Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Μεγάλη επιτυχία της Ασφάλειας Καρπενησίου: Ανακάλυψαν μεγάλη φυτεία ινδικής κάνναβης!

Μεγάλη φυτεία ινδικής κάνναβης, αποτελούμενη από πολλά δενδρύλλια, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή μια ανάσα από την πόλη του Καρπενησίου.


Η Ασφάλεια Καρπενησίου ενεργώντας με άκρα μυστικότητα, με συντονισμένες κινήσεις και αποτελεσματικότητα έδωσε επιτυχές τέλος στις προσπάθειες ανακάλυψης των καλλιεργητών της φυτείας.


Ο χώρος τέθηκε σε 24ωρη επιτήρηση από Αστυνομικούς της Ασφάλειας Καρπενησίου και σήμερα το μεσημέρι συνελήφθη στο χώρο της φυτείας ημεδαπός - οί; την ώρα που περιποιούνταν  τα δενδρύλλια της κάνναβης.

gordiosdessmos.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη του Συνδέσμου Αγάπης Καρυδιάς Κομοτηνής στο Νεοχώρι



Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουνίου επίσκεψη του Συνδέσμου Αγάπης Καρυδιάς Κομοτηνής στο χωριό μας.Την εκδρομή αυτή τη διοργάνωσε ο συγχωριανός μας και Ιερέας πλέον της Καρυδιάς Ροδόπης π.Κωνσταντίνος Τσουρέλης.Ο Σύνδεσμος Αγάπης επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου στον Ελικώνα,ξεναγήθηκαν  και συνομίλησαν με την γερόντισα Αρσενία.Στη συνέχεια ο Σύνδεσμος επισκέφτηκε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Νεοχωρίου οι <<ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ>> όπου τους υποδέχτηκαν εγκάρδια η Πρόεδρος το Δ.Σ.του Συλλόγου και πολλές γυναίκες του Νεοχωρίου.Στους επισκέπτες μας προσφέρθηκαν τοπικά γλυκά, και αναψυκτικά.
Η  Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγάπης κ.Ευανθία Παπαιωάννου Βουτσά και ο π.Κ.Τσουρέλης ευχαρίστησαν  θερμά για την υποδοχή και την φιλοξενία,τις γυναίκες του Νεοχωρίου και ζήτησαν απο τον Σύλλογο Γυναικών να ανταποδώσουν την επίσκεψη.
















Διαβάστε Περισσότερα »

Ισπανία και Ιταλία για γκολ και θέαμα στον τελικό του Euro 2012

Ισπανία και Ιταλία για γκολ και θέμα στον τελικό του Euro 2012
Ισπανοί και Ιταλοί είναι έτοιμοι να δώσουν τη μεγάλη μάχη απόψε το βράδυ στις 21:45 με στόχο να κατακτήσουν το μεγάλο έπαθλο, το Euro 2012. Από τη μία πλευρά οι Ισπανοί εάν καταφέρουν να κερδίσουν, τότε θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν στεφθεί πρωταθλητές Ευρώπης δύο φορές στη σειρά, ενώ ενδιάμεσα έχουν κατακτήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Για τους Ισπανούς είναι η τέταρτη φορά που πηγαίνουν σε τελικό (1964, 1984, 2008 και 2012), έχοντας χάσει μόνο το 1984. Ωστόσο τους Ιταλούς έχουν να τους κερδίσουν σε επίσημο παιχνίδι από τους Ολυμπιακού Αγώνες του 1920.
Οι Ιταλοί τώρα δείχνουν ασταμάτητοι με τη φόρα που έχουν πάρει από τη μεγάλη νίκη και τον αποκλεισμό της Γερμανίας και υποστηρίζουν πως το κύπελλο είναι... δικό τους.
Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο «Ολυμπίσνσκι» του Κιέβου και θα την διευθύνει ο Πέδρο Προένσα από την Πορτογαλία.
Οι συνθέσεις που αναμένεται να κατεβάσουν οι Βιθέντε Ντελ Μπόσκε και Τσέζαρε Πραντέλι είναι:
Ισπανία: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Άλμπα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο, Σίλβα, Τσάβι, Ινιέστα και Φερνάντο Τόρες.
Ιταλία: Μπουφόν, Αμπάτε, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Πίρλο, Ντε Ρόσι, Μαρκίζιο, Κασάνο, Μοντολίβο και Μπαλοτέλι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί η αστυνομία ψάχνει τον Στέφανο Κοκολογιάννη πρώην παίκτη reality...

...και πως εμπλέκεται στο διπλό φονικό του Πρ. Ηλία; Γνώριμος των αστυνομικών αρχών είναι ο Στέφανος, μεγάλος νικητής με έπαθλο 200 χιλιάδες ευρώ στο Mission το reality του ANT1. Προβλήματα δημιουργούσε συνεχώς και...
στο παιχνίδι με μεγάλες εντάσεις και προστριβές με παίχτες, αλλά τελικά κατάφερε να κερδίσει το μεγάλο έπαθλο, αφού είχε την αμέριστη υποστήριξη όλου του νησιού.

Το 2007 ο Στέφανος έχασε το μόλις 10 ημερών παιδί του, ενώ κατηγόρησε την κλινική για εγκληματική αμέλεια.
Το 2009 ενεπλάκη το ονομά του στη στυγερή απαγωγή και δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη. Τότε, η αστυνομία έκανε φύλλο και φτερό το σπίτι του αλλά και των γονιών του για παράνομο οπλισμό.

Εκείνη την εποχή, είχε τεράστια προβλήματα με ένα 25χρονο μοντέλο το οποίο τον κατηγόρησε ότι την είχε μαχαιρώσει στο πόδι, για ξυλοδαρμό και απειλές, και ότι έχει στην κατοχή του βαρύ εξοπλισμό σε όπλα.

Σήμερα αναζητείται από την αστυνομία ως εμπλεκόμενος για το διπλό φονικό στον Πρ. Ηλία της Κρήτης.  Οι αστυνομικές αρχές που ερευνούν το διπλό φονικό και βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, καθώς υπάρχει διάχυτος ο φόβος να ξεσπάσει βεντέτα, έχουν σχηματίσει δικογραφία τόσο κατά του 52χρονου δράστη και των δύο αδερφών του όσο και κατά του 17χρονου γιου του.

Τα δύο αδέρφια του, ένας εκ των οποίων είναι ο γνωστός παίκτης του reality, φέρονται μετά το διπλό φονικό που σημειώθηκε, οπλισμένοι με Καλάσνικοφ και πιστόλι να κυνήγησαν με τα αυτοκίνητά τους τον πατέρα του 34χρονου θύματος και να πυροβόλησαν αρκετές φορές εναντίον του.

Μάλιστα, το αυτοκίνητο του Γιάννη Ξυδάκη, όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, είναι διάτρητο από σφαίρες.


Σύμφωνα με τους κατοίκους του Προφήτη Ηλία, δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια του παίκτη προκαλεί επεισόδια στο χωριό. Ωστόσο αυτή τη φορά η κατάσταση ξέφυγε από κάθε όριο.
Όπλα, ξυλοδαρμοί, κομμένα λιόφυτα και ο φόβος κυριαρχούν εδώ και χρόνια στο χωριό.

Για τον λόγο αυτό αντιπροσωπία από το χωριό επισκέφτηκε την εισαγγελέα και τον περιφερειάρχη και κατέθεσε αίτημα απομάκρυνσης της οικογένειας του 52χρονου κρεοπώλη, για να κλείσει ο «κύκλος» του αίματος. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπαν, «δεν θα μείνει ούτε μωρό κοπέλι ζωντανό».

Ας θυμηθούμε κάποιες στιγμές μέσα από το reality του Στέφανου Κακογιάννη:
Διαβάστε Περισσότερα »

Της διέλυσε το κεφάλι με πέτρα


Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκε περαστικός σήμερα το πρωί στο άλσος Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω.
Ο περαστικός εντόπισε το πτώμα μιας γυναίκας, περίπου 35 ετών, το κεφάλι της οποίας το είχαν συνθλίψει με πέτρα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από τα χτυπήματα δεν διακρίνονταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου της άτυχης γυναίκας η οποία μέχρι στιγμής είναι αγνώστων στοιχείων.

Το θύμα ήταν ντυμένο, γεγονός που αποδεικνύει πως δεν πρόκειται για ληστεία ή βιασμό, αλλά πιθανότατα σύμφωνα με τους αστυνομικούς σε έγκλημα πάθους ή ξεκαθάρισμα λογαρισμών.

Το σημείο του εγκλήματος έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, ενώ βρίσκεται επί τόπου και ιατροδικαστής.





Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο πρώην νομάρχες της Στερεάς Ελλάδας στην "τσιμπίδα" του ΣΔΟΕ

Μετά τους αντιδημάρχους, σειρά πήραν οι νομάρχες και ο κατάλογος είναι μακρύς... Φύλλο και φτερό κάνουν οι "ράμπο" του ΣΔΟΕ τους τραπεζικούς λογαριασμούς δυο πρώην Νομαρχών της Στερεάς Ελλάδας . Αν και ο έλεγχος δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, έχουν βρεθεί μεγάλα ποσά τα οποία είναι "ορφανά", δηλαδή δεν καλύπτονται από τα δηλωθέντα εισοδήματα. Τροχοπέδη στις έρευνες του ΣΔΟΕ γενικώς, αποτελεί η στάση των τραπεζών , οι οποίες καθυστερούν μέχρι και 9 μήνες, να ανταποκριθούν σε ένα απλό αίτημα ανοίγματος ενός λογαριασμού. Ένας άλλος σοβαρός λόγος καθυστέρησης είναι το ελάχιστο ανθρώπινο δυναμικό, που διαθέτει η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας, με αποτέλεσμα πολλοί φάκελοι να παραμένουν στα συρτάρια, αφού οι περισσότερες υποθέσεις που ερευνώνται, απαιτούν πολύ χρόνο και έμπειρα στελέχη, που...
  

Διαβάστε Περισσότερα »

Πουλά την ακίνητη περιουσία του λόγω χρεών ο Μιχάλης Ασλάνης

Με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένα.... Η κρίση χτύπησε και την πόρτα του Μιχάλη Ασλάνη ο οποίος έχει βγάλει στο "σφυρί" την ακίνητη περιουσία του λόγω χρεών.

Την ακίνητη περιουσία του πουλά ο Μιχάλης Ασλάνης για να αποπληρώσει τα χρέη του. Σύμφωνα με τη Real Life, ο γνωστός σχεδιαστής έχει επιστρέψει από τη Βραζιλία στην οποία βρισκόταν από τον Οκτώβριο του 2010 και πλέον το ατελιέ του βρίσκεται στην οδό Μίκωνος στην περιοχή του Ψυρρή.

Πωλητήριο έχει μπει στο υπερπολυτελέστατο σπίτι του στο Κολωνάκι στον περιφερειακό του Λυκαβηττού με τιμή πώλησης στα 650.000 ευρώ. Ωστόσο λόγω των χρεών που έχουν μπλοκάρει την ακίνητη περιουσία του σχεδιαστή, το σπίτι δεν έχει πουληθεί ακόμα. Πληροφορίες αναφέρουν πως δύο Γάλλοι έχουν ενδιαφερθεί για την απόκτησή του και προσπαθούν να βρουν ώστε να περάσει στα χέρια τους.

Πωλητήριο έχει επίσης μπει και στη βίλα του στη Μύκονο που βρίσκεται στην περιοχή Κανάλια και βλέπει Δήλο και Τήνο. Εκεί έχουν διαμείνει πολλοί επώνυμοι τόσο από το χώρο της ελληνικής showbiz όσο και από το διεθνές jet set. Επιπλέον, η βίλα τίθεται και προς ενοικίαση προς ξένους κυρίως ενδιαφερόμενους.

Τέλος, πρώην εργαζόμενοι πρόκειται να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

zoomblog.org
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντιακαδημαϊκό και ανεφάρμοστο θεωρούν το Νέο Nόμο Πλαίσιο οι πρυτάνεις

Αντιακαδημαϊκό και ανεφάρμοστο θεωρούν το Νέο Πλαίσιο οι πρυτάνεις
Αλλαγές στα ΑΕΙ ζητούν σε έντονο ύφος οι πρυτάνεις απο την Ερέτρια όπου συνεδριάζουν. Με το ψήφισμα στο οποίο κατέληξαν, ζητούν μεταξύ άλλων την άμεση απόσυρση του Νόμου Πλαισίου.
Το ψήφισμα της Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων :
«Πριν την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, στις 31 Αυγούστου, Τομείς, Ακαδημαϊκά Τμήματα, Σχολές και Πανεπιστήμια δεν θα έχουν διοίκηση, καθώς λήγει η θητεία Διευθυντών, Προέδρων, Κοσμητόρων και Πρυτανικών Αρχών με αποτέλεσμα να τίθεται άμεσα τόσο το θέμα της διοικητικής τους λειτουργίας όσο και η δυνατότητα χορήγησης πτυχίων και διπλωμάτων» αναφέρεται στο ψήφισμα της Συνόδου των πρυτάνεων ΑΕΙ, που συνεδριάζει στην Ερέτρια Ευβοίας.
 Οι Πρυτάνεις σημειώνουν ότι «ένα χρόνο μετά την ψήφιση του Ν. 4009/11 και τη λειτουργία των ΑΕΙ με εφαρμογή των μεταβατικών διατάξεων σύμφωνα με τις επανειλημμένες εγκυκλίους του Υπουργείου, έχει πλέον καταδειχθεί ο αντιακαδημαϊκός χαρακτήρας του νόμου και η αδυναμία εφαρμογής του, που εκφράζονται με πληθώρα προβλημάτων στην εκπαιδευτική και ερευνητική διαδικασία, καθώς και στη διοικητική λειτουργία»
Τα σημεία που οι πρυτάνεις θέτουν ως κρίσιμα για την λειτουργία των ΑΕΙ είναι τα εξής:

«1.Τα Πανεπιστήμια, προκειμένου να λειτουργήσουν, αναγκάζονται να προβούν σε κανονιστικές ρυθμίσεις και αποφάσεις Συγκλήτων, που λόγω των προβλημάτων του Νόμου είναι νομικά μετέωρες, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας αναφορικά με τις εκλογές, μονιμοποιήσεις και εξελίξεις μελών ΔΕΠ, τις οργανικές θέσεις και θέσεις ευθύνης των εργαζομένων, ακόμη και στη διασφάλιση των τίτλων σπουδών των φοιτητών.
2.Οι αρμοδιότητες των προβλεπομένων οργάνων μεταφέρονται μεταβατικά σε όργανα, που ήδη λειτουργούν με βάση το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο, δημιουργώντας διοικητική σύγχυση και νομικά κενά.
3.Ο προβλεπόμενος από το Ν.4009/2011 τρόπος σύνταξης Μητρώων για τη συγκρότηση των επταμελών Επιτροπών Επιλογής Καθηγητών, καθώς και οι κλειστού χαρακτήρα συνεδριάσεις είναι αδιαφανείς, διαβλητές και αντιακαδημαϊκές λειτουργίες, που διακυβεύουν το επιστημονικό περιεχόμενο και το ακαδημαϊκό κύρος των κρίσεων. Οι ολιγομελείς (7-μελείς) Επιτροπές Επιλογής Καθηγητών και η συνεδρίαση αυτών εκτός του πλαισίου του Τμήματος επιτείνουν τα φαινόμενα αδιαφάνειας και αναποτελεσματικότητας.
4.Η κατάργηση οργανικών θέσεων και θέσεων ευθύνης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Ν.4024/11 δεν μπορεί ούτε να εννοηθεί, ούτε να εφαρμοστεί πριν να καταρτιστούν οι Οργανισμοί των Πανεπιστημίων, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε αδυναμία λειτουργίας των Ιδρυμάτων.
5.Λόγω της δραματικής μείωσης του προσωπικού και της υποστελέχωσης των Πανεπιστημίων, απαιτείται άμεση ρύθμιση για τον διορισμό των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, για τη χορήγηση των αναγκαίων πιστώσεων του ΠΔ 407/80, καθώς και για τη μετάταξη προσωπικού, κατόχων διδακτορικού διπλώματος, σε θέσεις ΕΔΙΠ. Σε αντίθετη περίπτωση, σημαντικός αριθμός Πανεπιστημιακών Τμημάτων θα οδηγηθεί σε αδυναμία λειτουργίας.
6.Λόγω των πολλών ασαφειών και νομικών κενών σε πληθώρα επιμέρους διατάξεων του Ν.4009/11, δυσχεραίνεται ή και παρεμποδίζεται το ακαδημαϊκό έργο του προσωπικού των Πανεπιστημίων. Π.χ. το δικαίωμα και η διαδικασία χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών και η κινητικότητα των διδασκόντων μεταξύ Α.Ε.Ι. (μετατάξεις, μετακινήσεις).
7.Τα Πανεπιστήμια θεωρούν απαράδεκτη την αυτοδίκαιη διαγραφή φοιτητών που εισάγει ο Ν.4009/11 μετά από δύο συνεχόμενα εξάμηνα μη ανανέωσης της εγγραφής τους, ερήμην των συλλογικών οργάνων των Πανεπιστημίων, χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερωθεί οι συγκεκριμένοι φοιτητές και χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα να ασκήσουν το δικαίωμα της ακρόασης (άρθρο 20 παρ.2 του Συντάγματος) ιδιαίτερα σήμερα στην κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία.
8.Η ένταξη των δομών της Δια Βίου Μάθησης στο Υπουργείο Εργασίας αποδυναμώνει τη λειτουργία του Πανεπιστημίου στο πεδίο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας, αποκόπτει τη σύνδεση του Πανεπιστημίου με την κοινωνία και την πραγματική οικονομία και επισφραγίζει την κατάργηση του Ν.4009/11 από την ίδια την Πολιτεία ως προς το σκέλος της Δια Βίου Μάθησης.
9.Τα Πανεπιστήμια θεωρούν αδιανόητη την εξάρτηση της θεσμοθέτησης και συνέχισης λειτουργίας των Μεταπτυχιακών Σπουδών από τις αποφάσεις της Διοικητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, όπου, με την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας, σημειώνονται ακόμη και επεμβάσεις ακαδημαϊκού, οργανωτικού και επιστημονικού χαρακτήρα, απορρίπτοντας αποφάσεις Συγκλήτων. Σε αυτό το πλαίσιο, η έγκριση λειτουργίας Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών σε Τμήματα, έχοντας θέσει ως προϋπόθεση να έχει προηγηθεί εξωτερική αξιολόγηση των Τμημάτων αυτών, θέτει τιμωρητικά έναν ακόμη περιορισμό στην λειτουργία τους, ενώ η ευθύνη για την έγκαιρη διενέργεια εξωτερικών αξιολογήσεων δεν ανήκει στα Πανεπιστήμια, αλλά βαραίνει την Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).
10.Πριν την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους στις 31 Αυγούστου, Τομείς, Ακαδημαϊκά Τμήματα, Σχολές και Πανεπιστήμια δεν θα έχουν διοίκηση, καθώς λήγει η θητεία Διευθυντών, Προέδρων , Κοσμητόρων και Πρυτανικών Αρχών με αποτέλεσμα να τίθεται άμεσα τόσο το θέμα της διοικητικής τους λειτουργίας όσο και η δυνατότητα χορήγησης πτυχίων και διπλωμάτων».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε φορτηγά με αγελάδες και βόδια έρχονται τα φονικά κακλάσνικοφ στην Ελλάδα

Σε φορτηγά με αγελάδες και βόδια έρχονται τα... φονικά κακλάσνικοφ στην Ελλάδα
Συγκλονιστικά στοιχεία για την «άφιξη» των καλάσνικοφ στην Αθήνα που οπλίζουν τους αδίστακτους κακοποιούς, οι οποίοι εισβάλουν σε σπίτια και σκορπούν τον τρόμο στους κατοίκους δίνει μεταφορέας και διανομέας όπλων στη χώρα μας.
Με συνέντευξη του στο κυριακάτικο Βήμα ο μεταφορέας υποστηρίζει «φέρνουμε τα καλάσνικοφ από Αλβανία μαζί με διάφορα προϊόντα, αλλά συνήθως σε φορτηγά με αγελάδες, βόδια και μοσχάρια για να είναι δύσκολο στους αστυνομικούς να τα ψάξουν. Οι πιο πολλοί φοβούνται τα στοιβαγμένα αγριεμένα μοσχάρια και δεν κάνουν έλεγχο».
Και αφού τα όπλα φτάσουν στην Αθήνα στην συνέχεια οι κακοποιοί τα κρύβουν σε σπίτια καβάτζες και στη συνέχεια τα μοιράζουν σε μικρές παρτίδες. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν περίπου 600.000 καλάσνικοφ πολλών προελεύσεων.
«Η ζήτηση τους αυξάνεται λόγω της παρουσίας πολλών αστυνομικών και των περιπολιών της ομάδας ΔΙΑΣ στους δρόμους. Όλοι πλέον θεωρούν βέβαιη κάποια στιγμή τη σύγκρουση με αστυνομικούς και γι'αυτό εξοπλίζονται με βαριά όπλα».
Μάλιστα οι κακοποιοί πλέον είναι οπλισμένοι σαν αστακοί ακόμη κι όταν είναι να κάνουν ληστείες σε μικρά μαγαζιά ή σε σπίτια, γιατί φοβούνται ότι τη ληστρική τους επίθεση μπορεί να πέσουν πάνω σε αστυνομικούς.
«Όλοι ετοιμάζονται για μάχες του δρόμου και ζητούν ολοένα περισσότερα καλάσνικοφ».
Διαβάστε Περισσότερα »

«Πουλάνε τα όργανά τους για να ζήσουν»

Σημερινό δημοσίευμα των New York Times σοκάρει, κι αν δεν πρόκειται για ένα ακόμη συκοφαντικό ρεπορτάζ τότε πράγματι θα πρέπει να κινητοποιήσει το κράτος.

 Σύμφωνα, λοιπόν με την εφημερίδα, εξαιτίας της δραματικής οικονομικής κατάστασης που βιώνουν πολλοί Ελληνες, αναγκάζονται να πουλήσουν τα όργανά τους, τα..   νεφρά τους, τους πνεύμονες ή τον μυελό των οστών, προκειμένου να επιβιώσουν από τις συνέπειες της κρίσης.

Ο δημοσιογράφος των New York Times ξεκινάει το οδοιπορικό του από τη Σερβία όπου οι αγοραστές πληρώνουν έως και 40.000 δολάρια για έναν νεφρό, ενώ στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία υπάρχουν διαφημίσεις με ανθρώπους να πωλούν τα όργανά τους με την αγορά πνεύμονα μάλιστα να φτάνει τα 250.000 δολάρια.

Σε πολλές περιπτώσεις αναφέρει η εφημερίδα πως θέτουν προς πώληση ακόμα και μαλλιά, το σπέρμα τους ή και το μητρικό γάλα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Μπέρκλεϊ, κάθε χρόνο πωλούνται στην μαύρη αγορά, παράνομα 15.000-20.000 νεφρά

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι σημαίνει η απόφαση της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα

 
Η ανακοίνωση της συμφωνίας για απ΄ ευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από το EFSF/ESM στην Σύνοδο Κορυφής σήμερα τα ξημερώματα, έχει προκαλέσει συγκρατημένη αισιοδοξία για μελλοντική επέκταση του “μέτρου” και στις χώρες, που όπως η Ελλάδα, βρίσκονται ήδη σε “πρόγραμμα στήριξης”.

  •  Το ξεκαθάρισμα των όρων της συμφωνίας μένει να γίνει μέχρι τις 9 Ιουλίου από την EWG και το Eurogroup.

Στο περιθώριο των συζητήσεων που γίνονταν  στην Σύνοδο Κορυφής η αρχική...   ανεπίσημη “διευκρίνιση” που δόθηκε είναι ότι οι χώρες αυτές δεν περιλαμβάνονται στην αλλαγή αυτή.

Παρ΄ όλα αυτά στελέχη της Κομισιόν που ρωτήθηκαν σχετικά παρατήρησαν ότι ήδη στην απόφαση γίνεται αναφορά στην περίπτωση της Ιρλανδίας με τρόπο που να αφήνει ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο στο μέλλον.

Άλλωστε, όπως υποστηρίζουν, η συνήθης πρακτική είναι να γενικεύονται υπό προϋποθέσεις οι ρυθμίσεις σε όλα τα μέλη της Ε.Ε.

Οι προϋποθέσεις αυτές είναι η αυστηρή τήρηση του συμφώνου, γεγονός που για τις χώρες που είναι σε πρόγραμμα ισοδυναμεί με την εφαρμογή των μνημονίων...

Σε κάθε περίπτωση είναι αρκετά νωρίς για να μιλήσει κανείς με βεβαιότητα για το πως θα μπορούσε να επηρεάσει και την Ελλάδα η χθεσινή απόφαση, αλλά αν αυτό γίνει θα αφορά το κομμάτι των 48 δισ. ευρώ του δανείου που αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Με απλά μαθηματικά αυτό σημαίνει ότι –αν η απόφαση έχει γενικευμένη εφαρμογή– το κρατικό χρέος θα μπορούσε να μειωθεί αντίστοιχα από 280 δισ. ευρώ (31/3/2012) σε 230 δισ. ευρώ,  εφόσον το κομμάτι του δανείου που αφορά την ανακεφαλαιοποίηση δεν θα επιβαρύνει το δημόσιο χρέος.

Από το σημείο αυτό βέβαια αρχίζουν πολλά ερωτήματα που περιμένουν απαντήσεις μετά από την χθεσινή απόφαση, όπως για παράδειγμα, το τι θα παίρνει το EFSF/ESM εις αντάλλαγμα από τις τράπεζες (μετοχές, μετατρέψιμα ομόλογα, κ.λ.π.) και με τι όρους θα γίνεται η ανακεφαλαιοποίηση, κάτι που ακόμα και με το εν ισχύ δάνειο δεν έχει ξεκαθαριστεί ούτε και στην Ελλάδα που βρίσκεται σε “πρόγραμμα” . Το ίδιο ισχύει και για την Ιρλανδία για την οποία το πρόβλημα του τραπεζικού συστήματος ήταν ο βασικός λόγος προσφυγής στο EFSF.

Για την Κύπρο πάντως η εξέλιξη της  συμφωνίας είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί η ένταξή της σε πρόγραμμα χρηματοδότησης εφόσον συναρτηθεί με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και όχι με την βιωσιμότητα του κρατικού χρέους της, μπορεί να διεκδικήσει όρους χρηματοδότησης ανάλογους με εκείνους της Ισπανίας και της Ιταλίας...

Σε κάθε περίπτωση πάντως ακόμα και για την Ελλάδα η  απόφαση δημιουργεί ένα βελτιωμένο περιβάλλον προσδοκιών για τις ισχύουσες ρυθμίσεις, όσο αφορά τόσο το κομμάτι ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, όσο και για το πως αυτό μπορεί να επηρεάσει την ταχύτερη προσέγγιση του στόχου βιωσιμότητας του κρατικού χρέους.

Το ξεκαθάρισμα όμως των όρων αυτών μένει να γίνει μέχρι τις 9 Ιουλίου από την EWG και το Eurogroup. Μέχρι τότε οι αγορές θα πρέπει να περιμένουν για να φανεί το κατά πόσο η σημερινή απόφαση στην Σύνοδο Κορυφής αφορά μόνο τις χώρες που είναι εκτός προγράμματος ή μετά την Ισπανία “αγκαλιάζει” επίσης τις  Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία και πόσο...

Διαβάστε Περισσότερα »

Γαλανόλευκες επιτυχίες στο Ελσίνκι

Μεγάλη πρόκριση στον αυριανό τελικό του άλματος επί κοντώ, πήρε ο Κώστας Φιλιππίδης ενώ ο Κώστας Δουβαλίδης πέρασε στους ημιτελικούς των 110μ. με εμπόδια.
Ο Φιλιππίδης δεν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα σε έναν μάλλον, εύκολο προκριματικό αφού δύο αθλητές πέρασαν με άλμα στα μόλις 5.30μ.

Δεν ήταν καλά τα νέα, ωστόσο, για την Σοφία Υφαντίδου αφού μετά τα 5.52μ στο μήκος αποφάσισε να μην ολοκληρώσει την εμφάνισή της, εγκαταλείποντας τα αγωνίσματα του ακοντισμού και των 800 μέτρων στο τρίαθλο.

Ο Κώστας Δουβαλίδης, με τη σειρά του, προκρίθηκε στους αυριανούς ημιτελικούς των 110μ. με εμπόδια, κατακτώντας άνετα την πρώτη θέση στην 3η προκριματική σειρά του αγωνίσματός του. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ ξεκίνησε εντυπωσιακά αλλά στο πέμπτο εμπόδιο χτύπησε και, για λίγο, έχασε την ισορροπία του, αλλά αντέδρασε άμεσα και τελικά κατετάγη στην πρώτη θέση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η γυναίκα που γέννησε 10 παιδιά και κανένα δεν είναι δικό της

Σε ηλικία 47 ετών η πιο «γνωστή» παρένθετη μητέρα στη Βρετανία, Jill Hawkins ανακοίνωσε πως δε θα γεννήσει άλλο παιδί.
Ο λόγος είναι καθαρά υγείας αφού την τελευταία φορά που γέννησε, δίδυμα, είχε σοβαρές επιπλοκές και παραλίγο να πεθάνει.

Η ίδια λέει πως δεν σκέφτεται μόνο την ζωή της αλλά και των μωρών που φέρνει στον κόσμο. Δεν έχει κάνει ποτέ δικό της παιδί και στην πρώτη εγκυμοσύνη είπε ψέματα στο αφεντικό της ότι το παιδί ήταν δικό της και μετά πέθανε.

Δηλώνει στην Daily Mail ότι δεν έχει ερωτευτεί ποτέ και θέλει να βοηθά τα ζευγάρια που προσπαθούν και δεν μπορούν να κάνουν παιδί.

Τα ζευγάρια της δίνουν 12.000 ευρώ κάθε φορά που ουσιαστικά είναι μόνο τα έξοδα της εγκυμοσύνης και της γέννας. Η ίδια δηλώνει ευλογημένη και προτρέπει και άλλες γυναίκες αν μπορούν να γίνουν παρένθετες μητέρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η πρώτη φωτογραφία του ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ μέσα στην φυλακή! (Καμαρώστε τον)

Το εξώφυλλο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί την Κυριακή 1/6, “κοσμεί” η πρώτη φωτογραφία του Άκη Τσοχατζόπουλου μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Πολλά έχουν γραφτεί από την προφυλάκιση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή σε μεγάλα πολιτικό-οικονομικά σκάνδαλα.
Τα τελευταία δημοσιεύματα κάνουν λόγο για διαταραγμένη συμπεριφορά του κυρίου Τσοχατζόπουλου, ο οποίος φέρεται να κυκλοφορεί ημίγυμνος στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, δείχνοντας ότι έχει χάσει την επαφή με το χώρο στον οποίο βρίσκεται, ενώ και τα λεγόμενά του είναι ασυνάρτητα.
Στη φωτογραφία διακρίνεται σκυμμένος μπροστά από έναν τηλεφωνικό θάλαμο…






Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ