Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Αλλοδαποί έδειραν με μανία νεαρό Έλληνα στη Λευκάδα!

Έδειραν τον γιο απείλησαν τον πατέρα


Χθες βράδυ στην πόλη της Λευκάδας στο πάρκο των ποιητών ξυλοκόπησαν Έλληνα νεαρό Ε .Γ. κάτοικο Λευκάδας και τον έστειλαν στο Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται. 


Στη συνεχεία...


ο πατέρας του νεαρού Κ.Γ. πήγε έξω από την οικία του δράστη Ξένης υπηκοότητας για να τους ζητήσει για ποιο λόγω χτυπήσαν το παιδί του και αυτοί του επιτεθήκαν και τον απείλησαν.


Στη συνέχεια ο γονέας πήγε στη Αστυνομία και υπέβαλε μήνυση. Έπεται και συνεχεία.







Διαβάστε Περισσότερα »

Η Χρυσή Αυγή μαζί με εταιρείες σεκιούριτι θα περιφρουρεί γειτονιές της Αθήνας

Η Χρυσή Αυγή μαζί με εταιρείες σεκιούριτι θα περιφρουρεί γειτονιές της Αθήνας
Το έργο της Αστυνομίας ετοιμάζεται να «αντικαταστήσει» η Χρυσή Αυγή η οποία φαίνεται πως μαζί με εταιρείες σεκιούριτι ετοιμάζεται να βοηθήσει στην τήρηση της τάξης σε ορισμένες περιοχές.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, η Χρυσή Αυγή ετοιμάζεται να καλύψει την αδυναμία των αρχών για ασφάλεια και έχει υπογράψει ήδη συμβόλαια συνεργασίας με ιδιωτικές εταιρείες που θα αναλάβουν την περιφρούρηση υποβαθμισμένων γειτονιών της πρωτεύουσας.
Τα άτομα που θα περιπολούν, θα ενημερώνουν την Αστυνομία για κάθε ύποπτη κίνηση την οποία θα βλέπουν. Επίσης, η Χρυσή Αυγή προτίθεται να καλύψει τα κενά προσωπικού στις εταιρείες αυτές με άνεργα μέλη και φίλους του κόμματος, οι οποίοι θα πληρώνονται από την κομματική επιχορήγηση που θα λάβει η Χρυσή Αυγή.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα απάτη ανακάλυψαν οι κακοποιοί (;)


Την παρακάτω ιστορία μας την έστειλε μια κοπέλα προφανώς για να ενημερώσει τον κόσμο.
Σας την μεταφέρουμε:
"Πραγματική ιστορία που συνέβη...
σε εμένα και την οικογένεια μου το Σάββατο τα ξημερώματα. Η ιστορία περιλαμβάνει μια ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ και μια ΑΠΑΓΩΓΗ!

Εδώ και αρκετά χρόνια δεν μένω στο πατρικό μου. Εκεί πλέον μένουν ο πατέρας μου, η μητέρα μου και ο αδερφός μου. Στην ίδια πολυκατοικία μένει και ο θείος μου! Ξημερώματα Σαββάτου χτύπησε το σταθερό τηλέφωνο του πατρικού μου - στις 3 μισή με 4 το πρωί. Η μητέρα μου είδε το δικό μου νούμερο κινητού να εμφανίζεται στην αναγνώριση, πράγμα που την έκανε φυσικά να υποθέσει ότι κάτι δεν πάει καλά. Το σήκωσε και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν μια κοπέλα (και καλά εγώ) η οποία της είπε ξέπνοα «μαμά δεν είμαι καλά».

Από πίσω ακουγόντουσαν φωνές του τύπου «βάλε την στο οξυγόνο». Αμέσως μόλις ακούστηκε αυτό, το τηλέφωνο το πήρε ένας άντρας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο νοσηλευτής του ΕΚΑΒ. Είπε στην μητέρα μου ότι είχα λιποθυμήσει και ότι η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή. Έπαθα, λέει, έμφραγμα και με πήγαινα εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Και καλά πρώτα με πήγαν στον Ευαγγελισμό και μετά στο Ωνάσειο. Της είπαν ότι χρειαζόμουν άμεσα μεταμόσχευση καρδιάς (!) και ότι θα έπρεπε να ταξιδέψω εσπευσμένα στην Θεσσαλονίκη ρωτώντας της ποιος θα με συνοδεύσει.

Επιπλέον της έδωσαν ένα όνομα γιατρού - που θα έκανε την επέμβαση - και ένα τηλέφωνο έτσι ώστε να επικοινωνήσει μαζί του. Ο γιατρός λεγόταν - και καλά - κος Μιχαηλίδης και το τηλέφωνο άρχιζε από 72. Για την επέμβαση της ζήτησαν 36.000 ευρώ. Η μητέρα μου πήρε τον γιατρό τηλέφωνο όπου το σήκωσε η γραμματέας του λέγοντας ότι ο γιατρός ήταν στο χειρουργείο. Η ώρα 4 και κάτι το πρωί όλα αυτά. Της ζητήσανε να πάει ο αδερφός μου στο ΚΑΤ και να υπογράψει τα χαρτιά για την μεταμόσχευση καρδιάς στο γραφείο της κας Ρουσφέτη. Επιπλέον, της ζήτησαν ο θείος και ο πατέρας μου να πάνε στο αεροδρόμιο για να δώσουν προκαταβολή για την επέμβαση. Μέσα λέει στην ατυχία μου ήμουν τυχερή αφού βρέθηκε μόσχευμα. Καταλαβαίνετε φαντάζομαι τον πανικό όλης μου της οικογένειας.

Σημειωτέον ότι όταν έπαιρναν τηλέφωνο στο κινητό μου δεν το σήκωνα εγώ αλλά ο τύπος που υποτίθεται με συνόδευε μιας και είχα πέσει σε κόμμα. Αυτό κράτησε ώρα αφού οι γονείς μου προσπαθούσαν να βρουν τα χρήματα. Η μητέρα μου έδωσε το κινητό της - πράγμα που οδήγησε στο να μπλοκαριστεί και αυτό το τηλέφωνο. Από την άλλη γραμμή του σταθερού που έχουμε στο πατρικό μου πήρε τηλέφωνο όλα τα προαναφερθέντα νοσοκομεία αλλά και το ΕΚΑΒ ρωτώντας αν υπάρχει έκτακτο περιστατικό με το δικό μου όνομα. Δεν υπήρχε όμως! Έτσι πήρε τηλέφωνο πάλι στο κινητό μου - όπου βγήκε ο τύπος. Του είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο περιστατικό σε κανένα νοσοκομείο και τον ρώτησε τι συμβαίνει. Εκείνος της είπε ότι με έχουν απαγάγει και θέλουν λύτρα. Αλλιώς θα με σκοτώσουν.

Η μητέρα μου και ο πατέρας μου πήραν την αστυνομία εξηγώντας τους την κατάσταση. Εκείνοι είπαν ότι θα στείλουν περιπολικό και φύλαξη. Εντωμεταξύ - επειδή όλο αυτό ήταν φοβερά αληθοφανές. προσπαθούσαν να βρουν τα χρήματα έτσι ώστε να σωθεί η ζωή μου. Οι απαγωγείς στο τέλος ζητούσαν 4.200 ευρώ για να μην με σκοτώσουν. Όλη αυτή η ιστορία κράτησε για 2 ώρες και κάτι. Όλη μου η οικογένεια ήταν εκτός ελέγχου. Ο πατέρας μου πάσχει από την καρδιά του. Φαντάζεστε λοιπόν τι του έκανε όλο αυτό το σοκ. Σε κάποια φάση αφού συνέβαιναν όλα αυτά η μητέρα μου δοκίμασε να πάρει για άλλη μια φορά στο κινητό μου. Για κακή τους τύχη το κινητό μου είχε ξεμπλοκάρει με συνέπεια να .χτυπήσει.

Εγώ ήμουν σπίτι και κοιμόμουνα. Το σήκωσα και άκουσα όλη μου την οικογένεια σε άθλια κατάσταση να προσπαθεί να μου εξηγήσει τι συνέβη. Ευτυχώς όμως όλα ήταν μια απάτη. Αποφασίσαμε να κινηθούμε νομικά. Το πρωί - όταν ξημέρωσε για τα καλά δηλαδή - πήγαμε στην Wind και στην αστυνομία. Στην Wind δεν είχα ξανακούσει λέει αυτό το περιστατικό και αποκλείεται να έγινε εκτροπή χωρίς να το έχω κάνει εγώ. Τους ζητήσαμε να δούμε τις κλήσεις μου έτσι ώστε να δούμε τι έγινε αφού εγώ δεν είχα κάνει κάτι τέτοιο (προφανώς). Μας είπα ότι αυτό δεν γίνεται παρά μόνο με εισαγγελική παρέμβαση.

Στην αστυνομία μας είπαν ότι δεν είναι κακούργημα η απάτη (και αυτό δεν θεωρείται απειλή κατά της ζωής) οπότε δεν δικαιολογείται η εισαγγελική παρέμβαση. Επιπλέον , μας είπα ότι το φαινόμενο είναι σύνηθες. Μόνο στο αστυνομικό τμήμα Άνω Πατησίων έχουν σημειωθεί 600 τέτοιου είδους περιστατικά. Εμείς τελικά δεν δώσαμε χρήματα - αφού τελικά με βρήκαν στο κινητό - πολλοί όμως έχουν δώσει τεράστια ποσά. Το κόλπο είναι πολύ οργανωμένο και δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

Παίρνουν τηλέφωνο στην μέση της νύχτας λέγοντας ότι κάποιος δικός σας άνθρωπος χρειάζεται μεταμόσχευση ή ότι έχει χτυπήσει σοβαρά από ατύχημα και ζητάνε μεγάλα ποσά για τα έξοδα νοσοκομείου.. Εκείνοι που πάνε στα νοσοκομεία - μας είπε η αστυνομία - καταλήγουν χτυπημένοι στον δρόμο, αφού τους έχουν κλέψει τα χρήματα. Η άλλη εκδοχή είναι όταν φύγουν από το σπίτι να τους αδειάσουν όλο το σπίτι.

Δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούμε να κάνουμε. Αυτό όμως που με ανησυχεί είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο - οπότε πέφτουν στην παγίδα και δίνουν τα χρήματα. Βέβαια, το θέμα δεν είναι μόνο χρηματικό αφού όλη αυτή η διαδικασία είναι πολύ επίπονη για τους ανθρώπους που εμπλέκονται. Έχουν περάσει ήδη δύο ημέρες και η οικογένεια μου ακόμα να ηρεμήσει. Εγώ από την άλλη νιώθω φόβο αφού το να παίρνει τηλέφωνο κάποιος στο σπίτι σου από το δικό σου νούμερο είναι κάτι σαν βιασμός των προσωπικών σου δεδομένων.

Από εσάς θέλω μια χάρη. Θέλω να πείτε αυτή την ιστορία παντού. για να προφυλαχτούμε όλοι από τέτοιες απάτες.

Το τι πρέπει να κάνετε στην περίπτωση που σας συμβεί κάτι αντίστοιχο είναι απλό:
Μην δώσετε κανέναν αριθμό κινητού και μην αποκαλύψετε κανένα στοιχείο σας.

Από άλλο σταθερό τηλέφωνο - από αυτό που σας πήραν - πάρτε τα νοσοκομεία για να ρωτήσετε αν αυτό που σας έχουν πει ισχύει.

Δοκιμάστε να πάτε στο σπίτι του ατόμου που και καλά χτύπησε ή χρειάζεται μεταμόσχευση για να δείτε αν είναι εκεί - το πιο πιθανό είναι ότι θα κοιμάται.

Διατηρείστε την ψυχραιμία σας και πάρτε αμέσως την αστυνομία.

Πρέπει να στους σταματήσουμε! Και αυτό γίνεται μόνο όταν ξέρουμε το τι συμβαίνει. Ο πατέρας μου θα μπορούσε να έχει πάθει κάτι πολύ σοβαρό από αυτή την ιστορία, ο αδερφός μου θα μπορούσε να έχει πάθει κάτι οδηγώντας πανικόβλητος προς το ΚΑΤ.

Η ιστορία αυτή είναι πέρα για πέρα αληθινή! Συνέβη σε εμένα. Προστατέψτε τους γύρω σας και ειδικά αυτούς που έχουν παιδιά. Πρέπει να το μάθουν όλοι!!!"



Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ: Οι αθλητές παίρνουν τα καλύτερα κορίτσια!

Τις πιο σέξι αιθέριες υπάρξεις της showbiz τραβάνε οι αθλητές...
με τα παραδείγματα από την Ελλάδα και το Εξωτερικό να είναι άφθονα!

Σας παρουσιάζουμε μερικά μόνο από τα ζευγάρια αθλητισμού και showbiz, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.


Αρχή από τα δικά μας.....




 και το ζευγάρι Ντέμης Νικολαΐδης – Δέσποινα Βανδή.



Η γνωριμία τους έγινε στο νυχτερινό κέντρο όπου τραγουδούσε η Δέσποινα και ο Ντέμης είχε πάει με την ΑΕΚ.

Ο έρωτας κατέληξε σε γάμο και μια ευτυχισμένη οικογένεια με δύο παιδιά, την Μελίνα και τον Γιώργο.


Μέσω κοινής φίλης γνωρίστηκαν πριν από περίπου 6 χρόνια ο Τραϊανός Δέλλας και η Γωγώ Μαστροκώστα που παντρεύτηκαν το 2010, παράλληλα με την βάπτιση της κόρης τους, Βικτόρια.


Το 2004 γνωρίστηκαν ο Θοδωρής Ζαγοράκης και η Ιωάννα Λίλη, που πλέον έχουν δημιουργήσει μια ευτυχισμένη οικογένεια με δύο παιδάκια, ενώ τέσσερα παιδιά έχουν αποκτήσει ο Ίλια Ίβιτς και η Ελένη Πετρουλάκη και ένα ο Μπρούνο Τσιρίλο με την Έλενα Ασημακοπούλου.


«Σουξέ» στην showbiz, όμως, δεν έχουν μόνο οι ποδοσφαιριστές!


Απόδειξη;


Βασίλης Σπανούλης – Ολυμπία Χοψονίδου, Θοδωρής Παπαλουκάς – Βασιλική Τσεκούρα, Γιώργος Μπόγρης – Έλλη Κοκκίνου, Νίκος Χατζής – Νίκη Κάρτσωνα, Δημήτρης Μάζης – Μπέτυ Μαγγίρα, Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς - Αλέκα Καμηλά και Παναγιώτης Βλοντάκης – Κορίνα Στεργιάδου.




Το πιο τρανταχτό παράδειγμα από το Εξωτερικό είναι ο David και η Victoria Beckham με τα τέσσερα παιδιά τους και την lifestyle ζωή που γίνεται πάντα πρωτοσέλιδο.

Από τα πιο «φρέσκα» ειδύλλια αθλητισμού και showbiz ξεχωρίζουν ο Cristiano Ronaldo και η Irina Shayk, ο Gerard Pique και η Shakira, αλλά και ο Iker Casillas με την Sara Carbonero.


Για το τέλος αφήσαμε τον τερματοφύλακα της Γιουβέντους, Gianluigi Buffon, που μπορεί να μην έχει παντρευτεί την πρώην «Μις Τσεχία», Alena Seredova, αλλά έχει μαζί της δύο παιδιά, τον αρχηγό της Roma, Francesco Totti, που παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά με μία από τις πιο όμορφες Ιταλίδες παρουσιάστριες, την Ilary Blasi, αλλά και τον παίκτη του αμερικανικού ποδοσφαίρου Tom Brady που έχει στην αγκαλιά του την σέξι Gisele!


Και αυτά είναι μερικά μόνο από τα ζευγάρια αθλητισμού - showbiz...


Aν «πιάσουμε» και τα κατά καιρούς ειδύλλια που πλέον έχουν τελειώσει, η λίστα δεν σταμάτα ποτέ!





i-diadromi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα επιτυχία του ΑΚΟΛ

alt

Ακόμη μία μεγάλη επιτυχία πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους οι αθλητές στίβου του Ομίλου μας.

Αυτή τη φορά, μετέχοντας στους Πανελλήνιους Αγώνες Εφήβων-Νεανίδων, τους οποίους διοργάνωσε ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και πραγματοποιήθηκαν στο δημοτικό στάδιο “ΑΛΚΑΖΑΡ” της Λάρισας, το Σάββατο 30 Ιουνίου & Κυριακή 1 Ιουλίου 2012. Οι αθλητές μας, αν και ηλικιακά είναι στην κατηγορία παίδων, αγωνίστηκαν σε μεγαλύτερη κατηγορία εφήβων και νεανίδων αντίστοιχα.
Πιο συγκεκριμένα σ’ αυτούς τους αγώνες, με τα χρώματα του Ομίλου μας αγωνίστηκαν οι :
 ΜΙΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, στα 1500 μέτρα, όπου με χρόνο 4.15.35, τερμάτισε στην 2η θέση και ο νικητής του αγώνα τερμάτισε με χρόνο 4.14.92.
 ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ, στα 400 μέτρα, με χρόνο 60.43, τερμάτισε στην 7η θέση
Όπως έχουμε αναφέρει κι’ άλλη φορά, από τους προαναφερόμενους αθλητές περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Μίγας Κων/νος, μετά την επιτυχία του στους Πανελλήνιους Αγώνες Παίδων, όπου κατέλαβε την 1η θέση, στα 2000 μέτρα με φυσικά εμπόδια (στιπλ), κλήθηκε από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., να εκπροσωπήσει τη Χώρα μας στους Βαλκανικούς Αγώνες Παίδων, που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο στο Βελιγράδι.
Το Δ. Σ. του Α. Κ. Ο. Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Έψαχναν για χρυσό τα θύματα στην Εγναντία



 
Ενας 36χρονος ομογενής και ένας 60χρονος Έλληνας συνελήφθησαν από την διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για εμπλοκή τους στην υπόθεση των δύο πτωμάτων, που βρέθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής από διερχόμενο οδηγό, σε αγροτική περιοχή των Διαβατών.
Ο οδηγός εντόπισε τα δύο πτώματα (άνδρες ομογενείς 41 και 42 ετών) σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της αερογέφυρας που οδηγεί σε γνωστό εργοστάσιο επίπλων, και αμέσως έσπευσε στο σημείο η αστυνομία και ιατροδικαστής. Από την πρώτη εξέταση στις σορούς δεν προέκυψαν εμφανείς ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Από τις έρευνες της αστυνομίας που ακολούθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προέκυψε πως τα δύο θύματα ανασύρθηκαν νεκρά από τάφρο δίπλα στα Υψώματα Δερβενίου, όπου πραγματοποιούσαν ανασκαφή.

Εκεί ο 36χρονος συλληφθείς επιτηρούσε εξωτερικά το χώρο, και μετά την ανάσυρση των δύο πτωμάτων - με τη βοήθεια δύο ακόμη ατόμων που αναζητούνται - τα μετέφεραν με το αυτοκίνητο του 60χρονου συλληφθέντα στο σημείο, όπου τα εντόπισε ο διερχόμενος οδηγός.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα δύο θύματα και οι δύο συλληφθέντες, κατά τον τελευταίο μήνα, πήγαιναν στην συγκεκριμένη περιοχή των Υψωμάτων Δερβενίου για λαθρανασκαφή με σκοπό την ανεύρεση χρυσού. Ωστόσο, ερευνάται ακόμη ο ακριβής τρόπος θανάτου των δύο θυμάτων.

Εναντίον του 36χρονου και του 60χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Παράλειψης λύτρωσης από κίνδυνο ζωής», «Περιύβρισης νεκρών» και Νομοθεσίας Περί «Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Στο χώρο της ανασκαφής έσπευσαν και ειδικά συνεργεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Ιός του Νείλου χτύπησε στην Αττική




Το πρώτο κρούσμα της γνωστής νόσου που προκαλείται από τον Ιό του Νείλου και μεταδίδεται από τα κουνούπια, εντοπίστηκε εντός Αττικής.

Πρόκειται για μία γυναίκα άνω των 70 ετών κάτοικο Φαλήρου, η οποία νόσησε και σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας βρίσκεται εκτός κινδύνου, στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».





Συμβουλές από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Αθήνα - Δεκαεπτά άτομα, εκ των οποίων τέσσερα από τον Μαραθώνα Αττικής, έχουν διαγνωστεί εργαστηριακά με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου έπειτα από τσίμπημα κουνουπιού. Από αυτά δύο νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το επόμενο διάστημα αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) δίνει σύντομες και εύστοχες απαντήσεις στις απορίες του κοινού, σχετικά με τη νέα αυτή απειλή για τη δημόσια υγεία.

Τι είναι η λοίμωξη από ιό του Δυτικού Νείλου;

Η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου(West Nile virus, WNV) είναι νόσημα που μεταδίδεται κυρίως από τσίμπημα κουνουπιού, και προσβάλλει ζώα (άγρια πτηνά, άλογα) και τον άνθρωπο.

Πώς μεταδίδεται η λοίμωξη από ιό του Δυτικού Νείλου;

  • Μολυσμένα κουνούπια: Ο κύριος τρόπος μετάδοσης είναι μέσω τσιμπήματος μολυσμένου κουνουπιού (συνήθως το κοινό κουνούπι). Τα κουνούπια μολύνονται από άρρωστα πτηνά ή άλλα ζώα (π.χ. άλογα).
  • Μεταγγίσεις, μεταμοσχεύσεις. Σε πολύ μικρό αριθμό περιπτώσεων έχει αναφερθεί μετάδοση του ιού από μεταμόσχευση οργάνου, μετάγγιση αίματοςκαι σπάνια από την μητέρα στο έμβρυο (συγγενής λοίμωξη).
  • Ο ιός δεν μεταδίδεται από άτομο σε άτομο. Δεν μεταδίδεται μέσω της συνήθους κοινωνικής (π.χ. άγγιγμα, φιλί), σεξουαλικής ή άλλης επαφής.

Ποια είναι τα συμπτώματα της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου;


Το 80% των ατόμων που μολύνονται παραμένουν ασυμπτωματικοί, το 20% εμφανίζουν ήπια νόσο, ενώ λιγότεροι από 1 στα 100 ασθενείς (<1%) εμφανίζουν σοβαρή κλινική νόσο που προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα.

  • Ασυμπτωματική λοίμωξη : Το 80% (4 στα 5) των ατόμων που μολύνονται δεν εκδηλώνουν κανένα σύμπτωμα.
  • Ήπια νόσος: Υπολογίζεται ότι περίπου 20% αυτών που μολύνονται με τον ιό αναπτύσσουν ήπια συμπτωματολογία, όπως πυρετό, πονοκέφαλο, αδυναμία, πόνους στους μυς και τις αρθρώσεις, εμέτους και μερικές φορές δερματικά εξανθήματα (στον κορμό) και διόγκωση των λεμφαδένων. Τα συμπτώματα φεύγουν σε 4-7 ημέρες χωρίς να αφήσουν κατάλοιπα.
  • Σοβαρή μορφή νόσου: Λιγότερα από 1 στα 100 άτομα (κυρίως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας) αναπτύσσουν τη σοβαρή μορφή της νόσου (εγκεφαλίτιδα/μηνιγγίτιδας). Τα συμπτώματα της σοβαρής νόσου περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, υψηλό πυρετό, δυσκαμψία αυχένα , απάθεια, αποπροσανατολισμό, κώμα, τρόμος, σπασμούς, μυϊκή αδυναμία και παράλυση.

Πόσο σύντομα εμφανίζονται τα συμπτώματα;

Μετά το τσίμπημα του κουνουπιού μεσολαβούν συνήθως 2-14 ημέρες (χρόνος επώασης) μέχρι την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Πόσο διαρκούν τα συμπτώματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου;

Συνήθως διαρκούν μερικές μέρες, αν και μερικές φορές η διάρκεια είναι μεγαλύτερη. Τα συμπτώματα της σοβαρής μορφής της νόσου (εγκεφαλίτιδα / μηνιγγίτιδα) μπορεί να διαρκέσουν μερικές εβδομάδες.

Πώς θεραπεύεται η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου;


Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για τη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Στις ηπιότερες περιπτώσεις ο πυρετός και τα άλλα συμπτώματα περνούν μόνα τους, ενώ στα πιο σοβαρά περιστατικά που χρειάζεται να νοσηλευτούν χορηγείται υποστηρικτική θεραπεία (χορήγηση ενδοφλέβιων υγρών, πιθανή εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας για μηχανική αναπνευστική υποστήριξη κ.λπ.).

Υπάρχει εμβόλιο για τον ιό του Δυτικού Νείλου;

Δεν υπάρχει προς το παρόν διαθέσιμο εμβόλιο έναντι του ιού.

Γιατί λέγεται ιός του Δυτικού Νείλου;

Ονομάσθηκε έτσι, γιατί αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στην επαρχία του Δυτικού Νείλου στην Ουγκάντα το 1937.

Σε ποιες χώρες υπάρχουν κρούσματα του Δυτικού Νείλου;

Κρούσματα και επιδημίες λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους και ζώα έχουν εκδηλωθεί στην Αφρική, την Ασία, τη Μ. Ανατολή (Ισραήλ), την Ευρώπη, την Αυστραλία, ενώ το 1999 αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, όπου μέχρι και σήμερα έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και η νόσος πλέον ενδημεί.

Από το 1996, μετά την πρώτη μεγάλη επιδημία στη Ρουμανία, έχουν αναφερθεί σποραδικά κρούσματα σε ανθρώπους σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ρουμανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Τσεχία, Πορτογαλία, Γαλλία και Ισπανία). Σημειώνεται ότι στη Ρουμανία εμφανίζονται κρούσματα σε ανθρώπους σε ετήσια βάση. Το 2009 εμφανίστηκαν σποραδικά κρούσματα στην Ιταλία και εφέτος (2010) στην Πορτογαλία.

Εξάλλου σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες εμφανίζονται περιστασιακά κρούσματα σε άλογα και άγρια πτηνά και διαπιστώνεται η μόλυνση των κουνουπιών.

Υπάρχει πιθανότητα να μολυνθώ αν κάνω μετάγγιση αίματος ή μεταμόσχευση;

Παρότι υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες αναφορές για μετάδοση του ιού με αυτό τον τρόπο, θεωρείται πολύ σπάνιος τρόπος μετάδοσης.

Τι μπορώ να κάνω για να αποφύγω τη μόλυνση;

  • Να αποφεύγω τα τσιμπήματα των κουνουπιών
  • Χρήση εντομοαπωθητικών στο ακάλυπτο δέρμα και πάνω από τα ρούχα. Χρησιμοποιούνται δραστικές ουσίες, μεταξύ των οποίων το DEET (Ν,Ν διεθυλο-μετα-τολουαμίδη), ικαριδίνη ή πικαριδίνη (Picaridin (KBR 3023)) και φυσικές ουσίες όπως αιθέρια έλαια ευκαλύπτου (που όμως έχουν σχετικά μειωμένη εντομοαπωθητική δράση). Ο χρόνος δράσης των εντομοαπωθητικών ουσιών κυμαίνεται από 1 έως 4-5 ώρες.
Για τα εντομοαπωθητικά που περιέχουν DEET προτιμώνται τα σκευάσματα με συγκέντρωση 30-50% για τους ενήλικες και 10-30% για τα παιδιά. Δεν υπάρχει αντένδειξη για τη χρήση σε εγκύους και θηλάζουσες μητέρες, ενώ δεν συστήνεται η χρήση τους στα βρέφη μέχρι 2 μηνών. Τα εντομοαπωθητικά προϊόντα πρέπει να επαλείφονται μετά τα αντηλιακά, και δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με το στόμα, τα μάτια και το βλεννογόνο της μύτης. Σε όλες τις περιπτώσεις, πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες του κατασκευαστή.

  • Χρήση εντομοκτόνων στον αέρα. Περιέχουν πυρεθρινοειδή (π.χ. περμεθρίνη), ουσίες που προσβάλλουν το νευρικό σύστημα των εντόμων και τα αποπροσανατολίζουν. Κυκλοφορούν στο εμπόριο στις εξής μορφές: αερόλυμα (αεροζόλ), ταμπλέτες, εξατμιζόμενο διάλυμα, σπιράλ («φιδάκια») κλπ. Πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες του κατασκευαστή. Δεν πρέπει να εφαρμόζονται στο δέρμα.
  • Προσοχή κατά τις σημαντικότερες ώρες έκθεσης στα τσιμπήματα. Τα περισσότερα είδη κουνουπιών που μεταφέρουν τον ιό τσιμπούν από το σούρουπο μέχρι το χάραμα.
  • Χρήση κατάλληλων ενδυμάτων. Ρούχα που καλύπτουν όσο περισσότερο γίνεται το σώμα (μακριά μανίκια και παντελόνια). Πιο αποτελεσματικά είναι τα ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα.
  • Συχνά λουτρά καθαριότητας για την απομάκρυνση του ιδρώτα.
  • Να αποφεύγω τα κουνούπια στο σπίτι
  • Αντικουνουπικά πλέγματα (σίτες που εμποδίζουν την δίοδο κουνουπιών) στα ανοίγματα του σπιτιού (π.χ. παράθυρα, φεγγίτες, αεραγωγοί τζακιού) και περιοδικός έλεγχος και συντήρησή τους.
  • Χρήση κουνουπιέρας σε περιοχές με μεγάλη πυκνότητα κουνουπιών ή σε περιπτώσεις που αντενδείκνυται η χρήση άλλων προστατευτικών μέσων (όπως χρήση εντομοαπωθητικών από θηλάζουσες μητέρες και βρέφη). Είναι πιο αποτελεσματικές, όταν είναι εμβαπτισμένες σε εντομοαπωθητικό.
  • Απομάκρυνση του στάσιμου νερού από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, παλιά λάστιχα, υδρορροές και άλλα μέρη του κήπου, ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα κουνούπια σε λιμνάζοντα νερά που αποτελούν σημεία εναπόθεσης των αυγών τους. Σημειώνεται ότι ακόμα και το έδαφος που παραμένει για μεγάλα διαστήματα υγρό μπορεί να αποτελέσει σημείο εναπόθεσης αυγών.
  • Χρήση ανεμιστήρων ή κλιματιστικών. Ο δροσερός αέρας μειώνει τη δραστηριότητά των κουνουπιών, αλλά δεν τα σκοτώνει. Η χρήση ανεμιστήρων (ιδίως οροφής) δυσχεραίνει την προσέγγιση των εντόμων.
  • Καλό κούρεμα γρασιδιού, θάμνων, φυλλωσιών (σημεία που βρίσκουν καταφύγιο ενήλικα κουνούπια).
  • Χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για το φωτισμό εξωτερικών χώρων (προσελκύουν λιγότερο τα κουνούπια).
Διαβάστε Περισσότερα »

«Καμίνι» η Αθήνα-40χρονος νεκρός από θερμοπληξία

«Καμίνι» η Αθήνα-40χρονος νεκρός από θερμοπληξία
Ένας άνδρας Άνδρας 40 ετών άφησε την τελευταία του πνοή από θερμοπληξία το πρωί στο Περιστέρι τη ώρα που οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ ζεστές, με υψηλότατες θερμοκρασίες.
Στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου, στη συμβολή των οδών Γιαννιτσών και Μυστρά στο Περιστέρι, οι διερχόμενοι βρήκαν έναν άνδρα πεσμένο στο πεζοδρόμιο. Ήταν λιπόθυμος.
Επί τόπου έφτασε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν Ο 40χρονος άνδρας, πολωνικής καταγωγής, άφησε την τελευταία του πνοή και το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε ως αιτία θανάτου τη θερμοπληξία.
Οι ειδικοί καλούν τις ηλικιακές ομάδες που διατρέχουν περισσότερο κίνδυνο, τα μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους και όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (πχ καρδιοπαθείς, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα κ.α) να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους όσο είναι δυνατόν.
Όλοι πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο, να φορούν ανοιχτόχρωμα ρούχα και να πίνουν πολύ νερό.
Τις επόμενες μέρες η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη, αφού τη Δεύτερα, την Τρίτη και την Τετάρτη το θερμόμετρο θα ξεπεράσει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου!
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο: Γύφτοι χτυπάνε και ρίχνουν από ποδήλατο ηλικιωμένο για να τον ληστέψουν!!!


Ένα βίντεο που δείχνει ωμά τι είναι η "Γύφτικη Ασυδοσία" κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας καταστήματος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.


Γράφει ο Λύκος
 Ένας ηλικιωμένος άνδρας που βρίσκεται επάνω σε ποδήλατο δέχεται επίθεση από δύο νεαρούς, ο ένας εκ των οποίων είναι πεζός και ο δεύτερος ακολουθεί με το αυτοκίνητο. 


 Αφού αρχικά ρίχνουν τον ηλικιωμένο από το ποδήλατο στη συνέχεια του παίρνουν το πορτοφόλι που έχει στην τσέπη, επιβιβάζονται και πάλι στο Ι.Χ., που προφανώς οδηγεί τρίτο άτομο, και εξαφανίζονται.
eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελληνική οικογένεια: Η κατάρα των διακοπών

Ελληνική οικογένεια: Η κατάρα των διακοπών
Λίγες εμπειρίες μπορούν να αποκαλύψουν το ποιόν της ελληνικής οικογένειας όσο η συνύπαρξη μαζί της στην παραλία. Όσο δε πιο ερημική και απομακρυσμένη είναι αυτή τόσο πιο σοκαριστική είναι η σκηνή της αποκάλυψης.
Έχεις επιλέξει προσεκτικά τον προορισμό των διακοπών σου. Αποζητάς ησυχία, ήλιο, θάλασσα και ιώδιο μακριά από την πλέμπα. Έχεις πληρώσει τα άντερά σου για να φτάσεις εκεί και να απολαύσεις τη θέα από το μικρό σπιτάκι μπροστά στο γκρεμό που σου προσφέρει στο πιάτο το Αιγαίο.
Το τοπίο άνυδρο, τα χωριά ακατοίκητα, η χώρα δίχως φαρμακεία και νοσοκομεία, οι παραλίες απροσπέλαστες, αυτοκίνητα δεν υπάρχουν, το τελευταίο ίχνος πολιτισμού βρίσκεται σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων, και όλα αυτά για ένα και μοναδικό σκοπό: να εξασφαλίσεις όλες εκείνες τις συνθήκες που καθιστούν την παρουσία της ελληνικής οικογένειας στατιστικά απίθανη!
Πληρώνεις ένα βαρκάρη για να σε μεταφέρει στην άλλη άκρη του νησιού όπου κρυστάλλινα νερά αντανακλούν το εκτυφλωτικό φως του ήλιου, δικαιολογώντας το γιατί κάποτε κατοικούσαν εδώ θεοί και νύμφες.
Θα είσαι εσύ η καλή σου, τα καβούρια και οι καυτές πέτρες, σε τέτοια συμφωνία με το τοπίο που μόνο χορωδιακά έργα ενός Μπαχ ή ενός Μοντεβέρντι θα μπορούσαν να την αποδώσουν.
Αγνοείς όμως ότι ενίοτε οι επί πληρωμή βαρκάρηδες δεν σε οδηγούν μόνο στον παράδεισο, αλλά και στον Άδη.
Το τοπίο είναι σεληνιακό. Στην αμμουδιά κείτονται τα σώματά σας και μερικές δεκάδες μέτρα μακρύτερα άλλο ένα ζευγάρι σωμάτων που αποζητά το ίδιο με σένα. Ο απόλυτος αλληλοσεβασμός. Απόσταση, διασφάλιση της ηρεμίας, ακόμη και στον τρόπο που κολυμπάς: γαλήνια, αρμονικά, με μόνο θόρυβο την εκκωφαντική σιγή της αχανούς θαλάσσιας μάζας που ανοίγεται εμπρός σου.
Τα πάντα είναι τέλεια και σκέφτεσαι πως μονάχα κάτι τέτοιες στιγμές μπορούν να δικαιολογήσουν την ύπαρξη πάνω σ' αυτόν τον πλανήτη. Τίποτα δεν μπορεί να διασαλέψει αυτή την εναρμόνιση που σε εκτοξεύει κατευθείαν στον πυρήνα του σύμπαντος.
Κάποια στιγμή, αντιλαμβάνεσαι στον ορίζοντα μία λευκή κουκκίδα. Αρχίζει σιγά-σιγά να γίνεται ολοένα και πιο απειλητικά εμφανής. Μεγαλώνει, διογκώνεται, πλησιάζει. Το γουργούρισμα της προπέλας σκίζει όλο και πιο έντονα τα αυτιά σου.
Πιστεύεις πως θα προσπεράσει και θα φύγει. Πως τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει αυτή τη σιωπηλή γιορτή των αισθήσεων. Μάταια.
Το μεγάλο υπόλευκο φουσκωτό προσορμίζει το καταφύγιό σου. Πάνω του επιβαίνουν άνθρωποι. Μεσήλικες, ανήλικοι και υπερήλικες. Κουβαλάνε μεγάλα διακοπικά ψυγεία. Μπύρες, χυμούς, σαλαμάκια και μικρά ταπεράκια. Τρεις συνολικά μεγάλες ομπρέλες. Ψάθες σε μέγεθος χαλιού μπουχάρα, δέκα τετραγωνικά η καθεμιά, και αναρίθμητα σπαστά καρεκλάκια .
Η γλώσσα είναι αμέσως αναγνωρίσιμη. Το ίδιο και οι φυσιογνωμίες. Τα χρωματιστά μαγιώ τραυματίζουν το μάτι και οι πρώτες στριγκλιές των κακομαθημένων τρυπούν τα αυτιά.
Δεν τους αρέσει η απόσταση. Θέλουν να είναι κοντά στους άλλους. Αν γίνεται ακριβώς δίπλα τους και ει δυνατόν πάνω τους.
Σε εκτοπίζουν, σε εξορίζουν, σε εκμηδενίζουν. Τρώνε και φωνάζουν. Η ακτή μετατρέπεται μέσα σε λίγα λεπτά σε βούρκο. Τα φουσκωτά στρώματα βγαίνουν. Τίποτα όμως δεν μπορεί να σε προϊδεάσει για αυτό που έπεται.
Δύο κομμάτια ξύλο με χερούλι και ένα τρίχινο πλαστικό μπαλάκι δίνουν στο ονειροπόλημά σου τη χαριστική βολή. Στη φαντασία σου, τα ρυθμικά χτυπήματα μεταφράζονται σε σφυριές ή ακόμη και τσεκουριές.
Από το μυαλό σου περνάνε σκέψεις δολοφονικές: αλυσοπρίονα, νεκροκεφαλές, λουτρά αίματος και μαζικές παιδοκτονίες.
Προσπαθείς να βρεις σε αυτό το συρφετό κάτι το χαριτωμένο και το συμπαθητικό. Θες να τους αγαπήσεις για να μπορέσεις να συνεχίσεις να υπάρχεις εκεί μαζί τους.
Τίποτα όμως δεν μπορεί να σκοτώσει αυτή τη λαίλαπα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σηκωθείς, να μαζέψεις τα λιγοστά σου υπάρχοντα, να φορέσεις το καπέλο σου και να αποσυρθείς διακριτικά, τραβώντας το δρόμο σου στωικά, με την ενισχυμένη πεποίθηση πως δεν θα ήθελες να συμβάλλεις ποτέ στη διαιώνιση αυτού του είδους...
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου τη δοκίμασε και της άρεσε !

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου, επιτυχημένη παρουσιάστρια της εκπομπής με τους υιοθετημένους, στον Alpha, "Εχεις πακέτο".
"Από το 1987, φοιτήτρια ακόμη, μπήκε στο χώρο της ..
ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (ραδιόφωνο και τηλεόραση).Υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης καθώς και της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης, της πρώτης ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, όπου παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και είχε την αρχισυνταξία και παρουσίαση δημοσιογραφικού magazino.", γράφει στο βιογραφικό της.
Δηλαδή, είναι δημοσιογράφος;

Αν είναι, η διαφήμιση μιας ..θαυματουργής σκόνης πλυσίματος νανοτεχνολογίας (παπάρια μέντολες δηλαδή), που λέγεται "LARA EXCEL WASH BALL", στην οποία λέει "τη δοκίμασα κι εγώ τη Lara κι έμεινα έκπληκτη" (ε, ναι! μπορεί να υπάρχει καμιά γιαγούλα στο Μέτσοβο, που να πιστέψει ότι η Βίκυ Χατζηβασιλείου βάζει πλυντήριο και τις Φιλιππινέζες τις έχει για να τη συμβουλεύουν στο private banking!!!), μπορεί να την οδηγήσει σε διαγραφή από την ΕΣΗΕΑ (ή ΕΣΗΕΜ-Θ ;) αν είναι μέλος.
Αυτή πάντως είναι η φωτο από τη διαφήμιση του παπαροπροϊόντος-απάτη (τι διαφήμιση, ολόκληρη ταινία είναι...)
Προσοχή στα χεράκια σου Βίκυ μας, μη βάζεις πολλά πλυντήρια, θα κόψει το δέρμα.
Σε αγαπάμε, αλλά αν ενοχλείσαι με αυτά που διαβάζεις τώρα, σου ξαναθυμίζω, ότι βασική υποχρέωση του blogger-πολίτη, είναι ο πόλεμος ενάντια στη σαχλαμάρα.
Έχεις τόσα λεφτά κι εσύ κι ο Γιάννης, τι ανάγκη την είχες τη μουφοδιαφήμιση και χαλάς την εικόνα σου;
Με αγάπη από την πατρίδα και τη γειτονιά σου
Βασ.Πρ. / taxalia.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

«Φλερτ» με ΔΕΗ από γάλλους, ιταλούς, γερμανούς

 

Το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση μονάδων της ΔΕΗ ή την είσοδό τους στην εταιρεία ως στρατηγικοί μέτοχοι έχουν ήδη εκδηλώσει γαλλικοί, ιταλικοί και γερμανικοί ενεργειακοί όμιλοι.







Καθώς την περίοδο αυτή ξαναρχίζει η συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, εκδηλώνεται εκ νέου ενδιαφέρον εκ μέρους ξένων...  ενεργειακών κολοσσών, οι οποίοι, μάλιστα, βλέπουν την επιχείρηση ως εφαλτήριο για την ΝΑ Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες κρούσεις έχουν γίνει από τη γερμανική RWE, ενώ σίγουρο θα πρέπει να θεωρείται το ενδιαφέρον ξένων ομίλων που είναι παρόντες στην ελληνική αγορά, όπως η ιταλική Edison (μέλος του ομίλου της EDF). Ας σημειωθεί ότι οι σχετικές κρούσεις έχουν γίνει τόσο προεκλογικά όσο και πρόσφατα.

Την ίδια στιγμή τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση ανεξάρτητα από το αν η ΔΕΗ θα ενταχθεί ή όχι στο πρώτο κύμα αποκρατικοποιήσεων – είναι τόσο η πώληση πακέτου λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της με οδηγό το ιταλικό μοντέλο που το 1999 οδήγησε στο «σπάσιμο» της ENEL (της ιταλικής ΔΕΗ), όσο και η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.

Τι έκανε η ιταλική κυβέρνηση το 1999

Η ιταλική κυβέρνηση δημιούργησε το 1999 τρεις θυγατρικές της ENEL στις οποίες και μεταβίβασε σταθμούς που αντανακλούσαν αναλογικά το τότε παραγωγικό μείγμα της μητρικής εταιρείας (μονάδες με φυσικό αέριο, πετρέλαιο, υδροηλεκτρικά, λιθάνθρακα) και εν συνεχεία τις πούλησε μέσω διεθνών διαγωνισμών.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, μεταβιβάζοντας σε ιδιώτες το 30% της παραγωγής της, η ΕNEL εξασφάλισε σημαντικά έσοδα αξιοποιώντας τα για να εκσυγχρονίσει τον στόλο της, καθώς δεν διέθετε τα κεφάλαια για να το κάνει μόνη της. Τέτοια λένε ότι είναι η περίπτωση ΔΕΗ που αδυνατεί ακόμη και να δανειστεί ή όταν το κάνει, το επιτόκιο είναι δυσθεώρητο.

Κάτι ανάλογο είχε επιχειρηθεί με την ίδρυση και πώληση μιας «μικρής ΔΕΗ», λύση που είχε ανακοινώσει από το 2011 ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωσταντίνου και που σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη παραμένει πάντα στο τραπέζι.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι αυτό της εισόδου στη ΔΕΗ στρατηγικού επενδυτή, ενώ εγκαταλείπεται το σχέδιο περαιτέρω μετοχοποίησής της σε ποσοστό 17%, κάτι άλλωστε που είχε ανακοινώσει και η προηγούμενη κυβέρνηση.


Τι «βλέπουν» στη ΔΕΗ

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο λόγος που γερμανικοί, ιταλικοί, γαλλικοί και άλλοι ευρωπαϊκοί παίκτες εκφράζουν ενδιαφέρον για τη ΔΕΗ είναι ότι τη βλέπουν ως εφαλτήριο για την περαιτέρω επέκτασή τους στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της ΝΑ Ευρώπης και της Μεσογείου.
Ούτως ή άλλως οι παίκτες αυτοί έχουν παρουσία στην ευρύτερη περιοχή, ωστόσο θεωρούν ότι μια συμμαχία με τη ΔΕΗ, που έχει τη βάση της σε χώρα της ΕΕ, μπορεί να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Δημόσιο ρουφάει όλα τα λεφτά και ο μισός πληθυσμός πεινάει..

 


Σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στην Ελλάδα είναι περίπου 1.200.000. 
Αν συνυπολογίσουμε και αυτούς που δεν έχουν επισήμως δηλώσει οτι είναι άνεργοι, φτάνουμε στο 1.400.000...
 







Απο τους εγγεγραμμένους, αυτοί που εισπράττουν επίδομα ανεργίας είναι μόλις 340.000.
Οι υπόλοιποι δεν εισπράττουν τίποτα...  επειδή είναι άνεργοι για περισσότερο απο ένα χρόνο.

Η κατάσταση αυτή είναι ασφαλώς τραγική και γίνεται πολύ τραγικότερη αν λάβουμε υπόψη τα στοιχεία απο την Επιθεώρηση Εργασίας που αφορούν τους εργαζόμενους που δεν πληρώνονται. Οι πληροφορίες απο αυτή την υπηρεσία αναφέρουν οτι φέτος περί τους 560.000 εργαζόμενους είναι απλήρωτοι για διάστημα απο 3 έως 8 μήνες. Και το ενδιαφέρον είναι οτι αυτοί οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, δεν καταγγέλουν τους εργοδότες τους, απλώς προσφεύγουν διερευνητικά στην Επιθεώρηση Εργασίας αναζητώντας συμβουλές ή παρακαλώντας να τηλεφωνήσει η υπηρεσία στους εργοδότες και να πάρει μια απάντηση σχετικά με το πότε σκοπεύει να τους πληρώσει.

Βασική αιτία της μη πληρωμής των εργαζομένων είναι οτι οι εργοδότες προσπαθούν απο τον μειωμένο τζίρο τους να πληρώσουν πρώτα τις υποχρεώσεις στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία (που είναι ποινικά κολάσιμη η μη πληρωμή τους) και μετά τους εργαζόμενους. Δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις το Δημόσιο απορροφά όλη τη ρευστότητα της επιχείρησης και λεφτά για τους εργαζόμενους δεν μένουν. Η πληρωμή των τραπεζών για τα δάνεια έρχεται σε τρίτη προτεραιότητα για κάθε επιχείρηση.

Είναι προφανές οτι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμη. Θα μου πείτε: Και τι μπορεί να γίνει; Δυστυχώς δεν ξέρω να απαντήσω. Αλλα όπως όλοι μπορούν εύκολα να αντιληφθούν, ένα τόσο μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού (το 24%) που είναι άνεργο και το επιπλέον 10% που είναι απλήρωτοι εργαζόμενοι οι οποίοι λογικά καλούνται να συντηρήσουν τις οικογένειες τους, βρίσκονται κάτω απο τα όρια της φτώχειας και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Με λίγα λόγια ο μισός πληθυσμός της χώρας (συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών που ματαίως περιμένουν απο τον άνεργο ή απλήρωτο να φέρει κάποια χρήματα στο σπίτι) βρίσκεται στα όρια της φτώχειας και αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης.

Το πρόβλημα παύει να είναι οικονομικό και γίνεται ανθρωπιστικό. Και τα ανθρωπιστικά προβλήματα δεν λύνονται με συνταγές λιτότητας όπως αυτές που εφαρμόζονται ή συζητιούνται σήμερα, αλλά καταλήγουν σε πολύ βίαιες συνήθως εξελίξεις. Και αυτές πρέπει να περιμένουμε τους επόμενους μήνες, μετά το καλοκαίρι, αν δεν αλλάξει κάτι.

Το κάτι που μπορεί να αλλάξει είναι να ενισχυθεί με ρευστότητα η αγορά ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να πληρώνουν τους εργαζόμενους τους και να αρχίσουν σταδιακά να προσλαμβάνουν τους ανέργους. Αυτό δεν φαίνεται καθόλου πιθανό αν δεν ξεκινήσει η χρηματοδότηση της Ελλάδας απο το διεθνές τραπεζικό σύστημα, κάτι που σήμερα δεν συζητιέται καν.

Αυτό που συζητιέται και που είναι πιθανό, είναι να αυξηθούν οι  χρηματοδοτήσεις απο την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων και αυτό  ασφαλώς θα δώσει κάποια ανάσα στις επιχειρήσεις.

Είναι επίσης πιθανό να επιστρέψουν στις τράπεζες κάποια χρήματα που βρίσκονται σήμερα στα σεντούκια (ξαναμπήκαν στις τράπεζες 5 απο τα 17 δις που υπολογίζεται οτι βρίσκονται στα σεντούκια) και ενδεχομένως σε τράπεζες του εξωτερικού – αν και αυτό το τελευταίο δεν το βρίσκουν ιδιαίτερα πιθανό οι τραπεζίτες.

Δεν αρκούν όμως αυτά. Το αναγκαίο είναι να περιοριστεί η ασφυξία που προκαλεί το δημόσιο στις επιχειρήσεις και στους πολίτες απορροφώντας όλους τους πόρους τους. Και ένας τρόπος είναι ο συμψηφισμός οφειλών και απαιτήσεων μεταξύ ιδιωτών και δημοσίου, (σήμερα το Δημόσιο χρωστάει σε ιδιώτες 6,2 δις).

Θετική επίδραση στην ρευστότητα θα έχει και η πληρωμή του ΦΠΑ όταν αυτός εισπράττεται πραγματικά και όχι όταν τιμολογείται απο την επιχείρηση. Διότι σήμερα οι περισσότερες επιχειρήσεις προπληρώνουν τον ΦΠΑ ενώ δεν τον έχουν εισπράξει λόγω του ότι οι πληρωμές των συναλλαγών γίνονται μεταχρονολογημένα.
Υπάρχουν και πολλά άλλα «μικροπράγματα» που πρέπει το οικονομικό επιτελείο να ανακαλύψει και να ρυθμίσει για να αποκατασταθεί η ρευστότητα. Δεν είναι εύκολο, είναι όμως αναγκαίο. 

greece-salonika
Γ,Νικολοπουλος

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα.....

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 7 Ιουλίου....

Γεγονότα
1550: Οι Ισπανοί κονκισταδόρες φέρνουν τη σοκολάτα στην Ευρώπη, που σύντομα θα γίνει το αγαπημένο ρόφημα των ευγενών.
1745: Πρωτοτραγουδιέται το «God Save the King», προς τιμήν του βασιλιά Γεώργιου Β'. Πρόκειται για ένα λαϊκό τραγούδι, άγνωστου συνθέτη, το οποίο αργότερα θα καθιερωθεί ως ο Εθνικός Ύμνος της Μεγάλης Βρετανίας.
1770: Ο τουρκικός στόλος καταστρέφεται στον λιμένα Τσεσμέ της Σμύρνης από τους Ρώσους, με τους οποίους συνεργάζονται και τέσσερα ελληνικά πλοία. Σε αντίποινα, οι Τούρκοι σφάζουν 1.000 Έλληνες της Σμύρνης.
1828: Υπογράφεται πρωτόκολλο μεταξύ των Μεγάλων Δυνάμεων για την αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα, με σκοπό την εκδίωξη των Αιγυπτίων του Ιμπραήμ.
1896: Καταγράφεται ο πρώτος αγώνας επίδειξης βόλεϊ στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης. Εμπνευστής του, ο Γουίλιαμ Μόργκαν, συμφοιτητής του Τζον Νάισμιθ που επινόησε το μπάσκετ.
1917: Ο σοσιαλδημοκράτης Αλεξάντρ Κερένσκι σχηματίζει προσωρινή κυβέρνηση στη Ρωσία, μετά την εκθρόνιση του τσάρου.

Γεννήσεις
1860: Γκούσταβ Μάλερ, αυστριακός συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας. (Συμφωνία αρ.1, Τιτάν) (Θαν. 18/5/1911)
1893: Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι, ρώσος ποιητής. (Θαν. 14/4/1930)
1922: Πιερ Καρντέν, γαλλοϊταλός αρχιτέκτονας, που έγραψε ιστορία στην υψηλή ραπτική.

Θάνατοι
1890: Ανρί Νεστλέ, ελβετός επιχειρηματίας, ιδρυτής της ομώνυμης βιομηχανίας παραγωγής ειδών διατροφής. (Γεν. 10/8/1814)
1907: Τέλος (Αριστοτέλης) Αγαπηνός, μακεδονομάχος, γνωστός με το επαναστατικό ψευδώνυμο Καπετάν Άγρας. (Γεν. 1880)
1908: Δημήτριος Βικέλας, ποιητής και πεζογράφος, πρώτος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. («Λουκής Λάρας») (Γεν. 15/2/1835)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ: Ετών 17 και κιλών… 165!


 Ετών 17 και κιλών… 165
Όπως πολλά κορίτσια της ηλικίας της η 17χρονη Kirstie Mouncey ονειρεύεται να στεφθεί ...



βασίλισσα της ομορφιάς. Διαφέρει όμως από άλλα κορίτσια της ηλικίας της στο βάρος: ζυγίζει 165 κιλά και έχει Δείκτη Μάζας Σώματος 68 κι έτσι κατατάσσεται στους πάσχοντες με νοσηρή παχυσαρκία. Ωστόσο η 17χρονη είναι αποφασισμένη να μην αφήσει το μέγεθός της να μπει εμπόδιο στα σχέδιά της: η Kirstie είναι η νεότερη και βαρύτερη συμμετέχουσα στο διαγωνισμό Miss Big Beautiful Woman International και ανταγωνίζεται άλλες τριακόσιες μεγαλόσωμες κυρίες διεκδικώντας το στέμμα.
Ο διαγωνισμός είναι ο πρώτος του είδους που διοργανώνεται στη Βρετανία με συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Ο τελικός θα γίνει στο Λονδίνο το Νοέμβριο.
Η Kirstie επιμένει πως αγαπά το σώμα της και πιστεύει πως θα κερδίσει τον τίτλο.
«Πάντα ονειρευόμουν να γίνω βασίλισσα της ομορφιάς. Τώρα που η ομορφιά των μεγαλόσωμων γυναικών αναγνωρίζεται, το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα. Μπορεί να έχω πολλά κιλά αλλά έχω μάθει να αγαπώ τον εαυτό μου και θέλω να δείξω στις άλλες έφηβες πως μπορούν κι εκείνες να είναι όμορφες», λέει η ίδια. «Κάποιοι θα με κατακρίνουν αλλά δεν θέλω να προωθήσω την ιδέα της παχυσαρκίας. Απλώς θέλω οι γυναίκες να νιώθουν καλά με το σώμα τους, όπως εγώ. Δεν κρίνω τις γυναίκες που είναι πολύ αδύνατες και συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ομορφιάς κι έτσι δεν πιστεύω πως είναι δίκαιο να κάνουμε τις συμμετέχουσες στο Miss Big Beautiful Woman International να νιώθουν άσχημα επειδή είναι μεγαλόσωμες».
Η Kirstie έχει τριπλάσιο Δείκτη Μάζας Σώματος σε σχέση με το γυναικείο μέσο όρο. Άρχισε να παίρνει βάρος σε ηλικία 6 ετών. «Όσο πάχαινα τα παιδιά ήταν πολύ σκληρά μαζί μου και αναζητούσα παρηγοριά στο φαγητό», θυμάται. «Το φαγητό με έκανε να νιώθω ασφάλεια και αγάπη. Ντρεπόμουν να τρώω μπροστά από άλλους γιατί οι άνθρωποι με κορόιδευαν. Έτσι έτρωγα κρυφά. Ήταν ένας φαύλος κύκλος που έκανε το βάρος μου να αυξάνεται γρήγορα με τα χρόνια».
Σε ηλικία δέκα ετών η Kirstie ζύγιζε 70 κιλά και στα 14 της έφτασε τα 127! «Είχα χαμηλή αυτοεκτίμηση, έτρωγα για παρηγοριά και πάχαινα συνέχεια», εξομολογείται. «Τα παιδιά στο σχολείο με κορόιδευαν φρικτά κι εγώ το μισούσα αυτό».
Σε ηλικία 15 ετών άρχισε τις δίαιτες. «Δοκίμασα κάθε δίαιτα που υπάρχει αλλά δεν τις τηρούσα για πολύ. Όσο βάρος κι αν έχανα, το έπαιρνα και πάλι», αφηγείται. Ως το μεγαλύτερο κορίτσι στην τάξη της έτρεμε τον χορό της αποφοίτησης. Αλλά αφού έφτιαξε έναν μεταξωτό φόρεμα αξίας 300 λιρών, η αυτοπεποίθησή της ανέβηκε. Εκείνη τη νύχτα αποδέχθηκε το σώμα της όπως ήταν. «Θυμάμαι να κοιτάζομαι στον καθρέφτη και να νιώθω πως είμαι πανέμορφη. Όλοι μου το έλεγαν. Εκείνο το φόρεμα θα το φορέσω και στο διαγωνισμό ομορφιάς», προσθέτει.
Άλλος ένας παράγοντας που ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση της Kirstie ήταν η γνωριμία της με τον 29χρονο Alex Boakye το Νοέμβριο του 2010. Άρχισαν να μιλούν σε ένα φόρουμ για όπου μεγαλόσωμες γυναίκες γνωρίζονταν με ανθρώπους που τους άρεσαν οι καμπύλες.
Η Kirstie και ο Alex άρχισαν να ανταλλάσσουν μηνύματα κι ένα μήνα αργότερα συναντήθηκαν από κοντά.
«Του αρέσω γι’ αυτό που είμαι και είναι η αδελφή ψυχή μου», λέει η Kirstie.
«Μου αρέσουν τα μεγαλόσωμα κορίτσια, μου αρέσει το πώς δείχνουν και το πώς κινούνται. Η Kirstie έχει μία δική της ακτινοβολία. Όταν βγαίνουμε μαζί κάποιοι μας κοιτούν λοξά αλλά εμείς συγκεντρωνόμαστε ο ένας στον άλλο», λέει ο Alex.
Δείτε τις φωτογραφίες

 Ετών 17 και κιλών… 165

 Ετών 17 και κιλών… 165

 Ετών 17 και κιλών… 165

 Ετών 17 και κιλών… 165

 Ετών 17 και κιλών… 165



troktiko.eu 
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως να προφυλαχθείτε από τον καύσωνα


Με τον καύσωνα να έχει κυριεύσει την Αττική και να εξαπλώνεται σταδιακά σε όλη τη χώρα, οι συμβουλές για την αντιμετώπιση του...



πύρινου μετώπου που δημιουργούν η ηλιακή ακτινοβολία και η υψηλή θερμοκρασία είναι επιβεβλημένες, στις περισσότερες δε περιπτώσεις αποδεικνύονται σωτήριες για την προστασία μικρών και μεγάλων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσαν η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ, ιδιαίτερη προσοχή στις έκτακτες καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών πρέπει να δείξουν οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά, χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως ότι ο καύσωνας δεν μας απειλεί όλους ανεξαιρέτως.




Επίσης, όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ) πρέπει να συμβουλευτούν οπωσδήποτε τον θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, κατά περίπτωση. Ιδιαίτερα, όσοι παίρνουν φάρμακα, πρέπει να συμβουλεύονται τον ιατρό τους, αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, επειδή μερικά έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος.




Τι πρέπει να αποφεύγεται κατά τις ημέρες του καύσωνα:




-Ηλιοθεραπεία. Παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη τις θερμές ώρες της ημέρας αποφεύγοντας τους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός

-Βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία

-Βάδισμα ή τρέξιμο για πολύ ώρα κάτω από τον ήλιο

- Κατανάλωση λιπαρών φαγητών και αλκοόλ

-Πολύωρα ταξίδια με διάφορα μέσα συγκοινωνίας, κατά τη διάρκεια της υψηλής ζέστης


Τι συστήνεται:




-Ελαφρύ ντύσιμο, με άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Φορέστε καπέλο ή άλλο κάλυμμα από φυσικό υλικό, που να επιτρέπει καλό αερισμό του κεφαλιού

-Μικρά, συχνά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν η εφίδρωση είναι έντονη, τότε συστήνεται η πρόσθετη λήψη αλατιού για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό

-Πολλά χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καλό θα είναι επίσης να τοποθετούνται υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό, σαν προστατευτικά μέτρα

-Μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου


Οδηγίες για νεογνά και βρέφη:




-Τα νεογνά πρέπει να είναι ντυμένα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Προτιμότερο είναι τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.

-Όταν κάνει ζέστη να τους προσφέρονται συχνά, εκτός από γάλα (μητρικό ή άλλο) και άλλα υγρά όπως χαμομήλι, νερό, κλπ.

-Τα βρέφη και τα μεγαλύτερα παιδιά καλό είναι να τρώνε περισσότερα χορταρικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.

-Καλό είναι τα παιδιά να μην παραμένουν πολύ ώρα στον ήλιο μετά το μπάνιο και να φορούν πάντα καπέλο. Εννοείται ότι το κολύμπι γίνεται 10 με 1 το πρωί και μετά τις 5 το απόγευμα!




Τι πρέπει να προσέχουν οι ηλικιωμένοι:




Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας απειλούνται περισσότερο από τη θερμοπληξία και τις άλλες επιπτώσεις της ζέστης, οπότε συστήνεται να παραμένουν σε δροσερό και σκιερό μέρος καθόλη τη διάρκεια του καύσωνα. Το δωμάτιο ή το σπίτι γενικά, κατά τη διάρκεια των ζεστών ωρών της ημέρας πρέπει να είναι ερμητικά κλειστό, αφού όμως έχει δροσιστεί και μείνει ανοιχτό όλη τη νύχτα.




Οι οικογένειες που έχουν ηλικιωμένα άτομα, καλό θα είναι να φροντίζουν να μην τα εγκαταλείπουν μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας από το σπίτι. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να εξασφαλίσουν κάποιο άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.




protothema.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς να πάρετε επιδότηση έως 3700 ευρώ για να στείλετε το παιδί σας στον παιδικό σταθμό

Πώς να πάρετε επιδότηση έως 3700 ευρώ για να στείλετε το παιδί σας στον παιδικό σταθμό

Σας παρουσιάζουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος επιδότησης προκειμένου να στείλετε τα παιδιά σας στον παιδικό σταθμό με αισθητά μειωμένο κόστος. Η επιδότηση, χορηγείται στις μητέρες με σειρά κριτηρίων μεταξύ των οποίων και το εισοδηματικό. Το ύψος της, όπως θα διαπιστώσετε στο αφιέρωμα που ακολουθεί, μπορεί να φτάσει στα 3700 ευρώ. Αφορά σε μητέρες οι οποίες είτε είναι άνεργες είτε εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Δείτε αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις
Στο πρόγραμμα επιδότησης, μπορούν να ενταχθούν οι μητέρες που πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή
β) να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης) ή
γ) να είναι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ή
δ) να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας Πρόσκλησης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το οικογενειακό εισόδημα, να μην υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ. Λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2010 τα οποία εμφανίστηκαν στη φορολογική δήλωση του 2011.
Από το πρόγραμμα εξαιρούνται oι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του δημοσίου, των ΝΠΔΔ, καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των ΟΤΑ (α' και β' βαθμού)
Το ποσό της επιδότησης
Τα ετήσια ανώτατα όρια δαπάνης για το σχολικό έτος 2012 – 2013, που θα καταβάλλονται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., ανά θέση που θα καλυφθεί και ανά κατηγορία για το σύνολο των παρεχομένων υπηρεσιών (κατηγορία θέσης), πλην των υπηρεσιών μετακίνησης που πλέον θα επιβαρύνει την κάθε ωφελούμενη, σύμφωνα και με τα ανωτέρω αναφερόμενα, διαμορφώνονται ως ακολούθως:
Α. Βρεφικοί - Βρεφονηπιακοί – Παιδικοί Σταθμοί:
Βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών: 3.700€ με σίτιση / 3.400€ χωρίς σίτιση
Βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών: 3.700€ με σίτιση / 3.400€ χωρίς σίτιση
Προ-νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση: 2.900€ με σίτιση / 2.600€ χωρίς σίτιση
Β. Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας:
1. Βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών: 3.700€ με σίτιση / 3.400€ χωρίς σίτιση
2. Προ-νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση: 2.900€ με σίτιση / 2.600€ χωρίς σίτιση
3. Προ-νήπια με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών: 7.000€.
Γ. Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.):
Παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα: 2.000€ ανεξαρτήτου βάρδιας.
Δ. Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΜΕ Αναπηρίες (Κ.Δ.Α.Π.- Μ.Ε.Α.)
Παιδιά με αναπηρία ή/και έφηβοι ή/και άτομα με νοητική υστέρηση ή / και κινητική αναπηρία: 7.000,00 €.

Που και πότε θα υποβληθούν οι αιτήσεις
Η Αίτηση Συμμετοχής των ενδιαφερομένων γυναικών, θα ξεκινήσει να διατίθεται σε έντυπη μορφή, από τις 13/07/2012, σε εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 9:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ., από τα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α., στις παρακάτω Διευθύνσεις
1. Γραφεία Αθηνών (Μυλλέρου 73-77, 10436, Αθήνα / στάση ΜΕΤΡΟ «Μεταξουργείο» ), στα τηλέφωνα 2131320600.
2. Γραφείο Κεντρικής Μακεδονίας (Πολυτεχνείου 39, 7ος όροφος - 54626, Θεσσαλονίκη), στα τηλέφωνα 2310-544714 και 2310- 544731.
3. Γραφείο Θεσσαλίας (Αλ. Παπαναστασίου 33, 5ος όροφος - 41222, Λάρισα), στα τηλέφωνα 2410-579220.
Επίσης η αίτηση μπορείτε να την παραλάβετε και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα (http://www.eetaa.gr/) της Ε.Ε.Τ.Α.Α..

Οι προθεσμίες: Προσοχή
Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από τις 13/07/2012 έως τις 23/07/2012.
Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των Αιτήσεων, συνοδευόμενων από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ορίζεται ημέρα Δευτέρα 23/07/2012 και ώρα 13:30 μ.μ.
Εκπρόθεσμες Αιτήσεις που θα υποβληθούν με οποιονδήποτε τρόπο μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμες, δεν θα αξιολογούνται και θα επιστρέφονται.
Προσοχή:
1) Η έγκαιρη υποβολή θα αποδεικνύεται μόνο από τον αριθμό πρωτοκόλλου που παίρνει η αίτηση από την Ε.Ε.Τ.Α.Α.. Αιτήσεις ή/και δικαιολογητικά που κατατίθενται ή παραλαμβάνονται μετά τις 23/07/2012, δεν λαμβάνονται υπόψη.
2) Θα λαμβάνεται υπόψη μόνο η πρώτη υποβληθείσα και πρωτοκολλημένη αίτηση.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ. ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
fpress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κόντρα κορυφής για τις προαγωγές αστυνομικών




Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων γύρω από τις κρίσεις που πρόκειται να γίνουν στην ελληνική αστυνομία.
Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι το σύστημα των κρίσεων δεν είναι αξιοκρατικό αφήνοντας σαφείς υπόνοιες για ρουσφετολογικές τακτικές από μεριάς υπουργείου που σκοπό έχουν να αναδείξουν τους αξιωματικούς που είναι προσφιλείς στον εκάστοτε υπουργό.
Ενδεικτική  είναι μια ανακοίνωση των μελών της ομοσπονδίας η οποία φέρει τον τίτλο «ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – Ο θάνατός σου η ζωή μου» στην οποία γίνεται λόγος για διάβρωση της λειτουργίας της αστυνομίας η οποία «ξεσκεπάζεται απροκάλυπτα» κατά την διάρκεια των κρίσεων-προαγωγών.
«Θα πρέπει να υπάρξει αξιοκρατία»
O πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρήστος Φωτόπουλος
O πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρήστος Φωτόπουλος
Την άμεση ανάγκη αλλαγής του συστήματος με το οποίο γίνονται οι προαγωγές, εκφράζει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων, κ. Χρήστος Φωτόπουλος, ο οποίος μιλώντας στη zougla.gr υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να θεσπιστεί ένα θεσμικό όργανο το οποίο και θα αναλάβει την συγκεκριμένη διαδικασία. Υποστηρίζει μάλιστα ότι ακόμη και ο αρχηγός της αστυνομίας δεν θα πρέπει να επιλέγεται από τον αρμόδιο υπουργείο γιατί με τον τρόπο αυτό γίνεται υποχείριο στα χέρια του εκάστοτε υπουργού.
«Θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή ως προς την αξιολόγηση όχι μόνο των αξιωματικών αλλά όλων των στελεχών της αστυνομίας. Ιδίως αυτών που βρίσκονται στα ανώτατα κλιμάκια. Θα πρέπει να επιλέγονται από ένα θεσμικό όργανο ώστε η επιλογή να είναι αξιοκρατική. Ακόμη και ο αρχηγός δεν θα πρέπει να επιλέγεται από τον υπουργό για είναι ανεξάρτητος από το πολιτικό σύστημα και να δίνει λόγο μόνο στο ειδικό όργανο της βουλής των ελλήνων» αναφέρει.
«Γνωρίζουμε με ποιον τρόπο γίνονται οι επιλογές»
«Σκληρή» είναι η γλώσσα που χρησιμοποιούν τα μέλη της ομοσπονδίας όταν αναφέρονται στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα το χρονικό διάστημα που προηγείται της διαδικασίας των κρίσεων.
Όπως περιγράφουν, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, από τον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή και πάνω, προκειμένου να εξασφαλίσουν την προαγωγή τους, αρχίζουν τις «επαφές» και τις «ζυμώσεις» παίρνοντας οι περισσότεροι εξ’ αυτών άδεια από την Υπηρεσία για να έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια «κινήσεων».
Ακόμη πιο καυστικός είναι ο κ. Φωτόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι η διαδικασία που ακολουθείται προκαλεί μειδίαμα στο αστυνομικό προσωπικό, το οποίο όπως λέει, «γνωρίζει με ποιο τρόπο γίνονται οι προαγωγές».
«Παλαιότερα ο κ. Παυλόπουλος είχε πει και δημόσια ότι ο αρχηγός της αστυνομίας ήταν δική του επιλογή.  Οι κρίσεις στην αστυνομία όχι μόνο δεν είναι αντικειμενικές αλλά είναι νοσηρό φαινόμενο που πρέπει να εκλείψει πριν μας προλάβουν οι τελευταίες κρίσεις και προαγωγές. Δεν πρέπει να γίνουν με το υπάρχον σύστημα για να μην εξυπηρετούν τις σκοπιμότητες του συστήματος» καταλήγει.
 zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ για την Εθνική Μπάσκετ – Αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σοκ για την Εθνική Μπάσκετ – Αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Αντίο είπε η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου αρκετές μέρες προτού αυτοί ξεκινήσουν! Οι διεθνείς μας ηττήθηκαν από την Νιγηρία και πήραν το εισιτήριο της επιστροφής για την Αθήνα.
Η Νιγηρία εμφανίστηκε πολύ σκληρή για να... πεθάνει και παρά το προβάδισμα των 12 πόντων που πήραν οι Έλληνες (42-30), οι Νιγηριανοί ανέκαμψαν και κέρδισαν το παιχνίδι με 80-79. Έτσι η Ελλάδα τέθηκε νοκ άουτ από το προολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας και επιστρέφει πίσω...
Δεκάλεπτα: 21-21, 42-30, 56-50, 79-80.
Ελλάδα: Μπουρούσης 18, Ζήσης 2, Σπανούλης 25, Καλάθης 3, Φώτσης 2, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 8, Μπράμος 4, Μαυροειδής 6, Μάντζαρης 1, Καϊμακόγλου.
Νιγηρία: Σκιν 6, Ντιόγκου 17, Νταγκουντούρο 14, Ομπασοάν 7, Αλάντε Αμίνου 9, Αλ Φαρούκ Αμίνου 13, Ογκούτσι 10, Άρτσιμπονγκ 2, Ογεντέζι 2, Ουγκμποάγια.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ :Μία γιαγιά αναστάτωσε την πυροσβεστική


Τελικά η Φωτιά στο Μαυρομάτι προήλθε από την αυλή μίας γιαγιάς η οποία έβαλε φωτιά στο δέντρο της αυλής της και πανικοβλήθηκε ότι θα επεκταθεί η φωτιά. 2 πυροσβεστικά οχήματα ήρθαν στο τόπο και κατάσβεσαν την "φωτίτσα" της γιαγιάς που  αναστάτωσε την πυροσβεστική της Βοιωτίας.  Τέλος καλό όλα καλά!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ