Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Έκοψε τις φλέβες του και στην συνέχεια κρεμάστηκε από καλώδιο

Έκοψε τις φλέβες του και στην συνέχεια κρεμάστηκε από καλώδιο
Νεκρός βρέθηκε ένας 43χρονος άνδρας στην Σκιάθο ο οποίος αποφάσισε να βάλει ο ίδιος τέλος στην ζωή του.
Ο 43χρονος βρέθηκε, όπως δημοσιεύει το e-volos.gr, μέσα στην αγροτική του αποθήκη. Αρχικά προσπάθησε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του, όμως δεν τα κατάφερε. Έτσι στην συνέχεια κρεμάστηκε από ένα καλώδιο.
Το πτώμα το βρήκε η αδερφή του, η οποία είναι επίσης κάτοικος και επιχειρηματίας της Σκιάθου. Μάλιστα αποφάσισε να τον επισκεφτεί καθώς δεν είχε νέα του επί δύο ημέρες.
Η γυναίκα ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: 17χρονοι ασέλγησαν σε ανήλικα.


Οι γονείς των ανηλίκων αντί να πάνε στην αστυνομία πήγαν και έσπασαν στο ξύλο τους γονείς των 17χρονων. 
Φρίκη και παγωμάρα έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Χαλκίδας η ανατριχιαστική αποκάλυψη ότι...


 δύο 17χρονοι φίλοι ασέλγησαν σε δυο αδελφάκια ηλικίας μόλις επτά χρόνων, για να αποδείξουν σε μια φίλη τους ότι μπορούσαν να έχουν σεξουαλική επαφή!`
Το απίστευτο περιστατικό που συγκλονίζει την πόλη, όπως διαβάσαμε στο dexiextrem.blogspot.com ,ξεκίνησε από μια συνηθισμένη πρόκληση μεταξύ εφήβων. Η 14χρονη κοπέλα πείραζε τους δυο φίλους της ότι δεν μπορούσαν να πάνε με γυναίκα… 

Κι εκείνοι, για να... αποδείξουν τον ''ανδρισμό'' τους, ξεμονάχιασαν τα δύο αδελφάκια που έπαιζαν κοντά τους, ασέλγησαν πάνω τους και στη συνέχεια τα απείλησαν ότι θα τα χτυπήσουν αν αποκάλυπταν τι τους συνέβη!

Τα παιδιά δεν μίλησαν στους γονείς τους, αλλά η νευρική συμπεριφορά τους προβλημάτισε το αντρόγυνο που άρχισε να ρωτά τι τους συμβαίνει. 

Όταν τα δυο παιδάκια ξέσπασαν σε κλάματα και διηγήθηκαν όσα είχαν υποστεί, οι γονείς δεν πήγαν στην Αστυνομία αλλά στο σπίτι των δραστών και ξυλοκόπησαν τους γονείς τους!

Στην υπόθεση παρενέβη η Ασφάλεια Χαλκίδας, άνδρες της οποίας συνέλαβαν τους ανήλικους δράστες, ενώ και οι γονείς τους θα κατηγορηθούν για πλημμελή εποπτεία. 

Η διερεύνηση του τραγικού συμβάντος βρίσκεται σε εξέλιξη υπό την εποπτεία του εισαγγελέα, που διέταξε να δοθεί η απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς στα 7χρονα θύματα και την οικογένειά τους.









planet-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

Πίου,το μαύρο πιστόλι..


 «Ο Πίου το μαύρο πιστόλι» είναι μια πολύ καλή στιγμή της εμπορευματικής πνευματικής παραγωγής - τομέας της οποίας νομίζω ότι είναι η διαφήμιση (όπως και η «λογοτεχνία» του συρμού, ίσον τα εκατοντάδες νέα αφηγήματα που, σε αντίθεση με τις επιτυχημένες διαφημίσεις, σου γεννούν το αίσθημα ότι θα είχες πράξει άριστα αν, αντί γι’ αυτά, είχες ξαναδιαβάσει κάτι άλλο, παλιότερο).


Βασικό της προσόν: έχει χιούμορ και κέφι, δηλαδή όχι «χιούμορ» όπως αυτό των τηλεοπτικών σατιρικών αστέρων που σιτίζονται σε...  επίπεδο γατομπουκίου πουλώντας ύβρεις ανάμεικτες με λαϊκιστικό ψευδοαριστερισμό. Κοντά σ’ αυτό, φίλοι (μαζί με τους οποίους τη βλέπαμε στα ημιχρονα των αγώνων του Euro) αθροίζουν και το ότι η διαφήμιση αποτελεί συμπυκνωμένη απεικόνιση μέρους της ιστορίας του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Προσωπικά, θα πρότασσα κάτι άλλο.
Το συγκεκριμένο σποτ ενέχει μια υπαινικτική (αυτο)κριτική στην ίδια τη διαφήμιση, όπως και μία κριτική στη δημοσιογραφία, την τέχνη και εν γένει τη δημόσια ενημερωτική και καλλιτεχνική παραγωγή και τον τρόπο που συμπράττουν στη διαφήμιση (εξ ου και με ενθουσιάζει ο ...κιθαρίστας που άδει τον Πίου με ύφος μπουάτ - πολλές, αν και άλλου τύπου, μαλακίες έχουμε όντως ακούσει έτσι στην πραγματικότητα).

 Ο τύπος, τα μέσα κοινής δικτύωσης, τα μπλογκς και ο ...τραγουδοποιός συνεργούν στην ανάδειξη του Πίου, χωρίς να καταλαβαίνουμε (ούτε να χρειάζεται) ποιοί είναι δόλιοι, πειθόμενοι τοις ρήμασιν του προέδρου, και ποιοί ανοήτως εύπιστοι - άλλωστε αμφότερα τα είδη αφθονούν.
Η διασταύρωση της πληροφορίας είναι αδιάφορη, η βλακεία των «δελτίων τύπου» της ομάδας δευτερεύουσα λεπτομέρεια - και αυτά, με όλο το θάρρος, δεν συμβαίνουν μόνο στην τηλεοπτική διαφήμιση ή στο (πραγματικό) ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα των άναρθρων μικρομαφιόζων, αλλά και στον κόσμο της ενημέρωσης για την οικονομία και την πολιτική, όπου ο παραλογισμός, η μπαρούφα και η συνωμοσιολογία αποκτούν κατακλυσμιαίες διαστάσεις, όχι μόνο κατ’ εντολήν (όπως π.χ. όταν όλες οι μεγάλες δυτικές εφημερίδες αναπαρήγαν τις οφθαλμοφανείς τρίχες του Μπους τζούνιορ και του μπάτλερ Μπλερ για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ και μετά απλώς είπαν ότι... παρασύρθηκαν) ή επί πληρωμή, αλλά και επειδή η ευήθεια ή η χυδαιότητα του καθενός (συνήθως ανωνύμου) έχει αποκτήσει τη δυνατότητα να εμφανίζεται ως είδηση ή έγκυρη ανάλυση μέσω του διαδικτύου.
 Τόσο που να βλέπεις μπροστά σου, με τα μάτιά σου τον ξυλοκόπο, αλλά να διατηρείς την εμπιστοσύνη ότι στο μέλλον θα βάλει γκολ αλά Μπαλοτέλι.

Πίου... Σοφοί οι διαφημιστές.
Παρακαλώ τους κειμενογράφους να κατοχυρώσουν την ιδέα και να την αναπτύξουν σε πολιτικό δοκίμιο..

Διαβάστε Περισσότερα »

Υπουργός Εσωτερικών ο... Καιάδας!


Έγινε σήμερα η κατανομή τομέων στα στελέχη της Χρυσής Αυγής και γίναμε μάρτυρες ασύλληπτων ονομασιών υπουργείων που ο αρχηγός του κόμματος επινόησε ώστε να συνάδουν με την γραμμή της Χ.Α.

Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα αποδεικνύεται λίγο μπροστά στην Χρυσή Αυγή σχετικά με την αλλαγή των ονομασιών υπουργείων που να αντιπροσωπεύουν τις κοινωνικές ανάγκες. Ο κ. Μιχαλολιάκος εκτός από τις ονομασίες φρόντισε να αναδείξει και τα... ταλέντα των στελέχων του τοποθετώντας τους σε συνεφείς με την προσωπικότητά τους τομείς.

Τομείς, όπως της... αντιμετώπισης ανθελληνικής προπαγάνδας, της λαθρομετανάστευσης, της ελληνικής οικογένειας και του αλύτρωτου ελληνισμού έκαναν την εμφάνισή τους. Επειδή ωστόσο τα πολλά λόγια είναι περιττά ας μιλήσει από μόνη της η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής:

- Τομέας Εθνικής Aμυνας και Γεωπολιτικής: Ζησιμόπουλος Πολύβιος
- Τομέας Καταγγελίας Μνημονίου, Λογιστικού Ελέγχου Δημοσίου Χρέους, Εθνικής Παραγωγής και Αυτάρκειας: Κασιδιάρης Ηλίας
- Τομέας Εξωτερικών, Αλυτρώτου και Αποδήμου Ελληνισμού: Παππάς Χρήστος
- Τομέας Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Γερμενής Γεώργιος (ή Καιάδας)
- Τομέας Δημοσίας Τάξεως, Καταπολέμησης Εγκληματικότητας και Λαθρομετανάστευσης: Λαγός Ιωάννης
- Τομέας Ενέργειας και Υδρογονανθράκων: Μίχος Νικόλαος
- Τομέας Εθνικής Οικονομίας: Παναγιώταρος Ηλίας
- Τομέας Μακεδονίας-Θράκης και αντιμετώπισης ανθελληνικής προπαγάνδας: Γρέγος Αντώνιος
- Τομέας Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ελέγχου ΜΜΕ: Αρβανίτης Μιχαήλ
- Τομέας Εθνικής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Ελληνικού Πολιτισμού: Ηλιόπουλος Παναγιώτης
- Τομέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Περιβάλλοντος: Ζαρούλια Ελένη
- Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης: Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος
- Τομέας Ελληνικής Ναυτιλίας: Κούζηλος Νικόλαος
- Τομέας Εργασίας: Αλεξόπουλος Χρυσοβαλάντης
- Τομέας Ανάπτυξης και Εμπορίου: Μπούκουρας Ευστάθιος
- Τομέας Υγείας και Προστασίας της Ελληνικής Οικογένειας: Κουκούτσης Δημήτριος
- Τομέας Νεολαίας και Αθλητισμού: Σιώης Νικήτας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Γάμος ανηλίκων στα Τρίκαλα με «παρανυφάκια» τις … πάπιες

Αξέχαστη θα μείνει για ζευγάρι Τρικαλινών η σημερινή ημέρα καθώς πέρα του ότι παντρευτήκανε, ο γάμος έγινε στις όχθες του Ληθαίου ποταμού που...
γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά της πόλης.

Ο πολιτικός γάμος που θα τελούνταν στο Δημαρχείο, δεν μπορούσε να τελεστεί λόγω της κατάληψης και ο … «παπάς» Αντιδήμαρχος Τρικκαίων Θεόδωρος Σπανός, πρότεινε ως χώρο τέλεσης του γάμου το… ποτάμι.

Εκεί βρέθηκε το ζευγάρι Νικολέτα Τάσιου και Μανώλης Αποστολίδης που με κουμπάρους τους Θανάση και Λίτσα Παραθύρα, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr o γαμπρός δήλωσε φουλ ερωτευμένος με την νύφη κάτι που… αμφισβήτησε ο … «παπάς» Αντιδήμαρχος που απαίτησε να υπάρξουν …αποδείξεις του έρωτα , όπως το εναέριο πέρασμα της κοίτης του ποταμού από τον γαμπρό μέσω καλωδίου ή μια βουτιά στα νερά του Ληθαίου…

Ο γαμπρός, παρά τις παροτρύνσεις των παρευρισκομένων στην τελετή και του πλήθους που παρακολουθούσε τον πρωτότυπο γάμο, δεν έπραξε τίποτα από τα δύο…

Όσο για τον «παπά» Αντιδήμαρχο , με …αριστοτεχνική ντρίπλα πριν κατηγορηθεί ότι «έσπασε» την κατάληψη του Δημαρχείου, δήλωσε στο trikalanews.gr πως «έπρεπε ο γάμος να γίνει υπαίθρια, γιατί ο γαμπρός έχει …κλειστοφοβία»…

Να σημειωθεί πως η νύφη είναι 14 ετών και πως στην …ταραχή της για την σημαντική ημέρα της ζωής της, μπερδεύτηκε και απάντησε «όχι» στην ερώτηση του «παπά» Αντιδημάρχου αν δέχεται τον επίσης ανήλικο 17χρονο ως σύζυγό της…

«Είναι η μικρότερη σε ηλικία νύφη και η πιο όμορφη που πάντρεψα», δήλωνε με καμάρι ο Θεόδωρος Σπανός…
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενίσχυση Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων


Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ.Νικολάου, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτη Αγνιάδηζητά την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων.
Στην επιστολή του ο κ. Νικολάου αναφέρει:
Ο Δήμος Θηβαίων. στην προσπάθεια του να ανακουφίσει τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων δημοτών του, λειτουργεί «Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο» στην πόλη της Θήβας με ευθύνη του Γραφείου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.
Το εν λόγω παντοπωλείο παρέχει δωρεάν είδη διατροφής, ένδυσης, οικιακής χρήσης κ.α. σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Επειδή αυτή η προσπάθεια στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στον εθελοντισμό, απευθύνομαι στο Επιμελητήριο Βοιωτίας, προκειμένου να συνδράμετε στον αγώνα μας και στον αγώνα των ανθρώπων αυτών να ξεπεράσουν αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής τους, ενημερώνοντας τα μέλη σας για την ύπαρξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων, για να προχωρήσουν σε χορηγίες-προσφορές, εφόσον το επιθυμούν.

Βέβαιοι για την ευαισθησία σας απέναντι στα επώδυνα προβλήματα των συνανθρώπων μας, αναμένουμε τις ενέργειες σας.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρυτανία:Πήγαν για τσάι και έπεσαν στη χαράδρα

Πήγαν για τσάι και έπεσαν στη χαράδραΒρέθηκε νεκρή η γυναίκα σε γκρεμό 150 μέτρων...

και τραυματισμένος ο άνδρας της, που προσπάθησε να τη βοηθήσει και έπεσε και αυτός στη χαράδρα...
Πολύ άσχημο παιχνίδι επιφύλασσε η μοίρα σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από το Συγκρέλλο Ευρυτανίας, που ανέβηκε χθες το απόγευμα στο βουνό Καλλιακούδα για να μαζέψει τσάι.
Όταν έπεσε το σκοτάδι και δεν επέστρεψαν οι συγγενείς άρχισαν να τους ψάχνουν και ενημέρωσαν την αστυνομία.

Στην πρώτη χθεσινοβραδινή επιχείρηση εντοπίστηκε κοντά στη θέση Προφήτης Ηλίας, το αυτοκίνητο του άτυχου ζευγαριού. Παρά τις επίμονες αναζητήσεις στη γύρω περιοχή μέσα στη νύχτα το ζευγάρι δεν εντοπίστηκε και τότε όλοι κατάλαβαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί.

Με το πρώτο φως της ημέρας οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν, η αστυνομία, η Πυροσβεστική, η 7η ΕΜΑΚ με ειδικό σκύλο, η εθελοντική ομάδα διάσωσης από το Καρπενήσι και φυσικά οι συγγενείς που αγωνιούσαν για τους αγνοούμενους.

Χωρίστηκαν σε ομάδες και χτένισαν την περιοχή και τελικά δεν άργησαν να εντοπίσουν σε χαράδρα 150 μέτρων, αρχικά τον 72χρονο, ο οποίος ήταν τραυματισμένος και στη συνέχεια λίγα μέτρα πιο πέρα την 65χρονη σύζυγό του, που δυστυχώς ήταν νεκρή.

Ο ηλικιωμένος δεν ήταν σε θέση να δώσει και πολλές πληροφορίες, ωστόσο από τις λίγες κουβέντες που κατάφερε να πει στους διασώστες του το συμπέρασμα είναι ότι, πρώτα έπεσε η γυναίκα του και στη συνέχεια γλίστρησε και ο ίδιος όταν πήγε να κατέβει για να την βοηθήσει, αφού το σημείο ήταν και απόκρημνο, αλλά είχε και πρασινάδα, που γλιστρούσε πάρα πολύ.

Η επιχείρηση ανάσυρσης και των δύο, νεκρής και τραυματία, ήταν εξαιρετικά δύσκολη και ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.
 24wro.blogspot.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοσιοποιήθηκαν οι χάρτες με τα 23 σημεία καλυψης της Digea

Στη δημοσιότητα έδωσε η Digea τους...
23 ψηφιακούς χάρτες κάλυψης και τους διαύλους συχνοτήτων ψηφιακής μετάβασης των περιοχών της ελληνικής επικράτειας.

Να σημειωθεί ότι από τις 20 Ιουλίου οι μεγάλοι σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας σταματούν την εκπομπή αναλογικού σήματος και θα εκπέμπουν πλέον μόνο ψηφιακό σήμα, οπότε θα πρέπει να προμηθευτείτε άμεσα αποκωδικοποιητή MPEG 4.

Την προκειμένη στιγμή, η πλατφόρμα της Digea διαθέτει 38 κέντρα κάλυψης σε περιοχές ανά την Ελλάδα, προκειμένου να διασφαλίσει έτσι ότι το ψηφιακό σήμα φτάνει σε όσο το δυνατόν περισσότερους τηλεθεατές. Ο αριθμός των κέντρων αυξάνεται διαρκώς και αυτό θα συνεχιστεί ως το τέλος της χρονιάς, όπου σταδιακα θα ενεργοποιούνται τα κέντρα εκπομπών, ωστόσο την προκειμένη στιγμή τα κέντρα εκπομπής έχουν ως εξής:


-Αιτωλοακαρνανία (Ακαρνανικά)


-Αλεξανδρούπολη (Πλάκα)


-Αττική (Υμηττός / Αίγινα)


-Ηράκλειο Κρήτης (Ρογδιά)


-Θεσσαλονίκη (Χορτιάτης / Φιλίππειο)


-Ιωάννινα (Λιγγιάδες)


-Καλαμάτα (Πεταλίδι)


-Καρπενήσι (Κρίκελο)


-Κορινθιακός κόλπος (Ξυλόκαστρο)


-Λάρισα (Δοβρούτσι)


-Μυτιλίνη


-Πάτρα (Αρόη)


-Ρόδος (Monte Smith)


-Σάμος (Καρλόβασι)


-Σέρρες


-Σπάρτη (Αναβρυτή)


-Σύρος


-Τρίπολη (Δολιανά)


-Φθιώτιδα (Χλωμό)


-Φλώρινα (Κέλλη)


-Χανιά, Ρέθυμνο (Μαλάξα)

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε απόγνωση χιλιάδες στρατιωτικοί - Ζουν με λιγότερα από 400 ευρώ!


Σε απόγνωση χιλιάδες στρατιωτικοί -  Ζουν με λιγότερα από 400 ευρώ!

 

Εκατοντάδες στελέχη των ενόπλων δυνάμεων καλούνται να ζήσουν με λιγότερα από 400 ευρώ το μήνα, ενώ χιλιάδες είναι οι συνάδελφοί τους των οποίων οι λογαριασμοί μισθοδοσίας πιστώνονται με 500-600 ευρώ.
Τα ποσά αυτά προκύπτουν, όπως αναφέρει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, μετά την παρακράτηση δόσεων στεγαστικών δανείων μόνο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Με τα χρήματα τα οποία τους μένουν οι ένστολοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν το μπουγιουρντί της εφορίας και τα πάσης φύσεως χαράτσια.
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες που προκύπτουν από τις οικονομικές υπηρεσίες του Πενταγώνου, αναφέρει ηεφημερίδα, περί τα 500 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων λαμβάνουν μετά την παρακράτηση δανείων ως 400 ευρώ μηνιαίως.
Περίπου 1000 στρατιωτικοί βάζουν στην τσέπη τους 500 ευρώ, 2500 λαμβάνουν εκκαθάριση της τάξεως των 600 ευρώ το μήνα, ενώ στις 10 χιλιάδες ανέρχονται οι ένστολοι που μετά βίας φτάνουν τα 800 ευρώ. Όσοι δε λαμβάνουν μισθό έως 1200 ευρώ το μήνα αποτελούν το 1/3 του συνόλου των στελεχών.
Τα συγκεκριμένα στοιχεία έχουν περιέλθει σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που πρέπει να διαχειριστεί το θέμα του ειδικού μισθολογίου το οποίο βάσει του Μνημονίου οδηγεί σε περικοπές μισθών 12%!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιάρτου για την παραμονή & στελέχωση του ΑΤ Αλιάρτου

Διαβάστε Περισσότερα »

«ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ» των Νίκου Μουτσινά-Τζένης Διαγούπη Στο Κυριάκι Βοιωτίας στο Φεστιβάλ Φλυγόνιον

 
                «ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ»
       των  Νίκου Μουτσινά-Τζένης Διαγούπη
Στο Κυριάκι Βοιωτίας στο Φεστιβάλ Φλυγόνιον
Επειδή το γέλιο είναι πηγή ζωής και στις μέρες ακόμα πιο αναγκαίο ,επιθυμητό και λυτρωτικό ,  το συγγραφικό δίδυμο Νίκου Μουτσινάυ - Τζένης Διαγούπη, μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης τους συγγραφικής συνεργασίας  «Ψέκασα την Ελίζα», στο Θέατρο «Χώρα» τη χειμερινή σεζόν 2011-12, ετοίμασαν το νέο τους έργο, την κωμωδία «Τα Βαφτίσια», το οποίο θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα .

Η ιστορία της παράστασης,  που σε παραπέμπει στη χρυσή εποχή του Ελληνικού Κινηματογράφου, αφορά στη βάφτιση  του παιδιού του  Σωτήρη Παπατζάλα (Νίκος Μουτσινάς) και της γυναίκας του Βικτωρίας Τρικούπη- Παπατζάλα (Μαρία Σολωμού).  Το ζευγάρι  μένει με την μητέρα του Σωτήρη, Χρυσούλα Παπατζάλα,(Φωτεινή Ντεμίρη) η οποία πάσχει από ανία και τη Ρωσίδα που την προσέχει, Μπόρτα Πομόλοβα( Αθηνά Οικονομάκου).  Με αφορμή τα βαφτίσια , δέχονται στο σπίτι τους τον αδερφό του Σωτήρη, Λευτέρη Παπατζάλα (Θανάσης Αλευράς) , τη γυναίκα του Μπία Παπατζάλα (Τζένη Διαγούπη) αλλά  και την κουμπάρα τους από την Αμερική, Καλλιόπη Τάπας (Ελένη Καρακάση).
Τι συμβαίνει όμως όταν μία οικογένεια  με πολλά μυστικά συναντιέται ξανά; Ποιες αλήθειες λέγονται που οδηγούν σε απανωτές ανατροπές και  κωμικά ξεκατινιάσματα.;   Πόσο χαμηλά θα πέσουν οι συγγενείς;
Και τελικά το μεγάλο ερώτημα « Θα γίνουν τα βαφτίσια;»
Τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο  Νίκος Μουτσινάς και η  Ζωή Ξανθοπούλου, τα σκηνικά η Λία Ασβεστά, τα κοστούμια η Έβελιν Σιούπη και  τους φωτισμούς ο Περικλής Μαθιέλλης .
                    ΕΝΙΑΙΑ ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ : 15 ΕΥΡΩ
Προπώληση: Λιβαδειά δισκοπωλείο Πολύτροπο και στο Κυριάκι καφέ Φλυγόνιον
             
                           Αίθριο του Ξενώνα Φλυγόνιον
                                ΏΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00
Πληροφορίες στο www.flygonion.gr και στο 6936849180

Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια:Μπήκε στον στάβλο και βρήκε νεκρό τον καλύτερό του φίλο!

''Πάγωσε'' από την εικόνα που αντίκρισε και φώναξε την αστυνομία
- Λίγη ώρα αργότερα, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ακόμα μία ...αυτοκτονία.
Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο που σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα. Όλα έγιναν σύμφωνα με το evianews.com, χθες το πρωί (05-07-2012) στις 11.00, όταν ένας φίλος του πήγε να τον δει στον στάβλο του και πάγωσε. Μπήκε μέσα και βρήκε το 82χρονο φίλο του μέσα σε μία λίμνη αίματος και δίπλα μία καραμπίνα. Αμέσως επικοινώνησε με τους αστυνομικούς στην Κάρυστο και ύστερα από λίγο, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για αυτοκτονία, καθώς αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Για την ώρα δεν έχουν διαπιστωθεί τα αίτια που οδήγησαν τον ηλικιωμένο στην αυτοχειρία, ενώ φως αναμένεται να ρίξουν με τις καταθέσεις τους, οι συγγενείς του 82χρονου αυτόχειρα...


Διαβάστε Περισσότερα »

Πότισμα με απλά βήματα υπόσχεται καινοτόμο διαδικτυακό εργαλείο

Πότισμα με απλά βήματα υπόσχεται καινοτόμο διαδικτυακό εργαλείο
Ένα χρήσιμο διαδικτυακό εργαλείο θα έχουν σε ένα περίπου μήνα στη διάθεσή τους οι αγρότες της Φλώρινας. Πρόκειται για μια ηλεκτρονική εφαρμογή που θα αναλύει τα δεδομένα από τους μετεωρολογικούς σταθμούς της περιοχής και με ένα κλικ στο διαδίκτυο θα τους ενημερώνει πότε θα πρέπει να ποτίσουν τα χωράφια τους.
Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Αύγουστο ενώ οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν εξειδικευμένες οδηγίες μέσω Ίντερνετ, πληκτρολογώντας απλώς το είδος της καλλιέργειάς τους (π.χ. καλαμπόκι, βαμβάκι, αμπέλι κ.α.), το χρόνο φύτευσης και το πότε έκαναν την τελευταία άρδευση. Με βάση αυτές τις πληροφορίες και τα δεδομένα από τους δέκα μετεωρολογικούς σταθμούς που λειτουργούν εδώ και χρόνια στη Φλώρινα, το «έξυπνο σύστημα» θα μπορεί να ενημερώνει τους αγρότες για το πόσα χιλιοστά νερού υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο χωράφι, για πόσες μέρες επαρκούν και πότε πρέπει να γίνει το επόμενο πότισμα. Τα οφέλη που αναμένονται είναι αποδοτικότερες καλλιέργειες, εξοικονόμηση νερού και οικονομία πόρων.

Η καινοτομία του συστήματος έγκειται στο γεγονός ότι εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε ευρεία κλίμακα καθώς, όπως αναφέρει σε δημοσιογράφους ο γεωπόνος του τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, Βασίλης Άμπας, κάτι αντίστοιχο έχει γίνει μέχρι τώρα σε περιοχή του αρδευτικού δικτύου Στρυμόνα για πέντε μόνο καλλιεργητές.

«Οι πληροφορίες αυτές είναι πολύτιμες για τους αγρότες όχι μόνο για τα ποτίσματα αλλά και για τον προγραμματισμό μιας καλλιέργειας σε βάθος χρόνου.

Έτσι μπορεί κανείς να υπολογίσει πότε πρέπει να σπείρει, να θερίσει, να λιπάνει το χωράφι του» τονίζει από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Δημήτρης Ηλιάδης, με αφορμή την αποψινή συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας για την σχετική προγραμματική σύμβαση με το Διαβαλκανικό κέντρο Περιβάλλοντος. Ο ίδιος τονίζει ότι το όλο εγχείρημα δεν αποτελεί απλώς ένα παράδειγμα στήριξης στον αγρότη αλλά μια ουσιαστική δράση εκσυγχρονισμού της γεωργίας στην περιοχή.

Επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον κ. Άμπα, είναι η μετεξέλιξη του συστήματος ώστε οι πληροφορίες του να είναι διαθέσιμες στα κινητά τηλέφωνα των αγροτών, με μια απλή εφαρμογή. Με τον τρόπο αυτό δεν θα χρειάζεται καν η φυσική παρουσία του χρήση μπροστά σε κάποιον υπολογιστή καθώς θα μπορεί να λαμβάνει την καθημερινή ενημέρωση από οπουδήποτε και αν βρίσκεται.

Μετά τη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης, το σύστημα θα τεθεί τον Αύγουστο σε πιλοτική λειτουργία, η οποία θα διαρκέσει περίπου έναν χρόνο. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματά της και στη συνέχεια η εφαρμογή θα παραδοθεί στην Περιφέρεια τον Οκτώβριο του 2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα ύψη από σήμερα ο υδράργυρος

Click on the slide! Εξασθενούν σταδιακά οι άνεμοι και η θερμοκρασία ανεβαίνει από σήμερα, ωστόσο σε καποιες περιοχές της Ελλάδας έρχονται τοπικές καταιγίδες.
Αναλυτικά:

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και τοπικά στα ανατολικά βόρειοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα όμβρων κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά αίθριος. Αργότερα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στη Μακεδονία θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Στα ηπειρωτικά τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Στα ηπειρωτικά τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στις ανατολικές Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Σάββατο και Κυριακή

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Πρόσκαιροι όμβροι θα εκδηλωθούν το Σάββατο στη Μακεδονία κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στους 39 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εριξαν χειροβομβίδα και βροχή από σφαίρες σε αστυνομικούς στο Νέο Κόσμο

Εριξαν χειροβομβίδα και βροχή από σφαίρες σε αστυνομικούς στο Νέο Κόσμο
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε μία γειτονιά στο Νέο Κόσμο, στη συμβολή των οδών Αγκύλης και Λασσάνη, όταν λίγο μετά τις 04:20 τα ξημερώματα τρεις άγνωστοι επιτέθηκαν ακόμα και με χειροβομβίδα σε αστυνομικούς.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι τρεις κακοποιοί είδαν ένα περιπολικό να τους πλησιάζει και τότε αντέδρασαν αμέσως και προσπάθησαν να διαφύγουν. Οι τελευταίοι τους καταδίωξαν με αποτέλεσμα οι δράστες να απαντήσουν με καταιγισμό πυροβολισμών, ενώ δεν δίστασαν να πετάξουν στους αστυνομικούς ακόμα και χειροβομβίδα.
Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμα κινδύνου από τα ασφαλιστικά ταμεία

 
Σήμα κινδύνου από τα ασφαλιστικά ταμεία
H ύφεση, η ανεργία και η μείωση των μισθών φαίνεται ότι έχoυν προκαλέσει υπέρβαση των προϋπολογισμών των ασφαλιστικών ταμείων και έχουν αυξήσει τις ανάγκες των επιχορηγήσεων τους, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων στα Ταμεία (ΠΟΠΟΠΚΑ), Θανάσης Καποτάς.
Συγκεκριμένα, το ΙΚΑ έχει ήδη απορροφήσει το 66% της ετήσιας επιχορήγησης μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2012 και χρειάζεται επιπλέον 1,4 δισ. ευρώ για την καταβολή των συντάξεων έως το τέλος του έτους.

Από την πλευρά του ο ΟΑΕΕ, στον οποίος εμφανίζεται έλλειμμα κοντά στο 1.000.000.000 ευρώ (έσοδα 4,3 δισ. - δαπάνες 5,1 δισ. ) έχει ήδη πάρει το 71% της επιχορήγησής του.

Επίσης το 36% των ασφαλισμένων του ΟΓΑ αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές προς το ταμείο, ενώ υπό κατάρρευση βρίσκεται ο νεοσύστατος ΕΟΠΥΥ, που έχει βάλει φέσι 4.000.000.000 ευρώ σε γιατρούς, φαρμακοποιούς και νοσοκομεία.

Το ίδιο δραματική είναι και η κατάσταση στο ταμείο πρόνοιας, υπεύθυνο για την καταβολή του εφάπαξ στους συνταξιούχους του Δημοσίου.

Εκκρεμούν περίπου 52.000 αιτήσεις, ο μέσος χρόνος καθυστέρησης καταβολής του αγγίζει τα δύο χρόνια, ενώ αν κάποιος δικαιούχος υποβάλλει σήμερα τα χαρτιά του δεν πρόκειται να δει το εφάπαξ, αν δεν περάσουν... επτά χρόνια!

Απώλειες στα Ταμεία προκάλεσε και το PSI, αφού το κούρεμα των ομολόγων έφθασε στο 70% της αρχικής ονομαστικής τους αξίας.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των δικαιούχων συντάξεων, καθώς, ένας ασφαλισμένος του ΙΚΑ για να την εισπράξει χρειάζεται να περιμένει οκτώ με 12 μήνες, ενώ ένας του ΟΑΕΕ, επτά με εννιά.

Στην περίπτωση δε, της διαδοχικής ασφάλισης, χρειάζονται να περάσουν τουλάχιστον 18 μήνες για να εκδοθεί η οριστική απόφαση συνταξιοδότησης.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Αναβίωση Θερινού Κινηματογράφου» στην Κάτω Τιθορέα


Ο Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Τιθορέας «Φιλοποίμην Φίνος» ανέλαβε την ανακαίνιση του παλαιού θερινού κινηματογράφου στο χώρο της οικογένειας Καρανάσιου - ο οποίος παραχωρήθηκε στο Σύλλογο. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο 2012, ανοίγοντας έτσι την «αυλαία» για τη διοργάνωση «Αναβίωση Θερινού Κινηματογράφου» που θα διαρκέσει όλο το μήνα και θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων - κυρίως προβολή ταινιών.

Ευχαριστούμε πολύ και σας περιμένουμε όλους  6-29 Ιουλίου στη διοργάνωσή μας! Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα www.finostithorea.gr/events/cine .
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταγγελία Εργαζομένων Δ. Λεβαδέων για τον Αντιδήμαρχο Β. Παπαλάμπρο




Καταγγέλλουν των Αντιδήμαρχο Β. Παπαλάμπρο για υβριστική και αχαρακτήριστη συμπεριφορά κατά του Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών Γ. Καλλιαντάση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμοι: Οι συμβασιούχοι φεύγουν, τα λουκέτα έρχονται

Μια από τις σημαντικότερες παροχές των δήμων, που στην παρούσα οικονομική συγκυρία έχουν αυξανόμενη ζήτηση και μάλιστα με... γεωμετρικό ρυθμό, κινδυνεύουν άμεσα ακόμη και να σταματήσουν να υφίστανται. Πρόκειται για τις κοινωνικές-προνοιακές δομές (παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, κέντρα ηλικωμένων κτλ.) που, όπως φαίνεται, θα είναι το πρώτο «θύμα» στο βωμό της «επαναδιαπραγμάτευσης» και της πρόθεσης της κυβέρνησης «να μην προκαλέσει κοινωνική αναταραχή» με την απόλυση 15.000 δημόσιων υπαλλήλων το τρέχον έτος. Προνοιακές δομές που κατά κύριο λόγο στηρίζονται στους συμβασιούχους τους οποίους -σύμφωνα και με τα λεγόμενα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης- η κυβέρνηση θα μειώσει τουλάχιστον κατά 10%.

Φέτος, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, πριν από την «επαναδιαπραγμάτευση» το υπουργείο Εσωτερικών, επρόκειτο να εγκρίνει την πρόσληψη περίπου 4.400 συμβασιούχων σε όλους τους δήμους της χώρας για τις συγκεκριμένες δομές, αριθμός μειωμένος σε ποσοστό πλέον του 40% σε σχέση με πέρυσι, όπου για τις συγκεκριμένες δομές προσελήφθησαν περίπου 7.500 άτομα ΙΔΟΧ και συμβάσεις έργου.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά την απογευματινή συνάντησή του με τον επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ, σημειώνοντας πως απαιτείται εξορθολογισμός στις δαπάνες των δήμων με στόχο τα κονδύλια αυτά να κατευθυνθούν προς τις κοινωνικές δομές τους.

Κακλαμάνης: Θα κλείσουν οι μισοί βρεφονηπιακοί

Τι σημαίνει αυτό, με λίγα λόγια; Για παράδειγμα, οι παιδικοί σταθμούς των δήμων, όπου ήδη παρατηρείται αύξηση των εγγραφών λόγω κρίσης (στην Κεντρική Μακεδονία φτάνει μέχρι και το 33%), αφενός δε θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους δημότες, αφετέρου πολλοί, πλέον των μισών -σύμφωνα με δήλωση στην aftodioikisi.gr του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αθήνας και βουλευτή Α' Αθηνών Νικήτα Κακλαμάνη- θα βάλουν λουκέτο.

«Από τη θητεία μου στο Δήμο Αθηναίων, μπορώ να σας βεβαιώσω πως εάν φύγουν οι συμβασιούχοι, για παράδειγμα, από τους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι μισοί θα κλείσουν. Και να μην ξεχνάμε, ότι εκεί κυρίως δουλεύουν γυναίκες, νηπιαγωγοί, παιδαγωγοί κτλ., πολλές εκ των οποίων έφυγαν κατά χιλιάδες με την ασάφεια που υπήρχε στο συνταξιοδοτικό των γυναικών και στο εφάπαξ τους», ανέφερε.

Παπαγγελής: Προνοιακές δομές
χωρίς χρήματα και υπαλλήλους δεν υπάρχουν

Πιο αιχμηρός είναι ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα. Όπως λέει: «Προνοιακές δομές, όπως οι παιδικοί σταθμοί, και τα κέντρα ηλικιωμένων, δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προσωπικό και κονδύλια. Θα κλείσουν. Δεν μπορούμε όλα να τα θυσιάζουμε στο "βωμό" του μνημονίου, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες».

Μπαλασόπουλος: Λουκέτο σε παιδικούς και σε υπηρεσίες
που λειτουργούν με συμβασιούχους

Αν γίνει περικοπή στους συμβασιούχους ένα είναι σίγουρο λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr: θα κλείσουν οι παιδικοί, αλλά και όλες οι υπηρεσίες που λειτουργούν χάριν αυτών. Μάλιστα, θέτει και μια άλλη διάσταση στην όλη υπόθεση: αναρωτιέται εάν μέσα στις περικοπές συμβασιούχων είναι και αυτοί που έχουν ήδη εγκριθεί, οι διμηνίτες δηλαδή για τις εποχικές ανάγκες των δήμων (κατασκηνώσεις, ναυαγοσώστες, καθαριότητα, πυρασφάλεια), καθώς οι διαδικασίες για την πρόσληψή τους βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συνάντηση με Στυλιανίδη

Για το σκοπό αυτό, αλλά και για άλλα θέματα του κλάδου, όπως οικονομικά, το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας κτλ., θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη την επομένη Τετάρτη στις 4 το απόγευμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει με το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό που τέθηκε σε ισχύ

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ, ο νέος κανονισμός έχει ως στόχο να ακολουθήσει τις τάσεις της εποχής, εναρμονίζοντας την πρακτική...
με τη λογική του σημερινού τρόπου παραγωγής κτιρίων, ενώ υποστηρίζει με κίνητρα το σχεδιασμό με περιβαλλοντικά κριτήρια και προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Οι μελετητές θα λαμβάνουν υπόψη νέες παραμέτρους και ανάγκες, τεχνολογίες και υλικά δόμησης, μέσα σε ένα πλαίσιο ελκυστικό, εύληπτο και οραματικό για την Αρχιτεκτονική, που θα συμβάλει στον υπεύθυνο σχεδιασμό και την παραγωγή ποιοτικών κτιρίων.

Παράλληλα, ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός, σύμφωνα πάντα με το ΥΠΕΚΑ, σέβεται πολλές προβλέψεις του προηγούμενου ΓΟΚ και διατηρεί τις δομές της πόλης που είναι ορατές και αξιοποιήσιμες για την ογκοπλαστική μνήμη της.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ότι ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός «παρέχει δε, σημαντικές νέες δυνατότητες λαμβάνοντας υπόψη το ενεργειακό αποτύπωμα των κτιρίων, με στόχους κυρίως τη βελτίωση του μικροκλίματος στα αστικά σύνολα με υψηλή πυκνότητα, την αύξηση των διατιθέμενων χώρων πρασίνου και των χώρων που διατίθεται σε κοινή χρήση» και στοχεύει, παράλληλα, στην αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινής ζωής.

Την υποστήριξη της ισχνής οικοδομικής δραστηριότητας και την αποτροπή τυχόν προβλημάτων σχετιζόμενων με την έναρξη ισχύος του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, προτείνοντας ως δυνατότητα την παράλληλη εφαρμογή του με τον προηγούμενο ΓΟΚ για ένα μεταβατικό διάστημα, ζήτησε από την πλευρά του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, με επιστολή που απέστειλε προς το ΥΠΕΚΑ. Εισηγήθηκε, επίσης, τη δημιουργία ενός μηχανισμού γνωμοδότησης, ώστε να αποφευχθούν οι αμφισβητούμενες ερμηνείες, μελλοντικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα παράταση έως τις 16 Ιουλίου για τους οφειλέτες του ΙΚΑ

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση...
με το Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ροβέρτο. Σπυρόπουλο.

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω της υποβολής πληθώρας σχετικών αιτημάτων στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ενώ διευκρινίστηκε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.

Έτσι λοιπόν στις 16/7/2012, λήγουν οριστικά η προθεσμία της έκπτωσης του προσωρινού διακανονισμού, κατά 40%, επί των προσθέτων τελών, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων της κεφαλαιοποιημένης, την 31/12/2011, οφειλής, η προθεσμία υποβολής αίτησης για την υπαγωγή στις διατάξεις του εδ. β' παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 4038/2012 και η προθεσμία του δευτέρου εδαφίου της περίπτωσης β' της παρ. 1 του άρθρου 21 του ν.4038/2012, σχετικά με την εφάπαξ καταβολή και την καταβολή της πρώτης δόσης.

Με την υπαγωγή στην ευνοϊκή ρύθμιση και την καταβολή της πρώτης δόσης ο οφειλέτης θεωρείται ασφαλιστικά ενήμερος και αναστέλλονται τα αναγκαστικά και λοιπά μέτρα είσπραξης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Από τις 20 Ιουλίου τα ιδιωτικά κανάλια θα εκπέμπουν μόνο ψηφιακά

Για την επικείμενη διακοπή του αναλογικού σήματος των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας από το κέντρο εκπομπής Υμηττός στις 20 Ιουλίου 2012...
ενημέρωσε σήμερα ο ψηφιακός πάροχος Digea. Από την επικείμενη διακοπή του αναλογικού σήματος από το κέντρο εκπομπής Υμηττός επηρεάζονται το λεκανοπέδιο της Αττικής, τα Μεσόγεια, οι Δυτικές Ακτές των Κυκλάδων και οι Νότιες Ακτές της Ευβοίας.

Ο Υμηττός είναι ένα από τα τρία κέντρα εκπομπής που καλύπτουν τον νομό Αττικής. Ειδικότερα, ο νομός Αττικής καλύπτεται από:

Το κέντρο εκπομπής του Υμηττού, το οποίο εκπέμπει ήδη το ψηφιακό σήμα των καναλιών εθνικής εμβέλειας από τον Ιούνιο του 2010. Για το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, και προκειμένου να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στους τηλεθεατές να προσαρμοστούν στην ψηφιακή μετάβαση, δεν πραγματοποιήθηκε διακοπή του αναλογικού σήματος το 2010. Ωστόσο, πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση 26337/675/7.6.2012 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1836, 11 Ιουνίου 2012) ορίζει την άμεση διακοπή του αναλογικού σήματος των καναλιών που εκπέμπουν ήδη ψηφιακά, στις 20 Ιουλίου 2012.

Το κέντρο εκπομπής της Αίγινας, που εκπέμπει ψηφιακά το πρόγραμμα των κρατικών, ιδιωτικών καθώς και των περιφερειακών καναλιών από τον Ιούνιο του 2010. Από το συγκεκριμένο κέντρο καλύπτονται κυρίως τα νότια προάστια του λεκανοπεδίου Αττικής.

Το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας, από το οποίο συνεχίζει να εκπέμπεται το αναλογικό σήμα των καναλιών, καθώς το συγκεκριμένο κέντρο δεν ανήκει στα 23 πρώτα σημεία βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 21161/2008 και συνεπώς δεν μετέχει στην μετάβαση, σε αυτή τη φάση.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 26337/675/7.6.2012, στις 20 Ιουλίου 2012 τα δημόσια κανάλια εθνικής εμβέλειας εκτός των ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, καθώς και τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας θα κλείσουν το αναλογικό τους σήμα από το Κέντρο Εκπομπής «Υμηττός» και θα εκπέμπουν, πλέον, μόνο ψηφιακά. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3 θα διακόψουν την αναλογική εκπομπή με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων 2012, στις 17 Αυγούστου 2012.

Υπολογίζεται ότι από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού, χωρίς δυνατότητα εναλλακτικής λήψης αναλογικού τηλεοπτικού σήματος, εξυπηρετούνται περίπου 120.000 με 150.000 νοικοκυριά. Αναλυτικά, οι περιοχές απεικονίζονται σε σχετικούς χάρτες που θα διανεμηθούν από το Υπ. Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και με τη βοήθεια των ΕΛΤΑ τις προσεχείς ημέρες.

Αναφορικά με τους περιφερειακούς σταθμούς, επισημάνθηκε ότι «σύμφωνα με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, οι σταθμοί περιφερειακής εμβέλειας μπορούν πλέον να εκπέμπουν το σήμα τους ψηφιακά και από το Κέντρο Εκπομπής «Υμηττός». Πραγματοποιούνται ήδη συζητήσεις για να οριστεί ένα πλαίσιο συνεργασίας και αναμένεται σύντομα επίσημη ανακοίνωση της Πολιτείας».

Η Digea υπενθυμίζει ότι, για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι καταναλωτές χρειάζεται να διαθέτουν τηλεοπτικό δέκτη ή αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4. Διευκρινίζεται ότι δεν απαιτείται αλλαγή ή αντικατάσταση κεραίας.

Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός», και εφόσον διαθέτουν τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4, οι καταναλωτές θα πρέπει να βεβαιωθούν πως η κεραία τους είναι στραμμένη προς τον Υμηττό, και ακολούθως θα πρέπει να επανασυντονίσουν τα κανάλια στις συχνότητες 46 (674 MHz) για τα κανάλια ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV και 47 (682 ΜΗz) για τα κανάλια MEGA, ΣΚΑΙ, STAR.

Τέλος σε περίπτωση που κάποιοι τηλεθεατές δεν επιθυμούν να λάβουν το ψηφιακό σήμα από τον Υμηττό σε αυτή τη φάση, έχουν τη δυνατότητα να στρέψουν την κεραία τους στο κέντρο εκπομπής Πάρνηθα, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα λήψης, ενώ θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν το δέκτη τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ: Ο Αλέξης Τσίπρας όπως δεν τον έχετε ξαναδεί!


Ο Αλέξης Τσίπρας όπως δεν τον έχετε ξαναδεί!
Αναμφισβήτητα, αποτέλεσε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα στις φετινές εκλογές της χώρας μας...



Ο 38χρονος σήμερα, Αλέξης Τσίπρας, είναι μπαμπάς δύο παιδιών και ως πολιτικός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να δώσει έναν άλλο αέρα στη βουλή, ακόμη και με την απλοϊκή του εμφάνιση!

Πώς ήταν όμως ο Αλέξης Τσίπρας στα 8, στα 18 και στα 28;;;

Οι φωτογραφίες που βλέπετε απεικονίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, όπως δεν τον έχετε ξαναδεί σε διάφορες ηλικιακές φάσεις!















Star.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο πολιτευτής του ΛΑΟΣ Γ. Κύρτσος περικόπτει μισθούς και επιβάλλει ατομικές συμβάσεις...


O όψιμος πολιτευτής του ΛΑΟΣ, όπως γράφει το μπλογκ syspeirosi, επιβάλλει ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών 20% στους εργαζόμενους που έχουν απομείνει στην εφημερίδα CITY-PRESS.
Θυμίζουμε ότι... ο Κύρτσος προτού μεταπηδήσει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ, έδινε τον αγώνα του και μέσα από τη συχνότητα Flash 96. Στην τελευταία μάλιστα (προ εκλογών) εκπομπή έπαιζε τον ρόλο του καλεσμένου, κάνοντας αστειάκια με τις συμπαρουσιάστριές του. Ο Δ. Κανελλόπουλος του e-tetradio, αναρωτιέται αν ο Γιώργος Κύρτσος τώρα που το κόμμα του, τον «ήπιε» κανονικά στις εκλογές, θα επιστρέψει στα ερτζιανά για να συνεχίσει την..
ελεύθερη και αντικειμενική δημοσιογραφία...

Υ.Γ: Ελέγχονται οι φήμες που λένε ότι στην καμπάνια που ξεκίνησε ο Κυριακίδης υπέρ αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας (και μέσω Flash 96) θα συμπεριλάβει τους ουκ ολίγους απολυμένους του σταθμού ή τους απλήρωτους εργαζόμενους των ΜΜΕ του ομίλου του… Οπως λέει όμως ο Κανελλόπουλος «θα μπορούσε κάλλιστα να τους δώσει κουπόνια για να ψωνίζουν από τα σούπερ μάρκετ του ομίλου με τα βιολογικά προϊόντα»...

πηγη zoornalistas.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έχασε τη ζωή της η 23χρονη Αγγελική Κουτσονικολή, πρωταθλήτρια ποδηλασίας


Φτωχότερος είναι από το βράδυ της Τετάρτης ο ελληνικός αθλητισμός, καθώς η 23χρονη πρωταθλήτρια ποδηλασίας, Αγγελικής Κουτσονικολή άφησε την τελευταία της πνοή σε αυτοκινητικό δυστύχημα, που σημειώθηκε στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Το μοιραίο περιστατικό επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας ποδηλασίας, Θανάσης Τερζής, ο οποίος εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός κινδύνου νοσηλεύονται ο πατέρας και ο αδερφός της. H Αγγελική Κουτσονικολή γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1989. Αρχικά ασχολήθηκε με το στίβο στην ομάδα του Κερατσινίου, από το 2006 μεταπήδησε στην ποδηλασία εντασσόμενη στον Πρωτέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2009 ήταν στέλεχος της Εθνικής ομάδας.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ