ενώ το αριστερό χέρι δεν παρουσιάζει εκούσια κινητικότητα. Δεν ελέγχει τους σφιγκτήρες, ενώ παρουσιάζει μειωμένη κινητικότητα αναπνευστικών μυών και μειωμένη ένταση στη φώνηση. Είναι κινητοποιημένη σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Διαπιστώνεται το πρόβλημα έντονης σπαστικότητας όλων των άκρων, η οποία ήδηοδήγησε στην ανάπτυξη ραιβοιπποποδίας άμφι και εμποδίζει πολύ στην καθημερινότητα. Στην παρούσα κατάσταση, πρώτα πρέπει να αντιμετωπιστεί η σπαστικότητα, ενδεχομένως και με παρεμβατικά μέτρα ή στοχευμένη απενεργοποίηση μεμονωμένων παρεμποδιζόντων μυών. Έτσι η στοχευμένη θεραπεία
θα γίνει εφικτή με στόχο να επιτευχθεί μέγιστη αυτονομία για τη μικρή ασθενή, εξασκώντας με τον πλέον κατάλληλο τρόπο τις εναπομείναντες μυϊκές
λειτουργίες. Όσον αφορά στα κάτω άκρα που αγκυλώθηκαν σε ανώμαλη θέση, ενδεχομένως θα χρειαστεί χειρουργική διόρθωση εάν τα συντηρητικά μέτρα, όπως
η ανάταξη με νάρθηκες, δεν έχουν επιτυχία.

Για τους λόγους αυτούς, η μικρή Ραφαέλα, πρέπει να μεταφερθεί σε ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης του Εξωτερικού.

Παζάρι αγάπης

Για την ενίσχυση της μικρής Ραφαέλας πραγματοποιείται σήμερα τηλεμαραθώνιος στη ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης. Επίσης παζάρι αγάπης έχει στηθεί στην πόλη του Ηρακλείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λεβαδειακός:Διαρκείας με ...δωράκι!






Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη 27 Ιουλίου αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013.

Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ εκφράζοντας τις ευχαριστίες της προς τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας της περιόδου 2011-2012 που στήριξαν την ομάδα στον δύσκολο αγώνα που έδωσε κάτω από τις γνωστές αντίξοες συνθήκες, αποφάσισε να τους δώσει το δικαίωμα να αποκτήσουν εισιτήρια διαρκείας στην περυσινή τιμή καθώς και αν το επιθυμούν, να διατηρήσουν τη θέση τους.

Η προσφορά αυτή προς τους παλαιούς κατόχους διαρκείας ισχύει μέχρι το Σάββατο 21 Ιουλίου 2012.
Για τους φιλάθλους που επιθυμούν να προμηθευτούν για πρώτη φορά εισιτήριο διαρκείας για την περίοδο 2012-2013, ισχύουν οι παρακάτω τιμές:

ΘΥΡΕΣ 1 και 3: Κανονικό 120 Ευρώ, Γυναικείο 80 Ευρώ, Παιδικό (έως 15 ετών) 50 Ευρώ.

ΘΥΡΑ 2VIP: Κανονικό 330 Ευρώ, Γυναικείο 200 Ευρώ, Παιδικό (έως 15 ετών) 60 Ευρώ.

ΘΥΡΑ 2 VVIP: Κανονικό 600 Ευρώ.

Επίσης, η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος 2012-2013, η ελάχιστη τιμή των κανονικών εισιτηρίων θα είναι 15 Ευρώ και η μέγιστη 30 Ευρώ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2012-2013, ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΩΣ ΔΩΡΟ ΕΝΑ T-SHIRT ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ.

Προσοχή!

Για την υποβολή αίτησης απόκτησης εισιτηρίου διαρκείας, οι φίλαθλοι πρέπει να φέρουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα. Οι παλαιοί κάτοχοι πρέπει να προσκομίσουν και την περυσινή κάρτα διαρκείας.

Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας θα γίνεται από τα γραφεία της ΠΑΕ, πλατεία Μαγιάκου (Ταμπάχνα), στη Λιβαδειά, τις καθημερινές, από 10:00 έως 14:00 και από 17:30 έως 20:00. Τηλ. επικοινωνίας: 22610 – 88088.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Θα πάρουμε πίσω το αίμα των Ελλήνων» λένε οι Ιταλοί για τον αγώνα με τη Γερμανία

«Θα πάρουμε πίσω το αίμα των Ελλήνων» λένε οι Ιταλοί για τον αγώνα με τη Γερμανί

To αίμα μας πίσω... θέλουν να πάρουν οι Ιταλοί στον αγώνα με τη Γερμανία για τα ημιτελικά του Euro 2012.
Όπως ήταν αναμενόμενο οι Γερμανοί ξανάρχισαν τα πικρόχολα σχόλια μόνο που αυτή την φορά στο στόχαστρο είναι η Ιταλία.
«Το μάτς Ιταλία-Γερμανία, στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, αποκτά τεράστια συμβολική σημασία, όπως συνέβη και την Πέμπτη, με την Εθνική της Ελλάδας», σημειώνουν οι παρατηρητές στην Ρώμη.
«Στο ποδοσφαιρικό πεδίο υπάρχει η προοπτική απόκτησης του ευρωπαϊκού τρόπαιου, στο πολιτικό, η αναγκαιότητα να σωθεί το ευρώ, έστω και αν έχει γίνει σαφές ότι η Γερμανία, στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόκειται να επιμείνει, και πάλι, στην γραμμή της απόλυτης λιτότητας», αναφέρει ο διαδικτυακός τόπος Liberoquotidiuano.it
«Τα στοιχήματα, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ευνοούν την "Σκουάντρα Ατζούρα"», τονίζει η δημόσια ραδιοφωνία της Ιταλίας, Rai, προσθέτοντας ότι οι φίλαθλοι στη Ρώμη θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον μεγάλο ημιτελικό σε γιγαντοοθόνη στην Piazza del Popolo.
Για «ραντεβού με την Ιστορία» κάνει λόγο, σήμερα, το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ιταλίας, Ansa. «Η Γερμανία μπορεί να αρχίσει να τρέμει. Οι "Ατζούρι" και οι Γερμανοί συναντήθηκαν, συνολικά, τριάντα φορές, σε απευθείας ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις. Ο απολογισμός κάνει λόγο για δεκατέσσερις ιταλικές νίκες, εννέα ισοπαλίες και επτά γερμανικές επιτυχίες», προσθέτει το ιταλικό πρακτορείο.
«Θα συναντήσουμε τους Γερμανούς χωρίς εθνικιστικούς ρεβανσισμούς, ξέροντας, όμως, καλά πόσο αξίζουμε, διότι, στην ευρωπαϊκή μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Ιταλία μπορεί να υπερισχύσει και εκτός γηπέδου», αναφέρει η «Corriere della Serra».
«Η Bild περνά στις απειλές», τονίζει τέλος, η «La Republica» και προβάλλει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας που είχε τον τίτλο «έφτασε η ώρα για το οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους Ιταλούς».
Διαβάστε Περισσότερα »

Kατηγόρησε τον επίτιμο για βουντού στον Σαμαρά


Με το στόμα ανοικτό έμειναν όσοι διάβασαν την ανάρτηση του άλλοτε στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλου Κρανιδιώτη στο Facebook.

Έγραφε σχολιάζοντας την περιπέτεια υγείας του κ.Σαμαρά και του κ.Ράπανου: "Παρακαλείται θερμώς, δια λόγους εθνικού συμφέροντος, ο υπερήλιξ κύριος με το τικ στον ώμο, να σταματήσει να τρυπάει κουκλάκια και να πειραματίζεται με στάχτη από οχιές διμούτσουνες.


Τα σχόλια έδωσαν και πήραν και όλοι κατάλαβαν για ποιόν μιλούσε. Και ο κ.Κρανιδιώτης σχολίασε ξανά:






Διαβάστε Περισσότερα »

Πολλά εκατομμύρια για σφραγίδες και λογότυπα των νέων υπουργείων

Γράφει η Εύη Πανταζοπούλου
Σε έξοδα μπαίνει με το «καλημέρα» το υπουργείο Παιδείας λόγω της συνένωσής του με το υπουργείο Πολιτισμού.
Για του λόγου το αληθές, περίπου 500.000 ευρώ υπολογίζεται ότι θα κοστίσει η μετονομασία του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η ενοποίηση των μέχρι πρότινος δύο διαφορετικών υπουργείων επιβάλλει και την αλλαγή του τίτλου και κατ’ επέκταση και του λογοτύπου στα επίσημα υπηρεσιακά έγγραφα ή ακόμα και στις σφραγίδες. Αμεσα θα πρέπει να παραγγελθούν καινούργιες σφραγίδες για όλα τα σχολεία αλλά και τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ενώ θα πρέπει να αλλάξει και το λογότυπο σε όλα τα υπηρεσιακά έγγραφα, όπως για παράδειγμα τα απολυτήρια στις τάξεις του γυμνασίου και του λυκείου, στα οποία αναγράφεται ο τίτλος του υπουργείου.

Ωστόσο, το κόστος για τις τροποποιήσεις που εκ των πραγμάτων πρέπει να γίνουν αναμένεται να καλυφθεί, σε σύντομο χρονικό διάστημα, από τον περιορισμό των εξόδων χάρη στην ενοποίηση των υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού. Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια που μετονομάζεται το υπουργείο Παιδείας. Η πρώτη αλλαγή έγινε τον Οκτώβριο του 2009, επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου και υπουργίας Αννας Διαμαντοπούλου, όταν από υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων μετατράπηκε σε Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Βεβαίως, τότε η τροποποίηση που αποφασίστηκε ήταν μάλλον ανούσια, καθώς αφορούσε απλά και μόνο την προσθήκη της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης στον τίτλο. Και τότε, ωστόσο, ξοδεύτηκε αντίστοιχο ποσό για τις τροποποιήσεις σε υπηρεσιακά έγγραφα, σφραγίδες, ακόμα και επιγραφές κτιρίων.

Μπορεί να επιβαρύνει προσωρινά τον Κρατικό Προϋπολογισμό, εντούτοις βασίζεται στην εξοικονόμηση πόρων. Αλλωστε, με την ενοποίηση μειώνεται και ο αριθμός των υπουργικών θέσεων, μια και τα δυο χαρτοφυλάκια πλέον θα βρίσκονται υπό την ευθύνη και την αρμοδιότητα του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Εφημερίδα Δημοκρατία
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου στο Καβίρειο της Θήβας


Ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ», ο οποίος γιόρταζε τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του, με συνδιοργανωτή το Δήμο Θηβαίων και σε συνεργασία με τη Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων επισκεφθήκαμε την Κυριακή 24 Ιουνίου και ώρα 18:00 το απόγευμα το Καβείριο.
Άποψη του αρχαίου θεάτρου στο Καβίρειο της Θήβας
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας απολαύσαμε τη ξενάγηση της προϊσταμένης της Θ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, κας Αλεξάνδρας Χαραμή.
Στιγμιότυπο από τη ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο στο Καβίρειο
Ακολούθησε ημερίδα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων, με τους παρακάτω ομιλητές:
 
1.       Αλεξάνδρα Χαραμή
«Ο αρχαιολογικός χώρος του Καβιρείου: οι εργασίες που έχουν προγραμματιστεί από τη  Θ΄ Ε.Π.Κ.Α.»,
2.       Σταύρος Μπένος
«Ο ρόλος των πολιτών στην ανάδειξη των μνημείων»,
3.       Δημήτρης Μάρκου
«Τα Καβείρια Μυστήρια της Θήβας».
Στιγμιότυπο από την ημερίδα, όπου διακρίνονται οι ομιλητές
 
Στόχος της ημερίδας ήταν να διατυπώσουμε ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου στο Καβείριο. Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και ο Σύλλογος «ΛΑΪΟΣ» θα ανοίξουν άμεσα τον κουμπαρά (ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό), ο Δήμος Θηβών και η Αντιπεριφέρεια Βοιωτίας θα εξετάσουν το ενδεχόμενο σύναψης Προγραμματικών Συμβάσεων. Όλοι μαζί και σε συνεργασία με τους πολίτες της περιοχής θα διακινήσουμε χορηγικό υλικό στις επιχειρήσεις της περιοχής. Το ποσό που χρειάζεται να συγκεντρώσουμε για συμπληρωματικές ανασκαφικές έρευνες, επαναλειτουργία του αρχαίου αποχετευτικού αγωγού, μικρές στερεώσεις και μελέτη αποκατάστασης του θεάτρου είναι 100.000 ευρώ. Δώσαμε όλοι την υπόσχεση να δουλέψουμε συντονισμένα, προκειμένου να συγκεντρώσουμε το ποσό για τις παραπάνω εργασίες και να προετοιμάσουμε έτσι το τεχνικό φάκελο που απαιτείται για την ένταξη του όλου έργου στο Ε.Σ.Π.Α.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθησαν οι ληστές των τραπεζών




Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την εξάρθρωση οργάνωσης που έχει διαπράξει σωρεία ληστειών σε τράπεζες με καλάσνικοφ και διαρρήξεις ΑΤΜ με χρήση εκρηκτικών, ενώ έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 19 άτομα στην Καβάλα, Έλληνες και ομογενείς, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τα τρία ηγετικά στελέχη, καθώς και ένας ειδικός φρουρός, ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, προμήθευε τους κακοποιούς με αλεξίσφαιρα γιλέκα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο φρουρός διέμενε στην Αθήνα, ενώ εξέχων ρόλο στην οργάνωση κατείχε ένας δικηγόρος.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν κατασχεθεί καλάσνικοφ, πιστόλια, εκρηκτικά, σφαίρες, χρήματα και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Το «ξήλωμα» της εγκληματικής οργάνωσης άρχισε έπειτα από τις ληστείες που διεπράχθησαν πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή Ροδολίβος Σερρών και στην Κεραμωτή Καβάλας, όπου οι δράστες εισέβαλαν με κινηματογραφικό τρόπο στα υποκαταστήματα της ΑΤΕ. Στην πρώτη περίπτωση προσπάθησαν με τη μέθοδο του αντιπερισπασμού, πυροβολώντας στο αστυνομικό τμήμα, να «σηκώσουν» ανενόχλητοι τα χρήματα, αλλά δεν τα κατάφεραν, ενώ λίγη ώρα μετά «χτύπησαν» το υποκατάστημα της Αγροτικής στην Κεραμωτή.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ αύριο αναμένονται ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Το «χτύπημα» σε Σέρρες και Καβάλα

«Μάχη» μεταξύ αστυνομικών και ληστών με καλάσνικοφ έγινε το πρωί της 18ης Ιουνίου στους Ροδολίβους Σερρών. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες έβαλαν στο στόχαστρό τους το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας που βρίσκεται σε απόσταση 400 μέτρων από το αστυνομικό τμήμα.

Ένας από τους ληστές έσπασε με βαριοπούλα την τζαμαρία της τράπεζας, ενώ ένας συνεργός του, ο οποίος φορούσε μαύρα ρούχα, κουκούλα και αλεξίσφαιρο, άρχισε να πυροβολεί προς το κτήριο αλλά και εναντίον των περιπολικών της αστυνομίας. Αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο απάντησε στα πυρά, με αποτέλεσμα οι ληστές να τραπούν σε φυγή, αφού επιβιβάστηκαν σ' ένα μαύρο τζιπ.

Οι ληστές με τα καλάσνικοφ που διέφυγαν σαν... νίντζα από την περιοχή Ροδολίβος Σερρών, πυροβολώντας και πετώντας πίσω τους καπνογόνα, τελικά κατάφεραν να ληστέψουν υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Κεραμωτή Καβάλας, όπου και κατευθύνθηκαν. Οι δράστες με τα στρατιωτικά ρούχα και τα αλεξίσφαιρα εισέβαλαν στην τράπεζα σπάζοντας την τζαμαρία με βαριοπούλα και, αφού παρέμειναν μέσα πάνω από 15 λεπτά, κατάφεραν να αφαιρέσουν από το χρηματοκιβώτιο και το ΑΤΜ περίπου 250.000 ευρώ. Φεύγοντας, μάλιστα, πυροβόλησαν μέσα στο υποκατάστημα, χωρίς να τραυματίσουν κανέναν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτική σκοπιμότητα βλέπει ο Περισσός ...


...πίσω από τη μήνυση στην Κανέλλη...

Πολιτική σκοπιμότητα με στόχο το ΚΚΕ «βλέπει» ο Περισσός πίσω από τη μήνυση που κατέθεσε κατά της βουλευτού του κόμματος, Λιάνας Κανέλλη, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

«Η ... μήνυση που αποφάσισε να καταθέσει το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Κοζάνης κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη αποτελεί ενέργεια πολιτικά σκόπιμη, που τα κίνητρά της δημιουργούν ερωτηματικά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Το απόσπασμα της προεκλογικής συνέντευξης την οποία επικαλούνται έχει ακριβώς το αντίθετο περιεχόμενο από αυτό που αναφέρουν ως βάση της μήνυσής τους. Η μήνυση κατά της βουλευτού του ΚΚΕ έχει κατ’ επέκταση ως στόχο το ΚΚΕ και έτσι θα αντιμετωπιστεί. Η Λιάνα Κανέλλη θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, αφορμή για τη μήνυση στάθηκε δήλωση της κ. Κανέλλη σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας, όπου αποκαλεί «φασιστοτσόγλανους» ορισμένους αστυνομικούς.

Η δήλωση αυτή έγινε λίγες μέρες μετά το γνωστό επεισόδιο που είχε η βουλευτής, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, κατά το οποίο υπήρξε θύμα άσκησης βίας από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση -μεταξύ άλλων- αναφέρει: «Σεβόμαστε και δεχόμαστε κάθε άποψη. Αυτό που δεν ανεχόμαστε είναι να μας εξυβρίζουν και να μας προσβάλλουν. Η συγκεκριμένη φράση μας προσβάλλει ως άτομα, ως Έλληνες Αστυνομικούς και ως εκπροσώπους των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κοζάνης. Μας απογοητεύει το γεγονός ότι ένας εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο κατά κρατικών λειτουργών - ένστολων εργαζομένων. Επισημαίνεται ότι η διαμαρτυρία μας και η μήνυσή μας αφορά μία συγκεκριμένη πράξη ενός συγκεκριμένου προσώπου και δεν θα θέλαμε να αντιμετωπιστεί το θέμα σε λάθος βάση».
Διαβάστε Περισσότερα »

O Γερμανικός Πολιτισμός!!!

ygro-pyr.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφορεί γυμνός στις φυλακές, ο Τσοχατζόπουλος...

Έχει αρχίσει να χάνει επαφή με το χώρο στον οποίο βρίσκεται...
Για διαταραγμένη συμπεριφορά του πρώην υπουργού κάνουν λόγο σωφρονιστικοί υπάλληλοι και συγκρατούμενοι του.

Σχεδόν γυμνός κυκλοφορούσε το Σάββατο 23 Ιουνίου ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού!

Ο ... πάλε ποτέ ισχυρός πολιτικός άνδρας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος λίγο καιρό μετά την προφυλάκισή του εμφανιζόταν στα μέσα ενημέρωσης αποφασισμένος να προβεί σε αποκαλύψεις, με τις οποίες θα έπαιρνε μαζί του «πολλούς», το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε δεινή ψυχολογική κατάσταση.

"Ο εγκλεισμός τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου του, το γεγονός ότι το πεντάχρονο παιδί του μεγαλώνει μόνο του, τον έχουν λυγίσει. Σε μας είναι προφανές ότι δεν θα αντέξει", λένε σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού.

Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του, έχει προκαλέσει εντύπωση τόσο στους φύλακες όσο και στους φυλακισμένους. Κανείς δεν δείχνει να τον συμπαθεί, τουναντίον, συναισθήματα οίκτου και λύπησης τους διακατέχουν. Σαν να λένε "τόσα χρόνια εσένα είχαμε να μας κυβερνάς;".

Το ιλαρό θέαμα του πρώην υπουργού να κυκλοφορεί ημίγυμνος στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, δείχνοντας ότι έχει χάσει την επαφή με το χώρο στον οποίο βρίσκεται, έχει προβληματίσει τη διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού.

Όπως περιγράφουν κρατούμενοι των Φυλακών, "ο Άκης Τσοχατζόπουλος συμπεριφέρεται σα να είναι ολομόναχος στον προσωπικό του χώρο. Πάει κι έρχεται βυθισμένος στις σκέψεις του, αγέλαστος και σκοτεινός, ενώ συχνά παραμιλάει, λέγοντας δυσνόητα πράγματα".

Πολλά τα σημάδια της ψυχολογικής διαταραχής που παρουσιάζει.

Τον περασμένο Μάιο, όπως είναι γνωστό, στο κελί του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε εντοπισθεί και κατασχεθεί κινητό τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών.

Εκείνο, το οποίο δεν είναι γνωστό, είναι το πώς εντοπίσθηκε το κινητό του τηλέφωνο. Το παρασκήνιο που περιγράφουν κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού σοκάρει και εγείρει ερωτήματα για την ψυχολογική κατάσταση του.

Ο πρώην υπουργός μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο, δίχως να λαμβάνει το παραμικρό μέτρο προφύλαξης, δείχνοντας να μην έχει επίγνωση της πράξης του και των κανόνων που διέπουν τη ζωή των εγκλείστων.

"Κυκλοφορούσε ως άλλος Μέγας Ναπολέων με το κινητό τηλέφωνο στα χέρια, δείχνοντας ότι δεν έχει συναίσθηση του τι κάνει", τονίζει κρατούμενος και προσθέτει: "Μην παρεξηγηθώ, δεν το έκανε πιστεύοντας ότι χαίρει ασυλίας. Απλώς δείχνει να μην έχει επαφή με το περιβάλλον"!

Το κεφάλαιο της ιστορίας του Άκη Τσοχατζόπουλου που αυτήν την περίοδο "γράφεται" μέσα στις φυλακές είναι ανατριχιαστικό.

Δεν πάει καιρός που τον πέτυχαν κάποιοι κρατούμενοι να προσπαθεί να επικοινωνήσει από το καρτοτηλέφωνο των φυλακών, χωρίς να έχει βάλει κάρτα! Έπαιρνε και ξανάπαιρνε, δίχως φυσικά κανένα αποτέλεσμα..

Μετά την κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου, ο πρώην υπουργός πολύ συχνά πλέον απευθύνεται στην Κοινωνική Υπηρεσία των Φυλακών -όπως κάνουν εκατοντάδες άλλοι συγκρατούμενοι του-, με σκοπό να προμηθευθεί δωρεάν μια κάρτα για να μιλήσει με τους δικούς του ανθρώπους.

Επικοινωνεί συχνά με τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, η οποία είναι προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Σε πρόσφατη επικοινωνία μαζί της, ο Άκης Τσοχατζόπουλος σχεδόν την εκλιπαρούσε: "Σε παρακαλώ Βίκυ, θέλω να με στηρίξεις"...
pheme.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων




Για ακόμη μία φορά, οι υποδομές του Υπουργείου Παιδείας δεν στάθηκαν αρκετές ώστε να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των καιρών και στον ψηφιακό φόρτο. Δεν πέρασαν παρά μόνον λίγα λεπτά και ο ιστότοπος του υπουργείου... κατέρρευσε.

Στις 13.05 αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Γενικών (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-Β) στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Παράλληλα, εντός των επόμενων ημερών θα δοθούν στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία των γραπτών επιδόσεων για τους υποψηφίους οι οποίοι συμμετείχαν στις εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι υποψήφιοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ-Β΄ και ΕΠΑΛ-Α΄ πρέπει να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο μέχρι τις 5 Ιουλίου μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλημέρα με ληστεία στα Οινόφυτα

Ληστεία σημειώθηκε με το ...καλημέρα σε υποκατάστημα τράπεζας στα Οινόφυτα. Δύο δράστες χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και με την απειλή πιστολιού... αφαίρεσαν από τα ταμεία χρηματικό ποσό, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αγγίζει τα 10.000 ευρώ.
Σύμφωνα με μαρτυρίες ο ένας δράστης ήταν μετρίου αναστήματος φαλακρός και ο δεύτερος, συνεργός του, φορούσε γυαλιά. Άγνωστος παραμένει μέχρι στιγμής ο τρόπος διαφυγής τους. Η αστυνομία έχει εξαπολύσεις ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη πρόκληση: Εθνική Τούρκων της Θράκης!



Απίστευτη πρόκληση: Εθνική Τούρκων της Θράκης!
Ορκίστηκε η νέα κυβέρνησ

Η ΕΕ δίνει 130 δισ.ευρώ για την ανάπ
Σε ποδοσφαιρικό τουρνουά για τις μειονότητες της Ευρώπης συμμετέχει με κάθε επισημότητα η ομάδα της "Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης" (ABTTF).

Με εμφανίσεις στα «εθνικά χρώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης» όπως τα αποκαλούν οι ίδιοι, δηλαδή πράσινο και μαύρο όπως ακριβώς και η «σημαία» τους, η ομάδα της ΕΟΤΔΘ είναι μία από 20 ομάδες που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, Europeada 2012 (στη φωτογραφία η αποστολή των «Τούρκων Δυτικής Θράκης»).

Όπως στην τελετήέναρξης που έγινετοΣάββατο 16 Ιουνίου, οι εκπρόσωποι της ΕΟΤΔΘ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στα προβλήματα των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» ενώ όπως επισημαίνουν στο δελτίο τύπου τους « κατά την παρουσίαση των ομάδων της διοργάνωσης, όταν βγήκε στο γήπεδο η αποστολή της ομάδας των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» ακούστηκε ο ύμνος «MyWesternThrace» («Δυτική μου Θράκη»).

Όπως ενημερώνουν μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα τους «στη διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης – που εκπροσωπείται από την Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης Ευρώπης (ABTTF) και από την Τουρκική Ένωση Ξάνθης (ΙΤΒ)- συμμετέχει με την ποδοσφαιρική ομάδα “Τούρκων Δυτικής Θράκης”».

Και ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης»

Η «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» επί μία εικοσαετία προσπαθεί με δικαστικούς αγώνες εντός και εκτός Ελλάδας να αναγνωριστεί ως «νόμιμος σύλλογος». Το 2008, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε καταδικάσει την Ελλάδα, με το σκεπτικό ότι απαγορεύοντας τη λειτουργία των συλλόγων που ανήκουν στην Τουρκική Μειονότητα, παραβιάζει το 11ο άρθρο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που αφορά το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι.

Ωστόσο τον Μάρτιο του 2012 ο Άρειος Πάγος είχε αποφανθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για τα ελληνικά δικαστήρια, προκαλώντας την εντονότατη αντίδραση της «Επιτροπής Δικαιωμάτων» του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει την απόφαση του Αρείου Πάγου εναντίον της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης «λυπηρή»:
«Είναι λυπηρό από τη σκοπιά της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι η αίτηση απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν είναι δεσμευτικές!!».

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καλούσε μάλιστα την ελληνική Πολιτεία να πράξει τα δέοντα ώστε «οι συμπολίτες μας της μειονότητας της Θράκης να μπορούν να απολαμβάνουν ισότιμα τα δικαιώματα που τους κατοχυρώνουν το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση».

Στην σελίδα 2 του προγράμματος, βλέπουμε τους ομίλους της διοργάνωσης. Η ομάδα των «Τούρκων Δυτικής Θράκης» αγωνίζεται στο Group C,  ενώ στην σελίδα 8 αναφέρονται αναλυτικά στοιχεία για την ομάδα «Τούρκοι Δυτικής Θράκης».
newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Kασιδιάρης: "Ξεφορτωθείτε τα ανθρώπινα ...σκουπίδια"

Στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, με οριακές απώλειες τριών βουλευτικών εδρών, η Χρυσή Αυγή διατήρησε το ποσοστό που είχε καταγράψει στις 6 Μαΐου, διαψεύδοντας όσους είχαν εκτιμήσει τότε ότι δεν ήταν παρά ένα παρoδικό φαινόμενο, ένα πυροτέχνημα οργής των ψηφοφόρων που ήθελαν με τον τρόπο αυτόν να τιμωρήσουν το πολιτικό σύστημα....



Οι περιοχές στις οποίες πήρε τις περισσότερες ψήφους είναι η Μεσσηνία και η Κορινθία, όπου υπάρχει παράδοση της «βαθιάς Δεξιάς», αλλά και περιοχές όπως το υπόλοιπο Αττικής και η Β’ Πειραιώς, όπου υπάρχουν μεγάλα κοινωνικά στρώματα μη προνομιούχων. Το «Βήμα της Κυριακής» φιλoξενεί ένα οδοιπορικό σε ορισμένα από τα δημοτικά διαμερίσματα όπου η οργάνωση συγκέντρωσε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό καταδεικνύει ότι κοινοί παρονομαστές είναι η έξαρση της εγκληματικότητας, η απουσία των δομών προστασίας του πολίτη και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.
Μία άλλη κοινή συνιστώσα είναι η έντονη απομυθοποίηση και απαξίωση που εκφράζουν πολλοί για ένα πολιτικό κατεστημένο που θεωρούν διεφθαρμένο και ανίκανο να δώσει λύσεις. Υπάρχουν πολλοί που σημειώνουν ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής εκμεταλλεύονται το κενό που έχει επιφέρει στην κοινωνία η παράλυση του κράτους. Μάλιστα, όπως λένε, η άνοδος της οργάνωσης δεν οφείλεται στη δράση της αλλά στην εικόνα και στον μύθο των επιχειρήσεων «εκκαθάρισης» που έχει καλλιεργήσει.


Τα «αγανακτισμένα» Εξαμίλια

Τα Εξαμίλια είναι ένα μικρό χωριό λίγο έξω από την Κόρινθο. Εδώ οι κάτοικοι, όπως λένε, ζουν την τρομοκρατία των Ρομά, οι οποίοι επεκτείνουν τον οικισμό τους καταπατώντας, καίγοντας και κόβοντας τους ελαιώνες και τα κτήματα με τις βερικοκιές που υπήρχαν γύρω από τον καταυλισμό. «Δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο» λέει ο κ. Κ. Ελένης, πρόεδρος της κοινότητας.
Ανεβαίνουμε μαζί στο υπαίθριο θεατράκι «Μίκης Θεοδωράκης» που ήταν ένα κέντρο πολιτισμού για την περιοχή. Μας δείχνει τα καλώδια του φωτισμού που λείπουν, τα άδεια κουτιά με τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, τα βαγόνια τρένων που χρησίμευαν σαν καμαρίνια και τώρα χάσκουν άδεια και λεηλατημένα. «Στο νεκροταφείο της περιοχής έχουν κλέψει όλα τα φανάρια. Οι γυναίκες φοβούνται να πάνε να ανάψουν τα καντήλια. Τις περισσότερες φορές γνωρίζουμε ποιοι είναι, τους καταγγέλλουμε, συλλαμβάνονται και στη συνέχεια ορίζεται τακτική δικάσιμος, βγαίνουν έξω και άντε μετά να τους βρεις» λέει ο κ. Ελένης, ο οποίος σημειώνει ότι η εγκληματικότητα των Ρομά έχει αυξηθεί δραματικά από τότε που τους έκοψαν τα επιδόματα που αδίκως έπαιρναν.

Οι «νοσταλγοί της επταετίας»
«Η ψήφος στη Χρυσή Αυγή ήταν μια φωνή αντίδρασης απέναντι στα δύο μεγάλα κόμματα για την κατάσταση στην οποία έχουν φέρει τη χώρα. Ο κόσμος από αντίδραση την ψήφισε» σημειώνει ο κ. Παναγιώτης Κλέτας, πρόεδρος του Σοφικού, όπου το ποσοστό της Χρυσής Αυγής έφτασε το 18,2%.

Το παράδοξο είναι ότι εδώ δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα ούτε με παράνομους μετανάστες ούτε με Ρομά, αλλά η περιοχή είχε ανέκαθεν έντονες τάσεις προς τη «σκληρή Δεξιά». Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, όπως δείχνουν οι αναλύσεις του εκλογικού αποτελέσματος, η μεγαλύτερη μετατόπιση ψήφου προς τη Χρυσή Αυγή έγινε από τη «δεξαμενή» του ΠαΣοΚ.
«Η Χρυσή Αυγή είπε ανοιχτά αυτό που πολλοί ψιθύριζαν στα μέρη μας» λέει ο μηχανικός Γιάννης Δ., κάτοικος της περιοχής. «Εχουμε πολλούς εθνικιστές και νοσταλγούς της επταετίας στον τόπο μας και τώρα τα παιδιά τους έχουν πάρει τη σκυτάλη».

«Γκέτο» στον Ασπρόπυργο
Για πολλά χρόνια η Πολιτεία έκλεινε τα μάτια αφήνοντας φαινόμενα σαν τη Χρυσή Αυγή να εξελίσσονται και να θεριεύουν στα γκέτο και στις παρυφές της μεγαλούπολης. Μια τέτοια περιοχή είναι και ο Ασπρόπυργος, όπου η οργάνωση έχει έντονη παρουσία εδώ και αρκετό καιρό. Τα Νεόκτιστα είναι ένας οικισμός πάνω από τα διυλιστήρια και τον σταθμό της ΔΕΗ. Τα σπίτια είναι κυριολεκτικά κάτω από τους πυλώνες. Πρόκειται για ένα τοπίο όπου η υποβάθμιση του περιβάλλοντος δεν ακούγεται παρά σαν κακόγουστο αστείο.
Και εδώ, όπως σε όλες τις περιοχές του τόξου από τον Ασπρόπυργο ως τη Φυλή και τα Ανω Λιόσια, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής είναι ανάλογα με την ένταση της παράνομης δραστηριότητας των Ρομά. Μπορεί οι αριστερές οργανώσεις να καταγγέλλουν ότι η Χρυσή Αυγή εδώ και καιρό προκαλεί και επιτίθεται στους Ρομά προσπαθώντας να εξαργυρώσει πολιτικά την αντιπαράθεση μαζί τους, όμως οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η έξαρση της εγκληματικότητας είναι υπαρκτή και έχει κάνει τη ζωή τους κόλαση.
«Στην περιοχή υπάρχει έντονο ζήτημα ασφάλειας του πολίτη και η Χρυσή Αυγή δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να τον προστατεύσει. Υπάρχει έντονη διαμάχη ανάμεσα σε κατοίκους της περιοχής και τσιγγάνους που δραστηριοποιούνται σε έκνομες ενέργειες» λέει ο δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Ν. Μελετίου.

«Ξεφορτωθείτε τα ανθρώπινα σκουπίδια»
Ο ξεσηκωμός στον οποίο καλούν τους κατοίκους φαίνεται ότι βρίσκει θιασώτες. Πριν από περίπου έναν χρόνο ο νυν βουλευτής και υπεύθυνος Τύπου του κόμματος κ. Ηλίας Κασιδιάρης απευθυνόμενους σε ένα μικρό κοινό στα Νεόκτιστα, ανάμεσα στο οποίο υπήρχαν γυναίκες και μικρά παιδιά, έλεγε: «Πάρτε το είδηση. Δεν υπάρχει ούτε κράτος ούτε Αστυνομία ούτε Δικαιοσύνη ούτε κανείς για να σας καλύψει». Ο κ. Κασιδιάρης καλούσε τους κατοίκους να ξεφορτωθούν «τα ανθρώπινα σκουπίδια» (σ.σ.: τους Ρομά) και εξέφραζε την ελπίδα η επόμενη συγκέντρωση να γίνει σε μεγαλύτερη πλατεία με περισσότερο κόσμο.
Βέβαια η ζωή των κατοίκων δεν άλλαξε σε τίποτα και θα μπορούσε να πει κανείς ότι με την αύξηση της εγκληματικότητας και την κατάρρευση της οικονομίας έγινε πολύ χειρότερη. Αλλά η ευχή του κ. Κασιδιάρη έγινε πραγματικότητα αν κρίνει κανείς από τις συγκεντρώσεις του κόμματος πριν από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Μενίδι

Στο Μενίδι η πρόσφατη επίθεση των Τσιγγάνων εναντίον του λεωφορείου των ΟΣΥ δεν είναι παρά το τελευταίο επεισόδιο σε έναν άτυπο πόλεμο που εδώ και καιρό μαίνεται στις γειτονιές της περιοχής. «Οι χρυσαυγίτες εκμεταλλεύονται την ανασφάλεια και τον τρόμο που νιώθουν οι κάτοικοι εδώ στην περιοχή. Η εγκληματικότητα, όχι μόνο από τους Τσιγγάνους αλλά και από τους αλλοδαπούς, έχει χτυπήσει κόκκινο και φυσικά η Αστυνομία είναι ανύπαρκτη» λέει η κυρία Μαρίνα Ψαθά, που μένει στο Μενίδι τα τελευταία 20 χρόνια.

Πέραμα – Κερατσίνι

Η δράση της Χρυσής Αυγής στις περιοχές της Β’ Πειραιώς απασχολεί τον τελευταίο καιρό τα αστυνομικά δελτία σχεδόν καθημερινά. Μαχαιρώματα εναντίον μεταναστών στα βαγόνια του ηλεκτρικού, ξυλοδαρμοί και επιθέσεις στους δρόμους και στις πλατείες, μηχανοκίνητες πορείες σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα και υπό την ανοχή της Αστυνομίας. Την ίδια στιγμή οι ουρές στα γραφεία του ΟΑΕΔ όπου καταγράφονται οι άνεργοι καθημερινά γίνονται όλο και πιο μακριές. Δεν είναι τυχαίο ότι τα ποσοστά της οργάνωσης στη Σαλαμίνα είναι 12,1% και στο Πέραμα 11,9%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς αγοράζουν σπίτια Πακιστανοί και Αφρικανοί;

Σχετικό κατάστημα, με ίντερνετ, με κινητή και σταθερή Τηλεφωνία
με φωτοκόπιες, αλλά και... άλλα πολλά!
Μήπως από τα ημι-παράνομα ιντερνετ καφέ, που έχουν γεμίσει την πλατεία Αμερικής και τις πέριξ περιοχές; 


Ή μήπως από τις πωλήσεις παράνομων cd;


Εκτιμάται ότι πάνω από 120.000 κατοικίες νεόδμητες ή παλαιές έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια στα χέρια αλλοδαπών, την ώρα που ο Έλληνας πολίτης δεν έχει να πληρώσει ούτε το ενοίκιο του σπιτιού που διαμένει.


Τα μεσιτικά γραφεία μάλιστα τους περιγράφουν ως...


"καλοπληρωτές" με την κυριολεκτική έννοια του όρου. 


Δηλαδή αγοράζουν τα σπίτια με μετρητά ή με ελάχιστο δανεισμό. 


Κάτι που βάζει σε πολλές σκέψεις για την πηγή προέλευσης των χρημάτων αυτών, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι εκ των συγκεκριμένων αλλοδαπών παρουσιάζουν πολύ μικρά εισοδήματα, ίσα ίσα για να δικαιολογείται η δυνατότητα απόκτησης κύριας κατοικίας.


Ακόμη και αιματηρές οικονομίες να έκαναν είναι αδύνατον ειδικά οι Πακιστανοί να αγοράζουν, όπως συμβαίνει στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και της πλατείας Βικτωρίας, διαμερίσματα αξίας 60.000 και 80.000 ευρώ!


Κτηματομεσίτες των παραπάνω γειτονιών έλεγαν ότι ενώ παρατηρείται το φαινόμενο πολλοί Βαλκάνιοι, κυρίως Αλβανοί να επιστρέφουν στις πατρίδες τους, βάζοντας πωλητήριο σε σπίτι που τυχόν απέκτησαν, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους προερχόμενους από τις χώρες της Ασίας.


Αυτοί, όπως λένε οι ίδιοι παράγοντες, διαθέτουν σχεδόν πάντα ρευστό χρήμα, ενώ δηλώνουν εισόδημα που μόλις ξεπερνά τα 6000 ευρώ το χρόνο και στην καλύτερη περίπτωση τα 12.000. 


Άλλες περιοχές που έχουν μπει στο αγοραστικό στόχαστρο των μεταναστών (τριτοκοσμικών στην πλειοψηφία τους) είναι στα Σεπόλια, Μεταξουργείο, Αιγάλεω, Κερατσίνι, Αγίας Βαρβάρα, Νίκαια, Πέραμα, Πατήσια και Ίλιον.


Και φυσικά ενώ οι λαθρομετανάστες έχουν αφορολόγητα εισοδήματα από το ανεξέλεγκτο και ύποπτο ποιοτικά παραεμπόριο, την ίδια στιγμή οι Έλληνες δεν μπορούν να "ανασάνουν" από τις συχνές φοροεπιδρομές.









.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναζητείται ασυνείδητος οδηγός που παρέσυρε 88χρονο στην Αμφίκλεια


 
 
Τραγικό τέλος είχε 88χρονος κτηνοτρόφος από την Αμφίκλεια όταν στις 6.00 τα ξημερώματα της Κυριακής, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο για πολλά μέτρα, ενώ ο οδηγός τον εγκατέλειψε χωρίς να σταματήσει να δει τι συνέβη.

Το συμβάν έγινε στην είσοδο της Αμφίκλειας, από την πλευρά της Λιβαδειάς, όταν ο ηλικιωμένος πήγαινε στην στάνη με τα πρόβατά του. Το 88χρονο βρήκε άλλος οδηγός που ενημέρωσε το ΑΤ Αμφίκλειας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κανέλλη:«Φασιστοτσόγλανα» οι Αστυνομικοί

Αστυνομικοί μηνύουν την Λιάνα Κανέλλη επειδή τους είπε «φασιστοτσόγλανα»

Μήνυση για εξύβριση κατά της βουλευτού του ΚΚΕ, θα καταθέσει την Δευτέρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Αθανάσιος Γκλαβίνας.
Η κατάθεση της μήνυσης, όπως δημοσιεύει το enikos.gr, πάρθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης και σύμφωνη γνώμη (μετά από ενημέρωση) και της Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.).
Αφορμή για την απόφαση αυτή ήταν όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, η λέξη «φασιστοτσόγλανα» που χρησιμοποίησε η Λιάνα Κανέλλη την ώρα που βρισκόταν στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, για να περιγράψει ορισμένους αστυνομικούς.
Η εκπομπή έγινε μερικές ημέρες μετά το περιστατικό χειροδικίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρη προς την κυρία Κανέλλη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χάρηκε η Λιάνα Κανέλλη που έχασε η Εθνική μας ομάδα

Σοκ προκάλεσαν οι δηλώσεις της Λιάνας Κανέλλη γνωστή και ως «επαναστάτρια της Εκάλης» και βουλευτής του ΚΚΕ. Σύμφωνα με άρθρα η κ. Κανέλλη δήλωσε χαρούμενη που έχασε η Ελλάδα λέγοντας πως το...
περίμενε και πως δεν άξιζε κάτι καλύτερο γι’ αυτήν την ομάδα. Επίσης τόνισε πως ο εκφασισμένος λαός (και ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής) μπήκε πάλι στο καβούκι του καθώς μια τέτοια νίκη θα έκανε τον εθνικισμό να αναπτυχθεί… Στο τέλος επιτέθηκε και στην μακρινή ξαδέλφη της και γυναίκα του γ.γ. την Χ.Α. κ. Μιχαλολιάκο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψήφιους



Λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ .

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βλέπουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr.

Το μόνο που καλούνται να κάνουν είναι να πληκτρολογήσουν τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, χρησιμοποιώντας κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ